DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE"

Transkript

1 DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. december 2013 i sag nr. 17/2013 Team Tvis Holstebro Damer A/S mod Dansk Håndbold Forbund Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og Ole Borch APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING Team Tvis Holstebro Damer A/S (TTH) har ved foreløbig appelskrivelse af 29. oktober 2013 indbragt DHF s Appeludvalgs kendelse af 21. oktober 2013 i ovennævnte sag for DIF-idrættens Højeste Appelinstansens (Appelinstansen). Ved kendelsen stadfæstes DHF s Disciplinærudvalgs kendelse af 3. oktober 2013, hvorved TTHspillerne, Louise Bager Due og Sara Hald, anses for have været benyttet uberettiget i kampen i landspokalturneringen den 1. september 2013 mellem TTH og Hadsten SK, da spillernes kontrakter ikke var blevet godkendt af DHF forud for kampen. Herefter blev TTH dømt som taber af kampen samt ikendt en bøde på i alt kr Sagen blev indbragt for DHF s Disciplinærudvalg af DHF af egen drift. Den appellerede kendelse er begrundet således: APPELUDVALGET SKAL BEMÆRKE FØLGENDE: Appeludvalget har i sin behandling af sagen set enkeltvis på spillerne Sara Hald og Louise Bager Due i forbindelse med TTH s benyttelse af spillerne ved pokalkampen mod Hadsten HK, der fandt sted d. 1. september 2013.

2 Side 2 af 15 Generelt skal Appeludvalget bemærke, reglerne om spilleberettigelse er helt fundamentale for håndboldsporten. Appeludvalget har ligeledes i flere afgørelser fastslået princippet om, det er foreningen, der har det endelige ansvar for, deltagende spillere på foreningens hold er spilleberettigede. Der henvises til Ligareglementet 42. I forhold til de af appellanten fremførte bemærkninger om spillernes indss på banen finder Appeludvalget ikke, det ved behandlingen af en sag af denne karakter som udgangspunkt kan tillægges nogen betydning, hvorledes en spiller har gennemført en kamp, som der har været deltagelse i. Det afgørende er således alene, hvorvidt spilleren har været spillerberettiget efter bestemmelserne i Ligareglementets afsnit 4. For så vidt angår de to spillere: Sara Hald: Spilleren kom til TTH fra FC Midtjylland som amørspiller. D. 8. august 2013 blev der indgået en kontrakt mellem spilleren og TTH. Det følger af kontraktreglementets 56 stk. 2, : Spillerkontrakten bliver ved indgåelsen civilretlig bindende mellem parterne. Kontrakten blev fremsendt til DHF d. 13. august 2013, og i den efterfølgende periode blev afhjulpet en række mangler i kontrakten, således denne blev endeligt godkendt d. 5. september Kontrakten var således ikke godkendt ved pokalkampens afvikling d. 1. september Louise Bager Due: Spilleren kom til TTH efter hendes tidligere kontrakt med Viborg HK var afsluttet. D. 12. august 2013 blev der indgået en kontrakt mellem spilleren og TTH. Det følger af kontraktreglementets 56 stk. 2, : Spillerkontrakten bliver ved indgåelsen civilretlig bindende mellem parterne. Kontrakten blev fremsendt til DHF d. 12. august 2013, og genfremsendt d. 30. august Kontrakten blev godkendt d. 6. september Kontrakten var således ikke godkendt ved pokalkampens afvikling d. 1. september ooo- I henhold til ligareglementets 42 stk. 1, så er det et krav for deltage i en kamp for en forening: spilleren er spilleberettiget for den pågældende forening i henhold til nedenstående regler. Det fremgår videre af kontraktreglementets 56 stk. 1 jf. ligareglementets 42 stk. 4, sidste punktum, : spillerkontrakten skal af kontraktforeningen indsendes til DHF til godkendelse og registrering, og af 56 stk. 2, 2. punktum: spillercertifiket skal påtegnes med kontraktforholdet, før spilleren er spilleberettiget.

3 Side 3 af 15 Appeludvalget har - som ovenfor bemærket i gentagne afgørelser udtalt, det alene er klubbernes ansvar påse, de spillere, der benyttes i en kamp, er spilleberettiget jf. i øvrigt ordlyden i ligareglementets 42 stk. 1. Appeludvalget konkluderer derfor, de to spillere ikke var ikke spilleberettigede ved pokalkampen, der blev afviklet d. 1. september Det foreliggende regelsæt kan efter Appeludvalget opftelse ikke føre til andet result. TTH har supplerende fremført et anbringende om, begge spillere var spilleberettigede som amører før indgåelsen af kontrakterne, hvorfor indgåelsen af kontrakter ikke ændrer på deres spilleberettigelse, jf. kontraktreglementets 56 stk. 2, 4. punktum. Appeludvalget skal hertil bemærke, der med de foreliggende kontrakter er en formodning imod, spillerne befinder sig inden for området af 56 stk. 2., 4. punktum, og TTH har ikke fremlagt dokumention, der kan føre til andet result. Appeludvalget kan derfor ikke tiltræde dette anbringende. Konsekvensen af den manglende iagttagelse af reglerne, jf. samme bestemmelse i ligareglementet, er:...bøde, samt tab af kamp. Det skal herefter vurderes hvorvidt der i denne sag foreligger helt ekstraordinære momenter, der kan medføre, idømmelse af tabt kamp kan undlades. Appeludvalget finder efter en samlet vurdering, herunder af de påberåbte afgørelser, ikke, der foreligger omstændigheder eller er fremført argumenter, der kan begrunde, sagen kan betragtes som et ekstraordinært tilfælde. Det bemærkes herunder særligt, der ikke er fremlagt nogen form for dokumention for påstanden om forkert rådgivning fra DHF s administrion. KENDELSE: Med ovenstående bemærkninger afsiger Dansk Håndbold Forbunds Appeludvalg følgende kendelse: Den af Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund trufne afgørelse af 3. oktober 2013 stadfæstes. Klager betaler til dækning af Appeludvalgets omkostninger et gebyr på kr ,- samt kr ,- i retsgebyr for behandling af sagen ved Disciplinærudvalget jf. gebyrlisten. Nærværende kendelse kan i henhold til DHF s love 28 stk. 4 inden 4 uger efter kendelsen er blevet meddelt indbringes for DIF s Appeludvalg. TTH s foreløbige appelskrivelse af 29. oktober 2013 blev indgivet med henblik på fremsættelse af begæring om, appellen blev tillagt opsættende virkning i medfør af DIF s Loves 24, stk. 4, under henvisning til, den udskudte kvartfinale i landspokalturneringen var programs til den 1. november DHF afgav indlæg om spørgsmålet om opsættende virkning og fastholdt, pokalturneringen skulle afvikles som planlagt, og TTH afgav på denne baggrund et supplerende indlæg om spørgsmålet. Ved formandsbeslutning af 30. oktober 2013 afviste Appelinstansen tillægge TTH s appel opsættende virkning.

4 Side 4 af 15 TTH har efterfølgende den 6. november 2013 fremsendt klubbens uddybende appelskrivelse i sagen med nye bilag O og Q samt vedlagt klubbens indlæg i sagen for DHF s Disciplinærudvalg og Appeludvalg med bilag A-N. Herudover har klubben afgivet supplerende bemærkninger samt fremlagt nyt bilag R. DHF har afgivet svarskrivelse i sagen og fremlagt nyt bilag 9. Herudover har forbundet, på Appelinstansens anmodning, fremlagt sine indlæg med bilag for DHF s Disciplinærudvalg og Appeludvalg. Hadsten SK, der ikke er inddraget som part i sagen for DHF s Disciplinærudvalg og Appeludvalg, er orienteret om sagens indbringelse for Appelinstansen, men har ikke anmodet om adgang til afgive udtalelse. Sagen er behandlet på skriftligt grundlag, idet ingen af parterne har frems ønske om mundtlig behandling. PÅSTANDE TTH har principalt nedlagt påstand om frifindelse. Subsidiært har klubben nedlagt påstand om, hvis Appelinstansen når frem til, en eller begge spillere ikke var spilleberettigede, foreligger der i sagen så betydelige formildende omstændigheder, der alene bør være tale om bødestraf, jf. DHF s ligareglements 42, stk. 1, 4. pkt. DHF har ikke formelt nedlagt en påstand i sagen, men har henholdt sig til den appellerede afgørelse og den oprindelige påstand om, TTH dømmes som taber af den omhandlede pokalkamp, jf. DHF s ligareglements 42, stk. 1. Appelinstansen forstår dette som værende udtryk for en påstand om stadfæstelse. OPLYSNINGER I SAGEN TTH mødte den 1. september 2013 Hadsten SK i ottendedelsfinalen i landspokalturneringen under DHF. Sara Hald (stregspiller) og Louise Bager Due (målvogter) blev begge benyttet i kampen, som TTH vandt Forud for kampdagen havde Sara Hald og Louise Bager Due indgået kontrakt med TTH, men kontrakterne blev først godkendt af DHF henholdsvis den 5. og 6. september Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt den omstændighed, kontrakterne ikke var godkendt af DHF forud for den omhandlede pokalkamp, indebærer, Sara Hald og Louise Bager Due ikke var spilleberettigede, og TTH på denne baggrund skal dømmes som taber af kampen og pålægges en bøde. De nærmere omstændigheder ved Louise Bager Due og Sara Halds tiltrædelse som spillere i TTH er omtvistet i sagen. Louise Bager Due tiltrådte som spiller i TTH i sommeren 2013 efter, hendes kontrakt med Viborg HK udløb den 30. juni Efter det oplyste, spillede hun sin sidste kamp for Viborg HK den 19. maj 2012 og gik efterfølgende på barsel.

5 Side 5 af 15 TTH har anført, Louise Bager Dues spillerkontrakt blev sendt til godkendelse af DHF den 12. august 2013 med almindelig post. Det er omtvistet i sagen, om DHF modtog kontrakten ved denne fremsendelse. Det fremgår af sagens bilag C, TTH efterfølgende ved mail 26. august 2013 bl.a. rettede henvendelse til DHF vedrørende godkendelsen af spillerkontrakten. I den som bilag D fremlagte mail af 29. august 2013 oplyste DHF, forbundet ikke havde modtaget kontrakten. Efter det i sagen oplyste, fremsendte TTH herefter kontrakten til DHF i mail af 30. august. Efter afviklingen af den omhandlede pokalkamp den 1. september 2013 oplyste DHF i den som bilag E fremlagte mail af 4. september 2013, kontrakten ikke kunne godkendes, eftersom TTH s samlede lønsum derefter ville overstige den i henhold til DHF s kontraktreglement fastste maksimale lønsum målt i forhold til klubbens ansvarlige kapitel. På baggrund af TTH s efterfølgende fremsendelse af bl.a. revideret årsrapport blev Louise Bager Dues kontrakt godkendt af DHF ved den som bilag G fremlagte mail af 6. september Sara Hald blev indmeldt som spiller i TTH s moderklub, HH90, den 1. juli 2013, og hendes kontrakt med TTH som U18-spiller trådte i kraft samme do. Dette fremgår af det som bilag 9 fremlagte spillercertifik. Sara Hald kom til klubben efter have været ungdomsspiller på amørniveau hos FC Midtjylland, og det fremgår af spillercertifiket, hun spillede sin sidste anmeldelsespligtige kamp for FCM i april Det er omtvistet i sagen, om Sara Hald ved sin indmeldelse i TTH (HH90) havde til hensigt spille som amørspiller eller som kontraktspiller. Det fremgår af sagens bilag 2, Sara Halds spillerkontrakt blev fremsendt til DHF ved mail af 13. august Af samme bilag fremgår, DHF i mail af 23. august 2013 oplyste TTH, kontrakten manglende en i medfør af DHF s kontraktreglement påkrævet klausul om opsigelsesvarsel for U18-spillere. Efter det oplyste, fulgte TTH op på dette forhold den 29., 30. og 31. august Efter yderligere korrespondance mellem DHF og TTH om udbedring af mangler i kontrakten og efter afviklingen af pokalkampen den 1. september 2013, blev Sara Halds kontrakt godkendt af DHF ved den som bilag F fremlagte mail af 5. september Det er omtvistet i sagen, om og i hvilket omfang DHF ydede rådgivning til TTH i forbindelse med indgåelsen af kontrakterne med Louise Bager Due og Sara Hald. Ved skrivelse (indstilling) af 12. september 2013 indbragte DHF af egen drift sagen for DHF s Disciplinærudvalg med påstand om, TTH blev dømt som taber af den omhandlede ottendedelsfinale i landspokalturneringen og samtidig ikendt en bøde på 2 x kr som følge af benyttelsen af Louise Bager Due og Sara Hald. På baggrund af sagens tidsperspektiv anmodede DHF s Disciplinærudvalg DHF om udsætte kvartfinalen i landspokalturneringen mellem enten TTH eller Hadsten SK og Vejen EH, som var programs til den 25. september DHF imødekom anmodningen og udste på denne baggrund kvartfinalen til afvikling den 1. november 2013.

6 Side 6 af 15 DHF s Disciplinærudvalg traf efterfølgende afgørelse i sagen den 3. oktober 2013 og fandt, Louise Bager Due og Sara Hald var benyttet uberettiget i den pågældende ottendedelsfinale. TTH blev derfor dømt som taber med det result, Hadsten SK avancerede til kvartfinalen, og TTH blev samtidig ikendt en bøde på i alt kr TTH indbragte ved skrivelse af 16. september 2013 DHF s Disciplinærudvalgs afgørelse for DHF s Appeludvalg, der stadfæstede disciplinærudvalgsafgørelsen ved kendelse af 22. oktober Sidstnævnte afgørelse er indbragt for Appelinstansen i nærværende sag af TTH ved foreløbig appelskrivelse af 29. oktober 2013 og uddybende appelskrivelse af 6. november Den udskudte kvartfinale i landspokalturneringen mellem Hadsten SK og Vejen EH, der blev afviklet den 1. november 2013, blev vundet af Vejen EH. Den efterfølgende semifinale mellem Vejen EH og Viborg HK blev afviklet den 5. november 2013 og vundet af sidstnævnte. Finalen i landspokalturneringen er programs til den 28. december 2013 og skal spilles mellem Viborg HK og FC Midtjylland. Foruden tvisten om de faktuelle omstændigheder ved Louise Bager Due og Sara Halds tiltrædelse som spillere i TTH er det ligeledes et omtvistet punkt i sagen, om og i hvilket omfang DHF rådgav TTH i forbindelse med, spilleren Stine Andersen tiltrådte klubben forud for sæsonen 2012/13 efter have spillet som amørspiller i HC Odense/Stjernen. TTH har på Appelinstansens forespørgsel oplyst, klubben ikke er i besiddelse af anden skriftlig dokumention på den omtvistede rådgivning fra DHF end den som bilag O fremlagte mail fra TTH s økonomiafdeling til DHF s administrion. Af denne mail fremgår: Vores registrerede lønsum i Team Tvis Holstebro Damer A/S er pt ,-. Vi ønsker tilknytte to spillere i klubben på en lille spillerkontrakt, men da vi ved indsendelse af kontrakterne til DHF vil overstige ,- i lønsum, vil vi ikke kunne leve op til kapitalkravene, da de hermed ændres. Derfor vil jeg sikre mig, vi ikke spiller med en ulovlig spiller eller bryder reglerne, ved udbetale pigerne løn i juli og august måned og samtidig lader dem spille på vores ligahold som amørspiller. Ingen af dem vil få udbetalt mere end grænsen på kr ,- i perioden. Vi udarbejder et årsregnskab pr. 30/6, hvor vi kommer ud med et overskud, der gør vi fremadrettet kan tegne kontrakter, når vi overstiger de kr ,- i lønsum. Vi har generalforsamling i starten af september og vil herefter indsende årsregnskabet til registrering hos DHF inden udbetaling af løn til de to piger for september måned. Vil du bekræfte ovenstående er ok. Det fremgår af det som bilag 8 fremlagte spillercertifik for Stine Andersen, hun blev meldt ind i HH90 den 1. juli Certifiket er efterfølgende påstemplet, således det fremgår, Stine Andersens første kontrakt med TTH trådte i kraft den 1. september 2012, og kontrakten blev efter det oplyste godkendt af DHF den 26. september 2012.

7 Side 7 af 15 I perioden frem til DHF s godkendelse af kontrakten, blev Stine Andersen, efter det i sagen oplyste, benyttet af TTH i flere kampe i ligaen og pokalturneringen. Dette har ikke givet anledning til efterfølgende tvist om Stine Andersens spilleberettigelse i de pågældende kampe. FORKLARINGER Sagen er afgjort af Appelinstansen på skriftligt grundlag, og der er derfor ikke afgivet mundtlige partseller vidneforklaringer i sagen. Dog har TTH som bilag Q til appelskrivelsen fremlagt en af egen drift indhentet udtalelse fra Sara Halds far, John Hald. Heraf fremgår: Som far og dermed værge for Sara Trier Hald synes jeg nu, det er på tide, vi kommer til orde i sagen omkring Brug af ulovlig spiller i pokalkamp mod Hadsten. Jeg er af den klare opftelse, der er en del faktuelle fejl i DHF s Disciplinærudvalgs udlægning af sagen. For det første skriver DHF, det lægges til grund Sara kom tilbage til TTH for blive kontraktspiller. Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan tillægge hende en sådan grund, uden man i det mindste har spurgt hende eller mig. Sara er ikke kommet tilbage til TTH for blive kontraktspiller. Sara er kommet tilbage til Holstebro efter et år på efterskolen ISI i Ikast, for tage sin uddannelse på HTX i Holstebro. Året på efterskole gjorde, Sara i denne periode spillede i FCM på U16, en nurlig følge af gå på efterskole i Ikast. Lige så nurligt er det, Sara efterfølgende er flyttet tilbage til Holstebro for gå på HTX og bo hjemme igen. Lige så nurligt var det, Sara vendte tilbage til sin barndomsklub TTH/HH90 for spille på klubbens U18 hold. Holdet har i øvrigt Saras mor Linda Hald som holdleder, hvilket ligeledes har været aftalt før sidste sæsons afslutning. Efter endt DM slutspil beder Sara om sin spilletilladelse hos FCM, så den kan afleveres hos U18 i TTH. Samtidig kommer Sara tilbage under Holstebro Elitesport, som er en nurlig del af miljøet omkring uddannelse og træning i Holstebro. Da dette er bragt i orden, tager Sara på en velfortjent kort sommerferie. Sidst på sommeren bliver vi kontaktet af TTH, som spørger Sara, om hun kunne se sig selv i rollen som lærling og gardering til Mette Gravholdt. Efter en del overvejelse vælger Sara sige, den udfordring vil hun gerne tage op. Efterfølgende tilbyder TTH hende en ungdomskontrakt. Dette overvejer vi nøje, for vi som forældre ønsker hele tiden, Sara selv har retten til sige fra, hvis det hele lige pludselig bliver for meget med ungdomshåndbold, Team DK træning og kampe, muligheden for spille Liga senior håndbold, gymnasium osv. Vi spørger os ligeledes for hos folk rundt omkring os folk med indblik i håndboldverdenen. Vi får vide, som standard er det altid gældende, en ungdomskontrakt kan opsiges af spilleren med 30 dages varsel samt den ikke kan opsiges af klubben, det år den er lavet. Efter endt betænkningstid vælger vi i august skriver under på en ungdomskontrakt. Jeg bliver derfor meget overrasket over, DHF sidst i august beder om få indført i kontrakten, vi har 30 dages opsigelse (efter vores opftelse standard), vi har aldrig været i tvivl om, det

8 Side 8 af 15 var det, der var gældende uanset om det står i kontrakten eller ej. Dette bekræfter vi selvfølgelig på mail. Vi har aldrig været i tvivl om, Sara blot spillede som helt almindelig ungdomsspiller i TTH, indtil hendes ungdomskontrakt kom tilbage. Som tidligere nævnt er vi meget forundret over, hvordan et disciplinærudvalg overhovedet kan tillade sig tillægge os en hensigt, som er helt forkert, og det endog uden have spurgt os. Hvordan udvalget kan bruge dette i en sag, hvor man skal sanktionere en anden part, er mig fuldstændig ubegribelig. Det virker heller ikke rimelig man pådutter en spiller på blot 17 år nogle hensigter som er grebet ud af den blå luft og uden hold i sandheden. Det er ikke helt uden problemer, Sara ofte må bruge tid på forklare sig omkring en sag, hvor hun bliver pålagt nogle motiver som ikke er korrekte. REGELGRUNDLAGET Ligareglementet DHF s generelle betingelser for spilleberettigelse følger af DHF s Ligareglements 42: Stk. 1. For deltage i kampe for en forening kræves, spilleren er spilleberettiget for den pågældende forening i henhold til nedenstående regler. Det er foreningens ansvar, deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettigede til deltage medfører bøde samt tab af kamp. Idømmelse af tabt kamp kan dog undlades i helt ekstraordinære tilfælde. Stk. 2 For blive spilleberettiget kræves spilleren er medlem af en forening under DHF. Stk. 3 En spiller kan kun være spilleberettiget for en forening. Stk. 4 For blive spilleberettiget for en forening kræves: foreningen er i besiddelse af et gyldigt spillercertifik uden forbehold (også benævnt frigivende ) spillercertifiket skal være underskrevet af spilleren. Er spilleren under 18 år kræves tillige værgens underskrift. Er spilleren stsborger i et andet land end Danmark, skal spillercertifiket påtegnes af DHF. DHF påtegner spillercertifiket, når det pågældende lands håndboldforbund har frigivet spilleren (internional transfer). For blive spilleberettiget som kontraktspiller gælder endvidere de særlige betingelser, der er oplistet i Kontraktreglementet. [...] De generelle regler for klubskifte følger af reglementets 43:

9 Side 9 af 15 Definition: Anmeldelsespligtige kampe er kampe hvor der kræves fremsendelse af kamprapport/holdkort til DHF. [...] 2. Spilleren har spillet en anmeldelsespligtig kamp for en dansk forening inden for de seneste 24 mdr.: A Spillercertifik 1. Den modtagende forening indhenter et frigivende spillercertifik fra den afgivende forening. Afgivende forening har pligt til, efter anmodning fra DHF, vedkommende distriktsforbund eller en forening, straks udstede frigivende spillercertifik, såfremt kontraktlige forpligtelser ikke er til hinder herfor jf. Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter. Såfremt spilleren er i restance med kontingent for 6 mdr. eller derunder eller er idømt karantæne, der ikke er afviklet, påtegnes spillercertifiket om disse forbehold. Først når disse forbehold ikke længere foreligger, kan spilleren deltage for den nye forening, jf. 42, stk Kopi af det oprindelige spillercertifik opbevares af den afgivende forening i mindst 24 måneder for kontraktspillere dog i mindst 36 måneder. 3. Hvis modtagende forening ikke senest ugedagen efter skriftlig anmodning herom har modtaget spillercertifik fra den afgivende forening, kan meddelelse vedlagt dokumention for anmodningen fremsendes til DHF, som udsteder nyt spillercertifik. B Deltagelse i kampe 1. Spilleren kan først deltage i kampe for den modtagende forening, når han er spilleberettiget, evt. karantæne er afviklet og der er forløbet 30 dage fra den sidste anmeldelsespligtige kamp, spilleren har deltaget i for den afgivende forening (karenstid). Dog gælder der for spillere der har indgået kontrakt omftet af reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter en 10 dages karenstid. Skemisk oversigt: Skifte fra amør- til amørspiller = 30 dages karens Skifte fra amør- til kontraktspiller = 10 dages karens Skifte fra kontraktspiller til kontraktspiller = 10 dages karens Skifte fra kontraktspiller til amørspiller = 30 dages karens 2. En spiller kan kun deltage i kampe for en forening fra og med 1. februar, såfremt spilleren var spilleberettiget for foreningen i samme turnering på samme hold den 31. januar. [...]

10 Side 10 af 15 Kontraktreglementet De supplerende regler, som kontraktklubber og -spillere også skal overholde, følger af DHF s Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter (kontraktreglementet). DHF s administrion kan træffe afgørelse og forestår administrionen af spillerkontrakter og kontraktforeninger i henhold til reglementet, jf. 1, stk. 2. Kravene til indsendelse af spillerkontrakter til DHF til godkendelse og registrering følger af 56: 56 stk. 1 Spillerkontrakten skal af kontraktforeningen indsendes til DHF til godkendelse og registrering. Spillerkontrakten skal først underskrives af parterne og dernæst skannes ind og sendes elektronisk til DHF til kontraktregistrering@dhf.dk. DHF afviser registrering af spillerkontrakten hvis den ikke er behørigt underskrevet af parterne. DHF kan afvise registrering af kontrakten hvis den ikke sendes til korrekt -adresse. Spillerens -adresse skal påføres kontrakten. DHF s standardformularer skal benyttes. Stk. 2 Spillerkontrakten bliver ved indgåelsen civilretligt bindende mellem parterne. Spillerkontrakten skal godkendes af DHF før spilleren er spilleberettiget. Spillercertifiket skal påtegnes med kontraktforholdet før spilleren er spilleberettiget. Dog ophører en spiller ikke med være spilleberettiget, når vedkommende allerede på tidspunktet for kontraktindgåelsen er spilleberettiget for kontraktforeningen, desuagtet kontrakten ikke er registreret i DHF, og spillercertifiket ikke er påtegnet med kontraktforholdet. Stk. 3 DHF er forpligtet til underrette EHF om den registrerede spillerkontrakt. Stk. 4 Registreringen er alene et udtryk for, spillerkontrakten er indgået i overensstemmelse med nærværende reglement. Med registrering i DHF er der ikke taget stilling til spillerkontraktens indhold i øvrigt, som udelukkende er et anliggende mellem foreningen og spilleren. [...] Reglementets kapitel 4.8 ( 28 a 28 c) regulerer kapitalkravene til kontraktforeningerne under DHF. Af 28 c om lønsummer på over 3,0 mio. kr. følger: En kontraktforenings maksimale årlige forpligtelser i henhold til spillerkontrakter, lejekontrakter af spillere samt erklæringer om lønnede forhold må ikke overstige 4 gange den regnskabsmæssige ansvarlige kapital i henhold til den seneste aflagte årsrapport, eller det senest af DHF godkendte perioderegnskab jf. 27, stk.2, såfremt den således opgjorte årlige lønsum overstiger kr. Begrebet ansvarlig kapital er defineret i 30: Ved ansvarlig kapital forstås indskudskapital, eventuelle reserver samt ansvarlig lånekapital. Transferbeløb betalt i forbindelse med ansættelse af kontraktspillere eller trænere skal afskrives lineært over kontraktperioden for den enkelte kontraktspiller/træner eller hurtigere. En kontraktforening må i opgørelser af den ansvarlige kapital i henhold til dette afsnit højst medtage den enkelte kontraktspiller/træner til en værdi, der svarer til den på stusdagen endnu uafskrevne del af det transferbeløb, der blev betalt for den pågældende spiller/træner i forbindelse med dennes ansættelse. Værdien af skteaktiver og internt oparbejdede immerielle aktiver kan ikke indregnes

11 Side 11 af 15 ved opgørelse af den ansvarlige kapital. Feriepengeforpligtelsen skal afsættes som gæld i årsrapporten og opføres særskilt. PARTERNES ARGUMENTER TTH har til støtte for den principale påstand om frifindelse navnlig gjort gældende, Team Tvis Holstebro ikke har benyttet spillere, som ikke var spilleberettigede, Sara Hald og Louise Bager Due begge var spilleberettigede (som amører) for Team Tvis Holstebro før indgåelsen af kontrakterne, jf. DHF's ligareglements 42 og 43, hvorfor indgåelsen af kontrakter ikke ændrer på deres spilleberettigelse, jf. DHF's kontraktreglement 56, stk. 2, 4. pkt., DHF's behandling af Stine Andersen "sagen" danner præcedens for fortolkningen af reglerne i lignende sager, omstændighederne ved indgåelsen af kontrakterne med Sara Hald og Louise Bager Due er helt identiske med omstændighederne i Stine Andersen "sagen". DHF har i sit høringssvar til DHF's Disciplinærudvalg udtalt, der ikke er sket fejl i forbindelse med godkendelsen af Stine Andersens kontrakt i 2012, og hun forts var spilleberettiget i perioden fra kontraktens underskrivelse og frem til DHF's godkendelse forelå. Disciplinærudvalgets formand har bekræftet dette ved sine udtalelser til medierne. Team Tvis Holstebro har handlet i god tro efter have modtaget og fulgt rådgivning fra DHF, herunder rådgivning i forbindelse med indgåelsen af kontrakt med Stine Andersen i 2012, der ikke forsætligt eller uagtsomt er sket en overtrædelse af DHF's regelsæt, idet Team Tvis Holstebro aldrig ville have benyttet de to spillere i kampen, hvis klubben havde haft den mindste mistanke om, de ikke var spilleberettigede, da der, al respekt for Hadstens spillere, var tale om en kamp, som Team Tvis Holstebro ville have vundet lige så klart, uden benytte de to spillere, TTH har yderligere gjort gældende, de benyttede spillere ikke havde afgørende indflydelse på kampens result, den uheldige situion opstår på grund af langsommelig sagsbehandling hos DHF, modstanderen Hadsten ikke har fundet anledning til protestere, en udelukkelse fra pokalturneringen er helt ude af proportioner i forhold til karakteren af en eventuel overtrædelse af DHF's regelsæt. Endelig har TTH til støtte for den subsidiære påstand om nedsættelse af sanktionen gjort gældende, der foreligger formildende omstændigheder, herunder DHF har ydet rådgivning i Stine Andersen sagen, som Team Tvis Holstebro har indrettet sig efter, Stine Andersen sagen danner præcedens for den foreliggende sag, DHF's sagsbehandlingstid har været meget lang, hvilket er årsagen til sagens opståen,

12 Side 12 af 15 DHF ikke har godkendt kontrakterne indenfor 1O dage, som er den af DHF opstillede regel, DHF's kontraktreglement er uhensigtsmæssigt formuleret, herunder specielt 56, stk. 2, hvilket sammen med DHF's rådgivning har medført, Team Tvis Holstebro har handlet, som man har i denne sag, Team Tvis Holstebro har handlet i god tro om, reglerne var overholdt, henset til Stine Andersen sagen og DHF's rådgivning, Team Tvis Holstebro har bestræbt sig på overholde reglerne og i den forbindelse søgt råd hos DHF, alt meriale var DHF i hænde, før kampen mod Hadsten blev afviklet og efterfølgende blev godkendt, modstanderen Hadsten ikke har fundet anledning til protestere, der er praksis i tilsvarende situioner for alene pålægge en bøde for overtrædelse af reglerne om spilleberettigelse, jf. nedennævnte afgørelser. TTH henviser herudover til den foreliggende praksis, herunder afgørelse af 16. marts 2012 i protestsagen Skive FH Rødovre HK (journalnr FS) (bilag H), samt afgørelse af 22. december 2010 i sagen DHF mod AG København ApS (journalnr FS) (bilag I). I begge tilfælde valgte DHF's Disciplinærudvalg undlade sanktionen tab af kamp, men pålagde alene bødestraf. Dette skete vel mærke efter det var lagt til grund, der var benyttet spillere, som ikke var spilleberettigede. Det er meget svært af få øje på formildende omstændigheder i ovennævnte sager, som ikke i lige så høj grad gør sig gældende i denne sag. Afgørelserne i de to sager må derfor danne præcedens for strafudmålingen i tilsvarende situioner. DHF har overordnet henholdt sig til den appellerede afgørelse og gjort gældende, sagen allerede er afgjort i to instanser i forbundet, der begge har givet DHF fuldt medhold i, det er en forenings eget ansvar sikre, spillerne er spilleberettiget, inden de går på banen i en kamp. Det er forts DHF s opftelse og indstilling, den blotte fremsendelse af en kontrakt således ikke berettiger de pågældende spillere til deltage i den omtalte pokalkamp. Særligt for så vidt angår Sarah Hald bemærker DHF, et tillæg til kontrakten ikke var underskrevet eller tiltrådt af spilleren før lørdag den 31. august, på et tidspunkt, hvor DHF ikke kunne godkende kontrakten. Det bestrides endvidere, Sarah Hald kom til klubben som amør. DHF har fastholdt påstanden om, TTH dømmes som taber af pokalkampen, jf. ligareglementets 42, stk. 1, med den virkning, Hadsten SK er kvalificeret til næste runde i pokalturneringen. Der foreligger efter DHF s opftelse ikke sådanne særlige formildende omstændigheder, der skulle kunne begrunde en undladelse af idømme tabt kamp. Såfremt Appeludvalget måtte finde, Sarah Hald var spilleberettiget som amør, fastholder DHF, Louise Bager Due forts ikke var spilleberettiget af de tidligere anførte grunde.

13 Side 13 af 15 DHF har supplerende gjort gældende, TTH s udlægning af reglerne vil gøre kravet til spilleberettigelse og kontraktgodkendelse illusoriske. Såfremt man altid når man som ny spiller kommer til en klub kan starte som amør indtil kontrakten er godkendt og registreret hos DHF, vil godkendelsesproceduren m.v. være uden indhold. Det er og har ikke været formålet med bestemmelsen. Formålet og hensynet med bestemmelsen har stedse været, sikre en korrekt registrering af spillerkontrakter, herunder sikre spillerne rimelige og sædvanlige vilkår, således de ikke kan komme i kamp for klubben førend der er opnået sikkerhed herfor gennem DHFs godkendelsesprocedure. I Louise Bager Dues tilfælde kom spilleren tilbage fra barsel med henblik på spille under kontrakt. I den situion følger det af reglementet, spilleren ikke er spilleberettiget før kontrakten er godkendt. Det fastholdes i relion til Sara Hald, hun kom fra en amørstus i en anden klub til TTH med henblik på være kontraktspiller. Det er for så vidt påfaldende, den som bilag Q fremlagte udtalelse fra hendes far, John Hald, først fremlægges i forbindelse med behandlingen af sagen i tredje instans. Det som bilag 9 fremlagte spillercertifik angiver, Sara Hald blev indmeldt den 1. juli 2013 i HH90. Certifiket er deret den 26. juli 2013, og er underskrevet af Team Tvis Holstebro, altså kontraktselskabet. Den 13. august modtog DHF en kontrakt fra TTH, der angav være gældende fra den 1. juli På den baggrund fastholdes, spilleren kom til TTH for være kontraktspiller. TTH og spilleren har således selv tilkendegivet, spilleren skulle være kontraktspiller fra den 1. juli, hvor spilleren blev meldt ind. Der er således ingen dokumention for, spilleren var tiltænkt en rolle som amør ved indmeldelsen. Det er endvidere påfaldende, det er TTH der har forestået indmeldelsen, og ikke moder-foreningen HH90. Det kan således af certifiket konsteres, det ved spillerens indmeldelse i august 2007 i foreningen, var foreningen HH90, der påtegnede certifiket. Ligeledes var det i juni 2012 foreningen der påtegnede certifiket ved skiftet til FCM. Der henvises til stemplerne på certifiket. DHF er således præsenteret for en spillerkontrakt der angiver skulle gælde fra den 1. juli 2013, altså fra tidspunktet for spillerens indmeldelse i foreningen/tth. På den baggrund er det DHF s opftelse, DHF berettiget har kunnet gå ud fra, spilleren skulle være kontraktspiller i TTH fra indmeldelsen og frem til kontraktens udløb den 30. juni Hvis kontrakten først skulle gælde fra den 13. august 2013, hvor DHF modtog kontrakten, burde dette have fremgået af kontraktordlyden. Endvidere er den første anmeldelsespligtige kamp, kampen den 1. september som sagen handler om. Spilleren har således DHF bekendt ikke spillet amørkampe for HH90, eller for TTH i perioden fra 1. juli 2013 til 1. september 2013, hvilket bestyrker DHF s opftelse af, spilleren ikke var tiltænkt en amørstus. Spilleren havde således indgået aftale med TTH om være kontraktspillere, hvorefter spilleren først bliver spilleberettiget når kontrakten er godkendt. DHF kan i det hele henholde sig til Appeludvalgets afgørelse også på dette punkt, herunder særligt det alene påhviler selskabet sikre sig, spillerne er spilleberettigede, når de løber på banen.

14 Side 14 af 15 Det afvises i øvrigt, DHF har rådgivet TTH som anført, herunder særligt en spiller skulle være spilleberettiget straks DHF havde modtaget kontrakten. DHF har således bestridt, forbundet har rådgivet TTH forkert eller mangelfuldt. DHF har heller ikke rådgivet i forbindelse med Stine Andersensagen, og DHF har ikke godkendt den i den som bilag O fremlagte mail beskrevne fremgangsmåde for opgørelse af lønsum. APPELINSTANSENS BEGRUNDELSE OG KONKLUSION Spørgsmålet om, hvorvidt Louise Bager Due og Sara Hald var spilleberettigede for TTH i ottendedelsfinalen i landspokalturneringen mod Hadsten SK den 1. september 2013, skal afgøres efter reglerne i ligareglementets 42 og 43 og kontraktreglementets 56. Det følger udtrykkeligt af ligareglementets 42, stk. 2, det er klubbens ansvar, deltagende spillerne er spilleberettigede. I medfør af ligareglementets 42, stk. 4, er spilleberettigelse som kontraktspiller betinget af, kontraktreglementets bestemmelser er opfyldt. Louise Bager Due og Sara Hald havde begge indgået en kontrakt med TTH med ikrafttrædelsesdo forud for kampdagen den 1. september 2013, og var således på dette tidspunkt begge karakterisere som kontraktspillere, jf. også kontraktreglementets 56, stk. 2, 1. led (civilretlig gyldighed). Afgørende for Louise Bager Due og Sara Halds spilleberettigelse var derfor, om betingelserne i kontraktreglementets 56, stk. 2, var opfyldt på kampdagen. Således som bestemmelsen i 56, stk. 2, er opbygget og formuleret, fastslår den som hovedregel, en spiller, der indgår kontrakt med en kontraktklub, først er spilleberettiget for klubben, når kontrakten er godkendt af DHF. Bestemmelsen forudsætter derfor, der kan bestå en periode mellem kontraktens underskrivelse og DHF s godkendelse af kontrakten, hvori spilleren ikke er spilleberettiget. Dette må klubberne nødvendigvis tåle, og det gælder uanset længden af den periode, hvori sagen behandles i DHF s administrion. Bestemmelsens 4. pkt. om overgang fra amør til kontraktspiller må nurligt læses og fortolkes som en undtagelse til denne hovedregel. Undtagelsesbestemmelsens nurlige anvendelsesområde må være de tilfælde, hvor en spiller først indgår kontrakt med en klub efter, spilleren har været benyttet som amørspiller for denne klub. I dette tilfælde vil spilleren kunne fortsætte sin kampdeltagelse for klubben som hidtil, uden overgangen fra amør til kontraktspiller indebærer en karensperiode, hvori spilleren ikke er spilleberettiget. Efter det i sagen oplyste finder Appelinstansen hverken i forhold til Louise Bager Due eller Sara Hald grundlag for foretage en anden bevisvurdering end den, DHF s Disciplinærudvalg og DHF s Appeludvalg har foretaget i relion til omstændighederne ved de to spilleres tiltrædelse i TTH. Det i erklæringen fra John Hald anførte ændrer ikke herpå, allerede fordi det fremgår af Sara Halds spillercertifik, spillerkontrakten med TTH skulle træde i kraft samtidig med hendes indmeldelse i klubben. Louise Bager Due og Sara Hald var herefter ikke omftet af undtagelsesbestemmelsen i kontraktreglementets 56, stk. 2, 4. pkt., som spilleberettigede under den omhandlede pokalkamp. TTH har i den forbindelse ikke dokumenteret, DHF har ydet en sådan konkret rådgivning i nærværende sag eller i forbindelse med Stine Andersens klubskifte året før, klubben helt undtagelsesvis i god tro har kunnet indrette sig derefter og benytte Louise Bager Due og Sara Hald i strid med reglerne. Det afvises således, der igennem det for Appelinstansen forelagte om Stine Andersens klubskifte er grundlag for have en anden indstilling.

15 Side 15 af 15 TTH s uberettigede benyttelse af Louise Bager Due og Sara Hald skal herefter som udgangspunkt sanktioneres med bøde og tab af kamp, jf. ligareglementets 42, stk. 2, 3. led. Appelinstansen finder ikke, TTH har dokumenteret, der foreligger et helt ekstraordinært tilfælde, således idømmelse af tabt kamp kan undlades i medfør af bestemmelsens 4. led. Appelinstansen lægger i den forbindelse også vægt på, de ekstraordinære omstændigheder, der forelå i de sager fra DHF s Disciplinærudvalg, som TTH har henvist til, ikke foreligger i nærværende sag, og Disciplinærudvalgets afgørelser i sagerne kan ikke i øvrigt anses for have dannet en generel præcedens for ikke taberdømme en klub, der har anvendt en ikke spilleberettiget spiller. På denne baggrund, og da Appelinstansen ikke finder grundlag for anfægte størrelsen af den ikendte bøde på 2 x kr , stadfæstes den appellerede kendelse. Thi bestemmes: DHF s Appeludvalgs kendelse af 21. oktober 2013 stadfæstes. Ulla Ingerslev Stedfortrædende formand

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. september 2015 (konklusion meddelt parterne den 25. september 2015) i sag nr. 20/2015 [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul,

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr. 1143-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. februar 2015 i sag nr. 19/2014 [A og B] (båd [DEN X] ) mod [C og D] (båd [DEN Y] ) Sagen er behandlet på skriftligt grundlag af formand Ole Græsbøll

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 7. april 2016 (Kendelsens resultat blev meddelt parterne pr. e-mail den 7. april 2016. Den skriftlige kendelse er tilsendt parterne den 14. april

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DHF s Udvalg for Professionel Håndbold fastlægger reglerne for godkendelse af kontraktforeninger samt fastlægger

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 7 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 14. juli 2014 I sag nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet:

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet: Den 19. september 2014 blev der i sag nr. 137/2013 A mod registreret revisor B afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 25. november 2013 har A klaget over registreret revisor B. Revisornævnet

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 14. juni 2013 i sag nr. 6/2013 Søhøjlandets BTK mod Virum-Sorgenfri BTK Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Græsbøll Olesen og Ulla Ingerslev

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. december 2018 i Sag nr. 19/2018: GOG Håndbold mod KIF Kolding Sagen er behandlet af Louise Saul, Annelise Vidø og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING GOG

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 6. juni 2012 blev der i sag 167-2011 MM og NN mod Ejendomsmægler AA (adresse ukendt) v/ advokat BB og Ejendomsmæglervirksomheden CC [adresse] [by] v/ advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved brev af

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: Odense Håndbold og Aarhus United Brøndby den 14. september 2017 Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Odense Håndbold kamp nr. 535852 Santander Cup Aarhus United mod Odense Håndbold spillet 30.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 24. april 2015 i sag nr. 6/2015 [A]s indbringelse af Dansk Golf Unions Amatør- og Ordensudvalgs afgørelse af 3. marts 2015 Sagen er behandlet af Lis

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

En forening kan lade et selskab eller lign. udnytte sin licens til at drive virksomhed med professionel ishockey i den bedste danske ishockeyliga.

En forening kan lade et selskab eller lign. udnytte sin licens til at drive virksomhed med professionel ishockey i den bedste danske ishockeyliga. LICENSREGLER, FRA DIUs LOVE, KAP. II 8 Alle foreninger i Superisligaen skal være i besiddelse af en ligalicens. Licensen tildeles af DIU og kan fratages foreningen efter de regler, der er gældende i nærværende

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. november 2016 i Sag nr. 13/2016: [A] mod Sportskomitéen i Dansk Islandshesteforening Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og Ole

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009 A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning mod Statsautoriseret revisor C og D A/S afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 4. august 2009

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Brøndby den 8. januar 2016 KENDELSE Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Ved skrivelse af 22.12.2015 har Københavns Badminton Klub

Læs mere

Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne

Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne Udtalt, at det var beklageligt, at Ankenævnet for Arbejdsløshedsforsikringen og Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen havde truffet

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse udgifter til sagkyndig bistand ydet efter, at der er truffet afgørelse i klageinstansen Højesterets dom af 10/10 2013, jf. nr. 350/2011, jf. tidligere SKM2011.827.ØLR Af advokat

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Vedtægter for Frederikssund Tennis Klub

Vedtægter for Frederikssund Tennis Klub Vedtægter for Frederikssund Tennis Klub 1 Navn og hjemsted 1.1 Klubbens navn er Frederikssund Tennis Klub. 1.2 Klubbens hjemsted er Frederikssund Kommune. 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at virke til tennissportens

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 11. juli 2016 i Sag nr. 9/2016: Akademisk Boldklub, Cricketafdelingen ( AB Cricket ) mod Kjøbenhavns Boldklub, Cricketafdelingen ( KB Cricket ) Sagen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 29. september 2017 blev der i sag nr. 099/2016 A mod registeret revisor B truffet sålydende beslutning: Ved skrivelse af 13. april 2016 har cand. jur. C på vegne A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 26. januar 2014 i sag nr. 2/2014 Vendsyssel Elite Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Appeludvalgs afgørelse af 21. december 2013 i anledning

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 17. maj 2011 blev der i sag 133-2010 KK v/ advokat AA mod Ejendomsmægler HH afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 1. juli 2010 har KK ved advokat AA, indbragt ejendomsmægler HH for Disciplinærnævnet

Læs mere

Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse Ophørsaftalen finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle gensidige aftaler om at bringe en spillerkontrakt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 1.juni 2018 i Sag nr. 11/2018: TM Tønder Håndbold Elite A/S indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 9. maj 2018 Sagen er behandlet af Louise Saul, Ole

Læs mere

Vejledning til DBU s ophørsaftale

Vejledning til DBU s ophørsaftale Vejledning til DBU s ophørsaftale 1. Formål og anvendelse Ophørsaftalen finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle gensidige aftaler om at bringe en spillerkontrakt til ophør. 1 Den reviderede

Læs mere

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser 05/2016 Indhold Indhold... 1 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Hjemmel og ændring af

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fulde navn CPR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "spilleragenten") og Fulde navn CPR-nr. Adresse Postnr./By/Land (i det

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 15. juni 2016 blev der i sag 319 2015-7960 AA mod BB [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed KBH Mæglerne [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 2. juli 2015 har AA indbragt BB og

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således: Kendelse af 14. december 1998. 98-122.531. Anmeldelse af stiftelse af aktieselskab, der tidligere var registreringsnægtet på grund af manglende indbetaling af kapital inden anmeldelsen, registreringsnægtet.

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Ida og Peter Frølich Hovedgaden 85 4420 Regstrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt

Læs mere

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber.

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber. Den 14. oktober 2014 blev der i sag nr. 129/2013 A og B på vegne af selskaberne C ApS, D ApS og E ApS mod registreret revisor F afsagt sålydende beslutning: Ved skrivelse af 6. november 2013 har A og B

Læs mere

Ved glarmesterarbejde forstås efter nærværende vedtægter alt glarmesterarbejde udført af Laugets medlemmer i bygninger, i køretøjer og skibe.

Ved glarmesterarbejde forstås efter nærværende vedtægter alt glarmesterarbejde udført af Laugets medlemmer i bygninger, i køretøjer og skibe. Vedtægter for garantiordning 1 Glarmesterlaugets Garantiordning (GG) har til formål at fremme håndværksmæssig korrekt udførelse af glarmesterarbejde og sikre laugsmedlemmers kunder at: a) en afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. København, den 21. marts 2016 Sagsnr. 2015-2394/TRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. Klagens tema: [Advokat

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale

Vejledning til DBU s lejeaftale Vejledning til DBU s lejeaftale 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber hørende under DBU. 1 Den reviderede

Læs mere

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport.

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Kendelse af 4. juni 1996. 94-69.159. Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Lov om Københavns Fondsbørs 16, stk. 1. Forvaltningslovens 10

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere