BROEN Vordingborg. Beretning 2014:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BROEN Vordingborg. Beretning 2014:"

Transkript

1 BROEN Vordingborg Beretning 2014: BROEN Vordingborg har vist sin berettigelse efter nu at have eksisteret i to år. Der er et stort behov for at hjælpe børn og unge i udsatte familier. Vi får rigtig mange ansøgninger om hjælp til både udstyr, kontingenter og transport. I 2014 har vi støttet 130 børn og unge. Til dette har vi brugt kr. godt kr ,- I regnskabsåret har vi fået indtægter for kr ,-. Hvis vi således ser på 2014 isoleret, har udgifterne været større end indtægterne. Vore indtægter er dæmpede til trods for forsøg på at skaffe flere penge. Vi har haft flere ansøgninger og henvendelser ude til diverse sponsorer og fonde, men man "bider ikke rigtig på". Vordingborg Kommune har bidraget flot i de første to år vi har eksisteret med donationer fra såvel udviklings- og aktivitetspuljen som 18 - puljen. Det er vi glade for. Andre af BROEN Danmarks afdelinger kæmper med at få støtte fra deres egen kommune og man har fra hovedorganisationen igangsat hjælpeforanstaltninger for at få kommunerne i tale. Fra aktivitets- og udviklingspuljen har vi i 2014 modtaget kr ,-. Fra 18 puljen har vi modtaget kr ,- Vi håber, at Vordingborg Kommunes imødekommenhed vil fortsætte. Vi vil i hvert fald søge hvert år. Vi kan mærke, at BROEN Vordingborg blev stiftet på et kommunalt initiativ og vi oplever fortsat stor velvilje fra kulturog fritidsforvaltningen i kommunen. I 2014 har vi været til møde med Integrationsrådet i kommunen og efterfølgende fremsendt en ansøgning om hjælp til oversættelse af vores brochure, således at vi kan komme i bedre kontakt med ny-danskere. Vi oplevede stor forståelse og lyst til at samarbejde med os - til gavn for børn og unge af anden etnisk herkomst. Lige nu afventer vi svar på vores ansøgning. Næste træk er at samarbejde med jobcenter, sprogskoler og andre institutioner, der kan være med til at sikre en helstøbt integration ved, at de har kendskab til vore brochurer og ansøgningsskemaer og at man i det hele taget er opmærksomme på, at vi eksisterer.

2 BROEN Danmark har doneret kr ,- fra en af deres større puljer. Det er en sikkerhed at have i baghånden, at vi kan søge her. En stor del af dette beløb var målrettet et hesteprojekt vi arrangerede i samarbejde med URDOGCO for et begrænset antal børn, der sideløbende med aktiviteten havde andre og dybere behov for støtte. Denne særlige rideskole ledes af eksam. psykoterapeut Dorthe Baggesen og undervisningen indbefatter rideterapi/ hesteassisteret psykoterapi, individuelle forløb for børn og voksne og er målrettet tilrettelagt for børnene og deres familier. Målet var at få børnene videre i andre mere almindelige fritidstilbud efter kurset. Det lykkedes for flere af børnene. INNERWHEEL, JYSKE BANK og PALLE KNUDSENS KUNSTSTOF har hver doneret kr. 1000,- Umiddelbart før årsskiftet fik vi kr. 5000,- fra DET FRIVILLIGE SAMRÅD. Det var penge vi havde søgt i forening med RØDE KORS FAMILIENETVÆRK PRÆSTØ og VORDINGBORG. Disse penge skal anvendes til et samarbejdsprojekt, som vi tilrettelægger i I 2014 har vi haft 10 enkeltpersoner som medlemmer og 12. foreninger. Det er et fald i begge kategorier. Ærgerligt - idet indtægterne fra kontingenter gerne skulle dække vore beskedne administrationsudgifter i BROEN Vordingborg. Disse foreninger er medlemmer af BROEN VORDINGBORG. KFUM Spejderne Sct. Eriks Trop Vordingborg Idrætsforening - fodbold Sydsjællands Håndboldklub Vordingborg Børnefond Vordingborg Svømmeklub DDS Sjølund Gruppe Kastrup Gymnastik og Idrætsforening FDF Ørslev Vordingborg Vordingborg Billardklub Vordingborg Gymnastikforening INNERWHEEL Vordingborg Langebæk Badmintonklub

3 Vi kan se af vores registreringer, at vi har ydet støtte også til børn og unge fra en række foreninger, som ikke er medlemmer af BROEN Vordingborg. Det er ikke en betingelse for støtte, at man er medlem af BROEN, men det ville efterlade det indtryk, at vi samarbejder omkring børnene og de unge, såfremt man blev medlem af BROEN Vordingborg for det symbolske beløb af kr. 100, pr år. Og samarbejde er et nøgleord i vores arbejde. Vi ønsker vedholdenhed i børnenes og de unges aktiviteter - simpelthen fordi vi tror på, at det gavner børnene på længere sigt, at være med i noget sammen med andre. Vi kunne tænke os, at alle foreninger ville påtage sig det sociale ansvar, det vil være at yde en lille ekstra indsats for de børn, der har det svært. De frivillige må bidrage yderligere og organisere sig så det er muligt. Vi skal ikke regne med, at kommunen hjælper andre end kun de allermest udsatte og de som har størst behov for støtte. Der er kommunale besparelser nu og der vil komme yderligere i fremtiden - skal man tro professor Jacob Torfing fra RUC. Det kan være en forglemmelse fra enkelte foreninger, at man ikke har fornyet sit kontingent eller at man ikke har indmeldt sig i BROEN Vordingborg, men det kan også være, at vi skal blive bedre til at sikre administrativ kontinuitet. Det tager nogen tid, når man skal etablere sig som ny forening. Vi skal finde de administrative rutiner, der virker og de første par år har været indsamling af erfaringer. Det gælder for BROEN Danmark såvel som for os ude i de enkelte lokalafdelinger. I år er vi kommet på plads med de brochurer og de ansøgningsskemaer vi gerne vil have. Og snart efter får vi et elektronisk ansøgningsskema på vores hjemmeside. Målet er, at det skal være så let som muligt for alle parter. Vi skal "væk med bøvlet", når vi udfører frivilligt arbejde. Vi har presset på over for vores hovedorganisation på at få trykt "Tak for støtten"- beviser og nogle klistermærker og streamers, der kan være med til at synliggøre BROEN Vordingborg. Vores BROEN-Vordingborg skilt har omsider fundet sin faste plads. På det allerbedste sted - over indgangspartiet på PANTEREN. Der er en del sponsorer på, men der er stadig plads til flere. Reglen er, at alle der bidrager med et årligt beløb på kr. 1000,- og derover, får sit navn på skiltet.

4 I løbet af året har vi haft møde med Ungdomsskolen og politiet. Vi drøftede oprettelsen af en "udstyrsbank" - et depot for brugt udstyr, der var blevet for småt og derfor lige så godt kunne videregives til andre. Udstyrsbanken eksisterer men vi kunne ikke gå arbejdsmæssigt ind i det. Politiet er fortsat behjælpelige med udlodning af stjålne cykler, der efter nogen tid på depot kan være en uvurderlig hjælp for nogle af de børn og unge vi støtter. BROEN Vordingborg har et par gange betalt for manglende reservedele.. På frivillighedsdagen mødte vi RØDE KORS FAMILIENETVÆRK. Vi har indgået et samarbejde, dels fordi vi kunne vinde en udlodning på kr. 5000,- for den bedste netværksskabelse men mest fordi vi kan se fornuften i at komme 360 grader rundt om de enkelte børn og unge. Vi vandt udlodningen og har besluttet at samarbejde om et større projekt, hvis formål det er at forene kræfterne til afholdelse af en større sommercamp, som gerne skal føre med sig, at man fortsætter i en fritidsaktivitet - også bagefter. Vi ønsker med denne sommercamp at komme hele vejen rundt, inddrage forskellige institutioner, foreninger og ikke mindst forældrene. Og vi har stedet, der skal være udgangspunkt for herlighederne: PANTEREN. BROEN Vordingborg og RØDE KORS Familienetværk vil ligeså arbejde på, at få frivillighedspolitikken implementeret. Deltagelse på frivillighedsdagen har vist os, at mange frivillige er interesserede i at hjælpe. Vi ved også, at Vordingborg Kommune meget gerne vil samarbejde med de frivillige. Borgmesteren siger det, men det vigtige er, at man har vedtaget en endog meget stærk frivillighedspolitik. "Vordingborg Kommune vil aktiv dialog med de frivillige om udvikling af nye former for samarbejder, herunder partnerskaber, aftaler mv. Samarbejdet skal være med til at bevare og udvikle frivillighedskulturen men også være med til at invitere de frivillige indenfor, når frivillige selv ønsker at være et supplement til de kommunale kerneopgaver. Vordingborg Kommune ønsker at styrke og udvikle nye former Samarbejdet skal udvikle og styrke de kommunale arbejdsgange og principper for samarbejde med frivillige i forhold til løsning af forskellige opgaver. Samarbejdet kan ligeledes være med til at udvikle og styrke foreningernes arbejdsgange og principper for samarbejdet med kommunen.

5 Derfor gør vi: Vi udarbejder nye værktøjer og metoder til samarbejdet i fællesskab med de frivillige Vi giver de frivillige mulighed for at samarbejde med kommunen om opgaver og aktiviteter, de frivillige ønsker Vi udarbejder klare retningslinjer for samarbejder mellem frivillige og kommunalt ansatte, der hvor opgaverne løses i fællesskab, så forventningerne til hinanden er afklaret Når vi laver nye samarbejder, bygger vi videre på de positive erfaringer fra eksisterende samarbejder" Desværre kan vi frivillige ikke rigtig se, at man er kommet ordentlig i gang. Hvis ovennævnte skal lykkes, skal der igangsættes en aktiv proces. Der er nok af opgaver at tage fat på. Måske skulle man udvikle frivilighedsdagen til at være andet end parade-taler, underholdning og en foredragsholder udefra. Måske skulle vi selv få drøftet, hvad vi vil gøre i Vordingborg. Vi savner "værktøjer og metoder til samarbejdet i fællesskab...". Vi mangler "klare retningslinier for samarbejder mellem frivillige og kommunalt ansatte, der hvor opgaverne løses i fællesskab, så forventningerne til hinanden er afklaret". Det er nødvendigt, at flere idrætsforeninger stiller op på frivillighedsdagen. Det er vores opfattelse, at mange glimrede ved deres fravær. Idrætsforeningerne må påtage sig et socialt ansvar. De frivillige skal øve sig på at samarbejde med de kommunalt ansatte men det gælder i lige høj grad, at kommunalt ansatte skal øve sig på at samarbejde med de frivillige. Det er en kulturændring. Der er fin stemning i bestyrelsen og vi synes fortsat, at det er sjovt at være med i arbejdet.. Kaj Aagaard Formand BROEN Vordingborg Vordingborg, den 30. januar 2015

6

Udvikling af etniske minoritetsforeninger

Udvikling af etniske minoritetsforeninger Udvikling af etniske minoritetsforeninger - En guide til frivilligkonsulenter Er denne guide noget for dig? Arbejder du med at understøtte udvikling af etniske minoritetsforeninger? Vil du have inspiration

Læs mere

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik. Header Udret mere bliv ikke kun flere En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv Rubrik Header (0) Rubrik Citat Reference Sideheader Udret mere - bliv ikke kun flere En guide til et styrket

Læs mere

Tidlig indsats gør en forskel. Erfaringer fra projekt Udsatte børn i dagtilbud

Tidlig indsats gør en forskel. Erfaringer fra projekt Udsatte børn i dagtilbud Tidlig indsats gør en forskel Erfaringer fra projekt Udsatte børn i dagtilbud Indhold Forord Forord 2 Ti tankevækkere fra projektet 3 Kort sagt 4 Nye holdninger 6 Nødvendige kompetencer 8 De rette rammer

Læs mere

Der er kun én, der kan forandre din situation, og det er dig selv. Hvis du beslutter det, er der mange mennesker, der gerne vil hjælpe dig.

Der er kun én, der kan forandre din situation, og det er dig selv. Hvis du beslutter det, er der mange mennesker, der gerne vil hjælpe dig. FAKTUM KRIMINALFORSORGEN Der er kun én, der kan forandre din situation, og det er dig selv. Hvis du beslutter det, er der mange mennesker, der gerne vil hjælpe dig. Hans Andersen, Exit, til de indsatte

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Nye tider, nye samarbejdsformer

Nye tider, nye samarbejdsformer Nye tider, nye samarbejdsformer En DATS rapport om udvikling af nye samarbejdsstrukturer og netværk udarbejdet af Line Hauger og Ann Vægter Projektet er støttet af Udviklingspuljen 2007 Dansk Folkeoplysnings

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

LIVSKVALITET OG SELVBESTEMMELSE PÅ PLEJEHJEM. Ældrekommissionen - Kommission om livskvalitet og selvbestemmelse i plejebolig og plejehjem

LIVSKVALITET OG SELVBESTEMMELSE PÅ PLEJEHJEM. Ældrekommissionen - Kommission om livskvalitet og selvbestemmelse i plejebolig og plejehjem LIVSKVALITET OG SELVBESTEMMELSE PÅ PLEJEHJEM Ældrekommissionen - Kommission om livskvalitet og selvbestemmelse i plejebolig og plejehjem LIVSKVALITET OG SELVBESTEMMELSE PÅ PLEJEHJEM Ældrekommissionen

Læs mere

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning Indledning Denne værktøjskasse har til formål at give gode råd til, hvordan man som frivilliggruppe skriver en ansøgning og hvilke overvejelser man skal gøre sig,

Læs mere

Erfaringer med det nye socialtilsyn

Erfaringer med det nye socialtilsyn Pernille Hjarsbech og Ulf Hjelmar Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud på stofmisbrugsområdet hkjh Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes EVALUERINGSRAPPORT Historien om en succes En indsats der rykker Denne rapport fortæller historien om en succes Vester Voldgade 17 1552 København V Tlf. 33 63 10 00 www.kab-bolig.dk Det er historien om

Læs mere

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Katja Jørgensen Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Aalborg 2007 Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde 1. udgave

Læs mere

MERE END BARE ET FRITIDSJOB

MERE END BARE ET FRITIDSJOB MERE END BARE ET FRITIDSJOB Evaluering af Projekt Fritidsjob i Viby Syd 1 Det Boligsociale Fællessekretariat 2 Det Boligsociale Fællessekretariat blev etableret af de aarhusianske bolig organisationer

Læs mere

Børn og Unge. De 9 strategier

Børn og Unge. De 9 strategier Børn og Unge Børn og Unge De 9 strategier Århus Kommune Senest revideret februar 2010 Børn og Unge DE NI STRATEGIER Børn og Unge har opstillet ni strategier, der tilsammen skal sikre, at vi arbejder målrettet

Læs mere

Samarbejde mellem folkeskolen og idrætsforeningerne - modeller til inspiration

Samarbejde mellem folkeskolen og idrætsforeningerne - modeller til inspiration Samarbejde mellem folkeskolen og idrætsforeningerne - modeller til inspiration Forord I forsommeren blev der indgået politisk aftale om en omfattende og visionær reform af Folkeskolen. Intentionen er at

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Projekt Aktiv Fritid. Forhold og spørgsmål til nærmere belysning?

Projekt Aktiv Fritid. Forhold og spørgsmål til nærmere belysning? Projekt Aktiv Fritid Forhold og spørgsmål til nærmere belysning? Kære deltagere i kick-off mødet omkring projekt Aktiv Fritid. Allerførst vil vi gerne sige tak for alle jeres bidrag i forbindelse med gruppearbejdet.

Læs mere

Regeringen vil forbedre ældreplejen yderligere og prioritere ældre med særlige behov. Nye tiltag fra 2016.

Regeringen vil forbedre ældreplejen yderligere og prioritere ældre med særlige behov. Nye tiltag fra 2016. Regeringen vil forbedre ældreplejen yderligere og prioritere ældre med særlige behov. Nye tiltag fra 2016. Større indsats mod demens Flere faste læger på plejehjem og bosteder Styrket indsats mod ensomhed

Læs mere

Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering

Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering Rådgivende Sociologer for Ældre Sagen 2013 1 Kapitel 1 Baggrund Ud af busken bank på nye døre. Slutevaluering Rapporten er udarbejdet i 2013 Rapporten er udarbejdet

Læs mere

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Pressemeddelelse den 12. september 2013 Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Lejre Kommune igangsatte i foråret en ekstraordinær indsats for at komme ungdomsarbejdsløsheden til livs via

Læs mere

HERNING KOMMUNE. SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport. Juni 2013

HERNING KOMMUNE. SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport. Juni 2013 HERNING KOMMUNE SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport Juni 2013 Notat HERNING KOMMUNE SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport 3. juni 2013 Udarbejdet af jmh, pfk Kontrolleret af pfk

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave

Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave Lyngbyen Plads til forskel 1 Indhold Forord. 2. Resume... 3. Lyngbyen - og perspektiverne i det boligsociale arbejde 3. Vision og overordnede

Læs mere

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt Det har du ret til til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt 2 Til forældre Dit barn er anbragt eller skal anbringes Det er dit barn, det handler om Serviceloven beskriver reglerne for anbringelser

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

HVORDAN UNDERSTØTTES UDDANNELSESPÅLÆG

HVORDAN UNDERSTØTTES UDDANNELSESPÅLÆG HVORDAN UNDERSTØTTES UDDANNELSESPÅLÆG Læring fra udviklingsprojekter om BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND Design og layout: Wanek & Myrner December

Læs mere

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE 1 Jeg gjorde det du kan også! Netværksrådslagning for hjemløse Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM s Sociale Arbejde i Danmark, 2006 Tekst:

Læs mere

FRIVILLIGHED. April 2014. Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan på side 18

FRIVILLIGHED. April 2014. Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan på side 18 NYHEDSBREV /11 April 2014 BESKÆFTIGELSE Bæredygtigt besparelses potentiale i Sorø FRIVILLIGHED Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere