GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014"

Transkript

1 GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014 Til stede: Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif Nielsen og Flemming Torp. Afbud: Marco Brodde og Kirsten Skovsby. Til stede fra sekretariatet: Jan Eriksen, Trine Skov, Torbjørn Eriksen, Anker Madsen, Jakob Simonsen, Claus Andersen og Betina Kjerulf-Jensen og Astrid Bjørg Mortensen (referenter). 1. Godkendelse af dagsorden Følgende punkter blev tilføjet dagsordenen: 5 e) Nationalparken i Roskilde-Lejre 7c) Nedsættelse af Vandråd i forbindelse med vandplaner. Følgende bilag blev uddelt på mødet: Punkt 3: Seneste bestyrelsesbalance Punkt 5e: Referat fra styregruppemøde for nationalpark Skjoldungelandet 28. januar 2014 Punkt 6c: Politisk Udviklingsområde Organisationsudvikling indstillinger fra medlemsorganisationer Punkt 6d: Politisk Udviklingsområde Byfriluftsliv indstillinger fra medlemsorganisationer Punkt 8a: Kommissorium for Danske Naturparkers nationalkomité Punkt 9d: Brev til kulturminister Marianne Jelved af 27. januar 2014 Emne O4: Opdateret oversigt over datoer for afholdelse af kredsrepræsentantskabsmøder og regionseminarer med angivelse af navn på deltagende bestyrelsesmedlem. 2. Fastlæggelse af Friluftsrådets politiske strategi a) Status på fremdrift i handleplaner Bestyrelsen drøftede formen på rapportering på fremdriften i handleplaner. Smiley-ordningen giver godt overblik, men der blev spurgt til værdien og graden af alvorlighed af de røde smileys. Rød smiley indikerer, at handleplanen ikke er der, hvor bestyrelsen kunne forvente. Bestyrelsen tilkendegav, at forsinkelse af et projekt er ikke nok til at udløse en rød smiley, og de røde smileys bør forsynes med forklaring af, hvad de dækker over. Tidsdimensionen i handleplaner skal ikke overskygge selve indholdet/målopfyldelsen. Hvis det eneste problem er en forsinkelse, og målene iøvrigt forventes nået, bør smileyen være gul. Der kan blive behov for at revidere enkelte mål, fordi de ikke længere er relevante, realiserbare eller opfyldt af andre. Behov for eventuel revision tages op på bestyrelsesmødet i juni På generalforsamlingen følges op på de mål, hvor arbejdet er igangsat.

2 b) Handleplaner for udvalgte udviklingsmål Udviklingsmål : Organisationsudvikling, frivilligprojekter Bestyrelsen godkendte handleplanen uden yderligere kommentarer. Udviklingsmål 3.1.2: Befolkningens aktive deltagelse i skovrejsning Resurserne, der er afsat til projektet, er begrænsede og dermed er forventningerne afstemt. Bestyrelsen drøftede og godkendte handleplanen for udviklingsmål c) Prioriterede temaer for Friluftsrådets kommunikation i 2014 Kommunikationsstrategi blev fremlagt og bestyrelsen udtrykte opbakning til, at Friluftsrådet arbejder mere strategisk med at kommunikere Friluftsrådets budskaber. Bestyrelsen drøftede, hvilke strategiske temaer der skal have særlig prioritet i 2014 ud fra aktualitet, og hvor indholdet i mål og handleplaner er klart til at blive kommunikeret. Bestyrelsen besluttede, at konflikter, naturareal med særligt fokus på naturfonden samt friluftsliv i folkeskolen/ undervisning skal være strategiske temaer, der skal prioriteres i kommunikationsarbejdet i første og andet halvår Derudover må det påregnes, at friluftspolitik også bliver et tema, som det forventes Friluftsrådet forholder sig til i de kommende måneder. 3. Økonomi og regnskab a) Regnskab og balance 2013 Claus Andersen gennemgik regnskabet og afvigelser. Revision er nært forestående, derfor er der forbehold på resultatet. Bemærkninger til regnskab: Der er ændret en smule på opsætningen af posterne, så tipstilskud fremover kun er driftstilskud og projekttilskud er placeret under projekter. Bestyrelsen udtrykte tilfredshed med regnskabet, men mindede om, at overskridelse på gager, som skyldes ændring af regnskabsprincipper, skal nævnes i gennemgangen på generalforsamlingen. Det er især en udvidet hensættelse til feriepenge. Kontoen beholdning indeholder andele i Hvidovre Vindmøllelaug. Bestyrelsen foreslog, at denne post omdøbes. Bestyrelsen tog orienteringen om bestyrelsesbalancen pr. 31. december 2013 til efterretning. 4. Kredsarbejdet a) Forslag om hvervning af nye kredsrepræsentantskabsmedlemmer

3 Bestyrelsen anerkender, at rekruttering af frivillige kredsbestyrelsesmedlemmer og repræsentanter er et reelt problem. Der er opbakning til ideen i det fremsendte oplæg om at afprøve en metode i en kreds, men bestyrelsen finder ikke, at det giver mening at udvælge lige de 11 organisationer frem for de 80 andre. Forskellige pointer om årsagen til rekrutterings-udfordringer og hvordan disse kan imødekommes fremkom: Spejlbillede af foreningslivets udfordringer i Danmark generelt. Særlig udfordring: Frivillige inviteres ind i et arbejde, der egentlig ikke er grunden til, at de er med i en friluftsorganisation. Hvordan bliver opgaverne attraktive i struktur og indhold? Det har stor betydning for kommunerne og legitimerer, at vi arbejder ude omkring i landet. Når nationale mål skal gennemføres lokalt, er det afgørende, at kredsene er med til at bære det ud. Hvordan kan vi kommunikere mere eller bedre med medlemsorganisationerne om opgaven? Kommunikation med medlemsorganisationerne er afgørende, og der kan arbejdes med rekruttering på kredsenes møder, aktiviteter mm.. Bestyrelsen drøftede forslaget fra Friluftsrådet Kreds Sydvestjylland og besluttede, at der arbejdes på at iværksætte et pilotprojekt, hvor der i en kreds sættes fokus på at forbedre rekrutteringen af kredsbestyrelsesmedlemmer, dog ikke med udgangspunkt i den skitserede hvervekampagne. Dette meddeles Regionskontaktudvalget, som har ansvar for forslaget. 5. Konkrete sager a) Statsrevisorernes beretning om nationalparker i Danmark Rigsrevisionen har afgivet beretning om i nationalparkerne i Danmark. Beretningen forholder sig udelukkende til naturindholdet i nationalparkerne og ikke til lovens bredere formål. Bestyrelsen drøftede perspektiverne i beretningen. Friluftsrådet finder naturindholdet vigtigt, men undrer sig over, at andre områder i loven, som eksempelvis friluftsliv og frivillighed, ikke er taget med. Dette kommunikeres ud sammen med Friluftsrådets prioriteter. Bestyrelsen drøftede perspektiverne for Friluftsrådets arbejde med nationalparker. Sagen følges den kommende tid, hvor behovet for yderligere handling ligeledes vurderes. b) Den Danske Naturfond Jan Eriksen orienterede om Naturfondens udvikling. Signalerne på møder om Fonden er, at Fonden er uafhængig af politiske interesser og organisationer. Samtidig understreges den folkelige forankring. Opkøbt natur skal være forbundet med adgang og til glæde for befolkningen. Der bliver sandsynligvis tale om opkøb og genopretning af mindre projekter med stor geografisk spredning. Der nedsættes ikke en arbejdsgruppe forud for dannelse af bestyrelsen. Processen er allerede fremskreden og lovforslaget kommer i høring i februar og sættes til vedtagelse i Folketinget i april Bestyrelsen drøftede perspektiverne for Naturfonden og den videre proces omkring Fondens organisering og virke.

4 c) Overnatning i det fri Bogen Overnatning i det fri har været sendt i udbud efter den godkendte procedure, og der er nu valgt en leverandør (55⁰ Nord), der kan sikre, at bogen udkommer i marts Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. d) Generalforsamling 2014 Der er kommet svar fra Naturstyrelsen med bekræftelse på gæstetaler. Advokat Mogens Lund fratræder tidligere end planlagt og den nye advokat Martin Høj Lauridsen spørges til dirigentrollen. Bestyrelsesmedlemmer, der er på valg mindes om fristen for at anmelde kandidater til valg til bestyrelsen er 2. april Kirsten Nielsen meddelte, at hun ikke genopstiller. Flemming Torp meddelte, at han genopstiller. Bestyrelsen drøftede forberedelsen af generalforsamlingen den 30. april 2014 og de konkrete planer for afviklingen tages op på bestyrelsesmødet den 13. marts e) Nationalparken Roskilde-Lejre Flemming Torp orienterede om udviklingen i nationalparkprocessen i Skjoldeungelandet. Efter en kort drøftelse fastholder Friluftsrådet, at lovgrundlaget fortsat er fundamentet for nationalparkerne. Dette indebærer bl.a., at miljøministeren udpeger formanden for nationalparkerne. Bestyrelsen tog den øvrige orientering til efterretning. 6. Politiske Udviklingsområder og Indsatsområder a) Interne processer omkring udformning af politikpapirer med udgangspunkt i processen omkring vildtforvaltning Lars Mortensen indledte og redegjorde for baggrunden for punktet. Bestyrelsesmedlemmerne drøftede den konkrete proces ift. tilblivelsen af papiret og rettede derefter blikket mod at sikre, at opgaver og processer fremover præciseres og forventningsafstemmes, så der er enighed om proces og mål. Der henvises til punkt 6b for beslutning om de fremtidige processer for bestyrelsens behandling og udvikling af politikpapirer. b) Kommissorier for udvalgsarbejder Bestyrelsen besluttede, at der altid ved nedsættelse af arbejdsgrupper, udvalg og andre udviklingsopgaver, nedsat efter beslutning i Friluftsrådets bestyrelse, samtidig vedtages et kommissorium for den enkelte arbejdsgruppe eller udvalg m.v. Sekretariatet udarbejder forslag til skabelon for kommissorier, der forelægges til bestyrelsens vedtagelse.

5 Bestyrelsen besluttede endvidere, at sekretariatet udarbejder udkast til nyt afsnit i bestyrelsens forretningsorden, hvoraf det fremgår, at der ved igangsætning af arbejdsgrupper eller udvalgsarbejder m.v. som en fast procedure udarbejdes kommissorium. c) Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Jakob Simonsen gennemgik det uddelte bilag med medlemsorganisationernes indstillinger, og bestyrelsen drøftede den mest relevante sammensætning af forskellige typer og størrelser medlemsorganisationer. Nogle af de indstillede organisationer kan eventuelt opfordres til at indgå i en mere konsulterende rolle. Det gælder i særdeleshed paraplyorganisationer. Bestyrelsen besluttede, at de indstillede kandidater/medlemsorganisationer inviteres for at kvalificere processen til et møde med henblik på at afklare arbejdets omfang forud for sammensætning af arbejdsgruppen jævnfør kommissoriet for Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling. d) Politisk indsatsområde Byfriluftsliv Bestyrelsen besluttede, at alle medlemsorganisationer fra den fremlagte liste over indstillede kandidater deltager i arbejdsgruppen jævnfør kommissoriet for Politisk Indsatsområde Byfriluftsliv. 7. Eksterne udvalg og repræsentationer a) Indstilling af medlem til naturparkråd for Naturpark Randers Fjord Randers Kommune har rettet forespørgsel til Friluftsrådet og oplyst, at der vil være en plads til en repræsentant i Naturparkrådet for Naturpark Randers Fjord udpeget af Friluftsrådet. Bestyrelsen henholder sig til beslutningen fra 28. oktober 2013 om det hensigtsmæssige i, at der peges på personer med lokal tilknytning, når der udpeges repræsentanter til sådanne bestyrelser. Bestyrelsen udpegede Jens Bonde Poulsen som medlem af Naturparkrådet for Naturpark Randers Fjord. b) Indstilling af medlem til Vildtforvaltningsrådet Bestyrelsen besluttede at indstille Christina Kaaber-Bühler og Flemming O. Torp som medlem af Vildtforvaltningsrådet for perioden 1. april marts e) Vandråd Miljøministeren har givet mulighed for at kommunerne nedsætter minimum 23 lokale rådgivende vandråd i forbindelse med realiseringen af 2. generation af vandplanerne. Processen bliver kort og intens, og Friluftsrådet har afgivet endnu et høringssvar 29. januar 2014, hvor der påpeges et behov for at kvalificere og uddanne de frivillige, og opstille rammer som eksempelvis et kommissorium for arbejdet i vandrådene. Også andre af de oplagte organisationer, Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund, synes, det er en stor opgave at finde deltagere til mere end 23 vandråd, der har de fornødne faglige og tekniske

6 kvalifikationer. Der er ikke fra ministeriets eller kommunernes side afsat resurser til at bakke organisationerne op med den tekniske og faglige kompetence, der kræves ved deltagelse i vandrådene. Bestyrelsen tilkendegav opbakning til, at samarbejdet med de andre organisationer fortsættes, og at behov for resurser må vurderes undervejs. 8. Programmer og projekter a) Projekt Danske Naturparker Der er indkommet to ansøgninger til mærkningsordningen fra Naturpark Vesterhavet og Naturpark Åmosen.Dertil er der kommet to ansøgninger om at blive pilotpark fra Naturpark Randers Fjord og Naturpark Lillebælt. Bestyrelsen fandt det vigtigt, at der fastholdes et højt ambitionsniveau for naturparkerne. Der var samtidig et udbredt ønske om at prioritere en dialog med ansøgere, der kan derigennem kan ledes på vej mod at opfylde målene for Danske Naturparker. Bestyrelsen pegede på, at der kan opstå behov for at ændre og tilpasse kriterierne. Den generelle procedure er, at Nationalkomitéen vurderer de indkomne ansøgninger til mærkningsordningen. Nationalkomiteens vurdering forelægges Friluftsrådets bestyrelse, der træffer beslutning om, hvorvidt ansøgningerne imødekommes. De første ansøgninger fremlægges for Nationalkomitéen 14. marts Sekretariatets indstilling og Nationalkomiteens vurdering sendes umiddelbart efter i skriftlig høring i bestyrelsen. Bestyrelsen drøftede og godkendte forslaget til procedure for behandling af ansøgninger om mærkning under Danske Naturparker. Bestyrelsen drøftede og godkendte udkast til kommissorium for Nationalkomiteen for Danske Naturparker. b) Projekt Konflikthåndtering Bestyrelsen forholdt sig til den udsendte milepælsplan og ser frem til, at projektet bliver foldet ud. Den fremlagte milepælsplan blev godkendt af bestyrelsen. c) Projekt Brugerdrevne natur- og friluftsområder (10 demoprojekter) Der er udvalgt fem af de i alt 10 demo-projekter. De er fremkommet ved research i kommuner og foreninger, ligesom kredsene også er kommet med indspil. Forslag til projekter er: Nordre Fælled, Randers Formidlingscenter Skellingsted, Holbæk St. Lyngby Skov, Hillerød/Halsnæs Beder Malling Ajstrup, Århus samt et endnu ikke navngivet projekt i Høje Taastrup Kommune.

7 Bestyrelsen besluttede, at de forelagte fem projekter indgår som demoprojekter i Projekt Brugerstyrede naturog friluftsområder. d) Program Hold Danmark Rent Trine Skov orienterede om Hold Danmark Rents aktivitetsplan og planlagte kampagner i Bestyrelsen tog orienteringen om Hold Danmark Rents aktiviteter til efterretning. 9. Tips- og Lottomidler til friluftslivet a) Oversigt over uddelte midler 2013 Jakob Simonsen redegjorde for antallet af indkomne og behandlede sager samt antallet af sager, der har fået tilsagn. Der er uddelt i alt 71,7 millioner (kun overgået af beløbet i 2004 og 2009), men der er indkommet færre ansøgninger end tidligere år, i alt 745. Da puljens profil bl.a. er mange, små og lokale projekter, vil det fortsat være i fokus at styrke synligheden og markedsføre Tips- og Lottomidler til Friluftslivet. Det bemærkes desuden, at tilsagnsprocenten er 65 %. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. b) Indstillinger om tilskud og afslag vedrørende ansøgninger om driftstilskud Følgende erklærede sig inhabile i behandling af driftstilskud: Sags nr Danmarks Sportsfiskerforbund: Torben Kaas Sags nr Dansk Vandrelaug: Flemming Larsen Sags nr Danske Tursejlere: Leif Nielsen Bestyrelsen godkendte indstillinger om tilskud til organisationernes drift i c) Indstillinger om tilskud og afslag 64. fordeling, 1. uddeling Følgende erklærede sig inhabile i behandlingen af sager: Sags nr : Fugledegård/Naturpark Åmosen: Flemming Larsen Sags nr : Det Danske Spejderkorps: Lars Mortensen. Særlige sager: Sagsnr : SDU - Friluftslivets steder. Afdækning af kriterier for områder og faciliteter med henblik på at aktivere årige. Understøtter Friluftsrådets strategi, mål og 2.5. Sagsnr : KU Havbaseret Friluftsliv. Kortlægning af kyst- og havfriluftsliv med henblik på inddragelse i den overordnede arealplanlægning. Giver nødvendigt indspil til, at friluftsliv kan indgå i hav- og kystforvaltning på linje

8 med andre sektorer, jfr. EU-direktiv. Vil desuden kunne danne vidensgrundlag for målrettede facilitering af friluftsliv samt konflikthåndtering langs kysten. Understøtter Friluftsrådets strategi, mål og Sagsnr : DDS Børneliv er friluftsliv. Organisationens bud på modeller for friluftsliv i folkeskolen. Understøtter Friluftsrådets strategi, mål Det kan overvejes at kommunikere dette som en mulighed i sammenhæng med kommunikationstemaet i 2014 om friluftsliv i folkeskolen. Sagsnr : Fugledegård Koncept for friluftsliv i regi af Naturpark Åmosen. Understøtter Friluftsrådets strategi, mål og Flemming Torp fremhævede, at sagsnr indgår i en sammenhæng om overblik over friluftsaktiviteters udbredelse langs kysten, og effekten heraf på naturen. d) Invitation fra Miljøministeriet til Friluftsrådets Tipsmidler og danske fonde om samarbejde med myndighederne om fremtidens udfordringer Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er inviteret til rundbordsmøde i Miljøministeriet, hvor ministeren vil præsentere kommende prioriteter i natur- og miljøpolitikken. Jan Eriksen orienterede endvidere om, at pengestrømsanalysen er yderligere forsinket og gav en øvrig analyse af situationen på spilleområdet. Alle store overskudsmodtagere er nu samlet under Kulturministeriet. Det ser i den forbindelse ud til, at Friluftsrådet vil miste pladsen i Lokale- og Anlægsfondens bestyrelse og i den anledning har Friluftsrådet afsendt et brev til kulturminister Marianne Jelved med anmodning om et møde. N.B. Rundbordsmødet er senere blevet aflyst p.g.a. den politiske situation. 10. Meddelelser a) Nyt om Personale og Hus Lars Mortensen bemærkede den nye kunstudstilling i sekretariatet. 11. Eventuelt Torben Kaas repræsenterer Friluftsrådet på Danmarks Sportsfiskerforbunds kongres.

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 Til stede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl. 10.00 11.05 IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Til stede: Lars Mortensen (formand), Leif Nielsen, Thomas Bach, Helle Stuart,

Læs mere

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 REFERAT Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 Til stede: Kirsten Nielsen, Flemming Larsen, Mads Kolte-Olsen, Flemming O. Torp, Kirsten Skovsby, Stine Sørensen, Leif Nielsen, Marco

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 Tilstede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Mads Kolte-Olsen, Stine Sørensen, Kirsten Skovsby, Flemming Torp, Flemming Larsen, Torben Kaas, Marco

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen (ikke punkt 1, 2, 4), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Larsen, Kristine

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Nanna Ilmer, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen (10.45 fra punkt 2a ), Flemming

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben Schmidt, Mads Kolte-Olsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen, Kristine Roug, Marco Brodde, og

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET Årsregnskab Beretning Projektoversigt Kapitalforklaring pr. 31. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning... 4 Projekter...

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Jeppe Jørgensen, Michael Pedersen, Torben Kaas, Preben Schmidt, Flemming Torp, Leif Nielsen,

Læs mere

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014 REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 20. juni 2014 muse@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag d. 8. marts 2018 kl. 16.30-20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Annette Kaas og Anders Gadegaard (studieorlov). For

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Torben Kaas, Flemming O. Torp (til og med punkt 7, kl. 17.45), Nanna Ilmer (fra punkt 2,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen. Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 13 Mødedato: 06.09.2012 Tidspunkt: Kl. 09.00 17.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og

Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og Bestyrelsesmøde torsdag den 15.-16. juni 2012 henholdvis fra kl. 14.00-18.00 og 9.00-12.30 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 2. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde nr. 4 2016-2017 Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 17.30 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 24. november 2010 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Arthur T. Mønsted, Pernille Østrem, Tom Allan.

Læs mere

i Djurslands Bank A/S

i Djurslands Bank A/S Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Kommissorium for Nominerings- og aflønningsudvalget Gældende fra 27. januar 2017 Erstatter version af 16. december 2016 Erstatter udgave af 28. maj 2014Erstatter

Læs mere

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield.

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield. 25. september 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 8 24. september 2018 Tidspunkt: Kl. 9.30 17.00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, Lokale 2, 5. sal REFERAT Til stede fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl. 18.45 til 21.00 Godkendt på bestyrelsesmødet den 27.9.2017 Til stede: Erling Post Eva Kullberg Jette Sørensen Klaus Bertram Mikkelsen Margit Røgind

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København Vedtægter for Foreningen Veteranhjem København 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Veteranhjem København. 1.2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål 2.1 Foreningens formål

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR Orienteringsreferat Dato: 25.04.2019 Sagsnr.: 2018-005133 Dok. nr.: 2018-005133-27 Direkte telefon: 2519 9369 Initialer: SIKR Sekretariat v/ Aalborg Vand A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Danske Naturparker - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Syv pilotprojekter fra 2009-2012 Naturpark Vesterhavet Naturpark Åmosen Naturpark Randers Fjord Naturpark Præstø Fjord Naturpark

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

De første to år med. V/ Lars Mortensen

De første to år med. V/ Lars Mortensen De første to år med V/ Lars Mortensen Disposition 1. Strategiens indhold 2. Hvordan har vi anvendt strategien? 3. Hvilke samarbejder har strategien medført? 4. Reaktioner fra omverdenen 5. Forbedret kommunikation

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-09-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Hanne Voetmann, Anni Juhl Jørgensen, Kirsten Skovsby og Leif Nielsen. Afbud:

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet fredag den 31. august 2018 kl lørdag den 1. september 2018 kl , Bittenhus, Sanatorievej 14 B, 5600 Faaborg

Referat Bestyrelsesmødet fredag den 31. august 2018 kl lørdag den 1. september 2018 kl , Bittenhus, Sanatorievej 14 B, 5600 Faaborg Referat Bestyrelsesmødet fredag den 31. august 2018 kl. 12.00 lørdag den 1. september 2018 kl. 12.00, Bittenhus, Sanatorievej 14 B, 5600 Faaborg Til stede: Lars Mortensen (formand), Flemming Torp, Thomas

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet.

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet. Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl. 9-11.30 i sekretariatet. Til stede: René Skau Björnsson, Gitte Holmgaard, Astrid Engberg, Finn Bonnichsen, Kirsten Lund Larsen, Svend Bladt,

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl. 16.00-18.30 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Leif Nielsen, Kirsten Skovsby, Thomas Bach, Poul

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Kommissorium for nomineringsudvalget i Sparekassen Vendsyssel

Kommissorium for nomineringsudvalget i Sparekassen Vendsyssel Kommissorium for nomineringsudvalget i Sparekassen Vendsyssel 1. Konstituering og formål 1.1. I henhold til lov om finansiel virksomhed 80 a og bestyrelsens forretningsorden har bestyrelsen nedsat et udvalg

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011 Referat Bestyrelsesmøde 17. - 18. juni 2011 Tilstede: Lars Mortensen, Nanna Ilmer (kun lørdag d. 18. juni 2011), Jeppe Jørgensen, Torben Kaas (kun lørdag d. 18. juni 2011), Kirsten Nielsen (fra kl. 16.00

Læs mere

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling 109 I/S Odder Vandværk Referat Generalforsamling Dato 19. mar. 2009 Tidspunkt Kl. 19.30 Sted Odder Parkhotel Deltagere Der blev udleveret 56 stemmesedler heraf 15 ved fuldmagt Der var i alt 63 fremmødte

Læs mere

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3).

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3). Lokalt Beskæftigelsesråd (LBR) DAGSORDEN Møde nr. : 04/2008 Sted : Mødelokale 2 Dato : 16. april 2008 Start kl. : 12.00 Slut kl. : 14.00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen, DA Tom Levi Larsen,

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark Statsrevisorerne 2013-14 Beretning nr. 6 Rigsrevisionens notat af 9. april 2014 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark April 2014 18, STK. 4-NOTAT

Læs mere

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa LAG Djursland Referat 05/2017 REFERAT- BESTYRELSESMØDE Dato: 10. oktober 2017 Tid: 17:00-21:00 Sted: Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa LAG Djursland Navn: Anette Okkerholm Jensen (AOJ)

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde Start: mandag den 19. januar 2009 kl. 14-19.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU Sagstype Åben : Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 10/391 Baggrund Det nyvalgte Byråd i Høje-Taastrup Kommune drøftede i forbindelse med

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl. 14-17 Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Karin Lynggaard, Liselotte Schouboe Madsen, Ingrid Agerholm, Poul

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde Tirsdag den 17. september 2013 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Margrethe Winther - Nielsen, Ole Pagels, Susanne I. Rasmussen, Finn

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017.

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017. Referat bestyrelsesmøde den 13. september 2017. Tilstede: Jørgen Lang, Anne Lund, Peter Munk Christiansen, Jonna Frølich, Jette Bjørn Hansen, Kristine Contaoi Nielsen, Kristine Rasmussen, Marie Rosenkrantz,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ)

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ) Dagsorden til bestyrelsesmødee Mødedag...: Tirsdag den 22. marts 2011 Mødetidsp punkt: kl. 18:30 Mødessted d : Ågade 97, 1., 83700 Hadsten Indkaldt af: Jens Peter Jensen (JPJ) Ordstyrer: Jens Peter Jensen

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder:

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder: Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 15. september 2015 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Bent Holgersen, Jan Karnøe, Kirsten Skovsby, Preben Schmidt, Leif

Læs mere

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi.

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi. Referat af bestyrelsesseminariet i Dansk Selskab for Fysioterapi Dato for møde: 25.-27 februar 2016 For referat: Janus Pill Christensen Sted: Severinkursuscenter Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 22. juni 2017 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: 06.04.2017 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 4, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet.

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet. Internt notat Til: Bestyrelsen Fra: DL Journal nr.: GR,2 Vedr.: Referat bestyrelsesmøde 18. 19. november 2018 Sted: Hovedkontoret, Brovejen 4, 4800 Nykøbing F. DAGSORDEN LØRDAG Pkt. A. Organisationens

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard 6. april 016 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur Møde nr. Mødedato: 9. marts 1. april 016 Tidspunkt: 9.3.: kl.11-17; 30.-31.: kl. 9-14:00; 31.3.: kl. 9-18:00; 1.04.: kl. 9-13:30 Sted: Lokale

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019 Kommissorium for Nomineringsudvalget August 2019 Indhold 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. MØDER... 3 4. NOMINERINGSUDVALGETS OPGAVER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. RAPPORTERING... 5 7. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN Antal stemmeberettigede foreninger til Generalforsamlingen: 22 foreninger Dagsorden: 1) Velkomst Formand

Læs mere