Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg"

Transkript

1 Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

2

3 Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld og uundværlig rolle i de fleste menneskers liv. Familie og nære personer er nemlig med til at forme vores liv, og er en del af vores identitet og historie. For de fleste mennesker, er det da også de tætte sociale relationer, der danner grobund for et godt liv i balance. I Ringkøbing-Skjern Kommune er de pårørende lokale helte, der styrker sammenholdet og gøre det trygt at bo her. Vi tror på, at de gode løsninger skabes i tæt samarbejde mellem kommunens ansatte, borgeren selv og dennes pårørende. Vi tror også på, at det gode samarbejde skabes i en anerkendende og tillidsfuld tilgang, hvor respekten for hinandens betydning er grundværdier. Endelige tror vi på, at det gode samarbejde skabes med udgangspunkt i et fælles ansvar ansvar i eget liv og ansvar til at være noget for sine omgivelser. Ringkøbing-Skjern Kommunes værdier for samarbejdet med de pårørende er udformet med det formål at skabe en fælles ramme for inddragelsen af pårørende. En inddragelse, der tager udgangspunkt i respekten for den enkelte borgers ret til selvbestemmelse. En inddragelse, der tager udgangspunkt i respekten for de pårørendes indsigt og viden om borgerens livshistorie. Og en inddragelse, der tager udgangspunkt i respekten for de ansattes fagprofessionelle tilgang. Hvem er de pårørende? Det at være pårørende, er noget der angår de fleste af os. Men det er slet ikke sikkert, at vi opfatter os selv som pårørende. De fleste af os tænker bare, at vi er i familie med hinanden eller nære venner, og at vi blot hjælper vores ægtefælde, forældre, børn eller nære ven. Generelt må man sige, at ordet pårørende ofte først bruges, når der er noget galt - det vil sige, når man begynder at skulle hjælpe med noget ud over det sædvanlige. Ofte fordi den/dem man er pårørende til ikke længere selv kan. I Ringkøbing -Skjern Kommune definerer vi pårørende som de personer, som den enkelte borger er knyttet til med følelsesmæssige bånd, eksempelvis forældre, børn, kæreste, ægtefælle, ven eller nabo.

4 Borgeren i Centrum Borgeren i centrum Det er borgeren der er omdrejningspunkt for samarbejdet med de pårørende. Inddragelse og samarbejde med pårørende sker derfor altid med udgangspunkt i borgerens Borgeren ønsker og samtykke. i Centrum Det er særligt i de situationer, hvor borgere med handicap eller sygdom, der gør det svært at udtrykke egne ønsker og behov, at pårørende og professionelle har et særligt ansvar for at tage udgangspunkt i borgerens individuelle behov. Det borgeren er der er Pårørende Støtte til pårørende Pårørende er både følelsesmæssigt og praktisk Pårørende involveret både i følelsesmæssigt borgerens liv, og og kan praktisk i kortere involveret eller i borgerens længere perioder liv, og kan opleve i kortere et eller stærkt længere pres perioder i forhold føle til et denne stærkt rolle. pres Ring-købing-Skjern denne rolle. Ringkøbing-Skjern Kommune har derfor Kommune fokus har forhold til på derfor at møde fokus de på pårørende at møde de med pårørende åbenhed med og anerkendelse. åbenhed og anerkendelse. De pårørende De skal pårørende føle sig skal velkomne føle sig velkommen og medinddraget og medinddraget af kommunen af kommunen - spørgsmål intet spørgsmål eller bekymring eller bekymring må være må være - intet for lille at bringe op. Professionelle Kommunens medarbejdere og de pårørende har forskellige relationer til borgeren og dermed roller. Medarbejderne er professionelle inden for deres område og har som overordnet opgave, i samarbejde med borgeren og de pårørende, at hjælpe og støtte med såvel praktiske- som sundhedsfaglige opgaver. Medarbejderne har derfor en fagprofessionel tilgang i modsætning til de pårørende, som ofte har en følelsesmæssig tilgang. Det er vigtigt at anerkende og respektere denne forskel. De forskellige relationer til borgeren gør det vigtigt at afstemme forventninger omkring, hvornår pårørende og professionelle på forskelligvis kan understøtte borgeren.

5 Værdier for samarbejdet med pa rørende Tre værdigsætninger er centrale for det gode samarbejde mellem borgere, pårørende og medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Respekt og anerkendelse Det er vigtigt at samarbejdet mellem borger, pårørende og personale bygger på respekt og anerkendelse af hinandens betydning og roller. Tillid og ansvar Det er et fælles ansvar for pårørende og personale at få etableret og vedligeholdt en gensidig tillid. Det skal være helt legitimt at få bekræftet sin tillid ved eksempelvis at spørge og få svar på, hvorfor personalet løser deres opgave på en bestemt måde. Åbenhed Det er synligt og tydeligt, hvilken hjælp og støtte borgeren kan forvente at modtage fra kommunen. Det er i orden at spørge, og vi lytter til hinanden. Derfor er det vigtigt, at alle parter er åbne i mødet med hinanden.

6 Borgerens ret til selvbestemmelse Samarbejdet med de pårørende er underlagt lovgivningsmæssige bestemmelser om tavshedspligt. Tavshedspligten giver borgeren krav på fortrolighed fra medarbejdernes side og mulighed for at bestemme, om helbredsoplysninger må videregives. I forhold til samarbejdet med de pårørende betyder det, at det til enhver tid er borgeren, der afgør om - og i så fald hvordan - de pårørende skal inddrages. Tavshedspligt Reglerne om tavshedspligt er beskrevet i flere forskellige lovgivninger, eksempelvis i forvaltningslovens 27 og Sundhedslovens kapitel 9. Borgerens ægtefælle, samlever, nære slægtninge og andre pårørende er i juridisk forstand "uvedkommende" i forhold til borgerens helbredsoplysninger m.v. Selvom det - især ved alvorlige og livstruende sygdomme - kan have stor betydning, at pårørende er bekendte med sygdomsforhold og indgår i behandlingsforløbet, skal borgeren give samtykke til, at pårørende får fortrolige oplysninger om borgeren. Sundhedspersonale må altså ikke give oplysninger om borgeres forhold til pårørende "under fire øjne", uden at borgeren får noget at vide om samtalen. Værgemål og fuldmagt Der er grundlag for at iværksætte en ansøgning om værgemål, hvis borgeren kommer i en situation, hvor evnen til at handle fornuftsmæssigt - eksempelvis på grund af sygdom eller ulykke - gør at borgeren har behov for, at andre træffer beslutninger på dennes vegne. Ofte er det pårørende, som søger om værgemål, og samtidig beskikkes som værge for borgeren. Det er Statsforvaltningen, der afgør om værgemålsansøgningen kan godkendes. Man kan læse mere om værgemål på Statsforvaltningens hjemmeside: En anden løsning end værgemål, kan gå via udarbejdelsen af en fuldmagt. At give en person fuldmagt betyder, at borgeren giver en anden person ret til at handle på sine vegne inden for et bestemt område. Den person, der gives fuldmagt, kaldes fuldmægtigen. Den fuldmægtige får ret til at træffe beslutninger og aftaler på borgerens vegne. Man kan læse mere om fuldmagter på Ældresagens hjemmeside:

7 Hvem skal man kontakte i hvilke situationer... I Ringkøbing-Skjern Kommune er det Myndighedsafdelingen, der varetager visitation til hjemmehjælp, sygepleje, hjælpemidler, ældreboliger, plejeboliger, genoptræning, mm. Myndighedsafdelingen visiterer ud fra kvalitetsstandarder og ud fra en individuel vurdering. Herunder er givet en række eksempler på, i hvilke situationer man som borger eller pårørende kan kontakte Myndighedsafdelingen. Borgeren bor i eget hjem, men har behov for et daghjemstilbud på ét af kommunens aktivitetscentre Kontakt Myndighedsafdelingen og hør om muligheden for en tidsbegrænset daghjemsplads. Borgeren har svært ved at klare sig selv og har brug for hjælp og støtte derhjemme Kontakt Myndighedsafdelingen og hør om mulighederne for hjemmehjælp, hjælpemidler og/eller boligændringer. Borgeren har behov for vedligeholdende træning eller genoptræning Kontakt Myndighedsafdelingen og hør om muligheden for træning eller genoptræning. Borgeren kan ikke længere klare sig selv og har behov for at flytte til en bolig med personale Kontakt Myndighedsafdelingen og hør om muligheden for en plejebolig. For pårørende findes der også en række tilbud og muligheder i forhold til hjælp og støtte. Herunder ses et udpluk af disse: Myndighedsafdelingen kan kontaktes på hverdage i tidsrummet mellem 8-9 på telefon: Pårørendegrupper til borgere med demens. Kontakt demenskoordinatorerne på tlf eller eller læs mere i denne pjece: Beboer- og pårørenderåd på de enkelte plejehjem. Kontakt lederen på det enkelte plejehjemmet. Vågetjenesten: Læs mere i denne pjece: Frivillig/Vaagepjece-2014.pdf Aflastningstjenesten: Læs mere i denne pjece: Borger/Frivillig/Aflastningstjenesten%20RKSK-2015.pdf Sorgstøtteguide. Læs mere på denne hjemmeside: sorgstoetteforside/sorgstoette_kopi_guide/sorgstoetteguide1.aspx Frivillige organisationer i kommunen. Læs mere på denne hjemmeside: Misbrugsafdelingen. Læs mere om kommunes tilbud på misbrugsområdet:

8

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE: VISITATIONSREGLERNES ANVENDELSESOMRÅDE:...2 LOVGRUNDLAG:...2 KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte Pårørendepolitik for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte 2 Forord Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk kan både kan give støtte, omsorg og bidrage med praktisk

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2017. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier

Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier Leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Gladsaxe Kommune: Ansøgningsvejledning og godkendelseskriterier Opdateret maj 2017 Indhold Indledning... 2 Opgaven... 2 Målgruppe... 2 Tidsrum for levering...

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 5: Frihed og Ansvar At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for par,

Læs mere

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune Tilbud til p rłrende til senhjerneskadede i Randers Kommune Udarbejdet af: Tina Bruhn og Lone Aagaard Juni 2009 2 Rehabiliteringsenheden Baggrund P rłrende til senhjerneskadede har et behov for viden og

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Pårørendepolitik. Rammer for samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på sundhedsog omsorgsområdet i Esbjerg Kommune

Pårørendepolitik. Rammer for samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på sundhedsog omsorgsområdet i Esbjerg Kommune SUNDHEDSPOLITIKKEN 2015-2020 [ 1 ] Pårørendepolitik Rammer for samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på sundhedsog omsorgsområdet i Esbjerg Kommune [ 2 ] Forord Et fælles ansvar I Sundhed

Læs mere

Overordnet koncept for fremtidens plejecentre i Skanderborg Kommune - udmøntning af Plejeboligplanens struktur og fokusomra der

Overordnet koncept for fremtidens plejecentre i Skanderborg Kommune - udmøntning af Plejeboligplanens struktur og fokusomra der Overordnet koncept for fremtidens plejecentre i Skanderborg Kommune - udmøntning af Plejeboligplanens struktur og fokusomra der Plejeboligplanen Plejeboligplanen blev vedtaget i Byrådet den 29. april 2015

Læs mere

Hjælp i hjemmet og andre ydelser på ældre- og sundhedsområdet

Hjælp i hjemmet og andre ydelser på ældre- og sundhedsområdet Servicedeklaration 2019: Hjælp i hjemmet og andre ydelser på ældre- og sundhedsområdet 1 1. Forord Næstved Kommune har udarbejdet denne servicedeklaration for at give dig indblik i, hvordan kommunen arbejder

Læs mere

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens lovgrundlag? 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om tr ning i kommuner og regioner. Hvad er form let med At sikre en m lrettet,

Læs mere

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted Velkommen til Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej 3-5 9381 Sulsted Velkommen Jeg og medarbejderne på plejehjemmet Toftehaven vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, du og dine pårørende vil befinde jer

Læs mere

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Så meget er en genstand 1 pilsner (33 cl) 1 glas vin (12 cl) 1 glas hedvin (8 cl) 1 glas spiritus (4 cl) 1 guldøl indeholder ca. 1 ¼ genstand 1 stærkere øl

Læs mere

PÅRØRENDEPOLITIK. for Hvidovre Kommune

PÅRØRENDEPOLITIK. for Hvidovre Kommune PÅRØRENDEPOLITIK for Hvidovre Kommune 2 Indhold Find rundt side 4 Indledning side 6 Borgeren i centrum side 7 Pårørende side 8 Personale side 9 Værdier og det gode samarbejde side 10 En fælles opgave side

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Hospice Limfjord Kompagnigade 11, 7800 Skive 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Frit leverandørvalg Skive Kommune Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Marts 2011 1. Baggrund... 3 2. Leverandørmateriale... 3 3. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Kvalitetsstandarder på ældreområdet Randers Kommune Bind 1 2010 1

Kvalitetsstandarder på ældreområdet Randers Kommune Bind 1 2010 1 Kvalitetsstandarder p ldreomr det Randers Kommune Bind 1 2010 1 Indledning... 3 Om kvalitetsstandarder... 3 ldreomr dets v rdier og m ls tning... 3 Hvorn r kan borgeren f hj lp?... 4 Hvordan f r man hj

Læs mere

REFERAT. Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER november 2005

REFERAT. Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER november 2005 REFERAT Bilag: Sagsbehandler: MFT J.nr.: 6.kt. 04-303-1 TURNUSUDVALGSMØDE DEN 28. OKTOBER 2005. 3. november 2005 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra mødet den 11. november 2004. 2. Orientering fra

Læs mere

PÅRØRENDEPOLITIK for Hvidovre Kommune

PÅRØRENDEPOLITIK for Hvidovre Kommune PÅRØRENDEPOLITIK for Hvidovre Kommune 2 Indhold Find rundt side 4 Indledning side 6 Borgeren i centrum side 7 Pårørende side 8 Personale side 9 Værdier og det gode samarbejde side 10 En fælles opgave side

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds)

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Underretningsskabelon udkast 19-1-2011 Barnets navn Personnummer Adresse Mor/far/for ldremyndighed Personnummer For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Hvad har foranlediget underretningen?

Læs mere

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet.

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Model for Fritidspas Formål Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Udsatte Børn og unge i alderen 0-17 år i Varde Kommune kan søge om

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag 1 1 Mission for Psykiatriomr det Missionen beskriver, hvorfor socialpsykiatrien er sat i verden. Missionen

Læs mere

STOMI INFO. Motion og livsstil

STOMI INFO. Motion og livsstil 04 STOMI INFO Motion og livsstil Tips og råd om motion og livsstil efter en stomioperation Efter operation, er målet at forsøge at genoptage en normal og sund livsstil. En normal genoptræningsperiode er

Læs mere

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn 1 Indledning 1.1 Budgetansvar I punkt 3.4 i Kasse- og regnskabsregulativ er de budgetansvarlige tillagt ansvaret for, at der tilrettelægges et tilstrækkeligt ledelsestilsyn med udmøntningen og administrationen

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) Omr de Aktivitets- og samv rstilbud til

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

3.a søger ud i det blå

3.a søger ud i det blå 3.a søger ud i det blå I 10.000 meters højde sidder jeg og tænker tilbage på de sidste to uger. Jeg må ærligt indrømme, de har været fyldt med nogle af de vildeste ting, jeg har oplevet, og sådan tror

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder Uddannelsesplan 1. praktikniveau Vestermarkskolen Odder Sidst redigeret september 2015 Dokumentnr.: 727-2014-108798 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Vestermarkskolen - Odder Kultur og særkende: Odder Kommune

Læs mere

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr.

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr. EJERAFTALE mellem Køge Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243647 Vasebækvej 40 4600 Køge og Stevns Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243655 Fægangen 8, Bjælkerup 4660 Store Heddinge og Solrød Forsyning Holding

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering

Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering Denne persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger behandler følgende emner: 1. Generelt...

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder.

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Lovgrundlag: Ydelser inden for hjælpemidler og Behov hos borgeren: Formålet med hjælpemidler og 112 og 113 i Lov om Social Service (LSS). Ved hjælpemidler

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 Senest redigeret d. 14. marts 2017 Godkendt i Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg d. 20. marts 2017 og Udvalget Uddannelse og Job d. 22. marts 2017

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0267 (NLE) 13535/17 UD 238 CID 5 TRANS 425 FORSLAG fra: modtaget: 20. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Resume af Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Det aktive medborgerskab 2007 Tema: Sammenhængen mellem Beskæftigelse og Sundhed 1 - Udmøntningen af integrationspolitikken 2007

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Studiebesłg i venskabsbyen Akureyri p Island. den 8. 12. august 2010

Studiebesłg i venskabsbyen Akureyri p Island. den 8. 12. august 2010 Sundheds- og ldreudvalgets Studiebesłg i venskabsbyen Akureyri p Island den 8. 12. august 2010 Form let med studieturen Form let med sundheds- og ldreudvalget besłg i Akureyri var at f viden og inspiration

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

AUTISME ET MEDLEM AF FAMILIEN. Psykolog Mette Albrektsen Autismecenter Storstrøm

AUTISME ET MEDLEM AF FAMILIEN. Psykolog Mette Albrektsen Autismecenter Storstrøm AUTISME ET MEDLEM AF FAMILIEN Psykolog Mette Albrektsen Autismecenter Storstrøm AUTISMEFORÆLDRE Jeg møder flere og flere forældre, der er blevet slået helt ud af kurs som pludselig føler sig rådvilde,

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr Ref.: SHJ shj@uc-dk.dk +45 33 38 22 00 09. oktober 2014 Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr. 30 98 39 04 VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er "Danske

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

Tilsynsrapport Distriktscenter Strandby plejecenter

Tilsynsrapport Distriktscenter Strandby plejecenter Vurdering Tilsynsrapport Distriktscenter Strandby plejecenter Risikobaseret planlagt tilsyn med ældreplejen efter servicelovens 8 Distriktscenter Strandby plejecenter 3-87 Distriktscenter Strandby plejecenter

Læs mere

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode Arbejdstitel: Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers Projektperiode 01.07.2017-31.12-2019 1. Projektresumé Foreningen Jysk børneforsorg/fredehjem har i mere end 100 år udviklet tilbud til udsatte børn,

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Rehabilitering af hjertepatienter. Evaluering af tilbud i Rehabiliteringsenheden Randers Sundhedscenter

Rehabilitering af hjertepatienter. Evaluering af tilbud i Rehabiliteringsenheden Randers Sundhedscenter Rehabilitering af hjertepatienter Evaluering af tilbud i 2009 1 Baggrund Mange af de personer, der lever med hjerte-/karsygdom, har alvorlige fysiske, psykiske og sociale fłlger af sygdommen. Risikoen

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp. Uanmeldt tilsyn December 2015

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp. Uanmeldt tilsyn December 2015 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Dragør Kommune Sundhed og Omsorg Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp Uanmeldt tilsyn December 2015 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE Frivillighedsrådet September 2018 FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR PERIODEN 2018-2021 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet - Formål og opgaver Kommissorium:

Læs mere

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden 1 2 Vision for psykiatriomr det Visionen beskriver, hvad vi str ber efter at v re kendt for i fremtiden.

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. Form l med tilsynet 2 2. Tilsynsrapportens opbygning 2 3. Metode 2 Tilsynets varsling 3 4. Generel bem rkning

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst)

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst) 23.7.2018 DA L 185/9 FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1032 af 20. juli 2018 om tilladelse til udvidelse af anvendelsen af olie fremstillet af mikroalgen Schizochytrium sp.

Læs mere

Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv.

Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv. Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv. VIA University College Pædagog Uddannelsen Grenå. Hold: PJ10TG Karina Timm Kejser () Censor: IIS eksamen d. 16-04-2012

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Alle mand til kamp! Kæmp, også når det er svært!

Alle mand til kamp! Kæmp, også når det er svært! Alle mand til kamp! Kæmp, også når det er svært! Kim Normann Andersen Professor, Department of Digitalization, Copenhagen Business School andersen@cbs.dk Af Ledelseskommissionens 13 teser til bedre offentlig

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær Punkt 5. Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær 2017-016624 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at handlevejledning godkendes og implementeres at PPR s drop-out

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2015

Kvalitetsstandarder 2015 Kvalitetsstandarder 2015 Godkendt af kommunalbestyrelsen i Rebild Kommune xx.xx.2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord fra kommunalbestyrelsen... 3 Hvor henvender du dig... 4 Målsætninger...

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job?

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Senior markedsleder Helle Engelund, COWI 1 Problemstillingen I de senere år er der kommet stigende politisk

Læs mere

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur 1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur Forslaget til den ny juniorklub- og ungdomsklubstruktur har v ret sendt i hłring hos de berłrte institutioner i perioden fra 16. marts

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Voksen Tourette Træf den September 2017

Voksen Tourette Træf den September 2017 Voksen Tourette Træf den 15. - 17. September 2017 Fredag: Denne weekend er vi lidt spændte, da de gamle ejere af Treldenæs Camping har solgt, og nye er kommet til. Vi er en lille gruppe på 10 pers. Denne

Læs mere

Introduktion af nye politikere overblik og ejerskab

Introduktion af nye politikere overblik og ejerskab Inspirationsnotat fra arbejdsmøde den 29. oktober 2009 i Samarbejdsprojektet om børn og unge med særlige behov Introduktion af nye politikere overblik og ejerskab 1 Indledning Hvordan sikrer vi, at politikerne

Læs mere

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN Strategisk rapport Svarprocent: 92% (1917/2083) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Plotdiagram af Trivsel og motivation

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E V e s t e r v a n g s s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Klassificering af vandløb

Klassificering af vandløb Mail parter Dato: 16. juli 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.02-P24-1-19 Flemming Andersen Telefon: 99 66 71 16 Mail: fan@vesthimmerland.dk Klassificering

Læs mere

Notat. Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle

Notat. Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle Notat Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle På baggrund af et stigende antal henvendelser om gener fra fugle er der opstået behov for en afklaring af

Læs mere

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle 1 Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle Oplysninger om ansłger Den selvejende institution Lyshłj Młlle. I 1983 oprettes en stłtteforening Lyshłj Młlles Venner med det form l at f lokale kr fter med i vedligeholdelse

Læs mere

Pårørendepolitik på det voksenspecialiserede område

Pårørendepolitik på det voksenspecialiserede område Pårørendepolitik på det voksenspecialiserede område Ishøj Kommune 1 Indhold Indledende ord...3 Hvorfor har Ishøj og Vallensbæk Kommuner en pårørendepolitik?...5 Hvem er denne politik rettet mod?...5 Hvor

Læs mere

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen.

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 2. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 3495 Fax. dir.: 4477 2711 E-mail: Pension@balk.dk Kontakt: Pernille Hvilsted Udviklingen i hjemmeplejen. Notat Hjemmeplejen gennemførte 1. februar

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Navision Stat 9.3. Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/kkp Dato

Navision Stat 9.3. Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/kkp Dato Side 1 af 12 Navision Stat 9.3 ØSY/kkp Dato 22.02.2019 Kvikguide for håndtering af Peppol dokumenter Overblik Formål Dokumentet supplerer Elektronisk fakturering manualerne for hhv. køb og opsætning med

Læs mere