Filmradiologi Filmopbygning og filmfremkaldelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmradiologi Filmopbygning og filmfremkaldelse"

Transkript

1 Filmradiologi Filmopbygning og filmfremkaldelse Else Baden-Jensen, Hanne Hintze, Lars Schropp Sektion for Oral Radiologi Aug

2 Røntgenfilmens opbygning Indpakningen af de film, vi har brugt på røntgenafdelingen, er lavet af hvid plastik. Forsiden, som skal vende mod tubus og tanden, er helt hvid (Huskeregel: Hvid mod hvid). Bagsiden, hvor plastikomslaget kan åbnes, er tofarvet. Intraorale film kan fås i forskellige størrelser fra str. 0 til str. 4. Her ses en str. 2 film, som er den almindeligste til optagelse af intraorale billeder. Man bruger str. 2 film til alle billeder, også i fronten på en voksen patient. Der ses en rund markering i det ene hjørne på forsiden ses og mærkes den som en bule, og på bagsiden ses den som en ring. Denne bruges til orientering af filmen.

3 Plastikomslaget åbnes ved at trække i flappen på filmens bagside. Filmen ligger beskyttet dels af sort karton, der er foldet ned om den ene ende af filmen og dels af blyfolie. Blyfoliet ligger på bagsiden af filmen. Blyfoliet skal minimere mængden af sekundær stråling, der ellers ville ramme tilbage på filmen og tilføje den ekstra sværtning. Plastikomslag Blyfolie Sort karton Film

4 Selve filmen består af en basis, som på begge sider har en belægning (emulsion), hvori der er opslemmet sølvbromidkrystaller. Disse krystaller er følsomme for røntgenstråler, synligt lys og tryk. Beskyttelseslag (gelatine) Emulsion (sølvbromid) Adhæsiv Basis (plast) Adhæsiv Emulsion (sølvbromid) Beskyttelseslag (gelatine)

5 Røntgenbestråling af en film Når en film har været udsat for røntgenstråler, dannes der et usynligt motiv kaldet et latent motiv, der ikke kan ses, før filmen er fremkaldt. Udsnit af emulsionslaget i en røntgenfilm inden det har været udsat for stråling. Sølvbromidkrystaller Når røntgenstrålerne rammer filmen aktiveres sølvbromidkrystallerne. Samme udsnit efter påvirkning med røntgenstråler. De aktiverede sølvbromidkrystaller har her fed sort omrids.

6 Filmfremkaldelse For at gøre et latent billede synligt er det nødvendigt at fremkalde filmen. Fremkaldelse består af to faser: Den første fase er fremkaldelse og den anden fase er fiksering. Fremkaldelse Når den bestrålede røntgenfilm placeres i en fremkaldervæske, omdannes de aktiverede sølvbromidkrystaller til sølvkrystaller. Det aktiverede sølvbromid er nu blevet omdannet til sølvkrystaller (sorte), og det ikke-aktiverede sølvbromid er uforandret (ufarvet).

7 Fiksering Efter at røntgenfilmen har været i fremkaldervæsken, overføres den til en fikservæske. I fikservæsken udvaskes de ikke-aktiverede sølvbromidkrystaller. De ikke-aktiverede sølvbromidkrystaller er her blevet udvasket og har forladt filmen. Når filmen har været i fikservæsken i ca. den halve tid, vil man kunne begynde at se et motiv på filmen. Når filmen har været i fikservæsken længe nok, skal den skylles i vand og derefter tørre. Filmen er nu fremkaldt og skal i princippet være uforanderlig i al fremtid.

8 Her ses emulsionen i den færdigfremkaldte film. Kun sølvkrystaller er tilbage. Når den færdige røntgenfilm betragtes op mod en lyskilde (fx på en lyskasse), vil områderne med sølv standse lyset og fremstå mørke. Områder uden sølv vil lade lyset trænge igennem og fremstå lyse. Lyst område, hvor ikkeaktiveret sølvbromid er vasket væk, og lyset derfor kan trænge uhindret igennem. Mørkt område, hvor sølvkrystaller forhindrer lyset i at trænge igennem. Områderne med forskellige grader af lysgennemfald viser, at røntgenstrålerne delvist er blevet stoppet af strukturerne mellem røntgenkilden og filmen. Jo lysere området fremstår, desto færre stråler har nået filmen.

9 Eksponeringsfejl En klassiker: Vendes filmen omvendt så den bliver eksponeret på bagsiden vil man skyde gennem blyfoliet Resultatet er et lyst og kontrastfattigt billede Fabrikant laver mønster så denne fejl lettere opdages

10 Princippet i manuel fremkaldelse er at placere filmen i: 1. Fremkaldervæske i ca. 10 minutter ved stuetemperatur 2. Vand (mellemskyllebad) til afvaskning af resterende fremkaldervæske, så fremkaldervæske ikke overføres til fikservæsken skal skiftes hyppigt 3. Fikservæske i ca. 10 minutter 4. Vand (efterskyllebad) til afvaskning af resterende fikservæske, der måtte sidde på filmen 5. Tørring af filmen Fremkaldervæske Vand Fikservæske Vand Hele processen tager typisk ca. 30 minutter, men kan afkortes til ca. 7 minutter ved brug af en fuldautomatisk fremkaldermaskine.

11 De fotografiske kemikalier 1. Fremkaldervæsken Det aktive stof i fremkaldervæsken var oprindelig hydroquinon med et ph på Hydroquinon er vævsirriterende og på listen over kræftfremkaldende stoffer, og derfor anbefales det ikke at benytte fremkaldervæske indeholdende hydroquinon. I dag findes der fremkaldervæsker, hvor hydroquinon er erstattet af ascorbinsyre, som er uden bivirkninger. Det aktive stof i fremkaldervæsken forbruges dels ved fremkaldelse og dels over tid, fordi luftens ilt deaktiverer det. Fremkaldervæsken skal derfor skiftes jævnligt for at opretholde en konstant koncentration af det aktive stof. 2. Fikservæsken Fikservæskens ph er 4-5 og mindre vævsirriterende end fremkaldervæsken. I fikservæsken er der også stoffer, som hærder filmens belægning. Fikservæsken skal også skiftes jævnligt.

12 Fremkalderfejl 1 (fremkalder) Bliver korrekt optagne røntgenbilleder for lyse, kan det skyldes: - Temperaturen i fremkaldervæsken har været for lav. - Opholdet i fremkaldervæsken har været for kort. - Fremkaldervæsken er for gammel/for brugt (koncentrationen af det aktive stof er for lav). Bliver korrekt optagne røntgenbilleder for mørke, kan det skyldes: - Temperaturen i fremkaldervæsken har været for høj. - Opholdet i fremkaldervæsken har været for langt. - Fremkaldervæsken har været for koncentreret.

13 Fremkalderfejl 2 (fikser) Ved manuel fremkaldelse kan for kortvarig fiksering bevirke, at ikkeaktiverede sølvbromidkrystaller ikke bliver udvasket. Disse vil over tid eksponeres af almindeligt lys, og filmen vil med tiden blive mørkere og mørkere og den øgede mørkning ses som en gullig-brun misfarvning. Manglende efterskylning efter fikservæsken vil medføre, at fikseren fortsat vil arbejde på filmen. Over tid vil denne proces fjerne de aktiverede sølvbromidkrystaller, som i fremkaldervæsken blev omdannet til sølvkrystaller, og filmen vil efterfølgende blive helt gennemsigtig, efterhånden som alle disse krystaller udvaskes/forsvinder fra den.

14 Fremkaldelse af røntgenfilm - praktisk Røntgenfilm er følsomme for synligt lys, og derfor foregår fremkaldelse i et mørkekammer. Her er den eneste belysning rødt lys, som filmene ikke er følsomme for. De færreste klinikker har plads til et mørkekammer, og derfor fremkaldes filmene i en fremkaldermaskine med en dagslysforsats, der hindrer synligt lys i at ramme filmene, og en dagslysforsats fungerer dermed som mørkekammer. Filmen udpakkes under dagslysforsatsen, og den vil således være beskyttet mod synligt lys. Der findes halvautomatiske og fuldautomatiske fremkaldermaskiner. I den halvautomatiske efterlades filmene i det sidste skyllevand og skal fjernes herfra manuelt og tørres. Fordelen ved dette er, at fremkaldetiden kan forkortes, da man godt kan se på en våd film. I den fuldautomatiske fremkaldermaskine kommer billederne ud færdigtørrede.

15 Hænderne stikkes ind gennem afskærmningen på begge sider af kassen, som virker som mørkekammer, og her åbnes filmpakken, og filmen placeres i maskinen. Dagslysforsats Her kommer filmen ud, når den er fremkaldt og tørret med varm luft. Dagslysforsats Fuldautomatisk fremkaldermaskine Fremkaldermaskinens mørkekammer (daglyskassen) må ALDRIG åbnes, når der er film i det. Dagslyset (der kaldes falsk lys ) vil ødelægge filmen, idet lyset vil eksponere filmen, så den bliver helt sort.

16 Til affald Gitter Pind der her er trukket til højre Mørkekammerets bund ses her: I gitteret placeres de udpakkede film, og når de alle er på plads, trækkes pinden til højre, til der mærkes et knæk. Når det passer i maskinens rytme, synker filmene enkeltvis ned i fremkaldervæsken, og fremkaldelsen begynder. I fordybningen til venstre placeres filmenes indpakningsmateriale, hvis man skal fremkalde mere end en film. Husk at tage alt affald med ud, når du er færdig, og placer blyfolierne i den dertil indrettede beholder. Blyfolie er risikoaffald. Plastikomslag og karton smides væk.

17 Når filmen forlader mørkekammeret synker den ned i fremkaldervæsken. Herfra går den direkte til fikseren, idet maskinen kan fjerne al fremkaldervæske, så et vandbad ikke er nødvendigt. Efter fikseren bevæger den sig til vandbadet, der fjerner de sidste rester af fikservæske og sølvbromidkrystaller. Herfra bevæger den sig ind i et kammer med varm luft, så den er helt tør, når den kommer ud. Hele processen tager typisk 7 minutter i en fuldautomatisk fremkaldermaskine. Her de fremkaldte og tørre film Fremkaldervæske Efterskyllevand Fikservæske Lufttørring

18 Orientering af filmen En hjælp til orientering af filmen er den runde markering kaldt prikken. Man kan have forskellige aftaler på klinikken om, hvordan man vender den, men en meget anvendt metode er, at prikken vender opad ( nord ). Dette indebærer, at man, når man placerer filmen i munden, orienterer prikken opad (både i OK og UK). Når man har den færdigfremkaldte film, sørger man først for, at bulen (prikkens forside) vender væk fra underlaget (altså mod sig selv), og prikken vender opad, før tænderne på billedet navngives. Herefter kan filmen sættes i ramme. Parallelteknik filmrøntgen Statusopsætning ved filmrøntgen Ved røntgenoptagelser med film kan apparatets spænding skulle ændres i forhold til digitale optagelser. Eksponeringstiderne kan også være anderledes. Prikken

19 Filmrammer Røntgenfilm skal sættes i ramme for at lette oversigten og beskytte filmene. Til en status optages alle tænder og normalt kun 3 optagelser i OK/UK-fronten, når der benyttes str. 2 film. Eksempler på tomme filmrammer. 3± 2,1±2,1 ±3 Eksempler på film sat i rammer. Bemærk at der er sat sorte film eller sort karton ind, hvor der ikke er film i rammen, for at undgå forstyrrende lys. På rammen skrives patientens data og datoen for optagelsen/-erne.

20 Lyskasser Det færdige røntgenbillede betragtes på en såkaldt lyskasse. Forskellige udgaver af lyskasser

21 Røntgenbetragter En røntgenbetragter (også kaldt en røntgenkikkert) er en hjælp for optimal betragtning af røntgenfilm. Denne placeres direkte over filmene, og ansigtet placeres i tæt kontakt med kikkerten, så alt udefrakommende lys elimineres. Vendes mod filmen Røntgenbetragteren i brug

22 Slut

Enoral Optagelsesteknik

Enoral Optagelsesteknik Enoral Optagelsesteknik Røntgenfilmens påvirkning af stråler og fremkaldning Dette program forklarer, hvad der sker med dentalfilmen, når den påvirkes af røntgenstrålerne og derefter fremkaldes. Det er

Læs mere

Enoral Optagelsesteknik

Enoral Optagelsesteknik Enoral Optagelsesteknik Filmfejl Dette program redegør for nogle af de muligheder, der findes for at behandle filmen forkert under eksponering og fremkaldning. Filmfejl giver sjældent anledning til fejldiagnoser,

Læs mere

Røntgenstråling. Røntgenstråling. Røntgenstråling, Røntgenapparatet, Film og Fremkaldning. Røntgenstråling. Dental-røntgenapparatet

Røntgenstråling. Røntgenstråling. Røntgenstråling, Røntgenapparatet, Film og Fremkaldning. Røntgenstråling. Dental-røntgenapparatet Røntgenstråling, Røntgenapparatet, Film og Fremkaldning Professor Ann Wenzel Afd. for Oral Radiologi Århus Tandlægeskole Røntgenstråling Røntgenstråler er elektromagnetiske bølger, som opstår ved bremsning

Læs mere

Intraorale optagelser - Introduktion

Intraorale optagelser - Introduktion Intraorale optagelser - Introduktion Sektion for Oral Radiologi Januar 2013 Else Baden-Jensen, Hanne Hintze Et røntgenbillede er et sort-gråt-hvidt billede, som dannes, fordi røntgenstråler har påvirket

Læs mere

Digital røntgenoptagelse med sensorer. Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014

Digital røntgenoptagelse med sensorer. Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014 Digital røntgenoptagelse med sensorer Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014 Den digitale sensor En sensor er en røntgenreceptor, hvor energien fra røntgenstråling konverteres

Læs mere

Krav vedr. kvalitetssikring. Modtagekontrollen. Konstanskontrol. Konstanskontrol ved film. Konstanskontrol ved film

Krav vedr. kvalitetssikring. Modtagekontrollen. Konstanskontrol. Konstanskontrol ved film. Konstanskontrol ved film Kvalitetssikring i flg. Bekendtgørelse om røntgendentalanlr ntgendentalanlæg g med en spænding op til 70 kv Krav vedr. kvalitetssikring Modtagekontrol Autoriseret røntgenfirma Hanne Hintze Afd. for Oral

Læs mere

Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner

Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner Sektion for Oral Radiologi September 2012 Else Baden-Jensen, Hanne Hintze, Lars Schropp 2.12.14 Efter eksponering og FØR du forlader klinikrummet,

Læs mere

Enoral Optagelsesteknik

Enoral Optagelsesteknik Enoral Optagelsesteknik Demonstration af røntgenoptagelser Vinkelhalveringsteknik I dette program får du en demonstration af røntgenoptagelse med vinkelhalveringsteknikken på en patient. For røntgenoptagelse

Læs mere

N R. 1 7. Røntgenundersøgelse. hos tandlægen

N R. 1 7. Røntgenundersøgelse. hos tandlægen N R. 1 7 Røntgenundersøgelse hos tandlægen Røntgenundersøgelse hos tandlægen Røntgenundersøgelse hos tandlægen Ved en røntgenundersøgelse bruges røntgenstråler til at danne et billede af tænder og knogle.

Læs mere

CORE CURRICULUM i Oral Radiologi for tandlægeuddannelsen på Aarhus Universitet

CORE CURRICULUM i Oral Radiologi for tandlægeuddannelsen på Aarhus Universitet CORE CURRICULUM i Oral Radiologi for tandlægeuddannelsen på Aarhus Universitet Ann Wenzel professor phd, dr.odont. Aarhus Tandlægeskole Odontologisk Institut Aarhus Universitet 2011 1 Målbeskrivelse for

Læs mere

Enoral Optagelsesteknik

Enoral Optagelsesteknik Enoral Optagelsesteknik Demonstration af røntgenoptagelser Parallelteknik I dette program får du en demonstration af røntgenoptagelse med parallelteknikken på en patient. For røntgenoptagelse på fantomet

Læs mere

Intraorale optagelser til lejringsbestemmelse

Intraorale optagelser til lejringsbestemmelse Intraorale optagelser til lejringsbestemmelse Praktisk vejledning Sektion for Oral Radiologi Hanne Hintze August 2013 Lejringsbestemmelse Lejringsbestemmelse af tænder/objekter i forhold til hinanden i

Læs mere

Enoral Optagelsesteknik Teori for enorale røntgenoptagelser Parallelteknik

Enoral Optagelsesteknik Teori for enorale røntgenoptagelser Parallelteknik Enoral Optagelsesteknik Teori for enorale røntgenoptagelser Parallelteknik Dette program beskæftiger sig med den teoretiske viden, der skal til for at kunne indstille røntgenrøret til optagelser med parallelteknik.

Læs mere

Enoral Optagelsesteknik

Enoral Optagelsesteknik Enoral Optagelsesteknik Praktisk udførelse af røntgenoptagelser Vinkelhalveringsteknik I denne del af programmet får du forklaret, hvordan man i praksis opnår de i vinkelhalveringsteknikken fordrede kriterier,

Læs mere

Intraorale optagelser med vinkelhalveringsteknik

Intraorale optagelser med vinkelhalveringsteknik Intraorale optagelser med vinkelhalveringsteknik Praktisk vejledning Sektion for Oral Radiologi Hanne Hintze August 2013 Vinkelhalveringsteknik Er en intraoral teknik, der kan bruges til periapikale optagelser

Læs mere

Checkliste: Fra start til slut

Checkliste: Fra start til slut : Fra start til slut Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. 1) Check rammen/vævet 2) Affedtning. 3) Oprakling. 4) Placering af film og belysning. 5) Fremkaldning. 6)

Læs mere

Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner

Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner Skanning af digitale fosforplader med Digora Optime skanner Else Baden-Jensen, Hanne Hintze Sektion for Oral Radiologi September 2012 27.9.12 Efter eksponering og FØR du forlader klinikrummet, sprittes

Læs mere

Montering af digitale røntgenbilleder i ramme. Lars Schropp, Hanne Hintze, Else Baden-Jensen, Sektion for Oral Radiologi Januar 2014

Montering af digitale røntgenbilleder i ramme. Lars Schropp, Hanne Hintze, Else Baden-Jensen, Sektion for Oral Radiologi Januar 2014 Montering af digitale røntgenbilleder i ramme Lars Schropp, Hanne Hintze, Else Baden-Jensen, Sektion for Oral Radiologi Januar 2014 Programmet til montering i ramme åbnes fra DigiView Lav en Request for

Læs mere

Bilag 6 - Billeder fra virksomheden taget ved mødet den 8. marts 2015

Bilag 6 - Billeder fra virksomheden taget ved mødet den 8. marts 2015 Bilag 6 - Billeder fra virksomheden taget ved mødet den 8. marts 2015 Rammefremstilling ALU-rammer der bruges til trykning. Selve rammen og påføring af væv sker hos underleverandør. Den enkelte ramme genbruges

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Belysning HORTUS Solcellelampe med sensor sort... 6

INDHOLDSFORTEGNELSE. Belysning HORTUS Solcellelampe med sensor sort... 6 INDHOLDSFORTEGNELSE Belysning... 1 HORTUS Solcellelampe med sensor sort... 1 HORTUS Solcellelampe med sensor sort 2-pak... 2 HORTUS Solcellelampe med sensor sort til vægmontering... 3 HORTUS Solcellelampe

Læs mere

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer.

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer. INDHOLD 1. Formålet med vask 2. Vejledning for varer med min. 50% polyester 3. Vejledning for varer med min. 50% bomuld 4. Stof med besætning i kontrastfarve 1 1. Formålet med vask Fjerne snavs og pletter.

Læs mere

Forsøg til Lys. Fysik 10.a. Glamsdalens Idrætsefterskole

Forsøg til Lys. Fysik 10.a. Glamsdalens Idrætsefterskole Fysik 10.a Glamsdalens Idrætsefterskole Henrik Gabs 22-11-2013 1 1. Sammensætning af farver... 3 2. Beregning af Rødt laserlys's bølgelængde... 4 3. Beregning af Grønt laserlys's bølgelængde... 5 4. Måling

Læs mere

Noter til printfremstilling

Noter til printfremstilling Noter til printfremstilling Indledning: Her følger en kort gennemgang af printfremstillings-processen først lidt teori, herefter en praktisk guide. Et print, som der arbejdes med her, består af 3 lag:

Læs mere

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK G F E A B C D 1 2 3 3 DANSK 05-08 4 SIKKERHED Sikkerhed Bemærk venligst følgende informationer, når du tager apparatet i brug: 7 Apparatet er kun beregnet til hjemmebrug.

Læs mere

HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD

HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD med glaskuppel og bevægelsessensor. I løbet af dagen lades de opladelige batterier af det sollys der rammer solcelle panelet. Ved hjælp af den opladede

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Identifikation af fotografiske teknikker. Grylle Carstensen, Bevaringsafdelingen, Det Kongelige Bibliotek

Identifikation af fotografiske teknikker. Grylle Carstensen, Bevaringsafdelingen, Det Kongelige Bibliotek Grylle Carstensen, Bevaringsafdelingen, Det Kongelige Bibliotek Bevaringsafdelingen står for bevaringen af alle genstande på Det Kongelige Bibliotek Billedsamlingen tæller over 17 millioner billeder Hvad

Læs mere

At optage et røntgenbillede på Århus Tandlægeskole med Digora FMX

At optage et røntgenbillede på Århus Tandlægeskole med Digora FMX At optage et røntgenbillede på Århus Tandlægeskole med Digora FMX En hurtig selvinstruktion Erik Gotfredsen, Ann Wenzel Afdeling for Oral Radiologi 23. oktober 2003 Vær omhyggelig, undgå fejlbehandling

Læs mere

SÅDAN GØR DU, NÅR DU KOMMER HJEM

SÅDAN GØR DU, NÅR DU KOMMER HJEM Du skal i gang med at måle CRP på apparatet Quik Read Go. Det er fødeafdelingen, der fortæller dig, hvor ofte du skal foretage CRP-måling og lave de øvrige undersøgelser, som du skal gennemføre på dig

Læs mere

Vejledning til Billedbehandling

Vejledning til Billedbehandling Vejledning til Billedbehandling Picasa Grundlæggende vejledning Grundlæggende håndtering Importere billeder fra dit kamera Markering af billeder Importere billeder fra dit kamera Navngive personer Indstilling

Læs mere

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig Indledning Alle hunde kan bruge deres næse til at finde frem til noget de gerne vil have. Vi skal guide hunden til at identificere og følge en menneskefærd på forskellige typer underlag, samt vise os ved

Læs mere

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt ILT U Q T E V FLERFAR 1 Opal flerfarvet quilt DET SKAL DU BRUGE HUSQVARNA VIKING Opal -symaskine ¼"-patchworkfod (ekstraudstyr, delnummer 412785545) Udskiftelig overtransportør med ligesømsfod (ekstraudstyr,

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Vi skal nu sammensætte et grafikbillede hvor vi bruger 2 plugins som kan hentes på min hjemmeside www.pensionistedb.dk under Photofiltre. Denne hedder Image

Læs mere

A/B Tvegaardens Regulativer for fælleslokale, hobbyrum, cykelværksted og fællesvaskeri samt brugsanvisning for brug af vaskemaskiner

A/B Tvegaardens Regulativer for fælleslokale, hobbyrum, cykelværksted og fællesvaskeri samt brugsanvisning for brug af vaskemaskiner A/B Tvegaardens Regulativer for fælleslokale, hobbyrum, cykelværksted og fællesvaskeri samt brugsanvisning for brug af vaskemaskiner Opdateret marts 2008 Regulativ for fælleslokale Regulativet omfatter

Læs mere

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer.

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Der er ikke mange billeder, der er perfekte fra starten. Du kan gøre billeder bedre ved hjælp af de værktøjer som vises, når du åbner

Læs mere

OMSORGSTANDPLEJE I KØBENHAVNS K OMMUNE O M S O R G S T A N D P L E J E

OMSORGSTANDPLEJE I KØBENHAVNS K OMMUNE O M S O R G S T A N D P L E J E OMSORGSTANDPLEJE Udgivet af Tandplejeinformation Solrød Strandvej 121 2680 Solrød Strand Telefon: 70 275 285 Email: info@tandplejeinformation.dk Fax: 70 275 295 SOC Shared Oral Care SOC SHARED ORAL CARE,

Læs mere

Vejledning til AdPoint

Vejledning til AdPoint Vejledning til AdPoint Login på adressen http://manager.alignint.dk/cpdev/dev.jsp og følgende login billede kommer frem: Log på med dit kundenr., brugernavn og adgangskode og følgende billede kommer frem:

Læs mere

DI-Plot. Brugervejledning

DI-Plot. Brugervejledning DI-Plot Brugervejledning Digital Information Ltd. Technoparkstrasse CH-8005 Zürich Copyright - Digital Information Ltd. 2006 Copyright for denne tekniske dokumentation tilhører Digital Information Ltd.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Batteri manual LiFePO4 batterier til Ebike Elcykler Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Rev 5-4-2011 Litium jernfosfat batteriet Funktion Batteriet

Læs mere

Forudsætning for røntgenoptagelser. Materialer og røntgenkvalitet (intraorale optagelser) Kvaliteten af røntgenbilleder bestemmes af billedets:

Forudsætning for røntgenoptagelser. Materialer og røntgenkvalitet (intraorale optagelser) Kvaliteten af røntgenbilleder bestemmes af billedets: Materialer og røntgenkvalitet (intraorale optagelser) Hanne Hintze Afd. for Oral Radiologi Århus Tandlægeskole Forudsætning for røntgenoptagelser Røntgenrør Billedreceptor Film/Sensor/Fosforplade Patient

Læs mere

Eco-Drive Chronograph

Eco-Drive Chronograph Eco-Drive Chronograph Urets karakteristik Kaliber E860 Dette ur er forsynet med solceller, der leverer den nødvendige energi til at drive urværk og alarmlyde ved at omdanne lysenergien til elektrisk energi.

Læs mere

Dansk vejledning til. Pebble Basic. Lys og lup ApS Erhvervsvej Rødovre Tlf

Dansk vejledning til. Pebble Basic. Lys og lup ApS Erhvervsvej Rødovre Tlf Dansk vejledning til Pebble Basic Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Introduktion...3 Rundt om Pebble Basic...3 Medleveret

Læs mere

Nr. 25. Tandkødsbetændelse. og paradentose. sygdomme i tandkødet: omkring tænderne er meget udbredte Denne brochure oplyser om de to mest almindelige

Nr. 25. Tandkødsbetændelse. og paradentose. sygdomme i tandkødet: omkring tænderne er meget udbredte Denne brochure oplyser om de to mest almindelige Nr. 25 Tandkødsbetændelse og paradentose Sygdomme i tandkødet omkring tænderne er meget udbredte Denne brochure oplyser om de to mest almindelige sygdomme i tandkødet: Tandkødsbetændelse og paradentose.

Læs mere

Bruger vejledning, bør læses. Videomatic VEO

Bruger vejledning, bør læses. Videomatic VEO Bruger vejledning, bør læses Videomatic VEO DK Reinecker Vision GmbH Sandwiesenstraße 19 64665 Alsbach-Hähnlein Tel. 0 62 57-93 11-0 Fax 0 62 57-25 61 03.06.2013 Indhold Produkt beskrivelse......................................

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Av min arm! Røntgenstråling til diagnostik

Av min arm! Røntgenstråling til diagnostik Røntgenstråling til diagnostik Av min arm! K-n-æ-k! Den meget ubehagelige lyd gennemtrænger den spredte støj i idrætshallen, da Peters hånd bliver ramt af en hård bold fra modstanderens venstre back. Det

Læs mere

N r. 2 0. Caries. huller i tænderne. Hvorfor får man huller i tænderne? Hvordan kan de undgås? Læs mere i denne folder

N r. 2 0. Caries. huller i tænderne. Hvorfor får man huller i tænderne? Hvordan kan de undgås? Læs mere i denne folder N r. 2 0 Caries huller i tænderne Hvorfor får man huller i tænderne? Hvordan kan de undgås? Læs mere i denne folder Caries huller i tænderne Caries også kendt som huller i tænderne er en af de mest almindelige

Læs mere

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod)

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Patientvejledning Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Aktinisk Keratose 1 Du er sat i behandling med Aldara creme, fordi du har Aktinisk Keratose, også kaldet solkeratose. For at opnå

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk 1 Tillykke med Deres nye Clover 3 elektronisk lommelup.

Læs mere

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør www.socosystem.com Pallesikring Strækfilmmaskiner PW-1000 Halvautomatisk strækfilmmaskine Til film med og uden indbygget forstræk. Indholdsfortegnelse

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

Tandkødsbetændelse. og paradentose. N r. 2 5. sygdomme i tandkødet:

Tandkødsbetændelse. og paradentose. N r. 2 5. sygdomme i tandkødet: N r. 2 5 Tandkødsbetændelse og paradentose Sygdomme i tandkødet omkring tænderne er meget udbredte. Denne brochure oplyser om de to mest almindelige sygdomme i tandkødet: Tandkødsbetændelse og paradentose.

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

POWER GRID SPILLEREGLER

POWER GRID SPILLEREGLER POWER GRID SPILLEREGLER FORMÅL Hver spiller repræsenterer et energiselskab som leverer elektricitet til et antal byer. I løbet af spillet køber hver spiller et antal kraftværker i konkurrence med andre

Læs mere

E 4. Tips til farvetilpasning. Teknisk information. Kontrol af farver

E 4. Tips til farvetilpasning. Teknisk information. Kontrol af farver Kontrol af farver For at kunne lave et godt reparationsarbejde, er det ind i mellem nødvendigt at tone på en farve, lave udsprøjtning eller polere på den gammel lak. Derfor er en nøje sammenligning mellem

Læs mere

BRUGSANVISNING FLEXI

BRUGSANVISNING FLEXI BRUGSANVISNING FLEXI EKSEMPLER PÅ INDSTILLINGSMULIGHEDER VED MINDRE SKÆVHEDER I KROPPEN KORREKTION AF SIDDESTILLINGEN INDSTILLING AF TRYKAFLASTNING INDEN INDSTILLINGEN AF PUDEN, ER DET VIGTIGT MED EN GRUNDIG

Læs mere

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn Information til forældre Modermælkserstatning Om flaskeernæring til spædbørn Kvalitet Døgnet Rundt Gynækologisk/obstetrisk afdeling At give mad på flaske Hvorfor flaske? At skulle give sit barn modermælkserstatning

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Bilag 1A: Beskrivelse af målesite inkl. billeder af container og udstyr

Bilag 1A: Beskrivelse af målesite inkl. billeder af container og udstyr Bilag 1A: Beskrivelse af målesite inkl. billeder af container og udstyr Billede 1 AMOK container med målekar og måleudstyr. På Viby Renseanlæg er opsat en isoleret standard skibscontainer, der er indrettet

Læs mere

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i dagtilbud Begynder manual Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse IPad'en og dens dele Sådan ser ipad'en ud - Forsiden Sådan ser ipad'en ud - Bagsiden For at komme igang Hjemmeskærm som funktion

Læs mere

Turen til Mars I. Opgaven. Sådan gør vi. ScienceLab

Turen til Mars I. Opgaven. Sådan gør vi. ScienceLab Turen til Mars I Opgaven Internationale rumforskningsorganisationer planlægger at oprette en bemandet rumstation på overfladen af Mars. Som led i forberedelserne ønsker man at undersøge: A. Iltforsyningen.

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

denmentalepauseknap.dk Pernille J. B. Simonsen TROLDEN SILLE

denmentalepauseknap.dk Pernille J. B. Simonsen TROLDEN SILLE Pernille J. B. Simonsen TROLDEN SILLE 1 Trolden Sille Go Fornøjelse ;-) TÆER 4 STK: (alle 4 kan laves færdig inden de skal sættes sammen til en fod) 6 masker i mr 1 omg: 2 fm masker i hver masker (12)

Læs mere

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8343 HP8344 DA Brugervejledning a b c d e h g f Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af

Læs mere

Mørk energi Anja C. Andersen, Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Mørk energi Anja C. Andersen, Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet Mørk energi Anja C. Andersen, Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet En af de mest opsigtsvækkende opdagelser inden for astronomien er, at Universet udvider sig. Det var den

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

Sådan pakker du arkivalier. - inden de afleveres til Rigsarkivet

Sådan pakker du arkivalier. - inden de afleveres til Rigsarkivet Sådan pakker du arkivalier - inden de afleveres til Rigsarkivet Inden I begynder Hvad og hvor meget skal afleveres? Er der styr på det? Ved I hvor det står? Ved I hvor meget det fylder sådan cirka? Det

Læs mere

Planlægning. Planlægning og Håndtering

Planlægning. Planlægning og Håndtering Planlægning og Håndtering Planlægning Inden arbejdet på byggepladsen påbegyndes, kan det betale sig at foretage en detaljeret planlægning. Herved undgås forkerte leverancer, spildtid, for megen flytten

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Mindre affald mere liv nulskrald@avv.dk

Mindre affald mere liv nulskrald@avv.dk AVV (Affaldsselskabet Vendsyssel Vest) driver: -18 genbrugspladser -500 bobler -tre ovne på energianlægget -2 genbrugsbutikker - med kø!! -on-line auktion for genbrug -2 deponier -besøgscenter (2000 besøgende)

Læs mere

VEJLEDNING TIL PRINTUDLÆG

VEJLEDNING TIL PRINTUDLÆG VEJLEDNING TIL PRINTUDLÆG Eksempler på print: Printplader er beregnet til at fastholde komponenter og skabe permanente forbindelser mellem dem. En printplade består af en plade af glasfiber, belagt med

Læs mere

Information om strålebehandling efter operation for brystkræft

Information om strålebehandling efter operation for brystkræft Information om strålebehandling efter operation for brystkræft Denne information er et supplement til vores mundtlige information om behandlingen. I pjecen har vi samlet de vigtigste informationer om strålebehandling

Læs mere

Fra stewardessekaffe til genial emballage

Fra stewardessekaffe til genial emballage Fra stewardessekaffe til genial emballage Vi er i starten af 90 erne i en flyver. Jakob Vangby har netop bestilt en kop kaffe, og kigger nervøst på bakken med den skoldhede kaffe. Bakken har slagside,

Læs mere

Kursus i ekstern blegning FOR TANDLÆGER JIM GROSER NYT SMIL

Kursus i ekstern blegning FOR TANDLÆGER JIM GROSER NYT SMIL Kursus i ekstern blegning FOR TANDLÆGER JIM GROSER NYT SMIL Agenda 1. Indikationsområder 2. Hvorfor gule tænder? 3. Lidt kemi 4. Tandlægestyret hjemmeblegning 5. Klinik blegning (1-times blegning) 6. Forventningsstyring

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8346 DA Brugervejledning a b c d e i h g f j k Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af

Læs mere

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos vekselvarme dyr

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos vekselvarme dyr Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos vekselvarme dyr Besøget retter sig primært til elever med biologi på B eller A niveau Program for besøget Hvis besøget foretages af en hel klasse,

Læs mere

Model No.AS0XXX/Cal.No.A413

Model No.AS0XXX/Cal.No.A413 Urets karakteristik Model No.AS0XXX/Cal.No.A413 Afhængig af modellen kan designet være forskelligt. Dette er et lysdrevet analogur, som er forsynet med solceller, der leverer den nødvendige energi til

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Information om strålebehandling efter operation for brystkræft eller forstadier til brystkræft

Information om strålebehandling efter operation for brystkræft eller forstadier til brystkræft Patientinformation, strålebehandling Information om strålebehandling efter operation for brystkræft eller forstadier til brystkræft Indledning Denne information er et supplement til vores mundtlige information

Læs mere

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere).

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto første gang Adgang til folder hvor I uploader film Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto er det program som vi skal bruge til at I uploader præsentationer.

Læs mere

Kompost Gode råd og vejledning om kompost.

Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Hvad er kompost? Kompostering er en helt naturlig proces, der sker i naturen hele tiden. Alt organisk materiale bliver efterhånden omdannet til muld. Organisk

Læs mere

N r. 15. Delprotese. En delprotese kan erstatte én eller flere mistede tænder og kan bruges døgnet rundt. Denne folder fortæller mere om delproteser

N r. 15. Delprotese. En delprotese kan erstatte én eller flere mistede tænder og kan bruges døgnet rundt. Denne folder fortæller mere om delproteser N r. 15 Delprotese En delprotese kan erstatte én eller flere mistede tænder og kan bruges døgnet rundt Denne folder fortæller mere om delproteser Delprotese Hvad er en delprotese? En delprotese kan erstatte

Læs mere

SMARTE PRODUKTER TIL HJEMMET 3,5 KILOGRAM 250 WATT. DK Brugervejledning

SMARTE PRODUKTER TIL HJEMMET 3,5 KILOGRAM 250 WATT. DK Brugervejledning SMARTE PRODUKTER TIL HJEMMET 3,5 KILOGRAM 250 WATT DK Brugervejledning Vaskemaskine med centrifuge MW-120 1 DANSK Betjeningsvejledning Gennemlæs venligst denne vejledning grundigt for korrekt brug af vaskemaskinen.

Læs mere

Lightwriter SL40 Connect Scanning

Lightwriter SL40 Connect Scanning Lightwriter SL40 Connect Scanning Brugervejledning SL40 SCAN Dette er en brugervejledning til scanningspakken, som er installeret på Lightwriter SL40 Connect. Se vores hjemmeside for opdateringer eller

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

Hairdryer HP8260. Brugervejledning. Register your product and get support at

Hairdryer HP8260. Brugervejledning. Register your product and get support at Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 DA Brugervejledning Dansk 1 Indledning Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte

Læs mere

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Indholdsfortegnelse Tænd/slukknap...2 Sluk...2 Log på, og vælg en profil...2 Batteristatus...2 Skift profil...2 Start/stop blodtryk...2 Start intervaller...2

Læs mere

Grundforløb - obligatorisk del Serigrafi i K5

Grundforløb - obligatorisk del Serigrafi i K5 Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. 1) Check rammen/væv. 2) Affedt vævet og tør rammen. 3) Rakl op og tør rammen (vandret, trykside nedad). 4) Belys.

Læs mere

Rum 5 Billedbehandling (post processing)

Rum 5 Billedbehandling (post processing) Rum 5 Billedbehandling (post processing) Efter endt eksponering er der mulighed for at bearbejde sine billeder. På hver protokol er der et miniature billede (thumbnail), der viser det eksponerede billede.

Læs mere

Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere Tilbehør

Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere Tilbehør Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere www.socosystem.com Palletering Indholdsfortegnelse Palleteringsrobotter Singlerobot Side 1 Komplet én-mands pakkeplads. Modulrobot Side 2 Modulrobotten har

Læs mere

Vejledning til akkrediteringssitet.

Vejledning til akkrediteringssitet. Vejledning til akkrediteringssitet. 12. oktober 2018 Indholdsfortegnelse 1. Sådan logger du på akkrediteringssitet side 2 2. Opbygning af akkrediteringssitet side 3 3. Sådan udarbejder du en ny retningslinje

Læs mere