Side & Belek. Byen med Dronning Kleopatras borg. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side & Belek. Byen med Dronning Kleopatras borg. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter"

Transkript

1 Alanya, Side & Belek Byen med Dronning Kleopatras borg Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

2 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Alanya, Side og Belek. Vi håber, I har fundet jer godt tilrette, slapper af og nyder jeres ferie. Her i håndbogen finder I mange informationer om jeres rejsemål, som vi håber, I vil få stor glæde af i løbet af jeres ferie. Vi gør dog opmærksom på, at restauranter, forretninger osv. i denne håndbog samt andet udleveret materiale er nævnt som forslag - og dermed ikke er et udtryk for vores anbefaling af det pågældende sted. Skulle I have yderligere spørgsmål, vil jeres rejseleder altid hjælpe. Vi ønsker jer en god og oplevelsesrig ferie. Med venlig hilsen Falk Lauritsen Rejser Service inkluderet hos Falk Lauritsen Rejser Informationsmøde I inviteres til informationsmøde, med mindre I rejser på egen hånd, hvor vores rejse ledere giver jer en række praktiske informationer og oplysninger om Alanya samt fortæller om områdets mange oplevelsesmuligheder. Desuden bliver I præsenteret for vores spændende udflugtsprogram, som I har mulighed for at tilmelde jer i løbet af ugen. Endvidere bliver der lejlighed til at få svar på de spørgsmål, som I eventuelt måtte have i forbindelse med jeres ferie. Mød jeres rejseleder Vores rejseledere besøger flere gange ugentlig jeres hotel/ferie kompleks med mindre I rejser På egen hånd. De nærmere angivne tidspunkter kan ses i informationsmappen i/ved receptionen. 24-timers Servicetelefon Hvis I ikke har mulighed for at træffe rejselederne på hotellet på de fastsatte tidspunkter, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder på servicetelefonen døgnet rundt på tlf.: Side s servicetelefon på tlf.:

3 falk lauritsen rejser indhold 3 Indhold Tyrkiet 4 Alanya 6 Side 8 Belek 9 Flora og Fauna 10 Top 5 seværdigheder 12 Praktiske oplysninger 14 Læge 20 Shopping og indkøb 21 Det tyrkiske køkken 22 Gode restauranter 24 Drikkevarer 26 Oplevelser fra Alanya 28

4 4 OM TYRKIET FALK LAURITSEN REJSER Tyrkiet Skønne badestrande og fascinerende naturfænomener Muezzinens indkald til bøn blander sig med taxichaufførernes insisterende dytten, tonerne fra et orientalsk sommerhit og de højlydte stemmer i basaren, hvor der afsættes hundrede årgamle persiske tæpper og nye udgaver af den gamle, traditionelle hovedbeklædning Fez. Den beklædning som landsfaderen Kemal Atatürk ellers afskaffede, da han grundlagde det moderne Tyrkiet i Arven fra de gamle osmannere Tyrkiet blev skabt på resterne af det osmanniske rige - et rige som i mere end 600 år var en verdensmagt og som bredte sig over den vestlige del af Asien, den sydøstlige del af Europa samt Nordafrika. I dag er der reminiscenser fra storhedstiden overalt i Tyrkiet, herunder i den sprudlende metropol Istanbul, hvor man bl.a. kan se Topkapi-paladset der blev opført i 1453 kort efter osmannernes indtog i det daværende Konstantinopel. Landet og rejsemålene Tyrkiet strækker sig over den anatolske halvø i Thrakien og ligger mellem det sydvestlige Asien og Sydeuropas Balkanregion med grænser til otte meget forskellige lande: Grækenland, Bulgarien, Georgien, Armenien, Aserbajdsjan samt Iran, Irak og Syrien. Med ca. 75 mio. indbyggere ville det være et af de allerstørste i EU. Største by er Istanbul, hvor der anslået bor omkring 13 mio. indbyggere, men den administrative hovedstad er landets næststørste by, Ankara, hvor der bor omkring 4,5 mio. mennesker.

5 FALK LAURITSEN REJSER OM TYRKIET 5 Rumænien Ukraine Fakta om Tyrkiet Befolkning: ca. 80 millioner Hovedstad: Ankara (ca. 4,5. indbyggere) Religion: Ca. 98 procent af Tyrkiets befolkning er muslimer størsteparten er sunnimuslimer. Fodbold: Forbold er stort i Tyrkiet. De bedste klubber ligger i Istanbul, hvor tre konkurrerende tophold, Besiktas, Galatasaray og Fenerbahce kæmper om prestige og guld. Men også landsholdet har vist gode resultater. Bedst ved VM 2002 da det blev til bronze efter 3-2 over Sydkorea. Litteratur: En af verdens største nulevende forfatter er tyrkisk. Orhan Pamuk fik nobelprisen i BULGARIEN Istanbul Ankara Milas Bodrum Marmaris Dalaman Antalya Rhodos Fethiye/ Belek Side Ölüdeniz Alanya TYRKIET CYPERN LIBANON Mange af Tyrkiets mest populære feriemål ligger imidlertid længere sydpå. Det gælder Bodrum og de omkringliggende småbyer Göltürkbükü, Gümbet og Bitez. Foruden at nyde livet i de hvidkalkede huse, der ligger op langs bjergsiderne er der blandt meget andet også mulighed for at gå på eventyr på det arkæologiske undersøiske museum eller tage en udflugt til den græske naboø, Kos, der ligger blot en kort sejltur væk. I Alanya, Belek og Side er der foruden masser af solskinstimer, tyrkiske bade og gode strande også flere kulturhistorisk interessante seværdigheder i nærheden herunder oldtidsteatret Aspendos, der er opført i det 2. århundrede. Marmaris på Tyrkiets sydvestkyst med nabo byen Icmeler og et af Tyrkiets bedste badeområder Ölüdeniz, er et af de få steder langs Middelhavet, hvor caretta caretta havskild padderne formerer sig, og kun 3,5 timers kørsel fra Ölüdeniz kan man gå på opdagelse i den fascinerende oldtidsby Efesos. Uanset hvor man vælger at slikke solskin, er der spændende kulturseværdigheder og smuk natur i baglandet. Og store ferieminder at tage med sig hjem.

6 6 alanya FALK LAURITSEN REJSER ALANYA En gammel havneby, men det vides ikke med sikkerhed, hvor gammel den er. Dog ved man, at byen har været underlagt både romerne, byzantinerne, armenerne, selcukkerne og osmanerne. Med ca fastboende indbyggere er Alanya en af de største byer i Antalya-regionen. Befolkningen har, indtil turismen tog over i starten af 90 erne, primært levet af landbrug og fiskeri. Nu efter at være blevet en af Tyrkiets største turistbyer med næsten 2 mio. besøgende hvert år, arbejder langt de fleste inden for turisme. Alanya er ca. 10 km i længden og ca. 3 km i bredden, til der hvor Taurus bjergkædens skråninger begynder. Alanya er især kendt for sine kilometerlange strande og det behagelige klima med mere end 300 solskinsdage om året. Byens stolthed og varetegn er borgen, der blev opført i det 2. århundrede af Diototus Tryphon, og som ligger på en klippehalvø 250 m over havet. Det var her pirater, konger og sultaner gennem århundreder kæmpede mod hinanden om rettighederne til byen. Ved foden af klippehalvøens vestlige side findes en lille grotte, som efter sigende skulle have en helbredende virkning på astmapatienter.

7 FALK LAURITSEN REJSER alanya 7 Det gamle ord for regionen er Pamfylien, som betyder flere stammers land. Og både fra historisk tid, men også nu, passer ordet meget godt, da der gennem de sidste årtier er flere tusinde vesterlændinge, der har bosat sig i området. Der er sågar anlagt en kristen kirkegård i byen. Alanya er i dag vokset sammen med flere af forstæderne, så byen virker større end den egentlig er. Hver bydel har sin egen markedsdag. Det største afholdes hver tirsdag i Alayna og derudover et mindre marked hver fredag i Alanya centrum. Borgen og det gamle Alanya står i kontrast til den moderne havn med fortovsrestauranter, barer og diskoteker. Fra havnen er der dagligt flere bådture, der strækker sig rundt om klippehalvøen, hvor man har mulighed for at se på grotter og huler samt nyde Alanya fra søsiden. Bag havnen ligger byens centrum, og her finder I et væld af forret ninger og souvernirbutikker.

8 8 side FALK LAURITSEN REJSER SIDE En lille charmerende ferieby ca. 60 km fra provinshovedstaden Antalya. Byen har kun ca fastboende indbyggere og kan dateres tilbage til 7. århundrede f. Kr. Byens vartegn er det mægtige Apollon tempel, som ligger helt ud til vandet og tæt på det store antikke teater med plads til ca til skuere. Teatret er en afvigelse fra de almindelige teatre, fordi det er anlagt frit, hvor det normale ellers er, at bygge det på en bjerg skråning. Side har gennem de seneste 20 år ændret sig fra at være en lille hyggelig fiskerby til en attraktiv ferieby. Byens gågade er meget charmerende, og der er mange gode indkøbsmuligheder - især tæpper, guld og lædervarer samt et stort udvalg af souvenirbutikker. Byen ligger kun ca. 7 km fra Manavgat by, hvor floden af samme navn løber igennem. Her tilbydes dagligt bådture til udmundingen ved middelhavet eller op ad floden i den særprægede og smukke natur. I Manavgat er der hver mandag og torsdag et stort marked og med minibus fra Side er det nemt at komme dertil.

9 FALK LAURITSEN REJSER belek 9 BELEK På egen hånd Et mindre område beliggende kun ca. 30 km fra Antalya. Belek er et attraktivt område for golfinteresserede med fantastiske golfbaner i smukke naturområder med 14 internationale 18-hullers golf baner. Nogle af dem hører til blandt Europas bedste. Byen har et lille charmerende centrum med en del butikker og gode indkøbsmuligheder. Der kører dagligt minibusser til Antalya, hvor I har mulighed for at besøge forskellige seværdigheder bl.a. den gamle havn, den gamle bydel samt flere store vandfald som Düden og kursunlu. I Antalyas gågade er der rigtigt gode shoppingmuligheder.

10 10 flora & fauna falk lauritsen rejser flora Tyrkiet er et stort og imponerende land med forskellige klimazoner fra landsdel til landsdel. Derfor kan der dyrkes mange forskellige planter. Sydkystens flora kan virke afsvedet pga. det tørre vejr især om sommeren og i efteråret, mens I om foråret oplever, hvor grønt det er overalt. I området omkring Antalya og Alanya er jorden meget vandholdig, og det varme klima giver ideelle vækstvilkår for dyrkning af citrustræer samt bomulds- og bananplanter. Tyrkiske bananer er små søde bananer, som er i familie med de Kanariske bananer. På alle markeder i Alanya og omegn kan I købe disse bananer. På Anatoliens sletter findes kornmarkerne, og længere mod øst dyrkes tobak, safran, æbler og abrikos. I Taurusbjergene er der flere områder med olivenlunde og mandeltræer. I bjergene omkring Alanya vokser den vilde plante capsyre, som er en kløverlignende plante med en langstilket, gul blomst. Blomsterstilken smager ligesom den danske skovsyre. Det er også muligt at finde timian, basilikum og rosmarin, der gror vildt i naturen. OLIVENTRÆET Træet er let at kende med den sølvgrå farve på undersiden af bladene. Træet begynder først at sætte frugt når det er 8-10 år gammelt og det kan blive op til 1000 år gammel, dog plukkes de bedste oliven, når træet er mellem 30 og 100 år. Høsten af oliven foregår fra november til januar, og om det er grønne eller sorte oliven afhænger af sorten og høsttidspunktet.

11 falk lauritsen rejser flora & fauna 11 Fauna Uanset hvor i Tyrkiet, I befinder jer, er faunaen meget mangfoldig. Udover ca. 450 fuglearter er der også sumpskildpadder, firben samt lidt mere sjældne dyr som ulve og bjørne. I de små landsbyer har næsten hver familie en ko eller en ged, så de er selvforsynende med mælk og ost. Derudover holder man husdyr, næsten som vi kender det fra Danmark. Insekter Gekkoer er en øgleart, der er mellem 5 og 10 cm lang. Mange ser gekkoerne som nyttedyr, da de spiser myg og er ganske ufarlige. I Tyrkiet findes der også mindre populære insekter som myg og kakerlakker, der trives forrygende i det varme klima. Selv på de største og fineste hoteller kan I ikke helt undgå disse insekter. HUNDE OG KATTE Tyrkiske fårehyrder er meget stolte af deres specielle Kangal-fårehund, der med mod og styrke kan holde ulve væk fra fåreflokken. Denne hunderace eksporteres kun med speciel tilladelse. Det er en gammel hunderace, som ikke er blandet med andre racer. Den kan blive op til 1 meter høj og veje op til 65 kg. Det samme gælder deres Van-kat, der kendes på dens smukke hvide pels samt at den har et grønt og et blåt øje. Katten kaldes også den svømmende kat da ét af dens kendetegn er, at den modsat andre katteracer elsker vand. I byerne findes der en del vilde hunde og katte, som oftest er ganske harmløse.

12 12 Top 5 seværdigheder falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder ALANYA BORGEN Den gamle borg troner på toppen af forbjerget og er Alanya s stolthed. Borgen har en fantastisk historie, der går tilbage til det 2. århundrede. Den er bygget i flere stadier. Sultan Alaaddin kaykubat er den der har sat det største præg på borgen. Turen op til den gamle borg går gennem gamle brostens belagte gader, hvor de lokales boder lokker med spændende souvenirs. Fra toppen har I desuden en ubeskrivelig smuk udsigt over Alanya. DET RØDE TÅRN OG DET GAMLE SKIBSVÆRFT Går I en tur langs Alanyas gamle havn med de store og smukke træskibe, kommer I til det gamle skibsværft og det røde tårn. Det 33 meter høje tårn blev bygget af sultan Alaaddin Kaykubat i 1226 som beskyttelse af skibsværftet efter årelange kampe. I dag rummer tårnets nederste etage bl.a. et historisk museum omkring livet i det gamle Alanya. DIM CAY FLODEN Flot naturområde lidt øst for Alanya. Sne fra Taurusbjergene ender som smeltevand i floden, der derfor altid er forfriskende kølig om sommeren. Flere restauranter er placeret ved og ude i floden, og her er det muligt at sidde med fødderne i det svalende flodvand, mens I nyder en forfriskning. For få år siden blev der bygget en stor dæmning ved floden, hvorfra der nu udledes strøm til de mange indbyggere i Alanya og omegn. DRYPSTENSGROTTEN En af de smukkeste drypstensgrotter i Tyrkiet er beliggende nedenfor den store borg. Grotten, Damlatas, lå i mange år skjult og blev nærmest ved et tilfælde fundet i 1948 efter søgning på byggematerialer til den nye havn. Grotten er meget mørk ved det første skridt ind, men hurtigt dukker de mørke og fugtige stalaktit-formationer op i det svage lys, og man kan ikke andet end beundre naturens kræfter. Den høje luft fugtighed i grotten får dråberne til at løbe ned af stalaktitterne og gør dem derved større. Den høje fugtighed virker desuden lindrende for en række astma patiener, som ofte mødes i drypstensgrotten, inden åbningstid. ALANYA MUSEUM Det lille museum, som er fra 1967, ser ikke ud af meget udefra, men når man træder ind, er det som at gå tusindvis af år tilbage i tiden. De prægtige byggerier fra det tidligere Anatolien viser os civilisationer af kløgt og viden. Vi får desuden et billede af, hvordan det nuværende Alanya gennem al sin eksistens har været centrum for stor handel og besøgende fra nær og fjern. Et besøg på museet giver en bedre forståelse for landets og omegnens udvikling.

13 falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder 13 Alanya borgen Det røde tårn og det gamle skibsværft Dim Cay floden Drypstensgrotten Alanya museum

14 14 PRAKTISKE OPLYSNINGER falk lauritsen rejser Praktiske oplysninger AKTIVITETER Alanya byder på et væld af aktiviteter og oplevelser. Ved Kleopatra-stranden kan I mod betaling prøve vandcykler eller parasailing. I kan leje mountainbikes og cykle op i bjergene eller opleve den smukke natur ved Dim Cay-floden på hesteryg. Ved Begonville-stranden er der enkelte udendørs fitnessredskaber og en minigolfbane. AMBASSADE Den danske ambassade ligger i Ankara, ca 500 km fra Alanya. Mahatma Gandhi Cad. 74, Gazi Osman Pasa Ankara, Tlf Skulle I få brug for ambassadens hjælp, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder. APOTEK Apoteket hedder Eczane på tyrkisk, og de findes mange steder rundt i byen. De fleste har åbent til sent om aftenen. Apotekerne er som oftest lukket om søndagen, dog er der altid ét apotek i byen, som har åbent, og adressen findes i vinduet på næsten alle apoteker. Husk at gemme kvitteringen og recepten, hvis det er lægeordineret medicin. AVISER I højsæsonen er det enkelte steder muligt at købe danske aviser i Alanya, dog til en højere pris end i Danmark. Desuden findes en del forskellige engelske og tyske aviser. BADNING Med de mange dejlige strande i området er det fristende at hoppe i vandet uanset vind og vejr. Det er dog vigtigt at flagene på strandene respekteres, da de fortæller om badesikkerheden. Rødt flag: Badning frarådes Gult flag: Badning er usikkert, risiko for bølger, understrøm og hurtigt vejrskifte Grønt flag: Badning ok BANK / VALUTA Der findes mange banker i Alanya. De fleste er beliggende omkring centrum, og alle tager imod rejsechecks, diverse kreditkort samt kontanter af forskellig valuta. Banken har åbent alle ugens dage fra kl Ønsker I at hæve eller veksle store beløb, bør I medbringe jeres pas. Det er også muligt at veksle kontanter på posthuset, PTT. På grund af den store inflation tilråder vi at veksle mindre

15 falk lauritsen rejser PRAKTISKE OPLYSNINGER 15 beløb ad gangen. Ønsker I at hæve kontanter på kreditkort i en automat, tilråder vi, at I benytter hæveautomaterne beliggende i forbindelse med bankerne. Vær opmærksom på, at jeres bank opkræver et gebyr pr. transaktion. BUSSER OG TOG Det er billigt og nemt at køre med bus i Alanya. De gamle private dolmus-busser i Alanya er nu erstattet af offentlige busser. Halk otobüsü hedder de på tyrkisk. Busserne stopper ved de nyopførte holdepladser, men det er dog stadig en god ide at give tegn til buschaufføren om, at man ønsker at komme på/ af. De offentlige bybusser kører i tidsrummet Der betales kontant til chaufføren ved påstigningen, og det er en god ide at have aftalte penge klar. Dolmusstationen eksisterer stadig og herfra afgår busserne til de omkringliggende byer. Børn Tyrkerne elsker børn. I vil opdage, at børnene vil få meget opmærksomhed. Hjælp selv med til at sige fra, hvis det bliver for meget. Der findes flere forskellige aktiviteter for børn i Alanya bl.a. legepladser, som frit kan benyttes. DET TYRKISKE SPROG Der er lidt usikkerhed om, hvorfra det tyrkiske sprog stammer. Nogle mener, det var selcukkerne, som bragte det med fra det centrale Asien, og det derfor skulle være i familie med mongolsk. Andre mener, at sproget er i familie med finsk og ungarsk. Tyrkerne er generelt ikke så gode til fremmedsprog. I Alanya kan de fleste dog tale lidt engelsk eller tysk på grund af turisterne. DISKOTEKER OG BARER Alanya byder på et spændende natteliv, og de fleste diskoteker og barer er beliggende ved havnen på østsiden af borgen. På mange barer og restauranter kan I nyde levende musik. DRIKKEPENGE Det er god kutyme at give drikkepenge. Det gives af alle også af tyrkerne. Derfor tilråder vi, at I runder lidt op, når I betaler taxaen og giver lidt ekstra, hvis I har været tilfredse med betjeningen - f.eks. ved at lægge ca % i drikkepenge af den samlede regning på en restaurant. Et par tyrkiske lira i starten af jeres ferie til rengøringsdamen på hotellet skaber også stor glæde. Det er en god ide altid at

16 16 PRAKTISKE OPLYSNINGER falk lauritsen rejser have småmønter på sig, da også personalet ved offentlige toiletter forventer en mønt efter et toiletbesøg. DRIKKEVAND Vandet fra hanen kan ikke drikkes, fordi det indeholder en anden bakterie-flora, end I er vant til. Vi tilråder derfor, at I køber vand på flaske, også til brug ved tand børstning og madlavning. DYKNING Middelhavet omkring Alanya er meget klart og indbydende at dykke i med klipper og et varieret dyreliv. Vi har kontakt til en velrenommeret dykkerskole, der arrangerer prøvedyk og kurser. Kontakt jeres rejseleder for mere information. ELEKTRICITET Som i Danmark 220 volt. FORSYNINGSSVIGT I Tyrkiet oplever man ofte strømsvigt, eller at der pludselig ikke er vand i hanen. Det er typisk uden forvarsel og oftest om aftenen. Grunden er, at strøm- og vandforsyningen ikke kan følge med, og det kan være svært at sige, hvor længe det vil vare. Tag det derfor som en oplevelse, da det er en del af Tyrkiets mange underfundigheder. FOTOGRAFERING Spørg altid lokalbefolkningen før I fotograferer dem. Det er ikke alle, der bryder sig om at agere model på diverse feriebilleder. Det er tilladt at fotografere i de fleste moskeer, dog ikke de bedende. FRUGT OG GRØNTSAGER Der er mange frugt- og grønthandlere i Alanya by. I kan med fordel købe frisk frugt og grønt på markederne, hvor det er langt billigere end i supermarkederne. Vi tilråder, at I pga. andre bakterier vasker alt frugt og grønt, inden det spises. GOLF Der er ingen golfbane i Alanya. Den nærmeste er i Belek ca. 120 km fra Alanya, hvor I finder intet mindre end 14 internationale golf baner. For mere information, spørg jeres rejseleder. HENNATATOVERINGER Hennatatoveringer kan fremkalde en allergisk reaktion og smitte af på sengetøj og håndklæder. Sker det, er hotellet berettiget til at kræve erstatning for ødelagt sengetøj og håndklæder. HELLIG- OG FESTDAGE Mange butikker og seværdigheder vil være lukket disse dage: 1. jan.: nytårsdag. Den gregorianske kalender blev indført i Tyrkiet af Atatürk - altså en af republikkens helligdage. 23. apr.: Børnenes dag. Uafhængighedsdagen. 19. maj.: Ungdommens og idrættens dag, Atatürks mindedag. Juli/aug.: Aspendos opera og koncertfestival. 30. aug.: Grundlovsdag/Sejrsdag. Befrielseshæren fik smidt besættelsesmagterne ud af Tyrkiet. Juli Ramadanen. Fastemåned. 3 dage efter Ramadanen Sukkerfesten. Ramadanens afslutning fejres med masser af søde sager. Okt.: Antalyas internationale kunst/filmfestival. 29. okt.: Republikkens dag. I 1923 blev Atatürk valgt som republikkens første præsident

17 falk lauritsen rejser PRAKTISKE OPLYSNINGER nov.: Sørgedag. Atatürks dødsdag Dec.: offerfesten (Kurban Bayram). offerslagtning af får/geder til minde om Abrahams lydighed overfor Gud. HOTELORDEN Hoteller og lejlighedskomplekser forventer ro efter kl af hensyn til hotellets øvrige gæster. Derudover er det ikke tilladt at opføre sig uforskammet eller uagtsomt i f.eks. beruset tilstand. Hvis I kommer til at ødelægge noget på hotellet, så kommer I naturligvis til at erstatte det. Hotellet har ret til at sætte jer på gaden, hvis hotelordenen overtrædes groft gentagne gange. HOVEDPINE, SVIMMELHED og kvalme Disse symptomer kan skyldes væskemangel. Drik rigeligt med vand i varmen - vi tilråder jer at drikke 3-4 liter dagligt. Husk at alkohol og kaffe er vanddrivende og derfor har den modsatte virkning. INDKØB OG BUTIKKER Der ligger oftest små supermarkeder eller minimarkeder i nærheden af hotellet. Her kan I købe forskellige dagligvarer. Vær dog opmærksom på, at importerede varer er lidt dyre. Dog vil det stort set altid være muligt at finde varerne tyrkisk fremstillet, hvilket gør dem billigere. Alanya byder på mange fristende guld-, skind- og tæppeforretninger, og det er meget fordelagtigt at købe her. Der er mange guldforretninger i byen, og langt fra alle er ærlige med pris og kvalitet. Husk ikke alt der skinner er guld, så vi tilråder jer til at kigge jer rigtig godt for, inden I handler. Der er også mange skindbutikker, hvor sælgerne ofte vil bevise at skindet er ægte ved at sætte en lighter til, men det behøver I ikke at betvivle, mere vigtigt er det at kontrollere foret og syningerne. De traditionelle, håndknyttede, tyrkiske tæpper er meget flotte og farvestrålende og er til forskel fra andre håndknyttede tæpper knyttet med dobbeltknytninger. Dette betyder bl.a., at de tyrkiske tæpper tager længere tid at væve og har en formodet længere holdbarhed. Nogle butikker i Alanya fører også maskinproducerede tæpper, som præsenteres som ægte, håndknyttede tæpper. Det kan være svært at se forskel, så vær opmærksom ved køb af tæpper. Hvis priserne på mærkevarer er 25 % billigere end danske priser, skal I være mere end opmærksomme på, at der kan være tale om kopivarer. For at undgå kopivarer kan I bede om at få et originalt garantibevis med. For at sikre at det er den originale vare, forslår vi desuden, at I køber jeres varer i de originale butikker frem for markeder, basarer etc. Den samme vare kan variere kraftig i pris i forskellige butikker, og derfor bør I se jer godt for, når I foretager ferieindkøb. Bemærk at kopivarer er ulovlige at indføre til Danmark og at Dansk Told & Skat har ret til at konfiskere, hvad der mistænkes for at være kopivarer. Vi tilråder derfor, at I ikke køber nogle former for kopivarer på rejsemålet. Det samme gælder effekter fra truede eller fredede dyrearter. Bemærk at varer, hvor der er brugt elfenben, skildpaddeskjold, koraller, kobra eller krokodille skind er ulovlige.

18 18 praktiske oplysninger falk lauritsen rejser INSEKTER Uanset hotelkategori kan der forekomme insekter, som f.eks. myg, myrer og kakerlakker. I kan give besked til rejselederen eller receptionen, som gerne sørger for sprøjtning, hvis I bliver generet af insekter. Er I generet af myg, kan I købe en myggemaskine til at sætte i stikkontakten. Den holder myggene på afstand. I kan også købe en forebyggende spray på apoteket, som sprayes på kroppen. Har myggen allerede stukket, kan I købe lindrende creme til at tage kløen på apoteket. INTERNET På mange hoteller er der mulighed for internetadgang, men prisen er ofte lavere, hvis I benytter en af byens internetcaféer. MAVEPROBLEMER Der er andre bakterier i Tyrkiet end i Danmark, hvilket kan give problemer med maven. Skulle det ske, består den bedste kur af vand og brød. Kontakt lægen eller rejselederen, hvis maven ikke er i orden i løbet af et døgn. MARKEDER På markedet har I mulighed for at opleve, hvordan de lokale handler. Her er der rigtig gode muligheder for at gøre et godt ferieindkøb. Se informationsmappen på hotellet/i komplekset for hvor og hvornår, der afholdes marked. MOSKÉER I kan roligt kigge indenfor i en af de mange moskéer i Alanya - med undtagelse af fredag, som er muslimernes helligdag. Ved et besøg i en moské kræves det, at ben og arme samt håret for kvindernes vedkommende, er tildækket. PENGEOVERFØRSEL Rejselederen kan hjælpe med pengeoverførsler fra Danmark. kontakt jeres rejseleder, hvis behovet skulle opstå. POLiTI Politiet i Alanya er godt og effektivt, og de er meget synlige i gadebilledet. PÅKLÆDNING I byen bør I minimum bære t-shirt og shorts - bare skuldre er ok. Badetøj hører, som alle andre steder, til ved stranden eller ved poolen. På stranden er der ikke noget i vejen for at ligge topløs, man skal dog forvente ekstra opmærksomhed. POST I kan købe postkort mange steder i Alanya, så der er gode muligheder for at sende feriehilsner hjem. Postvæsnet er pålideligt og normalt hurtigt, men I skal dog forvente en længere ekspeditionstid end i Danmark. frimærker og postkort kan købes i stort set alle souvenirforretninger og kan afleveres på post huset eller i receptionen på jeres hotel. I kan også benytte de gule postkasser i byen, men de bliver dog ikke tømt jævnligt. RESTAURANTER Se længere fremme i bogen under Gode restauranter. SOLEN Solen er dejlig, men der er god grund til at dyrke den med omtanke. Husk solfaktor og undgå så vidt muligt at være i solen fra 12-15, hvor solens stråler er ekstra stærke. Hvert år får ca danskere konstateret hudkræft. Pas godt på dig selv og hinanden. STRANDE I Alanya-området er der flere forskellige strande, hvor I kan leje liggestole og parasoller. Begonville-stranden er et lille stykke af øst-stranden. ca. 2 km. fra havnen. Det er en børnevenlig strand, da det ikke bliver dybt så hurtigt. Flere steder langs stranden er der klipper, så pas på ikke at glide på de våde og glatte klipper. Stranden er beliggende ved borgens østside, hvortil der kører minibusser fra centrum ca. hvert 7. min.

19 falk lauritsen rejser praktiske oplysninger 19 Kleopatra-stranden også kaldet øststranden er en meget smuk sandstrand, med enkelte klipper hist og her. Vær opmærksom på, at der bliver hurtigt dybt, og bølgerne kan være meget kraftige. Stranden er derfor ikke børnevenlig. Stranden er beliggende ved borgens vestside, hvortil der kører minibusser fra centrum ca. hvert 7. min. Langs stranden er der mulighed for forskellige aktiviteter mod betaling f.eks. strandtennis, vandski, parasailing, beachvolley og jetski. Ulas-stranden er meget idyllisk og ligger for foden af en klippe. Stranden er velbesøgt af de lokale pga. det smukke vand. For at komme frem til stranden er der en del gang på trapper. Derfor er stranden ikke egnet for gangbesværede og barne-/klapvogne. Vær opmærksom på, at der opkræves entré for at benytte stranden. Ulas-stranden ligger 5 km uden for Alanya, hvortil der kører minibusser fra centrum ca. hver 5. min. Uanset hvor I befinder jer, tilråder vi, at I overholder flagreglerne. Se afsnittet om Badning for yderligere information. SOUVENIR Der findes forskellige gode souvenirs, som kan købes i Alanya. Noget af det, I vil se meget af, er det blå øje, som efter sigende skulle beskytte den, der bærer det. Dette øje må I dog ikke købe selv, da det skal foræres til en for, at beskyttelsen virker. Vand piber kan også være en flot og dekorativ souvenir. Se evt. mere under Indkøb. SPORT Nogle af hotellerne byder på motionsrum og tennisbaner. Desuden er der boldbaner og tennis ved Damlatas. TAXA I Alanya er taxaerne gule og det er en meget let og billig måde at komme rundt på. I kan enten bestille taxa i receptionen eller stoppe dem direkte på gaden. Ved ca. hver tredje lygtepæl på hovedgaden er der skilte med taxa. Her trykker I blot på knappen, og så kommer der en taxa i løbet af kort tid. Alle taxaer har et taxameter, og når I kører rundt i Alanya by skal disse være slået til, da I ellers kan komme til at betale overpris. Ved længere køreture er det en god ide at aftale en pris, før I kører. TELEFON For at ringe til Danmark fra tyrkiet skal I taste 0045 foran det danske nummer. Vær opmærksom på, at det kan være meget dyrt at ringe fra hotelværelset. Priserne for at benytte hoteltelefonen kan oplyses i receptionen. I kan benytte de fleste typer mobiltelefoner, men taksterne er stadig forholdsvis høje afhængigt af jeres abonnement. Vær opmærksom på, at det også koster penge at modtage et opkald på en dansk mobiltelefon i Tyrkiet. I kan også benytte en af de mange telefonbokse i byen, hvor I kan ringe både med mønter og telefonkort. TURISTINFORMATION Turistbureauet er beliggende ved Damlatas-grotten. Den har ikke de bedste oplysninger - så spørg i stedet rejselederen for informationer. TIDSFORSKEL Ved ankomst til Alanya skal uret stilles en time frem. TYVERI Vi ser desværre af og til, at vores gæster bliver bestjålet, og derfor opfordrer vi jer til selv at forebygge dette. For at minimere risikoen for tyveri foreslår vi følgende: lej en safeboks på hotellet til opbevaring af penge og værdigenstande Sørg for ikke at have flere kontanter på jer, end I har råd til at miste Brug en pengekat lad jer ikke narre af blomsterpiger el. lign. vær opmærksomme, når I opholder jer på steder med mange mennesker. Lommetyven er oftest på spil i områder med større menneskemængder.

20 20 læge falk lauritsen rejser Læge I tilfælde af sygdom er I meget velkomne til at kontakte jeres rejseleder, der vil være jer behjælpelig i forhold til lægehjælp. I kan dog også vælge selv at tage kontakt til lægen: Baskent Univeristy hospital Saray Mah. Yunus Emre Cad Alanya / Turkey Tlf.: / Lægerne taler engelsk/tysk og har skandinavisk personale ansat i receptionen, som kan hjælpe, hvis der skulle opstå sprogvanskeligheder. Udgifter forbundet med behandling ved lægen og evt. sygehusophold er ikke dækket af den offentlige sygesikring. Det dækkes kun af en privat forsikring. Har I tegnet forsikring ved Gouda gennem Falk Lauritsen Rejser, kan I mod aflevering af kvittering og recept i de fleste tilfælde få refunderet udgiften allerede i Alanya. Kontakt venligst jeres rejseleder for yderligere oplysninger. Vi gør opmærksom på, at medicinen kun kan refunderes, hvis den er receptpligtig, og såfremt den er til helbredelse af en ikke før rejsens start eksisterende sygdom. Bemærk venligst, at I af såvel forsikringsmæssige hensyn som af hensyn til videre behandling i Danmark selv skal være opmærksomme på at få en kopi af journalen med hjem.

21 falk lauritsen rejser shopping & indkøb 21 Shopping & indkøb Tæpper, guld og læder Både i den tyrkiske basar og i de mange forretninger er der gode muligheder for at gøre favorable køb. Prisen afhænger ofte af jeres handelstalent. I området ved indgangen og hele vejen op til Borgen har i bl.a. mulighed for at købe flotte håndlavede Kalabast lamper og figurer samt håndlavede broderier. De fine tyrkiske træfigurer er lavet af en uspiselig frugt, Kalabast der er en slags græskar. Frugten tømmes for frugtkød og tørres, så den får en hård yderkant. Kalabasten bruges også til fremstilling af farverige lamper og tidligere brugte man den til at lave skåle, kopper og tallerkner af. Guldpriser Guldpriserne er steget meget de seneste år, men I kan stadig med fordel købe guldsmykker i Tyrkiet, da forarbejdningen af guldet sker i Tyrkiet til en lav arbejdsløn. Husk ikke alt der skinner er guld! De tyrkiske håndknyttede tæpper har en meget lang tradition bag sig. Hver egn i Tyrkiet har sine egne tæpper og historier knyttet dertil. De mest kendte er dog Hereke tæpperne, som blev lavet specielt til Sultanen. Tyrkiet er et af de store skindproducerende lande. Skindkvaliteten er i top og priserne stadig lavere end i Danmark, så der er gode muligheder for at gøre en god handel om læderjakker eller tasker. Gennem de seneste år er det blevet populært at købe briller i Tyrkiet. Prisen er ofte kun det halve af, hvad den er i Danmark og kvaliteten er i orden. Ofte er det også muligt at få en tid ved en øjenlæge uden forudbestilling og ventetid.

22 22 DET TYRKISKE KØKKEN falk lauritsen rejser Det tyrkiske køkken er kendt langt udover Tyrkiets grænser som værende spændende og fortrinligt. Det siges, at det tyrkiske køkken er det tredje bedste i verden efter det franske og det kinesiske. Nedenfor ses en beskrivelse af et lille udvalg af de smagsoplevelser, I kan vente jer: Forretter De lokale spiser normalt forret ved at bestille forskellige forretter, hvor der så tages lidt af hvert. De kaldes MEZE og de mest almindelige er: EZME Tomatpure med persille, løg, purløg og stærkt krydret. HAYDARI Yoghurt med hvidløg, mint og purløg (minder om græsk tzatziki). SIGARA BÖREGI Butterdej med fetaost og persille. KALAMAR TAVA Friturestegt blæksprutte i ringe. BEYAS PENIR Feta ost. PATLICAN EZMESI Aubergine salat. BAKLA Bønne salat. LAVAS Et pizza-lignende brød med sesamfrø, der serveres rygende varmt til meze og spises normalt med smør, nødder og honning. DOLMA Vinblade, peberfrugt, tomater eller kartofler fyldt med bl.a. bulgur, kød, maste tomater og krydderier. AUBERGINE fyldt med tomat, kød, løg og krydderier.

23 falk lauritsen rejser DET TYRKISKE KØKKEN 23 Det tyrkiske køkken Hovedretter DÖNER-KEBAB I Tyrkiet tager man normalt ikke en sandwich eller en burger som en hurtig mellemret, men i stedet en döner-kebab. Ved små boder i gaderne skæres okse-, lamme- eller kyllingekød af et lodret spyd og lægges i et halvt franskbrød eller rulles ind i dürüm en slags pandekage sammen med salat, løg, krydderier og tomatpuré. SIS-KEBAB Store stykker okse-, lamme- eller kyllingekød grillet på et spyd. OSMANNISK PANDE Retten består af oksekød, løg, hvidløg, en række forskellige grøntsager og en lækker sovs. Servers ofte i lerfad eller over ild. KYLLING KIEVSKI Fint kyllingebrystkød rullet omkring ost og paneret således, at når du stikker hul på kyllingen, flyder det smeltede ost ud på tallerkenen. KÖFTE Tyrkiske kødboller lavet af hakket oksekød med løg, persille og krydderier. Supper Tyrkerne elsker at spise suppe især midt om natten. Det er ret almindeligt at spise suppe med fårehjerne, fåreøjne eller lign. Men også de mere almindelige tomat-, kyllinge- og linsesupper. Prøv dig frem med de mange tyrkiske supper som natmad. Dessert Det er meget almindeligt blot at spise frisk frugt til dessert. Frugterne er altid friske og lækre. Det er også muligt at få nogle meget søde kager. Ofte er kagerne gennemvædet af honning eller sirup, så de er utrolig søde.

24 24 gode restauranter falk lauritsen rejser Gode restauranter I Alanya er der et stort udvalg af spændende restauranter. I det følgende har vi valgt at præsenterer et udsnit af de mange spisesteder. Bordbestilling kan være nødvendig. MARINA RESTAURANT Beliggende midt på havnepromenaden i Alanya. En rigtig hyggelig restaurant med mulighed for at sidde og kigge ud over havet, mens I nyder et dejligt måltid. På marina restaurant serveres både internationalt og tyrkisk mad, men især fisk er deres specialitet. CRAZY HORSE Beliggende i Alanya centrum nær springvandet. God restaurant der især er populær for deres udsøgte mexicanske retter og friske salater. Efter en lækker middag, kan I slappe af i de bløde gemakker mens I nyder byens bedste Strawberry Daiquiri eller Irish Coffee. PALM BEACH Beliggende på Kleopatra stranden i udkanten af Alanya. Restaurant med skøn beliggenhedlige ned til stranden i Alanya. Restauranten byder på lækre retter, både tyrkiske og mere internatio nale og med lyden af bølgerne i baggrunden giver det en dejlig feriestemning. Ofte afholder Palm Beach forskellige arrangementer i aftentimerne. JOSEFS PLATZ Beliggende i Alanya centrum bag havnepromenaden. Josefs Platz er en familie restaurant, og har været i familiens hænder i knap 20 år. Her mærker I straks den familiære stemning, og I får en fantastisk betjening. restauranten er især kendt for deres gode steaks.

25 falk lauritsen rejser gode restauranter 25 Restaurant Barcelona. Beliggende centralt på Atatürk gaden. Internationale retter. Rigtig god atmosfære med legeplads for børnene. Live musik. Alle skandinaviske sportskanaler. Restaurant Green Beach. Beliggende på Kleopatra stranden. Fantastiks atmosfære med udsigt ud over havet og stranden. Lounge stemning og Live musik. Legeplads. Restaurant Crazy Sushi. Beliggende centralt i basaren. Her serveres der sushi af meget høj kvalitet. Desuden har de også mange andre lækre retter. Den ligger side om Side med Crazy Horse. Restaurant Harbour. Beliggende på bådehavnen direkte ud til havet. En international restaurant af meget høj standard. Kan varmt anbefales til at fejre fine arrangementer som fødselsdag, forlovelse eller hvis man bare vil gøre tingen lidt mere luksuriøse.

26 26 drikkevarer falk lauritsen rejser Drikkevarer De lækre tyrkiske specialiteter skal naturligvis ledsages af et spændende udvalg af drikkevarer, der matcher retterne. I kan sagtens drikke øl og sodavand til de fleste retter, men vi foreslår, at I også prøver nogle af de mere karakteristiske, tyrkiske drikkevarer, som de lokale foretrækker. VIN Tyrkiet har ikke de store vintraditioner, da der ikke blev drukket vin under det Osmanniske Riges styre. Først i 1950 erne begyndte vinproduktionen for alvor i Tyrkiet og efter godt 50 års erfaring laves der efterhånden ret gode vine. Tyrkiet er faktisk en af verdens største vindrueproducenter. Selvom de fleste vindruer ender som rosiner, benyttes en del stadig til vin. Det er især de vestlige, nordlige og centrale dele af Tyrkiet, hvor der dyrkes vindruer. Det største vinmærke i Tyrkiet hedder Doluca og fås i flere varianter. F.eks. er Doluca Antik værd at smage. Importeret vin er forholdsvis dyrt og er derfor ikke at finde som standard i restauranterne.

27 falk lauritsen rejser drikkevarer 27 ØL Når I skal bestille en øl på tyrkisk, skal i bestille en Bira. Hvis I har lyst til at slukke tørsten med en kold øl kan I prøve Tyrkiets største ølmærke Efes som er meget velsmagende. Det er også muligt at bestille en Tuborg, der er det næststørste tyrkiske ølmærke, som produceres i Tyrkiet på licens fra Danmark. KAFFE Tyrkisk kaffe er lidt anderledes end vi er vant til hjemme fra. Den serveres i en lille kop og er meget stærk, den har ofte bundfald og er tilsat en masse sukker. For at prøve den skal I bestille en Kahve. Te Den mest populære te blandt tyrkerne er æblete, som I vil blive tilbudt mange steder. Den kan serveres både kold og varm. Der drikkes også en del sort te, en meget stærk te der kan være bitter. NON ALKOHOL Tyrkerne nyder også at drikker forskellige ikke alkoholiske drikke som f.eks. Visne soda der er kirsebærjuice blandet med danskvand. En anden specialitet er Ayran, der er yoghurt blandet med vand og masser af salt. Raki En alkoholisk drik der er produceret på anisrod og minder om Pernod eller den græske Ouzo. Den er helt klar, men når den blandes med vand, får den en mælkehvid farve og kaldes også for løvemælk. Den indeholder en høj alkoholprocent. Serveres ofte sammen med Salgam, der er en speciel rødbedesaft

28 28 oplevelser i alanya falk lauritsen rejser Oplevelser I Alanya Oplevelser skal deles med dem, du holder af. Falk Lauritsen Rejser har tilrettelagt en række spændende oplevelser til nogle af områdets mest interessante seværdigheder. Nedenfor finder I en kort beskrivelse af nogle af vores udflugter. Yderligere oplysninger finder I i vores udflugtsprogram eller i informationsmappen på jeres hotel eller lejlighedskompleks. Billetter til udflugterne kan købes efter informationsmødet, hos jeres rejseleder på hotellet/ lejlighedskomplekset eller bestilles på servicetelefonen. Tilmelding til udflugterne skal ske hos rejselederen senest dagen før udflugten finder sted, inden kl og gerne tidligst muligt, for at undgå udsolgte udflugter. Bemærk, at betaling skal ske ved tilmelding. I kan betale med tyrkiske lire eller Visa/Dankort. Udover Falk Lauritsen Rejsers egne udflugter byder Alanya på museer, skønne strande og andre oplevelser i naturen, som I kan udforske på egen hånd. Hos jeres rejseleder kan I få inspiration og information om områdets mange mulig heder. Falk Lauritsen Rejser forbeholder sig ret til at aflyse udflugter som følge af dårligt vejr eller manglende tilmeldinger. Programændringer kan forekomme.

29 falk lauritsen rejser oplevelser i alanya 29 Hamam/ Tyrkisk bad Start ferien i Tyrkiet med en omgang velvære. Besøget begynder i saunaen, hvor hele kroppen varmes godt igennem til den er dejlig blød. Herefter fortsætter I til damprummet, hvor I ligger på opvarmede marmorblokke, klar til at få kroppen skrubbet fra top til tå. Efterfølgende bliver I skummet ind i sæbe og får en let sæbemassage. Afslutningen på forkælelsen er en skøn oliemassage. Efter en tur i Hamam vil I føle jer som født på ny. Huden er klar til at tage imod farve fra solens stråler, og I kan fortsætte ferien med fornyet energi. Tyrkisk bad er en ældgammel tradition, der handler om renhed og socialt samvær.

30 30 oplevelser i alanya falk lauritsen rejser Alanyas højdepunkter fra søsiden Tag med om bord og nyd en dejlig afslappende bådtur på det skønne middelhav. Vi sætter kurs mod nogle af de smukke bugter i området og flere steder kaster vi anker for at se forskellige grotter udefra. Der vil undervejs blive mulighed for en dukkert i det klare azurblå hav. Besætningen serverer en let tyrkisk frokost om bord på båden. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage mod Alanya havn efter en afslappet dag på havet med frisk vind i håret, sol på kinderne og mange, smukke naturoplevelser rigere af Alanyaområdet set fra søsiden. Sapadere En dag fyldt med fantastiske og uforglemmelige naturoplevelser samt indblik i det traditionelle tyrkiske liv. Turen går til en lille lokal landsby, ved navn Sapadere, som ligger langt oppe i de smukke taurusbjerge. Her lever beboerne i dag, som de altid har gjort. Vi ser byens gamle moské og får her et lille indblik i befolkningens hovedreligion. En lokal landsbyfamilie inviterer os efter følgende indenfor i deres hjem, og byder på en kop traditionel tyrkisk te. Inden vi forlader den hyggelige landsby skal vi se byens silkevæveri, og hvordan de bearbejder den silke der er dyrket lokalt. Landsbyens skole ligger lidt udenfor byen. Her skal vi høre om det tyrkiske skolesystem og I har mulighed for at hilse på elverne. Fra byen kører vi langs de snoede bjergveje, til den smukke kløft Sapadere. Efter en fantastisk gåtur i det storslåede naturområde, nyder vi en velfortjent frokost ved bredden af floden. Efter en tur fyldt med lokale oplevelser og smuk natur går turen tilbage til Alanya.

31 By- og shoppingtur falk lauritsen rejser oplevelser i alanya Begynd ferien med en spændende byrundtur, hvor vi fortæller om Alanya og nogle af byens lokale seværdigheder samt viser jer byens centrum. 31 Vi starter ude i Oba marked (mandagsmarkedet), hvor de lokale bønder sælger frugt, grønt, brød, ost, fisk, kød, friskpresset juice og hjemmebagt pandebrød samt tøj, sko, tasker, isenkram, alt. Efter lidt frivillig shopping, vil vi forsætte videre til Alanya centrum, hvor vi igennem en byvandring vil vise jer de bedste steder for guld, skind og briller. Vi skal besøge en juveler, en skindforretning og en optiker. I hver butik får vi en grundig gennemgang af det pågældende håndværk samt en forevisning af forskellige varer. På turen videre rundt i byen udpeger vi bl.a. byens posthus, pladsen med Atatütk statuen, de tre hovedgader samt andre ting, der kanvære nyttige for jeres ferie. Vi afslutter i havnen, hvor Marina byder på en forfriskning. Vores favoritter På turen til Dim Cay-floden kører vi mellem de naturskønne Taurusbjerge med udsigt til de mange appelsin- og bananplantager, der findes i Alanyaområdet. Fra byens centrum udgår en klippefyldt halvø, hvorpå der i omkring 250 meters højde ligger ruiner af borgen, Kale. Den store Seljuk-borg fra det 13. århundrede er en af de mest storslåede seværdigheder langs hele kysten. Omkring 150 tårne og udkigsposter omkranser den velbevarede, dobbeltmurede borg. Inden for ydermurene er der ruiner efter moskeer, et karavanserai og en overdækket basar, og indenfor de inderste mure er der ruiner efter en cisterne samt en byzantinsk kirke dekoreret med freskoer. Når mørket falder på, oplyses fæstningen af et smukt, gyldent lys - et fejende flot syn, der kan ses i hele byen. Vi besøger drypstenshulen Dim Magarasi, der har været skjult for offentligheden frem til Og vi går rundt i den 360 meter lange hule, der i århundreder har været tilholdssted for hyrder, hvis dyr har græsset i området omkring hulen. Frokosten nydes ved den fantastiske smeltevandsflod, Dim Cay, som ligger i skønne og frodige omgivelser midt i bjergene. Her har I mulighed for at sidde på små, flydende platforme med fødderne i det forfriskende vand, mens I nyder frokosten. Efter frokost er der mulighed for en svalende dukkert i floden. På tilbageturen til Alanya besøges den forholdsvis nye Dim-dæmning, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

32 Skån miljøet Genbrug denne håndbog eller giv den til én du kender, som skal på ferie til Alanya. Badeferie med oplevelser for både store og små! Få inspiration til jeres næste ferie på falklauritsen.dk hvor I kan læse mere om vores mange spændende rejsemål.

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Marmaris. Den tyrkiske middelhavsperle. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Marmaris. Den tyrkiske middelhavsperle. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter Marmaris Den tyrkiske middelhavsperle Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Marmaris. Vi håber, I har fundet

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

BODRUM. Agæerhavets port PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

BODRUM. Agæerhavets port PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER BODRUM Agæerhavets port PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Bodrum. Vi håber, I har fundet jer godt til rette,

Læs mere

Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya

Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk 224.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150

Læs mere

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli 248.000 Euro Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Turforslag fra Mahmutlar

Turforslag fra Mahmutlar Turforslag fra Mahmutlar Indholdsfortegnelse 1: Indledning... 3 2: Udflugter og andre oplevelser... 4 Udarbejdet af Kim Iversen Dato: 11.05.2006 Revideret 11.05.2006 1: Indledning Hej og velkommen til

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya

Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk 209.000 Euro N Ndr. Strandvej

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.795,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på nyt velbeliggende hotel i

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydkorea Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydkorea Hovedstad Indbyggere Sprog Seoul 49 mio. Koreansk Religion Valuta Areal Buddhisme og kristendom Won 100.210 km2 Herunder kan du

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland af Henriette Hansen 15. juni 2013 Hotel Amari er et lejlighedshotel på det græske fastland beliggende i en lille skov kun 30 m fra strand. Landsbyen

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Havnehytten i Lyngby bådehavn ligger midt i smuk og fredet natur. Det er omgivelser, der forpligter.

Havnehytten i Lyngby bådehavn ligger midt i smuk og fredet natur. Det er omgivelser, der forpligter. Selskaber 4 timers arrangement Havnehytten i Lyngby bådehavn ligger midt i smuk og fredet natur. Det er omgivelser, der forpligter. Vi sætter derfor en ære i at skabe en hyggelig og afslappet stemning

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rusland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rusland Hovedstad Indbyggere Sprog Moskva 142 mio. Russisk Religion Valuta Areal Russiskortodoks Rubel 17.075.000 km2 Her kan du læse en

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien Terme Catez - Hotel Catez Tilbring en uforglemmelig og begivenhedsrig ferie i Terme Catez. Det rolige Hotel Catez er en del af det store Hotel Therme-kompleks. På et areal på over 10000 kvm, opdelt i indendørs

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Netværks Avisen Sommer program Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Det kan du også læse om i bladet. Sommerudflugter og aktiviteter. Cafeens åbningstider. Ugens menuer. Indholds fortegnelse & Åbningstider.

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön.

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön. Country Partner Hotel Lüttje Burg Hotel Lüttje Burg ligger i kort afstand til havnebyen Kiel og det skønne søområde ved Plön. Introduktion Det familievenlige hotel ligger strategisk godt placeret i Slesvig-Holstein,

Læs mere

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön.

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön. Country Partner Hotel Lüttje Burg Hotel Lüttje Burg ligger i kort afstand til havnebyen Kiel og det skønne søområde ved Plön. Introduktion Det familievenlige hotel ligger strategisk godt placeret i Slesvig-Holstein,

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland En startpakke til Cairns i Queensland, Australien Start jeres rejse Down Under i Cairns på den bedste måde. Vi har samlet fly og de første nætter i en samlet

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien Praktiske oplysninger Pas/visum Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldig i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme.

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. USPOLERET SOL- OG OPLEVELSESFERIE PÅ EGEN HÅND TYRKIET - FRA AALBORG SØNDAG Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. Strand, hav og lækker

Læs mere

Telefonliste / åbningstider

Telefonliste / åbningstider Telefonliste / åbningstider Klub Skovbo Mandag kl. 19:00-21:30 Nørrevold 1A Mandagscafeen: kl. 16:00-19:00 Nørrevold 1A Marianne Tlf. 21 78 61 26 (VEST) Rie B. Tlf. 21 78 73 26 (VEST) Tilmelding senest

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet Velkommen til Prag HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet BELIGGENHED 2 PRAKTISKE OPLYSNINGER OM LEJLIGHEDEN: Lejligheden er på ca. 80 m² og består af en kombineret stue/køkken,

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.895,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på centralt hotel i Hamburg Side

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Østrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Østrig Hovedstad Indbyggere Sprog Wien 8,5 mio. Tysk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 83.859 km2 Her kan du se fakta og praktiske

Læs mere

Gardasøen - Riva del Garda

Gardasøen - Riva del Garda Gardasøen - Riva del Garda Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Dejligt hotel lige ned til søen Veronas arena Vandbyen Venedig Bjergene og vinbonden Det milde

Læs mere

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - Jul i Prag Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Prags flotte julemarkede Besøg i julepyntede Berlin og Dresden Side 1 af 5 Prag - Jul i Prag Her præsenterer

Læs mere

elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS

elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS Café KOLDINGHUS V elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS I hjertet af Kolding ligger byens stolte varetegn Koldinghus Slot. En kulturoplevelse, der kun findes få magen til i Danmark. Slottets oprindelige vægge,

Læs mere

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Dato: 12. 08 2019 BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Familiær og afslappet stemning med mulighed for mange aktiviteter Tlf.: (+45) 56 36 25 45 www.safarieksperten.dk info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Sydholland - Valkenburg

Sydholland - Valkenburg Sydholland - Valkenburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Valkenburg en historisk og levende by med caféer, butikker og charme Oplev også Maastricht Blomstergodset

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Tilbud: Søndag - Torsdag: 2 retters menu: 169,- 3 retter 199,-

Tilbud: Søndag - Torsdag: 2 retters menu: 169,- 3 retter 199,- Tilbud: Søndag - Torsdag: 2 retters menu: 169,- 3 retter 199,- Tilbudende giver frit valg mellem alle retter pånær græsk pikilia og s mix grill Til Pensionister og studerende tilbyder vi 10% rabat på maden

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere