Ankel fod ortoser (AFO)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ankel fod ortoser (AFO)"

Transkript

1 Ankel fod ortoser (AFO)

2

3 Generelle informationer Ankel Fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien. Denne AFO guide er tænkt som et lille opslagsværk, der kan give et overblik over de mest anvendte AFO typer, man kan møde i sin hverdag. Guiden er ikke udtømmende, men er dækkende for ortoser, der bruges af personer med diagnoser som CP, MMC samt andre neurologiske lidelser. En AFO kan både være præfabrikeret og individuelt fremstillet. I guiden beskriver vi de individuelt fremstillede AFO. De præfabrikerede vil ikke fremgå i denne guide, men vil kunne findes i AFO-dropfodsguiden. Biomekaniske overvejelser Opbygning: Det er vigtig i AFO opbygning at tage hensyn til fodens bevægelsesomfang, kontrakturer, deformiteter, tonus og fejlstillinger. En grundig undersøgelse af m. gastrocnemius længde er af største vigtighed, når det skal afgøres, om en ortose bør forsynes med et ankelled, samt fodens stilling i AFO en.

4 Generelt set bør der være graders bevægelse i dorsalflektion i ankelleddet, hvis man ønsker at benytte mekaniske led. Er der et bevægelsesomfang, der er mindre end grader, vil: - foden fejlstilles i ortosen under gang, - knæet ikke kunne ekstenderes i den sidste del af gangcyklus (terminal stance) - m. gastrocnemius ikke kunne producere kraft, da den er overspændt Er der tilstrækkelig bevægelsesomfang til stede i ankelleddet, bør styrke og kontrol vurderes. Først herefter kan det afgøres, i hvilket omfang dorsal- og plantarflektion kan tillades i ankelleddet. Herefter gøres overvejelser omkring ortosens opstilling i en fodtøjskombination, for herved at opnå den mest optimale balance og segmentforflytning proximalt for AFO.

5 Fodtøj: Det er vigtigt at være bevidst om, at langt de fleste ortoser kun fungerer i kombination med fodtøj, og at forkert valg af fodtøj kan ødelægge funktionen af en ellers korrekt udformet ortose. Forandringer i hælhøjde, hårdhed af sål og udformning af hælen vil kunne ændre statikken i en ortose markant, og det er derfor vigtigt, at vurdere AFO ens funktion sammen med fodtøjet. Omvendt vil ændringer på fodtøjets sål f. eks kunne optimere balancen, blødgøre hæl-i-sætning, hjælpe til afviklingen og udligne benlængdeforskel. Økonomi: AFO bruges oftest som et varigt hjælpemiddel. Et hjælpemiddel skal afhjælpe et funktionshandicap og borgeren kan ansøge bevilling hos sin kommunen for at få dækket udgifterne til AFO. Fremstilling af hjælpemiddel må ikke påbegyndes, før der er udstedt bevilling. Hvis en AFO skal anvendes midlertidigt og ordineres af en speciallæge på et sygehus - som led i behandlingen - er det sygehuset, der skal betale udgiften.

6 DAFO (Dynamisk ankel fod ortose)

7 Indikation: Korrigerbare valgus- og varusfejlstillede fødder med instabil mellemfod. Funktion: En DAFO støtter under hele foden med et stabilt hold under svangen samt om mellemfoden. Kan anvendes med tonusregulerende udformning af sål. Forfoden er fleksibel. Materialer og tilskæring: Fremstilles af en tynd fleksibel termoplast. Kan polstres indvendigt med en skumplast. Plasten er rundgående omkring foden og fastgøres med en velcrolukning oven på vristen. Den rundgående tilskæring gør ortosen stabil. En DAFO kan have forskellige tilskæringer.

8 AFO (Ankel fod ortose)

9 Indikation: Korrigerbare valgus- og varusfejlstillede fødder med instabil mellemfod. Manglende kontrol over ankelleddet enten pga. ændret tonus, manglende kontrol eller hvor bevægelse er på bekostning af fejlstilling i mellemfoden. Funktion: Korrektion og stabilisering af ankelled og mellemfod. Skabe mulighed for standfunktion og/eller gangfunktion. Skabe mulighed for neutral belastning både siddende og stående. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller i glas-kulfiber laminat. Kan polstres indvendigt med skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektionen af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger.

10 AFO med fleksibel plastled

11 Indikation: Korrigerbare valgus- og varusfejlstillede fødder med instabil mellemfod. Fri dorsalflektion i AFO stiller krav til at kunne kontrollere tyngdekraftens virkning i den stående og gående stilling. Funktion: Korrektion af ankelled og mellemfod og evt. forhindre plantarflektion og hyperekstension i knæ. Skabe mulighed for gangfunktion med korrekt belastning på foden. Forhindre plantarflektion for at undgå tiltagende kontraktur i m. gastrocnemius. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller i glas-kulfiber laminat med et fleksibelt plastled med mulighed for plantarstop. Kan polstres indvendigt med skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektion af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger. Til aktiv brug anvendes AFO med fodtøj.

12 AFO med metalled med justerbar ankelbevægelse

13 Indikation: Korrigerbare valgus- og varusfejlstillede fødder med instabil mellemfod. Bruges i tilfælde, hvor patienten ikke selv har kontrol over mellemfoden pga. ændret tonus. Jo bedre patienten kan kontrollere tyngdekraftens virkning stående og gående, jo mere dorsalog plantarbevægelse kan gives. Funktion: Korrektion af ankelled og mellemfod. Kontrollere underbenssegmentets bevægelse, og dermed skabe mulighed for optimal gangfunktion med korrekt belastning på foden. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller i glas-kulfiber laminat med et justerbart metalled. Kan polstres indvendigt med skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektion af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger.

14 AFO med fjederpåvirket ankelled

15 Indikation: Korrektion og stabilisering af mellemfoden til, om muligt, neutral position, samt kontrol af ankelleddets bevægeudslag og dynamiske funktion. Bruges i tilfælde, hvor patienten ikke selv har kontrol over mellemfoden og har brug for dynamisk påvirkning i ankelleddet. Jo bedre patienten kan kontrollere tyngdekraftens virkning i den stående og gående position, jo mere dorsal- og plantarbevægelse kan gives. Funktion: Korrektion af ankelled og mellemfod. Kontrollere underbenssegmentets bevægelse samt skabe dynamik over leddet, og dermed skabe mulighed for optimal gangfunktion med korrekt belastning på foden. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller i glas-kulfiber laminat med et justerbart metalled, hvor modstanden i plantar- og dorsalbevægelse kan justeres. AFO kan polstres med en indvendig skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektion af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger.

16 AFO med kulfiberfjeder

17 Indikation: Korrektion og stabilisering af mellemfoden og ankelleddet i neutral position, samt kontrol af ankelleddets bevægelsesomfang. Bruges i tilfælde, hvor der ønskes en mere kontrolleret proximal segmentforflytning vha. den energilagrende fjeder som bl.a. resulterer i et mere dynamisk afsæt. Funktion: Korrektion af ankelled og mellemfod. Skabe mulighed for gangfunktion med korrekt belastning på foden. Giver fjedring i AFO under gang. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller glas-kulfiber laminat med en kulfiberfjeder. AFO kan polstres med en indvendig skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektion af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger.

18 GRAFO (ground reaction force ankle foot orthosis)/rear Entry

19 Indikation: Manglende ekstension over knæled i gang - Crouch gait. Korrektion og stabilisering af mellemfoden i neutral position, samt kontrol af ankel og knæled. Funktion: Korrektion af ankelled og mellemfod. Skabe mulighed for stand- eller gangfunktion med korrekt belastning på foden. Materialer og tilskæring: AFO er fremstillet af fast termoplast eller i glas-kulfiber laminat. Der kan anvendes et metalled. AFO kan polstres med en indvendig skumplast. AFO kan forsynes med indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt med korrektionspuder, som optimerer korrektion af fejlstillinger. AFO støtter på forsiden af underbenet op til patella. AFO lukkes ofte med velcrolukninger. Det kræver justering af skoens sål for at få den ønskede effekt af GRAFO.

20 AFO Spring (springortosen)

21 Indikation: Korrektion og stabilisering af mellemfoden og ankelleddet i neutral position, samt kontrol af ankelleddets bevægelses omfang. Bruges i de tilfælde, hvor der ønskes en mere energilagrende fjeder, som bl.a. resulterer i et mere dynamisk afsæt. Springortosen er udviklet specielt til børn med MMC eller lignende diagnoser. Funktion: Korrektion og kontrol af ankelleddet. Skabe mulighed for gangfunktion med korrekt belastning på foden. Give fjedring i AFO under gang og skabe et dynamisk afsæt. Materialer og tilskæring: AFO spring er fremstillet i et glas-kulfiber laminat med en kraftig kulfiberfjeder. AFO kan polstres med indvendig skumplast. Der kan laves en indvendig opbygning under foden (som regel hælen) samt indsættes korrektionspuder, som optimerer korrektionen af fejlstillinger. AFO lukkes ofte med velcrolukninger.

22 AFO Læder

23 Indikation: Svære korrektioner af fejlstillinger, store udligninger for benlængdeforskel eller smerte problemer, hvor en omsluttende ortose er nødvendig. Læderortosen kan være en mulighed, hvor der er problemer med allergiske reaktioner. Læderortosen, som hjælpemiddel, bruges oftest til voksne. AFO læder til børn bruges typisk, når der fremstilles lædernatbandager, som led i en behandling. Funktion: Fast AFO, som immobiliserer ankelleddet. Materialer: Læder omslutter benet og foden helt fra under knæleddet og ned til fodens grundled. Der er som regel kun en åbning på 1½ til 2 cm fortil langs benet. Læderet er fleksibelt og kan trækkes ud langs åbningen, så ortosen nemt kan tages af og på. Læderet skal afstives med fast termoplast, kulfiber eller evt. metalskinner. AFO læder kan polstres indvendigt, hvis dette måtte være nødvendigt.

24 BRØNDBY AFDELING Sognevej 25, Bygning Brøndby Telefon ODENSE AFDELING Børstenbindervej Odense M Telefon KOLDING AFDELING C.F. Tietgens Vej Kolding Telefon ESBJERG AFDELING Tømrervej Esbjerg Telefon VEJLE AFDELING Gunhilds Plads 6 1th 7100 Vejle Telefon ÅRHUS AFDELING Graham Bells Vej Århus N Telefon:

Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7

Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7 Dropfodsguide (AFO) Indholdsfortegnelsen Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3 Dropfodsbandage...5 AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7 Dropfodssimulator FES (funktionel

Læs mere

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj GIGT & FØDDER Gigt i fødderne Gigt kan gøre tilværelsen besværlig, men det behøver livet ikke at blive ringere af. Ofte drejer det sig om at gribe tingene lidt anderledes an. Den moderne behandling af

Læs mere

Protese Guide PF, TT, KD, TF

Protese Guide PF, TT, KD, TF Protese Guide PF, TT, KD, TF Indholdsfortegnelsen Generelle informationer...3 PF proteser (partielle fodproteser)...4 TT proteser...6 KD proteser... 11 TF proteser... 13 Generelle informationer Proteser

Læs mere

Træning med elastik. Øvelser for hofte, ben og ankel

Træning med elastik. Øvelser for hofte, ben og ankel Træning med elastik Øvelser for hofte, ben og ankel Finn Johannsen, speciallæge i reumatologi, fysiurgi og idrætsmedicin Speciallægepraksis, Stavnsholtvej 33, 3520 Farum Træning med elastik Træning med

Læs mere

Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt.

Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt. Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt. Baggrunden for, og fordelen ved at der er brugt en sål og at trækøjerne

Læs mere

SUPPORT FOR BETTER LIFE

SUPPORT FOR BETTER LIFE SUPPORT FOR BETTER LIFE VERDENSFØRENDE INDENFOR KOMPOSITTEKNOLOGI TIL ANKEL-FOD-ORTOSER allardafo.com INDHOLD OM ALLARD AFO 4 ALLARD AFO TEKNOLOGIEN 5 PRODUKTGUIDE 6 & 7 FLOW TEKNOLOGI: YPSILON FLOW½

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Patientvejledning Træningsprogram - ankel Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Dette træningsprogram indeholder øvelser til at behandle achillessenen efter overrivning (ruptur).

Læs mere

Den Danske Bandagistbranche 2016. Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo

Den Danske Bandagistbranche 2016. Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo Den Danske Bandagistbranche 2016 Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo Betaling for ortopædiske hjælpemidler (proteser, ortoser og ortopædisk fodtøj) < 5 % betales af patienten selv 5

Læs mere

Når fod og ankel gør ondt

Når fod og ankel gør ondt - hurtig og sikker behandling Dine fødder er dit fundament. Du går, sidder, står, eller løber hver dag - og oplever du smerter i fødder eller ankler, kan det være til stor gene. Nogle smerter går væk af

Læs mere

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte,

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, BØRN & FØDDER Små fødder Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, fordi de ikke er pakket ind i sko. Dette er de indtil

Læs mere

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen.

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen. Den smertende storetåknyst Hvad er en knyst? En knyst er et fremspring på en underliggende knogle. Årsagen til at knyster giver smerter er at bløddelsvævene udsættes for et tryk mellem knogle og fodtøj.

Læs mere

A-kursus i fod & ankelkirurgi

A-kursus i fod & ankelkirurgi A-kursus i fod & ankelkirurgi Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Hvidovre Hospital 26. 27. september 2011 Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Ortopædisk fodtøj Fodindlæg Konservative

Læs mere

HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER

HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER 2 Velkommen til Sahvas specialister Hos Sahva har vi branchens dygtigste team af specialister, der står klar til at hjælpe dig. Med stor erfaring og den nyeste scanningsteknologi

Læs mere

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler.

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler. Produktkatalog INDLÆG TIL BØRN Formthotics Youth Dual Helt indlæg til børn. Giver optimal og naturlig støtte. Afhjælper smerter i barnets fødder, knæ og ben. Forbedrer barnets gangart og giver en god kropsholdning.

Læs mere

BlueROCKER. I ønskede. Vi lyttede! Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2.

BlueROCKER. I ønskede. Vi lyttede!  Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2. BlueROCKER Vi lyttede! I ønskede 2.0 Addition Beige 2.0 Addition Black Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions www.camp.dk Family Introduktion -familien er en unik serie af produkter

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com Ny letvægtssål Den nye letvægtssål er lavet i EVA. Sålens volume og den indbyggede

Læs mere

Tapening bruges derudover til biomekanisk korrektion:

Tapening bruges derudover til biomekanisk korrektion: aggrund for tapening: Tapening betyder at man ved hjælp af special-tape (ofte kaldt: sportstape ) påklistret huden forsøger at aflaste skadede strukturer. Tapening har en udbredt anvendelse indenfor idrætten,

Læs mere

Sundhedstjenesten. Styrk dit barns fødder. Rigtig god fornøjelse. www.sundhedstjenesten-egedal.dk. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko.

Sundhedstjenesten. Styrk dit barns fødder. Rigtig god fornøjelse. www.sundhedstjenesten-egedal.dk. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko. Det styrker knæene at køre på løbehjul, hvor der selvfølgelig skiftes ben ind imellem. Styrk dit barns fødder Det styrker knæene at cykle- gerne lidt op af

Læs mere

Personer med stærkt nedsat sensibilitet skal opfordres til flere gange dagligt at kontrollere sit ben.

Personer med stærkt nedsat sensibilitet skal opfordres til flere gange dagligt at kontrollere sit ben. Formular til bestilling af ToeOFF/BlueRocker Custom og Custom AFO Standard/Rigid. Læs disse instruktioner nøje inden bestilling. ToeOFF/BlueRocker-custom er begge CE-mærkede produkter der følger de gængse

Læs mere

Overrivning af akillessenen

Overrivning af akillessenen Din akillessene er revet over, og derfor er din fod i en Walker-støvle med 3 kiler under hælen. Senen aflastes, når foden holdes helt strakt i spidsfod. Overrevet akillessene (foto: IK) Nyere undersøgelser

Læs mere

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver behandling. Formålet

Læs mere

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår?

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Trykaflastning Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Af Aase Fremmelevholm, Tryksårssygeplejerske, Odense Universitetshospital Aase Fremmelevholm Tryksårssygeplejerske Odense

Læs mere

Fødder og sportsskader

Fødder og sportsskader IDRÆT & FØDDER Fødder og sportsskader Fødderne er ofte årsagen til skader Rigtig mange skader hænger sammen med den måde, du belaster din fødder på. Forskningen og erfaringen har vist, at mange af disse

Læs mere

BEDRE FUNKTIONALITET

BEDRE FUNKTIONALITET Anatomic formstøbt sæde BEDRE FUNKTIONALITET DYNAMIK LUFT/VARME REGULERENDE POSITIONERING AFLASTNING STABILITET 100% TILPASSET DEN ENKELTE BORGER FÅ BALANCE I KROPPEN Billedet viser Et individuelt udformet

Læs mere

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper 13:59 Side 1 AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S Sko der hjælper 14.13 13:59 Side 2 510-0 Som bruger af ortopædisk fodtøj ved man, hvad der betyder mest, når behovet for ortopædiske sko eller støvler

Læs mere

Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog

Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog Velkommen til Tjubang Sko, og tak for du tager dig tid til at kigge i vores katalog. Vi har gennem de sidste 15 år designet og forhandlet Arauto RAP, i daglig tale

Læs mere

Øvelser til patienter der har fået et nyt knæ

Øvelser til patienter der har fået et nyt knæ Patientinformation Øvelser til patienter der har fået et nyt knæ Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 2 Rev. aug. 2010 Øvelser til patienter der har fået et nyt knæ Det er vigtigt at du medbringer

Læs mere

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE - Et sæde fuld af muligheder Anatomic formstøbt sæde er det ultimative produkt i forhold til individuel siddestilling og tilpasning. Her er mulighed for at give så meget støtte

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut:

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER der har fået foretaget inforation i KNÆleddet

Læs mere

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE 1 ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE Dato:... Diabetestype: Diabetes konstateret år:...... Navn:... CPR-nummer:... Fodterapeut:..... De med farve og * markerede felter har betydning for beregningen af risikogruppen

Læs mere

Ortopædkirurgi for ergoterapeuter og fysioterapeuter

Ortopædkirurgi for ergoterapeuter og fysioterapeuter Bevægelighedstræning af knæ Fig. 25.30. Træning af fleksion Bøj og stræk knæet ledet aktivt. Foden glider på tæppeflise. Bevægelighedstræning af knæ A B C Fig. 25.31. Træning af fuld passiv fleksion i

Læs mere

Patientinformation. Fodledsforstuvning. Centerskadestue og skadeklinikkerne

Patientinformation. Fodledsforstuvning. Centerskadestue og skadeklinikkerne Patientinformation Fodledsforstuvning Centerskadestue og skadeklinikkerne Kvalitet Døgnet Rundt Ortopædkirurgisk Afdeling Forstuvning af fodled Forstuvning Ordet forstuvning dækker over mange ting, lige

Læs mere

CP og ortopædkirurgi. Søren Harving

CP og ortopædkirurgi. Søren Harving Søren Harving 1 Planlagte emner Pes plano-valgus Normale CP Fodkapsler Operationer Achillessener Platfødder Femurrotationsforhold Normale CP Botox 2 Pes plano-valgus Rigid platfod Blød platfod 3 Pes plano-valgus

Læs mere

Fod- og fodledsortoser. www.camp.dk

Fod- og fodledsortoser. www.camp.dk Fod- og fodledsortoser www.camp.dk Albue- og hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende, udtagelig gelplade der beskytter huden og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Omkreds ankel

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ Håndsyet ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den

Læs mere

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj Kravspecifikation: 12-by udbud på ortopædisk fodtøj 2009. Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj stid: Førstegangs bevilling max. 12 uger, efterfølgende max. 8 uger. Reparationer:

Læs mere

CoFlex TLC. 2-lags kompressionssystem. Kompressionsbehandling ved venøs insufficiens

CoFlex TLC. 2-lags kompressionssystem. Kompressionsbehandling ved venøs insufficiens CoFlex TLC -lags kompressionssystem Kompressionsbehandling ved venøs insufficiens CoFlex TLC er et -lags kompressionssystem til behandling af venøst betinget ødem og bensår. Systemet består af latexfrie

Læs mere

Rehband Arch Indicator Art nr. 646M49

Rehband Arch Indicator Art nr. 646M49 TECH INSOLES Rehbands sålekoncept Tech Insole består af 6 såler, som supplerer vores nuværende sortiment. Tech Insole yder god støtte og støddæmpning mod alle belastninger, foden udsættes for. TECH INSOLES

Læs mere

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver operation. Formålet

Læs mere

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden 1990. Huntington. Hjælpemidler til. Sygdom

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden 1990. Huntington. Hjælpemidler til. Sygdom J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Huntington Hjælpemidler til Sygdom Huntington Sygdom VELKOMMEN til Jysk Handi s verden af hjælpemidler til personer med diagnosen Huntington

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled

Indsættelse af nyt hofteled Information og øvelsesprogram Indsættelse af nyt hofteled uden restriktioner Fysioterapien SVS Indholdsfortegnelse Information side 2 Bilkørsel side 3 Øvelsesprogram side 4 Liggende øvelser side 5 Stående

Læs mere

HVAD SKAL VI MED SKINNER

HVAD SKAL VI MED SKINNER HVAD SKAL VI MED SKINNER Efter en studietur til Belgien hos ergoterapeut Paul van Lede, har jeg fået en større forståelse for hvilke materialer vi skal bruge, når vi som ergoterapeuter tilpasser håndskinner.

Læs mere

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER 02 Hvad er apopleksi? Alle kan blive ramt af apopleksi (slagtilfælde) unge som gamle. Apopleksi er en pludselig opstået neurologisk skade, der sker på grund af nedsat

Læs mere

spil gigten af banen undgå skader

spil gigten af banen undgå skader spil gigten af banen undgå skader hjælp de unge spillere med at undgå skader 2 Alvorlige skader i knæ- og ankelled hænger ofte sammen med et aktivt fodboldliv. Det gælder for såvel bredde- og elitefodbold

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion har været en forespørgsel som vi nu

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

Gang & løb. PanumPanik UE B- spørgsmål

Gang & løb. PanumPanik UE B- spørgsmål Gang & løb Gang og løb er menneskets to naturlige måder at bevæge sig på. Bevægelsen er yderst kompliceret og kræver fin koordination af talrige muskler. Svigter denne koordination indtræder afvigelser

Læs mere

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Ortoser til børn med cerebral parese Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Odense, 1. september 2009 Eftermiddagens program Hvem er vi!! Ortoser til øvre ekstremiteter og korsetter Ortoser

Læs mere

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår.

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår. Behandlersko Forord Axel Madsen Health Care A/S er forhandler af Darco s professionelle produktserie inden for ortopædiske sko og aflastende tilbehør til forebyggelse, postoperativ behandling og som led

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion, har været en forespørgsel, som vi nu

Læs mere

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013)

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013) Indholdsfortegnelsen. 1. Introduktion.... 2. Generelle forsigtigheds regler:... 3. Anvendelsesområde.... 4. Levetid for produktet.... 5. Udpakning.... 6. Gode råd ved gang og anvendelse. (vejledning til

Læs mere

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG Det er vigtigt, at du bruger det rette sikkerhedsfodtøj, når du arbejder. På dit arbejde bruger du din krop aktivt mange timer om dagen. Det belaster både fødder,

Læs mere

Børn med bløde led 0-2 år

Børn med bløde led 0-2 år Børn med bløde led 0-2 år Fysioterapeuterne og ergoterapeuterne ved Tværfagligt center for børn og unge i Vejle Kommune. Hvad er bløde led. Alle børn er født bløde og bevægelige. Ved nogle børn ses det

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Indledning Tillykke med dit nye indlæg fra Sahva! Denne pjece er en skriftlig vejledning om dine nye fodindlæg. Pjecen skal supplere den mundtlige vejledning, du har fået af Sahvas

Læs mere

Sådan træner du foden

Sådan træner du foden Du kan med fordel træne foden dagligt, medmindre vi har lavet anden aftale. KONTAKT OG MERE VIDEN Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt Fysio- og Ergoterapi Hjørring Tlf. 97 64

Læs mere

Vær god ved dine fødder det betaler sig

Vær god ved dine fødder det betaler sig En almindelig person går mere end 2 ½ gange rundt om jorden i løbet af livet. Derfor er det vigtigt, at fødderne fungerer godt, og som resten af kroppen skal fødderne trænes og holdes ved lige. Her får

Læs mere

Materialegennemgang. Kano Dansk Kano og Kajak Forbund Redigeret: 04-04-02 Materialegennemgang Hjælpeinstruktør Kapitel 9.5

Materialegennemgang. Kano Dansk Kano og Kajak Forbund Redigeret: 04-04-02 Materialegennemgang Hjælpeinstruktør Kapitel 9.5 Materialegennemgang Valg af padel Tekniske forskelle Det er individuelt hvilken type padel, der er mest hensigtsmæssig for den enkelte klub. Det afhænger af økonomi, målsætning, niveau af kapafdelingen

Læs mere

Designed for movement. Loved by users. Vær med!

Designed for movement. Loved by users. Vær med! Designed for movement. Loved by users. Vær med! Den næste generation NF-WALKER 2 giver en fantastisk mulighed for at udvikle barnets potentiale for selvstændig bevægelse i en stående position. OP, STÅ

Læs mere

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden Hjælpemidler til. Rev. 02 September 2016 NYHED. Huntington. Sygdom

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden Hjælpemidler til. Rev. 02 September 2016 NYHED. Huntington. Sygdom J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Hjælpemidler til Huntington Rev. 02 September 2016 NYHED Sygdom Huntington Sygdom VELKOMMEN til Jysk Handi s verden af hjælpemidler til personer

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut:

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER der har fået foretaget INforation under KNÆskallen

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

Funktionsattest ASK 440 Fodled

Funktionsattest ASK 440 Fodled Funktionsattest ASK 440 Fodled afgivet i henhold til Lov om arbejdsskadesikring 35 og 37 Udfyldes af rekvirenten Navn på tilskadekomne:........ Cpr.nr.:.. -. Adresse:.. Postnr.: By:.. Stilling eller beskæftigelse:..

Læs mere

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud T R Æ N I N G S G U I D E til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud Træningsguide til patienter med hoftebrud Det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation Patientvejledning Ankelstabiliserende operation Ankelledet kan få skader, blive løs og gå ud af led ved gentagne belastninger eller ved én kraftig belastning. Det er oftest ledbåndene på ydersiden af anklen,

Læs mere

Følsomme fødder.

Følsomme fødder. Følsomme fødder www.new-feet.com NYHED - X-LIGHT Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com X-LIGHT gummisål giver ekstra høj komfort Vi har taget ny

Læs mere

Se iorshop.dk -gør hverdagen lettere

Se iorshop.dk -gør hverdagen lettere Sko Velcro. Udtagelig indersål. Udtagelige indersål. ½ Solidus Snørre. Udtagelige indersål. Læst W Varenr. 1044-K Kr. 699,95 Varenr. 9179-BE Kr. 799,95 Varenr. 470030 Kr. 1.499,95 38,40-42 37½-41 Kit Beige

Læs mere

Fodrelaterede belastningsskader: en biomekanisk tilgang til behandlingen

Fodrelaterede belastningsskader: en biomekanisk tilgang til behandlingen Fodrelaterede belastningsskader: en biomekanisk tilgang til behandlingen Thomas Kaiser er bandagist og fysioterapeut. Gennem mange år tilknyttet Team Danmark og idrætsenheden på Bispebjerg Hospital. Driver

Læs mere

Information om behandling af skade på bagerste korsbånd (PCL) med Jack skinne

Information om behandling af skade på bagerste korsbånd (PCL) med Jack skinne Information om behandling af skade på bagerste korsbånd (PCL) med Jack skinne Side 1 af 5 Tage- Hansens Gade 2 DK-8000 Aarhus C Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen Tlf. 7846 7350 Mail: fysergo@auh.rm.dk

Læs mere

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Øget bevægelsesfrihed skaber livskvalitet I Bandagist-Centret arbejder vi for og med mennesker, der har nedsat funktionsevne i bevægeapparatet.

Læs mere

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse:

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse: Kropsrejsen Læg dig på gulvet, så fladt som muligt. Lad arme og ben hvile på gulvet. Luk øjnene, hvis det føles behageligt. Ret opmærksomheden mod kroppens kontakt til underlaget. Ved hver kropsdel kan

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bagog mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Til patienter og pårørende. Knæet. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Knæet. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Knæet Træningsprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken Knæet Udleveret af: Tlf.nr.: 79 97 61 63 Træningen begynder med det samme, hvis ikke andet er

Læs mere

Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL)

Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL) Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL) Du har fået foretaget en rekonstruktion af dit indvendige ledbånd i knæet, og du skal nu i gang med at genoptræne dit knæ. GODE

Læs mere

Ortopædkirurgisk Afdeling. Smerter foran i knæet

Ortopædkirurgisk Afdeling. Smerter foran i knæet Ortopædkirurgisk Afdeling Smerter foran i knæet En af de hyppigste årsager til knæproblemer hos unge er det, man benævner forreste knæsmerter. Dette hentyder til, at smerterne fornemmes fortil i og omkring

Læs mere

Anatomic formstøbt sæde

Anatomic formstøbt sæde - Få balance i kroppen Anatomic formstøbt sæde Anatomic formstøbt sæde har været grundstenen i Anatomic SITT siden starten af 1988. Vi har idag formet mere end 25.000 Anatomic formstøbte sæder, hvilket

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET SIDELEDBÅND (LCL+PLC) (LCL) PLC) (MCL)

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET SIDELEDBÅND (LCL+PLC) (LCL) PLC) (MCL) Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) KONTAKT FYSIOTERAPEUT: Udarbejdet af fysioterapeuterne på Århus Sygehus, 2009. Tlf. 89 49 73 50, Revideret marts 2009. Ophavsretten tilhører

Læs mere

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort Produktsortiment Sport Den ultimative fodkomfort Med mere end 35 års erfaring indenfor sportsmedicin og fodsundhed, har Foot Science hjulpet mange folk af med ømhed og smerter i både fod, knæ, akillessene,

Læs mere

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Patientinformation Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 2 Rev. aug. 2010 Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Det er vigtigt at du medbringer

Læs mere

VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF INDLÆGSKORT

VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF INDLÆGSKORT VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF INDLÆGSKORT LasF 2012 VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF INDLÆGSKORT Denne vejledning er udarbejdet for at kvalitetssikre de undersøgelser, der skal danne grundlag for den fodterapeutiske

Læs mere

Når det handler om den rette positionering.

Når det handler om den rette positionering. P R O D U K T K A T A L O G Når det handler om den rette positionering. Josh Dueck Professionel paralympisk skiløber og bruger af Bodypoint Foto: Alain Sleigher Optimal støtte. Nogle gange betyder den

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har slidgigt i ankelleddet i en grad, som vi kan tilbyde at

Læs mere

Sådan træner du, når du er opereret i knæet

Sådan træner du, når du er opereret i knæet Sådan træner du, når du er opereret i knæet Du skal træne efter din knæoperation for at styrke musklerne omkring knæet. Det er nødvendigt for at du kan opnå normal bevægelighed i knæleddet, og for at du

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

Indlægsguiden En guide til Bauerfeinds mest populære indlæg

Indlægsguiden En guide til Bauerfeinds mest populære indlæg INDLÆG Indlægsguiden En guide til Bauerfeinds mest populære indlæg Indhold Sport GloboTec comfort, Fodboldindlæg GloboTec comfort sports (run, play, walk, golf) ErgoPad ski & skate ErgoPad ball & racket

Læs mere

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel Patientvejledning Ankelartroskopi Kikkertundersøgelse af ankel Hvis du har smerter i anklen, kan man ved en kikkert undersøgelse i anklen vurdere om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Det er også

Læs mere

Fysio- og Ergoterapi

Fysio- og Ergoterapi ØVELSE 1 Stå med afstand mellem benene. Før vægten fra side til side. Bøj let i det ben, du lægger vægten på. ØVELSE 2 Stå med det ene ben foran det andet. Før skiftevis vægten fra det forreste til det

Læs mere

Træningsprogram. Øvelser for smerter i achillessenen

Træningsprogram. Øvelser for smerter i achillessenen Træningsprogram Øvelser for smerter i achillessenen Træning af kroniske smerter i achillessenen Kroniske smerter i achillessenen kan afhjælpes med regelmæssig styrketræning af senen, hvor senen belastes

Læs mere

Funktionsattest ASK 430 Underben

Funktionsattest ASK 430 Underben Funktionsattest ASK 430 Underben afgivet i henhold til Lov om arbejdsskadesikring 35 og 37 Udfyldes af rekvirenten Navn på tilskadekomne:........ Cpr.nr.:.. -. Adresse:.. Postnr.: By:.. Stilling eller

Læs mere

1. Grebet : Formen på pilens krop er mange og har mange navne, men her er 3 begreber der kan bruges om pilens krop og det er følgende.

1. Grebet : Formen på pilens krop er mange og har mange navne, men her er 3 begreber der kan bruges om pilens krop og det er følgende. 1. Grebet : Grebet (grip) er den del af kastet som varierer mest fra spiller til spiller og det er individuelt hvordan der holdes på pilen, det vil dog i de fleste tilfælde være et standard greb med få

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Denne folder supplerer den vejledning, du har fået af Sahvas personale i forbindelse med bestilling og brug af dine indlæg. Vi håber, at du får glæde af dine nye indlæg. Når du

Læs mere

CDS Albue Extension. Brugervejledning

CDS Albue Extension. Brugervejledning CDS Albue Extension Brugervejledning 1 CDS Albueortose Extension Indikationer: Ledkontrakturer Efter operation Efter sædvanlig behandling af skadede led Før og efter ledprotese Artrose og kronisk polyartrit

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Specifikt tilbehør til fx A ERGOtip 2 (HMI-nr. 20811) begynder med HMI-nummeret efterfulgt af en tilføjelse:

Specifikt tilbehør til fx A ERGOtip 2 (HMI-nr. 20811) begynder med HMI-nummeret efterfulgt af en tilføjelse: dan-rehab a/s var det første firma til at anvende HMI-numre som bestillingsnumre. Det letter registreringen og styringen af hjælpemidler i hjælpemiddeldepoterne og sikrer samtidigt, at både kunde og leverandør

Læs mere

Dorado - designet til effektivitet!

Dorado - designet til effektivitet! Dorado - designet til effektivitet! Dorado Trampolinen, som sender dig op i nye højder! Den nye Dorado fra PE-Redskaber er ikke blot designet med vægten lagt på optimal udnyttelse af fjedre, den er også

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I KNÆET

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I KNÆET ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I

Læs mere

CPOP netværksmøde. CP foden. 27 januar Cerebral Parese Teamet Ortopædkirurgisk afdeling Ganganalyse-laboratoriet

CPOP netværksmøde. CP foden. 27 januar Cerebral Parese Teamet Ortopædkirurgisk afdeling Ganganalyse-laboratoriet CPOP netværksmøde CP foden 27 januar 2017 Cerebral betyder 'vedrørende hjernen' Parese betyder 'lammelse' Cerebral Parese (CP) er den medicinske fællesbetegnelse for en tilstand præget af fysisk motoriske

Læs mere

Til patienter og pårørende. Specifik knætræning. Øvelsesprogram for VMO. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Specifik knætræning. Øvelsesprogram for VMO. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Specifik knætræning Øvelsesprogram for VMO Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken VMO Udleveret af: Tlf.nr.: 79 97 61 63 VMO er en muskel og er en forkortelse

Læs mere