FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP"

Transkript

1 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP

2 ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i, hvordan borgerne forholder sig til de byer, de lever i, og går gerne i dialog med borgerne. Advisory Board ønsker at være debatskabende, og er altid interesserede i at høre den enkelte borgers mening om temaer såsom byernes udformning, folk i forstaden, gaderne og boligernes udformning, og hvordan fremtiden for byerne ser ud. Forskerne på Kroppedal er måske lidt teoretiske, men oprigtigt interesseret i den enkelte borgers mening. De ser gerne byernes potentiale udnyttet optimalt, hvad enten kvarteret skal fornys eller bevares. De ønsker, at folk, der arbejder med byfornyelsesprocesser skal forholde sig aktivt til både områdernes historiske og bygningsmæssige fortid, men samtidig skal byfornyelsesforslag tilgodese nutidens krav om bæredygtige og miljørigtige bygninger, grønne områder, gode transportmuligheder og plads til det enkelte individ i byrummet. De tager ikke stilling til idéer om byfornyelse for specifikke områder, men prøver altid at besvare de forskellige gruppers spørgsmål og hjælpe dem til at løse deres opgave bedst muligt. BORGMESTEREN Er spilmester og skal derfor spilles af læreren. Borgmesteren informerer eleverne om opgaven, hjælper med at sammensætte grupperne og sætter spillet i gang. Grupperne kan søge hjælp hos Borgmesteren, når der arbejdes med opgaven på skolen og samle op på evt. spørgsmål, som grupperne ønsker at stille, når de besøger Advisory Board. Undervejs i spillet kan Borgmesteren både besvare og stille kritiske spørgsmål, så eleverne kommer frem til det bedste produkt. Da det er en opgave med et åbent svar, er det Borgmesteren, der i sidste ende vurderer om grupperne har løst opgaven fyldestgørende. Borgmesteren altid velkommen til undervejs at henvende sig til Advisory Board.

3 ARKITEKTFIRMAET NEW TOWN Er hyret af Høje-Taastrup Kommune til at hjælpe gruppen til at give konkrete forslag til kommunen. De fungerer derfor som tovholder for gruppen. Som firma er de selvfølgelig interesserede i, at deres forslag er det bedste og vinder konkurrencen. De er derfor interesserede i, at gruppen leverer deres ypperste og ønsker derfor input fra alle. Som målsætning for byfornyelse har de, at enhver fornyelse skal foregå med respekt for områdets historie. De tager derfor udgangspunkt i, hvad der har været i et område tidligere, og hvordan man kan inkorporere det i forslaget. Newtown bryder gerne ned, men genbruger hellere. Samtidig ved de, at Høje-Taastrup Kommune ønsker et byområde, der tilgodeser alle, og ikke syner hen i historie uden at være funktionelt for borgerne. De lytter derfor gerne til de forskellige meninger i gruppen, og har hele tiden for øje, at for at vinde konkurrencen skal de opfylde kommunens ønske om, at området både skal være attraktivt for forskellige aktører indenfor erhverv og kultur, ligesom der skal være aktivitetsmuligheder for både ældre og unge, både dag og aften. ARKITEKTFIRMAET STORKØBENHAVN VEST Er hyret af Høje-Taastrup Kommune til at hjælpe gruppen til at give konkrete forslag til kommunen. De fungerer derfor som tovholder for gruppen. Som firma er de selvfølgelig interesserede i, at deres forslag er det bedste og vinder konkurrencen. De er derfor interesserede i, at gruppen leverer deres ypperste, og ønsker derfor input fra alle. Som målsætning for byfornyelse fokuserer de på forholdet til København og forbindelsen til metropolen. Transportmulighederne for den enkelte og mellem byens områder, mener de derfor, skal være i orden. De har stor respekt for de grundlæggende idéer i Fingerplanen med både S-tog og motorveje til København, men de har et ønske om hellere at tilgodese offentlig transport, stisystemer for cyklende og gående frem for store motorveje.

4 ARKITEKTFIRMAET URBE VIVERET Er hyret af Høje-Taastrup Kommune til at hjælpe gruppen til at give konkrete forslag til kommunen. De fungerer derfor som tovholder for gruppen. Som firma er de selvfølgelig interesserede i, at deres forslag er det bedste og vinder konkurrencen. De er derfor interesserede i, at gruppen leverer deres ypperste og ønsker derfor input fra alle. I forhold til byfornyelse er de ikke så interesseret i områdets historie, men har fokus på grønne områder og den designmæssige udformning af en by. Fingerplanens idé om grønne områder, så byerne kan ånde, synes de er fantastisk. De vil derfor gå langt for at bibeholde byens åndehuller, samtidig med at de gerne lader sig inspirere af spektakulære arkitektoniske bygninger som Malmø Tower og WM Bjerget. De mener, at en god by i sin udformning skal kunne stimulere kroppen samtidig med, at den skal være visuelt inspirerende. BEBOERE FRA KVARTERET TÅSTRUPGÅRD Er interesserede i at bevare området som det, idet beboerne er en smule bekymrede for områdets identitet. Beboerne ser helst ikke, at en byfornyelse af området eller nye tilbygninger vil medføre mange, store højhuse, som kan skæmme udsigt og skabe utryghed blandt områdets beboere. Beboerene ser dog gerne en byfornyelse af området, der medfører flere og bedre indkøbsmuligheder, hvis det ikke kommer til at ske på bekostning af de mindre og lokale butikker som for eksempel den lokale slagter og fiskeforretning. Det betyder meget for beboerne, at området ikke mister sin identitet, og derfor er beboerne heller ikke interesseret i en arkitektur, der er alt for ny og smart, da beboerne ikke synes, at dette stemmer overens med områdets ånd.

5 INVESTORER Er interesserede i at øge afkastet fra en eventuel investering mest muligt og tænker derfor ikke på at tilgodese grønne områder. De ser Høje-Taastrup centrum som et område, der kan forbedres med flere butikker og gerne et større indkøbscenter, som kan konkurrere med andre handelsmuligheder i nærheden. De har også et ønske om, at der kan bygges et hotel- og kongrescenter, så man kan trække nogle af Københavns turister til Høje-Taastrup med billigere priser på for eksempel hotel- og kongresleje. De er derfor interesserede i gode transportforbindelser til og fra København for både den offentlige og den private trafik. Derfor ønsker de gode tilgange til motorvejen mod København og tilgængeligheden fra Høje-Taastrup Centrum til stationen bevaret. De er venligt stemt overfor kommunes ønske om at bygge plejeboliger, da det giver en god købebase i form af de ældre og det plejepersonale, der er tilknyttet. Men de er ikke begejstrede for kommunens ønske om at bygge et sundhedshus, da de er bange for, at det tiltrækker en ikke-købedygtig gruppe, som de ikke ønsker, skal præge byens centrum. De ønsker derfor at påvirke hele gruppen til, at sundhedshuset ikke bliver til noget. REPRÆSENTANT FRA HØJE-TAASTRUP KOMMUNES MILJØ- OG TEKNIKFORVALTNING Er interesseret i at kommunen skal tjene penge, og ønsker derfor gode langsigtede løsninger, der tilgodeser løsninger, der er med til at trække investeringer til kommunen. De ønsker et stærkt lokalcenter, der gør, at folk har lyst til at handle lokalt og ikke flytter til andre kommuner. De er også interesserede i, at det er den løsning, der tilgodeser flest borgere, så borgmesteren ikke mister opbakning og ikke bliver genvalgt. De er klar over at, de besparelser kommunen tidligere har foretaget ikke er populære, men håber, at et nyt center kan opveje for noget af borgernes negative holdning. De er fortalere for, at der centralt bliver oprettet plejeboliger og et sundhedshus. De mener, at kommunen skal være på forkant med den stigning, der er af ældre i samfundet, og derfor ønsker de, at der bygges mindst 100 ældreboliger af forskellige type, så både dem med brug for mindre og meget støtte kan hjælpes i et trygt lokalmiljø. Ligesom, at man med Fingerplanen havde et ønske om at forbedre den almene sundhed, mener de, at kommunen skal vise sit engagement i borgernes velbefindende, og derfor vil et centralt placeret sundhedshus være en bonus for hele kommunen. I et sundhedshus kan man for eksempel samle praktiserende læger, fysioterapeuter, tandlæger, apotek, wellness-center, Desuden er biograf, café, restauranter med sund mad muligheder, som de også gerne diskuterer. De mener, at et sundhedshus og plejeboliger vil øge mængden af mennesker og på den måde skabe mere liv og handel i Høje-Taastrup Centrum. I sidste ende er de interesserede i, at kommunen fremstår som velfungerende, har gode tilbud til borgerne inden for både handel og service, og at byen fremstår attraktiv for eventuelle tilflyttere.

6 REPRÆSENTANT FRA KULTURLIVET Repræsenterer hele kulturlivet i kommunen, og har fra dem et ønske om, at et nyt bycenter skal have varierede tilbud af kultur men frygter samtidig, at et storcenter med eventuel biograf vil trænge kulturlivet unødigt, og derfor vil de meget gerne diskutere udformningen af et eventuelt storcenter. De ser sig selv som et aktiv for kommunen, og ønsker at kunne tilbyde kultur til både ældre og unge. Der er derfor et ønske om både en aktiv teaterscene, men også et sted til levende musik. Med de fra, kommunen, ønskede ældre boliger, frygter de, at særligt den unge musikscene ville blive presset ud til fordel for flere roligere aktiviteter. Dette er en udvikling, som de ikke ser som gavnlig for kulturen, og de vil derfor gå langt for, at der både oprettes kultur til ældre og unge borgere.

Dit Lolland - din fremtid

Dit Lolland - din fremtid Dit Lolland - din fremtid Det konservative valgprogram ved kommunalvalget 2009 Side 1 af 15 Konservative Lolland 2009 Dit Lolland din fremtid Vi konservative arbejder på en spændende og positiv fremtid

Læs mere

Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby

Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby PLANSTRATEGI 2015 Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby Planstrategi 2015 sætter den overordnede ramme for Odenses udvikling og for revision af kommuneplanen Planstrategien er i høring fra 20.

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

Lad os gøre en forskel

Lad os gøre en forskel Lad os nu få en permanent, spændende og attraktiv løsning af lokalområdet Virum og Sorgenfri. Lad os gøre en forskel Et oplæg fra Virum Handelsforening om udviklingen i Virum og Sorgenfri Virum, Juni 2014

Læs mere

Albertslund 2014-2017. socialdemokraterne

Albertslund 2014-2017. socialdemokraterne Albertslund 2014-2017 socialdemokraterne Sammen om Albertslund Socialdemokraterne i Albertslund har stået i spidsen for udviklingen af Albertslund som et moderne velfærdssamfund, hvor børn, miljø, kultur

Læs mere

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Indhold Fakta om undersøgelsen... 6 Hovedrapportering... 7 Generel mening om projektet er det en god ide?... 7 Generel

Læs mere

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE ERHVERVSSTRATEGI OG -POLITIK DEN STÆRKE HISTORIE, ET GODT SAMMENHOLD MELLEM KOMMUNE OG ERHVERVSLIV OG EN UKUELIG VILJE TIL AT OVERKOMME STORE UDFORDRINGER. KLARE KENDETEGN FOR

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense Fra stor by til storby Radikale visioner for fremtidens Odense Indhold Trafik og byplan i Odense 3 Der er brug for handling 4 De andre store byer trækker fra Odense 4 Nye arbejdspladser i Odense 5 Befolkningsudvikling

Læs mere

Fra stor dansk by til dansk storby. Planstrategi 2011

Fra stor dansk by til dansk storby. Planstrategi 2011 Fra stor dansk by til dansk storby Planstrategi 2011 november 2011 Kære borger! Du sidder med byrådets tanker om Odenses fremtid i hænderne. Dette hæfte er Odense Kommunes Planstrategi 2011. Planstrategien

Læs mere

FORSLAG Ny kommune ny fremtid

FORSLAG Ny kommune ny fremtid FORSLAG Ny kommune ny fremtid Byrådets Kommuneplanstrategi 2008 2020 Indhold Indledning 3 1 Fremtidens Næstved er Nærhed 4 2 Agenda 21 6 3 Sundhed 8 4 Natur 10 5 Trafik 12 6 Kultur, fritid og oplevelse

Læs mere

FORSLAG Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo

FORSLAG Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo FORSLAG Frederikshavn Kommune - et godt sted at bo Boligpolitik november 2014 2 Indhold Frederikshavn Kommune -et godt sted at bo 4 Eksisterende boliger og boligområder 8 Nye boligområder 12 Almene boliger

Læs mere

Borgernes Idékatalog. Resultater fra tre borgerhøringer om Bæredygtig vækst hvordan

Borgernes Idékatalog. Resultater fra tre borgerhøringer om Bæredygtig vækst hvordan Borgernes Idékatalog Resultater fra tre borgerhøringer om Bæredygtig vækst hvordan teknologirådet, maj 2002 Indhold Forord 4 Hvordan blev kataloget til? 5 Resumé 7 Viden og oplysning konsekvenser og ansvar

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9 Jan René Petersen Ellebæk, Svogerslev Kandidat til posten som formand Jeg kan bidrage med mit engagement og min viden om vores boligselskab og den almene

Læs mere

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet.

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet. Notatark Sagsnr. 04.21.00-G01-2-14 Sagsbehandler Susanne Ernst 14.3.2014 Ansøgningsskema Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne Branding og bosætning i Hornsyld og Bråskov Formål Projektet skal

Læs mere

Vi satser på mennesker Planstrategi 2008

Vi satser på mennesker Planstrategi 2008 Vi satser på mennesker Planstrategi 2008 indhold Fra vision til handling 3 Ballerup satser på mennesker 4 Vi forstærker den grønne og sunde profil 6 Vi arbejder for bæredygtig trafik 8 Vi skaber rammer

Læs mere

Hvordan får vi fat på flere frivillige? 100 ideer fra Decemberkonference 2010

Hvordan får vi fat på flere frivillige? 100 ideer fra Decemberkonference 2010 Hvordan får vi fat på flere e? 100 ideer fra Decemberkonference 2010 Det Europæiske Frivillighedsår 2011 banker på og vi vil forhåbentlig opleve en masse spændende aktiviteter i løbet af året. I EU ønsker

Læs mere

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne Fra ide til færdigt projekt Guide til projektudvikling i landdistrikterne Projektudvikling Denne guide er en hjælp til projektudvikling. Hæftet hjælper dig med at komme godt fra start og helt i mål. Ved

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital

Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Tag ansvar Programmet er vedtaget af Radikale Venstres hovedbestyrelse 4. oktober 2014 Program for dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Civilsamfundet

Læs mere

Debatoplæg. Roskilde Byråd. Borgermøde torsdag den 27. januar 2011 kl. 19.00. Mødet afholdes i Roskilde Hallerne, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde

Debatoplæg. Roskilde Byråd. Borgermøde torsdag den 27. januar 2011 kl. 19.00. Mødet afholdes i Roskilde Hallerne, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde 18.11.10 - Visualiseringerne side 12 og 15 viser hotellet i 17 etager. De øvrige illustrationer viser hotellet i 21 etager. Illustrationerne vil blive rettet til inden offentliggørelsen, så hotellet vises

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Giv ansvaret tilbage til borgerne Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Indhold Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative

Læs mere