Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte"

Transkript

1 Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte Tidsstyring?... 2 Hvordan får jeg kompetencer til at bruge systemet?... 3 Hvornår forventes systemet at blive implementeret?... 3 Kan Medarbejderne lave arbejdstidsplanlægning i det nye system?... 3 Kan MA løbende se sin frihedsstatus, når man laver planlægning?... 3 Hvordan foregår godkendelse af planlægningen?... 3 Hvordan ved MA om hans ferieønsker er godkendt?... 3 Kan CHefen se frihedsstatussen for hele sin enhed på en gang?... 3 Hvordan får CH besked, når han skal godkende?... 3 Hvordan får CHefen besked, når MA har tastet ferieønsker og planlægning?... 3 Kan man trække en frihedsstatus for en samlet enhed på et vilkårligt tidspunkt i en måned, og få et øjebliks billede?... 4 Kan man planlægge et kvartal af gangen, så det ikke længere er nødvendigt med et planlægningsskema ved siden af?... 4 Skal der fortsat ligge en indgået aftale om overførelse af ferie i Captia, inden ferien overføres?... 4 Er skabelonen aftale om overførsel af ferie tilgængelig i tidsstyringssystemet?... 4 Skal man kunne dokumentere, at timerne på saldo 2099 er behandlet som en merarbejdssag inden overførsel til saldo 2100?... 4 Bliver timerne på saldo 2100 automatisk udbetalt når det efterfølgende kvartal er gået?... 4 Vil alle medarbejdere have adgang til det nye system?... 4 Skal man taste hver dag og hvad gør MA hvis de ikke kan det?... 4 Kan man taste kontinuerlig tjeneste?... 5 Er det de samme tidsarter som i dag?... 5 Kan chefen selv sætte MF til udbetaling på sine Medarbejdere?... 5 Hvordan testes systemet?... 5 Hvornår er løsningen klar?... 5 Hvor kan jeg få mere information om Tidsstyringsprojektet?... 5 Har du ikke fået besvaret dit spørgsmål?... 6

2 HVAD ER FORMÅLET MED TIDSSTYRINGSPROJEKTET? Forsvarsministeriet har besluttet at indføre et nyt tidsstyringssystem, der er mere enkelt og giver mere direkte dialog mellem chef og medarbejder. Projektet medvirker til at understøtte statens initiativ om god arbejdsgiveradfærd gennem øget fokus på hvordan personale, løn og arbejdstid bruges bedst muligt til at understøtte kerneopgaverne. Der kommer i forbindelse med projektet en ny medarbejder- og lederportal, hvor planlægning, registrering og opfølgning på arbejdstid og friheder kan ses direkte for de medarbejdere som har adgang til sin egen PC på FIIN.Tidsstyringssystemet skal sikre en professionel håndtering af planlægning og styring af ressourcer samt skabe det nødvendige overblik over forbrug af tid til gavn for den enkelte medarbejder, chefer og koncernen Planlægning, registrering og opfølgning på arbejdstid bliver mere enkel og direkte for flest mulige gennem en portalløsning. Fremover vil man som kunne se sin status for arbejdstid, ferie og friheder direkte i portalen, for de som bruger PC dagligt. Nede i maskinrummet i FKIT bliver det mere enkelt at vedligeholde og tilføje nye aftaler indenfor arbejdstid. HVAD BETYDER DET FOR MIG? For de medarbejdere og ledere som arbejder i stabe og styrelser sker registrering direkte via portalen. Ansøgning om ferie og friheder sker ligeledes via portalen. Så snart chefen/lederen har godkendt registreringen vil status automatisk blive opdateret. For de medarbejdere som er tjenestegørende ved operative enheder er der ikke den store forskel fra i dag. Det vil fortsat være en tidsadministrator, som lægger arbejdstid ind for enheden. Tidsadministratoren får dog opdaterede planlægningsværktøjer og nye rapportmuligheder. Terminalløsninger (PROMARK) vil fortsat kunne anvendes på samme måde som i dag. HVEM SKAL BENYTTE TIDSSTYRING? Alle medarbejdere og chefer indenfor Forsvarsministeriets koncernområde, der har adgang til FIIN.

3 HVORDAN FÅR JEG KOMPETENCER TIL AT BRUGE SYSTEMET? Alle medarbejdere tilbydes et E læringskursus foråret 2017 når løsningen er klar. Chefer og superbrugere (tidsadministratorer) får et udvidet (tilstedeværelses) kursus, med mere fokus på planlægningsværktøjer og godkendelse af arbejdstid. HVORNÅR FORVENTES SYSTEMET AT BLIVE IMPLEMENTERET? Medio KAN MEDARBEJDERNE LAVE ARBEJDSTIDSPLANLÆGNING I DET NYE SYSTEM? Det er chefen, der planlægger arbejdstiden og det er ved de operative enheder en TAM som lægger denne plan ind. I stabe og civile styrelser er det medarbejderen, som lægger sin forventede arbejdstid ind og som chefen efterfølgende godkender via lederportalen. KAN MA LØBENDE SE SIN FRIHEDSSTATUS, NÅR MAN LAVER PLANLÆGNING? Ja HVORDAN FOREGÅR GODKENDELSE AF PLANLÆGNINGEN? Chefen giver sit direktiv for arbejdstidsplanlægning til TAM på baggrund af foresattes opgaver og prioriteringer og derved kan planen lægges ind for medarbejdere via enten Time Managers Work Place eller Bemandingsplanlægning (Shift Planning). I stabe og civile styrelser er udgangspunktet 37 timers arbejdsuge fordelt på 5 hverdage. Den faktiske arbejdstid registreres af medarbejderen og godkendes eller afvises af chefen. Hvis en registrering afvises kan medarbejderen rette registreringen og chefen kan godkende på ny. HVORDAN VED MA OM HANS FERIEØNSKER ER GODKENDT? Status for ferieansøgninger (ferie og særlig ferie) og godkendt ferie vises i medarbejderportalen. KAN CHEFEN SE FRIHEDSSTATUSSEN FOR HELE SIN ENHED PÅ EN GANG? Ja indenfor chefens eget team (nærmeste medarbejdere O objekt). HVORDAN FÅR CH BESKED, NÅR HAN SKAL GODKENDE? Det kan han se når han går ind i systemet (lederportalen). Advisering via mail er fravalgt aht. for meget mailstrøm ved store enheder. HVORDAN FÅR CHEFEN BESKED, NÅR MA HAR TASTET FERIEØNSKER OG PLANLÆGNING? Det kan han se når han går ind i systemet (lederportalen). Advisering via mail er fravalgt aht. for meget mailstrøm ved store enheder.

4 KAN MAN TRÆKKE EN FRIHEDSSTATUS FOR EN SAMLET ENHED PÅ ET VILKÅRLIGT TIDSPUNKT I EN MÅNED, OG FÅ ET ØJEBLIKS BILLEDE? En tidsadministrator (TAM) kan trække en status for en enhed. Chefen kan også trække en rapport. (Men hvis TAM ikke har lagt planen ind på alle dage for alle medarbejdere vil frihedsstatus ikke være retvisende.) KAN MAN PLANLÆGGE ET KVARTAL AF GANGEN, SÅ DET IKKE LÆNGERE ER NØDVENDIGT MED ET PLANLÆGNINGSSKEMA VED SIDEN AF? De nye værktøjer til planlægning Time Managers Work Place og Bemandingsplanlægning er dynamiske og resultatet af den planlagte arbejdstid kan ses med det samme. Dermed er der ikke behov for et separat papir (planlægningsskema). SKAL DER FORTSAT LIGGE EN INDGÅET AFTALE OM OVERFØRELSE AF FERIE I CAPTIA, INDEN FERIEN OVERFØRES? Ja, da der er tale om forvaltning (aftale mellem 2 parter). Der er ingen automatik i løsningen på det punkt. ER SKABELONEN AFTALE OM OVERFØRSEL AF FERIE TILGÆNGELIG I TIDSSTYRINGSSYSTEMET? Nej, men den er tilgængelig på HR portalen. SKAL MAN KUNNE DOKUMENTERE, AT TIMERNE PÅ SALDO 2099 ER BEHANDLET SOM EN MERARBEJDSSAG INDEN OVERFØRSEL TIL SALDO 2100? Dokumentation kan fremover ske via den nye disponentfunktionalitet, hvor chefen kan gemme en note og tidsregistreringen lagres i systemet. BLIVER TIMERNE PÅ SALDO 2100 AUTOMATISK UDBETALT NÅR DET EFTERFØLGENDE KVARTAL ER GÅET? Nej, chefen (arbejdstidsdisponenten) skal aktivt gøre noget for at det sker. VIL ALLE MEDARBEJDERE HAVE ADGANG TIL DET NYE SYSTEM? Ja, dem der normalt arbejder i DeMars SKAL MAN TASTE HVER DAG OG HVAD GØR MA HVIS DE IKKE KAN DET?

5 Som udgangspunkt skal man registrere arbejdstid hver dag, for ligger der ingen registreringer på dagen trækkes der timer jf. ens arbejdstidsplan, modsat i dag hvor du får dine timer jf. arbejdstidsplanen hvis der ikke registreres på dagen. Men hvis man i perioder følger sin arbejdstidsplan, har man mulighed for at registrere en uge og efterfølgende kopiere denne uge ud i fremtiden og derved undgå at registrere hver dag. Det er best practice at gøre det på ugebasis. Der kan være enheder typisk de operative enheder hvor det er en TAM som taster - hvor andre processer er mere fornuftige fx månedlig indtastning. KAN MAN TASTE KONTINUERLIG TJENESTE? Ja. Der sker ikke ændring til forvaltningen idet det er planen som skal tastes ind i SAP. Forskellen er at fremover kan man se konsekvensen for den enkelte medarbejder direkte efter tastningen er gennemført i Bemandingsplanlægning idet (arbejdstids) kvoterne opskrives eller nedskrives. ER DET DE SAMME TIDSARTER SOM I DAG? Nej, alle gamle numre skiftes ud med nye numre. Kun lønkoderne bevares. KAN CHEFEN SELV SÆTTE MF TIL UDBETALING PÅ SINE MEDARBEJDERE? Ja hvis han har budget og bemyndigelse til dette kan han gøre det direkte via disponentfunktionaliteten. HVORDAN TESTES SYSTEMET? Leverandør tester først (unittest), herefter tester forretningen (integrationstest) og til sidst tester forretning og FKIT om løsningen virker sammen med andre SAP/DeMars moduler. HVORNÅR ER LØSNINGEN KLAR? Til uddannelsen er der en uddannelsesløsning, der ligner den endelige løsning. Den endelige løsning er klar i medio 2017 når testen er gennemført og FKIT har lagt løsningen på det skarpe miljø i DeMars. HVOR KAN JEG FÅ MERE INFORMATION OM TIDSSTYRINGSPROJEKTET? På projektets INFORMATIONSSIDE kan du søge yderlige informationer

6 Du kan få GENEREL INFORMATION om projektet ved projektleder Peter Vestergaard Tlf.: Mail: FPS-PD-CHSAP Du kan få information om PLANLÆGNINGSVÆRKTØJER ved Niels Mellerup Mail: FPS-PD-SAP10 Du kan få information om ARBEJDSTID OG PKAT ved Conny Nielsen, Mail: FPS-PD-SAP06 Du kan få information om UDDANNELSE ved Karsten Østergaard, Mail: FPS-PD-UBS02 Du kan få information om TEST ved Henrik Lindbaum. Mail: FPS-PD-SAP08 HAR DU IKKE FÅET BESVARET DIT SPØRGSMÅL? Kan du sende dit spørgsmål til FPS change manager ved at trykke her!

Projekt tidsstyring. Generel orienteringsbriefing

Projekt tidsstyring. Generel orienteringsbriefing Projekt tidsstyring Generel orienteringsbriefing Præsentationen er opdelt i 4 afsnit hhv.: - Overordnet orientering om projektet og formål - Projektet set fra medarbejderen - Projektet set fra tidsadministratoreren

Læs mere

ProAbs Ferie PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING

ProAbs Ferie PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING ProAbs består af to funktionsområder: ProAbs Sygdom PROABS FERIE giver mulighed for avanceret feriehåndtering og forenkler ferieregnskabet i virksomheden. Modulet

Læs mere

Vejledning til Registrering af arbejdstid og personlige oplysninger i X-form

Vejledning til Registrering af arbejdstid og personlige oplysninger i X-form Vejledning til Registrering af arbejdstid og personlige oplysninger i X-form 1. FORMÅL At gøre brugeren i stand til at logge på X-form via borger.dk. Registrere arbejdstid og personlige oplysninger i formularer,

Læs mere

Demo/overlevering af tidsløsningen

Demo/overlevering af tidsløsningen Demo/overlevering af tidsløsningen Udgangspunktet er proces tegninger og BPS beskrivelserne med tilhørende PML krav. Sker via Power point gennemgang og visning på udviklings system WRICEF nævnes/vises

Læs mere

FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål

FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål I det efterfølgende er listet en oversigt over de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med FOKUS. 1. Administration 1.1 Bedømmelser og personudtalelser 1.2 Udviklingskontrakter

Læs mere

Aktstykke nr. 128 Folketinget Afgjort den 7. juni Forsvarsministeriet. København, den 24. maj 2018.

Aktstykke nr. 128 Folketinget Afgjort den 7. juni Forsvarsministeriet. København, den 24. maj 2018. Aktstykke nr. 128 Folketinget 2017-18 Afgjort den 7. juni 2018 128 Forsvarsministeriet. København, den 24. maj 2018. a. Forsvarsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at it-projektet Tidsstyring

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProAbs

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProAbs er redskabet til analyse af medarbejdernes fremmøde, fravær og overtid til fastlæggelse af faste rutiner for sygefraværssamtaler og anden opfølgning samt til enkel håndtering af sygedagpengerefusion via

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPlanning

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPlanning Med bemandingsplanlægning i opnås den optimale fordeling af medarbejderressourcerne i forhold til virksomhedens produktions-, job- og aktivitetsbehov. IDENTIFIKATION AF OPGAVER DER SKAL LØSES OG HVORNÅR

Læs mere

PROPORTAL DEN WEBBASEREDE BRUGERFLADE TIL PROMARK

PROPORTAL DEN WEBBASEREDE BRUGERFLADE TIL PROMARK PROPORTAL DEN WEBBASEREDE BRUGERFLADE TIL PROMARK er den webbaserede indgang til ProMark for både medarbejdere, ledere og lønadministration. I portalen kan man registrere egen tid, opgaver og fravær, hente

Læs mere

Vejledning til Ferieplanlægning i Smartklik.

Vejledning til Ferieplanlægning i Smartklik. Vejledning til Ferieplanlægning i Smartklik. Ferieplanlægning er et modul i Smartklik, hvor man kan planlægge sit fravær på nedenstående typer af fravær: Ferie Særlige feriedage Omsorgsdage Seniordage

Læs mere

ProAbs Sygdom PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING

ProAbs Sygdom PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING PROABS ER AVANCERET FRAVÆRSHÅNDTERING ProAbs består af to funktionsområder: ProAbs Ferie PROABS SYGDOM Med kan virksomheden strukturere opfølgningen på fravær ved at analysere medarbejdernes fravær og

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Weidekampsgade 8 Box 470 0900 København C. Formand, Tina Pihl Tingberg, tlf. 60 17 05 30 Nyhedsbrev nr. 2-2019 Juni 2019 Formanden har ordet Nu står sommerferien snart for døren og inden da synes jeg det

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal er den enkle, webbaserede indgangsvinkel til ProMark både når det drejer sig om registrering af egen tid og opgaver, information og udførelse af konkrete arbejdsopgaver. kører i en webbrowser og kan også

Læs mere

Reeft vejledning: Login i programmet:

Reeft vejledning: Login i programmet: Login i programmet: Skriv dine initialer i brugernavn (små bogstaver), og din adgangskode, (som er den samme til lemvigh müller, pc og mail). Klik på Stempel ind. Oversigt: Jobliste: Her finder du oversigten

Læs mere

Vejledning til Web-tid på tablet, IPad, IPhone, Android

Vejledning til Web-tid på tablet, IPad, IPhone, Android Vejledning til Web-tid på tablet, IPad, IPhone, Android Indholdsfortegnelse Sådan kommer du i Web-tid... 3 Sådan logger du ind... 4 Velkomsthilsen... 5 Sådan taster du timer på en sag... 6 Hvis du kender

Læs mere

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER er et rapporteringsredskab til at dele information. Det giver jer mulighed for at præsentere og distribuere data i ProMark i form af automatiserede rapporter og statistikker,

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3. 2. Opsamling og udbetaling af afspadsering... 9. 3. Korrektioner... 10

1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3. 2. Opsamling og udbetaling af afspadsering... 9. 3. Korrektioner... 10 LØNSERVICE Frihedsregnskabet Den 1. marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3 1.1. Ferieregnskabet... 4 1.1.1. Ny arbejdsgiver i LønService... 4 1.1.2. Sådan foretager du korrektioner...

Læs mere

Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018

Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018 Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018 1 Adgang til arbejdstegninger og andre dokumenter 2 Medarbejderens aktiviteter. Periode kan vælges. GPS Koordinator dokumenterer yderligere

Læs mere

Modul til fraværsstyring, v1.2. Handlinger - dokumentation

Modul til fraværsstyring, v1.2. Handlinger - dokumentation Modul til fraværsstyring, v1.2 Fraværsstyring: Indeholder: Registrér akut fravær Raskmelding i to udgaver, beregnet på brug af henholdsvis medarbejderen selv og administrationen Ansøg om ferie og fravær

Læs mere

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg...

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Opdateret den 6. marts 2015 Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Manuel håndtering... Det er muligt at foretage en manuel oprettelse og indberetning af en lønmodtager i ACF, samt foretage manuelle

Læs mere

Mittarfeqarfiit. Organisation. struktur & ansvarsforhold

Mittarfeqarfiit. Organisation. struktur & ansvarsforhold Mittarfeqarfiit Organisation struktur & ansvarsforhold Indholdsfortegnelse Driftens øverste struktur:... 2 Adm. Direktør:... 2 Driftsdirektøren:... 2 Kvalitetschefen... 3 Lufthavnens organisation... 4

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Kom godt i gang med CSC Social

Kom godt i gang med CSC Social Kom godt i gang med CSC Social Nyt it-system nye arbejdsgange CSC social er SOF s nye fælles it-system, som skal understøtte dokumentationen og samarbejdet mellem de forskellige myndighedscentre og tilbud.

Læs mere

TimeGuru. Kom godt fra start med opsætning af: Medarbejdere

TimeGuru. Kom godt fra start med opsætning af: Medarbejdere TimeGuru Kom godt fra start med opsætning af: Medarbejdere Indholdsfortegnelse Forberedelse... 3 Korrekt opsætning af medarbejder... 3 Feltet startdato... 4 Feltet Beregn flekstid fra... 4 Feltet timer

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Vejledning... 3 Log ind... 3 Betal et indbetalingskort... 4 Lav en overførsel... 5 Lav en fast overførsel... 6 Tilmelding og afmelding af funktioner...

Læs mere

Kompetenceprofil for civil leder på nederste ledelsesniveau HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER

Kompetenceprofil for civil leder på nederste ledelsesniveau HOVEDFUNKTIONSDATA HOVEDOPGAVER Kompetenceprofil for civil leder på nederste ledelsesniveau HOVEDFUNKTIONSDATA Funktionsbetegnelse Funktionsniveau Forudsætninger Hovedopgaver for funktionen Civil lederstilling på nederste 1 ledelsesniveau.

Læs mere

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Formål med tidsregistreringen... 2 1.2 Overordnede principper for tidsregistrering på CPH WEST... 2 1.3 Øvrige

Læs mere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Indledning Udgangspunktet for planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid er LOV 409 og bilag 1.1. om arbejdstid.

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Bilag 14 Ændringshåndtering

Bilag 14 Ændringshåndtering Bilag 14 Ændringshåndtering 1 [INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med Bilag 14 er at

Læs mere

Vejledning til ledere sådan godkender du.

Vejledning til ledere sådan godkender du. Vejledning til ledere sådan godkender du. Dine medarbejdere indberetter kørsel, foretager valg i forhold til udbetaling af 6. ferieuge, og hvis afdelingen benytter arbejdstidsplaner, kan der indberettes

Læs mere

Systematisk opfølgning på sygemeldinger ( model)

Systematisk opfølgning på sygemeldinger ( model) Vejledning Systematisk opfølgning på sygemeldinger (1-5-15-model) www.regionsyddanmark.dk/sygefravær Den enkelte leder vælger selv en måde til at følge systematisk op på sygemeldte medarbejdere ud fra

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

CIVILUDDANNELSE DEN KORTE INTRODUKTION TIL EN HVERDAG PÅ CU

CIVILUDDANNELSE DEN KORTE INTRODUKTION TIL EN HVERDAG PÅ CU CIVILUDDANNELSE DEN KORTE INTRODUKTION TIL EN HVERDAG PÅ CU Hvad er CU og hvordan kommer jeg i gang? Civil Uddannelse (CU) er din mulighed for at dygtiggøre/videreuddanne dig, indenfor lige netop det du

Læs mere

Dynamic Order Kom godt i gang

Dynamic Order Kom godt i gang Dynamic Order Kom godt i gang Projektstyring Ressourcestyring Kompetencestyring - Timeregistrering Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Dynamic Order Kom godt i gang... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion...

Læs mere

Kursus for nye menighedsråd. 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER

Kursus for nye menighedsråd. 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER Kursus for nye menighedsråd 19. januar 2017 KONTAKTPERSONER Dagsorden for holdundervisning - kontaktpersoner Menighedsrådet og kirkens ansatte Kontaktpersonens overordnede ansvar Psykisk godt arbejdsmiljø

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

Systematisk opfølgning på sygemeldinger ( model)

Systematisk opfølgning på sygemeldinger ( model) Vejledning Systematisk opfølgning på sygemeldinger (1-5-15-model) www.regionsyddanmark.dk/sygefravær Systematisk opfølgning på sygemeldinger (1-5-15-model) Den enkelte leder vælger selv en måde til at

Læs mere

Procesbeskrivelser vedr. fraværsadministration på AU

Procesbeskrivelser vedr. fraværsadministration på AU Procesbeskrivelser vedr. fraværsadministration på AU Denne vejledning beskriver kort den overordnede proces vedr. fraværsadministration på AU. 1 Registrering af fravær Medarbejders fravær registreres på

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 12. juli 2018 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 2 3. Opret

Læs mere

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Baggrund Rudersdal Kommune ønskede en planlægning af arbejdstiden, der er tilpasset borgernes behov. Det betyder bl.a., at medarbejderne er på arbejde på de tidspunkter,

Læs mere

Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker

Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker Forsvarets Center for Arbejdsmiljø Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker Indberetter og godkender FCA/FPT 27-09-2013 2 Arbejdsulykker i forsvaret skal anmeldes via Forsvarets Arbejdsmiljødatabase. Forvaltningsgrundlag

Læs mere

Fraværsha ndtering i PROMARK

Fraværsha ndtering i PROMARK 1 Fraværsha ndtering i Specielt for institutter, der er delvis tidsregistrerende i Denne vejledning er til medarbejdere, der skal foretage delvis tidsregistrering og/eller fraværsregistrering i ProMark.

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

ProJect PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER

ProJect PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER I kan medarbejdere registrere deres tid på projekter, aktiviteter og opgaver. Det gør det muligt at følge op på tidsforbruget og giver et præcist

Læs mere

Obligatorisk kompetenceudviklingsforløb for forsvarets civile chefer og ledere på hhv. nederste, mellemste og øverste ledelsesniveau.

Obligatorisk kompetenceudviklingsforløb for forsvarets civile chefer og ledere på hhv. nederste, mellemste og øverste ledelsesniveau. Obligatorisk kompetenceudviklingsforløb for forsvarets civile chefer og ledere på hhv. nederste, mellemste og øverste ledelsesniveau. Generelle forudsætninger: Det styrende for den civile chef/leders kompetenceudvikling

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV?

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV? Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Til afdelingsledelsen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug

Læs mere

ProMark workforce management ProMileage

ProMark workforce management ProMileage anvendes til at rapportere kørselsforbrug og udgifter så som transportudgifter og andre udlæg i forbindelse med en specifik sag. Registreringen foretages i ProPortal og danner grundlag for viderefakturering

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 30. juni 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Ferie- og fraværsregistrering i SLS

Ferie- og fraværsregistrering i SLS Ferie- og fraværsregistrering i SLS Side 1 af 18 De generelle regler om registrering af fravær er beskrevet i Fraværsregistrering i HR-Løn I denne vejledning vil du kunne læse om hvordan du foretager registreringer

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET

REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET 1 Indhold 1 Baggrund... 3 1.1 Formål med tidsregistreringen... 3 1.2 Overordnede principper for tidsregistrering på CPH WEST... 3 1.3 Hvordan får jeg

Læs mere

._1ê-.rZ NOTAT. Politik for ferie og fridage i departementet. Ledelsen lægger desuden vægt på, at al optjent ferie og frihed afholdes løbende.

._1ê-.rZ NOTAT. Politik for ferie og fridage i departementet. Ledelsen lægger desuden vægt på, at al optjent ferie og frihed afholdes løbende. en._1ê-.rz NI N I S T II I I NOTAT Politik for ferie og fridage i departementet li orrnalet med denne politik er at sikre, at medarbejderne fir holdt den ferie, de er berettiget til, su de kan koble af

Læs mere

NNFs JOBLOG. Det, du logger i NNF Joblog, kan også ses i jobloggen på Jobnet og omvendt.

NNFs JOBLOG. Det, du logger i NNF Joblog, kan også ses i jobloggen på Jobnet og omvendt. NNFs JOBLOG Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere din jobsøgning. Men i stedet for at skrive ned på papir, hvad du har søgt, skal du registrere det på en joblog. Hver registreret jobsøgning

Læs mere

Indberetning af fravær

Indberetning af fravær Indberetning af fravær Sygefravær, graviditetsgener, barsel, seniordage mm. Personale og HR afdelingen Sygefravær... 2 Indberetning af sygefravær...2 Indberetning af delvis syg...3 Indberetning af nedsat

Læs mere

Kommunal Ledelsesinformation - KOMLIS

Kommunal Ledelsesinformation - KOMLIS Martin Memborg Kommunal Ledelsesinformation - KOMLIS 0 Hvad siger KOMLIS kunder Direktionen i Bornholms Regionskommune, har valgt en koncern tilgang til ledelsesinformation, som forudsætter at data fra

Læs mere

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus Banebranchen 2015 ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen ITS på banen: Mål med ITS Status i dag Fremtiden. Status vision - strategi Regionstog A/S Vores 4 linjer: 110R/210R Østbanen 410 Tølløsebanen

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse.

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse. Introduktion Formålet med denne vejledning Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve EazyProject. Vejledningen indeholder kun de nødvendige skridt du skal igennem,

Læs mere

AirBOSS Minuba. Leveret af: Sydjysk Data

AirBOSS Minuba. Leveret af: Sydjysk Data AirBOSS Minuba Leveret af: Sydjysk Data Administrationssystem Skab overblik, udnyt ressourcer og spar tid Professionel kundekontakt Opret professionelle tilbud og ordrer, når kunden ringer. Send det på

Læs mere

Vagtplanlægning i dagtilbud

Vagtplanlægning i dagtilbud Vagtplanlægning i dagtilbud Business case Projektets formål Formålet med projektet er, at skabe et grundlag for effektiv udnyttelse af ressourcerne i daginstitutionerne ved at indføre et vagtplanlægningssystem.

Læs mere

VEJLEDNING TIL MYDUTYPLANNER

VEJLEDNING TIL MYDUTYPLANNER VEJLEDNING TIL MYDUTYPLANNER Se dine tillægsregnskaber Se dine ferie og feriefri saldi Hold styr på dine søgne helligdagsfridage og din medarbejderbetalte frihed Kommunikér med din planlægger eller booker

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner l Superbrugere. 23. april 2012

Releasenote til Jobcenter Planner l Superbrugere. 23. april 2012 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning ti pr. l Superbrugere 23. april 2012 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 23. april 2012 Godkendt af Erik Hove Godkendt den

Læs mere

Vejledning til Medarbejdernet

Vejledning til Medarbejdernet Vejledning til Medarbejdernet Silkeborg Datas selvbetjeningsløsninger sker blandt andet via portalen www.medarbejdernet.dk. Det giver dig som medarbejder mulighed for selv at kunne indberette fravær, kørsel,

Læs mere

Stadig ferietid men læs her vigtige informationer. Afgørelser på papir. Nyhedsbrev nr. 34 7. august 2015

Stadig ferietid men læs her vigtige informationer. Afgørelser på papir. Nyhedsbrev nr. 34 7. august 2015 Danmark Deloitte BPS - ectrl 7. august 2015 Stadig ferietid men læs her vigtige informationer Afgørelser på papir For øjeblikket oplever I, at pårørende er begyndt at henvende sig til jer, fordi de får

Læs mere

Statusliste for SD Tjenestetid, Vikarbooking og MinTid Den 7. december 2016

Statusliste for SD Tjenestetid, Vikarbooking og MinTid Den 7. december 2016 Statusliste for SD Tjenestetid, Vikarbooking og MinTid Den 7. december 2016 Statusliste for SD Tjenestetid, Vikarbooking og MinTid Generel information På statuslisten kan du få et samlet overblik over

Læs mere

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura Brugervejledning e-faktura Arbejde med e-faktura Indhold 1. Modtage e-fakturaer 2. Behandle e-fakturaer 3. Arbejde med e-fakturaer i Ø90 ARBEJDE MED E-FAKTURAER 1. Modtage e-fakturaer Når leverandør sender

Læs mere

Manual version 7. TimePlan A/S Vandmanden 10C, DK-9200 Aalborg SV CVR

Manual version 7. TimePlan A/S Vandmanden 10C, DK-9200 Aalborg SV CVR Manual version 7 Side 2 af 46 TimePlan A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 TimePlan App... 5 Log ind... 5 Log ind-oplysning... 6 Menuen... 8 Søg... 9 Dashboard... 10 Vagtplan... 11 Mine tider...

Læs mere

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal Registrering - sordre Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Opret serviceregistrering og afmeld på en sordre. Anvendelse: Ved behov for afmelding af ydelser/arbejder Bemærk: En afmelding på

Læs mere

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID TIDSHÅNDTERING I REGISTRERING AF PROJEKTTID 1 Denne vejledning er til medarbejdere, der skal foretage faktisk tidsregistrering - dvs. medarbejdere som tidligere har brugt ARS. Indhold 0. Indledning...

Læs mere

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER KONCERNSERVICE Gældende fra: 1. februar 2015 Senest godkendt: 27. juni 2014 i Økonomikredsen Senest opdateret: 23. januar 2015 Af: Koncernservice Henvisning: Københavns

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

SuperbrugerService PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT LAD OS VÆRE DIN PROMARK-SUPERBRUGER

SuperbrugerService PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT LAD OS VÆRE DIN PROMARK-SUPERBRUGER LAD OS VÆRE DIN PROMARK-SUPERBRUGER Med kan I trygt overdrage funktionen som superbruger i ProMark til Mark Information. Vi sørger både for den løbende opsætning og vedligeholdelse af stamdata, profiler

Læs mere

PROMOBILE APP TIL EFFEKTIV REGISTRERING AF TID OG FRAVÆR

PROMOBILE APP TIL EFFEKTIV REGISTRERING AF TID OG FRAVÆR PROMOBILE APP TIL EFFEKTIV REGISTRERING AF TID OG FRAVÆR Med ProMobile-appen kan medarbejderne registrere fremmøde, fravær og tid på forskellige arbejdsopgaver på deres smartphone uanset hvor de arbejder.

Læs mere

Ny ferielov. Overgang Februar 2019

Ny ferielov. Overgang Februar 2019 Ny ferielov Overgang 2019-2020 Februar 2019 Agenda Den nye ferielov Overgang Forvaltning, indberetning, betaling 2 Den nye ferielov og overgang Fra optjeningsferie til samtidighedsferie Overgangsordning

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål

Besvarelse af spørgsmål Dato 10. juli 2015 J. nr.:. Initialer HAMI It Koncernadministration Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089 1732 Besvarelse af spørgsmål 1.0 Indledning

Læs mere

IT Service Management. Orker I Fyn?

IT Service Management. Orker I Fyn? IT Service Management på fynsk Orker I Fyn? Servicemangement på fynsk Organisering: Borgmesterforvaltningen By- og Kulturforvaltningen Børn- og Ungeforvaltningen Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

MUS og kompetenceudviklingsplaner

MUS og kompetenceudviklingsplaner MUS og kompetenceudviklingsplaner Hvorfor dette tema? Et krav i rammeaftale om kompetenceudvikling De faglige organisationer påpeger, at vi ikke lever op til kravene = overenskomstbrud Stikprøver viser,

Læs mere

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.03. Service Level Agreement (SLA) Anlæg

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.03. Service Level Agreement (SLA) Anlæg Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.03 Service Level Agreement (SLA) Anlæg INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Ansvarlig... 2 1.3 Relevans for medarbejdere... 2

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I

STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I sidste uge startede forhandlingerne op i gruppen for arbejdstid. Det er ikke muligt at give jer nogle oplysninger undervejs på disse forhandlinger, før det endelig er afsluttet

Læs mere

Budgetproces Alm Brand

Budgetproces Alm Brand Budgetproces Alm Brand SAS forum 2. juni 2010 1 Dagsorden Baggrund Finansiel koncern opdelt i juridiske selskaber og organisatorisk i afdelinger. Krav om opfølgning på en række dimensioner (selskab, afdeling,

Læs mere

SIMU-Bank. Overførsler

SIMU-Bank. Overførsler SIMU-Bank SIMU bank er de danske SIMU-virksomheders bankforbindelse. Samtidig er SIMU-Bank også Nationalbank, med tæt kontakt til de øvrige landes Nationalbanker. Her finder du en vejledning og alle funktioner

Læs mere

8 Gates to Change Forandringsledelse

8 Gates to Change Forandringsledelse 8 Gates to Change Forandringsledelse Indarbejd udvikling, strategi og den menneskelige dimension i forandringsprocessen Gennemfør succesfulde forandringer 17.900 kr Varighed: 3 dage I mange organisationer

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Klik på linjen og se den ønskede funktion: Aktiviteter og kvalitetshændelser.. Aktivitetsrapport..... APP løsningen.. Alarmer

Læs mere

Omstillingsbordet.dk - et webbaseret telefonisystem til erhverslivet.

Omstillingsbordet.dk - et webbaseret telefonisystem til erhverslivet. Omstillingsbordet.dk - et webbaseret telefonisystem til erhverslivet. Styrker: Aldrig optaget det er en af de største fordele ved det nye anlæg! (telefonadgangen til virksomheden er ikke begrænset af en

Læs mere

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Ved overgang fra struktur for den lovpligtige uddannelse til den nye mere forenklede struktur er der en række spørgsmål, som ofte stilles

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse

Læs mere

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1. Den generelle proces på landsplan 2. Processen på Favrskov Gymnasium 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse 2) Total beskrivelse af alle opgaver

Læs mere

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1 IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 1 AGENDA Hvem snakker? De betydende faktorer Agil forretningsudvikling D60 leverancemodel - Bedrock Opsamling og? 2 Hvem snakker?

Læs mere

EazyProject Tidsregistrering

EazyProject Tidsregistrering EazyProject Tidsregistrering Vores konsulenter har aldrig haft nemmere ved at registrere tid også via deres iphone, når de er på farten. Stine Osted, TestCenter Chef, TestHuset.dk Hvad er EazyProject Tidsregistrering

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET

INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Ejendomscenter Guldborgsund side 3 Hvem er vi? - side 4 Organisationsdiagram - side 4 Leder af Ejendomscenter Guldborgsund

Læs mere

PROGRAM. Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen. Livepræsentation på demodata

PROGRAM. Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen. Livepræsentation på demodata LØNFREMSKRIVNING - Et budgetsimulationsværktøj PROGRAM Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen Livepræsentation på demodata Lønfremskrivningsværktøjet

Læs mere