Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen."

Transkript

1 Stabyhoun Formål: Formålet med disse regler er at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen. Artikel 1 - Definitioner 1.1 DASK Dansk Stabyhoun Klub: den danske forening for Stabyhoun, oprettet i henhold til Dansk Kennel Klubs regelsæt for etablering af specialklubber, med stiftende generalforsamling den 04. december DKK Dansk Kennel Klub: den danske organisation for stambogføring og registrering. 1.3 FCI Federation Cynologique Internationale: Den Internationale organisation for overvågning af hundeopdræt som DKK og dermed DASK er medlem af 1.4 NVSW Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhoune: De hollandske foreninger for Stabyhoun og Wetterhoun. Foreningen vedligeholder database over både danske og hollandske Stabyhoun. 1.5 Nye foreninger som vi samarbejder med er foreninger i Finland, England, Holland. Artikel 2 - Anvendelsesområde og begrænsninger 2.1 Disse avlsregulativer gælder for Stabyhoun opdrættere og hanhunde ejere, der er medlemmer af DASK, og som ved deres medlemskab alene forpligter sig til at overholde disse regler Disse regler omfatter både regelsæt opstillet af DKK og DASK 2.3 Opdrætteren påtager sig det fulde ansvar for avl og hvalpe. DASK påtager sig intet ansvar med hensyn til hvalpene eller opdrætteren, selv om opdrætteren følger alle bestemmelser i disse regler Begge avls partnere skal tilhøre den samme race. I tilfælde af at hanhundens ejer er hjemmehørende i et fremmed land, skal denne hund være registreret hos et udenlandsk stamtavle register, der er anerkendt af FCI 2.5 Opdrætter og avls betingelser skal mindst opfylde kriterierne i bilag Både opdrætter og hanhunde ejeren skal give DASK uopfordret - alle tilgængelige og kendte data, som har betydning for avlen. 2.7 Når det er fastslået baseret på enten sundheds-eller karakter spørgsmål, at en eller flere afkom fra en af de ynglende hunde er / er bærer af, eller har / har en (mulig) genetisk sygdom eller defekt, kan denne avls hund udelukkes fra avls puljen af DASK- ofte i samråd med NVSW Breed Association. Når sygdom eller manglen er af en sådan karakter, at det udelukker hunden fra avl, (som angivet i bilag 1), kan ejerne af de ynglende partnere være forpligtet til at lade deres hunde teste for denne sygdom eller defekt. De respektive avls partner vil ikke have tilladelse til at avle indtil DASK ofte i samråd med NVSW - har besluttet, at testresultaterne ikke fører til den endelige udelukkelse af hunden Der skal være registreret et årligt medlemskab af DASK på ejere til hanhunde, som opfylder de krav, der skal til for at være på DASK s hanhundeliste. Ligeledes skal der være registreret et årligt medlemskab af DASK på ejere til de tævehunde, som indgiver parringsanmodning på sin tæve.

2 Artikel 3 - Trivsel og avlsbetingelser 3.1 Begge avls partnere skal være af godt helbred, fysisk og mentalt. Begge avlspartnere skal inden ansøgning være godkendt til avl i forhold til DASK s gældende regler. 3.2 Begge avls partnere kan ikke være relateret på en sådan måde, at indavls procentdel af denne kombination, målt over tre generationer, er højere end 3,25 procent. 3.3 Den samme forælder kombination er kun tilladt to gange, med den betingelse, at hvalpene af de første kuld ikke har nogen sundhedsmæssige problemer, og at opdrætteren eller hanhund-ejeren beholder en hvalp af andet kuld. 3.4 På tidspunktet for parring, skal såvel tæven som hanhund være 22 måneder eller ældre. Tæven kan ikke parres efter den dag, hun er fyldt 96 måneder (8 år) gamle. 3.5 En tæve, på tidspunktet for den første parring, kan ikke være ældre end 72 måneder (6 år). 3.6 En tæve skal kunne føde sine hvalpe ved naturlige forløb. Hvis fødslen af hvalpe har forløbet ved kejsersnit 2 gange kan tæven ikke længere bruges i avl. 3.7 En tæve kan ikke producere mere end to kuld i en 24 måneder periode, med den forståelse, at tiden mellem den sidste fødsel dato og den næste avl skal være på mindst otte måneder. En tæve kan ikke have mere end fem kuld i sin levetid. 3.8 En hanhund kan ikke have mere end 2 kuld i sin levetid dette tal reguleres i forhold til den til enhver tids beregnede matadoravlsgrænse og med hensyn til en gennemsnitlig kuldstørrelse på 7 hvalpe. Hvis generne fremmer avlen, så kan en hanhund i særlige tilfælde bruges 3 gange til forskellige tæver Det er ikke tilladt at avle med en hanhund i en anden kombination end godkendt af DASK Opdrætteren er forpligtet til at forsvarligt af-orme og vaccinere hvalpene i henhold til normal veterinære regler. Der skal ved salg af hvalpene medfølge vaccinations hæfte og sundhedsattest. Hvalpene må tidligst tages fra tæven når de er 56 dage (8 uger) gamle. Artikel 4 - Sundhed Krav 4.1 Af hensyn til avl, er ejerne af avlsdyrene forpligtet til at lade deres hunde undersøge for forekomsten af genetiske sygdomme, som beskrevet i artikel 4.2. Denne undersøgelse skal udføres af en organisation eller dyrlæge godkendt af DKK, og i henhold til den protokol, som DKK og organisationen eller dyrlægen har aftalt. Testresultaterne skal sendes til DKK. 4.2 Begge forældredyr skal undersøges for forekomsten af hofte og albue dysplasi. Undersøgelsen skal udføres på et tidspunkt, hvor hunden er mindst 12 måneder. Følgende regler skal være opfyldt: a. Hunde med FCI kvalitet af HD-A og HD-B kan kombineres med hunde, der har FCI kvalitet af HD-A, HD-B og HD-C; b. Hunde med en FCI kvalitet af HD-D og HD-E kan aldrig bruges til avl. Hunde med AD 0 eller AD 1 kan bruges til avls.

3 For at opnå den gyldne pote skal hunde have HD 0 og AD Hunde, der lider af epilepsi, albue dysplasi, kryptorkisme (ikke nedsunkne testikler) eller radius curvus syndrom kan ikke bruges til avl. Yderligere uddybning af kriterierne i bilag Forældredyr, der har leveret hvalpe med en af de i punkt 4.3 nævnte genetiske defekter til to separate kuld vil blive udelukket fra avlsprogrammet. 4.5 Når det konstateres, at på basis af søskende eller forældre, en hund har en øget risiko for en genetisk defekt, kan foreningen forlange - der gives en begrundelse - at hunden undersøges for netop denne mangel af en godkendt specialist, før hunden kan bruges til avl. Artikel 5 - adfærdsmæssige krav 5.1 Begge forældredyr skal opfylde de temperaments krav som beskrives i racens standard. 5.2 Avls hunde må ikke vise den adfærd, der er beskrevet i bilag 1, artikel 5. Artikel 6 - Eksteriør krav og arbejdsiver 6.1. Avls-hunde skal svare til den officielle racestandard. De skal have mindst to bedømmelser af "Meget tilfredsstillende"/ Very Good, udstedt på to DKK eller FCI til regulerede udstillinger. Disse evalueringer skal foretages af to forskellige dommere. 6.2 Hunden skal have et korrekt saksebid, dvs. over- og underbid accepteres ikke. 6.3 Før en parring skal begge avl partnere have opnået avlsgodkendelse altså både bestået bedømmelseskravene og sundhedskravene. 6.4 Vi anbefaler at avlshunde også mentalbeskrives, men det er ikke et krav. Det bidrager til avlsarbejdet i klubben. 6.5 Tri-farvede hunde er ikke i overensstemmelse med racens standard og er udelukket fra avl. Artikel 7 Avls tilladelse 7.1 For at opnå foreningens tilladelse til at avle med en Stabyhoun tæve, kræves følgende: Indsendelse af en ansøgning mindst tre måneder forud for den forventede parring alle eksteriør og sundhedsmæssige krav skal på ansøgningstidspunktet være opfyldt og ansøgningens skal indeholder a. medlems nr. b. tævens stambogs nr. c. forventet løbetid d. evt. ønske om navngiven hanhund e. I tilfælde af der ønskes udenlandsk hanhund (ikke hollandsk) skal der fremlægges kopi af stamtavle, udstillingsresultater og HD- og AD attester. Enhver hanhund hvor anernes sundhedstilstand ikke kan kortlægges vil blive betragtet som EP-bærer og vil derfor kun blive godkendt til EP-risikofrie tæver. f. hvis DASK skal finde en egnet hanhund anbefales desuden følgende: - beskrivelse af tævens svage og stærke sider så vel eksteriørmæssigt, arbejdsevne som temperament

4 7.2 DASK s avlsgodkendelse er gyldig i 4 mdr. efter den angivne forventede løbetid. Forlængelse af parringsretten skal ansøges inden periodens udløb. 7.3 I tilfælde af, at sundhedsmæssige problemer kan forventes med hvalpene af den af opdrætter ønskede kombination, vil der ikke blive givet tilladelse til denne kombination. 7.4 Tilladelse til avl kan tilbagekaldes på grundlag af nye oplysninger. 7.5 Opdrætteren melder til DASK så snart parring har fundet sted og igen så snart hvalpene er født. 7.6 Hanhundeejeren er berettiget til et parringsgebyr. Klubbens bestyrelse oplyser et vejledende parringsgebyr. I tilfælde af at parringen ikke har resulteret i graviditeten, har opdrætteren ret til en gratis omparring med sammen hanhund ved førstkommende løbetid. Det er opdrætterens ansvar at indberette dette til klubben og sikre sig en ny parringsanmodning, hvor nyt parringstidspunkt anføres. 7.7 Opdrætteren skal betale et bidrag til DASK for hver solgt hvalp. Beløbet fastsættes af bestyrelsen. 7.8 Hvalpene sælges gennem foreningens venteliste efter først til mølle princippet, dog tages der geografiske hensyn hvis der er mere en et hvalpekuld inden for en 2 ugers periode. 7.9 Har opdrætteren et ønske om salg til en specifik person, som ikke står på ventelisten, kan der i særlige tilfælde gives tilladelse til dette Hvis der ikke er hvalpekøbere anført på venteliste, påhviler det opdrætterene alene at sælge hvalpene. I tilfælde af 2 kuld eller mere inden for 2 ugers periode og en mangelfuld venteliste, skal hvalpene fordeles mellem opdrætterne Det står en hvalpekøber frit at takke nej til en tilbudt hvalp. Det står en opdrætter frit at takke nej til en anvist hvalpekøber, hvis opdrætteren kan begrunde dette i en manglende tiltro til hvalpekøberens evne som hundeejer eller forkert valg af race eller der er opstået tvist eller mistillid mellem parterne 7.12 Retten til hvalpe formidling via klubbens venteliste bortfalder, hvis en opdrætter ikke overholder reglerne i dette dokument. Artikel 8 - købsaftale 8.1. Ved salg af hvalp anbefales det opdrætterne at bruge købsaftale udformet af DKK. Opdrætteren er forpligtet til at give klubben besked om hvalpesalget, senest 4 uger efter salget har fundet sted. Opdrætter skal indsende oplysninger om hvalpens stambogsnummer og ejerens navn, adresse, telefonnummer og adresse. Salget af hvalpene skal dokumenteres med indsendelse af en kopi af købsaftale. Det anbefales at bruge købsaftale udformet af DKK. Artikel 9 DASK anbefalingsliste 9.1. Opdrættere der er medlem dvs. medlem af DASK har ret til at få et link på DASK officielle hjemmeside til egen hjemmeside mod et gebyr som er fastsat af bestyrelsen.

5 Artikel 10 Stambog 10.1 Stambog udstedes af DKK. Det påhviler opdrætteren selv at ansøge herom Stambog kan opnås, hvis DKK bestemmelser om avlskriterier er opfyldt både for tæve og hanhund på parringstidspunktet. Artikel 11 - sanktion Bestemmelser Når en opdrætter eller hanhunde- ejeren overtræder et eller flere af ovenstående forordninger eller nogen af de bestemmelser, som er nævnt, kan der sanktioneres. Det administreres på følgende måde: a. En officiel påtale for en første overtrædelse. b. Efter en anden overtrædelse, vil medlemmet blive bortvist fra DASK. Udvisningen vil blive offentliggjort i klubbladet og på websiden. Artikel 12 - Afsluttende bestemmelser 12.1 I visse tilfælde kan foreningens bestyrelse afvige fra disse forordninger, når de strenge tilpasning af disse regler fører til urimelige og uretfærdige resultater, forudsat at det ikke går ud over racens sundhed. Artikel 13 - Ikrafttrædelse 13.1 Dette avlsregulativ vil træde i kraft, når generalforsamlingen har vedtaget disse forordninger, og efter offentliggørelse i racen Association magasinet, klubbens blad og hjemmeside. BILAG 1. Begrundelse for udelukkelse af avls pulje som fastsat i artikel 2.7, 4.3 og 4.4 i Stabyhoun avlsregulativ. Undtaget fra opdræt, er: hunde, hvoraf en dyrlæge eller en specialist har fastslået med sikkerhed har fået konstateret AD-2 og AD-3, HD-D, HD-E eller konstateret andre sygdomme i bevæg apparatet.- Hunde, der er døv på begge ører. Blind hunde (begge øjne). Blindhed på begge øjne, uanset årsagen. Hunde med enhver form for sundhedsproblemer så som allergi, epilepsi, hjerte- og lungeproblemer eller andre konstaterede lidelser Hunde med ekstrem frygt, angst og / eller aggressiv adfærd. Ekstrem adfærd som det er nævnt her, er bestemt af en prøve, der er anerkendt af bestyrelsen. Dvs. hunde der på en mentalbeskrivelse afviger markant fra vores raceprofil på mentalområde. Vi anbefaler en mentalbeskrivelse foretaget af DKK. En opdrætter opfylder kriterierne i artikel 2.5 i Stabyhoun avlsregulativ, når disse etiske regler er overholdt: Tilstanden for den aktuelle hund er gode. Begge forældredyr er mindst 22 mdr. på parringstidspunktet Tæven er under 96 mdr. (8 år)

6 Tæven ikke får mere end 2 kuld på 24 mdr. Tæven maksimalt får 5 kuld Adskillelse af hanhunde fra tæven i løbetid er muligt. Fødselsområde opfylder mindst disse kriterier: fødekassen skal være placeret i et lokale med rigelig plads til både tæve og hvalpe, der skal være behagelig rumtemperatur, hvalpenes soveplads skal være lun, ren og tør. Hvalpe skal holdes under sådanne forhold, at de har nær kontakt til opdrætteren. Tæven skal have tilstrækkelig plads til at bevæge sig rundt, have mulighed for at lægge sig ned uden for rækkevidde af hvalpene. Misligholdelse af bestemmelser Alle kan underrette DASK i forhold eller situationer, der ikke er i overensstemmelse med bestemmelserne fastsat i de etiske regler. Hvis DASK s bestyrelse fastslår, at opdrætteren ikke er i overensstemmelse med bestemmelserne ovenfor, vil han/ hun modtage en skriftlig meddelelse om at bringe forholdene i orden inden for en fastsat tidsramme. Hvis bestyrelsen har begrundet mistanke til, at opdrætter ikke præger og socialisere sine hvalpe korrekt, vil opdrætter blive afkrævet en skriftlig redegørelse for et prægningsprogram. Bestyrelsen kan herefter komme med anbefalinger til forbedringer. Hvis disse ikke følges vil det bliver betragtet som en misligholdelse af klubbens etiske regelsæt, og opdrætter vil kunne blive ekskluderet. BILAG 2. Opdrætter bidrag pr. levedygtig hvalp fastsættes til 75,- Beløbet dækker bl.a.: Check af forældredyrs egnethed Henvisning af hvalpekøbere Hvalpemappe til hvalpekøbere Klubaktiviteter i øvrigt DASK fremsender faktura på beløbet til opdrætteren. Link til medlemmers side fastsættes til 200,- Vejledende maksimumpriser: Hvalpepris: Pr er vejledende maksimumpris kr. 9000,- for en hvalp. DASK anbefaler, at beløb betales ved afhentning af hvalp. Klubben anbefaler, at der ikke tages et depositum.

7 Parringspriser er ligeledes vejledende. Bestyrelsen anbefaler pr en vejledende maksimumpris på kr. 9000,- uanset titler for en parring med en dansk hanhund. DASK anbefaler, at beløbet betales straks efter parring. Og at der laves en skriftlig parringsaftale med præcisering af genparring uden beregning, hvis der fødes ingen eller 1 hvalp.

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Skal min hund være mor?

Skal min hund være mor? Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv.

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer. Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ Deltagende: Laila Ager (LA) Betina H. Christensen (BC) Marianne Klitgaard (MK) Susanne

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Godkendt af bestyrelsen d. 1.11.2007 RETNINGSLINIER

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE April 2008 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv.

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer. Dansk Stabyhoun Klub vil med denne lille vejledning gerne hjælpe

Læs mere

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Bilag 05 Avlskommissorium med forlag til rettelser Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlskommissorium vedtaget på generalforsamlingen 7. april 2018-28. april 2019 1 Formål og formalia

Læs mere

Regler for Avlsgodkendelse. Rottweilerklubben Danmark

Regler for Avlsgodkendelse. Rottweilerklubben Danmark Regler for Avlsgodkendelse Rottweilerklubben Danmark Gældende fra 01.04.2017 RKD har en samarbejdsaftale med DKK som er stambogsførende. Der henvises i øvrigt til DKK Stambogsregler Avlsrestriktioner Opnåelse

Læs mere

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Pkt. Nuværende 1. Forældredyr skal inden parringen være optaget i Dansk Hundestambog eller anden anerkendt FCI stambog. Danskejede hunde skal være stambogsført

Læs mere

Sundhed og adfærd hos Boxer og Engelsk Bull Terrier

Sundhed og adfærd hos Boxer og Engelsk Bull Terrier Dias 1 Præsentation Baggrund Sundhed og adfærd hos Boxer og Engelsk Bull Terrier June Lykke Thomsen, dyrlæge Metode Udvalgte resultater Boxer Engelsk Bull Terrier (EBT) Temperament/mental tilstand Betydning,

Læs mere

Forslag til generalforsamlingen

Forslag til generalforsamlingen Forslag til generalforsamlingen Vores dejlige race har brug for diversitet i avlen. Racen har 13 grundlæggere, hvilket giver et meget snævert avlsgrundlag. Hundeavl har i mange år drejet sig om at bruge

Læs mere

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK HD kursus KU/SUND Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK DKK DKK blev grundlagt i 1897 og har knap 30.000 medlemmer 6.800 registrerede kennelmærker, men kun godt halvdelen har

Læs mere

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK HD kursus KU/SUND Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK DKK DKK blev grundlagt i 1897 og har godt 30.000 medlemmer Ca. 6.000 registrerede kennelmærker, men kun godt halvdelen

Læs mere

www.cavalierklubben.dk Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel

www.cavalierklubben.dk Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel Generalforsamling i Cavalierklubben den 27. April 2014 27. April 2014 Agenda Hvad er de gældende avlsrestriktioner for Cavalieren i DKK? Hvilke

Læs mere

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne?

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Formandsmøde 5. Januar 2013 Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Repræsentantskabet besluttede i januar 2012 følgende hovedpunkter: Udstillingskravet skal afskaffes for alle

Læs mere

Referat: l. Valg af dirigent: Kresten Henriksen blev foreslået og valgt. 2. valg af referent: Kirsten Jakobsen blev foreslået og valgt

Referat: l. Valg af dirigent: Kresten Henriksen blev foreslået og valgt. 2. valg af referent: Kirsten Jakobsen blev foreslået og valgt Referat: Velkomst ved formanden, Ole Søndergaard, efterfulgt af optælling af tilstedeværende og stemmeberettigede. I alt 12 tilstedeværende+ dirigenten. Der er 11 stemmeberettigede tilstede samt 3 fuldmagter.

Læs mere

Episodic Falling Sydrome (EFS) Curly Coat Syndrome (CCS) Helle Friis Proschowsky, dyrlæge, phd Specialkonsulent i DKK

Episodic Falling Sydrome (EFS) Curly Coat Syndrome (CCS) Helle Friis Proschowsky, dyrlæge, phd Specialkonsulent i DKK Episodic Falling Sydrome (EFS) Curly Coat Syndrome (CCS) Helle Friis Proschowsky, dyrlæge, phd Specialkonsulent i DKK EFS / CCS Beskrivelse af sygdommene Symptomer Behandling Arvegang DNA tests Hvad ved

Læs mere

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK

HD kursus KU/SUND. Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK HD kursus KU/SUND Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK DKK DKK blev grundlagt i 1897 og har godt 30.000 medlemmer Ca. 6.000 registrerede kennelmærker, men kun godt halvdelen

Læs mere

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C.

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

RAS Skotsk Terrier Dansk Terrier Klub/Dansk Kennel Klub

RAS Skotsk Terrier Dansk Terrier Klub/Dansk Kennel Klub 2010 RAS Skotsk Terrier Race nummer 24 FCI Dansk Terrier Klub 23-10-2010 RAS Skotsk terrier..race nr 24 Indholdsfortegnelse: Historisk baggrund side 2 Sundhedsudvalget for Skotsk Terrier (SUS) side 2 Sundhed.

Læs mere

AVLSARBEJDET FREMOVER

AVLSARBEJDET FREMOVER AVLSARBEJDET FREMOVER Kennel Friis E. Friis Mikkelsen El-vej 13, Seest dk 6000 Kolding (45)61 66 83 03 ejfriism@gmail.com 1 Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El - vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf.

Læs mere

HVALPEKØB. Lidt om avl

HVALPEKØB. Lidt om avl Friis Lara Lidt om avl Vil man begynde at opdrætte schæferhunde, er der nogle ting, som man bør være opmærksom på. Det er meget vigtigt at avle på en tæve, hvor sundheden er i orden. En avlstæve bør være

Læs mere

Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark

Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark Ramme oplæg for Avlsgodkendelse i Rottweiler Klubben Danmark Dette oplæg er opfølgningen på nedestående note i seneste blad. Med udgangspunkt i vision og de oplæg som er kommet fra tidligere avlsråd er

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Racens navn: Amerikans Cocker Spaniel Specialklub: Spaniel Klubben Udfyldt af (navn og dato) Michael

Læs mere

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Schæferhunden som familiehund og brugshund Opdrætterne Det overordnede mål: Skal være at avle schæferhunde, som er i stand til at udføre deres opgaver i nutidens samfund,

Læs mere

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier Racespecifik avls strategi for Border-Terrier 1. Racen historiske baggrund og udvikling 2. Beskrivelse af den nuværende situation 3. Målsætning og prioriteringer for fremtiden Historisk Borderterrieren

Læs mere

Der kommer nye opdrættere og schæferhundeejere til hvert år. Nogle vil gerne opdrætte Schæferhunde.

Der kommer nye opdrættere og schæferhundeejere til hvert år. Nogle vil gerne opdrætte Schæferhunde. FRIIS HETTA E.Friis Mikkelsen EL-VEJ 13, SEEST DK 6000 KOLDING TLF. (45) 75528303 email: efriism@stofanet.dk SCHÆFERHUNDEAVL For de nye. Der kommer nye opdrættere og schæferhundeejere til hvert år. Nogle

Læs mere

Avlskommissorium for. 1.1 Formålet med avlskommissoriet er at bevare og forbedre racen i overensstemmelse med klubbens vedtægter.

Avlskommissorium for. 1.1 Formålet med avlskommissoriet er at bevare og forbedre racen i overensstemmelse med klubbens vedtægter. Avlskommissorium som vedtaget på generalforsamlingen 23. april 2017 Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde 1 Formål og formalia i forhold til avlskommissoriet: 1.1 Formålet med avlskommissoriet

Læs mere

Opdrætterseminar 2010 Avlspartnersammensætning Målsætning Værktøjer og forudsætninger Valg og fravalg Hvad man ikke skal gøre Hvad man kan gøre Hvad vi vil foreslå at man gør Hvad I vil få ud af at gøre

Læs mere

Dandy Walker Like Malformation

Dandy Walker Like Malformation Dandy Walker Like Malformation Speciale af Hedvig Christiansson and Evelina Kling Vegeby Præsenteret af Helle Friis Proschowsky Dyrlæge, Phd., Specialkonsulent hos DKK DWLM projektet 1. Hvad er DWLM 2.

Læs mere

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Racens navn Cocker spaniel Specialklub Spaniel Klubben Udfyldt af (navn og dato) Helle Dan Pålsson 12.september

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019.

Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019. Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019. Set i lyset af det støt stigende hvalpetillæg, samt de myriader af landvindende og progressive indspark fra DBK s bestyrelse og medlemmer, er dette

Læs mere

En anden forudsætning for at være opdrætter er et godt kendskab til standarden for racen.

En anden forudsætning for at være opdrætter er et godt kendskab til standarden for racen. Friis Lara Lidt om Indavl En forudsætning for at være opdrætter af hunde er, at man holder af at omgås hunde, og at man sætter sig det mål med sit opdræt stadig at udvælge de avlsdyr, som kan bringe opdrættet

Læs mere

Matadoravl hvad nu? er det imidlertid nødvendigt at sætte sig lidt grundigere ind i problematikken.

Matadoravl hvad nu? er det imidlertid nødvendigt at sætte sig lidt grundigere ind i problematikken. opdr æt - Matador avl Matadoravl hvad nu? n Tekst: Vibeke Knudsen At virke for fremavl af mentalt og fysisk sunde hunde er en helt central del af DKK s eksistensberettigelse. Det fremgår simpelthen af

Læs mere

Grundlaget for beregning af alle former for avlsindeks er at få fastlagt populationens

Grundlaget for beregning af alle former for avlsindeks er at få fastlagt populationens Hvad er HD? HD står for hofteledsdysplasi. Det er en lidelse, hvor lårbenshovedet og hofteskålen ikke er tilpasset hinanden optimalt. HD er en arvelig betinget sygdom. Arvegangen er "polygenetisk", d.v.s.

Læs mere

Dansk Berner Sennen Klub Avls- og Sundhedsudvalget

Dansk Berner Sennen Klub Avls- og Sundhedsudvalget Avlsseminar 2019 Slagelse den 28. april 2019 Oplæg: Helle Sinclair: Egne erfaringer med Giardia hos hunde. Birgitte Schøjth: En dyrlæge og dommers tanker om racens sundhed før, nu og i fremtiden. Drøftelse:

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark

Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark 1 Nærværende overenskomst er indgået mellem Dansk Kennel Klub (DKK) og Schæferhundeklubben for Danmark i henhold til DKKs love og

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2006 i Langhårsklubben Fredag den 16. juni 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup, HB Svend

Læs mere

Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges Landbrugsuniversitet

Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges Landbrugsuniversitet Hvad er egentlig fejl ved indavl Per-Erik Sundgren har skrevet nedenstående artikel. Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges

Læs mere

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund.

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund. FØR DU KØBER HUND Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve sammen med den i de næste 8-15 år. Du bør derfor grundigt overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og samvær. Desuden skal

Læs mere

Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk

Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Foto: Friis Lara Mangler schæferhunden den genetiske variation? I pressen kan man

Læs mere

DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB

DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB DANSK SHETLAND SHEEPDOG KLUB Indkalder hermed til Ordinær Generalforsamling Lørdag d. 11. april 2015, kl. 11.00 på Danhostel Fredericia (Fredericia Vandrerhjem), Vester Ringvej 98, 7000 Fredericia Dagsorden

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Administrative bestemmelser

DKK s Schweisshundeudvalg. Administrative bestemmelser DKK s Schweisshundeudvalg Administrative bestemmelser Godkendt af DKK december 2007 1 Indholdsfortegnelse Side 1 Prøveleder 3 2 Adgang til prøverne 3 3 Adgangskrav 3 4 Definition af alderskrav 4 5 Særlige

Læs mere

Den bedste start på livet!

Den bedste start på livet! AgriaAvl Den bedste start på livet! Gælder fra 1.1.2019 Op til 2 kejsersnit Dyrlægebehandling af hvalpe Skjulte fejl Livserstatning ved tabt avlsevne Fertilitetesudredning og meget mere... Agria i korte

Læs mere

Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere

Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere 1. Navn og hjemsted Specialklubbens navn er Klubben For Danske Schæfere. Specialklubbens hjemsted er den til enhver tid siddende formands postadresse. Specialklubben

Læs mere

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund.

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund. Før du køber hund 1 Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve sammen med den i de næste 8-15 år. Du bør derfor grundigt overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og samvær. Desuden skal

Læs mere

Der blev yderligere indstillet 3 nye dommer til dommerpanelet for avlsgodkendelse af Broholmeren: Annette Bystrup, Birgit Seloy og Marianne Baden.

Der blev yderligere indstillet 3 nye dommer til dommerpanelet for avlsgodkendelse af Broholmeren: Annette Bystrup, Birgit Seloy og Marianne Baden. Generalforsamling d. 22. april 2018 Formandens beretning Indledning Ole Staunskjær, æresmedlem i Broholmerselskabet samt broholmer- og allrounddommer og tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem i Dansk Kennel

Læs mere

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige.

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Den 15.-16. marts 2014 var den svenske Flatcoated Retrieverklub (FRK) værter for en nordisk avlsrådskonference. Danmark havde værtskabet for den seneste konference,

Læs mere

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Når du skal tilmelde din(e) hund(e) til Gold Cup 2009, kan dette gøres på to måder: On-line tilmelding via www.hundeweb.dk, eller manuelt ved at sende tilmeldingsblanket

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

1) I hvilket årstal anskaffede du din første Welsh Corgi. 1) Hvor mange Corgi's har du haft til dato?

1) I hvilket årstal anskaffede du din første Welsh Corgi. 1) Hvor mange Corgi's har du haft til dato? ** 97- ** WCK RAS undersøgelse anno Statistik for Welsh Corgi Ud af ca. medlemmer har vi modtaget 6 () + 9 (Pembroke) i alt 7 besvarede skema er retur, hvilket giver en svarprocent på 9, %. Skemaerne vedr.

Læs mere

Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlsrådets årsrapport 2018 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Parringstilladelser, fødte hvalpe og kuld... 3 Antal parringstilladelser og kuld:... 3 Antal fødte

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning

Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning Bestyrelsesmøde d. 9. januar 2016 på Hørning Kro og motel, 8362 Hørning Tilstede: Hanne Veggerby (HVEG), Henrik Westerå ( HEWE), Anna Sofie Gothen ( ), Lene Toft(LETO), Mette Nødskov ( METN), Lone Hansen

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Nøjagtig modsat virkning opnåes ved krydsning, hvor heterozygoti på sådanne loci kan medføre krydsningsfrodighed.

Nøjagtig modsat virkning opnåes ved krydsning, hvor heterozygoti på sådanne loci kan medføre krydsningsfrodighed. Lidt om avl og indavl (4) Indavl anvender vi for hos afkommet, for at få de ønskede egenskaber fastlagt genetisk. Dette kan ikke forhindre, at der også forekommer en fordobling af de uønskede egenskaber.

Læs mere

Avlsseminar Berner Sennen

Avlsseminar Berner Sennen Avlsseminar Berner Sennen Mere velbyggede og velgående Mine tanker omkring racens udvikling over de sidste ca. 30 år Mere stabile temperamenter Stabile HD resultater Ingen nedgang i antallet af kejsersnit,

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

Regler for stambogsføring og brug af opdrætternavn

Regler for stambogsføring og brug af opdrætternavn Regler for stambogsføring og brug af opdrætternavn 1. Stambogskontorets formål er at udfærdige stamtavler til marsvin opdrættet af/ejet af DMK medlemmer. Stamtavlerne registreres numerisk i en database

Læs mere

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL REGLEMENT for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL Formålet med sporprøven er at bedømme beaglens evne til selvstændigt at kunne udrede et spor på frisk fært og finde vildtet. Dels

Læs mere

Nøjagtig modsat virkning opnåes ved krydsning, hvor heterozygoti på sådanne loci kan medføre krydsningsfrodighed.

Nøjagtig modsat virkning opnåes ved krydsning, hvor heterozygoti på sådanne loci kan medføre krydsningsfrodighed. Friis Lara Indavl anvender vi for hos afkommet, for at få de ønskede egenskaber fastlagt genetisk. Dette kan ikke forhindre, at der også forekommer en fordobling af de uønskede egenskaber. Der optræder

Læs mere

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt vedtaget på foreningens generalforsamling den 29. marts 2006 Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) Etiske Regelsæt er udarbejdet og godkendt af bestyrelsen

Læs mere

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2014 i Langhårsklubben Torsdag den 5. juni 2014 kl.: 14:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Bent Hansen, BH Jens Jensen, JJ

Læs mere

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Spidshundeklubben Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Revideret januar 2017 2 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN SPK UDSTILLING Der er 38 forskellige racer i SPK. Bedømmelsen på en SPK

Læs mere

Opdrætter præsentation BERGMANN S

Opdrætter præsentation BERGMANN S Hvem er vi? 1 Opdrætter præsentation BERGMANN S Vi er Rikke & Michael Bergmann, bosat på Fyn. Vi har i dag 5 hunde i vores husstand, hvoraf de 3 er Miniature Bull Terrier og 2 er Amerikansk Staffordshire

Læs mere

Love for Dansk Chow Chow klub Gældende fra 5. marts 2011

Love for Dansk Chow Chow klub Gældende fra 5. marts 2011 Gældende fra 5. marts 2011 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Klubbens navn er DANSK CHOW CHOW KLUB (forkortet DCCK) stiftet d. 4. marts 1972. Stk. 2 Klubbens hjemsted og værneting er hos den til enhver tid siddende

Læs mere

Referat fra Generalforsamling den 10 april 2005 i Slagelse.

Referat fra Generalforsamling den 10 april 2005 i Slagelse. Referat fra Generalforsamling den 10 april 2005 i Slagelse. Dagsorden: 1) Valg af dirigent. 2) Valg af stemmetællere. 3) Årsberetning til godkendelse. 4) Revideret regnskab til godkendelse. 5) Forelæggelse

Læs mere

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Spidshundeklubben Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Side..0 Side..1 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN DKK (SPK) UDSTILLING De mere end 350 racer, der er anerkendt af FCI,

Læs mere

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2014 i Langhårsklubben Fredag den 3. januar 2014 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Just Mikkelsen, JM Niels Grønbæk, NG Jens Jensen, JJ Jørgen Larsen, JL Leif

Læs mere

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK)

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Indhold Side 1 Klubbens navn og hjemsted 3 2 DvKs organisation 3 3 DvKs formål. 3 4 Avlsarbejde... 3 5 Medlemskab 3 6 Kontingent 4 7 Ind- og udmeldelse. 4 8 Bestyrelsen...

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET 1 Disse regler for mediation gælder, når parterne har aftalt, at mediationen skal foregå efter Regler for mediation ved Voldgiftsinstituttet. Mediation efter

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

Islandsk Fårehundeklubs Love!

Islandsk Fårehundeklubs Love! Islandsk Fårehundeklubs Love Revideret 2014 efter opfordring fra DKK. Enstemmigt vedtaget på Islandsk Fårehundeklubs Generalforsamling d. 16. marts 2014. Derefter også enstemmigt vedtaget ved urafstemning

Læs mere

Er det nødvendigt at opdrættere øjenlyser nu hvor det er muligt at genteste for CEA (CH) genet?

Er det nødvendigt at opdrættere øjenlyser nu hvor det er muligt at genteste for CEA (CH) genet? Er det nødvendigt at opdrættere øjenlyser nu hvor det er muligt at genteste for CEA (CH) genet? (Udarbejdet af: Sundhedsudvalget DSSK) Ja, for ved at genteste for CEA(CH) genet og planlægge sin avl ud

Læs mere

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010.

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. (Titlen DKCH(U) er tilføjet for border terriers pr. 15. marts 2010) I en årrække har det været muligt at opnå titlen Dansk Eksteriørchampion

Læs mere

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Klubbens navn er Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde. Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 31. januar 1976. Stk. 2. Specialklubben

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer DKK s Schweisshundeudvalg Regler for uddannelse til schweissdommer Gældende fra 1. januar 2012 1. Krav til optagelse som dommerelev Som hundefører Skal have ført mindst 2 forskellige hunde til 2 præmie

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1)

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1) BEK nr 1307 af 23/11/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 07/08749 Senere

Læs mere

Begrundelse for valg af stambogsorganisation

Begrundelse for valg af stambogsorganisation Begrundelse for valg af stambogsorganisation Den internationale og nationale stambogs-situation Hvordan blev klubben for F. T. Spaniels skabt? Resume af sidste års generalforsamling Stambogssituationen

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2012 1. Indstilling af elever.. 2 2. Godkendelse af elever.. 3 3. Elevkursus 3 4. Elevtjeneste.. 3 5. Dommeraspirantprøvebedømmelse. 4 6. Aspiranttjeneste...

Læs mere

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Racens navn : Engelsk Springer Spaniel Specialklub Spaniel Klubben Udfyldt af Jessie Borregård Madsen..

Læs mere

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale

Læs mere

Avlsrådets årsrapport 2014 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlsrådets årsrapport 2014 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlsrådets årsrapport 2014 Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Fødte hvalpe og kuld... 3 Antal parringer/tilladelser, der er gået igennem

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

D A N S K AVLSSTRATEGI 2013 (GÆLDENDE FOR ÅRET 2014) GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND

D A N S K AVLSSTRATEGI 2013 (GÆLDENDE FOR ÅRET 2014) GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND D A N S K AVLSSTRATEGI 2013 (GÆLDENDE FOR ÅRET 2014) GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Den første Avlsstrategi blev udarbejdet i foråret 2007 af det siddende avlsudvalg, og godkendt på grosser træffet i september

Læs mere

Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig

Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig BESLUTNING OM GENNEMFØRELSE AF EUROPA- PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) NR. 1049/2001 OM AKTINDSIGT I EUROPA-PARLAMENTETS, RÅDETS OG KOMMISSIONENS

Læs mere

Foreningen for den Gamle Danske Spids. Vedtægter.

Foreningen for den Gamle Danske Spids. Vedtægter. Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Foreningen for den Gamle Danske Spids (GDS) 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid siddende formands adresse. 2. Foreningens formål er:

Læs mere

Tekst Svar Antal. Køn: Han 35,37% Tæve 64,63% 4. Er dette din første pudel? Ja 32,93% Nej 67,07%

Tekst Svar Antal. Køn: Han 35,37% Tæve 64,63% 4. Er dette din første pudel? Ja 32,93% Nej 67,07% Sundhedsundersøgelses i Pudelklubben Tekst Svar Antal 1. Hundens fødselsår: 1988-2009 Køn: Han 35,37% Tæve 64,63% 2. Størrelse på hunden: Ikke oplyst 2,44% Dværg 26,83% Mellem 31,71% Stor 28,05% Toy 10,98%

Læs mere

VEDTÆGTER. for. DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932. ( Derbyudvalget )

VEDTÆGTER. for. DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932. ( Derbyudvalget ) VEDTÆGTER for DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932 ( Derbyudvalget ) Kapitel 1. Organisation 1. Følgende specialklubber, Engelsk Setter Klub i Danmark, Dansk Irsksetter-Klub, Dansk Gordon Setter

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant BEK nr 457 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Broholmerselskabet. Forretningsorden. Forretningsorden Side 1 af 6

Broholmerselskabet. Forretningsorden. Forretningsorden Side 1 af 6 Broholmerselskabet Forretningsorden 2014 Forretningsorden Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Organisering af Broholmerselskabet 2. Bestyrelsen 3. Samarbejdsform i bestyrelse og udvalg 4. Medlemsrettigheder

Læs mere

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale om

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er

Læs mere