Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende:"

Transkript

1 4.1 Park & Vej Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende: kr kr. Opgaver og målsætninger: Politikområdet Park & Vej har følgende hovedopgaver: Jordforsyning Offentlige toiletter Renholdelse i byer Grønne områder, herunder parker, legepladser, strandområder og badebroer Stadion- og idrætsanlæg, banepleje af sportsanlæggene Skove Kystsikring, herunder højvandsberedskab Arbejder for andre områder, herunder forsyningsområdet, anlægsprojekter, kommunale institutioner, afdelinger og forvaltninger samt arbejde for fremmed regning Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, herunder informationskampagner Drift og vedligeholdelse samt renholdelse af kommunens gade-, vej- og fortovsarealer Tekniske anlæg på vejene, herunder vejbelysning og trafiksignalanlæg Broer og tunneller Glatførebekæmpelse og snerydning Organisation: Park & Vej er opbygget i 2 afdelinger: en administrativ og en egentlig driftsafdeling. Afdelingerne er placeret i henholdsvis i Skive, Den Blå Diamant og på Entreprenørgården, Gyrovej i Skive. Den administrative afdeling i Skive er igen underopdelt i 3 teams: Trafik og Havne, Vejmyndighed og -Drift og Landskab og Grønne områder. Afdelingen består af 12 medarbejdere. Lønomkostningerne afholdes under Teknisk Forvaltnings administrative område. Driftsafdelingen, der forestår udførelsen af en del af de mange drifts- og anlægsopgaver i Park & Vej, er organiseret med en driftsleder og 6 administrative medarbejdere. Hertil kommer et værksteds- og lagerafsnit med en værkfører og 6 lager/værkstedspersonale. Det egentlige markpersonale, der består af ca. 80 medarbejdere + 4 formænd, er organiseret i 4 funktionsområder med hver sin formand. Lønudgifterne i driftsafdelingen afholdes primært under politikområdet Park & Vej. Landskab og grønne områder kr kr kr Parker og legepladser kr. Det er målet at opretholde attraktive offentlige grønne arealer ved at forestå en passende vedligeholdelse.

2 Formandslønninger Budgetbeløbet dækker formandslønninger indenfor det grønne område kr. Parker og legepladser kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til renholdelse, græsslåning m.v. ved en række større og mindre grønne arealer på ca. 75 lokaliteter i kommunen. Til Skive Anlæg og Børnenes Paradis er afsat Til øvrige parker, anlæg og grønne områder er afsat kr kr Strandområder kr. Strandområder Området omfatter drift og vedligeholdelse af de kommunale strandarealer Badebroer kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til opsætning, nedtagning og vedligeholdelse af badebroer. At borgere og brugere af arealerne oplever god service Stadions- og idrætsanlæg kr. At vedligeholde de udendørs offentlige idrætsarealer så de i forhold til de afsatte midler fungerer bedst muligt. Budgetbeløbet dækker udgifter til græsklipning, gødskning, vertikalskæring samt øvrige driftsudgifter i forbindelse med banepleje af sportsanlæggene. At sportsudøvere og andre brugere af anlæggene finder områderne tilfredsstillende vedligeholdte Skove og plantager kr kr kr. At skove og naturområder holdes så tilgængelige for publikum som muligt. Budgetbeløbet omfatter driften af plantager, skove Vedligeholdelse af Skive Ådal* Jagtlejen for Hvidbjerg og Vadum plantager er aftalt til en fast pris Salg af træ er budgetteret til kr kr kr kr. *(omfatter høst af pil og anden beplantning for at fastholde det åbne areal i ådalen)

3 Resultatkrav At brugere af områderne oplever gode naturoplevelser Vedligehold af grønt ved veje kr. Budgetbeløbet anvendes til udgifter i forbindelse med græsslåning, ukrudtsbekæmpelse, beplantningspleje ved vejarealer og diverse småarealer, torve, helleanlæg og parkerings- og rastepladser. Herudover foretages tømning af affaldsbeholdere. Projekt og trafiksikkerhed kr. Skive Færdselssikkerhedsråd: kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til drift af Skive Færdselssikkerhedsråd, herunder informationskampagner. Trafiksikkerhed: kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til mindre trafiksikkerhedsopgaver, chikaner, skiltning m.v. Vejmyndighed og drift kr kr kr Vedligeholdelse og renholdelse kr. At vedligeholde de kommunale jorder, der endnu ikke er inddraget til byggemodningsformål, herunder beplantningsbælter i parcelhusområder. Budgetbeløbet dækker renholdelse, græsklipning på ikke-solgte kommunale byggegrunde, vedligeholdelse af beplantningsbælter i boligområder samt ukrudtsbekæmpelse på fortovsarealer ud for ubebyggede kommunale grunde. Budgetbeløbet fordeler sig således: Renholdelse og vedligeholdelse af arealer inkl.byggegrunde kr. At arealerne fremstår rene og vedligeholdte Ren by kr. At byer og landsbyer skal fremtræde rene og vedligeholdte. Budgetbeløbet dækker almindelig oprydning og indsamling af affald i byerne. Budgetbeløbet fordeler sig således: Alm. oprydning og indsamling af affald i byerne kr.

4 At arealerne fremstår rene og vedligeholdte, og at byernes renholdelse er udført iht. nyt regulativ for renholdelse og vintervedligeholdelse i Skive kommune Offentlige toiletter kr. At toiletterne i byer og landsbyer skal fremtræde rene og vedligeholdte Rengøring og tilsyn ved 6 offentlige toiletbygninger er udliciteret. Driften ved de øvrige varetages af driftsafdelingens eget mandskab. At offentlige toiletter er rengjorte til et højt hygiejnisk niveau Vejplanlægning kr. Reduktion kr. I budget 2013 blev der vedtaget en 1 % reduktion af rammen på Park & Vej på kr. svarende til kr. for Reduktionen udmøntes i løbet af året. Vejmandstilsyn kr. Vejplanlægning kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til vejplanlægning, vejadministration, færdselstælling, uheldsstatistik og matrikulær udskillelse af vejarealer Arbejder for fremmed regning kr kr kr. Udgifterne til arbejder for fremmed regning, herunder for Skive Vand A/S, forventes at blive dækket af indtægterne Parkering kr. Aalborg Kommunes parkeringskontrol varetager opgaven med P-vagtkontrol. Der budgetteres med et lille nettooverskud. Betaling til Aalborg Kommunes Parkeringskontrol Nord Afregning af parkeringsafgifter til staten Informationer, annoncer mv. Indtægter fra parkeringsafgifter (deles ligeligt mellem kommune og stat) kr kr kr kr. Aftalen er besluttet opsagt i TMU-møde d. 4. november Ordningen evalueres om 1 år.

5 2.11 Kommunale veje kr kr kr. At Skive Kommunes veje, pladser, rabatter, fortove og stier fremtræder vedligeholdte og farbare. At vejkapitalen søges opretholdt indenfor de afsatte midler. Afledt drift, Områdefornyelse Selde kr. Til områdefornyelsen i Selde er der afsat midler til afledt drift i budget 2012, som er placeret midlertidigt i en pulje under kommunale veje. Afledt drift, Områdefornyelse Vestlig del af Skive Kommune Budget 2016: Budget 2017: Budget 2018: kr kr kr kr. Til områdefornyelsen i Vestlig del af Skive Kommune er der ved Skive Byråds godkendelse af anlægsbevilling d. 25. juni 2013 afsat midler i budget 2015 og overslagsår til afledt drift, som er placeret midlertidigt i en pulje under kommunale veje. Afledt drift, Projekter kr. Fra og med budgetåret 2015 er der foretaget en udvidelse af budgettet til Ramsing Rådhus Park på kr./år. Der er desuden afsat midler til afledt drift i budget 2015 til krydset Engvej/Havnevej på kr./år samt cykelsti mellem Dommerby/Skive på kr./år. Kørebaner, anden drift kr. Budgetbeløbet anvendes til udgifter ved drift og vedligeholdelse af kørebaner m.v., der ikke har relationer til belægninger. D.v.s. udgifter til rabatter (klipning, afhøvling, kantforstærkning med grus, indsamling af affald i grøfter), afstribninger på kørebanen og afvandingsforanstaltninger (grøfter, dræn og vejunderløb) Rabatter Afstribninger Afvandingsforanstaltninger kr kr kr. Beløbet til vejafvanding og renovering af vejbrønde er fra og med budgetåret 2015 udvidet med kr. pr. år. Skilte, autoværn, signalanlæg samt vejbelysning kr. Budgetbeløbet anvendes til indkøb og opsætning af gadenavneskilte, husnummerskilte og vejvisertavler samt vedligeholdelse/udskiftning og maling af autoværn, udgifter til signalanlæg samt til kommunens udgifter til vejbelysning: Skilte, tavler, anden afmærkning Autoværn og sikkerhedsrækværker Signalanlæg og andet teknisk udstyr Vejbelysning kr kr kr kr.

6 Beløbet til gadebelysning er reduceret med følgende beløb i forhold til budget 2013: 2015: kr : kr. Reduktionen indføres ved budgetvedtagelsen 2014 som følge af en renovering af gadelys i 2014 og 2015 på i alt 15 mio. kr., hvor der i budgetnote 4 er besluttet et uændret serviceniveau på gadebelysningen. Renholdelse kr. Budgetbeløbet anvendes til udgifter i forbindelse med renholdelse og gadefejning af det kommunale vejnet. Udgifter til renholdelse og gadefejning Grundejerbidrag for gadefejning og renholdelse i gågader i den indre by i Skive kr kr. (Udgifter til snerydning af gågader m.v. registreres på kontoen for vintertjenesten) Broer, tunneller m.v kr. Budgetbeløbet anvendes til afholdelse af udgifter i forbindelse med drift og vedligeholdelse af broer, tunneller og rørgennemløb. Cykelstier, gangstier kr. Budgetbeløbet anvendes til vedligeholdelse af belægninger (ekskl. asfalt) på stier, tekniske anlæg, vedligeholdelse af skilte/bomme, indklipning af grene, og ukrudtsbekæmpelse ved stier. Opgaven vedrører ligeledes den løbende vedligeholdelse af naturstierne Salling Natursti og Vestsallingbanestien. Diverse kunstværker m.v. i bymiljøet kr. Budgetbeløbet anvendes til afholdelse af udgifter i forbindelse med drift og vedligeholdelse af springvand og vandrender i gågaden. Byudsmykning vedligeholdelse og reparation mv kr. Til vedligeholdelse og reparation af bykunst på 11 rundkørsler, 8 Sallingpiger samt 13 byudsmykninger i Skive midtby. Fortove Budgetbeløbet anvendes til drift og vedligeholdelse af fortove. Vedligeholdelse grusveje Budgetbeløbet anvendes til vedligeholdelse af de kommunale grusveje. Reparationer af belægninger på kørebaner m.v. Budgetbeløbet anvendes til asfaltreparationer og lappearbejde kr kr kr. Slidlag og forstærkninger på kørebaner m.v kr. Budgetbeløbet anvendes til udgifter vedrørende bære- og slidlag på kørebaner, stier, ramper, kantforstærkninger, afstribede cykelbaner samt på sideanlæg (rastepladser, parkeringsarealer) på kommunens veje.

7 Vejbidrag Skive Vand A/S opkræver 8 % af anlægsudgifterne svarende til ca. 3,2 mio. kr./år kr. Vintertjeneste kr. Budgetbeløbet dækker snerydning og glatførebekæmpelse samt vagtordning. Vintertjenesten omfatter en kommunal vagtordning, hvor der er mulighed for at udkalde eget mandskab og maskiner samt private entreprenører. Herudover dækker kontoen ligeledes indkøb af salt og sand samt reparation og nyindkøb af nødvendigt materiel (sneplove, sand- og saltspredere) Kollektiv trafik kr. At læskurene ved kollektiv trafik fremstår rene og vedligeholdte Beløbet dækker vedligeholdelse og renholdelse af læskure ved kollektiv trafik herunder fjernelse af affald. At skurene fremstår indbydende og i pæn stand Busterminal kr. Budgetbeløbet dækker drift af passagerinformationssystemet samt el-forbruget hertil. Beløbet er i forbindelse med budgetvedtagelsen for 2015 udvidet med kr. pr. år. til indførelse af et dynamisk system til styring af bussernes prioritering på stationen Kystbeskyttelse kr. Budgetbeløbet til kystbeskyttelse omfatter drift og vedligeholdelse af pumpestationer Nordre Dige, tilsåning, slåning, kvoteregulering mv. af omliggende engarealer samt lodsejerbidrag til kystsikringsanlæg ved Hostrup Strand. Til højvandsberedskab er afsat Til kystsikring er afsat kr kr Udendørsareal i Rådhus- og biblioteksområde kr. Beløbet dækker vedligeholdelsesudgifter til udenomsarealer og grønne områder. Entreprenørgård kr Entreprenørgård kr.

8 Det er målet at opretholde en velfungerende og effektiv driftsorganisation. At driftsafdelingen er i stand til at udføre anlægs- og serviceopgaver til en konkurrencedygtig pris. Reduktionerne skal realiseres ved effektivisering af entreprenørgårdens drift. Personale kr. Beløbet indeholder lønudgifter, kursusgebyr, beklædning og tjenestekørsel til ledelse, administration og medarbejdere i driftsafdelingen. Derudover dækker det udgifter til vagt på vejområdet i perioden 1. april til 31. oktober. Kontoen anvendes som mellemregningskonto for arbejdslønninger i driftsafdelingen, idet de bogførte lønudgifter efterfølgende udkonteres til de respektive arbejdssteder samt andre områder, så som det brugerfinansierede område, anlægsprojekter, kommunale institutioner, afdelinger og andre forvaltninger. De afholdte lønudgifter til medarbejdere i driftsafdelingen udkonteres med en timeløn, der udover den direkte lønudgift indeholder udgifter til afholdelse af ferie, søgnehelligdagsbetaling, sygdom og pension, kørselsgodtgørelse, arbejdstøj, udgifter til kurser, møder og tillidsmandsarbejde samt husleje og administration. Materiale og aktivitetsudgifter Beløbet dækker: Drift af IT-systemer, Kontorhold, kontormaskiner og inventar og konsulentbistand Mobiltelefoner Møder og repræsentation kr kr kr kr kr. Maskiner og materiel kr. Budgetbeløbet dækker drift og vedligeholdelse (brændstof og reparationer), udskiftning og nyanskaffelser af maskiner og materiel i driftsafdelingen. Brændstof Anskaffelser Reparationer kr kr kr. Forsikringsskader kr. Budgetbeløbet dækker udgifter til afdelingens skader, der ikke dækkes af den centrale pulje. Der kan typisk være tale om skader på maskiner og materiel, kabelskader ved gravearbejde, hærværk, skader som følge af fald på fortove osv. Forbrugslager entreprenørgården kr. Lageret indeholder diverse indkøbte varer og smådele samt håndredskaber/ værktøj, som anvendes af kommunens markpersonale i forbindelse med drifts- og anlægsopgaver. Forbruget udkonteres ikke, men indregnes i den udkonterede timepris. Lager vejgrus, stabilgrus, sand m.v kr.

9 Kontrol af afspærringer Diverse udgifter vedr. kalkulationsopmålinger kr kr. Indtægter kr. Indtægten fremkommer ved udkontering af entreprenørgårdens udgifter til opgaver, udført for kommunale institutioner, afdelinger og forvaltninger samt anlægsprojekter. Ved budgetvedtagelsen for 2015 er beløbet til Entreprenørgården reduceret med følgende: 2016: kr. 2017: kr. 2018: kr. Reduktionerne indhentes via effektiviseringer igennem udbud og omstrukturering Driftsbygninger og pladser kr. Til drift og vedligeholdelse af de 4 materielgårde og øvrige bygninger, rengøring, fastnet telefoner, skatter, forsikringer samt elforbrug og olieopvarmning kr. Huslejeudgifter på Gyrovej kr. Diverse lejeudgifter kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

500 Aktiviteter og materialer Ikke anvendt niveau

500 Aktiviteter og materialer Ikke anvendt niveau Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 10 Teknik og Miljøudvalg 141.366.300-17.429.800 123.936.500 01 Park og Vej 73.702.100-2.328.200 71.373.900 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø Udvalget for Teknik og Miljø 10 Teknik og Miljøudvalg 136.149.209-18.399.624 117.749.585 1 Skattefinansieret 136.149.209-18.399.624 117.749.585 01 Park og Vej 73.169.173-2.400.623 70.768.550 00 Byudvikling,

Læs mere

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen Organisationsplan Ledelse Sekretariat- Projektkontor Vejområdet Grønne områder Kommunale Autoværksted Genbrugsstation ejendomme Driftsafdelingens hovedområder

Læs mere

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700.

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700. side 1 Faaborg - Midtfyn Kommune Park- og vejdrift mv. Drift og vedligeholdelse af veje Prisliste Samlet pris 2 Asfaltbelægninger 2.459.200 3 Grusbelægninger 140.000 4 Sten- og flisearealer 3.800.000 5

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. Specielle Bemærkninger

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. Specielle Bemærkninger Specielle Bemærkninger 37 38 4 Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret drift. 39 40 4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret Budget 2014 på politikområder - Drift: Politikområder U/I Budget 2014

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Budget- og regnskabssystem 4.2 - side 1 Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med

Læs mere

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for 2020-23. Emnet vil indgå i By- og Landskabsudvalgets drøftelser på møderne

Læs mere

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes.

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Velkommen til spørgeskemaet om "Nøgletal på vejområdet" Spørgeskemaet er opdelt i tre dele Del 1 Spørgsmål til Fakta og Enheder

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park & Vej s driftsbygninger

Læs mere

Decentralisering - Vej og Gartner 2012

Decentralisering - Vej og Gartner 2012 Decentralisering - Vej og Gartner Gruppering Tekst Forbrug 31.10.12 Simuleret forbrug nov/dec Est. samlet forbrug Korr. budget Afvigelse 20 Grønne områder og naturpladser 15.461 3.000 18.461 42.600 24.139

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296

Læs mere

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Veje, Grønne områder og Miljø hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet

Læs mere

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ 17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ Vejområdet har haft travlt i det forløbende år og travlheden fortsætter i 2014. Der er udført trafiksikkerhedsprojekter for ca. 3 mio. kr. i 2013. Pengene var afsat i

Læs mere

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.2 - side 1 Dato: December 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013

SKIVEKOMMUNE Budget 2013 Budget 2013 2 Indholdsfortegnelse 1.1 Resultatopgørelse... 7 1.2 Indtægtsgrundlag... 8 1.3 Skattefinansieret drift.... 12 1.4 Skattefinansieret anlæg... 16 1.5 Forsyningsvirksomheder... 18 1.6 Langfristet

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 801 Vej og Park 801 Vej og Park OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser, projekt nr. 20 Skove og naturområder, projekt nr. 20 Strandområder, projekt nr. 20 Kolonihaver, projekt nr. 20 Idrætsanlæg,

Læs mere

Veje og grønne områder side 1

Veje og grønne områder side 1 Veje og grønne områder side 1 Indhold 0.20 Grønne områder og naturpladser Legepladser... 2 0.31 Stadion og idrætsanlæg... 3 0.35 Skøjtebanen... 4 2.01 Vejvæsen, fælles formål... 5 2.03 Vejvæsen, arbejder

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Miljø, natur, veje og fysisk planlægning Budget Budgetbeskrivelse Miljø, natur, veje og fysisk planlægning

Miljø, natur, veje og fysisk planlægning Budget Budgetbeskrivelse Miljø, natur, veje og fysisk planlægning Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Miljø, natur, veje og fysisk planlægning Side 1 af 9 1. Det overordnede budget Politikområdet Miljø, natur, veje og fysisk planlægning hører under Udvalget for Miljø

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret

4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret 4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret Budget 2015 på politikområder - Drift: Politikområder U/I Budget 2015 01 Park og Vej U 73.702.100 kr. I -2.328.200 kr. 02 Natur & Miljø U 9.997.700 kr. I

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Politikområde: 17 Trafik og grønne områder DRIFT I hele 1.000 kr., i 2015 priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2015 143.636-13.791 129.845

Læs mere

Økonomisk overblik Vej & Materielgård

Økonomisk overblik Vej & Materielgård Økonomisk overblik Vej & Materielgård Jacob Asbjørn Jacobsen 1 Baggrund Det vurderes at de budgettal der foreligger for 2019 ikke er tilstrækkelige for at kunne opretholde de tidligere serviceniveauer

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Teknik & Miljø 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Havnene Østerby Havn -1.223.994-1.223.994-1.223.994-1.223.994-709.621-709.621-709.621-709.621 Østerby

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger,

Læs mere

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget.

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget pr. 30. september 2018 Drift JAN - SEP s % 002202 Boligformål 32-32 0 002205 Ubestemte formål -289-289 -289 0 002510 Fælles formål 2.120 1.845 3.965 834 3.131 21 002511

Læs mere

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret drift.

SKIVEKOMMUNE Budget Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret drift. 4 Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret drift. 39 40 4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret Budget 2014 på politikområder - Drift: Politikområder U/I Budget 2014 01 Park og Vej U 72.878.900

Læs mere

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: Infrastruktur Alle som færdes i Ikast-Brande Kommune på veje, og stier. Drift og vedligeholdelse af de kommunale veje og

Læs mere

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning Området kan opdeles i: Jordforsyning Fælles funktioner (vejområdet) Kommunale veje Havne Kystbeskyttelse Veje og forsyning En yderligere beskrivelse findes under hver af disse områder. Budgetbemærkninger

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger, vintervedligeholdelse og kollektiv

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder Notat 21. jul 2014 Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udliciterede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. I 2013

Læs mere

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit.

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit. Samlenotat for Miljø- og teknikudvalget 1. budgetopfølgning pr. 30. april 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Miljø og Teknik, at der forventes et merforbrug på i alt 3.573.000

Læs mere

4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret

4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret 4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret Budget 2015 på politikområder - Drift: Politikområder U/I Budget 2015 01 Park og Vej U 73.702.100 kr. I -2.328.200 kr. 02 Natur & Miljø U 9.997.700 kr. I

Læs mere

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder.

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 2. - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Indhold Tabel 1. Samlet oversigt... 2 Tabel 2. Vedligeholdelse, Park og Natur...

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse: Indledning... side 1. Generelle

Læs mere

Budgetoplæg 2015. Budgetseminar 28. august 2014. Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger

Budgetoplæg 2015. Budgetseminar 28. august 2014. Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger Budgetoplæg 2015 Budgetseminar 28. august 2014 Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger 2 Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger 5 1.1 Resultatopgørelse 2015-2018 5 1.2 Indtægtsgrundlag

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget Teknik og miljøudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget Teknik og miljøudvalget 4. Teknik og miljøudvalget 35 36 4. Teknik- og miljøudvalget, Skattefinansieret Budget 2013 på politikområder - Drift: Politikområder U/I Budget 2013 01 Park og Vej U 73.169.347 I -2.400.623 02 Natur &

Læs mere

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder Regnskab Indledning Drift og vedligehold af veje og stier Bestillerne i Trafik & Infrastruktur varetager vedligeholdelsen af kommunens veje og stier, herunder asfaltering af veje og stier, belægning på

Læs mere

Decentralisering - Vej og Gartner 2012

Decentralisering - Vej og Gartner 2012 Decentralisering - Vej og Gartner 2012 Gruppering Tekst Forbrug Ultimo 2012 Korr. Budget Afvigelse Procentuel afvigelse 20 Grønne områder og naturpladser 15.059 42.600 27.541 0,65 32 Fritidsfaciliteter

Læs mere

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: /

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: / Notat 4. oktober 2016 J-nr.: 81855 / 2313517 Fremgang i udliciteringen på de tekniske områder Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,5 procent i 2015. Det er en fremgang på 2,4 procentpoint

Læs mere

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Udliciteringen på de tekniske områder står i stampe En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 40,1 procent,

Læs mere

Budgetoplæg 2016. Budgetseminar 31. august 2015. Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger

Budgetoplæg 2016. Budgetseminar 31. august 2015. Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger Budgetoplæg 2016 Budgetseminar 31. august 2015 Generelle bemærkninger Takstoversigt Udvalgenes bemærkninger 2 Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger 5 1.1 Resultatopgørelse 2016-2019 5 1.2 Indtægtsgrundlag

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

123 11 2012 Struktur og tekst Budget 2013 Budget 2013

123 11 2012 Struktur og tekst Budget 2013 Budget 2013 123 11 2012 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger F1 165.700.967 63.225.600 22 Jordforsyning F2 18.816.864 20.656.290 02 Boligformål F3 15.081.764 6.999.999 1 Drift D1 381.765 001 Fælles S1 381.764

Læs mere

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser Skove og naturområder Strandområder Kolonihaver Idrætsanlæg Vandløb Materielgårde Vejvedligeholdelse Vintertjeneste Overførselsudgifter: ingen Brugerfinansierede

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30 Bevillingsramme 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. maj, Punkt 16, at sammenlægge bevillingsrammerne

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejtilsyn (VT) Vejdirektoratet Kontaktperson for vejmandstilsyn og pedel Indrapportering af skade og lignende til udføreleskrav. ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejmandstilsyn Entreprenør Pedel

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune 1 1. januar 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kommunale veje... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Bekæmpelse af glat føre... 5 2.3 Renholdelse...

Læs mere

Ark3. Gruppering Tekst Regnskab Simuleret forbrug Korr.budget

Ark3. Gruppering Tekst Regnskab Simuleret forbrug Korr.budget Ark3 Decentralisering - Vej- og gartnerafdelingen 2011 Gruppering Tekst Regnskab Simuleret forbrug Korr.budget 22 Personale 7.666.710 1.029.000 8.475.400 26 Broer -grønne områder 0 16.000 27 Etablering

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296 + Rammeændringer,

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Faste ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift af kommunale bygninger - Fælles... 4 0.10 Teknisk drift - Rengøring...

Læs mere

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT Driftsudgifter Det tekniske område 29.051-29.912 Boligudvikling Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 Der er tale om overførsel midler i forbindelse med indfrielse lån ydet af det tidligere Bygningsforbedringsudvalg.

Læs mere

OVERFØRSLER FRA DRIFT

OVERFØRSLER FRA DRIFT Aftaleområde: Kirkegårde Konti: 003540 Kirkegårde Lønninger... 26.900 kr. Øvrig drift... 300.700 kr. Fastfrosset:... 0 kr. Underskuddet på øvrig drift skyldes merudgifter til maskiner, som følge af en

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET s budgetområder: Administration og planlægning af veje, trafik og grønne områder s. og vedligeholdelse af veje, grønne områder og forsyningsvirksomheder s. Byggesagsbehandling

Læs mere

Erfaringer fra 2 års drift med kontrolbud. Britt Bak Odgaard Kontraktholder John Allan Pedersen Afdelingsleder ved Park & Vejservice

Erfaringer fra 2 års drift med kontrolbud. Britt Bak Odgaard Kontraktholder John Allan Pedersen Afdelingsleder ved Park & Vejservice Erfaringer fra 2 års drift med kontrolbud Britt Bak Odgaard Kontraktholder John Allan Pedersen Afdelingsleder ved Park & Vejservice Indlæggets formål og indhold Formål Indhold Dele erfaringer fra et driftsudbud,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 128.742 129.778 129.806 129.806

Læs mere

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning Indhold Regnskabsbemærkninger for anlæg på Teknik- og Miljøudvalget område... 2 Årets gang hvad er der sket?... 2 Økonomisk oversigt... 3 Årets væsentligste afvigelser og udfordringer... 3 fordelt på projekter...

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning MILJØ OG TEKNIKUDVALGET OVERSIGT OVER SERVICEMÅL 2013 Miljøpolitik Veje, grønne områder og kollektiv trafik Vedligeholdelse kommunale bygninger Adgang til natur Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed

Læs mere

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-)

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Trafik, Park og Havne Budget s- Samlet resultat: 73.206 74.078 12.466 75.023 945 101 Budgetramme 1 65.717 66.589 10.440 67.534 945 101 Vejdrift: 28.757 29.853 1.134 29.453-400 99 Kolonihaver -16-16 2-16

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Etableret 2014 www.nspv.dk Niels Christian Koefoed Nordsjællands Park & Vej er et tværkommunalt samarbejde Struense og McKinsey, maj 2015 Analyse

Læs mere

Driftsarbejder i Ikast-Brande Kommune veje og grønne områder Teknisk Områdes driftsarbejder

Driftsarbejder i Ikast-Brande Kommune veje og grønne områder Teknisk Områdes driftsarbejder Driftsarbejder i Ikast-Brande Kommune veje og grønne områder Teknisk Områdes driftsarbejder 2016 Overordnet niveau Forord Græs, stier, veje, autoværn, snerydning, genbrug, rottebekæmpelse og gadelys dette

Læs mere

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato]

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato] Gældende for 2015 og 2016 Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser Køge Kommune [Dokumenttitel] [Dokumentets undertitel] Søren Toft Mahler [Dato] Køge Kommune

Læs mere

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen Regnskab 2012 XV Generelle Bemærkninger Bilag 15 Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen i Teknik og Miljø Regnskab 2014 Decentraliseringsordning Sektor 2.01: Administration, stabsfunktioner

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Information til dig som grundejer Du kan få råd og vejledning ved at henvende dig til: Miljø og Teknik Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Telefon

Læs mere

:31:58. Budgetoverslag kr. Budget kr. Korrigeret budget kr

:31:58. Budgetoverslag kr. Budget kr. Korrigeret budget kr 13.08.2019 15:31:58 Budget 2019 1 kr Korrigeret budget 2019 1 kr Budgetoverslag 2020 1 kr Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter DKK DKK DKK Teknik, Havne og Kultur 14.237.161 14.043.278

Læs mere

42 Anlægsarbejder DB07. Nace Rev Anlæg af veje og jernbaner

42 Anlægsarbejder DB07. Nace Rev Anlæg af veje og jernbaner 42 Anlægsarbejder Denne hovedgruppe omfatter generelle anlægsarbejder, som er karakteriseret ved at være faste, udendørs installationer uden tag. Hovedgruppen omfatter desuden nye anlæg, reparation og

Læs mere

Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park

Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Spørgsmål/Svar til Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Senest ajourført: 13. april 2015 Nedenstående oversigt indeholder de spørgsmål, Nordfyns

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 6 Indholdsfortegnelse Udvalget for natur, teknik og miljø...2 Vej- og trafikområdet...2 14.228 Vej og parkvæsen...2 14.228 Vej og parkvæsen anlæg...3 14.232 Kollektiv trafik og havne...3 14.022 Jordforsyning

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

Udvalget for Miljø og Teknik

Udvalget for Miljø og Teknik Økonomisk oversigt Resultatopgørelse Regnskab Vedtaget Korrigeret Forventet Afvigelse Overførbudget budget regnskab selskrav Mio. kr 2007 2008 2008 *) 2008 Drift Svendborg Affald -3,7-0,4-0,4-0,4 0,0 0,0

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Teknik og Miljøudvalget. Center for Ejendomme. Drift. Område/1.000 kr. Korrigeret budget incl.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Teknik og Miljøudvalget. Center for Ejendomme. Drift. Område/1.000 kr. Korrigeret budget incl. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,123 3,047 4,971 4,971 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Plan- og Teknikudvalg Serviceudgifter Vejvæsen Km.veje, stier, pladser m.v (myndighed) Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver?

Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver? Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver? v./ Erling Kristiansen, v./ Erling Kristiansen MOE Rådgivende ingeniører og Anne Amalie Høegh-Guldberg Fenger,

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune

Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune 2018 1 INDFORTEGNELSE 1. Generelt 2. Kommunens pligter 2.1. Sner- og glatførebekæmpelse 2.2. Renholdelse 3. Grundejerens pligter offentlig vej 3.1.

Læs mere