Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v."

Transkript

1 Slotsholmsgade DK-1216 København K T F M im@im.dk W Regionsrådet Kommunalbestyrelsen Dato: 29. september 2010 Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMLBJ Sags nr.: Dok. nr.: Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v. 1. Baggrund I finanslovsaftalerne imellem regeringen og Dansk Folkeparti for 2009 og 2010 er det aftalt, at der i alt afsættes 600 mio. kr. (2010-PL) til facilitering af løsninger i udkantsområder med store afstande, herunder en lægehelikopterordning. Midlerne skal understøtte en samlet sygehusstruktur med tryghed til befolkningen.. /. Ved aftale af 8. juni 2010 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om den overordnede fordeling af disse midler til en række formål (Aftale om udmøntning af midler til nære sundhedstilbud i udkantsområder og lægehelikopterordning). En kopi af aftalen er vedlagt som bilag. Det fremgår af aftalen, at de 600 mio. kr. udmøntes til følgende formål og med følgende fordeling: 1. Etablering af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse 100 mio. kr. som udgangspunkt i eksisterende bygninger. 2. Lægehuse, sundheds- og akuthuse i udkantsområder tilpasset lokale forhold som udgangspunkt til indkøb af ap- 300 mio. kr. paratur samt til ombygning af eksisterende bygninger. 3. Udbygning af præhospitale beredskaber. 50 mio. kr. 4. Helikopterordninger mv. 100 mio. kr. 5. Målrettet kompetenceløft til sundhedsprofessionelle med 50 mio. kr. særlige opgaver i forhold til sundheds- og akuthuse / præhospitale beredskaber (sygeplejersker, paramedicinere m.fl.) til særlige før- (Ca. 10 mio. kr. samt uddannelse af særlige førstehjælpere. stehjælpere) I overensstemmelse hermed indkalder Indenrigs- og Sundhedsministeriet med dette brev ansøgninger om støtte fra følgende puljer: Pulje vedrørende etablering af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse - som udgangspunkt i eksisterende bygninger (100 mio. kr.). Pulje vedrørende udbygning af præhospitale beredskaber (50 mio. kr.).

2 Side 2 Pulje vedrørende uddannelse af særlige førstehjælpere. Ca. 10 mio. kr. fra puljen vedrørende målrettet kompetenceløft m.v. målrettes som udgangspunkt til uddannelse af særlige førstehjælpere. Det skal bemærkes, at der i selvstændigt brev af d.d. er indkaldt ansøgninger om midler fra puljen vedrørende etablering af lægehuse og sundheds- og akuthuse i udkantsområder. 2. Generelt om ansøgningspuljerne Udmøntning af midlerne fra puljerne varetages af Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en samlet ansøgningsrunde. Puljerne bliver udmøntet på baggrund af ansøgninger og i overensstemmelse med de beskrevne formål og kriterier. Midlerne vil ikke blive udmøntet efter en given fordelingsnøgle (kvote) i forhold til de enkelte regioner og kommuner. Der er for de tre puljer ansøgningsfrist 15. november Støtteberettigede formål og kriterier ved udmøntningen 3.1. Pulje til etablering af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse Regioner og kommuner i fællesskab er ansøgningsberettigede parter til denne pulje. Formålet med puljen er at understøtte etableringen af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse, som kan medvirke til at varetage befolkningens behov for sundhedsydelser i de tilfælde, hvor der ikke er behov for specialiserede ydelser fra sygehuse, herunder diagnostik og behandling af lettere skader og en række andre akutte tilstande. Formålet er ligeledes at støtte udviklingsprojekter, som kan bidrage til en fortsat udvikling af rammerne for det regionale og kommunale sundhedsarbejde. Fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse er alene relevante i ganske få områder i landet, fx hvor den nuværende sygehusaktivitet udfases, og der er et vist befolkningsunderlag. Der forventes maksimalt at skulle være 2-4 fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse i landet. Der kan ansøges om: Midler til etablering af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse som udgangspunkt ved ombygning af eksisterende bygninger. Midler til indkøb af nødvendigt udstyr/apparatur til varetagelse af behandlingsopgaverne i de fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse. Der vil ved vurderingen af ansøgningen blive lagt vægt på, at der er regional/kommunal medfinansiering. Vurderingen af ansøgningerne vil i øvrigt ske på baggrund af følgende kriterier:

3 Side 3 At midlerne anvendes til etablering af fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse i områder med langt til nærmeste fælles akutmodtagelse, og hvor der er et vist befolkningsgrundlag og et aktuelt behov, fx ved at den nuværende sygehusaktivitet i området udfases som følge af den nye sygehusstruktur. At der er tale om en koordineret indsats imellem det kommunale niveau og det regionale niveau, som sikrer befolkningen i det pågældende område sundhedsfaglig behandling på et højt fagligt niveau, og som undgår overlappende funktioner, samt at der er tale om et udviklingsprojekt, som kan bidrage til en fortsat udvikling af rammerne for det regionale og kommunale sundhedsarbejde. At det fuldt udbyggede sundheds- og akuthus indtænkes i den regionale sundhedsplan og understøtter den samlede akutdækning og behovet for nære sundhedstilbud i området ved, afstemt efter de konkrete forhold, at omfatte en betydelig del eller samtlige af følgende funktioner: o praktiserende læger, herunder vagtlægefunktion, o skadeklinik, o praktiserende speciallæger, o praktiserende fysioterapeuter, o praktiserende psykologer, o praktiserende fodterapeuter, o jordemoderkonsultationer, o røntgen/billeddiagnostik, blodprøvetagning mv., o kommunal genoptræning, o kommunal sygepleje, herunder akut og døgndækkende pleje, o kommunale tilbud som sundhedspleje, o tandlæger og kommunale tandplejeordninger, o sengeafdelinger til visse kroniske medicinske patienter, o regionale, ambulante tilbud til visse kroniske medicinske patienter, o planlagte mindre kirurgiske indgreb, o akut-/lægebil, o apotek. At det fuldt udbyggede sundheds- og akuthus har samarbejde med øvrige relevante nære sundhedstilbud i området samt fagligt samarbejde med de(n) relevante fælles akutmodtagelse(r) og øvrige relevante sygehusafdelinger, fx intern medicinske afdelinger. At ansøgningsprojekterne er tænkt ind i det præhospitale akutberedskab i forbindelse med opkald til 112. At etableringen øger tilgængeligheden til sundhedsydelser i området. At opgaveflytningen i sundhedsvæsenet, herunder i almen praksis, understøttes ved øget og målrettet brug af praksispersonale, herunder at det påtænkes at ansætte sygeplejersker og andet praksispersonale i almen praksis.

4 Side 4 At der indtænkes fleksible fællesfunktioner og lokaleudnyttelser, herunder fælles administration, lægesekretær, laboratorium m.v. At det fuldt udbyggede sundheds- og akuthus bliver forsynet med tidssvarende udstyr til undersøgelse og behandling, fx o udstyr til blodprøvetagning, o laboratorium til akutte analyser, o EKG- og røntgenudstyr, o telemedicinske muligheder for at få vurderet bl.a. EKG på et specialiseret sygehus, videokonferenceudstyr, o genoplivningsudstyr, overvågningsudstyr m.v Pulje til udbygning af præhospitale beredskaber Regionerne er ansøgningsberettigede til denne pulje. I det omfang udbygningen af et præhospitalt beredskab sker med inddragelse af kommunalt ansat personale aftaler region og kommune de nærmere betingelser for samarbejdet Formålet med puljen er via en udbygning af de præhospitale beredskaber at sikre, at hjælpen under normale omstændigheder er fremme inden for 15 minutter efter opkald til 112. Der vil ved udmøntningen af puljen blive lagt vægt på områder med langt til nærmeste fælles akutmodtagelse. Der kan ansøges om: Midler til udbygning af de præhospitale beredskaber i form af tilskud til fx etablering af yderligere lægebiler, akutbiler eller paramedicinerbemandede ambulancer, således at det sikres, at hjælpen under normale omstændigheder er fremme indenfor 15 minutter. Midlerne kan søges som tilskud til etableringsudgifter eller evt. som tilskud til drift i et begrænset tidsrum. Det bemærkes, at der er tale om tilskud i form af et engangsbeløb. Ved projekter, hvor der søges om tilskud til drift i et begrænset tidsrum forudsættes, at regionen selv varetager den fortsatte drift. Det forudsættes, at der forefindes detaljerede disponeringsvejledninger, som sikrer, at patienterne altid bringes til den nærmeste relevante akutmodtagelse uanset regionsgrænse. Der vil ved vurderingen af ansøgningen blive lagt vægt på, at der er regional medfinansiering. Vurderingen af ansøgningerne vil i øvrigt ske på baggrund af følgende kriterier: At midlerne anvendes til udbygning af præhospitale beredskaber i de egne af landet, som har en særlig lang responstid, og hvor der er langt til nærmeste fælles akutmodtagelse.

5 Side 5 At midlerne bidrager til at reducere responstiderne i tilfælde af alvorlig sygdom eller ulykke, så det sikres, at hjælpen under normale omstændigheder er fremme indenfor 15 minutter. At udbygningen er indtænkt i og indgår i sammenhæng med den øvrige præhospitale indsats. At der indtænkes opgaveglidning/fleksibel opgavevaretagelse, herunder overvejelser om udnyttelsesgrad af de præhospitale ressourcer Pulje til uddannelse af særlige førstehjælpere Regionerne er ansøgningsberettigede til denne pulje. I det omfang udbygningen af et præhospitalt beredskab sker med inddragelse af kommunalt ansat personale aftaler region og kommune de nærmere betingelser for samarbejdet. Formålet med puljen er, at særlige førstehjælpere ( first responders ) med en særlig uddannelse i førstehjælp og adgang til førstehjælpsudstyr kan give hurtig og livreddende hjælp, inden ambulancen når frem. Der kan ansøges om: Midler til uddannelse og etablering af særlige førstehjælpere ( first respondere ) i udkantsområder, således at der sikres hurtig hjælp i tilfælde af alvorlig sygdom eller ulykke. Midlerne kan søges som tilskud til etableringsudgifter i form af uddannelse og indkøb af udstyr. Det bemærkes, at der er tale om tilskud i form af et engangsbeløb. Det forudsættes, at regionen selv varetager den fortsatte drift af ordningen. Der vil ved vurderingen af ansøgningen blive lagt vægt på, at der er regional medfinansiering. Vurderingen af ansøgningerne vil i øvrigt ske på baggrund af følgende kriterier: At midlerne anvendes til uddannelse af og etablering af særlige førstehjælpere ( first respondere ) i de egne af landet, som har en særlig lang responstid, og hvor der er langt til nærmeste fælles akutmodtagelse. At midlerne bidrager til at sikre hurtig hjælp i tilfælde af alvorlig sygdom eller ulykke som supplement til den øvrige præhospitale indsats. 4. Ansøgningsprocedure og øvrige vilkår Ansøgningen skal være ministeriet i hænde senest den 15. november Ministeriet vil hurtigst muligt tage stilling til de indkomne ansøgninger. Ministeriet vil tilstræbe, at tilsagnsskrivelser senest er udsendt til regioner og kommuner den 17. december 2010.

6 Side 6 Ansøgningerne skal sendes til Indenrigs- og Sundhedsministeriet pr. til spok@im.dk. Det skal af ansøgningen fremgå, hvilken pulje der ansøges. Eventuelle spørgsmål kan rettes til chefkonsulent Lene Brøndum Jensen (lbj@im.dk / ). Ansøgningerne skal indeholde: En nærmere projektbeskrivelse, der er relateret til de anførte støtteberettigede formål og kriterier, som er beskrevet nærmere i afsnit 3, herunder en beskrivelse af projektets sammenhæng med den øvrige præhospitale indsats. Oplysninger om indenfor hvilket tidsrum projektet forventes realiseret. Et specificeret budget for projektet, herunder forudsat egenfinansiering fra kommune og/eller region samt eventuel støtte fra anden side. Der gøres opmærksom på, at alle ansøgninger skal være ekskl. moms. Bevillingen udmøntes som tilskud til dækning af de henholdsvis regionale og/eller kommunale udgifter, med fradrag af regional/kommunal egenfinansiering. Den konkrete tilskudsandel fastsættes i forbindelse med tilsagnet. Bevillingen udbetales i takt med finansieringsbehovet. Det skal bemærkes, at midlerne ikke kan anvendes før, at ministeriet har givet tilsagn, samt at en eventuel udmøntning er under forudsætning af finanslovens vedtagelse. Med venlig hilsen Niels Würgler Hansen

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) 21. januar 2019 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20. marts 2019 kl. 12.00. 1. Formål Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Sundheds- og Ældreministeriet 5. januar 2018 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgningsfrist: 5. marts 2018 kl. 12 1. Formål Regeringen ønsker at investere

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Skriv titel på projektet: 2. Ansøger Skriv: Navn på ansøger

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Ansøgning om midler til opkøb og udbygning af Vivild

Læs mere

Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø

Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø Tunø og Endelave er to mindre øer i Kattegat vest og sydvest for Samsø med hhv. 110 og 150 indbyggere. I dag er der en læge

Læs mere

Screening af mulige ansøgninger fra Region Syddanmark til 600 mio. kr. pulje til facilitering af løsninger i udkantsområder

Screening af mulige ansøgninger fra Region Syddanmark til 600 mio. kr. pulje til facilitering af løsninger i udkantsområder Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 18. oktober 2010 Udarbejdet af: Helene Vestergaard E mail: Helene.Vestergaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631359 Notat Screening

Læs mere

Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa

Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa Region Midtjylland og Norddjurs Kommune søger hermed i fællesskab om tilskud til nære sundhedstilbud fra puljen til etablering af lægehuse og sundheds-

Læs mere

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Region Sjælland E-mail: regionsjaelland@regionsjaelland.dk Faxe Kommune E-mail: kommunen@faxekommune.dk

Læs mere

Ansøgninger til facilitering af løsninger på det præhospitale område

Ansøgninger til facilitering af løsninger på det præhospitale område Sundhedsudvalget i Stru Kommune den 16. august 2012 Ansøgning til faciliting af løsning på det præhospitale område EMNE FORMÅLET ANSØGT BELØB I første omgang blev d ansøgt om 17.08 mio. kr. 1. Lægehus

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Sundhedshus Hørsholm 2. Ansøger Hørsholm Kommune Ådalsparkvej

Læs mere

Sundhedshuse på Ærø. Projektbeskrivelse. Ærø Kommune. Et fælles kommunalt og regionalt projekt støttet af indenrigs- og sundhedsministeriet

Sundhedshuse på Ærø. Projektbeskrivelse. Ærø Kommune. Et fælles kommunalt og regionalt projekt støttet af indenrigs- og sundhedsministeriet Projektbeskrivelse Sundhedshuse på Ærø Et fælles kommunalt og regionalt projekt støttet af indenrigs- og sundhedsministeriet Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 4 2. Projektet... 5 2.1 Del

Læs mere

Etablering af Sundhedshus i Skærbæk. Resumé af byggeprogram

Etablering af Sundhedshus i Skærbæk. Resumé af byggeprogram Etablering af Sundhedshus i Skærbæk Resumé af byggeprogram 25. april 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning I finanslovaftalerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti for 2009 og

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBEREDSKAB NOVEMBER 2010 Kolofon Status for udvalget om det præhospitale akutberedskabs

Læs mere

Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4

Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4 Sundhedsudvalg Referat Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4 Afbud/fraværende: Helle Lyng Pkt. Tekst Side 59 Orientering 42 60 Ansøgning om levering af vederlagsfri fysioterapi 43 61 Projekt SundhedscenterThyholm,

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Holstebro Kommunes og Struer Kommunes høringssvar på Region Midtjyllands spareplan for budget 2016 på sundhedsområdet

Holstebro Kommunes og Struer Kommunes høringssvar på Region Midtjyllands spareplan for budget 2016 på sundhedsområdet Region Midtjylland Att. Regionsrådet Skottenborg 26 8800 Viborg Holstebro Kommunes og Struer Kommunes høringssvar på Region Midtjyllands spareplan for budget 2016 på sundhedsområdet Holstebro Kommune og

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Etablering af Frederiksberg Lægehus og Sygeplejeklinikker

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 264 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1706796 Dok. nr.: 456144 Dato:

Læs mere

Forslag. lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. lov om ændring af sundhedsloven 2008/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0900247 Fremsat den 26. marts

Læs mere

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Samtlige regioner T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Dato: 30. juni 2011 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: BS Sags nr.: 1103617 Dok. nr.: 568367

Læs mere

Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014

Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedr. Akuthuset i Lemvig, november 2014 Baggrund Region Midtjylland og

Læs mere

Region Midtjylland har i fællesskab med Samsø Kommune søgt om tilskud fra Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse.

Region Midtjylland har i fællesskab med Samsø Kommune søgt om tilskud fra Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse. Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (209,5 mio. kr. i 2019) Tilrettet projektbeskrivelse vedr. midler til udstyr samt udbygning af Samsø Lægehus Vedlagte bilag: Revideret projektbeskrivelse (dette

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Lemvig Sundheds- og Akuthus: Etablering af flerlægepraksis

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Bogense

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Bogense Projektbeskrivelse, Etablering af sundhedshus i Bogense August 2012 Indholdsfortegnelse Formålet med et sundhedshus i Bogense 4 Patienten i centrum 4 Funktioner i det nye sundhedshus i Bogense, Nordfyns

Læs mere

midt HOLSTEBRO KOMMUNE regianmidtjylland Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse 2019

midt HOLSTEBRO KOMMUNE regianmidtjylland Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse 2019 regianmidtjylland HOLSTEBRO KOMMUNE Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk midt regionmidtjylland Dato 15-03-2019 1-31-72-166-19

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Lemvig d. 6. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til stede,

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2010 og for 2011 ved udgangen af januar måned

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2010 og for 2011 ved udgangen af januar måned REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. marts 2011 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2010 og for 2011 ved udgangen af januar måned 1 bilag Amager Amager

Læs mere

Region Midtjyllands akutplan

Region Midtjyllands akutplan Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Ulfborg d. 14. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Skriv titel på projektet: Hirtshals Lægehus 2. Ansøger

Læs mere

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar

STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark. Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar STATUS vedr. ÆRØ og lidt om arbejdsdeling i Region Syddanmark 1 Redegørelse til Præhospitalsudvalget 3. februar 2014 Om arbejdsdeling i Region Syddanmark Regionsrådet beslutter hvad der udbydes af tilbud

Læs mere

Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing.

Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Kommune Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Ringkøbing. Region Midtjylland søger i fællesskab med Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Nordborg

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Nordborg Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Nordborg Sønderborg Kommune 28. januar 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Visionen for et sundhedshus i Nordborg, Sønderborg kommune... 4 Formålet med

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk Tønder kommune 28. januar 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Vision for et nyt sundhedshus i Skærbæk, Tønder kommune... 5 Formålet med et sundhedshus

Læs mere

Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Tarm

Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Tarm Ringkøbing-Skjern Kommune Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgning om midler til udbygning af Sundhedshus Tarm Region Midtjylland søger i fællesskab med Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Rudkøbing

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Rudkøbing Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Rudkøbing Langeland Kommune 28. januar 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Visionen for et sundhedshus i Rudkøbing, Langeland kommune... 5 Formålet med

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Hvidbjerg d. 12. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1700450 Dok. nr.: 318538 Dato:

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur

Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version. Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Materiale til offentlig høring Februar 2010 Kort version Fremtidens sygehuse Fire scenarier for ny sygehusstruktur Kære borgere Regionsrådet inviterer alle til at deltage i debatten om den fremtidige sygehusstruktur

Læs mere

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN MARTS 2018 INDHOLD Den præhospitale indsats er styrket nu skal vi videre 3 Den præhospitale indsats i dag 5 Mere ensartede målsætninger på det præhospitale område 8 Ensartet opgørelse

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Partierne er enige om at drøfte en samlet status for indsatsen primo maj 2009.

Partierne er enige om at drøfte en samlet status for indsatsen primo maj 2009. Sundhedsområdet Sundhedsområdet har siden 2001 været højt prioriteret. Der er tilført 19,4 mia. kr. fra 2001 til 2009 til sundhedsområdet generelt. Aktiviteten i sygehusvæsenet er samtidig øget markant,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ETABLERING AF SUNDHEDSCENTER I SKÆRBÆK. Totalrådgivning. vedr

UDBUDSBETINGELSER ETABLERING AF SUNDHEDSCENTER I SKÆRBÆK. Totalrådgivning. vedr UDBUDSBETINGELSER Totalrådgivning vedr ETABLERING AF SUNDHEDSCENTER I SKÆRBÆK 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 OM TØNDER KOMMUNE OG REGION SYDDANMARK... 3 1.2 UDBUDDETS FORMÅL OG OMFANG...

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Sundhedshuset i Varde Kommune 2. Ansøger: Varde Kommune

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Bogense

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Bogense Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Bogense Nordfyns Kommune 28. januar 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Vision for nyt sundhedshus i Bogense... 4 Formålet med et sundhedshus i Bogense...

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Dato Sagsnr /1 og /1

Dato Sagsnr /1 og /1 Dato 23-11-2017 Sagsnr. 4-1214-391/1 og 4-1214-392/1 Puljeopslag: Udmøntning af midler til understøttelse af udarbejdelse af genoptræningsplaner og metoder til patientinddragelse for patienter med erhvervet

Læs mere

Udkast til oplæg vedr. Sundhedscenter Ringsted en fysisk samling og/eller en netværksløsning.

Udkast til oplæg vedr. Sundhedscenter Ringsted en fysisk samling og/eller en netværksløsning. Udkast til oplæg vedr. Sundhedscenter Ringsted en fysisk samling og/eller en netværksløsning. Indhold: Baggrund Økonomi Sundhed definition og tilgangen til emnet Status Muligheder Fordele og ulemper ved

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 Ny model for kommunal medfinansiering Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 1 Baggrund Kommunal medfinansiering blev indført i 2007 for at give kommunerne et større (økonomisk) incitament til at

Læs mere

Region Syddanmark Evaluering af præhospital hjemmesygeplejerskeordning

Region Syddanmark Evaluering af præhospital hjemmesygeplejerskeordning Region Syddanmark Evaluering af præhospital hjemmesygeplejerskeordning Under overskrift August 2013 Evaluering af præhospital hjemmesygeplejerskeordning i Varde Region Syddanmark har fra Indenrigs- og

Læs mere

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem 04-07-2013 Samarbejdsaftale om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning imellem Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark Region Sjælland Region Hovedstaden 1. Baggrund og formål

Læs mere

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Dato 08-12-2017 Sagsnr. 4-1214-393/1 Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Hermed inviteres patientforeninger på hjerneskadeområdet

Læs mere

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer:

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer: Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje vedrørende forløbsprogrammer Puljen 2010-2012. I. Indledning Som led i regeringens kvalitetsreform

Læs mere

STYRKET AKUTBEREDSKAB

STYRKET AKUTBEREDSKAB STYRKET AKUTBEREDSKAB - planlægningsgrundlag for det regionale sundhedsvæsen 2007 En spørgeskemaundersøgelse blandt 1.700 kvinder opereret i 2000 i Danmark Styrket akutberedskab - planlægningsgrundlag

Læs mere

Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb

Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb Dato 12-06-2018 Sagsnr. 4-1611-128/5 Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb Hermed inviteres kommuner, regioner

Læs mere

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre BILAG 4 Dato 02-02-2016 Sagsnr. 1-1010-251/1 kiha kiha@sst.dk Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre Hermed inviteres regioner og kommuner til i samarbejde at søge om midler

Læs mere

Akutberedskabet Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Akutberedskabet Sundhedsstyrelsens anbefalinger Akutberedskabet Sundhedsstyrelsens anbefalinger Evolution eller revolution Konference, Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningen 19. januar 2007 Lone de Neergaard Enheden for Planlægning, Sundhedsstyrelsen Disposition

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Vision for Fælles Sundhedshuse

Vision for Fælles Sundhedshuse 21. februar 2014 Vision for Fælles Sundhedshuse Indledning Hovedstadsregionen skal være på forkant med at udvikle fremtidens sundhedsvæsen med borgeren og patienten i centrum og med fokus på kvalitet og

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Overordnede vision på sundhedsområdet At skabe fremtidens sundhedsvæsen, som er karakteriseret

Læs mere

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne Chefkonsulent Steen Rank Petersen 15-11-2012 Kommunernes første fælles sundhedspolitiske udspil Med udspillet melder

Læs mere

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon 48 20 50 00 Direkte Fax 48 20 57 99 Region Hovedstadens CVR/SE-nr: 29190623 4. februar 2014 Bilag 2 Økonomistyring og tid 1 Grundlag Regnskabsinstruks

Læs mere

Etablering af Sundhedshus på Ærøskøbing Sygehus Resumé af byggeprogram

Etablering af Sundhedshus på Ærøskøbing Sygehus Resumé af byggeprogram Etablering af Sundhedshus på Ærøskøbing Sygehus Resumé af byggeprogram 29. februar 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning I finanslovaftalerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti

Læs mere

5.4 Region Syddanmark

5.4 Region Syddanmark 71 5.4 Region Syddanmark 5.4.1 Fakta om regionen Der er knap 1,2 mio. indbyggere i Region Syddanmark. Det svarer til lidt under 22 pct. af landets befolkning. Regionen dækker godt 12.000 km² - eller ca.

Læs mere

Flygtninges introduktion til det danske sundhedsvæsen

Flygtninges introduktion til det danske sundhedsvæsen Flygtninges introduktion til det danske sundhedsvæsen Møde i Dansk Flygtningehjælp den 6. november 2013 Overlæge Bente Møller Ny i Danmark Med opholdstilladelsen følger retten til sundhedsvæsenets ydelser

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk

Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk Projektbeskrivelse Etablering af sundhedshus i Skærbæk Maj 2012 Indholdsfortegnelse BAGGRUND 3 FORMÅLET MED ET SUNDHEDSHUS I SKÆRBÆK 4 SKÆRBÆK SUNDHEDSHUS EN DEL AF DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN 4 PROCESSEN OMKRING

Læs mere

KL WORKSHOP OM DELEGATION OG KOMMUNAL PRAKSIS PÅ OMRÅDET

KL WORKSHOP OM DELEGATION OG KOMMUNAL PRAKSIS PÅ OMRÅDET KL WORKSHOP OM DELEGATION OG KOMMUNAL PRAKSIS PÅ OMRÅDET Program for dagen 10.00-10.50 Udviklingen af det nære sundhedsvæsen Chefkonsulent Jacob Meller Jacobsen, KL, lokale 1-1+3 10.50-11.00 Pause 11.00-12.00

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.10.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Michael Gammelgaard Indholdsfortegnelse: 82. Sundhedsberedskabsplan... 3 83.

Læs mere

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia.

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia. Notat Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Administrationsgrundlag - Anlægspuljen 1. Baggrund Med afsæt i

Læs mere

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar 2017 Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Fremtidens sundhedsvæsen i Syddanmark 2 Vores fælles udfordringer på tværs af sektorer

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 1. Beskrivelse af regionernes indsats og planer på det præhospitale område

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 1. Beskrivelse af regionernes indsats og planer på det præhospitale område STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE Bilag 1. Beskrivelse af regionernes indsats og planer på det præhospitale område Udvalget om det præhospitale akutberedskab November 2010

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Af de 680 mio. kr. er der afsat 300 mio. kr., som udmøntes som ansøgningspuljer til følgende 3 indsatsområder:

Af de 680 mio. kr. er der afsat 300 mio. kr., som udmøntes som ansøgningspuljer til følgende 3 indsatsområder: Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud til psykiatrien fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets psykiatripulje 2007-2010 Pulje 3 - Opsøgende og udgående virksomhed I. Indledning I

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Den 25. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Den 25. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Den 25. januar 2006 1. Resume Med strukturreformen får kommunerne et større ansvar for forebyggelse og sundhedsfremme

Læs mere

Betydningen af relationer og relationsopbygning mellem patienter/borgere og sundhedsprofessionelle.

Betydningen af relationer og relationsopbygning mellem patienter/borgere og sundhedsprofessionelle. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 016-2019 Sundhedskartellets udviklings- og forskningspulje Medarbejdere

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Løvvangen Læge- Kvarterhus 2. Ansøger Aalborg Kommune

Læs mere

Center for sundhed i Holstebro Det rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud den 6. juni 2017 oplæg v/ Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, HEV og

Center for sundhed i Holstebro Det rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud den 6. juni 2017 oplæg v/ Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, HEV og Center for sundhed i Holstebro Det rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud den 6. juni 2017 oplæg v/ Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, HEV og Helle Bro, direktør for Sundhed, Social og Arbejdsmarked,

Læs mere

Aktstykke nr. 57 Folketinget Afgjort den 23. februar Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017.

Aktstykke nr. 57 Folketinget Afgjort den 23. februar Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017. Aktstykke nr. 57 Folketinget 2016-17 Afgjort den 23. februar 2017 57 Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017. a. Sundheds- og Ældreministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

27,6 3,9. 0,1 mio.kr. Årets resultat ,7 % 0,02 % 0,02 % mio. kr. 0,8 % 4,7 % mia.kr. Omsætning/ samlede indtægter. mio.kr.

27,6 3,9. 0,1 mio.kr. Årets resultat ,7 % 0,02 % 0,02 % mio. kr. 0,8 % 4,7 % mia.kr. Omsætning/ samlede indtægter. mio.kr. Overblik over det omkostningsbaserede resultat 2015 Årets Resultat 1.282.750 Indbyggere 196 27,6 mia.kr. Omsætning/ samlede indtægter 0,7 % + 0,6 % - point 26.680 Fuldtidsstillinger Overblik over driftsudgifter

Læs mere

Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig

Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig 12. september 2018 VELFÆRDSSEKRETARIATET Rådhusgade 2, 7620 Lemvig T: 96 63 12 00 E: velfaerdssekretariatet@lemvig.dk Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig Notatet

Læs mere

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Sundhedsområdet v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Disposition: Præsentation af sundhedsvæsenet Vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Struktur og rammer

Læs mere

Nye love indenfor Social- og Sundhedsudvalgets område

Nye love indenfor Social- og Sundhedsudvalgets område GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SSU nye love og lovforslag til budget 2010-2013, bilag NOTAT Dato: 4. juni 2009 Af: Adam Permin & Ninna Thomsen Nye love indenfor Social-

Læs mere

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Virksomhed Lidt om mig Vicedirektør Den Præhospitale Virksomhed,

Læs mere

af, at tilpasningerne ikke påvirker serviceniveau og budget.

af, at tilpasningerne ikke påvirker serviceniveau og budget. Dagsordenpunkt Kvalitetsstandard, budget, juridisk samarbejdsaftale og vedtægter for de tre frikommuners fælles tværkommunale akutfunktion Beslutning Gennemgang af sagen Indledning I november 2017 godkendte

Læs mere

Regeringens oplæg til reform af sundhedsvæsenet

Regeringens oplæg til reform af sundhedsvæsenet Regeringens oplæg til reform af sundhedsvæsenet PRESSEMEDDELELSE KL: Der skal investeres i udbygning af det nære sundhedsvæsen Styrkelse af det nære sundhedsvæsen er en afgørende forudsætning for fremtidens

Læs mere

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Dato 07-03-2018 Sagsnr. 4-1611-128/9 Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Hermed inviteres patientforeninger og andre organisationer

Læs mere

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012

Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget. Københavns Universitet, 28. September 2012 Indholdet i fremtidens uddannelse(r) indenfor ambulancefaget Københavns Universitet, 28. September 2012 Freddy Lippert Direktør Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet lippert@regionh.dk

Læs mere

Førstehjælp som præhospital tiltag

Førstehjælp som præhospital tiltag Førstehjælp som præhospital tiltag Første led i den præhospitale kæde ulykken/den akutte sygdom opstår: Det kan i mange tilfælde være afgørende for en tilskadekommen eller svært syg patients overlevelse,

Læs mere

kvalitetsfondsprojekter [DOK626770].pdf Attachments: Meddelelsesbrev af vedr. lånedispensation for 2012 til

kvalitetsfondsprojekter [DOK626770].pdf Attachments: Meddelelsesbrev af vedr. lånedispensation for 2012 til From: Dragoer - Officiel postkasse Dragør kommune Sent: 25 Aug 2011 08:21:04 +0200 To: Susanne Lüchau Michelsen Subject: VS: Meddelelsesbrev af 24.8.11 vedr. lånedispensation for 2012 til kvalitetsfondsprojekter

Læs mere

SJÆLLAND -. - vi et ';'-Jf a} Budgetaftale 2012. Følgende parter er enige bm nedenstående aftale for budget 2012 for Region Sjælland.

SJÆLLAND -. - vi et ';'-Jf a} Budgetaftale 2012. Følgende parter er enige bm nedenstående aftale for budget 2012 for Region Sjælland. SJÆLLAND -. - vi et ';'-Jf a} Budgetaftale 2012 Følgende parter er enige bm nedenstående aftale for budget 2012 for Region Sjælland Side 1 Budgetaftale 2012 Værdi for borgeren - investeringer i fremtiden

Læs mere

Lægehus Nørre Snede. Baggrund for ansøgningen

Lægehus Nørre Snede. Baggrund for ansøgningen Ansøgning til puljen fra finanslovsaftalen 2009 2010 vedrørende styrkelse af de nære sundhedstilbud i udkantsområder Region Midtjylland og Ikast-Brande Kommune Regionshuset Holstebro Primær Sundhed Praksisenheden

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere