H A N S E N & H E N N E B E R G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "H A N S E N & H E N N E B E R G"

Transkript

1

2 FREDERIKSBERG NYE PLADSER Storbyoase Frederiksberg Kommune har fået en ny storbyoase, hvor belysningen spiller en stor rolle i den samlede arkitektoniske komposition.

3 BELYSNINGEN Et arkitektonisk element Identitet Belysningen indgår i arkitekturen som en vigtig integreret del der understøtter de enkelte pladsers identitet og særlige kendetegn. Funktionel og æstetisk Belysningen fungerer både som funktionel færdselsbelysning og som æstetiske oplevelsesbidragende indslag til byrummet. Oplevelse Om dagen vil dagslyset give en rolig og ensartet oplevelse af de forskellige pladser. I skumring og mørke afløser den kunstige belysning den naturlige ensartethed med en mosaik af forskellige belysninger, der hver især giver de enkelte pladser en særlig karakter.

4 ARBEJDSMETODE Design Lysdesignet er udviklet i et tæt samarbejde mellem SLA A/S og Hansen & Henneberg, hvor kreativitet, teknik og praksis har været ligeværdige parametre i hele designprocessen. De mange specielle belysninger er næsten alle baseret på nye løsninger og produkter. Projektet har derfor krævet en del produktudvikling eller modificering af kendte produkter. Belysningsprojekterne er etableret over 4 etaper.

5 OVERSIGT OVER FREDERIKSBERG Etape 1-4

6 ETAPE 1 4 Færdselsarealet Færdselsarealet Færdselsarealet er belyst med projektører, der med et varieret samspil af lys og skygge skaber en spændende og funktionel belysning. Projektører anvendt som færdselsbelysning er gennemgående i hele området. Armatur Veldesignede iguzzini projektører med indbygget specieldesignet blændingsafskærmning på 9 m hollandsk aluminum belysningsmast. Lyskilde 35 W og 70 W metalhalogen med 3000K.

7 ETAPE 1-4 Den Grønne Sti Frederiksbergs Grønne cykelrute Den Grønne rute, er markeret med nedfældede diode vognbanearmaturer, der udsender et grønt lys i vandret retning. Lyset leder cyklisterne gennem området både dag og nat samtidig med at det giver en klar visuel afgrænsning mellem vognbane og cykelspor. Vognbanearmaturerne er gennemgående i hele området. Armatur Specialdesignede diodearmaturer i støbejern. Lyskilde Grøn 1 W diode.

8 ETAPE 1 Kiss & ride arealet Metropladsen Ved metroforpladsen er der skabt en unik oplevelse i form af et Kiss & Ride areal med støbejernsplader, hvor i der er planforsænket et stjernetæppe med 4400 fiberoptiske lyspunkter. Armatur 1mm Roblon endelysende fiberoptiske kabler med specieldesignet 15mm akryl afslutning. Lyskilde 150 W metalhalogen med 4200K. (8 stk.)

9 ETAPE 2 Falkoner Plads Pladsen Pladsens belysninger skal skabe en oplevelse af rumlighed, hvor de belyste træer skal stå i tæt samhørighed med de omkringstående indefra, belyste bygninger. Lysmarkering Lysmarkeringerne i forbindelse med niveauspring og trin giver samtidig opbrydning af pladsens solide fremtoning. Glasperler Den store hvide trappe, der fører op til pladsen, har i støbningen fået tilført retroreflekterende glasperler, som både i det rettede dagslys fra solen og lyset fra pladsens projektører opleves med en varierende lyshed. Træer Alle pladsens træer er belyst med varmt lys fra nedfældede projektører. Armatur Philips nedgravningsprojektører. Lyskilde 50 W SDW-T White SON med 2500K.

10 ETAPE 3 Solbjerg Torv Solbjerg Torv På Solbjerg Torv skal belysningen skabe en atmosfære, der giver et roligt øjeblik i et aktivt byområde. GOBO Torvet belyses med et lavt belysningsniveau fra specieldesignede projektører udstyret med en GOBO lysskabelon. Belysningen opleves som silhuetter fra træernes blade, der tegnes på belægningen. Armatur Ombygget Clark Paky projektører, monteret på 7 m mast. Lyskilde 150 W metalhalogen med 3000K.

11 ETAPE 3 Holger Thornøes Passage Årstidsoplevelser Holger Thornøes Passage er konsekvent belyst med brug af de forskellige elementer fra Pladsernes belysningskoncept. Træerne langs Holger Thornøes Passage er alene belyst fra den ene side, således at der skabes en forskelligartet stemningsfuld oplevelse med skiftende årstidsoplevelser af lys på grene og blade. Samtidig er træerne for enden belyst med grønt lys. Armatur Philips nedgravningsprojektører. Lyskilde 35 W / 70 W metalhalogen med 3000K.

12 ETAPE 4 Solbjerg Plads Vandlandskaber Belysningerne er udformet så pladsens vandlandskaber kan fremstå uforstyrrede samtidig med at de er en del af en unik symfoni med vand og lyd.

13 ETAPE 4 Vandskyerne Vekslende oplevelser Pladsen er anlagt med smukke vandskyer, der ved hjælp af belysning skaber vekslende oplevelser året rundt. Funklende lys Når vandskyerne ikke er i funktion bliver fiberlyset styret til at give et lys der svagt funkler for at illudere vandets bevægelser. Det funklende lys vil også forekomme når vandet er slukket i vinterhalvåret. Armatur Roblon 4mm endelysende fiberoptiske kabler. Lyskilde 150 W metalhalogen med 4200K Lyd Solbjerg Plads har endvidere 32 stk. højttalere planforsænkede i brønde under terræn. Lydanlægget tilføjer byrummet en spændende oplevelse i form af "fremmede" reallyde, som skal få de forbipasserende til at undres. Lydene er f.eks. papegøjer i Amazones, hvaler i Stillehavet, rislende vand, en fiskekutter, en kukkende gøg, cikadernes aftensang, etc.

14 ETAPE 4 Vandvæggen Vandvæg Pladsen er indrettet med en vandvæg. I vandvæggen er indstøbt funklende lyspunkter. Når vandet i vinterhalvåret er slukket vil vandvæggens lyspunkter fortsat funkle og illudere vandets fortsatte bevægelse. Armatur 2mm Roblon endelysende fiberoptiske kabler med specieldesignet 15mm akryl afslutning. Enkelte lyspunkter er udstyret med et blåt farvefilter. Lyskilde 150 W metalhalogen med 4200K.

15 ETAPE 4 Pinet & Den Hvide Have Rødt og hvidt lys For at forstærke oplevelsen af bevoksningen i den Hvide Have på Solbjerg Plads og skabe sammenhæng med den koldhvide belysning af alle pladsens elementer så som vandskyer, vandvæg og pullerter, er haven belyst med koldt hvidt lys. Pinet som afslutter pladsernes udstrækning i den vestlige ende er ved hjælp af farvefiltre belyst med rødt lys. Armatur Philips nedgravningsprojektører. Lyskilde 70 W metalhalogen med 4000K.

16 ANVENDTE LYSKILDER Mastercolour CDM-T/HCI-T metalhalogenlampe 3000K eller 4200K. Mastercolour CDM-SA/R metalhalogenlampe 4200K. SDW-T White SON højtryksnatriumlampe 2500K. LUXEON 1W og 3W lysdioder.

17 BELYSNINGSKLASSE Belysningsklasse Generelt er færdselsbelysningen projekteret efter belysningsklasse E2 iht. Vejbelysningsreglerne Lysteknisk betyder det dog at ved anvendelsen af projektører med rettet lys vil middelværdien i lyskeglen være en del højere end det der kræves iht. reglerne. Regelmæssigheden kan med dette belysningsprincip formelt ikke overholdes. Dog vil minimums-værdien være mindst lige så høj, som hvis reglernes krav til middelværdi og regelmæssighed var opfyldt.

18 ENERGIFORBRUG Energioptimerede løsninger Frederiksberg Nye Pladser er et forsøg på at arbejde med unikt belysningsdesign baseret på energioptimerede og drift & vedligeholds venlige løsninger. Den omfangsrige anvendelse af scenografisk belysning er designet på baggrund af energieffektive lyskilder med lang levetid, som lysdioder og fiberoptik. Dette har krævet en del eksperimenter og har medført udvikling af nye armaturer og belysningsløsninger.

19 ØKONOMI Installeret effekt fordelt på etaperne Etape 1 2,0 kw Etape 2 4,0 kw Etape 3 5,0 kw Etape 4 7,5 kw Samlet årlig eludgift ca ,- Fakta Bygherre: Frederiksberg Kommune Belysningsrådgiver: Hansen & Henneberg A/S Arkitekt & konceptansvarlig: SLA A/S Anlægsentreprenør: Per Aarsleff A/S El-entreprenør: Wicotec A/S Fotograf: Lars Bahl, Jesper Ludvigsen og Hansen & Henneberg

20 PROJEKTUDFØRELSE

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG Et belysningsanlæg skal vælges ud fra såvel funktionelle som æstetiske hensyn, og det skal være afpasset til den belysningsopgave, som skal løses. Belysningsanlægget

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Indledning Cykelruten Amagerbanen Med udgangspunkt i notatet fra Københavns Kommune og designoplægget fra Schønnherr vedrørende Amagerbanen beskrives

Læs mere

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet Rødovre Kommune til Vandtårnet Udarbejdet af ÅF Lighting 02/01-2017 Indledning er beliggende i krydset mellem Rødovre Centrum og Tårnvej. Bygningen, som stod færdigopført i 1927, har med sit distinkte

Læs mere

Planlægning af den offentlige belysning

Planlægning af den offentlige belysning Planlægning af den offentlige belysning Belysningsplan for Frederiksberg Kommune. Af Allan Ruberg alr@hansen-henneberg.dk Offentlig udendørs belysning etableres og drives, som navnet antyder, til gavn

Læs mere

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv Green outdoor Giv din lygtepæl fornyet liv Giv din lygtepæl fornyet liv Omkring to tredjedele af belysningen installeret rundt om i verden er baseret på gamle og ineffektive teknologier. Med tanke på klimaforandringerne

Læs mere

KICK OFF LYON BYRUMSBELYSNING, FACADEBELYSNING & GÅRDRUMSBELYSNING

KICK OFF LYON BYRUMSBELYSNING, FACADEBELYSNING & GÅRDRUMSBELYSNING KICK OFF LYON BYRUMSBELYSNING, FACADEBELYSNING & GÅRDRUMSBELYSNING Merete Madsen, Belysningsarkitekt & team leader for Lighting i Grontmij DAGSLYS KUNSTSLYS SKUMRING DAG AFTEN NAT BYRUMSBELYSNING Facader

Læs mere

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Udarbejdet: KMU KS: ASE Udarbejdet af ÅF Lighting 2017 5589not001-Rev2-Principper for belysning og armaturvalg.docx Indhold 1 Overordnede

Læs mere

Egedal Kommune. Plan & Miljø. Belysningsplan Egedal Kommune 2012. Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011.

Egedal Kommune. Plan & Miljø. Belysningsplan Egedal Kommune 2012. Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011. Egedal Kommune Plan & Miljø 2012 Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011. BELYSNINGSPOLITIK Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BELYSNINGSPOLITIK 3 1.1 BAGGRUND 4

Læs mere

Belysningsstrategi for Værebro Park. ÅF Lighting

Belysningsstrategi for Værebro Park. ÅF Lighting Belysningsstrategi for Værebro Park ÅF Lighting Indhold Indledning Formål Beskrivelse af lyset i området og området som helhed Overordnet tilgang Belysningsprincipper og krav Generelle strategiske anbefalinger

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Indholdsfortegnelse 2 Forord 3 Målformulering 4 Indhold i undervisningen Grundviden Grundviden om lys og

Læs mere

IDÉBESKRIVELSE OG BELYSNINGSBESKRIVELSE

IDÉBESKRIVELSE OG BELYSNINGSBESKRIVELSE IDÉBESKRIVELSE Alt afhænger af lyset det ses i. Vores krop mærker belysningens påvirkning og belysningens stemningsdannende rum. Derfor ønsker vi at broens belysning skal underbygge fornemmelsen af eventyr

Læs mere

Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2

Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2 Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2 Overordnet disponering af området: Området deles i seks kvarterer af øst-vestgående veje/stier. Hver af de seks kvarterer indeholder modsætningspar

Læs mere

BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE

BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE Forord: Denne belysningsplan er udarbejdet for RANDERS kommune med det formål at få lavet en samlet overordnet plan for vejbelysningsområdet i kommunen. Randers kommune har

Læs mere

Borgertorvet. Belysningsforslag. ÅF Lighting Rev0

Borgertorvet. Belysningsforslag. ÅF Lighting Rev0 ÅF Lighting 29-04-2016 Rev0 Baggrund et til Borgertorvet i Vordingborg er lavet med baggrund i initiativet De Røde Løbere, der har til formål at aktivere bymidten i Vordingborg gennem en række forskellige

Læs mere

Minimumskrav for vejbelysningsanlæg i byggemodning

Minimumskrav for vejbelysningsanlæg i byggemodning Aarhus Kommune, Drift og Anlæg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til Bygherre og Rådgiver Byggemodning I forbindelse med etablering af vejbelysningsanlæg i Aarhus Kommune skal nedenstående krav opfyldes,

Læs mere

Belysningsstrategi. for Frederiksberg Kommune

Belysningsstrategi. for Frederiksberg Kommune Belysningsstrategi for Frederiksberg Kommune Indhold Indledning 3 Introduktion 4 Belysningsstrategi for Frederiksberg Kommune Udgivet af: Frederiksberg Kommune By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus

Læs mere

LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER

LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER Aikaterini Argyraki, Carsten Dam-Hansen, Jakob Munkgaard Andersen, Anders Thorseth, Dennis Corell, Søren S. Hansen, Peter Poulsen, Jesper Wollf og Paul

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Afrapportering 2012 Kent Laursen Industriel Designer Til belysning af gangen i Hotherskolen, er fremstillet 12 armaturer, som ses herunder, i beskyttelsestape.

Læs mere

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Morten Skibstrup Nikolajsen, belysningsingeniør, Frederiksberg Kommune, moni06@frederiksberg.dk Hvorfor skal man anvende LED til belysning? Er kvaliteten

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune August 2014 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde med ÅF Lighting.

Læs mere

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004 ODDER MIDTBY Forprojekt til renovering af Rosensgade og Torvet Materialepalet 13. maj 2004 PRINCIPPER Primært færdselsareal Sekundært færdselsareal Adskillende bånd - Bedste belægning - Større fliser -

Læs mere

Designmanual Katalog. Del 2 BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING

Designmanual Katalog. Del 2 BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING Designmanual Katalog BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING Del 2 O F F E N T L I G T D E S I G N I O D E N S E Indhold BYENS GULV Generelle betragninger Checkliste Produktliste

Læs mere

Den Danske Lyspris 2012

Den Danske Lyspris 2012 Den Danske Lyspris 2012 Lynettens nye ovn- og silobygning tegnet af CREO arkitekter CPH. Foto: Rambøll Lys. Dansk Center for Lys Den Danske Lyspris Formålet med Den Danske Lyspris er at sætte fokus på

Læs mere

CARL BRO GRUPPEN. LTS årsmøde hos VELUX Den 2. marts 2006. Dynamisk Lys v. Jesper Aarup

CARL BRO GRUPPEN. LTS årsmøde hos VELUX Den 2. marts 2006. Dynamisk Lys v. Jesper Aarup CARL BRO GRUPPEN LTS årsmøde hos VELUX Den. marts 006 Dynamisk Lys v. Jesper Aarup Baggrund Velux er en virksomhed der arbejder med dagslys Ønskede et belysningskoncept som understreger dette Relativt

Læs mere

Lighting the Future. Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning

Lighting the Future. Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning 5 16 Lighting the Future Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning Reducer energiforbruget - og budgettet Energiforbruget til vejbelysning er en betydelig

Læs mere

Krav til vejbelysning i Aarhus Kommune

Krav til vejbelysning i Aarhus Kommune I forbindelse med etablering af vejbelysningsanlæg i, skal nedenstående krav opfyldes, hvis vejbelysningsanlægget ønskes overdraget til efter etablering. Vi gør opmærksom på, at ikke overtager drift af

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune December 2013 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde med ÅF Lighting.

Læs mere

Dansk Center for Lys UNGT LYS

Dansk Center for Lys UNGT LYS Dansk Center for Lys Medlemsorganisation med 600 medlemmer: producenter, ingeniører, arkitekter, designere, kommuner etc. Den hurtige genvej til viden om lys: LYS, kurser, medlemsmøder, debat, netværk,

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Fluid Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Rambøll Lys. Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11

Rambøll Lys. Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11 Rambøll Lys Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11 Rambøll Organisation Global virksomhed Byggeri og Design Industri og olie/gas Miljø og Natur Energi og klima Infrastruktur og transport

Læs mere

light guide Belysning i en smykkebutik

light guide Belysning i en smykkebutik light guide Belysning i en smykkebutik Belys hver en detalje Kunder kan have mange følelser og høje forventninger, når de træder ind i en smykkebutik. Det kan være et par, der er på udkig efter en forlovelsesring,

Læs mere

Muligheder belysning Kastrupfortet. Udarbejdet af ÅF Lighting for AØLU

Muligheder belysning Kastrupfortet. Udarbejdet af ÅF Lighting for AØLU Muligheder belysning Kastrupfortet Udarbejdet af ÅF Lighting for AØLU Den Blå Planet & Benzinøen Indledning Nærværende idéoplæg er blevet til efter møde med repræsentanter fra AØLU. AØLU skriver, at: fremadrettede

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Torch Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling IDÉGRUNDLAG Anvendelse Anvendelse af af belysningsplan belysningsplan fra strategi til handling Fra strategi til handling Niels Knudsen Niels Knudsen Belysningsingeniør Frederiksberg Kommune Belysningsingeniør

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune August 2014/ opdateret juni 2015 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Sharp Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Fluid Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende. Et nyskabende spil med

Læs mere

Band. Storslået, ensartet bredbåndsbelysning med LED teknologi

Band. Storslået, ensartet bredbåndsbelysning med LED teknologi Band Storslået, ensartet bredbåndsbelysning med LED teknologi Udvikling i LED teknologien og Thorn har skabt Band, et innovativt, lineært armatur, der kombinerer det bedste inden for belysningsdesign og

Læs mere

Dragør Kommune Plan og Teknik

Dragør Kommune Plan og Teknik Dragør Kommune Plan og Teknik Retningslinjer for vejbelysningen i Dragør Kommune Bilag E - Design og styring 5180rap001, Rev. 1, 23.01.2015 Dragør Kommune Plan og Teknik Retningslinjer for vejbelysningen

Læs mere

Lyset i byer og på veje. - stemning, identitet og funktion

Lyset i byer og på veje. - stemning, identitet og funktion Lyset i byer og på veje - stemning, identitet og funktion 2 3 Lyset i byer og på veje Hvad skal din kommune være opmærksom på? Den offentlige belysning spiller en betydelig rolle ikke kun for trafiksikkerhed,

Læs mere

DET RISLENDE LYS / THE RIPPLING LIGHT KIG NED, KOM NED, KIG OP! - Et lysværk til Københavns kanal

DET RISLENDE LYS / THE RIPPLING LIGHT KIG NED, KOM NED, KIG OP! - Et lysværk til Københavns kanal DET RISLENDE LYS / THE RIPPLING LIGHT KIG NED, KOM NED, KIG OP! - Et lysværk til Københavns kanal Med lys er det muligt at skabe et værk, der udfolder sig både dag og nat. Et værk der griber dagslyset

Læs mere

Den Danske Lyspris 2009

Den Danske Lyspris 2009 Den Danske Lyspris 2009 Dansk Center for Lys Billeder forside: Nye perroner på København H Foto: Jens Frederiksen. Nyborgbroerne. Foto: Lars Bahl. DR s koncerthus. Foto: Torben Petersen. Billeder bagside:

Læs mere

Frederiksberg Allé Belysningsprincipper

Frederiksberg Allé Belysningsprincipper Udarbejdet af ÅF Lighting 29/10-2018 Rev1 Indholdsfortegnelse Indledning Alléens udformning Eksisterende belysning Belysningseksempler fra andre byer Målsætninger for den nye belysning Parametre for den

Læs mere

Åf hansen & Henneberg

Åf hansen & Henneberg Åf hansen & Henneberg NVF - Tunnelsäkerhet ur trafikantens synsvinkel Thim Nørgaard Andersen Lysingeniør HOVEDOMRÅDER FUNKTIONEL BELYSNING SCENOGRAFISK BELYSNING PLANLÆGNING OG UDVIKLING Sikkerhed & Tryghed

Læs mere

Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning

Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning Bilag 1. Lys på Aarhus Fra Center for Byens Anvendelse Dato 15-05-2015 Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning Lys er et vigtigt element i skabelsen af moderne attraktive bymiljøer,

Læs mere

Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste

Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste 01001 Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste fornemmelsen af, hvor man befinder sig. Der mangler pejlemærker,

Læs mere

Notat. Vindmøller på Mejlflak supplerende oplysninger. Til Aarhus Byråd. Planlægning og Byggeri. Den 10. oktober 2012

Notat. Vindmøller på Mejlflak supplerende oplysninger. Til Aarhus Byråd. Planlægning og Byggeri. Den 10. oktober 2012 Notat Til Aarhus Byråd Den 10. oktober 2012 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Vindmøller på Mejlflak supplerende oplysninger 1. Konklusion Dette notat indeholder redegørelser og svar

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Sharp Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej 7. maj 2019 side 1 HOLGER TORNØES PASSAGE 6 SOLBJERGVEJ 3 Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende. Et nyskabende spil med

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget

Miljø- og Planlægningsudvalget Miljø- og Planlægningsudvalget Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært møde Onsdag 03.04.2013 kl. 8:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Renovering af gågaden - godkendelse af

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Cesar. Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg

Cesar. Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg Cesar Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg Anvendelsesområder Med Cesar serien kan arkitekter og lysdesignere gribe udendørs belysning an på en helt ny måde, der kombinerer kreative løsninger

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Horsens Kommune. Trafik og Vej. Belysningsplan for Horsens Kommune. Vision: At styrke brand og forbindelser. 4727rap001, Rev.

Horsens Kommune. Trafik og Vej. Belysningsplan for Horsens Kommune. Vision: At styrke brand og forbindelser. 4727rap001, Rev. Horsens Kommune Trafik og Vej Belysningsplan for Horsens Kommune Vision: At styrke brand og forbindelser 4727rap001, Rev. 2, 31 05 2012 Udført: CAT, FRS Kontrolleret: CAT, FRS, THA, CKL, MEH Godkendt:

Læs mere

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014 Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 jan. 2014 Agenda 1. Velkomst og workshoppens formål 2. Oplæg om belysning af gader og veje 3. Præsentation af Masterplanens hovedgreb 4. Fremtidigt samarbejde

Læs mere

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14)

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune Maj 2016 Rev 3 5304rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Recipient Herlev Kommune Center for Trafik og Miljø Herlev Bygade

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Indbygningsspot Phoenix hvid LED 31155/31/PH Lys, der passer til øjeblikket Med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en 4" nedadvendt lampe, der kan dæmpes

Læs mere

Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg. Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier i Ballerup

Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg. Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier i Ballerup Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg Side 1 Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer Lighting MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer MASTER LEDcandle MASTER LEDcandle-lyskilder giver et hvidglødende, strålende lys og er ideelle til almen og dekorativ

Læs mere

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Kontorbelysning Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Nyd fleksibiliteten og de store besparelser, der kommer med den! Spar energi, pas

Læs mere

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS 14.06.2019 INDHOLD BAGGRUND 3 NYINDRETNING AF DANTES PLADS 4 2 BAGGRUND Dantes Plads set mod øst, med det aktuelle område indtegnet med hvid linje. Luftfoto:

Læs mere

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Case study Philips Workplace Innovation Beliggenhed Philips Lighting København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Forbedret belysning er et af de mest effektive midler til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere

FORELØBIGT TRYK

FORELØBIGT TRYK Side 12 Indledning xxxxxxxxxxxxxxx Eksisterende forhold xxxxxxxxxxxxxxx Fremtidige forhold - Renovering xxxxxxxxxxxxxxx Fremtidige forhold - Opgradering xxxxxxxxxxxxxxx FORELØBIGT TRYK 10-09-2014 Belysningsforslag

Læs mere

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro Soundlight Comfort Ceiling Inspirerende ro Komfort opstår hvor lyd møder lys Udfordringer for kontorer Nye kommunikationsformer har ændret vores arbejdsmetode til det uigenkendelige. Kontoret er ikke længere

Læs mere

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Belysningsplan for Aabenraa Kommune. Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Belysningsplan for Aabenraa Kommune. Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Belysningsplan for Aabenraa Kommune Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø 4758rap005, Rev. 2, 26.10.15 REV kkm 20151012 Udført: CAT Kontrolleret:

Læs mere

BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER

BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER 1 BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER 2 AGENDA 1 2 3 Hvorfor og hvordan skiftes belysningen til

Læs mere

Generalforsamling 08 og Frederiksbergs pladser

Generalforsamling 08 og Frederiksbergs pladser Generalforsamling 08 og Frederiksbergs pladser Byens Netværk arrangement 31.03.08. Tekst og foto: Christina Bennetzen Efter en velbesøgt og veloverstået generalforsamling, som i år bliver afholdt på CBS

Læs mere

Jeg vidste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst!

Jeg vidste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst! Indholdsfortegnelse: Forord Side 1 Hvad betyder lys for fisk, mig og planter? Side 1 Lysstyrke og beregning! Side 3 LUX Side 3 Lumen! Side 3 PAR Side 3 Farve temperatur! Side 4 Farvegengivelse Side 5 Ra

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

Vej, gade, sti og parkarmaturer

Vej, gade, sti og parkarmaturer Vej, gade, sti og parkarmaturer 2015 AVANTGARDE serien Avantgarde PRO Avantgarde PLUS LED Avantgarde XL LED Ava Nordisk design der udstråler enkelhed, robusthed og æstetisk elegance - leveres til højtryksnatrium,

Læs mere

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer Lighting MASTER LEcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer MASTER LEcandle MASTER LEcandle-lyskilder giver et hvidglødende, strålende lys og er ideelle til almen og dekorativ

Læs mere

Plane. Udendørsbelysning med LED teknologi

Plane. Udendørsbelysning med LED teknologi Plane Udendørsbelysning med LED teknologi Udvikling i LED teknologien og Thorn har skabt Band, et innovativt, lineært armatur, der kombinerer det bedste inden for belysningsdesign og lyseffekt samt lavt

Læs mere

Designmanual for Belysning

Designmanual for Belysning Designmanual for Belysning 66 Herning - Århus 6620 + 25 Funder - Låsby Rundkørsler Samkørselspladser Rasteanlæg Preben Skaarup Landskabsarkitekt MAA MDL Marts 2012 1 Belysning af rundkørsler De 8 rundkørsler

Læs mere

Vej, gade, sti og parkarmaturer

Vej, gade, sti og parkarmaturer Vej, gade, sti og parkarmaturer Inspirationskatalog 2016 AVANTGARDE serien Avantgarde PRO Avantgarde PLUS LED Avantgarde XL LED Ava Nordisk design der udstråler enkelhed, robusthed og æstetisk elegance

Læs mere

EyeKon. Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug

EyeKon. Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug EyeKon Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug EyeKon EyeKon fås i to design og to størrelser i tre forskellige farver, der er velegnet til ethvert udendørs belysningsprojekt IP65 Dagslyssensor

Læs mere

Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området. Kai Sørensen

Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området. Kai Sørensen Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området Kai Sørensen Lyskilder i vejbelysning Tran Gas Glødelamper Lysstofrør Kviksølvlamper Højtryksnatriumlamper Metalhalogenlamper

Læs mere

Belysningsplan. Holstebro Kommune februar 2012

Belysningsplan. Holstebro Kommune februar 2012 Belysningsplan Holstebro Kommune februar 2012 Indhold 1 og Introduktion med motivation, afgrænsning status for belysningen 2 Vision og målsætninger for den fremtidige belysning 3 Belysningsstrategi med

Læs mere

Adelie. Stilsikker og elegant LED lygte med indirekte belysning

Adelie. Stilsikker og elegant LED lygte med indirekte belysning Adelie Stilsikker og elegant LED lygte med indirekte belysning Tidløst design med LED teknologi, der passer til både klassiske og moderne miljøer Behagelig, indirekte belysning skaber en rolig atmosfære

Læs mere

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer

MASTER LEDcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer Lighting MASTER LEcandle iøjnefaldende design til lysekroner og andre dekorative armaturer MASTER LEcandle MASTER LEcandle-lyskilder giver et hvidglødende, strålende lys og er ideelle til almen og dekorativ

Læs mere

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort Specialdesignede AGC-linser som giver minimal blænding Trinløst tilt ± 15º over vejbanen Justering udligner skæve master Fås med forskellige lysstyringssystemer

Læs mere

Jeg viste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst!

Jeg viste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst! Indholdsfortegnelse: Forord Side 1 Hvad betyder lys for fisk, mig og planter? Side 1 Lysstyrke og beregning! Side 2 LUX Side 3 Lumen! Side 3 PAR Side 3 Farve temperatur! Side 4 Farvegengivelse Side 5 Ra

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Bordlampe Phoenix hvid LED 31154/31/PH Lys, der passer til øjeblikket med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en bordlampe, der kan dæmpes fra varm hvid

Læs mere

Vestergaard Company kan se frem til en tilbagebetalingstid på under to år

Vestergaard Company kan se frem til en tilbagebetalingstid på under to år Industribelysning TrueForce Industri Case Study Vestergaard Company kan se frem til en tilbagebetalingstid på under to år Den hidtidige belysning var utidssvarende, en energisluger og kom meget direkte

Læs mere

04. FEB UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING

04. FEB UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING 04. FEB. 2016 UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING IBA SDU GIMBELGRUNDEN RAMMER FOR LIVET/MANGFOLDIGHED Gimbelgrunden et nyt udviklingsområde i Kolding midtby, vis a vis

Læs mere

Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark

Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark Planlægningsmæssige forudsætninger Kvarterplan Trafikplan Belysningsplan Casestudies 2 ODENSE H.C. Andersen s by der er så dejligt på landet

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

BÆREDYGTIG BYMIDTE TJÆREBORG NOV 2016 BYMUNCH// ESBJERG KOMMUNE

BÆREDYGTIG BYMIDTE TJÆREBORG NOV 2016 BYMUNCH// ESBJERG KOMMUNE BÆREDYGTIG BYMIDTE TJÆREBORG NOV 2016 BYMUNCH// ESBJERG KOMMUNE INDHOLD 4 INTRODUKTION/HELHEDSPLAN 6 12 18 20 SØERNE Bysøen Natursøen PLADSERNE Bypladsen Byhaven SKOLEVEJ OVERSLAG INTRODUKTION/ HELHEDSPLAN

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

NATTEN I BYENS LYS ForSLAg TIL EN BELYSNINgSSTrATEgI For KøBENhAvN

NATTEN I BYENS LYS ForSLAg TIL EN BELYSNINgSSTrATEgI For KøBENhAvN NATTEN I BYENS LYS Forslag til en belysningsstrategi for København INDHOLD FORORD 5 VISION 6 BYLIV 10 IDENTITET 14 IDE OG ÆSTETIK 18 FUNKTION 22 TEKNIK 25 LÆS MERE 26 NATTEN I BYENS LYS Forslag til en

Læs mere

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Renovering af kl. I-II belysningsanlæg Som følge af Sikkerhedsstyrelsens indskærpelse af reglerne i stærkstrømsbekendtgørelsen, vil lamper opsat før 1995 ikke overholde de

Læs mere