Teknik- og Miljøudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og Miljøudvalget"

Transkript

1 REFERAT Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 2 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Hans Bang-Hansen Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vedtagelse af kommuneplantillæg for areal til børnehave i Østbirk 2 TM Vedtagelse af lokalplan , børnehave i Østbirk 3 TM Midtbyplan, aktiviteter på torve og pladser 4 TM Projektforslag, varmeforsyning, Daugårdsvej Hovedgård 5 TM Projektforslag, varmeforsyning, Frederik Bajersgade TM Trafikmodelberegninger vedrørende Slagterigrunden 7 TM Omlægning af privat fællesvej matrikel 4HZ Brædstrup by, Ring 8 TM Vejnavne, ændring af vejnavnet Vestervangen 9 TM Bygningsvedligeholdelse - Teknik- og Miljøudvalgets 2009 pulje 10 TM Tillæg nr. 1 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor 11 TM Tillæg nr. 3 til gl. Brædstrups Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor 12 TM Tillæg nr. 23 til gl. Horsens' Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor 13 TM Tillæg nr. 2 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. grund til spejderhus i Søvind 14 TM Stensballe Strandvej , Skovtoften og Agertoften, Renovering af spildevandsledning ved NO-DIG 15 TM Fussingsvej, Kloakrenovering på strækningen fra Fælledvej til Ryesgade 16 TM Orientering

2 1 TM Vedtagelse af kommuneplantillæg for areal til børnehave i Østbirk Side 2/25 Sagen drejer sig om endelig vedtagelse af kommuneplantillægget. kommuneplantillægget vedtages endeligt. en tiltrådtes. Byrådet vedtog den 28. oktober 2008 at offentliggøre forslaget til kommuneplantillægget. Ved indsigelsesfristens udløb den 7. januar 2009 var der ikke indkommet indsigelser til tillægget. Der var kommet bemærkning fra Silkeborg Kommune om, at de ingen bemærkninger har til planen. Der er derfor ikke udarbejdet et indstillingsnotat. sfortegnelse:

3 Side 3/25 2 TM Vedtagelse af lokalplan , børnehave i Østbirk Sagen drejer sig om endelig vedtagelse af lokalplanforslaget. lokalplanen vedtages endeligt en tiltrådtes. Byrådet vedtog den 28. oktober 2008 at offentliggøre forslaget til lokalplanen. Ved indsigelsesfristens udløb den 7. januar 2009 var der ikke indkommet indsigelser til lokalplanforslaget. Der var kommet bemærkning fra Silkeborg Kommune om, at de ingen bemærkninger har til planen. Der er derfor ikke udarbejdet et indsigelsesnotat. sfortegnelse:

4 Side 4/25 3 TM Midtbyplan, aktiviteter på torve og pladser I forbindelse med arbejdet med midtbyen vil Teknik og Miljø afholde forskellige aktiviteter, events og demonstrationer på midtbyens torve, pladser og parker. orienteringen tages til efterretning. Til efterretning. F.eks kan man vise nyt byudstyr en fredag / lørdag eller i et par uger på et torv eller i en park. Der kan afholdes idrætsarrangementer i Vitus Berings Park, Rådhusparken eller på Åboulevarden. Der sparres bl.a. med kulturafdelingen og CityHorsens om nye eller koordinerende aktiviteter. Målet er at få byen til at bruge flere af pladserne og de 2 parker i midtbyen. At tage udgangspunkt i de to byrumsrapporter og begynde at "aktivere" forbindelsen mellem banegården og inderhavnen. sfortegnelse:

5 Side 5/25 4 TM Projektforslag, varmeforsyning, Daugårdsvej Hovedgård Godkendelse af projektforslag fra Hovedgård Fjernvarmeværk vedrørende ændring af varmeforsyning fra naturgas til fjernvarme på Daugårdsvej i Hovedgård. projektforslaget godkendes, idet det ikke forudsættes, at eksisterende gasledninger fjernes. en tiltrådtes. Hovedgård Fjernvarmeværk har, med projektforslag udarbejdet af Tjæreborg Industri A/S, søgt om tilladelse til at ændre varmeforsyningen af 28 boliger på Daugårdsvej i Hovedgård, fra naturgas til fjernvarme. Projektforslaget er udarbejdet efter ønske fra Midtjysk Boligselskab, der ejer bebyggelsen, og den ændrede varmeforsyning foreslås som en del af et renoveringsprojekt, der også omfatter nedrivning af 9 af de i alt 37 boliger. Det fremgår af projektforslaget og supplerende bemærkninger fra henholdsvis DONG og Hovedgård Fjernvarmeværk, at der ikke umiddelbart er en samfundsøkonomisk gevinst ved at ændre varmeforsyningen som foreslået. Fjernvarmeværket bemærker hertil, at fjernvarme produceret på flis er CO2 neutralt og mere miljøvenligt end naturgas. En realisering af projektforslaget vil ifølge varmeværkets beregninger reducere CO2-udledningen med ca. 60 tons om året. Der peges endvidere på, at dimensioneringen af ledningsnettet i området vest for Daugårdsvej og øget kedelkapacitet på varmeværket understøtter en ændret varmeforsyning. Teknik og Miljø vurderer, at projektforslaget ud fra en samlet vurdering af de energimæssige, samfundsøkonomiske og miljømæssige forhold bør godkendes. DONG forudsætter, at kommunen ikke senere forlanger, at overflødiggjort naturgasdistributionsnet skal fjernes. Projektforslag og høringssvar. sfortegnelse:

6 Side 6/25 Projektforslag, Hovedgaard Fjernvar Fw: SV: VS: Høringssvar, Høringssvar, Fjernvar Fjernvarmeprojektfor

7 Side 7/25 5 TM Projektforslag, varmeforsyning, Frederik Bajersgade Godkendelse af projektforslag fra Horsens Varmeværk vedrørende ændring af varmeforsyning af område ved Frederik Bajers Gade fra naturgas til fjernvarme. projektforslaget godkendes, idet det ikke forudsættes, at eksisterende gasledninger fjernes. en tiltrådtes. Horsens Varmeværk har med projektforslag af november 2008 søgt om tilladelse til at ændre varmeforsyningen af Frederik Bajers Gade 1-7 og Bygholm Parkvej 15A-17C fra naturgas til fjernvarme. Projektforslaget er udarbejdet for at udnytte en større del af den spildvarme, der produceres på affaldsforbrændingen, og derved få en varmeforsyning, som er mere miljøvenlig end den nuværende naturgasforsyning. Beregningerne viser, at det samfundsøkonomisk er fordelagtigt at etablere fjernvarme i området. DONG har ingen bemærkninger til forslaget. Projektforslag og høringssvar. sfortegnelse: Projekforslag for: Frederik Bajers Gade Høringssvar, Fjernvarmeprojektfor

8 Side 8/25 6 TM Trafikmodelberegninger vedrørende Slagterigrunden Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til trafikmodelberegninger. 1. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2009 til en udgift på kr. til konto xxx "Trafikberegninger vedrørende Sagterigrunden" 2. rådighedsbeløbet finansieres af konto "Byudviklingsplan" en tiltrådtes. Den planlagte bebyggelse med bl.a. kulturstation og butikscenter på den tidligere slagterigrund forventes at medføre relativt store ændringer af trafikbelastningerne i og omkring området. Omfanget og størrelsen af disse ændringer påregnes belyst ved trafikmodelberegninger. På grundlag af disse beregninger vil der efterfølgende blive udarbejdet forslag til, hvorledes det fremtidige vejnet i området bør udformes. Konsulentudgifterne til trafikmodelberegningerne forventes at andrage ca kr., som foreslås finansieret af det afsatte rådighedsbeløb i 2009 på 9,5 mio. kr. til "Byudviklingsplan". sfortegnelse:

9 Side 9/25 7 TM Omlægning af privat fællesvej matrikel 4HZ Brædstrup by, Ring Privat fællesvej ved Brædstrup Bypark foreslås omlagt, så udhuse til boligblokkene kan placeres mere hensynsfuldt i forhold til naboer. Sagen afgøres af udvalget. forslag til afgørelse om omlægningen af den private fællesvej på matrikel 4HZ, Brædstrup By, Ring, vedtages. Vedtaget som indstillet. Ejer af matrikel 4HZ har anmodet Horsens Kommune om at træffe afgørelse om omlægningen af den private fællesvej. Ved indsigelsesfristens udløb har Teknik og Miljø modtaget 2 indsigelser. Den ene indsigelse vedrører udkørselsmuligheder. I forslag til afgørelse om omlægning af den private fællesvej skal ejer af 4HZ afholde alle udgifter til omlægningen af vejen, ligesom denne vil blive forpligtet til at sørge for, at alle overkørsler fortsat kan anvendes. Den anden indsigelse vedrører fremtidigt vejforløb på matrikel 4DY. Denne ændring af vejforløbet bekostes ligeledes af ejer af 4HZ. Ejer af 4HZ er forpligtet til at afrette vejen og tilpasse vejens hældning, sådan at vejen kan være farbar i alle former for vejrlig. Dette er aftalt mellem de to vejejere. sfortegnelse:

10 Side 10/25 Kortbilag m. Partshøring, Indsigelse fra EP Indsigelse fra Heines Svar på indsigelse af Vejforløb privat fællesomlægning af prv fls vconsultant Horsdal Madsen fra EP Co Svar på indsigelse af Forslag til afgørelse fra Kaalu om omlægning af prv

11 Side 11/25 8 TM Vejnavne, ændring af vejnavnet Vestervangen Vejnavnet Vestervangen i Søvind skal ændres, da der også er et Vestervangen i Horsens under samme postnummer. Vestervangen i Søvind ændrer navn til Katrinehøjvej. en tiltrådtes. Ændring af vejnavnet Vestervangen i Søvind blev behandlet på Teknik- og Miljøudvalgets møde i december 2008, hvor udvalget vedtog vejnavnet Mergelvænget efter forslag fra 3 beboer. Det vakte utilfredshed hos et flertal af grundejerne på Vestervangen, så Horsens Kommune modtog efterfølgende en underskriftindsamling, hvor 19 grundejere ud af de i alt 30 foreslog vejnavnet Katrinehøjvej. To af de tre grundejere, der tidligere havde foreslået Mergelvænget, er medunderskriver på ønsket om at få vejnavnet Katrinehøjvej. sfortegnelse:

12 Side 12/25 9 TM Bygningsvedligeholdelse - Teknik- og Miljøudvalgets 2009 pulje Fordeling af årlig pulje til bygningsvedligeholdelse i lighed med tidligere år. : 1. Der gives anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2009 til følgende projekter: Sted nr. Projekt: Pulje TM Søndermarkskolen, asbestsanering. Fortsat handleplan Søvind Skole. Kloakseparering. Udsat fra Søvind Skole. Vinduesudskiftninger/tag Dagnæsskolen. Ventilation forbygning. Påbud Arbejdstilsynet Egebjergskolen. Facaderenovering Hovedgård Skole. Trapper/Akustik Hattingvej 3 (Bomi). Tagrenovering Alle Bygninger. Udskiftning af HFI-relæer. Omfang skønnet Midtbyskolen, udskiftning af facadepartier Vesterled, Horsens - kloakseparering. Skal udføres senest Vesterled, Brædstrup. Udsk.af vent.+styring for varme/vent Vesterled, Brædstrup. Udsk.af vinduer/døre i terapi/svømmehal Skolesvinget 2: Udv. malerarb. samt lyddæmpning i legestue Jens Hjernøesvej 29. Udskiftning af Kedel og varmtvandsbeholder HAC`s Klubhus. Udskiftning af vandinstallation Rådhuset. Røgventilation i trappetårne Rådhuset. Nye persiener Horsens Firmaidræt. Udskiftning af kedelanlæg Krisecentret for mænd. Brandsikring Rådighedsbeløbene til projekterne på i alt kr. finansieres af konto Bygningsvedligeholdelse, hvorefter puljen er brugt op. 3. Der gives Teknik og Miljø bemyndigelse til eventuelle omplaceringer mellem projekterne indenfor de enkelte puljebeløb.

13 Side 13/25 På investeringsoversigten for 2009 er der under Teknik- og Miljøudvalget på konto afsat et rådighedsbeløb på kr. til Bygningsvedligeholdelse. Kommunale Bygninger har udarbejdet forslag til fordeling af puljebeløbet til påkrævende arbejder efter en prioritering af, hvor behovet er størst. Prioriteringen fremgår af indstillingen. sfortegnelse:

14 Side 14/25 10 TM Tillæg nr. 1 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 11. november 2008, at forslag til tillæg nr. 1 til gl. Gedved Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt til offentlig høring i 8 uger. Lone Ørsted deltog ikke i mødet. Tillægget drejer sig om klimatilpasninger ved fremtidig dimensionering af regnvandsledninger. tillæg nr. 1 til Spildevandsplan for gl. Gedved Kommune vedtages endeligt. en tiltrådtes. For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale kloaksystem under ekstreme regnskyl og for at minimere risikoen for oversvømmelser har Teknik og Miljø udarbejdet Tillæg nr. 1 til gl. Gedved Kommunes Spildevandsplan Fastlæggelsen af det angivne servicemål og benyttede sikkerhedsfaktor har taget udgangspunkt i "Skrift 27, Funktionspraksis for afløbssystemer under regn", udarbejdet af Spildevandskomiteen under Ingeniørforeningen i Danmark. I tillægget er angivet et funktionskrav for stuvning til terræn og ved dimensionering af ledninger og bassiner en sikkerhedsfaktor 30 %. Yderligere er der præciseret, hvordan bassiner udformes, samt at der til det kommunale ledningssystem fra hver enkelt ejendom maksimalt modtages regnvand fra en befæstelsesgrad svarende til 80 % af den for oplandet angivne afløbskoefficient i Spildevandsplanen. Høringsperioden udløb den 14. januar 2009, og Teknik og Miljø har ikke modtaget bemærkninger til tillægget. sfortegnelse:

15 Side 15/25

16 Side 16/25 11 TM Tillæg nr. 3 til gl. Brædstrups Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 11. november 2008, at forslag til tillæg nr. 3 til gl. Brædstrup Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt til offentlig høring i 8 uger. Lone Ørsted deltog ikke i mødet. Tillægget drejer sig om klimatilpasninger ved fremtidig dimensionering af regnvandsledninger. tillæg nr. 3 til Spildevandsplan for gl. Brædstrup Kommune vedtages endeligt. en tiltrådtes. For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale kloaksystem under ekstreme regnskyl og for at minimere risikoen for oversvømmelser har Teknik og Miljø udarbejdet Tillæg nr. 3 til gl. Brædstrup Kommunes Spildevandsplan Fastlæggelsen af det angivne servicemål og benyttede sikkerhedsfaktor har taget udgangspunkt i "Skrift 27, Funktionspraksis for afløbssystemer under regn", udarbejdet af Spildevandskomiteen under Ingeniørforeningen i Danmark. I tillægget er angivet et funktionskrav for stuvning til terræn og ved dimensionering af ledninger og bassiner en sikkerhedsfaktor 30 %. Yderligere er der præciseret, hvordan bassiner udformes, samt at der til det kommunale ledningssystem fra hver enkelt ejendom maksimalt modtages regnvand fra en befæstelsesgrad svarende til 80 % af den for oplandet angivne afløbskoefficient i Spildevandsplanen. Høringsperioden udløb den 14. januar 2009, og Teknik og Miljø har ikke modtaget bemærkninger til tillægget. sfortegnelse:

17 Side 17/25

18 Side 18/25 12 TM Tillæg nr. 23 til gl. Horsens' Spildevandsplan vedr. servicemål og sikkerhedsfaktor Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 11. november 2008, at forslag til Tillæg nr. 23 til gl. Horsens Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt til offentlig høring i 8 uger. Lone Ørsted deltog ikke i mødet. Tillægget drejer sig om klimatilpasninger ved fremtidig dimensionering af regnvandsledninger. tillæg nr. 23 til Spildevandsplan for gl. Horsens Kommune vedtages endeligt. en tiltrådtes. For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale kloaksystem under ekstreme regnskyl og for at minimere risikoen for oversvømmelser har Teknik og Miljø udarbejdet Tillæg nr. 23 til gl. Horsens Kommunes Spildevandsplan Fastlæggelsen af det angivne servicemål og benyttede sikkerhedsfaktor har taget udgangspunkt i "Skrift 27, Funktionspraksis for afløbssystemer under regn", udarbejdet af Spildevandskomiteen under Ingeniørforeningen i Danmark. I tillægget er angivet et funktionskrav for stuvning til terræn og ved dimensionering af ledninger og bassiner en sikkerhedsfaktor 30 %. Yderligere er der præciseret, hvordan bassiner udformes, samt at der til det kommunale ledningssystem fra hver enkelt ejendom maksimalt modtages regnvand fra en befæstelsesgrad svarende til 80 % af den for oplandet angivne afløbskoefficient i Spildevandsplanen. Høringsperioden udløb den 14. januar 2009, og Teknik og Miljø har ikke modtaget bemærkninger til tillægget. sfortegnelse:

19 Side 19/25

20 13 TM Tillæg nr. 2 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. grund til spejderhus i Søvind Side 20/25 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 11. november 2008, at forslag til Tillæg nr. 2 til gl. Gedved Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt til offentlig høring i 8 uger. Lone Ørsted deltog ikke i mødet. tillæg nr. 2 til Spildevandsplan for gl. Gedved Kommune vedtages endeligt. en tiltrådtes. Ejendommen Toftumvej 6A i Søvind ønskes bebygget med flere spejderhytter. Arealet er ikke indeholdt i Spildevandsplan for gl. Gedved. Teknik og Miljø har derfor udarbejdet Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Tillægget omfatter optagelse af ca m2 som planopland N66 i Søvind. Høringsperioden udløb den 14. januar 2009, og Teknik og Miljø har ikke modtaget bemærkninger til tillægget. sfortegnelse:

21 Side 21/25 14 TM Stensballe Strandvej , Skovtoften og Agertoften, Renovering af spildevandsledning ved NO-DIG Bevilling til renovering af spildevandsledning i Stensballe Strandvej , Skovtoften og Agertoften. 1. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2009 til en udgift på 5,5 mio. kr. til konto Renovering af spildevandsledning mv. på Stensballe Strandvej , Skovtoften, Højagervej og Agertoften. 2. rådighedsbeløbet finansieres af konto Spildevandsområdets anlægsramme til nyanlæg, kloaksepareringer mv. på kr., hvorefter der resterer kr. en tiltrådtes. Teknik og Miljø har udført forundersøgelse af spildevandsledningen i Stensballe Strandvej fra nr , Skovtoften og Agertoften. Herved er det konstateret, at der sker overløb fra regnvandsledning med tilhørende stikledninger til spildevandsledningen. Årsagen til overløb skyldes utætte samlinger i såvel spildevandsledning som spildevandsstikledninger. Der er derfor udarbejdet overslag på en strømperenovering af både hovedledninger og spildevandsledninger, hvor arbejdet omfatter ca meter hovedledninger og 114 stikledninger. En renovering af spildevandsledningen med tilhørende stikledninger bevirker, at belastningen på spildevandspumpestation ved Nordmarksvej reduceres og dermed frigiver pumpekapacitet i forbindelse med en evt. indpumpning fra Haldrup og Søvind Overslagsmæsigt kan arbejdet udføres for 5,5 mio. kr.

22 sfortegnelse: Side 22/25

23 15 TM Fussingsvej, Kloakrenovering på strækningen fra Fælledvej til Ryesgade Side 23/25 Bevilling til renovering af kloakledninger på Fussingsvej 1. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2009 til en udgift på 2,1 mio. kr. til konto Renovering af kloaksystemet i Fussingsvej fra Fælledvej til Ryesgade, 2. rådighedsbeløbet finansieres af konto Spildevandsområdets anlægsramme til nyanlæg, kloaksepareringer mv. på kr., hvorefter der resterer kr. en tiltrådtes. Som afslutning på byggeriet af Slotsskolen skal vej og fortov i Fussingsvej renoveres. I den forbindelse bør kloaksystemet renoveres samtidig, således at der etableres separatsystem. Overslagsmæssigt kan kloakrenoveringen udføres for 2,1 mio. kr. sfortegnelse:

24 Side 24/25 16 TM Orientering Orientering om procedure ved gravetilladelser. Til efterretning. sfortegnelse: Naturklagenævnets afgørelse i sagen om

25 Side 25/25 Tommy Lund Christensen Underskrift Lone Ørsted Underskrift Sven Jørgensen Underskrift Allan Kristensen Underskrift Peter W. Sørensen Underskrift Helle Frost Underskrift Jytte Holm Underskrift Ingerlise Thaysen Underskrift

Møde nr.: 2 Mødedato: 24.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-18.40 Tina Naldal Nielsen

Møde nr.: 2 Mødedato: 24.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-18.40 Tina Naldal Nielsen REFERAT Byrådet Møde nr.: 2 Mødedato: 24.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-18.40 Tina Naldal Nielsen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Var fraværende fra pkt. 3-7

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 1 Mødedato: 13.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 08.30-17.45 Mødested: Scandic Bygholm Park Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Forslag til lokalplan 2-2009,

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2008-2011 Tillæg nr. 1 til gl. Gedveds Spildevandsplan Servicemål, sikkerhedsfaktor og bassiner TEKNIK OG MILJØ 1 Indledning For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser

Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser Bilag 1: Andre kommers serviceniveau Revision 1 8. september 2009 Indhold Hvidovre Kommune 2 Greve Kommune 2 Herlev kommune 3 Gribskov kommune

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Kloakseparering Faxe Ladeplads. Grundejermøde. 4. marts 2015

Kloakseparering Faxe Ladeplads. Grundejermøde. 4. marts 2015 Kloakseparering Faxe Ladeplads Grundejermøde 4. marts 2015 Program 1.Orientering om forslaget 2.Orientering om kloakseparering 3.Spørgsmål og dialog 4.Opfølgning og afslutning Korte opklarende spørgsmål

Læs mere

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse Beregningsforudsætninger Her beskrives hvilke beregningsforudsætninger NK-Spildevand A/S anvender ved dimensionering af nye kloakanlæg eller renovering af eksisterende anlæg. NK-Spildevand A/S vil løbende

Læs mere

Servicemål for kloaksystemer Alle nye kloakoplande og fuldt ud fornyede kloakoplande dimensioneres ud fra følgende servicemål.

Servicemål for kloaksystemer Alle nye kloakoplande og fuldt ud fornyede kloakoplande dimensioneres ud fra følgende servicemål. Dimensionering af kloaksystemer I Viborg Kommune dimensioneres Energi Viborgs Vands kloakanlæg i overensstemmelse med nyeste viden og anbefalinger fra Spildevandskomitéen, jf. skrift 27, 28 og 29. Yderligere

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Per Løkken Øvrige bemærkninger: Lone Ørsted (forlod mødet kl. 15.30 under pkt. 6), Allan

Læs mere

Møde nr.: 7 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: 2

Møde nr.: 7 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: 2 REFERAT Økonomiudvalget Møde nr.: 7 Mødedato: 24.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 15.30-16.00 Mødested: 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Orientering vedr. Horsens Kommunes Gadebelysning A/S

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan for Åvænget og Silkeborgvej i Herning

Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan for Åvænget og Silkeborgvej i Herning TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktf@herning.dk www.herning.dk Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Åvænget og Silkeborgvej

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.10 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape II

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape II VELKOMMEN Separering i Faxe Ladeplads - Etape II Onsdag d. 1. juni 2016, På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, 4654 Faxe Ladeplads, Projektleder: Kaj Eichler tlf. 56 37 11 05 E-mail:

Læs mere

Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune

Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune Den kommende spildevandsplan 2014 bliver den første spildevandsplan vedtaget i Furesø Kommune. Spildevandsplanen samler oplysninger om de eksisterende og

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2008-2011 Tillæg nr. 7 til gl. Gedveds Spildevandsplan Boliger på savværksgrunden i Hovedgård Foreløbig udgave 9. juli 2009 12. aug. 10. nov 18. mar 2010 22.mar 2010 TEKNIK OG MILJØ 1 Indledning

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat

Teknisk Udvalg. Referat Referat Mødedato: Fredag den 13. november 2015 Mødetidspunkt 14:00 : Sluttidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : M.1.17/rådhuset Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Johannes

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 7. juni 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Lars Hein, Brian Bruun, Carsten Fuhr, Dennis

Læs mere

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning.

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. Niveau 1 Overordnet målsætning for spildevandsplanen. At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. At håndtere og behandle spildevand og regnvand i kommunen på en stabil,

Læs mere

Spildevandsplan Hørsholm Kommune. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1,

Spildevandsplan Hørsholm Kommune. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, 1 Tillæg nr. 002 Spildevandsplan 2012-2016 Hørsholm Kommune Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, Tagvand fra AB Opnæsgård og tag- og overfladevand fra 40 omkringliggende 2 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af rørlagt vandløb mellem Mosevej og Gl. Århusvej i Viborg

Offentliggørelse af regulering af rørlagt vandløb mellem Mosevej og Gl. Århusvej i Viborg Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg ENERGI VIBORG VAND A/S Att.: Peter Graves Madsen Industrivej 15 8800 Viborg Sendes til: pgm@energiviborg.dk Offentliggørelse af regulering af rørlagt

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. STATUS... 3 3. PLAN... 3 4. KLOAKERING...

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 12/2011 Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Miljø og Teknik Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 20 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 20 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø [nst@nst.dk] Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8086 miklh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.00.00-P16-1-13

Læs mere

Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan for Åvænget og Silkeborgvej i Herning

Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan for Åvænget og Silkeborgvej i Herning TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktf@herning.dk www.herning.dk Tillæg 15 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Åvænget og Silkeborgvej

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 4 af 2017 Separatkloakering

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Separatkloakering Hvad betyder det for dig?

Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Vi er i gang med at separatkloakere, og vi kommer snart til dit område. Hvorfor denne folder? Varde Kommune og Varde Forsyning A/S er i fuld gang med at ændre

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 14/2011 Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

den 14. januar 2015 på Hedensted Rådhus

den 14. januar 2015 på Hedensted Rådhus Kloakseparering i Hedensted Nord Borger- og informationsmøde den 14. januar 2015 på Hedensted Rådhus 1 Dagsorden: Velkomst og præsentation Baggrund Tidsplan Projektet Generel information Spørgsmål Afrunding

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Baggrund for tillægget

Baggrund for tillægget TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 19 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Vildbjerg (FORSLAG)

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 23. februar 2005 17:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Johan Berg Jensen Indholdsfortegnelse 1. Skolerenovering 2005 Åben

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 1 Indholdsfortegnelse 48 Åben - Anlægsprojektet: Handicapboliger Frederik den 7.`s Alle - Projektstyring 49 Åben - Tillæg til

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan 2011-2014

Tillæg til spildevandsplan 2011-2014 Forslag til Tillæg til spildevandsplan 2011-2014 By- og Miljøforvaltningen Marts 2013 J. nr. 06.00.05P15 1 Lovgrundlag I henhold til lovgivningen skal der udarbejdes et tillæg til en spildevandsplan, når

Læs mere

REBILD KOMMUNE. TILLÆGSDAGSORDEN Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. TILLÆGSDAGSORDEN Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: TILLÆGSDAGSORDEN Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Indholdsfortegnelse Side 13. Regulering af den rørlagte del af Bælum Bæk gennem Bælum by 287 Underskriftsside 291

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Forslag til: Favrskov Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012 Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Marts 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 INDLEDNING... 3 1.1 Offentliggørelse og vedtagelse...3

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Hvad gør Nordvand med regnvandet i Gentofte Kommune?

Hvad gør Nordvand med regnvandet i Gentofte Kommune? Hvad gør Nordvand med regnvandet i Gentofte Kommune? Ved Carsten Nystrup, Direktør Nordvand a/s Spildevandsplan 2011-2014 Gentofte Kommunes spildevandsplan udstikker mål, strategier og indsatsområder for

Læs mere

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Juli 2014 Egedal Fjernvarme Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Notat 1 Afsluttende myndighedsbehandling efter forlængede høringsperiode

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 03. maj 2010 kl. 13:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 074. Møde med Danmarks Naturfredningsforening 3 075. Budgetorientering - marts

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 4 til spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 4 til spildevandsplan Forslag til tillæg nr. 4 til spildevandsplan 2010-2017 Separatkloakering Skovbakken, del af Humblevej, del af Jens Winthersvej, del af Ringvejen og del af Sommerlyst 2 Indholdsfortegnelse Baggrund ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest.

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest. OCMO ApS Mariagerfjord Vand a s Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-5-13 Ref.: Jens Kalør

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For boligområde i Kalundborg By Tillæg til Spildevandsplanen For boligområde i Kalundborg Tillæg nr. 3 til Kalundborg Kommunes

Læs mere

Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej

Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej Informationsmøde d. 6. april 2017 hos Viborg Kommune Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej Dagsorden 1. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S 2. Præsentation af rådgiver,

Læs mere

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1-3.2. Opland 940.15 FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. XXX 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3

Læs mere

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Forslag Vindinge Øst Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 til Horsens Kommunes Spildevandsplan Kloakering af ejendomme på Ydingvej TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG... 3 2.2 MILJØVURDERING...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant 18/17713 Beslutningstema Beslutning om igangsættelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens Plan og By Teknik og Miljø Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-21-16 Dato: 18.4.2018 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-28, Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Afledning af overfladevand fra Herlev Ringvej og Hovedstadens Letbane

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Afledning af overfladevand fra Herlev Ringvej og Hovedstadens Letbane Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2019 Afledning af overfladevand fra Herlev Ringvej og Hovedstadens Letbane 28. august 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. AFLEDNING

Læs mere

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Sagsnr. 01.02.05-P16-10-18 Dato: 12.3.2019 2018 - Notat Høringsnotat for KP-tillæg 2017-7 og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Planforslagene var i høring fra tirsdag den 4. december

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For nyt sommerhusområde ved Bjerge Nordstrand Forslag til Tillæg til Spildevandsplan For nyt sommerhusområde

Læs mere

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet Afgørelsen og tilladelsens

Læs mere

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Juni 2007 Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler

Læs mere

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN 1 - Forside_tillæg 231_høring Juni 2018 Thyregod Vonge Give Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Brejning Ødsted Skærup Hvidbjerg BørkopGårslev Smidstrup Egtved Gravens TILLÆG 231 TIL

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 27. maj 2010 kl. 15:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 27. maj 2010 kl. 15:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 27. maj 2010 kl. 15:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 166. Forslag til lokalplan nr. 1013 for ferielejligheder ved Rønbjerg Feriecenter 328 167. Kommuneplantillæg

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Kibæk Baggrund

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Hvidbog med indsigelser og bemærkninger til forslag til tillæg til spildevandsplan for Allegade i Haslev 1. Indkomne indsigelser og bemærkninger Forslag til tillæg til spildevandsplan

Læs mere

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4. Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads,

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4. Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads, VELKOMMEN Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4 Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads, Præsentation af deltagerne Faxe Forsyning Kaj Eichler

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 14 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Industrimuseet i Horsens Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Industrimuseet i Horsens, orientering 2 KU

Læs mere

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst.

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Hjørring Kommune Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Udarbejdet den 4. marts 2019 Tillæg 4 af 2017 Separatkloakering.

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen 2014 2 KU Ansøgninger til mellembypuljen

Læs mere

Bilag 7 Afløbskoefficient

Bilag 7 Afløbskoefficient Bilag 7 Afløbskoefficient Oversigt over afløbskoefficienter og kendelser fra landvæsenskommissionen Indledning I denne spildevandsplan indføres der krav til den maksimale afledning af regnvand fra en ejendom

Læs mere

Spildevandsplan for Frederikshavn Kommune 2005-2016

Spildevandsplan for Frederikshavn Kommune 2005-2016 Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 xx.xxxx 2014 Spildevandsplan for Frederikshavn Kommune 2005-2016

Læs mere