Kultur og fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur og fritidsudvalget"

Transkript

1 Udvalg: Måloverskrift: Kultur og fritidsudvalget Kultur som drivkraft Sammenhæng til vision 2018: Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne, Assens Musikskole, ungdomskulturhus og Tobaksgaarden. Effektmål: Langt sigt: For at sikre attraktive og dynamiske lokalsamfund skal flere borgere og gæster opleve og engageres i de mange kulturtilbud der kendetegnes ved både kvalitet og nytænkning. Flere skal flytte til og besøge Assens Kommune, som følge af såvel kvalitet som udbuddet af kulturtilbud. Kulturen sætter Assens Kommune på landkortet Mellemlangt sigt: Museum Vestfyn udvikles som et statsanerkendt selvejende museum, der muliggør realiseringen af museets vision om at Museum Vestfyn i 2020 spiller en central rolle i kommunen som videncenter, attraktion og læringsmiljø, og at museet får flere besøgende. Assens Bibliotekerne videreudvikles med et bedre og mere kvalificeret kulturtilbud: et bedre materialeudbud og realiseringen af Danskernes digitale bibliotek Etablering af et ungdomskulturhus i Glamsbjerg, der giver adgang, plads og rammer til unges samvær, udviklende fællesskaber og udfoldelsesmuligheder; Understøtter unges initiativer og kreativitet og er omdrejningspunkt for de musik- og ungdomsskoleaktiviteter, der henvender sig til den ældste målgruppe. Tobaksgaarden videreudvikles som regionalt betydende spillested, og såvel Tobaksgaarden som Industrien skal understøttes som kulturhus og ramme for en bred palet af kulturel virksomhed. Kort sigt: I perioden 2014 og 2015 gennemfører Museum Vestfyns forandringsbestyrelse den godkendte handlingsplan og implementerer nyt arbejdsgrundlag, som indeholder de konkrete mål for udviklingen af museet. AssensBibliotekerne etablerer et bedre og større udbud af fysiske materialer for at understøtte materialeudbuddet i de åbne biblioteker. Desuden etableres en bedre og et større udbud af digitale materialer og netydelser bl.a. gennem tilslutningen til Danskernes Digitale Bibliotek.. Der etableres et ungdomskulturhus i Glamsbjerg på de unges præmisser, og med mulighed for etablering af såvel musik- som ungdomsskoleaktiviteter.

2 At få beskrevet en samlet handleprogram for videreudvikling af Tobaksgaarden, herunder vurdering af rammer, økonomi, aktiviteter og fremtidige anlægsinvesteringer. Samt udarbejde et udviklingsprojekt for industriens rolle som kulturhus. Fokusområder: Udvikling af Museum Vestfyn Materialeudbud og Danskernes digitale bibliotek - AssensBibliotekerne, Ungdomskulturhus i Glamsbjerg Tobaksgaarden som regionalt spillested og kulturelt fyrtårn, og Industrien som kulturhus. Indsatser: Museum Vestfyn: Der etableres en ny forandringsbestyrelse for Museum Vestfyn, på baggrund af nye vedtægter. Opgaven er at realisere det nye museum senest inden udgangen af Assens Kommune varetager - med den nye konstruktion samt en øget direkte dialog mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Museum Vestfyns bestyrelse - et skærpet tilsyn med museet. AssensBibliotekerne Fysiske materialer: AssensBibliotekernes driftsbudget udvides fra 2014 med ekstra midler til indkøb af fysiske materialer. Digitale materialer og Danskernes Digitale Bibliotek: AssensBibliotekerne tilslutter sig indkøbssamarbejdet for centralt forhandlede elektroniske licenser og netydelser i Danskernes digitale Bibliotek. Driftsbudget udvides fra 2014 med ekstra midler til indkøb af digitale materialer, så der sikres et minimumsudbud (basispakke) af netydelser for borgerne i Assens Kommune. AssensBibliotekerne tilslutter sig Danskernes digitale Bibliotek i 2013 og idriftsætter Danskernes digitale Bibliotek fra Ungdomskulturhus Ungdomskulturhusets etablering afklares i 2013, og etableres efter endelig afklaring, gennem dialog med især de unge i Assens Kommune. Tobaksgaarden og Industrien Udviklingsplan for Tobaksgaarden: Der igangsættes et arbejde med at undersøge mulighederne for at styrke Tobaksgaardens rolle som regionalt spillested og som kulturhus, og i den forbindelse vurderes rammerne for Tobaksgaardens virke og tilskud.

3 I forbindelse hermed skal Musikskolens aktiviteter på Tobaksgaarden styrkes ved at indgå en aftale om yderligere brug af lokaler, samt etablering af øvelokaler for rytmisk musik. Endelig indgår det i udviklingsplanen, at det skal vurderes hvordan de næste to faser i projekt Kulturarkaden kan gennemføres. Kulturarkaden indebærer bl.a. etablering af øvefaciliteter, værkstedsfaciliteter for billedskole, medieundervisning mv. målrettet børn og unge, samt en udvidelse af faciliteterne i og omkring Jacob Gade salen. Industrien: I dialog med aktørerne omkring Industrien udarbejdes et udviklingsprojekt for industriens rolle som kulturhus. Metode til effektvurdering: Primært via konstatering af, at vi har retning og at igangsatte og planlagte aktiviteter gennemføres. Økonomi: (Budget i kr.) Udvikling Museum Vestfyn 415 Danskernes digitale bibliotek både drift og anlæg 203 Ungdomskulturhus (først i 2016) 0 Kulturhuse, Tobaksgården og Industrien status 2015: Status på indsatser: Udvikling af Museum Vestfyn Opgaven med at omdanne museet forløber fornuftigt og i god gænge. Museet sigter mod at de til sommeren 2015 åbner en ny udstilling i Toldboden og bidrager aktivt til fx planlægning og gennemførelsen af den historiske markedsdag i Assens by, som gennemføres som en del af "Assens for fulde sejl d. 22. juli Materialeudbud og Danskernes digitale bibliotek - AssensBibliotekerne, AssensBibliotekerne tilbyder et stort antal kulturelle arrangementer samt brugerundervisning i e-ressourcer, digitale medier og digitale selvbetjeningsløsninger. AssensBibliotekerne anvender merbevilling ( kr. pr. år) til øget indkøb af fysiske materialer for at understøtte materialeudbuddet i de åbne, selvbetjente biblioteker, som nu er etableret i alle 6 biblioteker. Udlånet af fysiske materialer er stigende. Biblioteket er tilsluttet Danskernes digitale Bibliotek (DDB) med basispakke og indkøbssamarbejde på licensbaserede e- ressourcer. Merbevilling ( kr. pr. år.) anvendes til øget licenskøb og betaling af forbrug på licenser. Bibliotekerne har ny hjemmeside (præsentationsplatform), som understøtter formidlingen af såvel fysiske materialer som digitale materialer gennem DDB. Der er stigende besøgstal på hjemmesiden.

4 Ungdomskulturhus i Glamsbjerg KFU og BUU har på møderne i marts 2015 besluttet at ungdomskulturhuset i Glamsbjerg skal placeres på og ved Ungdomsskolens nuværende bygning på Søndergade 57. Projektet indeholder anlæg af en yderligere bygning, som kræver lokalplan for at kunne realiseres. Processen startes i foråret og koordineres med IMU s ønske om etablering af et kommunalt Ungdomsråd. Udvalgene godkendte en tidsplan der muliggør opstart af processen nu. Tobaksgaarden som regionalt spillested og kulturelt fyrtårn, og Industrien som kulturhus. Tobaksgaarden: Som følge af realiseringen af budgetvedtagelsen for budget 2015, flytter Musikskolen sin administration til Tobaksgaarden så snart ombygningerne i Tobaksgaarden er tilendebragt omkring 1. april. Det sker sammen med en række aktiviteter, som muliggøres af at musikskolen fået afgang til en øget anvendelse af fx Stub Salen til flere samspils- og koncertarrangementer. I Tobaksgaarden kommer der desuden turistinformation fra maj, hvor Udvikling Assens medarbejdere flytter ind. I den sammenhæng rykker Tobaksgaardens administration over i den tidligere Minibys bygninger. Det betyder yderligere anvendelse af denne bygning, på vej mod realiseringen af målet om at få flere kulturaktiviteter ind i Tobaksgaardens samlede bygningsmasse også kaldet kulturarkade-projektet. Ud over Tobaksgaardens administration, holder Assens Billedskole, værksted for foto/medie og et kommende øvelokale til i denne bygning. Industrien: Industrien havde møde med KFU primo marts 2015, hvor status for aktiviteterne og fremtidsønskerne blev drøftet. Industriens koncertdel (kulturelt samråd) er i god gænge med mange koncerter og en nu bæredygtig økonomi, og ser gerne, at Industrien i Aarup indrettes til yderligere at kunne understøtte de mange borgerdrevne initiativer, som organiseres i og omkring industrien. Ombygningsprojektet har tidligere være delvist prioriteret på det kommunale anlægsbudget. Effektvurdering: Ovenstående status på indsatser viser at der er fremdrift i indsatserne. I forhold til biblioteksområdet er udarbejdet nedenstående måltal for effekt. Indikator/antal pr år Lånere Udlån (fysiske) E-lån og søgninger Ikke opgjort ** ** *** *** pt. e-licencer

5 Besøg på website Arrangementer Uoplyst Udstillinger Uoplyst Brugerundervisning, lektioner ** tidligere opgørelsesmetode *** ny opgørelsesmetode 2. status 2015: Status på indsatser: Udvikling af Museum Vestfyn Opgaven med at omdanne museet forløber fornuftigt og i god gænge. Museet har sommeren 2015 åbnet en ny udstilling i Toldboden og har haft ansvaret for gennemførelsen af den historiske markedsdag i Assens by, som gennemføres som en del af "Assens for fulde sejl d. 22. juli Museet er på vej ind i de afsluttende opgaver omkring samlingsgennemgang jf aftale med Kulturstyrelsen, fra sommer Materialeudbud og Danskernes digitale bibliotek - AssensBibliotekerne, Der henvises til 1. status. Ungdomskulturhus i Glamsbjerg Efter beslutningen om at placere ungdomskulturhuset ved Ungdomsskolens nuværende bygning på Søndergade 57, er projektet overgået til en dialogfase sammen med de unge. Sammen med de unge beskrives hvordan den samlede bygning, inkl. en ny tilbygning skal se ud, og et tillæg til lokalplan er udarbejdet og i høring. Tobaksgaarden som regionalt spillested og kulturelt fyrtårn, og Industrien som kulturhus. Tobaksgaarden: Musikskolen har flyttet sin administration til Tobaksgaarden i foråret 2015, sammen med en række aktiviteter, som muliggøres af at musikskolen fået afgang til en øget anvendelse af fx Stub Salen til flere samspils- og koncertarrangementer. I Tobaksgaarden er der desuden åbnet turistinformation fra maj, hvor Udvikling Assens medarbejdere flyttede ind. Samtidig er Tobaksgaardens administration flyttet over i den tidligere Minibys bygninger. Det betyder yderligere anvendelse af denne bygning, på vej mod realiseringen af målet om at få flere kulturaktiviteter ind i Tobaksgaardens samlede bygningsmasse også kaldet kulturarkade-projektet. Ud over Tobaksgaardens administration, holder Assens Billedskole, værksted for foto/medie og et kommende øvelokale til i denne bygning. Industrien: Intet nyt i forhold til 1. status.

6 Effektvurdering: Ovenstående status på indsatser viser at der er fremdrift i indsatserne. I forhold til biblioteksområdet er udarbejdet nedenstående måltal for effekt. Der foreligger endnu ingen tal for Indikator/antal pr år Lånere Udlån (fysiske) E-lån og søgninger Ikke opgjort ** ** *** *** pt. e-licencer Besøg på website Arrangementer Uoplyst Udstillinger Uoplyst Brugerundervisning, lektioner ** tidligere opgørelsesmetode *** ny opgørelsesmetode Endelig status 2015: Status på indsatser: Udvikling af Museum Vestfyn Opgaven med at omdanne museet blev afsluttet med udgangen af Museum Vestfyn afleverede afsluttende rapport til KFU på udvalgsmødet i december Fra 2016 er forandringsbestyrelsen afløst af en ny bestyrelse, og Assens Kommune har med tilfredshed konstateret, at museet har gennemført den opgave, der blev stillet af Kulturstyrelsen og Assens Byråd tilbage i Materialeudbud og Danskernes digitale bibliotek - AssensBibliotekerne, Som nævnt under 1. status har AssensBibliotekerne anvendt merbevillingen ( kr. pr. år) til øget indkøb af fysiske materialer for at understøtte materialeudbuddet i de åbne, selvbetjente biblioteker, som nu er etableret i alle 6 biblioteker. Udlånet af fysiske materialer er stigende. Biblioteket er tilsluttet Danskernes digitale Bibliotek (DDB) med basispakke og indkøbssamarbejde på licensbaserede e-

7 ressourcer. Merbevilling ( kr. pr. år.) er anvendt til øget licenskøb og betaling af forbrug på licenser. Bibliotekerne har ny hjemmeside (præsentationsplatform), som understøtter formidlingen af såvel fysiske materialer som digitale materialer gennem DDB. Der er stigende besøgstal på hjemmesiden. Ungdomskulturhus i Glamsbjerg Efter beslutningen om at placere ungdomskulturhuset ved Ungdomsskolens nuværende bygning på Søndergade 57, er projektet overgået til byggefasen. Sammen med de unge er det beskrevet, hvordan den samlede bygning, inkl. en ny tilbygning skal se ud. Byggeriet igangsættes i løbet af Tobaksgaarden som regionalt spillested og kulturelt fyrtårn, og Industrien som kulturhus. Tobaksgaarden: Musikskolen har flyttet sin administration til Tobaksgaarden i foråret 2015, sammen med en række aktiviteter, som muliggøres af at musikskolen fået afgang til en øget anvendelse af fx Stub Salen til flere samspils- og koncertarrangementer. I Tobaksgaarden er der desuden åbnet turistinformation fra maj, hvor Udvikling Assens medarbejdere flyttede ind. Samtidig er Tobaksgaardens administration flyttet over i den tidligere Minibys bygninger. Det betyder yderligere anvendelse af denne bygning, på vej mod realiseringen af målet om at få flere kulturaktiviteter ind i Tobaksgaardens samlede bygningsmasse også kaldet kulturarkade-projektet. Ud over Tobaksgaardens administration, holder Assens Billedskole, værksted for foto/medie og et kommende øvelokale til i denne bygning. Tobaksgaarden søger også denne gang om at blive godkendt som regionalt spillested fra Industrien: Industrien har i 2015 haft mange koncerter (kulturelt samråd) og en nu bæredygtig økonomi. De arbejder fortsat på at Industrien i Aarup indrettes til yderligere at kunne understøtte de mange borgerdrevne initiativer, som organiseres i og omkring industrien. Ombygningsprojektet er i budget 2016 prioriteret på det kommunale anlægsbudget med 2 mio. kr. i alt over Effektvurdering: Den endelige status for 2015 på indsatser viser at der er fremdrift i indsatserne og at de forventede resultater langt hen ad vejen enten er nået eller på vej. I forhold til biblioteksområdet er udarbejdet nedenstående måltal for effekt tallene viser især en betydelig fremgang i antallet af lånere fra i 2014 til i Indikator/antal pr år Lånere

8 Udlån (fysiske) E-lån og søgninger ** ** *** *** *** Ikke opgjort p.t. e-licencer Besøg på website Arrangementer Uoplyst Udstillinger Uoplyst Brugerundervisning, lektioner ** tidligere opgørelsesmetode *** ny opgørelsesmetode

9 Udvalg: Måloverskrift: Kultur og fritidsudvalget Flere kultur- og fritidsbrugere Sammenhæng til vision 2018: Flere vil bo her fordi vi har fokus på et rigt og dynamisk kultur- og fritidsliv Effektmål: Langt sigt: Flere borgere og gæster skal opleve, deltage og engageres i fritids- og kulturlivet, herunder i forhold motions- og sundhedsfremmende aktiviteter med kvalitet. Kultur- og fritid er et væsentligt element for attraktive og dynamiske lokalsamfund. Flere skal flytte til og besøge Assens Kommune som følge bedre kvalitet og større udbud af aktiviteter og faciliteter i haller og svømmehaller, der evner at sætte Assens Kommune på landkortet Mellemlangt sigt: Svømmehalsfaciliteterne udvikles og nytænkes, og der investeres heri Der gennemføres om- og tilbygningsprojekter i 2-3 idrætshaller Kort sigt: Der udarbejdes en helhedsplan for udvikling af svømmehallerne i Assens Kommune, samt en ny strategi for udviklingen af idrætshallerne Strategien omsættes til handlinger gennem en implementeringsplan. Fokusområder: Implementering af revideret udviklingsstrategi for haller og svømmehaller Indsatser: Der udarbejdes en implementeringsplan for det videre arbejde med udvikling af haller og svømmehaller. Som følge af Strategi for udvikling af svømmefaciliteter i Assens Kommune skal der arbejdes med realiseringen af dele af Bastionerne, herunder især renovering af Haarby Svømmehal. Som følge af Strategi for udvikling af de selvejende haller i Assens Kommune 2013 prioriteres investeringer i nye faciliteter i Haarby og Glamsbjerg, samt i Aarup.

10 Endelig etableres dialog med hallerne om udvikling af samarbejde på en række fronter, for at flere borgere bliver aktive. Metode til effektvurdering: Primært via konstatering af, at vi har retning og at igangsatte og planlagte aktiviteter gennemføres. Økonomi: (Budget i kr.) Udvidelse Hårbyhallerne Tilbygning Glamsbjerghallen Tilbygning Aaruphallerne status 2015: Status på indsatser: Anlægsprojekter i de tre haller: I Haarby er Haarby Hallerne langt i planlægningen af ombygningen af hallerne, hvor der planlægges med etablering af en ny multihal, fællesarealer/fitness som fase 1 ( ) og i fase to en renovering af svømmehallen (2016). Oveni ombygningen af hallen er der igangsat et stort Skole Plus-projekt til 10 mio. kr. som skal samtænke anvendelsen af hal og skole ved at få hallen ind i skolen og skolen ind i hallen. Projektet forløber samtidig med hallens ombygning, og inddrager udearealer mellem skole og hal samt indearealer på Haarby Skole. I Aarup Fritidscenter forventes ligeledes igangsat en tilbygning til hal 3, der giver plads til mere gymnastik og en springgrav, samt indretning af lokaler til fitness. Projektet forelægges KFU i april Glamsbjerg Fritidscenter afventer stadig udarbejdelse af skitseprojekt for om/tilbygningen af et aktivitetsareal til hallen. Samarbejde mellem hallerne: Hallerne har etableret en formel netværksstruktur med fire årlige møder, hvor emner af fælles interesse tages op til drøftelse. Senest har der d. 11. marts været afholdt møde mellem hallerne og KFU med temadrøftelse af haltilskudsmodellen, som er til serviceeftersyn og hvor eventuelle justeringer skal besluttes i Byrådet senest i juni Effektvurdering: De igangsatte og planlagte aktiviteter er blevet påbegyndt og forventes gennemført som beskrevet. De færdige haller forventes at øge antallet af bruger. Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet løbende at vurdere effekten af halbyggerier på hallernes aktivitetstal. Aktivitetstallene indrapporteres til Assens kommune og kan opgøres ved årets første statusopfølgning på mål.

11 Aktivitetstimer i selvejende og fondsdrevne haller: Hal Arena Assens *) Brylle Fritidscenter Ebberuphallerne Glamsbjerg Fritidscenter Haarbyhallerne - Idræt Svømning Salbrovadhallen Fyrtårn Tommerup Idræt Svømning Vissenbjerg Idræts og Kulturcenter Aarup Fritidscenter I alt *) Opstart midt på året i 2011 I 2007 og 2013 er der lavet måling på hvor stor kapacitet, der udnyttes. De to målinger er sammenlignelige. Samme måling kan gennemføres i 2017 ved evaluering af de seneste halanlægsprojekter. 2. status 2015: Status på indsatser: Haarbyhallerne: Der pågår dialog mellem hallen, pengeinstitut, realkredit og Assens Kommune. Forhandlingerne er pt. ikke afsluttet. Aarup Fritidscenter: Hallen er ved at udarbejde forslag til nyt projekt, som kan forelægges til politisk drøftelse. Det sker tidligst i oktober Glamsbjerg Fritidscenter: GF er på vej med deres projekt til politisk godkendelse. Det forventes at kunne forelægges tidligst i oktober. Samarbejde mellem hallerne: Der henvises til 1. status.

12 Effektvurdering: Som under 1. status. Dog med den tilføjelse, at projekterne forventes at blive forsinket i forhold til 1. status. Der foreligger endnu ingen opgørelse af aktivitetstimer for Endelig status 2015: Status på indsatser: Anlægsprojekter i de tre haller: I Haarby er Haarby Hallerne i løbet af 2015 så langt i planlægningen af ombygningen af hallerne, at byggeprojektet igangsættes i Der etableres en ny multihal, fællesarealer/fitness som fase 1 ( ) og i fase to en renovering af svømmehallen (forventeligt 2017). Oveni ombygningen af hallen er der igangsat et stort Skole Plus-projekt til 10 mio. kr., som samtænker anvendelsen af hal og skole ved at få hallen ind i skolen og skolen ind i hallen. Projektet forløber samtidig med hallens ombygning, og inddrager udearealer mellem skole og hal samt indearealer på Haarby Skole. Aarup Fritidscenter nåede ikke i 2015 at igangsætte deres ombygningsprojekt. Det forventes igangsat i Tilbygningen til Glamsbjerg Fritidscenter afventer stadig udarbejdelse af et skitseprojekt for om/tilbygningen af et aktivitetsareal til hallen. Samarbejde mellem hallerne: Hallerne har etableret en formel netværksstruktur med fire årlige møder, hvor emner af fælles interesse tages op til drøftelse. Effektvurdering: De igangsatte og planlagte aktiviteter er blevet påbegyndt og forventes gennemført med en del forsinkelse i forhold til de oprindelige forventninger. Alle tre om- og tilbygningsprojekter forventes dog stadig igangsat gennemført i perioden De færdige haller forventes at øge antallet af brugere og aktiviteter. Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet løbende at vurdere effekten af halbyggerier på hallernes aktivitetstal. Aktivitetstallene indrapporteres til Assens kommune og kan opgøres ved årets første statusopfølgning på mål. Aktivitetstimer i selvejende og fondsdrevne haller: Hal Arena Assens *) Brylle Fritidscenter

13 Ebberuphallerne Glamsbjerg Fritidscenter Haarbyhallerne - Idræt Svømning Salbrovadhallen Fyrtårn Tommerup Idræt Svømning Vissenbjerg Idræts og Kulturcenter Aarup Fritidscenter I alt *) Opstart midt på året i 2011 I 2007 og 2013 er der lavet måling på hvor stor kapacitet, der udnyttes. De to målinger er sammenlignelige. Assens Kommune indgår i en national undersøgelse, som gennemføres af SDU, og det er forventningen, at der i løbet af perioden foreligger sammenlignelige data, der muliggør en benchmarking mellem haller i Assens Kommune og haller i op til 60 andre danske kommuner.

Sammenhæng til Vision 2018/tema

Sammenhæng til Vision 2018/tema Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018/tema Effektmål Kultur- og Fritidsudvalget Kultur som drivkraft Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne,

Læs mere

Kultur og fritidsudvalget

Kultur og fritidsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Kultur og fritidsudvalget Kultur som drivkraft Sammenhæng til vision 2018: Udvikling af kulturtilbud og kulturinstitutioner bidrager aktivt til at skabe gode rammer for bosætning,

Læs mere

Oversigt over endelig mål 2015

Oversigt over endelig mål 2015 Oversigt over endelig mål 2015 Miljø- og Teknikudvalget: 1. Assens Kommunes by og naturværdier 2. Infrastruktur veje, ejendomme og energi Kultur- og Fritidsudvalget: 1. Kultur som drivkraft 2. Flere kultur-

Læs mere

Oversigt over endelig mål 2015

Oversigt over endelig mål 2015 Oversigt over endelig mål 2015 Miljø- og Teknikudvalget: 1. Assens Kommunes by og naturværdier 2. Infrastruktur veje, ejendomme og energi Kultur- og Fritidsudvalget: 1. Kultur som drivkraft 2. Flere kultur-

Læs mere

Endelig status politiske mål 2014

Endelig status politiske mål 2014 Endelig status politiske mål 2014 ØK - Helhed i den kommunale opgaveløsning Der arbejdes bevidst med ændring af den nuværende organisationskultur hen mod at det er opgaveløsningen der sætter dagsordenen.

Læs mere

Helhed i den kommunale opgaveløsning. Havn, by og natur Infrastruktur - veje, ejendomme og energi

Helhed i den kommunale opgaveløsning. Havn, by og natur Infrastruktur - veje, ejendomme og energi Oversigt over endelige mål 2014 Økonomiudvalget: Miljø- og Teknikudvalget: Kultur- og Fritidsudvalget: Børne- og Uddannelsesudvalget: Social- og Sundhedsudvalget: Mål 2014 Helhed i den kommunale opgaveløsning

Læs mere

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering.

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering. Maj 2012 NYT UDKAST TIL Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde 1 Initiativ Aktiviteter / indhold Evaluering Frivillighedsdatabase Markedsføring/ aktivitetskalender Database, hvor

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden / status mål KFU /13521 Assens Kulturdage - evaluering og fremtidsperspektiver...

1. Godkendelse af dagsorden / status mål KFU /13521 Assens Kulturdage - evaluering og fremtidsperspektiver... Referat Kultur- og Fritidsudvalget Tid Torsdag den 8. oktober 2015 - kl. 15:00 Sted Mødelokale 4 Bemærkning Ena Nørgaard deltog ikke i behandlingen af punkt 12 og 13. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Helhed i den kommunale opgaveløsning. Havn, by og natur Infrastruktur - veje, ejendomme og energi

Helhed i den kommunale opgaveløsning. Havn, by og natur Infrastruktur - veje, ejendomme og energi Oversigt over endelige mål 2014 Økonomiudvalget: Miljø- og Teknikudvalget: Kultur- og Fritidsudvalget: Børne- og Uddannelsesudvalget: Social- og Sundhedsudvalget: Mål 2014 Helhed i den kommunale opgaveløsning

Læs mere

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 Kvalitetsaftale 2012-2013 Indholdsfortegnelse AssensBibliotekerne - Kvalitetsaftale 2012-2013 1. Indledning......................................................................................2

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Kultur- og Fritidsudvalget Tid Torsdag den 3. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 4 Afbud Ena Nørgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/7403 1. status mål

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes:

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes: Notat 1. Opsamling: Forslag til ændringer i haltilskudsmodellen Notatet har gennemgået en række emner, der knytter an til haltilskudsmodellens udformning og hvordan den har virket i perioden fra 2010 til

Læs mere

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018- /tema Effektmål Social- og Sundhedsudvalget Rehabilitering i Socialpsykiatrien Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1. 3. 14/8880 1. behandling af budget 2015-2018...2. 4. Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1. 3. 14/8880 1. behandling af budget 2015-2018...2. 4. Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER Assens Kommune en del af den fynske udvikling - StrategiFYN 2014-2017 - Ny strategifyn 2018-2021 på vej Vision 2018 Vi vil have flere til at bo i vores kommune, fordi Vision

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/32720 KFU - Orientering om udarbejdede blokke til budget 2016-2019 (Lukket sag)...2

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/32720 KFU - Orientering om udarbejdede blokke til budget 2016-2019 (Lukket sag)...2 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Tid Torsdag den 4. juni 2015 - kl. 15:00 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/32720 KFU - Orientering om udarbejdede

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Bibliotekerne og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Status på implementering af Boligplan

Status på implementering af Boligplan Område: Socialområdet Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 11/27697 Dato: 24. august 2015 Udarbejdet af: Erik Røndbjerg E mail: Erik.Rondbjerg@rsyd.dk Telefon: 76631059 Notat Status på implementering

Læs mere

Referat. Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21. Aarup Fritidscenter

Referat. Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21. Aarup Fritidscenter Referat AcadreUserId Forum Dialogmøde Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21 Sted Deltager Referent Fritidscenter Repræsentanter fra hallerne i Assens, Brylle, Ebberup, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup,

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Miljø og teknikudvalget

Miljø og teknikudvalget Udvalg: Måloverskrift: Miljø og teknikudvalget Assens Kommunes by- og naturværdier Sammenhæng til vision 2018: Flere vil bo her. Vi vil værne om vores natur og vi vil give borgere og gæster mulighed for

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale Dialog- og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet Fagenhedsaftale Aftale for 2012 og 2013 Side 1 af 9 Indhold: Kommunens overordnede visioner for indgåede aftaler 3 Fra vision til handling - hierarki 5

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet dokument med

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST)

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række konkrete initiativer.

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Notat Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Vestfyn Byrådet vedtog på mødet den 20. marts 2013, at Museum

Læs mere

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Udkast til: Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Den aktive ungdomsskole billede fra fremtidsdag med unge, marts 2010. Dagtilbud og Skole Assens Kommune 1 Indledning Sværme, netværk eller

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38 Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv, Ungdomshuset Vognporten

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 Næstved Kommune 2018 2023 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Politikkens fokus 3. Styrke Næstved som kulturhovedstad 4. Styrke kultur i lokalområder 5. Kunst og kultur

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

Kultur- og fritidshandleplan

Kultur- og fritidshandleplan Kultur- og fritidshandleplan 2015-2019 Nedenstående er en komplet oversigt over kommende aktiviteter frem mod 2017 i tilknytning til Kultur- og fritidspolitikken 2015-2019. Kultur- og frtidshandleplanen

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Indhold Indledning...3 Udgangspunkt...4 Pejlemærker...4 Værdier...7 Målgrupper...9 Afrunding...11 2 Indledning Kultur- og fritidslivet og de tilknyttede arrangementer,

Læs mere

18. Kultur og Fritid - Sektor 4

18. Kultur og Fritid - Sektor 4 18. Kultur og Fritid - Sektor 4 Kultur og Fritids opgaver Kultur- og fritidssektorens opgaver er drift af Hollænderhallen, øvrige idrætsanlæg, Kongelundshallen, Søbadeanstalten og Kongelundsfortet. Desuden

Læs mere

KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Kulturpolitik Kultur handler om mennesker og om, hvordan vi indretter os i samfund og fællesskaber om hvor vi kommer fra og måske

Læs mere

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Kultur- og Fritidsudvalgets område omfatter kultur- og idrætsinstitutioner, folkeoplysningsområdet, fritids- og ungdomsklubber

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Aftale mellem Svømmecenter Nordvest, Varmtvandsbadeanstalten, Ans Varmtvandsbassin,

Aftale mellem Svømmecenter Nordvest, Varmtvandsbadeanstalten, Ans Varmtvandsbassin, Aftale mellem Svømmecenter Nordvest, Varmtvandsbadeanstalten, Ans Varmtvandsbassin, Kjellerup Svømmesal og kultur- og fritidschef Freddie Davidsen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg:

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget. Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice. KFU den 15.

Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget. Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice. KFU den 15. Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice KFU den 15. januar 2014 Center for Kultur og Fritid Side 2 Kulturinstitutioner

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Svømmehal og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Svømmehal og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Svømmehal og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien

Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien Fritidsområdet er en central del af kommunens Udviklingsstrategi. Det er vigtigt for styrkelse af bosætningskvaliteterne. Samtidig

Læs mere

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Kultur- og Fritidsudvalgets område omfatter kultur- og idrætsinstitutioner, folkeoplysningsområdet, fritids- og ungdomsklubber

Læs mere

Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden

Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden 2014-2017 Version: februar 2014 18-02-2014 1 3 overordnede indsatsområder for Kultur- og Fritidsudvalget (2014-2017) 1. Kulturprofil

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Kultur Budget Budgetbeskrivelse Kultur

Kultur Budget Budgetbeskrivelse Kultur Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Kultur Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Kultur hører under Udvalget for Sundhed og Kultur, og har et samlet budget på 20,6 mio. kr., svarende til

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar UDKAST TIL SKABELON pr. 22. april 2010

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar UDKAST TIL SKABELON pr. 22. april 2010 Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010 UDKAST TIL SKABELON pr. 22. april 2010 Nedenstående aftale mellem XX hal og Assens Kommune om tilskud til hallens drift er baseret på

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38 Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen,

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter: Ballerup Idrætsby bestående af Ballerup- og

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Baggrund Bindslevs Plads var tidligere byens markedsplads, hvor der foregik livlig handel. I dag arbejder områdets

Læs mere

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde Bilag 9 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Omlægning af tilskud 2017 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Reduktion af tilskud med udgangspunkt i hvor forvaltningen ser et

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Kulturskole og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Kulturskole og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Kulturskole og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysende og fritidsaktiviteter mv. 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Ballerup og Måløv Idrætspark, East Kilbride Badet og idrætsanlæg med klubhuse og idrætshaller.

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere