HAVNESEDIMENTDEPOT RØNLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HAVNESEDIMENTDEPOT RØNLAND"

Transkript

1 HAVNESEDIMENTDEPOT RØNLAND Depot nr Overgangsplan Juli 2009 En Kommunal Selvstyrehavn Tankskibsvej 4 - Postboks Thyborøn - Telefon Fax

2 Havnesedimentdepot Rønland Side i 1. INDLEDNING Baggrund Formål HANDLINGSPLAN Indretning... 3 Etape 2a Uddannelse af personale Beredskabsplan LOVGRUNDLAG OG PLANFORHOLD Lovgrundlag Miljøbeskyttelsesloven Naturbeskyttelsesloven Planforhold Regionplan VVM Kommune og lokalplan BELIGGENHED OG LOKALISERING Lokalisering Omgivelser Beboelse og erhverv i området Vandindvindings- og vandforsyningsanlæg Rekreative arealer, vandområder mv Overjordiske anlæg og kulturhistoriske monumenter mv EJERFORHOLD OG SIKKERHEDSSTILLELSE Daglig ledelse Sikkerhedsstillelse AFFALD Affaldskategorier og mængder Positivliste og acceptkriterier for affald Kontrol ved affaldsmodtagelse TEKNISK BESKRIVELSE Miljørisikovurdering Drift af deponeringsenhederne MILJØBESKRIVELSE Klimatiske forhold... 15

3 Havnesedimentdepot Rønland Side ii 8.2 Geologi Hydrologi Recipienter FORURENING OG FORURENINGSBEGRÆNSENDE FORANSTALTNINGER Spredning af miljøbelastende stoffer ved aktiv og passiv drift af deponeringsanlæg Perkolatmængder Påvirkning af grundvand Påvirkning af vandløb og overfladerecipienter Støj Spildevand/regnvand Lugt Deponigas Røg, støv m.m Papir og plastflugt Skadedyr Driftsforstyrrelser og uheld RENERE TEKNOLOGI FOREBYGGENDE OG AFHJÆLPENDE FORANSTALTNINGER Slutafdækning Uddannelse og træning MONITERINGS- OG KONTROLPROGRAM Sediment Overfladevand Årsrapport REFERENCER BILAG Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Beliggenhedsplan Fredning og vildtreservat på Harboøre Tange Oversigtsplan Indretningsplan Beregning af sikkerhedsstillelse

4 Havnesedimentdepot Rønland Side 1 1. INDLEDNING I henhold til deponeringsbekendtgørelsen skal alle bestående deponeringsanlæg udarbejde en overgangsplan til brug for en revurdering af anlæggenes vilkår senest den 16. juli Thyborøn Havn indsendte en overgangsplan for etape 1 og 2a af Havnesedimentdepot Rønland, depot nr inden denne dato, men er efterfølgende af Ringkjøbing Amt blevet bedt om at inkludere de fremtidige etaper, herunder den planlagte udvidelse med etape 2b. Sedimentdepot Rønland er et deponi for forurenet havnesediment og ikke et spulefelt da sedimentet køres til med lukket dumper og/eller lastbil og tippes ned i depotet. Depotets etape 1 er opfyldt og nedlukket. Etape 2a har ikke været anvendt siden 2006, og det er ligeledes nedlukket i juni Etape 2b blev etableret i 2006, og taget i brug i Etape 2b blev efter opfordring fra Ringkjøbing Amt og Cheminova udvidet til også at omfatte den planlagte etape 2c. Den således udvidede etape 2b forventes at modtage havnesediment i 50 år. Denne overgangsplan er udarbejdet i henhold til deponeringsbekendtgørelse nr. 650 af 29. juni 2001og struktureret efter Eksempelanlæg 1 Overgangsplan jf. Vejledning om overgangsplaner /1/. 1.1 Baggrund I 1995 meddelte Ringkjøbing Amt miljøgodkendelse til etablering af 1. etape af Havnesedimentdepot Rønland, depot nr , til deponering af ca m 3 havnesediment fra Thyborøn Havn. Depotets etape 1 blev etableret i 1995 og lukket i 2000, efter at der havde været midlertidigt oplagret et parti tørret sediment, hovedsageligt fra Lemvig Havn, oven på depotet. I denne etape er deponeret og komprimeret m³ afdrænet og tørret sediment.

5 Havnesedimentdepot Rønland Side 2 I 1999 meddelte Ringkjøbing Amt miljøgodkendelse for etape 2. Miljøgodkendelsen omfattede hele depotets etape 2 med en forventet deponeringskapacitet på ca m 3 og gav tilladelse til umiddelbart at etablere etape 2a. Før etablering af øvrige etaper skal der indsendes et projekt for udførelsen til amtets godkendelse. Der må deponeres sediment fra havne i Ringkjøbing Amt. Etape 2a blev etableret i 1999, og midlertidigt oplagret, tørret sediment på etape 1 ca m 3 oprenset i perioden , heraf ca m 3 fra Lemvig Havn blev anvendt som bagsiden af dæmningerne omkring etape 2a, hvori der er deponeret og komprimeret ca m³ afdrænet og tørret sediment. Af miljøgodkendelsen for depotet fra 1999 fremgår det, at anlæggets deponeringsaktiviteter er omfattet af punkt K2 på listen over godkendelsespligtige virksomheder. Anlægget er nu omfattet af punkt K 3a deponeringsanlæg for affald, der modtager mere end 10 tons affald pr. dag eller som har en samlet kapacitet på mere end tons, med undtagelse af anlæg for deponering af inert affald. 1.2 Formål Thyborøn Havn har nedlukket etape 1 og etape 2a er nedlukket inden 16. juli Det er således formålet med denne overgangsplan bl.a. at give oplysninger til brug for myndighedernes revurdering af de 2 nedlukkede etaper. Thyborøn Havn har desuden etableret etape 2b af depotet og ønsker at videreføre denne etape efter 16. juli Det er derfor endvidere formålet med overgangsplanen at give oplysninger til myndighedernes brug for godkendelse af drift af etape 2b.

6 Havnesedimentdepot Rønland Side 3 2. HANDLINGSPLAN 2.1 Indretning Etape 1 Er opfyldt og nedlukket. Etape 2a Er opfyldt og nedlukket. Etape 2b Er etableret, dæmninger mv Færdigopfyldes med havnesediment Efter 2009 Færdiggørelse af slutafdækning Efter Uddannelse af personale Der er ikke beskæftiget personale på Havnesedimentdepot Rønland, depot nr , som er et lukket og ubemandet deponi for forurenet havnesediment kun til Thyborøn Havns brug. 2.3 Beredskabsplan Dæmningerne repareres med grus og sten, hvis der skulle ske brud på disse.

7 Havnesedimentdepot Rønland Side 4 3. LOVGRUNDLAG OG PLANFORHOLD 3.1 Lovgrundlag Driften af Havnesediment Rønland, depot nr reguleres af bekendtgørelse nr. 650 af 29. juni 2001 om deponeringsanlæg (Miljø- og Energistyrelsen, 2001). 3.2 Miljøbeskyttelsesloven Etablering og drift af deponeringsanlæggets etape 2 er omfattet af punkt K2 på listen over godkendelsespligtige virksomheder, jf. miljøgodkendelsen af etape 2 fra august Anlægget er nu omfattet af punkt K 3a deponeringsanlæg for affald, der modtager mere end 10 tons affald pr. dag eller som har en samlet kapacitet på mere end tons, med undtagelse af anlæg for deponering af inert affald. I henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 5 og 9 er Miljøministeren godkendende og tilsynsførende myndighed. Tabel 1.1 Oversigt over tidligere og eksisterende godkendelser fra Ringkjøbing Amt. Dato Godkendelse Tilladelse efter Lov om planlægning til etablering af et slutdepot for havnesediment på Harboøre Tange (zonetilladelse) Miljøgodkendelse af 1. etape af depot for forurenet havnesediment på Harboøre Tange Tilladelse til oplagring af havnesediment midlertidigt oven på Rønland depotets etape Accept - Forlængelse af midlertidig oplagring af havnesediment oven på Havnesedimentdepot Rønland, etape Miljøgodkendelse af 2. etape af depot for forurenet havnesediment på Harboøre Tange syd for Rønland, depot nr Havnesedimentdepot Rønland Miljøgodkendelse til anvendelse af dambrugsslam til topafdækning.

8 Havnesedimentdepot Rønland Side Meddelelse, at miljøkonsekvensvurderingen har godtgjort, at etape 2b kan etableres uden membran og perkolatopsamling. Den eneste miljøgodkendelse, der p.t. er underlagt retsbeskyttelse, er godkendelsen fra august Godkendelsen er ikke tidsbegrænset. 3.3 Naturbeskyttelsesloven Havnesedimentdepot Rønland, depot nr er placeret i en bugt ved Nissum Bredning, og er ikke omfattet af lovens bestemmelser vedrørende strandbeskyttelse. Området for depotet er ikke beliggende indenfor Ramsar- eller EUfuglebeskyttelsesområder. Området omkring depotet er jf. bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildtreservat på Harboøre Tange mv. udlagt for at sikre naturværdierne på Harboøre Tange samt sikre raste-, fouragerings- og yngleområder for vandfugle. Bekendtgørelsens 15 stk. 2, angiver specifikt tilladelse til etablering af et depot for ikke-klapbart havnesediment i bugten mellem Rønland og vej nr I tilladelserne fra Kystinspektoratet til etablering af etape 1 og etape 2 er det krævet, at der ikke må arbejdes i perioden november-maj af hensyn til især bestanden af Lysbuget Knortegæs. Dette krav blev imidlertid frafaldet ved miljøgodkendelsen af depotet af august Planforhold Regionplan Området ligger i landzone og er udlagt som slutdepot i Ringkjøbing Amts regionplan VVM Der er ikke udarbejdet VVM-redegørelse i forbindelse med miljøgodkendelse af depotet. Jf. gældende, daværende bekendtgørelse nr. 352 af 6. maj 1994 (senere erstattet med nye bekendtgørelser) om henlæggelse af opgaver til Kystinspektoratet og om kundgørelse af ordensreglementer for havne meddelte Kystdirektoratet i september 1994 tilladelse til etablering af etape 1. Ligeledes har Kystinspektoratet i juli 1997 meddelt tilladelse til etablering af etape 2.

9 Havnesedimentdepot Rønland Side Kommune og lokalplan Havnesedimentdepot Rønland, depot nr hører under Lemvig Kommune og er omfattet af lokalplan nr. 27 af 16. december 1996 udstedt af Thyborøn- Harboøre Kommune.

10 Havnesedimentdepot Rønland Side 7 4. BELIGGENHED OG LOKALISERING Havnesedimentdepot Rønland, depot nr , matr. nr. 1ø Harboøre, ligger på Harboøre Tange og er beliggende på adressen: Thyborønvej 72 A 7673 Harboøre Beliggenhedsplan for Havnesedimentdepot Rønland fremgår af bilag Lokalisering Havnesedimentdepot Rønland, depot nr ligger ved 16,7 km på Thyborønvej, øst for vejen og ca. 6 km nord for Harboøre og ca. 6 km syd for Thyborøn, jfr. bilag 2. Deponeringsanlægget er placeret i en lavvandet vig syd for Rønland ved Nissum Bredning. Anlæggets placering blev valgt grundet områdets beskaffenhed, som gør lokaliteten velegnet til etablering og drift af et deponi for forurenet havnesediment, se afsnit 8. Der er kun ringe risiko for oversvømmelser, sætninger eller jordskred på anlægget. 4.2 Omgivelser Beboelse og erhverv i området Den nærmeste beboelse ligger umiddelbart nord for Harboøre, og den består af spredt gårdbebyggelse. De nærmeste bysamfund er Thyborøn og Harboøre. Der er hverken kort- eller langsigtede planer for byudvikling i området. Kemikalievirksomheden Cheminova er beliggende tæt ved, nordøst for området Vandindvindings- og vandforsyningsanlæg Der er ingen vandindvindings- og vandforsyningsanlæg i området.

11 Havnesedimentdepot Rønland Side Rekreative arealer, vandområder mv. Havnesedimentdepot Rønland, depot nr ligger ud til et område af Nissum Bredning, hvor der er forbud mod at drive jagt og fiskeri, og motorbådssejlads med mere end 8 knop er forbudt. Brædtsejlads er forbudt i perioden 1. oktober - 1. marts. Jf. bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildtreservat på Harboøre Tange mv. Området er vist på bilag Overjordiske anlæg og kulturhistoriske monumenter mv. Området krydses af to højspændingstraceer. Højspændingsledningerne er hævet og sikret med en mast placeret midt i området i forbindelse med etablering af etape 2a. Der er ingen kulturhistoriske monumenter i området.

12 Havnesedimentdepot Rønland Side 9 5. EJERFORHOLD OG SIKKERHEDSSTILLELSE Havnesedimentdepot Rønland, depot nr ejes af: Thyborøn Havn Tankskibsvej 4 Postboks Thyborøn Tlf Virksomhedens CVR nummer: Kontaktperson: Havneingeniør Knud Aage Lavsen 5.1 Daglig ledelse Havnesediment Rønland, depot nr er et ubemandet anlæg, som er indhegnet og aflåst for offentlig adgang. Henvendelse angående anlægget skal ske til foran nævnte kontaktperson. 5.2 Sikkerhedsstillelse I forbindelse med overgangsplan september 2005 blev udarbejdet en redegørelse for sikkerhedsstillelse, og forudsætningerne er bibeholdt. Der stilles ikke sikkerhed for Havnesedimentdepot Rønland, depot nr , etape 1 og 2a, da begge er nedlukket inden 16/ Etape 2b forventes i drift i mange år efter 2009, og der stilles sikkerhed for denne etape. Såfremt depotet lukkes, inden det er fyldt op, bør de flade skråninger af sediment afdækkes med sand i det omfang, de ikke allerede er afdækket ved den almindelige slutafdækning. Der er ikke fysiske anlæg på depotet, som skal nedtages ved nedlukning. Hovedparten af hegnet omkring depotet er ejet af Cheminova og skal blive stående efter nedlukning af depotet.

13 Havnesedimentdepot Rønland Side 10 Der stilles sikkerhedsstillelse for nedtagning af 220 m hegn syd for porten fra amtsvejen ( kr. under Nedrivning/fjernelse ). Der har ikke hidtil vist sig behov for vedligeholdelse af dæmningerne omkring de eksisterende etaper af deponiet, og der påregnes ikke udgifter til fremtidig vedligeholdelse af dæmningerne. Nedlukningen sættes i forhold til størrelsen af det areal, der skal nedlukkes. Selvom etape 2b ikke fysisk er opdelt i mindre enheder, vil det i praksis fungere som om den var, idet det deponerede sediment efter en periode på få års opfyldning terrænreguleres og afdækkes. Byggende på erfaringer med hidtidige afdækninger skønnes det at koster afdækningen ca. 25 kr./m² - svarende til at ret areal på 100 x 100 m vil koste ca kr. Til sammenligning lyder overslaget i Overgangsplan september 2005 på ca kr. baseret på en pris på 3,58 kr. pr. deponeret ton sediment. Angående denne beregning henvises til overgangsplan september Der vil ikke være behov for efterbehandling af depotet, og der er ingen udgifter til nedlukning og efterbehandling af hele etape 2b ud over dem der er til nedlukning af hver enkelt enhed. Efter endelig nedlukning af depotet vil de eneste udgifter være til skrivning af en årsrapport og et grønt regnskab samt et afsluttende myndighedstilsyn. Sikkerhedsstillelsen opbygges årligt på grundlag af en vurdering af udstrækningen af området, hvor der deponeres, og den reguleres, når et afdækningen af et område er færdig. Sikkerheden stilles enten som et pengebeløb på en konto i et pengeinstitut eller som en garantistillelse fra et forsikringsselskab.

14 Havnesedimentdepot Rønland Side AFFALD 6.1 Affaldskategorier og mængder Anlægget ønsker at kunne deponere mineralsk affald. Ud fra foregående års deponerede mængder sediment forventes de årlige gennemsnitlige sedimentmængder at ligge på m 3 opgravet materiale (udrænet, løst mål). Mængderne kan dog variere meget afhængig af sedimentationerne i havnebassinerne og dermed behovet for oprensning. Mængden forventes at ligge inden for intervallet m 3 pr. år (udrænet, løst mål) svarende til m³ fast mål. 6.2 Positivliste og acceptkriterier for affald Der tilføres og deponeres kun klapmateriale, EAK-kode Glødetabet målt i sedimentprøver udtaget fra tørrefelterne var 1,5 4 % i perioden Der er ikke gennemført udvaskningsforsøg af deponeret materiale. Analyser af drænvand fra tørrefelterne på havnen udviser små værdier for indhold af tungmetaller. 6.3 Kontrol ved affaldsmodtagelse Jf. miljøgodkendelsen er depotet beregnet for sediment, som på grund af TBT og tungmetalindholdet ikke kan klappes eller bruges på land som uforurenet fyldmateriale. Inden oprensningen i havnebassinerne udføres analyser af bundprøver. Resultatet af analyserne er bestemmende for om sedimentet skal slutdeponeres på land. Rønland depot vil foretage registrering af modtaget sediment til deponering herunder opgørelse af mængder, oprindelseshavn samt karakteristika af sedimentet.

15 Havnesedimentdepot Rønland Side TEKNISK BESKRIVELSE Adgang og indretning af Havnesedimentdepot Rønland, depot nr fremgår af bilag 3. Depotområdet er indhegnet med et 2 meter højt trådhegn, og der er ikke offentlig adgang. Ved indkørslen til området er en aflåst låge, hvortil kun Thyborøn Havn og Cheminova har nøgler. Hegnet omkring etape 2 er opsat af og tilhører Cheminova. Adgangen er kun åben i 1-2 måneder årligt, når en transportentreprenør kører sediment fra Thyborøn Havn til deponiet, hvor sedimentet tippes af ned over kanten af dæmningerne. Deponiet, etape 2a er etableret med en sanddæmning omkring depotet mod vest, nord og øst, og etape 2b med en randdæmning mod øst langs Rønland, samt en tværdæmning som afslutning mod syd. Dæmningerne er 2-2,2 m høje og anlagt på den stedlige bund bestående af kviksølvholdigt sand og dynd. Randdæmningerne har til hensigt at forhindre en opstuvning af grundvandet i de tilstødende arealer, dels fra Rønland, og dels fra Cheminovas gamle fabriksgrund, hvorfra der pumpes kviksølvbelastet grundvand op til rensning. Mod vest lægges depotet etape 2b efter anbefaling fra Ringkjøbing Amt og Cheminova helt tæt op mod Cheminovas gamle fabriksgrund hvilket betyder, at Cheminovas Gamle Fabriksgrund ikke ligger direkte ud til havet og direkte påvirkning derfra. Derfor fritages Cheminova for at etablere supplerende sikringsanlæg på Den Gamle Fabriksgrund. Etape 1 Etape 1 blev anlagt i 1995 i den syd-vestlige del af vigen. Etapen blev nedlukket i 1999 og tildækket i Der er deponeret ca m 3 sediment i etapen. Etape 2a Etape 2a blev anlagt i 1999 i den nordlige del af vigen afgrænset af en svagt S- formet tværdæmning med udgang fra vestbredden ved hjørnet af Cheminovas gamle fabriksgrund og på tværs af bugten til et sted på Rønland lige nord for Cheminovas gamle udløb.

16 Havnesedimentdepot Rønland Side 13 Etape 2a dækker et areal på ca. 2,5 ha og der er deponeret ca m³ sediment (fast mål) i denne del af depotet. Etape 2b dækker et areal på 8,6 ha og vil kunne rumme ca m 3 sediment. 7.1 Miljørisikovurdering Depotet ligger i et vådområde og anlægges uden membran og perkolatopsamling. Der er ingen drikkevandsinteresser hverken indenfor depotet eller nedstrøms dette. Etape 1 og 2a Begge etaper er afsluttet inden 16/ Etape 2b Etape 2 b skal leve op til kravene i bekendtgørelse nr. 650 af 29. juni 2001, og der er foretaget en miljørisikovurdering for etape 2b /2/. Her gives et kort resume. Der fremstilles ikke procesvand på deponiet, men eventuelt udsivende vand derfra skyldes i det væsentlige daglige vandstandsvariationer i havet samt stammer fra nedbør. Deponiet er anlagt uden membran og perkolatopsamling da Miljørisikovurderingen i januar 2004 viser, at udvaskningen af tungmetaller, TBT og PAH fra etape 2b kan overholde kravene til udledning til hav ifølge bekendtgørelse nr. 921 af 8. oktober 1996 og recipientkvalitetskriterierne jf. regionplanen for Ringkjøbing Amt. Udvaskningen af forurenede stoffer sker primært fra sedimentet ved udstrømning af overfladevand (nedbør), der siver gennem depotet. Grundvandsspejlet står højt, hvorfor udsivningen væsentligst vil ske gennem dæmningerne. Den udvaskning, der kan foregå fra depotet, er afhængig af en vandstrømning igennem depotets sand pga. et højere internt grundvandsspejl eller ved en direkte nedbør på overfladen. På baggrund af analyseresultaterne vurderes det, at der ikke foreligger en risiko for udledning af tungmetaller eller PAH-forbindelser, der kan forårsage skader på miljøet. En beregning af udsivningen fra indholdet af TBT i sedimentet har vist, at koncentrationen af organotin i vandmiljøet efter initialfortynding på intet tidspunkt hverken under opfyldning eller efterfølgende vil overskride grænseværdien på 1

17 Havnesedimentdepot Rønland Side 14 ng/l, når depotet opfyldes over en periode på mindst 20 år, hvilket samtidigt er en meget konservativ vurdering. Ved brev af 23. januar 2004 har Ringkjøbing Amt fundet, at miljørisikovurderingen har godtgjort, at den kommende etape 2b kan etableres uden membran og perkolatopsamling. 7.2 Drift af deponeringsenhederne Sedimentet fyldes ind i et inddæmmet område og planeres ud til kote 2-3 m og tildækkes med 40 cm rent sandfyld og 10 cm muld, hvorefter det tilsås. Den naturlige plantevækst, bl.a. gyvel, sandtorn og græsser vil invadere området. Adgangsvejen via Cheminovas gamle fabriksgrund vedligeholdes med stabilt grus. Depotet er ubemandet. Både sediment og materiale til afdækning tilføres med bil eller dumper. Sedimentet er homogent materiale, der ikke skal sorteres eller komprimeres i forbindelse med udlægningen. Afdækningen er homogent, rent sandfyld og muld, som udlægges oven på sedimentet. Al planering og afdækning udføres af en jordentreprenør. Tilførslen vil naturligvis blive fulgt og reguleret af en havneformand, som sørger for at porte lukkes, at der rengøres efter evt. uheld med spild, at adgangsveje er i orden m.v.

18 Havnesedimentdepot Rønland Side MILJØBESKRIVELSE 8.1 Klimatiske forhold Der foretages ikke målinger af nedbør, vind, vandstande m.v. Når der er brug for klimadata indhentes oplysninger fra faste målestationer i nærheden. 8.2 Geologi Området ligger i en bugt mellem den oppumpede vejdæmning på Harboøre Tange og Rønland. Dette område blev i udvalgt blandt flere muligheder som deponi for deponering af forurenet havnesediment fra Thyborøn Havn. Ringkjøbing Amt angiver bl.a. i sin miljøgodkendelse af 19/ : Stedet er fundet egnet, blandt andet fordi der er en stærk kviksølvforurening i området, som det vil være en miljømæssig gevinst at få tildækket. Området er en delvis lavvandet vig umiddelbart syd for Rønland, beliggende mellem Cheminovas Gamle Fabriksgrund ved Harboørevej (skulle være Thyborønvej) og selve halvøen Rønland, hvor Cheminovas nuværende fabriksanlæg ligger. Igennem det lavvandede område med vanddybder på 0-1 m strækker sig en såkaldt fyldgrav med dybder på op til 3 m. Fyldgraven fremkom, da man i sin tid oppumpede materiale fra havbunden til vej- og jernbanedæmning og til inddæmning af Rønland. Enkelte steder var hullerne 8-9 m dybe efter oppumpningen dæmningen, og disse er med tiden blevet fyldt op med aflejringer fra tidevandet i Nissum Bredning. Samtidigt blev der i en årrække pumpet kølevand fra Cheminova ud i bugten. I Limfjordskommiteens publikationer 1984 er angivet, at der ligger ca. 800 kg kviksølv inden for deponeringsområdet og ca. 500 kg i området syd for. 8.3 Hydrologi Grundvandsspejlet står højt, hvorfor eventuel udsivning fra depotet væsentligst vil ske gennem dæmningerne.

19 Havnesedimentdepot Rønland Side Recipienter Udsivning fra depotet vil ske til Nissum Bredning. Jf. regionplan for Ringkjøbing Amt 2001, Tillæg nr. 1 Vandområder har Limfjorden syd for Rønland en lempet målsætning pga. kviksølvforurening i området. Iflg. Dansk Meteorologisk Instituts hjemmeside ( er tidevandet i Thyborøn havn normalt +/- 0,20 meter.

20 Havnesedimentdepot Rønland Side FORURENING OG FORURENINGSBEGRÆNSENDE FORANSTALTNINGER 9.1 Spredning af miljøbelastende stoffer ved aktiv og passiv drift af deponeringsanlæg Ved aktiv drift af Havnesedimentdepot Rønland, depot nr påses, at der ikke spildes sediment ved transporterne fra havnen til depotet. Al transport foregår i lastbiler eller dumpere med tæt lukket bagsmæk. Ved passiv drift af Havnesedimentdepot Rønland, depot nr sikres ved tildækning af deponeret materiale, at mennesker, dyr m.v. ikke kommer i direkte kontakt med forurenet sediment. Ved udtørringen bliver sedimentets overflade til en hård skorpe, som hindrer dannelse og spredning af støv. Tildækningen med sand og muld hindrer også at støvdannelser vil kunne spredes med vinden. 9.2 Perkolatmængder Der opsamles ikke perkolat. 9.3 Påvirkning af grundvand Der er ikke vandindvindingsinteresser i området. 9.4 Påvirkning af vandløb og overfladerecipienter Der er ingen vandløb eller overfladerecipienter i nærheden. I store dele af året vil havvand trænge ind i grøfterne, fordi bundløbet ved tværdæmningen ligger lavere end kote 0 m DNN, og fordi der fra tid til anden vil optræde vandstande i havet højere end kote 0 m DNN. Det vand, der samles i grøfterne omkring deponiet, vil således primært være havvand, som løber ind ved stigende vand og løber ud igen ved faldende vand. Den årlige opfyldningen med sediment i depotet udgør en lille procentdel af hele deponiet, og skønnes ikke at medføre mærkbare hævninger af vandstanden i bassinet og dermed vandudsivning i et omfang, der vil kunne registreres i grøfterne.

21 Havnesedimentdepot Rønland Side Støj Udsendelse af støj forekommer fra arbejdsmaskiner i de årlige perioder med deponering. Der er ikke foretaget støjbegrænsende foranstaltninger. Den stærkt trafikerede Thyborønvej løber lige forbi, og nærmeste bebyggelse er Cheminovas fabrik. 9.6 Spildevand/regnvand Havnesedimentdepot Rønland, depot nr er ubemandet, og der produceres ikke spildevand på stedet. Regnvand siver ned i terrænet eller fordamper. 9.7 Lugt Der er ikke konstateret afgivelse af lugt fra eksisterende depot, og eventuelle lugtgener vil være meget begrænsede, idet der er langt til nærmeste nabo, som er Cheminova (en kemikaliefabrik). 9.8 Deponigas Der afgives ikke gas fra deponiet. 9.9 Røg, støv m.m I meget tørre perioder kan der forekomme støv i mindre omfang fra kørsel på adgangsvejen - dog ikke i et omfang som udgør gener for omgivelserne Papir og plastflugt Der forekommer ikke papir eller plast i depotet Skadedyr Der er ikke nogen form for affald, som kan tiltrække skadedyr, og de forekommer ikke i større omfang end almindeligt i naturen Driftsforstyrrelser og uheld Der er ikke konstateret nogen driftsforstyrrelser eller uheld. Dæmningerne bygges med styrke til at modstå naturens kræfter. Stormflod er en potentiel risiko for uheld der var ikke brud i dæmningerne i forbindelse med stormfloderne i 2005, 2007 og Hvis der skulle opstå sår i en dæmning, bliver den repareret med sand og stenmaterialer.

22 Havnesedimentdepot Rønland Side RENERE TEKNOLOGI Driften af Rønland depot er lavteknologisk, og der er ingen relevante muligheder for at indføre renere teknologier. Mængden af deponeringspligtigt havnesediment afhænger af sedimentets indhold af tungmetaller og TBT. Initiativer udefra til f.eks. at reducere mængden af giftstoffer i skibsmalingen vil på sigt reducere TBT-indholdet.

23 Havnesedimentdepot Rønland Side FOREBYGGENDE OG AFHJÆLPENDE FORANSTALTNIN- GER Risikoen for uheld og skader er minimale, og der er ikke udført særlige forebyggende foranstaltninger Slutafdækning Deponiets terræn reguleres og udformes jf. miljøgodkendelsen fra 1999 let kuperet med afrundede toppe og fordybninger, så det fremstår som et varieret landskab. I deponeringsbekendtgørelsens bilag 3 er nævnt, at "Hvis det fremtidige areal skal anvendes til andet end dyrkningsmæssige formål, skal slutafdækningen primært tjene det formål at hindre "opfrysning" af affaldet samt sikre, at den fremtidige arealanvendelse kan finde sted. Slutafdækningslaget skal i dette tilfælde være mindst 1 meter tykt." I det aktuelle tilfælde består sediment hovedsagelig af finsand, så af stabilitetsmæssige årsager er der ikke behov for slutafdækning. For at forhindre kontakt med det forurenede sediment og forhindre sandflugt slutafdækkes det deponerede sediment med 40 cm rent sand og 10 cm muld, hvorefter der sås græs. Dette er i overensstemmelse med kravene til slutafdækning i miljøgodkendelsen fra Endvidere skal der ifølge miljøgodkendelsen for deponiet tinglyses en deklaration, som bl.a. indeholder en bestemmelse om, at området skal henligge som naturområde. Vi finder, at ovennævnte regel om minimum 1 m tykt afdækningslag bør kunne fraviges i det aktuelle tilfælde til fordel for bestemmelsen i miljøgodkendelsen ud fra følgende begrundelser: Der er ikke særlig risiko for TBT-forgiftning, da TBT'en ifølge miljørisikovurderingen nedbrydes hurtigt. Der er ikke særlig risiko for manglende bæreevne, da det deponerede materiale geologisk er af samme beskaffenhed som afdækningen. Der er ikke risiko for "opfrysning", da deponeringsmaterialet består af finsand - ikke egentligt lossepladsmateriale.

24 Havnesedimentdepot Rønland Side 21 Såfremt der skulle afdækkes med mere rent sand, ville man miste en stor del af deponeringskapaciteten, der for etape 2b ville falde fra ca m 3 til ca m Uddannelse og træning Havnesedimentdepot Rønland, depot nr er ubemandet og drives ved fremmede entreprenører. Der er således ikke noget personale at uddanne eller træne.

25 Havnesedimentdepot Rønland Side MONITERINGS- OG KONTROLPROGRAM 12.1 Sediment De tilførte mængder af havnesediment registreres. Der køres kun sediment til depotet 1-2 måneder årligt. Sedimentets belastning med tungmetaller konstateres ved analyse af sedimentprøver optaget fra bassinbunden inden oprensningen. Der tages separate prøver af sediment fra hvert havnebassin Overfladevand Iht. miljøgodkendelsen af 1999 skal udledning af overfladevand fra de omkringliggende grøfter kontrolleres 2 gange pr. år ved udtagning af vandprøver i grøfterne umiddelbart før de 2 rørudløb gennem tværdæmningen, når vandet strømmer i retning ud mod fjorden. Overfladevandet skal analyseres for: Cadmium Kviksølv Kobber Tin Zink Det har dog vist sig, at grøfterne i dele af året er tørlagte, og at vandet i dele af året er indtrængende havvand jf. afsnit 9.4. Der er ikke udtaget prøver fra vandet i grøfterne, da resultatet af analyser af vandprøverne antages at være usikre set i relation til deponiet. Formålet ville være et alibi for at holde opsyn med en udsivning, men ville analyserne ville give et tilfældigt og ikke retvisende billede. I tørre perioder henligger store dele af grøfterne tørlagte, og i fugtige perioder med megen nedbør vil en stor del af vandet i grøfterne stamme fra tilstrømning af vand fra de tilstødende områder, og indholdet i det udsivende vand derfra vil sløre analyseresultaterne.

26 Havnesedimentdepot Rønland Side 23 Det daglige tidevandsskifte er +/- 20 cm ved Thyborøn. Ved stigende vand vil vandet i udløbet bestå af indtrængende havvand, og ved faldende vand vil vandet overvejende bestå af det under højvande indtrængende havvand. I forbindelse med fremsendelse af projekt for etablering af etape 2b til amtets godkendelse har Thyborøn Havn med forannævnte begrundelse anmodet om, at kravet om analyser af vandet i grøfterne frafaldes Årsrapport Hvert år inden 1. marts indsendes en rapport vedrørende deponeringen det foregående kalenderår til Miljøministeriet (Miljøcenter Århus) og Kommunalbestyrelsen samt grønt regnskab til Erhvervs- og selskabsstyrelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 594 af 5. juli 2002 om visse listevirksomheders pligt til udarbejdelse af grønt regnskab.

27 Havnesedimentdepot Rønland Side REFERENCER /1/ Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 5, 2002 Vejledning om overgangsplaner, Udarbejdelse af overgangsplaner for bestående deponeringsanlæg, Eksempelanlæg 1 Overgangsplan /2/ Thyborøn Havn, Miljørisikovurdering, Miljørisikovurdering ved etablering af etape 2b i Havnesedimentdepot Rønland, depot nr , Tributyltin og tungmetaller, NIRAS, januar 2004

28 Bilag 1 Beliggenhedsplan

29

30 Bilag 2 Oversigtsplan

31 Oversigtsplan Bilag 2

32 Bilag 3 Indretningsplan

33

34 Bilag 4 Beregning af sikkerhedsstillelse

35 Bilag 4

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANAJE/MABAG Dato: 4. februar 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANAJE/MABAG Dato: 4. februar 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00123 Ref. ANAJE/MABAG Dato: 4. februar 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Havbundssedimentdepot Rønland 673-9 Virksomhedens adresse

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00087 Ref. ANVED Dato: 16.05.2018 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 25852532 Virksomhedstype Tidspunkt for

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00895 Ref. ANVED Dato: 22.12.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Holbæk Havn CVR nummer 24191974 Virksomhedstype

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00553 Ref. ANVED, ANAJE Dato: 18.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Vejle Havns deponi for havnesediment Virksomhedens adresse Sydkajen

Læs mere

Notat om VVM-screening af vold på Asnæsværket

Notat om VVM-screening af vold på Asnæsværket Notat Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-200-00039 Ref.intgr Den 11. august 2008 Til DONG Energy Notat om VVM-screening af vold på Asnæsværket Bygherre DONG Energy Anlæg Vold Kommune Kalundborg Placering

Læs mere

Forbud mod fortsat drift af etaperne 1-3 og påbud vedr. nedlukning og efterbehandling af Tunø Fyldplads, matrikel 14f Tunø By, Tunø

Forbud mod fortsat drift af etaperne 1-3 og påbud vedr. nedlukning og efterbehandling af Tunø Fyldplads, matrikel 14f Tunø By, Tunø ODDER KOMMUNE Teknisk Afdeling, Natur og Miljø Rådhusgade 3, 8300 Odder Telefon Selvvalg Giro E-mail Sikker E-mail Hjemmeside 8780 3333 8780 4057 3 04 87 80 peter.erichsen@odder.dk signatur@odder.dk Renosyd

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Sendt med digital post til CVR 12053576. Kopi sendt til Jacob Poulsen (jacob@vejleport.dk) og Knud Vang Nielsen (knud@vejleport.dk) Virksomheder J.nr. MST-1272-01783

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 32651798 Virksomhedstype

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANVED, ANAJE Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00552 Ref. ANVED, ANAJE Dato: 18.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Kolding Havns deponi for havbundssediment Virksomhedens adresse

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00087 Ref. ANAJE/JEMMA Dato: 18. december 2014

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00087 Ref. ANAJE/JEMMA Dato: 18. december 2014 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00087 Ref. ANAJE/JEMMA Dato: 18. december 2014 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 25852532 Virksomhedstype

Læs mere

Reno djurs etablerer nyt. affaldsdeponi

Reno djurs etablerer nyt. affaldsdeponi Reno djurs etablerer nyt affaldsdeponi 2 hensigt Hvem er vi? Reno Djurs I/S er et kommunalt fællesskab, som varetager affaldshåndtering på Djursland. Fællesskabet ejes af Norddjurs og Syddjurs kommuner.

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST- 1272-00688 Ref. JEMMA/Anved Dato: 2.februar.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 17414070 Virksomhedstype

Læs mere

Vejledning om overgangsplaner

Vejledning om overgangsplaner Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5 2002 Vejledning om overgangsplaner Udarbejdelse af overgangsplaner for bestående deponeringsanlæg Beregning af sikkerhedsstillelse ved affaldsdeponering I Miljøstyrelsens

Læs mere

Overgangsplan og revurdering

Overgangsplan og revurdering Afgørelse om Overgangsplan og revurdering For: Havbundssediment depot Nordre Dækværk, Struer havn Plan- og virksomhedsområdet J.nr.: AAR-431-00046 Ref.: ANAJE/KATAM Den 16. december 2009 Afgørelsen omfatter:

Læs mere

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Notat VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Thorbjørn Kjær har den 11. august 2008 indgivet ansøgning om miljøgodkendelse til

Læs mere

Memo. Kolding Havns depot til havnesediment Beregning af sikkerhedsstillelse. Klaus Andersen - Kolding Havn. Steen Stentsøe Bilag 1 Bilag 2

Memo. Kolding Havns depot til havnesediment Beregning af sikkerhedsstillelse. Klaus Andersen - Kolding Havn. Steen Stentsøe Bilag 1 Bilag 2 Memo Titel Kolding Havns depot til havnesediment Beregning af sikkerhedsstillelse Dato 28. februar 2011 23. marts 2011 (Rev. 01) Til Klaus Andersen - Kolding Havn COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Overblik over forureningen på Harboøre Tange

Overblik over forureningen på Harboøre Tange Overblik over forureningen på Harboøre Tange Notat i forbindelse med politisk temamøde om Høfde 42 af 29. april 2016 Introduktion Dette notat giver et kort overblik over de problemstillinger, der er med

Læs mere

Vurdering af forureningsflux fra Rønland og den gamle fabriksgrund

Vurdering af forureningsflux fra Rønland og den gamle fabriksgrund Vurdering af forureningsflux fra Rønland og den gamle fabriksgrund Vintermøde 6. marts 2019 www.regionmidtjylland.dk Det skal I høre lidt om i dag... TUP projekt udført i 2016 Undersøgelser Modellering

Læs mere

Horsens Havn, Havnechef Peter Larsen Ove Jensens Allé 35 8700 Horsens. Enslydende breve sendt elektronisk iht. liste s. 6

Horsens Havn, Havnechef Peter Larsen Ove Jensens Allé 35 8700 Horsens. Enslydende breve sendt elektronisk iht. liste s. 6 Horsens Havn, Havnechef Peter Larsen Ove Jensens Allé 35 8700 Horsens Plan- og virksomhedsområdet J.nr. AAR-431-00047 Ref.anbhe/katam Den 15. december 2009 Enslydende breve sendt elektronisk iht. liste

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00092 Ref. ANAJE/KATAM Dato: 20. februar 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00092 Ref. ANAJE/KATAM Dato: 20. februar 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00092 Ref. ANAJE/KATAM Dato: 20. februar 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 29189889 Virksomhedstype

Læs mere

Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX

Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX Grønt Regnskab Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Spulefelter side 3 Basisoplysninger side Ledelsens redegørelse side Miljøoplysninger side Noter

Læs mere

NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT. Specialdepot Nordhavn

NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT. Specialdepot Nordhavn NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT Specialdepot Nordhavn By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København K Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-432-00219 Ref. hahli/molut 26. oktober 2009 Nedlukning

Læs mere

NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT DEPOTET PÅ MARGRETHEHOLM

NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT DEPOTET PÅ MARGRETHEHOLM NEDLUKNING OG OVERGANG TIL PASSIV DRIFT DEPOTET PÅ MARGRETHEHOLM APRIL 2014 TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN CENTER FOR MILJØBESKYTTELSE Njalsgade 13 Postboks 380, 1503 København V tlf. 33 66 33 66 e-mail:

Læs mere

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 8. Forhåndstilkendegivelse vedrørende dispensation for strandbeskyttelseslinien.

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 8. Forhåndstilkendegivelse vedrørende dispensation for strandbeskyttelseslinien. Miljøministeriet Naturstyrelsen Måde Havnedeponi Bilag 8 Forhåndstilkendegivelse vedrørende dispensation for strandbeskyttelseslinien Juni 2013 Notat Kystdirektoratet MÅDE HAVNEDEPONI Forhåndstilkendegivelse

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Vognmand Filtenborg Nørrebro 70B 7900 Nykøbing M Att: Bjørn Filtenborg Sagsnr.: Dato: 2017-1124 3. august 2017 Risikovurdering vedr. indbygning af forurenet jord i støjvold beliggende

Læs mere

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne.

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne. Baggrund I forbindelse med overvejelse om salg af bygninger på grunden Sandemandsvej 8 i Rønne er der foretaget en undersøgelse af eventuelle forureninger på grunden. Formålet med nærværende rapport er

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt Notat Jord & Affald J.nr. MST-781-00099 Ref. jeaab Den 7. oktober 2010 Redegørelse over de 13 kortlagte grunde, hvorpå

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Supplerende oplysninger ved ansøgning om godkendelse af alle klasser af deponeringsanlæg samt godkendelsespligtige ændringer og udvidelser

Supplerende oplysninger ved ansøgning om godkendelse af alle klasser af deponeringsanlæg samt godkendelsespligtige ændringer og udvidelser BEK nr. 1049 af 28/08/2013 Bilag 1 Supplerende oplysninger ved ansøgning om godkendelse af alle klasser af deponeringsanlæg samt godkendelsespligtige ændringer og udvidelser 1 Oplysninger om deponeringsanlæggets

Læs mere

Overgangsplan for Vejle Havns spulefelt

Overgangsplan for Vejle Havns spulefelt Overgangsplan for Vejle Havns spulefelt INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 4 2 Handlings- og aktivitetsplan... 5 3 Lovgrundlag og planforhold... 6 3.1 Lovgrundlag... 6 3.1.1 Bekendtgørelse om deponeringsanlæg...

Læs mere

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på?

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lossepladser State of the Art, ATV Jord & Grundvand Overgang til passiv tilstand Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lizzi Andersen, Senior

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. loped / tisch Dato: 8. august 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. loped / tisch Dato: 8. august 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00657 Ref. loped / tisch Dato: 8. august 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse KMC Syd CVR nummer 64942212 Virksomhedstype

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Nordsøkaj 38B - VVMscreening - ingen papirsag Jour nr.: Sagsnr.: Brev nr.: 01.16.04P19-0070 126317 989981 Projektbeskrivelse jf.

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion Tillæg til Miljøgodkendelse Af Ringevej 12, 5450 Otterup Kvægproduktion Ejer: Kurt Landtved Kontaktperson: Kurt Landtved Tlf. : 6486117 / 40344474 Email : landtved@adslhome.dk Cvr-nummer : 29523142 CHR-nummer

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/LOPED Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. DIBIV/LOPED Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01690 Ref. DIBIV/LOPED Dato: 14.09.2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 15807830 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01899 Ref. MARBA/PEMJE Dato: REV. 03.11.2017 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 37227129 Virksomhedstype

Læs mere

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre VVM-screening 29/8-2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Projektets placering Projektet berører følgende kommuner Oversigtskort i målestok

Læs mere

VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET

VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET Notat NIRAS A/S Birkemoseallé 27-29, 1. sal DK-6000 Kolding DONG Energy A/S VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET Telefon 7660 2600 Telefax 7630 0130 E-mail

Læs mere

Afgørelse om. Overgangsplan herunder påbud vedrørende nedlukning For: Havbundssediment depot ved Østmolen Hirtshals Havn

Afgørelse om. Overgangsplan herunder påbud vedrørende nedlukning For: Havbundssediment depot ved Østmolen Hirtshals Havn Afgørelse om Overgangsplan herunder påbud vedrørende nedlukning For: Havbundssediment depot ved Østmolen Hirtshals Havn Hirtshals Havn Nordkajen 11 Postboks 3 9850 Hirtshals Plan- og virksomhedsområdet

Læs mere

Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør

Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Virksomheder J.nr. MST-1272-00730 Ref. loped / majli Den 27. marts 2014 Att.: Martin Poulsen (mapou@slagelse.dk og cvr-nr.

Læs mere

efter 41 i bekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 af miljøbeskyttelsesloven, jf. bekendtgørelse nr. 252 af 31. marts 2009 om deponeringsanlæg.

efter 41 i bekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 af miljøbeskyttelsesloven, jf. bekendtgørelse nr. 252 af 31. marts 2009 om deponeringsanlæg. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. februar 2011 J.nr.: NMK-10-00058 Ref.: bjens AFGØRELSE i sag om Reno Djurs I/S, Glatved Miljøgodkendelse ny etape IIa

Læs mere

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13 Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation til at modtage fyldjord

Læs mere

Etablering af dæmning i grøfttilløb til Sandemandsbækken. Screenings afsluttet: 22. august 2016

Etablering af dæmning i grøfttilløb til Sandemandsbækken. Screenings afsluttet: 22. august 2016 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANLHH/JAFLO Dato: 25. feb. 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. ANLHH/JAFLO Dato: 25. feb. 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00101 Ref. ANLHH/JAFLO Dato: 25. feb. 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Havbundssedimentdepot - Horsens Havn Ove

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Vand- og naturområdet J.nr. Ref. Den 21. marts 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1649 af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Klaptilladelse

Læs mere

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at vandhullet kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM).

Afgørelse Egedal Kommune vurderer, at vandhullet kan etableres uden en særlig vurdering af virkningerne på miljøet (VVM). VVM-screening af sø efter Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1335 af 6. december 2006. 1. Projektbeskrivelse Den 30. september 2016 Sagsnummer 16/14340 Ansøger Anlæg Placering Ejer Peter Bang Vind, Nordre

Læs mere

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper 8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper edenfor er beskrevet Fyns Amts praksis ved behandling af udvalgte sagstyper, enten fordi de afviger fra de generelle principper, eller fordi

Læs mere

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, Dispensation til fortsat at

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 014991-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon SILKEBORG KOMMUNE 2011 NOTAT NR. 2011-4 SCREENING AF SEDIMENTET I TANGE SØ NEDSTRØMS INDLØBET AF GUDENÅEN FOR INDHOLD AF TUNGMETALLER OG MILJØ- FREMMEDE STOFFER. Rekvirent Silkeborg Kommune Teknik- og

Læs mere

VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup

VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup Notat om VVM-screening af råstofindvinding på Gøttrupvej, Gøttrup matr. nr. 25z Gøttrup by, Gøttrup og Gøttrupengevej, Gøttrup matr.nr. 27ai Gøttrup by, Gøttrup.

Læs mere

Har beskyttelsen af vandkvaliteten i overfladevand betydning for indsatsen på jordforureningsområdet?

Har beskyttelsen af vandkvaliteten i overfladevand betydning for indsatsen på jordforureningsområdet? Har beskyttelsen af vandkvaliteten i overfladevand betydning for indsatsen på jordforureningsområdet? Tage V. Bote, specialist, Jordforurening og EDD 1 Baggrund for min indlæg to delprojekter udført for

Læs mere

THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME

THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME Dato August, 2014 THYBORØN HAVN VVM FOR UDVIDELSE IKKE-TEKNISK RESUME THYBORØN HAVN IKKE-TEKNISK RESUME Revision Dato 2014/08/26 Udarbejdet af Ole Gregor, Sanne Laugesen, Ole Funk Knudsen, Casper Holmgaard

Læs mere

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014 NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for

Læs mere

Overgangsplan og revurdering

Overgangsplan og revurdering Afgørelse om Overgangsplan og revurdering For: Havbundssediment depot ved Skivervej, Vester Hassing, 9362 Gandrup Plan- og virksomhedsområdet J.nr.: AAR-430-00049 Ref.: anbhe/katam Den 19. november 2009

Læs mere

Miljøgodkendelse af permanent deponi for jord klassificeret som farligt affald på Dundas

Miljøgodkendelse af permanent deponi for jord klassificeret som farligt affald på Dundas Avatangiisinut Pinngortitamullu Naalakkersuisoqarfik / Departementet for Miljø og Natur Imaneq 1A 801, Postboks 1614, Tlf.: (+299) 345000, Fax: (+299) 325410, E-mail: apn@nanoq.gl, Web: www.naalakkersuisut.gl

Læs mere

Matr. nr. 14k og 20c, Vormark by, Hesselager Udvidelsen ligger på Matr. 13e Vormark by, Hesselager

Matr. nr. 14k og 20c, Vormark by, Hesselager Udvidelsen ligger på Matr. 13e Vormark by, Hesselager Svendborg Kommune Att. Jacob Haass Svendsen. Ramsherred 5 5700 Svendborg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 15. maj 2014 SIDE 1/8

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. CHOLE/LOBMA Dato:

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST Ref. CHOLE/LOBMA Dato: Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00120 Ref. CHOLE/LOBMA Dato: 25.01.2017 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Edslev Losseplads CVR nummer 55133018 Virksomhedstype

Læs mere

Kommune. På ejendommen er der i dag 247,3 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 152,7 DE, så besætningen kommer op på i alt 400 DE.

Kommune. På ejendommen er der i dag 247,3 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 152,7 DE, så besætningen kommer op på i alt 400 DE. DEBAT Regionplan 2005-2016 Tillæg 9 DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 TILLÆG 9 Udvidelse af svineproduktion ved Boeslunde, Skælskør K ommune Kommune Ejendommen Præstevangen set fra oven (før ombygning).

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Samsø Havne, Havnekontoret Att. Hartvig Pedersen Ballen Havn 1 8305 Samsø Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00012 Ref. DOFHA 10. april 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse

Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse Kopi af Beregning af sikkerhedsstillelse_deponiet_vejlbyvej 40_COWI_26112009.xls Grundlag og forudsætninger 07-12-2009 Til beregning af sikkerhedsstillelse og

Læs mere

Hvad gør vi med det sediment, der ikke kan klappes?

Hvad gør vi med det sediment, der ikke kan klappes? Hvad gør vi med det sediment, der ikke kan klappes? Danske Havnes Temadag om miljøforhold i havne 11. Januar 2006 Tom E. Hansen Hvad er det, som ikke kan klappes. Der er flere grunde til, at sediment ikke

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01646 Ref. DIBIV/NIJOL Dato: 23. juni 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 12517270 Virksomhedstype Kallerup

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-4-16 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 17.3.2016 Indstillingsnotat Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Beslutningstema Udvalget for

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for Gartneriet Nestler ApS, Lillevang 1, 3650 Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Thomas Nestler Høyer Anlæg DGU nr. 199.438 Placering

Læs mere

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å)

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) VandCamp 2. og 3. december 2013 Morten Ejsing, Center for Miljø, Københavns Kommune Generel lovgivning Miljøbeskyttelsesloven ( 28) Spildevandsbekendtgørelsens

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Hvis du ansøger for en privatperson, skal du indtaste ansøgers navn og adresse. Ansøger du på vegne

Læs mere

ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING

ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING Høje-Taastrup Kommune Teknik og Miljøcenter Bygaden 2 2630 Taastrup ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING DATO 7. juni 2017 AF RØJLEGRØFTEN NATURPARK, HAVETOFTEN 2, 2630 TAASTRUP På vegne

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

Lermembraner i regnvandsbassiner Arbejdsprocedurer

Lermembraner i regnvandsbassiner Arbejdsprocedurer Lermembraner i regnvandsbassiner Arbejdsprocedurer - 2009 Udarbejdet for Århus Kommune Natur og Miljø, Teknik og Miljø Valdemarsgade 18 Postboks 79 8100 Århus C (ref. GEO projekt 31851) Natur og Miljø

Læs mere

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk BACH GRUPPEN A/S Industrivej 22 8800 Viborg Att: Brian Sønderby Afslag på ansøgning om dispensation til

Læs mere

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Regionshuset Holstebro Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på dispensation til

Læs mere

Tillæg. Bregnebjerggård Fyldplads

Tillæg. Bregnebjerggård Fyldplads Forvaltningen, Tillæg til miljøgodkendelse af 15. juni 2004 Bregnebjerggård Fyldplads beliggende Slangerupvej 31 3540 Lynge Aktiviteten hører under listebetegnelse K208, jf. bilag 2 til Miljøministeriets

Læs mere

Anmeldelse af anvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsarbejder

Anmeldelse af anvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsarbejder Sendes til: Frederikssund kommune Plan og Miljø Torvet 2 3600 Frederikssund Anmeldelse af anvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsarbejder I henhold til miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016 Ekokem A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Erhverv, Bolig og Kultur Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til nedsivning af drænvand fra etape

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag For Spulefelt på Esbjerg Østhavn December 2015 Indkaldelse af idéer og forslag VVM for spulefelt på Esbjerg Østhavn Udgivet december 2015 af Miljøstyrelsen Aarhus Lyseng

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fortsættelse og en

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01213 Ref. Nijol/ Dato: 25.11.2014 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Randers Affaldsterminal Romalt Boulevard 64, 8960

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Tjørnehoved, Præstø Kommune Matrikel 3b Tjørnehoved By, Allerslev Journalnr. 04-000156 Dokumentnr. 246198 23. marts 2006 MMY 1 Der er d. 1. juli 2004 søgt

Læs mere

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal 1 1. Basisoplysninger. Virksomhedsoplysninger Adresse Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ Branchebetegnelse 382110 Behandling

Læs mere

Retningslinjer. for udformning af nye bassiner. Driftsvejledning. for vedligeholdelse af bassiner

Retningslinjer. for udformning af nye bassiner. Driftsvejledning. for vedligeholdelse af bassiner Retningslinjer for udformning af nye bassiner samt Driftsvejledning for vedligeholdelse af bassiner Bassiner anlagt som regnvands- eller forsinkelses-/sparebassiner på kloaksystemer i Kalundborg Kommune

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Per og Annette Hardenberg, AP Grønt Anlæg

Læs mere

Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej Thyholm

Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej Thyholm Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej 24 7790 Thyholm Afslag på ansøgning om dispensation til at tilfører

Læs mere

LOKALPLAN FYLDPLADS VED RØRDAL AALBORG ØST

LOKALPLAN FYLDPLADS VED RØRDAL AALBORG ØST LOKALPLAN 08-036 FYLDPLADS VED RØRDAL AALBORG ØST Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål Lokalplan-området Lokalplan-områdets omgivelser Lokalplanens sammenhæng med anden planlægning Tilladelser

Læs mere

VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3.

VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3. VVM-screening af ansøgning om miljøgodkendelse af varmeværket Maglevad 3. 1. Projektbeskrivelse Ansøger Egedal Fjernvarme A/S Anlæg Varmeværk Maglevad 3 Placering Dam Holme 4B, 3660 Stenløse Ejer Egedal

Læs mere

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet I vandplanerne er målet at 35 % af det dannede grundvand kan gå til vandindvinding. Det svarer til at lidt under 1.000 m 3 /ha/år af den årlige nedbør kan

Læs mere

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Optagelse af Brønsholmdalgrøften som spildevandsteknisk anlæg August 2014 Billede indsættes i stedet for denne tekstboks Størrelsen på billedet

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler.

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. MILJØGODKENDELSE Østjysk Autoophug Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. Dato: 11. August 2017 Godkendt: Per Eriksen Ingeniør Miljøgodkendelse

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter

Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Smørum Golfklub Vandforsyningsboring

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. Ref. ANLHH/ANVED Dato: 23. feb. 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. Ref. ANLHH/ANVED Dato: 23. feb. 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. Ref. ANLHH/ANVED Dato: 23. feb. 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Havbundssedimentdepot - Horsens Havn Virksomhedens adresse Ove Jensens Allé

Læs mere

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale Helsingør Kommune Center for Teknik, Miljø og Klima Anders Koustrup Sørensen Helsingør Kommune, Center for Kultur, Idræt og Byudvikling, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere