PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 2. SEMESTER MØRKHØJVEJ BRØNSHØJ TLF:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 2. SEMESTER MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 44 54 47 36 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 2. SEMESTER 11 MØRKHØJVEJ BRØNSHØJ TLF:

2 GODT I GANG MED 2. SEMESTER! Så er det blevet tid til at komme i gang med efterårets semester, som jo løber af stablen under titlen: Akademisk Formidling. I vil i denne omgang blive præsenteret for en række specialiserede workshops og forløb, som har til formål at skærpe jeres evner indenfor kommunikation, samt give jer en forståelse af, hvordan man arbejder med formidling indenfor forskellige brancher. Vi er stolte af og glade for, at vi i dette semester kan fokusere lidt mere i dybden med nogle konkrete workshops med specialiserede besøg indenfor fagområder. I vil derfor skulle opdeles efter interesse på vores formidlingsbesøg, der bl.a. byder på et besøg hos Nationalmuseet, Mandag Morgen, Kræftens Bekæmpelse og Videnskab.dk. Udover et fokus på nogle af kommunikationens grundpiller retorik og filosofi vil der være en konkret workshop i kommunikationsteori med en praktisk tilgang. Og så slutter vi grundprogrammet af med en todelt workshop om engelsk som et akademisk sprog og vores efterhånden berømte Public Speaking Contest. Vores valgfrie program er et tag-selv-bord af spændende specialiserede workshops på DTU, som i år har tredoblet antallet og udbudt besøg på både Matematikum, Bioteket og Nanoteket. Derudover kan vi tilbyde et eksklusivt Jura-forløb med besøg hos Horten advokatkontor med forelæsning om retspleje og proces efterfulgt af en heldagsworkshop med en mock-case inkl. afsluttende forhandling. For de filosofi interesserede introducerer vi Mikkel Gerken en af Danmarks bedste filosoffer, som vil lave en workshop om bevidsthedsfilosofi, ligesom at vi kan tilbyde virksomhedsbesøg hos DONG Energy, og i tilgift en særlig workshop om iværksættelse og entreprenørskab. Endelig vil der også være gensyn med forårets aflyste besøg på Antropologi på Aarhus Universitet. Semesterafslutningen i efteråret er jo samtidig det endelige farvel til Akademiet for vores 3.g. ere, og I får til opgave at deltage på deres store Afslutningskonference. Konferencen er et fagligt forum, hvor samtlige 3.g. ere skal fremlægge det idéoplæg, de har arbejdet med igennem hele semestret. Fremlæggelsen foregår foran et særligt udvalgt ekspertpanel og naturligvis alle jer 2. g. ere, som vil kunne stille kritiske spørgsmål og give feedback. Som altid anbefaler vi, at I kigger programmet grundigt igennem og gør jer nogle overvejelser om, hvilke arrangementer I ønsker at deltage i. Der er rigtig mange spændende ting på programmet og som sædvanlig sparsomt med tid. Tænk jer godt om! Vi glæder os til at se jer. Vel mødt! Helle Schoubye Projektkoordinator Lena Bredlund Projektkoordinator

3 GOD INFO Tilmelding Vi havde sidste år en række udfordringer omkring tilmelding. Dette skyldtes primært, at systemet var helt nyt, og alle lige skulle vænne sig til det, men også, at der var ekstraordinært stort run på. I år vil tilmeldingen være delt op i to omgange for årgang 11s vedkommende. Det betyder, at man i første tilmeldingsrunde vil kunne tilmelde sig aktiviteter frem til efterårsferien i uge 42. Arrangementer der starter efter uge 42 vil åbne for tilmelding et par uger før efterårsferien. Dette vil blive annonceret på hjemmesiden og pr. mail. Vælg omhyggeligt Grundet mange af vores arrangementers mangel på pladser, har der været en tendens til, at man bare tilmelder sig alt, hvad man kan komme i nærheden af. Det har bl.a. resulteret i, at der har været store frafald i dagene op til et arrangement, fordi mange har fortrudt eller har fået for travlt. Vær omhyggelig når du vælger dig ind på en aktivitet. Husk du optager pladsen for en anden, så vær sikker på, at det er noget, du kan og har overskud til at deltage i. Venteliste Som noget nyt har vi i år fået indført en venteliste. Hvis man tilmelder sig et fyldt arrangement, sættes man automatisk på ventelisten. Skulle man være heldig at få en plads, informeres man pr. mail. Har man tilmeldt sig en aktivitet og står på venteliste til en anden i samme aktivitetsgruppe, vil man såfremt man får en plads automatisk blive frameldt den anden. Afmelding og sygdom Husk at melde fra på hjemmesiden, hvis I bliver syge. Hvis man har overskud til det, er det også god stil at melde ud på facebook, hvis man hopper fra et arrangement, så andre kan få mulighed for at få pladsen. Ændringer BEMÆRK! Der kan forekomme ændringer i programmet. Husk derfor altid at tjekke aktiviteten på hjemmesiden, det er her ændringer f.eks. i tidspunkt eller mødested annonceres.

4 ÅRGANG11 PROGRAM 2012 EFTERÅR GRUNDSEMINARER 28. AUG 4. SEP 11. SEP INTRODUKTION TIL EFTERÅRET 2012 SEMINAR F: KOMMUNIKATIONSWORKSHOP Hvad er kommunikationsteori? Hvorfor er det så vigtigt, at kunne kommunikere? Hands on arbejde med kommunikation Efterårets fokus vil være på kommunikation og formidling. I skal bl.a. se nærmere på hvorfor kommunikation er en så vigtig del af de fleste arbejdspladser i dag. I skal ud og besøge en række virksomheder, som arbejder med kommunikation specifikt, ligesom ati skal ud og opleve vigtigheden af at forstå kunsten at kunne kommunikere sit budskab, hvad enten det er i en national kampagne for Kræftens Bekæmpelse eller et vigtigt forskningsresultat. Vi starter med en udfordrende og spændende workshop om kommunikationen og dens funktion. Der vil bl.a. være hands on opgaver, som vil give jer et bedre indblik i og forståelse for de utroligt mange kommunikative udfordringer, man møder på arbejdsmarkedet, i erhvervslivet og på universiteterne. BEMÆRK: Hvert spor har en særlig dato tilknyttet. Husk at tilmelde dig arrangementet på dit værtsgymnasium! TILMELDING: GREVE: 28. august Kl Greve Gymnasium, Rådhusholmen, 2670 Greve HILLERØD: 11. september - Kl Frederiksborg Gymnasium, Carlsbergvej 15, 3400 Hillerød KØBENHAVN: 4. september - Kl Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk) Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

5 26. SEP SEMINAR G: DOBBELTFORELÆSNING PÅ KØBENHAVNS UNIVERSITET Tilbage til rødderne retorik og filosofi kommunikationens grundpiller Hvorfor er retorik og filosofi relevant? Få svar på en række spørgsmål om sprogets natur I indbydes til en spændende dobbeltforelæsning, som har til formål at føre jeres tema om kommunikation og formidling helt tilbage til rødderne. Mikkel Gerken, Post Doc. v/københavns Universitet vil give en kort introduktion til en række sprogfilosofiske spørgsmål. Hvad er mening? I hvilken forstand kan vores evne til at lære sprog siges at være medfødt? Kan man skade andre blot ved sine ytringer? Og vil det, i så fald, udgøre grundlag for at begrænse ytringsfriheden? Dagens anden forelæsning forestås af Hanne Roer, Lektor på Institut for Medier og Erkendelse på Københavns Universitet, som vil se nærmere på Platons kritik af retorikken, som værende manipulation uden hensyn til sandheden. Samt på senere retorikeres udformning af retorikken som et dannelsesfag, hvor effekt og etik er lige væsentlige. STED: Københavns Universitet Amager (KUA), Njalsgade 76, 2300 Kbh. S. Auditorium (bygning 23). TID: Kl ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

6 2. OKT SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 1: MANDAG MORGEN Besøg på et af Danmarks vigtigste dagsordensættende medier Få indblik i en spændende og unik virksomhed, som arbejder med formidling Hvordan gør man risici til muligheder for samfundets beslutningstagere? De fleste kender tænketanken og konsulenthuset ugebrevet Mandag Morgen. Ugebrevet har siden sin start formået at sætte præg på den offentlige samfundsdebat. Bag ugebrevet er der en spændende og unik virksomhed. En uafhængig tænketank, der arbejder med analyser, rapporter og events og igennem arbejdet søger at formidle viden, inspiration og udfordring til fremtidens dagsorden ud fra en række forskellige emner. Emner, der spænder bredt: Fra De nye ledelseskompetencer over 'Grønt landbrug i Danmark' og 'Socialt iværksætteri som vej til ny velfærd' til Danskernes holdninger til forebyggelse. Senioranalytiker Anne Kjær Skovgaard vil sammen med en række af medarbejderne fra Mandag Morgens interne talentprogram fortælle om deres arbejde, både som tænketank men også som medie og formidler. Der er 40 pladser på besøget. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Ugebladet Mandag Morgen, Valkendorfsgade 13, Kbh. K TID: Kl ANSVARSPERSON: Jimmy Bredow (jb@ungetalenter.dk)

7 10. OKT 11. OKT SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 2: NATIONALMUSEET Hvad er museumsformidling? Få eksklusiv rundvisning med nogle af Nationalmuseets fremmeste forskere Workshops med hands on øvelser Hvad er det videnskabelige paradigme? Hvilken historie? At formilde kulturhistorie kræver mange overvejelser. Med afsæt i Nationalmuseets udstillinger, samlinger og genstande vil vi gå bag Kulisserne og prøve kræfter med nogle af de problematikker og udfordringer som Nationalmuseets inspektører i det daglige må forholde sig til, når kultur og historie skal formidles. Dagens program vil veksle mellem foredrag, udstillingsbesøg, diskussioner og praktiske øvelser, og der vil blive arbejdet med tværfaglighed, etik, videnskabelige paradigmer og den gode fortælling. Der er 50 pladser på besøget pr. dag. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, Kbh. K TID: Kl ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk) Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

8 13. NOV SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 3: BIOLOGISK INSTITUT, KU Hvordan formidler man forskning? Workshops med hands on øvelser Hvorfor skal man arbejde med formidling indenfor naturvidenskaben? Besøget på Biologisk Institut vil give et indblik i, hvorledes man formidler naturvidenskabelig forskning og dets resultater. Dagen vil bestå af et fagligt oplæg fra videnskabsformidler Helle Blæsild med fokus på netop dette. Efterfølgende vil I blive inddelt i grupper og selv skulle arbejde med forsøg med antibiotika resistens. Udfordringen vil derefter være, at videreformidle forsøgsresultaterne for hinanden. Der er 25 pladser på besøget. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Biologisk Institut, Københavns Universitet Ole Maaløesvej 5, 2200 Kbh. N TID: 13. November kl ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

9 12. OKT SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 4: KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvordan opbygger man en national kampagne? Få videnskabeligt Indblik i baggrunden for Solkampagnen Mød eksperter på området Hvad vil det sige at lave en national kampagne? Besøget på Kræftens Bekæmpelse vil byde på et indblik i, hvordan man arbejder, når man skal lave en national kampagne, der skal henvende sig til et bredt udsnit af befolkningen. Hvad er forskellen på en række forskellige typer af kampagner, f.eks. Facebookkampagner, viral-kampagner, marketing- kampagner, og hvad er det de kan? Vi skal mødes med de mennesker, som står bag Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens Solkampagne, og få et indblik i nogle af de mange overvejelser, som indgår i sådan et kæmpe arbejde. Der er 35 pladser på besøget. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 Kbh. Ø TID: Kl ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

10 14. NOV SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 5: STYRELSEN FOR FORSKNING OG INNOVATION Hvad er en styrelse og hvad laver man dér? Besøg hos Teknologisk Institut Få indblik i hvordan man løser store komplicerede formidlingsopgaver Et spændende og udfordrende besøg hos Styrelsen for Forskning og Innovation. Dagen vil bl.a. byde på en kort indføring i, hvad en styrelses funktion egentlig er, samt et overblik over arbejdet som bindeled både mellem en stor gruppe af afdelinger og projekter samt de involverede virksomheder, forskningsinstitutioner or regionale og nationale, offentlige myndigheder. Hans Henrik Lomholdt, Fuldmægtig på Center for Strategisk Forskning og Vækst, vil fortælle om, hvordan man her bl.a. sætter rammerne omkring de mange udviklingstiltag, der kontinuerligt er i spil. Det drejer sig både om netværksdannelse, men også om hvordan man sorterer og udvælger blandt de mange forskellige bud på løsninger af samfundsmæssige problemstillinger, der kommer fra forskere eller virksomheder. Dagen inkluderer et besøg hos Teknologisk Institut i Taastrup, hvor der vil være mulighed for at se nærmere på, hvordan konkrete projekter føres ud i livet og på den kæmpe formidlingsopgave, som følger med, bl.a. kan løses. Der er 35 pladser på besøget. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Bredgade 40, Kbh. K TID: Kl ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

11 1.OKT SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 6: VIDENSKAB.DK Hands on workshop med journalistisk arbejde Hvad er udfordringerne, når man skal formidle videnskab til masserne? Få indblik i de overvejelser, man gør sig som videnskabsjournalist Besøg på et af Danmarks førende nyhedsmedier om forskning og videnskab. Videnskab.dk er det hastigst voksende danske net medie i disse år. Succesen bygger på en kombination af fagligt funderede artikler serveret på en måde, så alle gider læse med. Projektchef Peter Hyldgård fortæller sammen med journalister fra Videnskab.dk om, hvordan man kan forvandle en historie om tør viden til en appetitlig sag, der går landet rundt. Desuden giver Videnskab.dk et indblik i, hvordan man arbejder som videnskabsjournalist. Undervejs får du mulighed for selv at prøve dine journalistiske evner af i sjov og udfordrende workshop. Der er 40 pladser på besøget. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG!!!!! STED: Videnskab.dk, Skelbækgade 4, 1717 Kbh. V. TID: Kl ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

12 24. OKT 30. OKT 31. OKT SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 1 Hvordan foregår den sproglige internationalisering i den akademiske verden? Hvad er parallelsproglighed? Hvad vil være det akademiske hovedsprog om 50 år? Professor Anne Holmen fra Center for Internationalisering og Parallelsproglighed, Københavns Universitet forelæser om den sproglige internationalisering i den akademiske verden. Med den øgede internationalisering af danske universiteter ændres kravene til medarbejderes og studerendes engelskkundskaber. Det kan sætte brugen af dansk og andre sprog under pres, men kan også være med til at fremme en frugtbar flersprogethed. På seminaret vil der også være en introduktion til Akademiets Public Speaking Contest BEMÆRK: Hvert spor har en særlig dato tilknyttet. Husk at tilmelde dig arrangementet på dit værtsgymnasium! GREVE: 24. Oktober - Kl Greve Gymnasium, Rådhusholmen 12, 2670 Greve HILLEØD: 30. Oktober Kl Frederiksborg Gymnasium, Carlsbervej 15, 3400 Hillerød KØBENHAVN: 31. Oktober Kl Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk) Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

13 27. OKT 3. NOV SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 2 Hvordan fremlægger man bedst en sag? Hvordan vinder man et argument? Få trænet dine færdigheder i fremlæggelse og argumentation Så er det blevet tid til Akademiets årlige Public Speaking Contest. Både som akademiker og som iværksætter vil man fra tid til anden komme ud for at skulle tale foran større forsamlinger. Nu får I muligheden for at øve jer i et velkendt miljø sammen med andre Akademi-deltagere. I får trænet nogle basale færdigheder i at præsentere og agere foran et publikum. I skal samarbejde om at forberede og præsentere et argument i mindre gruppe. Som en ekstra udfordring vil det hele foregå på engelsk. Konkurrencen afvikles ved to indledende heats og en finale. Der vil udover æren være sjove præmier til vinderne. God fornøjelse BEMÆRK: Hvert spor har en særlig dato tilknyttet. Husk at tilmelde dig arrangementet på dit værtsgymnasium! GREVE: 27. Oktober Kl Greve Gymnasium, Rådhusholmen 12, 2670 Greve HILLERØD: 3. November Kl Frederiksborg Gymnasium, Carlsbergvej 15, 3400 Hillerød KØBENHAVN: 3. November Kl Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk) Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

14 29. NOV AFSLUTNINGSKONFERENCE Overvær og deltag i en akademisk konference Få indsigt og gode idéer til hvordan man griber en opgave an Kom og vær med til at sige farvel til årgang 10 Så er det blevet tid til den store afslutningskonference, hvor alle Akademiets 3. g. ere skal fremlægge deres oplæg til en stor skriftlig akademisk opgave. Årgang 11 deltager som publikum på konferencen og opfordres til at stille kritiske spørgsmål og komme med kommentarer. NB: Et særligt program for dagen vil blive sendt ud senere, her vil der være mulighed for at vælge sig ind på de forskellige fremlæggelser. TID: Vil blive annonceret STED: Vil blive annonceret ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk) Lena Bredlund(lb@ungetalenter.dk)

15 TILVALGSSEMINARER 29. AUG SIKKERHEDSPOLITISK SEMINAR Hvad er sikkerhedspolitik og hvordan bruger vi det? Hvad er de medicinske konsekvenser af den aktive danske udenrigspolitik? Hvordan forberede man bedst muligt personalet til at modstå de fysiske og psykiske udfordringer, der følger med? Hvordan håndterer vi som forsvar og som samfund de psykisk og fysisk sårede? Cand. Scient. Pol Jacob Petersen er ansat som videnskabelig assistent ved Center for Militære Studier og specialiserer sig i forsvars- og sikkerhedspolitik, særligt med fokus på Arktis og NATO. Med udgangspunkt i eksempler på hvordan sikkerhedspolitik og militære indsatser er blevet et af Danmarks mest benyttede (og effektive) udenrigspolitiske værktøjer, vil der blive lagt op til diskussion. Herefter vil Generallæge Erik Darre tale om: Det danske forsvar i en aktiv udenrigspolitik medicinske aspekter. Erik Darre er uddannet som læge og kirurg og har siden 1988 haft fast ansættelse i forsvaret. Siden 2006 har han været generallæge og chef for Forsvarets Sundhedstjeneste. Med afsæt i egne erfaringer og oplevelser beskrives dansk forsvars stigende internationale engagement startende med Den første Golfkrig i 1991, via indsættelserne på Balkan og frem til vore dages indsats i bl.a. Afghanistan.. PLADSER: 100 TID: Kl STED: Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

16 6. SEP BESØG PÅ ENGEROM WORKSHOP OM DET MODERNE SPROGSTUDIUM Hvad vil det sige at læse et sprogfag? Hvad mener man, når man taler om sprogfærdighed? Introduktion til det store udvalg af sprogstudier ved KU Dagens workshop byder på to oplæg med efterfølgende temaworkshops: Hvad forstår vi ved et moderne sprogstudium? Her lægger vi vægt på hvordan det er at studere et sprog fra en sproglig vinkel hvordan trænes sprogfærdighed på universitetet? Sprogindlæring foregår ikke kun gennem fonetik, grammatik og lingvistik. For instituttet opnås den optimale sprogindlæring ved også at studere det pågældende sprogs kultur det kan være litteratur, historie og samfund. Det moderne sprogstudium med et tvist! Her præsenteres den bredde, der udbydes inden for instituttets sprog ved en præsentation af tre af de tilvalg, som relaterer sig til et moderne sprogstudium: Latinamerikastudier, Renæssancestudier og Moderne europastudier. PLADSER: 50 TID: Kl STED: Institut for engelsk, germansk og romansk, Københavns Universitet Amager (KUA), Njalsgade 128, 2300 Kbh. S ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

17 12. SEP ANTROPOLOGI PÅ AARHUS UNIVERSITET (I KBH.) Introduktion til Aarhus Universitet og de uddannelser der tilbydes Få indblik bl.a. socialantropologi og biologisk antropologi Workshop: Antropologisk eksperimentarium Antropologi viden om mennesket. Antropologien interesserer sig for hvordan mennesker verden over lever deres liv, og studerer folk og kulturer i fjerne egne som Papua Ny Guineas jungle såvel som i lokale udenfor vores egen dør -kulturer (som fx fankulturer, medarbejderkulturer, behandlingskulturer og meget andet). Hvad ville der fx komme ud af, hvis man forsøgte at mikse en cocktail af antropologi, hjerneforskning og medievidenskab? Hvilken viden, vil det kunne bringe? Et svar på den eksplosive vækst i tv kanalernes reality serier? Eller miksede antropologi med pædagogik og læring? Et svar på danske børns tilsyneladende faldende læsefærdigheder? Udover en præsentation af hvad antropologi er, vil arrangementet byde på et antropologisk eksperimentarium, hvor emner som facebook-generationen og meget andet bliver sat under antropologens lup. PLADSER: 150 TID: Kl STED: Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, 2400 Kbh. NV ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

18 19. SEP 27. SEP BESØG PÅ BIOTEKET, DTU Eksklusiv workshop Indføring i teorien bag DNA, samt mulighed for at teste dit eget DNA Hvordan kan man bruge PCR til at karakterisere genotypen af et stykke menneskeligt kromosom? DTU byder velkommen på Bioteket med en spændende og eksklusiv workshop, hvor der vil blive arbejdet intensivt med DNA. Dagen vil være en blanding af teori, uddannelsesoplysning og praktisk laboratoriearbejde med bl.a. PCR analyse. Dagens workshop er specielt rettet mod Akademiets deltagere og vil derfor have et højt fagligt niveau. Bemærk: Workshoppen afholdes to gange. Man kan kun tilmelde sig én gang. TILMELDING: PLADSER: 30 TID: Kl STED: Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Anker Engelundsvej 1, 2800 Lyngby ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

19 3. OKT FILOSOFI WORKSHOP Hvad er bevidsthed og hvordan forklarer man det? Workshop hvordan bruger man filosofiske argumenter og metoder til at belyse dette spørgsmål? Afprøv en række filosofiske tanke eksperimenter Mikkel Gerken Post Doc. ved Københavns Universitet har skabt en eksklusiv og udfordrende workshop, der vil fokusere på noget så abstrakt som bevidsthedsfilosofi. Den udfordring det er, at forklare bevidsthed mentale tilstande er blevet kaldt videnskabens sidste store gåde. Udfordringen har vist sig at være så stor at det stadig bliver diskuteret hvordan man skal gribe den an. Skal spørgsmålet f.eks. tackles ved filosofisk refleksion? Eller kan man bruge hjerneskanninger? Eller er det et spørgsmål om at iagttage bevidste væseners adfærd? I workshoppen vil vi se på hvordan filosoffer har undersøgt sagen. Vi vil kigge på en række argumenter der involverer filosofiske tankeeksperimenter. Derfor vil vi, udover at se på konkrete filosofiske argumenter, også diskutere i hvilket omfang traditionel filosofiske metoder kan belyse spørgsmålet. PLADSER: 50 TID: Kl STED: Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

20 22. OKT 2. NOV BESØG PÅ NANOTEKET Eksklusiv workshop og hands on arbejde. Indblik i fysikkens metoder anvendt i nanoteknologi. Fokus på højaktuelle emner DTU byder denne gang på et besøg på Nanoteket. Dagen vil bestå af en række konkrete øvelser, bl.a. : Partikelvægtøvelsen, hvor I skal måle på en model af en mikrovægt, som kan bruges til at bestemme meget små masser. Solcelleøvelsen, hvor I vil komme til at måle på lysdioder (LED) og bestemme solcellers effektivitet ved forskellige spektralfordelinger og brændselscelleøvelsen, som handler om cyklisk voltammetri. Her skal I bl.a. bestemme størrelsen af de nanopartikler, der fungerer som katalysator i en brændselscelle. I kan snuse til øvelsernes indhold på vores hjemmeside under gymnasieøvelser: Øvelserne er specifikt sammensat til elever på ATU og vil derfor have et højt fagligt niveau. Bemærk: Arrangementet afholdes to gange. Man kan kun tilmelde sig én gang. TILMELDING: PLADSER: 30 TID: Kl STED: Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Anker Engelundsvej 1, 2800 Lyngby. Nanoteket, Bygning 307, Stuen. (Indgang fra Fysik vej). ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

21 29. OKT 5. NOV BESØG PÅ MATEMATIKUM, DTU Eksklusiv matematik workshop med hands on arbejde. Arbejde med matematik, fysik og geometri i praksis. Hvad er den mærkværdige gyroskop effekt? Det tredje tilbud fra DTU i denne omgang er et besøg på Matematikum. Denne workshop er orienteret mod at applicere matematikken, fysikken og geometrien på virkelige fænomener, som f.eks. Boomerangen. Deltagerne får under øvelserne materialerne til (og instruktion i) at konstruere deres egne ufarlige letvægts-boomeranger, der meget overbevisende kan flyves indendørs. PLADSER: 30 TID: Kl STED: Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Anker Engelundsvej 1, 2800 Lyngby ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

22 8. NOV VIRKSOMHEDSBESØG PÅ DONG ENERGY Introduktion til DONG Energy Trade game hvem styrer bedst en gas portefølje? Fokus på karriereveje og muligheder i en multinational virksomhed DONG Energy inviterer Akademiet for Talentfulde Unge indenfor dørene til en virksomhed der håndterer alt fra etablering af havvindmølleparker, forhandling af gaskontrakter i milliardstørrelse til efterforskning af olie i Nordsøen. Besøget indeholder en præsentation af virksomheden, en workshop hvor I selv vil få mulighed for at administrere køb og salg af gas. Der vil også være en spændende diskussion af karriereveje i DONG Energy - hvordan beskæftiger man succesfulde medarbejdere i de talrige forskellige jobfunktioner i organisationen? PLADSER: 50 TID: Kl STED: DONG Energy, Nesa Allé 1, 2820 Gentofte ANSVARSPERSON: Jimmy Bredow (jb@ungetalenter.dk)

23 15. NOV 17. NOV JURA- WORKSHOP Besøg hos et af Danmarks førende advokatfirmaer Indsigt i det juridiske system Gennemgang og gennemførelse af en prøvesag Nu får I muligheden for at få et særligt indblik i, hvordan man arbejder som jurist. Dette todelte seminar, der indledes med et virksomhedsbesøg hos Horten advokatfirma vil bl.a. byde på en introduktion og overordnet gennemgang af det juridiske system, en indførsel i kildelære og arbejdsmetoder, samt en præsentation af de forskellige roller, der skal udfyldes ved en sag ved domstolene. Anden del af seminaret er planlagt som en workshop, hvis formål er at gennemgå en case med hovedforhandling. Med udgangspunkt i en case om eventuel diskrimination og gennemgang af relevante regler opdeles I i 4 grupper: Sagsøgerens advokat, sagsøgtes advokat, vidner og meddommere. Sagsøgerens og sagsøgtes advokater skal forberede og gennemføre vidneafhøring og procedure, og meddommerne skal sammen med dommeren bedømme sagen. De 2 workshops vil blive ledet af advokat Finn Schwarz, der har erfaring fra domstolene, herunder Højesteret som dommerfuldmægtig, og som de sidste 25 år har fungeret som advokat med gennemførelse af et meget betydeligt antal retssager. Finn er forfatter til en række bøger om ansættelses- og erstatningsretlige emner. BEMÆRK: Arrangementet løber over to dage, deltagelse er påkrævet begge dage. PLADSER: 50 TID: Vil blive annonceret STED: Advokataktieselskabet Horten, Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup ANSVARSPERSON: Lena Bredlund (lb@ungetalenter.dk)

24 22. NOV 24. NOV SPROGTEKNOLOGI - CBS Få indblik i den nyeste udvikling indenfor taleteknologi, maskinoversættelse, blikretningsanalyse m.m. Få et crash course i teorierne bag teknologierne Hands on workshop med sjove udfordringer Sprogteknologi er et fremragende eksempel på hvordan humanistiske og naturvidenskabelige metoder i dag befrugter hinanden og giver både ny erkendelse og værdi til samfundet. Sprogteknologi er et fremragende eksempel på hvordan humanistiske og naturvidenskabelige metoder i dag befrugter hinanden og giver både ny erkendelse og værdi til samfundet. Lektor, Cand.Mag & art., exam.scient., Ph.d. Peter Juel Henrichsen inviterer sammen med en række af Danmarks fremmeste forskere til en vild dag på Institut for Internationale Sprogstudier og Vidensteknologi. I løbet af en enkelt dag vil Peter og hans team lære jer mere om state-of-the-artsprogteknologi end den almindelige dansker lærer i et helt liv! BEMÆRK: Arrangementet afholdes to gange. Man kan kun deltage én gang. PLADSER: 40 TID: Kl STED: Copenhagen Business School (CBS), Dalgas Have 15, 2000 Frederiksberg ANSVARSPERSON: Helle Schoubye (hs@ungetalenter.dk)

25 27. NOV IVÆRKSÆTTELSE & ENTREPRENØRSKAB Hvad er vilkårene og mulighederne for de danske iværksættere? Hvordan skaffer man investering til den gode idé? Hvordan fremmer vi innovation og entreprenørskab? Hvad er succesparametre og best practices i iværksættelse? En af de væsentligste udfordringer i fremtidens Danmark er, hvordan vi forsat skaber vækst. Iværksættelse og etableringen af nye virksomheder er det indlysende svar, men hvad ligger der egentlig bag dette. Der har længe været fokus på at skabe et gunstigt miljø for iværksættelse, men hvilke erfaringer har det givet? Hvad kræver iværksættelse set i et samfundsmæssigt perspektiv? Hvordan går man fra den individuelle gode ide til at skaffe venturekapital og etablere en egentlig virksomhed? Med oplæg fra blandt andet forsknings verden ved CBS forsker og Ph.d. studerende Rasmus Vendler Toft, og fra de professionelle investorer ved direktør for Symbion Peter Torstensen, vil dagens program kaste lidt lys over dette. PLADSER: 80 TID: Kl STED: Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj ANSVARSPERSON: Jimmy Bredow (jb@ungetalenter.dk) NB: PROGRAMÆNDRINGER KAN FOREKOMME Ændringer annonceres løbende på ***

26 August SEMINAR F: KOMMUNIKATIONSWORKSHOP - Greve 29 SIKKERHEDSPOLITISK SEMINAR September SEMINAR F: KOMMUNIKATIONSWORKSHOP Kbh. BESØG PÅ ENGEROM WORKSHOP OM DET MODERNE SPROGSTUDIUM SEMINAR F:KOMMUNIKATIONSWORKSHOP - Hillerød 11 ANTROPOLOGI PÅ AARHUS UNIVERSITET (I KBH.) BESØG PÅ BIOTEKET, DTU SEMINAR G: DOBBELTFORELÆSNING PÅ KØBENHAVNS UNIVERSITET 27 BESØG PÅ BIOTEKET, DTU

27 1 2 Oktober SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 1: MANDAG MORGEN FILOSOFI WORKSHOP SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 2: NATIONALMUSEET SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 2: NATIONALMUSEET SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 4: KRÆFTENS BEKÆMPELSE BESØG PÅ NANOTEKET SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 1 - Greve SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 2 - Greve BESØG PÅ MATEMATIKUM, DTU 30 SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 1 - Hillerød 31 SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 1 Kbh. November 1 BESØG PÅ NANOTEKET 2 SEMINAR I: ACADEMIC ENGLISH 2-Hillerød og Kbh. 3 4 BESØG PÅ MATEMATIKUM, DTU VIRKSOMHEDSBESØG PÅ DONG ENERGY SEMINAR H: FORMIDLINGSBESØG 5: STYRELSEN FOR FORSKNING OG INNOVATION 15 JURA- WORKSHOP 1 af JURA- WORKSHOP 2 af SPROGTEKNOLOGI - CBS SPROGTEKNOLOGI - CBS IVÆRKSÆTTELSE & ENTREPRENØRSKAB AFSLUTNINGSKONFERENCE 30

28

PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK

PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER 10 MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK AKADEMISK ARBEJDE Så er tiden kommet til afviklingen af jeres sidste semester

Læs mere

Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge

Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge Vi glæder os til et fantastisk forår sammen med dig og hele den nye årgang 12! Akademiets faglige program består af en obligatorisk

Læs mere

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge A k a d e m i e t Program for foråret 2011 Årgang Akademiet Mørkhøjvej 78 2700 Brønshøj Tlf: 4454 4736 info@ungetalenter.dk www.ungetalenter.dk Akademiet er støttet af Region Hovedstaden Forår 1.g Akademisk

Læs mere

Program årgang 11 Forår 2013

Program årgang 11 Forår 2013 Program årgang 11 Forår 2013 Velkommen til forårssemesteret på Akademiet for Talentfulde Unge. Vi glæder os til mange sjove og udfordrende oplevelser sammen med jer i 2013. Forårets program fokuserer på

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Foråret 2013 består af 4 obligatoriske og 1 frivilligt seminar. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

PROGRAM FORÅR 2012 ÅRGANG 1. SEMESTER MØRKHØJVEJ BRØNSHØJ TLF:

PROGRAM FORÅR 2012 ÅRGANG 1. SEMESTER MØRKHØJVEJ BRØNSHØJ TLF: PROGRAM FORÅR 2012 ÅRGANG 1. SEMESTER 11 MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 44 54 47 36 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK AKADEMIET FOR TALENTFULDE UNGE ER STØTTET AF VELKOMMEN TIL AKADEMIET! Akademiet

Læs mere

Åbent Akademi. Page 1 of 5. Nyhedsbrev April 2019

Åbent Akademi. Page 1 of 5. Nyhedsbrev April 2019 Nyhedsbrev April 2019 Åbent Akademi Det er Akademiet for Talentfulde Unge Østs mission at skabe mest mulig talentudvikling for alle. Efter den positive respons på sidste års Åbent Akademi arrangement samt

Læs mere

Yngre Talenters forårsprogram Akademiet for Talentfulde Unge Øst

Yngre Talenters forårsprogram Akademiet for Talentfulde Unge Øst Yngre Talenters forårsprogram 2019 Akademiet for Talentfulde Unge Øst Indholdsfortegnelse Programoversigt s. 3 Hvad er det gode samfund? s. 4 Frit fald! s. 5 Hvad gør vi med klimaet? s. 6 2 Velkommen til

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Skal du med på ATU Midt?

Skal du med på ATU Midt? Skal du med på ATU Midt? Er Akademiet for Talentfulde Unge noget for dig? Vil du lære nyt og udfordre dig selv? Vil du være med til videnskabelse? Vil du prøve kræfter med akademisk analyse? Vil du være

Læs mere

EFTERÅR 2011 ÅRGANG MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK

EFTERÅR 2011 ÅRGANG MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK EFTERÅR 2011 ÅRGANG 10 MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK AKADEMISK FORMIDLING I august 2011 tager I hul på jeres andet semester på Akademiet for Talentfulde

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012-1 - Børn og Unge har siden

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet Gymnasielærerdage Naturgeografi Fysik Matematik Biologi Kemi Idræt Astronomidag Gymnasielærerdag med fokus på teknologi, Ingeniørhøjskolen Gymnasielærerdag med fokus på Nanoscience, inano (?) Tværfaglige

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D MANDAG BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C MANDAG FYSIK 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D1 9.00 9.30 Ankomst i Fysisk

Læs mere

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM Uge 33 12-16 Hvad er samfundsfag? Dette forløb er et introduktionsforløb til samfundsfag. Eleverne skal stifte bekendtskab med, hvad samfundsfags indhold og metoder er. I samfundsfag skal eleverne blandt

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

ATU Øst fejrer 10 års jubilæum

ATU Øst fejrer 10 års jubilæum Nyhedsbrev Marts 2018 ATU Øst fejrer 10 års jubilæum ATU Østs 10 års jubilæum blev mandag d. 22. januar skudt i gang med en festlig fejring ved diplomoverrækkelsen for 450 ATU-deltagere. ATU Øst vil de

Læs mere

Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø. Hvad er det vi (stadig) ikke forstår?

Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø. Hvad er det vi (stadig) ikke forstår? Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø Hvad er det vi (stadig) ikke forstår? Hvad er Center for Studier i Arbejdsliv? En forening og et tidsskrift Bestyrelse Redaktion Siden 1994 CSA s formål Arbejder

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D MANDAG - BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Bedømmelse og eksamen, 24 nov. 2014, Københavns Universitet. Diskussionsgruppe. Simon Lex Institut for Antropologi 24.11.2014

Bedømmelse og eksamen, 24 nov. 2014, Københavns Universitet. Diskussionsgruppe. Simon Lex Institut for Antropologi 24.11.2014 Bedømmelse og eksamen, 24 nov. 2014, Københavns Universitet Diskussionsgruppe Simon Lex Institut for Antropologi 24.11.2014 Overblik Hvem evaluerer, når eksterne samarbejdspartnere stiller opgaven? Udgangspunkt

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og, forår 2017 Velfærdsmedieskolen handler om at få forskning

Læs mere

TALENTCAMP KØBENHAVN 2014

TALENTCAMP KØBENHAVN 2014 Talentcamp København Lyngby Private Skole 30. januar 3. februar 2014 TALENTCAMP KØBENHAVN 2014 Vi afholder skoleårets anden talentcamp på Lyngby Private Skole, København, torsdag den 30. januar til mandag

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Kursus i formidling for ph.d studerende

Kursus i formidling for ph.d studerende Kursus i formidling for ph.d studerende BESKRIVELSE AF KURSUSFORLØBET Dette kursusforløb retter sig specifikt mod naturvidenskabelige og tekniske ph.d.-studerende. Kurset kombinerer faste kursusdage med

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Dagens program 27.8.12

Dagens program 27.8.12 Dagens program 27.8.12 Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af bøger, eksamen m.m.) http://formidlingogmetode.wordpress.com/ Kort gennemgang af semestret (plan for undervisningsgangene)

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer.

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer. Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Odense, 23.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL TRIVSEL Unges onlineliv og redskaber

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Studieforløbsbeskrivelse

Studieforløbsbeskrivelse 1 Projekt: Josef Fritzl manden bag forbrydelserne Projektet på bachelormodulet opfylder de givne krav til studieordningen på Psykologi, da det udarbejdede projekts problemstilling beskæftiger sig med seksualforbryderen

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

EXECUTIVE FORUM 2018

EXECUTIVE FORUM 2018 EXECUTIVE FORUM 2018 Executive Forum 2018 Velkommen til programmet for Executive Forum 2018, hvor du kan glæde dig til hele fem fremragende arrangementer. Fem muligheder for dig til at hente inspiration

Læs mere

Fra elev til studerende 10 +

Fra elev til studerende 10 + Fra elev til studerende 10 + 10+ - fra elev til studerende At gå på 10+ er en ny måde at gå i skole. Du skal lære at studere og ikke kun modtage undervisning. På 10+ kan du udvikle din evne til at bruge

Læs mere

Formandsberetning for Psykologisk Selskab for Forskningsmetodologi 2009

Formandsberetning for Psykologisk Selskab for Forskningsmetodologi 2009 Formandsberetning for Psykologisk Selskab for Forskningsmetodologi 2009 Arrangementer vinter/forår 2009 Arangementerne er for selskabets medlemmer. Medlemsskab kan tegnes ved indgangen - eller ved at sende

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier,

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier, Formål Faget skal give eleverne indsigt i det naturfaglige grundlag for teknik, teknologi og sundhed, som relaterer sig til et erhvervsuddannelsesområde. For niveau E gælder endvidere, at faget skal bidrage

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

metode på IT-Universitetet

metode på IT-Universitetet Velkommen til Formidling og metode på IT-Universitetet Efterår 2013 Dagens program 26.8.13 Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af bøger, eksamen m.m.) http://formidlingogmetode.wordpress.com/

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Filosofi i Verden Verden i Filosofien Om kurset Uddannelse Aktivitetstype Undervisningssprog Tilmelding Filosofi kandidatkursus dansk / engelsk Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

MED KUNSTEN I KUFFERTEN NÅR MØDET MED KUNST SKABER FRIRUM INTERNATIONALT SEMINAR DEN 22. APRIL 2015

MED KUNSTEN I KUFFERTEN NÅR MØDET MED KUNST SKABER FRIRUM INTERNATIONALT SEMINAR DEN 22. APRIL 2015 MED KUNSTEN I KUFFERTEN NÅR MØDET MED KUNST SKABER FRIRUM INTERNATIONALT SEMINAR DEN 22. APRIL 2015 MED AFSÆT I LOUISIANAS FORLØB FOR ASYLSØGENDE BØRN OG UNGE Unge uledsagede asylansøgere sætter drager

Læs mere

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu.

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu. BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Studiecenter ARTS Emdrup Tuborgvej 164, 2400 København NV

Læs mere

ADGANGSKRAV for Arbejdslivsstudier og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Arbejdslivsstudier og Kommunikation ADGANGSKRAV for Arbejdslivsstudier og Kommunikation CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk eller Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B MANDAG DATALOGI/IT 9.00 9.35 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G2 Vi følges herefter

Læs mere

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Toplederuddannelse Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Executive Management Programme INSEAD Opnå strategisk skarphed med den nyeste viden På vores toplederuddannelse Executive

Læs mere

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN FORMÅL MED UDDANNELSEN cdscsc EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE Styrk din forståelse af den politiske og samfundsmæssige situation og højn dine kompetencer i interessevaretagelse FORMÅL MED UDDANNELSEN

Læs mere

Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil

Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil Forskningens Døgn 2016 - Forslag til åbent hus-arrangmenter på universiteterne Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil Videnskabscafé En videnskabscafe er sat op som en hyggelig aften med gode venner.

Læs mere

ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation ADGANGSKRAV for Historie og Kommunikation CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Historie og Kommunikation, har du retskrav

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe Hvor sporene krydses Børge Obel Formand for Forskningsnettets Styregruppe Velkommen til Forskningsnettets 7. konference Styregruppe Evaluering af tjenester Nye strategiske mål Roadmap for forskningsinfrastruktur

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, samfundet fremad.

Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, samfundet fremad. Profil Roskilde Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, som flytter samfundet fremad. Universitet Vi tænker fremad RUC

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Diagnosticerede unge

Diagnosticerede unge Diagnosticerede unge fakta, perspektiver og redskaber til undervisningen Konference Odense Congress Center, 07.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk Diagnosticerede unge fakta, perspektiver

Læs mere

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Udviklingsgruppen for intelligent energi omkostningseffektivisering under Innovationsnetværket VE Net inviterer til workshop.

Læs mere

Fakta NLP Terapeuten NLP Terapeuten NLP Terapeuten

Fakta NLP Terapeuten NLP Terapeuten NLP Terapeuten Fakta Kommunikation er den afgørende faktor for, om du lykkes med dine mål og dit liv. Uddannelsen handler om, hvordan vores tanker udtrykkes gennem vores ord, og om hvordan vi kan påvirke egne tankemønstre

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Modul 13 Valgmodul. Modulbeskrivelse 13. 10 ECTS point

Modul 13 Valgmodul. Modulbeskrivelse 13. 10 ECTS point Modul 13 Valgmodul Psykomotorikuddannelsen Carlsbergvej 14 3400 Hillerød www.ucc.dk 10 ECTS point Revision: januar 2015 Modulbeskrivelse 13 Gældende fra forårssemestret 2015 Modulet begynder i uge 6/35

Læs mere

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC 1 Den Naturvidenskabelige Bacheloru Vil du bygge bro mellem to naturvidenskabelige fag? Eller har du lyst til at kombinere med et fag uden for naturvidenskab?

Læs mere

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Deltagerbegrænsning hurtig tilmelding anbefales Lad gå videre bedre strategisk lederkommunikation Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Bliv en stærkere rådgiver med

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I IT & BUSINESS (E-Business) ITU.dk/uddannelser IT & BUSINESS (CAND.IT I E-BUSINESS) Kunne du tænke dig at arbejde i krydsfeltet mellem it og forretningsudvikling?

Læs mere

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011 BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2011/2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Uddannelseskontoret i København Tuborgvej 164, 2400

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11. UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.2013 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

2. NYHEDSBREV FRA CESAU / AUGUST 2010

2. NYHEDSBREV FRA CESAU / AUGUST 2010 2. NYHEDSBREV FRA CESAU / AUGUST 2010 SOCIOLOGISKE ANALYSESTRATEGIER: CESAU S FØRSTE PH.D KURSUS I efteråret 2010 afholder CESAU Ph.d.-kurset Sociologiske analysestrategier. Carsten Bagge Laustsen, Henrik

Læs mere

Minor i Kunst, Skrift og Forskning Specialiseret undervisningsforløb i Vidensbaseret Læring

Minor i Kunst, Skrift og Forskning Specialiseret undervisningsforløb i Vidensbaseret Læring Minor i Kunst, Skrift og Forskning Specialiseret undervisningsforløb i Vidensbaseret Læring Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Institut for Kunst, Skrift og Forskning Godkendt den 18.

Læs mere

TalentCamp Greve 2014 Greve Privatskole

TalentCamp Greve 2014 Greve Privatskole TalentCamp Greve 2014 Greve Privatskole 2. - 6. oktober 2014 TALENTCAMP GREVE 2014 TalentCampDK afholder TalentCamp for talentelever i 7. klasse på Greve Privatskole den 2. 6. oktober 2014. Du modtager

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på modtagerne Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Kunden i Fokus INVITATION

Kunden i Fokus INVITATION KLIMADEBAT Kunden i Fokus INVITATION DBDH Årsmøde 1. afdeling: Cool it or Too Cool? 2. afdeling: Kunden i Fokus - Design Thinking og CSR som løftestang København, 25. august 2011 DBDH inviterer til åbent

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012 Børn og Unge har siden

Læs mere