Vejledning til registrering i gå-gruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til registrering i gå-gruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET"

Transkript

1 Vejledning til registrering i gå-gruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET

2 Om denne vejledning Denne vejledning henvender sig til de personer, der afholder gå-grupper, dvs. facilitatorerne af indsatsen. I vejledningen er det forklaret, hvordan registreringen skal foregå samt de mere praktiske informationer, der er knyttet til registreringen. Vejledningen giver viden om, hvordan der registreres i gå-gruppen. Derfor er det vigtigt, at facilitatorerne læser vejledningen grundigt igennem, da de skal sørge for, at oplysningerne i gågruppen registreres korrekt. På denne hjemmeside: kan du læse mere om projektet, samt stille spørgsmål til SFI, hvis du er i tvivl om noget i forhold til registrering i gå-gruppen. Registreringen i gå-gruppen skal ske gennem to spørgeskemaer, en logbog og en deltagerliste. God fornøjelse med registreringen i gå-gruppen! Disse oplysninger skal sendes til SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), der står for evalueringen af gå-gruppen.

3 Vejledningen indeholder Vejledning til udfyldelse af spørgeskemaerne Vejledning og manual til ganghastighedstest Vejledning til udfyldelse af logbog og deltagerliste Logbog og deltagerliste

4 Spørgeskemaer til borgerne i gå-gruppen Hvorfor skal borgerne have et spørgeskema? Alle borgere, der møder op i gå-gruppen, skal udfylde to spørgeskemaer. Spørgeskemaerne skal SFI anvende i evalueringen af gå-gruppen. Evalueringen gennemføres, da det er meget vigtigt at få viden om, hvordan gå-grupperne virker. Denne viden skal være med til at sikre, at kommunen forsat tilbyder borgerne de bedste indsatser. Det er vigtigt, at facilitatoren forklarer borgerne, at deres besvarelser i spørgeskemaerne er anonyme. Hvornår skal borgerne besvare spørgeskemaerne? gang de møder op i indsatsen og igen efter 13 uger, dvs. at borgerne i alt skal udfylde to spørgeskemaer. Disse to spørgeskemaer indeholde mange af de samme spørgsmål, da det er de samme temaer, som skal afdækkes henholdsvis før og efter deltagelse i gågruppen. Hvem skal udfylde spørgeskemaerne? Borgerne skal som udgangspunkt selv udfylde spørgeskemaerne, men med mulighed for at få hjælp af den person, der afholder gå-gruppen, dvs. af facilitatoren. Derfor er det også vigtigt, at facilitatoren ved, hvordan spørgeskemaerne udfyldes. Borgerne skal besvare et spørgeskema den første

5 Spørgeskemaer til borgerne i gå-gruppen Hvordan skal spørgeskemaerne udfyldes? Spørgeskemaerne er i papirform og består primært af simple spørgsmål, hvor borgeren skal krydse det svar af, der passer bedst på vedkommende. Det sidste spørgsmål i spørgeskemaerne består af en ganghastighedstest, som er et objektivt mål for borgerens fysiske mobilitet. Facilitatoren har ansvaret for, at denne test gennemføres med borgeren, da resultatet skal skrives ind i spørgeskemaerne. På næste side er information om og en manual for, hvordan denne test gennemføres. Hvordan skal spørgeskemaerne afleveres? Spørgeskemaerne skal sendes ind til SFI. Derfor er der vedlagt svarkuverter til spørgeskemaerne med adresse og porto. Facilitatoren har ansvaret for at indsamle spørgeskemaerne, lægge dem i svarkuverterne og sende dem med posten. I gå-gruppen er der løbende optag, hvilket betyder, at spørgeskemaerne vil blive udfyldt løbende. Derfor anbefales det, at der indsamles flere spørgeskemaer fx 15 stk., inden de sendes til SFI. Hvor kan jeg få mere viden om spørgeskemaer/registrering? Hvis du har brug for hjælp til registreringen, så kan du gå ind på projektets hjemmeside: og stille spørgsmål til SFI.

6 Ganghastighedstest - Baggrund Hvorfor skal borgerne lave en ganghastighedstest? Det er vigtigt at gennemføre en ganghastighedstest med borgerne, da den er en god prædiktor for nedsat mobilitet og borgernes praktiske funktionsevne i hverdagen. Ligeledes er det påvist, at behov for at holde pause på en 400 m. gangstrækning er stærkt relateret til udvikling af funktionsevnetab. Hvornår skal borgerne have målt deres ganghastighed? Ganghastighedstesten indgår som en del af de to spørgeskemaer, som borgerne skal besvare den første indsatsgang og igen efter 13 uger. Det betyder, at ganghastighedstesten skal gennemføres i alt to gange. Hvem skal lave ganghastighedstesten? Det er facilitatorens ansvar at gennemføre ganghastighedstesten med borgerne den første indsatsgang og igen efter 13 uger. Hvordan skal resultatet registreres? Resultaterne skal skrives ind i spørgeskemaet, hvilket borgerne som udgangspunkt selv kan gøre, men det er dog vigtigt, at facilitatoren vejleder borgerne i, hvor og hvordan det gøres. Resultaterne fra gangtesten skal skrives ind i spørgeskemaet under feltet: spørgsmål om din ganghastighed.

7 Ganghastighedstest - baggrund Hvad skal bruges for at gennemføre ganghastighedstesten? For at gennemføre ganghastighedstesten skal der bruges følgende redskaber: Et stopur En tommestok eller et målebånd Markeringstape til etablering af en gangbane Forskelligt testudstyr og forskellige testomgivelser har betydning for testresultaterne, og derfor kan man ikke altid forvente at få præcis de samme resultater, hvis man tester borgeren i forskellige omgivelser, selv når borgerens funktionsniveau er uforandret. Det er altid vigtigt at gennemføre test på en meget standardiseret måde, men hvis testen gennemføres med forskellige testere i forskellige omgivelser, er det ekstra vigtigt, hvis man ønsker at få valide resultater. Hvor kan jeg få mere viden om ganghastighedstesten? På næste side er en manual for, hvordan ganghastighedstesten gennemføres. Du kan få mere viden om ganghastighedstesten og se en instruktionsvideo til ganghastighedstesten på projektets hjemmeside: Reference: Sundhedsstyrelsen (2013): Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsevne hos ældre borgere.

8 Ganghastighedstest - manual Nu skal jeg se, hvordan du normalt går. Hvis du bruger et gangredskab, og føler du har brug for det over en kort afstand, må du gerne bruge det. A. Første test af ganghastighed 1. Dette er gangbanen. Du skal gå i dit normale tempo forbi mærket. 2. Demonstrer gangtesten for personen. 3. Du skal gå forbi mærket i dit normale tempo, indtil jeg siger stop. Jeg går sammen med dig. Føler du, at det vil være sikkert? 5. Når jeg siger klar, start, skal du begynde at gå. Når personen har forstået instruktionen, sig: Klar, start. 6. Start tidtagningen, når personen begynder at gå. 7. Gå skråt bagved personen (for at undgå at pace). 8. Stop tidtagningen, når personens forreste fod (hele foden) har krydset stoplinjen. 4. Få personen til at stå, så begge fødder rører ved startlinjen.

9 Ganghastighedstest - manual B. Anden test af ganghastighed 1. Nu vil jeg bede dig om at gå tilbage. Husk at du skal gå i dit normale tempo forbi mærket. 2. Få personen til at stå så begge fødder rører ved startlinjen. 5. Gå skråt bagved personen (for at undgå at pace). 6. Stop tidtagningen, når personens forreste fod (hele foden) har krydset stoplinjen. 3. Når jeg siger klar, start, skal du begynde at gå. Når personen har forstået instruktionen, sig: Klar, start. 4. Start tidtagningen, når personen begynder at gå.

10 Ganghastighedstest - registrering Noter følgende i borgerens spørgeskema: Tidsforbruget ved det hurtigste forsøg (angives i sekunder). NB! Husk at notere, hvordan testbanen er etableret, så eventuelle re-test bliver gennemført på samme måde. Hvis kun en af testene er blevet gennemført, noteres dette forsøg i spørgeskemaet. Hvis ganghastigheden er mindre end eller lig med 6m/s, svarende til, at borgeren er mere end: 4,2 sekunder om at gå 2,5 m Hvis borgeren ikke kunne gennemføre gang- 5,0 sekunder om at gå 3 m testen, noteres dette i spørgeskemaet. 6,7 Sekunder om at gå 4 m bør der gennemføres en udredning. Det er en fordel, hvis ganghastigheden kan måles over en afstand på 4 m. Hvis pladsen ikke tillader dette, kan man vælge en afstand på 3 m eller 2,5 m. En betydningsfuld ændring både i positiv henholdsvis negativ retning kræver en ændring på 0,2 m/s i ganghastighed.

11 Logbog til gå-gruppen Hvorfor skal der registres i en logbog? Det er vigtigt at registrere i logbogen, da det giver viden om, hvordan gå-gruppen afholdes. Denne viden er relevant, hvis kommunen ønsker at igangsætte flere gå-grupper. Ligeledes er det vigtig information i forhold til evalueringen af gå-grupperne, da det er nødvendigt for evalueringen at have viden om indhold og deltagelse i gå-gruppen. Hvornår skal der registreres i logbogen? Logbogen skal udfyldes ved hver indsatsgang i 13 uger. Dele af logbogen kan udfyldes efter indsatsgangen, men deltagerlisten udfyldes ved gå-gruppens start. Hvad er indholdet i logbogen? I logbogen skal det registreres, hvem der deltager i gå-gruppen, hvem der afholder gå-gruppen, hvor og hvornår gå-gruppen afholdes, samt hvilke aktiviteter der er lagt ind i gå-gruppen. Disse aktiviteter kan fx være en balancetest, brug af skridttæller osv. Hvem skal udfylde logbogen? Det er gå-gruppens facilitator, der skal udfylde logbogen.

12 Logbog til gå-gruppen Hvordan skal logbogen udfyldes? Logbogen er i papirform og findes på næste side. Facilitator udfylder felterne i logbogen under hver indsatsgang. Det er vigtigt, at alle felterne ved hver indsatsgang er udfyldt. Det sidste felt i logbogen er til øvrige kommentarer, og det er valgfrit, om facilitatoren ønsker at notere noget i dette felt. Det anbefales at notere i dette felt, hvis der sket noget usædvanligt i indsatsgangen. I hver indsatsgang skal der udfyldes en deltagerliste. Deltagerlisten findes på den sidste side i dette hæfte. I deltagerlisten skrives i hver række deltagernes navne, fødselsdato samt startdato og slutdato for indsatsen (dvs. dato på den første og sidste gang personen møder op i gå-gruppen). I kolonnerne sæt kryds (X) for deltagelse, sættes kun kryds, hvis personen er mødt op og deltager i indsatsen. Hvordan skal logbogen afleveres? Ved gå-gruppens afslutning skal logbogen og deltagerlisten sendes til SFI. Derfor følger der en svarkuvert med porto og adresse med. Logbogen og deltagerlisten skal således hives ud af dette hæfte og sendes med posten til SFI. Facilitator har ansvaret for, at logbogen og deltagerlisten bliver sendt. Hvor kan jeg få mere viden om logbogen? Hvis du har spørgsmål kan du gå ind på projektets hjemmeside hvor du kan sende spørgsmål til SFI. På hjemmesiden findes også en elektronisk version af logbogen og deltagerlisten.

13 Logbog for gå-gruppen 1. indsatsgang 2. indsatsgang 3. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

14 Logbog for gå-gruppen 4. indsatsgang 5. indsatsgang 6. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

15 Logbog for gå-gruppen 7. indsatsgang 8. indsatsgang 9. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

16 Logbog for gå-gruppen 10. indsatsgang 11. indsatsgang 12. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

17 Logbog for gå-gruppen 13. indsatsgang 14. indsatsgang 15. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

18 Logbog for gå-gruppen 16. indsatsgang 17. indsatsgang 18. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

19 Logbog for gå-gruppen 19. indsatsgang 20. indsatsgang 21. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

20 Logbog for gå-gruppen 22. indsatsgang 23. indsatsgang 24. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

21 Logbog for gå-gruppen 25. indsatsgang 26. indsatsgang Dato Afholdelsessted Facilitators navn(e) Facilitatores arbejdsfunktion (frivillig/ansat i kommunen) Aktivitet (ud over gang fx balanceøvelser, sociale aktiviteter) Varighed (fx 2,5 time) Deltagelse Kryds af på deltagerlisten Kryds af på deltagerlisten Antal deltagere i alt Øvrige kommentarer

22 Angiv deltagernes navne Angiv deltagernes fødselsdato (dag, måned og årstal) Angiv deltagernes startdato i gågruppen Sæt kryds (X) for deltagelse (ét kryds per indsatsgang) Angiv deltagernes slutdato i gå-gruppen

Vejledning til registrering i netværksgruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET

Vejledning til registrering i netværksgruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET Vejledning til registrering i netværksgruppen FOREBYGGELSESPROJEKT PÅ ÆLDREOMRÅDET Om denne vejledning Denne vejledning henvender sig til de personer, der afholder netværksgrupper, dvs. facilitatorerne

Læs mere

Stoletest og gangtest ifm. faldudredning Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune

Stoletest og gangtest ifm. faldudredning Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune Center for Sundhed & Pleje Version 3, nov. 2014 Titel: Gældende for: Ansvarlige: Målgruppe: Formål: Begreber: Stoletest og gangtest ifm. faldudredning Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune Ledere i

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 2 2. GENERELT OM TIDLIG OPSPORING 2 3. OPRET BRUGER OG LOG IND 2 4. VÆLG ELLER OPRET BORGER 3

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 2 2. GENERELT OM TIDLIG OPSPORING 2 3. OPRET BRUGER OG LOG IND 2 4. VÆLG ELLER OPRET BORGER 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 2 2. GENERELT OM TIDLIG OPSPORING 2 2.1 INSTALLATION 2 2.2 OFFLINE ANVENDELSEN 2 2.3 TILGÆNGELIGHED AF GEMT DATA 2 3. OPRET BRUGER OG LOG IND 2 4. VÆLG ELLER OPRET BORGER

Læs mere

30-s rejse-sætte-sig (RSS)-testen måler, hvor mange gange man kan rejse sig fra en stol på 30 sekunder.

30-s rejse-sætte-sig (RSS)-testen måler, hvor mange gange man kan rejse sig fra en stol på 30 sekunder. Manual 30-sekunder rejse-sætte-sig-test (RSS) Visuel demonstration af testen findes på: www.regionh.dk/rehabilitering Beskrivelse af testen 30-s rejse-sætte-sig (RSS)-testen måler, hvor mange gange man

Læs mere

Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsniveau hos ældre borgere

Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsniveau hos ældre borgere Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk hos ældre borgere Nina Beyer, ekstern lektor,, PhD Forskningsenhed for Musculoskeletal Rehabilitering & Institut for Idrætsmedicin tsmedicin, Bispebjerg

Læs mere

Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD

Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD Spørgsmål til den demensnøglepersonen Denne del af spørgeskemaet besvares af den demensnøglepersonen 1. Skriv dato for gennemførelse af

Læs mere

Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS

Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS Rehabilitering 83a Hvad ved vi? Udfordringer & potentialer LOUISE SCHEEL THOMASEN ENHED FOR ÆLDRE & DEMENS Rehabilitering 83a SIDE 2 Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem

Læs mere

Vejledning til afholdelse af TIMSS 2015

Vejledning til afholdelse af TIMSS 2015 Vejledning til afholdelse af TIMSS 2015 Indhold 1 Velkommen til TIMSS 2015 Undersøgelsen... 4 2 Din rolle som ansvarlig for TIMSS... 6 3 Selve undersøgelsesdagen... 10... 13 1 Velkommen til TIMSS 2015

Læs mere

Andet (angiv hvilket):

Andet (angiv hvilket): Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Aarhus Kommune De følgende spørgsmål omhandler din baggrund og forventninger til gå-gruppen. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal svare, svar da venligst så godt

Læs mere

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Manual til national 2011 benchmarkingundersøgelse Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Indholdsfortegnelse Kort om benchmarking Praktisk om undersøgelsen

Læs mere

Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune

Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune Eftermåling Spørgeskema til borgere i gå-gruppen i Frederiksberg Kommune De følgende spørgsmål omhandler dit udbytte af at deltage i gå-gruppen. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal svare, svar da venligst

Læs mere

Bilag til Tilfredshedsundersøgelse. Center for Sundhed og Velfærd

Bilag til Tilfredshedsundersøgelse. Center for Sundhed og Velfærd Bilag til hedsundersøgelse 2014 Center for Sundhed og Velfærd Bilag til Tilfredshedsundersøgelse Brugerhedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Efteråret 2014 Bilag til

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE Sept. 2013 SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der ikke står med fed skrift, medtages i undersøgelsen. Dvs. følgende spørgsmål er valgfrie: 2-4, 7-8,

Læs mere

Rehabilitering på ældreområdet

Rehabilitering på ældreområdet Rehabilitering på ældreområdet April 2015 Anja Bihl-Nielsen, Programleder, Kontor for ældre og demens Rehabilitering i den kommunale ældrepleje KOMPENSATION REHABILITERING AUTONOMI Tilrettelæggelse af

Læs mere

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år 1 HVAD vil vi teste? Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år NB! Testpersonerne gennemfører øvelserne med sko på Fysisk form er en variabel, der er sammensat af mange forskellige egenskaber.

Læs mere

Bilag til Tilfredshedsundersøgelse. Center for Sundhed og Velfærd. Efteråret 2016

Bilag til Tilfredshedsundersøgelse. Center for Sundhed og Velfærd. Efteråret 2016 Undersøgelse af brugerhed hos modtagere af hjemmepleje Center for Sundhed og Velfærd Bilag til Tilfredshedsundersøgelse Brugerhedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje, genoptræning og beboere i

Læs mere

Inklusionsskriterier At deltagerne har stand - og gangfunktion og er motiveret til at indgå i et forpligtende og vedligeholdende træningsforløb.

Inklusionsskriterier At deltagerne har stand - og gangfunktion og er motiveret til at indgå i et forpligtende og vedligeholdende træningsforløb. Bilag 1 Holdnavn Parkinsonhold Lovgrundlag Serviceloven 86.2 Målgruppe Ny diagnosticerede Parkinsonborgere i Ballerup Kommune Inklusionsskriterier At deltagerne har stand - og gangfunktion og er motiveret

Læs mere

Bilag 1: Søgestrategi for AMED

Bilag 1: Søgestrategi for AMED Bilag 1: Søgestrategi for AMED D.02.06.2014! 1! Bilag 2: CAIT Spørgeskema! 2! Bilag 3: Informeret samtykke til deltagelse! 3! Bilag 4: Protokol Protokol I protokollen har hver testperson fået tildelt en

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE Sept. 2011 SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE Til kommunen: Det er valgfrit for kommunen, om spørgsmål 8, 9 10 medtages i undersøgelsen. Endvidere er de delspørgsmål i spørgsmålene 1,2, 4 6, som

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE 1 Vejledning Udfyld skemaet med kuglepen så krydset ikke viskes bort. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte

Læs mere

Forebyggelse af mistrivsel hos ældre

Forebyggelse af mistrivsel hos ældre Evaluering af opsporing og indsatser K&K_Ældre_01.indd 1 Kort & klart Forebyggelse af mistrivsel hos ældre 06/12/2016 15.19 Om projektet 2 Fra og med 2016 er det lovpligtigt for alle danske kommuner at

Læs mere

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert.

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert. Introduktion Ballerup Kommune undersøger i øjeblt hjemmeplejemodtageres tilfredshed med kvaliteten af den service, som de modtager. Formålet er at blive klogere på, om der er noget, kommunen kan gøre bedre.

Læs mere

Redskab til stratificering

Redskab til stratificering T I D L I G I N D S A T S P Å T V Æ R S Redskab til stratificering På de følgende sider er beskrevet et spørgeskema samt metoder til at vurdere, om en borger kan kategoriseres som TIT-borger og dermed

Læs mere

ACCESS spørgeskema dag 0. 1. Helbred 2. DEMMI 3. OMC 4. REJSE-SÆTTE-SIG 5. HÅNDTRYKSKRAFT

ACCESS spørgeskema dag 0. 1. Helbred 2. DEMMI 3. OMC 4. REJSE-SÆTTE-SIG 5. HÅNDTRYKSKRAFT ACCESS spørgeskema dag 0 1. Helbred 2. DEMMI 3. OMC 4. REJSE-SÆTTE-SIG 5. HÅNDTRYKSKRAFT Patientens CPR-nummer (uden bindestreg): Velkommen til den elektroniske evaluering af dit akutte forløb i forskningsprojektet

Læs mere

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere)

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Spørgsmål til sundhedsrådgiveren Denne del af spørgeskemaet besvares af sundhedsrådgiveren 1. Skriv dato for gennemførelse af spørgeskemaet 2. Hvad er dit

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE 2 (VEJLEDNING - WEB VERSION) VELKOMMEN TIL BRUGERUNDERSØGELSEN AF HJEMMEPLEJEN I HØRSHOLM KOMMUNE VEJLEDNING Tak fordi du vil deltage i denne undersøgelse

Læs mere

Forslag til forløb i en Motivationsgruppe

Forslag til forløb i en Motivationsgruppe Forslag til forløb i en Motivationsgruppe 1. Præsentation af instruktør og deltagere, deres diabetes og deres forventninger til udbyttet af at deltage i Motivationsgruppen. Runde med deltagernes forslag

Læs mere

ACCESS spørgeskema dag 7

ACCESS spørgeskema dag 7 ACCESS spørgeskema dag 7 1. Tilfredshed og helbred 2. DEMMI 3. OMC 4. REJSE-SÆTTE-SIG 5. HÅNDTRYKSKRAFT Patientens CPR-nummer: Hvilken kommune bor borgeren i? Haderslev kommune Aabenraa kommune Tønder

Læs mere

Værktøjer til tidlig opsporing

Værktøjer til tidlig opsporing Værktøjer til tidlig opsporing af sygdomstegn, nedsat fysisk funktionsniveau og underernæring sammenfatning af anbefalinger 2013 Værktøjer til tidlig opsporing af sygdomstegn, nedsat fysisk funktionsniveau

Læs mere

Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden?

Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden? 6. Rengøring og vedligeholdelse 7. Fejlfinding 8. Nedtagning, udfasning og bortskaffelse Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden? Ulykker på arbejdet er ærgerlige og kan også være alvorlige.

Læs mere

VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter.

VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter. VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter. Udarbejdet af fysioterapeut Anne W Brown og Karen Eriksen, med støtte fra Sygekassernes Helsefond, Danske

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse. Titel: Kost og motion til udsatte grupper

Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse. Titel: Kost og motion til udsatte grupper Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse Titel: Kost og motion til udsatte grupper Formål: er at eleven får mulighed for at udvikle sine faglige kompetencer i forhold til ernærings- og mobilitetsproblemer

Læs mere

KLAP-evaluering. Survey til virksomheder

KLAP-evaluering. Survey til virksomheder KLAP-evaluering Survey til virksomheder (Planlagt udsendt til kontaktpersoner ultimo januar 2015) Godkendt dec. 2014 1 Mailtekst virksomhedens kontaktperson [Emne] Spørgsmål vedrørende borgere i skåne

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Vejledning til før-analyse

Vejledning til før-analyse Vejledning til før-analyse Målgruppen for denne vejledning er superbrugerne på spydspidsafdelingerne. Vejledningen beskriver kort, hvordan før-analysen konkret skal afvikles, således at data og informationer

Læs mere

PROGRAM 1. Stolefodbold i f.eks. 15 minutter. Stolemotion

PROGRAM 1. Stolefodbold i f.eks. 15 minutter. Stolemotion PROGRAM 1 Aktivitet: Stolefodbold og Stolemotion Test: Rejse-sig-sætte-sig-test Stolefodbold i f.eks. 15 minutter (min. 8 deltagere) Placér gruppen i en rundkreds, så hver enkelt stol støder op til hinanden.

Læs mere

VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb

VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb Aftalen skal udfyldes elektronisk, da projektets titel skal påføres eksamensbeviset. Aftalen udfyldes i samråd mellem den studerende, den faglige vejleder,

Læs mere

Spørgeskema til OneTouch Verio Pro blodsukkerapparat

Spørgeskema til OneTouch Verio Pro blodsukkerapparat Spørgeskema til OneTouch Verio Pro blodsukkerapparat Vi skriver til dig efter aftale med Frank Gottlieb fra Diabetesnetværket. Tak fordi du vil prøve OneTouch Verio Pro apparatet og deltage i vores undersøgelse.

Læs mere

Innowalk Pro. Modelfoto. Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen

Innowalk Pro. Modelfoto. Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen Innowalk Pro Modelfoto Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen 1 Innowalk Pro Baggrund og formål: Geelsgårdskolen er en specialskole i Region Hovedstaden, hvor der går

Læs mere

SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI

SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI AEU-2 SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! NEUROLOGISK AMBULATORIUM OM DIN EPILEPSI

Læs mere

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen ' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen 1. Start På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen. Afhængig af sin størrelse skal hunden

Læs mere

Hvor hurtigt kan du køre?

Hvor hurtigt kan du køre? Fart Hvor hurtigt kan du køre? I denne test skal I finde ud af, hvilket transportmiddel, I kan køre hurtigst på? Hypotese Hvilket transportmiddel tror I, I kan køre hurtigst på? Hvorfor? Det skal I bruge:

Læs mere

Logbog. Apopleksihold. Navn: 2750 Ballerup. Ballerup Fysioterapi. www.ballerupfys.dk. Banegårdspladsen 5

Logbog. Apopleksihold. Navn: 2750 Ballerup. Ballerup Fysioterapi. www.ballerupfys.dk. Banegårdspladsen 5 Logbog Apopleksihold Navn: Ballerup Fysioterapi Banegårdspladsen 5 2750 Ballerup www.ballerupfys.dk Denne logbog tilhører: Navn: Adresse: Postnummer og by: Ballerup Fysioterapi & TræningsCenter Banegårdspladsen

Læs mere

Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsniveau hos ældre borgere

Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsniveau hos ældre borgere Udarbejdet for Sundhedsstyrelsen, februar 2013 Værktøjer til systematisk identifikation af nedsat fysisk funktionsniveau hos ældre borgere ved Nina Beyer, seniorforsker, ph.d. Forskningsenhed for Muskuloskeletal

Læs mere

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde Mødetavle.indd 1 08-09-2011 21:28:44 Indhold Rulles sammen med tryksiden udad Intro Emne Resultat Check-in Tid Start / slut Pause / pauser

Læs mere

Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering. Ved Thomas Antkowiak-Schødt

Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering. Ved Thomas Antkowiak-Schødt Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering Ved Thomas Antkowiak-Schødt Baggrund for håndbogen Et af fire delprojekter i projekt Rehabilitering på ældreområdet: Afprøvning af model for rehabilitering

Læs mere

X - APKORT. En spørgesskemaundersøgelse om. helbredsrelateret livskvalitet

X - APKORT. En spørgesskemaundersøgelse om. helbredsrelateret livskvalitet X - APKORT En spørgesskemaundersøgelse om helbredsrelateret livskvalitet HELBRED OG TRIVSEL SIDE 1 VEJLEDNING: Disse spørgsmål handler om din opfattelse af dit helbred. Oplysningerne vil give et overblik

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning Modelling informal learning and transversal competences in the voluntary service experience to increase employment and mobility of citizens - LEVER 2014-1-IT01-KA200-002618 LEVER værktøj til anerkendelse

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

Evaluering af videotolkning på hospitaler - Udkast til spørgeskema til administrativt personale

Evaluering af videotolkning på hospitaler - Udkast til spørgeskema til administrativt personale Evaluering af videotolkning på hospitaler - Udkast til spørgeskema til administrativt personale Baggrund Devoteam Consulting gennemfører i øjeblt en evaluering af tolkning over video på sygehusene. Formålet

Læs mere

VEJLEDNING - til dig, der skal registrere medarbejdere omfattet af IDD-overgangsordningen inden 1. oktober 2018

VEJLEDNING - til dig, der skal registrere medarbejdere omfattet af IDD-overgangsordningen inden 1. oktober 2018 VEJLEDNING - til dig, der skal registrere medarbejdere omfattet af IDD-overgangsordningen inden 1. oktober 2018 Inden IDD træder i kraft 1. oktober 2018, skal alle medarbejdere, der er omfattet af overgangsordningen,

Læs mere

IDENTIFICERING AF SPISEVANSKELIGHEDER EFTER APOPLEKSI

IDENTIFICERING AF SPISEVANSKELIGHEDER EFTER APOPLEKSI Kommune X, enhed Z LOGO EVIDENSBASERET INSTRUKS IDENTIFICERING AF SPISEVANSKELIGHEDER EFTER APOPLEKSI FORMÅL Systematisk identifikation af vanskeligheder med at spise hos borgere /patienter > 65 år efter

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

APV Transport quick-guide

APV Transport quick-guide APV Transport quick-guide Arbejder du indenfor transport- og engrosbranchen, og skal du i gang med APV? APV Transport hjælper dig gennem hele APV-arbejdet i 4 enkle skridt Inden du går i gang med arbejdet

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen IP. nr.: Int. nr.: Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen Us. 5954 September 2009 + 0 SPØRGESKEMA TIL HJEMMEHJÆLPSMODTAGERE Anvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige

Læs mere

11:30 12:00 Præsentation af evalueringsmodel metode og effekt

11:30 12:00 Præsentation af evalueringsmodel metode og effekt Program 11:30 12:00 Præsentation af evalueringsmodel metode og effekt 12:00 13:00 Frokost 13:00 13:40 Præsentation af evalueringsaktiviteter 13:40 13:50 Pause 13:50 14:30 Gruppediskussion: Hvad skal et

Læs mere

EVALUERING AF SOCIALSTYRELSENS MODEL FOR REHABILITERING PÅ ÆLDREOMRÅDET

EVALUERING AF SOCIALSTYRELSENS MODEL FOR REHABILITERING PÅ ÆLDREOMRÅDET 1 of 6 NOTAT 17. DECEMBER 2014 EVALUERING AF SOCIALSTYRELSENS MODEL FOR REHABILITERING PÅ ÆLDREOMRÅDET SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har fået til opgave at evaluere Socialstyrelsens model

Læs mere

WORKCYCLUS Kortlægninger

WORKCYCLUS Kortlægninger WORKCYCLUS Kortlægninger Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk Workcyclus Professionel Brugerguide Kortlægninger - Version 4.0 (Juni 2013) 1.

Læs mere

PIRLS Testvejledning for frigivne PIRLS-materialer

PIRLS Testvejledning for frigivne PIRLS-materialer PIRLS 2011 Testvejledning for frigivne PIRLS-materialer Denne vejledning er et uddrag af vejledningen, der blev anvendt i forbindelse med gennemførelse af PIRLS i marts 2011. Alle de praktiske oplysninger

Læs mere

S P Ø R G E S K E M A

S P Ø R G E S K E M A Bilag 10: Spørgeskema til hjemmeudfyldning S P Ø R G E S K E M A Handelshøjskolen i Århus 2005 Undersøgelse af prisviden blandt kunder i Føtex og Bilka 2005 IP Nummer: xxxx xxxx-xxxx-xxxx 461 Velkommen

Læs mere

Patienthoteller i Århus Amt. Oversigtsrapport

Patienthoteller i Århus Amt. Oversigtsrapport Patienthoteller i Århus Amt Oversigtsrapport Konceptet er udviklet af Kvalitetsafdelingen i Århus Amt Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg e-mail: amu@ag.aaa.dk Rapporten kan bestilles ved henvendelse til Kvalitetsafdelingen,

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

EVALUERING EVALUERING PÅBEGYNDES INDEN TRÆNING!

EVALUERING EVALUERING PÅBEGYNDES INDEN TRÆNING! EVALUERING Hvordan kan man vide, om træningen har nyttet? For at få svar på det kan en evaluering være til hjælp. En evaluering kan have flere formål. Et formål kan være at gå igennem, hvordan selve træningen

Læs mere

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

HVAD SKAL JEG VÆLGE? A9 L/S/P HVAD SKAL JEG VÆLGE? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne brugen af de 4 regnearter + tabellerne. NB! Regnestykkerne kan synes simple, men alligevel sagtens være en udfordring for de

Læs mere

- en effektundersøgelse

- en effektundersøgelse SKOLESTØTTE til børn i familiepleje - en effektundersøgelse Hvordan kan man bedst støtte op om god skoletrivsel, inklusion og faglig udvikling for børn i familiepleje? Dette forskningsprojekt skal undersøge

Læs mere

Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer

Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer Oplæg i Dansk Evalueringsselskab, d. 16. maj 2017 Chefkonsulent Eva Husum Schmidt, Center for Data, Analyse og Metode, Socialstyrelsen

Læs mere

METODE! Gå sammen i grupper af to og to. Mindst én af jer skal have en smartphone eller tablet.

METODE! Gå sammen i grupper af to og to. Mindst én af jer skal have en smartphone eller tablet. TIDLIG OPSPORING: ØVELSER TIL UNDERVISNING FORMÅL At skabe kendskab til app en Tidlig Opsporing og dens værktøjer med udgangspunkt i praktiske øvelser. OBS: De nedenstående øvelser bygger på fiktive cases

Læs mere

Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen

Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til brug af redskaberne............................... 3 Tjekliste til forberedelse af beboerkonferencen......................

Læs mere

Helbred: Side 1. Hvad er dit handicap/din funktionsnedsættelse, og hvordan giver det dig problemer med at færdes?

Helbred: Side 1. Hvad er dit handicap/din funktionsnedsættelse, og hvordan giver det dig problemer med at færdes? Helbred: Hvad er dit handicap/din funktionsnedsættelse, og hvordan giver det dig problemer med at færdes? Varierer din evne til at færdes fra dag til dag? Hvornår begyndte dine problemer med at færdes

Læs mere

Allerød Kommune Dagtilbud

Allerød Kommune Dagtilbud Udvidede åbningstider Allerød Kommune Dagtilbud 1 Indledning Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af kommissorium om Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider. For at inddrage så mange forældre

Læs mere

OPRETTELSE AF EN UNDERSØGELSE

OPRETTELSE AF EN UNDERSØGELSE INTRODUKTION Oprettelse af en undersøgelse, fx et evalueringsskema i Campus, sker ved at anvende den wizard der stilles til rådighed. Men før denne wizard anvendes, så er det nødvendigt først at oprette

Læs mere

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE EVIDENSBASERET INSTRUKS UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE FORMÅL Systematisk identifikation af pludselig nedsat funktionsevne hos ældre medicinske patienter/borgere med risiko for indlæggelse på

Læs mere

I skoleåret 2016/2017 gennemføres de nationale test i fire perioder:

I skoleåret 2016/2017 gennemføres de nationale test i fire perioder: Nationale test i skoleåret 2016/2017 Som et led i indsatsen for at opnå resultatmålene, er det i Horsens kommune besluttet, at de frivillige nationale test i læsning og matematik bliver obligatoriske at

Læs mere

Parkour fejl som kan forekomme

Parkour fejl som kan forekomme Parkour fejl som kan forekomme Navn G S Udførelse Formål Fejl, som tæller P 1.A+B+C Smal passage x Rid igennem passagen i den valgte gangart Afbalanceret tempo i forhold til opgavens krav. Den oprindelige

Læs mere

Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen

Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen Formål med samarbejdsværktøjet Dette samarbejdsværktøj har til formål at understøtte teamets samarbejde om elevernes personlige, sociale og praksisfaglige

Læs mere

Evaluering af den kliniske uddannelse

Evaluering af den kliniske uddannelse Evaluering af den kliniske uddannelse Til studerende i uddannelsens kliniske del Ved afslutningen på dit kliniske uddannelsesforløb vil vi bede dig udfylde dette evalueringsskema. Evalueringen indgår som

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Version: 1.0 Oprettet den 5. december Releasenote til Planner pr. 11. december 2017

Version: 1.0 Oprettet den 5. december Releasenote til Planner pr. 11. december 2017 Version: 1.0 Oprettet den 5. december 2017 Releasenote til Planner pr. 11. december 2017 Den 11. december 2017 vil der være foretaget følgende ændringer i Planner: 1. GENERELT... 3 1.1: KONTAKTGRUPPEOPLYSNINGER

Læs mere

Vejledning til 141 helhedshandleplan og delhandleplan

Vejledning til 141 helhedshandleplan og delhandleplan Vejledning til 141 helhedshandleplan og delhandleplan Pilottest af handleplankonceptet Dato 7. november 2007 Århus Kommune Indholdsfortegnelse 1. Generelt om det fælles handleplankoncept... 1 2. Vejledning

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line.

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. Generelt I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstrepositionen eller

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2016 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Ja, du behøver ikke at udfylde flere sider. Spørgeskemaet indsendes dag 10. Nej, udfyld venligst nedenstående og næste dag. Nej Ja Evt.

Ja, du behøver ikke at udfylde flere sider. Spørgeskemaet indsendes dag 10. Nej, udfyld venligst nedenstående og næste dag. Nej Ja Evt. Spørgeskema dag 1 Jeg har indtaget forsøgsmedicin dags dato (sæt kryds) Spørgeskema dag 2 Jeg har indtaget forsøgsmedicin dags dato (sæt kryds) Spørgeskema dag 3 Jeg har indtaget forsøgsmedicin dags dato

Læs mere

Tre skud og 50 m på tid

Tre skud og 50 m på tid Tre skud og 50 m på tid 4 m "Baglinje" 7 m 15 m m 5 m 1 2 "Ringlinje" "Kuglelinje" 1 2 "Startlinje og slutlinje" Her skal være en bjælke til at stoppe kuglern Opgaven består i at gå / løbe 50 m og ramme

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelsen

Arbejdsmiljøuddannelsen Arbejdsmiljøuddannelsen Optælling af evalueringsskemaer - vejledning til udbydere Fra 1. januar 2011 skal du som udbyder af en arbejdsmiljøuddannelse ikke længere sende spørgeskemaer ind til Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

STATUSRAPPORT 2012. Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ

STATUSRAPPORT 2012. Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ STATUSRAPPORT 2012 Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ +75 forebyggende hjemmebesøg Statusrapport 2012 Alle borgere i Frederikssund Kommune, der er fyldt 75 år, og ikke modtager både personlig

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012

Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012 Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012 Indledning Hvert år skal skolen lave en evaluering af sin samlede undervisning. Der foreligger

Læs mere

Opsporing. Population (population) Personer over 18 år med alkoholafhængighed.

Opsporing. Population (population) Personer over 18 år med alkoholafhængighed. National klinisk retningslinje for udredning og af samtidig alkoholafhængighed og psykisk lidelse (NKR nr. 32) Fokuserede spørgsmål, endelig version Indhold Opsporing 2 Fokuseret spørgsmål 1 (PICO 1).

Læs mere

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde:

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde: INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en aktivitet består af. Eksemplet er baseret på, at formen på aktiviteten er et tilstedeværelseskursus.

Læs mere

Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017

Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2017 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år.

Læs mere

FSlll - Hvordan opretter jeg en indsats?

FSlll - Hvordan opretter jeg en indsats? FSlll - Hvordan opretter jeg en indsats? Oprette indsats Åben borger (via søgefelt eller borgerlister) Check at borger har Grundforløb Sundhed og Omsorg samt at Grundforløbet er tilført forløb FSlll Klik

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for kommunikation

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for kommunikation Juli 2016 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for kommunikation Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Kampagnevejledning. Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People. Projektet er støttet af:

Kampagnevejledning. Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People. Projektet er støttet af: Kampagnevejledning Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People Projektet er støttet af: Indhold Denne vejledning indeholder information til dig, som skal i gang med at gennemføre en transportundersøgelse

Læs mere

Motorikken 1. Klasse

Motorikken 1. Klasse Motorikken Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund Indledning Vi vil med dette materiale være med til at opfordre og motivere alle lærere til at tage mere fat i den grundlæggende træning, og dermed på sigt udvikle

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med at beregne forskellige typer af tjenestemandspension

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med at beregne forskellige typer af tjenestemandspension PENSAB Beregn tjenestemandspension i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med at beregne forskellige typer af tjenestemandspension for en tjenestemand i PENSAB. Du finder Beregn pension

Læs mere

Evalueringsnotat. Værktøj til systematisk tidlig opsporing af kronisk sygdom hos mennesker med psykiske lidelser på botilbud

Evalueringsnotat. Værktøj til systematisk tidlig opsporing af kronisk sygdom hos mennesker med psykiske lidelser på botilbud Evalueringsnotat Værktøj til systematisk tidlig opsporing af kronisk sygdom hos mennesker med psykiske lidelser på botilbud Udarbejdet juni 2018 af partner Andreas Lindemann, Promentum A/S, for INDHOLD

Læs mere

Vejledning. Boformer for hjemløse

Vejledning. Boformer for hjemløse Vejledning Boformer for hjemløse Indhold 2 Hvad er BINDEKS?... 3 Hvordan ser BINDEKS ud?... 3 Hvad kan BINDEKS?... 3 Før I måler... 4 Måling... 5 Udvikling... 5 Måling igen... 5 Fastholdelse... 6 Handleplan...

Læs mere