En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle."

Transkript

1 Anatolien Tyrkiet.. maj 0 Dof Travel. Turledere: Silas Olofson og Jens Ballegaard I maj 0 tog deltagere og ledere i minibusser rundt i Anatolien. Men start i Ankara og slut i Kayseri blev der på dage set 0 arter, bl.a. Hvidhals, Kaspisk Kongehøne, Karmoisinfinke, Murløber, Citronvipstjert, Rødpandet Irisk, Masketornskade, Lammegrib, Østlig Kalanderlærke og Kaukasisk Jernspurv. En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle. Deltagere: Birgit Graversgaard, Kaj Jørgen Stolpe, Kaj Erik Nielsen, Leif Øgaard, Hanne Kapala, Erik Bjerrehave, Kim Oren Gradel, Dorrit Krabbe, Uffe Fester, Britt Pedersen, Jakob Hermann.

2 Indhold: Dagbog Fugleliste med koordinater Vores artsliste Dagbog:. maj. Flyet fra Kastrup til Istanbul var en time forsinket, hvilket medførte ombooking, som igen medførte øget ventetid i Istanbul. I stedet for ankomst Ankara kl.00 blev det til.0. Således ingen fugleobs denne dag. Silas ventede pænt på os han havde dog fået et praj om vor ankomsttid. Ud af Ankara mod Beypazari i nattemørket. På hotellet i Beypazari ventede de os med slags suppe til natmad lige hvad vi trængte til! Nu sengetid efter en lang rejsedag. 0. maj. Morgenmad kl på hotellet. Forinden var der enkelte, der allerede havde fundet Palmedue, som yngler i byen. Denne art så vi kun få gange siden. Vi gik en lille tur i denne fine by med masser at Mursejler over

3 hovedet og på lang afstand nogle trækkende Hvepsevåger. De små butikker i gaderne var ved at åbne, og vi blev budt på smagsprøver af tørrede blåbær! Herefter kørte vi op i en sidedal nord for byen. Over byen kredsede Ådselgrib, som i farten pinligt blev bestemt til Hvide Storke (af én af turlederne). I den smukke dal gjorde vi mange småstop med fine fugle hver gang: Bleg Gulbug, Østlig Mestersanger, Masketornskade, Munkegrib, Sort Stork på rede, Klippespætmejse, Markpiber. Ved sidste stop i passet fik vi Hvidhals, Lammegrib, Rødhovedet Tornskade og Høgesanger på listen. Lammegrib og Rødh. Tornskade sås kun denne ene gang på hele turen. Ruten tegnet med tynd blå streg. Efter en fremragende frokost i byen kørte vi til en søområde sydvest for Beypazari. Mange stop langs søen og de tilstødende mere eller mindre opdyrkede arealer. Søens fugle kunne ses på nogen afstand dette blev dog bedre senere på turen. Denne eftermiddag gav bl.a. Lille Tårnfalk, Rosenbrystet Tornskade, Sporevibe, Rustand, Hvidskægget Terne. Kejseørn på ret lang afstand, Ørnevåge, Kalanderlærke. Et sted hjalp vi barmhjertigt en stor skildpadde sikkert ind i grøftekanten. Vi fik rigtig mange arter på listen denne. dag med fuglene. Der nævnes her kun nogle af arterne, fx dem der blev set. gang eller som var fåtallige på hele turen. En samlet artsliste for hver lokalitet ses efter dagbogen ses sidst i rapporten. Vi kørte nu tilbage til Beypazari, hvor der i udkanten af byen er en koloni af Ådselgrib. Fuglene var ikke rigtig ankommet til klippen endnu, men vi så dog - stykker. En enkelt Sort Glente sås også her, denne art er fåtallig, vi så vist kun denne ene.

4 Næste hotel i Ankara, så afsted. Vejene i Tyrkiet er fremragende. Motorvej eller motortrafikvej de fleste steder. Lidt heftigt trafik i Ankara. Ankomst til stort flot hotel i byen. Herefter aftensmad på burgerbar i et stort indkøbscenter. Silas kender de listige steder og taler flydende tyrkisk! Dagens Fugl: Hvidhals. maj Afgang Ankara 0.. Dagen i dag kan vi kalde stor Sø-dag. Vi besøgte større og mindre søer syd for Ankara og nær Kulu. Første sø gav en række gode arter: Hvidhovedet And, Hvidøjet And, Rørdrum, Tophejre, Dværgterne, Drosselrørsanger, Gul Vipstjert Feldegg-racen, Biæder. Den næste sø var en ganske lille sø, men med et væld af fugle meget tæt på, hvor alle arter moseterner viste sig på fotohold. Endvidere vadefugle som Lille Præstekrave, Dværgryle, Temmincksryle og Brushane. Tamarisksanger, Lille Rørvagtel set fint, Dværghejre, Sorthovedet Måge, Igen Hvidhovedet And, Sorthalset Lappedykker og Sandterne. På vejen til søen en flot Ørnevåge og Korttået Lærke. Ved -tiden ankom vi til den store saltsø øst for Kulu. Her står der flere tusinde Flamingo. Det kunne synes svært at finde Lille Flamingo i dette virvar, men det var nu ret let, da den skilte sig ud på med sin mørkere

5 farve og stod på ret tæt hold. Desværre var dens ene ben dinglende, hvilket påvirkede Silas meget! En flot ung Hedehøg stjal billedet lidt, men ellers de mange vadefugle langs kanten, mest Dværgryler, men også Krumnæbbet Ryle, Alm. Ryle, Brushane, Sporevibe, alle arter Præstekrave. Også Ørkenpræstekrave kun set fra bil. Tyndnæbbet Måge og Hættemåge almindelige. I de lave salturter sås også Gul Vipstjert, Dværglærke og Rødstrubet Piber. Mon ikke vi godt kan kalde køreturen i dette område for off-road! Hotellet i Kulu var nok en smule primitiv, men OK. Flinke folk i restauranten Kebabistan ved siden af. Her indtog vi flere måltider. I en nærliggende park Oluf Palme parken(!) blev der set Syrisk Flagspætte, Spætmejse og Bleg Gulbug mm. I en by som Kulu kunne man opleve det gadeliv, som nok er ret typisk: masser af små butikker, kaffestuer m.v. Ingen store supermarkeder, der overtager al handel! Vi oplevede folk som meget venlige og gæstfrie. Også trafikkulturen, som vi ellers er friske til at kritisere, når det gælder Sydens lande, var god!

6 . maj Formiddagen brugte vi på en fin lavvandet sø nær Kozanli. Denne sø og de nærliggende områder besøgte vi både. og. maj. Én af de mange gode arter var Citronvipstjert hanner og hun. Endvidere Armensk Måge, Moseterner, Tamarisksanger, Sortbuget Sandhøne, alle hejrearter incl Sølvhejre, Rovterne, Kirkeugle i nærliggende landsby. Et lille picnicområde gav en flot Skovhornugle på fotohold, Hvidhalset Fluesnapper, Masketornskade og Nattergal. Af rovfugle kan nævnes Rørhøg, Dværgørn, Ørnevåge, Steppevåge, Lille Tårnfalk. I hele området ses Ellekrage, Hærfugl, Biæder, Kalanderlærke, Rosenbrystet Tornskade, Gul Vipstjert, Hætteværling, Gærdeværling mmm. En lille Skrigeørn blev set på lang afstand.

7 Hjem til frokost i Kebabistan. Herefter gensyn med flamingosaltsøen, hvor vi fandt en ny Lille Flamingo med hele ben. Odinshane og Sortklire kom på listen. Vi genfandt ikke Ørkenpræstekrave til bil. De små Siseler (kælenavn mus ) var overalt og lod sig af til fotografere. Aftensmad på Kebabistan. Her er vi gode kunder. Dagens Fugl: Citronvipstjert.. maj.

8 Fra morgenen gensyn med søområdet ved Kozanli. Igen mange gode arter. Man kan sagtens bruge en hel dag i dette område. Vi forlod Kulu-området og kørte sydøstover, forbi den kæmpestore saltsø Tuz Gölu mod Göreme, hvor et fantastisk landskab dukker op. Masser af kegleformede sandstensklipper med huler, hvor der for få år tilbage boede mange mennesker. I én af hulerne en kirke med fantastiske vægmalerier. Dele af området er udlagt som open-air museum med omkringliggende turistfælder. Men også her er der fugle: Klippespætmejse, Hortulan, Stenspurv, Hvidhals, og højt over os en Lille Skrigeørn og en Slangeørn. Overnatning på et velbeliggende hotel i byen Göreme. Aftensmad i byen, hvor man serverede glimrende koldt øl. Ved hovedretten skulle man med nænsom hånd slå en lerkrukke i stykker for at spise indholdet: en velsmagende gryderet, hertil ostegratinerede champignons. Fremragende mad med øl eller vin til! Dagens fugl: Skovhornugle. maj.

9 Igen en tur i et andet open-air museum i dette særprægede landskab. Alle fik her set Syrisk Flagspætte og en fotogen syngende Hvidhals. I et lille kaffetelt bød man på friskbagt brød med krydderurter, som smagte himmelsk. Nu afsted til et stort saltsøområde Yay Gölü nær Kayseri. Her ventede man med en god frokost til os, hvorefter vi med guide gik ca km i området, der er udlagt som beskyttet reservat. Det er et kæmpe område, og mange fugle blev dog også set på lang afstand, fx Rødvinget Braksvale. Men tæt på sås Citronvipstjert, Skadegøg (endelig), og Aftenfalk - stykker. Også Pungmejse samt Skovhornugle med store unger blev set her. En ufrivillig ventetid (et glemt kamera) blev belønnet med Rosenstære, der satte sig pænt i et træ. Afsted igen mod sidste overnatningssted: Safak Pension nær Camardi i Aladagar-bjergene. Inden ankomst til vort hotel en lille afstikke ind til en kløft i bjergene med chance for Murløber. Denne udeblev dog, men Rødpandet Irisk, den smukke race af Husrødstjert semirufus, Klippesvale og Stenspurv var til stede. Ankomst til hotellet, hvor Hassan fordelte os i værelserne. Virkeligt et familieforetagende, hvor familien

10 sidder og hygger sig i sofaen, men vi spiser. Hassan kommer ind og snakker han kan engelsk og har koldt øl! Der var koldt i disse egne og flere måtte skaffe sig tæpper som supplement til de noget tynde dyner. Dagens fugl: Skadegøg.. maj.

11 Mange havde set frem til denne dag og det blev vist også turens højdepunkt på flere måder. Vi stod op kl Hassan havde en kop kaffe og en lille bid til os, inden turen på traktor med vogn gik op i bjergene. En times kørsel i gr varme. Vi havde al kuffertens tøj på! Ad en skrumplet gedesti kom vi derop. Traktoren faldt til ro, og i det spæde morgengry hørte vi Kaspisk Kongehønes lyd i bjergene. Da det blev mere lyst, kunne vi se hønsene sidde på klipperne på nogen afstand, men set fint i scopet i den klare luft. Ind imellem hørtes andre fugle, bl.a. Snefinke og Alpejernspurv. Solen krøb op over et hak i tinderne og belyste først dalen mod vest, hvorefter lyset langsomt fandt os. Vi gik rundt i det flotte vejr og fandt Rødpandet Irisk, Karmoisinfinke, Chukarhøne, som også blev set på opturen), Stendrossel, Kaukasiske Jernspurv og Murløber stk på fotohold. Også Alpekrage og Alpeallike lod sig høre og se. På bjergsiderne spankulerede de Vilde Geder rundt. Hassan havde medbragt kogende vand og lavede kaffe til os. Mens vi stod der med kaffen, kom en gammel Kongeørn strygende ned fra højderne, ret tæt forbi os og kredsede videre ud over kammen. Hele dette sceneri er for mig blandt de bedste naturoplevelser nogensinde. Det skal også nævnes, at der var en fantastisk flora her og ingen fjeldhytter eller stolelifter til at forstyrre billedet. På nedturen, der foregik i strålende sol, var der modkørende trafik. På kanten af afgrunden holdt den anden traktorfører og fik sig en snak med Hassan, som lidt senere fandt en Hvidrygget Stenpikker til os. Det blev også til et par Kongeørne mere, inden vi nåede ned til brunch. Om eftermiddagen fandt Silas et par fine kløfter og bjergdale til os. Hvidrygget Stenpikker langs ruten, et sted med Østlig Kalandelærke og den smukke dal med Krüpers Spætmejse var med til at gøre denne sidste rigtige fugledag til en uforglemmelig oplevelse. Dagens Fugl: Murløber

12

13 . maj. Pakke biler og afsked med Hassan. En tåget morgen tænk, hvis det havde været sådan dagen før! På vejen mod Kayseri Lufthavn besøgte vi en af dalene, som vi tidligere havde besøgt. Nu var tågen lettet, fordi Silas afspillede Carl Nielsen på mobilen. På den stenede hede/slette ved foden af bjergene var der mange småfugle, bl.a. Blådrossel på fotohold, Bjerglærke (sidste art til listen), som her mangler det gule i hovedet, Hvidrygget, Isabella-, Middelhavs- og alm. Stenpikker, Snefinke, Rødpandet Irisk, Karmoisinfinke, Alpekrage og talrige Stenspurve. I solen sad et par Klippeagamer og lod sig stege. På vejen mod lufthavnen sås de sidste ting: en Aftenfalk og -0 overflyvende Rosenstære. Bilen blev afleveret uden bemærkninger. Disse havde klaret det fint i det af og til noget hårde terræn. Afsked med Silas, som ville tage bussen til Ankara. Vi andre tog flyveren til Istanbul, hvor der var tid til en stor øl. Næsten planmæssig ankomst til Kastrup. Tak til alle deltagere for hyggeligt samvær. Alle bidrog flittigt med at finde fuglene. Tak til de deltagere, som bidrog med plantenavne, pattedyr, krybdyr mm. Mange kompetencer var til stede på denne tur. Tak til Jakob for fuglelisten. Denne liste en blevet til på grundlag af en app, som Jakob selv har udviklet. Han indtaster fuglens navn og antal på mobilen, programmet sørger selv for koordinaterne. Til sidst tak til Silas, som flittigt informerede om tyrkiske forhold, maden, skikke, og ikke mindst fuglene og de smukke landskaber, vi besøgte. Mere info om tyrkisk fugleliv på Silas hjemmeside: Jens Ballegaard

14 Fugleliste med koordinater: Dansk navn Antal Bredegrad Længdegrad Gråkrage 0,, Allike 0 0,, Husskade 0 0,0, Mursejler 0,, Gråspurv 0,, Hvepsevåge 0,,0 Musvit 0,, Palmedue 0,,0 Hvid Stork 0,, Gråkrage 0,, Sydlig Nattergal 0,,0 Alpesejler 0,,0 Østlig 0,0,0 Middelhavsstenpikker Klippespætmejse 0,,0 Skovskade 0,,0 Hærfugl 0 0,,0 Munk 0 0,,0 Ådselgrib 0,,0 Rustand 0,,0 Klippesvale 0,,0 Ravn 0,,00 Hvepsevåge 0,,0 Bleg Gulbug 0,,0 Stenspurv 0,, Østlig 0,, Middelhavsstenpikker Tårnfalk 0,, Stillits 0,, Sortstrubet Bynkefugl 0,0,00 Hærfugl 0 0,00,00 Mestersanger 0,00,00 Masketornskade 0,0,00 Bjergløvsanger 0,0,00 Gærdeværling 0,00,00 Solsort 0 0,00,00 Turteldue 0 0,0,00 Sorthovedet Sanger 0,0,00 Tornirisk 0 0,0,00 Stillits 0,0,00 Masketornskade 0,0,00 Hætteværling 0,00,0000 Rødrygget Tornskade Pirol 0,0 0,0 Rødrygget Svale 0,0 Hvid Vipstjert 0,0 Vandstær 0, Gærdeværling 0, Blåmejse 0, Gærdesmutte 0 0, Sørgemejse 0 0, Gransanger 0,0 Munkegrib 0, Solsort 0 0, Dværgørn 0 0, Ravn 0, Pirol 0, Pirol 0, Sydlig Nattergal 0, Stær 0,0 Markpiber 0,0 Hvidhals 0,0 Sortstrubet Bynkefugl 0,0 Lammegrib 0,0 Rødhovedet 0,0 Tornskade Rødrygget Svale 0,0 Stenpikker 0 0,0 Markpiber 0 0,0 Hortulan 0,0 Gøg 0,0 Steppevåge 0,0 Ørnevåge 0,00 Munkegrib 0,0 Tornsanger 0,0 Hvidhals 0,00 Høgesanger 0,00 Munkegrib 0,0 Høgesanger 0,0 Munkegrib 0,0 Hortulan 0,0 Husskade 0 0, Toplærke 0,0 Sort Stork 0,0,00,00,,,,,,,,,0,0,,,,,0,,,,,0,0,,,,,,,,,,,,,,0,0,,0,0

15 Ellekrage Fiskehejre 0,0 0,00 Hvid Stork 0,0 Nathejre 0,0 Spansk Spurv 0,0 Sort Stork 0,0 Cettisanger 0,0 Ådselgrib 0,0 Hvid Stork 0,00 Rosenbrystet 0,0 Tornskade Skestork 0,0 Purpurhejre 0,0 Silkehejre 0,0 Hvidskægget Terne 0,0 Sort Ibis 0,0 Fjordterne 0,0 Blishøne 0,0 Toppet Lappedykker 0,0 Skarv 0 0,0 Brushane 0,0 Stylteløber 0,0 Isabellastenpikker 0,0 Digesvale 0,00 Gravand 0 0,0 Rustand 0 0,0 Rørhøg 0,0 Lille Lappedykker 0,0 Sort Stork 0,0 Biæder 0,0 Nathejre 0,0 Rødrygget Tornskade 0,0 Vibe 0 0,0 Sporevibe 0,0 Landsvale 0,0 Gråand 0,0 Drosselrørsanger 0,0 Isabellastenpikker 0,0 Toplærke 0,0 Sort Glente 0,0 Bomlærke 0 0,0 Tårnfalk 0,0 Taffeland 0 0,0 Toppet Lappedykker 0 0,0 Grønbenet Rørhøne 0 0,00,0,0,0,0,,,,,,0,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0,0,,,,,,,,0 Kejserørn Rødrygget Tornskade 0,000 0,0 Spansk Spurv 0,0 Hærfugl 0,00 Rustand 0,00 Gravand 0,00 Ellekrage 0,00 Sort Glente 0, Ådselgrib 0, Hedehøg 0, Ravn 0 0, Ådselgrib 0 0,0 Palmedue 0,00 Silkehejre 0,00 Steppevåge 0,0 Rørhøg,0 Cettisanger, Rødrygget Tornskade, Husskade, Rørsanger, Rørhøg, Sanglærke, Landsvale, Rørsanger, Rørspurv, Rørsanger, Rørspurv, Gråand, Purpurhejre, Mursejler, Digesvale, Drosselrørsanger, Blishøne, Tophejre, Lille Lappedykker, Toppet Lappedykker, Tophejre, Purpurhejre,0 Drosselrørsanger,0 Rørsanger,0 Rørdrum, Skægmejse, Dværgterne, Hvidskægget Terne,,00,,0,00,00,00,00,00,0,,,,,0,,,,,,,,,0,0,0,0,0,0,,,0,,,,,,,,,,,,,

16 Hvidøjet And,, Rødhovedet And,, Drosselrørsanger,, Skægmejse,, Tophejre,, Taffeland,, Landsvale,, Mursejler,, Hærfugl,,0 Drosselrørsanger,00, Toppet Lappedykker,00, Blishøne,00, Purpurhejre,0, Bomlærke,, Lille Lappedykker,0, Tophejre,,0 Purpurhejre,,0 Hvid Stork,, Stær 0,, Lille Tårnfalk,, Biæder,0,0 Hærfugl,0,0 Gul Vipstjert,0,0 Bynkefugl,, Lille Tårnfalk,, Lille Tårnfalk,, Hætteværling,,0 Bomlærke,, Gul Vipstjert,0,0 Toplærke 0,0, Tinksmed,0, Brushane,0, Kalanderlærke,0,0 Silkehejre,0, Vibe,0, Rustand,0, Tyrkerdue,, Hvid Stork,, Toplærke,0, Isabellastenpikker,, Rødrygget Tornskade,0, Hætteværling,, Skovspurv 0,0, Isabellastenpikker,0, Sandterne Ørnevåge,0, Kalanderlærke 0, Sandterne 0, Grågås 0 0, Hvidhovedet, Skarveand Stor Flamingo 0, Hvidskægget Terne, Sortterne, Sorthalset, Lappedykker Hvidhovedet 0, Skarveand Hvidvinget Terne 0, Rustand 0, Skægmejse, Tamarisksanger, Rødhovedet And, Sorthovedet Måge, Dværghejre, Lille Rørvagtel, Blishøne, Hvidskægget Terne, Dværgryle, Sorthalset, Lappedykker Dværghejre, Gul Vipstjert, Mudderklire, Lille Præstekrave, Purpurhejre, Tinksmed, Temmincksryle, Grå Fluesnapper, Korttået Lærke, Hærfugl, Råge,00 Gråspurv, Husskade,0 Hærfugl,0 Rødrygget Tornskade,0 Tyrkerdue,0 Vibe,0 Gul Vipstjert,0 Dværglærke,0 Hedehøg,0 Sandterne,0,,,,,00,00,0,,,,,,00,00,0,0,0,00,,,,,,,,,,,,,,0,0,00,0,000,000,0,0,0,0,,,

17 Rødvinget Braksvale,0, Stor Flamingo,0,0 Dværgryle,0, Rosenbrystet,00,0 Tornskade Løvsanger,00,0 Grå Fluesnapper 0,0, Stylteløber,0, Brushane,0, Klyde,0, Isabellastenpikker,0, Sandterne,0, Rødrygget Tornskade,0, Landsvale,0, Brushane,0,0 Dværgryle,0,0 Gul Vipstjert,0,0 Hvidbrystet,0,0 Præstekrave Lille Flamingo,0,0 Tyndnæbbet Måge,00, Hvidbrystet 0,0, Præstekrave Sporevibe,00, Stor Flamingo 0,00, Dværglærke 0,0,0 Kalanderlærke,0, Krumnæbbet Ryle,0, Stylteløber,0, Dværgryle,0, Brushane,0, Hedehøg,0, Stor Flamingo,0, Stor Præstekrave,0, Tyndnæbbet Måge,0, Lille Flamingo,0,00 Gravand,0,0 Krumnæbbet Ryle,0, Gravand,0,0 Klyde,0,0 Almindelig Ryle,0, Krumnæbbet Ryle,0, Hvidbrystet,0,0 Præstekrave Stor Præstekrave,0,0 Rødstrubet Piber,0,0 Tophejre,00,0 Kalanderlærke,00,0 Tyndnæbbet Måge Fiskehejre,00,0 Dobbeltbekkasin,0 Tophejre,0 Toplærke,0 Digesvale,0 Kalanderlærke,0 Stær,0 Allike,0 Lille Tårnfalk,0 Allike,0 Ørnevåge 0,0 Råge 0,0 Tyrkerdue 0,0 Kalanderlærke,0 Rødrygget Tornskade,0 Dværglærke,0 Ørnevåge,0 Purpurhejre,0 Hvidskægget Terne,00 Sort Ibis,00 Silkehejre,00 Citronvipstjert,00 Tinksmed,00 Vibe,00 Hvidskægget Terne,00 Sort Ibis,00 Brushane 0,000 Rødstrubet Piber 0,00 Digesvale,000 Gråand,00 Gul Vipstjert,00 Skestork,00 Ørnevåge,00 Landsvale 0,00 Lille Tårnfalk,0 Tinksmed,0 Citronvipstjert,0 Knarand,0 Gul Vipstjert 0,0 Armensk Måge,0 Knarand,0 Dværgterne,0 Toppet Lappedykker,0,,,,,,,00,0,00,0,,,,,,,,,,,,,,,0,,,,,,0,0,,0,,,0,,,,,0,,

18 Rørspurv Blishøne,0,0 Gråand,0 Dværgryle,0 Lille Lappedykker,0 Mursejler,0 Armensk Måge,0 Atlingand,00 Grågås 0,00 Hvidvinget Terne 0,000 Purpurhejre,000 Knarand,0000 Brushane,0 Krumnæbbet Ryle,0 Lille Præstekrave,0 Drosselrørsanger,0 Rødrygget Tornskade 0,0 Tyrkerdue 0,0 Nathejre 0,0 Gråspurv,0 Skovhornugle,0 Nathejre,00 Gøg,0 Allike,0 Rørsanger,00 Purpurhejre 0,00 Toppet Lappedykker 0,00 Skægmejse,000 Fjordterne,0000 Drosselrørsanger 0,000 Lille Tårnfalk,00 Lille Rørvagtel,00 Rørspurv,000 Fiskehejre,000 Svaleklire,000 Sortterne,00 Drosselrørsanger,00 Hvidskægget Terne,00 Dværgørn,000 Dværgryle,000 Sandterne,00 Tinksmed,00 Lille Præstekrave,0 Brushane,0,,,0,,,,,,,0,0,,,0,0,00,0,00,00,00,0,0,,,0,0,,,,,0,,,,,,,00,,,,0,0,0 Temmincksryle Rødhovedet And,0,0 Savisanger,00 Cettisanger,00 Hærfugl,00 Klyde,00 Dværgterne,00 Sivsanger,00 Hvidvinget Terne,00 Gul Vipstjert,00 Stylteløber,00 Stor Kobbersneppe,00 Skeand 0,000 Atlingand 0,00 Kirkeugle 0,0 Kirkeugle,0 Lille Tårnfalk,0 Stenpikker,0 Kirkeugle,0 Purpurhejre,0 Kohejre,0 Hærfugl,0 Ellekrage,0 Hærfugl,0 Ørnevåge,0 Stillits 0,0 Gråspurv 0,0 Rødrygget Tornskade 0,0 Toplærke 0,0 Hætteværling 0,0 Rødrygget Tornskade,0 Husskade,00 Gul Vipstjert,00 Hættemåge,0 Sort Stork,0 Hærfugl,0 Vibe,0 Sandterne,0 Kalanderlærke,0 Ørnevåge,0 Rustand,00 Isabellastenpikker,00 Dværglærke,0 Kalanderlærke,00,,,0,0,00,,0,,,0,,,,,,,,0,,0,0,,,,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,,,,,,,,,00,

19 Stylteløber,00, Gravand,0, Sorthovedet Måge,0, Tyndnæbbet Måge 0,0, Stor Flamingo,0, Atlingand,0, Rødben,0, Odinshane,0, Kalanderlærke,0, Brushane,0, Sporevibe,00, Sporevibe,0,0 Hvidbrystet,0,0 Præstekrave Stor Præstekrave,0,0 Brushane,0,0 Dværgryle,0,0 Stor Præstekrave,0, Dværgryle,0, Dværglærke,0, Krumnæbbet Ryle,0,0 Almindelig Ryle,0,0 Tyndnæbbet Måge 0,0,0 Lille Flamingo,0,0 Hættemåge,0, Stor Kobbersneppe,0,0 Isabellastenpikker,0, Markpiber,0,0 Klyde,0, Toplærke,0, Hætteværling,0,0 Dværgterne,0,0 Rødvinget Braksvale,0, Dværgryle,00,0 Grå Fluesnapper,0,0 Rødrygget Tornskade,0,0 Gråspurv,00,0 Husskade,0,00 Toplærke,0,0 Hærfugl,0,000 Stillits 0,0,0 Mursejler,0,0 Husskade,00,00 Tyrkerdue 0,00,00 Musvit,00,000 Bleg Gulbug Pirol,0,0 Rødrygget Tornskade,0 Kohejre,00 Lille Tårnfalk,0 Hærfugl,00 Silkehejre,0 Sort Ibis 0,0 Gul Vipstjert 0,0 Digesvale,0 Isabellastenpikker,0 Purpurhejre,00 Hærfugl,0 Kirkeugle 0,0 Rovterne 0,00 Stylteløber,00 Sort Stork,00 Klyde,00 Stor Kobbersneppe 0,00 Hvid Vipstjert,00 Fiskehejre,000 Armensk Måge,000 Grågås,000 Dværgryle,00 Brushane 0,00 Skestork,00 Mursejler,00 Tinksmed,0 Rørhøg 0,0 Brushane,0 Rødhovedet And,0 Stor Præstekrave 0,0 Dværgryle,0 Lille Lappedykker,0 Hvidvinget Terne,0 Rørhøg,0 Hvidskægget Terne,0 Armensk Måge,0 Drosselrørsanger,00 Blishøne,00 Hvidvinget Terne,00 Grønbenet Rørhøne,00 Toppet Lappedykker,00 Dværglærke,00,0,00,,,,,0,0,,,,,,,,,,,,,0,0,0,,,,,,,,00,,,,,,,,,0,,0,,

20 Drosselrørsanger Rødrygget Tornskade,00,00 Nattergal,00 Cettisanger,00 Nathejre,00 Hærfugl,000 Purpurhejre,00 Hvidhalset,00 Fluesnapper Rødstjert,00 Masketornskade,00 Gøg,00 Skovhornugle,000 Gøg,000 Grå Fluesnapper,0 Purpurhejre,00 Brushane 0,00 Lille Tårnfalk 0,0 Hvid Vipstjert,00 Hærfugl 0,000 Sølvhejre 0,00 Rødhovedet And,00 Armensk Måge,0 Bomlærke,00 Skestork,00 Hvidvinget Terne,00 Bomlærke,00 Vibe,00 Kalanderlærke,0 Stær,0 Ellekrage,00 Rosenbrystet,0 Tornskade Ellekrage,0 Lille Tårnfalk,0 Solsort 0,0 Ørnevåge, Hvid Stork,0 Råge, Rødrygget Tornskade, Kalanderlærke, Gråkrage, Husrødstjert,0 Gråspurv,00 Tornirisk, Lille Skrigeørn,,,,,00,0,,,,,,00,00,00,0,0,0,,,,0,0,0,0,0,0,00,00,0,,,0,00,00,,,0,0,,,0,,,, Blåmejse Sydlig Nattergal,, Klippespætmejse, Stenspurv, Husrødstjert, Klippespætmejse,0 Tornirisk,0 Alpesejler, Stær, Husskade, Ørnevåge, Ellekrage,0 Isabellastenpikker,0 Rosenbrystet,0 Tornskade Stær,0 Tornsanger,0 Ådselgrib, Hvepsevåge, Syrisk Flagspætte, Stenspurv 0, Syrisk Flagspætte 0, Gråspurv 0,0 Skovspurv,0 Gærdesanger, Løvsanger, Klippespætmejse, Gærdesanger, Klippeværling,0 Ådselgrib, Slangeørn,0 Klippespætmejse, Gærdesanger, Husrødstjert, Stenspurv, Husskade, Blåmejse, Sydlig Nattergal, Rødstjert, Grå Fluesnapper, Ravn 0, Stillits, Husrødstjert 0, Bysvale, Alpesejler,,0,0,,,,,,0,,0,,,0,0,,0,,,,,,,,,,0,0,0,0,,,0,0,,,,,,,,,,0,0

21 Solsort,,0 Bleg Gulbug,, Mursejler,, Bleg Gulbug,,0 Musvit,, Klippesvale,, Hvidhals,0, Tornsanger,,0 Hortulan 0,, Tornsanger,,0 Østlig,,0 Middelhavsstenpikker Ørnevåge,, Hærfugl,, Toplærke,,0 Kalanderlærke,,00 Ørnevåge,0,00 Ørnevåge 0,,0 Lille Tårnfalk,0, Tophejre,0, Hvid Stork,,00 Landsvale,,0 Grå Fluesnapper,, Hærfugl,, Skovhornugle,0, Pungmejse,0, Hvid Stork,, Biæder,, Purpurhejre,0, Silkehejre,, Tophejre,, Hvidskægget Terne,, Blishøne,, Rødhovedet And,, Drosselrørsanger,,0 Rørhøg,, Tinksmed,,00 Gråand,,00 Stylteløber 0,,00 Rosenbrystet 0,,0 Tornskade Sort Ibis,,0 Hættemåge,0,0 Tinksmed,,0 Rødhovedet And 0,0,0 Hvid Vipstjert,0,0 Skadegøg,,0 Digesvale,,0 Gul Vipstjert,, Citronvipstjert,,00 Kalanderlærke 0,0, Vibe 0,, Rødrygget Tornskade,0, Ørnevåge 0,0, Sølvhejre 0,,0 Aftenfalk,,0 Sortterne,, Dværglærke,, Citronvipstjert,,0 Tyndnæbbet Måge,,0 Sporevibe,,0 Hvidbrystet,,0 Præstekrave Aftenfalk,,0 Atlingand,,0 Dværgterne,,0 Aftenfalk,,0 Rødvinget Braksvale,,0 Hvidvinget Terne,0,0 Tinksmed,0,0 Pungmejse,,00 Brushane,,00 Masketornskade,,00 Pungmejse,,00 Hærfugl,, Rosenstær,, Turteldue,0, Ørnevåge,0,0 Gråkrage,0,0 Ørnevåge,00,0 Tårnfalk,0,00 Rødpandet Irisk 0,,0 Ørnevåge,,0 Klippesvale,0,0 Husrødstjert,0,0 Stenspurv,,00 Chukarhøne,,0 Gøg,,0 Stenpikker,0, Kaspisk Kongehøne,0, Alpeallike,0,

22 Chukarhøne Snefinke, 0, Kaukasisk Jernspurv, Karmoisinfinke, Snefinke, Stendrossel,0 Snefinke,0 Kaukasisk Jernspurv,0 Stendrossel,00 Alpejernspurv, Alpejernspurv,0 Snefinke,0 Husrødstjert,0 Kaspisk Kongehøne,0 Klippesvale,0 Alpeallike,0 Bysvale,0 Murløber,0 Murløber,0 Karmoisinfinke,0 Kongeørn,0 Rødpandet Irisk,0 Ravn, Kongeørn, Østlig, Middelhavsstenpikker Stenpikker, Hvidrygget Stenpikker,0 Alpekrage,0 Hvidrygget Stenpikker,0 Kongeørn, Isabellastenpikker, Tornsanger, Grønirisk, Lille Tårnfalk 0, Mursejler, Ørnevåge,0 Sydlig Nattergal, Isabellastenpikker 0,0 Rødrygget Tornskade,0 Korttået Lærke 0, Tornirisk, Stenspurv, Østlig Kalanderlærke, Hedelærke, 0,0,,,,,0,,,,,,0,0,,,,,,0,0,,0,0,,0,0,0,0,0,0,0,0,0,00,0,00,00,00,00,0,0,00,000,00 Hvid Vipstjert Markpiber,, Isabellastenpikker 0,00 Gråkrage,0 Stenpikker,0 Klippespætmejse,0 Chukarhøne,0 Rødrygget Tornskade, Rødrygget Tornskade,0 Klippeværling, Chukarhøne, Gærdesanger, Klippeværling,0 Musvit, Hvid Vipstjert, Husrødstjert, Klippesvale, Rødpandet Irisk, Alpeallike, Blådrossel, Grønspætte,0 Sortmejse, Gærdesanger, Alpekrage, Gøg, Krüpers Spætmejse, Skovskade, Krüpers Spætmejse, Klippespætmejse,0 Klippeværling, Husskade, Gråkrage, Gråspurv, Husskade,0 Toplærke, Skovspurv 0, Gråspurv,0 Stær,0 Klippeværling, Hvidrygget Stenpikker, Isabellastenpikker, Bjerglærke,0 Dværglærke, Dværglærke,,0,00,0,00,0,0,0,0,00,0,0,0,0,0,0,00,0,0,0,0,0,0,00,00,0,00,00,00,00,00,0,0,00,0,00,000,0,0,00,00,00,0,0,0

23 Stenspurv,,00 Bomlærke,,00 Stenspurv,,00 Rødrygget Tornskade,,0 Husskade 0,,0 Blådrossel,0,0 Musvit,0,0 Rødrygget Tornskade,,0 Klippeværling,0,000 Hortulan,0,00 Stenpikker,,0 Rødrygget Tornskade,, Stenspurv,, Stenspurv,0, Digesvale 0,, Mursejler,, Hærfugl,, Alpekrage,, Klippesvale,, Klippespætmejse,, Blådrossel,, Gærdesanger,0, Alpejernspurv,,0 Rødpandet Irisk,,0 Snefinke,,0 Karmoisinfinke Blådrossel,, Stenspurv, Karmoisinfinke, Stenpikker, Sortstrubet Bynkefugl,0 Gråkrage, Rødrygget Tornskade, Tornirisk, Blådrossel, Tårnfalk,0 Musvit,0 Klippeværling,0 Alpekrage, Hvid Vipstjert, Aftenfalk,000 Mursejler 0,0 Kalanderlærke,0 Kalanderlærke, Tyrkerdue, Rødrygget Tornskade, Landsvale, Ørnevåge, Rosenstær 0, Hvid Stork,,0,0,,,0,0,0,0,0,00,0,0,00,0,0,0,,,,00,0,00,0,0,00

24 Vores artsliste: Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Lille Lappedykker Little Grebe Tachybaptus ruficollis Toppet Lappedykker Great Crested Grebe Podiceps cristatus Sorthalset Lappedykker Black-necked Grebe Podiceps nigricollis Skarv Cormorant Phalacrocorax carbo Rørdrum Bittern Botaurus stellaris 0 Dværghejre Little Bittern Ixobrychus minutus Nathejre Night Heron Nycticorax nycticorax Tophejre Squacco Heron Ardeola ralloides Kohejre Cattle Egret Bubulcus ibis Silkehejre Little Egret Egretta garzetta Sølvhejre Great White Egret Egretta alba Fiskehejre Grey Heron Ardea cinerea Purpurhejre Purple Heron Ardea purpurea Sort Stork Black Stork Ciconia nigra 0 Hvid Stork White Stork Ciconia ciconia Sort Ibis Glossy Ibis Plegadis falcinellus Skestork Spoonbill Platalea leucorodia Stor Flamingo Greater Flamingo Phoenicopterus ruber Lille Flamingo Lesser Flamingo Phoenicopterus minor Grågås Greylag Goose Anser anser Rustand Ruddy Shelduck Tadorna ferruginea Gravand Shelduck Tadorna tadorna 0 Knarand Gadwall Anas strepera Gråand Mallard Anas platyrhynchos Atlingand Garganey Anas querquedula Skeand Shoveler Anas clypeata

25 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Rødhovedet And Red-crested Pochard Netta rufina Taffeland Pochard Aythya ferina Hvidøjet And Ferruginous Duck Aythya nyroca 0 Hvidhovedet And White-headed Duck Oxyura leucocephala Hvepsevåge Honey Buzzard Pernis apivorus Sort Glente Black Kite Milvus migrans 0 Lammegrib Lammergeier Gypaetus barbatus Ådselsgrib Egyptian Vulture Neophron percnopterus 0 Munkegrib Black Vulture Aegypius monachus Slangeørn Short-toed Eagle Circaetus gallicus 0 Rørhøg Marsh Harrier Circus aeruginosus 0 Hedehøg Montagu s Harrier Circus pygargus 0 Musvåge / Steppevåge Buzzard Buteo buteo 0 0 Ørnevåge Long-legged Buzzard Buteo rufinus 0 Lille Skrigeørn Lesser Spotted Eagle Aquila pomarina Kejserørn Imperial Eagle Aquila heliaca Kongeørn Golden Eagle Aquila chrysaetos Dværgørn Booted Eagle Hieraaetus pennatus 0 00 Lille Tårnfalk Lesser Kestrel Falco naumanni 0 Tårnfalk Kestrel Falco tinnunculus 0 Aftenfalk Red-footed Falcon Falco vespertinus Kaspisk Kongehøne Caspian Snowcock Tetraogallus caspius Chukarhøne Chukar Alectoris chukar Lille Rørvagtel Little Crake Porzana parva Grønbenet Rørhøne Moorhen Gallinula chloropus Blishøne Coot Fulica atra Stylteløber Black-winged Stilt Himantopus himantopus Klyde Avocet Recurvirostra avosetta

26 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Rødvinget Braksvale Collared Pratincole Glareola pratincola Lille Præstekrave Little Ringed Plover Charadrius dubius Stor Præstekrave Ringed Plover Charadrius hiaticula Hvidbrystet Præstekrave Kentish Plover Charadrius alexandrinus Ørkenpræstekrave Greater Sand Plover Charadrius leschenaultii Sporevibe Spur-winged Plover Vanellus spinosus Vibe Lapwing Vanellus vanellus Dværgryle Little Stint Calidris minuta Temmincksryle Temminck s Stint Calidris temminckii Krumnæbbet Ryle Curlew Sandpiper Calidris ferruginea Almindelig Ryle Dunlin Calidris alpine Brushøne Ruff Philomachus pugnax Dobbeltbekkasin Snipe Gallinago gallinago 0 Stor Kobbersneppe Black-tailed Godwit Limosa limosa Lille Regnspove Whimbrel Numenius phaeopus Sortklire Spotted Redshank Tringa erythropus Rødben Redshank Tringa tetanus 0 Svaleklire Green Sandpiper Tringa ochropus Tinksmed Wood Sandpiper Tringa glareola Mudderklire Common Sandpiper Actitis hypoleucos Odinshane Red-necked Phalarope Phalaropus lobatus Sorthovedet Måge Mediterranean Gull Larus melanocephalus Hættemåge Black-headed Gull Larus ridibundus Tyndnæbbet Måge Slender-billed Gull Larus genei 0 Armensk Måge Armenian Gull Larus armenicus 0 Sandterne Gull-billed Tern Sterna nilotica 0 Rovterne Caspian Tern Sterna caspia 0 Fjordterne Common Tern Sterna hirundo 0

27 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Dværgterne Little Tern Sterna albifrons Hvidskægget Terne Whiskered Tern Chlidonias hybridus 0 Sortterne Black Tern Chlidonias niger 0 Hvidvinget Terne White-winged Black Tern Chlidonias leucopterus 0 Sortbuget Sandhøne Black-bellied Sandgrouse Pterocles orientalis Klippedue / Tamdue Rock Dove Columba livia Ringdue Wood Pigeon Columba palumbus Tyrkerdue Collared Dove Streptopelia decaocto Turteldue Turtle Dove Streptopelia turtur Palmedue Laughing Dove Streptopelia senegalensis 0 Skadegøg Great Spotted Cuckoo Clamator glandarius Gøg Cuckoo Cuculus canorus Kirkeugle Little Owl Athene noctua Skovhornugle Long-eared Owl Asio otus Mursejler Swift Apus apus Alpesejler Alpine Swift Apus melba Biæder Bee-eater Merops apiaster Ellekrage Roller Coracias garrulus Hærfugl Hoopoe Upupa epops Grønspætte Green Woodpecker Picus viridis 0 Syrisk Flagspætte Syrian Woodpecker Dendrocopos syriacus Kalanderlærke Calandra Lark Melanocorypha calandra Østlig Kalanderlærke Bimaculated Lark Melanocorypha bimaculata Korttået Lærke Short-toed Lark Calandrella brachydactyla Dværglærke Lesser Short-toed Lark Calandrella rufescens Toplærke Crested Lark Galerida cristata Hedelærke Woodlark Lullula arborea Sanglærke Skylark Alauda arvensis

28 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Bjerglærke Shore Lark Eremophila alpestris Digesvale Sand Martin Riparia riparia Klippesvale Crag Martin Ptyonoprogne rupestris Landsvale Swallow Hirundo rustica 0 Rødrygget Svale Red-rumped Swallow Hirundo daurica Bysvale House Martin Delichon urbica Markpiber Tawny Pipit Anthus campestris Rødstrubet Piber Red-throated Pipit Anthus cervinus 0 Gul Vipstjert Yellow Wagtail Motacilla flava Citronvipstjert Citrine Wagtail Motacilla citreola Hvid Vipstjert Pied Wagtail Motacilla alba Vandstær Dipper Cinclus cinclus Gærdesmutte Wren Troglodytes troglodytes 0 Kaukasisk Jernspurv Radde s Accentor Prunella ocularis 0 Alpejernspurv Alpine Accentor Prunella collaris 0 Rødhals Robin Erithacus rubecula 0 Nattergal Thrush Nightingale Luscinia luscinia 0 Sydlig Nattergal Nightingale Luscinia megarhynchos 0 Hvidhals White-throated Robin Irania gutturalis 0 Husrødstjert Black Redstart Phoenicurus ochruros 0 Rødstjert Redstart Phoenicurus phoenicurus Bynkefugl Whinchat Saxicola rubetra Sortstrubet Bynkefugl Stonechat Saxicola torquata Isabellastenpikker Isabelline Wheatear Oenanthe isabellina Stenpikker Northern Wheatear Oenanthe oenanthe Middelhavsstenpikker Black-eared Wheatear Oenanthe hispanica 0 Hvidrygget Stenpikker Finsch s Wheatear Oenanthe finschii Stendrossel Rock Thursh Monticola saxatilis

29 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Blådrossel Blue Rock Thrush Monticola solitaries Solsort Blackbird Turdus merula 0 Sangdrossel Song Thrush Turdus philomelos Cettisanger Cetti s Warbler Cettia cetti Savisanger Savi s Warbler Locustella luscinioides Tamarisksanger Moustached Warbler Acrocephalus melanopogon Sivsanger Sedge Warbler Acrocephalus schoenobaenus Rørsanger Reed Warbler Acrocephalus scirpaceus Drosselrørsanger Great Reed Warbler Acrocephalus arundinaceus Bleg Gulbug Olivaceous Warbler Hippolais pallida Sorthovedet Sanger Sardinian Warbler Sylvia melanocephala 0 0 Østlig Mestersanger Eastern Orphean Warbler Sylvia crassirostris 0 Høgesanger Barred Warbler Sylvia nisoria 0 Gærdesanger Lesser Whitethroat Sylvia curruca 0 Tornsanger Whitethroat Sylvia communis 0 Havesanger Garden Warbler Sylvia borin 0 Munk Blackcap Sylvia atricapilla 0 0 Balkanløvsanger Bonelli s Warbler Phylloscopus orientalis Gransanger Chiffchaff Phylloscopus collybita Løvsanger Willow Warbler Phylloscopus trochilus Grå Fluesnapper Spotted Flycatcher Muscicapa striata 0 Hvidhalset Fluesnapper Collared Flycatcher Ficedula albicollis Broget Fluesnapper Pied Flycatcher Ficedula hypoleuca Skægmejse Bearded Tit Panurus biarmicus Sørgemejse Sombre Tit Parus lugubris Sortmejse Coal Tit Parus ater Blåmejse Blue Tit Parus caeruleus Musvit Great Tit Parus major

30 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif 0 Krüpers Spætmejse Krüper s Nuthatch Sitta krueperi Spætmejse Nuthatch Sitta europaea Klippespætmejse Rock Nuthatch Sitta neumayer Murløber Wallcreeper Tichodroma muraria Pungmejse Penduline Tit Remiz pendulinus Pirol Golden Oriole Oriolus oriolus 00 Rødrygget Tornskade Red-backed Shrike Lanius collurio 0 Rosenbrystet Tornskade Lesser Grey Shrike Lanius minor 0 Rødhovedet Tornskade Woodchat Shrike Lanius senator 0 Masketornskade Masked Shrike Lanius nubicus 0 Skovskade Jay Garrulus glandarius 0 Husskade Magpie Pica pica 0 Alpeallike Alpine Chough Pyrrhocorax graculus 0 Alpekrage Chough Pyrrhocorax pyrrhocorax Allike Jackdaw Corvus monedula Gråkrage Hooded Crow Corvus corone Ravn Raven Corvus corax Stær Starling Sturnus vulgaris Rosenstær Rose-coloured Starling Sturnus roseus 0 Gråspurv House Sparrow Passer domesticus Spansk Spurv Spanish Sparrow Passer hispaniolensis Skovspurv Tree Sparrow Passer montanus Stenspurv Rock Sparrow Petronia petronia Snefinke Snow Finch Montifringilla nivalis Bogfinke Chaffinch Fringilla coelebs 0 Rødpandet Irisk Red-fronted Serin Serinus pusillus Gulirisk Serin Serinus serinus Grønirisk Greenfinch Carduelis chloris

31 Dansk navn English name Videnskabeligt navn Fif Stillits Goldfinch Carduelis carduelis Tornirisk Linnet Carduelis cannabina Karmoisinfinke Crimson-winged Finch Rhodopechys sanguinea Karmindompap Common Rosefinch Carpodacus erythrinus 0 Gærdeværling Cirl Bunting Emberiza cirlus Klippeværling Rock Bunting Emberiza cia 0 Hortulan Ortolan Emberiza hortulana Rørspurv Reed Bunting Emberiza schoeniclus Hætteværling Black-headed Bunting Emberiza melanocephala 0 0 Bomlærke Corn Bunting Miliaria calandra 0 I alt 0 arter

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT YNGLEFUGLE I DE FREDEDE JORDBASSINER 2015 Den nyetablerede ø i bassin 15 marts 2015 Vordingborg kommune Afdeling for Land og Miljø Rapport for Vordingborg Kommune v/ Konsulent

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Torben Sebro, tse.bro@hotmail.com Indledning: Turen var en familieferie med kombination af almindelige turistaktiviteter og fuglekiggeri i daglige, men

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN.april til.maj 0 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den.april til den.maj 0 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

Oversigt over fuglearter til spillekort

Oversigt over fuglearter til spillekort Oversigt over fuglearter til spillekort 1. Drosselfugle - Smådrosler Rødhals Blåhals Husrødstjert Rødstjert Bynkefugl Sortstrubet bynkefugl Stenpikker - Egentlige drosler Ringdrossel Solsort Sjagger Sangdrossel

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

LESBOS Den 11. 18. maj 2008.

LESBOS Den 11. 18. maj 2008. LESBOS Den 11. 18. maj 2008. krüpers spætmejse DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 11. 18. maj 2008 afholdt DOF Travel atter en tur

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard Extremadura, Spanien 11. - 19. april 2011 DOF Travel Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard 1 Turprogram Udrejsedag Flyvning: Kastrup og Billund Madrid over Amsterdam Kørsel Madrid Torrejón el Rubio.

Læs mere

Keldsnor Fuglestation 2006

Keldsnor Fuglestation 2006 Ringmærkningen på Keldsnor Fuglestation 2006 Hele syv Skovsangere blev mærket i 2006, denne er fra 20. august. Foto: Erhardt Ecklon. 2006 var 13. år i træk med ringmærkning i efterårsmånederne på Sydlangeland.

Læs mere

Tyrkie En tur med DOF Travel

Tyrkie   En tur med DOF Travel Tyrkiet Anatolien, Kappadokien April 2015 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede den første tur til Anatolien

Læs mere

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich TYRKIET 18. 26. september 2011 Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord I perioden 18. til 26. september 2011 afholdt DOF-Travel atter stortur

Læs mere

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Tyrkiet Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010 Steppevåge Foto: Arne DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord Fra søndag den 19. - mandag den 27. september 2010 afholdt

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning.

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra  samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen 1966-2013. Listen er fra www.dofbasen.dk samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Dansk navn Latinsk navn Antal gange/antal individer Lille

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen Fuglene omkring Danfoss Universe Februar - september 2008 af Bjarne Nielsen Langesø, 1. oktober 2008 Euring-nr. dansk navn, latinsk navn (antal observationer, antal observerede individer, formodet antal

Læs mere

UNGARN september 2015

UNGARN september 2015 UNGARN 6. 13. september 2015 Foto s (Gerard Gorman) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 6. til den 13. september afholdt DOFTravel den 1. sensommertur

Læs mere

Extremadura, Spanien

Extremadura, Spanien Extremadura, Spanien 25. april 3. maj 2010 DOF Travel Ledere: Jørgen Ballegaard og Jens Ballegaard Foto: Per Frydenlund Nielsen Turprogram: Søndag 25. april: Flyvning København 08.35 Madrid 11.50 Kørsel

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark RUMÆNIEN Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Der hersker næppe tvivl om,

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

LESBOS Den 13. 20. maj 2007.

LESBOS Den 13. 20. maj 2007. LESBOS Den 13. 20. maj 2007. Hætteværling DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 13. 20. maj 2007 afholdt DOF Travel sin fjerde tur til

Læs mere

BULGARIEN 14. 28. september 2002

BULGARIEN 14. 28. september 2002 BULGARIEN 14. 28. september 2002 INTERNETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Københavnsafdelingen BirdLife Denmark Forord Fra den 14. 28. september 2002 afholdt Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg

Læs mere

Bekendtgørelse om æg fra vilde fugle og registrering af ægsamlinger 1)

Bekendtgørelse om æg fra vilde fugle og registrering af ægsamlinger 1) BEK nr 936 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006

TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006 www.klirer-holdet.net TURRAPPORTER - 027 TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006 NETVERSION Af Benth Micho Møller, KLIRER-HOLDET Denne tur i KLIRER-Holdets

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008.

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND. (LESBOS). 11.05.2008 18.05.2008. Sorthovedet gul vipstjert, West River INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget på en begivenhedsrig

Læs mere

TYRKIET 14. 21. september 2008

TYRKIET 14. 21. september 2008 TYRKIET 14. 21. september 2008 Sorte storke Foto: Lars DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord I perioden 14. til 21. september 2008 afholdt DOF-Travel atter stortur

Læs mere

Det nordøstlige Polen

Det nordøstlige Polen Det nordøstlige Polen 15. maj 25. maj 2012 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 5 Forord DOFs Københavnsafdeling arrangerede stortur til det nordøstlige Polen i perioden

Læs mere

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet 1 Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet Dokumentation 1997-2015 Af Bent Bardtrum Indhold Baggrund Tællingerne En fugletur igennem Sagnlandet Redekasserne Artslisterne 1997-2015 Baggrund I efteråret 1997

Læs mere

Ornitologisk rapport ARMENIEN. 14 dage, juli og august, 2008. Ole Zoltan Göller. Trash Tours

Ornitologisk rapport ARMENIEN. 14 dage, juli og august, 2008. Ole Zoltan Göller. Trash Tours Ornitologisk rapport ARMENIEN 14 dage, juli og august, 2008 Ole Zoltan Göller Trash Tours 30. juli Det hele startede ud i en potentiel farce. Vi blev afhentet af en medarbejder fra Hertz biludlejning,

Læs mere

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Bulgarien 13/9 28/9 2008 Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. 28. september 2008 afholdt DOF Travel atter tur til

Læs mere

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN rummer 25 af de mest almindelige fuglearter i Botanisk Have i København. Hæftet er velegnet til bestemmelse af fuglearter i de fleste bymiljøer. Fuglene

Læs mere

Sydfrankrig Juni 1999

Sydfrankrig Juni 1999 Sydfrankrig Juni 1999 En tur med DOF København af John Andersen og Frands Jensen (internet-version) Forord DOF s Københavnsafdeling arrangerede en tur til Sydfrankrig i perioden 6. - 15. juni 1999 med

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dato: 30. april 8. maj 2016 Guide John Frikke Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dag 2. _Kazbegi + Kazbegi Gudauri-passet og retur Dag 3. _Kazbegi + Snodalen + Gveleti-slugten Dag 4. _Kazbegi Tbilisi

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001.

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. WWW.KLIRER-HOLDET.NET TURRAPPORTER - 011 Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Netversion. Samlet rapport kan bestilles på valmose@vip.cybercity.dk for 50.00 kr Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Af

Læs mere

DOF-Travel tur til Polen og Berlin

DOF-Travel tur til Polen og Berlin DOF-Travel tur til Polen og Berlin 8-11. juni 2017 Dansk Ornitologisk Forening Stefan Stürup og Alex Rosendal FORORD Turen blev gennemført med 14 deltagere og to ledere i to minibusser. Fly til Berlin,

Læs mere

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/ Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/6 1998. Deltagerliste. Rita Ploug, Amager Lean Jørgensen, Amager Inge Grete Hansen, Lyngby My Størup,

Læs mere

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj Turrapport Lesbos Stortur i dagene 9. maj 16. maj 2010 Forsidefoto: Balkan Skakbrætsommerfugl, Melanargia larissa, af Ole Andersen Deltagere: Kære deltager på turen til Lesbos Lesbos er en græsk ø, der

Læs mere

Mallorca, Spanien Maj 2010

Mallorca, Spanien Maj 2010 Mallorca, Spanien Maj 2010 1. - 8. maj 2010 Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank Desting (FDE). Indledning Hermed følger en turrapport fra en fugleferie på Mallorca fra

Læs mere

LESBOS Den 5. 12. maj 2013.

LESBOS Den 5. 12. maj 2013. LESBOS Den 5. 12. maj 2013. Blådrossel han. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Chr. Ebbe Mortensen og John Speich Forord Fra søndag den 5. søndag den 12. maj 2013 afholdt

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark TYRKIET Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005 DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord I perioden 17. til 24.september 2005 afholdt DOF-Travel atter en tur til det nordvestligetyrkiet.

Læs mere

Extremadura, Spanien 4.-11. maj 2013

Extremadura, Spanien 4.-11. maj 2013 Extremadura, Spanien 4.-11. maj 2013 Turens rute fra Madrid mod nord til Sepulveda, med Parque Natural de las Hoces del Rio Duraton, og til provinsen Extremadura, hvor et lejet hus i byen Cabanas del Castillo

Læs mere

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel Forord Etremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel DOF travel har gennem årene haft mange ture til Andalusien og Etremadura, disse to områder blev også besøgt denne gang,

Læs mere

Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012

Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012 Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012 og krøltoppet pelikan hygger sig sammen. Foto: Karsten. DOF Travel John Speich Birdlife Denmark Forord Fra den 6. - 13. maj 2012 afholdt DOF Travel

Læs mere

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version Af Benth Micho Møller I dagen 26.maj til 6.juni 1993 afholdt DOF-VESTSJÆLLAND en stortur til det østlige Ungarn. Der var 29 deltagere,

Læs mere

Polen 2009 En stortur med DOF-København

Polen 2009 En stortur med DOF-København Polen 2009 En stortur med DOF-København Af Leon Berthou Forord Fra den 23. april til den 3 maj 2009 afholdt DOF Travel forårstur til det nordøstlige Polen. Først besøgte vi Bialowieza skovene og den store

Læs mere

Fugleobservationer fra. Af Inger & Ivan Zink-Nielsen

Fugleobservationer fra. Af Inger & Ivan Zink-Nielsen Fugleobservationer fra 1 Malaga-Fuengirola-Mijas 2006-2011 OPDATERET VERSION Af Inger & Ivan Zink-Nielsen Rio Viejo, Desembocadura del Rio Guadalhorce Forord I efteråret 2010 aflagde vi rapport om vores

Læs mere

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen SPANIEN Extremadura og Hoces del Duratón 6. 14. maj 2005 John Speich og Frands Jensen Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 2 Forord Det centrale Spanien med det fuglerige Extremadura og Hoces del

Læs mere

KROATIEN 21.april til 28.april 2017

KROATIEN 21.april til 28.april 2017 KROATIEN 21.april til 28.april 2017 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 21.april til den 28.april 2017 afholdt DOFTravel den anden

Læs mere

Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006. Mindre meddelelser 1930-1939 1 / 1

Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006. Mindre meddelelser 1930-1939 1 / 1 Mindre meddelelser Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006 Årg. 25 1931 3-4 129 Pedersen, H. Stor Skallesluger, Mergus m. merganser L. 3-4 129 Petersen, E. Lille Skallesluger,

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN februar 2005 INDLEDNING Denne stortur for DOF/København 13.-20. februar 2005 var et nummer i en længere række af vellykkede ture til Tunesien.

Læs mere

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Slangeørn i hovedhøjde over altanerne Hotel Monaco, Kavarna. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Bulgarien har altid været et

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Bulgarien 12.09 26.09 2010 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Årets anden DOF-tur til Bulgarien gik til de gode træksteder omkring Kavarna og Burgas.

Læs mere

En tur med DOF Travel. Spanien. Andalusien og Extremadura. April - maj 2014

En tur med DOF Travel. Spanien. Andalusien og Extremadura. April - maj 2014 Spanien Andalusien og Extremadura April - maj 2014 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede endnu en tur til

Læs mere

Ungarn 4-11 maj-2014.

Ungarn 4-11 maj-2014. DOF-Travel Turrapport Ungarn 4-11 maj-2014. Lille Hortobagy. Lars Mogensen. Forord. Fugleuren til Ungarn gennem DOF-Travel blev afholdt i perioden fra den 4 maj og til den 11 maj 2014. Vi ankom til Budapest

Læs mere

Sønderjylland April 2011

Sønderjylland April 2011 Sønderjylland April 2011 LFR ved Sønderstrand, Rømø (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra mandag den 18. april til tirsdag den 19. april 2011. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Ringmærkning og genmeldinger for Danmark (Eksklusiv Færøerne, Grønland & nødstedte fugle)

Ringmærkning og genmeldinger for Danmark (Eksklusiv Færøerne, Grønland & nødstedte fugle) Møde i Styringsgruppen september 2013 Bilag 1a, side 1 af 7 Ringmærkning og genmeldinger for Danmark - 2012 (Eksklusiv Færøerne, Grønland & nødstedte fugle) I 2012 er ringmærket 107.783 vildtlevende fugle

Læs mere

Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Kjeld Hansen DET TABTE LAND sydjylland 1

Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Kjeld Hansen DET TABTE LAND sydjylland 1 Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Marsken fra Esbjerg til den dansktyske grænse er i dag afvandet og intensivt dyrket med afgrøder som raps, majs, byg og wrapgræs. Tidligere tiders vidtstrakte

Læs mere

Dansk ringmærkning 2014

Dansk ringmærkning 2014 Dansk ringmærkning 2014 - Statens Naturhistoriske Museums ringmærkningsaktiviteter i Danmark Af Jesper J. Madsen, Kjeld T. Pedersen, Mikkel Lausten og Kasper Thorup I 2014 blev ringmærket 121.730 vildtlevende

Læs mere

STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK

STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK Artikel 12 rapportering til Fuglebeskyttelsesdirektivet Videnskabelig rapport fra DCE Nationalt Center for Miljø og Energi nr. 176 2015 AU AARHUS UNIVERSITET

Læs mere

Turrapport Sønderjylland August 2010

Turrapport Sønderjylland August 2010 Turrapport Sønderjylland August 2010 Rudbøl Sø (foto: Frank Desting) Vands og Vadere 6.-8. august 2010 Denne måske lettere underlige overskrift dækker over et Feltudprojekt/-træf, hvor vi satser på at

Læs mere

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 Foto Torkild Kristensen DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Turen blev planlagt i samarbejde med www.hobbytours.ro.

Læs mere

BULGARIEN juni DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark. Erik Mølgaard

BULGARIEN juni DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark. Erik Mølgaard BULGARIEN 9. 16. juni 2007 Erik Mølgaard DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord Fra den 9. 16. juni 2007 afholdt DOF travel atter tur til det smukke og fuglerige Bulgarien. Rodopibjergene

Læs mere

SPANIEN FUERTEVENTURA December 2007.

SPANIEN FUERTEVENTURA December 2007. SPANIEN FUERTEVENTURA December 2007. 17.12.2007 24.12.2007. Tekst:Stig Kjærgaard Rasmussen. Foto. Sanne Busk INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget af Sanne Busk og undertegnede

Læs mere

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow Det sydøstlige Tyrkiet 7 maj til 15 maj - 2011 Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli Franck Ishøi & Aase Mielow 1 I maj måned 2011 besøgte vi det sydøstlige Tyrkiet i ca. 1 uges tid. Vi arrangerede først turen

Læs mere

Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm

Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm En uproblematisk rejse bragte os til Adana, hvor vi overtog

Læs mere

Målrettet fangst. ZM målsætning (ZM ønsker at gøre en aktiv indsats)

Målrettet fangst. ZM målsætning (ZM ønsker at gøre en aktiv indsats) Liste over fuglearter i Danmark og deres ringmærkningsstatus (vedr. rettet fangst) Tilfældig bifangst af sjældne fugle må ringmærkes ifm. igangværende anden ringmærkning. For visse rødliste arter må arten

Læs mere

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1)

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) af Hans Meltofte DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Deltagere på DOF Travel-turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske

Læs mere

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 Leon Berthou INDLEDNING Denne stortur for DOF/København 19.-26.marts 2010 var et nummer i en længere række af vellykkede ture til Tunesien. Senere periode i forhold til de

Læs mere

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse.

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse. 28 februar Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Arreskov Sø: Grågås 17, Gravand 1. Erik Ehmsen. 27. februar Stor Skallesluger - Blishøns - Gråand Stor Flagspætte

Læs mere

Sydlige Portugal. 10. - 17. oktober 2015

Sydlige Portugal. 10. - 17. oktober 2015 Sydlige Portugal 10. - 17. oktober 2015 Kysten ved Cabo de Sáo Vicente. (Kate) Turdeltagere: Else Sommer og Knud Boysen, Bodil Lauridsen og John Schmidt, Susanne Boutrup og Christian A. Jensen samt Kate

Læs mere

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen Nordspanien (Navarra og Picos de Europa) 28. maj - 5. juni 2011 DOF Travel Leder: Frands E. Jensen 2 Forord DOF Travel har gennem årene arrangeret utallige storture til Spanien, som er et af Europas bedste

Læs mere

Polen En stortur med DOF-København. Af Svend Pettersson og Leon Berthou. Foto:Carl-Erik Mabeck

Polen En stortur med DOF-København. Af Svend Pettersson og Leon Berthou. Foto:Carl-Erik Mabeck Polen 2007 Foto:Carl-Erik Mabeck En stortur med DOF-København Af Svend Pettersson og Leon Berthou 1 Polen april-maj 2007 En DOF Travel tur Forord Fra den 26. april til den 6 maj 2007 afholdt DOF Travel

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere