BERLINGSKE MEDIA Godt på vej - Årsskrift Udgivet af: Berlingske Media december Redaktion: Gitte Bisse Bertelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BERLINGSKE MEDIA Godt på vej - Årsskrift 2009. Udgivet af: Berlingske Media december 2009. Redaktion: Gitte Bisse Bertelsen."

Transkript

1

2 BERLINGSKE MEDIA Godt på vej - Årsskrift 2009 Udgivet af: Berlingske Media december Redaktion: Gitte Bisse Bertelsen. Foto: Erik Refner, Søren Bidstrup, Niels Ahlmann Olesen, Linda Henriksen, Jens Nørgaard Larsen, Liselotte Sabroe mfl. Design: Jan Andersen A/Design. Layout og produktion: Kommunikationshuset SP3.

3 INDHOLD/ 03 FORORD / LISBETH KNUDSEN 04 Mulighederne har aldrig VÆRET større/ 06 MEDIEMARKEDET UNDER FORANDRING/ 08 KAMPE DER SKAL VINDES/ 10 FORANDRING UDEN FLUGTVEJ/ 12 Ledelse med store ambitioner for Berlingske Media/ 14 Nye ledelsesværdier der forpligter/ 16 En virksomhed med kompetente medarbejdere/ 18 SÆT KUNDEN I CENTRUM/ nye PRODUKTER DER GÅR NYE VEJE/ 24 TÆTTERE PÅ BORGERNE i det midtjyske/ 26 Lokal, digital dialog og involvering/ 28 NY UDVIKLING AF STÆRKE UDGIVELSER/ 30 VI SÆLGER RESULTATER/ 32 STÆRKERE UDBUD DØGNET RUNDT/ 34 Berlingske Medias mobile fremtid/ 36 Læserarrangementer for fulde huse/ 38 Mere effektive trykkerier/trykkompagniet lever videre/ 40 En vigtig del af familien/ 42 FØRENDE GENNEM 260 år/ ET ÅR MED STÆRKE RESULTATER/ 48 Danmarks stærkeste medieportefølje/

4 04 //

5 // 05 Mulighederne har aldrig VÆRET større/ Lisbeth Knudsen Forandring som værktøj til krisestyring 2009 bliver for mange et år, som vi ikke vil huske tilbage på med glæde på grund af den økonomiske krise og usikkerheden om, hvor længe vi skal vente på opsvinget og på igen at få fuld damp på kedlerne har snarere for mange været et år, der først og fremmest skulle overstås. I Berlingske Media er 2009 ikke blot blevet brugt til krisestyring. Vi har også forberedt os på at komme endnu mere konkurrencedygtige ud af året, end vi gik ind i det. Året er blevet brugt til at udvikle og sætte nye planter i væksthuset, som skal blive til fremtidens stærke udbud af produkter til kunderne og nye indtægtskanaler til Berlingske Media. Vi har udnyttet krisen til at opbygge nye kompetencer hos vores medarbejdere og til at udvikle vores forretning. Teste nye forretningsmodeller og reducere omkostningerne på de gamle aktiviteter. Nogen mener, at både mediebranchen og journalistikken er i krise. Det kunne ikke være mere forkert. Mediebranchen og journalistikken har aldrig haft så mange muligheder for at finde nye markeder og nye kanaler ud til det publikum, vi er til for. Berlingske Media følg med!

6 06 // MEDIEMARKEDET UNDER FORANDRING/ Nye krav og ændrede vaner Ændringen af mediemarkedet tager kun yderligere fart i disse år, måneder, uger, dage, timer, minutter, sekunder. Udbuddet er enormt. Læserne og brugerne har oceaner af valgmuligheder og forventer, at der er adgang til indhold på alle platforme. Og at det er til deres rådighed hvor som helst og når som helst. Er opdateringen ikke i orden og her tales ofte om minutter - surfes der bare videre. Internettet har skabt helt nye vaner og ændret holdningen og forventningerne til medierne blandt læsere og brugere. Envejskommunikationen fra journalister til læsere er død der forventes relation, involvering og dialog. Vi leverer stof til kritiske medieforbrugere, der stiller høje krav, har store forventninger og kræver gennemsigtighed i de journalistiske processer. Skal vi vinde læserne og brugerne i fremtiden, bliver vi nødt til at imødekomme deres behov, nærmest før de opstår. Vi skal satse på personalisering og mulighed for individualisering af indholdstilbuddene. En let tilgængelig adgang til kundeservice og individuel behandling er ligeledes et must i den ny medievirkelighed.

7 // 07

8 08 //

9 // 0906 KAMPE DER SKAL VINDES/ Konkurrencedygtighed og innovation Berlingske Media skal være Danmarks mest dynamiske og innovative medievirksomhed. Store krav at stille i et marked karakteriseret ved en konstant knopskydning af nye medier og platforme. Dertil kommer, at en stribe af stærke internationale spillere er begyndt at gøre indhug i store dele af det danske annoncemarked. Vi må sende de gamle forretningsmodeller på museum, udvikle nye og implementere dem i et hastigt tempo for at styrke vores konkurrencedygtighed. Vi udvikler ny form for journalistisk tænkning og nye fortælleformer. Og vi skal øge lønsomheden og fleksibiliteten i vores omkostningsstruktur. Desuagtet at vi i 2008 havde kontakt til 2,6 millioner læsere og brugere om ugen og annoncører, skal vi gøre det til en mere positiv oplevelse at være kunde i Berlingske Media. Og så skal vi fortsat være dem, der er med til at sætte dagsordenen for innovation og effektivitet inden for mediebranchen. Det er både svære og spændende udfordringer, der venter os. Men vi er ikke i tvivl om, at vi kan mestre dem. Vi er faktisk godt på vej.

10 10 // FORANDRING UDEN FLUGTVEJ/ Innovation i hverdagen Vi taler meget om ambition, transformation og innovation. Store, luftige ord der i løbet af 2009 er blevet en integreret del i den praktiske dagligdag. To stjerneeksempler er vores digitale nylancering UGEN, der på indholdssiden trækker på nyt unikt indhold blandt andet leveret af stærke profiler fra vores velkendte titler. Eller arbejdet udført af det tværgående markedsteam Berlingske Green i forbindelse med dækningen af klimatopmødet i København. For første gang blev redaktionelle medarbejdere fra flere medier og kommercielle medarbejdere fra annoncesalg, enterprise og markedsføring sat sammen i et markedsteam for at udvikle gode ideer og initiativer. En model, der nu vil blive anvendt på en række andre områder. I dagligdagen oplever vi den lille innovation. Uden at tænke særligt over det, sker det ofte, at vi tager den bærbare under armen og mødes med medarbejdere fra andre afdelinger, fordi de sidder inde med en nødvendig viden - eller kan give den rette inspiration. Den slags små møder befordrer kreativitet og udvikling - og åbner øjnene for alle de muligheder, vi har i en organisation spækket med et enormt udvalg af faglige kompetencer. I 2010 sætter vi innovationsprocesserne i system og giver alle medarbejdere en mulighed for at være med.

11 // 11

12 12 // Koncernledelsen // 1. Lisbeth Knudsen koncernchef og ansvarshavende chefredaktør Bjarne Werner Munck produktionsdirektør 3. Gorm Wesing Flyvholm direktør for lokalaviser 4. John Kristensen bladdirektør Danmark øst 5. Mads Rønnov-Hyltoft Jessen personaledirektør Mark Hammerich marketingdirektør 7. Mette Bove-Nielsen digital direktør 8. Morten Suhr Hansen bladsalgsdirektør 9. Per B. Jørgensen bladdirektør Danmark vest Peter Nordgaard økonomidirektør 11. Søren Hylgaard annoncedirektør 12. Torben Lundberg it-direktør

13 // 13 Ledelse med store ambitioner for Berlingske Media/ God styring under svære vilkår Det er ikke for ingenting, at kerneværdien i vores nye ledelsesværdier kom til at hedde AMBITION. Koncernens øverste ledelse har sat krævende mål op også for Nye forretningsideer skal udforskes, og der arbejdes benhårdt på at nedbringe omkostningerne på alle niveauer. Finanskrisen er med til at øge udfordringerne. Ved udgangen af 2009 kan vi gøre regnskabet op og sige, at koncernledelsen har evnet at balancere virksomheden igennem bølgegang og en tsunami på annonceområdet uden massive fyringsrunder og stor uro i virksomheden. I foråret blev koncernledelsen udvidet, da Gorm Wesing Flyvholm tiltrådte 1. april som direktør for koncernens ugeaviser uden for det Midtjyske område samt den digitale lokalsatsning

14 14 // Nye ledelsesværdier der forpligter/ Ambition, mod, evne, vilje Det har næppe undgået nogens opmærksomhed, at det er foranderlige tider, vi lever i. For en stor medievirksomhed som Berlingske Media repræsenterer det udfordringer, men det åbner samtidig op for en verden af nye muligheder. Og dem har vi tænkt os at udnytte. Vi har sat barren højt, og hvis vi skal leve op til vores egne målsætninger, er det afgørende, at vi i det daglige navigerer efter de samme ledelsesværdier. I år har vi brugt kræfter på at nedfælde et helt nyt sæt ledelsesværdier, der matcher den virkelighed, vi lever i. AMBITION er en central værdi. Arbejder man i Berlingske Media er det ud fra et bevidst valg af en karriere, man brænder for - ikke blot en beskæftigelse. Som leder skal man konstant udvise kundefokus og forstå, hvad der skaber værdi for kunderne og for os. Man skal besidde MOD, EVNE og VILJE til at træffe beslutninger også de svære og føre dem ud i livet. INVOLVERING er også et nøgleord. Ikke mindst i form af opstilling af mål og opnåelse af dem gennem delegering, opfølgning og coaching. Og så skal man kunne omfavne alle facetter af innovation. Fra udvikling af mere effektive arbejdsmetoder til udvikling af helt nye produkter.

15 // 15

16 16 //

17 // 17 En virksomhed med kompetente medarbejdere/ En ændret virksomhedskultur Berlingske Media ville ikke være nået så langt, så hurtigt i sin transformation af virksomheden uden et hold af engagerede og dygtige medarbejdere. Berlingske Medias ledere og medarbejdere har forstået nødvendigheden af i krisetider at øge produktiviteten og gøre tingene anderledes, og deler ambitionen om, at blive Danmarks mest dynamiske og innovative mediehus. Fra processen startede og til i dag, er der sket et kvantespring i vores evne til forandring, nytænkning og det at håndtere en hel ny virksomhedskultur. I løbet af de seneste to år er vi blevet dygtigere til at samarbejde på tværs, se nye muligheder og tage dem som en udfordring. Der er sket en betydelig opgradering af den samlede medarbejderstab med nye kompetencer og færdigheder. Der er en imponerende stærk vilje til at bringe vores forskellige projekter i mål, og alle bidrager til virksomhedens samlede bedste. De nye muligheder i markedet er ved at gå op for os, og der er blevet kortere vej fra ord til handling. Det er både sjovt og ind i mellem hårdt. Derfor skal der store ambitioner til for at være en del af Berlingske Media.

18 18 // SÆT KUNDEN I CENTRUM/ Mere end en læser eller bruger I Berlingske Media er vi heldige at have et væld af forskellige kunder. Mange er abonnenter, andre er annoncører, nogle er digitale brugere og flere har købt forbrugsvarer hos os. For at stå stærkt i konkurrencen er det afgørende, at vi forstår kunderne og kommer tæt på dem. Målet er at forbedre vores kunderelationer på en række områder. Derfor har vi igangsat et ambitiøst, tværgående Kunden i centrum projekt, som skal sikre, at vi øger relevansen af vores tilstedeværelse i en række specifikke kundesegmenter f.eks. inden for feltet SPORT ved at levere bedre og mere målrettede nyheder og produkter. Tanken er at skabe et mindset, hvor en privatperson ikke bare ses som læser eller netbruger, men som en kunde med mange forskellige behov og interesser, som vi har mulighed for at tilfredsstille med printindhold, digitale produkter, læserarrangementer, services og forbrugsvarer. Vi arbejder nu ud fra et løfte, som skal give vores kunder oplevelsen af at føle sig genkendt, velkommen og personligt værdsat - hver gang de er i kontakt med Berlingske Media.

19 // 19

20 20 // VEJEN TIL MED OVERLEVELSE L TIL AT NEDBRYD BARRIERER. David Montgomery Chief Executive Officer, Mecom Bestyrelsesformand Berlingske Media A/S

21 // 21 IEBRANCHENS IGGER I MODET E HIDTIDIGE

22 22 //

23 // NyE produkter DER GåR NyE veje/ Imødekomme kundernes behov Det er ikke farligt at tænke nyt, tværtimod er det højst udviklende. Berlingske Media har i året skabt nye veje for journalistik, formidling og produkter på alle platforme. Vi har fundet nye utraditionelle samarbejdspartnere og skabt konstellationer, der gør det muligt at gå nye veje. Mere end 40 nye produkter er det blevet til i årets løb. Vores nye titler er skabt ud fra en vision om at møde kundernes behov og ønsker. Altid med fokus på at levere de mest innovative og relevante nyskabelser. Årets mange nye tiltag bringer os i interessante retninger, der både udvikler Berlingske Media og branchen. Vi går gerne nye veje, vi kan faktisk slet ikke lade være. Nogle af vores nyudgivelser i 2009: 14 dages magasinet BILEN bliver til i et nyt samarbejde mellem os og tyske Axel Springer. UGEN, det digitale nyhedsmagasin udkommer nu hver fredag direkte på abonnenternes computer. Rejseliv.dk har fået et levende e-magasin, hvor man kommer tæt på destinationerne blandt andet gennem videofi lm og interaktive fortælleformer. aok.dk har fået udviklet en applikation til iphone, der giver begrebet cityguide en helt ny betydning.

24 24 // TÆTTERE PÅ BORGERNE i det midtjyske/ Store skridt fremad Foråret brugte kollegaerne i det midtjyske til at søsætte en helt nødvendig spareplan. Denne gang skulle der tages afgørende livtag med en anstrengt økonomi - og en langsigtet og bæredygtig model sættes i stedet. Spareplanen medførte justeringer af løn- og ferievilkår for dele af medarbejderne og betød også store ændringer af måden, de midtjyske dagblade bliver produceret på. En fællesredaktion blev etableret i Viborg og sørger i dag for at levere helt færdige historier og artikler, der færdiggøres hos de enkelte titler med lokale cases og kilder. Randers Amtsavis fik i årets løb vendt en markant oplagsnedgang, da avisen igen blev morgenavis efter i et lille halvt år at have forsøgt sig som eftermiddagsavis. Læserne honorerede beslutningen ved at vende stærkt tilbage. Her mod slutningen af 2009 ser det ud til, at der i året er foregået en ægte turnaround for de midtjyske aktiviteter. Næste step bliver en spændende nyudvikling af århusianernes avis, som rykker tættere på sine læsere og brugere. I februar 2010 lanceres en helt ny udgave af Stiften med meget mere lokalt stof. Målet er en avis, som århusianerne ikke kan klare sig uden.

25 // 25

26 26 //

27 // 27 Lokal, digital dialog og involvering/ Samlede mål og planer For vores lokale ugeaviser har 2009 været et hæsblæsende år. Alle, med undtagelse af ugeaviserne i Midtjylland, blev i foråret samlet under en ny fælles direktør og siden har udviklingen, med en fælles strategi i ryggen, taget fart. Det hyperlokale site dinby.dk, en blanding af et lokalt nyhedssite og et socialt site, blev rullet ud over det ganske land. Senere fulgte lokalguide.dk med mulighed for at finde adresser og telefonoplysninger på butikker i nærmiljøet og sitet navne.dk, der giver danskerne mulighed for at offentliggøre livets store og små begivenheder. På Amager og Østerbro slog tidligere konkurrerende titler sig sammen med Berlingske Medias. Et fornuftsægteskab til glæde for alle parter. I storkommunen Slagelse flyttede to af vores egne titler sammen, så de nu matcher områdets ændrede struktur og kan se frem til at blive drevet på et rentabelt forretningsgrundlag. Journalistisk er strategien også klar. Lokalaviserne skal involvere borgerne og være i tæt dialog både gennem avisen, men især også på nettet.

28 28 // NY UDVIKLING AF STÆRKE UDGIVELSER/ Forventninger om fornyelse Selvom vi står bag så velkendte titler som B.T., Berlingske Tidende, Berlingske Nyhedsmagasin, Weekendavisen og Urban, hviler vi ikke på laurbærrene. Hele tiden udvikler og fornyr vi vores medier, så læsernes og brugernes forventninger indfries. Berlingske Tidendes årlige fornyelsesprojekt gav både den trykte avis og berlingske.dk mere unikt stof, bedre nyhedsopdatering i løbet af dagen og meget mere perspektiv og baggrund i avisen. Urban har lagt en mere aktivistisk stil for dagen. De involverer den unge målgruppe og skriver brugbart og handlingsorienteret. Journalisterne sætter sig selv på spil og giver ordet til læserne. F.eks. i forbindelse med klimatopmødet, hvor elever fra Ørestad Gymnasium hjalp med at dække børnetopmødet på Københavns Rådhus. Berlingske Nyhedsmagasin tog også et stort spring fremad med nylanceringen i efteråret. Et eksklusivt design, overraskende historier fra erhvervslivet og nære portrætter af erhvervsledere har skærpet magasinets profil og ramt målgruppen - landets topledere. bt.dk fik i sommerens løb nyt design, som blev blandet modtaget af brugerne. Designet er blevet tilpasset og nye features kommet til. At dømme efter trafiktallene, ser det ud til, at brugerne har taget det helt nye udtryk til sig.

29 // 29

30 30 //

31 // 31 VI SÆLGER RESULTATER/ Videnbaseret annoncesalg Det siger næsten sig selv, at Berlingske Media har et særdeles indgående kendskab til forbrugeradfærd og indkøbsmønstre i og med, vi har været på banen siden Den viden, vi igennem alle de mange år har opsamlet om stort set alle forbrugervendte markeder, kan man som annoncør i dag stå på skuldrene af og dermed opnå det bedst mulige udbytte af annoncekronerne. Kendetegnet for læserne og brugerne af vores 200 digitale og trykte medier er, at de tilhører den købedygtige halvdel af befolkningen. Vores annonceeksperter kender deres profiler på kryds og tværs, og de kan tilbyde annoncører værdifuld rådgivning om, hvordan man sikrer målrettet kommunikation til de mest relevante målgrupper. Berlingske Media er toneangivende, når det gælder annoncering for bil, båd og camping, rejser, erhvervslivet, job, kulturtilbud, bolig, livsstil og detailhandel. Det er vi blevet, fordi vi ikke sælger spaltemillimeter, bannerplads og helsider, men resultater. Det forklarer også, hvorfor annoncører sidste år valgte at annoncere gennem os.

32 32 // STÆRKERE UDBUD DØGNET RUNDT/ Øget dækning og nye tekniske platforme I årets løb er der blevet skruet op for dækningen på vores websites. Fra tidlig morgen til sen aften opdateres nyhederne med få minutters mellemrum. Vi har fået bedre bemanding og kan levere en større bredde i indholdet. I 2009 flyttede hovedparten af vores nyhedswebsites over på en ny teknologisk platform, og afvikler nu på den dybt respekterede open source platform kaldet Drupal - til tilfredshed for både brugere og leverandører. Vi har også brugt året til at få gjort endnu mere ud af lækkerheden på livsstilssitet fri.dk, prioriteret hurtigheden på sporten.dk, givet en overhaling til præsentationen af bt.dk, business.dk samt skabt unikke interaktive oplevelser på rejseliv.dk. I samme åndedrag har vi sørget for endnu større brugervenlighed og aktualitet på vores nyhedssites, nye applikationer og features. Antallet af web-tv indslag på vores sites er også i stigning.

33 // 33

34 34 //

35 // 35 Berlingske Medias mobile fremtid/ Stort potentiale I september måned satte Berlingske Media turbo på mobilsatsningerne. Alle vores daglige nyhedsmedier og sporten.dk fik mobilversioner, og senere på året kom byguiderne aok.dk alt om København og aoa.dk alt om Århus også på banen. Helt hot blev det, da aok.dk releasede en applikation til iphone, der giver begrebet byguide helt ny betydning. Applikationen udnytter mobiltelefonens gps-funktion, så brugeren on the spot, kan orientere sig om, hvad der ligger i nærheden af restauranter, biografer osv. Applikationen lagde sig hurtigt i toppen af de mest downloadede applikationer. Der er ingen tvivl hos os om, at der i løbet af de kommende år vil ske en eksplosion i udviklingen af applikationer til smartphones. Hurtigt oplevede vi en hastig vækst i antallet af brugere af vores mobile services og har i år oprustet og ansat folk til at videreudvikle denne del af vores virksomhed.

36 36 // Læserarrangementer for fulde huse/ Lidt mere til vores læsere og brugere I år har vi bragt læsere og brugere helt tæt på vore mediers kilder og skribenter gennem en række populære læserarrangementer. Med stor glæde kan vi se tilbage på at have budt så forskellige profiler velkommen som statsminister Lars Løkke Rasmussen, sundhedsformidler Chris MacDonald, forfatter Hanne-Vibeke Holst og nyudnævnte EU-kommissær, Connie Hedegaard. Vi er stolte af vores arrangementer. Vores mange målgrupper har fortjent at komme tæt på skarpe hjerner og aktuelle profiler, hvad enten det gælder politik, selvudvikling, journalistik eller kulturlivet. Og de fortjener et publikum som vores. Vores læserarrangementer og salg af rejser, vin, bøger, dvd er og boligudstyr med meget mere fra sitet lidtmere.dk og businessliv.dk handler det også om penge og nye måder at tænke forretning på. Men allermest handler det om at give vores læsere noget for deres penge. I avisspalter, på nettet og live.

37 // 37

38 38 //

39 // 39 Mere effektive trykkerier/ Trykkompagniet lever videre/ Hårde livsbetingelser Sort så det ud ved årets start for trykkeriet, Trykkompagniet i Avedøre. Overkapacitet på trykmarkedet og en forestående nødvendig investering i nye trykmaskiner fik ejerne, Berlingske Media og JP/Politikens Hus til ikke at se anden udvej end at lukke trykkeriet. Den triste udmelding, der kom på baggrund af måneders analyser, fik medarbejderne til at tænke i alternative løsninger og kontakte Berlingske Medias andre trykkerier. Forhandlinger mellem ledelse og tillidsfolk fik en gunstig udgang, hvor der gennem nye aftaler og en tilpasning af omkostningerne blev skabt mulighed for at sikre konkurrencedygtigheden på alle Berlingske Medias trykkerier. Trykkompagniet overlevede om end i en anden og mindre model. JP/Politikens Hus trak sig herefter helt ud af Trykkompagniet, som i dag er ejet 100 procent af Berlingske Media. For de øvrige trykkerier i Kolding, Slagelse, Struer og Viby betød planen større forandringer, som mundede ud i en forbedret konkurrenceposition en position der er nødvendig at værne om og konstant tilpasse sig til. Tillidsfolkene havde en væsentlig rolle i tilblivelsen af den nye plan.

40 40 // En vigtig del af familien/ En koncern med mange facetter Berlingske Media er meget mere end de medier, de fleste forbinder os med. Vi har både vores eget billedbureau, Scanpix og reklamebureauet SP3. I år tiltrådte Jens Thrane-Møller som ny direktør og lagde ud med en ny fokuseret strategi, der senere på året resulterede i, at SP3 landede en stor kunde, Rosengårdcentret på Fyn. SP3 stod også bag kampagnen for lanceringen af vores eget digitale magasin, UGEN. Scanpix har i årets løb udviklet en helt ny billedportal for deres gigantiske databaser, der tilsammen rummer fem millioner billeder fra ind- og udland. Databaserne lægger nu også megabytes til lagring af videoindslag, bl.a. vores egne web-tv produktioner. Scanpix opnåede også i 2009 den store ære at blive valgt til at tage det officielle billede af toplederne ved klimatopmødet, COP15. Fotografen, hvis billede går verden rundt, er den garvede Keld Navntoft, der også tidligere har fotograferet statsledere, senest Barack Obama.

41 // 41

42 42 //

43 // 43 FØRENDE GENNEM 260 AR/ Bragende start på 2009 Året begyndte med flere dages brag af et jubilæum med fester, gæster og læserarrangementer overalt i koncernen. Med over 260 års publicistisk virksomhed er der også milepæle nok at fejre for et hus som Berlingske Media. Vi udgav bl.a. et 56 siders særtillæg om jubilæet og om alt det, vi har været igennem, siden Ernst Heinrich Berling begyndte at trykke aviser. Den trykte udgivelse fik en digital pendant med jubilæumssitet, 260.dk. Januar var i det hele taget en storartet måned. Vi bød Hendes Majestæt Dronningen velkommen i Pilestræde, og Den Berlingske Fond delte sine to årlige priser á kroner ud. I år fik vi hædret Haldor Topsøe, erhvervsfyrtårn, innovator og filantrop, med Hædersprisen. Journalistprisen fik Berlingske Tidendes Michael Kuttner, en journalistisk kæmpe, der med sin originalitet, perspektivering og gode sprog i årevis har fremmanet et nærværende Europa i spalterne. Om aftenen sprudlede champagnen igen, da de dygtige journalister bag Berlingske Tidendes serie Forbrydelsen fik Cavling-prisen. Måneders hårdt arbejde blotlagde, i utraditionelle fortælleformer, nogle af de utilsigtede følger af politireformen. De to forskellige festlige begivenheder rammer rigtigt godt, hvad vi har stræbt efter siden En søgen efter sandhed, en anerkendelse af dem, der gør en ekstra indsats og en tro på, at det gode håndværk og den journalistiske kvalitet ikke bare skal holdes i hævd, men også udvikles. Ikke for at vinde priser, selvom vi er mere end stolte af de mange, Berlingske Media får. Men for at det kan komme kunderne og resten af samfundet til gode.

44 44 // 2009 ET ÅR MED STÆRKE RESULTATER/ Hendes Majestæt Dronningen i Pilestræde Dronningen kaster, i anledning af jubilæumsåret, ekstraordinær glans over den årlige uddeling af Den Berlingske Fonds to priser på hver kroner, en skulptur og stor ære. Hædersprisen tilfaldt erhvervsmanden og filantropen Haldor Topsøe og Journalistprisen gik til originale og karakterfulde Michael Kuttner. Festen vil ingen ende tage Cavlingpris til Berlingske Tidendes journalister prisregnen fortsætter selvsamme dag, da Berlingske Tidendes journalister Morten Crone, Jesper Woldenhof og fotograf Erik Refner bliver belønnet for årets bedste journalistik med Forbrydelsen. Politireformen blev blottet, og et års research, læserinvolvering og en banebrydende formidling bliver belønnet Filmpris til redaktør En særlig jubilæums- Robert går til Ebbe Iversen, Danmarks største og mest behagelige cineast, der har anmeldt i Berlingske Tidende siden Internationale fotopriser til Berlingske-fotograf Berlingske Tidendes fotograf Christian Als får en 3. plads i den internationale fotokonkurrence The Best of Photojournalism 2009 for billedserien om miljøforhold i Kina. En måned senere vinder samme Christian Als sølv og hædrende omtale, imens, Niels Ahlmann Olesen vinder bronze i en kinesisk konkurrence med deltagelse af fotografer fra 70 lande. J A N U A R F E B R U A R M A R T S Berlingske 260 år i dag Siden Ernst Heinrich Berling skabte Danmarks første avis i 1749, har dette hus været en spydspids i dansk journalistik. Der har været mange store øjeblikke siden dengang. Jubilæet bliver fejret med medarbejderne, læserne og annoncører med alt fra særtillæg, jubilæums-webunivers til events Ugeaviser og digital lokalsatsning får egen direktør Berlingske Media samler fra 1. april koncernens ugeaviser (med undtagelse af de midtjyske) og den digitale lokalsatsning under en fælles direktør. Gorm Wesing Flyvholm får det ansvarsfulde job.

45 // Dansk udgave af AUTO BILD Berlingske Media går ind i magasinmarkedet og magasinet Bilen bliver til i et nyt samarbejde med tyske Axel Springer og deres Autobild Forbrydelsen vinder igen Endnu en pris til folkene bag Forbrydelsen denne gang for onlinedelen af det journalistiske værk. Prisen gives for en imponerende, professionel og troværdig onlinesatsning, der er forfriskende og nyskabende, lød det i begrundelsen og blev tildelt i konkurrencen, Best of Scandinavian News Design. A P R I L M A J J U N I Nye annonceformater udfordrer Google Open AdExchange (OAX) er et nyt, åbent og performancebaseret annoncenetværk, hvor mediebureauer kan få tekstlink-annoncer på Berlingske Medias sites. OAX giver seriøs udfordring til Google, som i lang tid har været alene på tekstlinkmarkedet Nyt, frækt bt.dk Det nye design passer til avisens redaktionelle linje og giver nye muligheder. Web-tv-klip om det nye look bliver det mest sete på bt.dk.

46 46 // Gode klimahistorier på fire hjul BerlingskeBuddy, koncernelbilen, skaber allerede i sommeren opmærksomhed om klimatopmødet. Medarbejdere i København kan låne den lille, omtrent lydløse bil mod at skrive en klimaklumme, tage billeder eller tweete til Berlingske. dk/klima Dinby.dk bliver landsdækkende En fornyet, landsdækkende version af dinby.dk lanceres som en hybrid af lokaljournalistik og sociale medier. Alle brugere kan oprette blogs, afstemninger, indsætte billeder og skrive nyheder. Visionen er et levende, interaktivt, lokalt community Eksklusivt nyt Berlingske Nyhedsmagasin Nyhedsmagasinet bliver målrettet toplederne med magasinets største forandring siden Resultatet er et mere eksklusivt design og indhold, der giver indsigt i strategiplaner, netværk, personlige sejre og nederlag. Businessklædte medarbejdere deler magasinet ud til målgruppen i Århus og København, og lanceringen følges op af en original reklamekampagne Ny direktør til SP3 Jens Thrane-Møller står nu i spidsen for Kommunikationshuset SP3, der er et fuldgyldigt medlem af den Berlingske familie. Den erfarne reklamemand satser på strømlining og et nyt fokus i reklamebureauet med 50 ansatte B.T.s sundhedsmesse og børneløb batter Når man er Danmarks Sundhedsavis, er det oplagt at stå for både en sundhedsmesse og et børneløb. En stor indsats fra Berlingske Enterprise, og et godt samspil mellem indhold og holdning i avisen, gav op til messebesøgende og løbende børn. J U L I A U G U S T S E P T E M B E R Morgenfriske Randers Amtsavis Først blev den eftermiddagsavis, så protesterede læserne kraftigt - og så fik Randers morgenavisen tilbage. Beslutningen udløste spontane taksigelser fra randrusianerne - og nytegnede abonnementer, heraf mange tidligere, loyale læsere og Hundredvis af Berlingske-medarbejdere løber DHL-løb Over 500 Berlingske-medarbejdere fra både Øst- og Vestdanmark udviser god sportsånd, udholdenhed og teamspirit ved årets DHL løb, hvor der blev svedt og hygget sammen over en velfortjent bid brød og lidt at drikke Modeikon skriver for Berlingske Tidende Suzy Menkes er verdens mest toneangivende kritiker inden for modens flygtige milliardindustri. Hendes dom kan betyde liv eller død for designere og modehuse, og nu er hun international moderedaktør i MS hver søndag.

47 // Fornyelse af Berlingske Tidende 27. oktober vågnede Berlingske Tidendes læsere op til en mere intens avis. Nøgleordene for fornyelsen var: unik, original, tæt på læserne og skarpt prioriteret. Business-sektionen bar især præg af fornyelsen med nyt design, mere nyhedsgrafik og privatøkonomisk stof. Også MS tillægget bød på et mere lækkert look og en opgradering af modestoffet K2-pris til Midtjyske Mediers chefredaktør Midtjyske Mediers chefredaktør, Dorthe Carlsen, er årets kvinde i skysovs, mener medienetværket K2, der bl.a. arbejder for mindst 40 procent kvindelige ledere på danske mediearbejdspladser Designpriser til Berlingske Medias aviser Årets Danske Avissider 2009 kåres af Danske Dagblades Forening. Berlingske Tidendes originale brug af layout belønnes med i alt fem priser, der gør avisen til konkurrencens mest vindende medie. Også Dagbladet Ringkøbing-Skjern og JydskeVestkysten får fortjent hæder Fremragende afsløringer får priser Fire journalister fra Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion vinder pris for Fremragende Undersøgende Journalistik for de over 100 artikler, der kulegravede Udlændingeservice på trods af magthavernes modarbejde. Juryens specialpris gik til bizz-bloggeren Dorte Toft, der viste, at IT Factory ikke havde noget tøj på AOK-guide til iphone En killer-applikation fra aok.dk til iphone kan nu downloades via App Store og itunes. Det kræsne bymenneske kan hurtigt se, hvor langt der er til den næste gode restaurant, butik, event... Man kan ringe til stedet, gå på stedets website, se stjerner og læse anmeldelser. Flere mobile tiltag følger snarest Berlingske Tidende og New Media Days Da 800 medienørder mødes for at blive inspireret, opdateret og imponeret på konferencen New Media Days, er Berlingske Tidende med som mediepartner, og udgiver af konferenceavisen på 24 sider Ny chefredaktør på B.T. Olav Skaaning Andersen afløser til februar Suzanne Moll i B.T.s chefredaktion. Han kommer senest fra DR, men har også erfaring som tabloid-mand hos Ekstra Bladet Scanpix til topmøde Vores fotobureau Scanpix bliver udvalgt til at tage det officielle topleder-gruppebillede til klimatopmødet. I forvejen leverer Scanpix billeder til det officielle site, Det bliver den garvede fotograf Keld Navntoft, der knipser lederne til topmødet. O K T O B E R N O V E M B E R D E C E M B E R navne.dk til de store øjeblikke Nyt website til offentliggørelse af familien Danmarks store begivenheder som fødselsdage, konfirmationer, bryllupper m.m.. Her fejres, mindes og deles oplevelser med hinanden. navne.dk er skabt efter succesrigt engelsk forbillede og fungerer i unikt parløb med husets trykte aviser Scanpix og musikbladet Gaffa kårer årets musikbilleder Vores fotobureau Scanpix er medarrangør af Gaffa Photo Award 09, der hædrer årets bedste musikfotografer og er en hyldest til musikfotoet UGEN giver overblik Det digitale magasin UGEN er den første af sin slags, både herhjemme og ude i verden. Både når det gælder konceptet og forretningsmodellen. Brugerne skal betale for magasinet, der serverer vigtigste historier i kort, velskrevet og eksklusiv form, som kan skræddersyes efter læserens interesse og behov og skaber overblik i den hvirvlende nyhedsstrøm Århus i ny offensiv Nu ser mediehuset Århus Stiftstidende fremad og vil fremover levere nærværende og engagerende ny lokaljournalistik på alle platforme. Stiften skal være den avis, som Århus ikke kan undvære. Visionen er et offensivt, moderne mediehus. Dorthe Carlsen, ansvarshavende chefredaktør i Midtjyske Medier står i stævnen for den nye retning, og lover mere lokalstof, nye initiativer og en avis, der gør en forskel.

48 48 // Danmarks stærkeste medieportefølje/ Landsdækkende dagblade Berlingske Tidende B.T. Urban Erhvervsbladet Lokale dagblade Dagbladet Holstebro-Struer Folkebladet Lemvig Dagbladet Ringkøbing-Skjern Viborg Stift Folkeblad Randers Amtsavis Århus Stiftstidende JyskeVestkysten (50% ejet) Landsdækkende ugeavis Weekendavisen Print magasiner Berlingske Nyhedsmagasin AutoBild BILEN Lokale ugeaviser og websites Amager Bladet (60% ejet) Ballerup Bladet Bagsværd/Søborg Bladet Bov Bladet City Avisen Det Ny Odsherred Frederiksberg Bladet Frederiksværk Ugeblad Haderslev Ugeavis Kolding Ugeavis Onsdag + Weekend Korsør Posten Lokalavisen Gråsten Lokalavisen for Nørrebro/Nordvest Lokalbladet Ringsted Lokalavisen Taastrup Skælskør Avis Sorø Avis Sønderborg Ugeavis Ugeposten (Helsinge) Valby Bladet Vanløse Bladet Vestegnen Vesterbro Bladet Østerbro Avis (60% ejet) Aabenraa Ugeavis Djurslandsposten Favrskov Avisen Folkebladet Djursland Grenaa Bladet Holstebro Onsdag Lokalavisen Lemvig Mariager Avis Randers Onsdag Ugeavisen Møldrup og Aalestrup Ugeavisen Ringkøbing Ugeavisen Struer Ugebladet Skanderborg Avisen Vestjylland Ugeposten Skjern Vesterhavsposten (50% ejet) Viborg Nyt Vinderup Avis Århus Onsdag Vejen Avis dinby.dk - her finder du alle vores lokalavisers hjemmesider. Eks.: dinby.dk/frederiksberg for Frederiksberg Bladet. Websites berlingske.dk bt.dk urban.dk erhvervsbladet.dk midtjyskemedier.dk dagbladet-holstebro-struer.dk folkebladetlemvig.dk dagbladetringskjern.dk viborg-folkeblad.dk amtsavisen.dk stiften.dk bny.dk (business.dk) bilen.dk weekendavisen.dk aoa.dk 260.dk aok.dk berlingskemedia.dk business.dk businessliv.dk b-l.dk dinepenge.dk findalt.dk finddet.jv.dk fri.dk jvshoppen.dk lidtmere.dk lokalguide.dk mediapanelet.dk navne.dk rejseliv.dk spilop.dk sporten.dk stiftenblog.dk drommeholdet.dk Joint venture sites jv.dk jobzonen.dk bilzonen.dk infomedia.dk Mobilesites m.aoa.dk m.aok.dk m.berlingske.dk m.bt.dk m.business.dk m.erhvervsbladet.dk m.jv.dk

49 // 49 m.sporten.dk m.stiften.dk Nyhedsbreve Amager Bladet - Nyt fra Redaktøren AOA Shopping AOA Weekend AOK Late Sale AOK Musik & Natteliv AOK Shopping AOK Teater AOK Weekend AOK, Vind med AOK Ballerup Bladet - Nyt fra Redaktøren Berlingske Mere Berlingske Nyhedsmagasin Berlingske.dk, Breaking News Berlingske.dk, Eftermiddag Berlingske.dk, Klima Berlingske.dk, Morgen Berlingske.dk, Weekend Bilen bt.dk Eftermiddag bt.dk Kvinder bt.dk Morgen Business.dk Børsnyt Business.dk, Din Karriere Business.dk, Eftermiddag Business.dk, Iværksætteri Business.dk, Medier & Reklame Business.dk, Morgen Business.dk, News Alert Business.dk, Tech og Gadgets BusinessLiv Dagbladet Holstebro-Struer Update Dagbladet Ringkøbing-Skjern Update Dine Penge Dine Penge, Breaking News ErhvervsBladet.dk Eftermiddag ErhvervsBladet.dk Iværksætteri ErhvervsBladet.dk Morgen ErhvervsBladet.dk Vidensværktøjer Folkebladet Lemvig Update Frederiksberg Bladet - Nyt fra Redaktøren Frederiksværk Ugeavis - Nyt fra Redaktøren Fri.dk, Din Bolig Fri.dk, Weekend Haderslev Ugeavis - Nyt fra Redaktøren JydskeVestkysten Billund JydskeVestkysten Esbjerg JydskeVestkysten Haderslev JydskeVestkysten Kolding JydskeVestkysten Sønderborg JydskeVestkysten Tønder JydskeVestkysten Varde JydskeVestkysten Vejen JydskeVestkysten Aabenraa Kolding Ugeavis - Nyt fra Redaktøren LIDTmere Bogsalg LIDTmere Vin LIDTmere, Lidt Mere LIDTmere, Rejser Lokalbladet Ringsted - Nyt fra Redaktøren Nyt fra Scanpix Randers Amtsavis Update Rejseliv - e-magasin Rejseliv - Nyhedsbrev Skala FM Sorø Avis - Nyt fra Redaktøren Spilop.dk - Månedligt Sporten.dk stiften.dk update Sønderborg Ugeavis - Nyt fra Redaktøren Ta med AOA Ta med AOK Taastrup - Nyt fra Redaktøren Ugeposten Helsinge - Nyt fra Redaktøren URBAN - PAYLOAD URBAN, Ta med URBAN URBAN, Vind med URBAN Vestegnen - Nyt fra Redaktøren Viborg Stifts Folkeblad Update Østerbro Avis - Nyt fra Redaktøren Aabenraa Ugeavis - Nyt fra Redaktøren Ugen Permissions AOA PM AOK PM Berlingske Media PM Berlingske Media E-Post PM Berlingske Nyhedsmagasin PM Berlingske.dk, Tilbud og Konkurrencer bt.dk PM Business.dk PM Dagbladet Holstebro-Struer PM Dagbladet Ringkøbing-Skjern PM ErhvervsBladet.dk PM Folkebladet Lemvig PM JydskeVestKysten PM Lidtmere pm Nyt fra Berlingske Lokalaviser Vest Nyt fra Berlingske Lokalaviser Øst Randers Amtsavis PM Web-tv kanaler amtsavisen.dk/webtv aok.dk/webtv berlingske.dk/webtv bt.dk/webtv business.dk/webtv dagbladet-holstebro-struer.dk/webtv dagbladetringskjern.dk/webtv folkebladetlemvig.dk/webtv fri.dk/webtv sporten.dk/webtv stiften.dk/webtv viborg-folkeblad.dk/webtv Digitale magasiner Rejseliv.dk/magasin Ugen.dk Radiostationer Radioviborg.dk (66% ejet) Holstebro Favorit FM Viborg Favorit FM (66% ejet) guld.fm (delvist) anr.dk (delvist) radioaura.dk (delvist) skala.fm (delvist) Øvrige aktiviteter Berlingske Avistryk Berlingske Prepress Bladkompagniet (50% ejet) Infomediahuset (50% ejet) Berlingske Enterprise Mediateam Ritzau (26,75% ejet) Scanpix SP3 Trykkompagniet Sjællandske Avistryk (75% ejet) Dansk Distributionscenter (50% ejet)

50

51

52 Berlingske Media a/s Pilestræde København K Telefon:

AL DIGIT 015 SKE BERLING PRISLISTE

AL DIGIT 015 SKE BERLING PRISLISTE BERLINGSKE DIGITAL PRISLISTE 2015 VELKOMMEN Velkommen til Berlingske Medias onlinepriser for landsdækkende medier. De følgende priser og placeringer er kun et udsnit af alle de mange kreative muligheder

Læs mere

SKE BERLING PRISLISTE

SKE BERLING PRISLISTE BERLINGSKE DIGITAL PRISLISTE 2014 VELKOMMEN Velkommen til Berlingske Medias onlinepriser for landsdækkende medier. De følgende priser og placeringer er kun et udsnit af alle de mange kreative muligheder

Læs mere

KLAR TIL ET NYT MEDIE- BILLEDE 2010 / ÅRSSKRIFT

KLAR TIL ET NYT MEDIE- BILLEDE 2010 / ÅRSSKRIFT KLAR TIL ET NYT MEDIE- BILLEDE 2010 / ÅRSSKRIFT Berlingske Media, Klar til et nyt mediebillede - Årsskrift 2010. Udgivet af Berlingske Media december 2010. Redaktion: Gitte Bisse Bertelsen, Lea Remmer

Læs mere

BERLINGSKE MEDIA PRISLISTE 2016 Find os på VELKOMMEN

BERLINGSKE MEDIA PRISLISTE 2016 Find os på  VELKOMMEN BERLINGSKE MEDIA DIGITAL PRISLISTE 2016 VELKOMMEN Velkommen til Berlingske Medias onlinepriser for landsdækkende medier. De følgende priser og placeringer er kun et udsnit af alle de mange kreative muligheder

Læs mere

EN NY EPOKE 2008/ ÅRSSKRIFT

EN NY EPOKE 2008/ ÅRSSKRIFT EN NY EPOKE 2008/ ÅRSSKRIFT 01 Årsskrift udgivet af Berlingske Media 2008 Foto: Søren Bidstrup, Berlingske Tidende, Årets Pressefotograf 2008. Design: Jan Andersen, A design, manden bag Berlingske Medias

Læs mere

BERLINGSKE MEDIA PRISLISTE 2017 Find os på VELKOMMEN

BERLINGSKE MEDIA PRISLISTE 2017 Find os på  VELKOMMEN BERLINGSKE MEDIA DIGITAL PRISLISTE 2017 VELKOMMEN Velkommen til Berlingske Medias onlinepriser for landsdækkende medier. De følgende priser og placeringer er kun et udsnit af alle de mange kreative muligheder

Læs mere

De pludselige ændringer & det lange seje træk

De pludselige ændringer & det lange seje træk De pludselige ændringer & det lange seje træk Hvad har ramt os Dramatisk skifte i annoncemarkeder Fragmentering alt splittes op Alle kan udgive selv Total brugerkontrol Nyheder er gratis Net mobil smartphone

Læs mere

Fynske Medier 18% Alle annoncer 18% Kun Fyns Stifttidende og Fyns Amts Avis-samt Fynske mediers ugeaviser

Fynske Medier 18% Alle annoncer 18% Kun Fyns Stifttidende og Fyns Amts Avis-samt Fynske mediers ugeaviser Side 1 af 11 pmc Ved køb af totalpakke eller 2 indrykninger i et medie opnås effektgaranti ved jobannoncering. Ved 2 indrykninger i et medie indenfor samme uge opnås 50 % 24 timer 40% Alle annoncer 100%

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1 BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING Side 1 Virksomheder mener: At CSR er relevant for forretning og bundlinje. At de gerne vil videre med deres CSR-arbejde. At de kan lære noget af andre virksomheders

Læs mere

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014 Content Marketing den kommercielle redaktion Danske Medier, 14. januar 2014 1 Intro til Morten Asmussen: 1. Berlingske Media er et stort mediehus med masser af medier. 2. Normalt er det journalisterne,

Læs mere

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING VELKOMMEN Radio Diablo og Radio Alfa Sydfyn er hele det sydfynske områdes populære, kommercielle radiostationer. Vi sender til hele Sydfyn med to forskellige radiostationer,

Læs mere

AVIS/PRINT GRAFER OG TABELLER

AVIS/PRINT GRAFER OG TABELLER 2016 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK AVIS/PRINT GRAFER OG TABELLER WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN Læsertal i 1.000 2015 - Hverdagsudgivelser/dagblade 600 500 521 400 300 307 243 200 100 185 148 145 143 132

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 2010

Regnskabsmeddelelse 2010 Regnskabsmeddelelse 2010 Historisk godt år for JP/Politikens Hus JP/Politikens Hus fik i 2010 et overskud på 267,1 mio. kroner før skat. Det er en fremgang på 197,5 mio. kroner i forhold til året før.

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten Seminar Har du fat i tidens forbruger, SAS Institute Morten Schrøder, Wilke 7. oktober 2014 2014 Side 1 Sharing Community Truly Customer Centric 2014 Side

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

NOTAT: Mediestøtte til trykte medier

NOTAT: Mediestøtte til trykte medier NOTAT: Mediestøtte til trykte medier 2017 Notat: Mediestøtte til trykte medier 2017 Udgiver: Landsforeningen Danmark på Vippen, juni 2018 Forfatter: Martin Ø. Carstensen, tlf. 23 71 00 43 Intro I dette

Læs mere

2017 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK INTERNETTRAFIK FOTO: COLOURBOX ISSN X

2017 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK  INTERNETTRAFIK FOTO: COLOURBOX ISSN X 2017 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN INTERNETTRAFIK FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X Internettrafik Indhold 1 Introduktion... 2 2 Hovedresultater... 3 3 Konklusion... 4 4 Trafikken

Læs mere

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Tidende - Business Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin

Læs mere

Ugeavisen som socialt medie. Søren Schultz Jørgensen / Ugeavisen som socialt medie / 30.09.15

Ugeavisen som socialt medie. Søren Schultz Jørgensen / Ugeavisen som socialt medie / 30.09.15 Ugeavisen som socialt medie Søren Schultz Jørgensen Erhvervs-phd-studerende, SDU & Fyens Stiftstidende Cand.scient.pol., journalist og selvstændig Kontrabande Mandag Morgen Weekendavisen Ugeavisen som

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park

Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park Vej & Park Njalsgade 15 23 København S Att.: Gitte Hyldahl Nielsen København, november 24 Observer Danmark A/S' Publicitetsrapport for Vej & Park Ordre: 26362 Periode: September 24 Publicitetsrapporten

Læs mere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Tre medier 150.000 læsere dk-medier er en fællesbetegnelse for en gruppe af medier og fagportaler, som alle stiller skarpt på politik og offentlig forvaltning

Læs mere

Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse.

Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse. Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse. Frank Zappa 190 191 De trykte medier Dagblade Dagbladene, eller det man i daglig tale

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Fynske Medier 18% Alle annoncer 18% Kun Fyns Stifttidende og Fyns Amts Avis-samt Fynske mediers ugeaviser. Side 2 af 11

Fynske Medier 18% Alle annoncer 18% Kun Fyns Stifttidende og Fyns Amts Avis-samt Fynske mediers ugeaviser. Side 2 af 11 Side 1 af 11 Berlingske Nyhedsmagasin 20,12% Alle annoncer, undtaget job 20,12% 15% rabat på sort/hvid annoncer Berlingske Tidende 20,12% Alle annoncer, undtaget job 20,12% 15% rabat på sort/hvid annoncer

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant

Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant KULTURMARKEDSFØRING Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant Det substantielle univers er i vækst Det kommercielle univers er i vækst Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er

Læs mere

Rejseliv.dk som e-magasin

Rejseliv.dk som e-magasin Rejseliv Issue #3 2 Rejseliv.dk som e-magasin Vi kombinerer det bedste fra print, online, TV og samler det i et super lækkert og dynamisk rejsemagasin,der kun udkommer online! Vores chefredaktør tager

Læs mere

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL

KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL KOM MED PÅ DANMARKS STØRSTE HÅNDBOLDPORTAL M E D I E I N F O R M AT I O N 2 LANDETS BEDSTE HÅNDBOLDSITE HBOLD.dk er Danmarks bedste og største håndboldsite. I løbet af de sidste tre år, har HBOLD.dk manifesteret

Læs mere

Avisindstik og kundeudgivelser

Avisindstik og kundeudgivelser Avisindstik og kundeudgivelser Få fortalt om din virksomhed eller organisation - gennem stærke redaktionelle avisindstik og udgivelser. MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Sæt ord og fortælling på din virksomhed

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Ingen kender byen som os

Ingen kender byen som os HJEM TIL KØBENHAVN Ingen kender byen som os Gennem de sidste 12 år har Siesbye Kapsch været en af byens førende liebhavermægler og er den dag i dag stadig den mest effektive og samtidig den største uafhængige

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Kompetencerne sidder i Rotary. Der er ca. 40 medlemmer i hver af de 272 klubber, så.. hvis ikke Rotary kan hvem kan så?

Kompetencerne sidder i Rotary. Der er ca. 40 medlemmer i hver af de 272 klubber, så.. hvis ikke Rotary kan hvem kan så? Rotary iværksætter kampagne Der er fokus på iværksætter kultur i Danmark det er de gode idéer, der skal løfte os ud af den økonomiske krise, skabe arbejdspladser og internationalt skal vi have sat fokus

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9 Kommunikation Hjemmeside 2 Intranet 3 Sociale medier 4 Reklamekampagner 5 Aktiviteter / events 8 360 graders kommunikation 9 Kontakt til pressen 10 damkjær & vesterager 1 Hjemmeside ECCOs hjemmeside har

Læs mere

I DEN DIGITALE MEDIEUDVIKLING

I DEN DIGITALE MEDIEUDVIKLING INDHOLD / 03 BERLINGSKES ROLLE I MEDIEBILLEDET / 05 STÆRK JOURNALISTIK STÆRKT DEMOKRATI / 06 VI SÆTTER PRIS PÅ JOURNALISTIK OGSÅ PÅ NETTET / 08 FORREST I DEN DIGITALE MEDIEUDVIKLING / 13 NYHEDER DER IKKE

Læs mere

Betalte hverdagsaviser

Betalte hverdagsaviser Betalte hverdagsaviser 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2. halvår 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Landsdækkende B.T. 111.795 101.882 96.240 92.735 88.214 82.024

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013 Presse- og kommunikationskursus Aalborg, den 8. november 2013 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER

SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER Synergi og skarp segmentering kan løfte Return on Investment markant. Det viser en test, Spar Nord

Læs mere

Tænk fremad mod en succesrig fremtid.

Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Essential Business Builder Program you can Der er en enorm fremdrift i de digitale printløsninger. Både printleverandører og kunder har for alvor taget de nye teknologier

Læs mere

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv PLUS gruppen Annoncering med regionalt perspektiv Målrettet markedsføring med PLUSgruppen PLUSgruppen skaber værdi for din virksomhed via: Redaktionel værdi Attraktive målgrupper Det er PLUSgruppens mission,

Læs mere

Cykelsuperstien Albertslund

Cykelsuperstien Albertslund Kampagnerapport Cykelsuperstien Albertslund 28. marts 2012-29. maj 2012 Overblik: Medietyper og nøgletal Medietype Positive Negative Neutrale Webkilder 96 89 2 5 75.384 480.651 Lokale ugeaviser 29 23 1

Læs mere

Jyllands-Posten præsenterer..

Jyllands-Posten præsenterer.. præsenterer.. Tour holder læserne up-to-date med det vigtigste inden for bil, båd og camping. Et miks af nyheder, tests, råd og oplevelseshistorier er hovedingredienserne i Tour, ligesom fantastiske biler

Læs mere

East Export Network Øst Magasinet

East Export Network Øst Magasinet . East-X-Net Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5, 7000 Fredericia tlf.: 26-926554 mail: mail@east-x-net.dk web: www.east-x-net.dk East Export Network Øst Magasinet Udarbejdet af: East-X-Net Odinsgade

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Entreprenørskab

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen 21. juni 2019 Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen Danske Medier bifalder mange af initiativerne i Medieaftalen for 2019-23, som blev indgået 29. juni 2018. Det gælder især aftalen

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Medieinformation: NetPosten.dk er det tredje største medie i Danmark målt på andelen brugere med en personlig indkomst over kr. 600.000,-: ( 11.

Medieinformation: NetPosten.dk er det tredje største medie i Danmark målt på andelen brugere med en personlig indkomst over kr. 600.000,-: ( 11. Introduktion til NetPosten.dk NetPosten.dk er et førende dansk finansmedie og en oplagt samarbejdspartner, for enhver virksomhed der ønsker kontakt med brugere, der har mere end almindelig Interesse for

Læs mere

Tirsdag den 8. marts 2011

Tirsdag den 8. marts 2011 Tirsdag den 8. marts 2011 Yderligere info & spørgsmål? Vinderstrategi A/S Gammel Kongevej 1, 2. DK-1610 København V www.vinderstrategi.dk +45 7022 9031 vinderstrategi@vinderstrategi.dk www.facebook.com/vinderstrategi

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA W ORLDWIDE Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 Medieudvikling TV-branchen, TV2 Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Borsen.dk. Danmarks største online erhvervsredaktion

Borsen.dk. Danmarks største online erhvervsredaktion Borsen.dk På borsen.dk får beslutningstagerne den vigtigste viden om udviklingen i erhvervslivet og på de finansielle markeder. Dagen igennem bringes de seneste nyheder om markeder, virksomheder og erhvervslivets

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING Om medlemskabet EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse med speciale

Læs mere

Dine nyheder til de rette personer

Dine nyheder til de rette personer Dine nyheder til de rette personer En velskrevet nyhed kan have stor betydning din virksomhed. Derfor har vi på INSTALLATOR.dk skabt en platform som fører dit indhold sammen med dit rigtige mennesker.

Læs mere

Rapport om efteruddannelse i New York

Rapport om efteruddannelse i New York Rapport om efteruddannelse i New York Deltagere: Maj Munk, Kevin Walsh, Louise Brodthagen Jensen, Steffan Frandsen og Sune Paarup Odér (Berlingske Media: B.T., bt.dk og Sporten.dk) Formål Den overordnede

Læs mere

Medieanalyse af Danmark spiser sammen 1. januar maj 2019

Medieanalyse af Danmark spiser sammen 1. januar maj 2019 Medieanalyse af 1. januar - 10. maj 2019 2 Indhold og indledning Indledning Denne analyse baserer sig på omtale af kampagnen i perioden 01.01.2019 til og med 10.05.2019. Analysen tager udgangspunkt i alle

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening Trends 2013 En MEGAFON undersøgelse med Huset Markedsføring, Dagligvareleverandørerne (DLF), Dansk Annoncørforening (DAF), Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (DRRB) og Berlingske Tidende

Læs mere

MICHELSENkommunikation KOMMUNIKATIONSRÅDGIVNING I JOURNALISTIK I GRAFISK DESIGN

MICHELSENkommunikation KOMMUNIKATIONSRÅDGIVNING I JOURNALISTIK I GRAFISK DESIGN KOMMUNIKATIONSRÅDGIVNING I JOURNALISTIK I GRAFISK DESIGN Dansk Vandrelaug Kultorvet 7, 1. sal 1175 København K Ole Bertelsen Vejenbrød 2. november 2015 Kære Ole Hermed en revideret rapport over PR-arbejdet

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Tre medier 150.000 læsere dk-medier er en fællesbetegnelse for en gruppe af medier og fagportaler, som alle stiller skarpt på politik og offentlig forvaltning

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar.

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar. DRs kommunikationspolitik 1. En klar profil blandt medarbejdere og i omverdenen DR arbejder for seerne, lytterne og netbrugerne og skal ikke varetage særinteresser, men sikre de grundlæggende public service-hensyn

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Dato: 19. august 2015 Til: Afdelingerne og HB Skrevet af: Vibeke Lyngse, vl@dn.dk Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Nedenstående er en samlet oversigt over de næsten 150 indlæg, Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub er mennesker med overskud, der går op i deres børns engagement i klubben. De kommer

Læs mere

Jeg vil gerne være kendt!

Jeg vil gerne være kendt! Jeg vil gerne være kendt! Frem i rampelyset det gi r vækst Vækstdagen 2011 Kommunikationsrådgiver Michael Trinskjær 10. februar 2011 Kommunikationsrådgiver; direktør og medejer i Aspekta Trinskjær A/S

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Sammen kan vi inspirere verden.

Sammen kan vi inspirere verden. Sammen kan vi inspirere verden. Leander A/S er en international virksomhed, der er kendetegnet ved en række unikke produkter, en stærk designfilosofi, passionerede medarbejdere og et kæmpe potentiale.

Læs mere