Vore samarbejdspartnere og Siolit A/S, Fuglebakken 43, 5610 Assens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vore samarbejdspartnere og Siolit A/S, Fuglebakken 43, 5610 Assens"

Transkript

1 Vore samarbejdspartnere og Siolit A/S, Fuglebakken 43, 5610 Assens Har vi helt styr på det vi har sat i gang med klimaforandringerne? Hvor mange gange skal vi have skybrud og stormflod før vi reagerer og gør noget? Hvad kan vi så gøre hver i sær? Det er helt sikkert, at nedenstående på nogen kan virke provokerende, irriterende eller bare lige det de ikke har brug for lige nu. Det modsatte kan jo også være tilfældet, at de oplysninger der her lægges frem, kan bruges til at forandre tingenes tilstand til noget bedre. Det er helt op til dig, at bruge de oplysninger der ligger her, - så vær så god at gå i gang. Menneskets overlevelse bygger alt overvejende på dets evne til at tilpasse sig de livsvilkår, der hersker hvor det opholder sig, og anvende de midler det har til rådighed. Kombinere og opfinde nyt via tilgængelig viden. Kort kan det sige ved at: De eneste nådegaver vi har fået er humoren, fantasien, nysgerrigheden og evnen til at undre os. Kan disse overhovedet bruges når himmel og hav står i et? Har vi andre evner, skulle vi se at komme i gang med at bruge dem hurtigst muligt. Alle taler om vejret, og ingen gør noget ved det! Vist nok et Storm P citat. I bogen mine opfindelser er der en del løsninger med hensyn til håndtering og brug af vand. For eksempel Vandmobilen eller en Regnsamler for mindre havebrug for at nævne et par stykker, se selv efter, bogen er meget finurlig og med interessant løsninger. MEN. Kan vi overhovedet gøre noget, eller er vi kommet ud over kanten? I Danmark nedsætter vi udvalg og task forces der lige først skal se, om det nu også er så galt som det siges. Atter andre udvalg og kommitterer, skal komme med forslag til, hvad der så måske kan gøres ved det. Indrømmet, der bliver klimasikret en del steder, men slet ikke i den udstrækning det er nødvendig, for at imødegå de store udfordringer, fremtiden har til os med vand fra oven og fra havet.

2 Et godt spørgsmål vi ikke får ros for: Er en Femern forbindelse lige det første vi har brug for, eller nye motorveje? Eller hvad med olieudvinding ved Grønland og andre steder i Arktis? En stormflodsskade i Københavns området ned mod Køge vil meget forsigtigt skønsmæssigt beløbe sig til over 100 milliarder kr. på offentlige anlæg. Beløbet for private skader bliver mange gange højere. Dertil skal lægges de immaterielle skader, og det faktum at berørte virksomheder sjældent vil overleve en sådan hændelse. Så. Vi har besluttes ud fra vores etiske regler, at det kan og vil vi ikke vente på. Andre steder ude i verden tager man helt anderledes på disse hændelser. Man tager ganske enkelt hænderne op af lommen, og kommer i gang med den nødvendige klimatilpasning, hellere i dag end i morgen. Vi er selv skyld i de klimaforandringer der er opstået, og må tage ansvaret for at gøre noget. 100 års hændelserne er blevet nutid års hændelserne ved vi ikke hvor når rammer os her. I Japan var det her for nylig. Ingen der tror på at det ikke sker igen før om 1000 år, anderledes i Aalborg kommune, her påstår de kommunale myndigheder, at der med garanti ikke kommer skybrud af den styrke i de næste 10 år. Det ville en vendelbo aldrig stole på, de ved nemlig bedre på den anden side af fjorden. Ved at bruge de link der er sat ind, kommer man til de relevante muligheder og oplysninger vi har samlet på vores Siolit blog. Der er mange! Rigtig mange, - løber du sur i det, ryk tilbage til start eller kontakt os, så vi kan rådgive dig. Hvornår får jeg min is tilbage? Fotografierne er optaget af og tilhører: Bodil Jørgensen, Ringe. Christian Jensen, Assens. Henrik J. Eriksen, Nr. Broby. Virksomheder vi samarbejder med. Siolit A/S, Fuglebakken 43, DK 5610 Assens, Tlf , mobil , siolit@siolit.com, CVR

3 Den der selv bor i et glashus skal ikke kaste med sten! Gammelt ordsprog der jo nok kan siges at være aktuelt. Er din ejendom klimasikret? Hvordan gør man? Her finder du den bedst tilgængelige viden om emnet, vi opdaterer hele tiden med nyheder på produkter der har den kvalitet vi ønsker. Det bedste! Vi får hver dag besøg af en lækker sild her i Odense. Kan du risikere af få sild i kælderen, eller en torsk i kloakken? Den dybe brønd har det klareste vand. Gælder ikke vand i kælderen! Det skulle ikke være nødvendigt, at være hemmelig agent for at se, hvad det offentlige har af rapporter og dokumenter. Linket skal selvfølgelig gå til Offentlige udmeldinger. Fortøjet og fornøjet i sikker havn. Er din ejendom også sikkert forankret og sikret mod stormflod? Højvandssikker landsby med Mt. Everest i baggrunden. Her skal havet stige ca m. inden der kommer vand i kælderen.

4 Hvilket tov skal der trækkes i? Der er mange ender der skal hives i før sejlet folder sig ud og skibet sejler. Sejler din ejendom også? PS: Det er vigtigt at ejendommen er tæt, den må bare ikke begynde at hæve sig på grund af højvande. Arkimedes Lov skal tages alvorligt. Er der nogen der har et godt forslag til en passende tekst til denne lille alf? Vi har forslag til hvad der kan gøres for at klimasikre din ejendom! Når verdens bedste graffiti maler slår sig løs i en by som Varde, så er resultatet ikke altid til at forudsige. Det kan dette kort derimod når det gælder stormflod. Husgavl på Varde Torv udført af Otto Frello og en hel del hjælpemalere. Besøg Varde Museum og se hans verden. Det er en ganske særlig oplevelse. Munke og nonner i skøn forening, og et enkelt i bølgeblik! Hvordan med dit tag, skal det blive grønt med blomster?

5 Fremtidsbilen der kan klare store vandmasser findes, og smuk er den i både design og håndværk. Kan din bil sejle? Ellers..Do nt drown. Turn around! Denne bil ses på Strøjers automobilmuseum nær Assens. Hvor regnbuen ender finder du en guldskat. Der er masser af regnbuer i et vandfald. Har du også et vandfald ved dit hus? Søg og du skal finde! Løsningen! Guldfoss i Island. Kommer Gudenåen til at ligne denne foss? Når alle ender ender det samme sted, bliver dette interessant. Særlig hvis styrken ligger netop der i det punkt. Klimatilpasning, på grund af højere vandstande i både gader og hav. Vi får vand i Byen. Løsningen er nær. Faktisk lige her! Smukke linier, dejlige former, det er ikke som det ses, kun forbeholdt det kvindelig. - det kan laves i forskellige materialer. Siolit A/S har silikat produkter til mange forskellige opgaver. De passer alle sammen, og kan bruges i en kombination, også med andre materialer. Dave Allen ville have spurgt om det var galleriejeren efter et skybrud! Vi spørger bare til klimasikring, og kan fortælle hvad du kan gøre ved det!

6 Tør du vente til jul, - og håbe på at få en klimatilpasningsgave? Et WHS skot? En højvandssikker dør? Eller bare et nyt nedløbsrør? Assens i august Stenalderen ophørte ikke fordi man manglede sten. Sandsække bruges stadig på grund af uvidenhed om andet der er bedre og hurtigere. Produkter der kan genbruges gang på gang findes her. Det er bestemt med at holde på facaden, men hvad hvis fundamentet smuldrer? Højvandssikring inde og ude. Dette gælder også på toppen. Hvordan ser det forresten ud øverst oppe? Er dette hovedløs gerning? Forhindring i hovedløs gerning findes her! Jeg er hurtig, tilpasset stedet hvor jer er, sikker på mig selv, formidabel til at afskære flugt, og får altid mit bytte. Passer godt ind i mit rette miljø og kræver kun lidt. Har de også skybrud i det fjerne østen? Jeg er over 1000 gange hurtigere end sandsække, og vil i øvrigt frabede mig sammenligning med dem. Jeg kan genbruges år efter år, når jeg passes rigtigt. V. h. Tiger Dam

7 Højdesyge er også en form for klimatilpasning, blot på et højere niveau. Her er eneste kur, ned fra stedet! Kan man gøre det samme med klimatilpasning og stormflod? Ingen kommentar eller. Hvordan var det lige der så ud efter skybruddet her i Nyhavn, og hvad med en stormflod? Hvad gør man, når man skal bøje beton? Kan du tage det hele med et smil? Er du klimatilpasset? Er du højvandssikker? Er du helt sikker på det? Er du i tvivl om hvad du kan gøre? Kan en by beskyttes med sandsække? Hvor hurtigt kan man udlægget sandsække set i forhold til de løsninger vi har? Svaret er skræmmende. Så er det bare derudad folkens. De andre er startet i Miami for en time siden. Tiger Dam udlægges af Nationalgarden, de bruger også helikoptere når det skal gå rigtig stærkt. Mange km. kan udlægges på en dag.

8 Der var én, der var to, nej 4 RR. 14 BMW, 26 Audi, 7 Mercedes, og 180 andre dyre modeller i parkeringskælderen den dag skybruddet kom. De druknede alle sammen! Forsikringen betaler, eller gør de? Bare kom an, hvis I tør. Her er krudtet nemlig altid tørt. Let og elegant, ingen vand på gulvet, eller i kælderen. WHS = Wery High Securety eller noget i den retning. Uønsket af alle og umulig at komme til livs. Dukker op alle vegne, og på de mærkeligste steder. Hvad kan der gøres mod det uventede? Får jeg så den is tilbage? Eller hva! Vi kan noget, andre ikke kan! Og det gør vi! Siolit A/S, Fuglebakken 43, DK 5610 Assens, Tlf , mobil , siolit@siolit.com, CVR

9 LAR løsninger! Kontakt Christian Sådan gøres det andre steder. Her er det i havnekvarteret i Hamborg. Bygningerne er sikret til en vandstand på over 7,5 meter. Automatisk virkende skot. Det er vandet der rejser barrieren så den holder vandet ude på terræn. anhamm nede på plads, gøres klar til at lukke når det kræves. Spændende nye legekammerater i baghave? I forhaven er der kommet nye vagtposter. De er højvandssikre og efter sigende yderst effektive til at holde hvad som helst fra døren! Var det derfor, at postvæsnet ville have postkasserne udenfor, så de ikke skulle skifre hundekiks ud med krokodille snaks? Kan man holde hvad som helst fra døren, eller er det bare vandet der driller? Holder du også døren åben for vandet? Den kan lukkes tæt, meget tæt.

10 Vi har et øje på hver en finger, og holder skarp udkik med alle produkter der kan hjælpe til med klimasikring. Særlig de ting der kan hjælpe lige nu, og som også holder langt ud i fremtiden. Kun kvalitetsprodukter og de skal have bestået virkelighedsprøven. Økonomiske betragtninger inden man gør noget. Hvad koster det at lave højvands- og/eller skybrudssikring? Hvad koster det at lade være? Er man mest stemt for at lade være at gøre noget, er der jo heller ikke noget der er værd at forsikre! Eller er der? Næste gang betaler forsikringen måske ikke. Men, man kan jo så gøre som personerne på billedet. Hvad spares der? For hver investeret krone spares mellem 5 10 kr. i materiel skade. Dertil skal lægges ærgrelser, mistede klenodier, minder og andre immaterielle skader. Huset her skal blot vendes, så har ejeren en husbåd. Hvad med din ejendom? Totalt havari! Sådan ender skybrud og stormflod ofte. Er der styr på det, eller sejler det? Hvad med en rask lille orkan, fik vi lært noget sidste gang? Eller Find relevante produkter på dette link, vi har med garanti noget der passer til netop dit sted, - har du en ejendom der skal sikres? Vi har også forbindelse til rigtige håndværkere. Skybrud nedefra! Er din kloak sikret mod opstuvning? Hvad med vægge og gulve? Kontakt siolit@siolit.com Christian

11 Så er der lukket for vandet. 24/7 = automatisk barriere. Den holder aldrig ferie, virker også når syndfloden kommer! Hvad højde vil den mon have? anhamm, det er rigtig stavet og den virker altid. Isbjørn klar til klimaforandringen og kamufleret til et liv under ganske andre forhold. Hvordan er det med jeres beredskab til at klare den sag? Selv en havørn har brug for et sikkert sted at lande. Er din bolig, arbejdsplads, parkeringskælder, lager eller andet et sikkert sted? Højvandssikret? Vi er en dag nærmere næst skybrud eller stormflod. Er der fod på det? Hvordan får man det? Følg denne tjekliste fra punkt 1 til slut. Spring de emner over der ikke vedrører netop din ejendom. Snak med din nabo om hvad I kan gøre i fællesskab. Jeg er godt nok en ged, men går som familiens sorte får, også selvom jeg godt kan lide det grønne. Hvilke grønne løsninger er der som virkelig kan bruges? Siolit A/S, Fuglebakken 43, DK 5610 Assens, Tlf , mobil , siolit@siolit.com, CVR

12 Hvilke bølger går højest efter en stormflod? Er der et svar på det? Hvad er vandtæt og hvad er ikke? Det er en fejlopfattelse at tro, at en vandtæt dør er vandtæt i teknisk forstand. Det er den så langt fra. I Danmark må der godt løbe vand igennem en vandtæt dør, og det temmelig meget. Siolit arbejder med begrebet højvandssikker dør eller vindue. Produktet skal for os være 100 % tæt, og det gælder ikke kun en gang. Hele dets levetid, - men husk, det skal serviceres af folk der ka! Hvilken hastighed har jeres klimasikring? Svaret er? Deltag i Siolits konkurrence med det bedste svar, hvis det findes. Himmelrytter med hatten i hånden. Hvordan man forsikre bygninger og værdier i andre lande ligner ikke danske regler, for de kan tegne en højvandsforsikring. Udviklingen er gået videre, fra heste til traktorer. I Beredskabet derimod, arbejder de stadig med sandsække som eneste saliggørende middel, der virker mod højvande. Bare fortsæt! Vi har bedre og meget hurtigere løsninger. Man skal selvfølgelig ikke skyde gråspurve med kanoner. De skal slet ikke skydes! Vi skal bruge det der er bedst til opgaven, og vi har verdens hurtigste mobil barriere til udlægning hvor som helst. Den hedder Water Gate. Siolit A/S, Fuglebakken 43, DK 5610 Assens Tlf , mobil , siolit@siolit.com,

13 Dette er første gang nogen får Siolits tænketank at se. Betragt den nøje, for alle hemmelighederne gemmes mellem ørerne på medarbejderne. Vi er åbne for alle muligheder, vi undres tit; ofte mange gange hver dag. CVR Er der brug for et service tjek af elinstallationen, kloakken, eller hele huset? Det er dit ansvar. Er det noget rod, så få hjælp til at løse opgaven. Klimatilpasning, rådgivning og installation af de valgte løsninger. Hej med jer deroppe, I får da ikke våde poter? Gør I det? Produkter til at undgå våde fødder og poter om sådanne findes i huset. Dette er ikke Lyngbyvejen efter et skybrud. Link til stormflodskortet. Havvand på land. Bygninger der er forberedt på at få et svømmebassin på taget. Har du godt tag på det?

14 Sammenføjning af materialer med forskellige egenskaber til helt nye strukturer. Det kan Silikatprodukterne. Lad os komme ind til kernen, og finde løsningerne. Problemer har altid været lig med nye muligheder. Start ved begyndelsen ved at trykke HER En stor og kendt virksomhed i Ålborg har følgende motto: Det umulige klarer vi strax, mirakler tager lidt længere tid! Her er der plads til en hel del vand i gaden, - og det får de også hvert år. Flere gange og i store mængder. Hvornår er næste gang hos os? DMI Skal vi gøre plads til vandet på Åboulevarden i København, Vester- og Østerå i Aalborg? Eller hvad med det sted du bor. LAR løsninger skal udføres omtanke, og beregnes med stort omhu. (LAR = lokal afledning af regnvand). Dette er en LAR løsning. Planlæg, at der kan være søer i lave områder, lav nogle nye naturområder til vandet og lad det så løbe naturligt derfra i en smuk bæk. Genskab vore naturlige vandløb så de kan aflede det vand der kommer i fremtiden. Det bliver virkeligt meget der kommer fra oven. Det skal udnyttes kreativ! Søager ved Ringe er et eksempel på hvordan det kan gøres, men husk at beboerne skal vide noget om vand, og hvorfor det gerne må tage tid inden det kommer videre. LAR = Lokal afledning af regnvand. Der skal være hoved og hale i al planlægning, også på hjemmebanen. Fra A til Z og helst lidt mere. Det er alfa og omega! Værktøjet til: Det store overblik er lige her! En meget grundig og yderst fyldestgørende tjekliste, lige til at følge punkt for punkt.

15 Naturen åbenbarer ikke altid sine hemmeligheder, kun de der søger vil finde brugbare oplysninger. Om de så kan bruges i den sammenhæng vi ønsker, se det er et ganske andet spørgsmål! Vi har produkter der naturligt hører sammen i opgaveløsninger, hvis ikke, finder vi dem! Med venlig hilsen og god arbejdslyst! Jeg venter stadig på at få min is tilbage. Ja, jeg gør! Intet liv uden vand, bare det ikke kommer lige på en gang. Siolit A/S, Fuglebakken 43, DK 5610 Assens, Tlf , mobil , siolit@siolit.com, CVR

16 Når du har været gennem alle punkterne, og har fået sikret alt der sikres kan, er du berettiget til at få en Siolit smiley! Hvad bedre er, forsikringen belønner indsatsen og der spares kroner. Mange kroner, men endnu bedre, ærgrelser og ødelæggelser forhindres i at opstå. Det plejer jo altid at ske i ferierne eller i det mindste når man ikke er der, så kommer regnen eller havet vil på besøg, med Siolit produkterne brugt rigtigt, kan man nyde sin ferie i ro og mag. Bekymringer overlades til de som ikke har klimasikret sig i tide. Jævnfør historien om jomfruerne, der ikke havde olie på deres lamper, og som måtte stå ude i mørket. Husk på den gamle revyvise med Dirk Passer. - men oven over alting stråler moder sol! Vore samarbejdspartnere og Siolit A/S, Fuglebakken 43, 5610 Assens Kontakt siolit@siolit.com Christian

Hvornår får jeg min is tilbage?

Hvornår får jeg min is tilbage? Siolit A/S kan noget andre ikke kan, - og det gør vi! Ved at bruge de indsatte links, kommer man til relevante og seriøse oplysninger om mulighederne for klimasikring. Links til produkter og oplysninger

Læs mere

Hvor er min is? Et bud på fremtiden

Hvor er min is? Et bud på fremtiden Et bud på fremtiden Et bud på fremtiden, skal vi sige år 2050, eller kommer de store klimaforandringer før? Det er op til os, og det er lige nu vi skal bestemme hvilken retning udviklingen skal tage. Den

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

2012 Hotel Storebælt i Nyborg.

2012 Hotel Storebælt i Nyborg. Oplæg til højvandssikring af Udarbejdet i juni 2013 2012 Hotel Storebælt i Nyborg. Siolit A/S Fuglebakken 43 DK 5610 Assens Telefon: +45 64711115 Henrik J. Eriksen og Christian Jensen E-mail: Siolit@siolit.com

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Ekstremvejr i Danmark. En befolkningsundersøgelse

Ekstremvejr i Danmark. En befolkningsundersøgelse Ekstremvejr i Danmark En befolkningsundersøgelse Juli 2015 Ekstremvejr i Danmark Indledning Klimaforandringerne har allerede medført ændringer i nedbørsmønsteret. Mange analyser tyder på, at denne udvikling

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 733 Skyerne gråne 87 - Det første lys 84 Gør døren høj 83 - Glæd dig Zion, glæd dig jord 439 O, du Guds lam 81 v. 7 af Fryd dig du Kristi brud 74

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen

Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen Polar Bear Et undervisningmateriale til forestillingen Polar Bear for 0. 2. klasse Du skal bruge: Til læreren tuscher saks Isbjørnen er i

Læs mere

Klimatilpasning. En befolkningsundersøgelse

Klimatilpasning. En befolkningsundersøgelse Klimatilpasning En befolkningsundersøgelse Januar 2015 Klimatilpasning Indledning Klimaforandringerne har allerede medført ændringer i nedbørsmønsteret. Alle analyser tyder på, at denne udvikling fortsætter

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN.

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN. UNDERVISNING 1 Forberedelse. 2 Musikken. 3 Step Sheet. 4 Program for en danseaften. 5 Evaluering. 6 Vær altid opmærksom på. 7 Planlægning af en sæson. 8 Etik på dansegulvet. 9 Mine gode råd. 1 Forberedelse

Læs mere

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell.

Side 1. Pilen og æblet. historien om wilhelm tell. Side 1 Pilen og æblet historien om wilhelm tell Side 2 Personer: Johan Wilhelm Gessler Side 3 Pilen og æblet historien om wilhelm tell 1 Stenen 4 2 Hatten 6 3 Et frit land 8 4 Fanget 10 5 Rotten 12 6 Wilhelm

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

LAR og klimasikring af bygninger

LAR og klimasikring af bygninger LAR og klimasikring af bygninger Temaaften om klimaforandringer og fremtidssikring. Boligforeningen VIBO 27.03.2012 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk HVAD SKAL VI IGENNEM? Lidt om klima og kloak Vandets veje

Læs mere

VANDPROBLEMER & OVERSVØMMELSE

VANDPROBLEMER & OVERSVØMMELSE FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF VANDPROBLEMER & OVERSVØMMELSE Haveanlæg Ejendom Tagvand Overfladevand Haveanlæg Belægningssten Skot Sandsække Bliver der flere skybrudsskader i fremtiden? Ifølge DMI og FN's

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Demenssygeplejerske, Tinna Klingberg.

Demenssygeplejerske, Tinna Klingberg. Kursus for pårørende til mennesker med demens. Undersøgelsens problemstilling: Betydningen af at deltage i et kursus for pårørende til demensramte, og hvordan det afspejles i håndteringen af hverdagslivet

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Uanset om man vil i dyrepark, på museum, ud at stå på skøjter eller noget helt fjerde, er der inspiration at hente på gratisgoder.dk.

Uanset om man vil i dyrepark, på museum, ud at stå på skøjter eller noget helt fjerde, er der inspiration at hente på gratisgoder.dk. 2 Krise eller ej Jeg begyndte som vært på DR1 s forbrugerprogram Rabatten i januar 2008. Halvandet år forinden var programmet blevet relanceret. Hvor der før havde været udbredt fokus på at få alting billigst

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

At bygge bro til et andet menneske Vejret

At bygge bro til et andet menneske Vejret At bygge bro til et andet menneske Vejret I min familie har vi altid talt meget om vejret. Vejret er ofte indgangsreplikken, når vi mødes, ringer eller skriver sammen. Eller også dukker det helt sikkert

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Hvilken form for kriminalitet i og omkring hjemmet bekymrer dig mest?

Hvilken form for kriminalitet i og omkring hjemmet bekymrer dig mest? Hvilken form for kriminalitet i og omkring hjemmet bekymrer dig mest? 5 Indbrud 26% Hjemmerøveri Hærværk Angreb fra kamphunde/muskelhunde Andet Der er ikke noget, der bekymrer mig 17% Ved ikke 1 2 3 4

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK SÆLG FLERE FORSIKRINGER VED AT KENDE TIL JERES KONKURRENTER. NYTEGNING Supplér salgsrådgivningen med detaljer, som kundens nuværende selskab eller

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Mit navn er Ásthildur Eygló Ástudóttir, jeg har taget på udveksling til Island, Vík í Mýrdal, på et lille plejehjem der hedder Hjallatún. Min email adresse er: eygloo@gmail.com

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Kompleks Autisme foreningen. arbejder for GUU & GUA. Den gode. pædagog, vejleder, lærer, mentor, sagsbehandler. www.kompleksautisme.

Kompleks Autisme foreningen. arbejder for GUU & GUA. Den gode. pædagog, vejleder, lærer, mentor, sagsbehandler. www.kompleksautisme. Kompleks Autisme foreningen arbejder for GUU & GUA Den gode pædagog, vejleder, lærer, mentor, sagsbehandler. Vi har spurgt en masse unge 13-30-årige, som lever med den komplekse autisme spektrum forstyrrelse

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 4.december

JULEPOSTHUSET. 4.december STHUSET afs. 4 side 1 JULEPOSTHUSET 4.december "" LYD: CLS GADE CLS KÆLDERLOKALE (ikke beton/cement) Klokke til døren i butikken Fløjtekedel Cykelklokke (CLS GADE) Du store stempelpude! - Postmester Juhl-Pedersen

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER Vanløse Lokaludvalg 2012 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk DET JEG VIL FORTÆLLE OM NEDSIVNING HVAD ER DET? Målet med det hele Fra gråt til grønt Principper for nedsivning

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Kreativitet Velkommen

Kreativitet Velkommen Kreativitet Velkommen Alle vandrer rundt og siger god dag til dem de møder: Hej jeg hedder, sidst jeg var glad var.. Barrierer for kreativitet og ideudvikling Frygten for at lave fejl Frygten for at træffe

Læs mere

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. Hold Øje uge 44 En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. God weekend Hilsen Peter FRITS Denne uge i Frits har stået

Læs mere

5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne

5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne Lektion 4: Om forstyrrelser og ro i klassen 5 min Evaluering fra sidste lektion: Hvad virkede godt? 5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne 5 min Tanker på

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden. Lihme 10.30

Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden. Lihme 10.30 1 Mos 32,25-32, Jak 1,22-25, Joh 16,23b-28 Rødding 9.00 750 Nu titte til hinanden 448 dåb 41 Lille Guds barn 588 Herre, gør mit liv til bøn 722 Nu blomstertiden Lihme 10.30 3 Lovsynger Herren 300 Kom sandheds

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Rejsen til AnyWhere. Tiger Camera 2012

Rejsen til AnyWhere. Tiger Camera 2012 Rejsen til AnyWhere Tiger Camera 2012 PriceWinner Tigers Fotokonkurrence 2012 Et stærkt billede med stor aktualitet, et generationsportræt med humor og bid. Billedet af en bevægelse, men det er ikke ungdommen,

Læs mere