Grønt Råd. Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønt Råd. Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl. 16.15-18.00"

Transkript

1 Grønt Råd Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl Tilstede: Jens K. Jensen, Udvalget for Teknik og Miljø (mødeleder) Hans Olsen, Udvalget for Teknik og Miljø Ole Reinholdt, Udvalget for Teknik og Miljø Hans Harrestrup Andersen, Dansk Ornitologisk Forening Tove Binzer, Friluftsrådet Jens Peter Simonsen, Skov- og Naturstyrelsen Vestsjælland Hans Chr. Jensen, Landboforeningen Gefion Niels Bjergvang, Danmarks Jægerforbund Johan Scheel, Dansk Skovforening Karl Frandsen, Familiebruget Rasmus Vincentz, Klimabevægelsen Harry Carstensen, Dansk Sportsfiskerforbund Peter Due Østerbye, centerchef, Byg & Miljø, Lejre Kommune Lene Jensen, direktør, Lejre Kommune Søren Grøntved Christiansen, biolog, Lejre Kommune (referent) Afbud: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø Benny Silvert, Danmarks Naturfredningsforening Søren Moses, Museerne og Naturvejlederforeningen

2 Punkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Punkt 2. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) præsenterer sig selv og fortæller om aktuelle sager Hans Harrestrup Andersen fortalte, at Dansk Ornitologisk Forening (DOF) er en naturbeskyttelsesorganisation med særligt fokus på fuglene. DOF samler viden og oplevelser med alle slags fugle både hverdagsfuglene på foderbrættet og de sjældne og truede fugle. Foreningen har over medlemmer, fordelt i 13 lokalafdelinger over hele Danmark. Københavnsafdelingen, der inkluderer Lejre Kommune, har medlemmer. Der er 35 ansatte i Fuglenes Hus i København. DOF s aktiviteter finansieres af tipsmidler, tilskud fra Friluftsrådet, arv og især medlemskontingenter. Lokalafdelingerne arrangerer godt 500 lokale ture og møder hvert år. Desuden laver frivillige fugleentusiaster lokalt naturbeskyttelsesarbejde, som f.eks. at afskærme rovfuglereder, optælle truede ynglefugle og påvirke lokale myndigheder. DOF har grundlæggende fire typer tilbud til medlemmerne: Oplevelser med fugle i naturen, viden om fuglene, beskyttelse af naturen og fuglene samt deltagelse i naturprojekter. DOF's medlemmer er hjørnestenen i DOF's store vidensbase. To gange om året tælles alle Danmarks ynglefugle, de sjældne fugle overvåges løbende og via et netværk over hele landet overvåges alle Danmarks vigtigste fugleområder. Herudover registrerer mere end 2000 ornitologer løbende deres fugleobservationer i DOF-basen.

3 DOF har gennemført 2 landsdækkende kortlægningsundersøgelser (Atlasundersøgelser), hvor alle ynglende arter er blevet registreret i kvadrater på 5 x 5 km. En ny atlas-undersøgelse påbegyndes snart. Fugleværnsfonden, som er stiftet af DOF, ejer 18 fuglereservater, der plejes af frivillige arbejdsgrupper. Her er der muligheder for at opleve fuglelivet på helt tæt hold fra fugleskjul og fugletårne. Aktuelt har DOF s Københavnsafdeling koncentreret sig om at forholde sig til Natura 2000-planer og handleplaner for Roskilde Fjord. Tove Binzer spurgte til erfaringer med fugle og vindmøller. Hans Harrestrup Andersen svarede, at der lavet undersøgelser, der viser, at vindmøller ikke betyder noget for småfuglene i agerlandet, men at de kan udgøre et problem for trækfugle. Punkt 3. Museerne præsenterer sig selv og fortæller om aktuelle sager Udsat til et senere møde. Punkt 4. Ad punkt 4. Drøftelse af foreningernes rolle i forbindelse med arbejdet med etablering af nationalpark Drøftet efter ønske fra Niels Bjergvang. Søren Grøntved Christiansen fortalte, at der som led i forberedelserne til udnævnelse til nationalpark vil blive udsendt et forslag i offentlig høring. Tove Binzer oplyste, at Friluftsrådet er repræsenteret i den styregruppe, der

4 forestår udarbejdelsen, og at jægerne og andre organisationer ad den vej har indflydelse. Når der er sket en udpegning til nationalpark vil ministeren nedsætte en nationalparkbestyrelse, som så igen vil nedsætte et nationalparkråd. Foreninger og organisationer vil med stor sandsynlighed få mulighed for at deltage i et af disse organer. Punkt 5. Grønt Råds holdning til flere Blå og Grønne Flag i Lejre Kommune Drøftet efter ønske fra Tove Binzer. Peter Due Østerbye oplyste, at Lejre Kommune har et blåt flag ved Herslev Strand. Der er badevandsovervågning 4 steder i kommunen. Flere Blå Flag har været diskuteret tidligere, men er blevet fravalgt, bl.a. på grund af kravet om handicaptoilet. Tove Binzer fortalte, at det er Friluftsrådet, der administrerer Blå Flagordningen. Der stilles krav handicaptoilet, telefon og årlig afholdelse af 5 arrangementer. Herslev Havn har også Blå Flag. Tove Binzer fandt, at der er behov for, at handicaporganisationer lægger pres på kommunalbestyrelsen for at få flere Blå Flag-badestrande. Skurvogne kan løse toiletproblemerne, og det er muligt at søge tilskud hertil. Tove Binzer oplyste også om, at 3 skoler i dag har Grønt Flag, men at alle skoler i Lejre Kommune netop har besluttet at søge. Også dette flag er betinget af, at man opfylder nogle betingelser.

5 Hans Olsen fandt, at der burde være krav om hjertestarter ved strande med Blå Flag. Tove Binzer kunne fortælle, at der er en hjertestarter ved Herslev Havn. Jens K. Jensen oplyste, at opfordringen til flere Blå Flag tages videre til Teknisk Udvalg, mens Grønne Flag hører hjemme i skoleverdenen. Punkt 6. Hvordan skal kommunen håndtere nye semipermanente jordbrugsinstallationer som plasttunneller og lign. Drøftet efter ønske fra Tove Binzer. Tove Binzer berettede, at DN i Lejre får henvendelser om plastiktunneller på jordbærmarkerne i den sydlige del af kommunen. DN savner en opdeling af landskabet i kommuneplanen, der giver mulighed for nogle retningslinjer, der kan forhindre opsætning i særligt værdifulde landskaber. DN anbefaler, at den slags anlæg kræver en lokalplan og at der kommer retningslinjer herom i kommuneplanen. Peter Due Østerbye oplyste, da det drejer sig om landbrugsdrift, hvor plasttunneller er drivhuse nødvendige for driften, kan kommunen ikke friholde områder. Hvis tunnellerne ligger op til landbrugsbygninger, kræver ikke en landzonetilladelse, men kun en byggetilladelse. Det er ikke muligt at planlægge sig ud af problemstillingen. Jens K. Jensen foreslog, at der blev plantet læhegn, der skjuler plasten, og Tove Binzer foreslog, at der blev lavet nogle vildtkorridorer gennem området. Jens K. Jensen nævnede, at kommunen i nogle tilfælde kan fastsætte krav om beplantning og jordvolde for at skærme for skæmmende bebyggelse.

6 Hans Olsen var inspireret af praksis i nogle jyske kommuner, hvor man snakker om tingende, inden regelsættet findes frem, og fandt det vigtigt med en tidlig dialog. Tove Binzer støttede den tidlige dialog. Punkt 7. Orientering om nyt TV-studie ved Dejligheden, planer for genopførelse af Langtved Færgekro og etablering af Trætopbørnehave. Drøftet efter ønske fra Johan Scheel. Johan Scheel oplyste, at der efter tilladelser fra fredningsnævn, kommune og naturstyrelse etableres et filmstudie på en ejendom ved Dejligheden overfor Bramsnæs-halvøen. Herfra skal den nye kanal TV2 Fri sende 2 timer dagligt om bl.a. have, fritid og natur. Ryegård Gods har fremsendt tegninger og ansøgt om tilladelser til at bygge 2 spejderhytter mellem/i trækronerne i 6 meters højde. Hytterne vil stå på egne ben, og de vil være mindre synlige, end hvis de blev bygget på jorden. Hytterne skal erstatte en spejderhytte, der tidligere er blevet ødelagt. Ryegård Gods håber på at få mulighed for at etablere et oplevelsescenter (visitorcenter) med cafe og selskabslokaler som erstatning for den nedbrændte Langtved Færgekro. Lige nu ledes efter samarbejdspartnere. Projektets største udfordring er strandbeskyttelseslinjen. Naturstyrelsen kan acceptere samme størrelse og placering som den nedbrændte kro, men ønsket er en placering noget nordligere. Lejre Kommune søger i den kommende kommuneplan at skabe rammer, der muliggør projektet.

7 Jens K. Jensen foreslog, at Grønt Råd afholder næste møde i maj som en besigtigelsestur, hvor man beser nogle af de omtalte projekter, og det var der tilslutning til. Punkt 8. Orientering om nye fredningssager Peter Østerbye fortalte, at det er sjældent, at kommunen beskæftiger sig med nye fredninger, men at to sager vedrørende fredningsrejsning er blevet behandlet politisk i februar. Den ene sag vedrører ophævelse af en fredning. Det kan procesmæssigt kun ske ved en fredningsrejsning. Det drejer sig om etablering af en grøn bydel i Allerslev syd for banen. Dette område indgår i fredningen af Ledreborg Gods. Johan Scheel fandt, at mange fredninger er overhalet af udviklingen og af anden lovgivning og regulering. Den anden sag er en fredning rejst af Danmarks Naturfredningsforening for at hindre råstofgravning. Heri er kommunen enig, men kommunalbestyrelsen ønsker et delområde samt bestemmelser om bygninger udtaget. Desuden mener kommunalbestyrelsen, at de foreslåede stier ikke er nødvendige pga. den kommende sti langs hele Ledreborg Alle, og at bestemmelserne om beplantning er for omfattende og unuancerede. Tove Binzer medgav, at forslaget bærer præg af, at DN har anvendt et standardkoncept, men mente, at man nok kunne nå til et fornuftigt kompromis.

8 Punkt 9. Afslag på kommunens ansøgning om midler til formidling af fortidsminder Søren Grøntved Christiansen orienterede om det afslag fra Naturstyrelsen, som Lejre Kommune har modtaget på en ansøgning om tilskud til formidling af fortidsminder. Ansøgningen blev omtalt på sidste møde i Grønt Råd. Afslaget skyldes, at der i denne sidste ansøgningsrunde blev ansøgt om langt større beløb, end der var til rådighed. Afslaget betyder, at projektet ikke sættes i værk her og nu. Administrationen afventer, om der på et senere tidspunkt opstår mulighed for at realisere projektet. De mest trængende informationstavler vil dog fremover blive udskiftet. Punkt 10. Orientering om ansøgninger i Sjællandsprogrammet og ansøgninger til opfyldelse af Natura 2000-handleplanerne Søren Grøntved Christiansen berettede, at det forslag til hegning og græsning ved Ledreborg Å, der blev nævnt på sidste møde i Grønt Råd, nu er godkendt i Region Sjælland og videresendt til Naturerhversstyrelsen. Lejre Kommune har netop indsendt yderligere til ansøgninger til Region Sjælland. Det er to hegnings- og rydningsprojekter samt et projekt om biotopforbedringer for løgfrø. Projekterne indsendes for at få del i nogle af de midler, som er afsat til natur- og miljøprojekter under Grøn Vækst. Bliver projekter godkendt, får kommunen dækket 50 % af udgifterne. Lejre Kommune har nu ansøgt om

9 tilskud på ca kr. ud af de kr., som kommunen har mulighed for at ansøge om. Til realisering af projekter i Natura 2000-områderne kan ejerne eller kommunen søge om tilskud til hegning og rydning efter en anden ordning, hvor tilskud dækker 100 % af udgifterne. Ansøgningsfristen er 1. maj. Lejre Kommune har drøftet ansøgningsmuligheden med flere ejere af vigtige naturområder i Nature 2000-områderne, og aftalen er blevet, at kommunen sørger for indsendelse af ansøgningerne. Det vil i 2013 formodentlig dreje sig om ansøgninger vedrørende arealer i Ejby Ådal og på Særløse Overdrev. Punkt 11. Udveksling af oplysninger om møder og arrangementer Harry Carstensen orienterede om, at et projekt om fisketurisme omkring Roskilde Fjord er igangsat. Der er mange gode, men relativt ukendte fiskevande. Et eksempel på aktivitet er udlægning af gydegrus i Gedevadsrenden i Roskilde Kommune. Lejre Klimagruppe har planlagt en række debatter op til kommunalvalget til efteråret. Der er generalforsamling i Lejre Økologiske Fødevarefællesskab (LØFF) på Felix den 18. april. DN Lejre har planlagt og gennemført en række vandreture i Skjoldungelandet med stor tilslutning. Den 28. april er der krible-krabletur til Tadre Mølle. Nærmere om kommende arrangementer kan ses i foreningens nyhedsbrev. Danmarks Jægerforbund arbejder centralt med markvildtlaug. Lokalt er der hundetræning og jægersti, og jægerforbundet vil være til stede på livsstilmessen og på dyrskuet.

10 Punkt 12. Eventuelt Hans Chr. Jensen spurgte til vandplan og vandhandleplan. Peter Due Østerbye svarede, at kommunen afventer Naturstyrelsens offentliggørelse af forslag til nye vandplaner. Men vådområdeprojekterne ved Tempelkrogen og Enghaven kører videre, og kommunen kan også igangsætte de vandløbsrestaureringer, der var medtaget i den underkendte plan. Tove Binzer nævnte, at der netop havde været afholdt et møde om muligheden for at få etableret en sti på arbejdsvejen langs banen mellem Lejre og Vipperød. Projektets gennemførsel kræver, at der findes et stort millionbeløb. Punkt 13. Næste møde Næste møde blev fastsat til onsdag den 29. maj 2013 kl Mødet afholdes som en besigtigelsestur til områder indenfor Ryegård-fredningen.

Grønt Råd. Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl

Grønt Råd. Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl Grønt Råd Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø, formand Birger Prahl, Udvalget for Teknik

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde onsdag den 10. februar 2015

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde onsdag den 10. februar 2015 Grønt Råd Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 4. april 2016 J.nr.: 14/3675 Referat fra Grønt

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra d. 30. august møde

Grønt Råd. Referat fra d. 30. august møde Grønt Råd Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 18. august 2016 J.nr.: 14/3675 Referat fra

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne EnviNA fredningskursus 15.-16. maj 2019 Jørgen Heinemeier 13 fredningsnævn Formand er byretsdommer (evt. retspræsident)

Læs mere

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelsesmøde Deltagere til mødet: Tove Binzer, Jess Jessen, Lone Aalekjær, Gert Pedersen, Referat udsendes til: Kredsbestyrelsen, per.saugmann Dagsorden: Mødedato: 24. juni 2010

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Børge Poulsen (BP) Finn Frandsen (FF) Karin Winther

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter.

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra møde

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Landzonetilladelse til at ændre Lindenborg Kro til en kombination af kontor og selskabslokaler

Landzonetilladelse til at ændre Lindenborg Kro til en kombination af kontor og selskabslokaler Selsø-Lindholm Gods I/S Abbetvedvej 2A 4000 Roskilde Att.: Johann Philip von Malsen-Plessen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sendt til mail:

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelses Deltagere: Lone, Tove, Jørgen, Stuart, Anders, Gert Mødedato: 14. februar 2013 Fraværende: Leif Mødested: (hos Tove) Hjortemarksvej 4, Kisserup 4330 Hvalsø Referent: Lone

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet.

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet. Til Christian Ritz-Andersen, Hededanmark Som har ansøgt på vegne af Johanne Baden Schimming CBM Center for Byg og Miljø H www.lejre.dk Lærke Falstaff Natur & Miljø D 4951 E llun@lejre.dk Dato: 12. oktober

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Hans Jørgen Bugge Rho 1 8382 Hinnerup E-mail.: hjb@hph-totalbyg.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf.

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra Grønt Rådsmøde onsdag den 23. september 2015 kl på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre.

Grønt Råd. Referat fra Grønt Rådsmøde onsdag den 23. september 2015 kl på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre. Grønt Råd Lejre Kommune Lejrevej 15 4320 Lejre T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 30. oktober 2015 J.nr.: 14/3675 Referat fra Grønt

Læs mere

Afgørelser fra Natur- og Miljøklagenævnet om fredninger. Rasmus Thougaard Svendsen. Erfamøde om fredninger, Vejen d. 29.

Afgørelser fra Natur- og Miljøklagenævnet om fredninger. Rasmus Thougaard Svendsen. Erfamøde om fredninger, Vejen d. 29. Afgørelser fra Natur- og Miljøklagenævnet om fredninger Rasmus Thougaard Svendsen Erfamøde om fredninger, Vejen d. 29. oktober 2014 1 Natur- og Miljøklagenævnet Klagemyndighed for afgørelser truffet på

Læs mere

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2.

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2. Ejer, myndigheder, foreninger Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Mødested: Rosen, Odense Slot Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740

Læs mere

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser Temadag for kommunalpolitikere Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening 100 års naturbeskyttelse Stiftet 1911 Naturfredningsloven 1925 Fredning

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilaget gennemgår de overordnede principper for den nærmere organisering af indsatsen for virkemidlerne vådområder og P-ådale under

Læs mere

Referat FR Bestyrelsesmøde kreds 15 den 14 januar 2015. Sted: Hos Tove, Hjortemarksvej 4, 4330 Hvalsø.

Referat FR Bestyrelsesmøde kreds 15 den 14 januar 2015. Sted: Hos Tove, Hjortemarksvej 4, 4330 Hvalsø. Referat FR Bestyrelsesmøde kreds 15 den 14 januar 2015. Sted: Hos Tove, Hjortemarksvej 4, 4330 Hvalsø. Deltagere: Tove, Jørgen, Lone, Tue, Thomas, Poul Afbud fra: Allan, Jess, som ikke kom Dagsorden: 1.

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 2. marts 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By Landzonetilladelse NOROQ ApS Heibergsgade 3 8000 Århus C Dato 6. november 2014 Sagsbehandler KAJAK Sagsnr. 006821-2014 Matr.nr. 4i Hørup By BYGGERI OG NATUR Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Støjskærm

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening.

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening. Fyn J.nr. NST-4160-00204 Ref. Den 18. april 2012 Referat fra 4. møde i følgegruppen for LIFE Helnæs projektet den 29. februar 2012 Tilstede: Jens Zimmer, Beboerforeningen; Jørgen Storm, Lodsejer; Peter

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Flemming Brüggebusch Troldbyvej 19 4070 Kirke Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Landzonetilladelse Planloven Sagsbehandler: Birgitte

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Henrik Langgaard Søgårdsvej 30 Firhøj 3250 Gilleleje. Landzonetilladelse til ridebane. Ejendommen 1 e Firhøj By, Søborg, Søgårdsvej 30

Henrik Langgaard Søgårdsvej 30 Firhøj 3250 Gilleleje. Landzonetilladelse til ridebane. Ejendommen 1 e Firhøj By, Søborg, Søgårdsvej 30 Henrik Langgaard Søgårdsvej 30 Firhøj 3250 Gilleleje Sag: 2016/28922 011 Id: 011398 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 12. december 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Jesper Servé Lejrevej 74 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Mazanti-Andersen Korsø Jensen AdvokatPartnerskab Amaliegade 10 1256 Kbh. K Att.: Mette Ravn Steenstrup KOPI Lejre Kommune Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Landzonetilladelse. Anja Lisa Møller Søndermarken 7 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Anja Lisa Møller Søndermarken 7 4200 Slagelse Anja Lisa Møller Søndermarken 7 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Att.: Jonas Gerding Iversen HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven VILLA-HUS Byg Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens Sendt pr. email: dai@villa-hus.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Rambøll Ny Østergade 7 4000 Roskilde Att.: Thomas Egon Rasmussen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes.

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes. Sønderborg Kommune Projektkontor for Spejdernes Lejr Perlegade 53 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere to shelterpladser på matr.nr. 198 Kær, Ulkebøl, der ligger ved hhv. Kærhalvø Sti nr.

Læs mere

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen.

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen. ID/Kommune Antal møller ID-nr. 100, Ringkøbing Skjern 2-4 møller op til 200 m. Miljømæssige påvirkninger + Uproblematisk påvirkning på det foreliggende grundlag - Risiko for negativ påvirkning, (f.eks.

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Bent Jørgensen Bentsensvej 18 4330 Hvalsø KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: mhqa@lejre.dk

Læs mere

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at udstykke et areal på 1096 m 2 som byggegrund på ejendommen matr.nr. 41 Rinkenæs ejerlav, Rinkenæs, der ligger på adressen Sandagervej

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 12/ kl

Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 12/ kl j.nr. NST-210-00001 Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 12/12 2012 kl. 15.00 Deltagere: Bjørn Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Inga Skærris, Danmarks Idrætsforbund Leif

Læs mere

Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven.

Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven. Leif Nielsen Stationsvej 5 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning til udhus på ejendommen matr.nr. 238 Skelde, Broager, der ligger på Stationsvej 5, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse WWW.KALUNDBORG.DK Returadresse:, DATO 21. august 2019 JOURNAL NR. 326-2019-15898 Landzonetilladelse Tilladelse til opføre en garage på ejendommen matr. nr. 11d, Flinterup By, St. Fuglede, beliggende Flinterup

Læs mere

Landzonetilladelse. Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde

Landzonetilladelse. Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Plan og Byg Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

Søren Møller Landzonetilladelse til maskinhal. Ejendommen 15 a Ramløse By, Ramløse, Ellemosevej 95, Sandholmgård

Søren Møller Landzonetilladelse til maskinhal. Ejendommen 15 a Ramløse By, Ramløse, Ellemosevej 95, Sandholmgård Søren Møller sm@sandholmgaard.dk Sag: 2016/13346 013 Id: 018462 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 18. juli 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Solcelle-Eksperten Aps., Østergade 21, Lyndby, 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Gry Mylov Tlf. direkte:

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Teknik og Miljø - Team Plan og Byg Postboks 50, 4400 Kalundborg Fausø Ejendomme Nyager 2 2605 Brøndby DATO 11. september 2014 SAGS NR. 326-2014-90959 BETJE N D IG SELV www.kalundborg.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Elias Buch Strandbovej 12 2050 Hvidovre KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte: 4646 4916 E-mail:

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven.

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven. Viborgvej 303 Korsbakken 7840 Højslev 20. december 2018 Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning fra ejer af ejendommen Viborgvej 303, 7840 Højslev, om tilladelse til

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 LIFE projekter.... 2 Retableringsplan for genbrugspladser.... 3 Status 3 genregistrering....

Læs mere

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 3. januar 2017.

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 3. januar 2017. Stine Servé Sendt til email: ss@stineserve.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte: 4646 4916 E-mail:

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2014 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 Landzonetilladelse til genopførelse af et sommerhus på matr. nr. 4b, Lundfod By, Brande, beliggende ved Ejstrupholmvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Telecon v/peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Den 7. februar 2018 J.nr. 02.34.02-P19-19647-17 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse:, Malthe Ask Skotte Hallebyorevej 18 Langemark 4450 Jyderup Landzonetilladelse DATO 9. juni 2017 SAGSNR. 326-2017-17091 Tilladelse til at anlægge en ridebane på 20 x 60 m på ejendommen matr.

Læs mere