Dagsorden til. Udvalget for Klima og Miljø. Tirsdag den , kl. 08:30. i Lokale 0.16, Kanalstræde 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden til. Udvalget for Klima og Miljø. Tirsdag den , kl. 08:30. i Lokale 0.16, Kanalstræde 2"

Transkript

1 Dagsorden til Udvalget for Klima og Miljø Tirsdag den , kl. 08:30 i Lokale 0.16, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet:

2 Udvalget for Klima og Miljø består af: Parti: A - Socialdemokratiet I - Liberal Alliance O - Dansk Folkeparti Medlemmer: Ole Hansen, Ole Brockdorff Christian Ahlefeldt-Laurvig, Søren Stavnskær John Harpøth - Formand AFBUD: Ingen

3 Udvalget for Klima og Miljø, INDHOLDSFORTEGNELSE Side 72. Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden til mødet d. 20. juni Sag nr Åbent punkt - Beslutning om fordeling af tilskud til nedsættelse af færgetakster - Sag nr. 15/ Åbent punkt - Beslutning om 1. behandling af Forslag til Lokalplan 2.83 samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 37 for Boliger ved L.C. Worsøevej - Sag nr. 16/ Åbent punkt - Beslutning om 1. behandling af forslag til Bevarende lokalplan for et område ved Bakkekammen, Isefjordsvej, Orøvej og Munkholmvej - Sag nr. 17/ Åbent punkt - Beslutning om igangsættelse af planer og status for igangværende planer - Sag nr. 17/ Åbent punkt - Orientering om flexboligtilladelser - Sag nr. 16/ Åbent punkt - Orientering om medlemssammensætning i Vandråd Kalundborg - Sag nr. 17/ Åbent punkt - Orienteringer til mødet den 20. juni Sag nr. 16/

4 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden til mødet d. 20. juni Sag nr. Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø Beslutningssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. dagsorden til mødet i Udvalget for Klima og Miljø d. 20 juni 2017 godkendes.

5 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Beslutning om fordeling af tilskud til nedsættelse af færgetakster - Sag nr. 15/44177 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø, Økonomiudvalget og byrådet. Beslutningssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. administrationen fremadrettet fordeler tilskuddet til nedsættelse af færgetakster mellem Østre Færge og Orøfærgen på baggrund af kriteriet trafiktal. Alternativ indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller alternativt, at: 1. administrationen fremadrettet fordeler tilskuddet til nedsættelse af færgetakster mellem Østre Færge og Orøfærgen på baggrund af kriteriet omsætning. Beskrivelse af sagen Alle kommuner med småøer modtager et tilskud fra staten til nedsættelse af færgetaksterne for at skabe trafikal ligestilling for øerne. Holbæk Kommune modtager kr i 2017 til de to færgeruter til Orø (Østre Færge og den kommunale færge Orøfærgen). Hidtil har kommunen fulgt Økonomi- og Indenrigsministeriets fordelingen mellem færgerne, hvor Østre Færge i 2017 modtager kr mens Orøfærgen modtager kr Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu tilkendegivet, at kommunen kan foretage en anden fordeling af tilskuddet. På den baggrund skal der tages stilling til, hvilke kriterier tilskuddet skal fordeles efter fremadrettet. Baggrund Administrationen skal sikre en lige og retfærdig behandling af begge færger, selvom Orøfærgen er en del af Holbæk Kommune. Derfor har der været en dialog med begge færger undervejs i processen. På baggrund af data fra de to færger har administrationen opstillet 3 forskellige scenarier for fordeling af tilskuddet. De tre scenarier er: Fordeling efter omsætning, fordeling efter trafiktal og fordeling efter omkostninger. Tabellen nedenfor viser hvordan tilskudsbeløbet for 2017 (kr ) vil blive fordelt ved de tre scenarier. Til sammenligning er det angivet hvordan den nuværende fordeling er.

6 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 3 Fordeling af tilskud i forhold til trafiktal Administrationen anbefaler at tilskuddet til nedsættelse af færgetaksterne fremadrettet fordeles på baggrund af trafiktal. Her tæller hver passager, bil, cykel, osv. for en enhed, hvilket betyder at Østre Færge står for 82 pct. af trafikken til Orø mens Orøfærgen står for 18 pct. Forslaget til en ny fordeling af tilskuddet er baseret på deres andel af trafikken. Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop givet udtryk for, at ændrede trafiktal kan give anledning til en anden fordeling af tilskud. Fordelen ved en fordeling i forhold til trafiktal er, at det afspejler den aktivitet, der er på de enkelte færger. Herved får hver passager, bil, osv. det samme i tilskud på hver færgerute. Endvidere undgås det, at priserne på færgetaksterne bliver regnet med, som en del kriterierne for fordelingen. Priserne på færgetaksterne for færgerne til Orø påvirkes i særlig høj grad af den konkurrencesituation, der mellem færgerne. Når den ene færge ændrer færgetaksterne vil det påvirke trafikken for begge færge. Det blev tydeligt da Østre Færge i efteråret 2016 kunne nedsætte deres færgetaksterne med ca. 80 pct., hvilket medførte at en stor del af trafikken flyttede fra Orøfærge til Østre færge. Orøfærgen kunne konstatere en trafiknedgang på ca. 30 pct. i denne periode. På den baggrund er det en fordel, at fastsætte kriterierne for tildelingen af tilskuddet, så det ikke direkte påvirkes af færgetaksterne. Derfor giver det begge færger mulighed for, at justere færgetaksten uden det påvirker kriterierne for tildelingen direkte.

7 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 4 Det skal bemærkes, at datakvaliteten ved trafiktallene er ukendt. Derfor kan der være vis usikkerhed ved at benytte disse tal. Dette kan imødegås ved at administrationen kræver dokumentation for trafiktallene. Videre proces Fremadrettet skal fordelingen af tilskuddet mellem de to færger opdateres årligt på baggrund af nye trafiktal. Det vil ske når kommunen får oplyst tilskuddets størrelse for det kommende år og Holbæk Kommune skal udmelde Østre færges andel af tilskuddet. Administrationen vil løbende have dialog med begge færger herunder årligt lave en evaluering af, hvordan færgerne har benyttet tilskuddet det seneste år. Muligt forhøjet tilskud Folketinget har godkendt et lovforslag, der indebærer at tilskuddet til nedsættelse af færgetakster forhøjes de kommende år. Hermed forhøjes tilskuddet gradvist til kommunerne fra 55,6 mio kr. i 2017 til 80,1 mio. kr. fra Holbæk Kommune kender endnu ikke det ekstra beløb kommunen vil blive tildelt, hvis lovforslaget gennemføres. Det forventes oplyst senest august. Såfremt kommunen får samme andel af tilskud som hidtil ift. øvrige kommuner vil det samlede tilskud i 2019 være ca. 5,8 mio. kr. Såfremt tilskuddet fordeles mellem færgerne efter trafiktal vil Østre Færge modtage ca. 4,8 mio. kr. i 2019, mens Orøfærgen vil modtage ca. 1. mio. kr. Til sammenligning modtager færgerne i dag henholdsvis 3,9 mio. kr. og 0,1 mio. kr. Østre Færge vil i 2019 modtage et større tilskud i kr. selvom fordelingen ændres, da det samlede tilskud bliver større. Fordelingen af et evt. forhøjet tilskud i 2017 vil afhænge af den politiske beslutning og en efterfølgende revision af aftalen med Østre Færge. Herudover udvider lovforslaget perioden, hvor tilskuddet kan anvendes. Kommunerne får mulighed for at anvende tilskuddet hele året med undtagelse af højsæsonen (sommerferieperioden). Beskrivelse af alternativ indstilling Alternativt kan tilskuddet fordeles mellem færgerne på baggrund af omsætningstal. På den baggrund fremsættes denne alternative indstilling. Her er færgernes omsætning af samlede omsætning i form af billetindtægter udgangspunkt for fordelingen. Østre Færges omsætning udgør 86 pct. og Orøfærgens omsætning udgør 14 pct. af færgernes samlede omsætning. Forslaget til en fremtidig fordeling af tilskuddet for den alternative dagsorden er baseret på denne fordeling. Fordelen ved denne fordeling er, at den til dels minder om landevejsmodellen, der er Økonomi- og Indenrigsministeriets model for tildeling af tilskud. Men det er samtidig den model Holbæk kommune har kritiseret for ikke at tage højde for de særlige forhold der gælder for øer med to færger. En yderligere fordel er at omsætningstallene er nemme at fordele efter da de fremgår af regnskaberne, der er gennemgået af revisor.

8 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 5 Det skal dog bemærkes, at såfremt det fremover påtænkes at nedsætte taksterne på Orø-færgen vil dette betyde en lavere omsætning og dermed også en lavere del af tilskuddet. Økonomiske konsekvenser Tilskuddet til nedsættelse af færgetakster og en ændring heraf har ingen direkte konsekvenser for kommunens økonomi. Tilskuddet dækker de manglende indtægter kommunens færge Orøfærge får ved at nedsætte taksterne. Administrationen vil fremadrettet dække en del af de administrative opgaver, som kommunen er blevet pålagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet til at håndtere tilskuddet for den private færge Østre Færge. Midlerne vil gå fra det samlede tilskud, der udbetales til Holbæk Kommune via bloktilskuddet inden det fordeles videres til færgerne. Midlerne for administrationen af ordningen vil være kr. i Endvidere vil administrationen dække udgifter til den årlige opfølgningsredegørelse, som kommunen årligt skal udarbejde til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det omfatter udgifter til revisorerklæring samt personale ressourcer og vil være mellem kr og kr Midlerne vil gå fra det fremtidige tilskud til Orøfærgen. Hidtil er disse omkostninger ikke taget af tilskuddet da tilskuddet var så begrænset. Midlerne til den administrative byrde ved at håndtere tilskuddet vil tilgå driftsbudgettet i Vækst og Bæredygtighed, der afholder udgifterne. Øvrige konsekvenser Ændring af tilskuddet til nedsættelse af færgetakster til Østre færge vil betyde at aftalen mellem skal revideres. Høring Dagsordenspunktet har været sendt til i høring til Østre Færge for at give mulighed for, at deres kommentarer kan vedlægges dagsordenspunktet. De har i forbindelse med meddelt, at de ikke kan ikke tilslutte sig nogle af administrationens ændringsforslag. Østre Færge har valgt at sende et brev til Økonomi og Indenrigsministeren om ministeriets beslutning om. at kommunen kan foretage en anden fordeling af tilskuddet. Østre Færge har ønsket at brevet vedlægges til dagsordenspunktet, som deres høringssvar. Endvidere er vedlagt det ene bilag til brevet i form af kontrakten mellem Østre Færge og Holbæk Kommune. Bilag VS: Nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer - j.nr _brev_ministeren.pdf VS: Nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer - j.nr _aftale_om_tilskud.pdf

9 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Beslutning om 1. behandling af Forslag til Lokalplan 2.83 samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 37 for Boliger ved L.C. Worsøevej - Sag nr. 16/54378 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima- og Miljø, Økonomiudvalget og byrådet Beslutningssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 37 samt Lokalplan for Boliger ved L.C.Worsøevej godkendes til udsendelse i offentlig høring i 8 uger. 2. Der på baggrund af gennemført miljøscreening ikke udarbejdes en egentlig miljørapport. Beskrivelse af sagen Udarbejdelsen af planforslagene er sket på baggrund et konkret projekt for et nyt boligbyggeri, hvor Lejerbo opfører op til 100 billige almene boliger samt 6 skæve boliger til skæve eksistenser på L.C. Worsøevej. Byrådet har d. 12. okt godkendt beslutningen om, at dette projekt skal opføres. Holbæk Kommune har behov for omkring 400 billige boliger, så lokalplanen er dermed med til at realisere en del af det behov. Nærværende planforslag vedrører alene en muliggørelse af de planmæssige rammer for projektet. Planforslagene er udarbejdet med henblik på at sende planforslagene i 8 ugers høring. Projektet stiller særlige krav til disponering af arealerne eksempelvis ift. en effektiv drift. Det har været udfordringsfuldt at finde egnede placeringer til boligerne, da arealerne skal være bynære og af en vis størrelse. Placeringen af boligerne ved L.C. Worsøevej er i overensstemmelse med kommuneplanens intentioner om fortætning af den eksisterende by, der skal medvirke til at skabe en mere dynamisk og bæredygtig by. Planområdet omfatter et areal på ca. 3,5 ha og er beliggende syd for L.C. Worsøesvej og vest for jernbanen i Holbæk Vest. Lokalplanen fastsætter bestemmelser om at sikre tilpasning af ny bebyggelse til omgivelserne, herunder nødvendig afstand og støjafskærmning mod jernbanen. Det er en forudsætning for anvendelse af lokalplanområdet til boligformål, at lokalplanområdet udformes, så Miljøstyrelsens til enhver tid gældende vejledende grænseværdier for støj fra jernbaner kan overholdes. Ydermere fremsætter lokalplanen bestemmelser om, at sammenhæng med omgivende byområde og eksisterende infrastruktur skal sikres gennem stisystem. Lokalplanen er inddelt i delområde A, B og C: I delområde A muliggøres en opførelse af op til 100 boliger. I delområde B muliggøres 6 skæve boliger, placeret lidt for sig selv de øvrige boliger på en særskilt matrikel, hvilket skal muliggøre en mere

10 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 7 skærmet placering af boligerne. På et areal i delområde C giver lokalplanen mulighed for opførelse af åben/lav bebyggelse. Den eksisterende vejadgang i delområde C udlægges som en privat fællesvej. Bebyggelsen må maksimalt opføres i 2 etager, med en maksimal højde på 8,5 m over eksisterende terræn. Økonomiske konsekvenser Det er nødvendigt at få sendt lokalplanen i høring nu, hvis Holbæk Kommune skal nå at udnytte muligheden for tilskud fra staten til opførelse af boligerne. Muligheden for tilskud udløber med udgangen af 2017 og er blandt andet betinget af at lokalplanen er endeligt vedtaget i indeværende år. Tilsagn til at opføre boligerne vil blive fremsendt til politisk godkendelse, i december, da der skal gives tilsagn til boligerne inden udgangen af 2017, og der skal være en endelig godkendt lokalplan før der kan gives tilsagn. I forbindelse med udarbejdelse af planforslagene er der udpeget en række anbefalinger til mindre anlæg, der kan forbedre infrastrukturen for gående i tilknytning til planområdet. Disse strækninger er under Holbæk Kommunes administrations observation og indgår i administrationens fremadrettede overvejelser. Planforslagenes vedtagelse er ikke afhængig af disse forbedringer. Høring Der er afholdt fordebat med indkaldelse af idéer og forslag i perioden forud for planudarbejdelsen. Her kom der høringssvar fra fire parter vedr. støj, natur, vådområder, trafikadgang, samt bemærkninger om beboermålgruppen. Indholdet i høringssvarene er tilgængelige på sagen. Høringssvarene er blevet vurderet og har påvirket planlægning, hvor det har været muligt. Lovgrundlag link Planloven Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter Sagshistorik, henvisninger Beslutning - principper for etablering af billige boliger og forslag til løsninger på kort og lidt længere sigt Kortbilag, L.C. Worsøesvej, 4300 Holbæk Kortbilag, Slotshaven, 4300 Holbæk Kortbilag, Samsøevej 48, 4300 Holbæk Beslutning om placering af små og billige boliger samt skæve boliger Bilag til beslutning om placering af små og billige boliger samt skæve boliger Bilag

11 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 8 Kommuneplantilæg nr. 37.pdf Miljøscreening LP KT 37.pdf Lokaplanforslag 2.83 Boliger ved L.C.Worsøevej.pdf

12 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Beslutning om 1. behandling af forslag til Bevarende lokalplan for et område ved Bakkekammen, Isefjordsvej, Orøvej og Munkholmvej - Sag nr. 17/16729 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet Beslutningssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. Forslag til lokalplan 3.52 Bevarende lokalplan for et område ved Bakkekammen, Isefjordsvej, Orøvej og Munkholmvej godkendes til udsendelse i 8 ugers offentlig høring. 2. Der på baggrund af gennemført miljøscreening ikke udarbejdes en egentlig miljørapport. Beskrivelse af sagen Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en konkret sag, hvor der var et ønske om, at udstykke en grund foran et af de særligt bevaringsværdige huse i området. Byrådet besluttede på møde den 6. september 2016 at nedlægge et forbud efter 14 i planloven, da kommunen vurderede, at den ønskede udstykning ville have negativ effekt på gadebilledet, miljøet og den fine sammenhæng i lokalområdet. Brug af 14 betyder, at kommunen for at opretholde forbuddet skal udarbejde og offentliggøre et nyt lokalplanforslag indenfor 1 år. Udvalget for Klima- og Miljø og Økonomiudvalget har på flere møder drøftet igangsættelsen af den nye lokalplan, herunder særligt drøftet principper for udstykning indenfor området. På møde i Økonomiudvalget den 5. april 2017 (efter indstilling fra Udvalget for Klima og Miljø på møde den 21. marts 2017) blev det således besluttet, at igangsætte lokalplanarbejdet og at den nye lokalplan kun skal tillade udstykning af grunde bag de bevaringsværdige huse, og der må kun ske udstykning hvis det sikres, at de enkelte grunde er større end 800 m2. Derved sikres de særlige værdier i området. Forslag til lokalplan som fremlægges er udarbejdet i overensstemmelse hermed. Formålet med udarbejdelse af lokalplanen er at fastsætte retningslinjer for bevaring af områdets særlige karaktertræk, nybyggeri, tilbygning, og fremtidig udstykning i området. Bestemmelser i den nye lokalplan giver et klarere grundlag at sagsbehandle udfra end den hidtil gældende Det var nødvendigt at nedlægge forbud, da den gældende lokalplan ikke indeholder tilstrækkelige bestemmelser om muligheden for udstykning. Planområdet dækker ca. 16,5 ha i den østlige del af Holbæk By. Området omfatter Bakkekammen, Møllevangen, Orøvej, Svinget, størstedelen af Isefjordsvej, samt mod syd et stykke af Munkholmvej. Området indeholder helt særlige eksempler på bygninger i stilen Bedre Byggeskik. En arkitektonisk retning med særlig lokal tilknytning til Holbækområdet.

13 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 10 Der er i forbindelse med lokalplanarbejdet foretaget en registrering af bevaringsværdierne i området. Registreringen er foretaget som SAVE-registrering, en registreringsstandard udviklet af Slots- og Kulturarvsstyrelsen. Hvor de enkelte huse er vurderet ud fra deres arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdi, samt på deres originalitet og tilstand. En sådan registrering blev sidst foretaget omkring 1992 ved udarbejdelsen af Holbæk Kommuneatlas. I forbindelse med den nye registrering, er der blandt andet foretaget en genvurdering af de enkelte huses sårbarhed overfor evt. tilbygning og ændring i udtryk. Kvarteret har med de mange røde tegltage, omhyggeligt proportionerede facader og håndværksmæssige detaljer en flot sammenhæng, som man med lokalplanen ønsker både at styrke og bevare. Bestemmelserne om nybyggeri og tilbygning tilskynder til at disse karaktertræk udbredes endnu mere i området. Samtidig giver lokalplanen til en vis grad mulighed for at bruge moderne formgivning og materialer, hvor det tilpasser sig, eller ikke påvirker den overordnede sammenhæng. Der er foretaget en miljøscreening af lokalplanområdet. Screeningen giver ikke anledning til, at der skal udarbejdes en miljørapport. Da området allerede er næsten fuldt udbygget, vil det kun i begrænset omfang være muligt at opføre nybyggeri og udstykke. Der er ikke særlige naturforhold i området. På den baggrund er det vurderet, at der ikke er behov for yderligere miljøvurdering i forbindelse med lokalplanen. Økonomiske konsekvenser Der er ingen økonomiske konsekvenser. Høring I forbindelse med SAVE-registrering i området er beboerne på forhånd varslet om at arbejdet udføres. Lokalforum er orienteret i forbindelse med planens opstart. Der afholdes borgermøde i forbindelse med den offentlige høring på 8 uger. Lovgrundlag link Planloven og Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Sagshistorik, henvisninger Byrådet den 6. september 2016: punkt 210 Godkendelse af forbud mod udstykning af Møllevangen 1 Udvalget for Klima og Miljø den 24. januar 2017 og Økonomiudvalget den 1. februar 2017: punkt 18 Beslutning om igangsættelse af planer Udvalget for Klima og Miljø den 21. marts 2017 og Økonomiudvalget den 5. april 2017: punkt 74 Beslutning om igangsættelse af planer Bilag 3_52 Miljøscreening.pdf 352_bakkekammen_lokalplanforslag.pdf

14 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Beslutning om igangsættelse af planer og status for igangværende planer - Sag nr. 17/6963 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø, Økonomiudvalget. Beslutningssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. lokalplan for et parkeringsareal ved Slotshaven 9, Holbæk Vest, igangsættes. Beskrivelse af sagen Parkeringsareal ved Slotshaven 9, Holbæk Vest. (bilag 1) Formålet med lokalplanen er at give mulighed for at opføre et parkeringsareal til brug for SOSU-skolen og Slotshaven3-3G, samt herigennem forbedre den eksisterende trafikafvikling i området, hvor parkeringen i dag er placeret uhensigtsmæssigt. Lokalplanen vil give mulighed for at parkeringspladsen der pt. er placeret syd for VUC kan flyttes om foran skolen. Herved frigives samtidig mulighed for realisering af ny almen boligbebyggelse syd for VUC, i overensstemmelse med tidligere politisk beslutning. Endvidere er det formålet, at sikre der etableres et grønt bælte mellem p-areal og eksisterende bebyggelseskant mod boligområdet ved Slotshaven, samt at fastholde eksisterende stiforbindelser i området, f.eks. stiforbindelsen mellem Absalonsvej og Knudskoven. Som supplerende bilag til beskrivelse af ovenstående er vedlagt dispositionsskitse (bilag 3) og luftfoto med indtegnet parkeringsareal (bilag 4) samt analyse af trafikforholdene (bilag 5). På ejendommen ligger i dag en pavillonbygning som tidligere har været anvendt til kontor og legestue for Dagplejen i distrikt Vest. Ejendommen anvendes ikke længere til formålet. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanen, og vurderes ikke at være underlagt krav om foroffentlighed jf. planlovens 23c. Det vurderes, at lokalplanen er egnet til delegation. Det vil sige at forslag til lokalplan og endelig lokalplan vedtages administrativt. En beslutning om delegation af lokalplanen vil blive forelagt byrådet. Lokalplanen ønskes igangsat af Holbæk Kommune. Status på planer For at sikre overblik i forhold til igangværende planer, er der udarbejdet en status (Bilag 2). Økonomiske konsekvenser Det er nødvendigt at få igangsat lokalplanen nu, hvis Holbæk Kommune skal nå at udnytte muligheden for tilskud fra staten til opførelse af boligerne på det

15 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 12 eksisterende parkeringsareal syd for VUC. Muligheden for tilskud udløber med udgangen af 2017 og er blandt andet betinget af at lokalplanen er endeligt vedtaget i indeværende år. Tilsagn til at opføre boligerne vil blive fremsendt til politisk godkendelse efterfølgende. Finansiering af etablering af parkeringspladsen indarbejdes i projektet om etablering af boligerne. Bilag Bilag 1 - Parkeringsareal ved Slotshaven 9, Holbæk Vest.pdf Bilag 2 - Status juni2017.pdf Dispositionsskitse med nyt parkeringsareal og boliger.pdf P-Plads slotshaven_.pdf Analyse af trafikken Slotshaven.docx.pdf

16 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Orientering om flexboligtilladelser - Sag nr. 16/6734 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø Orienteringssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. udvalget tager orienteringen vedrørende behandling af flexbolig-sager til efterretning. Beskrivelse af sagen I Holbæk Kommune er det vedtaget, at flexboligordningen administreres med henblik på at sikre at attraktive helårsboliger fastholdes til helårsformål, for hermed at understøtte en gunstig udvikling med liv i lokalområderne. En flexboligtilladelse betyder, at en helårsbolig kan benyttes som fritidsbolig. Det er et år siden at Byrådet efter indstilling fra Klima og Miljøudvalget i maj 2016 traf beslutning om praksis på området. I den forbindelse ønskede Klima og Miljøudvalget at få en orienteringssag med status på behandling af sager efter et år. Derfor følger her en kort gennemgang af den vedtagne praksis og en oversigt over behandlede sager indenfor det seneste år. Praksis I Holbæk Kommune er det besluttet, at flexboligtilladelser kan gives til ejendomme i landdistrikterne, landsbyerne og på hele Orø. Der gives således ikke flexboligtilladelser i Holbæk, Jyderup, Tølløse, Svinninge, Regstrup/Nr. Jernløse, Mørkøv, Undløse, Vipperød, St. Merløse, Udby, Hagested, Gislinge, Kundby, Tuse, Knabstrup og Ugerløse. Det er vurderet, at det i disse byer er vigtigt at fastholde bopælspligten af hensyn til udviklingen. Ud over at ejendommen skal ligge i et af de områder hvor ordningen benyttes laves der en konkret vurdering af de enkelte ansøgninger ud fra følgende kriterier: At ejendommen ikke er omfattet af landbrugspligt At der ikke er bopælspligt som følge af en lokalplan At det ikke er i strid med anden lovgivning Ejendommens attraktivitet på baggrund af ejendommens beliggenhed, boligens størrelse og stand samt eventuelt periode som boligen har været forsøgt solgt. Tilladelser gives personligt til ejeren af ejendommen og bortfalder derfor ved ejerskifte. Behandlede sager indenfor det seneste år

17 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 14 Tilladelser Siden maj 2016 er der givet 4 flexboligtilladelser: 3 ejendomme på Orø og en enkelt ejendom ved Marke nord for Mørkøv. Der er ikke givet afslag. Forhåndstilkendegivelser I forbindelse med ejerskifte af ejendomme får kommunen endvidere forespørgsler om, hvorvidt der kan opnås flexboligtilladelse for den nye ejer. I disse sager giver kommunen en forhåndstilkendegivelse. Der er siden maj 2016 behandlet 6 sager om forhåndstilkendegivelse (fraregnet de sager hvor der efterfølgende er givet en egentlig tilladelse). Af de 6 sager er der givet 4 tilkendegivelser om at der kan forventes flexboligtilladelse, og der er givet 2 tilkendegivelser om, at der ikke kan forventes flexboligtilladelse. De 2 ejendomme der ikke kan forventes tilladelse er: 1 ejendom beliggende i første række til fjorden ved Hørby og 1 velvedligeholdt ejendom af en god størrelse i Søstrup. Der er således et begrænset antal sager på området årligt, og det vurderes samlet set, at praksis fungerer godt og er med til at fastholde liv og udvikling i lokalområderne. Økonomiske konsekvenser Sagen har ingen økonomiske konsekvenser Sagshistorik, henvisninger Beslutning om flexboligtilladelser på byrådsmødet den 18. maj 2016 pkt. 131

18 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Orientering om medlemssammensætning i Vandråd Kalundborg - Sag nr. 17/11712 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø Orienteringssag Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. orientering om medlemssammensætningen af Vandråd Kalundborg tages til efterretning. Beskrivelse af sagen Byrådet besluttede 19. april 2017 (punkt 86) at udpege Kalundborg Kommune som sekretariatskommune for Hovedvandopland Kalundborg. Det blev desuden besluttet at administrationen bemyndigedes til at godkende medlemssammensætningen af vandrådet administrativt, med efterfølgende orientering af Udvalget for Klima og Miljø. Sekretariatskommunen i Hovedvandopland Kalundborg har udarbejdet et forslag til medlemssammensætningen i det kommende vandråd for Hovedvandoplandet. Medlemssammensætningen (Bilag 1) er nu administrativt godkendt i samtlige kommuner i oplandet, herunder Holbæk Kommune, samt politisk godkendt af Kalundborg Kommunes Kommunalbestyrelse. Kalundborg Kommune har modtaget 27 indstillinger med ønske om en plads i vandrådet. Indstillingerne kommer fra både landsdækkende og lokale foreninger og organisationer. 10 af indstillingerne var fra foreninger der varetager natur-, miljø- og friluftsinteresser, de resterende 17 repræsenterer erhvervsinteresser. Vandrådet kan, jf. bekendtgørelsen, bestå af højest 20 medlemmer. Sekretariatskommunen har søgt en ligelig fordeling mellem erhvervsinteresser og natur-, miljø- og friluftsinteresser. Der er i fordelingen lagt vægt på at vandrådene skal have en lokal forankring, men at der samtidig sikres en balance i både lokale og landsdækkende foreninger. Derudover er der lagt vægt på at vælge foreninger og organisationer der har en tæt interesse knyttet til henholdsvis benyttelse eller beskyttelse af vand. På natur-, miljø og friluftsområdet er der ikke indkommet medlemsindstillinger fra lokalforeninger fra Holbæk, dog er Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og Danmarks Sportsfiskerforbund alle repræsenteret af deres landsdækkende organisationer. På erhvervsområdet er der indkommet indstilling fra Holbæk Ålav, og de har fået tildelt en plads i vandrådet. Der er ikke indkommet yderligere indstillinger fra

19 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr. 16 lokalforeninger fra Holbæk, men en del landsdækkende landboforeninger o.lign. er repræsenteret. De forskellige interesseorganisationer, som er aktive på vandløbsområdet i Holbæk Kommune (f.eks. i vandsynsgrupperne) er dermed repræsenteret enten lokalt eller landsdækkende i vandrådet. Det vurderes derfor af administrationen, at de forskellige interesser, der er på Holbæk Kommunes vandløbsområde, vil blive varetaget i vandrådsarbejdet. Økonomiske konsekvenser Ingen økonomiske konsekvenser Bilag Bilag 1 Sammensætning Vandråd Kalundborg.pdf

20 Udvalget for Klima og Miljø, Side nr Åbent punkt - Orienteringer til mødet den 20. juni Sag nr. 16/51706 Sagsgang og sagstype Udvalget for Klima og Miljø. Orienteringssag. Indstilling Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at: 1. nedenstående orienteringer tages til efterretning Beskrivelse af sagen 1. Orientering om vindmøller ved Hagesholm 2. Orientering om svineproduktion i Tingerup og Bukkerup 3. Opfølgning på sagen om lukning af Truelsdalsvej

21 Udvalget for Klima og Miljø, Således passeret Mødet afsluttet kl. Således tiltrådt: John Harpøth Christian Ahlefeldt-Laurvig Søren Stavnskær Ole Hansen Ole Brockdorff

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 34

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 34 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 34 ÆNDRET ANVENDELSE AF MØRKØV STATIONSBYGNING vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I 0 20 vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 BOLIGOMRÅDE VED VØLUNDSVEJ, HOLBÆK

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 BOLIGOMRÅDE VED VØLUNDSVEJ, HOLBÆK KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 BOLIGOMRÅDE VED VØLUNDSVEJ, HOLBÆK BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY VIPPERØD ARNAKKE KNABSTRUP

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 31 Boligområde ved Vipperød Bakker

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 31 Boligområde ved Vipperød Bakker KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 31 Boligområde ved Vipperød Bakker VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND Kommuneplantillæg nr. 31 - Boligområde ved Vipperød, Vipperød Bakker BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 PLEJECENTER VED SØNDERSTRUPVEJ, TØLLØSE VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 38

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 38 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 38 Ændret anvendelse af Jyderup Præstegård VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE

Læs mere

Referat fra. Udvalget for Klima og Miljø. Torsdag den , kl. 16:30

Referat fra. Udvalget for Klima og Miljø. Torsdag den , kl. 16:30 Referat fra Udvalget for Klima og Miljø Torsdag den 01-12-2016, kl. 16:30 i Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget for Klima og Miljø består af: Parti: Medlemmer:

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR.27

KOMMUNEPLANTILLÆG NR.27 KOMMUNEPLANTILLÆG NR.27 vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY VIPPERØD

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Havnefaciliteter på Orø Havn

Kommuneplantillæg nr Havnefaciliteter på Orø Havn Vækst og Bæredygtighed, maj 2015 Kommuneplantillæg nr. 12 - Havnefaciliteter på Orø Havn BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 14

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 14 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 14 PLATANVEJ, HOLBÆK JERN B PLAT A NVEJ ANEV EJ DAM PMØ L LEV EJ VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 42 Boligområde øst for Oldvejen - Holbæk Øst FORSLAG. vækst og bæredygtighed plan og Åben land

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 42 Boligområde øst for Oldvejen - Holbæk Øst FORSLAG. vækst og bæredygtighed plan og Åben land KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 42 Boligområde øst for Oldvejen - Holbæk Øst FORSLAG vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 BOLIGER OG DETAILHANDEL VED SMEDELUNDSGADE OG ROSEN I HOLBÆK BY. Rosen. Smedelundsgade

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 BOLIGER OG DETAILHANDEL VED SMEDELUNDSGADE OG ROSEN I HOLBÆK BY. Rosen. Smedelundsgade KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 BOLIGER OG DETAILHANDEL VED SMEDELUNDSGADE OG ROSEN I HOLBÆK BY Rosen Smedelundsgade FORSLAG vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG BYBJERG UDBY UDBY HAGESTED

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 - Havnefaciliteter på Orø Havn

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 - Havnefaciliteter på Orø Havn By og Landskab, marts 2015 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 - Havnefaciliteter på Orø Havn BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 BOLIGOMRÅDE VED RISHØJGÅRD, HOLBÆK vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 40 BOFÆLLESSKAB VED TUSE BYVEJ, TUSE FORSLAG. vækst og bæredygtighed plan og Åben land

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 40 BOFÆLLESSKAB VED TUSE BYVEJ, TUSE FORSLAG. vækst og bæredygtighed plan og Åben land KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 40 BOFÆLLESSKAB VED TUSE BYVEJ, TUSE FORSLAG vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 MØRKØV LOKALCENTER VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Oversigt over forslag og bemærkninger fra idefasen samt administrationens behandling heraf

Oversigt over forslag og bemærkninger fra idefasen samt administrationens behandling heraf Oversigt over forslag og bemærkninger fra idefasen samt administrationens behandling heraf Forslag til Lokalplan 2.83 og kommuneplantillæg nr. 37 Der er modtaget 5 skriftlige bemærkninger i idefasen forud

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Til ejere, lejere, og berørte foreninger mv. 29. april 201 Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Kommunalbestyrelsen har den 24. marts 201 vedtaget

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 32

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 32 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 32 VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY VIPPERØD ARNAKKE KNABSTRUP

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Arealudlæg og restrummelighed for erhvervsområder Kommuneplan 2013

Arealudlæg og restrummelighed for erhvervsområder Kommuneplan 2013 Arealudlæg og restrummelighed for erhvervsområder Kommuneplan 2013 Målsætninger Den overordnede målsætning for udvikling på erhvervsområdet i Holbæk Kommune er at skabe bedre rammer for erhvervslivet,

Læs mere

Lokalplan Parkering ved Slotshaven 9, Holbæk Vest. vækst og bæredygtighed plan og Åben land

Lokalplan Parkering ved Slotshaven 9, Holbæk Vest. vækst og bæredygtighed plan og Åben land Lokalplan 2.85 Parkering ved Slotshaven 9, Holbæk Vest Forslag vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

LOKALPLAN JYDERUP PRÆSTEGÅRD, JYDERUP FORSLAG VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND

LOKALPLAN JYDERUP PRÆSTEGÅRD, JYDERUP FORSLAG VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND LOKALPLAN 11.17 JYDERUP PRÆSTEGÅRD, JYDERUP FORSLAG VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS

Læs mere

Tillæg nr. 10 Kommuneplan

Tillæg nr. 10 Kommuneplan Tillæg nr. 10 Kommuneplan 2009-2021 Bevaringsværdige bygninger Teknisk Forvaltning - marts 2011 Planloven Lov om planlægning er grundlaget for både kommuneplanen og lokalplaner. Planloven blev vedtaget

Læs mere

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan Bilag 5 Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni 2019 Ansøger Holbæk Kommune VBAF - Plan Nuværende anvendelse/situation i området. Bestemmelser

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

TILLÆG NR. 14 B "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. 14 B Østre Hougvej, Færøvej Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 KOMMUNEPLAN OG TILLÆG Kommuneplanen sammenfatter og konkretiserer de overordnede politiske mål for udviklingen

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

gladsaxe.dk Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård

gladsaxe.dk Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård gladsaxe.dk g a sl r Fo Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg ENKELTOMRÅDE 06.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 04-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 04-05-2017 17:00 1 (Åben) Lokalplan 397 for bygningerne

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme Orientering om Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme - Forslag til lokalplan nr. 6-803 - Forslag til kommuneplantillæg nr. 44 - Miljørapport By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Nørregade

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013

Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013 Ny lokalplan for Smørumovre? Smørumovre Bylaugs Generalforsamling 30. oktober 2013 Hvad er en lokalplan? Lokal lov for anvendelse og indretning af et afgrænset, geografisk område. Omfatter redegørelse

Læs mere

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Tillæg nr. 19 Til Kommuneplan 2000, tidligere Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. marts

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025

TILLÆG NR. 14 B.01.09 Østre Hougvej, Færøvej Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 FORSLAG TILLÆG NR. 14 B.01.09 "Østre Hougvej, Færøvej" Hører til lokalplan 161 TIL KOMMUNEPLAN 2013 2025 KOMMUNEPLAN OG TILLÆG Kommuneplanen sammenfatter og konkretiserer de overordnede politiske mål for

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Søndergade, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Søndergade, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 12. Godkendelse af Kommuneplantillæg 10.015 og lokalplan 10-1-114 Boliger, Søndergade, Nibe (2. forelæggelse) 2018-031729 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 327, Boliger og erhverv samt offentlige funktioner i tidligere Købmagergade Skole.

Endelig vedtagelse af Lokalplan 327, Boliger og erhverv samt offentlige funktioner i tidligere Købmagergade Skole. 17-12-2013 Sags id.: 13/6839 Sagsbehandler: Gitte Frank Andresen Endelig vedtagelse af Lokalplan 327, Boliger og erhverv samt offentlige funktioner i tidligere Købmagergade Skole. Fredericia Byråd har

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L.

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L. Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 FORSLAG ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne Rammeområde 5.L.2 Offentlig høring fra den 26. januar 2017 til og med den 23. marts 2017.

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 3.023 og Lokalplan 3-2-106 Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) 2015-019780 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Ved kommuneplantillægget ændres en del af et offentligt grønt område til boligområde. I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg, er

Læs mere

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Referat fra Byrådet Onsdag den 05-10-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: Medlemmer: A - Socialdemokratiet: B

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget

Bygningsforbedringsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 14. april 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Møde afsluttet: 18:15 Mødelokale: Kystagerparken, Høvedstensvej 45 Medlemmer: René Langhorn, Maria Staghøj Durhuus, Peter Lougart, Morten Høybye

Læs mere