Konsulentnyt fra Nord-KAP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konsulentnyt fra Nord-KAP"

Transkript

1 2. ÅRGANG 2. NUMMER Konsulentnyt fra Nord-KAP Juni 2014 Ny i Nord-KAP: Henrik Schroll I dette nummer 1 Ny i Nord-KAP: Henrik Schroll 3 Forløbskoordination Skrøbelige Ældre 3 Smerteprojekt 4 Status på Rygprojekt 4 Halvårsmøde for konsulenter 4 Nordjysk Praksisdag Teletolkning maj Værd at vide Henrik Schroll Pr. april 2014 er jeg ansat som Seniorforsker i den nye Forskningsenhed for Almen Praksis i Region Nordjylland og som konsulent for Nord-KAP. Jeg var egentlig gået på fuld pension fra den 1. maj 2013, men da jeg fik den spændende opfordring at stå bi med dels forskningsprojekter baseret på data fra Dansk Almen Medicinsk Database DAMD og implementeringen af de kvalitetsrapporter der udgår fra DAK-E Dansk AlmenMedicinsk Kvalitets Enhed - var fristelserne så store, at jeg ikke kunne sige nej. Imidlertid dropper jeg ikke pensionen helt, idet jeg ikke ønsker at arbejde mere end 1 dag pr. uge. En del af arbejdet kan klares fra min adresse fra Odense, men ellers vil jeg forsøge at være til stede på adressen Fyrkildevej 7 op mod fire dage om måneden. Om mig. Jeg har været praktiserende læge siden 1975 først i en 4 mands kompagniskabspraksis, fra 1981 i en solopraksis, som jeg startede op fra en 0 praksis midt i Odense. I mange år har jeg undervist på Odense Universitet, det senere Syddanske Universitet, både på specialekurset til Almen Praksis og på medicinstudiet. Helt fra starten har det været i en delt ansættelse mellem Universitetet og almen praksis. I de første år havde jeg vikar ansat, men fra 1995 gik jeg i dele kompagnipraksis. Jeg har i mange år undervist sammen med Niels Bentzen, der blandt andet i 91 fik sendt mig på en ICPC workshop i London. Det resulterede i den første udgave af dansk ICPC, sammen med Niels. Jeg var en af de første der fik elektronisk lægejournal i almen praksis. Desværre var systemet ikke særligt stabilt, så for at stille brugerne bedre var vi nogle stykker der startede en brugerforening, hvilket gjorde det nødvendigt for mig at lære noget om IT. Journalsystemet kunne imidlertid lave kvalitetsrapporter, men det var ret besværligt at finde ud af. Ingen af de øvrige lægesystemer havde i begyndelsen af halvfemserne blot nogenlunde brugbare løsninger til at lave selv simple statistikker. Mange kolleger brugte timer til dage for at kunne svare på selv simple spørgsmål, som fx Hvor mange patienter har du i din praksis med diabetes og hvor mange af dem er i medicinsk behandling? Hvorfor skulle vi alle bruge så megen tid på det arbejde, når resultatet så ofte alligevel enten ikke kunne skaffes eller var forkert. Hvorfor ikke samle data op centralt og lave rapporterne for lægerne og derefter sende rapporterne tilbage til lægerne. Det kunne spare tid og ressourcer.

2 SIDE 2 NYHEDSBREV TIL KONSULENTERNE Det blev først til FLUKS undersøgelsen i midt halvfemserne, hvor rigtig mange kolleger her fra Region Nord deltog og brugte masser af tid. Resultater blev en ph.d. og konklusionen var, at det var muligt at indsamle valide data fra fire forskellige lægesystemer, men det tog hver læge ½ time pr. dag at kode kontakter fra deres inkluderede population på blot 60 patienter. Der skulle altså en helt ny metode til for, at den skulle kunne bruges i en travl praksishverdag. Tankerne blev til Sentinel Datafangst, som kom i pilotdrift fra 2005 til Evalueringen fandt sted her i Aalborg med projektdeltagende kolleger fra Region Nord. PLO bestyrelse bad også om at være med og de deltog i evalueringen Evalueringen forløb sådan, at PLO turde binde an med Datafangst i overenskomsten fra Resten kender I jo. Det har været en enorm spændende udvikling at være med i, fra papirjournaler til elektroniske journaler, indførelse af ICPC, udvikling af Sentinel datafangst og endelig udvikling af kvalitetsrapporter. Sidste trin på opgaven er at få Datafangstrapporterne i brug i den enkelte praksis og det er en opgave vi stadig har en udfordring med. Den opgave vil jeg gerne sammen med jer arbejde videre med. DAMD er selv på internationalt niveau en unik database med informationer, der kan skaffe ny viden om sygdomme og sygdommes forløb. Vi har derfor en forpligtelse til at bruge DAMD data til at udvikle vores fag til gavn for både vores fremtidige patienter og til faglig glæde for os selv. Hvad kan jeg bidrage med? 1) For Forskningsenheden kan jeg til de projekter der er baseret på data fra DAMD bidrage med min viden om opbygningen af databasen og de betingelser data er samlet ind på, hvilket er helt afgørende for hvordan data kan bruges og tolkes. 2) Nord-KAP - Datafangstrapporterne blev fra starten udviklet af Finn, DAK-E programmør og undertegnede, så der ligger mange tanker bag rapporterne og hvordan de kan bruges. Det skib vil jeg meget gerne være med til at sætte i søen og få godt af sted. Jeg ved, at det er en kæmpeopgave ikke mindst er det en udfordring for praksis at finde tid og ressourcer til at få set på data og få organiseret brugen af rapporterne til glæde for først og fremmest patienterne, men forhåbentlig også til en større arbejdsglæde for praksis og personalet. Jeg ser frem til et spændende samarbejde med gode kolleger først og fremmest fra praksis og ikke mindst fra Nord-KAP og Forskningsenheden. Jeg vil meget gerne kontaktes, så har du en god ide til et samarbejde, hører jeg meget gerne fra dig! Henrik Schroll h-schroll@dadlnet.dk Tlf.:

3 NYHEDSBREV TIL KONSULENTERNE SIDE 3 Forløbskoordination Skrøbelige Ældre Som én af indsatserne under overskriften Den ældre medicinske patient har Nord-KAP valgt at starte et projekt med overskriften Forløbskoordination skrøbelige ældre. Baggrund: Langt de fleste ældre klarer sig godt og kan håndteres indenfor de eksisterende tilbud. Men en mindre del af de ældre med faldende funktionsniveau kan formentlig have gavn af en tidlig koordineret indsats med henblik på at vedligeholde/bedre funktionsniveau og forebygge indlæggelser. Projektets formål: Til gavn for patienten at indkredse en gruppe af særligt svækkede ældre som via en koordineret indsats kan bevare eller forbedre funktionsniveauet. Indsatsen skal bestå af de tilbud der allerede forefindes i de praktiserende lægers overenskomst og i kommunens tilbud. At præcisere begrebet sårbarhed (frailty) og skabe en fælles forståelsesramme for dette i primær sektor. At understøtte brugen af datafangstrapporten skrøbelige patienter i de deltagende klinikker. At vurdere om metoden kan anvendes på andre sårbare grupper. Projekt status: Projektet bygger på et stærkt samarbejde mellem en sygeplejerske (eller anden fagperson) fra praksis og en koordinerende hjemmesygeplejerske. Det kommunalt lægelige udvalg skal understøtte implementeringen og Vi er heldigvis godt hjulpet af opbakning fra de lægelaug vi indtil nu har været i dialog. Frem til sommerferien er målet at mobilisere klinikker som kan starte inklusion af patienter i fra august/september Der er indgået en paragraf 2 aftale om honorering. Projektgruppen: Praksiskonsulenter: Jørgen Peter Ærthøj, Esben Sevelsted, Anne Marie Lundgaard Smerteprojekt Region Nordjylland har fået bevilliget kr årligt de kommende 4 år til efteruddannelse af praktiserende læger i smertebehandling og øget samarbejde mellem almen praksis og tværfagligt smertecenter om de subakutte smertepatienter. Projektet er ved at tage form og der er nedsat en projektgruppe, der arbejder med at udvikle konkrete efteruddannelsestilbud til almen praksis. I 2014 vil midlerne primært blive brugt på dataindsamling APO, telefoninterview med smertepatienter og praktiserende læger, og på baggrund heraf, udvikle relevante efteruddannelsestilbud til almen praksis. I efteråret 2014 afholdes et fyraftensmøde, hvor kapaciteter indenfor smerteforskning vil kickstarte projektet her i Nordjylland.

4 SIDE 4 NYHEDSBREV TIL KONSULENTERNE Status Rygprojekt I Forskningsenheden er vi glade for, at nordjyske læger har taget så godt imod projektet Bedre behandling af rygpatienter i primærsektoren. 60 klinikker deltager og har foreløbig inkluderet over 1120 patienter! Det er opløftende med så megen god vilje og engagement, til trods for travlhed i praksis. Inklusionen af patienter forløber indtil 1/ så vi håber på en lind strøm af patienter indtil da. Har du eventuelle spørgsmål eller kommentarer til projektet, er du velkommen til at kontakte leder af Forskningsenheden for Almen Praksis. Martin Bach Jensen på tlf eller på mail: mbj@rn.dk Halvårsmøde for konsulenter Halvårsmøde for konsulenter i Nord-KAP afholdes: torsdag den 25. september 2014, kl i Sundheds- og Kvartershuset, Mødelokale 6F, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Ø. Mødet er for alle konsulenter i Nord-KAP. Program og tema for mødet fremsendes efter sommerferien. Tilmelding til mødet foregår ved at give Tina Molbo besked på e- mail: tina.molbo@rn.dk senest onsdag d. 17. september Nordjysk Praksisdag 2014 Igen i år, og for syvende gang, afholdes Nordjysk Praksisdag. Det er en glæde igen at kunne byde velkommen til denne traditionsrige uddannelsesdag for almen praksis i Region Nordjylland. Programmet er netop udsendt til alle praksis i Regionen og har du ikke allerede modtaget det, skulle det gerne lande i brevkassen en af de kommende dage. Nordjysk Praksisdag afholdes fredag den 12. september 2014 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter og du kan allerede nu tilmelde dig her Vel mødt til læger og praksispersonale til Nordjysk Praksisdag 2014 vi glæder os til en inspirerende dag sammen med jer!

5 NYHEDSBREV TIL KONSULENTERNE SIDE 5 Teletolkning maj 2014 Efter annoncering i Nyhedsmail fra Nord-KAP meldte 8 praktiserende læger sig til teletolkningsprojektet. 7 af disse har nu fået opstillet udstyr. Det tekniske set-up består af softwaren Jabber, og dertil et videokamera og en kombineret højttaler/mikrofon. Jabber er en software, som er godkendt af MedCom, og MedCom stiller en video-infrastruktur til rådighed, som sikrer, at al kommunikation krypteres. Jabber kan sammenlignes med Skype, som mange sikkert kender fra privat brug. MedCom har dog ikke fundet Skype sikker og stabil nok til teletolkning. Vores erfaringer er indtil videre, at når Jabber først er installeret, så fungerer det fint. Men installationen volder mange problemer. Det er således pt. kun lykkedes at installere Jabber uden problemer i 3 praksis. Problemerne skyldes Jabbers høje krav til sikker kommunikation, og det gør, at serverporte og firewalls blokerer. Desuden stiller Jabber højere krav til grafikkort, end for eksempel Skype. Projektet samler op på disse erfaringer med henblik på en bredere udbredelse. Læger i gang: Rene Rose, Aalborg Thomas Gregersen, Aalborg Wiebke Otten, Brønderslev Øvrige tilmeldte: Kirstine Agger, Thisted Søren Kæseler, Thisted Bolette Friderichsen, Hobro Leo Thomsen, Aalborg Thomas Bjørnshave, Aars Tidsplan - Projektet afsluttes med evaluering i september. Økonomi - MedComs bidrag på kr ,- er anvendt til forberedelse og indkøb af udstyr. Projektets videre gennemførelse baseres på bidrag fra Nord-KAP. Læs eventuelt mere om teletolkningsprojektet her. Værd at vide Ændring i honorartakst pr. 1. april 2014 Pr. 1. april 2014 er honorartaksten steget til kr. 878,61 pr. time. Tjek dine kontaktoplysninger På denne side kan du se alle Nord-KAP konsulenters mailadresse og/eller telefonnummer. Rettelser bedes meddelt kristian.bundgaard@rn.dk Hvis du har forslag til fremtidige emner, ris eller ros kontakt da Nord-KAP s redaktør Tina Molbo tina.molbo@rn.dk evt. på telefon Nord-KAP Kvalitetsenheden for almen praksis Fyrkildevej 7, 1. sal, lejl Aalborg Ø. Telefon Mail: nordkap@rn.dk

DIAGNOSEKODNING OG DATAFANGST

DIAGNOSEKODNING OG DATAFANGST KIROPRAKTIK 2014 Henrik Schroll, speciallæge i Almen Medicin, ph.d. Tidligere chef for DAK-E. Nu Seniorforsker ved Forskningsenheden for almen Medicin ved Aalborg Universitet og Region Nords kvalitets

Læs mere

Konsulentnyt fra Nord-KAP

Konsulentnyt fra Nord-KAP 1. ÅRGANG 1. NUMMER Konsulentnyt fra Nord-KAP Velkommen Juli 2013 I dette nummer 1 Velkommen 1 Fra de koordinerende læger 2 Status: Det Fælles Medicinkort 2 Status: Nordisk Kongres 2013 2 Næste PKO møde

Læs mere

Program Fredag den 7. marts. 11.00Hvor langt er DAK-E kommet? Søren Friborg

Program Fredag den 7. marts. 11.00Hvor langt er DAK-E kommet? Søren Friborg KEU Drifter nogle ting Nyudvikler Program Fredag den 7. marts Koordinerer Samarbejder 11.00Hvor langt er DAK-E kommet? Søren Friborg APU Institut DAK-E APO Forskningsenheden PKODet almenmedicinske hus

Læs mere

Konsulentnyt fra Nord-KAP

Konsulentnyt fra Nord-KAP 3. ÅRGANG 2. NUMMER Konsulentnyt fra Nord-KAP Juni 2015 Profil: Gitte Sand og Marianne Siersbæk I dette nummer: 1 Profil: Gitte Sand og Marianne Siersbæk 2 Nord-KAPs organisering 4 Konsulent rekrutteringsmøde

Læs mere

Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011

Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011 Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011 Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et

Læs mere

Danish Quality Unit of General Practice Kvalitetsudviklingsværktøj i dansk almen praksis

Danish Quality Unit of General Practice Kvalitetsudviklingsværktøj i dansk almen praksis Kvalitetsudviklingsværktøj i dansk almen praksis Dansk Almen Medicinsk Kvalitetsenhed, DAK-E Kvalitetsudviklingsværktøj i dansk almen praksis -Organisation -Udbredelse -Automatisk indrapportering af data

Læs mere

Datafangst for hele praksis - inspiration til kvalitetsudvikling

Datafangst for hele praksis - inspiration til kvalitetsudvikling Datafangst for hele praksis - inspiration til kvalitetsudvikling Praktiserende læge Henrik Krabbe Laustrup Sygeplejerske Anne Knudsen Lægesekretær / Farmakonom Mai-Britt Sølvhviid Lægerne JB Winsløws Vej,

Læs mere

DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12

DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12 DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12 Workshop : Monitorering af patientforløb i almen prakis Workshopleder: Chef for DAK-E Søren Friborg Formål: Workshoppen vil ud fra konkrete sygehistorier beskrive

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

DATAFANGST OG DATASIKKERHED

DATAFANGST OG DATASIKKERHED Store Praksisdag 28. januar 2014 DATAFANGST OG DATASIKKERHED Kvalitets udvikling - hvorfor er det svært? Struktur Registrering, journal, indkaldelse, personale, Proces Huske hvornår og hvad Resultater

Læs mere

APO-internat. 2008 ICPC og Datafangst. 8. Marts 2008. Henrik Schroll

APO-internat. 2008 ICPC og Datafangst. 8. Marts 2008. Henrik Schroll APO-internat 2008 ICPC og Datafangst 8. Marts 2008 Henrik Schroll ICPC -kodenetværket ICPC kodning er nøglen n til: Kvalitetsudvikling Informationer (Linkportalen) Forskning (Ny viden i faget) ICPC -kodenetværket

Læs mere

Kvalitetsudvikling i almen praksis

Kvalitetsudvikling i almen praksis Sekundær brug af EPJ data Kvalitetsudvikling i almen praksis Udvikling af IT værktøj Søren Friborg Implementering i 10 syst. Chef for Implementering i lægepraksis Den Almenmedicinske Kontakten lægepraksis

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Niels Ulrich Holm (region Sjælland), Helle Lindkvist (Region Syddanmark, Martin Andersen (Region Syddanmark), Thomas Bo Nielsen (PLO).

Niels Ulrich Holm (region Sjælland), Helle Lindkvist (Region Syddanmark, Martin Andersen (Region Syddanmark), Thomas Bo Nielsen (PLO). Referat fra det 4. møde i Implementeringsudvalget, den 11. september 2012 Odense, den 18. september 2012 Tilstede: Afbud: Henrik Nørregaard (Region Hovedstaden), Kaare Rossel (Region Hovedstaden), Steen

Læs mere

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden.

Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Indhold af A-Datas nyhedsbrev Klik på læs mere for enden af overskriften hvis du vil læse hele nyheden. Siden sidst Intro af læge og direktør, Jørgen Granborg læs mere Nyt fra datafronten Opdatering til

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Cancer i Praksis. Strategi for udvikling 2012-2014. Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis

Cancer i Praksis. Strategi for udvikling 2012-2014. Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis Cancer i Praksis Strategi for udvikling 2012-2014 En del af virksomhedsgrundlaget i Nære Sundhedstilbud, Kvalitet og Lægemidler Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis Cancer i praksis

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

En undersøgelse af patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom

En undersøgelse af patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom En undersøgelse af patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom Procedure 1. Lægepraksis tilmelder sig PROTECCT-M projektet via datafangst Når lægeklinikken giver tilsagn om deltagelse i projektet, sender

Læs mere

NYT DIAS: STÅ PÅ LILLE DIAS TIL VENSTRE VÆLG INDSÆT PÅ MENULINIEN DUPLIKER DIAS

NYT DIAS: STÅ PÅ LILLE DIAS TIL VENSTRE VÆLG INDSÆT PÅ MENULINIEN DUPLIKER DIAS Datastyret kvalitetsarbejde har vi de data vi skal bruge? Årsmødets temaer: Indsamling og analyse af data er et væsentligt element i arbejdet med kvalitetsudvikling. Uden viden om den aktuelle situation

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 4 december 2010 Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. 2 ny lov om klage- og erstatningsadgang for Sundhedsvæsenet/ nordjysksundhed.

Nyhedsbrev Nr. 4 december 2010 Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. 2 ny lov om klage- og erstatningsadgang for Sundhedsvæsenet/ nordjysksundhed. Nyhedsbrev Nr. 4 december 2010 Nyt for PRAKSIS Med dette 4. nummer af Nyt for PRAKSIS i 2010 vil Praksissektoren i Region Nordjylland ønsker alle en glædelig jul og godt nytår og ser frem til et forsat

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014

Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014 Til Deltagere i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014 Sundhed & Sammenhæng Sundheds- og Kvartershuset Fyrkildevej

Læs mere

Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden

Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden Bilag til slutevaluering og status på kronikerpuljeprojekterne i Region Nordjylland for perioden 2010-2012 Dette bilag indeholder fem underbilag, som dels giver en oversigt over organiseringen af de 26

Læs mere

Referat fra koordinatormøde den 13. august 2015

Referat fra koordinatormøde den 13. august 2015 Referat fra koordinatormøde den 13. august 2015 Tilstede: Marianne Siersbæk, Morten Ohrt, Mette Fredberg Greth, Gitte Sand Rasmussen, Jørgen Peter Ærthøj, Søren Olsson og Ole Andersen (referent). 1. Godkendelse

Læs mere

ACCESS spørgeskema dag 7

ACCESS spørgeskema dag 7 ACCESS spørgeskema dag 7 1. Tilfredshed 2. Helbred Patientens CPR-nummer: Velkommen til den elektroniske evaluering af dit akutte forløb i forskningsprojektet "Koordineret akut indsats for seniorer i Sønderjylland".

Læs mere

System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark. Allmennmedisinsk forskning ut av skyggen

System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark. Allmennmedisinsk forskning ut av skyggen System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark Status 2009, Danmark Historien kort Ud af skyggen? Take home message Take-home message Forskningsenheder!!

Læs mere

KURSER 2019 PRAKSISPERSONALE PLO - EFTERUDDANNELSE

KURSER 2019 PRAKSISPERSONALE PLO - EFTERUDDANNELSE KURSER 2019 PRAKSISPERSONALE PLO - EFTERUDDANNELSE Der sker meget nyt i almen praksis Kursuskataloget for praksispersonale ser lidt anderledes ud, end du har været vant til. Det er fordi, der sker så meget

Læs mere

Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis

Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis 540 PATIENTSIKKERHED Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis Martin Simonsen, Torben Hellebek & Peter Gaardbo Simonsen I løbet af 2010 forventes det, at primærsektoren,

Læs mere

Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland. Evaluering af videotolkningsprojekt i Region Nordjylland

Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland. Evaluering af videotolkningsprojekt i Region Nordjylland Evaluering af videotolkningsprojekt i Region Nordjylland I Perioden marts august 2014 deltog 6 praktiserende læger i Region Nordjylland i et projekt, hvor videotolkning blev afprøvet som alternativ til

Læs mere

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog.

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog. Koncern Praksis Udviklingsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Direkte 38665315 Dato: 12. april 2012 Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed

Læs mere

afsagt tirsdag den 16. oktober 2018

afsagt tirsdag den 16. oktober 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 16. oktober 2018 Sag BS-8151/2018-HJR (1. afdeling) Patientdataforeningen (advokat Eigil Lego Andersen) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser

Læs mere

Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3

Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3 Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3 Opdateret 25. juni 2012 Indhold Aktivering af skærmbilledet Administration af Sentinel (for alm. brugere)... 2 Hvordan tilmelder

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Antal tilbagemeldinger: 140 ud af 161 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Velkommen til uddannelse i virkeligheden

Velkommen til uddannelse i virkeligheden Nyhedsbrev for UCN Professionshøjskolen University College Nordjylland Særnummer August 2008 Velkommen til uddannelse i virkeligheden > Nyhedsbrev for UCN > Junivørsiti kålædsj > Vores uddannelser > Nordjyllands

Læs mere

Datafangst Praksis opsætning

Datafangst Praksis opsætning NY Sentinel Datafangst Indstillinger i Praksis opsætning Dansk Almenmedicinsk KvalitetsEnhed Hvad er nyt i Sentinel? Der er lavet omfattende ændringer i Sentinel Datafangst. Der er lavet helt nye funktioner,

Læs mere

Frivillignyt, uge 14, 2016

Frivillignyt, uge 14, 2016 Frivillignyt, uge 14, 2016 Ladywalk MOTION. Som nævnt i Impuls nr. 1 foregår årets Ladywalk den 30. maj kl. 18.30 i byerne Agger, Frederikshavn, Haderslev, København (Amager), Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør,

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune og Brønderslev Kommune

Læs mere

Referat af 3. møde i Styregruppen for DAMD 11. september 2008

Referat af 3. møde i Styregruppen for DAMD 11. september 2008 12. september 2008 Til stede: Afbud: Henrik Dibbern (HD), Jens Elkjær (JE), Søren Friborg (SF), Anders Green (AG), Lisbeth Rasmussen (LR), Henrik Schroll (HS), Bjarne Jørgensen (BJ) fra kl. 16.15, og Bo

Læs mere

Lægen kommer til de ældre

Lægen kommer til de ældre Lægen kommer til de ældre Erfaringer med tilknytning af faste praktiserende læger til plejehjem i Aalborg Kommune Vibeke Byg, Chefkonsulent, Ph.D Disposition National politisk aftale Aalborg Kommune Processen

Læs mere

Kære psykologer med ydernummer i Region H,

Kære psykologer med ydernummer i Region H, Kære psykologer med ydernummer i Region H, Hermed nyheder fra Region H. Kurset i november Evaluering af psykoterapi v. psykolog Bernt Langvasbråten (Norge) Fremmødet var lidt mindre end vanligt (ca. 80

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - Dato: 23. april 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: -   Dato: 23. april 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 23. april 2018 Telefon: 4022 0107 Mødereferat Møde: Temagruppe 1 om kvalitet og data, jf. implementering

Læs mere

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis Til læger og praksispersonale i almen praksis SAM B Samarbejde om borger/patientforløb Samarbejdsaftale mellem kommuner og region om borger/patientforløb i Region Syddanmark Til læger og praksispersonale

Læs mere

9. Evt. - Henv. fra Aalborg Kommune ang. screening for type 2 diabetes

9. Evt. - Henv. fra Aalborg Kommune ang. screening for type 2 diabetes Det tværsektorielle forum for Diabetes type 2 Østre Allé 91 9000 Aalborg Tlf.: 98 77 10 50 www.kronikerenheden.dk Referat af mødet den 19. maj 2009 i det tværsektorielle forum for Type 2 diabetes. Dagsorden:

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Palliation. DSAM s Vejledning 2014 Anna Weibull

Palliation. DSAM s Vejledning 2014 Anna Weibull Palliation DSAM s Vejledning 2014 Anna Weibull Hvorfor står jeg her? Praktiserende læge, Grenaa Diplom fra Nordic Specialist Course in Palliative Medicine 2007 Formand for arbejdsgruppen, DSAM s vejledning

Læs mere

Lægen kommer til de ældre

Lægen kommer til de ældre Lægen kommer til de ældre Erfaringer med tilknytning af faste praktiserende læger til plejehjem i Aalborg Kommune Vibeke Byg, konsulent, Ph.d. Disposition National politisk aftale Aalborg Kommune Processen

Læs mere

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 8.30 16.25 i Medicinerhusets Auditorium Tilmelding (bindende) til k.kusk@rn.dk

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017 6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 7. marts 2017 2 Dagsorden Meddelelser Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet Gennemgang af risikolog og godkendelse af evt. korrigerende

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Jørgen Peter Ærthøj Praktiserende læge i Svenstrup Praksiskonsulent på demensområdet

Jørgen Peter Ærthøj Praktiserende læge i Svenstrup Praksiskonsulent på demensområdet Jørgen Peter Ærthøj Praktiserende læge i Svenstrup Praksiskonsulent på demensområdet 2007 Tidlig opsporing af demens i AP 2010 Tidlig opsporing af demens 2015 i almen praksis Altid fokus på kognitive svigt

Læs mere

Deltagerevaluering. af auditprojektet Den ældre patient 2014

Deltagerevaluering. af auditprojektet Den ældre patient 2014 Deltagerevaluering af auditprojektet Den ældre patient 2014 1 2 Deltagerevaluering af auditprojektet Den ældre patient 2014. Der er foretaget en deltagerevaluering af projektet Faglig kvalitetsudvikling

Læs mere

Protecct-M Nyhedsbrev juli 2013

Protecct-M Nyhedsbrev juli 2013 foto: Colourbox Tak for jeres indsats - vi er nu godt på vej! Protecct-M har været meget berørt af konflikten mellem PLO og regionerne, og det har været en svær tid at starte et nyt forskningsprojekt op

Læs mere

Dagsorden. Evaluering af tidsplaner ud fra konklusionerne under punkt 2. Fremadrettede plan

Dagsorden. Evaluering af tidsplaner ud fra konklusionerne under punkt 2. Fremadrettede plan Dagsorden Kort introduktion ved programleder Tom Høg Sørensen Gennemgang af DR s bemærkninger med fokus på punkterne: Forbedring, prioritering og målretning af epikriser (Bilag 3a) Den intelligente indbakke

Læs mere

Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra  Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde - Foreningshøjskole nyt tilbud til foreningerne i 2008 - Dokumentation og effektmåling af

Læs mere

PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse

PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse Sammenfatning De praktiserende læger efteruddanner sig i stort omfang, således har 99 procent

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Klinikpersonalets arbejde med Datafangst

Klinikpersonalets arbejde med Datafangst Klinikpersonalets arbejde med Datafangst Af Berit Lassen, praktiserende læge, Korsør I almen praksis har vi travlt. Opgaverne står i kø, og det efterlader os ofte med en følelse af, at den rækkefølge,

Læs mere

Notat om tilladelser til drift af Sentinel- Datafangst og DAMD

Notat om tilladelser til drift af Sentinel- Datafangst og DAMD Notat om tilladelser til drift af Sentinel- Datafangst og DAMD 2005 Pilotforskningsprojekt 27/3-2015 Sentinel Datafangst (SD) startede i 2005 som et pilot-forskningsprojekt, og det blev evalueret i 2006

Læs mere

Region Nordjyllands kronikerpuljeprojekter for perioden

Region Nordjyllands kronikerpuljeprojekter for perioden Region Nordjyllands kronikerpuljeprojekter for perioden 2010 2012 Projekt Tovholder: Resume af indhold Sygehus / tværgående projekt Pulje: Forløbsprogrammer Diabetes Delestilling AAS Delestillingsprojektet

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Den Ældre Medicinske Patient

Den Ældre Medicinske Patient Den Ældre Medicinske Patient Forum for Geriatrisk Sygepleje i Region Syddanmark Temadag: Brandpunkt i sektorovergange fra politik til praksis i et tværfagligt perspektiv Dato: d. 17 marts 2015 Projektleder

Læs mere

Referat fra sidste møde 4.2.2014 Udsendt og godkendt via mail (også vedhæftet denne mail)

Referat fra sidste møde 4.2.2014 Udsendt og godkendt via mail (også vedhæftet denne mail) Dagsorden og referat: Styregruppemøde 22.4.2014 Sted: Specialrådgivningen Holbæk Rosenvænget 13 4300 Holbæk Tidspunkt: 13 16. Deltagere: Hanne, Dorte og Helle. Afbud fra Mary og Karen. Referat fra sidste

Læs mere

Rapporter for alle. Af Kim Rønhof

Rapporter for alle. Af Kim Rønhof Rapporter for alle Eksempel p : Benzodiazepiner p Af Kim Rønhof Trin 1 Data indsamling Trin 2 Data analyse y ogg Trin 3 Tanker om ændringer Payload y Implementering p g af ændringer g De tre/fire trin

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012. Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen!

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012. Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen! Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012 Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen! 1 Kære børn, forældre og øvrige venner af Friskolen. Efter mange grundige overvejelser, har jeg i dag fortalt skolens

Læs mere

Skolebladet. Skolestart

Skolebladet. Skolestart Skolebladet Skolestart Velkommen til et nyt og spændende skoleår! Efter en lang, varm og solrig sommerferie skal vi alle være med til at skrive danmarkshistorie. Folkeskolereformen er nu sat i gang, og

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

FMK-følgegruppemøde. Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde kl

FMK-følgegruppemøde. Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde kl FMK-følgegruppemøde Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde 20.03.2013 kl. 10.00-14.00 1 Velkomst og beskeder v/alice 2 FMK_PRIMÆR 2013 - Information om projektet - Præsentation af implementeringsteam

Læs mere

Audit vedrørende Den ældre patient 2014

Audit vedrørende Den ældre patient 2014 Audit vedrørende Den ældre patient 2014 Svarrapport 3 måneders registrering i Region Syddanmark 21 praksis (ydernr.) Indledning Denne rapport beskriver resultaterne af projektet Den ældre patient, hvor

Læs mere

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner I udmøntningsplanen for handlingsplanen for den ældre medicinske patient afsættes 97,4 mio. til etablering af

Læs mere

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER JUNIOR DGE-GRUPPER NU OGSÅ FOR FASE 2 LÆGER LÆS MERE PÅ SIDE 11! VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER DGE I REGION H DECENTRAL GRUPPEBASERET EFTERUDDANNELSE T: 3866 5299 og M: 2360

Læs mere

Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland

Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland Arbejdet i Praksisudvalget i Region Nord har det forløbne halve år været præget af stigende aktivitet. Dette skyldes dels de voldsomme problemer med lægedækningen

Læs mere

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER JUNIOR DGE-GRUPPER NU OGSÅ FOR FASE 2 LÆGER LÆS MERE PÅ SIDE 11! VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER DGE I REGION H DECENTRAL GRUPPEBASERET EFTERUD- DANNELSE T: 2360 9928 E: DGE@REGIONH.DK

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt!

Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt! Kildeskolenyt! Velkommen til den elektroniske udgave af Kildeskolenyt! Nu er det slut med spild af en masse papir og et Kildeskolenyt!, som kun kan læses af de få. Marts 2010 10. årgang nummer 3 Kildeskolen

Læs mere

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplægsholderen Alice Morsbøl, kontorchef Regional koordinerende funktion,

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer

Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer Oversigt over høringssvar Strategi for det nære sundhedsvæsen Høringspart Høringssvar Forvaltningens kommentarer Ældrerådet S. 9 under fakta boksen Konkret vil vi: afsnit 2 - Sikre sammenhængende forløb.

Læs mere

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Hvordan vi har arbejdet med kvalitetsrapporten for KOL

Hvordan vi har arbejdet med kvalitetsrapporten for KOL Hvordan vi har arbejdet med kvalitetsrapporten for KOL Praktiserende læge Henrik K. Laustrup Lægerne JB Winsløwsvej 5000 Odense Hvordan vi har arbejdet med kvalitetsrapporten for KOL 4-mands bypraksis,

Læs mere

TeleCare Nord Telehomecare i fuld skala

TeleCare Nord Telehomecare i fuld skala TeleCare Nord Telehomecare i fuld skala Forskningsmæssigt afsæt Forskningsprojektet Telekat v/ Aalborg universitet Reduktion I antallet af indlæggelser Reduktion af gennemsnitlig indlæggelsestid Fald i

Læs mere

Skolen har i den sidste tid været præget af eksamen, samt en masse GLO børn, der efterhånden er blevet helt vant til at gå i skole.

Skolen har i den sidste tid været præget af eksamen, samt en masse GLO børn, der efterhånden er blevet helt vant til at gå i skole. Nyhedsbrev Juni 2019 Vonsild Skole Catolhavegyden 21, 6000 Kolding Tlf.: 79 79 79 70 http://vonsild-skole.kolding.dk Til forældrene på Vonsild Skole. Nu har de sidste elever på 9. årgang overstået eksamen

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING?

RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING? RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING? Marianne Rosendal, kvalitetsudviklingskonsulent, ph.d. Kvalitets og EfteruddannelsesUdvalget for almen praksis i Region Syddanmark besluttede i 2007,

Læs mere

Notat vedrørende Dansk Almen Medicinsk Database foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg, den 2. december 2014

Notat vedrørende Dansk Almen Medicinsk Database foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg, den 2. december 2014 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 139 Offentligt Notat vedrørende Dansk Almen Medicinsk Database foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg, den 2. december 2014 Deltagere i deputationen

Læs mere

SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre. Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø

SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre. Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø TIT-PROJEKTET SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø Projektet løber fra 2017 til 2019 PROJEKTET - MÅLSÆTNINGER At

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? dit samlede indtryk af besøget Jeg har fået en udsøgt behandling og gode øvelser til at styrke min ryg. Begge dele bevirker at jeg i dag har det

Læs mere

Nyhedsbrev - juli 2013 Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse

Nyhedsbrev - juli 2013 Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse Nyhedsbrev - juli 2013 Nyt for PRAKSIS SIDE InDholdsfortegnelse 2-3 - UTH Årsberetning 2012 4 - Tandlæger/tandplejere 5-6 - Apoteker 7 - Fysioterapi og praksis ændringer 8 - Mødeplan samarbejdsudvalg UTH

Læs mere

Referat fra regionsbestyrelsesmøde. D. 4. november 2011

Referat fra regionsbestyrelsesmøde. D. 4. november 2011 Referat fra regionsbestyrelsesmøde D. 4. november 2011 1. Fastholdelse og rekruttering 2. Status og indsatser vedr. nationale retningslinjer på ryg og knæ området her i regionen 3. Neurorehabilitering

Læs mere

Praksisdag Syd 24/4-2018

Praksisdag Syd 24/4-2018 Praksisdag Syd 24/4-2018 Velkommen Arne Cyron 1 Program for dagen 14.00-14.10: 14.10-14.30: 14.30-15.25: 15.25 15.40 Velkomst v/ledende overlæge Arne Cyron Status for medicinsk afdeling, Amager - herunder

Læs mere

Der er mulighed for at tilmelde sig Nyhedsbrev - BEMÆRK: Tilmelding til nyhedsbrevet er Ikke det samme som registrering!

Der er mulighed for at tilmelde sig Nyhedsbrev - BEMÆRK: Tilmelding til nyhedsbrevet er Ikke det samme som registrering! Årsmøde 2010 Vi har igennem næsten et år arbejdet på en helt ny webside og med den nye webside også en helt ny kommnunikations-platform for foreningen. Vi er rigtig glade for at vi i dag kan præsentere

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere