Pia Lassen, Afdeling for Uddannelse og Studerende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pia Lassen, Afdeling for Uddannelse og Studerende"

Transkript

1 D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Semestermøde 3. sem. KA AFDELING FOR Møde afholdt: 17. december 2014 UDDANNELSE OG STUDERENDE Sted: Panum Instituttet, lokale Referent: Pia Lassen, Afdeling for Uddannelse og Studerende BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN B. Til stede: Holdrepræsentanter: Nynne Nielsen (hold 1), Emilie Ellegaard (hold 2), Kirstine Fisker-Bødker (hold 3), Jacob Høxbroe Michaelsen (hold 4), Martina Mei Krüger (hold 5), Heela Zahir (hold 6 har sendt kommentarer i mail), Ida Maria Bach Andersen (hold 7), Thomas Kizach (hold 8), Diar Badir (hold 9), Rikke Ellegård Emanuelsen (hold 10) Kursusansvarlige: Sven Kreiborg, Klaus Gotfredsen, Kim Ekstrand, Ulla Mandel, Birgit Kenrad, Jesper Reibel Afbud: Liselotte Sonnesen, Palle Holmstrup Kliniske undervisere: Hanne Gaard, Mandana Hosseini, Anne Havemose, Camilla Kragelund Semesteransvarlig: Klaus Gotfredsen Derudover deltog Carsten E. Thomsen (studieleder), Lisa Bøge Christensen (formand for følgegruppen for evaluering), Susanne Vigsø (studenterrepræsentant fra studienævnet) samt Pia Lassen (ansvarlig for gennemførsel af evaluering på odontologi-uddannelsen) DIR MOB pila@sund.ku.dk REF: PILA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 Opsummering af formålet med semestermøderne: Studieleder Carsten E. Thomsen bød velkommen til mødet og fortalte om formålet med møderne: at indhente information om den kliniske undervisning til brug for følgegruppens og i sidste ende studienævnets arbejde med at kvalitetssikre og udvikle undervisningen i tæt dialog med studerende og undervisere. Møderne vil fra næste semester erstatte den surveybaserede evaluering af den kliniske undervisning. Den teoretiske undervisning vilfortsat blive evalueret ved brug af surveys. SIDE 2 AF 1010 Der skrives et referat af mødet. dette sendes ud til gennemsyn hos mødets deltagere for at sikre at alting er blevet opfattet korrekt af referenten. Når referatet er godkendt, sendes det til følgegruppen for evaluering samt studienævnet med henblik på opfølgning af mere overordnet karakter. Det forventes dog at den kursusansvarlige i samarbejde med underviserne på kurset foretager en opfølgning på inputs fra de studerende. Denne sker løbende og skal ikke afvente beslutninger fra studienævnet. Referatet offentliggøres derudover i anonymiseret format. Børne- og ungdomstandpleje 2 Dette kursus består af følgende del-kurser: Pædodonti og klinisk genetik 2 (kliniske øvelser), Ortodonti 2 (kliniske øvelser) Pædodonti og klinisk genetik, kliniske øvelser 2 (kursusansvarlig: Sven Kreiborg) Holdrepræsentanterne beskrev at kurset generelt opleves som godt med kompetente kliniske undervisere, venligt personale og en generel god stemning. Især de kliniske cases mellem patientbehandlingerne blev fremhævet som gode. Det samme gør SAU midt på semesteret, da de studerende oplever at dette skærper opmærksomheden. Traume-case-timen blev fremhævet som specielt god og som en model til efterfølgelse. Det blev i denne forbindelse også fremhævet, at det var godt at den gav ensartet information til alle holdene. Et enkelt hold var til gengæld utilfredse med at Cariologi og MIH-cases -timen var blevet afholdt med kliniske undervisere i stedet for de almindelige lærere og havde i denne forbindelse oplevet, at undervisningen for dette hold ikke var så god som på de andre hold.

3 På et enkelt klinikhold fremkom der specifik kritik i forhold til specifikke navngivne kliniske undervisere. Denne kritik handler om en dårlig tone overfor de studerende. På dette hold havde de kliniske undervisere også en oplevelse af en dårlig kemi i forhold til de studerende. Hanne Gaard spurgte i denne forbindelse holdrepræsentanten om hvorfor de studerende ikke har fortalt den kursusansvarlige om dette. Holdrepræsentanten svarede, at de ikke gjorde dette af frygt for at miste kursusattesten. Hanne svarede hertil, at dette aldrig vil være tilfældet. SIDE 3 AF 1010 Et enkelt klinikhold havde en oplevelse af at de kliniske undervisere forventer at de studerende er selvkørende i et større omfang end hvad de kan magte. Forventningen om at være selvkørende blev dog opfattet positivt på andre klinikhold. De studerende havde oplevet et godt samspil mellem lærere og klinikassistenter på pædo. Der fremkom dog ønske om mere aktiv brug af studenterkortene omkring de forskellige typer af behandlinger, så patinterne fordeles bedre ift. hvilke studerende der mangler bestemte behandlingstyper. De studerende havde her oplevet en god model på KIR og ønskede denne udbredt også til pædo eller alternativt at der anvendes en turnusordning. Hanne Gaard svarede hertil, at stor rotation kan være problematisk ved børnepatienter, da disse ikke må pendle for meget rundt blandt forskellige studerende, men lovede at de kursusansvarlige vil overveje hvordan dette kan gøres på en mere hensigtsmæssig måde. Derudover fremkom der ønske om, at de kliniske lærere i højere grad tager emner op. Carsten E. Thomsen foreslog i denne forbindelse systematisk anvendelse af konferencer eller briefing. Dette forslag ville Hanne tage med til underviserne. Endelig blev det nævnt, at der er mange afbud fra patinter, og de studerende har i denne forbindelse et ønske om at der bliver sat andre til, men er også klar over at der allerede arbejdes på sagen. Hanne oplyste, at der er stor opmærksomhed på dette, men samtidig skal det også overvejes hvor mange ressourcer, der anvendes til håndtering af patientkontakten. Dette er ekstra tungt med børnepatienter, hvor deres forældre skal med. Der blev fra et enkelt holds side sagt, at de sætter stort pris på de konstruktive kommentarer, som de kliniske undervisere kommer med i forbindelse med evalueringerne.

4 Ortodonti, kliniske øvelser 2 (kursusansvarlig: Liselotte Sonnesen) Holdrepræsentanterne fortalte, at de studerende generelt har svært ved at forstå undervisningen på dette kursus, og at de tror at det er fordi undervisningen på klinikken er meget spredt ud i klinikken og der ikke er så grundig en teoretisk gennemgang. De fremkom med forslag om blok-kursus forud for de kliniske øvelser, således at de 2 forløb hænger bedre sammen. Der fremkom også ønske om at kurset bliver gjort mere klinisk orienteret, herunder bedre undervisning i behandlingsplanlægning samt teori og case, samt bedre introduktion til hvorfor gør vi som vi gør". Dette var der enighed om på tværs af holdene. SIDE 4 AF 1010 Et emne, der blev nævnt meget specifikt, er visitation. De studerende oplever at blive mødt af et krav om at være bedre til visitation, og at de ikke kan efterkomme dette. De hold, der synes at dette fungerer tilfredsstillende, roser enkelte undervisere i forhold til at tage denne på sig. Der blev i denne forbindelse efterlyst flere patient cases samt systematisk briefing og/eller konference, om muligt gerne minutter inden patienterne møder op. Derudover havde de studerende oplevet stor forskel de enkelte undervisere imellem. F.eks. gennemgår nogle kliniske undervisere tidligere eksamensopgaver etc. for at opnå en større grad af variation. Holdrepræsentanterne fremkom med forslag om at eksamen i dette fag placeres på 1. sem. KA, således at den er placeret inden klinikken afsluttes. Dette kunne f.eks. være i form af præklinisk test. Oral rehabilitering 3 (kursusansvarlig: Klaus Gotfredsen): Holdrepræsentanterne fortalte, at kurset i starten havde været rigeligt kaotisk, og at de kliniske havde gjort sig stor umage med at få gjort forløbet mindre kaotisk. Den kaotiske tilstand handlede især om tildeling af patienter. Dette var dog blevet oplevet forskelligt på tværs af holdene. Der havde været for mange studerende pr. patient. Dette havde besværliggjort journaloptag, at sætte implantat i etc. Nogle hold havde oplevet at det ikke var så problematisk på KIR, men at dette handlede om at den enkelte underviser var rigtig god til at håndtere situationen. De studerende havde oplevet mangel på koordination mellem kirurgi og protetik, hvilket havde skabt forvirring. Underviserne traf ingen beslutning de studerende måtte selv finde ud af hvad der var korrekt at gøre. Klaus Gotfredsen anførte i denne forbindelse, at den manglende koordination må-

5 ske handler om at oral kirurgi tidligere var med i samme kursus. Nu er de to kurser skilt ad, hvilket øger behovet for koordination og kommunikation. SIDE 5 AF 1010 Af mere specifikke kommentarer blev det nævnt, at de studerende havde oplevet at SAU-timen om at tage aftryk kom for sent i forhold til hvornår der var brug for den ift. patientbehandlingen. flere hold havde også oplevet, at kirurgen ikke havde anvendt det implantat, som de studerende havde brugt tid på at fremstille. Klaus lovede at følge op, også i forhold til de problemstillinger, der var specifikke for de enkelte hold. Endelig fremkom der ønske om mere strømlining ift. operationer. De studerende havde oplevet for stor divergens underviserne imellem. Især en enkelt underviser har egne holdninger, der er i modstrid med resten af undervisergruppens, hvilket forvirrede ganske meget. Kursus i klinisk fællesundervisning 1 Dette kursus består af følgende del-kurser: Klinisk fællesundervisning (øvelser og teori), Oral Diagnostik 1, Tand- Mund, og Kæbekirurgi i hospitalsregi Klinisk fællesundervisning øvelse og teori (kursusansvarlig: Kim Ekstand) Holdrepræsentanterne fortalte, at de studerende generelt er meget glade for især SAU-undervisningen på dette kursus, men at de også oplever en række problemstillinger af mere praktisk karakter. Især de store hold, alt for lang ventetid samt en oplevelse af at have stressede undervisere er med til at nogle studerende oplever undervisningen som forholdsvis kaotisk, hvilket i sidste ende resulterer i at de studerende føler sig utrygge. Problemstillingerne omkring at være for mange studerende på hvert klinikhold er beskrevet under generelle diskussioner ift. semesteret. Den fremkom ønske om at den teoretiske undervisning struktureres bedre med det formål at gøre den kliniske undervisning effektiv. F.eks. kan SAUtimerne med f.eks. Jens Gejlager placeres før klinisk undervisning i stedet for midt på semesteret. Der var på tværs af holdene en oplevelse af, at der mangler rehab-lærere. Dette problem forværres, når disse lærere også skal hjælpe til på andre kurser, samtidig med at KF-lærerne ikke må tage ansvar for behandlinger, der er udenfor eget speciale. Dette er især et problem i forhold til forløbet med OD-patienten. Der fremkom på mødet forslag om at der planlægges

6 med at være en rehab-lærer i reserve. Dette forslag blev taget godt imod af samtlige holdrepræsentanter. SIDE 6 AF 1010 Der var en generel oplevelse af, at de kliniske undervisere ikke følger de vejledninger, der anvendes på tandlægeskolen. Det var dog holdspecifikt hvorvidt dette blev oplevet som et problem. Enkelte hold fremhævede at de er meget glade for de kliniske undervisere og blot betragter forskelligheden som et frisk pust udefra. Andre hold fandt at dette var et problem. Et enkelt hold havde oplevet, at en klinisk underviser gik for meget op i journalskrivning. Denne opfattelse blev dog ikke delt af de andre hold. Et andet hold oplever til gengæld en alt for overfladisk gennemgang af journalerne og efterlyser, at de kliniske undervisere holder journalen op imod den undersøgelse, den studerende har foretaget af patienten. Der var også på dette kursus et problem omkring visitation af patienter. Det opleves som problematisk at der er usikkerhed om hvorvidt patienten er studenteregnet. Dette bør afklares allerede i visitationen. Der fremkom forslag om bedre udnyttelse af KF-lærerne, ved at der etableres et mere dynamisk booking-system. Kim nævnte i denne forbindelse, at det er et generelt problem at de kliniske lærere ikke kan afslutte forløbene. Der fremkom i denne forbindelse forslag om, at hvert hold har en afdelingstandlæge som administrerende KF-underviser, således at der sikres en mere jævn fordeling af skolens ressourcer. I dag er der hold, som har en afdelingstandlæge som KF-underviser to gange om ugen, mens andre hold har to nye KF-underviserer. Et andet forslag er, at de undervisere, der er tilknyttet KF, rekrutteres og fordeles med hensynstagen til at specialområderne kan fordeles jævnt mellem holdene. Endelig fremkom der ønske om at mapperne i Absalon samles, således at der kun er én mappe for KF med en undermappe for hver af de 4 fagområder. Dette findes f.eks. på PA., hvor dokumenterne flyttes med fra semester til semester. Der var tilfredshed for forløbet i teamtandpleje: ideen er god, og der er udvalgt gode cases. Enkelte hold oplevede dog at det var svært at praktisere tankegangen om tværfaglighed i hverdagen. Dette skyldes primært at de kliniske underviserer oftest er travlt beskæftiget med egne studerende, men også at der er KF-underviserer, som ikke er glade for at de studerende tager kontakt til andre undervisere.

7 Oral diagnostik 1 (kursusansvarlig: Ulla Mandel) Holdrepræsentanterne fortalte, at dette kursus af de studerende bliver opfattet som godt og særdeles brugbart og relevant. De var især begejstrede for at kunne se den praktiske relevans og pointerede, at det at have været på afdelingen havde givet et godt indtryk af hvad det vil sige at have patienter i privat praksis. Der fremkom forslag fra et enkelt holds side om at kurset placeres på 4.sem. KA. SIDE 7 AF 1010 Et enkelt hold havde en oplevelse af at enkelte lærere ikke taler pænt til patienterne. Der var ønske om større opmærksomhed omkring at patienter bliver skrevet op til de rigtige behandlingsmetoder samt får taget de fornødne røntgenbilleder, samt at de modtagere grundigere information om det videre forløb inden de sendes videre. Der var også ønske om bedre visitation at patienter med rette behandlingsbehov. På nuværende tidspunkt er nogle patienter for lette og andre for svære. Dette giver dårlig udnyttelse af tiden, fordi de studerende bruger tid på ikke egnede patienter. Ulla Mandel svarerede hertil, at det er underviserne, der skal visitere patienterne ikke de studerende. De studerende havde oplevet, at der ikke var en patient til alle, som det ellers er meningen. De oplevede dog samtidig at der var stole i overskud og rigelige med undervisere i dette fag. De foreslog derfor at afdelingen prøver at få fyldt op med patienter og beder de undervisere, der har få patienter, om at tage en ekstra stol og en ekstra patient. Et enkelt hold havde ved overskydende tid valgt at gå ned i hovedvisitten og hjælpe med at visitere. Tand, mund og kæbekirurgi i hospitalsregi (kursusansvarlig: Birgit Kenrad) Holdrepræsentanterne fortalte at de studerende havde udtrykt generel tilfredshed med den kirurgiske afdeling. Der bliver sikret en god fordeling af patienter. De havde også oplevet at have et godt ophold på RH. Der havde været en problemstilling om at forelæserne ikke havde været tilstrækkeligt informeret om at de skulle forelæse og dukkede derfor ikke op. Forelæsningerne må derudover gerne placeres tidligere på semesteret. Der blev efterlyst en bedre koordination mellem ambulation, operation og akutdelen. Ulla Mandel svarede til dette, at den manglefulde koordination handlede om sygdom. Et enkelt hold havde oplevet en dårlig stemning blandt underviserne, at de talte dårligt om hinanden, samt at der ikke var enighed om retningslinjerne,

8 hvilket virkede stressende. Dette var specifikt for et enkelt hold og var ikke de studerendes generelle indtryk. SIDE 8 AF 1010 Derudover havde et enkelt hold oplevet problem med koordinationen ift. fagene oral kirurgi og oral patologi og medicin 2. Ifølge Ulla ligger dette klart allerede fra september, så dette må bero på misforståelser eller egenbookning af patienter. Ulla pointerede i denne forbindelse, at OM har førsteprioritet. Derudover havde nogle af de studerende oplevet at være blevet sat til at operere på et tidspunkt, hvor de skulle have været på RH. Ifølge Ulla må dette have været en fejl. Kursus i oral kirurgi samt oral patologi og medicin 2 Dette kursus består af følgende del-kurser: Oral Kirurgi 2 og Oral Patologi og Medicin 2 Oral kirurgi 2 (kursusansvarlig: Palle Holmstrup) Holdrepræsentanterne fortalte, at kurset generelt opleves godt af de studerende, og især de prækliniske tests fungerer rigtig godt. De oplevede dog, at klinikassistenterne ikke er gode nok til at fordele patienterne, hvilket er et problem når der er afbud. Derudover blev der efterlyst større opgaver med flere emner, således at man som studerende oplever at opnå en bredere viden. Camilla Kraglund kommenterede hertil, at det er positivt at de studerende er glade for de prækliniske tests især fordi der er mange afbud. Hun oplever, at testene også fungerer godt ift. at skabe højere niveau i undervisningen, fordi de studerende er mere velforberedte og har gjort sig nogle tanker omkring diagnose og behandling.****. Et enkelt hold efterlyser mere konstruktiv kritik fra undervisernes side. De har ind imellem oplevet kritikken som nedladende og mener, at dette medvirker til at skabe et dårligt forhold mellem underviser og studerende. Oral patologi og medicin 2 (kursusansvarlig: Jesper Reibel) Holdrepræsentanterne videregav kommentarer fra de studerende om at de oplevede faget som meget spændende. Der fremkom ønske om tidligere placering af SAU-undervisningen. Der fremkom også ønske om at den teoretiske undervisning placeres på 10. semester, så der er mere af denne op imod eksamen. Hertil svarede Jesper Reibel og Camilla Kragelund, at dette vil være problematisk ift. patientbehandlingen og ikke er muligt logistisk set. Et alternativt forslag fra studenterside er, at SAU-timerne i oral patologi placeres på 4. sem. KA, eller at

9 SAU-undervisningen i dette fag tilrettelægges således at man har de basale emner på 3. sem. KA og de mere specialiserede emner på 4. sem. KA. SIDE 9 AF 1010 De studerende på enkelte hold havde oplevet problemer med skifte af underviseren undervejs. Der var dog stor ros til den nye underviser. Der var på holdene en generel oplevelse af, at patienterne sættes til for sent, og at lærerne derfor kommer for sent, hvilket giver dårlig udnyttelse af tiden. Camilla Kragelund svarede hertil, at undervisningen formelt set først starter klokken 9, og at når der er undervisere til stede allerede klokken halv 9, er det ren service fra underviserside. Dette var holdrepræsentanterne ikke klar over og efterlyste i denne forbindelse en mere klar udmelding om dette fra kursuansvarlig side omkring dette samt hvad det forventes at man laver i den halve time mens man venter på patienterne. Hertil svarede Birgit Kenrad, at det forventes at de studerende fjerner suturer, læser journaler og generelt sørger for at være godt forberedt. Generelt for semesteret: I forhold til næsten alle kurser blev det nævnt, at det er et stort problem at der er så mange studerende på semesteret, at man flere steder har måttet være 3 studerende pr. patient.. Dette er der ikke plads til i klinikken, og det skaber også stor forvirring blandt studerende og patienter i forhold til hvem der har ansvar for hvad. Der fremkom på mødet forskellige løsningsforslag fra de studerende: - Der kan planlægges, så der kun er 1 studerende for meget pr. hold, og at den, der er til overs kan have sin gang på SKT, hvor vedkommende kan have mulighed for at låne en stol. ****. Som det er nu, har man som til overs -studerende ingen stol, ingen patient og kan ikke snakke med læreren. - Der kan udarbejdes retningslinjer for hvad man som til overs - studerende må bruge sin tid på, og det gøres legalt at forlade klinikken. Tiden kan f.eks. bruges på journalskrinving, der kan laves øvelser i simulationsklinikken, der kan laves oplukninger og kroner i dentalmateriale-afd., en gruppe af studerende kan diskutere kliniske cases, man kan lave ekstra opgaver på stempelark. Der fremkom i denne forbindelse forslag om at der tilknyttes en klinisk lærer, der kan være med til at skabe et diskussionsforum. - Der kan laves rul, således at det enkelte klinikhold hver anden uge har henholdsvis patientbehandling og teoretisk gennemgang. - 2 søsterhold tages ud af klinikken således at de andre hold kan bruge alle stolene. De 2 søsterhold kan så have SAU-undervisning samlet. Dette vil give bedre mulighed for patientbehandling samt bedre

10 SAU-undervisning. Det kan dog være et problem ift. fordelingen af d-vip-timer og vil betyde en stigning af UAT er. Det vil også betyde, at underviserne skal forholde sig til hinandens studerende og deres patienter. SIDE 10 AF 1010 De kursusansvarlige, der deltog på semestermødet, ønsker mulighederne undersøgt nærmere, og Carsten E. Thomsen lovede at følge op. Derudover blev det nævnt af de studerende, at de oplever, at mange ting, der kan genbruges, bliver smidt ud. Der fremkom derfor forslag om introdag på klinikken om bedre anvendelse af materialer. Carsten E. Thomsen var enig i at dette er en generel problemstilling og efterlyste et velegnet tidspunkt til en sådan introduktion. Ifølge de studerende er dette på 4. semester BA. De studerende oplevede, at det er meget svært at få hjælp fra klinikassistenter på 3. bælte, og at der var behov for at hente hjælp fra andre afdelinger end den, de selv er tilknyttet. Dette blev også nævnt på sidste semestermøde, men er fortsat et stort problem. Camilla Kragelund har også oplevet dette som et problem på 1. bælte.

Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation

Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 26. MAJ 2015 Forum Evalueringsmøde i.f.t. klinisk undervisning

Læs mere

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9)

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9) D E P A R T M EN T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 6. JUNI 2014 Forum Semestermøde for 4. sem. KA AFDELING FOR Møde

Læs mere

Evalueringsmøde odontologi 3. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR

Evalueringsmøde odontologi 3. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Evalueringsmøde odontologi 3. sem. KA SEKTION FOR

Læs mere

Pia Lassen, Afd. For Uddannelse og Studerende

Pia Lassen, Afd. For Uddannelse og Studerende D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 6. JANUAR 2015 Forum Semestermøde for 5. semester BA AFDELING

Læs mere

Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR

Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Evalueringsmøde odontologi 1. sem. KA SEKTION FOR

Læs mere

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 28. MAJ 2015 Forum Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning

Læs mere

Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR

Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR. Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og Studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2015 Forum Evalueringsmøde odontologi 5. sem. BA SEKTION FOR

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 16. APRIL 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/2013 30. OKTOBER 2013 De bagvedliggende

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 19. MAJ 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 14. maj 2013 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 14. maj 2013 kl Sted: Karina Rømer. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 12. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 10. juni 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 10. juni 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. JUNI 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Antal tilbagemeldinger: 140 ud af 161 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester 15.09.17 til 21.09.17 Antal tilbagemeldinger: 150 ud af 165 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og studerende DIR

Pia Lassen, Afd. for Uddannelse og studerende DIR K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E Evalueringsmøde 1. sem. BA i farmaci efteråret 2015 M Ø D E R E F E R A T 25. FEBRUAR 2016 Forum

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet.

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet. Side 1/5 Mødedato: 8. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Jensa Ottosdottir, Uwe

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

Undervisning i Pædodonti på kandidatuddannelsen, Institut for Odontologi, Aarhus Universitet

Undervisning i Pædodonti på kandidatuddannelsen, Institut for Odontologi, Aarhus Universitet Undervisning i Pædodonti på kandidatuddannelsen, Institut for Odontologi, Aarhus Universitet Dette dokument indeholder en samlet beskrivelse af mål og evalueringsformer for undervisningen i faget Pædodonti

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af studienævnet M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. OKTOBER 2012 Forum Odontologisk

Læs mere

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T 20. SEPTEMBER 2017 Forum Studienævnsmøde, Odontologisk

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den 29.02.2012. Antal tilbagemeldinger: 37 ud af 40 mulige. 1: Har du på sygehuset fået den fornødne

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet

2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet 2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2015. Studieordningen

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Opsummering IT/kommunikation kursusevaluering foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studieår 2019/ studieordning for Kandidatuddannelsen i Odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet

Studieår 2019/ studieordning for Kandidatuddannelsen i Odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet 2019-studieordning for Kandidatuddannelsen i Odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2019. Studieordningen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 12. november 2014, kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 12. november 2014, kl Sted: Karina Rømer. Referent: DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT- GODKENDT 12. NOVEMBER 2014 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: 12. november 2014, kl. 16.35 Sted:

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 11. JANUAR 2017 Forum Odontologisk Studienævn DEPARTMENT

Læs mere

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl. 17-19 Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 1. Valg af ordstyrer og referent: Peter er ordstyrer, referent Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Godkendt

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 10.12. 2013 til 13.12. 2013. Antal tilbagemeldinger: 157 ud af 183 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 09. oktober 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen (medlem), Brian Møller Andersen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Odontologisk Studienævn. Forum. Møde 8. februar 2012 kl afholdt: Sted: Fakultetsservice lokale

Odontologisk Studienævn. Odontologisk Studienævn. Forum. Møde 8. februar 2012 kl afholdt: Sted: Fakultetsservice lokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 7. FEBRUAR 2012 Forum Odontologisk

Læs mere

Evalueringsrapport Psykologi, pædagogik og sundhedskommunikation Efterår 2012

Evalueringsrapport Psykologi, pædagogik og sundhedskommunikation Efterår 2012 Evalueringsrapport, Psykologi, pædagogik og sundhedskom., 3sem., E2012 Studiemålene i faget: Faget omfatter introduktion til almen psykologi, sundhedspsykologi, pædagogik og sundhedskommunikation. Formålet

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Møde i Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt Onsdag den 13. december :30-19:30. Sted Lokale 1.1.

Odontologisk Studienævn. Møde i Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt Onsdag den 13. december :30-19:30. Sted Lokale 1.1. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T 11. DECEMBER 2017 Forum Møde i Odontologisk Studienævn

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 216 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af 211-studieordningen

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på ortopædi for MedIS og medicinstuderende på 3. semester til i Hjørring. Underviser Dea Krogh

Evaluering af klinikophold med fokus på ortopædi for MedIS og medicinstuderende på 3. semester til i Hjørring. Underviser Dea Krogh Evaluering af klinikophold med fokus på ortopædi for MedIS og medicinstuderende på 3. semester 27.09.16 til 30.09.16 i Hjørring. Underviser Dea Krogh Antal tilbagemeldinger: 83 ud af 98 mulige 1: Oplevede

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Fordeling af evalueringsresultater

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 21. oktober Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 21. oktober Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 21. OKTOBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål?

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? jeg synes, at det var et rigtigt godt semester med engagerede undervisere og relevant materiale og diskussioner, og

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. januar 2013 kl. 14-16. Sted: 23.1.10. Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. januar 2013 kl. 14-16. Sted: 23.1.10. Karina Rømer. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 11. JANUAR 2013 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2011-2012 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 6. semester Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset?

Læs mere

6. Orientering om egenbetaling på tandlægeklinikken. Kim Ekstrand fremlægger

6. Orientering om egenbetaling på tandlægeklinikken. Kim Ekstrand fremlægger D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T D. 1 4. 0 5 2 0 13 10. APRIL 2013

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? 1 19.06.2018/Pia

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2013

Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2013 Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forretningsudvalgsmøder... 2 Opstartsdag... 2 Modul 7 Policy analyse: Velfærdsstat

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

LOGBOG for kandidatuddannelsen i medicins 4. semester Forårssemesteret 2014

LOGBOG for kandidatuddannelsen i medicins 4. semester Forårssemesteret 2014 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET 1 LOGBOG for kandidatuddannelsen i medicins 4. semester Forårssemesteret 2014 Navn: Telefon: Hospital/Sygehus/ center: Afdelinger: Perioder: 1.

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 05.12.16 til 08.12. 2016 Antal tilbagemeldinger: 216 ud af 226 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

Studienævnet tog orienteringen om behandlede sager siden sidste møde til efterretning. Der var ingen aktuelle sager til drøftelse.

Studienævnet tog orienteringen om behandlede sager siden sidste møde til efterretning. Der var ingen aktuelle sager til drøftelse. Side 1/5 Mødedato: 14. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Uwe Henriksen, Ulla Bæk Lindtoft, Wadeer

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke kurser på 6. semester

Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke kurser på 6. semester EvalOrgLedF-12 Navn: Organisation/ledelse kursus F2012 Dato: 2012-05-07 11:29:16 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering,

Læs mere

Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro

Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro VIA University College Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. 2014. Resumé SIH s årlige opsummering for 2014 af skriftlig

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 16.02 03.03.2017 Antal tilbagemeldinger: 194 ud af 199 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014.

Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014. Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014. Deltagere: Achim Schroll (AS), Christian F. Sommerlund (CFS), Rikke Berntsen (RB), Michaela Grodon Klitte (MGK), Hans Christian Petersen (HCP),

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem

Læs mere

Præsentation af undervisningen. Sektion for Kæbekirurgi & Oral Patologi SEP 2013

Præsentation af undervisningen. Sektion for Kæbekirurgi & Oral Patologi SEP 2013 Præsentation af undervisningen Sektion for Kæbekirurgi & Oral Patologi SEP 2013 Introduktion til KOP Dagens program: Kl. 11.00-12.15: Generelt om form & indhold Kl. 12.15-12.30: Pause Kl. 12.30-13.30:

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med?

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med? Udkast til referat af fokusgruppeinterview angående temaet det gode specialeforløb. Tirsdag d 24.03.09, Det biovidenskabelige fakultet. Deltagere: Interviewer/ordfører: Jakob Lundgren Willesen Medinterviewer/logbogsholder:

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester 16.03 21.03 2017 Antal tilbagemeldinger: ud af 101 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement.

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement. SPØRGESKEMA EVALUER.DK Du skal nu foretage en evaluering af det uddannelsessted, hvor du netop har afsluttet eller er ved at afslutte et uddannelseselement. Besvarelsen tager ca. 10-15 min. Vigtig tilbagemelding

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Forskningsdesign

Læs mere

Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi. kandidat, Veterinærmedicin. Blok 2

Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi. kandidat, Veterinærmedicin. Blok 2 Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi kandidat, Veterinærmedicin Blok 2 Besvarelsesprocent På hvilket hold deltog du? Generelle spørgsmål I hvor høj grad

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi. Kandidat Veterinærmedicin. Blok 1

Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi. Kandidat Veterinærmedicin. Blok 1 Evaluering af kursus i Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi Kandidat Veterinærmedicin Blok 1 Besvarelsesprocent På hvilket hold deltog du? Generelle spørgsmål I hvor høj grad

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: Organisation og ledelse

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2015 Indhold Indledning... 2 Modulevaluering udleveret på modulets sidste kursusgang... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Samlet status... 3

Læs mere

Notat Rekrutteringsevaluering 2016

Notat Rekrutteringsevaluering 2016 Notat Rekrutteringsevaluering 2016 Indledning Rekrutteringsevalueringen for optag sommer 2016 blev udsendt d. 18. november til 66 responder på BA1 og 60 respondenter på KA1. Evalueringen blev lukket d.

Læs mere

Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding

Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding Samlet rapport Studiemiljøevalueringen blev gennemført i efterårssemesteret 2015. BA-evalueringen har en svarprocent på 41% svarende til 90 studerende. Herudover

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere