1. Fortolkning af interview med Steen (Bilag_st)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Fortolkning af interview med Steen (Bilag_st)"

Transkript

1 BILAG_sf: 1. Fortolkning af interview med Steen (Bilag_st) Forskningsspørgsmål: Hvordan forholder ældre sig til motion og hvordan kan Ældre Sagen i Rudersdal styrke inaktive medlemmers mulighed for et godt og langt liv. Selvopfattelse Steen er gift, og har en voksen søn der ligger syg derhjemme og har brug for pleje samt en yngre søn der studerer på RUC. Han og ægtefællen bor i hus i Birkerød som er under Rudersdal kommune. Steen har arbejdet hele livet, og arbejder stadigvæk et par dage om ugen i byggebranchen. Som han siger så har han et eget firma med sig selv. Et arbejde som er med til at give Steen anderkendelse og respekt i omgangskredsen og som han flittigt bruger som undskyldning for ikke at dyrke motion. IWP5: Nej... Men jeg har ikke rigtig spillet så længe X er Jeg er ikke kommet rigtig i gang vel. Alle naboerne her omkring de spørger også. Altså der er masser af gode intentioner, med folk der spørger. Skal du ikke med ud, og ditten og datten. Vi er 4-5 stykker lige her omkring, der spiller golf. Men jeg tror aldrig jeg har spillet golf med nogen af dem. Det tror jeg ikke. IN2: Hvad skal der til, før du rigtig kommer i gang? IWP5: Jeg skal holde op med at arbejde (Bilag_st, linje ). Steen er en meget livlig, social og underholdende mand. Han har som yngre dyrket motion i form af badminton som han har dyrket i år samt tennis, men som tiden er gået er flere og flere faldet fra pga. af andre prioriteter og derfor er det ligesom gået i sig selv og Steen har ikke pga. af andre pligter og sygdom formået at komme i gang igen, selvom han inderst inde har et ønske om en bedre form, men det er ligesom det sidste skub mangler. IN2: Du har dyrket motion før. Hvornår stoppede du med at dyrke motion? IWP5: Motion altså IN2: Du sagde, du havde dyrket tennis. IWP5: Ja men det er sgu en Jeg har også stået på ski og løbet langrend og løbet ned ad bakkerne og sådan noget IN2: Hvad var årsagen til, at du stoppede?

2 IWP5: Ja det ved jeg sgu ikke Jo men altså dem jeg spillede med holdt jo op, eller et eller andet ikke Jeg har været sådan motionsspiller, hvor vi havde en bane en gang om ugen eller to ikke, hvor vi spillede i en time (Bilag_st, linje 79-85). Steen joker hele tiden med det at han ikke dyrker motion, og det gør han fordi han inderst inde ved at det ikke er så godt og han er da også fysik mærket af den manglende kondition og bevægelighed når han fx arbejder: IWP5: Altså jeg har lige været ude at kravle på nogle stilladser. Der fandt jeg sgu ud af, at jeg var ved at blive gammel. IN1: Ja, men hvad skete der dér? Grines IWP5: Ja det var op til tredje sal, hvor du bare skulle hive dig op. Det er ikke særligt morsomt. Så tænkte jeg, nu er jeg sku ved at blive gammel, når jeg ikke kan Jo jeg kunne godt klare det ikke IN2: Der var du forpustet? IWP5: Ja nej, jeg blev sku ikke forpustet. Jeg blev nærmest træt ikke. Så var jeg lige til kiropraktikeren et par gange. Altså jeg døjer også med min ryg og sådan noget. Så jeg har alle undskyldningerne. Jeg har alle undskyldningerne X. (Bilag_st, linje ). Steen og hans familie har også været hård ramt af ulykker, dels har Steen selv været udsat for et stort færdselsuheld i 1968 med følger for hans nakke og ryk, og dette har givet mange kiropraktor besøg siden. Derudover er han blevet opereret for kræft for 4 år siden, og sidst men ikke mindst har familien en plejekrævende søn som bor hjemme på 20 år. Derfor holder Steen også hele tiden via sin gode humor en vis distance til begreber som motion og livskvalitet. IWP5: Ja det ved jeg sgu ikke Jo men altså dem jeg spillede med holdt jo op, eller et eller andet ikke Jeg har været sådan motionsspiller, hvor vi havde en bane en gang om ugen eller to ikke, hvor vi spillede i en time. Men jeg har aldrig sådan løbet eller cyklet for motionens skyld ikke. Cykling det har jeg heller ikke dyrket, sådan ret meget for motionens skyld. Fordi min søns cykel forsvinder hele tiden, så min cykel forsvinder så også til sidst! (Bilag_st, linje 84-87). Steen ser sig selv spille golf engang i fremtiden, mest fordi det er en meget social aktivitet som han ved han kunne få stor glæde af, og som han hver eneste måned betaler vis af kroner i kontingent til. De andre naboer har også mange gange prøvet at få Steen med, men der er altid kommet et eller andet i vejen eller også har den været gal med ryggen. Men som han siger, han gør det ikke for motionens skyld. IWP5: Jeg ved sgu ikke rigtig, altså om man gør det, at man stadig arbejder nogle dage om ugen ikke. Jeg arbejder jo kun et par dage om ugen ikke. Det er lidt

3 besværligt for mig at spille golf ikke Jeg har sgu også dårlig ryg ikke. Jeg har sgu alt muligt ikke. IN3: Den havde vi forudset komme. IWP5: Jeg siger gerne at mit tilbagesving, det er kun der til, hvor det begynder at knage rigtig meget ikke IN3: Ha ha knirk. IWP5: Men det kan jeg sgu sagtens leve med. Da jeg ikke er særligt konkurrenceorienteret, så kan jeg godt Det er sgu med at komme ud og gå på golfbanen ikke og få en øl bagefter. Det kan jeg også godt lide. IN3:Ja det er ligesom fodbold. Den tredje halvleg er jo ikke dårlig. IWP5: Overhovedet ikke. IN3:Så oftest er det faktisk den sjoveste. IWP5: Men altså jeg gør det ikke for motionens skyld det gør jeg ikke. (Bilag_st, linje ). 2. Kritisk Common-Sense opfattelse Steen opfatter sig familie menneske. Som en der ikke dyrker motion og som altid er den hyggelige onkel i selskabet, fuld af sjov og altid god for en hurtig bemærkning. Steen og hans familie har igennem årene været ude for nogle skelsættende oplevelser som har sat præg på hans tid til fx motion. Hans søn har i over de sidste 20 år boet hjemme og er plejekrævende, han har været involveret i et større biluheld, med fysiske gener til følge og sidst men ikke mindst er han for 4 år siden blevet opereret for kræft. Som Steen siger, så er han prioritet nok hans søn: IWP5: Jeg spiller så også golf, men jeg har ikke spillet her i den senere tid, så når I så kommer ind på det der, med hvorfor gør du så ikke det, så er det fordi, for 4 år siden blev jeg opereret for kræft. Så det er ligesom om, at jeg sgu ikke rigtig er kommet i gang endnu med det. Men jeg skal. Jeg kan gå 3 huller og så... (Bilag_st, linje 63-65). Vi har hele tiden under vores interview med Steen fornemmelsen af at der er noget som ikke kommer frem om hvorfor han hele tiden joker med at han ikke får dyrket motion, selvom naboerne i de sidste 5-6 år, har villet have haft ham med til fx golf på en bane i kommunen, men det slår han hen med jokes om sin egen kræft og sin egne rygproblemer IWP5: Altså min prioritet går på, at vi har desværre en søn, der er syg, og som ligger derhjemme. Og det har han gjort i 20 år, så IN1: Okay IN1: Det klart så det tager noget tid IWP5: Ja det tager virkelig spidsen af noget energi eller et eller andet ja IN1: Ja... Det kan jeg sagtens sætte mig ind i. IWP5: Men forudsætningen er, at jeg skal ud og banke X i golf her snart ikke X: Det har du sagt de sidste 5-6 år. IWP5: Ja ja (Bilag_st, linje ).

4 Steen ser også det at dyrke sport som en lidt narcissistisk ting, for som han siger så er der ingen der kan dyrke nogen form for motion uden at det skal være ekstremt og derefter deles på de sociale medier for at alle på den måde kan se hvor god og aktiv man er. Noget som Steen naturligvis lægger en vis afstand til, da han ikke selv kan lægge disse ting ud på de sociale medier. IWP5: Jamen jeg synes det er fint, at der er nogen, der gør det, men det bliver fake, altså Facebook agtigt noget af det. Jeg har nogle, der sender mig, ja de er så også yngre end mig, men de sender mig De har haft gps rute, hvor man kan se, de har løbet 11,3 km nede ved Fynbo eller en jeg kender, han har deltaget i det ene og det andet over ved Esbjerg, og han har løbet triatlon og jeg ved ikke hvad. (Bilag_st, linje ). Som vi ser Steen, så er han glad for at været blevet 69 år for hans forældre blev ikke særligt gamle, og det er uden at have været særlig motionsaktiv, som han udtrykker det mellem linjerne. Det er meget sarkastisk sagt, men som vi ser det har han en angst for at dø, for så kan han ikke passe sin familie og sin syge søn. Sarkasmen er den måde, hvorpå han håndterer sin frygt og i det hele taget håndtere konfrontationer af enhver art: IWP5: Nej jeg dyrker ikke sådan meget motion - jeg praktiserer det ikke i dagligdagen. IN1: Jamen så passer du jo sådan set ret fint ind IWP5: Ja og aldersmæssigt passer jeg også IN3:Hvor gammel er du så? IWP5: 69 Jeg håber at blive 70. IN3: Ah mon ikke? Der skulle være en chance. IN1: Ja det vi jeg også sige IWP5: Ja chancen er der. IN3: Det kan være, din kone vil sige, der er en risiko, men det styrer du selv. IWP5: Ja jeg havde en far, der døde, da han var 50, og en mor der døde, da hun var 67 Så jeg kigger jo op, og siger, Nå ja okay Jeg slog dem de skiderikker. (Bilag_st, linje 18-29). Så med andre ord så oplever vi Steen som en meget social anlagt mand, som meget gerne deltager i diverse sociale arrangementer som fx foredrag med Asger Aamund, og egentlig ville han gerne med ud og spille en runde golf, men selvom han som han siger ikke er konkurrencepræget, så er han nok bange for at falde igennem og ikke være ligeså god som de andre der naturligvis bruger meget mere tid på motion og fx golfen. Men om det kommer til at ske, det er vi meget i tvivl om da Steen helt klart har andre prioriteter som fx sin syge søn.

5 IWP5: Men det kan jeg sgu sagtens leve med. Da jeg ikke er særligt konkurrenceorienteret, så kan jeg godt Det er sgu med at komme ud og gå på golfbanen ikke og få en øl bagefter. Det kan jeg også godt lide. (Bilag_st, linje ). 3. Teoretisk forståelse Med udgangspunkt i Brenda Dervin Sense-Making Methodology (Dervin, Foreman-Wernet, Lauterbach 2003, s ) har vi fundet frem til følgende sammenhæng mellem situation, kløfter, bro og outcomes. Vi har valt at dele analysen op i situationer, der relaterer til fortid, nutid og fremtid. 3.1 Fortid Hvis vi skal forstå Steen, så er der især 3 situationer, der har stor betydning for ham. Den første er da han i 1968 var ude for en stor bilulykke, hvor en lastbil kørte op bag i hans Morris og hvor han efterfølgende har haft problemer med nakke og ryg og har frekventeret diverse læger, kiropraktorer og fysioterapeuter siden. IWP5: Men min læge siger, og min kiropraktor siger, og min fysioterapeut siger, og jeg ved sgu snart ikke, hvem det er, der siger det: Du skal styrke din ryg. Og du skal gøre ditten og datten. Nu kom jeg ikke så kraftigt til skade i 1968, men ellers blev jeg kørt ned af en lastbil bagfra ikke, og den gang gik man ikke så højt op i det det der ikke. Jeg havde en Morris Mascot IN3: Der vidste de ikke, hvad piskesmæld var. IWP5: Nej det gjorde de fandeme ikke. Og de der Morris Mascotter, de havde ikke noget, der gik højere op end derop til og dagen efter. Der vil jeg sige, at herfra og så ud til storetåen, der var der ikke en muskel, der ikke havde været vendt den anden vej. Det gjorde vi sku ikke noget ved den gang. Det gjorde vi ikke. (Bilag_st, linje ). Denne ulykke har helt givet gjort, at Steen ikke har dyrket så meget motion siden ulykken, for han klager flere steder igennem interviewet over sin ryg og de problemer som den giver ham. Dermed bliver hans rygproblemer kløften for at han dyrker motion og alle hans undskyldninger og jokes omkring det at dyrke motion, bliver broen som gerne skulle føre hans familie, venner og bekendte til en forståelse af hans verden. IWP5: Ja nej, jeg blev sku ikke forpustet. Jeg blev nærmest træt ikke. Så var jeg lige til kiropraktikeren et par gange. Altså jeg døjer også med min ryg og sådan

6 noget. Så jeg har alle undskyldningerne. Jeg har alle undskyldningerne X. (Bilag_st, linje ). Den anden af de situationer som skal til for at forstå Steen er, at han for 4 år siden blev opereret for kræft. Denne operaton er også en kløft, da han bruger operationen som undskyldning for ikke at få dyrket motion, selvom han er frikendt af lægerne og egentlig sagtens kunne dyrke motion. IWP5: Jeg spiller så også golf, men jeg har ikke spillet her i den senere tid, så når I så kommer ind på det der, med hvorfor gør du så ikke det, så er det fordi, for 4 år siden blev jeg opereret for kræft. Så det er ligesom om, at jeg sgu ikke rigtig er kommet i gang endnu med det. Men jeg skal. Jeg kan gå 3 huller og så IN1: Men hvordan har du Altså du siger, du er blevet opereret for kræft, er det sådan, at det trækker ud af dig, altså så du har svært ved at IWP5: Ikke mere vel fordi jeg er frikendt, hedder det ikke? (Bilag_st, linje 63-68). Den tredje situation som kommer frem i vores interview er det faktum at Steen har en søn, som er plejekrævende og ligger derhjemme på 20 ende år. Noget som virkelig tager spidsen af energien som Steen siger. Dermed bliver sønnens sygdom kløften og at Steen plejer sin syge søn sammen med bliver broen som gør at han omverden opfatter ham som en god og forsørgende far. IWP5: Altså min prioritet går på, at vi har desværre en søn, der er syg, og som ligger derhjemme. Og det har han gjort i 20 år, så IN1: Okay IN1: Det klart så det tager noget tid IWP5: Ja det tager virkelig spidsen af noget energi eller et eller andet ja (Bilag_st, linje ). Steen er en meget munter mand og han har hele tiden et kvikt svar eller en god bemærkning med på vejen til de ting han fortæller. Han joker og holder hele tiden en vis distance til de lidt hårdere spørgsmål som fx død, kræft og det at han ikke dyrker motion. Som da snakker falder på at han stadigvæk arbejder, så kommer det straks at han trådte ind fordi der var en som skulle repareres for kræft, men som de så måtte begraves. Her bliver hans arbejde kløften og jokes og hurtige bemærkninger bliver broen som gør at vi kommer til at forstå, hvorfor han ikke har tid til at dyrke motion, for han har jo ikke tid. IWP5: Ja jeg var sgu næsten gået på pension. Så var der en, der ringede, og spurgte om ikke jeg havde lyst til at mødes med ham og hans kompagnon, for han skulle repareres for noget hud kræft. Og om jeg ikke lige, kunne komme, der et stykke tid, og det er så 1 år til 1½ år siden, vi begravede ham. 54 år ikke. Så man skal leve livet, mens man har det. (Bilag_st, linje 40-42). IN2: Hvad skal der til, før du rigtig kommer i gang?

7 IWP5: Jeg skal holde op med at arbejde. IN2: Det er arbejdet, der fylder meget? IWP5: Jeg ved sgu ikke rigtig, altså om man gør det, at man stadig arbejder nogle dage om ugen ikke. Jeg arbejder jo kun et par dage om ugen ikke. Det er lidt besværligt for mig at spille golf ikke (Bilag_st, linje ). Steen er altså aldrig rigtig kommet på pension, og det er med til at fastholde ham i mønstret som den gode og forsørgende mand, som passer på sin familie, og som ikke har tid til at dyrke motion. Et andet citat der underbygger at han ikke mener at hans livsstil fejler noget, er at han udtaler at hans forældre døde meget tidligt og at han nu har overlevet dem med et år. Dvs. at broen er at han har trodset sine forældre og levet længere end dem. IWP5: Ja jeg havde en far, der døde, da han var 50, og en mor der døde, da hun var 67 Så jeg kigger jo op, og siger, Nå ja okay Jeg slog dem de skiderikker. (Bilag_st, linje 27-28). IN2: Men hvad er livskvalitet for dig? IWP5: Ja det er at blive ældre end mine forældre ikke. (Bilag_st, linje ). 3.2 Nutid For nylig har Steen været ude for at han på sit arbejde har skullet forcere nogle stilladser og hive sig op. Det at han har svært ved denne bevægelsesopgave, gør ikke at han begynder at tænke over at det måske var på tide med lidt motion for at forbedre formen og bevægeligheden. Næ, han skyder med en hurtigt bemærkning skylden over på at han er ved at blive gammel og bygger dermed igen bro over kløften med hurtige bemærkninger og jokes for at holde alvoren en armslængde væk. IWP5: Altså jeg har lige været ude at kravle på nogle stilladser. Der fandt jeg sgu ud af, at jeg var ved at blive gammel. IN1: Ja, men hvad skete der dér? Grines IWP5: Ja det var op til tredje sal, hvor du bare skulle hive dig op. Det er ikke særligt morsomt. Så tænkte jeg, nu er jeg sku ved at blive gammel, når jeg ikke kan Jo jeg kunne godt klare det ikke IN2: Der var du forpustet? IWP5: Ja nej, jeg blev sku ikke forpustet. Jeg blev nærmest træt ikke. Så var jeg lige til kiropraktikeren et par gange. Altså jeg døjer også med min ryg og sådan noget. Så jeg har alle undskyldningerne. Jeg har alle undskyldningerne X. (Bilag_st, linje ). Når så Steen bliver konfronteret med hvorfor han ikke dyrker motion, så skynder han sig og bruge kontingentet i den lokale golfklub som bevis for at han meget

8 gerne vil dyrke motion, for ellers er det da tåbeligt at smide tusindevis af kroner væk på det. Med andre ord vil han gerne have sin omverden til inderligt, at tro på at han nok skal komme i gang med at dyrke motion. Frygten for at han ikke kan følge med de andre i deres niveau, fordi han har været så længe væk er kløften og broen er at han sikkert selv tror på og i hvert fald gør alt for at overbevise sin omgangskreds om at han indbetaling af kontingent nok skal gøre at han kommer i gang med motionen igen. IN1: Tror du, at det lykkes for dig at komme ud? IWP5: Øhh Det tror jeg. Der går du jo, og har inde i dig selv, at det skal du jo. Hvorfor faen skulle jeg ellers betale x antal 1000 kr. en gang om året. (Bilag_st, linje ). Steen irriteres også lidt over den narcissisme der præger de aktivt motionsdyrkende. De kan ikke dyrke noget uden at det skal deles på facebook eller andre steder. Allerhelst skal det også være en eller anden form for ekstrem motion som fx at bestige en vulkan eller andet. IWP5: Ja og i øjeblikket er de på vej jorden rundt i på 83 dage, og de sender sakomeleme hjem så har de været oppe på den ene vulkan og ned og taget riverrafting - bum bum ikke. IN2: Sender de det på nettet til jer? IWP5: Ja over Facebook og de har også sendt klippene og sådan noget. Og de spørger også: er det noget for dig Nej siger jeg så. (Bilag_st, linje ). 3.2 Fremtid Steen og han hustru er med i 2 telefonkæder, hvor de hver morgen ringer andre enlige seniorer op for at høre om de har det godt, og om de kan klare sig selv. Det gør de fordi de også kan se at de på et tidspunkt selv kan få brug for nogen der tjekker op på om de ikke er faldet og ligger og ikke kan få hjælp. Det er med andre ord en fremtidssikring, for ikke at føle sig alene og utryg, og dermed også en angst for ikke at få hjælp, hvis man har brug for det. Utrygheden er i dette tilfælde kløften og broen er de geniale telefonkæder, som alle de seniorer vi har talt med omtaler meget rosende. IWP5: Der siger jeg bare, den der telefonkæde der, den samler dem i hvert fald op, som minimum efter et døgn ikke. Og så har man jo alle telefonnumre ikke. Og du er en stykker, der deler den, så det er kun hver 5-6. uge, at du skal ringe rundt. Og det er sgu da livsbekræftende at ringe rundt, så der er ikke nogen, der kan ligge så lang tid på et badeværelsesgulv, og ikke kunne det ene eller det andet.. Jeg har en kusine over i Farum, hun har et meget dårligt ben ikke. Og hun var sgu faldet, og hun kunne ikke engang nå op til døren og lukke den op, selv om der var

9 nogen, der havde ringet på, og hun lå der jo nærmest et døgn ikke, før at der var nogen, der lukkede sig ind. Nu hører vi jo den sidste med, dem der kom, og stillede maden 4 dage i træk, eller 3 dage, eller hvor meget det var, uden at sige: Nå men der er sgu nok ikke noget. Jeg stiller det bare ind i køleskabet. Han havde sgu ikke spist det fra i går, og han lå derude og (Bilag_st, linje ). Socialt netværk er og vil også være en meget stor del af Steens fremtidige virke. Det giver ham livskvalitet og livsglæde og vil være med til at han ikke vil føle sig isoleret eller ensom. Det er fx nok en af grundende til at han stadigvæk arbejder, for på den måde er han et par gange ude og møde mennesker som give ham bekræftelse og anerkendelse. Han siger selv direkte at han er meget social og at det har stor betydning for ham med gode venner og naboer. IWP5: Ja men - livskvalitet - gode venner, gode naboer. Altså jeg har en stor kontaktflade - jeg kan godt lide at have kontakt til folk ikke. IN2: Ja så det sociale IWP5: Ja jeg er meget social.. IN2: Har stor betydning for dig i forhold til livskvalitet? IWP5: Ja og derfor tror jeg godt - jeg ville sagtens kunne klare mig i en ring, med sådan nogle ældre mennesker som X, hvor man skulle sidde og løfte benet eller sådan noget. Men (Bilag_st, linje ).

Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres/ Brenda Dervin 33 34 35

Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres/ Brenda Dervin 33 34 35 Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres/ Brenda Dervin 33 34 35 39 40 IWP5: Derfor har jeg også være på arbejde hele dagen i dag. IN1: Nå du går på arbejde? IWP5:

Læs mere

1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt)

1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt) BILAG_rf: 1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt) Forskningsspørgsmål: Hvordan forholder ældre sig til motion og hvordan kan Ældre Sagen i Rudersdal styrke inaktive medlemmers mulighed for et godt

Læs mere

Selvopfattelse Birgit er gift, og har voksne børn samt 8 børnebørn. Hun og ægtefællen bor i hus Birkerød under Rudersdal kommune.

Selvopfattelse Birgit er gift, og har voksne børn samt 8 børnebørn. Hun og ægtefællen bor i hus Birkerød under Rudersdal kommune. BILAG_bf: 1. Fortolkning af interview med Birgit (Bilag_bt) Forskningsspørgsmål: Hvordan forholder ældre sig til motion og hvordan kan Ældre Sagen i Rudersdal styrke inaktive medlemmers mulighed for et

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

BILAG_of: 1. Fortolkning af interview med Otto (Bilag_ot)

BILAG_of: 1. Fortolkning af interview med Otto (Bilag_ot) BILAG_of: 1. Fortolkning af interview med Otto (Bilag_ot) Med udgangspunkt i hermeneutisk meningsfortolkning som den fremstår hos Kvale og Brinkmann, har vi herunder redegjort for vores forståelse af Otto

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag_forforståelse: Forforståelse ved gruppe medlem 1:

Bilag_forforståelse: Forforståelse ved gruppe medlem 1: Bilag_forforståelse: Forforståelse ved gruppe medlem 1: Forforståelse af ældre - Søminen introduktion Jeg tror at ældre lever længere, er bedre økonomisk stillet og for en stor dels vedkommende er mere

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Mental motion. 93: Bridge 393: Gap

Mental motion. 93: Bridge 393: Gap Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres/ Brenda Dervin 34: Ja, ja også har jeg selv undervist i 20 år 38: Men der er jeg sensor, så på den måde er lidt inde i alt sådan

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Skal bleen af så lad den blive på

Skal bleen af så lad den blive på Skal bleen af så lad den blive på Det er en stor ting, når bleen skal af. Det kræver, at barnet er parat, og at du som forældre støtter og roser dit barn. Men hvornår ved du, at dit barn er parat, og hvordan

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Den fængselsindsattes identitet vil blive holdt anonym, derfor vil der i transskriberingen blive henvist til informanten med bogstavet F og intervieweren

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres /Brenda Dervin 21

Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres /Brenda Dervin 21 Side Interview citat/ naturlig enhed Temaer Meningskondensering Begrebsliggøres /Brenda Dervin 21 IWP3: Jamen jeg blev selv socialrådgiver, ikke fra RUC men fra København og der var jeg øhh 39.. tror jeg

Læs mere

2 EN MINEARBEJDERS FORTÆLLING 10:01:21:18 10:01:25:18. 3 <Jeg hedder Joaquim Nyamtumbo.> 10:01:30:04 10:01:35:11 <Jeg kom til verden i Mozambique.

2 EN MINEARBEJDERS FORTÆLLING 10:01:21:18 10:01:25:18. 3 <Jeg hedder Joaquim Nyamtumbo.> 10:01:30:04 10:01:35:11 <Jeg kom til verden i Mozambique. 0 STORY: 20415666 00:00:00:00 00:00:00:08 LANG: OPN TITEL: En mand, to koner EPS: BAND NR: DVT/KIRSTINE C. BALOTI 1 10:00:50:13 10:00:53:14 2 EN MINEARBEJDERS FORTÆLLING 10:01:21:18

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Interview med Kirsten den 25.maj 2011

Interview med Kirsten den 25.maj 2011 Interview med Kirsten den 25.maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg, Lene Andersen Deltager: Kirsten 00:00 00:40: Kort introduktion af projektet I: Først så vil jeg høre hvad din uddannelse er og din nuværende

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

IN1: Det er jo ret imponerende. IWP4: Det er ret meget især den der mandag, næste dag kan jeg godt mærke, at jeg er træt. På et tidspunkt synes jeg,

IN1: Det er jo ret imponerende. IWP4: Det er ret meget især den der mandag, næste dag kan jeg godt mærke, at jeg er træt. På et tidspunkt synes jeg, 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 Interviewet foretaget

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Brystkræft. Mammografi et tilbud om undersøgelse for brystkræft.

Brystkræft. Mammografi et tilbud om undersøgelse for brystkræft. Undersøgelse for brystkræft Mammografi 1 Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom. Brystkræft rammer oftest kvinder over 50 år, men også yngre kvinder kan få brystkræft. Man kan dø af brystkræft. Hurtig

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere