Lokalplan 666 for. Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle. Lokalplan 666 /forslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplan 666 for. Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle. Lokalplan 666 /forslag"

Transkript

1 Lokalplan 666 for Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle Lokalplan 666 /

2 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 - Statslig planlægning 10 - Kommuneplan - Gældende servitutter - Planlægning i forhold til nabokommuner - Vej- og stiplanlægning - Skoledistrikt og skolekapacitet - Forsyning - Spildevandsplanlægning - Affaldshåndtering - Kulturhistorie - Miljø og bæredygtighed 15 - Forurening 16 Tilladelser fra andre myndigheder 16 Dispensation fra lokalplanen (planlovens 19 og 20) 16 1 Formål 18 2 Område og zonestatus 18 3 Anvendelse 18 4 Udstykning 19 5 Vej-, sti- og parkeringsforhold 19 6 Bebyggelsens omfang og placering 20 7 Bebyggelsens ydre fremtræden 20 8 Ubebyggede arealer og terræn 21 9 Miljøforhold Grundejerforening 22 Forudsætninger for ibrugtagning af bebyggelse 23 Lokalplanens retsvirkninger 23 Vedtagelsespåtegning 24 Kortbilag 1 26 Kortbilag 2 28 Kortbilag 3 30

3 3 Plan- og Teknikudvalget Offentlig høring Plan- og Teknikudvalget 7. september september november december 2017

4 Forord HVAD ER EN LOKALPLAN? I en lokalplan kan Byrådet fastsætte bindende bestemmelser for et områdes fremtidige anvendelse. En lokalplan skal dels indeholde en redegørelse for planens intentioner og forhold til anden planlægning, dels en række bestemmelser, som angiver de præcise retningslinjer for området. Ifølge Planloven skal der udarbejdes en lokalplan, inden et større byggeri, anlægs- eller nedrivningsarbejde sættes i gang. Hensigten er, at Byrådet hermed har mulighed for at skabe en ønsket udvikling af de fysiske omgivelser og høre borgernes mening. HVEM UDARBEJDER LOKALPLANER? Lokalplanerne i Roskilde Kommune udarbejdes i Plan og Udvikling. Du kan kontakte Plan og Udvikling på Rådhuset, Rådhusbuen 1 i Roskilde, på tlf eller via til planogudvikling@roskilde.dk LOKALPLANFORSLAG Lokalplanen udarbejdes først som, der behandles af Plan- og Teknikudvalget og nogle gange også af byrådet. Herefter fremlægger kommunen et til offentlig høring. Når lokalplanet er offentliggjort, gælder midlertidige retsvirkninger for det område, som er omfattet af et. Offentlig høring af et lokalplan annonceres i den lokale presse og på kommunens hjemmeside. Lokalplanet findes digitalt på kommunens hjemmeside, men du kan også få en trykt udgave ved henvendelse til Plan- og Udvikling på rådhuset, på biblioteket og borgerservicecentrene i Jyllinge, Roskilde og Viby. Den offentlige høring varer mindst 8 uger. I løbet af denne periode kan andre myndigheder og natio-

5 5 nalparkfonde gøre indsigelse, og alle kan komme med bemærkninger eller ideer til ændringer af lokalplanet. Høringssvar sendes til kommunen via roskilde.dk/indflydelse. I forbindelse med vedtagelsen af det enkelte lokalplan beslutter Byrådet, om der skal holdes borgermøde eller anden inddragelse af interessenter. ENDELIG LOKALPLAN Når den offentlige høring er ovre, kan Plan- og Teknikudvalget eller Byrådet vedtage lokalplanet endeligt, eventuelt med ændringer på baggrund af de indsigelser, bemærkninger og ideer, som er kommet i løbet af offentlighedsperioden. Når lokalplanen er vedtaget endeligt efter den offentlige høring, er planen retligt bindende for det pågældende lokalplanområde. KLAGEMULIGHED Kommunens vedtagelse af lokalplanen kan påklages til Planklagenævnet for så vidt angår såkaldt retlige spørgsmål, det vil sige, om retsregler og -principper er fulgt. Der kan ikke klages over planens indhold. Klageberettigede er Erhvervsministeren, enhver med retlig interesse i sagen samt en række organisationer. Klager skal sendes senest 4 uger fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan. Klager skal sendes til den digitale Klageportal. Indgangen til Klageportalen findes på www. borger.dk og Nærmere vejledning kan findes på Planklagenævnet vil opkræve et gebyr. Hvis gebyret ikke er betalt til tiden, vil nævnet afvise klagen. Gebyret tilbagebetales, hvis klager får helt eller delvis medhold. Kommunens og Planklagenævnets afgørelser kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra de er meddelt.

6 Redegørelse Lokalplan 666 Holmehøj Gundsømagle Lokalplanområdets beliggenhed Eniro/Krak BAGGRUND Det nye boligområde Holmehøj i Gundsømagle Øst er udlagt i Roskilde Kommunes kommuneplan for at imødekomme et lokalt behov og understøtte institutions- og skolekapaciteten i Gundsømagle. Det nye byområde har samlet plads til ca. 210 boliger og er omfattet af kommunens rækkefølgeplan, der fastlægger, at området skal udbygges fra vest mod øst. Der er udarbejdet en samlet helhedsplan for Holmehøj, der danner grundlag for lokalplanlægningen af byområdet.

7 Holmehaven Lokalplanområdet set fra Holmevej 7 Holmevej Holmeager Holmehøjen Holmevej Holmetoften Lokalplan 666 Piledyssen Holmebakken Holmehøjen Holmehøjen Helhedsplanen for Holmehøj med markering af området omfattet af lokalplan 666 Bøgeholmen Egeholmen Kærholmen Holmehøjen Elmeholmen Østrupvej Holmehøj er under løbende udbygning, og Lokalplan 666, Holmehøj - Etape 3, øst omfatter det sjette og sidste område i den nordlige del, der nu inddrages i udbygningen. LOKALPLAN0MRÅDET Lokalplanområdet udgør et areal på omkring 1,7 ha og ligger øst for Gundsømagle, og syd for Holmevej. Området er ubebygget og har hidtil været anvendt til jordbrug. Der er ingen diger eller gravhøje inden for området. Terrænet er let kuperet og falder med ca. 2 m fra nord mod syd.

8 Redegørelse Terrænet falder let mod syd. Mod syd ligger fælles arealerne for den samlede bebyggelse, mod vest støder det op til Holmehøjs tredje etape (vest). Mod øst ligger åbne marker. FORMÅL OG INDHOLD Formål Lokalplanen giver mulighed for, at der som sjette fase af den samlede udbygning af byområdet Holmehøj i Gundsømagle kan opføres 16 boliger som åben-lav bebyggelse i den nord-østlige del af byudviklingsområdet. Lokalplanen skal fastlægge retningslinjer for den fremtidige bebyggelse, områdets friarealer, infrastruktur og overfladisk regnvandsafledning og nedsivning i overensstemmelse med den overordnede helhedsplan for Holmehøj. Indhold Denne lokalplan udlægger den nord-østlige del af dispositionsplanen til 16 parcelhusgrunde omkring Holmelunden. Grundstørrelsen varierer fra 700 til 50 m². Lokalplanområdets boliger kan opføres i 2 etager, dog ud mod Holmevej kun 1½ etage. Muligheden for at bygge i 2 etager gives for at imødekomme et ønske om at mindske bygningernes fodaftryk og dermed sikre en bedre udnyttelse af de enkelte grunde, større friarealer, mere beplantning og bedre mulighed for nedsivning af regnvand. Lokalplanens bebyggelse skal som det øvrige Holmehøj fremstå uden blanke og reflekterende tagmaterialer, herunder glaseret eller hårdtengoberet tegl. Det er ønsket, at lokalplanområdet skal fremstå med en markant, grøn karakter. Hegn i skel må derfor kun udføres som levende hegn.

9 4 Illustration af Holmehøjs sjette etape, hvor der planlægges opført 16 enfamilieboliger der afgrænses ud til marker mod øst og fællesarealet mod syd. 5, 5 3, , , 3, 1, , Lokalplanen fastsætter de overordnede rammer for friarealernes karakter og beplantning, men et egentligt projekt, der fastlægger den endelige terrænregulering, udarbejdes i forbindelse med byggemodningen af området. Langs Holmevej udlægges et grønt bælte, der udformes med karakter af overdrev og beplantes med grupperede træer og buske. Når bydelen er fuldt udbygget vil arealet langs Holmevej indgå i en samlet grøn ring omkring bydelen Holmehøj. Der vil, når området er udbygget, være etableret tre høje mod øst, hvoraf en af højene er beliggende inden for denne lokalplan. De to øvrige høje ligger i den sidste lokalplan for området. På naboarelaet øst for lokalplanområdet etableres i forbindelse med byggemodning af området, en del af den overordnede sti, som omkranser det samlede Holmehøj. Lokalplanområdet vejbetjenes fra Holmelunden, der giver vejadgang til Holmehøjen, Østrupvej og Piledyssen og Holmevej. Boligvejen i lokalplanområdet anlægges som lege- og opholdsvej med grønne rabatter omkring. I forbindelse med den østvestgående del af Holmeengen, forbindes området for enden af vejen til fællesstien for på sigt at give nem adgang til evt. kommende cykelsti til Stenløse / Veksø. Indkørslen til boligvejen anlægges med hajtænder for at markere vejens status som lege- og opholdsvej. For at fremtidssikre området mod kraftige regnskyl og for at skabe rekreative oplevelser, herunder et varieret plante- og dyreliv, kan der etableres trug eller render til overfladisk, lokal afledning af regnvand fra tage, veje og andre befæstede arealer til faskiner i rabat. Overløb fra faskiner skal ske med udløb til et nedsivningsbassin i det fælles friareal syd for lokalplanområdet.

10 Redegørelse FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Statslig planlægning Natur- Miljø og Fødevareministeriet har indsigelsesret over for kommunernes planlægning, hvis planlægningen er i strid med overordnede planlægningsinteresser. De statslige interesser, der er aktuelle i forhold til denne lokalplan, er sammenfattet nedenfor. Grundvandsbeskyttelse Lokalplanområdet er i Forslag til Vandplan udpeget som et område med særlige drikkevandsinteresser, hvor grundvandet i særlig grad skal beskyttes. Lokalplanens bestemmelser for områdets anvendelse er ikke i strid med grundvandsbeskyttelsen i området. Kystnærhedszonen Lokalplanområdet er beliggende mindre end 3 km fra Roskilde Fjord og er derfor omfattet af bestemmelserne i Planlovens kapitel 2a om planlægning i kystområdet. I henhold til Planlovens kapitel 5 om lokalplanlægning skal der i lokalplaner for bebyggelse og anlæg i de kystnære dele af byzonen redegøres for den visuelle påvirkning af kysten. Topografien og byområdet imellem fjorden og lokalplanområdet bevirker, at byggeri med de højder, der er fastsat i lokalplanen, ikke vil medføre en visuel påvirkning af kystlandskabet. Naturbeskyttelse Internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttede arter: Ifølge bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter (Bekendtgørelse nr. 408 af 1. maj 2007) kan et

11 Rammeområde 8.B.30 i Kommuneplan 2016 plan ikke vedtages, hvis gennemførelse af planen kan betyde: At planen kan skade de udpegede internationale naturbeskyttelsesområder (habitat-, fuglebeskyttelses- og Ramsarområder), at yngle- eller rasteområder i det naturlige udbredelsesområde for de dyrearter, der er optaget i habitatdirektivets bilag IV, litra a) kan blive beskadiget eller ødelagt, eller at de plantearter, som er optaget i habitatdirektivets bilag IV, litra b) i alle livsstadier kan blive ødelagt. Lokalplanområdet ligger ca. 2 km fra det nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde, Roskilde Fjord. Der er ikke registreret beskyttede arter i lokalplanområdet. Roskilde Kommune vurderer derfor, at planen ikke kan skade de internationale naturbeskyttelsesinteresser. Kommuneplan I Roskilde Kommuneplan 2016 er lokalplanområdet beliggende inden for rammeområde 8.B.30, Holmehøj øst for Piledyssen. Område 8.B.30 ligger i Gundsømagle, og planlægningen skal derfor overordnet set alene modsvare det lokale behov for f.eks. boliger, arbejdspladser og service, understøtte de offentlige servicefunktioner og medvirke til en landskabelig afrunding af bysamfundet. Område 8.B.30 er udlagt til boligformål som åben-lav og tæt-lav bebyggelse med mulighed for indpasning af offentlige formål (institutioner, friarealer, tekniske anlæg o.l.)

12 Redegørelse Holmehøjen, den interne fordelingsvej, der er etableret i forbindelse med den tidligere udbygning. For rammeområdet er fastlagt en maksimal bebyggelsesprocent på 30 for åben-lav bebyggelse. Bygningshøjden må ikke overstige 2 etager og 8 meter. Lokalplanområdet indgår i et større kulturhistorisk interesseområde. Planlægningen skal derfor overordnet set sikre, at de karakteristiske kulturhistoriske værdier, helheder og enkeltelementer bevares, beskyttes og forbedres. De kulturhistoriske interesseområder omfatter områder, hvor der findes en særlig koncentration af velbevarede og synlige spor af historien, og områder hvor der ikke er synlige spor, men stor sandsynlighed for at gøre fund i jorden. Ifølge kommuneplanens rækkefølgeangivelse kan rammeområdet udbygges med samlet 210 boliger. Gældende servitutter På ejendommen matr. nr. 27q Gundsømagle By, Gundsømagle er tinglyst servitut af om 10 m vejbyggelinje. Denne byggelinje er ikke i konflikt med lokalplanen. Planlægning i forhold til nabokommuner Det er Roskilde Kommunes vurdering, at den udbygning, som er omfattet af denne lokalplan, ikke vil have en påvirkning på vores nabokommuner. Vej- og stiplanlægning Lokalplanområdet vejbetjenes fra Holmelunden, der har forbindelse med Holmehøjen, der igen har forbindelse med Holmevej, Østrupvej og Piledyssen. De planlagte adgangs- og boligveje indenfor lokalplanområdet får status som private fællesveje.

13 Lokalplanområdet set mod sydvest fra Holmevej. I baggrund ses den parceludbygning der er under etablering på naboarealet. Udbygningen af området med 16 boliger vil medføre en meget begrænset forøget trafik. Den fulde udbygning af byudviklingsområdet med 210 boliger vil medføre en vis trafik på de omgivende veje. Ved det planlagte anlæg af den nye Frederikssundmotorvej vil der blive etableret tilslutning til Østrupvej. Østrupvej vil derved i endnu højere grad blive indfaldsvejen til Gundsømagle, hvorimod Holmevej vil blive lukket for gennemkørsel. De vejledende grænser for vejstøj på de primære udendørs opholdsarealer skal sikres overholdt. Der er i forbindelse med udarbejdelse af masterplanen for området udarbejdet en støjundersøgelse, som viser støjbelastningen fra den nuværende trafik og den tilkommende trafik fra byudviklingsområdet. Med den begrænsede trafik på Holmevej vurderes støjgrænserne at kunne overholdes. Skoledistrikt og skolekapacitet Lokalplanområdet ligger inden for Margretheskolens skoledistrikt, der har kapacitet til den boligudbygning som lokalplanen giver mulighed for. Forsyning Lokalplanområdet forsynes med vand fra Gundsømagle Vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning fra dette vandværk. Elforsyningen til lokalplanområdet varetages af Dong Energy. Der er udlagt areal til en miljøstation i den nordlige del af Holmehøj, der sammen med en tilsvarende i den sydlige del mod Østerupvej, skal betjene hele det færdigudbyggede Holmehøj. Lokalplanområdet ligger ikke i fjernvarme- eller naturgasområde.

14 Redegørelse Note: jf. kommunens spildevandsplan ( ) gælder det at: Hvis grundejer vil befæste en større del af grunden end den maksimale befæstelses grad (i dette tilfælde maksimalt 30%), skal overfladevand fra den del af arealet, det overskrider værdierne enten nedsives på egen grund eller forsinkes, før det afledes til kloaksystemet. De fastsatte grænser skal følges, når der etableres nye tilslutninger, eller når eksisterende tilslutninger ændres. Den interne sti i den nordlige del af lokalplanområdet Spildevandsplanlægning Området er planlagt separatkloakeret, og derfor skal spildevand og regnvand separeres før tilslutning til det offentlige spildevandsanlæg. Der er LAR (Lokal afledning af regnvand), med faskiner i rabatten og overløb til nedsivningsanlæg syd for lokalplanområdet. Miljømyndigheden kan dog give tilladelse til nedsivning af regnvand fra tage og befæstede arealer, hvis det er teknisk muligt og kan ske uden ulemper for naboer. For at understøtte muligheden for nedsivning af regnvand fastsættes, at befæstelsesgraden for området som helhed ikke må overstige 30 %. Overskydende regnvand fra tage og befæstede arealer skal som princip ledes via vejbrønde til faskiner i rabatterne og videre til nedsivningsbassin i det fælles friareal i lokalplanområdets sydlige del. Affaldshåndtering Roskilde Kommune ændrer på håndteringen af dagrenovation fra Det betyder at affaldssorteringen skal fordeles i 2 beholdere, jf. Retningslinjer for adgangsforhold og standplads. Kulturhistorie Roskilde Museum har i medfør af museumslovens 23 foretaget en arkivalsk kontrol af planområdet. Der er ikke registreret fortidsminder indenfor lokalplanområdet. Der kan under anlægsarbejde fremkomme fund eller fortidsminder, som vil være omfattet af Museumsloven. Bygherren er forpligtet til øjeblikkeligt at indberette sådanne fund til Roskilde Museum samt til midlertidigt at indstille anlægsarbejdet.

15 De nye boligveje i lokalplanområdet udformes med grønne græsrabatter som f.eks. nabovejen Holmeager Miljø I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer, skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor»screenes«, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Ud fra screeningen besluttes det, om en plans påvirkning på miljøet har en karakter og et omfang, der kræver, at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Det er Roskilde Kommunes vurdering, at der på baggrund af»screening«af lokalplan 666 ikke er behov for at fortage en samlet miljøvurdering af lokalplanet. Resultatet er illustreret med rosetten i figuren til venstre. Vurdering og screening har været udsendt til høring hos berørte myndigheder. Screeningen kan rekvireres ved henvendelse til HYPERLINK mailto:planogudvikling@roskilde. dk planogudvikling@roskilde.dk. Hvis man ønsker at klage over kommunens afgørelse om miljøscreeningen, kan man klage til Planklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som man finder et link til på HYPERLINK og HYPERLINK virk.dk/ Du logger på HYPERLINK borger.dk/ eller HYPERLINK dk/ typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. 15 Kultur og sundhed Erhverv og økonomi Hvordan vurderer vi? For hvert af de emner foretager Roskilde Kommune en kvalitativ vurdering af, i hvor høj grad først et projekt- og siden et lokalplan understøtter de konkrete mål. Der ud fra tildeles hvert emne en samlet score ud fra nedenstående skala: Emne nr Identitet (Kulturarv og profil) 2. Byens rum og bygninger 3. Grønne og blå byrum 4. Social mangfoldighed 5. Sundhed og bevægelse 6. Transport 7. Ressourceforbrug 8. Støj og forurening 9. Vand 10. Natur. Erhverv og service. Kommunal økonomi Miljø og klima planen understøtter optimalt de angivne mål planen understøtter de mål der er angi vet planen understøtter kun i mindre grad målene planen påvirker ik ke målene væse ntligt planen har væse ntlig negativ påvirkning på målene

16 Redegørelse Bæredygtighed Roskilde Kommune har udarbejdet en bærdygtighedsprofil af projektet, der viser, i hvor høj grad projektet understøtter kommunens mål på området. Forvaltningen vurderer, at bæredygtighedsprofilen er fremmet ved at nedsivningsbassinet er givet en organisk og naturlig form og anlagt som et rekreativt areal, der er stiadgang til. Lokalplanen redegør for forholdet til øvrig planlægning, hvoraf det fremgår, at planen ikke er i strid med anden overordnet planlægning eller sektorplanlægning ud fra en miljømæssig vurdering. Forurening Lokalplanområdet er ikke registreret som muligt forurenet og har hidtil været anvendt til jordbrug. I forbindele med vedtagelse af LP 624, som er naboareal til LP 666 blev det besluttet af Klima og Miljøudvalget at udtage området for forureningsklassificeringen. Det samme vil gøre sig gældende med LP 666. TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHEDER Området er i dag pålagt landbrugspligt. Landbrugspligten ophæves af landinspektør i forbindelse med udstykning. DISPENSATION FRA LOKALPLANEN (PLANLOVENS 19 OG 20) Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

17 17

18 Bestemmelser I henhold til Lov om Planlægning (lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 20) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Roskilde Kommune. 1 FORMÅL Formålet med lokalplanen er: At fastlægge områdets primære anvendelse til boliger. At fastlægge bebyggelsesplan, vejforløb og grønne områder i overensstemmelse med helhedsplanen for hele Holmehøj. 2 OMRÅDE OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 2 og omfatter en del af matr. nr. 27q, Gundsømagle By, Gundsømagle samt alle parceller, der efter vedtagelsen af denne lokalplan udstykkes fra denne del af ejendommen. 2.2 Lokalplanområdet ligger i landzone. Lokalplanens område overføres med denne lokalplan til byzone. 3 ANVENDELSE 3. 1 Lokalplanområdet må kun anvendes til boligformål i form af åbent-lavt byggeri. 3.2 De med grøn signatur på kortbilag 2 viste områder må udelukkende anvendes som grønt område, fælles friareal med stier,

19 Tværsnit i boligvejene 19 høje og beplantninger. Der kan inden for områderne opsættes bænke, legeredskaber og lignende. Områderne må ikke bebygges. 4 UDSTYKNING 4. 1 Udstykning skal ske i overensstemmelse med den på kortbilag 2 viste udstykningsplan. 5 VEJ-, STI- OG PARKERINGSFORHOLD 5.1 Veje og stier skal anlægges i henhold til principperne vist på kortbilag Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Holmelunden. 5.3 Holmeengen som vist principielt på kortbilag 2 skal udlægges i en bredde af mindst 8 m med 5 m kørebane og græsrabat i begge sider. 5.4 Der skal anlægges mindst 2 parkeringspladser pr. bolig på egen grund. 5.6 Der skal anlægges stier som vist på kortbilag 2. Stien a-b skal anlægges i en bredde på minimum 2 meter, hvoraf 1 m er grus.

20 Bestemmelser 6 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 6.1 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 30 for den enkelte grund. 6.2 Bebyggelse kan opføres i maksimalt 2 etager med en maksimal højde på 8 m, dog kun 1½ etage mod Holmevej. 6.3 Garager og carporte i tilknytning til bebyggelse skal placeres mindst 5 m fra skel mod vej. Integrerede carporte skal ligeledes placeres 5 m fra skel mod vej. 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN 7.1 Boligbebyggelse skal opføres med sadeltage, eventuelt med valm eller med synlig, ensidig taghældning på min. 10%. 7.2 Tage på bebyggelse må ikke fremstå i blanke eller reflekterende materialer. Dette svarer til, at materialets glanstrin ikke må overstige Såfremt der etablereres anlæg til indvinding af solenergi eller lignende, skal de dele af anlægget, som anbringes udvendigt på bygningen, tilpasses bygningens arkitektoniske udtryk, og følge tagets hældning. Anlæg til indvinding af solenergi kan placeres på jorden, såfremt de ikke er synlige fra veje og fælles opholdsarealer.

21 Skiltning og flagning i reklameøjemed er ikke tilladt inden for lokalplanområdet. 7.5 Der må ikke opsættes udvendige antenner. Parabolantenner kan dog opsættes på facade eller på terræn, max højde til kant på ikke over 1,8 m over terræn og 2 meter fra skel. 8 UBEBYGGEDE AREALER OG TERRÆN 8.1 Det med grønt markerede område, se kortbilag 2, til fælles friareal mod syd udlægges som grønt område og delvist som høje. 8.2 Det med grønt markerede område til fælles friareal mod nord skal fremstå med græs og grupperede buske. 8.3 Fælles friarealer, som vist på kortbilag 2 skal være beplantet førstkommende vækstsæson efter lokalplanområdets færdigudbygning. Der udføres af bygherren en basisetablering af græs og enkelte beplantninger. For at sikre at træerne plantet i de fælles friarealer udvikler naturlig krone, må disse ikke topskæres eller skæres i facon. 8.4 Der må efter afsluttet byggemodning ikke foretages terrænregulering med mere end 0 meter. Terrænet må ikke fremstå med tekniske skråninger, men skal fremstå med bløde S-formede kurver. Der tillades støttemure, forudsat at støttemurene opføres mindst 0 m fra skel og der plantes levende hegn foran Levende hegn Max 0 m Der tillades støttemur, hvis den placeres mindst 0 meter fra skel og skjules bag beplantning. Terrænændringer skal afvikles som bløde S-formede kurver. Der tillades ikke tekniske skråninger.

22 Bestemmelser (i niveau med vej og/eller nabogrund). Dog er højene på fællesarealene undtaget. NOTE: Anlæg af udbebyggede arealer skal ske under hensyn til Roskilde Kommunes spildevandsplan, der fastlægger et afløbskoefficiet for området. Denne kan have indflydelse på hvor meget man kan befæste i området. Se redegørelsens afsnit vedrørende forsyning. NOTE: Faskiner i rabat er projekteret til 30 % befæstigelsesgrad, derfor skal der suppleres med egne faskiner, hvis man ønsker en højere befæstigelsesgrad. 8.5 Hegn i skel må kun udføres som levende hegn, eventuelt med et trådhegn på egen side. 8.6 Der må ikke etableres støjskærme inden for lokalplanområdet. På ejendomme, der vender ud mod Holmevej, kan der dog etableres støjskærme med en max højde 1,8 m i skel, hvis de mod fælles friarealer fremstår som grønt hegn. 8.7 Lastbiler, campingvogne, både og biler, som ikke er indregistreret, må ikke opbevares inden for området. 8.8 Trailere må ikke hensættes på fællesarealerne. 9 MILJØFORHOLD 9.1 Lokalplanområdets ejendomme kan anvende alternative energikilder, herunder jordvarme, solvarme, luft til vand og lignende. 9.2 Nedsivning af regnvand skal foregå til faskiner langs veje i rabat, og/eller faskiner på egen grund. 10 GRUNDEJERFORENING 10.1 Grundejere i lokalplanområdet skal være medlem af den eksisterende grundejerforening for hele det fremtidige byudvik-

23 23 lingsområde omfattet af dispositionsplanen for Holmehøj, der blev etableret i forbindelse med Lokalplan Det er grundejerforeningens opgave at forestå yderligere beplantning og drift samt vedligeholdelse af private fællesveje, fælles stier og fælles friarealer Området overtages af grundejerforeningen umiddelbart efter endt byggemodning og basisbeplatning jf. pkt 8.3. FORUDSÆTNING FOR IBRUGTAGNING AF BEBYG- GELSE Inden ibrugtagning skal bebyggelsen være tilsluttet offentligt spildevandsanlæg. LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens 18 kun udnyttes i overensstemmelse med planens bestemmelser. For forhold, som ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggeloven og planloven. Lokalplanen indeholder ingen handlepligt, hvilket betyder, at den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil, og at lokalplanen ikke medfører krav

24 Bestemmelser om etablering af de bygninger og anlæg, som er indeholdt i planen. Lokalplanens bestemmelser med tilhørende kortbilag udgør planens juridiske grundlag og tinglyses på de enkelte ejendomme, som er omfattet af planen. VEDTAGELSESPÅTEGNING Således vedtaget i af Plan- og Teknikudvalget den 7. september Martin Holgaard Direktør for By, Kultur og Miljø Torben Jørgensen Formand for Plan- og Teknikudvalget

25 25

26 Kortbilag 1 - Matrikelkort og (evt) delområder Matrikelkort Lokalplangrænse Matrikelskel Matrikelnummer Terrænkurver

27 27 SDFE, Roskilde Kommune 27q

28 Kortbilag 2 - Fremtidige forhold Fremtidige forhold Lokalplangrænse Åben-lav boligbebyggelse Fælles friareal Boligvej Sti A-B a-b

29 29 SDFE, Roskilde Kommune A B a b

30 Kortbilag 3 - Illustrationsplan Illustrationsplan

31 31, 5 5, 10 10, SDFE, Roskilde Kommune

32 Plan og Udvikling Postboks 100 Rådhusbuen Roskilde planogudvikling@roskilde.dk Høringssvar sendes til kommunen via roskilde.dk/indflydelse Jyllinge Lokalplan 666 Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Lokalplan 666 for. Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle. Lokalplan

Lokalplan 666 for. Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle. Lokalplan Lokalplan 666 for Holmehøj, Etape 3 nord - øst, Gundsømagle Lokalplan 666 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 - Statslig planlægning 10 -

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen Lokalplan 132, tillæg 1 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan 7 Byplanvedtægt

Læs mere

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag Lokalplan Vigen Strandpark og Roskilde Camping Lokalplan 548, tillæg 1/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Lokalplantillæggets formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Miljøscreening 8 Lokalplanets

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle. Lokalplan 624

Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle. Lokalplan 624 Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle Lokalplan 624 Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 Miljø og bæredygtighed 15 Tilladelser fra andre myndigheder 16

Læs mere

Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle. Lokalplan 624/forslag

Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle. Lokalplan 624/forslag Holmehøj, Etape 3 Vest Gundsømagle Lokalplan 624/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 Miljø og bæredygtighed 15 Tilladelser fra andre myndigheder

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Lokalplan 679 for Holmehøj, Sidste Etape, Gundsømagle. Lokalplan 679

Lokalplan 679 for Holmehøj, Sidste Etape, Gundsømagle. Lokalplan 679 Lokalplan 679 for Holmehøj, Sidste Etape, Gundsømagle Lokalplan 679 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 - Statslig planlægning 10 - Kommuneplan

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Politisk behandling Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle

Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle Lokalplan 604 Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 9 Miljø og bæredygtighed 15 Tilladelser fra andre myndigheder 16

Læs mere

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Mindretalsudtalelse MIDRETALSUDTALELSE Byrådet den 26. oktober 2017 Enhedslisten kan ikke tiltræde kommuneplantillægget og

Læs mere

Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle

Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle Holmehøj, Etape 2-Syd Gundsømagle Lokalplan 604/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 9 Miljø og bæredygtighed 15 Tilladelser fra andre myndigheder 16

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Holmehøj-Sydøst, Etape 4, Gundsømagle. Lokalplan 633

Holmehøj-Sydøst, Etape 4, Gundsømagle. Lokalplan 633 Holmehøj-Sydøst, Etape 4, Gundsømagle Lokalplan 633 Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 10 Miljø og bæredygtighed 17 Tilladelser fra andre myndigheder

Læs mere

Justering af udvalgte rammer

Justering af udvalgte rammer Justering af udvalgte rammer Tillæg 9 til Roskilde Kommuneplan 2016 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Geodatastyrelsen, Erhvervsstyrelsen Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Rughaven og Sankt Hans Gade Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen

Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen Lokalplan 224, tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 - Statslig planlægning 7 - Kommuneplan

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, tillæg 1

Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, tillæg 1 Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej Lokalplan 588, tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Tillæg til erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, /forslag. tillæg 1

Tillæg til erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, /forslag. tillæg 1 Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej Lokalplan 588, / tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Bevaring af bebyggelsen Hørhusene. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag

Bevaring af bebyggelsen Hørhusene. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Bevaring af bebyggelsen Hørhusene Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3 Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag Mobilantennemast Margrethehåb Lokalplan 568/forslag Indhold Fors Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 8 Statslig planlægning 8 Kommuneplan 10 Gældende

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Februar 2007 1 REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONG- STED Denne redegørelse har

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Lokalplan Oktober For et område på Skåninggårdsvej. Natur og Udvikling

Lokalplan Oktober For et område på Skåninggårdsvej. Natur og Udvikling Oktober 2016 For et område på Skåninggårdsvej Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er blandt andet, før der laves større

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

Lokalplan 238 - Forslag

Lokalplan 238 - Forslag 1 Lokalplan 238 - Forslag Boliger ved Høm Byvej April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Politisk behandling Himmelev Kirke Ændring af rammeområde i Himmelev Himmelev Gymnasie Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009/ 200 m Haraldskær Nord Langagervej 2.D.8 Mål 1: 25 100 m Kommuneplantillæg

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009 Haraldskær Himmelev Sognevej Langagervej Herregårdsvej 2.D.8 100 m Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej

Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej Lokalplan 601 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 9 Kystnærhedszonen 9 Kommuneplan 9 Byplanvedtægt

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Erhvervsområde Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d Tillæg nr. 2017.19 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af boligområde Egenappevej K e d la d Udvidelse af boligområde Egenappevej Udvidelse af boligområde Egenappevej Status Plannavn Kladde Udvidelse af

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 30 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Ændring af rammeområde vedkøgevej

Ændring af rammeområde vedkøgevej Politisk behandling Ændring af rammeområde vedkøgevej Tillæg 19 til Kommuneplan 2009 3.CL.4 E.8 3.BE.4 3.BP.6 3.F.5 3.CL.3 3.BE.9 3.D.7 3.F.6 3.BE.5 Område, hvor der kan etableres restaurant 3.BS.8 3.E.3

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren Lokalplan nr. 5.41 Område til offentligt formål ved Skiveren Fremlagt fra den 15.03.2006 til den 11.05.2006 Endelig godkendt den 21.06.2006 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Forslag. Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Forslag Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune KOMMUNEPLAN 2015 AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 er udarbejdet

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 er udarbejdet på baggrund af et ønske

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

LOKALPLAN NR. B BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP

LOKALPLAN NR. B BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP LOKALPLAN NR. B 12.04.01 BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN B 12.04.01 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Side Lokaiplanens formål

Læs mere

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel KØGE KOMMUNE 2002 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-41, Hotel Niels Juel INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund, formål og indhold........... 3 Lokalplanens

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Baldersvej - sociale institutioner m.v.

Baldersvej - sociale institutioner m.v. Baldersvej - sociale institutioner m.v. Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 66 for et boligområde ved Tagetesvej Hundested Kommmune 1 Forslag til Lokalplan 66 for et område ved Engdraget. Indhold: Redegørelse Indledning... side 3 Område for lokalplanen... side 3

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 32 til Rammeområde 41.B11 og 41.OF4 Boligområde ved Baunetoften og Gilmosevej i Tjørring. Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst

Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst Tillæg 1 til lokalplan 570 / Stærkendevej Nord Moesgården Moesgården Stærkendevej Stærkendevej Merringgårdsvej Toftemarken Toftemarken Merringgårdsvej

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse Lokalplan nr. 65 For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse 1 VÆGGERLØSE B Stamvej A1 A2 C 1. Indledning:... 2 2. Lokalplanens indhold... 3 3. Forholdet til den øvrige planlægning... 3 Forholdet til regionplanen:...

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Boliger på Ramsøbakken IV. Lokalplan 647 /forslag

Boliger på Ramsøbakken IV. Lokalplan 647 /forslag Boliger på Ramsøbakken IV Lokalplan 647 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 6 Forhold til anden planlægning 8 Kommuneplan 8 Lokalplan 8 Vej- og stiplanlægning 9 Skoledistrikt

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé Hvad er en lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg Lokalplan nr. 3.07 Område til boligformål ved Kløvermarken i Klovborg Nørre-Snede Kommune Lokalplan nr. 3.07 for et område til boligformål i Klovborg Indholdsfortegnelse Side Lokalplanområdets beliggenhed...4

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY LOKALPLAN 05-049 BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål............................................................................ Lokalplanområdet...................................................................................

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere