ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TORSDAG DEN 8. NOVEMBER 2007, KL PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN

2 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 2 Fraværende: Pia Longet. Til behandling forelå: SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE Regnskabspraksis for åbningsbalancen...3 SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE Indstilling af kandidater til Skatteankenævn Mødekalender Godkendelse af handicappolitik Budgetopfølgning pr. 31. august Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr Endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 11 til Bogense Kommuneplan Endelig vedtagelse af Lokalplan Boligområde ved Rosenhaven i Bogense Udskiftning af betalingsautomater på Bogense Havn og Marina Principper ved salg af byggegrunde til typehusfirmaer o.l Status på grundsalg Nedlæggelse af Solgården Nyt plejecenter i Bogense Nybygning af 30 plejeboliger i Søndersø ved Vesterbo Forslag til udvidelse af 6 1-rums ældreboliger på Stadionvej Kontrakt med fysioterapiklinikkerne Praksisundersøgelse om kommunernes tilkendelse af revalidering, udarbejdet i september måned Personalepolitik for Nordfyns Kommune Konstituering af kommunaldirektør...21 SAGER TIL EFTERRETNING Tiltrædelsesberetning for Nordfyns Kommune Meddelelser...22 LUKKEDE SAGER LUKKET PUNKT:... 23

3 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 3 SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE 230. Regnskabspraksis for åbningsbalancen Sagsnr I forbindelse med oprettelsen af Nordfyns Kommune pr. 1. januar 2007 skal der udarbejdes en åbningsbalance, hvor kommunens samlede aktiver og passiver indgår. Til det brug har administrationen udarbejdet en regnskabspraksis, der beskriver, hvilke aktiver og passiver, der skal optages i åbningsbalancen hvordan aktiverne og passiverne skal værdiansættes hvilke levetider mv., der gælder for aktiverne. Denne regnskabspraksis er en tilretning af den fælles praksis, som blev godkendt i 2004 i de 3 nordfynske kommuner, og som har været anvendt ved udarbejdelse af regnskaberne i de 3 kommuner. Siden 2004 har Indenrigs- og Sundhedsministeriet ændret lidt på reglerne for beregning af anskaffelsessummer og levetider. Disse ændringer er indarbejdet i denne nye regnskabspraksis. Kommunernes Revision har gennemgået den udarbejdede regnskabspraksis. Den lever således også op til revisionens krav og anbefalinger. Regnskabspraksisen vil fremover indgå som et bilag til kommunens regler for økonomistyring (kasse- og regnskabsregulativ). Ifølge reglerne skal åbningsbalancen revisionspåtegnes og godkendes i Kommunalbestyrelsen. Det forventes, at åbningsbalancen kan godkendes i starten af Regnskabspraksis for åbningsbalance mv. Administrationens indstilling: Den udarbejdede regnskabspraksis for åbningsbalancen godkendes. Godkendt.

4 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 4 SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE 231. Indstilling af kandidater til Skatteankenævn Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen har tidligere indstillet kandidater til Skatteankenævn Lillebælt. Et af de af ministeren udnævnte medlemmer, Jens-Christian Jensen, fraflytter kommunen, hvorefter han ikke er valgbar i Lillebælt Skatteankenævn. Det fremgår af Forretningsorden for Skatteankenævn, at når et medlem udtræder i funktionsperioden, skal der udnævnes et nyt medlem. Ankecentret anmoder i den forbindelse Kommunalbestyrelsen om at indstille mindst 2 kandidater til den ledige plads. Opmærksomheden henledes på, at indstillingerne skal være ledsaget af de pågældendes kvalifikationer til at bestride hvervet. Oplysningerne om de indstillede kandidater vil blive forelagt skatteministeren, der herefter foretager udnævnelsen. Det skal bemærkes, at den udnævnte suppleant ikke automatisk bliver udnævnt til medlem. Hvis Kommunalbestyrelsen beslutter at indstille den nuværende suppleant som en af kandidaterne til pladsen som medlem, så skal der samtidig indstilles mindst 2 kandidater til pladsen som suppleant. Skrivelse af 19. oktober 2007 fra Ankecentret Fortegnelse over medlemmer og suppleanter af Skatteankenævnet Lillebælt Forretningsorden for Skatteankenævn Uddrag af Skatteforvaltningsloven. Der indstilles: Christian Sommerlund og Bill Flemming Nielsen.

5 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Mødekalender 2008 Sagsnr J.nr Der er udarbejdet 2 forslag til mødeplan for Forslag 1 til mødeplan for 2008 Forslag 2 til mødeplan for Administrationens indstilling: Det foreslås, at Kommunalbestyrelsens møder starter kl Der skal endvidere fastsættes sted for afholdelse af møderne. Det indstilles, at forslag 3 godkendes, dog således at Økonomiudvalgets mødedag fastsættes til onsdag, kl Det indstilles, at kommunalbestyrelsens møder fremover starter kl. 18,00. I henhold til tidligere aftale om turnus foreslås det, at møderne i 2008 holdes på Otterup Rådhus Godkendelse af handicappolitik Sagsnr J.nr Siden januar i år har en arbejdsgruppe nedsat under Handicaprådet i Nordfyns Kommune, arbejdet med at få udarbejdet oplæg til en Handicappolitik. Udgangspunktet var et inspirationsmøde den 15. januar 2007 i Kuplen på Otterup Bibliotek, tilrettelagt af DSI og Nordfyns Kommunes Handicapråd i fællesskab. På mødet blev arbejdsgruppen nedsat. Det overordnede tema for handicappolitikken er DET GODE LIV, hvor nøgleordene i processen var Vision, Værdier, Sektorisering, Status, Intentioner og overordnede handlingsplaner.

6 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 6 Den 3. oktober 2007 blev der afholdt offentligt høringsmøde i Kuplen på Otterup Bibliotek, om forslaget til handicappolitikken. Resultatet af høringsmødet er indarbejdet i handicappolitikken. Den 9. oktober 2007 er forslag til handicappolitikken godkendt i Handicaprådet. Udkast til handicappolitik for Nordfyns Kommune Notat af 12. oktober 2007 Handicappolitik på vej til godkendelse Administrationens indstilling: Til politisk drøftelse. Økonomiudvalget vil som arbejdsgiver og ved projekter indenfor udvalgets område være meget opmærksom på de handicappedes vilkår Budgetopfølgning pr. 31. august Økonomiudvalget Sagsnr J.nr Budgetopfølgningen pr. 31. august 2007 for Økonomiudvalgets område udviser følgende: Politisk administration mio. kr. Merindtægt/ Mindreudgift Merudgift/ Mindreindtægt Øgede vederlag til politikere -0,2 Administrationsområdet Løn og andre personaleudgifter Forventes at holde indenfor rammen muligvis med en budgetoverførsel af et mindre merforbrug.

7 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 7 Øvrige driftsposter Økonomiafd., tidl. amtslige tiltag: Forventet besp. 0,2 Merudgifter til flytning, tyverialarm og vagt på rådhusene -0,2 IT-afd., efterregulering fra KMD vedr ,3 Arb.marked, merudgifter til lægeerklæringer -0,5 Økonomiudvalgets drift 0,2-1,2 Lønpuljer, alle udvalg Langvarig sygdom -3,0 Lønpulje for refusioner -3,4 Renter Flere renter af likvider 2,0 Flere renter af tilgodehavender 0,1 Tilskud og skatter Forventet midtvejsreg. af tilskud: 4,6 mio. kr. 2,1 Mindre dækningsafgift pga. nedsatte ejendomsværdier -0,2 Drift i alt 4,4-7,8 Ændringer i tilgodehavender og gæld Modtaget restrefusion fra staten vedr ,6 Modtaget kompensation jf. delingsaftalen 7,2 Forventet mindreudgift til afdrag på lån 0,2 Ingen låneoptagelse i ,0 20,4-17,8 Postive beløb = tilgang af likvider 2,6 Bemærkninger fra Økonomiudvalget Forbrugsrapport pr 31. august 2007 Der anmodes om en positiv tillægsbevilling på netto kr. 2,6 mio. som beskrevet ovenfor.

8 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Budgetopfølgning pr Sagsnr J.nr Budgetopfølgningen har været behandlet i fagudvalgene. Det giver samlet nedenstående behov for tillægsbevillinger: mio. kr. Merindtægt/ mindreudgift Merudgift/ mindreindtægt Arbejdsmarkedsudvalg kr. -5,8 Erhvervs- og Fritidsudvalg kr. -0,4 Familieudvalg kr. -10,7 Social- og Sundhedsudvalg kr. -14,6 Teknik- og Miljøudvalg kr. -0,4 Økonomiudvalg kr. -1,0 Økonomiudvalg, puljer til refusioner og langv. sygdom kr. -6,4 Renter kr. 2,1 Tilskud og skatter kr. 1,9 kr. Ændringer i tilgodehavender og gæld kr. 6,0 I alt kr. 10,0-39,3 Positive beløb = tilgang af likvider kr. -29,3 Den samlede budgetopfølgning giver et bevillingsbehov på -29,3 mio. kr. Bevillingen foreslås finansieret af kassebeholdningen. Det indstilles, at der gives tillægsbevillinger som ovenfor, idet Familieudvalgets tillægsbevillingsbehov skal være netto kr. 9,7 mio. Dette betyder en negativ nettotillægsbevilling på kr. 28,3 mio.

9 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 11 til Bogense Kommuneplan Sagsnr J.nr Forslag til Tillæg nr. 11 til Kommuneplan har været i offentlig høring. Der er ikke indkommet indsigelser i høringsperioden. Tillæg nr. 11 til Kommuneplan udgør planlægningsgrundlaget for udarbejdelse af lokalplan Boligområde ved Rosenhaven i Bogense. Lokalplanens gennemførelse forudsætter, at anvendelsen for en del af kommuneplanramme E15 ændres fra erhvervsområde til boligområde. Arealet omfatter det i forslaget på side 6 viste område. Lokalplanområdet er i Kommuneplan udlagt til erhvervsformål (kontorlager-, service- og forretningsvirksomhed samt lignende funktioner, der efter Kommunalbestyrelsens skøn finder plads i området - boliger dog kun inden for delområde A). Ved tillæg nr. 11 ændres anvendelsen af en del af kommuneplanområdet fra erhvervsområde til boligområde. Tillæg nr. 11 medfører ingen væsentlige ændringer i kommuneplanens hovedstruktur, og er ikke i strid med planens hovedprincipper. Endelig kommuneplantillæg Forslag til kommuneplantillæg Administrationens indstilling: Administrationen indstiller til Kommunalbestyrelsen, at Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune endelig vedtages. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 29. oktober 2007: Teknik- og Miljøudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen, at Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune endelig vedtages.

10 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 10 Det indstilles, at Teknik- og Miljøudvalget følges Endelig vedtagelse af Lokalplan Boligområde ved Rosenhaven i Bogense Sagsnr J.nr Forslag til Lokalplan Boligområde ved Rosenhaven i Bogense har været i offentlig høring. I høringsperioden er der indkommet indsigelser primært fra erhvervsområdet beliggende øst for lokalplanområdet. Som følge af de indkomne indsigelser har Administrationen revurderet det vedtagne lokalplanforslag. Hovedprincipperne for ændringerne består i at tæt/lav bebyggelse udgår til fordel for åbent/lavt byggeri. Almindevej holdes fortsat lukket ved Huggetvej. Placering af rundkørsel flyttes mod syd. Endelig lokalplan Forslag til lokalplan Indsigelsesskema Indsigelser (6 stk.) Administrationens indstilling: Administrationen indstiller til Kommunalbestyrelsen, at det revurderede forslag til lokalplanen vedtages endeligt. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 29. oktober 2007: Teknik- og Miljøudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen, at det revurderede forslag til lokalplanen vedtages endeligt. Det indstilles, at Teknik- og Miljøudvalget følges.

11 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Udskiftning af betalingsautomater på Bogense Havn og Marina Sagsnr J.nr Betalingsautomaterne på Bogense Havn og Marina er fra år De er utidssvarende og for dyre i drift, hvorfor administrationen foreslår, at Sep-Keyautomatsystemet udskiftes til Bøvlingbjerg-systemet. Bøvlingbjerg-systemet skal varetage de samme opgaver som Sep-key-systemet gør i dag (opkrævning af gæsteleje, betalingssystem og adgangskontrol til bad og vaskeri). Fordelene ved Bøvlingbjerg-systemet i forhold til det nuværende Sep-Key-system er, o at betaling kan ske med såvel kontanter som betalingskort, o at systemet kan vedligeholdes af lokale elektrikere, hvor Sep-Key-systemet kræver montører fra Holland. Det vil give kortere driftsstop og billigere vedligeholdelsesomkostninger. o at Bøvlingbjerg-systemet anvendes på langt de fleste marinaer i Danmark, hvorfor sejlere kender og er trygge ved systemet. o Sep-Key-systemet har en årlig driftsomkostning på ca kr., som ikke kommer på Bøvlingbjerg-systemet. Udskiftningen af betalingsautomaterne til Bøvlingbjerg-systemet vil koste kr. Notat af 27. september 2007 om indkøb/udskiftning af automater m.v. fra havnefoged Poul Erik Nielsen. Notat af 27. september 2007 om sparede årlige driftsudgifter ved udskiftning af Sep-Key automater fra havnefoged Poul Erik Nielsen. Notat fra Økonomi af 17. oktober Økonomiske oplysninger: Administrationen foreslår, at udgiften på kr. afholdes i indeværende år som en anlægsbevilling, der finansieres over havnens drift. Der forventes et overskud på havnens drift på ca kr. pga. en større udlejning af faste bådpladser end budgetteret. Det resterende beløb overføres til 2008 som et underskud - via havnens decentraliseringsaftale - og finansieres af driftsbesparelsen ved udskiftningen af Sep-Keysystemet i 2008.

12 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 12 Fra 2009 kan driftsbudgettet for havnen reduceres med besparelsen på de kr. fra Sep-Key-systemet. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til Bogense Havn og Marina til indkøb af Bøvlingbjerg betalingssystem. Beløbet afholdes som en anlægsudgift og finansieres af havnens driftsbudget. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 25. oktober 2007: Administrationens indstilling indstilles til godkendelse. Det indstilles, at Erhvervs- og Fritidsudvalget følges Principper ved salg af byggegrunde til typehusfirmaer o.l. Sagsnr J.nr Økonomiudvalget udsatte i sit møde den 4. oktober sagen med henblik på at få udarbejdet forslag til retningslinier. Administrationen har nu udarbejdet forslag til retningslinier, der henligger på sagen. Forslag til retningslinier Administrationens indstilling: Administrationen indstiller de foreslåede retningslinier vedtaget. For at sikre større variation i bebyggelsen inden for hvert boligområde indstilles, at administrationens foreslåede retningslinier godkendes.

13 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Status på grundsalg Sagsnr J.nr Borgerservice fremsender statusrapport på grundsalg pr. 18. oktober Status på grundsalg pr. 18. oktober Pengestrømsanalyse pr. 18. oktober Til efterretning Nedlæggelse af Solgården Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen har den 16. maj 2007 besluttet, at der til afløsning skal bygges 40 nye plejeboliger med fællesfaciliteter i Bogense, og at Solgården skal afhændes. Solgården er i 1995 ombygget til 44 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer. Ifølge gældende lov kan Kommunalbestyrelsen godkende nedlæggelse af almene boliger, hvis nedlæggelsen skønnes nødvendig efter en samlet vurdering af hensynet til den boligsøgende og baggrunden for nedlæggelse.

14 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 14 Kommunalbestyrelsen skal indberette afhændelse og forandringer af ejendomme, herunder nedlæggelse af boliger, hvori indestår statslån eller statsgaranterede lån, eller hvortil der ydes statslig driftsstøtte til Økonomistyrelsen. I notat af 6. september 2007 fra Kommunernes Revision A/S er mulighederne og procedure omkring nedlæggelse nærmere beskrevet. Plan og Byg er anmodet om en vurdering af mulighederne for ombygning af Solgården for at opfylde Arbejdstilsynets krav med hensyn til indretning af bad- og toiletfaciliteter. Denne vurdering forventes fremlagt på Social- og Sundhedsudvalgets møde. Notat af 6. september 2007 fra Kommunernes Revision A/S Protokollat af 16. maj 2007 fra Kommunalbestyrelsen Skrivelse fra Jørgens Simonsen vedrørende Nyt plejecenter i Bogense Udtalelse fra Plan og Byg af 18. oktober 2007 vedrørende vurdering af Solgården Brev af 18. oktober 2007 fra Beredskabschefen vedr. vurdering af brandsikkerheden på Solgården. Administrationens indstilling: Det indstilles, at sagen oversendes til Økonomiudvalget med henblik på stillingtagen til fremtidig anvendelse af Solgården efter etablering af nye plejeboliger i Bogense. Beslutning i Social og Sundhedsudvalget den 25. oktober 2007: Oversendes til Økonomiudvalget. Det indstilles, at der igangsættes et arbejde med henblik på nedlæggelse af Solgården som plejecenter - i overensstemmelse med Kommuners Revisions beskrivelse med henblik på afhændelse Nyt plejecenter i Bogense Sagsnr J.nr

15 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 15 Kommunalbestyrelsen har vedtaget at etablere 40 nye plejeboliger med servicearealer i Bogense til afløsning af Solgården. Inden der foretages mere i sagen, er der behov for stillingtagen til følgende: 1. Skal kommunen selv forestå byggeriet med ekstern rådgiver, eller skal der udpeges ekstern driftsherre og bygherre (sidstnævnte efter udbud)? 2. Skal de tilførende servicearealer kun betjene bebyggelsens lejere, eller skal der etableres træningslokaliteter m.v.? 3. Bebyggelsens fysiske placering. Notat af 15. oktober 2007 vedrørende etablering af plejeboliger i Bogense Protokollat af 16. maj 2007 fra Kommunalbestyrelsen Skrivelse af 19. april 2007 fra Jørgens Simonsen vedrørende Nyt plejecenter i Bogense Notat af 16. oktober 2007 fra Plan og Byg med mulige placeringsforslag. Direktionens indstilling: at kommunen selv forestår byggeriet med ekstern rådgiver (såvel teknisk som juridisk, administrativ og økonomisk), at servicearealer foruden faciliteter til bebyggelsens beboere også omfatter træningsfaciliteter til erstatning for Solgårdens træningsfaciliteter, at bebyggelsen etableres så bynært som muligt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 25. oktober 2007: Direktionens indstilling følges. Af de forelagte grundkort peges på areal 3 og 4. Ser gerne flere muligheder forelagt (se grundkortene). Udvalget ønsker, at der skal forelægges flere muligheder for, hvorledes byggeriet skal udformes. Det indstilles, at Direktionens indstilling følges. Endelig placering undersøges nærmere Nybygning af 30 plejeboliger i Søndersø ved Vesterbo

16 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 16 Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen har vedtaget at etablere 30 nye plejeboliger (heraf 10 aflastningsboliger) i Søndersø. Inden der foretages mere i sagen, er der behov for stillingtagen til følgende: 1. Skal kommunen selv forestå byggeriet med ekstern rådgiver eller skal der udpeges ekstern driftsherre og bygherre (sidstnævnte efter udbud)? 2. Skal der etableres personalefaciliteter m.v.? 3. Bebyggelsens fysiske placering. Notat af 15. oktober 2007 vedrørende etablering af 30 plejeboliger i Søndersø. Grundkort Fyn Placeringsforslag fra Plan og Byg. Direktionen indstiller: at der efter udbud udpeges ekstern bygherre, og at boligselskabet BSB Søndersø (Domea) udpeges som driftsherre, idet det i forvejen ejer og administrerer Vesterbo, at der etableres nødvendige personalefaciliteter, men ikke servicearealer herudover, at bebyggelsen etableres i så tæt tilknytning til Vesterbo som muligt. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 25. oktober 2007: Udvalget peger på boligselskabet BSB Søndersø (Domea) som driftherre. Bygherrerollen udbydes. Der etableres de nødvendige personalefaciliteter. Bebyggelsen ønskes etableret i tæt tilknytning til Vesterbo. Det indstilles, at Social- og Sundhedsudvalget følges Forslag til udvidelse af 6 1-rums ældreboliger på Stadionvej Sagsnr J.nr På foranledning af tidligere Otterup Kommune har Boligselskabet BSB Otterup, afd. 3 v/domea udarbejdet forslag til udvidelse af boligerne.

17 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 17 Byggeriet, der i sin tid er opført af Otterup Kommune, men senere solgt til BSB med fortsat kommunal visitationsret, består af 6 1-rums ældreboliger på ca. 45 m². Det har i længere tid været vanskeligt at finde egnede og interesserede lejere til boligerne og i perioder har der været ledige lejligheder, som kommunen i kraft af anvisningsretten har været forpligtiget til at betale. Boligerne er etableret i 3 dobbelthuse. På denne baggrund bad daværende socialchef Kurt Holmsted BSB overveje mulighederne for at bygge til boligerne, så de kunne omdannes til 2-rums boliger. BSB har nu udarbejdet forslag til etablering af et selvstændigt soveværelse på 15 m² med tilhørende overdækket terrasse ved tilbygning til gavlene. Forslag af 19. september 2007 fra Domea Revideret beregning af 26. september 2007 fra BSB Notat af 4. oktober 2007 vedrørende udvidelse af 6 1-rums ældreboliger på Stadionvej i Otterup Økonomiske oplysninger: Forventet anlægsudgift inkl. moms er beregnet til kr der foreslås finansieret ved optagelse af et 30-årigt realkreditlån (kontantlån). Den månedlige husleje vil stige med kr ekskl. varme, hvilket vil medføre en øget boligydelsesudgift på skønsmæssigt ca. kr årligt efter statsrefusion. Det forventes, at merudgiften modsvares af mindreudgift til huslejetab. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler tilbygningsforslaget, da det vil gøre boligerne mere tidssvarende og dermed lettere at udleje. Det er i øvrigt en fordel at kunne bruge boligerne, da de ligger i tæt tilknytning af plejecenter Bryggergården. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 25. oktober 2007: Tilbygningsforslaget indstilles godkendt. Det indstilles, at Social- og Sundhedsudvalget følges.

18 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Kontrakt med fysioterapiklinikkerne Sagsnr J.nr I forbindelse med Kommunalreformen og kommunernes forpligtigelse til genoptræning efter Sundhedslovens 140 er der et ønske fra administrationen om, at kunne gøre brug af privat leverandør til at varetage de genoptræningsopgaver, hvor kommunen ikke i eget regi er i stand til at opfylde kravet om påbegyndelse af genoptræning inden for 14 dage efter udskrivelse fra hospital. Gruppeleder Flemming Lassen deltog i behandlingen i dette punkt. Standardkontrakt Bilag 1 til genoptræningskontrakt med Nordfyns Kommune (ABService 2003) Bilag 2 Afregning med udgangspunkt i Landsoverenskomsten med fysioterapeuter Bilag 3 Forløbsoversigt for genoptræning af patienter med genoptræningsplan Uddrag fra Sundhedsloven Bekendtgørelse nr af 5. december om genoptræningsplaner Notat af 15. oktober 2007 fra Økonomi Økonomiske oplysninger: Brugen af private leverandører vil på årsbasis dreje sig om ca. 10 genoptræningspladser med hver 3 timers individuel genoptræning i 6 uger til en pris af kr. 235/ time, i alt kr Ved holdtræning er prisen 2/3 af ovenstående, i alt kr Der foreligger en kontrakt med fysioterapiklinikkerne i Nordfyns Kommune. Der er ikke et minimumskrav vedrørende forbrug af timer pr. år, hvilket betyder at der kun skal betales, hvis ordningen benyttes. Administrationens indstilling: Der indgås kontrakt med Søndersø Fysioterapi I/S, Bogense Fysioterapi og Otterup Fysioterapi & Træningsklinik. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget 25. oktober 2007: Det indstilles, at der indgås kontrakt med Søndersø Fysioterapi I/S, Bogense Fysioterapi og Otterup Fysioterapi & Træningsklinik. Det indstilles, at Social- og Sundhedsudvalget følges.

19 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Praksisundersøgelse om kommunernes tilkendelse af revalidering, udarbejdet i september måned 2007 Sagsnr J.nr Beskæftigelsesankenævnet i Statsforvaltningen Syddanmark har i foråret 2007 gennemført en praksisundersøgelse af kommunale afgørelser om bevilling af hjælp til revalidering efter aktivlovens 46. Det fremgår af retssikkerhedslovens 79a, at kommunalbestyrelsen i de involverede kommuner er forpligtiget til at behandle undersøgelsen i et møde. Undersøgelsen bygger på vurderingen af 87 indhentede sager fra 7 af regionens 22 kommuner. Jobcenter Nordfyn er et af de 7 jobcentre, som har medvirket i undersøgelsen. Den samlede konklusion på baggrund af praksisundersøgelsen er, at kommunerne ofte har en for mild fortolkning af kravene til dokumentation for nedsat arbejdsevne, at kommunerne hyppigt bevilger revalideringsydelse i en for lang periode, samt at oplysningsgrundlaget i en del sager er for tyndt. Det væsentligste problem, som undersøgelsen afdækker, er, at ca. 2/3 af kommunens bevillinger af revalidering ikke findes at være i overensstemmelse med regler og praksis på området. 55 sager, svarende til ca. 63 % af sagerne, ville Beskæftigelsesankenævnet ændre eller hjemvise. Generelt har Jobcenter Nordfyn klaret sig over gennemsnittet, idet kun 5 af sagerne, svarende til ca. 38 % ville være blevet omgjort af Beskæftigelsesankenævnet. Konkret vil/har Jobcenter Nordfyn ændre(t) praksis: Der er ændret praksis således, at der ikke bevilges revalidering, hvis der er tale om en afprøvning i forhold til berettigelsen til fleksjob. Dette er forrevalidering, som skal foregå på nuværende forsørgelsesgrundlag d.v.s. sygedagpenge eller kontanthjælp. Der vil blive udarbejdet en huskeliste over de forhold, som skal iagttages i forbindelse med afklaring af berettigelsen til revalidering samt tilrettelæggelse af jobplanen.

20 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 20 Der vil fremover især være fokus på, at jobplanen skal være kortest vej til arbejdsmarkedet hvor der hidtil har været lagt for stor vægt på borgerens eget jobvalg. Der skal også ses på, om jobplanerne er for lange tidsmæssigt. Hvis der er tale om en flerårig (3-5 år) uddannelse, er det vigtigt, at der kan argumenteres for, at der kræves en flerårig uddannelse. Skrivelse af 17. september 2007 fra Beskæftigelsesankenævnet Praksisundersøgelsen Notat fra jobcenter. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 24. oktober 2007: Det indstilles, at jobcentrets tiltag følges. Det indstilles ligeledes, at beskæftigelsesankenævnet orienteres om den ændrede praksis i jobcentret. Det indstilles, at Arbejdsmarkedsudvalget følges Personalepolitik for Nordfyns Kommune Sagsnr J.nr Der foreligger forslag til Personalepolitik for Nordfyns Kommune. Forslaget har været sendt i høring i MED-organisationen. Forslag til Personalepolitik for Nordfyns Kommune. Hovedudvalget gennemgik på mødet den 9. oktober 2007 de indkomne høringssvar og rettede Personalepolitikken til. Hovedudvalget besluttede herefter at fremsende det tilrettede forslag til Økonomiudvalget til godkendelse. Det indstilles, at personalepolitikken godkendes.

21 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: Konstituering af kommunaldirektør Sagsnr J.nr I forbindelse med Kommunaldirektør John Therkelsens længerevarende sygemelding konstitueres Vicekommunaldirektør Jes K. Hansen som kommunaldirektør. Kommunaldirektøren er sygemeldt fra den 22. oktober 2007 og forventer at blive raskmeldt den 2. januar Notat af fra Løn og HR Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling. Økonomiske oplysninger: I forbindelse med John Therkelsens sygdom konstitueres Jes K. Hansen som kommunaldirektør. I forbindelse med en leders fravær kan der være behov for at konstituere en leder. Konstitueringsvederlaget finansieres dels af dagpengerefusioner dels af puljen vedrørende langvarig sygdom. Jes K. Hansen konstitueres som kommunaldirektør med virkning fra den 22. oktober SAGER TIL EFTERRETNING 249. Tiltrædelsesberetning for Nordfyns Kommune

22 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 22 Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget besluttede på mødet den 27. september 2006 at antage Kommunernes Revision A/S som revisor for Nordfyns Kommune. Kommunernes Revision skal i forbindelse med tiltrædelse som ny revisor udarbejde en tiltrædelsesberetning for Nordfyns Kommune. Kommunernes Revision vil fremover i de løbende og afsluttende beretninger henvise til tiltrædelsesberetningen, hvor det beskrives, hvilket ansvar ledelse og revisor har for regnskab, intern kontrol m.v. Beretning nr. 1 Tiltrædelsesberetning Følgebrev fra Kommunernes Revision Indstilles godkendt Meddelelser Sagsnr o LE34 fremsender skrivelse af 18. oktober 2007 Tidsplan for ekspropriation af ejendom o Odense Kommune fremsender ved skrivelse af 24. september 2007 Referat af Repræsentantskabsmøde den 11. september o Fyns Politi fremsender ved skrivelse af 2. oktober 2007 referat af kredsrådsmødet den 14. september 2007, samarbejdsaftale om organisering af det kriminalitetsforebyggende arbejde i Fyns Politikreds, samarbejdsplan der indeholder en nærmere beskrivelse af, hvordan lokalsamarbejdet er eller vil blive organiseret og gennemført i politikredsen, forretningsordenen for lokalrådene i Fyns Politikreds og tids- og procesplan for etablering af lokalrådene i Fyns Politikreds o Årsberetning og regnskab 2006 for MLK FYN I/S o Region Syddanmark fremsender Likviditetsoversigt og forventet årsresultat Kvartalsindberetning for juli kvartal januar til 30. september Til efterretning.

23 Økonomiudvalget 8. november 2007 Side: 23 LUKKEDE SAGER 251. LUKKET PUNKT: Sagsnr J.nr

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TORSDAG DEN 25. OKTOBER 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 25. oktober 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 24. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 9. SEPTEMBER 2009, KL. 9.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 9. september 2009 Side: 2 Fraværende: Yvonne Lindharth. Annelise

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 36 TORSDAG DEN 29. OKTOBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 29. oktober 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen,

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 8.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TORSDAG DEN 13. AUGUST 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 13. august 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Budget for administrationsområdet

Budget for administrationsområdet opfølgning pr. 31. august Hovedkonto 6, administration 10.30 Politisk Administration Generel beskrivelse Området dækker udgifter til kommunalbestyrelsen for, tilskud til politiske partier, øvrige råd og

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 25. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 25. april 2007 Side: 25 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 52 ONSDAG DEN 18. NOVEMBER 2009, KL. 14.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 18. november 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL. 19.00 Sammenlægningsudvalget 25. januar 2006 Side: 20 Fraværende: Til behandling forelå: Til behandling forelå: 21. Valg af medlem

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 5. DECEMBER 2007, KL. 10.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 5. december 2007 Side: 2 Deltagere: Erik Nicolaisen, Yvonne

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 6. FEBRUAR 2008, KL. 14.30 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 6. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 14.30 Social- og Sundhedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 PÅ CENTRALKØKKENET, BRYGGERIVEJ 16,

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1 Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 15. september 2014 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 TORSDAG DEN 26. JUNI 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. juni 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner 22.4.2010 1 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner J.nr.: 16.21.12.G00 Sagsid: 997520 Initialer: Kam.sf Sagsfremstilling I maj/juni

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 12. NOVEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 12. november 2009 Side: 2

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TIRSDAG DEN 10. MARTS 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 10. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Ingmar

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 41 TORSDAG DEN 30. APRIL 2009, KL. 0.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, MØDELOKALE 1 Økonomiudvalget 30. april 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet, Mogens Christensen.

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 07.04.2008 Budgetoverførsler af driftsmidler fra 2007 til 2008 2007 har været et turbulent år med hensyn til økonomi og økonomiopfølgning. I maj 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget principperne

Læs mere

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Dette dokument beskriver rammerne for samarbejdet mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd. Dokumentet indeholder også de

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Dette dokument beskriver rammerne for samarbejdet mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd. Dokumentet indeholder også de

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 8. NOVEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. november 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 ONSDAG DEN 27. JUNI 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 27. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Klaus

Læs mere

Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: John Christoffersen, Orla Bjørkmann Pedersen indkaldt som suppleant. Caroline Kjelsmark deltog i pkt. 229 i stedet

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere