Få svar på dine spørgsmål om opstart

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få svar på dine spørgsmål om opstart"

Transkript

1 Synes du, det er spændende at arbejde med computere og er du glad for at kunne løse andre menneskers IT-problemer? I dag hvor både private og virksomheder er afhængige af et velfungerende IT-system, er markedet for IT-service større end nogensinde før. Derfor er der mange opgaver for velkvalificerede og servicemindede nørder. En del af dem, der starter op inden for IT-branchen, har en anden faglig baggrund. Du kan for eksempel være arkitekt og hjælpe andre arkitekter med at få det bedst mulige ud af CADprogrammer. Du kan også være fotograf og specialisere dig i billedbehandling, eller eksempelvis butiksuddannet og hjælpe små forretningsdrivende med administrative systemer og e-handel. Før du springer ud i et liv med IT-service, er det en god idé at gennemtænke og planlægge forløbet grundigt. Grundig planlægning kan være betingelsen for at få succes på et marked, hvor der nok er et stort behov, men hvor der også er voldsom konkurrence. Få svar på dine spørgsmål om opstart Startvejledningen er en service fra imidt til dig, der overvejer at starte egen virksomhed. Vi ønsker dig god fornøjelse med læsningen og håber, at du både finder svar på dine spørgsmål og bliver motiveret til at tage det næste skridt. Har du brug for sparring, er du altid velkommen til at kontakte imidt på info@imidt.dk eller Vi glæder os til at høre fra dig!

2 For at finde ud af, om du har de nødvendige kompetencer for at blive succesfuld inden for IT-servicebranchen, kan du starte med at teste dig selv: Helt sikkert Som regel I tvivl 1 Jeg er lidt af en nørd; jeg er særdeles godt inde i IT, og ved meget om de nyeste IT-tiltag 2 Jeg er god til at se IT fra brugernes synsvinkel og forstår, hvor de ofte løber panden mod en mur 3 Jeg er udadvendt og kan begejstre andre 4 Jeg er meget omhyggelig og går op i detaljer 5 Jeg kan organisere og tilrettelægge et stykke arbejde 6 Jeg kan opstille realistiske arbejdsplaner 7 Jeg kan leve med, at indtjeningen svinger 8 Jeg har et stort netværk 9 Det gør ikke noget, at arbejdsdagene kan blive lange i perioder 10 Jeg synes, det er spændende at blive stillet over for uventede opgaver 11 Jeg kan lære fra mig, og gøre folk trygge ved deres computer 12 Jeg kan rykke ud med kort varsel også uden for normal arbejdstid Hvis du har sat mindst 9 krydser i helt sikkert, er der et godt grundlag at gå videre på. Din viden om IT er udgangspunktet for din service. Du skal kunne det perfekt, og du skal hele tiden forny din viden om IT-udviklingen. I IT-sektoren skal man helst være specialist på sit område og gerne have nogle spidskompetencer. Det er meget svært at slå igennem med at kunne lidt af hvert. IT-support kan bestå af mange forskellige ting, for eksempel: Installering af nye programmer og trimning til kundernes behov Opsætning af netværk Indkøb af IT-udstyr på vegne af kunder Web-håndtering Dataredning og genetablering ved nedbrud Opgraderinger Optimeringer Hjælp til sikkerhed Programmerings- og systemopgaver Opsætning og indkøring af E-handel Undervisning og instruktion af brugere

3 Du skal tænke på kundernes behov og forstå dem på deres egne præmisser. Med andre ord skal du kunne tænke din serviceydelse igennem med kundens bredere behov i tankerne. For at mærke efter, om du har den rette indstilling, kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål: Sørger du for, at kunden kan koncentrere sig om det, han eller hun er god til og har lyst til? Bidrager du til, at kunden kan spare tid og arbejde mere effektivt? Sparer kunden penge takket være dig? Får du ryddet op i kundens dokumenter, rationaliseret dokumenthåndteringen og sikret genanvendelsen af informationer? Løser du et kapacitetsproblem hos kunden, og bidrager du med at undgå faste (dyre og besværlige) ansættelsesforhold? Bidrager du til, at din kunde lærer noget nyt eller bruger sin viden på nye måder? Får du din kunde til at fremstå i et fordelagtigt lys over for kunder og samarbejdspartnere? Kvalitetssikrer du kundens eget arbejde? Der er mange store og kendte firmaer, som leverer IT service, og leverandører af teknik tilbyder også support. Ofte foretrækkes de store firmaer, fordi kunderne tænker traditionelt, eller fordi de er bange for, at de helt små virksomheder ikke har en tilstrækkelig stabilitet på markedet. Derfor skal du kunne noget andet end de store IT-firmaer. Det er meget vigtigt, at du kan redegøre for dine særlige konkurrencefordele. Tænk det grundigt igennem og sæt ord på lav også en prisliste. Der er flere forskellige måder at starte din IT-virksomhed på. Nedenfor finder du fire måder, hvorpå du kan starte. Vær opmærksom på, at alle fire har sine fordele og ulemper. At starte enkeltmandsfirma Det er meget simpelt at starte et personligt ejet firma. Med et sådant firma er du helt din egen herre og kan skabe dit eget forretningskoncept. Du kan være fleksibel, også i forhold til private gøremål. Ulempen kan være, at det tager tid at få firmaet op i gear, og det er hårdt arbejde. Mange har en forventning om, at de med et sådant firma får mere tid til familie og fritid, men dette viser sig ofte at være en illusion. At købe sig ind i/blive partner i et andet firma Enten kan I starte flere sammen, eller også kan du købe dig ind i et allerede eksisterende firma. Her kan du nyde godt af et fagligt fællesskab og en god arbejdsdeling, hvor du ikke står med alt ansvaret selv. Samtidig giver firmaets størrelse muligheder for større og mere lukrative opgaver. Ulempen er på den anden side, at noget af uafhængigheden forsvinder, og at du også skal imødese større faste udgifter. At samarbejde i netværk Der findes firmaer, som består af løsere sammenslutninger af selvstændige. De arbejder typisk inden for samme hovedområde, og kan markedsføre sig i fællesskab under samlede overskrifter. De løser dog opgaver individuelt, og de har hver sin separate økonomi.

4 At arbejde freelance Som freelancer er du ofte ikke selvstændig, men lønmodtager, som løser midlertidige opgaver for kunder. Fordelen er, at du har et sikkerhedsnet, fordi du kan få dagpenge i stille perioder. Ulempen er, at du nemt bliver en løsarbejder, som har svært ved at få økonomisk overskud nok til at udvikle et egentligt forretningskoncept. Med et arbejde inden for IT-servicebranchen behøver du ikke at satse de store penge, da risikoen er mindre end i så mange andre brancher. Det betyder til gengæld en vis konkurrence om de gode opgaver. Derfor er det en god idé at undersøge økonomien meget omhyggeligt og du skal lave et budget for at få et overblik. Budgettet skal hvile på de valg, du har truffet om, hvilket slags firma, du gerne vil drive. Det er nødvendigt at undersøge priser og omkostninger i marken, for at budgettet kan blive så solidt som muligt. Typiske priser (2011) ligger i størrelsesordenen kroner i timen ekskl. moms. Priserne afhænger både af kunderne og af opgaverne; vanskelige opgaver og hasteopgaver kan være dyrere. I faglige områder, hvor der er mange om buddet, er priserne pressede. Opgaver, som varer længere tid, og som er bestilt på forhånd, opnår en lavere timepris. Undervisningshonorar er ofte også i den lave ende. Meget ofte vil du blive bedt om at give et fast tilbud. Her skal du selv sikre, at du henter en fornuftig timepris hjem. Efterhånden vil du få erfaring for, hvor lang tid opgaverne tager. Regn med, at du skal bruge tid på at administrere og videreuddanne dig. Du vil også komme til at bruge tid på at kontakte kunder og lave tilbud, som aldrig giver pote i form af opgaver.

5 Årsbudget Her ser du et eksempel på et årsbudget for en lille enkeltmandsvirksomhed: Omsætning: Fast aftale med firma A, 180 timer om året á kr. 450 Fast aftale med myndighed C Undervisning for institution C Videresalg af software og komponenter Andre opgaver I alt Pr. år ekskl. moms Omkostninger ved driften: Mobiltelefon, internet m.v. Indkøb af software og komponenter Revisor, administration m.v. Kørsel Kontorudstyr og materialer Forsikringer Efteruddannelse I alt Overskud (Omsætning Omkostninger)

6 Etableringsbudget Hvis du starter dit eget IT-servicefirma fra bunden, er det en god idé at lave et etableringsbudget. Det kan for eksempel se således ud: Oprettelse af mobiltelefon og IT: Optagelse i telefonbøger: Logo, visitkort og brevpapir: Hjemmeside: Startudgifter til revisor: Kontorudstyr, printer, PC mv.: Indretning af lokaler: Lager: Diverse: I alt kr.: Hvis du vil starte din egen virksomhed, er det en stor fordel, at du har sparet nogle penge op. Måske kan du tage lån i hus eller lejlighed for at dække etableringen og de første måneders drift. Nogle iværksættere kan låne penge i familien, andre har en etableringskonto i banken, hvor de har sparet op over en årrække. Mange banker vil gerne hjælpe med at finansiere og du kan eksempelvis oprette en kassekredit. Hvis du har planer om at vokse, kan du eventuelt søge vækstkaution, som også tilbydes via bankerne. På vækstfondens hjemmeside kan du læse mere om disse muligheder: En del IT-folk starter deres firma gradvist ved siden af et andet job. Denne løsning giver et økonomisk fundament, indtil kundekredsen i det nye firma er bygget op. Nogle IT-firmaer starter dog med en periode på supplerende dagpenge. Her skal du være opmærksom på, at der er skrappe begrænsninger på handlefriheden. Spørg i din egen A- kasse, præcist hvordan det forholder sig. Du skal betale skat af virksomhedens overskud. Når du har trukket alle virksomhedens udgifter fra virksomhedens indtægter, finder du din skattepligtige indkomst. Du ved sjældent på forhånd, hvor stort et overskud din virksomhed vil få, og du bliver derfor nødt til at lave et skøn: Brug dit budget til at lave dette skøn. Dit skøn skal du indberette til SKAT. SKAT vil sende dig et indbetalingskort, så du i løbet af året får betalt den forventede skat. Når året er omme, får du en udvidet selvangivelse, hvori du skal oplyse det realiserede overskud af din virksomhed. Har du tjent mere, end du forventede i dit budget, kommer du til at betale ekstra skat. Hvis du har tjent mindre, får du penge tilbage.

7 Driver du virksomheden i selskabsform, dvs. som et ApS, er der andre skatteforhold. Her bliver du ansat i dit eget selskab og får almindelig løn som ansat du betaler altså normal A-skat. Dit selskab skal betale virksomhedsskat (pt. 25 %) af sit overskud. En revisor vil kunne hjælpe med andre detaljer, så din skat bliver så fordelagtig for dig som muligt. Mange IT-folk er mest interesseret i teknik. De forsømmer salget, og det kan deres virksomhed dø af. Vær derfor meget omhyggelig med at gennemtænke din måde at sælge på. Undervurdér ikke den tid, du skal bruge på det heller ikke konkurrencen. For at komme i kontakt med kunderne, kan du annoncere, komme i fagbogen og lave brochurer. Men mange IT-folk må erkende, at det ikke er udgifterne og besværet værd. Overvej hvem der er dine kunder. Private? Firmaer? Institutioner? Foreninger? Store eller små kunder? Måske kan firmaer, der sælger IT-udstyr, anbefale dig til at sætte tingene op. Du kan forsøge at få samarbejdsaftaler i stand, for at gøre det lettere at komme i kontakt med potentielle kunder. Tilfredse kunder er den bedste reklame: De kommer tilbage, og de giver tips videre til andre. At skabe en kundegruppe er dog en proces, der tager tid. Derfor er markedsføring for IT-folk tit op-ad-bakke de første år. Netværk Markedsføring i branchen er i høj grad baseret på netværk. Sørg derfor for hele tiden at udbygge og vedligeholde dit netværk. Du kommer ikke uden om at være opsøgende. Det er nemmest at komme i gang med opgaver for nogen, man kender i forvejen, som for eksempel en tidligere arbejdsgiver, kunde eller samarbejdspartner. Kolleger og studiekammerater kan også være indgange til opgaver. Men du skal ikke forvente, at folk køber dine ydelser bare fordi de har sympati med dig; der skal være noget i det for dem. Du skal derfor tænke nøje igennem, hvad de får ud af at samarbejde med dig, før du kontakter dem. Vær helt ærlig omkring, at du er på jagt efter interessante opgaver og sørg for at spørge ind til deres ideer og forslag. Udbud Nogle IT-opgaver for det offentlige kommer i udbud, og offentliggøres i dagspressen eller på udbudsgivernes hjemmesider. Holder derfor et godt øje med disse! Nogle IT-firmaer har personale, hvis ikke fra første færd, så på et senere tidspunkt. Du kan få kontakt til mulige medarbejdere ved at henvende dig hos det lokale jobcenter eller ved at annoncere. I praksis vælger mange IT-firmaer at ansætte nogen, de kender i forvejen og har tillid til. Du kan også henvende dig på uddannelsesinstitutioner og hyre fleksibel studenterarbejdskraft. Dette kan være en frugtbar løsning både for IT-firmaet og den studerende.

8 Når du ansætter medarbejdere, skal de have et ansættelsesbrev dette gælder også medarbejdere på deltid. Brevet skal indeholde alle væsentlige vilkår, som for eksempel arbejdssted, løn, arbejdstid, ferie, pension, opsigelse m.v. Nogle (mest større) firmaer har desuden overenskomst med en eller flere fagforeninger. Men der er ingen regler om, at ITfirmaer skal beskæftige organiseret arbejdskraft. Du må ikke selv modtage dagpenge, efter du har startet din virksomhed. Du må heller ikke få hjælp fra nogen, der modtager dagpenge fra det offentlige. Det gælder også, selv om de ikke får betaling for deres arbejde. Sort arbejde hvor omsætning og betaling til de ansatte holdes uden for regnskabet er selvfølgelig ulovligt og strafbart. Du skal regne med, at du skal lære medarbejderne op i starten, ligesom du løbende skal bruge tid på at lede dem. Du skal tænke nøje over, hvad der skal til for at være en god leder i netop dit firma. Nogle IT-folk ønsker ikke at have ansatte, men de har til gengæld et netværk af dygtige kolleger, som de har tillid til og kan trække på: Specialuddannede folk, der dækker tilgrænsende områder. Sammen kan de byde på og løse flere og større opgaver, og samtidig kan de henvise til hinanden. Når du ved, hvad du vil sælge, har en rimelig klar fornemmelse af hvem og hvor mange, der vil købe det du sælger, og når du kan få økonomien til at hænge sammen, skal du starte/registrere din virksomhed. Nogle kalder det også at få sit momsnummer. Det er meget nemt at starte en enkeltmandsvirksomhed i Danmark. Følgende tre ting skal være i orden, når du starter virksomhed: 1) Registrering Du kan registrere direkte via internettet på Du får en særlig registreringsanmeldelse, hvori du skal skrive alle dine personoplysninger, din driftsform, samt oplyse hvilken branche din virksomhed er inden for. Det er alt. 2) Tilladelser Selvom du er blevet registeret/har fået momsnummer, kan det godt ske, at du også skal have nogle tilladelser til at udføre dit erhverv. Måske skal du kontakte kommunens tekniske forvaltning, for at høre om du må bruge dine lokaler til erhvervsformål. 3) Regnskabspligt Det at føre regnskab er et vigtigt styringsredskab i din virksomhed, men det skal også bruges til at opfylde statens regler om regnskabspligt og momsafregning. Reglerne gælder både for virksomheder, der drives på fuldtid og på deltid. Det er dog ikke et krav at registrere virksomheden, med mindre der er en omsætning på over kr. om året.

9 Når du starter virksomhed skal du vælge hvilken virksomhedsform du vil starte under. De almindeligste er: Enkeltmandsvirksomhed Personligt ejet enkeltmandsvirksomhed: Dette er den mest enkle virksomhedsform. Der er intet kapitalkrav, og som ejer hæfter du personligt med alt, hvad du ejer. Interessentskab (I/S) Dette er en personligt ejet virksomhed, blot med flere ejere. Der er intet kapitalkrav og ejerne hæfter hver især personligt og solidarisk. Det anbefales at få udarbejdet en interessentskabs-kontrakt. Anpartsselskab (ApS) ApS'et kan stiftes af en eller flere personer og selskabet skal anmeldes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Der er et kapitalkrav på min. kr , og du hæfter med den indskudte kapital. Aktieselskab (A/S) Ved dannelsen af et aktieselskab (A/S) er der et kapitalkrav på min kr. Derudover er virksomhedsformen meget lig reglerne for anpartsselskab (ApS). Det fleste problemer i virksomheden opstår, fordi indehaveren ikke følger nedenstående fem trin. Følger du disse, vil langt de fleste af dine administrative problemer forsvinde.

10 Virksomhedsregistrering IT-virksomheder skal betale moms, hvis de omsætter for over kr. om året. Du skal registrere din virksomhed og hvis du er arbejdsgiver, skal du betale A-skat for dine medarbejdere. Du registrerer dig og tilmelder dig Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på Oplysninger om told og skat findes på Du kan også henvende dig på SKATs kontorer. Forsikring mod ulykker, arbejdsskader og erhvervssygdomme Du er forpligtet til at forsikre dine ansatte mod ulykker, arbejdsskader og sygdom. Som selvstændig kan du forsikre dig selv mod sygdom og skader, men du har ikke pligt til det. Se og for flere oplysninger. Rent fagligt er der mange muligheder for at videreudvikle sig. Se bl.a. offentlige uddannelsestilbud på Der er også mange private tilbud og tilbud fra de faglige organisationer og brancheorganisationerne. Inden for IT-branchen er der forskellige organisationer, hvor du med fordel kan indhente ny viden og styrke dit netværk: IT-brancheforeningen er en bred arbejdsgiver- og brancheforening, der bl.a. hjælper medlemmerne med en række juridiske spørgsmål. Derudover er der også et bredt udbud af kurser, faglige oplysninger, netværksaktiviteter, rabataftaler, kontaktformidling m.v. Foreningen er meget opmærksom på at skubbe innovative og driftige virksomheder videre i deres udvikling. Børsbygningen, Slotsholmsgade 13, 1217 København K, telefon: , PROSA er de IT-professionelles faglige organisation. Mange medlemmer arbejder som freelancere, og derfor tilbyder foreningen rådgivning og hjælp med administrative opgaver. På PROSAs hjemmeside kan man finde nyttige vejledninger og kontraktkoncepter. PROSA, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København V, telefon: , Derudover findes der regionale IT-organisationer, som for eksempel IT Forum Midtjylland og IT Forum Trekantsområdet: Du er muligvis medlem af en anden faglig organisation. De er ofte vigtige mødesteder for fagets udøvere og dermed også et sted, hvor du kan netværke og markedsføre. Pas derfor på med at neddrosle medlemskab og aktivitet i din forening, når du bliver selvstændig. Uanset om du er medlem eller ej kan du bruge organisationernes hjemmesider til at søge oplysninger. Mange af dem bringer masser af teknisk viden og lovstof, som kan være nyttig for dig.

11 er et online iværksætterforum, hvor iværksættere diskuterer og hjælper hinanden med praktiske problemer. Der er mange valg at træffe, før du starter dit eget IT-servicefirma. Det er derfor vigtigt at overveje følgende spørgsmål nøje: Hvad vil du sælge? Hvilke teknologier og hvilken software vil du arbejde med? Hvilke typer af ydelser vil du specialisere dig i? Hvilke behov vil du dække hos kunderne? Vil du sælge koncepter, og hvis ja - hvad skal de indeholde? Andet hvad? Hvad skal kunderne især huske om dit firma? At du er fagligt topkvalificeret? At du overholder tidsfrister? At du er god til at sætte dig ind i kundens behov? At du giver en fordelagtig pris? At du er alsidig? At du er fleksibel? At du er omhyggelig? At du holder, hvad du lover? Andet hvad? Hvem er dine kunder? Private? Private virksomheder små eller store? Hvilke brancher? Offentlige myndigheder? Organisationer? Uddannelsesinstitutioner? Andre IT-firmaer? Andre hvem? Hvem er dine konkurrenter? Andre firmaer af samme art? Større firmaer? Kundernes egne medarbejdere? Privates venner og bekendte? Andre hvem?

12 Personale? Enkeltmandsforetagende? Partnerskab? Medarbejdere hvis ja, hvor mange? Løst eller fast ansatte? Netværk med andre IT-folk? Hvor skal firmaet have adresse? I erhvervslokaler? I kontorfællesskab med andre? Derhjemme? Andet hvor? Hvordan sælger du din service? Opsøgende salg? Netværksarbejde? Udbud? Internettet? Hvor meget tid vil du sætte af til salg? Andet hvad? Hvordan ser dagen ud i dit IT-firma? Tid til selve arbejdet? Tid til faglig opdatering? Hvornår laves markedsføring og administration? Hvordan ser en plan for hhv. en uge og et år ud? Hvor stærkt er dit netværk? Hvem kan du gå til, hvis du har brug for hjælp til økonomiske spørgsmål? Hvem kan du gå til, hvis du har brug for at finde leverandører? Hvem kan du gå til, når du skal markedsføre? Hvem kan hjælpe med praktiske opgaver? Snart parat? Har du registreret din virksomhed? Har du tegnet de nødvendige forsikringer? Har du planlagt, hvordan du vil bogføre og administrere? Har du finansieringen på plads?

13 Fandt du dine svar? Vi håber, at startvejledningen har givet dig svar på mange af de spørgsmål, du har omkring opstarten af din virksomhed. Har du brug for yderligere information, eller har du spørgsmål til indholdet, er du altid velkommen til at kontakte imidt på eller Hos imidt er der gratis vejledning og sparring at hente for dig, der har en iværksætter i maven. Vi glæder os til at høre fra dig!

Vil du være god til IT-service?

Vil du være god til IT-service? IT-service Der er ikke ret mange hjem eller virksomheder uden computer. Næsten alle har taget IT og internet til sig. Udstyret er nemt at bruge. Men det er ofte besværligt at få det til at fungere. Derfor

Læs mere

Vil du være god til at lave hjemmesider?

Vil du være god til at lave hjemmesider? Webbureau En virksomhed uden en hjemmeside er et særsyn i dag. Organisationer, foreninger og projekter af enhver størrelse har deres eget website. Og nogle familier har deres egen familiehjemmeside. Teknologien

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at nørde med hjemmesider og IT? Vil du gerne hjælpe andre virksomheder til at fremstå præcis som de ønsker på deres online platform? Så skulle du måske starte dit eget webbureau. I dag har stort

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Føler du, at du besidder en masse viden, der ville kunne hjælpe andre på rette vej? Er du god til at lære fra dig og snakke med mange forskellige typer af mennesker? Så er konsulentbranchen måske noget

Læs mere

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Start med at teste dig selv: 1 Jeg er god til at lytte til folk og forstå deres behov 2 Jeg har en god faglig ballast 3 Jeg har solid erfaring fra tidligere jobs 4 Komplekse problemer tiltaler mig 5 Jeg

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Er du god til sprog og elsker du at lege med ord og oversættelser? Så er sprogservice måske noget for dig. I vores meget globaliserede og multikulturelle samfund, er forståelse for sprog og kultur vigtigere

Læs mere

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Sprogservice Globaliseringen buldrer frem, og Danmark er ved at blive et multikulturelt samfund. Forståelse for sprog og kultur bliver vigtigere og vigtigere. Ganske vist behersker mange mennesker engelsk.

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk én af de vigtigste

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk en af de vigtigste

Læs mere

- start oversættelses- og tolkebureau

- start oversættelses- og tolkebureau Sprogservice - start oversættelses- og tolkebureau Globaliseringen buldrer frem, og Danmark er ved at blive et multikulturelt samfund. Forståelse for sprog og kultur bliver vigtigere og vigtigere. Ganske

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Du har måske aldrig tænkt over det før, men rene og blanke vinduer er en meget vigtig forudsætning for at få kunderne ind i en butik. Blanke vinduer er faktisk en af betingelserne for, at butikker overhovedet

Læs mere

Er vinduespolering noget for dig?

Er vinduespolering noget for dig? Vinduespolering Blanke vinduer er en betingelse for, at butikker kan trække køberne ind. Mange mennesker synes, at rene vinduer får humøret til at stige. De, som polerer vinduer, løser en vigtig opgave.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Nyder du at kunne se resultater af dit arbejde med det samme? Finder du glæde i at holde dine omgivelser rene? Rene og pæne rammer er en nødvendighed inden for de fleste brancher, men mange har ikke tid

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at køre rundt i byens små gader? Vil du gerne kunne hjælpe folk fra A til B og give dem et smil med på vejen? Så er taxakørsel måske noget for dig. I modsætning til de fleste andre erhverv kan

Læs mere

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel. Rengøring Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Men mange vil gerne have hjælp til arbejdet. Enten fordi de ikke kan selv, eller fordi de vil bruge deres tid på noget andet. God rengøring

Læs mere

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice.

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice. Haveservice Masser af TV-udsendelser viser dejlige og velholdte haver. Der er tips og ideer til at skabe rigtige oaser. Haver er symboler på livsstil og på drømme. De grønne omgivelser er populære, men

Læs mere

Er du en god gulvmand?

Er du en god gulvmand? Gulvservice Mange virksomheder opstår ved, at en iværksætter køber en eller flere maskiner, som andre ikke har, og derefter tilbyder sine tjenester med sin storartede maskinpark i ryggen. Gulvservice er

Læs mere

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter.

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter. Ved du meget om bygninger og gulvmaterialer? Kan du lide fysisk arbejde, og har du indsigt i arbejdsmetoder og værktøjer? Så er det måske noget for dig at have en gulvservice. Der er mange, der ser et

Læs mere

Er taxikørsel noget for dig?

Er taxikørsel noget for dig? Taxa I modsætning til de fleste andre erhverv kan du ikke uden videre starte en taxiforretning. Du skal have en tilladelse. Antallet af tilladelser til taxikørsel fastsættes af kommunerne og af Storkøbenhavns

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Holder du af at arbejde uden for året rundt? Er du i god fysisk form, kan lide at bruge din krop, og ved du meget om planter? Så er det måske noget for dig at have en haveservice. Haven har fået stor opmærksomhed

Læs mere

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Dialog og vejledning ved start - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Vejledning til iværksættere og små virksomheder Vejledning tilbydes; Iværksættere (inden CVR-registrering)

Læs mere

Frisør. - start af frisørsalon

Frisør. - start af frisørsalon Frisør - start af frisørsalon Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At

Læs mere

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Frisør Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At det styrker deres selvtillid.

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om registrering, virksomhedsform, regnskab, moms og forsikring og forretningsplan Mogens Thomsen, Iværksætterkonsulent mt@startvaekst-aarhus.dk www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed Indholdsfortegnelse 1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed 2. Virksomhedsidéen 3. Produktet eller ydelsen 4. Markedet 5. Salg og markedsføring 6. Personlige ressourcer og kompetencer 7. Netværk

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

Tjekliste. for. [indsæt virksomhedsnavn]

Tjekliste. for. [indsæt virksomhedsnavn] Tjekliste for [indsæt virksomhedsnavn] Tjekliste Indholdsfortegnelse Første skridt...3 Økonomi...7 Geografisk placering...9 Virksomhedens profil...11 Administration...13 Markedsføring...15 Salg...17 Ansatte...19

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 FORBES: DENMARK

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kioskerne har altid spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Det er i kiosken, man lige hurtigt køber en liter mælk, en pakke smøger eller en cola til at holde blodsukkeret oppe. Det er også i kiosken,

Læs mere

Forretningsplan for. [Specialbutik]

Forretningsplan for. [Specialbutik] Forretningsplan for [Specialbutik] Nærværende skabelon for Forretningsplan for [Specialbutik] har været anvendt i praksis i forbindelse med ansøgning om banklån og kassekredit på i alt kr. 550.000 Enhver

Læs mere

Er du den fødte restauratør?

Er du den fødte restauratør? Restaurant Danskerne spiser mere og mere ude. I gennemsnit bliver det til 50 gange om året. Især de unge kan lide det. De falder også for de nye, smarte og anderledes restauranter. Udbuddet af etnisk mad

Læs mere

Pro Start Forretningsplan

Pro Start Forretningsplan Pro Start Forretningsplan Dato A. Baggrundsoplysninger om dig og din kommende virksomhed Navn CPR nr. E-mail Adresse Postnr./by Fastnet tlf. Mobilnr. Virksomhedens forventede navn Adresse Postnr /by Tlf.

Læs mere

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed Husk, du hæfter personligt for en enkeltmandsvirksomhed Du skal være minimum 18 år Du skal have et CPR-nummer Du skal

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en basis-introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen. Konsulent. STARTVÆKST Aarhus www.startaarhus.dk. kdh@startaarhus.dk. Tlf 41 83 13 39 www.startaarhus.dk

Læs mere

Intro til Iværksætteri

Intro til Iværksætteri Intro til Iværksætteri - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 Hvem og

Læs mere

Oversigt over forskellige ejerformer

Oversigt over forskellige ejerformer Oversigt over forskellige ejerformer Juridisk enhed og antal ejere Oprettelse Krav til indskud Enkeltmandsvirksomhed I/S ApS A/S 1 person 2 eller flere 1 selskab, personer som ejes af 1 eller flere anpartshavere

Læs mere

Fig. 1.1 Virksomheder i byen.

Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Distributionskæden Produktionsvirksomhed Engroshandelsvirksomhed Detailhandelsvirksomhed Forbruger Fig. 1.2 Distributionskæden. 28/04/09 1 10:22 Side 20 Virksomheder og ejerformer

Læs mere

Er en kiosk noget for dig?

Er en kiosk noget for dig? Kiosk Kioskerne har spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon. Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting.

Læs mere

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER Indledning Valget af virksomhedsform bør være en velovervejet beslutning, hvor alle aspekter løbende bliver overvejet og vurderet. For mange virksomheder

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kunne du godt tænke dig at have din egen butik, men samtidig være del af et fællesskab? Synes du, det er spændende at være en del af et multikulturelt indkøbscenter, hvor man kan få produkter fra hele

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre 1 Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet.

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet. Indhold Indledning............................. 11 Om forfatteren........................... 13 1. Hvad er en virksomhed................. 14 Hvis du udøver erhvervsaktiviteter og modtager vederlag for

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI OM MIG Jonas Martinsen Uddannet revisor Arbejdet i EY JM Regnskabsservice startede maj 2015 Kontakt: Tlf. 60535492 Mail: jm@jmregnskabsservice.dk www.jmregnskabsservice.dk

Læs mere

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed.

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Iværksætter guide Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Det skyldes at jeg som udgangspunkt altid anbefaler personer

Læs mere

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål om a-kasse for dig som selvstændig. erhverv Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa Erhverv Hvornår er jeg selvstændig? Arbejde i egen

Læs mere

Virksomhedsetablering

Virksomhedsetablering Virksomhedsetablering Copenhagen IT University, 8 September 2005 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School 1 Til diskussion Forretningsplanen Præsentation og diskussion Erfaringer fra brug af digital

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig

Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig Skal jeg? Jeg gjorde det sgu Fuck! Det kører Øh Jeg lærer Find nogle i samme båd Opsøg alt den hjælp du kan få LinkedIn: Mikkel Andersen www.fanfabrikken.dk

Læs mere

Er butikslivet noget for dig?

Er butikslivet noget for dig? Butik i Bazar Vest Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Har du butik i et center som Bazar Vest, har du den fordel, at de kunder, der kommer for at

Læs mere

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK DANA for dig og din virksomhed Det bedste valg for selvstændige DANA.DK 02 03 Når som helst, hvor som helst og med hvad som helst Det er svært at være noget for alle. Vi har valgt de selvstændige. DIG

Læs mere

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den http://webregforum.pro.dir.dk/log/eogs/library/startblanket-revideret2-prod-maj06.pdf I denne artikel gennemgår vi - rubrik for rubrik - blanketten

Læs mere

Foto: Jakob Carlsen. GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed

Foto: Jakob Carlsen. GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed Foto: Jakob Carlsen GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed INDHOLD: Jeg vil starte selvstændig virksomhed.. 3 Er din virksomhed din hovedeller bibeskæftigelse?.6 Fordele og ulemper ved selvstændig

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com Iværksætterkursus 29. oktober 2013 John Merkelsen John.merkelsen@gmail.com Vækstkonsulent 5121 5801 Hvem har brug for en forretningsplan - iværksætteren - den nyetablerede virksomhed - værktøj for virksomheden

Læs mere

Velkommen til Lægedage

Velkommen til Lægedage Velkommen til Praksis Plus en workshop Statsautoriseret revisor Morten K. Nielsen, PwC Program modul 2 Køb- og salgssituationen netop nu Et køb set fra købers revisor Hvad kan revisor hjælpe med? Spørgsmål?

Læs mere

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem.

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem. Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være kunde i Krifa Erhverv Hvornår er jeg selvstændig? Arbejde

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem.

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa Erhverv Hvornår er jeg

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kan du lide at have fingeren på pulsen, og kan du forudsige, hvad danskerne vil købe i dag, i morgen og i næste sæson? Er du nysgerrig, forandringsparat og kan du godt lide at have kundekontakt? Og har

Læs mere

Vikar & Rekruttering... af kvalificerede medarbejdere. -Yes we do mind...

Vikar & Rekruttering... af kvalificerede medarbejdere. -Yes we do mind... Vikar & Rekruttering... af kvalificerede medarbejdere -Yes we do mind... Hvem er MatchMind MatchMind blev etableret i 2003, og har siden da løst mange opgaver inden for et bredt felt af brancher og fag

Læs mere

krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem.

krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa som selvstændig Hvornår er jeg

Læs mere

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma 1 Sporskifte - fra lønansat til interessentskab med to eller flere ejere af virksomheden 2 - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra

Læs mere

Iværksætterkurser i Holstebro, Lemvig og Struer forår 2015

Iværksætterkurser i Holstebro, Lemvig og Struer forår 2015 28 juli 2015 Iværksætterkurser i Holstebro, Lemvig og Struer forår 2015 Iværksætterkurser er kollektive arrangementer, som er målrettet potentielle og nye iværksættere, hvor der formidles nyttig viden

Læs mere

LHN kan andet end landbrug

LHN kan andet end landbrug LHN kan andet end landbrug Er du selvstændig tømrer, frisør, blomsterhandler, konsulent eller noget helt femte? Hos LHN kan vi tilbyde dig en helhedsløsning, som gør økonomistyringen i din virksomhed lettere

Læs mere

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 Selvstændig i CA En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 5 % er selvstændige 20 % vil gerne I øjeblikket er 3,3 % af CAs medlemmer selvstændige erhvervsdrivende. 1,7 % har en selvstændig bibeskæftigelse.

Læs mere

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig Din fremtid som Freelancer lønmodtager eller selvstændig 2 Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker dagpenge. Pjecen er ment som en hjælp

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål til a-kassen. Læs og få svar på de ofte stillede spørgsmål til a-kassen.

Ofte stillede spørgsmål til a-kassen. Læs og få svar på de ofte stillede spørgsmål til a-kassen. Ofte stillede spørgsmål til a-kassen Læs og få svar på de ofte stillede spørgsmål til a-kassen. KE580 - Ofte stillede spørgsmål om a-kasse.indd 1 12/5/2013 11:05:13 AM OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM AT VÆRE

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING DRØMMEN OM EGEN VIRKSOMHED Iværksætterforløbet for ledige er et intensivt træningsforløb

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Kom indenfor i GRAY.DK

Kom indenfor i GRAY.DK Kom indenfor i GRAY.DK Vi hjælper med alt indenfor Bogføring Budget Regnskab Revision Økonomistyring Administration Velkommen Du sidder nu med en bred vifte af tilbud til dig. Er du en enkeltmandsvirksomhed,

Læs mere

Rådgivning. Fordele. Selvbetjening. Det logiske valg

Rådgivning. Fordele. Selvbetjening. Det logiske valg Rådgivning Fordele Selvbetjening Servicefordele Det logiske valg Servicefordele I DIP er vi specialiserede i at rådgive ingeniører, så du får maksimalt udbytte af din pension. Vi præsenterer her tre områder,

Læs mere

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Få en succesfuld start i raketfart af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Af Toke Kruse Bogen er sat med Cocon og Georgia Layout og illustrationer af Morten FC Trykt i Danmark -

Læs mere

Hvordan ser fremtiden ud?

Hvordan ser fremtiden ud? 10 11 Hvordan ser fremtiden ud? Når du begynder at overveje et generationsskifte af din virksomhed, melder der sig en lang række spørgsmål, der ikke kun har med din virksomhed at gøre: Vil du kunne få

Læs mere

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor Din revisor er en mulighed for at få råd og vejledning om, hvordan du optimerer din virksomhed. Det betaler sig. Din revisor er meget mere end revision

Læs mere

Denne startvejledning er til dig, der overvejer, om det helt rigtige er at få sin egen bagerbutik.

Denne startvejledning er til dig, der overvejer, om det helt rigtige er at få sin egen bagerbutik. Kan du lide at have kundekontakt, sælge et produkt, du selv har bagt og stå med fingrene i bolledejen? Og kunne du forestille dig at arbejde i en branche i rivende udvikling, hvor dit job er en livsstil

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kan du lide at kræse om dine gæster og give dem en speciel oplevelse i form af mad, drikke og hyggelige omgivelser? Er du samtidig et meget socialt væsen, der bedst fungere ved at være omgivet af andre

Læs mere

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM OPSTART VIRKSOMHEDSFORM Der findes flere forskellige typer af virksomhedsformer, der hver især har både fordele og ulemper. Det vigtigste er, at den type du vælger passer til dig og det du laver i virksomheden.

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar 2014. Om guiden

GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar 2014. Om guiden GUIDE TIL HANDYHANDERE Sidst opdateret i januar 2014 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine opgavestillere. Vi har sammenfattet

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2 GUIDE TIL KANDIDATER Sidst opdateret i marts 2010 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine kunder. Vi har sammenfattet de vigtigste

Læs mere

HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN:

HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: 2014 HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: Indholdsfortegnelse Jobansøgning... 2 Evaluering - Jobsøgning... 3 Virksomheden... 4 Evaluering

Læs mere

Lønsikring. Mere end økonomisk tryghed

Lønsikring. Mere end økonomisk tryghed Lønsikring Mere end økonomisk tryghed Kan du klare dig på dagpenge? Som medlem i en a-kasse kan du højst få 18.866 kr. i dagpenge om måneden, hvis du bliver ledig. Og det beløb skal der betales skat af.

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed

Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed Hvorfor skal jeg svare på så mange spørgsmål? Hvorfor hænger A-kassen sig i detaljer? Hvorfor spørger A-kassen om noget, der virker

Læs mere