1. Behandling budget 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Behandling budget 2010"

Transkript

1 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens forebyggende og sundhedsfremmende opgaver, de forebyggende hjemmebesøg og aktivitetsområdet med de visiterede og de uvisiterede tilbud. Derudover består området af de decentrale budgetter vedr. drift af hjemmesygeplejen og træningsområdet. Efter budgetvedtagelsen er Tandplejen overført fra Familieudvalget til Social og Sundhedsudvalget. Overordnede forudsætninger Sundhedsloven Serviceloven Sundhedsaftaler Retsikkerhedsloven Aktivitetsbestemt sundhedsvæsen Området omfatter betaling for syghusophold for kommunens borgere, den specialiserede genoptræning, der foregår på sygehusene og sygesikringsudgifter. Budgetforudsætningerne er beregnet med udgangspunkt i afholdte udgifter i 2007 samt KL s skøn på Nordfyns Kommunes betaling for Der er budgetteret med følgende udgiftsfordeling: Aktivitetsbestemt sundhedsvæsen Stationær somatik 22,5 21,7 Ambulant somatik 20,5 18,6 Stationær psykiatri 0,8 1,0 Ambulant psykiatri 1,5 2,1 Praksissektoren (sygesikr.) 6,5 6,4 Genoptræning under indlæg. 0,3 1,8 Ambulant spec. genoptræn. 0,6 1,0 Vederlagsfri Fysioterapi 3,4 4,1 Samlet resultat 56,0 56,7 Betaling for vederlagsfri fysioterapi er en ny kommunal opgave og jfr. bloktilskuds aktstykket modtager Nordfyns Kommune 3,1 mio. kr. til dækning af udgifterne indenfor dette område. På grund af en stor stigning i aktiviteterne på den vederlagsfrie fysioterapi vurderes det, at der er brug for 4,1 mio. kr. I 2008 er der leveret ydelser til 299 personer. Budgettet er både for børn og voksne. Der er indført midtvejsregulering fra 2009 for tilskud til aktivitetsbestemt sundhedsfinansiering.

2 Kommunal genoptræning Området omfatter det decentrale budget for træningsområdet i kommunen, herunder løn og administrationsudgifter. Træningsområdet er placeret på Vesterbo, Bryggergården Søbo - og Solgården træningscenter. Aktivitetsområdes uvisiterede tilbud er Huset i Otterup og Aktivitetshuset i Veflinge. De visiterede tilbud befinder sig på Bryggergården, Fredensbocentret og Solgården. Budgetterne på aktivitetsområdet indeholder udover udgifter til løn, aktivitetsudgifter og -indtægter, inventarudgifter og drift af bygninger (gælder, Aktivitetshuset i Veflinge og Huset i Otterup) Træningscenter og aktivitet Samlet resultat 11,4 10,8 Træningscenter 5,3 5,3 Træningscentre kommunal genoptræning 5,3 5,3 Aktivitet 5,7 5,1 Bryggergårdens aktivitet 1,4 1,3 Fredensbo aktivitetscenter 1,1 1,2 Veflinge Aktivitetshus 0,8 0,6 Huset 1,3 1,1 Solgårdens aktivitetscenter 0,9 0,9 Serviceareal Fredensbo 0,3 - Genoptræning anden aktør 0,4 0,4 Genoptræning anden aktør 0,4 0,4 Træning I løbet af 2008 mærkes en kraftig stigning på 20 % i antal genoptræningsplan fra sygehusene for Der er 54 % flere borgere, som er ramt af apopleksi, der får en genoptræningsplan i 2008 i forhold til Denne gruppe kræver mange genoptræningsressourcer. Ydelse/år Ændring Genoptræning Sundhedslov % Genoptræning Servicelov % Genoptræning i alt % Vedligeholdende træning i træning og aktivitetsområdet % I alt antal borgere i træning Der er budget til træningscentrene på 5,3 mio. kr.

3 Aktivitetsområdet Området er opdelt i visiterede og uvisiterede tilbud. Gruppen af borgere med demens er kraftigt voksende og øger efterspørgslen på aktivitetsområdet, hvilket som noget nyt har givet ventelister til aktivitetscentrene. Ca. 380 borgere benytter de uvisiterede tilbud og ca. 100 borgere er visiteret til et aktivitetstilbud op til flere gange ugentligt. Kørselsordningerne til aktivitets- og træningsområdet er fra varetages igen af lokale vognmænd efter udbud. Der er budget til 5,1 mio. kr. til aktivitetscentrene. Genoptræning Der forventes en stigning på 15 % indenfor genoptræningsområdet jvf. KL hvilket svarer til 60 genoptræningsplaner. Disse forventes genoptrænet i privat regi jf. Nordfyns kommunes samarbejdsaftale med fysioterapi klinikkerne på Nordfyn. Der er budgetlagt 0,4 mio. kr. til brug af privat leverandør. Sundhedsfremme og forebyggelse Kommunen forpligter sig til jf. sundhedsloven at tilbyde sundhedsfremmende og forebyggende foranstaltninger til borgerne. Sundhedsfremme og forebyggelse 1. behandling Samlet resultat 6,4 6,4 Sundhedsfremme og forebyggelse 1,8 1,8 Sundhedsfremme og forebyggelse 0,7 0 Projekt kræftrehabilitering - 0,5 Projekt Motion på recept 0,6 0,5 Projekt MAX hjælpemidler 0,1 - Projekt Faldforebyggelse 0,4 0,4 Projekt hurtig afklaring - jobcenter 0,4 Fælleskonto sundhed 4,7 4,5 Uddannelse - Sundhedsmæssige foranstaltninger 1,1 1,1 Personale beklædning 0,2 0,2 Biler 1,4 1,3 Kørsel 1,9 1,9 Midlerne i puljen for forebyggelse og sundhedsfremme er afsat til følgende projekter. Kræftrehabiliteringsprojektet genopstartes i 2009 og der er afsat 0,2 mio. kr. i 2009 og 0,5 mio. kr. i Der er afsat 0,5 mio. kr. til Motion på Recept. Der er indgået en samarbejdsaftale med Søndersø Fysioterapi. Tilbuddet omfatter træning og kost-, motions- og rygestopsvejledning. Henvisningen sker via egen læge.

4 Der er i samarbejde med Hjælpemiddelinstituttet og Varde Kommune igangsat forebyggelsesprojektet MAKS Maksimal brug af hjælpemidler til forebyggelse af nedslidningsskader hos plejepersonale med finansiel støtte fra Forebyggelsesfonden på: 0,7 mio. kr. i 2009, 0,5 mio. kr. i 2010 og 0,04 mio. kr. i Kommunen har i 2009 en egen betaling på 0,09 mio. kr. til projektet i forbindelse med at stille personale til rådighed i forbindelse med undervisning. I 2010 er den kommunale egenbetaling 0,04 mio. kr. Der er afsat 0,4 mio. kr. til projekt Faldforebyggelse, forebyggelse af fald hos ældre. Der igangsættes projekt Hurtig afklaring med Jobcenter til 0,3 mio. kr. i 2009 og 0,4 mio. kr. i Den samlede budget til puljen for sundhedsfremme og forebyggelse er på 1,8 mio. kr. Fælles konto sundhed Der oprettes en fælleskonto for sundhedsafdelingen, der ikke er omfattet af decentraliseringsaftalerne. Denne rummer udgifter vedr. beklædning til sundhedspersonaler og uddannelse. Men også bilerne til sygeplejerskerne og frit valgs området. Her er også budgetlagt alle de sundhedsmæssige foranstaltninger (udgifter til sår præparater og øvrige udgifter vedr. sygeplejedepoterne), samt kørselsudgifter til trænings- og aktivitetsområdet. På kontoen er afsat 4,7 mio. kr. Forebyggende indsats for ældre og handicap Området omfatter de forebyggende hjemmebesøg, demenskoordinatorerne, det decentrale budget for hjemmesygeplejen samt generelle tilbud med forebyggende og aktiverende sigte. Forebyggende indsats Samlet resultat 13,8 13,9 Hjemmesygeplejen 12,3 12,3 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1,5 1,6 Besøgene varetages iht. lovgivningen for området og den vedtagne kvalitetsstandard. De forebyggende besøg Personalenormeringen er 124,5 timer pr. uge. inkl. 22 timer til demensforebyggelse. Vikarkontoen er budgetlagt med 4,16 % på de forebyggende besøg.

5 ÅR Antal personer, der har modtaget et eller flere besøg Antal gennemførte besøg * kvartal 2009* *I 2008 var der 2 mdr. strejke. i 2009 er tallene er lavere p.g.a. ferieafvikling. Der er afsat 1,5 mio. kr. til de forebyggende besøg i Hjemmesygeplejen Området omfatter det decentrale budget inkl. løn og administrationsudgifter. Hjemmesygeplejen er organiseret i 3 distrikter i henholdsvis Bogense, Otterup og Søndersø. Der er sygeplejedækning i døgnets 24 timer. Der er normeret 869,4 timer pr. uge (inkl. 37 timers ledelsestid). Der er i decentraliseringsaftalen på området afsat 16,16 % til vikarbudgettet. Pr. ultimo 2008 var der indvisiteret 466 borgere dag, aften og nat til sygeplejefaglige ydelse. Til hjemmesygeplejen er der afsat 12,2 mio. kr. Den forebyggende indsats er samlet budgetlagt med 13,8 mio. kr. i Øvrige sociale formål Omfatter støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18. Der er afsat budget til økonomisk støtte til frivillige organisationer og foreninger. Social- og sundhedsudvalget behandler ansøgninger fra de frivillige organisationer og foreninger og bevilliger den økonomiske støtte herefter. Øvrige sociale formål Øvrige sociale formål 0,9 0,9

6 Kommunal tandpleje Der tilbydes tandpleje til alle børn i alderen 0-18 år. I den kommunale tandpleje tilbyder endvidere omsorgstandpleje for kommunens ældre. Generel beskrivelse Eftersyn og rådgivning sker i de 4 klinikker samt på skolerne. Behandlingen udføres overvejende på klinikkerne % at børnene har behov for tandretning med længere forløb. Dette arbejde udføres dels af særligt ansatte specialtandlæger, dels af kommunens egne tandlæger. Der er stor forskel på, hvor mange af de ældre som søger undersøgelse og behandling af deres tænder, men området forventes at få stigende betydning på grund af den forbedrede tandsundhed i form af egne tænder. Det er en stor udfordring for den kommunale tandpleje, at der er stor mangel på tandlæger, specialtandlæger og tandplejere til ledige stillinger på det kommunale område. Tandplejen 1. behandling Tandplejen 10,5 10,7 Personale 8,5 8,5 Materiale og aktiviteter 2,1 2,1 Ejendomme 0,2 0,4 Indtægter -0,3-0,3 Budgettet til tandplejen er fra 2009 overflyttet fra Familieudvalget.

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

7. SUNDHED. 7.1 Aktiviteter. Kapitel 7: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder.

7. SUNDHED. 7.1 Aktiviteter. Kapitel 7: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. 7. SUNDHED 7.1 Aktiviteter Politikområdet sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Sundhedsservice Sundhedsservice 2 Træning og Aktivitet Sundhedsuddannelserne for Social-

Læs mere

Budget for Social- og Sundhedsudvalget

Budget for Social- og Sundhedsudvalget Budget Budget for Generelle bemærkninger Det samlede budgetoplæg for Social og sundhedsudvalgets område er udarbejdet med udgangspunkt i de indstillinger som er fremkommet fra social og sundhedsudvalget.

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 98-141) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

HOLD DIG AKTIV ORIENTERING OM NORDFYNS KOMMUNES AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD:

HOLD DIG AKTIV ORIENTERING OM NORDFYNS KOMMUNES AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD: HOLD DIG AKTIV SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD: Aktivitetstilbud for ældre med et særligt behov for støtte: Aktivitetscenteret Bryggergården, Otterup. Aktivitetscenteret Fredensbo, Særslev.

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Sundhedsudvalgets basisbudget 2016-2019

Sundhedsudvalgets basisbudget 2016-2019 Sundhedsudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 116.587.080 116.585.600 116.560.348 116.560.348 46281 Aktivitetsbestemt medfin. Sundhedsvæs. 006 Overenskomstforhandl. med PLO

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 116-161) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug af somatiske-,

Læs mere

Sundhedsudvalgets basisbudget 2015-2018

Sundhedsudvalgets basisbudget 2015-2018 Sundhedsudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 116.587.080 116.585.600 116.560.348 116.560.348 046281 Aktivitetsbestemt medfin. Sundhedsvæs. 007 Genoptræning under indlæggelse

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 Side 1 af 23 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug af

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur

Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur November Side 1 af 6 Antal Antal Ergoterapeutisk og fysioterapeutisk behandling Sundhed År Antal behandlede borgere 2017 518 507

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug af somatiske-,

Læs mere

Sundhed Budget Budgetbeskrivelse Sundhed

Sundhed Budget Budgetbeskrivelse Sundhed Budget 20172020 Budgetbeskrivelse Sundhed Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Sundhed hører under Udvalget for Sundhed og Kultur, og har et samlet budget på 195,3 mio. kr., svarende til

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Budgettet indenfor består af følgende: Handicapafdelingen Myndighedsafdelingen Sundhedsafdelingen Ældreafdelingen Total regnskabsrapport, netto Forbrug 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling Omplasering Korrigeret

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 Side 1 af 21 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 201 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Økonomi og Løn/26-02-2014/hs 1

Økonomi og Løn/26-02-2014/hs 1 Sundhedsudvalget 113.463 107.832 112.36.102 4.432 Sygehusbehandling og genoptræning 89.574 82.797 82.975-6.598 56 046281 Aktivitetsbestemt medfinansiering afsundhedsvæsenet 77.689 71.592 71.592-6.098 77.689

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 Side 1 af 24 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug af

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2016 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur

Politisk økonomiopfølgning 2016 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur Politisk økonomiopfølgning 2016 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur Juni Side 1 af 5 Antal Antal Ergoterapeutisk og fysioterapeutisk behandling Sundhed År Antal behandlede borgere 2016 491 512 524

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Personaleoversigt. (side )

Personaleoversigt. (side ) (side 262-267) 262 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Personaleoversigt I nedenstående oversigt er de lønrelaterede udgifter for det administrative budget for 2015 til 2018 vist. OVERSLAG Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 7 Acadresag: -6806 Budgetkontrol maj 20 Økonomisk oversigt Sundheds- og forebyggelsesudvalget 20 Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser 170,0 189,3 192,5 187,5-5,0 Træning

Læs mere

Personaleoversigt. (side )

Personaleoversigt. (side ) (side 222-229) 222 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Personaleoversigt I nedenstående oversigt er de lønrelaterede udgifter for det vedtagne budget for 2016 til 2019 vist. Arbejdsmarkedsudvalget 22.400

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling Generel beskrivelse er et stort driftsområde, der består af 6 plejecentre, et køkken, elevuddannelser og et frit valgs område med 7 grupper. I forbindelse med kommunalreformen er ældreområdet i højere

Læs mere

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017 Udvalget for Voksne Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 7 Sundhed, som omfatter medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen, samt sundhedsforebyggende og rehabiliterende indsats

Læs mere

Kvalitetsstandarder for træning

Kvalitetsstandarder for træning Kvalitetsstandarder for træning Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme og forebyggelse

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 12. NOVEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 12. november 2009 Side: 2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2019 afsat 306,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2019 afsat 306,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse er der i afsat 306,6 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget 9 Sundhedsudvalget 85 86 9.1 Sundhedsområdet Budget 2014, Drift: U/I Budget 2014 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.917.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 14.548.000

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 91-129) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur

Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur Politisk økonomiopfølgning 2017 Nøgletal Udvalget for Sundhed og Kultur August Side 1 af 6 Antal Antal Ergoterapeutisk og fysioterapeutisk behandling Sundhed År Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

- - , sender den videre til godkendelse i DAS. BILAG 2 - - - - - - - - - - - Forløbsbeskrivelse for genoptræning og træning på Børneområdet (version 2 - juni 2013) Forløbsbeskrivelse for genoptræning

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Budgettet indenfor består af følgende: Handicapafdelingen Myndighedsafdelingen Sundhedsafdelingen Ældreafdelingen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret bevilling 1-6 budget cering budget 2008

Læs mere

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne (hospice og ambulant

Læs mere

Sundheds- og forebyggelsesudvalget: Sundhed og forebyggelse

Sundheds- og forebyggelsesudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under udvalget Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: træning tandpleje sundhedspleje sundhedsfremme og forebyggelse Virksomheder/ institutioner under Sundheds- og Forebyggelsesudvalget:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse er der i afsat 305,6 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Personaleoversigt. (side ) 211 BUDGET 2018 SAMT OVERSLAGSÅRENE

Personaleoversigt. (side ) 211 BUDGET 2018 SAMT OVERSLAGSÅRENE (side 211-217) 211 BUDGET SAMT OVERSLAGSÅRENE - Personaleoversigt I nedenstående oversigt er personaleoversigten for det vedtagne budget for til vist. Alle beløb er i -priser (i hele 1.000 kr.) Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Sundheds- og forebyggelsesudvalget Årsberetning 2009

Sundheds- og forebyggelsesudvalget Årsberetning 2009 Regnskab 20 Sundheds- og forebyggelsesudvalget 19.1.2010 Årsberetning 20 Side 1 af 8 Regnskab 20 Sundheds- og forebyggelsesudvalget alle øg der ttet mod tatus klinik Medfinansiering af sygehusvæsenet og

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: Genoptræning og vedligeholdende træning Tandpleje Sundhedsfremme og forebyggelse Sundhedspleje Skolelægeordning Institutioner

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Sundhed Budget Budgetbeskrivelse Sundhed

Sundhed Budget Budgetbeskrivelse Sundhed Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Sundhed Side 1 af 9 1. Det overordnede budget Politikområdet Sundhed hører under Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, og har et samlet budget på 197,0 mio. kr., svarende

Læs mere

Budget 2012 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Budget 2012 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Generelt Udvalgets ansvarsområde Sundheds- og forebyggelsesudvalgets ansvarsområder er driftsområderne Tandpleje, Sundhedspleje og Træning. Herudover har Sundheds- og forebyggelsesudvalget ansvar for,

Læs mere

Budgetopfølgning 31. marts 2009. Social og Sundhedsudvalget

Budgetopfølgning 31. marts 2009. Social og Sundhedsudvalget Generelt, nettoudgifter Oprindeligt budget 2009 Forbrug 31-03- 2009 Tillægsbevilling Omplasering Korrigeret budget Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Samlet resultat 104,5 499,2 2,4-501,7 20,8

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget 9. Sundhedsudvalget 87 88 9. Sundhedsudvalget Budget 2013, Drift: U/I Budget 2013 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.062.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 15.007.000

Læs mere

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Juni 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Forord 3 Overordnede nøgletal for økonomi og befolkning 4 Hjemmehjælp og sygepleje 6 Sygehusforbrug og forbrug af

Læs mere

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne

Læs mere

Nøgletal - Social- og Sundhedsudvalget - Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering

Nøgletal - Social- og Sundhedsudvalget - Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering Nøgletal Social og Sundhedsudvalget Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering Stationær/ambulant somatik og psykiatri samt sygesikring (1) Antal sygehusudskrivninger Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug

Læs mere

14. SUNDHED. Kapitel 14: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet Sundhed omfatter følgende aktivitetsområder:

14. SUNDHED. Kapitel 14: Politikområde Sundhed. Halsnæs Kommune Budget Politikområdet Sundhed omfatter følgende aktivitetsområder: 14. SUNDHED Politikområdet Sundhed omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhedsservice: Tværgående udviklings-, evaluerings-, kvalitets- og implementeringsopgaver. Ansvarlig for områdespecifikke IT systemer,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 75-110) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Forord 3 Overordnede nøgletal for økonomi og befolkning 4 Hjemmehjælp og sygepleje 7 Sygehusforbrug og forbrug af ydelser

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget

Oprindeligt budget. Korrigeret budget Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget pr. 31 marts 2012 Social- og Sundhedsudvalget Drift Tabel 1: Social og

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er tre bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse (serviceudgifter) Sundhed og Forebyggelse (Kommunal medfinansiering) Administration mv. (Serviceudgifter) Den samlede

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Bevilling 33 Sundhed Beskrivelse Bevilling 33 Sundhed hører under Social- og Sundhedsudvalget. Bevillingen omfatter Center for Sundhed og omhandler Den kommunale tandpleje, Sygeplejen, Hjælpemidler og

Læs mere

15. SUNDHED Indledning/Aktiviteter. Kapitel 15: Politikområde Sundhed. Politikområdet Sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder.

15. SUNDHED Indledning/Aktiviteter. Kapitel 15: Politikområde Sundhed. Politikområdet Sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. 15. SUNDHED 15.1 Indledning/Aktiviteter Politikområdet Sundhed er opdelt i 5 aktivitetsområder. Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Sundhedsservice Sundhedsuddannelserne for Social- og sundheds- assistenter

Læs mere

Økonomi og Løn/ /hs 1

Økonomi og Løn/ /hs 1 Korr. Sundhedsudvalget Sygehusbehandling og genoptræning 046281 Aktivitetsbestemt medfinansiering afsundhedsvæsenet 108.374 105.391 110.212 1.838 4.927 84.785 80.378 80.826-3.958-16 74.179 70.842 70.842-3.337

Læs mere

Kvalitetsstandarder for træning

Kvalitetsstandarder for træning Kvalitetsstandarder for træning Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme og forebyggelse

Læs mere

Sundheds- og forebyggelsesudvalget

Sundheds- og forebyggelsesudvalget Side 1 af 8 Acadresag: /30571 20 Sundheds- og forebyggelsesudvalget Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser I 20 var afregningen vedr. kommunal medfinansiering betydeligt højere end

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Budget 2019 FOREBYGGELSESUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2019 FOREBYGGELSESUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2019 FOREBYGGELSESUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side Forebyggelsesudvalget... 5 19 Forebyggelse... 7 FOREBYGGELSESUDVALGET Forebyggelsesudvalgets

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 94-130) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Velfærd og Sundhed. Temamøde om sundhedsområdet - patientrettet forebyggelse 9. Maj 2018 kl

Velfærd og Sundhed. Temamøde om sundhedsområdet - patientrettet forebyggelse 9. Maj 2018 kl Velfærd og Sundhed Temamøde om sundhedsområdet - patientrettet forebyggelse 9. Maj 2018 kl. 12.00 15.00 Velkomst v. Karin Holland Dagsorden Indledning til sundhedsområdet v./ Karin Holland (10 min) Introduktion

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget (side 96-126) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens sociale (for personer fra 18 år) og sundhedsmæssige

Læs mere

MÅL OG ØKONOMI 2016 2019 12. Forebyggelse, sundhed og genoptræning

MÅL OG ØKONOMI 2016 2019 12. Forebyggelse, sundhed og genoptræning Politikområde 12 omfatter hovedsagligt de sundhedsopgaver, som er overført til kommunerne med struktur- og opgavereformen i 2007. Det drejer sig om den aktivitetsbestemte medfinansiering af de offentlige

Læs mere

Kvalitetsstandard for Træning

Kvalitetsstandard for Træning Kvalitetsstandard for Træning Indholdsfortegnelse Målsætninger og værdier... 3 Borgere med genoptræningsplan efter indlæggelse på sygehuset... 5 Borgere, der efter sygdom uden sygehusindlæggelse, har behov

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 pr. 31/3-2017 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 - = merforbrug Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 332,3 0,3 Pleje og omsorg 192,3 195,4-3,1 Pleje og

Læs mere