Tilmelding Oplægsholder: Rasmus Willig Oplægsholdere: Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Sidste frist Oplægsholder: Peter Thybo Pris

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilmelding Oplægsholder: Rasmus Willig Oplægsholdere: Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Sidste frist Oplægsholder: Peter Thybo Pris"

Transkript

1 JUBILÆUMSKONFERENCE 2017

2 ROBUSTHED I ET NEUROPÆDAGISK PERSPEKTIV - Psyken mellem neuron og miljø Velkommen til Neuropædagogisk Jubilæumskonference den september 2017, hvor vi sætter neuropædagogikken ind i et aktuelt perspektiv, der handler om robusthed. Begrebet robusthed er det nye buzzword, der ofte optræder i pædagogiske, arbejds- og ledelsesmæssige sammenhænge. Robusthed defineres som hårdfør, stærk og sund og knytter ofte an til individuelle personlige egenskaber. Mere bredt handler robusthed om livsduelighed, dvs., om man kan klare livets små og store udfordringer. Giver det mening at tale om robusthed i relationer til mennesker med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne? Mange vil mene, at denne gruppe som udgangspunkt er psykisk sårbare i kraft af deres biologiske forudsætninger. Ved Neuropædagogisk Jubilæumskonference 2017 stiller vi skarpt på robusthed ud fra neuropædagogikkens relationelle og kontekstuelle forståelse. Robusthed kan her ikke kun betragtes som noget, der er iboende det enkelte individ, men i langt højere grad som noget, der kan faciliteres af de relationer, borgeren indgår i, de fysiske rammer og samfundsmæssige forhold. Med udgangspunkt i viden om hjernen og hjernens plasticitet faciliteres robusthed gennem en række fremmende faktorer, som kan læres, og som sætter sig varige spor i hjernen, når omgivelserne tilpasser sig borgeren. Hvad sker der? Ud over hovedoplæggene vil du kunne vælge mellem et antal eksklusive oplæg. Hovedoplægsholderne og de eksklusive oplægsholdere har vi glæden af at kunne præsentere for dig her. På hjemmesiden kan man downloade beskrivelser af alle oplæg. Da VISS fejrer tiårsjubilæum i år, kan vi glæde konferencedeltagerne med, at VISS på forskellig vis vil markere dette i forbindelse med konferencen. Du er i målgruppen for konferencen, hvis du arbejder med børn, unge eller voksne med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, fx som udviklingshæmning, udviklingsforstyrrelser, demens m.m. Gennem oplæg i plenum og eksklusive oplæg vil konferencens tema blive forbundet til din daglige praksis. Udover oplæggene vil der være rig lejlighed til at besøge de mange virksomhedsboder i udstillingsområdet, dyrke dit eksisterende netværk og udbygge det med endnu flere.

3

4 HOVEDOPLÆGSHOLDERE Svend Brinkmann Diagnosekulturen Vi bevidner tilsyneladende en epidemisk eksplosion i de psykiatriske diagnosers udbredelse for både børn og voksne. I løbet af et år vil cirka 25 procent af os kunne få mindst én psykiatrisk diagnose, og udskrivningen af psykofarmaka er steget gennem mange år. Hvordan forklarer vi eksplosionen i de psykiatriske diagnosers udbredelse? Er mennesker sygere og mere afvigende end før? Eller har vores begreber om sygdom og sundhed ændret sig, så vi er blevet mere tilbøjelige til at diagnosticere og forstå vores problemer i lyset af det psykiatriskdiagnostiske sprog? Hvad sker der med et samfund, der i stigende grad anskuer dets problemer gennem diagnosernes optik? Og hvordan forholder diagnosekulturen og dens blik sig til menneskets robusthed? Med udgangspunkt i disse spørgsmål vil Svend Brinkmann stille skarpt på diagnosesamfundet og de udfordringer, vi her møder. Om Svend Brinkmann: Professor i psykologi ved Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem filosofi, kulturanalyse, etik og psykologi, og han er bl.a. forfatter til bøger om identitet, psyken, kvalitativ forskningsmetodologi og diagnoser. I 2015 modtog han DR s store formidlingspris, Rosenkjærprisen. Kjeld Fredens Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv Neurokonstruktivismen sætter ikke fokus på en isoleret defekt, men på dens interaktion i en bio-psykosocial sammenhæng. Det udviklende mindset leverer motivationen, hvor styrke er noget, man vinder gennem stress, og robusthed er den nødvendige hårdhed til at klare de udfordringer, der fremmer udvikling. Om Kjeld Fredens: Adj. professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet. Han er læge, har været hjerneforsker ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklingsog forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter og vismand i Kompetencerådet.

5 Troels Kjær Robusthed og hjernens plasticitet Når hjernen er plastisk, bliver den mere robust over for indre og ydre udfordringer. Det er derfor vigtigt for pædagoger, forældre og andre at være opmærksomme på plasticitetsbegrebet, og hvordan vi kan udnytte plasticiteten til at gøre udviklingshæmmede borgere mere robuste og mindre psykisk sårbare. Oplægget er en generel indføring i hjernens plasticitet, herunder evnen til at tilpasse sig nye krav og udfordringer ved at ændre på forbindelser og bygge nye nerveceller. Om Troels Wesenberg Kjær: Professor ved Københavns Universitet og specialeansvarlig overlæge ved Sjæl- lands Universitetshospital. Troels er populær foredragsholder og forfatter til bl.a. bogen Knivskarp - fra normal til genial på 6 uger, hvor han hjernetræner skuespilleren Mikael Birkkjær. Jesper Birck Hjernens udvikling og funktion set ud fra en udviklingssensitiv og relationel optik Strukturer og systemer i hjernen organiseres og forandres under menneskets udvikling men forandres til stadighed i den modne hjerne gennem bl.a. hverdagens oplevelser og samspil. Plasticitet er således ikke blot noget, der kun sker efter skader i nervesystemet eller i den tidlige barndom, men er noget, der sker livet igennem og har betydning for vores tilpasningsevne og fleksibiliteten heri, eksempelvis gennem vores sensoriske integration, læring og emotionelle / relationelle oplevelser. En specifik aktivitet i netværk her og nu kan føre til plastiske ændringer, der betyder, at aktiviteten i nervevævet i fremtiden vil være forandret. Ligeså er resiliens eller robusthed ikke statiske egenskaber, men dynamiske og påvirkelige. Vi vil se på betydningen af relationer og på muligheder i samspil og aktiviteter, der kan bane vejen mod stabilisering, robusthed, og som kan skabe udvikling. Om Jesper Birck: Autoriseret cand. psych., arbejder til dagligt med udredning og intervention rettet mod børn og unge, der kan forstås inden for rammen af udviklingstraumer. Jesper er certificeret i Bruce Perrys The Neurosequential Model of Therapeutics (NMT). Modellen er en neurobiologisk og udviklingssensitiv tilgang til at forstå individets udviklingshistorie, ressourcer og vanskeligheder.

6 EKSKLUSIVE OPLÆG A1, B1: Kravet om robusthed er begyndelsen på enden Oplægsholder: Rasmus Willig Rasmus Willig er ph.d. og lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet. Rasmus Willig underviser ved RUC og har skrevet og redigeret flere bøger om moderne arbejdsliv og samfundskritik. A2, B2: Robusthed - set i et salutogent og neuropædagogisk perspektiv Oplægsholder: Peter Thybo Peter Thybo er forfatter, sundhedsinnovator, master i læreprocesser, PD. alm. pæd., godkendt specialist i sundhedsfremme og forebyggelse (Pt. spc.), formand i temagruppen om mental sundhed i Sund By Netværket. Se mere på A3, B3: Naturen som robusthedsfremmende faktor i et sansemæssigt perspektiv Oplægsholder: Søren Lytzau Søren Lytzau er uddannet fysioterapeut og kandidat i pædagogisk sociologi. Søren Lytzau er projektmedarbejder og fysioterapeut i Landsbyen Sølund. A4, B4: Robusthed i et borgerperspektiv - at arbejde med det enkelte menneskes robusthed via selvindsigt og bevidsthed om egne mekanismer A5, B5: Robusthed og sensitivitet Oplægsholdere: Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Marianne Kirk Jepsen er uddannet socialpædagog og cand. pæd. i pædagogisk psykologi. Marianne Dalsgaard er uddannet socialpædagog og cand. pæd. i pædagogisk sociologi samt certificeret coach. Begge er specialpædagogiske konsulenter i VISS. A6, B6: Sanseintegration og psykisk robusthed Oplægsholder: Lilli Hansen Lilli Hansen er uddannet socialpædagog. Lilli Hansen er specialpædagogisk konsulent ved VISS. A7, B7: Bevar balance og bliv robust Oplægsholder: Lone Premate Lone Premate er uddannet socialpædagog i 1992, Jelling socialpædagogisk seminarium. Lone Premate er faglig leder af en boenhed i Landsbyen Sølund. A8, B8: At Home: Innovativt bokoncept til borgere med autisme Oplægsholdere Lars Aarup Jensen og Dorthe Jensen Lars Aarup Jensen er områdeleder, Specialområde Autisme, Region Midtjylland. Dorthe Jensen er faglig leder, Specialområde Autisme, Region Midtjylland. Oplægsholder: Joan Dammeyer Joan Dammeyer er speciallærer ved Stensagerskolen, Viby.

7 PRAKTISKE OPLYSNINGER Tilmelding Tilmelding foregår elektronisk på viss.dk, På forsiden af hjemmesiden kan du i øverste felt klikke dig ind på konferencen. Du skal prioritere eksklusive oplæg. Download beskrivelser af de eksklusive oplæg på viss.dk Sidste frist Mandag den 14. august 2017 Pris Til og med den 12. juni 2017: Kr ,- Derefter: Kr ,- Overnatning VISS arrangerer ikke overnatning. Orienter dig om overnatningsmuligheder i Skanderborg og omegn på hjemmesiden. Konferencen afholdes Landsbyen Sølund, kantinebygningen Sølundsvej Skanderborg Kontakt VISS Tlf viss@skanderborg.dk VISS Videnscenter - Sølund -Skanderborg

8 13 September September 2017 PROGRAM Indskrivning kaffe og brød Velkommen til Jubilæumskonferencen Oplæg ved Svend Brinkmann, del Pause Oplæg ved Svend Brinkmann, del Frokost - besøg udstillingerne Oplæg ved Troels Kjær Kaffe - kage og frugt - besøg udstillingerne VISS tiårsjubilæum Pause besøg udstillingerne Aftenbuffet og hygge med musik Kaffe og brød Oplæg ved Keld Fredens Pause - gå til Eksklusive oplæg Eksklusive oplæg, sektion A Pause - gå til Eksklusive oplæg Eksklusive oplæg, sektion B Frokost Aktivitet Oplæg ved Jesper Birck, del Pause med kaffe og kage Oplæg ved Jesper Birck, del Farvel og tak!

Neuropædagogisk jubilæumskonference. den september 2017

Neuropædagogisk jubilæumskonference. den september 2017 Neuropædagogisk jubilæumskonference den 13. 14. september 2017 Robusthed i et neuropædagogisk perspektiv - psyken mellem neuron og miljø Side 1 af 10 Indhold Robusthed i et neuropædagogisk perspektiv...

Læs mere

NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE

NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE 25. 26. september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE Velkommen til Neuropædagogisk Konference 2019 - med temaet: NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE - hvor vi ønsker

Læs mere

Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv

Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv Kjeld Fredens er adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved

Læs mere

Diagnosticerede unge

Diagnosticerede unge Diagnosticerede unge fakta, perspektiver og redskaber til undervisningen Konference Odense Congress Center, 07.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk Diagnosticerede unge fakta, perspektiver

Læs mere

Hvad er sundhed og trivsel?

Hvad er sundhed og trivsel? Hvad er sundhed og trivsel? Projekt Flere sider af det sunde liv set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande Kommune www.peterthybo.dk Fysioterapeut, Master i Læreprocesser

Læs mere

Program for Specialundervisningstræf 2010

Program for Specialundervisningstræf 2010 Program for Specialundervisningstræf 2010 Onsdag d. 17/11 Kl. 10.00 Kl. 10.30 Kl. 11.00 Ankomst og morgenkaffe Velkomst og præsentation af programmet Koordinator på et specialcenter v/ Rikke Alber Jørgensen

Læs mere

KRAM dit arbejdsmiljø

KRAM dit arbejdsmiljø KRAM dit arbejdsmiljø Om fundamentet for mental robusthed og trivsel i (arbejds)livet set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master

Læs mere

Projekt Robuste Ældre

Projekt Robuste Ældre Projekt Robuste Ældre Om ældres menneskers robusthed set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser m. specialisering

Læs mere

Sundhedsfremme Forebyggelse Behandling. Motion Kost Hvile Glæde

Sundhedsfremme Forebyggelse Behandling. Motion Kost Hvile Glæde Sundhedsfremme i det p pædagogiske g g arbejde j Kjeld Kj ld FFredens d fforsker k i lledelse d l og kognition. Han er læge og hjerneforsker. Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet,

Læs mere

Målet er at opøve kursistens evne til at omsætte integrativ neuropædagogisk viden til pædagogisk praksis.

Målet er at opøve kursistens evne til at omsætte integrativ neuropædagogisk viden til pædagogisk praksis. - viden i fællesskab Efteruddannelse nr.: 19-01-S nr.: 19-02-H Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik På denne efteruddannelse får du en grundlæggende viden om nervesystemets opbygning og funktion

Læs mere

Neuropædagogisk efterudddannelse, VISS.dk, Landsbyen Sølund

Neuropædagogisk efterudddannelse, VISS.dk, Landsbyen Sølund 2013 - Viden i fællesskab Neuropædagogisk efterudddannelse, VISS.dk, Landsbyen Sølund Begrebet neuropædagogik er en konstruktion af begreberne neuro, som henviser til nerve og pædagogik, der henviser til

Læs mere

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik - viden i fællesskab Efteruddannelse nr.: 19-01-S Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik På denne efteruddannelse får du en grundlæggende viden om nervesystemets opbygning og funktion samt en indføring

Læs mere

NY UDSATHED Konference om ny udsathed hos Center for Ungdomsforskning D. 25. november 2019

NY UDSATHED Konference om ny udsathed hos Center for Ungdomsforskning D. 25. november 2019 NY UDSATHED Konference om ny udsathed hos Center for Ungdomsforskning D. 25. november 2019 NY UDSATHED CeFU konference 25. november 2019 Mistrivsel, mental usundhed, diagnose-eksplosion, præstationskultur,

Læs mere

UDDANNELSESKARRUSELLEN PROGRAM PROGRAM 2013-2014. Udadreagerende adfærd 2013-2014

UDDANNELSESKARRUSELLEN PROGRAM PROGRAM 2013-2014. Udadreagerende adfærd 2013-2014 Neuropædagogikken beskæftiger sig dels med hvordan viden om hjernen og mentale processer kan berige vores viden om læring, dels hvordan man konkret kan hjælpe den svage elev, børn og unge med indlæringsvanskeligheder

Læs mere

Hjernen på overarbejde!

Hjernen på overarbejde! Hjernen på overarbejde! Sansekaos hos mennesker med demens set i et salutogent og neuropædagogisk perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator Ikast-Brande Kommune Forsknings- og udviklingsenheden, Center

Læs mere

Om sorg. Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune

Om sorg. Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Om sorg Set i et sundhedsfremmende perspektiv med et særligt blik på begreberne Kompetencer, Relationer, Accept og Mestring fra sundhedsmodellen Det Dobbelte KRAM Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande

Læs mere

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik - viden i fællesskab Efteruddannelse nr.: 20-03-S Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik På denne efteruddannelse får du en grundlæggende viden om nervesystemets opbygning og funktion samt en indføring

Læs mere

Kroppen i livet og livet i kroppen

Kroppen i livet og livet i kroppen Kroppen i livet og livet i kroppen Om kroppen som klangbund for stemninger og følelser samt bedre mental sundhed Peter Thybo Sundhedsinnovator Ikast-Brande Kommune Forsknings- og Udviklingsenheden, Center

Læs mere

o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium,

Læs mere

Hjernen - om at vokse ind i fremtiden. Kunsten at klare det uventede

Hjernen - om at vokse ind i fremtiden. Kunsten at klare det uventede Hjernen - om at vokse ind i fremtiden. Kunsten at klare det uventede o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o Han har været lektor (læge,

Læs mere

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen Den 1. januar 2010 fyldte Center for Ungdomsforskning 10 år. De mange projekter og arrangementer,

Læs mere

Oplæg og workshops. Den Neuropædagogiske konference 2015 s Oplægholdere og temaer. ViSS.dk

Oplæg og workshops. Den Neuropædagogiske konference 2015 s Oplægholdere og temaer. ViSS.dk Oplæg og workshops ViSS.dk 2015 ViSS.dk Landsbyen Sølund Skanderborg Kommune Dyrehaven 10 C 8660 Skanderborg 87948034 Den Neuropædagogiske konference 2015 s Oplægholdere og temaer Indhold Hovedoplæg...

Læs mere

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09.

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09. Forstå hjernen Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning Konference Hotel Scandic Odense 23.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

Læring med kroppen forrest

Læring med kroppen forrest Læring med kroppen forrest Kjeld Fredens er adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus Universitet. Redaktør og

Læs mere

Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed

Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus

Læs mere

Robusthed & Det Dobbelte KRAM

Robusthed & Det Dobbelte KRAM Robusthed & Det Dobbelte KRAM set i et salutogent og neuropædagogisk perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser m. specialisering i

Læs mere

2. Biologiske forudsætninger for mentale processer. 7. Eksekutive funktioner og opmærksomhed. 9. Psykisk sårbarhed og psykiatriske lidelser

2. Biologiske forudsætninger for mentale processer. 7. Eksekutive funktioner og opmærksomhed. 9. Psykisk sårbarhed og psykiatriske lidelser INDHOLD (Foreløbigt) Forord 1. Integrativ neuropædagogik 2. Biologiske forudsætninger for mentale processer 3. Det neuropædagogiske afsæt - Hjernens funktionelle systemer 4. Perception og motorik 5. Hukommelse

Læs mere

Det Dobbelte KRAM. set i et salutogent perspektiv. Rustet til livsduelighed også på det specialiserede område

Det Dobbelte KRAM. set i et salutogent perspektiv. Rustet til livsduelighed også på det specialiserede område Det Dobbelte KRAM Rustet til livsduelighed også på det specialiserede område set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser

Læs mere

Neuropædagogisk efterudddannelse, VISS.dk, Landsbyen Sølund

Neuropædagogisk efterudddannelse, VISS.dk, Landsbyen Sølund Neuropædagogisk efterudddannelse,, Landsbyen Sølund Begrebet neuropædagogik er en konstruktion af begreberne neuro, som henviser til nerve og pædagogik, der henviser til opdragelseskunst. Neuropædagogik

Læs mere

Mental sundhed og trivsel

Mental sundhed og trivsel Mental sundhed og trivsel Flere og flere får ondt i livet. Hvorfor? Hvordan styrker vi indsatserne i fremtiden? Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande Kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser

Læs mere

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 8.30 16.25 i Medicinerhusets Auditorium Tilmelding (bindende) til k.kusk@rn.dk

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation BERØRT & BEVÆGET Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation MIDDELFART DEN 6. OKTOBER 2016 Konferencen udbydes i et samarbejde imellem UCN act2learn, Dansk center for ICDP og Institut

Læs mere

PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE november 2019

PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE november 2019 PROGRAM SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ALLE 26-27. november 2019 TIRSDAG DEN 26. NOVEMBER Moderator: Anna von Sperling, Journalist, Dagbladet Information Kl.9.30-10.00: Indtjekning og morgenmad kl. 10.00-10.15:

Læs mere

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik INVITATION TIL KONFERENCE LØRDAG D. 12 SEPTEMBER 20 KL. 8.00-14. Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg Arrangører: VODSKOV SKOLE. EGEBAKKEN. ØSTER UTTRUP SKOLE GODTHÅBSKOLEN. HOSPITALSUNDERVISNINGEN

Læs mere

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES-

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- PARATE KL S UDDANNELSESTRÆF 2015 2 Konference Hvor

Læs mere

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 1 Velkommen til skolebestyrelseskonference Få inspiration til arbejdet i skolebestyrelsen

Læs mere

Positiv Neuropædagogisk Efteruddannelse med særligt henblik på samarbejdet med mennesker med udviklingsforstyrrelser. Efterår 2020

Positiv Neuropædagogisk Efteruddannelse med særligt henblik på samarbejdet med mennesker med udviklingsforstyrrelser. Efterår 2020 Positiv Neuropædagogisk Efteruddannelse med særligt henblik på samarbejdet med mennesker med udviklingsforstyrrelser. Efterår 2020 Neuropædagogisk efteruddannelses forløb med praksiscertificering. Modul

Læs mere

Hjernens plasticitet og inklusion

Hjernens plasticitet og inklusion Hjernens plasticitet og inklusion Kan viden om hjernens plasticitet og neuropædagogik fremme og udvikle borgerens muligheder for at deltage i inkluderende fællesskaber? Af Anna Marie Langhoff Nielsen,

Læs mere

Sund By Netværkets temagruppe om mental sundhed

Sund By Netværkets temagruppe om mental sundhed Sund By Netværkets temagruppe om mental sundhed Stafetten gives videre :o) Et kort historisk tilbageblik og et smugkig mod fremtiden Fortid skaber fremtid Den som ikke kender sin historie gennem de sidste

Læs mere

Salutogenese & Mindfulness

Salutogenese & Mindfulness Salutogenese & Mindfulness Nyt spændende kursus med Chris Norre & Peter Thybo Mindbusiness.dk Salutogenese & Mindfulness Præsentation af kursusholderne Chris Norre Uddannet filosof i bevidsthedsfilosofi

Læs mere

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 2015 Liv og ledelse i myndigheden Årsmøde for chefer og ledere sætter i år fokus på livet i myndigheden i lyset af de konstante

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

FOKUS PÅ FAGET. Arrangementer i 2019

FOKUS PÅ FAGET. Arrangementer i 2019 Det er mig en stor glæde at præsentere vores program for vores Fokus pa faget arrangementer i 2019. Fokus pa faget er blevet et helt essentielt medlemstilbud i kredsen. Disse medlemsmøder med fagligt input,

Læs mere

Sundhedsfremme og empowerment i hverdagen

Sundhedsfremme og empowerment i hverdagen Sundhedsfremme og empowerment i hverdagen Set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande Kommune Fysioterapeut, Master i Læreprocesser m. specialisering i Kultur & Læring, PD.

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, trivsel, sundhedsfremme og stressforebyggelse på arbejdspladsen. Højbro

Læs mere

Projekt Robuste Ældre Om ældres menneskers robusthed set i et salutogent perspektiv

Projekt Robuste Ældre Om ældres menneskers robusthed set i et salutogent perspektiv Projekt Robuste Ældre Om ældres menneskers robusthed set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser m. specialisering

Læs mere

Unga in i Norden: Referencegruppemøde

Unga in i Norden: Referencegruppemøde Unga in i Norden: Referencegruppemøde Roskilde Universitet 13. april 2015 Trine Wulf Andersen Lektor, phd Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning wulf@ruc.dk Program 11.00 11.15: Velkommen v/ Trine

Læs mere

Hjerneteori og praksis. - den neuroaffektive optik

Hjerneteori og praksis. - den neuroaffektive optik Hjerneteori og praksis - den neuroaffektive optik Specialområde Socialpsykiatri Voksne (SVO) Kompetenceudvikling 2017-2018 "Jeg har brugt rigtig rigtig mange år på at skyde for højt. Det er jeg næsten

Læs mere

Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N Sorgkonference 2018 Den 18. september 2018 kl. 10-16.30 Working with identification and treatment of complicated grief reactions. Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet,

Læs mere

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering Pædagogisk diplomuddannelse SPECIALPÆDAGOGIK Mål for læringsudbytte skal kunne håndtere specialpædagogiske problemstillinger i sit professionelle virke inden for almenpædagogiske praksisfelter, såvel som

Læs mere

Tlf. (+0045)

Tlf. (+0045) www.docenten.dk Tlf. (+0045) 4268 6860 docenten@docenten.dk Konference om legens potentiale - Legs betydning for følelses-, personlighedsmæssig og social læring Den 28. og 29. november 2016 Med inspiration

Læs mere

TEMA Diagnosekulturen

TEMA Diagnosekulturen Nummer 27 maj 2017 11. årgang Videnscenter Sølund Skanderborg - Viden i fællesskab TEMA Diagnosekulturen Pædagoger stiller ikke diagnoser - eller gør de? Der laves neuropædagogiske udredninger. Kan dette,

Læs mere

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 Find vejen frem VIA Videreuddannelse & Kompetenceudvikling Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 6. maj kl. 09.00-15.15 2 3 Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 sprog og bevægelse hører sammen

Læs mere

Invitation. CFPS sommerkonference 2016. Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger,

Invitation. CFPS sommerkonference 2016. Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger, Invitation CFPS sommerkonference 2016 April, 2016 Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger, For første gang åbner CFPS dørene for vores årlige sommerkonference. Vi begynder med et brag fantastiske

Læs mere

Få en god snak med dig selv Det dialogiske menneske

Få en god snak med dig selv Det dialogiske menneske Få en god snak med dig selv Det dialogiske menneske er læge og hjerneforsker. Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings-og forskningschef

Læs mere

UNGDOMSLIV PÅ KRYKKER

UNGDOMSLIV PÅ KRYKKER UNGDOMSLIV PÅ KRYKKER Flere unge behøver hjælp og støtte. Er ungdomslivet blevet mere udfordrende, eller skrøbeliggør vi de unge? Konference hos Center for Ungdomsforskning den 25. november 2014 UNGDOMSLIV

Læs mere

FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05.

FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05. FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Hvad karakteriserer sunde og robuste mennesker og hvad bør arbejdspladsen satse på?

Hvad karakteriserer sunde og robuste mennesker og hvad bør arbejdspladsen satse på? Hvad karakteriserer sunde og robuste mennesker og hvad bør arbejdspladsen satse på? Trivsel og sundhed set i et salutogent perspektiv Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande Kommune Fysioterapeut,

Læs mere

Det Dobbelte KRAM for bedre mental sundhed

Det Dobbelte KRAM for bedre mental sundhed Det Dobbelte KRAM for bedre mental sundhed Af Peter Thybo og Mette Skov Stoffer, formandsskabet i Talrige undersøgelser konkluderer, at det står sløjt til med den mentale sundhed i Danmark. Lad os derfor

Læs mere

UNGES ROBUSTHED KONFERENCE TREFOR PARK ODENSE 21.10.2015 KURSEROGKONFERENCER.DK PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI

UNGES ROBUSTHED KONFERENCE TREFOR PARK ODENSE 21.10.2015 KURSEROGKONFERENCER.DK PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI UNGES ROBUSTHED KONFERENCE TREFOR PARK ODENSE 21.10.2015 PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI KURSEROGKONFERENCER.DK ROBUSTE UNGE De unge i Danmark har ikke fået det nemmere. Tværtimod er deres mentale trivsel kun gået

Læs mere

INKLUSION I PRAKSIS KONFERENCE DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER

INKLUSION I PRAKSIS KONFERENCE DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN KONFERENCE SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Konsekvensen af inklusionsloven fra august 2012 er, at

Læs mere

Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler

Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler - Kognitiv, motorisk og emotionel udvikling D. 16. april 2018 i Roskilde Overalt i verden betragtes uddannelse og akademiske kompetencer

Læs mere

Tværfaglig konference Egenomsorg og

Tværfaglig konference Egenomsorg og Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Tværfaglig konference Egenomsorg og patientuddannelse Den kroniske syge patient på sygehuset og i hjemmet Mellem sårbarhed og handlekraft 22. september 2011 i Aarhus

Læs mere

Hvordan måler man et menneskes evne til at tackle livet og den mentale sundhed?

Hvordan måler man et menneskes evne til at tackle livet og den mentale sundhed? Hvordan måler man et menneskes evne til at tackle livet og den mentale sundhed? Peter Thybo Sundhedsinnovator, Ikast-Brande kommune Forfatter, Fysioterapeut, Master i Læreprocesser m. specialisering i

Læs mere

Sundhedskonferencen Sjælland 2018

Sundhedskonferencen Sjælland 2018 Sundhedskonferencen Sjælland 2018 Livsfarlig ledelse hverdagsvilkår i forandring en samlet sundhedssektor? Kjeld Fredens Søren Voxsted Pia Callesen Christian Ørsted Sophie Hæstorp Andersen Glostrup Park

Læs mere

Sundhedskonferencen Jylland 2017

Sundhedskonferencen Jylland 2017 Sundhedskonferencen Jylland 2017 Livsfarlig ledelse hverdagsvilkår i forandring en samlet sundhedssektor? Kjeld Fredens Søren Voxsted Pia Callesen Christian Ørsted Bygholm Slot, torsdag d. 30. november

Læs mere

Landskonference 2008 program

Landskonference 2008 program Landskonference 2008 program Kvalitet i dagplejen 2008 Dagplejens fremtid, relationsorienteret pædagogik i dagplejen, 0-3 åriges sproglige udvikling, børn med særlige behov og forældresamarbejdet er hovedtemaerne

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Børn kan ikke lade være med at lære

Børn kan ikke lade være med at lære Børn kan ikke lade være med at lære er læge og hjerneforsker. Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Tilmelding Sidste frist Pris Sted Kontakt VISS

Tilmelding Sidste frist Pris Sted Kontakt VISS MINIKONFERENCE MUSIK SOM PÆDAGOGISK INVITATION. 20. SEPTEMBER 2018 MUSIK SOM PÆDAGOGISK INVITATION Velkommen til Minikonferencen med temaet Musik som pædagogisk invitation, der afholdes i Skanderborg den

Læs mere

FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ VEMB TLF MAIL:

FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ VEMB TLF MAIL: FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ 4 7570 VEMB TLF. 97 49 05 95 MAIL: KONTOR@FUKO.DK WWW.FUKO.DK PSYKOLOGI SUNDHED PÆDAGOGIK PSYKOLOGI PSYKIATRI ANNE-METTE SOHN JENSEN Kandidat

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Konsulenter på vej...

F O A F A G O G A R B E J D E. Konsulenter på vej... F O A F A G O G A R B E J D E Konsulenter på vej... De pædagogiske konsulenter i Region Nordjylland og FOA Fag og Arbejde inviterer til Pædagogiske Konsulenters Landskonference 7.-8. maj 2014 Konsulenter

Læs mere

Fra viden til handling,

Fra viden til handling, FTF- Region Sjælland inviterer til den årlige Vinterkonference. 25 års jubil æ um s program Hvorf or er det så svært, at komme Fra viden til handling, Vi udsættes for et konstant krav om para t hed til

Læs mere

Børn, bevægelse og udvikling (læring)

Børn, bevægelse og udvikling (læring) Børn, bevægelse og udvikling (læring) o er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o o o o o Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus Universitet.

Læs mere

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd.

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd. PLANLÆGNINGSGRUPPE Arne Ørtved, Grundtvigsk Forums Folkeoplysningsudvalg. Henrik Christensen, Dansk Friskoleforening. Ole Borgå, Efterskoleforeningen. Christian Schultz, Husholdnings- og Håndarbejdsskolerne.

Læs mere

Praktikvejlederkonference

Praktikvejlederkonference FORBUND Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikvejlederkonference 2017 Hvordan kan du arbejde med relationskompetencer

Læs mere

Mandag d. 26. juni Said Mobin Hossaini. Said Mobin Hossaini. integrationskonsulent Integrationsnet en del af DFH.

Mandag d. 26. juni Said Mobin Hossaini. Said Mobin Hossaini. integrationskonsulent Integrationsnet en del af DFH. Integrationskonsulent hos Integrationsnet som er en del af DFH. Siden feb. 2011. Har været frivillig i DFUNK ca. 6,5 år. Bl.a. Unge i Danmark og historie fortæller. Samarbejde med ung til ung grupper.

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER OBS: ÆNDRING I ADRESSE: Efter 15 år på Vallekilde Højskole forsøger vi os med nye lokaler på Hotel Strandparken i Holbæk fra 1.

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

GENTLE TEACHING I ET DANSK

GENTLE TEACHING I ET DANSK GENTLE TEACHING I ET DANSK PERSPEKTIV MINIKONFERENCE 2019 HVORNÅR 20. marts 2019 08:30-16:15 HVOR Kantinebygningen Sølundsvej 3, 8660 Skanderborg HOVEDOPLÆG May Bjerre Eiby Christina G. Pedersen EKSKLUSIVE

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Robusthed og Sensitivitet. v/ Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard

Robusthed og Sensitivitet. v/ Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Robusthed og Sensitivitet v/ Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Indhold Hvorfor Robusthed: Hvad er Robusthed Robusthed og Mening: et filosofisk perspektiv Robusthed og selvregulering: et neuropsykologisk/kognitivt

Læs mere

2. december 2009 kl. 9:00-16:00 Dansk Designcenter - København. Bag om stjernerne. Konference om EF-domstolen som regelsætter

2. december 2009 kl. 9:00-16:00 Dansk Designcenter - København. Bag om stjernerne. Konference om EF-domstolen som regelsætter 2. december 2009 kl. 9:00-16:00 Dansk Designcenter - København Bag om stjernerne Konference om EF-domstolen som regelsætter Sid med på første række Deltag, når førende eksperter i EU og dets betydning

Læs mere

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud DATO Kort beskrivelse af forslag til nyt behandlingstilbud Sidst rettet Udredningsopgaverne skal fremover

Læs mere

Generalforsamling & Internat. LU-Sydjylland

Generalforsamling & Internat. LU-Sydjylland Generalforsamling & Internat LU-Sydjylland Tid: 19.- 20. februar 2013 Sted: Kryb- i- ly Kolding Landevej 160 7000 Fredericia Pris: 2000,- Bindende tilmelding: senest 11. januar 2013 til kval@sonderborg.dk

Læs mere

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET Om en øget polarisering mellem de, som kan begå sig, og de, som ikke kan og hvad det betyder for de unge selv og for alle dem, som er i berøring med de unge i hverdagen NETVÆRKS

Læs mere

Menneskets innovative potentiale Muligheder for fornyelse og vækst

Menneskets innovative potentiale Muligheder for fornyelse og vækst Menneskets innovative potentiale Muligheder for fornyelse og vækst er læge og hjerneforsker. Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings-

Læs mere

Neurodagen 2018 Hvordan ved vi det, vi tror, vi ved? Hjernen er ikke afgrænset til individet. Spejlnervecellernes betydning.

Neurodagen 2018 Hvordan ved vi det, vi tror, vi ved? Hjernen er ikke afgrænset til individet. Spejlnervecellernes betydning. Neurodagen 2018 Hvordan ved vi det, vi tror, vi ved? Hjernen er ikke afgrænset til individet. Spejlnervecellernes betydning. Børns og unges symptomer og særlige vanskeligheder skal tages alvorligt. Derfor

Læs mere

Program Træning som behandling af hjertepatienter

Program Træning som behandling af hjertepatienter Læringsmål Program Træning som behandling af hjertepatienter Modul 1: 4. 6. oktober 2016 Modul 2: 24. november 2016 Hvidovre Hospital, Undervisningsbygningen Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre Modul 1: Lokale

Læs mere

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET 1 MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET Mestring og relationer af Frans Ørsted Andersen FRANS ØRSTED ANDERSEN Ph.d / lektor Aut. psykolog Ph.d-uddannelse

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

VEJEN VIDERE - NÅR DIT BARN HAR AUTISME TANKESPIN - KOMMUNIKATION & RÅDGIVNING

VEJEN VIDERE - NÅR DIT BARN HAR AUTISME TANKESPIN - KOMMUNIKATION & RÅDGIVNING VEJEN VIDERE - NÅR DIT BARN HAR AUTISME INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg Økonom, journalist, coach, forfatter TANKESPIN Kommunikationschef, PREP-underviser Center for Familieudvikling (København)

Læs mere