Leverandørmøde 28. august 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leverandørmøde 28. august 2017"

Transkript

1 Leverandørmøde 28. august september 2017 /Henriette Eskelund Markedsdialog august 2017 Digitaliseringsstyrelsen afvikler markedsdialog om det foreløbige udbudsmateriale om Næste generation Digital Post - i perioden fra 22. august til den 11. september I den forbindelse har der været inviteret til leverandørmøde 28. august Nedenfor er et referat fra dagen, hvor 66 havde tilmeldt sig. Forinden mødet kunne leverandørerne rekvirere det foreløbige udbudsmateriale samt en spørgeramme via mail til: naestedigitalpost@digst.dk. Det er fortsat muligt at rekvirere materialet frem til 11. september 2017, hvor der ligeledes er frist for skriftlige kommentarer, der skal sendes til mailen ovenfor. Referat fra dialogmøde med leverandører 28. august 2017 Dagen blev indledt med et oplæg om retning, status og tidsplan for udbuddet af Næste generation Digital Post samt formål med markedsdialogen, jf. link til slides gennemgået på dagen nedenfor. Efter indledningen blev mødet afviklet i to spor: 1) vedr. teknik og 2) vedr. forretning. Hertil havde Digitaliseringsstyrelsen ligeledes forberedt slides, jf. link til dagens præsentationer: I. Referat spor 1 Kravspecifikation Digitaliseringsstyrelsen gennemgik udvalgte dele af kravspecifikationen jf. præsentationen på projektets side: Post/Naeste-generation-Digital-Post/dialog/Leverandoermoede-August-2017 Spor 1: Spørgsmål og kommentarer fra salen - Er Digitaliseringsstyrelsen blevet inspireret til arkitekturen fra udlandet? - Digitaliseringsstyrelsen har i analysefasen set på lignende løsninger i flere lande, bl.a. de nordiske lande, og set på de retninger, som EU bevæger sig i for så vidt angår arbejdet med eprocurement og edelivery. Den skitserede arkitektur er dog ikke set helt magen til andre steder.

2 Side 2 af 8 - Er Digital Post-løsningen omfattet af krigsreglen, eller kan en cloudløsning anvendes? - Digitaliseringsstyrelsen vil gerne give mulighed for, at løsningen kan etableres med anvendelse af cloud-løsninger, men arbejder fortsat på afklaring af krigsreglens eventuelle anvendelse. - Hvorfor er det valgt at begrænse antallet af mulige modtagepunkter for myndighederne? - Det konstateres, at nogle myndigheder har rigtig mange afhentningssystemer og vurderer, at oprydning vil være formålstjenlig. - Hvis man som myndighed har flere/har brug for flere afhentningspunkter end de fire, der bliver mulighed for, hvad gør myndigheden så? - Myndigheden skal udpege ét af afhentningssystemerne til det primære, og på baggrund af den afhentning selv fordele internt. - Er komponentopdelingen udtryk for, at Digitaliseringsstyrelsen gerne vil kunne videreudvikle på de enkelte dele? - Ja, Digitaliseringsstyrelsen vil gerne kunne videreudvikle på de enkelte dele, fx kontaktregisteret med henblik på en bredere brug af løsningen end blot til Digital Post. - Er der sat projekter i gang ifht. borger.dk og virk.dk og etablering af brugergrænseflader der? - Ja, der er etableret projekter, som skal tilvejebringe brugergrænsefladerne, og det vil kræve et tæt samarbejde mellem den kommende leverandør af

3 Side 3 af 8 Digital Post-løsningen og leverandørerne af brugergrænseflader til borger.dk og virk.dk. - Løsningen vil understøtte DP2-snitflader hvad med DP1-snitflader? - Digitaliseringsstyrelsen er ved at undersøge, hvor mange myndigheder, der anvender hhv. DP1 og DP2 snitflader. Det kan være, at det skal være understøttelse af DP1-snitflader i stedet, hvis det viser sig at det kun er et fåtal som anvender DP2-snitflader i dag. - Er det korrekt forstået, at der kun er tale om, at posten fra de offentlige myndigheder skal migreres, men ikke posten fra fx banker i e-boks egen løsning. - Ja, det er korrekt. - Hvad er ambitionsniveauet i forhold til kvitteringer og digital forkyndelse? - Åbningskvitteringer, som de findes i den nuværende løsning, og som danner udgangspunkt for digital forkyndelse i dag, er ikke i scope for den nye løsning, hvorfor der skal findes en anden model for implementering af såkaldt forenklet digital forkyndelse, f.eks. via udvidet information i hændelsesloggen. - Det er specificeret, at meddelelsen både kan ses som HTML og som et bilag, fx pdf, hvad er det bindende her? - Er det intentionen at gå væk fra papir-formatet /PDF? - Dette er under afklaring også set i lyset af muligheden for kommercielle visningsklienter, kan dynamisk indhold i HTML blive en udfordring. - Når PDF skal migreres, så giver det en udfordring, når det skal vises via nye visninger baseret på meddelelsesformatet.

4 Side 4 af 8 - Løsningen bliver forventeligt, at der må migreres i det format, som der foreligger pt., men det er stadig under afklaring. - En af de største udfordringer bliver latency i det samlede system, med løstkoblede systemer/moduler. - Der er ikke store udfordringer i levering af selve API et mellem kerneløsningen og brugergrænsefladen, men der vil være brug for en godt defineret beskrivelse af denne - Hvor kommer meddelelsesformatet fra? - Dette er baseret på det nuværende format kombineret med erfaringer fra andre standarder/initiativer f.eks. edelivery og myndighedernes ønsker til mere intelligent brug af formatet. - Det ville være mere interessant at byde, hvis der fokuseredes på continuous development - hvad skal vi nå sammen igennem den tid, vi har sammen? Nogle højere ambitioner, kunne være godt. En model for hvad der skal køre i 2020, og hvad der kan videreudvikles, herunder større ambitioner på sigt. - I store træk vil løsningen skulle kunne det samme som man kan med Digital Post i dag set fra slutbrugernes synspunkt, så fokus er på at få det udviklet og idriftsat til Herudover har styrelsen også ønsker til fremtidige forbedringer og udvidelser fx i relation til bedre styring og udnyttelse af metadata i meddelelserne. - Ønskes der intellektuelle rettigheder til løsningen? Dette bør være meget tydeligt beskrevet i udbudsmaterialet. - Der henvises til beskrivelsen i det rekvirerede materiale, bilag 15.

5 Side 5 af 8 - Med den arkitektur der ligges op til, bliver det vanskeligt at anvende standardiserede komponenter i højere grad. - Det skal fremgå tydeligere hvad leverandørens ansvar er ift. opfyldelse af user stories, ligesom det nu fremgår for epics. - Projektet skal være opmærksomme på styringsmekanismerne der ligges op til delvis agil udvikling, men der kravspecificeres alligevel langt ned og der anvendes K02. - En eventuel fremtidig opdeling af løsningen i drift/videreudvikling vil kræve en betydelig indsats. II. Referat fra spor 2 - forretningsspor Spor 2: Spørgsmål og kommentarer fra salen - I forbindelse med migreringsfasen har Digitaliseringsstyrelsen overvejet at indgå aftaler omkring test op mod eksterne systemer? Hvor meget skal leverandøren stå for i den sammenhæng? Det må gerne præciseres mest muligt i det endelige udbud; hvad der er leverandørens opgave og hvornår den er løst. - Digitaliseringsstyrelsen tager spørgsmålet til efterretning og vil yderligere tydeliggøre hvordan samarbejde skal foregå i det endelige udbudsmateriale. Digitaliseringsstyrelsen gjorde opmærksom på at evnen til indgå i samarbejde med eksterne parter, vil være en efterspurgt kompetence hos den kommende leverandør. - I forhold til skæringsdatoen for overgangen til ny kontrakt og ophør af nuværende kontrakt: Hvordan er afhængighederne i tidsplanen til andre væsentlige komponenter, som Nem Log-in og MitID? Vil I præcisere hvordan vi skal arbejde op imod disse systemer?

6 Side 6 af 8 - Digitaliseringsstyrelsen vil præcisere dette i den endelig udbudsmateriale. - Klargøringen af myndighederne samt deres mange leverandører er en stor del af opgaven. Har I overvejet en længere overgang end et hurtigt skifte? Kan man overveje en mere gradvis indfasning? Og hvordan tænker I den organisatoriske udrulning og overgangen for borgere og virksomheder? - Det vil være nyttigt for leverandører at få præciseret det fremtidige leverandør-setup. - Digitaliseringsstyrelsen tager spørgsmålet til efterretning og vil gøre det mere tydeligt hvordan overgangen og indfasningen vil foregå, herunder leverandørens rolle. I forhold til udrulningen målrettet borgere og virksomheder, vil Digitaliseringsstyrelsen afvikle en kommunikationsindsats målrettet disse målgrupper. Det vil ske i forbindelse med overgangen til Næste generation Digital Post. Virksomhederne vil være inddraget tidligere, da en vis del af dem skal foretage ændringer i deres snitflader. - Kan leverandøren være med til at præge og bidrage til tidsplanen? - Digitaliseringsstyrelsen vil stille krav til rammerne for tidsplanen, mens leverandøren i høj grad vil skulle udarbejde en robust tidsplan. - I forhold til tilslutnings- og migreringsfasen: Hvornår forventer I, at myndighederne lægger om fra DP2 og hvornår skal de have taget de nye formater i anvendelse? Hvad er leverandørens eventuelle rolle i forhold til omlægningen? Og hvordan vil tilslutningen af myndighederne fremadrettet skulle varetages, vil der ske ændringer? Og vil der skulle ydes support til myndighederne i overgangen? - Der er udarbejdet en tidsplan, som peger på hvornår myndighederne forventes at skulle overgå til de nye formater. Langt størsteparten forventes at overgå til nyt format inden go-live. Digitaliseringsstyrelsen vil arbejde på at tydeliggøre ansvarsfordeling mellem leverandør, kunde og tilsluttende myndigheder. - Kan Digitaliseringsstyrelsen oplyse den økonomiske ramme for udbuddet?

7 Side 7 af 8 - Det er ikke muligt at oplyse rammen pt. Det vil blive meldt ud med offentliggørelsen af udbudsbekendtgørelsen i november Vil I offentliggøre udbudsmaterialet på engelsk? - Digitaliseringsstyrelsen vil overveje hvorvidt, der skal udarbejdes en vejledende oversættelse til engelsk. Udbudsmaterialet vil være på dansk. - Hvad er forventningerne i forhold til driften og særligt supporten af driften? Hvilken support er inkluderet i leverandørens opgave og hvilken er ikke en finansieret del, hvordan vil finansiereingen af fx support af 3. parts leverandører være? - Medsender I nuværende support statistik, som baggrund, der indikerer omfanget af forventet support. Og er det forventningen, at det vil stige i en periode? - Leverandøren skal levere support, vedligehold og drift for den samlede NgDP løsning. Support forventes afgrænset til at omfatte en servicedesk, mens øvrige support opgaver (2. og 3. level) håndteres som en del af vedligeholdelsesydelsen. - Hvordan håndterer I persondataforordningen, herunder erstatningsansvar? - Relevante krav relateret til implementering af persondataforordningen vil blive indarbejdet. - Vedr. ophørsbilag Digitaliseringsstyrelsen bør overveje at indarbejde en periode, hvor leverandøren garanteres drift.

8 Side 8 af 8 - Hvordan forholder I jer til drift i lande, der ikke er med i EU, fx i forbindelse med Brexit. - Som præsenteret i materialet er udgangspunktet pt. at data skal være placeret indenfor EU. Problemstilling vedr. Brexit overvejes, men umiddelbart vil det medføre at data ikke kan placeres i UK derefter. - Har Digitaliseringsstyrelsen gjort sig overvejelser omkring anvendelse af cloud og hvordan med den nuværende krigsregel? - Digitaliseringsstyrelsen stiller krav til driften, herunder sikkerhed, skalerbarhed, servicemål mv. Her indenfor er det op til leverandøren at tilbyde den mest fordelsagtige løsning. Krigsreglen er under afklaring. - Digitaliseringsstyrelsen anbefales at afsætte en ramme til videreudvikling, med henblik på at sikre fastholdelse af spidskompetencer i forbindelse med overgangen fra udvikling til drift. - Hvilke rettigheder til løsningen forestiller Digitaliseringsstyrelsen sig? - Digitaliseringsstyrelsen ønsker strategisk ejerskab til løsningen, herunder at kunne videreføre løsningen ved kontraktens udløb, jf. det rekvirerede foreløbige udbudsmateriale vedr. bilag 15.

Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen

Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen FDA2018 Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen Thomas Pedersen Digitaliseringsstyrelsen, CIU thope@digst.dk FDA Konference, 23. april 2018 Digital Dagsorden: Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Digital Post og NemPost er ikke det samme. NemPost leveres af firmaet Assemble A/S. Digital Post leveres af e-boks A/S.

Digital Post og NemPost er ikke det samme. NemPost leveres af firmaet Assemble A/S. Digital Post leveres af e-boks A/S. Notat Forvaltning: IT Dato: J.nr.: Br.nr.: 6. maj 2011 Udf rdiget af: BH Vedrłrende: Digital Post versus NemPost Notatet sendes/sendt til: Digitaliseringsstyregruppen Baggrund Som et led i arbejdet med

Læs mere

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail:

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af danskundervisning til voksne udlændingen m.fl. spørgsmål, svar og ændringer 3. oktober 2017

Jysk Fællesindkøb - Udbud af danskundervisning til voksne udlændingen m.fl. spørgsmål, svar og ændringer 3. oktober 2017 Jysk Fællesindkøb - Udbud af danskundervisning til voksne udlændingen m.fl. spørgsmål, svar og ændringer 3. oktober 2017 Udbudsmateriale Spørgsmål Svar Ændring af udbudsmaterialet 1. Udbudsmateriale afsnit

Læs mere

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Charlotte Jacoby, Kontorchef Helle Schade-Sørensen, Teknisk projektleder 3. oktober 2019 Agenda 1. Indflyvning

Læs mere

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5.

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5. Bilag 9 Punkt 13 Målepunkt Emne Spm. # Udsagn Svar type Svarmuligheder Kommentar Hjælpetekst Bedre betingelser for datadeling Nytteværdi 1 Den fælleskommunale rammearkitektur skaber bedre muligheder for

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer

Forslag til vedtægtsændringer Forslag til vedtægtsændringer OS2s nuværende organisering tager sit udgangspunkt i generalforsamlingsbeslutning d. 19. maj 2015. På generalforsamlingen 2016 blev resultatet af denne beslutning præsenteret

Læs mere

Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program.

Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program. Notat 5. oktober 2016 KDK/Peter Hjuler Christensen Leverandørmøde vedr. Næste generation Digital Post 26. september 2016, Hotel Scandic, København Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef,

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget 3. januar 2013 Nyhedsbrev Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget en ny konkurrencelov, som indfører mulighed for fængselstraf i kartelsager

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/3 2016 MARIE BILDE, RAMBØLL OPLÆGGETS INDHOLD Litteraturstudiets formål samt lovgivning i en dansk kontekst

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier

Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier Opdateret maj 2017 Indhold Indledning... 2 Opgaven... 2 Målgruppe... 2 Tidsrum for levering...

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA. IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016

ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA. IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016 ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA ADGANG TIL EGNE DATA IT-Arkitekturrådet, 2. maj 2016 Baggrund Udstilling af kommunens udvalgte sagsdata på borger.dk (Borger.dk-option i udviklingskontrakten for

Læs mere

MedComs infrastrukturopgaver status og det videre arbejde

MedComs infrastrukturopgaver status og det videre arbejde Bilag 5 22. november 2007/Lars Hulbæk MedComs infrastrukturopgaver status og det videre arbejde 0. Indstilling Det indstilles til SDSDs bestyrelse, at Status for MedComs varetagelse af de af SDSD igangsatte

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem.

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem. Referat 11. december 2017 Informationsmøde om Næste generation Digital Post Mandag den 11. december 2017 kl. 13.00 15.30 I DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704, København V. Udbudsbekendtgørelse nr. 2017/S

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler Nyhedsbrev til abonnenter - Juli 2017 Kasserede EU-regler Som vi kunne fortælle om i årets første nyhedsbrev (januar 2017), så er 2017 det vigtige år for den Køretøjssikkerhedspakke, man i 2014 besluttede

Læs mere

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2019-2020 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2019-2020. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Bilag A Tilbudsevalueringen

Bilag A Tilbudsevalueringen Bilag A Tilbudsevalueringen 1. TILDELINGSKRITERIET Tildelingskriteriet er bedste forhold mellem pris og kvalitet. Ordregiver vil i den forbindelse lægge følgende underkriterier til grund: 1) Kvalitet 45

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte

Læs mere

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN Strategisk rapport Svarprocent: 92% (1917/2083) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Plotdiagram af Trivsel og motivation

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2017. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Forberedelse og udbud af elbusdrift i Roskilde. Jeppe Gaard, Kontraktchef, MOVIA

Forberedelse og udbud af elbusdrift i Roskilde. Jeppe Gaard, Kontraktchef, MOVIA Forberedelse og udbud af elbusdrift i Roskilde Jeppe Gaard, Kontraktchef, MOVIA Beslutningsproces for elbusser i Roskilde Roskilde Kommune beslutter at Movia skal gå videre med at udbyde busdrift som el

Læs mere

Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post

Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post Næste generation Digital Post, 2016 Indhold Indledning... 2 Kap. 1 Formelle rammer... 3 Kap. 2 Vision og formål... 3 Kap. 3 Næste generation

Læs mere

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Frit leverandørvalg Skive Kommune Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Marts 2011 1. Baggrund... 3 2. Leverandørmateriale... 3 3. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema for puljen 14.69.01.10 Etablering af kommunalt forankrede koordinerende sikkerhedskonsulenter. Ansøgningsskemaet findes på ministeriets hjemmeside http://uim.dk/puljer/. Skemaet skal sammen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statens brug af konsulenter (beretning nr. 20/2013) 7. august 2017

Læs mere

Status version hjemmepleje-sygehusstandarder

Status version hjemmepleje-sygehusstandarder Status version 1.0.3 hjemmepleje-sygehusstandarder Kort præsentation af indhold i 1.0.3. Resultat af fagligt og teknisk review Resultat af indstilling til beslutning om idriftsættelse version 1.0.3 MedCom

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 72%

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 72% Oddervej beelser: 426 FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 72% Om rapporten OM RAPPORTEN Rapportens opbygning 01 Kommune har i perioden oktoberdecember 2013 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt

Læs mere

Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, 2016

Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, 2016 Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, Sammenfatning I er erhvervsskoleelevers trivsel målt for anden gang. Elevernes trivsel præsenteres i følgende indikatorer: Egen indsats og motivation, Læringsmiljø,

Læs mere

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Hłringssvar vedr. ny styrelsesvedt gt for de kommunale dagtilbud 0-5 r samt forvaltningens indstillinger Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Antal repr

Læs mere

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Vejledning om Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Ansøgningsfrist: 16. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 2013/1 LSF 132 (Gældende) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00941 Fremsat den 6. februar 2014

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede, 30. oktober 2018 1. Velkommen til webinaret

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

Navision Stat 9.3. Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/kkp Dato

Navision Stat 9.3. Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/kkp Dato Side 1 af 12 Navision Stat 9.3 ØSY/kkp Dato 22.02.2019 Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter Overblik Formål Dokumentet supplerer Elektronisk fakturering manualerne for hhv. køb og opsætning med

Læs mere

afsagt den 7. december 2018

afsagt den 7. december 2018 ØSTRE LANDSRET KENDELSE afsagt den 7. december 2018 Sag BS-34302/2018-OLR (14. afdeling) Orion Corporation (advokat Nicolaj Josua Kleist) mod Lægemiddelstyrelsen (advokat Rass Markert Holdgaard) Landsdommerne

Læs mere

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer?

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer? Rummelige miljøgodkendelser Lovgivningsmæssige hindringer? Baggrund Retsgrundlaget Rummelighed hindringer eller muligheder? INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE

Læs mere

Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser

Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser Katalog til bestilling af ad hoc-ydelser 1 STATENS EREKRUTTERING AD HOC-YDELSER Dette dokument beskriver, hvilke ad hoc-ydelser HR Manager Talent Solution (leverandøren) tilbyder i forbindelse med implementeringen

Læs mere

Notat. Vedr.: Open Source. Til: Direktionen. Den: /BH. Randers Kommune

Notat. Vedr.: Open Source. Til: Direktionen. Den: /BH. Randers Kommune Randers Kommune Notat Vedr.: Open Source Til: Direktionen Den: 6.9.2009/BH 1. Baggrund I forbindelse med drłftelse af forslag til digitaliseringsstrategi har direktionen bedt om en kort redegłrelse vedr.

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere Gør tanke til handling VIA University College TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere v/ og Ulla Ravn 23. Januar 2019 1 Dagens program 9.00 9.45 Velkomst, præsentation og regler og rammer for praktikken

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 55/4 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/293 af 1. marts 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 850/2004 om persistente organiske miljøgifte for så vidt angår bilag I (EØS-relevant

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo Dagsorden og referat Dato: 14. september 2016 Tidspunkt: 18.30 21.00 Sted: Afd. Lindegård på lærerværelset Mødeleder: HD Referent: SNL Deltagere: Forældre: Henriette Døssing, Malene Bidstrup Pedersen,

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN

PERSONDATAFORORDNINGEN PERSONDATAFORORDNINGEN PRIVATLIVSPOLITIK Denne gennemgang af Grundejerforeningen Langebjergs politik for behandling af persondata er opdelt i en beskrivelse af generelle bestemmelser og særskilte beskrivelser

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er

Bilag : Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.3.2: Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er Udfordring Eksport bidrager til danske virksomheders konkurrenceevne, ligesom danske virksomheder skal være trimmet

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE Frivillighedsrådet September 2018 FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR PERIODEN 2018-2021 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet - Formål og opgaver Kommissorium:

Læs mere

DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL

DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL Nedenfor ses en samlet forandringsmodel for omtankeonline.dk som indeholder de kompetencemæssige mekanismer og didaktiske strategier, der peger henimod de 4 overordnede kompetencemål,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 64%

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 64% Randersvej beelser: 396 FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Svarprocent: 64% Om rapporten OM RAPPORTEN Rapportens opbygning 01 Kommune har i perioden oktoberdecember 2013 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden AFGØRELSE TRUFFET AF ADMINISTRATIONSRÅDET FOR EF-SORTSMYNDIGHEDEN af 25. marts 2004 om gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1049/2001

Læs mere

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Tidsrum: 10-12.30 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø 1 Velkomst og opsamling siden sidst, herunder debatarrangement d. 3. marts Nyt medlem

Læs mere

Strukturering af Informationer til AnalyseformŒl

Strukturering af Informationer til AnalyseformŒl Datawarehouse og Knowledge Management Strukturering af Informationer til AnalyseformŒl AALBORG UNIVERSITET MASTER i INFORMATIONSTEKNOLOGI, INDUSTRIEL IT (MII) PROJEKT GRUPPE: IT i BYGGERIET & IT i INDUSTRIEL

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 Senest redigeret d. 14. marts 2017 Godkendt i Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg d. 20. marts 2017 og Udvalget Uddannelse og Job d. 22. marts 2017

Læs mere

Præsentation af Sunddataplatformen fremtidens adgang til sundhedsdata

Præsentation af Sunddataplatformen fremtidens adgang til sundhedsdata Præsentation af Sunddataplatformen fremtidens adgang til sundhedsdata Malene Højsted Kristensen, Afdelingschef Sundhedsanalyser, monitoreringer og lægemidler Perspektiver på data 1. Perspektiv på sundhedsdata

Læs mere

ios og Android Vejledning

ios og Android Vejledning ios og Android Vejledning 1. Opret konto side 2 2. Log ind, log ud og homeskærm side 4 3. Stamoplysninger side 7 4. Profil side 10 5. Sådan opretter du en historie side 15 6. Historie oversigt side 24

Læs mere

Vejledning om ansøgning til: Sammenhængende uddannelsesforløb (introduktions- og hoveduddannelse) i Psykiatri - GENOPSLAG

Vejledning om ansøgning til: Sammenhængende uddannelsesforløb (introduktions- og hoveduddannelse) i Psykiatri - GENOPSLAG Vejledning om ansøgning til: (introduktions- og hoveduddannelse) i Psykiatri - GENOPSLAG I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til sammenhængende uddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Hvis der er søgt tilskud fra andre puljer eller tilskudsgivere til projektet, angives år, ansøgt og evt. opnået beløb samt tilskudsgiver her.

Hvis der er søgt tilskud fra andre puljer eller tilskudsgivere til projektet, angives år, ansøgt og evt. opnået beløb samt tilskudsgiver her. Ansøgning Pr ojektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Navn og e-mail adr esse på tilskudsansvar lig Or ganisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations navn

Læs mere

Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagen afgøres i: Økonomiudvalget

Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagen afgøres i: Økonomiudvalget Økonomiudvalget Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagsnr.:14/5572 Sagen afgøres i: Økonomiudvalget Sagsbeskrivelse: Skolebestyrelsen ved Ullerup Bæk Skolen har ansøgt om at indgå 2 aftaler om reklamefinansiering

Læs mere

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps Vikard kning p ldreomr det - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps 22. december 2009 Indledning ldreomr dets brug af vikarer er meget forskellig fra omr de

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd Spørgsmål & Svar Udbud af RIPA-Syd Region Syddanmark har modtaget spørgsmål vedrørende udbud af RIPA-Syd. Spørgsmålene, der er anonymiseret, kan være modtaget både mundtligt eller skriftligt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke 4 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre anvendelse af ca. 1240 m² landbrugsjord til havejord, der ligger på matr.nr. 347 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs Sønderborg

Læs mere

GENERELT REFERAT OG M LBARE KRAV:

GENERELT REFERAT OG M LBARE KRAV: 2012 TEKNISK AFDELING Time-/sagsstyring Kravspecifikation FASE 1 - DATO D. 03.08.2012 GENERELT REFERAT OG M LBARE KRAV: ANBEFALET BREDDE FOR DESIGNET: MAX. 850 PIXEL SIDEN CENTRERES P SK RMEN FOR USABILITY

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse s guide til cyberdilemmaøvelse Øvelsen er udarbejdet af Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse i samarbejde med Center for Cybersikkerhed Guide til dilemmaøvelse Cybersikkerhed Velkommen til Beredskabsstyrelsens

Læs mere

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget Til lovforslag nr. L 118 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. april 2017 Forslag til Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Læs mere

Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som

Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som PRIVATLIVSPOLITIK I DEN DANSKE ISRAELSMISSION 1 Generelt Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led

Læs mere

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg. PU møde 10. marts Kl Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg. PU møde 10. marts Kl Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 10. marts 2016. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet 1. sal i Hundige Kirke Alle mødt - afbud fra Arne Nielsen Mødepunkt Beslutning 1 Nyt sognehus i Karlslunde

Læs mere

DRIFTSAFTALE Introduktion til den nye standarddriftsaftale. Advokat Kim G. Hansen, Integra Advokater

DRIFTSAFTALE Introduktion til den nye standarddriftsaftale. Advokat Kim G. Hansen, Integra Advokater DRIFTSAFTALE 2017 Introduktion til den nye standarddriftsaftale Advokat Kim G. Hansen, Integra Advokater Baggrund Overvejelser om en standarddriftsaftale gennem flere år Uformelle drøftelser førte til

Læs mere

ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN

ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR 2017.04.06 WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN INDHOLD 14.30-14.40 Hvad er nudging kort introduktion 14.40-14.50 Nudging håndhygiejne en case (Lars)

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

Store husdyrbrug. I kommuneplanlægningen

Store husdyrbrug. I kommuneplanlægningen Store husdyrbrug I kommuneplanlægningen Statslige interesser i planlægningen Store husdyrbrug Planlovens 11a, nr. 11. Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for beliggenheden af arealer til lokalisering

Læs mere

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond LOV nr 384 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/010167 Senere ændringer til

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser NOTAT 4. november 206 Initiativ : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser J.nr. 2065000348 Metoder og Virkemidler (MV) TR og Data og analyse (ADA) PLJ og KCA Indhold Resume...3 Indledning...7

Læs mere