LOKALPLAN 3-11 Rammelokalplan for bykernen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN 3-11 Rammelokalplan for bykernen"

Transkript

1 LOKALPLAN 3-11 Rammelokalplan for bykernen KØGE KOMMUNE 1983

2 Aflysninger Lokalplan 3-11, Rammelokalplan for bykernen Dele af lokalplanen er aflyst og erstattet af: Lokalplan 3-28, Nørregade nord - Københavnsvej syd Vedtaget den PlanID (PlansystemDK) Lokalplan 1000, Torvet 19, Køge Vedtaget den PlanID (PlansystemDK) Herefter er afgrænsningen af lokalplan 3-11:

3 INDHOLD REDEGØRELSE 1. Lokalplanens baggrund 2. Lokalplanens forhold til anden planlægning i området 3. Beskrivelse af lokalplanen 4. Lokalplanens retningslinier LOKALPLAN LOKALPLANENS FORMÅL 2 LOKALPLANENS OMRÅDE 3 ANVENDELSE 4 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 5 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN 6 UBEBYGGDE AREALER 7 FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGEN 8 OPHÆVELSE AF BYPLANVEDTÆGTER OG LOKALPLANER KORTBILAG 1. Lokalplanområdets opdeling 2. Eksisterende byplanvedtægter og lokalplaner 3. Træer, gårdrum og bevoksninger omfattet af bevaringsbestemmelser

4 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-11 Rammelokaplan for bykernen REDEGØRELSE

5 1. LOKALPLANENS BAGGRUND Der foregår til stadighed ændringer i bykernens bygningsmasse - både af bygningernes udformning og deres anvendelse. Mange af disse ændringer er nødvendige for at bykernens bebyggelse kan fornyes, og for at bygningerne kan opfylde deres funktion som erhvervslokaler, butikker, boliger m.m. Men hvis bykernens milj0 og særpræg skal bevares, er det nødvendigt at styre disse ændringer indenfor visse rammer. Hensigten med udarbejdelsen af nærværende lokalplan er at skabe et administrationsgrundag for disse ændringer, som gør det muligt for byrådet at fastholde de mal og intentioner for bykernens fremtid, som er kommet til udtryk i byrådets forslag til kommuneplanen. Baggrunden for lokalplanen har bl.a. været et pres for at få indrettet banker eller kontorer i stueetagen i butiksgaderne, som byrådet ønsker forbeholdt til butikker.

6 Desuden har der været et ønske om at få inddraget en større del af bykernen under de særlige bevaringsbestemmelser ( 43 området) i erkendelse af, at disse udvidede områder også indeholder Bebyggelse, som er af væsentlig betydning for bykernens miljø. Endelig har det været et vigtigt spørgsmål i forbindelse med kommuneplandebatten at fastholde bykernens funktion som boligområde, og om muligt støtte opførelse eller indrettelse af nye boliger i bykernen, og at sikre de eksisterende virksomheders fortsatte eksistens. I det følgende er beskrevet, hvordan disse forhold kan styres enten ved hjælp af denne lokalplans mere generelle bestemmelser eller hvor det skønnes nødvendigt, f.eks. ved nedrivninger, større tilbygninger eller nybyggeri, ved hjælp af supplerende, mere detaillerede lokalplaner.

7 2. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING I OMRÅDET: KOMMUNEPLANEN Kommuneplanens målsætninger for bykerneodderne Det foreliggende forslag til kommuneplan danner grundlag for lokalplanen. I kommuneplanen er der opstillet nogle væsentlige mal for bykernens fremtid. Befolkning Boliger Erhverv Butikker og service I korte træk er hovedmålene følgende: Det er målet at bevare bykernen som et vigtigt boligområde fordi boligfunktionen og centerfunktionen supplerer hinanden. Afvandringen fra bykernen bør vendes, sådan at det nuværende befolkningstal i det mindste opretholdes. Samtlige boliger i bykernen bør fastholdes og oprettelse af nye boliger bør ststtes. Det betyder, at nedlæggelse af boliger langs hovedstrøgene bør ophøre, og oprettelse af nye boliger på 1. og 2. sal bør ststtes. Eksisterende boligområder udenfor hovedstrøgene bør også fastholdes. Det er malet at bevare eksisterende værksteder, lagre og mindre industrivirksomheder i bykernen i det omfang det er muligt. Det eksisterende butiksareal søges bevaret og kun en mindre udvidelse på ialt ca m2 gøres mulig. Butikker må kun etableres i stueetagen i forhusbebyggelsen langs butiksgaderne Nørregade, Jernbanegade, Brogade, Vestergade og Torvet, i enkelte tilfælde på l. sal hvis det er i tilknytning til butik i stueetagen, og i et mindre omfang i side- og baghuse. Kontorer kan tillades på 1. sal i det omfang, de findes i dag, men må ikke udvides på bekostning af boliger. Kontorer kan ikke tillades i stueetagen. Det betyder, at banker, forsikringsselskaber og liberale erhverv m.v. ikke kan placere sig i stueetagen. Skoler og fællesanlæg Friarealer I overensstemmelse med malsætningen om at fastholde befolkningstallet i bykernen skal de nuværende lokale institutioner søges fastholdt. Desuden må der såvidt muligt sikres plads til sådanne offentlige institutioner med kundeekspedition eller lignende udadrettet virksomhed, som betjener hele Kage-omrhdet. Lovparken og den gamle gartnerjord ved Sct. Gertrudsstræde er i kommuneplanen udlagt som de eneste større samlede friarealer i bykernen. Kirkegården ved Vestergade og Nyportstræde samt anlægget ved kirken fungerer også som grønne områder i tilknytning til bykernen. I kommuneplanen er området langs åen syd for Fændediget også udlagt til grønt område, som eventuelt skal kunne rumme en mindre institution.

8 Vej- og parkeringsanlæg Bykernens trafiksystem skal i alle hovedtræk baseres på eksisterende vej- og parkeringsanlæg. Narregade og Jernbanegade er i planen fortsat udlagt til gågader, men gågaderne forventes ikke udvidet. I kommuneplanperioden skal der maximalt etableres 300 nye parkeringspladser i tilknytning til bykerneområderne. Indenfor rammelokalplanens grænser påregnes kun etableret mindre supplerende parkeringsanlæg pa Frø og Silos areal og på sydsiden af Sct. Gertrudsstræde. Der er ikke planlagt større nye separate stianlæg i bykernen. Der vil først og fremmest blive lagt vægt på at gøre det sikkert at gå og cykle langs eksisterende veje. Bevaring af bykernens arkitektoniske karakter Det er malet at bevare den arkitektoniske karakter i middelalderbyen uden at forhindre omdannelser og moderate fornyelser af bygningsmassen. Blot må omdannelsen ske med bevidst hensyntagen til den omliggende bebyggelse og i størrelser, bygningsformer, farveholdning og materialer, som er i samklang med kvarterets karakter.

9

10 TINGLYSNINGER I HENHOLD TIL TIDLIGERE LANDSBYGGELOVS 43 OG TIDLIGERE BYGNINGSVEDTÆGTS BYGNINGSBEVARING Væsentlige dele af lokalplanens område er omfattet af en tinglysning på hver enkelt ejendom i henhold til tidligere landsbyggelovs 43 og tidligere bygningsvedtægts 22 om at byrådet kan gøre en byggetilladelse afhængig af, at den nye bebyggelse indpasses i den eksisterende bebyggelse, sådan at der opnås en god helhedsvirkning. Byrådet kan stille krav om, at bebyggelsen såvel som hegning og skiltning m.v. kan fremtræde På en i forhold til bebyggelsens omgivelser rimelig og forsvarlig måde. Byrådet kan således også forlange, at en bebyggelses ydre fremtræden bevares i samme skikkelse, som den har, og at ændringer i bebyggelsen kun må ske med byrådets forudgående godkendelse. Ved lokalplanens ikrafttræden afløses disse tinglysninger af lokalplanens 4 stk og 5, som giver byrådet de samme muligheder for indsigt med ændringer i bebyggelsen. Lokalplanen omfatter også områder, som ikke før har været omfattet af disse bestemmelser. Facader og skilte i bykernen For at skabe grundlag for behandling af byggesager i de områder, som er omfattet af de såkaldte 43 tinglysninger, blev der vedtaget nogle retningslinier for ny-, om- og tilbygning i bebyggelsen. Det er navnlig retningslinier for udformning af facader og skiltning. Disse retningslinier er samlet i pjecen:»facader og skilte i bykernen«. Pjecens retningslinier skal fortsat danne grundlag for vurdering af byggeandragender i lokalplanens områder. KØGE KOMMUNES PARKERINGS FOND Parkeringsbestemmelserne skal sikre, at der ved opførelse af nye boliger, butikker, erhverv el.lign., eller ved ændring af en ejendoms hidtidige anvendelse, sikres de nødvendige arealer til friarealer og parkering. Såfremt det fornødne parkeringsareal ikke kan etableres i fuldt omfang på grunden, kan byrådet tillade, at der i stedet betales til Køge kommunes parkeringsfond i overensstemmelse med fondens bestemmelser. Det område som P-fondsordningen omfatter vii blive udvidet til at omfatte det samme område som nærværende rammelokalplan.

11 Bygningsbevaring : 0 nuværende bygningsbevaringsområde udvidelse af bevaringsområdet Parkeringsfondsområdet: 0 nuværende P-fondsområder udvidelse afp -fondsområder:

12 BYPLANVEDTÆGTER OG LOKALPLANER Indenfor rammelokaiplanens område er der tidligere udarbejdet byplanvedtægter og lokalplaner som beskrevet nedenfor, de vil fortsat være gældende: Partiel byplanvedtægt nr. 10 for områderne omkring Nyportstræde og vest for Kirkestræde.. Partiel byplanvedtægt nr. 11 for et område mellem Vestergade og Køge A (Kvickly i Vestergade). Partiel byplanvedtægt nr. 13 for området mellem Brogade- Torvet-Nørregade-Bag Haverne, Huitfeldtsvej. (Rådhuset og nærmeste omgivelser). Partiel byplanvedtægt nr. 22 for området mellem Nørregade- Torvet og Kirkestræde. Partiel byplanvedtægt nr. 23 for et område mellem Vestergade- Torvet-Brogade og Køge A. Lokalplan nr for et område mellem Nørregade, Jernbanegade og Huitfeldtsvej (Rådhuskarreens nordligste del).. Lokalplan nr for et område mellem Nørregade, Jernbanegade og Bjerggade. (Nord for Jernbanegade). Lokalpian nr for gågader i Nørregade og Jernbanegade.

13

14 3. BESKRIVELSE AF LOKALPLANEN FORMÅLET MED LOKALPLANENS UDARBEJDELSE Hovedformålet Formalet med denne rammelokalplan er : at sikre bykernens bevaringsværdige miljøer og bebyggelse, bl.a. gennem en udvidelse af det område, hvor der gælder særlige bevaringsbestemmelser, og ved at fastlægge bevaringsbestemmelser for større gårdrum og større træer. at fastholde butiksfunktionen i bykernens hovedstrøg, bl.a. ved at forhindre at der indrettes kontorer som forsikringsvirksomhed, banker, advokatvirksomhed, tegnestuer, klinikker, o.lign. i butiksgadernes stueetage, at fastholde boligerne og eksisterende virksomheder i bykernen, bl.a. gennem en udvidelse af områder for blandet bolig og erhverv. Planen skal medvirke til at sikre, at der kan ske fornyelse i bykernen med fuldt hensyn til bykernens karakteristiske og kulturhistoriske træk. Supplerende lokalplaner skal udarbejdes I de af rammelokalplanens områder, som ikke er omfattet af byplanvedtægter og lokaiplaner, vil rammelokalplanen gøre det muligt at behandle de mest almindeligt forekommende byggesager, som vedrører ombygning og ændring af anvendelsen på samme grundlag, som det gøres i de områder, som allerede er omfattet af byplanvedtægter og lokalplaner. Større bygningsændringer som nedrivning af ældre bebyggelse og nybyggeri vil dog kræve, at der udarbejdes supplerende lokalplaner, hvor den nye bebyggelses omfang og placering lægges nøjere fast. LOKALPLANENS ANVENDELSESBESTEMMELSER Rammelokalplanen følger helt de mal, som er opstillet for bykernen i kommuneplanen: Centerfunktioner Områderne langs butiksgaderne Narregade, Jernbanegade, Brogade, Torvet og Vestergade skal fortsat være til centerformal og offentlige formal som rådhus og skoler. I centerområdeme må der kun placeres butikker i stueetagen, og boliger På 1. og 2. sale. Det sages således forhindret, at banker, forsikringsselskaber eller liberale erhverv beslaglægger stueetagerne på butikkernes bekostning og l. salen på boligernes bekostning. Der vil dog fortsat være mulighed for at indrette kontorer på 1. sal i de områder, der er omfattet af tidligere byplanvedtægter og lokalplaner. Desuden vil eksisterende butikker og andre erhverv kunne udvides, og når særlige forhold taler for det, vil der kunne etableres erhverv på bekostning af boliger.

15 Boligeområder Blandet bolig og erhverv Offentlige områder I forsøg på at fastholde bykernens indbyggertal fastslås det, at boliger ikke må nedlægges og store dele af bykernen udægges til boligformål (tæt-lav boligbebyggelse). Det største boligområde ligger omkring Nyportstræde bag Kirkestræde (Sct. Nikolajkvarteret). En stor del af området syd for Sct. Gertrudsstræde, den sydøstlige del af rådhuskarréen ved Fændediget og Bag Haverne, et område i Bjerggade, bebyggelsen langs Narregade fra Tøxens skole til Tordensskjoldsgade, C.F. Petersens arealer nord for åen og havnen, er udlagt til blandet bolig - erhverv. Det er hensigten at sage nye boliger indrettet eller opført i disse områder, men der skal også være plads til de former for erhverv, som der har været tradition for hidtil. I karréen syd for Sct. Gertrudsstræde kan der desuden indrettes en offentlig parkeringsplads. Af rammelokalplanens offentlige områder er de fleste allerede bebyggede. Indenfor disse områder forventes der ikke større ændringer i de kommende år. Derimod er Fra og Silos arealer ved Vestergade udlagt til offentlige formål med det sigte at skabe muligheder for en eller anden form for ombygning eller nybyggeri til kultur-, teater- eller medborgerhus. Området mellem Fændediget og åen skal på længere sigt overgå til at være grønt rekreativt område og udlægges derfor i planen til offentlige formål. Her skal der dog være mulighed for at opføre en mindre offentlig bygning, som kan indpasses i det granne område. LOKALPLANENS BEBYGGELSESREGULERENDE BESTEMMELSER De bebyggelsesregulerende bestemmelser tager først og fremmest sigte på at sikre miljøet i bykernen uden at forhindre, at der kan ske naturlig og nødvendig fornyelse. Intet må ændres i bebyggelsen uden byrådets tilladelse Udvidelse af bygningsbeskyttelsesområde Bestemmelsen om at intet må ændres i bebyggelsen uden byrådets særlige tilladelse, skal sikre miljøet i bykernen. Byrådets tilladelse til ændringer i bebyggelsen vii forudsætte, at byrådets retningslinier for ombygning i bykernen er fulgt. Disse retningslinier er samlet i pjecen: Facader og skilte i bykernen, som byrådet lod udarbejde i Administrationen af facade- og skiltebestemmelser i de nye området tillempes bebyggelsens karakter og vii herved få mindre restriktive bestemmelser end i de nuværende bevaringsområder. Lokalplanen udvider det område i bykernen, hvor byrådet har særlig indsigt med bygningsændringer. Udvidelsen sker først og fremmest langs Vestergade vest for Rebslagergade og omkring Rebslagergade og Sct. Gertrudsstræde, langs Narregade nord for Tøxensvej og omkring Niels Juelsgade og Bjerggade.

16 Bebyggelsens hovedform skal bevares l ' Ubebyggede arealer og bevoksning Opholdsaraler og parkeringsarealer Bykernebebyggelsens hovedform skal bevares. I overensstemmelse med denne malsætning er der fortsat bestemmelser om at forhusbebyggelsen langs butiksgaderne skal opføres i 2½ etage. Ellers skal al bebyggelse stort set holdes i 1 ½ etage. Der er dog indføjet bestemmelse om dispensationsmulighed, sådan at bebyggelsen enkelte steder kan gøres højere eller lavere. Det er naturligt i en bebyggelse som i bykernen, hvor nogle variationer netop giver miljøet et væsentligt tilskud. De større gårde bag hovedstrøgene og den mest markante bevoksning er en vigtig del af bykernens miljø. Det er malet, at dette milj0 skal bevares, og at ændringer skal ske med hensyntagen til bykernens kulturhistoriske træk og til, at der sammen med bebyggelsen opnås en god helhedsvirkning. Derfor er der i lokalplanen fastsat bestemmelser, hvorefter væsentlige ændringer i belægning, udstyr og beplantning i de største gårde kræver byrådets godkendelse. Ved nybygning, ombygning eller tilbygning i bykernebebyggelsen, skai der etableres opholdsareal og parkeringsarealer på egen grund, efter de normer, som er opstillet i lokalplanens bestemmelser. Bestemmelsen træder kun i kraft, hvis der f.eks. ved ændret anvendelse i bebyggelsen (f.eks. ved ændring fra værksted til butik), opstår et større parkeringsbehov på grunden. Det friareal (opholds- eller parkeringsareal), som kan kræves etableret, er det areal, som udgør forskellen mellem friarealbehovet inden ændringen i bebyggelsen og friarealbehovet efter ændringen. BYGNINGSÆNDRINGER SOM KAN TILLADES ELLER FORHINDRES MED DENNE LOKALPLAN Med de bestemmelser som rammelokalplanen indeholder vil følgende forhold kunne administreres indenfor rammelokalplanens område: a) Der kan gives tilladelse til ombygning indenfor eksisterende bygningsrammer, når det sker i overensstemmelse med byggelovgivningen b) der kan gives tilladelse til ændring af anvendelsen indenfor eksisterende bygningsrammer, hvor det kan ske i overensstemmelse med lokalplanen ( $3, 4) c) indretning af kontorer o.lign. på bekostning af butikker i stueetagen i butiksgaderne kan forhindres ( 3) d) nedlæggelse af boliger i bykernen kan forhindres, med nedennævnte undtagelser (e + f) (# 3, stk ) e) der kan gives tilladelse til indretning af kontorer og lignende på 1. sal i hovedstrøgene i de områder, der er omfattet af byplanvedtægter og lokalplaner (# 3)

17 f) der kan gives tilladelse til indretning af butikker og øvrige erhverv indenfor centerområderne og områderne til blandet bolig og erhverv, når det sker som en udvidelse af eksisterende erhverv eller hvis særlige forhold efter byrådets skøn taler for det ( 3, stk ) g) der kan kræves etablering af opholdsareal, når en ændret anvendelse af bebyggelsen kræver større opholdsareal end tidligere fandtes på grunden ( 4) h) der kan kræves etablering af parkeringsareal, når den ændrede anvendelse kræver større parkeringsareai ( 4, stk. i) 4.2.1) der kan gives tilladelse til ændring af materialer, farver og proportionering ved vedligeholdelse af bebyggelsen samt opsætning af skilte, når dette sker i overensstemmelse med byrådets retningslinier ( 5, stk. 5.1 og 5.2) j) der kan gives tilladelse til udskiftning af tage, når lokalplanens bestemmelser følges ( 5, stk. 5.3) k) der kan gives tilladelse til ændring af anlæg på ubebyggede arealer, som bevoksning, befæstelse, hegning og terrænregulering ( 6, stk. 6.2) 1) det kan forhindres, at de større træer, som er vist på lokalplanens kortbilag fældes ( 6, stk. 6.1) m) det kan forhindres, at der sker ændringer i de større gård- rums bevoksning og belægning, hvis det medfører en forringelse af miljøet. ( 6, stk 6.2) BYGNINGSÆNDRINGER DER VIL KRÆVE SUPPLERENDE LOKALPLANER I de af rammelokalplanens områder, hvor der ikke tidligere er udarbejdet detaiilerede lokalplaner eller byplanvedtægter, vil der ikke kunne gives tilladelse til følgende former for ændringer i bebyggelsen eller på ubebyggede arealer, før der er udarbejdet supplerende lokaiplaner : Nedrivning Til-eller nybyggeri Offentlig parkering a) Væsentlige eller større nedrivninger af eksisterende bebyggelse. Under visse omstændigheder vil der dog kunne gives dispensation for nedrivning af mindre bygninger som skure, garager og lignende. Desuden har byrådet besluttet, at Frø og Silo kan nedrives uden lokalplan. b) større til- eller nybyggeri. c) Etablering af offentlig parkering (som kommuneplanen f.eks. åbner mulighed for i Sct. Gertrudskarréen).

18 4. LOKALPLANENSRETSVIRKNINGER Ændringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggarelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge kommuneplanlovens 31 kun udstykkes, bebygges eller iøvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokaiplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen. Lempelser Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der sages skabt ved lokaiplanen. Mere væsentlige afvigelser af lokalplanen kan kun gennemfares ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. Ekspropriation og erstatning i Offentlige områder De områder som omfattes af lokaiplanens 3 stk , udlægges til offentlige formål. Det betyder, at ejeren efter kommuneplanlovens 32 under visse forudsætninger kan kræve ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning. I henhold til 34 i kommuneplanloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriation vil være af væsentlig betydning for virkeliggøreise af lokaiplanen. Hvis nedrivning nægtes Lokaiplanen indeholder i 4 stk bestemmelse om, at bebyggelsen i alle de områder, som lokaiplanen omfatter ikke må nedrives uden byrådets særlige tilladelse. Hvis en sådan tilladelse nægtes, kan ejeren efter kommuneplanlovens 33 under visse forudsætninger forlange, at ejendommen overtages af kommunen mod erstatning.

19 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-11 Rammelokalplan for bykernen I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 16. juni 1975) fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1 Lokalplanens formål Det er lokalplanens formål at bevare det eksisterende købstadsmilj0 og bykernens bevaringsværdige og karakteristiske bygninger ved at sikre bykernens anvendelse som et blandet bolig- og erhvervsområde, at sikre, at eksisterende bebyggelse med tilhørende omgivelser i alt væsentligt bevares,.. at sikre, at ændringer i bebyggelsens ydre fremtræden og bebyggelsens omgivelser sker i overensstemmelse med den stedlige byggetradition med hensyn til udformning og materialevalg. 2 Lokalplanens område 2.1 Lokalplanens område afgrænses som vist på vedhæftede kortbilag 1 og opdeles i områderne: - LBT 1 - LBT 11, tæt-lav boligbebyggelse - LBE1, etageboligbebyggelse - LBV 1 - LBV 6, blandet bolig- og erhvervsbebyggelse - LC1-LC2, centerfunktioner, blandet bolig- og erhvervsbebyggelse - LO1-LO8, offentlige formål (skoler, service, administration, grønne områder, kirkegårde og parkering). 2.2 Lokalplanen omfatter følgende matr.nre. af Køge Købstads bygrunde

20 Matr.nr. af Uge Købstads bygrunde Områdefortegnelse Matr nr. af Køge Købstads bygrunde Områdefortegnelse 1 LC 1 2 LC 1 3 LC 1 4 LC 1 5 LC 1 6 LC 1 7 LC 1 8 LC 1 9 LC 1 10 LC 1 12 a LC 1 12b LC 1 13 LC 1 14 LC 1 15 b LC 1 16 LC 1, LBV 6 17 LC 1 18 LC 1 19 LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1, LBT LC 1 31 LC 1 33 g LBT 8 33 P LBT 8 33 x LC 1 34 LBT 9 35 d LBT 9 35 g LBT 9 36 LO 6 38 LBT 8 39 a LBT 8 39 b LBT 8 40 LO 5 41 LO 5 42 a LO 5, LBT 9 42 c LO 5 42 d LBT 9 43 LBT 9 44 LC 1, LBT 9 45 b LBT 9 45 c LBT 9 45 d LBT 9 45 e LBT 9 45 g LBT 9 47 LC 1 48 LC 1, LBV 3 49 LC 1, LBV 3 50 a LBV3 50 b LC 1, LBV 3 51 LC 1 52 LC 1, LBV 3 53 LC 1, LBV3 54 LC 1 55 LC 1 56 LC 1 57 LC 1 58 LC 1 59 LC 1 60 LC 1 61 LC 1, LBV 3 62 LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT a LBV 3 72 b LBV 3 74 LBT 9 75 LBT 9 76 LBT 9 77 a LBT 9 77 b LBT 9 78 a LBT LBT LBT LBT LBT LBT a LBT b LBT LBT LBT LBT a LBT b LBT a LBT LO 2 92 a LBT b LBT LBT LBT LBT LBT LBT10 99 LBT 10

21 Matr.nr. af Køge Købstads bygrunde Områdefortegnelse Matr.nr. af Køge Købstads bygrunde Områdefortegneise 100 LBT LBT LBT LC LC 1, LBT LC LBT LBT LC 1, LBT LBT a LBT g LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT a LBT LBT LBT LBT a LBT b LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT LBT a LBT LBT 6 140b LO a LBT LBT LBT LBT LBT LC a LC LC I 151 LC LC a LC b LC LC a LC c LC LC LC LC LC LO a LO b LBT LC LC LC a LC b LBT LBT a LO b LBV c LBV d LBT e LBT f LBV g LBV h LBT i LBV k LBT m LBT n LBV o LBV p LBV q LBV r LBV t LBV u LBT aa LBT ac LBT ak LBT ck LBT b LBT c LBT d LBT e LBT f LBT g LBT n LBT a LBT av LBT ax 176 bi LC 2, LBT 3 LC 2, LBT bv LBT c LBT e LBT f LBT g LBT h LBT i LBT LBT m LBT n LBT 4

22 Matr.nr. af Kage Købstads bygrunde Områdefortegnelse Matr.nr. af Køge Købstads bygrunde Områdefortegnelse 180 o LBT v LBT x LBT z LBT aa LBT ad LBT b LBT 4 del af 182 c del af 182 e LBV 2 LBV a LC b LBV d LC e LC f LC g LBT h LC k LBT LBV m LBV n LBT o LBT s LBV u LBV y LBV æ LC LBE aa LC LC a LC b LC LC a LBE 1 LC 1, LBE b 189 a LC b LBE a LC a LC b LC b LC a LC c LC a LC a LC LC b LC LC a LC 1 206b LC a LC b LC c LC a LO b LC1,LO7 208 c LC g LO a LC1,LO7 210 LC a LO LO 7, LC LC1,LO7 226 LC a LO 7, LC b LC LC1,LO7 230 b LC d LO b LBV LC a 233 b LC 1, LBV 4 LC c LBV LC a LC b LBV LC 1, LBV LC 1, LBV b LBV LBV 4 240a LBV 4 240b LBV LO LO LO 8 245b LO C LO d LO 8 del af 257 LBV LBV a LBV b LBV LBV LBV LBV LBV a LBV c LBV a LBV LBV a LBV a LC c LC 1 Køge købstads markjorder 48b LO 5

23 3 Anvendelse. sentlige, at virksomheden ikke medfører væsentlige ulemper. for de omboende, at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til på den pågældende ejendom. Iøvrigt henvises til supplerende bestemmelser for område LBT 1 1 og 10 i byplanvedtægt 22 og 23. Bebyggelsen må kun bestå af etagebebyggelse Byrådet kan tillade, at der indrettes lokaler til fælles fritidsformål i området Byrådet kan tillade, at der på ejendommene drives sådan virksomhed, som kan udfares i beboelsesområder under forudsætning af: O. at virksomheden efter byrådets skøn drives på en sådan måde. at ejendommens karakter af beboelsesejendom ikke forandres væsentligt. at virksomheden ikke medfører væsentligtlige ulemper for de omboende. at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til på den pågældende ejendom. 3.4 Områderne LBV 1 - LBV 6, Blandet boligog erhvervsbebyggelse.

24 o I område LBV 1, detailhandel, mindre værkstedsvirksomhed, mindre lagervirksomhed og lignende, samt liberale erhverv. I område LBV 2, liberale erhverv, klinikker og lignende. I område LBV 3 og 4, mindre værkstedsvirksomhed, mindre lagervirksomhed og lignende samt parkering. I område LBV 5, restauratiomvirksomhed samt butikker og service med tilknytning til havnen. I område LBV 6, mindre værksteds- og lagervirksomhed og liberale erhverv Der må indenfor området kun indrettes erhverv på bekostning af boligareal... hvis det sker som en udvidelse af en eksisterende butik eller anden erhvervsvirksomhed, eller hvis særlige forhold efter byrådets skøn taler for det (f.eks. at bygningen selv efter en evt. istandsættelse er uegnet til beboelse). og efter byrådets godkendelse i hvert enkelt tilfælde. 3.5 Områderne LC 1 - LC 2, Centerfunktioner Områderne skal anvendes til centerformål, det vil sige butikker, liberale erhverv samt mindre - ikke generende - fremstillingsvirksomhed, boligbebyggelse og offentlige formål (institutioner og parkering) Der må ikke indrettes eller opføres butikker med et større samlet etageareal end 400 m2.* Indenfor områderne må der kun udøves virksomhed, som ikke medfører gener i form af støj, luftforurening eller lugt I forhusbebyggelsens stueetage langs Vestergade, Brogade, Torvet, Narregade og Jernbanegade må der ikke indrettes kontor (som for eksempel forsikringsvirksomhed, tegnestue, mægler, advokat, klinik eller bank) I side- og baghusbebyggelsen kan der, hvis der på ejendommen er eller etableres rimelig adgang, indrettes erhverv af den art, som er nævnt i stk efter byrådets godkendelse i hvert enkelt tilfælde Der må indenfor området kun indrettes erhverv på bekostning af boligareal, o. hvis det sker som en udvidelse af eksisterende butik eller anden erhvervsvirksomhed, hvis særlige forhold efter byrådets skøn taler for det (f.eks. at bygningen selv efter en evt. istandsættelse er uegnet til beboelse), og efter byrådets godkendelse i hvert enkelt tilfælde. *Fodnote: Opmærksomheden henledes på, at bestemmelsen i lokalplan stk om maximal butiksstarrelse, aflyses ved nærværende lokalplans vedtagelse.

25 3.5.7 I området langs hovedstragene omfattet af byplanvedtægterne 11,13,22 og 23 samt lokalplanerne 3-04 og 3-10 må kontor, liberalt erhverv og lignende dog indrettes på 1. sal, efter reglerne i disse planer. Iøvrigt henvises til supplerende bestemmelser for dele af områderne LC 1 og LC 2 i byplanvedtægt 1 1,13,22 og 23 og i lokalplan 3-04 og Områderne LO 1 - LO 8, Offentlige formål (skoler, service, administration, grønne områder, kirkegård og parkering) Områderne må kun anvendes til offentlige formal, det vil sige: - Område LO 1 : Skole eller anden offentlig institution. - Område LO 2: Kirkegård - Område LO 3: Skole eller anden offentlig institution. - Område LO 4: Kirke og bibliotek - Område LO 5 : Service- og administrationsfunktioner (f.eks. teater, kultur- og medborgerhus, bibliotek, parkering og lignende) samt sådanne private institutioner af almennyttig karakter, som efter byrådets skøn naturligt finder plads i området. - Område LO 6: Kirkgård. - Område LO 7: Administration (Rådhus), baneterminal og parkering - Område LO 8: Grant område og offentlig institution Byrådet kan tillade, at der indrettes enkelte boliger i områderne LO 1, LO 3, LO 4, LO 5, LO 7 og LO 8, når disse anvendes af portner, bestyrer eller andre personer med lignende tilknytning til institutionerne I område LO 8 kan der opføres bebyggelse til offentlige formal, som efter byrådets skøn naturligt kan indpasses i området. Iøvrigt henvises til supplerende bestemmelser i byplanvedtægt 13 og 22 og i lokalplan Bebyggelsens omfar og placering: 4.1 Generelle bestemmelser Eksisterende bebyggelse må ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres (dette gælder også maling, skiltning, reklamering og andet facadeudstyr), medmindre byrådet giver tilladelse hertil Ved bygningsmæssige ændringer eller ændringer i bebyggelsens anvendelse, kan byrådet forlange, at der udarbejdet en samlet plan for flere ejendomme. Om fornadent fastsættes nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og placering i supplerende lokalplaner.

26 4.1.3 I de områder som ikke er omfattet af tidligere lokalplaner eller byplanvedtægter kan nedrivning, til- eller ombygning som byrådet finder væsentligt, ikke finde sted, før nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og placering er fastlagt i supplerende lokalplaner. Dog kan bygningerne på Frø og Silo nedrives uden lokalplan Såfremt det på grund af brand eller lignende bliver nødvendigt at nedrive bebyggelsen, kan byrådet tillade at bebyggelsen genopføres i samme omfang som hidtil, ligesom en anvendelse som lovligt finder sted i bebyggelsen kan tillades bibeholdt i samme omfang som før. 4.2 Opholds- og parkeringsarealer Ved nybygning, ved tilbygning eller ved ændret anvendelse af eksisterende etageareal, skal der sikres opholds- og parkeringsareal efter følgende retningslinier: Opholdsareal - Butikker og servicelignende erhverv - Offentlige og private kontorer og håndværk - Offentlige og private forsamlingslokaler herunder restauranter - Boliger Parkeringsareal* : - Butikker og servicelignende erhverv - Offentlige og private kontorer og håndværk - offentlige og private forsamlingslokaler herunder restauranter - Bolig 0,1 m2/m2 etageareal 0,2 m2/m2 etageareal 0,1 m2/m2 etageareal 1,O m2/m2 etageareal 1 pl./25 m2 etageareal 1 pl./50 m2 etageareal 1 pl./25 m2 etageareal 1 pl./100 m2 etageareal 4.3 Bygningshejder I omriiderne LBT 1 - LBT 11 og i omriiderne LBV 1 - LBV 5 samt i område LEI 1 må der ikke opføres bygninger med mere end 1 ½ etage, og de må ikke være højere end 8,5 m. Enkelte bygninger eller husrækker kan dog tillades opført i maximalt 2½ etage, når særlige omstændigheder taler for det og efter byrådets godkendelse i hvert enkelt tilfælde. De må ikke være højere end 10,5 m. *Fodnote: Såfremt det fornødne parkeringsareal ikke kan etableres i fuldt omfang på grunden, kan byrådet tillade, at der i stedet betales til Køge kommunes parkeringsfond i overensstemmelse med fondens bestemmelser.

27 4.3.2 I omrilderne LC 1 og LC 2 skal forhusbebyggelsen langs Vestergade, Brogade, Torvet, Narregade og Jernbanegade opføres som sluttet bebyggelse i maximalt 2½ etage og må ikke være højere end 12,5 m. Undtaget kan dog være enkelte steder, hvor åbninger i den eksisterende bebyggelse er et væsentlig miljømæssigt karaktertræk. Side- og baghusbebyggelsen må ikke opfares i mere end 1 ½ etage og må ikke være højere end 8,5 m. Enkelte bygninger kan dog tillades opført i 2½ etage, når særlige omstændigheder taler for det og efter byrådets godkendelse i hvert enkelte tilfælde. De må ikke være højere end 10,5 m I omrilderne LO 1 - LO 8 må der ikke opfares bebyggelse med større højde end: LO 1 = 2½ etage og hajst 12,5 m LO2 = 1½ etage og højst 8,5m LO 3 = 2½ etage og hajst 12,5 m LO 4 = 2½ etage og hajst 12,5 m LO 5 = 2½ etage og hajst 12,5 m. LO6 = 1½ etage og højst 8,5m LO7 = 2½ etage og højst 12,5 m LO 8 = 2½ etage og hajst 12,5 m 5 Bebyggelsens ydre 5.1 Bygningsbevaring. fremtræden Bebyggelsens ydre fremtræden må ikke ændres uden byrådets godkendelse, idet det tilstræbes at afpasse bebyggelsens ydre fremtræden efter særlige karakteristiske og kulturhistoriske træk i bykernens miljø Ved nybygning, ombygning, istandsættelse og udvidelse af bygninger indenfor lokalplanens område skal vedkommende ejere følge byrådets anvisninger* * vedrarende bygningernes ydre fremtræden specielt for så vidt angår : a) Husets hovedform og konstruktion. b) Anvendelse af facade- og tagmaterialer. c) Anvendelse af farver. d) Udformning af bygningsdele, herunder vinduer, yderdare, trappestene, kviste, skorstene, gesimser, tagrender, sålbænke, indfatninger og udsmykningsdetaljer i øvrigt. 5.2 Skiltning Skiltning og reklamering må kun finde sted på de facader, der vender mod Brogade, Vestergade, Torvet, Narregade og Jernbanegade. Dog kan der i forbindelse med indgang fra gård - etableret i overensstemmelse med stk tillades skiltning på side-og baghuse. Skiltning og reklamering forudsætter i øvrigt byrådets særlige tilladelse i hvert enkelt tilfælde. **Fodnote: Som grundlag for en vurdering af disse forhold anvendes pjecen:»facader og skilte i bykernen«, som indeholder retningslinier for udformning af facader og skilte ved ny-, om-og tilbygning i bykernen.

28 5.3 Tagformer og beklædning Alle tage skal være symmetriske sadeltage med en taghældning På 4O0-5Oo. Garager, udhuse, mindre tilbygninger eller bygninger, hvor særlige forhold gør sig gældende (f.eks. konstruktion eller størrelse) kan i enkelte tilfælde tillades opført med andre tagformer efter byradets godkendelse i hvert enkelt tilfælde Til tagbeklædning må kun anvendes røde vingeteglsten, herfra dog undtaget småbygninger, som iflg. bygningsreglementet ikke kræver byggetilladelse. Bygninger som i forvejen har skiferbelagte tage eller falstagsten kan, hvis det i øvrigt passer til husets bygningsstil, i de fleste tilfælde ved ombygning fortsat belægges med henholdsvis skifer eller falstagsten efter byradets godkendelse i hvert enkelt tilfælde. 5.4 Materialer i øvrigt Til udvendige bygningssider må i øvrigt ikke anvendes materialer eller farver, som efter byradets skøn virker skæmmende, Plan for anvendelse af materialer og farver skal godkendes af byrådet i hvert enkelt tilfaelde. 6 Ubebyggede arealer 6.1 Bevaring af træer. og bevoksning De på kortbilag 3 viste eksisterende træer må ikke fjernes uden byradets godkendelse. 6.2 Gårdrum m.m Ubebyggede arealer skal med beplantning, befæstelse og lignende gives et ordentligt udseende På de arealer, der er vist på kortbilag 3, må væsentlige ændringer i bevoksning og befæstelse, hegning, belysning og terrænregulering kun finde sted med byrådets godkendelse, idet det skal tilstræbes, at arealerne udformes med hensyntagen til bykernens kulturhistoriske træk og således, at der i sammenhæng med omgivelserne opnås en god helhedsvirkning Udendørs oplagring må kun finde sted med byrådets særlige tilladelse. Ved oplagring af materialer og lignende skal en passende orden overholdes. 7 Forudsætninger for 7.1 Etablering af opholds- og parkeringsarealer. ibrugtagen Før en ny bebyggelse tages i brug eller før eksisterende bebyggelse tages i brug til ny anvendelse, skal der være etableret opholdsog parkeringsarealer i overensstemmelse med bestemmelserne i 4 stk. 4.2 og 6 stk. 6.2 og eventuelle supplerende bestemmelser i byplanvedtægt 11, 13,22 og 23 og lokal 3-04 og 3-10 skal være opfyldt.

29 8 Ophævelse af byplan- 8.1 For det på kortbilag 1 viste areal LBV 6 ophæves den under 26. vedtægter og lokalplaner. august 1977 af miljøministeriet/planstyrelsen godkendte byplanvedtægt nr stk i lokalplan 3-10 om maximale butiksstørrelser erstattes af 3 stk i denne lokalplan. Nzerværende forslag til lokalplan 3-11, rammeplan for bykernen, er i byrådets made den 28. september 1982 godkendt som forslag til lokalplan for området. Kage byråd, den 30. september 1982 P.b.v. sign. Jørgen Jørgensen /sign. Frede Jensen Nærværende forslag til lokalplan 3-1 1, rammelokalplan for bykernen, er i byrådets made den 3. maj 1983 godkendt som endelig lokalplan for området. Kage byråd; den 25. august 1983 P.b.v. sign. Jørgen Jørgensen /sign. Ole Andersen Bekendtgmelsen om lokalplanens endelige vedtagelse er sket den 21. maj 1983, fra hvilken dato planens retsvirkninger gælder. Indført i dagbogen den 26. august 1983 Retten i Køge LYST

30

31

32 ~LO{~A~~L~1P~ 3~1 ~YKFØf '.N

LOKALPLAN Lokalplan for ejendommene Sdr. Alle 2 og Strandvejen 1

LOKALPLAN Lokalplan for ejendommene Sdr. Alle 2 og Strandvejen 1 LOKALPLAN 3-11.4 Lokalplan for ejendommene Sdr. Alle 2 og Strandvejen 1 KØGE KOMMUNE 1985 Indhold REDEGØRELSE Forhold til overordnet planlægning Kommuneplanen Partielle byplanvedtægter Deklarationer Lokalplanens

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 23. Åkarrèen KØGE KOMMUNE 1977

BYPLANVEDTÆGT NR. 23. Åkarrèen KØGE KOMMUNE 1977 BYPLANVEDTÆGT NR. 23 Åkarrèen KØGE KOMMUNE 1977 KØGE KOMMUNE, PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 23. BYPLANVEDTÆGT FOR ET OMRÅDE MELLEM VESTERGADE, TORVET, BROGADE Og KØGE Å ( ÅKARREEN ) I medfør af byplanloven

Læs mere

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Lokalplan nr. 99 for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Marts 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til boligformål i form af villabebyggelse.

Læs mere

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade.

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade. Holstebro kommune Matr. nr. 65 a m.fl., Holstebro bygrunde. Stempel: 25,OO kr. g- i733 LOKALPLAN NR. 115. Anmelder: STEMPELMÆRKE Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

Læs mere

LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde

LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 3-27 BOLIGER LANGS SKT. GERTRUDSSTRÆDE OG LOVPARKEN INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse side Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-05 OMSORGSCENTER MØLLEBO REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets be liggenhed Dispositionsplanen

Læs mere

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2.1 Institutioner i Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2.1 INSTITUTIONER I HOLMEBÆKCENTRET, (TILLÆG TIL LOKALPLAN 5-04.2) REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

LOKALPLAN Holmebækcentret

LOKALPLAN Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2 Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2 FOR ET OMRÅDE SYD FOR HERFØLGE, HOMLEBÆKCENTRET I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fatsættes

Læs mere

LOKALPLAN Handelsskole

LOKALPLAN Handelsskole LOKALPLAN 1-05.1 Handelsskole KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-05.1 HANDELSSKOLE, (TILLÆG TIL RAMMEPLAN 1-05) REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND -lokalplan for skolernes område Handelsskolen

Læs mere

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have Lokalplan nr. 106 for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have November 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området mellem Virginiavej, Andebakkesti og

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

Matr.nr. 494-f m.fl., Anmelder: Svendborg bygrunde. Svendborg kommunes tekniske forvaltning Gåsestræde 14 B. 5700 Svendborg 14.

Matr.nr. 494-f m.fl., Anmelder: Svendborg bygrunde. Svendborg kommunes tekniske forvaltning Gåsestræde 14 B. 5700 Svendborg 14. . Matr.nr. 494-f m.fl., Anmelder: Svendborg bygrunde. Svendborg kommunes tekniske forvaltning Gåsestræde 14 B 08381 5700 Svendborg 14.~7B7 SVENDBORG KOMMUNE Lokalplan nr. 001.156 for et område ved Korsgade,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 107 % _,- --- BELLEVUES 1. i^la^v DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE ^VESTERGADE. pweysegangen \ * r -= «/ *r~ [ERNBANiGADE. SCHMELTZ 0 PLADS co

LOKALPLAN NR. 107 % _,- --- BELLEVUES 1. i^la^v DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE ^VESTERGADE. pweysegangen \ * r -= «/ *r~ [ERNBANiGADE. SCHMELTZ 0 PLADS co CD DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE % _,- --- BELLEVUES 1 ^VESTERGADE i^la^v pweysegangen \ * r -= «/ *r~ SCHMELTZ 0 PLADS co [ERNBANiGADE C/> LOKALPLAN NR. 107 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 1O7 for et område ved

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé Lokalplan nr. 72 for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé September 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af boligbebyggelse

Læs mere

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre.

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre. For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

Lokalplan nr. 58. for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej

Lokalplan nr. 58. for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej Lokalplan nr. 58 for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej Juli 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af en bebyggelse

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 16

BYPLANVEDTÆGT NR. 16 Et byområde i Egebæk-Hviding BYPLANVEDTÆGT NR. 16 Ribe kommune Partiel "byplanvedtægt nr. 16 BYPLANVEDTÆGT H R. 16 for Et byområde i Egebæk Hviding I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-017 BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING NOV 1982 Lokalplanens baggrund og område Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af Boligforeningen

Læs mere

Lokalplan nr. 80. for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej

Lokalplan nr. 80. for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej Lokalplan nr. 80 for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej September 1993 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at ændre den gældende lokalplan nr. 67, som udlægger hele området

Læs mere

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Lokalplan nr. 61 for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Oktober 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre etageboligbebyggelse. Lokalplanen opdeles

Læs mere

LOKALPLAN 3-11.5 Ulfeldtkarrèen

LOKALPLAN 3-11.5 Ulfeldtkarrèen LOKALPLAN 3-11.5 Ulfeldtkarrèen KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 3-11.5 ULFELDTKARREEN INDHOLDSFORTEGNELSE: Lokalplanens formål & indhold. Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger.

Læs mere

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT mtr.nr. 181 m.fl. Ringkøbing bygrunde -7,IN! 1979*008452 Anmelder: Jørgen H.Krogh advokat Ringkøbing STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT 3 ASI1 RINGKØBING KOMMUNE.

Læs mere

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 42 for et område mellem Præstevænget, Bydammen, Lindevænget og Jonstrupvej i Ballerup-Måløv kommune. (vedtaget januar 1968)

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 42 for et område mellem Præstevænget, Bydammen, Lindevænget og Jonstrupvej i Ballerup-Måløv kommune. (vedtaget januar 1968) PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 42 for et område mellem Præstevænget, Bydammen, Lindevænget og Jonstrupvej i Ballerup-Måløv kommune. (vedtaget januar 1968) PLANENS BESTEMMELSER I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 15

BYPLANVEDTÆGT NR. 15 Håndværkerområdet i Gredstedbro BYPLANVEDTÆGT NR. 15 Ribe kommune Partiel byplanvedtægt nr, 15 BYPLANVEDTÆGT N R. 15 for Et "byområde i Gredstedbro I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN 3-04 Rådhuskarrè nordligste del

LOKALPLAN 3-04 Rådhuskarrè nordligste del LOKALPLAN 3-04 Rådhuskarrè nordligste del KØGE KOMMUNE 1979 Aflysninger Lokalplan 3-04 Rådhuskarré nordlige del Dele af lokalplanen er aflyst og erstattet af: Lokalplan 1027 Stationsområdet i Køge. Vedtaget

Læs mere

1. LOKALPLANENS FORMh

1. LOKALPLANENS FORMh 1 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 1004 Lokalplan for karreen Rosensgade - Abygade, Odder &Garvergyden i Odder by. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN 3. For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 3. For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 3 For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 4 Lokalplanens

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Byplanvedtægt 7. for et Centerområde ved Skovbakkevej. Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Byplanvedtægt 7. for et Centerområde ved Skovbakkevej. Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Byplanvedtægt 7 for et Centerområde ved Skovbakkevej Frederiksværk Kommune PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NUMMER 7 for et Centerområde ved Skovbakkevej i Frederiksværk Frederiksværk kommune

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej Lokalplan nr. 59 for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej August 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området langs Roskildevej til erhvervsbebyggelse

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense.

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 FOR OMRÅDER I BOVENSE REDEGØRELSE: LOKALPLANENS BAGGRUND. Lokalplanen er foranlediget af ønsket om at sikre en beskeden

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse

LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse KØGE KOMMUNE 1983 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-20 RÆKKEHUSE VED FUNCHSVEJ REDEGØRELSE LOKALPLANFORSLAGETS FORHOLD TIL ØVRIG PLAN- LÆGNING FOR OMRÅDET. Områdets beliggenhed

Læs mere

Lokalplan nr. 56. for et område mellem A.D. Jørgensens Vej og Jernbanen

Lokalplan nr. 56. for et område mellem A.D. Jørgensens Vej og Jernbanen Lokalplan nr. 56 for et område mellem A.D. Jørgensens Vej og Jernbanen Marts 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på efter nedlæggelse af kommunens gartneri at udlægge området til

Læs mere

FOR ET OMRÅDE MELLEM TRYKKERGANG, STORE RÅDHUSGADE, BROGADE OG BJERGGADE

FOR ET OMRÅDE MELLEM TRYKKERGANG, STORE RÅDHUSGADE, BROGADE OG BJERGGADE FOR ET OMRÅDE MELLEM TRYKKERGANG, STORE RÅDHUSGADE, BROGADE OG BJERGGADE SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg - Tlf. 74 42 93 00 - Fax 74 43 49 12 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG

LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A.

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-13 Lokalplan for et område til erhvervsformål, beliggende ved Herlev Mark i Hårlev. Svend Andersen Plastic Industri R/S er beliggende på en del af arealet. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lp N N. " ejendommen Mageløs i

Lp N N.  ejendommen Mageløs i 1 Lp N N " ejendommen Mageløs i Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om - anvendelse, - udstykning, - vej- og stiforhold,

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN N R. 3.06

HALS KOMMUNE LOKALPLAN N R. 3.06 HALS KOMMUNE LOKALPLAN N R. 3.06 s, INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLAN NR. 3.-06 1. Lokalplanens formål... 1 2. Lokalplanens område... 1 3. Områdets anvendelse... 2 4. Udstykninger... 2 5. Vej- og stiforhold...

Læs mere

a. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANEN. STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39

a. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANEN. STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39 STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39 INDHOLDSFORTEGNELSE. REDEGØRELSE. Lokalplanens baggrund Lokalplanens område og formål Lokalplanens indhold Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

NYBORG KOMMUNE BYPLANVE DTÆGT

NYBORG KOMMUNE BYPLANVE DTÆGT Partiel byplan nr. 9 NYBORG KOMMUNE BYPLANVE DTÆGT FOR ET OMRÅDE BEGRÆNSET AF JOHS. HØIRUPSVEJ JERNBANEN OG CHRISTIANSLUNDSVEJ I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962) fastsættes

Læs mere

Lokalplan nr. 71. for et område ved hjørnet af Thorvaldsensvej og Hostrupsvej

Lokalplan nr. 71. for et område ved hjørnet af Thorvaldsensvej og Hostrupsvej Lokalplan nr. 71 for et område ved hjørnet af Thorvaldsensvej og Hostrupsvej Februar 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området til offentlige formål i form af Den

Læs mere

LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING INDHOLDSFORTEGNELSE --------.------------.----------- ---- REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

LOKALPLAN GL 52 GLOSTRUP KOMMUNE FOR GLOSTRUP KIRKE, SDR. KIRKEGARD M.M.

LOKALPLAN GL 52 GLOSTRUP KOMMUNE FOR GLOSTRUP KIRKE, SDR. KIRKEGARD M.M. LOKALPLAN GL 52 GLOSTRUP KOMMUNE FOR GLOSTRUP KIRKE, SDR. KIRKEGARD M.M. 6 LOKALPLAN GL 52 FOR GLOSTRUP KIRKE, SDR. KIRKEGÅRD M.M., INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 2 Lokalplan

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Byplanvedtægt 4. for området syd for Havnevej. Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Byplanvedtægt 4. for området syd for Havnevej. Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Byplanvedtægt 4 for området syd for Havnevej Frederiksværk Kommune I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af maj 1962) fastsættes følgende bestemmelser for det i l omhandlede

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE MOD ØSTERGADE

RINGKØBING KOMMUNE MOD ØSTERGADE T, t r-jl- RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR 01 oso STEMPELMÆRKE RETTEN I RINGKØBING KUN GW»CT M{0 WSTEMMNG AF OOMMBKCWTORB! KASSEKWTBOl/WFARAT F 870184 U.03.92 12:33 OOOO75O.OO 131167 Sti 01 MOD ØSTERGADE

Læs mere

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 NR. 73 For et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards Hotel i Videbæk Videbæk Kommune Lokalplan nr. 73 for et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards

Læs mere

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse:

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: Lokalplan 1.7 For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 20.08.1982 3011501L10700 BJERGSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.7 FOR ET OMRÅDE TIL FRITIDSAKTIVITETER

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej)

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Lokalplan nr. 74 for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Oktober 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området (Skolen på Duevej) til undervisningsformål

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning 1 Lokalplan EL 17 2 Kortbilag

INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning 1 Lokalplan EL 17 2 Kortbilag c, LOKALPLAN EL 17 FOR ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning 1 Lokalplan EL 17 2 Kortbilag Side: 1 INDLEDNING.

Læs mere

Lokalplan nr. 103. for et område mellem Nyvej, Frederiksberg Allé, Dr. Priemes Vej, Hollændervej, Edisonsvej og Gammel Kongevej

Lokalplan nr. 103. for et område mellem Nyvej, Frederiksberg Allé, Dr. Priemes Vej, Hollændervej, Edisonsvej og Gammel Kongevej Lokalplan nr. 103 for et område mellem Nyvej, Frederiksberg Allé, Dr. Priemes Vej, Hollændervej, Edisonsvej og Gammel Kongevej Februar 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold. Lokalplanen udlægger området

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR i f. ». * l

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR i f. ». * l ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 184». * l 1 TT i f ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr. 184 for et område omkring H jemmeværnsgården, Sankt Josef s Skole, Sankt Maria Hospital og Sankt Josef s Børnehave REDEGØRELSE

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød byråd har i henhold til 21 i lov om kommuneplanlægning vedtaget nærværende lokalplan for et mindre boligområde

Læs mere

Nørre Alslev Kommune. Lokalplan nr. 40. Parkeringsplads Netto

Nørre Alslev Kommune. Lokalplan nr. 40. Parkeringsplads Netto Nørre Alslev Kommune Lokalplan nr. 40 Parkeringsplads Netto INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens forholdet til anden planlægning side 4-6 Lokalplanens indhold side 7 Lokalplan nr. 40 side

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-01 LYSTBÅDEHAVN REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Nærværende lokalplan 3-01

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

NYBORG KOMMUNE. for et område til holigformål Pilsgårdvej.

NYBORG KOMMUNE. for et område til holigformål Pilsgårdvej. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr1 22 for et område til holigformål Pilsgårdvej. ved NYBORG KONMUNE LOKALPLAN NR. 22 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL VED PILSGÅRDVEJ. REDEGØRELSE: LOKALPLANENS BAGGRUND Lokaiplanen

Læs mere

STEMPELMÆRKE. KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLtNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. O 3(tø7.36_

STEMPELMÆRKE. KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLtNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. O 3(tø7.36_ Matr.nr. 2bø og 2ec Ringkjøbing Markjorder. Anmelder: Advokaterne Knud Dalgaard- Knudsen & Mogens Jepsen, Ringkjøbing. STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLtNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT 30IYS"

Læs mere

Lokalplan Vildtbanegård III og Tranebærhaven

Lokalplan Vildtbanegård III og Tranebærhaven Lokalplan 1.21 Vildtbanegård III og Tranebærhaven Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 1.21 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter bebyggelserne Vildtbanegård III og Tranebærhaven/ institutionerne

Læs mere

LOKALPLAN ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG. for KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG. (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978

LOKALPLAN ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG. for KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG. (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978 LOKALPLAN for ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978 DELVIST AFLYST AFLYSNING Lokalplan nr. C 1.1, for et

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 40 for et område ved Søndergade i Vamdrup Redegørelse Vamdrup Kommune Del af centerområde Beliggende: Lokalplanen omfatter et område på 2300 m 2, beliggende ved Søndergade

Læs mere

LOKALPLAN EL 10 KOMMUNE GLOSTRUP ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ

LOKALPLAN EL 10 KOMMUNE GLOSTRUP ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ LOKALPLAN EL 10 GLOSTRUP KOMMUNE ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ LOKALPLAN EL 10 FOR ET HÅNDVÆRKEROMRÅDE VED PRODUKTIONSVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 2 Lokalplan EL 10

Læs mere

KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.044 D. 25. JUN11986 STEMPELMÆRKE

KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.044 D. 25. JUN11986 STEMPELMÆRKE Matr. nr. 266 c. og del af 266 b Ringkøbing bygrunde, 2 fi, del af 2 fk, del af 30 as og del af 2 am, Ringkøbing markjorder, samt Lle_parc ller,_ dor ter_den A2. marts \nmelder: Advokat H. Thorninger Herningvej

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981)

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) INDLEDNING BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup bymidte er i dag omfattet af i alt 7 byplanvedtægter.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Lokalplan nr Gefionscentret

Lokalplan nr Gefionscentret Lokalplan nr. 1.17 Gefionscentret INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Hvorfor lokalplan...3 Lokalplanens forhold til anden planlægning...4 Lokalplanens indhold...4 Lokalplanens retsvirkninger...5 Diverse

Læs mere

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune.

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 20, ISHØJ KOMMUNE I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20, februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. 5 1 BYPLANVEDTÆGTENS

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 74. Nørregade - Søndergade STADSARKITEKTEN I AALBORG JANUAR 1977

BYPLANVEDTÆGT NR. 74. Nørregade - Søndergade STADSARKITEKTEN I AALBORG JANUAR 1977 BYPLANVEDTÆGT NR. 74 Nørregade - Søndergade STADSARKITEKTEN I AALBORG JANUAR 1977 AALBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 74 Nørregade - Søndergade. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende

Læs mere

Lokalplan nr. 89. for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej

Lokalplan nr. 89. for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej Lokalplan nr. 89 for et område mellem Nordre Fasanvej og Guldborgvej Januar 1995 1 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold. Lokalplanen går ud på at erstatte den gældende lokalplan nr. 52 med tillæg, som åbner

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 9 SØNDERHALD KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT. For et område udlagt til centerudvidelsesområde i

Partiel byplanvedtægt nr. 9 SØNDERHALD KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT. For et område udlagt til centerudvidelsesområde i Partiel byplanvedtægt nr. 9 SØNDERHALD KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT For et område udlagt til centerudvidelsesområde i Assentoft by ved hovedvej A16, øst for Assentoft kirke. SØNDERHALD KOMMUNE. Partiel byplanvedtægt

Læs mere

KOMMUNE BOGENSE PART IEL BYP LANVE DTIEGT NR.8 OMRÅDE MELLEM JERNBANEGADE, ADELGADE OG VESTERGADE

KOMMUNE BOGENSE PART IEL BYP LANVE DTIEGT NR.8 OMRÅDE MELLEM JERNBANEGADE, ADELGADE OG VESTERGADE BOGENSE KOMMUNE PART IEL BYP LANVE DTIEGT NR.8 OMRÅDE MELLEM JERNBANEGADE, ADELGADE OG VESTERGADE Ib Andersen og E.Juul Møller AIS Den 5.april 1974 ByplankonSulenter. Ax~kitektex~M.A.A 11 Sag nr.bgs 22.o

Læs mere

Lokaiplan nr. 2.14. Humbie. Område/n.ddef ing. Lokalplaner

Lokaiplan nr. 2.14. Humbie. Område/n.ddef ing. Lokalplaner Sj Lokaiplan nr. 2.14 Humbie.... ~ Område/n.ddef ing Lokalplaner . Forslag til lokalpian nr. 2.14 Beskrivelse af lokaiplanens indhold. Formålet med lokaiplanen er, at tilvejebringe det planmæssige grundlag

Læs mere

SVANEVEI :/~~\ M LOKALPLAN NR NMANDS: BARKEN

SVANEVEI :/~~\ M LOKALPLAN NR NMANDS: BARKEN :/~~\ M SVANEVEI BLOMSTERVANG DUNHAMMERVETT^ LOKALPLAN NR. 106 2NMANDS: BARKEN ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 106 for et område ved Bymarken Dommervænget REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Forhold til anden planlægning

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 57. Vedr. et område beliggende langs Sofiendalsvej mellem Bygaden og Skelagervej STADSARKITEKTEN I AALBORG APRIL 1974

BYPLANVEDTÆGT NR. 57. Vedr. et område beliggende langs Sofiendalsvej mellem Bygaden og Skelagervej STADSARKITEKTEN I AALBORG APRIL 1974 BYPLANVEDTÆGT NR. 57 Vedr. et område beliggende langs Sofiendalsvej mellem Bygaden og Skelagervej STADSARKITEKTEN I AALBORG APRIL 1974 BYPLANVEDTÆGT NR. 57. Sofiendalsvej, Hasseris. Byplanvedtægt for

Læs mere

Lokalplan. nr Område ved Slotsgade og Narrebrogade. - HOLSlElRO KOMMUNE

Lokalplan. nr Område ved Slotsgade og Narrebrogade. - HOLSlElRO KOMMUNE Lokalplan nr. 112 - HOLSlElRO KOMMUNE Område ved Slotsgade og Narrebrogade HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 172 FOR ET OMMDE VED SLOTSGADE OG NØRREBROGADE 20 - REDEGgRELSE : Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 180 For et område ved Helsingørsgade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej Vejlé kommune. Teknisk forvaltning December 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej.~ ) VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING November 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligområde ved

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

Lokalplan nr for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej

Lokalplan nr for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej Lokalplan nr. 118 for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej April 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens baggrund Lokalplanen udlægger området mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens

Læs mere

Lokalplan 28. Vest for Rungsted Havn. Ewaldshave

Lokalplan 28. Vest for Rungsted Havn. Ewaldshave Lokalplan 28 Vest for Rungsted Havn Ewaldshave I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975 fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. FORMAL : 1. Hensigten med

Læs mere

LDKALPLAN NR. 1.5 FOR LANGÅ BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979

LDKALPLAN NR. 1.5 FOR LANGÅ BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979 LDKALPLAN NR. 1.5 FOR LANGÅ BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979 . 1. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 1.5 FOR LANGÅ BY I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR. 1-12 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Redegørelser: Beskrivelse af lokalplanens indhold... 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 66. for et område ved Mariendalsvej

Lokalplan nr. 66. for et område ved Mariendalsvej Lokalplan nr. 66 for et område ved Mariendalsvej September 1989 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på, at området, der hidtil har været anvendt til lettere erhverv, skal kunne nybebygges

Læs mere

et område i Dragør kommunes sydlige del

et område i Dragør kommunes sydlige del BYPLANVEDTÆGT NR. 1A Byplanvedtægt for et område i Dragør kommunes sydlige del Partiel byplanvedtægt nr. l A for et område i Dragør kommunes sydlige del. Byplanvedtægt for et område mellem Krudttårnsvej,

Læs mere

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I TIM BY. Februar Rettet i juni 1974 og februar 1975.

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I TIM BY. Februar Rettet i juni 1974 og februar 1975. R I N G K Ø B I N G K O M M U N E PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I TIM BY Februar 1974. Rettet i juni 1974 og februar 1975. RINGKØBIN-G KOMMUNE l PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRÅDE

Læs mere

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej Lokalplan nr. 88 for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej December 1994 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre

Læs mere

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 2-19 TAGBOLIGER VED NYLANDSVEJ INDHOLD side Redegørelsen... 3 Forhold til anden planlægning 5 Retsvirkninger... 8 Lokalplanen... 11 Lokalplan

Læs mere