Årsberetning. Frivilligcenter Helsingør. vi samarbejder. vi involverer. vi skaber. vi formidler. vi bygger bro

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning. Frivilligcenter Helsingør. vi samarbejder. vi involverer. vi skaber. vi formidler. vi bygger bro"

Transkript

1 Årsberetning 2013 Frivilligcenter Helsingør vi samarbejder vi involverer vi skaber vi formidler vi bygger bro

2 Samlingssted for frivilligt engagement 2013 eller leveår to, var året, hvor Frivilligcenter Helsingør for alvor fik sat projekter i søen med økonomi, aktiviteter og samarbejdspartnere på tværs - af foreninger, kommunale enheder, organisationer og virksomheder. Det har været en fornøjelse at udvikle stærke og spændende projekter til gavn for udvalgte målgrupper, som har brug for opbakning og/eller hjælp. Målgrupperne var blandt andre børn og unge, socialt udsatte, etniske kvinder og sindslidende. Nogle projekter strækker sig over flere år, andre tager form som events, uddannelse, selvhjælp eller rådgivning. Alle er de kendetegnet ved et stort socialt engagement, hvor foreninger og frivillige byder ind med ideer, arbejdskraft og gå-på mod. Samtidig er aktiviteten på kontoret steget markant. Frivilligcentrets lokaler er dagligt rammen om møder, kurser og arrangementer. Udlejning er efter først-til-mølle princippet. Åbningstiden er mandag og torsdag kl , eller efter aftale, hvor foreninger får hjælp til foreningsarbejde, fundraising, kommunikation eller print af materialer. Nye foreninger og netværk er blevet skabt og andre er blevet udviklet eller moderniseret.

3 Samlingssted for frivilligt engagement Fakta Frivilligcenter Helsingør 60 medlemsforeninger 2 ansatte 2 medarbejdere i virksomhedspraktik og løntilskud 1 praktikant fra Socialrådgiveruddannelsen 31 faste frivillige Hjælp til foreningsarbejdet Opstart af nye foreninger og netværk 110 til gratis social- og økonomisk rådgivning 45 henvendelser om at blive frivillig Synlighed i aviser, foredrag om frivillighed Kompetenceudvikling 6 Temamøder Læsegrupper Fundraising Projekt Frivillig By Hand - kreativt fællesskab for unge Nyttehaver på Sindshvile Kreativt værksted sy og strikke Cykelture hver mandag Mens Health Week Hjælp til børn og unge i Uummannaq, Grønland Dokumentarfilm om Helsingør og Uummannaq Helsingør Messen og Pensionistmessen Event for 3. kl Den entreprenante skole Uddannelse af gruppeledere Sunde Dage Frivillig Fredag Selvhjælpsgrupper Samtalegrupper for børn 281 udlån af lokaler Kronborgvej 1C, 2. sal 2 års fødselsdag

4 Projektarbejde Succes med samtalegruppe for børn I august startede børnegruppen Lytteren med børn fra Kongevejens SFO, en ansat og to frivillige tovholdere. Otte børn mødtes 10 gange over fire måneder for at tale om Når far og mor er skilt. Hjælp til selvhjælp er ikke kun for voksne. Børn har også glæde af at snakke med jævnaldrende om svære emner; for at dele oplevelser og erfaringer, og finde nye veje til at komme videre. Etablering af Lytteren, uddannelse af frivillige gruppeledere, samt temamøder om skilsmisse for forældre og papforældre blev til i samarbejde med Familiehuset med midler fra kommunens Innovationspulje. Uummannaq venskabsby i Grønland I juli 2013 havde Helsingør Kommunes venskabsby Uummannaq 250 års jubilæum. Det blev starten på et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i København, Børnehjemmet i Uummannaq og frivilligcentrets kreative værksted, hvor 15 frivillige over vinteren strikkede ting der varmer inspireret af grønlandske opskrifter og mønstre med kulørte perler. Samtidig optog dokumentarfilminstruktør Hanna Tyge en film med unge i Helsingør, om deres kendskab til Uummannaq. Filmen blev vist i jubilæumsugen i Grønland, hvor Centerleder Lene Ljungqvist, Hanna Tyge og borgmester Johannes Hecht-Nielsen deltog. Pengene fra salget af strikvarerne blev doneret til børn og unge i Uummannaq. Hanna Thyges film samt optagelser fra Uummannaq blev efterfølgende vist på Kulturværftet.

5 Projektarbejde Gratis gældsrådgivning Et af frivilligcentrets centrale aktiviteter er social- og økonomisk rådgivning hver onsdag eftermiddag. Efterspørgslen er meget større end forventet, og de otte frivillige rådgivere har travlt med at hjælpe borgere med gæld, rod i økonomien, sociale problemer og juridiske spørgsmål. I alt 110 borgere, som ikke havde råd til at søge hjælp andre steder, fik rådgivning i Projektet er fire-årigt ( ) og et samarbejde mellem frivilligcentrene i Helsinge og Græsted. Projektet er støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Nyttehaver på Sindshvile I vækstsæsonen mødes ca. 20 etniske kvinder på Sindshvile, hvor de dyrker grøntsager. Projekt Grønt Medborgerskab startede i 2012 i et samarbejde med Helsingør Kommune og har fokus på sundhed, rehabilitering og integration. Alle kvinder har eget jordstykke, samt et fællesareal med spiseplads. Afgrøderne er til eget brug, fællesspisninger og uddeling ved f.eks. Sunde Dage. Projektet styres af en frivillig og hjælp fra kontoret. Uden for vækstsæsonen mødes gruppen til snak om haver og sundhed. Projektet blev i 2013 støttet af Lions Club. Mens Health Week For andet år satte en række patientforeninger, Helsingør Kommune og frivilligcentret fokus på mandens sundhed. Overskriften var Mænds mentale sundhed om de tabuer og problemer, som er forbundet med at have en psykisk lidelse. Frivilligcentret inviterede til temaften med oplæg fra SIND, organisationen En-af-os og kurset Lær at tackle angst og depression om egne sygdomsforløb, erkendelse, accept og omverdenens uvidenhed. Den store interesse for arrangementet betød, at vi til Frivillig Fredag den 30. september igen inviterede En-af-os og deres transportable dagligstue til Helsingør Bycenter. Her kunne man få en snak med unge sindslidende, om hvordan de tackler sygdom og fordomme. Projektet blev finansieret af midler fra Gigtskolen.

6 Frivillighed - nøglen til et aktivt liv Hjertepuder til brystopererede En af de frivillige, som i 2013 startede sit eget projekt Kvinder hjælper kvinder, er Annelise Olsen. Hun ønskede at sy hjertepuder til brystopererede kvinder og havde allerede en aftale med Herlev Sygehus, der havde brug for puderne. Med Annelises ide, frivilligcentrets lokale, fundraising til symaskiner og indsamling af materialer, blev fremstilling af hjertepuder i det kreative værksted hurtigt en realitet. Bomuldsstofferne kom fra private og lokale stofforretninger, og det særlige vat blev sponsoreret af Dansk Brystkræft Organisation. Annelise satte produktionen i system, hvor ca. 12 kvinder syede, fyldte med vat og pakkede puderne pænt ind. Hver anden måned afleverer Annelise ca. 100 puder på Herlev Sygehus. Ud i det blå med styrthjelm på Motionsnetværket Det lette tråd startede i 2012 med en ansat projektleder og fortsatte i 2013 med to frivillige tovholdere. I dag er det Birthe og Kirsten, som lægger ruten afhængig af vejr, vind og deltagere. Turene er typisk på km i lokalområdet. Nogle gange går turen med tog ud og på cykel hjem, og en gang om året cykler holdet i Sverige. Cykelholdet er aktive 60+ mænd og kvinder med behov for frisk luft, motion, socialt samvær og et godt grin.

7 Frivillighed - nøglen til et aktivt liv Læsegrupper med oplæser Edel Riget havde også en idé og en nyerhvervet uddannelse som læsegruppeleder, som hun gerne ville bruge. I løbet af efteråret startede Edel læsegrupper i boligområder og på en række plejehjem, med det formål at læse sammen og samtale om det læste. Det kræver ikke læseerfaring eller forberedelse at deltage, men lyst til at lytte til litteratur og samtale. Hver læsegruppe har 3-8 personer. Temamøder om ressourcer Frivilligcentret afholdt 6 temamøder med emner valgt af foreningerne. To emner, som især trak mange tilhørere var fundraising v/ Torben Stenstrup og frivillighed v/ Michael Wulff. Emner, man som forening hele tiden er nødt til at arbejde med. Og emner, der også hører til frivilligcentrets kerneområde inden for foreningsservice. Begge oplægsholdere havde både værktøjer og gode ideer med. Ved temamøderne er der desuden tid til at mødes over lidt mad og mulighed for at netværke.

8 Frivillig, der hvor du lever Uden frivillige, intet frivilligcenter Heldigvis er der hver uge ildsjæle, som møder op i frivilligcentret med overskud og lyst til at være der for andre. Nogle finder den forening, der matcher deres interesser, andre starter deres eget projekt og 31 løser opgaver i frivilligcentret. Tusind tak til: Bogholderi: Bente og Jytte IT, print, hjemmeside: Søren Projekthjælp: Hanna, Nanni, Jytte og Jette Administrative opgaver, Facebook: Sanne Grafisk arbejde: Keld Madmor: Eila Nyttehaver: Ane Selvhjælps gruppeleder: Edel og Gry Gruppeleder børn: Lene, Heidi og Christine Tovholder, kreativt værksted: Annelise Tovholder, cykelholdet: Kirsten og Birthe Rådgivere: Iakob, Arne, Per, Mogens, Flemming, Britt, Naila, Elin Køkkenhjælp: Lizette, Marianne Praktisk hjælp: Ulla og Bente

9 Frivillig, der hvor du lever Frivilligcentrets 60 medlemsforeninger Amnesty Øresund Astma-allergi Nordsjælland Birkebos venner Bisiddergruppen Nordsjælland Bofællesskabet Dalen Broderi Mixerne By og Land, Helsingør Bøgehøjgårds Venner Børnenetværket Børns Voksen Venner Dansk Blindesamfund, Nordsjælland Dansk Vandrelaug Danske Handicaporganisationer Diabetesforeningen Ejerforeningen Kronborg Strandpark Epilepsiforeningen Fotoklubben Kronborg Frelsens Hær Frivillignet for Flygtninge Gigtforeningen, Nordsjælland Grønnehavens Venneforening Helsingør Amatør teater forening Helsingør Familietjeneste Helsingør Gospel Helsingør Handicapsvømning Helsingør og Omegns Filatelistklub Helsingør Petanque Klub Helsingør Senior Højskole Helsingør Seniorerne Hjernesagen i Nordsjælland Hjerneskadeforeningen, Helsingør Hjerteforeningen, Helsingør HSP Foreningen HV-TURBO Seniorklub KOL netværket Kræftens Bekæmpelse, Helsingør Linedancers 3000 LOF Øresund Lænken Helsingør Læseforeningen Slots Venner Montebellos Venneforening Multietnisk Forum Natteravnene Osteoporoseforeningen Nordsjælland Røde Kors Helsingør SAPRIDA Gurreparkens Børnehave Scleroseforeningen Nordsjælland Selskabet Mødre-og Børnehjælpen Helsingør Senior Erhverv Helsingør Seniorfiskeforeningen af 12/01/1999 SIND Helsingør Single Rock Café Snekkersten Husflidsforening Snoezelhuset Soroptimisterne International Helsingør Spiseklubben Grydeklar Strandhøjs Venner Styrk din krop Turkontoret Ældresagen

10 En bæredygtig virksomhed Økonomi Fundraising fylder en del i det daglige arbejde. Frivilligcenter Helsingør er afhængige af fonde og puljer, som skal søges hvert år. Det drejer sig om grundfinansieringen til frivilligcentrets drift, der kommer fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Helsingør Kommune. Bevillingen er afhængig af dokumenteret aktivitet og opfyldelse af mål og visioner. Men heldigvis har vi også fået bevillinger til foreløbig tre projekter, der løber over flere år, hvilket sikrer lønning til en ekstra fuldtidsmedarbejder. De tre særlige indsatspuljer er søgt i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold til projekterne: SOS gældsrådgivning Nordsjælland, ( ), i samarbejde med frivilligcentrene i Helsinge og Græsted By Hand, Inklusion gennem tekstilt designarbejde ( ) Ressourcer i Spil, fra bruger til borger ( ), i samarbejde med Helsingør Kommune og SIND Øvrige projekter, som fik penge i 2013, var: Selvhjælpsgrupper, ministeriets PUF pulje Motionsnetværket Det lette tråd, 18 Grønt Medborgerskab/nyttehaver på Sindshvile, Lions Club, Frøtorvet, Nybo Planteskole Kreativt værksted, 18, Nordea Fonden og Greentex Børn og unge i Grønland, Novo Nordisk Honorar Fond Børnegrupper, Innovationspuljen, Helsingør Kommune

11 En bæredygtig virksomhed Fremtidigt fokus Frivilligcenter Helsingørs fremtid ser lys ud. Med så mange aktive medlemsforeninger og frivillige ildsjæle samt projekter med en økonomi, der sikrer fremdrift de næste år, er der grobund for endnu mere aktivitet. Det nyeste projekt Ressourcer i spil - fra bruger til borger, der har fokus på psykisk sårbare, udsatte borgere og unge med særlige problemer, vil komme til at fylde en del i frivilligcentrets aktiviteter. Et af projektets mål er at oprette en lokalafdeling af SIND Ungdom i samarbejde med Frivilligcenter Græsted. Andre fokusområder er tættere kontakt med medlemsforeningerne og yderligere samarbejde med private virksomheder og offentlige organisationer, f.eks. i form af netværksaktiviteter og temamøder. Frivilligcentret forventer desuden at deltage i messer, arrangementer, frivillig fredag med mere for at synliggøre det frivillige foreningsliv og engagement. Facebook og en ny hjemmeside er desuden undervejs. Selvhjælpsgrupper og kreative aktiviteter for unge i projekt By Hand vil også være blandt frivilligcentrets aktiviteter i Nye foreninger skal være velkomne. I Frivilligcenter Helsingør kan alle foreninger være med til at præge aktiviteterne, byde ind med ideer til arrangementer og være med til at sætte dagsordenen for det frivillige arbejde i Helsingør Kommune.

12 Støtte til udvikling af foreningslivet Frivilligcenter Helsingør er mødested for 60 medlemsforeninger og frivillige, som har lyst til at være der for andre. Centeret er til for at synliggøre og formidle frivilligt, socialt arbejde. Et åbent og tolerant sted uafhængig af særinteresser. Hvor mennesker mødes og ideer bliver til virkelighed. Hvor aktiviteter og fælleskaber styrker foreningerne og det enkelte menneske. Frivilligcentret ledes af en bestyrelse valgt på den årlige generalforsamling. Bestyrelsen ansætter centerlederen, der står for den daglige ledelse. Sekretariatet udgøres af et team af ansatte og frivillige medarbejdere. Frivilligcenter Helsingør åbnede i efteråret Centeret er medlem af landsorganisationen for frivilligcentre og Selvhjælp, FRISE. Kontakt Frivilligcenter Helsingør Kronborgvej 1C, 2. sal 3000 Helsingør Lene Ljungqvist, Centerleder telefon: kontor@frivilligcenter-helsingor.dk april Layout: Keld Jørgensen - tekst: Lone Troldborg

Å R S B E R E T N I N G

Å R S B E R E T N I N G Å R S B E R E T N I N G Frivilligcentret har tre solide ben at stå på 69 medlemsforeninger 8 projekter i samarbejde med foreninger og Helsingør Kommune 30 faste frivillige som hjælper med drift, projekthjælp

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Frivilligcenter Helsingør ÅRSRAPPORT 2015

Frivilligcenter Helsingør ÅRSRAPPORT 2015 Frivilligcenter Helsingør ÅRSRAPPORT 2015 Vi dyrker fællesskabet Samarbejde mellem frivilligcentret, Helsingør Kommunes skoler og SFO om at etablere trivselsgrupper for børn, 0-3. klasse, hvor forældrene

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner

Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Konsulentbistand Kurser, uddannelse og temadage Netværk og sparring Synliggørelse og interessevaretagelse

Læs mere

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 En stor tak til alle de foreninger og frivillige som var med til at gøre til en stor succes. Jytte Bjørn - modtageren af frivilligprisen 2014 Åbent hus i foreningerne

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Kronborg. - et innovativt og levende væksthus for foreninger og borgere

Kronborg. - et innovativt og levende væksthus for foreninger og borgere Kronborg - et innovativt og levende væksthus for foreninger og borgere PP vedr. ungeindsatser i FC-H 17,stk 4 udvalg d.28.4.2014 60 medlemsorganisationer 2-3 ansatte 1 seniorjob (findes ingen derfor vakant)

Læs mere

Frivilligcenterets Nyhedsbrev

Frivilligcenterets Nyhedsbrev NYHEDSBREV DECEMBER 2016 Nr. 4/2016 Frivilligcenterets Nyhedsbrev Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret Indholdsfortegnelse Nyt fra Frivilligcenteret... 2 Årsmødet 2016 kickstartede

Læs mere

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017 Notat Sagsnr.: 27.15.12-Ø40-1-17 Dato: 18-08-2017 Titel: Administrationens kommentarer til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN Indledning Frivillighuset Vindrosen har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre den frivillige sociale indsats i Esbjerg Kommune. Dette gøres blandt andet gennem

Læs mere

Årsberetning Frivilligcenter Helsingør

Årsberetning Frivilligcenter Helsingør Årsberetning 2016 Frivilligcenter Helsingør FORMANDENS KOMMENTAR Tak! Tak til alle de frivillige som har udført et godt stykke arbejde i 2016! Tak til vores medlemsforeninger! Tak til de puljer og fonde

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 25.09.2019 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012.

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012. MEDLEMSNYT: 09 2011 DATO: 22. 12. 2011 Få ledige pladser i Fredagsbazaaren Kom med Der er nogle få ledige pladser tilbage på Fredagsbazaar, sundheds- og foreningstræf i Æblehaven fredag den 20. januar

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout Bestyrelsen Vita Andreasen, formand Vita Petersen, næstformand Kirsten Pedersen, kasserer Hanne Ladegaard Annette Henckel Inger Bredtoft Linda Nissen Allan Bentzen, suppleant Lisbeth Møllegaard Hansen,

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Farvekode: Grøn = Patientforening Lilla= Aktivitet i lokalområdet Blå = Ældreforening Alm. 18 Projekter Orange = Sårbare og udsatte grupper Brun= Misbrugsområdet Rød=Aktiviteter

Læs mere

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet.

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet. 26.11.2015 Referat af bestyrelsesmøde 25. nov. Kl. 16-18 Til stede: Britta, John, Gitte, Inge-Lise, Bente, Cody og Hugo (ref.) Afbud: Jette og Merete. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2.

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 22.9.2017 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger.

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger. NOTAT Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets indstilling for 18 midler til frivilligt sociale foreninger efter serviceloven i 2012.

Læs mere

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem 1 Børns Vilkår Rådgivning til børn og unge 2 Ungdommens Røde Kors Oplevelser for børn af udsatte familier 3 Natteravnene i Aabenraa Skabe tryghed for unge i nattelivet 4 Red Barnet, Aabenraa Netværk for

Læs mere

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Notat Sagsnr.: 2014/0013472 Dato: 3. marts 2015 Titel: Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Børns Vilkår Aktivitet:

Læs mere

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000 Opfølgning på midlerne fra Social- og Sundhedsudvalgets digitaliserings- og ensomhedspulje Baggrund Social- og Sundhedsudvalget etablerede i foråret 2014 to puljer for henholdsvis afhjælpning af ensomhed

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat:

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat: GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Pensions- og handicapafdelingen BILAG 1 til SOU møde 18.05.2005 - Statusbeskrivelse for De Frivilliges Hus maj 2005 NOTAT Dato: 27.0.2005 Af: Paya Hauch

Læs mere

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling 2019 18 begrundelse Alerdomshjemmets venner Frivillig støtte til beboerne på Hobro Alderdomshjem. 8000 6000 Til dækning af aktiviteter

Læs mere

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Vejen Kommune Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2014-745.000 kr. Der er indkommet 37 ansøgninger. Forening + ansøgning om

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Tilskud fra puljen "Uddannelse, kurser m.v. for frivillige inden for det sociale felt", 2013

Tilskud fra puljen Uddannelse, kurser m.v. for frivillige inden for det sociale felt, 2013 Kvinderådgivningen Brunhilde Kvinderådgivningen Brunhilde - Kurser for frivillige 2013 11.500 8731-0002-05 Kvindecenterfonden Kvindecenterfonden Dannerhuset - kurser for frivillige i 2013 40.000 8731-0003-06

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13. Årsberetning 2012 Selvhjælp Fredericia-Middelfart Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.00 Middelfart, Bakkehuset, Assensvej 100, 5500 Middelfart.

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger april 2013-18 midler Ansøger Bevilget beløb i 2012 2013 - Aktivitet Ansøgt beløb i april 2013 Lokal forankring Rungsted Sogns Menighedspleje Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Sundhedsfremme og forebyggelsesinitiativer april 2015

Sundhedsfremme og forebyggelsesinitiativer april 2015 Sundhedsfremme og forebyggelsesinitiativer april 2015 Nr. Ansøger Aktiviteten/projektets formål Beskrivelse Ansøgt beløb Bevilling 1. Alkorådet (søgt begge puljer) Rådgivning og oplysning til misbrugeren

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019

Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 31. oktober 2018 Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019 Sagsnr. 2018-0129796 Dokumentnr.

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Et tilbud til senhjerneskadede og deres pårørende, om undervisning, rådgivning, samtalegruppe, pårørende cafe, Samværdsgruppe, kreative aktiviteter og værksted.

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). Ansøgninger april 2014-18 Ansøger 2014 Aktivitet Ansøgt beløb DH Hørsholm DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). 20.000 kr. Ja De 32 medlemsorganisationer i DH har tilsammen

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 11. Årgang nr. 1 Feb. - Apr. 2018 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe for

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 31. maj 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019

BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019 BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019 Temamøde 3 Hvilken rolle kan frivilligområdet spille i forhold til at skabe social mobilitet for udsatte børn og unge? Helikoptertur hen over frivillighed, unge, kommuner

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

foreninger, synliggør den frivillige indsats og yder rådgivning og konsulentbistand til lokale foreninger og frivillige initiativer. Vi samler relevan

foreninger, synliggør den frivillige indsats og yder rådgivning og konsulentbistand til lokale foreninger og frivillige initiativer. Vi samler relevan Beretning 2017 Så er vi igen nået til årets vigtigste begivenhed i enhver forening, og dermed også her i HUSET frivilligcenter og selvhjælp Vejen, nemlig vores repræsentantskabsmøde. Der skal også lyde

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune Sundhedshusets tilbud i Silkeborg Kommune Indhold Velkommen i Sundhedshuset Silkeborg...3 Alkohol... 4 Motion... 5 Kost... 6 Rygning... 8 Kræftrehabilitering...10 Mental sundhed...12 Tilbud til borgere

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010 Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Indstilling Uddeling SP-møde 26.10.09 1. Svanevig Hospice Frivillige på Svanevig Hospice 50.000 10.000./.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den 25.5.2016 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde foreslået byrådsmedlem Jens Erik Boesen, som blev valgt Det konkluderes af JEB, at generalforsamlingen

Læs mere

KOM MED! - samarbejdet fortsætter

KOM MED! - samarbejdet fortsætter Nyhedsbrev August 2016 KOM MED! - samarbejdet fortsætter Hillerød Kommune, Frivilligcenter Hillerød og lokale frivillige fortsætter samarbejdet omkring Kom Med! Der vil være styrket fokus på sammenhængen

Læs mere

27. 30. september 2012

27. 30. september 2012 Ballerupstjernens program for Frivilligdagene i Ballerup Social- og Integrationsministeriet har atter i år lagt op til afholdelse af Frivillig Fredag. Frivilligrådet under ministeriet har oprettet et sekretariat

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Sagsnr. Ansøgere Ansøgt kr. Afslag kr. Bevilling kr. Flerårig 45.500 15.500 30.000. 4 Idrætsforeningen Kæmperne 60.000 30.000 30.

Sagsnr. Ansøgere Ansøgt kr. Afslag kr. Bevilling kr. Flerårig 45.500 15.500 30.000. 4 Idrætsforeningen Kæmperne 60.000 30.000 30. Ansøgninger 2015 1 Sagsnr. VOKSNE MED SINDSLIDELSE 1 Angstforeningen 84.876 44.876 40.000 2 Benzorådgivningen, Landsforeningen SIND 45.500 15.500 30.000 3 DepressionsForeningen 13.000 3.000 10.000 4 Idrætsforeningen

Læs mere

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Årsberetning 2013 Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Opsætning og tryk Selvhjælp Fredericia-Middelfart Årsberetning 2013 Selvhjælp

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Generalforsamling RFC d. 20. april 2016 (20. april 2016)

Generalforsamling RFC d. 20. april 2016 (20. april 2016) Generalforsamling RFC d. 20. april 2016 (20. april 2016) Bestyrelsens beretning. Indledning: Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Rødovre

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013 Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune Efterår 2013 Hjørring Kommunes tilbud om kræftrehabilitering Har du fået kræft indenfor det sidste år eller for nylig fået tilbagefald, vil vi gerne støtte og vejlede

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

SUNDHEDSCENTER HADERSLEV

SUNDHEDSCENTER HADERSLEV SUNDHEDSCENTER HADERSLEV FÆLLES ORGANISERING OG ANSVAR Byråd Regionsråd Politisk Styregruppe for godkendelse af strategi og udvikling 2 årlige møder Fælles sekretariat Ejerforenings bestyrelse for driftsbudget

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Velkommen til Vores frivilligverden Frivilligcenter Furesø har siden sin start tilbudt foreningsservice i Furesø Kommune. I

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 1 Bedre Psykiatri Foreningens formål er at skabe bedre vilkår for psykisk syge og deres pårørende igennem rådgivning, information og støtteaktiviteter. 62.500 April: 12.000 2 Blixen Klub

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

GENERELT. Idéen bag Boblberg. Om Boblberg. Boblberg skaber sundhedsfremmende rammer

GENERELT. Idéen bag Boblberg. Om Boblberg. Boblberg skaber sundhedsfremmende rammer GENERELT Idéen bag Boblberg Boblberg er udviklet i samarbejde med tre kommuner, 2.500 borgere fra hele landet og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.

Læs mere

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge,

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge, Overordnet målgruppe Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøgers navn Forvaltningens kommentar Søger penge til at yde tilskud til børn, som ikke har råd til at deltage i fritidsaktiviteter. Broens arbejde vurderes

Læs mere

FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014

FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014 FÆLLES OM KVALITET FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014 Udgivet af: Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark Østerågade 2, 1. th. 9000 Aalborg Tlf.: 98 12 24 24 E-mail: frise@frise.dk

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere