Referat fra MED-udvalg. 4. september 2009 Kl på dagplejekontoret Holmegårdsvej 4, Fensmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra MED-udvalg. 4. september 2009 Kl. 09.00 12.30 på dagplejekontoret Holmegårdsvej 4, Fensmark"

Transkript

1 Deltagere: Dagplejere: Referat fra MED-udvalg 4. september 2009 Kl på dagplejekontoret Holmegårdsvej 4, Fensmark Margit Rasmussen, Jette Lænø, Marianne Nielsen, Betina Kötter, Mette Carlsen, Tommy Rasmussen Dagplejekonsulenter: Linda Olsen, Ulla Håkonsson Lederteamet: Torben Levring Anne Devantier Fraværende: Emner: Referat fra sidste møde Godkendt Godkendelse af dagsorden Godkendt med tilføjelse af flg. pt. Virksomhedsplanen som selvstændigt punkt. Samt punkter under orientering Tilsynets indhold hyppighed og afvikling Tilsynets indhold og ansvaret for at det bliver godt. Der er behov for at synliggøre gensidige krav og forventninger til et godt tilsyn. For at sikre det gode tilsyn kan f.eks. benyttes nedenstående udsagn ved afslutningen af et tilsyn: - Er der noget du kunne tænke dig anderledes ved tilsynet? - Har du fået sagt alt det, du har behov for at sige? - Har vi drøftet alle børnene? - Er der noget vi skal være opmærksomme på til næste tilsyn? Emnet drøftes og der findes få, men vægtige, udsagn til at støtte bestræbelserne for at sikre det gode tilsyn Udvalget er enige om, at et godt tilsyn kræver at man er forberedt. Relevante spørgsmål bør stilles. Feks. Hvordan trives du? Har du spørgsmål til dit daglige arbejde? Tilsynet afsluttes med at sikre, at begge parter har fået drøftet, hvad de finder væsentligt. For at sikre dette kan afsluttes med flg. spørgeksempler: - Er der noget du kunne tænke dig anderledes ved tilsynet? - Har du fået sagt alt det, du har behov for at sige? - Har vi drøftet alle børnene? - Er der noget vi skal være opmærksomme på til næste tilsyn? - Ring hvis der er noget! Tilsynet afsluttes med at underskrive et referat (den grønne bog). en indføres i Håndbogen.

2 Børnemiljøvurdering i Næstved Kommune Børnemiljøvurderinger skal laves både i de officielle legestuer og i gæsteplejehsue og endelig også i de enkelte dagplehjem. Dette skal ske hvert 3 år forskudt af arbejdspladsvurderingen. Børnemiljøvurderingen skal udarbejdes ved ansættelse og hvis man vender tilbage fra barsel/orlov.. Børnemiljøvurderinger er et lovkrav. Oplægget godkendt med diverse rettelser. Vi er begyndt med gæsteplejehusene og legestuehusene. Børnemiløvurderingen sker fremover ved ansættelse og nuværende dagplejehjem påbegyndes først i efteråret Sikkerhed på dagplejernes legepladser, gæstehuse og legestuehuse Der lovmæssigt krav om sikre legepladser - også dagplejerens egne legefaciliteter, hvis de benyttes af dagplejebørnene. Der skal udarbejdes nogle enkle procedurer for at sikre legepladserne. I skrivende stund er endnu ikke aftalt møde med Kommunens legepladskyndige herom. Emnet drøftes. 24/ afholdes møde med Kommunens legepladsansvarlige. 40 års jubilæum ¼ 2010 Dagplejen fylder 40 år i I hvilket omfang skal dagen markeres? Emnet drøftes og besluttes Arbejdsgruppe: Linda Jette Margit Mette planlægger jubilæumsarrangement den 16/ (foreløbig dato indtil arbejdsgruppen har sikret diverse aftaler) Fælles retningslinjer for arbejdet med de mange forskellige opgaver En gruppe kursister stiller forslag om ensartede retningslinjer. Notatet drøftes. Udvalget takker for forslaget om at ensrette læreplanerne. De nugældende retningslinjer åbner mulighed for at arbejde på forskellige niveauer, som bygger på tidligere erfaringer og læring. På nuværende tidpunkt er derfor ikkerelevant at ændre retningslinjerne. Udvalget opfordrer til at søge inspiration hos kolleger som her flere erfaringer. Det anbefales at læse håndbogen.

3 Kompetenceudvikling og uddannelsesstrategien bilag Kompetenceudvikling på børne- og kulturområdet. Hvordan udpeges deltagere til uddannelse og hvilke principper ligger bag. Notat fra dagplejehåndbogen med gældende politik og regler vedlagt. Emnet drøftes Kursusplanen gennemgået og godkendt Fremover vil udvælgelse ske ved dagplejekonsulenterne Nugældende retningslinjer tilføjes et afsnit vedr. dagplejekonsulenterne. Budgetbesparelser i 2009 Som det vist alle er bekendt, så er Kommunens økonomi svag. Derfor er stillet krav om besparelser på 2%. I Dagplejen er der politisk stillet om forslag om 500,000.-kr + gæsteplejehuset i Glumsø. Forslaget drøftes. Til orientering Ledelsen har indgivet høringssvar, hvor man påpeger uhensigtmæssigheder i forlagene. APV- og trivselsundersøgelsen I skrivende stund er resultatet ikke fremkommet. Konsulent Annette Vilén gennemgik undersøgelsen for udvalget, Generelt er det et fint resultat med plads til forbedringer. Undersøgelsen gennemgås med grupperepræsentanter og dagplejkonsulenterne den 25/ Hunde i dagplejen Dagplejekonsulenterne rejser problematikken om hundes samvær med børn i dagplejehjemmet. Bilag om nuværende regler vedlægges. Det indstilles at problematikken drøftes med henblik på at finde rimelige regler, som kan anbefales til en bestyrelsesbeslutning. Udvalget er enige om at præcisere, at børn og dyr ikke må være alene. Hvis ikke samværet sker under betryggende og hygiejniske forhold kan dagplejekonsulenten inddrage tilladelsen til at dyr opholder sig sammen med dagplejebørnene. Der sker en omformulering af håndbogen, så reglerne bliver mere præcise.

4 Personalepenge i 2009 Der er ikke mere bevilget personalepenge. Hvilke tanker gør udvalget sig om det. Emnet drøftes. Pga. Kommunens svage økonomi er de tidligere tildelte personalepenge inddraget. Udvalget udtrykker ærgrelse over den økonomiske situation og ønsker fortsat at der findes midler til denne udgift, hvis det er muligt. Dagplejens sommerferieafvikling 2009 Hvordan er ferien afviklet? Det blev på sidste møde besluttet, at ved tilrettelæggelse af ferie kan man pålægges ferie, hvis ens faste børn holder ferie. Der skal være 5 gæsteplejepladser til rådighed i hver uge. I hvilket omfang er der pålagt ferier og har der været 5 pladser til rådighed? Med henblik på at drage erfaringer, som kan danne grundlag for kommende ferieafvikling drøftes der generelt om gruppernes afvikling. Det undersøges hvilke muligheder sommeferien fremover kan afvikles mest økonomisk. Herunder om f.eks. dagplejen kan lukke 2 eller 3 uger samtidig med institutionerne tidligere planlægning. Drøftes igen på næste møde. Organisationsprojektet Hovedopgaven. Pædagogiske udviklingsdage Temadagene er påbegyndt og der har været generel stor tilfredshed med dagene. Hovedopgaven: Hovedopgaven udsendes til alle i september og man forventes at forholde sig til den og arbejde efter den, ud fra de bedste intentioner og hensigter. Alle grupper skulle have drøftet hovedopgaven som minimum på et gruppemøde. Hvis ikke bør den snarest muligt sættes på dagsordenen. Ugeplaner: Der er modtaget rigtigt mange og en del er lagt på hjemmesiden. Hvordan går det i den enkelte gruppe? Hvordan motiverer medarbejdere, der ikke tør eller vil gå i gang? Er tiden til at lave faste skemaopbygning? Når man har været på kursus skal vi så stile krav om skema for hver uge? Det indstilles, at orienteringen drøftes og sendes til yderligere debat i grupperepræsentantmødet Drøftes med grupperepræsentanterne

5 Sygefravær Dagplejens samlede sygefravær er opgjort for perioden 1/ / Samlet set er gennemsnittet på 4,18%. Mellem grupperne er variationen fra 0 9,15% Der indgås aftale med studerende fra fysioterapeutskolen om et projekt om sammenhænget mellem det fysiske arbejdsmiljø og sygefravær. Det indstilles at orienteringen tages til efterretning Faldet i sygefraværet er positivt og vigtigt. Til efterretning Informationer fra kontoret/hjemmeside Hjemmesiden er i gang og undervejs er uddannet nogle web-redaktører. Vi har haft nogle problemer med at få en del ugeplaner - fotos sat på, da Kommunens EDB-system var i uorden. Det beklager vi. Der mangler stadig billeder fra grupperne, mens nogle af disse kan være strandet i systemet. Så I må meget gerne genfremsende jeres gruppefotos. Hjemmesiden vil som tidligere beskrevet blive vores primære informationskilde. Vi kan konstatere, at mange endnu ikke har registreret sig, det er et problem. Hvis man har vanskeligheder, så bedes man henvende sig til Margot eller Torben. Hjemmesiden er fortsat under forbedring, men allerede nu kan den findes på Forslag til forbedringer modtages. Det indstilles at spørgsmålene drøftes og besluttes. Udvalget opfordrer til at de sidste dagplejere registrerer sig. Hvis man mangler hjælp så kan henvendelse ske til Margot eller Torben på kontoret. Drøftelse af hvordan vi kan skabe tidlig indsats i Dagplejen. Emnet udsat fra sidste møde. Dagplejerne har rejst problematikken i Område-MED ud fra et ønske om, at vi tidligere kan iværksætte foranstaltninger om relevante børn og dagplejere. På nuværende tidspunkt understøtter dagplejekonsulenterne i det omfang det er dem muligt, tidsmæssigt og fagligt, ellers indhentes den fornødne faglige ekspertise fra andre. F.eks. Specialkonsulenterne talepædagoger - ergoterapeuter. Endvidere har vi i dagplejen mulighed for at benytte Marte Meo-terapeuterne, hvor vi på nuværende tidspunkt har 4 uddannede dagplejekonsulenter. Ligeledes har vi en dagplejekonsulent med en PD.uddannelse med særligt fokus på børn med særlige behov. I oktober måned nedsattes et forretningsudvalg i hvert af distrikterne for at starte processen med at etablere arbejdet i distrikterne. Samarbejde om overgange mellem de forskellige institutionsformer forventes at starte i løbet af foråret Dagplejekonsulenterne bliver ikke inddraget i første omgang, men når der skal laves konkrete samarbejdsaftaler bliver det de enkelte gruppers ansvar. Hvordan kan og skal dagplejerne understøtte arbejdet, dels internt og dels i samarbejde med andre.

6 Det indstilles, at udvalget gennemgår hvilke overordnede retningslinjer, der ligger til grund for arbejdet som dagplejer i Næstved Kommune, samt drøfter hvordan den enkelte kan understøtte børns læring og udvikling for netop disse børn. Emnet udsat. Retningslinjer til brug for vurdering af børn med særlige behov i dagplejen. bilag Friholdelse af plads i særlige tilfælde, hvor børn kræver en ekstraordinært stor pædagogisk indsat ud over det normale, kan friholdes plads. Håndtering af denne problematik er overlagt til forvaltningen. Det indstilles at retningslinjen tages til efterretning Retningslinjen godkendt. Rapport fra sundhedsstyrelsen Vigtigt at vide om små børns sikkerhed Rapporten linkes fra dagplejens hjemmeside til Generel drøftelse af indholdet. Der lægges et link fra hjemmesiden til til Sundhedsstyrelsen med en kort beskrivelse af de gode ideer og tanker om små børns sikkerhed. Spørgsmål fra medarbejderne Multimedieskat? I forvaltningen arbejdes overordnet med emnet og vi afventer resultatet heraf. Brug af håndsprit? Kommunenlægen nabefaler sæbe og vand og håndvask op til 30 sekunder. Udlevring af dagplejeres mobilnr. til forældrne når der er fastnettelefon Forældrene skal kun have fastnettelfonnr. oplyst medmindre dagplejeren giver lov. Indkaldelse til tjenstlige samtale Dette sker så vidt det er muligt ikke mandage eller fredage. Lukning af dagplejen til jul? Før jul kan dagplejere holde fri i forhold til det antal børn der skal passes

7 Orienteringssager Budget 2009 På baggrund af regnskabet for 2008 er iværksat en undersøgelse af budgetlægningen på dagplejeområdet med det formål at få genoprettet budgettet. Dagplejens budget genoprettes så der bliver buffer for tomme pladser og manglende forældrebetaling. Ændring af dagplejekonsulenternes arbejdsområder Pga. af det faldende børnetal sker der ikke genansættelser af afgået dagplejekonsulent. Arbejdet omlægges så der fokuseres på det fælles ansvar for tilsyn og gruppernes drift i 2 områder. Arbejdsfordelingen er udsendt. Årsplan for løsning af praktiske opgaver Årsplanen kan ses på hjemmesiden. Evt. Næste møde: 9/ kl. 8,30 12,00 Margit Rasmussen næstformand Torben Levring formand

Dagplejens Lære- og udviklingsplan

Dagplejens Lære- og udviklingsplan Dagplejens Lære- og udviklingsplan Dagplejen tager hånd om dit barn 2009 2011 1 Lære- og udviklingsplanen Hvert 2. år udarbejdes en lære- og udviklingsplan. Målet er at leve op til de krav der, såvel lovmæssigt

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Referat fra grupperepræsentantmøde. Rådmandshaven Næstved. Mødelokale januar 2010 Kl. 08:30 ca. 12:00

Referat fra grupperepræsentantmøde. Rådmandshaven Næstved. Mødelokale januar 2010 Kl. 08:30 ca. 12:00 Vi tager hånd om dit barn Dagplejen Næstved Kommune Referat fra grupperepræsentantmøde Rådmandshaven 20 4700 Næstved Mødelokale 2 8. januar 2010 Kl. 08:30 ca. 12:00 Deltagere: grupperepræsentanter teamkoordinatorer

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet DAGSORDEN Møde nr. : 03/2010 Sted : Mødelokale 101 Dato : 16. september 2010 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 15:30 Medlemmer Margit Tang Møller (Ledelse) Birte Kousted

Læs mere

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer BASISKVALITET Har i udarbejdet læreplan for 2011? Har i fremsendt evaluering heraf? Kendskab til ændringer i dagtilbudsloven? Ja Ja, Nogenlunde Har hele personalegruppen kendskab til børn- og Nogenlunde

Læs mere

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Indkaldelse sendt til: Maibritt Krogh, Nanna Thomsen, Helle Støvring Gundersen, Ulla Johansen, Birthe Nørholt, Inger Brøndum, Birgitte W. Blom og Helle Pedersen.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler Side 1 2008/2009 Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne, Bettina, Malene, Mariann Beslutningssager: 95. Valg af dirigent. Lisbeth Madsen. 96.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 17.15-20.00 på skolens lærerværelse. Forældredeltagere: Peter Beiter Brasholt, Louise Heilberg, Michael Andersen, Rasmus Edelberg, Anni Baun,

Læs mere

Dagsorden: Uddybning: Ansvar: Beslutning : Relevant nyt: Teater, afslutning ved sommerfest, derefter oprydning. Elevskemaer ligger på hjemmesiden.

Dagsorden: Uddybning: Ansvar: Beslutning : Relevant nyt: Teater, afslutning ved sommerfest, derefter oprydning. Elevskemaer ligger på hjemmesiden. Referat Emne: Ordinært bestyrelsesmøde Data om mødet Dato: 15. Juni -2016 Tid: ca. kl.19.00-21.00 Sted: Kassebølle Mødedeltagere:, Jeanne, Anders, Rikke, Lone, Susanne, Carsten, Catrine Afbud: Bitten,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 22. MAJ 2014 STED: DRONNINGESALEN, DRONNINGENSGADE 24, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 12:00 MEDLEMMER: LARS BOSTHOLM, MARIA LUND, PIA M. PETERSEN, BIRTE MERRILD, BRIT LYDERSEN, CHARLOTTE

Læs mere

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 I MED-aftalen er der i 8 stk.3, punkt 3, beskrevet de overordnede retningslinjer for efter- og videreuddannelse af medarbejdere, herunder

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Adresse Peter Bangs vej 10-12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Status (kommunal, selvejende, privat) Selvejende Normerede pladser 0-3 år 42 Normerede

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for dagplejekonsulenter September 2016

Funktionsbeskrivelse for dagplejekonsulenter September 2016 Funktionsbeskrivelse for dagplejekonsulenter September 2016 Krav og forventninger til dagplejekonsulenter Dagplejens dagplejekonsulenter indgår som en del af ledelsen. Det forventes at konsulenterne deltager

Læs mere

Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013

Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013 Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013 Tids- og procesplan for budgetlægning 2014 m.m. Økonomi og kommunaldirektøren udarbejder den 21. januar 2013 oplæg til tids- og procesplan for budget 2014.

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Jeres barn skal nu starte i dagpleje hos en af vores kommunale dagplejere. Den tid som barnet skal tilbringe i dagplejen er en forholdsvis stor del af barnets friske og vågne tid.

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen Forældrebestyrelsesmøde dagplejen 28.02.19 Deltagere Referent Fraværende Punk t Dagsorden og referat 1 Nyansættelser Der har d. 25.2.19 været afholdt ansættelsessamtaler til stillingen i Blistrup. Vi har

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 30/8 2012 tidspunkt: 19.00 Fremmødte: Lisbeth undtagen elevrepræsentanter Sted: Saxo Ny konstituering: Man vedtog at den nuværende formand Søren Rasmussen fortsætter

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Omlægning af dagplejen

Omlægning af dagplejen Omlægning af dagplejen Børne- og Undervisningsudvalget besluttede på udvalgsmødet d. 11.3. 2014 følgende i forbindelse med fremlæggelsen af udmøntningsplanen for omlægningen af dagplejen.: Dagplejen overgår

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Referat. Sagsnr Dokumentnr Mødedato Tid Kl

Referat. Sagsnr Dokumentnr Mødedato Tid Kl Referat Mødeforum OmrådeMED, Handicap- og psykiatri Sagsnr. 2009-1380 Dokumentnr. 2010-253687 Mødedato 31.08.2010 Tid Kl. 9.00 11.00 Sted Mødelokale 6 2. sal Rådmandshaven (ny bygning) Deltagere Jytthe

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået:

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået: Dagsorden / referat - møde i Fælles MED Administration den 19. januar 2017 kl. 13.00 i mødelokale 3, Varde Rådhus, Bytoften 2 Deltagere: Mogens Pedersen, Anne-Mette Rørvang, Erik Schultz, Helle Marquertsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Dato for tilsyn: 27.oktober 2010 Institutionens navn: Nordstjernen Tilsyn foretaget af: Ulrik Moll Deltagere ved tilsynet: TR Diana Levisen,

Læs mere

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa Velkommen i dagplejen i Område Grenaa 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Kommunale retningslinjer for overgang fra dagtilbud til sfo og børnehaveklasse.

Kommunale retningslinjer for overgang fra dagtilbud til sfo og børnehaveklasse. Kommunale retningslinjer for overgang fra dagtilbud til sfo og børnehaveklasse. Indledning... 1 Formål... 2 2.1. Kronologisk oversigt over minimumsaktiviteter... 3 2.2. Planlægning i skoledistriktet...

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

Notat. Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende, 20 dagplejere og 4 ansatte i gæstehuset.

Notat. Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende, 20 dagplejere og 4 ansatte i gæstehuset. BALLERUP KOMMUNE Dato: 15. august 2016 Sagsid: 28.09.00-A00-3-16 Notat Status for Dagplejen i Ballerup Kommune - august 2016 1. FAKTA Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende,

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DAGSORDEN Forældrebestyrelsen for Dagplejen EMail: gac@olos.dk 18. april 2016 REFERAT BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DATO: Mandag den 4. april 2016 TID: 17:30 21:00 STED:, DELTAGERE:

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001.

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Referat fra HovedMedUdvalgsmøde 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsmiljø... 1 2. Gensidig information... 1/2 3. Uddannelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15. REFERAT Distrikts MED - Syd Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødested: Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Mødelokale 2, Rådhuset i Grenaa Dato : 14. maj 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jesper Kaas Schmidt (Ledelse) Ove

Læs mere

Udviklingssamtaler på Social- og Sundhedsskolen. Medarbejderudviklingssamtaler Gruppeudviklingssamtaler. Få et godt udbytte!

Udviklingssamtaler på Social- og Sundhedsskolen. Medarbejderudviklingssamtaler Gruppeudviklingssamtaler. Få et godt udbytte! Udviklingssamtaler på Social- og Sundhedsskolen Medarbejderudviklingssamtaler Gruppeudviklingssamtaler Få et godt udbytte! Indholdsfortegnelse Retningslinier for medarbejderudviklingssamtaler på Socialog

Læs mere

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde Referat af SKB-møde d. 15. maj 2017 kl. 17:00-19:30 Afd. Engholm Mødeleder: Mette Thrane. Deltagere: Michael,, Sanne, Mette Thrane, Merethe, Maibritt, Michael, Mette,

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 1. marts 2016 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave Dagplejen Næstved Kommune Dagplejens I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave! at skabe et lærings- og udviklingsmiljø for 0-3 års børn i hjemlige omgivelser baseret på tryghed, nærvær, anerkendelse

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Dato for tilsyn: 28.09.2010 Institutionens navn: Skolevejens Børnehave Tilsyn foretaget af: Ulrik Moll Deltagere ved tilsynet: Annette

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl. 8.30 12.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe Deltagere: Gitte W, Kristine, Eva, og Käthe Afbud:

Læs mere

Brugerindflydelse. - beboerråd og beboerforum på Klintegården

Brugerindflydelse. - beboerråd og beboerforum på Klintegården Brugerindflydelse - beboerråd og beboerforum på Klintegården Indflydelse På Klintegården bliver du støttet i at tage ansvar for dit eget liv. Det betyder blandt andet, at du får mulighed for at have indflydelse

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014 Børnerådet Referat Tirsdag den 11. november 2014 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen ( I) Brigitte Klintskov Jerkel ( C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Lars Kilhof ( V) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Dagsorden og referat Tønder Kommune Dato: 22.marts 2018 Tid: 19.00-21.30 Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Emne: Forældrebestyrelses møde i dagplejen Mødet er flyttet til Åved vej 5, Løgumkloster

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave Dagplejen Næstved Kommune Dagplejens I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave at skabe et lærings- og udviklingsmiljø for 0-3 års børn i hjemlige omgivelser baseret på tryghed, nærvær, anerkendelse

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5 Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl. 9.30-12.00 på Odder Rådhus, møderum 5 Mødelokalet er reserveret fra kl. 08.00 til formøde for personalerepræsentanterne

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

Rudkøbing den 1. juni 2011

Rudkøbing den 1. juni 2011 Referat til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 1. juni 2011 Sted Langeland Rådhus,

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave

I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave Dagplejen Næstved Kommune Dagplejens pædagogiske fundament I samarbejde med forældrene er Dagplejens hovedopgave at skabe et lærings- og udviklingsmiljø for 0-3 års børn i hjemlige omgivelser baseret på

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Villa Kulla Adresse Rathsacksvej 12 Leder Julie Flarup Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 39 Normerede pladser

Læs mere

velkommen i dagplejen

velkommen i dagplejen velkommen i dagplejen velkommen i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder, fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.:

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.: Nyttige links Læs mere om vores retningslinjer for kost, læreplaner mv. på: www.aalborg.dk/dagplejen Læs mere om smitsomme sygdomme hos børn i Sundhedsstyrelsens folder på: www.sundhedsstyrelsen.dk Orienter

Læs mere

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj)

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj) Klynge VA2 Valby Referat af bestyrelsesmøde den 27. marts 2012 Til stede: Camilla (formand og forældrerepræsentant, Valnødden) Henrik (klyngeleder) Anette (pædagogisk lederrepræsentant, Valnødden) Rikke

Læs mere

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen Afbud

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :..

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :.. KOP\. :.. Samarbejdsaftale for Korinth Efterskole - Spejderskolen Gældende for perioden 2009 til 2011 Side l af S SAMARBEJDSAFTALE FOR 1 KORINTH EFTERSKOLE - SPEJDERSKOLEN 1 FORMÅL 3 BESTYRELSENS ANSVAR

Læs mere

Godt bestyrelsesarbejde i KAB

Godt bestyrelsesarbejde i KAB Direktionen 1. april 2004 jny/cat/has / 20040401EndeligUdgaveGodtBestyArb.wpd Godt bestyrelsesarbejde i KAB 1. Indledning Dette dokument indeholder en række tilkendegivelser, som KAB s bestyrelse både

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl. 10.00-13.00 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag den 8. marts kl. 17.00 19.00

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag den 8. marts kl. 17.00 19.00 Den 8. marts 2011 Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag den 8. marts kl. 17.00 19.00 Til stede: Lars Autrup, Joan Bang Sudergaard, Karin Dahl Hansen, Kitt Gertin Pedersen, Steen Abramowitz, Julie Vinther

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ravnsborg 10/04 2013, afholdes i Ravnsborghallen kl. 19.00-21.00

Bestyrelsesmøde Ravnsborg 10/04 2013, afholdes i Ravnsborghallen kl. 19.00-21.00 Bestyrelsesmøde Ravnsborg 10/04 2013, afholdes i Ravnsborghallen kl. 19.00-21.00 Til stede: Betina, Rogert, Lars og Lone. Peter som designer på vores hjemmeside Afbud: Stefan, Tina & Martin Referent: Betina

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Fraværende: Henrik Lausen Susanne Andresen Karin L. Kamstrup Mette Elmerdahl Thomas Erlandsen. Beslutning/referat: Godkendt

Fraværende: Henrik Lausen Susanne Andresen Karin L. Kamstrup Mette Elmerdahl Thomas Erlandsen. Beslutning/referat: Godkendt Dagsorden og referat Skolebestyrelsen Dato: 30. januar 2018 Kl.: 17.00 19.00 Sted: Lokale 21, Sønderskov-Skolen Deltagere: Mikkel Nyhold Bruncke Henrik Lausen Karin L. Kamstrup Susanne Andresen Camilla

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Dagsorden Bestyrelsesmøde: Mandag den 09/05 kl. 18.30 21.00. Mødeleder: Anne Mette Kaffe: Jette Afbud: Mariane, Henning 1. Tidspunkt 18.30 18.35 Godkendelse

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Referat fra konstituerende møde den 28. januar 2014 i MED-udvalg for Borger & Arbejdsmarked

Referat fra konstituerende møde den 28. januar 2014 i MED-udvalg for Borger & Arbejdsmarked Referat fra konstituerende møde den 28. januar 2014 i MED-udvalg for Borger & Arbejdsmarked A-side medlemmer : Erik Schultz, Peter Petersen, Helle Marquertsen, Marianne Krickau, Berit Damm B-side medlemmer:

Læs mere

Håndbog for forældrebestyrelser

Håndbog for forældrebestyrelser Håndbog for forældrebestyrelser - i dagtilbud og klubber Forord Denne lille folder er til dig, der har valgt at gøre en indsats for andre via bestyrelsesarbejde. Vel at mærke over for en meget vigtig målgruppe

Læs mere

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge REFERAT Møde nr. : 2/09 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 4. maj 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 15.55 Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl.

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud

Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud Dato Nov. 2014 Dok.nr. 153880/14 Sagsnr. 14-5079 Ref. Rikn Retningslinjer for tilsyn med kommunale og selvejende dagtilbud Varde Kommune har efter dagtilbudsloven 5 pligt til at føre tilsyn med dagtilbuddene

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g. Hjerm dagtilbud d. 20.8.2014. Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14 Tidspunkt: 18.30 21.30 Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.a ferie) Dagsorden. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Løvfrøen Nylars Adresse: Bøgevej 11, 3720 Nylars Telefon: løv56 97 13 63 Leder: Lene Reiths Tilsynsførende: Faglig konsulent Lene

Læs mere

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK.

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK. Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK. Afbud: Kristian Amdisen og Christina Sekkelund 1.Godkendelse af referatet fra mødet den 23.5.2018 og den 4.10.2018 2.Efterretninger/siden

Læs mere

Referat af TR-møde d. 23. februar.

Referat af TR-møde d. 23. februar. Referat af TR-møde d. 23. februar. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen om: a) Temadag med skoleledere og forvaltning d. 24. marts kl. 12-16 v. Ane. Temadag på Mødecenter Frb.d.24.

Læs mere

Dagsorden og beslutningsreferat

Dagsorden og beslutningsreferat Bestyrelsesmøde i 3F Bornholm 14-08-2012 Møde indkaldt af: Jens Skovgaard Deltagere: Jens Skovgaard, Merete Koch, Steffen Finne, Ole Kure, Klaus Garberg, Jann Poulsen, Henning B. Pedersen, Søren Kjøller,

Læs mere

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Heldagslegestue Heldagslegestue er et af tre indsatsområder i Sorø Dagplejes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation, der garanterer

Læs mere

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 14. februar 2017 REFERAT Formøde for forældrevalgte 18.00-18.30 Sandwich fra 18.30 19.00 Tid: Selve mødet er fra 19.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen Afbud: Kirsten

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

Børn og Unge. Børnemiljø i dagtilbud

Børn og Unge. Børnemiljø i dagtilbud Børn og Unge Børnemiljø i dagtilbud 1 Indledning Folketinget vedtog i maj 2006 loven om vurderinger af børnemiljø i dagtilbud. Lover trådte i kraft d. 1. juli 2006 for dagtilbud og pr. 1. januar 2007 for

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 55-2014/15: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere