HÅNDBOG OM HJEMMETRÆNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HÅNDBOG OM HJEMMETRÆNING"

Transkript

1 HÅNDBOG OM HJEMMETRÆNING Medicsport Retail ApS - Gladsaxevej Søborg - Denmark Tlf Fax salgretail@medicsport.dk -

2 TILLYKKE MED DIT NYE HJEMMETRÆNINGSPRODUKT Vi ønsker dig tillykke med dit nye hjemmetræningsprodukt og håber, du får stor glæde af produktet. Regelmæssig træning hjemme giver dig den nødvendige motion og øger dermed dit velbefindende. Træningen mindsker risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, belastningsskader, knogleskørhed, forhøjet blodtryk og andre skavanker, der kan forekomme pga. overvægt. Uanset dine personlige mål med købet af dette hjemmetræningsprodukt, har du nu taget et skridt i den rigtige retning. Du kan nu træne, når du vil, og hvor du vil foran tv et eller når børnene er lagt i seng. Lad produktet blive et positivt indslag i din hverdag. Det vil give dig overskud og et bedre velbefindende med i købet. Har du brug for hjælp eller support? For at du skal få mest mulig glæde af dit nye hjemmetræningsprodukt, bør du følge samlevejledningen nøje. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, skal du kontrollere, at produktet er korrekt samlet i henhold til samlevejledningen. Hvis du i forbindelse med samlingen eller på et senere tidspunkt skulle få brug for support, er du altid velkommen til at kontakte MedicSport Retails serviceafdeling. Service: Telefon hotline: serviceretail@medicsport.dk Du kan få fat i os på hverdage i tidsrummet fra kl

3 OM PULSTRÆNING I den normale dagligdag bruger vores krop ilt til at omdanne næringsstoffer fra den mad, vi spiser til energi til brug ved bevægelse af muskler og andre kropsfunktioner. Den mængde af energi bliver målt i kalorier. Generelt sagt - hvis vi forbrænder flere kalorier, end vi indtager, vil kroppen finde nyt brændstof i de kalorier, kroppen gemmer som fedt. Det vil føre til en omdannelse af fedt til muskler, hvilket vil gøre vores kropsholdning bedre, og vi vil helbredsmæssigt blive sundere. INDEN DU BEGYNDER Vi ønsker, at du får rigtig stor glæde og nytte af dit nye hjemmetræningsprodukt. Hvis du har en sygdom, eller det er længe siden, du har trænet regelmæssigt, bør du konsultere din læge inden du påbegynder træningen! Vær desuden opmærksom på følgende: Det er ikke legetøj! Lad ikke børn lege på eller omkring maskinen. Lad aldrig træningsudstyr stå uden opsyn. Skader, forårsaget af produktet eller ved brug af produktet, på mennesker, inventar eller andet, dækkes ikke af leverandøren. Træn ikke hårdere end anbefalet, og anstreng dig ikke for meget over en længere periode. Føler du smerte eller ubehag stop træningen straks og kontakt lægen. Bær altid egnet træningstøj, når du benytter produktet. Undgå løst tøj, der kan sætte sig fast i de bevægelige dele. Undgå sko med lædersåler eller høje hæle. Sørg for at dine sko altid er snøret ordentligt. Placer altid træningsudstyret på en flad og jævn overflade. For at beskytte gulvet anbefaler vi, at du anvender en underlagsmåtte under maskinen. Af sikkerhedsgrunde bør der være et tomt område på 50cm rundt om træningsudstyret. DETTE TRÆNINGSPRODUKT MÅ KUN ANVENDES TIL HJEMMEBRUG! Når vi træner, stiger vores puls for at lede nok ilt rundt i kroppen til de arbejdende muskler. Regelmæssig kardiovaskulær træning såsom cykling, roning og løb vil resultere i et stærkere hjerte og lunger, der mere effektivt kan levere ilt til musklerne, som så til gengæld lettere kan omdanne kalorier til energi.

4 PULSTRÆNING TRÆNINGSRETNINGSLINJER Det er dog nødvendigt, at du meget præcist fastsætter den puls, du skal træne efter for, at du på den måde kan forbedre dit helbred på et sikkert og vedvarende niveau. Dette gør du først ved at fastsætte din maxpuls. (Maximum Heart Rate (MHR)) Dette er det hurtigste, dit hjerte kan slå målt i antal slag i minuttet. Mens der er flere måder, du kan finde din maxpuls ved at træne, kan følgende metode også anvendes: Hvis du ønsker at opnå: Mere aktiv livsstil Forbedret funktionskapacitet Mindsket risici for sygdomme Fysisk velvære Træningsniveau Begynder Niveau 1 Arbejd med en puls på 40-60% af din max Mand: Anslået maxpuls = 220 Alder Kvinde: Anslået maxpuls = 226 Alder Benyt følgende tabel til at bestemme hvilket niveau du skal træne på, baseret på din puls. Puls Alder Max 85% 70% Sundere hjerte fedtforbrændende Vægttab Mere energi Nedsat blodtryk Nedsat kolesteroltal Øget immunforsvar Formindske risiko for stress Kondition udholdenhed Øget iltoptagelse Større udholdenhed Forbedret kondition Konkurrencetræning Flytte syregrænsen Forbedre konkurrenceresultater Let øvet Niveau 2 Arbejd med en puls på 61-70% af din max Øvet Niveau 3 Arbejd med en puls på 71-85% af din max Elite Niveau 4 Arbejd med en puls på % af din max Bemærk venligst at ovenstående skal opfattes som guidelines til at få det mest optimale ud af at træne efter din puls. Er du nybegynder, skal du IKKE arbejde på niveau 3 og 4 fra træningsstart men langsomt bygge din form op til at komme op og træne i disse zoner. Niveau 4 kan du ikke forvente at træne i flere timer ad gangen det kan kroppen ikke holde til. Her arbejdes kun i kortere perioder i forbindelse med eksempelvis intervaltræning.

5 ANBEFALEDE HJEMMETRÆNINGSPRODUKTER MOTIONSCYKEL Vi anbefaler en underlagsmåtte til beskyttelse af dit gulv. Perfekt til at lægge under din motionscykel, crosstrainer, romaskine eller dit løbebånd. Motionscyklen er den mest kendte hjemmetræningsmaskine på markedet. Den er praktisk og optager ikke meget plads i hjemmet. Samtidig er det den hjemmetræningsmaskine, der er mest skånsom imod muskler og led, hvorfor den ofte anvendes til genoptræning eller let motionering. Vi anbefaler også nedenstående udstyr for en mere alsidig træning af kroppen: Rygbænk: Hyperextensionsbænk til træning af især lænden, herved kan de fleste rygproblemer forebygges og evt. lindres. Gym Ball: Den store bold kan både bruges til mave-, ryg- og armøvelser, som kontorstol eller sofa, ja det er kun fantasien, der sætter grænser. Mavetrænerbøjle: God og solid beskyttelse til nakken. Isolerer maven, så du udfører mavebøjningerne korrekt og får den optimale træning. Samling af motionscykel Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler din nye motionscykel. Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller, at alle dele er der. Vær opmærksom når du skruer pedalerne på! De har modsat gevind og må derfor ikke skrues i forkert retning. Se på selve pedalen om den passer til højre (R) eller venstre (L) pedalarm. Vær meget opmærksom på, at du ikke klemmer ledningerne! Anvendelse af motionscykel Du får den mest ergonomisk korrekte position i sadlen ved at indstille sadlen og styret i korrekt højde. Undgå for lav siddestilling med kraftigt bøjede knæ eller en alt for høj siddestilling, hvor du cykler med strakte knæ. Sid bekvemt. Sørg for at du ikke sidder og falder sammen i ryggen, hold dine mavemuskler spændte, mens du cykler. Hvis din sadel kan indstilles vertikalt (tættere på/længere fra styret), så sørg for at du indstiller denne til den mest optimale siddeposition. Undgå så vidt det er muligt alt for meget fugt og sved på computeren og displayet. Anvend evt. et håndklæde, når du træner. Så holder du ikke alene dig selv mere frisk, men du øger samtidig produktets levetid ved at tørre det af under og efter brug. Udsæt ikke displayet for direkte sollys. Vedligeholdelse af motionscykel Kontroller med jævne mellemrum, at alle bolte og skruer er fastspændt. Rengør motionscyklen regelmæssigt. Tør fugt og sved af umiddelbart efter brug. Fjern evt. støv fra motionscyklen jævnligt. Dette er med til at forlænge levetiden.

6 CROSSTRAINER En crosstrainer er en nyere form for kredsløbsmaskine. Den er en blanding af et løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine. Bevægelsen minder mest af alt om langrend på ski, men i modsætning til langrend kører benene i en elliptisk bevægebane, derfor kaldes den også for elliptical trainer. De elliptiske bevægelser styrker alle væsentlige muskelgrupper uden at overbelaste leddene, fremmer et sundt stofskifte og er en ideel måde at øge fedtforbrændingen på. Altså en allround træning der øger dit velbefindende. Samling af crosstrainer Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler din nye crosstrainer Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller at alle dele er der. Vær opmærksom når du skal fastgøre svingarmene på uprighten. Dette kan være vanskeligt. Vær især opmærksom på, at du får alle spændeskiver placeret korrekt. Vær meget opmærksom på, at du ikke klemmer ledningerne! Anvendelse af crosstrainer Du får den mest optimale træningsposition ved at indstille dine fodpedaler, så din skridtlængde er tilpasset. Sørg for at du holder ryggen rank og mavemusklerne spændt, når du træner på din crosstrainer. Så undgår du at stå og falde sammen i ryggen. Brug armene når du træner på den måde styrker du alle kroppens større muskelgrupper. Undgå så vidt det er muligt alt for meget fugt og sved på computeren og displayet. Anvend evt. et håndklæde når du træner. Så holder du ikke alene dig selv mere frisk, men du øger samtidig produktets levetid ved at tørre det af under og efter brug. Udsæt ikke displayet for direkte sollys Vedligeholdelse af crosstrainer Kontroller med jævne mellemrum at alle bolte og skruer er fastspændt. Rengør crosstraineren regelmæssigt. Tør fugt og sved af umiddelbart efter brug. Fjern evt. støv fra crosstraineren jævnligt. Dette er med til at forlænge levetiden.

7 LØBEBÅND ROMASKINE Gang og løb er den træningsform, der ligger mest naturligt som bevægelsesmønster for mennesket. Med et løbebånd kan du holde din form ved lige eller forbedre den vinteren igennem. Du løber altid i tørvejr, møder kun de bakker, du selv planlægger og løber i dit eget tempo. Samling af løbebånd Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler dit nye løbebånd Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller at alle dele er der. Det kan anbefales at være 2 personer til at samle løbebåndet, da det er tungt. Sørg for at stille løbebåndet på en flad og jævn overflade. Anvend en underlagsmåtte for at beskytte gulvet. Anvendelse af løbebåndet Start aldrig løbebåndet, mens du står på det. Placer benene på hver side af løbebåndet, og begynd først at gå, når løbebåndet er i bevægelse. Øg forsigtigt hastigheden, og sørg hele tiden for, at du har en god balance og en naturlig gang/løbestil. Løbebåndet skal være placeret i et rum med stabil temperatur væk fra fugtige omgivelser og ikke i direkte sollys. Af sikkerhedsgrunde bør løbebåndet placeres, så der er et frit område på 2 meter bag båndet. Løbebåndet er forsynet med en safety key. Hvis ikke denne sidder på sin plads i displayet, kan løbebåndet ikke køre. Safety key skal ALTID sættes fast på tøjet, så du ved uheld stopper løbebåndet straks! Vedligeholdelse af løbebånd Løbebåndet skal med jævne mellemrum justeres og strammes op. Rengør løbebåndet jævnligt. Sørg specielt for at få støvsuget under løbebåndet, idet støv herfra vil kunne påvirke motoren. Undgå sved eller fugt på computeren eller displayet. Anvend håndklæde under træning, så holder du ikke alene dig selv frisk under træningen, men øger også produktets levetid ved at tørre det af under og efter brug. En romaskine er en effektiv kredsløbsmaskine. Den findes i flere udgaver, men de bygger alle på robevægelsen fra roning i båd. De står stabilt på underlaget og er sikre at træne på også ved dårlig balance, idet man sidder ned. Romaskinen aktiverer de fleste store muskelgrupper, hvorfor denne type træning er meget effektiv. Samling af romaskine Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler dit nye løbebånd Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller at alle dele er der. Anvendelse af romaskine Sørg for at holde ryg- og mavemuskulatur spændte under træningen. Så undgår du at sidde og falde sammen i ryggen, hvilket kan være et faremoment ved en romaskine. Brug ikke for stor belastning, når du ror. Læg dit fokus på din teknik frem for styrken. Spænd dine fødder godt fast i remmene ved fodpedalerne. Vedligeholdelse af romaskine Kontroller med jævne mellemrum, at alle bolte og skruer er fastspændt. Rengør romaskinen regelmæssigt. Tør fugt og sved af umiddelbar efter brug. Fjern evt. støv fra romaskinen jævnligt. Dette er med til at forlænge levetiden.

8 TRÆNINGSBÆNK HOMEGYM Træning med frie vægte eller vægtstang i forbindelse med en træningsbænk er den mest udbredte form for styrketræning i dag. Fordelen ved de frie vægte er, at du kan variere øvelserne, og at de ikke er styrede eller bundne. Samling af træningsbænk Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler din nye træningsbænk Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller at alle dele er der. Anvendelse af træningsbænk Vær sikker på, hvordan du skal gennemføre de enkelte øvelser. Overdriv ikke vægten/modstanden ved træningen uden, at du er tilstrækkelig forberedt. Vedligeholdelse af træningsbænk Kontroller med jævne mellemrum, at alle bolte og skruer er fastspændt. Rengør træningsbænken regelmæssigt. Tør fugt og sved af umiddelbart efter brug. Fjern evt. støv fra træningsbænken jævnligt. Dette er med til at forlænge levetiden. Homegym er designet og produceret ud fra ønsket om, at hele familien skal kunne anvende produktet. Et homegym skal kunne erstatte turen til fitnesscentret. Der findes et utal af træningsmuligheder på et homegym. Samling af homegym Følg den medfølgende samlevejledning, når du samler dit nye homegym. Tag alle dele ud af kassen, inden du begynder samlingen kontroller at alle dele er der. Det kan anbefales at være 2 personer til at samle homegym, da det er tungt og stort. Sørg for at have rigtig god plads til samlingen - også i højden. Anvendelse af homegym Vær sikker på, hvordan du skal gennemføre de enkelte øvelser Overdriv ikke vægten/ modstanden ved træningen uden, at du er tilstrækkelig forberedt. Se træningsvejledning i manualen Vedligeholdelse af homegym Kontroller med jævne mellemrum, at alle bolte og skruer er fastspændt. Rengør dit homegym regelmæssigt. Tør fugt og sved af umiddelbar efter brug. Fjern evt. støv fra dit homegym jævnligt. Dette er med til at forlænge levetiden.

Computer i-rower s ST-MNL-LCD14R-GR-DE-01

Computer i-rower s ST-MNL-LCD14R-GR-DE-01 Computer i-rower s ST-MNL-LCD14R-GR-DE-01 ! DISPLAY Før samling og anvendelse produktet bør du venligst gennemlæse manual og samle vejledning. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 SPEED/Hastiged Display (1) I LCD display

Læs mere

Titan Romaskine SR650. Manual

Titan Romaskine SR650. Manual Titan Romaskine SR650 Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER Husk hviledage! Alle tre træningsprogrammer udfordrer din styrke og kondition. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde en hviledag efter hvert træningspas. 28 I FORM 4/2016 3 seje programmer til

Læs mere

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sådan træner du maven stærk & stram Styrk kroppens holdning med Krisztina Maria Guide til stærk og stram mave 2 Træn

Læs mere

BLIV STÆRK. guide. Tag et hvil - og. sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

BLIV STÆRK. guide. Tag et hvil - og. sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Iris guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Tag et hvil - og 8 sider BLIV STÆRK Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Træningsprogram: Hele kroppen på 35 min. Restitution INDHOLD

Læs mere

DK - REEBOK FUSION BIKE Bruger manual

DK - REEBOK FUSION BIKE Bruger manual DK - REEBOK FUSION BIKE Bruger manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Reebok Fitness produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske

Læs mere

Titan Motionscykel SB240. Manual

Titan Motionscykel SB240. Manual Titan Motionscykel SB240 Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN

Læs mere

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Træn dig til en stærk holdning Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få en god holdning INDHOLD: Få en stærk

Læs mere

Guide. Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Kom i form med Krisztina Maria INDHOLD I

Læs mere

Information og træningsprogram til hjertepatienter

Information og træningsprogram til hjertepatienter Patientinformation Information og træningsprogram til hjertepatienter Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 1 2 Rev. okt. 2010 Information om fysisk aktivitet Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

PEAK FITNESS C 5.0i Crosstrainer

PEAK FITNESS C 5.0i Crosstrainer PEAK FITNESS C 5.0i Crosstrainer Model: C5.0i SAMLEVEJLEDNING: SAMLEVEJLEDNING: Læg kassen flat på gulvet, så låget kan løftes af. Udpak delene: håndtag, side håndtag og pedal holder. Fjern top flamingoskum

Læs mere

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3 Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3 Øvelser efter hofteartroskopi uge 6-12 Dette program indeholder progression af tidligere øvelser, som forberedelse til at kunne vende tilbage til fysisk krævende

Læs mere

Titan XC500 Crosstrainer Manual

Titan XC500 Crosstrainer Manual Titan XC500 Crosstrainer Manual Dansk Supermarked varenummer: Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet

Læs mere

Titan Spinbike SB4500. Manual

Titan Spinbike SB4500. Manual Titan Spinbike SB4500 Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

TRÆNING I EGET HJEM. *Bonusmateriale

TRÆNING I EGET HJEM. *Bonusmateriale TRÆNING I EGET HJEM *Bonusmateriale MED TRÆNINGSPROGRAM Sammen med din ketodiæt kan du øge dit vægttab (og velvære!) med lidt træning. Denne e-bog er en kort bog om træning hjemmet, som er en god og nem

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere

MOTIONSCYKEL. ---------------------------------------------------------------------------------- Brugsanvisning

MOTIONSCYKEL. ---------------------------------------------------------------------------------- Brugsanvisning MOTIONSCYKEL ---------------------------------------------------------------------------------- Brugsanvisning Kære kunde, Tak fordi du valgte at købe vores motionscykel. Vi ønsker dig god fornøjelse med

Læs mere

Guide: Frygt ikke styrketræning

Guide: Frygt ikke styrketræning Guide: Frygt ikke styrketræning Kvinder i alle former har gavn af styrketræning. Og nej, kvinder får ikke store muskler af at styrketræne. Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Frygt ikke styrketræning 05

Læs mere

Træning ved hofte-/lyskeskader

Træning ved hofte-/lyskeskader Vi anbefaler, at du udfører øvelserne efter vejledning af en fysioterapeut Hvad er en hofte-/lyskeskade Hofte-/lyskeskader er ofte komplicerede og langvarige. Det er ikke ualmindeligt, at genoptræningen

Læs mere

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 Øvelserne bør gentages 4 gange ugentligt. Øvelse Planken Diagonal løft Mavebøjninger (korte) Mavebøjninger (høje) Squats Squats på 1 ben Sideplanken Rygstræk

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Styrketræning med frie vægte

Styrketræning med frie vægte Styrketræning med frie vægte Er det bedst at styrketræne i maskiner, eller bedre at bruge løse vægte? Der er fordele og ulemper ved begge dele. I maskinerne er bevægelserne mere kontrollerede, det er nemmere

Læs mere

Motion. for polioramte

Motion. for polioramte Motion for polioramte 2 Motion for polioramte Motion for polioramte Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

Januar. 2013. Motion Håndcykel til kørestolsbruger.

Januar. 2013. Motion Håndcykel til kørestolsbruger. Januar. 2013 Motion Håndcykel til kørestolsbruger. Håndcykling er i dag en af de mest populære motionsformer, blandt kørestolsbruger & handicappede. Alle ved at det er sundt at dyrke motion, og selvom

Læs mere

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser Undervisning i varmtvandsbassin Med øvelser 2 Undervisning i varmtvandsbassin Undervisning i varmtvandsbassin Mange mennesker med gigt har stor gavn og glæde af undervisning i varmt vand. Det styrker muskler,

Læs mere

Sådan får jeg en aktiv hverdag

Sådan får jeg en aktiv hverdag EN INFORMATIONS- FOLDER Fredericia Kommunes Sundhedsguide Sådan får jeg en aktiv hverdag Sundhedssekretariatet Charlotte Skau Pawlowski Lena Abildgren Petersen 1 Baggrund I Fredericia Kommune vil vi gerne

Læs mere

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING TRILLIUMS CIRKELTRÆNING Med Cirkeltræning kan du inden for en begrænset tid opnå effekt på både styrke, kondition og sundhed. Her får du alle redskaber, der skal til for at dit første cirkelprogram kan

Læs mere

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen.

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Referat PolioCafé den 8. september 2014 Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Fra januar bliver poliocaféen afholdt den 1. mandag i måneden

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op

Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op Du er blevet opereret i hjertet og har fået dit brystben skåret op. Det betyder, at din vejrtrækning er påvirket efter

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

Grundtræning. Hvad er grundtræning?

Grundtræning. Hvad er grundtræning? Grundtræning Hvad er grundtræning? Træning der går ud på at forbedre en persons fysiske tilstand (præstationsevne), fx: Konditionstræning Aerob (når der er ilt nok) Anaerob (når der ikke er ilt nok) Muskeltræning

Læs mere

MOTIONSCYKEL Brugsanvisning

MOTIONSCYKEL Brugsanvisning MOTIONSCYKEL Brugsanvisning Kære kunde, Tak fordi du valgte at købe vores motionscykel. Vi ønsker dig god fornøjelse med din træning. Læs venligst de medfølgende sikkerhedsforanstaltninger og samlevejledningen

Læs mere

AquaMama. Vandtræning for gravide

AquaMama. Vandtræning for gravide AquaMama Vandtræning for gravide AquaMama AquaMama er seks effektive øvelser, der holder dig i form, mens maven vokser. Øvelserne er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Rigshospitalets specialister.

Læs mere

Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt (niveau 3)

Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt (niveau 3) Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt I Speciale for blodsygdomme betragter vi aktivitet og fysisk træning som den del af din behandling. Selvom du er syg, er det vigtigt, at du træner for at

Læs mere

Pres dig selv. Guide. til bedre resultater. sider. Marts Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 8 ugers træningsprogram

Pres dig selv. Guide. til bedre resultater. sider. Marts Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 8 ugers træningsprogram Foto: Scanpix Guide Marts 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Pres dig selv til bedre resultater Krisztina Maria giver et 8 ugers træningsprogram Og 14 gode råd til at: Variere din

Læs mere

SLANK BESTEM SELV FARTEN!

SLANK BESTEM SELV FARTEN! Sæt ind på 3 fronter: STYRKETRÆNING KONDITIONSTRÆNING HOLDTRÆNING SLANK MED FITNESS BESTEM SELV FARTEN! Nytårsforsættet er på plads: I 2013 melder du dig til fitness og smider én gang for alle de overflødige

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Overrivning af akillessenen

Overrivning af akillessenen Din akillessene er revet over, og derfor er din fod i en Walker-støvle med 3 kiler under hælen. Senen aflastes, når foden holdes helt strakt i spidsfod. Overrevet akillessene (foto: IK) Nyere undersøgelser

Læs mere

TRÆN DIG SLANK. - Eller hva?????

TRÆN DIG SLANK. - Eller hva????? TRÆN DIG SLANK - Eller hva????? Dagens Program Vægttab Energiunderskud, træning, kost Træning Vægttab/ vægtøgning Hvorfor træne i forbindelse med vægttab? Kredsløb eller styrketræning Vægttab Overvægt

Læs mere

ELIPSE TRAINER JE-520

ELIPSE TRAINER JE-520 ELIPSE TRAINER JE-520 HN 11136 Brugervejledning Læs brugervejledning omhyggeligt før maskinen tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion og sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning. Titan Bike SB460. Manual

Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning. Titan Bike SB460. Manual Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning Titan Bike SB460 Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på

Læs mere

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2 Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2 Øvelser efter hofteartroskopi uge 3-5 Dette program indeholder progression af de indledende øvelser, som du har udført de første uger efter operationen. I de

Læs mere

Titan XR950 Romaskine. Manual

Titan XR950 Romaskine. Manual Titan XR950 Romaskine Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

Knogleskørhed Vi er mange

Knogleskørhed Vi er mange Knogleskørhed Vi er mange Knogleskørhed vi er mange Hver tredje danske kvinde over 50 år har knogleskørhed, mens det samme gælder for hver ottende mand. Knogleskørhed opstår når der over en længere periode

Læs mere

Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion

Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion Navn Operation Operationsdato Dato efter operation Fokusområde Uge 3: Uge 5: Uge 7: Uge 11: Uge 13: Uge 16: Forventet slutdato: Roskilde kommune.

Læs mere

Læs sikkerhedsreglerne grundigt igennem inden brug.

Læs sikkerhedsreglerne grundigt igennem inden brug. WCS-61 Wonder Core Smart BRUGERVEJLEDNING Læs sikkerhedsreglerne grundigt igennem inden brug. Gem denne brugervejledning, så du altid kan slå op i den efter behov. Hvis du giver produktet til andre, skal

Læs mere

Sådan mikrotræner du på 5 minutter

Sådan mikrotræner du på 5 minutter Sådan mikrotræner du på 5 minutter I denne guide får du to træningsprogrammer med øvelser, du kan have med dig over alt. Print og tag med. Af Line Felholt, 15. december 2012 03 Soldater-træning på 5 minutter

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 MUSKELBALANCE OMKRING NAKKEN Det fleste steder i vores krop er knoglerne stablet

Læs mere

SPECIALHOSPITALET.DK. MOTION for polioramte

SPECIALHOSPITALET.DK. MOTION for polioramte SPECIALHOSPITALET.DK MOTION for polioramte 2 MOTION FOR POLIORAMTE Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT

TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 2210 (i tidsrummet kl. 8-15) TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT Ophavsretten tilhører Kommunikationsafdelingen,

Læs mere

Titan Romaskine SR590. Manual

Titan Romaskine SR590. Manual Titan Romaskine SR590 Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde SMERTER OG NEDSLIDNING Øvelser tungt fysisk arbejde Arbejdsmiljø København (AMK) er Københavns Kommunes rådgiver om arbejdsmiljø og arbejdsliv. Vi arbejder på tværs af kommunens syv forvaltninger, hvor

Læs mere

OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT

OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT OCTANE FITNESS XT3700 Octane XT3700 tilbyder en varieret og motiverende træning i form af mange forskellige features, såsom separat modstand i armene med Arm Blaster, ekstra

Læs mere

Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap)

Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap) Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap) Du har fået lavet en rekonstruktion af dit bryst og skal nu i gang med genoptræningen. I denne pjece finder du vores anvisninger til,

Læs mere

Brugermanual. Titan Fitness B420 Motionscykel

Brugermanual. Titan Fitness B420 Motionscykel Brugermanual Titan Fitness B420 Motionscykel Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan Fitness produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den

Læs mere

Faldforebyggelse Savner du selskab til maden, så få dig en spiseven

Faldforebyggelse Savner du selskab til maden, så få dig en spiseven Faldforebyggelse Hvad kan du selv gøre for at forebygge fald: Hjemmets indretning Undgå løse tæpper og ledninger. Sørg for god plads og gode lysforhold, både nat og dag. Skridsikkert underlag i badeværelse.

Læs mere

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE.

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM GODT I GANG MED AT LØBE Formålet med denne guide er at hjælpe dig til at løbe med fornøjelse, forbedre din form og undgå

Læs mere

til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad

til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad MINI-KURSUS: REPARER DIN KROP til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad Arbejdsark til video 2: 5 træningsprincipper KORT REPETITION FRA VIDEO 1: Giver dig bedre forståelse for

Læs mere

Titan Rower. Manual. Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning

Titan Rower. Manual. Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning Titan Rower Manual Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Education purposes only Thomas van Elst

Education purposes only Thomas van Elst 1 - Firefodsstående skuldpres Brostående med strakte arme og ben. Sænk overkroppen til hovedet er i kontakt med underlaget og pres op igen. 2 - Spider push-ups Stå på tæer og strakte arme med skulderbreddes

Læs mere

Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb

Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb Tidsgruppe 0 10 minutter: Hofteløft En god øvelse der træner både baglår, baller og det nederste af ryggen. Øvelsen bruges til at træne forskellige

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden

Patientvejledning. Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden Patientvejledning Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden Træningen består af et øvelsesprogram kombineret med daglige gøremål som bad, påklædning, rejse og sætte sig. Generelt Mange, der

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning ØVELSESKORT MED FITNESSTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fitnessdelen af vores 12 ugers koncept: Fodbold Fitness. 12 kort ét til hver uge der indeholder

Læs mere

hurtige resultater Guide Sådan får du sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.

hurtige resultater Guide Sådan får du sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du hurtige resultater 20 sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Forbedre din kondition INDHOLD I

Læs mere

Titan SR540 Romaskine. Manual

Titan SR540 Romaskine. Manual Titan SR540 Romaskine Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor Kvit knæsmerterne Hvornår kan du roligt vende tilbage til sport Efter de første 8 uger med nedsat belastning, er det vigtigt at du starter langsomt op. Du skal følge nedenstående fremgangsmåde, og du må

Læs mere

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation.

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. I den side, hvor du er blevet opereret, har muskler og sener i operationsområdet, omkring skulderleddet

Læs mere

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud T R Æ N I N G S G U I D E til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud Træningsguide til patienter med hoftebrud Det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med

Læs mere

guide Fra tyndfed til fit for fight sider Ud af comfortzonen med Krisztina Maria August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide Fra tyndfed til fit for fight sider Ud af comfortzonen med Krisztina Maria August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 10 sider Guide: Sådan bliver du stærk Fra tyndfed til fit for fight Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Krisztina Maria INDHOLD

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

TIL PATIENTER OPERERET FOR DISCUSPROLAPS I LÆNDEN I DAGKIRURGISK CENTER

TIL PATIENTER OPERERET FOR DISCUSPROLAPS I LÆNDEN I DAGKIRURGISK CENTER ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 2210 (i tidsrummet kl. 8-15) TIL PATIENTER OPERERET FOR DISCUSPROLAPS I LÆNDEN I DAGKIRURGISK CENTER Ophavsretten tilhører Kommunikationsafdelingen, AS, 10/2007-0216

Læs mere

smerter I ryg, bækken, nakke og skuldre

smerter I ryg, bækken, nakke og skuldre 18 smerter I ryg, bækken, nakke og skuldre Smerter i ryg og bækken er den hyppigste årsag til sygefravær blandt gravide kvinder og bækkenløsning i graviditeten koster det danske samfund 300.000 sygedage

Læs mere

Send bagdelen 5 cm. i vejret. guide. sider. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria. August Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Send bagdelen 5 cm. i vejret. guide. sider. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria. August Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider TRÆNINGSPROGRAM: Vær go - ved din popo Send bagdelen 5 cm. i vejret Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Krisztina Maria

Læs mere

Titan SR475 Romaskine. Manual

Titan SR475 Romaskine. Manual Titan SR475 Romaskine Manual Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret med henblik på brug i hjemmet og er testet efter den europæiske norm EN 957.

Læs mere

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Fitness-øvelser. Anvendelse. RISIKO for personskader. Tchibo GmbH D Hamburg 96134HB44XVIII

Fitness-øvelser. Anvendelse. RISIKO for personskader. Tchibo GmbH D Hamburg 96134HB44XVIII Fitness-øvelser Sikkerhed Læs nedenstående sikkerhedsoplysninger omhyggeligt igennem, og brug kun produktet som beskrevet i denne vejledning for at undgå skader på personer eller ting. Gem denne vejledning

Læs mere

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Forsøg udført af Nicolaj Seistrup, Christian Starcke, Kim, mark og Henrik Breddam Rapport skrevet af Henrik Breddam den 2006-10-25 Rapport længde 7 sider Side 1

Læs mere

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der arbejder i tog

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der arbejder i tog Gode øvelser til dig, der arbejder i tog - det virker! Bevægelse er meget vigtig for at undgå ømhed i muskler og led. Derfor har vi samlet en række gode øvelser, som du kan foretage i løbet af din arbejdsdag

Læs mere

Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL)

Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL) Sådan genoptræner du efter en stabiliserende operation af knæskallen (MPFL) Du har fået foretaget en rekonstruktion af dit indvendige ledbånd i knæet, og du skal nu i gang med at genoptræne dit knæ. GODE

Læs mere

Øvelsesprogram til knæ-opererede

Øvelsesprogram til knæ-opererede Patientinformation Øvelsesprogram til knæ-opererede www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Øvelsesprogram til knæ-opererede Denne pjece indeholder øvelsesprogram til dig, der er blevet opereret i knæet.

Læs mere

Kom i form med. Guide PULSTRÆNING. sider. Find din puls-zone Vælg det rigtige puls-ur. April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Kom i form med. Guide PULSTRÆNING. sider. Find din puls-zone Vælg det rigtige puls-ur. April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Kom i form med PULSTRÆNING Find din puls-zone Vælg det rigtige puls-ur Kom i form med pulstræning INDHOLD: Få pulsen

Læs mere

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT Da du var til undersøgelse i Artroskopisk Center, fik du en forklaring på, hvorfor vi tror, at du har ondt i knæet, og du fik råd og vejledning til, hvad du skal gøre for, at det bliver bedre. Denne pjece

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner side 2 Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd Dette program er inspireret af german volume training, som er kendt som en af de hurtigste

Læs mere

En sund og aktiv hverdag

En sund og aktiv hverdag Der er noget, du skal vide om En sund og aktiv hverdag Til dig der har hukommelsesbesvær Denne pjece er til borgere med hukommelsesbesvær. Pjecen er udarbejdet af Maja Ajslev med inspiration fra Løsninger

Læs mere

Titan GO-V100S Crosstrainer

Titan GO-V100S Crosstrainer Titan GO-V100S Crosstrainer Manual Vigtigt: Læs afsnittet Vedligeholdelse grundigt inden ibrugtagning 1 Kære Kunde, det glæder os at du har valgt et Titan produkt. Dette kvalitetsprodukt er produceret

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D- 88 454 Hochdorf Tel. 073 55-9314- 0 Fax 931415 Brugsanvisning 80 000 072/000 Blumenweg 8 D-88454 Hochdorf Telefon 07355-9314-0 Fax 07355-931415 e- mail: medica-

Læs mere

Træningsdagbog. Hjerterehabilitering. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostik Center Fysioterapien/MT

Træningsdagbog. Hjerterehabilitering. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostik Center Fysioterapien/MT Træningsdagbog Hjerterehabilitering Regionshospitalet Silkeborg Diagnostik Center Fysioterapien/MT Indhold Hjertet Gode råd i forbindelse med træningen Træning Træning efter hjerteholdets afslutning Træningsdagbog

Læs mere

Øvelser for gravide i vand

Øvelser for gravide i vand Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide i vand Patientinformation www.koldingsygehus.dk I løbet af graviditeten er det vigtigt, at du holder dig i god form. Det er en god idé at træne 1

Læs mere

HUSK PAUSEN, når du træner. Guide. sider. August Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

HUSK PAUSEN, når du træner. Guide. sider. August Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider HUSK PAUSEN, når du træner Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Husk pausen, når du træner INDHOLD: Husk pausen,

Læs mere

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt Her finder du 2 forskellige muskeltræningsprogrammer til at styrke din krop helt inde fra og ud programmer som du kan lave hjemme lige når det passer dig. Start med program 1 og gå til program 2, når du

Læs mere

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne?

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Grundlæggende 2 slags træning Vedholdenhed eller lav / medium intensivt træning Forbrænder procentuelt

Læs mere

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at:

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at: Sæt fokus på det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi derfor fokus på dagligdagens små aktiviteter til at styrke krop og sind. Når

Læs mere

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart.

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart. 3 kvinder blev flere minutter hurtigere sådan gjorde de! HUSK I FORM LØBET 2016 På kun 30 dage kan du forbedre din løbetid, hvis du følger I FORMs løbeprogram. Alle kan være med, for programmet tager udgangspunkt

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere