SIHH URMESSEN. FEBRUAR 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SIHH URMESSEN. FEBRUAR 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!"

Transkript

1 TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: ROMAIN JEROME TIMEX FLY-BACK MAD MEN REVERSO IWC PILOT WORLDTIMER PANERAI RADIOMIR 1940 SEAMASTER AQUA TERRA GMT LINDE WERDELIN SPIDOLITE II NYHEDER FRA SIHH URMESSEN ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

2 RTOSSEN TIMEGEEKS SÅ VAR DET ATTER TID TIL SIHH URMESSEN. Den luksuriøse urmesse i Geneve åbnede sine døre d januar for 22ende gang og Urtossen var naturligvis atter til stede (i øvrigt for 10ende gang) og nød de 18 udstillende urmærker i fire rockertravle dage, hvor jeg dækkede messen dagligt for fire forskellige medier (og så siger man, at mænd ikke kan multitaske)?! Dagene var fully booked med præsentationer fra 9-18 og jeg havde desuden booket mine pauser med interviews, for at få så mange top dogs i tale som muligt. Aftenerne blev tilbragt i selskab med Richard Mille, Audemars Piguet og mærkernes CEOs, der inviterede på middage og gode historier. Det er altid rart at få andre historier end dem, der kommer gennem PR-bureauerne og andre tvivlsomme medier. Det var i øvrigt sidste gang, at JeanRichard og Girard- Perregaux udstiller på SIHH urmessen, idet begge mærker har besluttet sig for at udstille i Basel, når de nye bygninger står helt færdige i Det bliver spændende at se, om der er andre af de SIHH udstillende urmærker, der følger trop. Der er masser af rygter tiden vil vise om de taler sandt. Tusinde tak til alle de, der enten har købt eller fået et eksemplar af min urbog i gave! Modtagelsen har været overvældende og stærkt motiverende og andet oplag er tæt på at blive en realitet! Jeres interesse i bogen beviser, at det godt kan betale sig at bruge tid på at lave et kvalitetsprodukt med lækre billeder og flot layout samt informerende tekst om hvert enkelt ur. Ure fortjener jo at blive vist og ikke mindst beskrevet på anstændig vis. En bog bør afspejle både viden og oprigtig passion om hovedemnet. Det håber jeg skinner igennem på hver eneste side af Armbåndsure facts og fortællinger fra den tikkende verden. Husk i øvrigt at dele TIMEGEEKS e-magasinet med dine ligesindede urtossede venner, og få dem til at skrive til mig, hvis de vil på mailinglisten til verdens første og eneste månedlige e-magasin om ure. Med tikkende hilsner, IWC PILOT S WORLDTIMER Kristian Haagen Passioneret indehaver af IWC introducerede dette Pilot s Watch Worldtimer under SIHH urmessen, og jeg fornemmede med det samme, at denne model var min favorit fra det populære schweiziske urmærke. Da jeg prøvede det 45-millimeter store ur om armen, tænkte jeg, hvorfor det havde taget IWC så lang tid at skabe netop et ur som dette. Selvfølgelig skal et pilot ur da tilbyde verdenstid. Det er lige så naturligt som ketchup i en burger, Amalie går fra Peter og Villy Søvndahl med sprogproblemer. De ting hører bare sammen. Høj fem til IWC der i øvrigt ellers ikke bød på særligt meget andet, der rev tæppet væk under fødderne på mig. iwc.com

3 ARMBÅNDSURE HALVANDET KILO HOROLOGISK LITTERATUR Min tredje bog om ure Armbåndsure facts og fortællinger fra den tikkende verden kan købes hos landets boghandlere, Illum, Salling, Magasin og utallige webshops. Halvandet kilo blandede horologiske tanker, tal, auktionsrekorder, fortællinger og et væld af flotte billeder af skønne ure findes på de 248 sider. Der er sammenligninger af biler og ure, billeder af ure fra min egen samling, historien om Swatch og mange andre fortællinger fra den verden, der optager mig allermest. På trods af bogens fysiske vægt og det høje sideantal, så skal du ikke frygte et værk, der er svært at komme igennem. Der er noget for enhver smag ikke mindst forord af selveste Tom Kristensen, skarpe og stærkt underholdende iagttagelser af mænd og deres ure fra den skarp-pennede sociolog Emilia van Hauen og eftertænksomme udtalelser om begrebet tid fra en række kendte danskere: stand-up er Uffe Holm, cykelrytter Brian Holm, tidligere pro-fodboldspiller Niclas Jensen, livsstilekspert Mads Christensen m. fl. Armbåndsure facts og fortællinger fra den tikkende verden koster 399 kroner plus eventuel porto.

4 RM052 SKULL CANDY FRA RICHARD MILLE I ET NARCISSISTISK ØJEBLIK var jeg overbevist om, at Richard Mille har lanceret denne model, inspireret af et skull armbånd fra Strings, som jeg forærede ham i foråret, da han kørte sin Lola på Francorchamp banen i Belgien. Men jeg glemte helt at spørge ham om inspirationskilden, da han inviterede til middag under SIHH urmessen. Her roste jeg ham blot for stadig at bære armbåndet. I wear it all the time. Never take it off, fortalte han i sin sædvanlige nærmest teatralske baritone stemmeleje, og klappede mig taknemmeligt på skulderen. Now meet the Prince of Brunei. Det gjorde jeg så... Hvorend inspirationen til dette superfede RM052 Skull kommer fra, så beviser Mille atter, at han bare ikke er som de andre. Det er godt nok ikke første gang, at et urfirma laver et ur med kranie motiv. Det har blandt andre Bell&Ross jo bevist allerede for nogle år siden, da de lancerede deres i øvrigt rigtig flotte Airborne model. Men Milles ure er bare anderledes. Meget anderledes. På RM052 fungerer kraniet som værkplade, både for- og bagfra. RM052 tilbyder ikke overraskende tourbillon og produceres i 21 styk, hvoraf de 15 er af titanium. De resterende seks styk tilbydes af rød- eller hvidguld. richard-mille.com

5 TV-SERIEN MAD MEN HYLDES AF JAEGER-LECOULTRE JAEGER-LECOULTRE hylder én af tidens mest populære Tv-serier Mad Men med et Grande Reverso Ultra-Thin. Det pågældende ur passer godt til Tv-serie, der viser reklameverden i 1960 erne. Den gang var urene mindre vigtige end mængden af whisky og cigarretrøg, og måtte ikke fylde for meget om armen. Det limiterede Grande Reverso Ultra-Thin Tribute to Mad Men edition (kun 25 styk bliver produceret) er dedikeret til Tv-seriens legendariske reklamemand Roger Sterling, der spilles af en storrygende John Slattery og det gør han sindssygt godt i øvrigt! Uret leveres i en speciel boks, hvorpå reklamebureauet Sterling Cooper Draper Pryce s logo er prydet. Desuden leveres uret med et brev skrevet af Roger Sterling himself samt den fantastiske bog Sterling s Gold, der er signeret af seriens bagmand og producer, Matthew Weiner. Jaeger-LeCoultre s innovative direktør, Jérôme Lambert mener at Roger Sterling og Reverso passer helt perfekt til hinanden, idet begge nyder legendarisk status som både stilikon og historiefortæller. Grande Reverso Ultra-Thin Tribute to Mad Men edition lanceres i februar, men mon ikke de allerede er revet væk af tilhængere af både lækker horologi og velproduceret Tv?

6 TIMEX INTELLIGENT QUARTZ FLY-BACK CHRONOGRAPH OMEGA SEAMASTER AQUA TERRA GMT OMEGA SEAMASTER AQUA TERRA GMT er seneste skud på stammen af Omega s modeller med deres Co-Axial inhouseværker. Med denne nye model styrker Omega deres kollektion yderligere og beviser med al tydelighed, at de går efter at blive et urfirma, der kun tilbyder mekaniske værker. Af egen avl, vel at mærke. Denne 43-millimeter store nyhed tikker ved hjælp af kaliber 8605/8616, der kan nydes gennem urets glasbagkasse. Seamaster Aqua Terra GMT tilbydes af stål, stål/guld eller guld med matchende lænke eller rem. omega-watches.com Kan du lide det pre-patinerede look blandet med sort PVD? Men har du ikke lyst til at betale de sindssyge priser, som visse schweiziske urfirmaer tager for deres ure? Jamen, så er løsningen lige her. TIMEX INTELLIGENT QUARTZ FLY-BACK CHRONO- GRAPH koster under kroner og tilbyder alt det, som langt dyrere IWC/Hublot/Panerai etc. også tilbyder. Ganske vist med quartzværk. But still. Læg i øvrigt mærke til fejlen på modellen til højre. Kan du spotte den? timex.ca

7 CLOSE-UP Et meget typisk billede af mit Linde Werdelin SpidoLite II af titanium under juleferien 2011, der blev afholdt i min europæiske yndlingsby, Barcelona. Kølige øl en masse blev nydt i den lave vintersol. Viserne står endda næsten korrekt. Ikke lige 10 over 10, men fem minutter i et duer også. Skål!

8 MÅNEDENS VINTAGEUR ROLEX GMT REF KØBT HOS KLARLUND 1980 URET-JEG-RIGTIG-GODT-KAN-LIDE MEN-NOK-ALDRIG-KOMMER-TIL-AT-EJE COMPLETE WITH BOX AND PAPERS. Disse ord har enorm betydning for værdien af et vintage-ur. Ikke mindst hvis der er tale om en ældre Rolex sportsmodel. Eksempelvis dette Rolex GMT Master ref Uret er oprindeligt købt hos Klarlund i 1980 og må derfor være ét af de sidste ref. 1675, der blev produceret, idet denne model blev overtaget af ref med quick-set dato, der blev introduceret samme år, som dette ur er solgt. Jeg ved ikke, hvem den heldige ejer er, men ved, at Franz Jaeger & Me kun havde det til salg i ganske kort tid, før en samler med god smag købte dette fantastiske ur. Stort tillykke til den nye ejer! Jeg er meget misundelig over dette sjældne fund. franzj.dk ROMAIN JEROIME TITANIC DNA var lidt af en dårlig joke, da de første modeller blev introduceret for snart fem år siden. Syntes jeg. Men så groede konceptet bag materialetbrugen på mig og jeg ændrede min mening om disse markante ure fra uf til uhm. Ikke mindst hjulpet på vej af glade ejere, der stolt viste et stykke tikkende historiefortæller frem. Væk var mine ellers bitre bemærkninger om makaber brug af rustent jern fra det sunkne skib Titanic. Tror måske endda jeg brugte udtrykket gravrøveri. I stedet blev jeg begejstret for disse ure, der i den grad fortæller historie. Både i form af det berømte sunke skib, men også på grund af den kontinuerlige lancering af spændende modeller, der alle bruger samme markante materiale. Men men men... der er stadig langt fra lækkert rustent jern på rem til ejerskab. Hvilket placerer Romain Jerome s rustne ure mageligt i kategorien Uret-Jeg-Rigtig-Godt- Kan-Lide-Men-Nok-Aldrig-Kommer-Til-At-Eje. romainjerome.com

9 WINDOW SHOPPING DIVERSCOPE LPR er måske ikke den store og allermest interessante nyhed fra årets SIHH (men der var nu heller ikke så overvældende mange revolutionerende ure i det hele taget). Ikke desto mindre fortjener denne model at blive nævnt på grund af urets gnag reserve indikator, der findes i selve 12 markøren. Når uret er fuldt optruykket er 12 helt fyldt ud med luminova. Jo mindre optrukket værket er, desto mindre farve er der i 12. Smart detalje! jeanrichard.com I 1999 introducerede A. Lange & Söhne deres efterhånden legendariske Datograph med inhouseværk. Med andre blev dette kronograværk introuduceret før både Patek Philippe og Rolex kom med deres inhouse kronografværker. Nu introducerer det tyske feinschmecker urfirma DATOGRAPH UP/DOWN af platin,der har en diameter på 41 mm, 2 mm større end forgængeren. Desuden tilbyder denne nyhed gang reserve indikator (deraf navnet) og stregmarkeringer i stedet for romertal. alange-soehne.com WWW. FEBRUAR APRIL

10 WINDOW SHOPPING OFFICINE PANERAI RADIOMIR 1940 var det flotteste nye ur, som det populære pseudo italienske urfirma præsenterede på årets SIHH messe. Modellen er udstyret med et flot dekoreret Minerva-værk og har en klædelig kassediameter på 47 mm. Desværre tilbydes modellen kun i 100 styk, hvoraf de første 50 er dedikeret et sæt. Hvis du er så ufattelig heldig at få nallerne i dette fantastiske ur, så skal du regn med en pris på cirka kroner. Held og lykke! panerai.com AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK REF ser ud til at være det eneste 39 mm Royal Oak, der ikke må lade livet til fordel for de nye 41-mm versioner af det ikoniske ur. Modellen indeholder et af verdens tyndeste automatikværker og er en favorit blandt hardcore Royal Oak-fans verden over. Jeg fatter ikke, hvorfor AP beslutter sig for at sløjfe denne klædelige kassediameter, og direktøren kunne da heller ikke helt forklare sit valg, da jeg flere gange spurgte til dette. rolex.com WWW. FEBRUAR APRIL

11 WINDOW SHOPPING JAEGER-LECOULTRE DOUMETRE SPHEROTOURBILLON er luksus med luksus oven på fra det legendariske schweiziske urmærke. Modellen har blandt andet jumping datoangivelse, sekundær tidsanvisning, flyback sekunder og tourbillon. Urets har to fjederhuse, hvoraf det ene giver energi til tourbillonfinktion, den anden til de resterende funktioner. Imponeret? Det burde du være! jaeger-lecoultre.com CARTIER SANTOS DUMONT SKELETON var en af de nyheder, jeg nød synet af i Paris, da jeg atter deltog i en omgang Cartier Fine Watchmaking Club i november. To gange om året samles 8-10 udvalgte journalister fra hele verden og diskuterer de kommende nyheder fra Cartier Manufacture. Selv om jeg allerede havde prøvet dette ur om armen, var det et glædeligt gensyn, da jeg prøvede det igen under SIHH urmessen. cartier.com WWW. FEBRUAR APRIL

12 GEAR ETC : Min gode ven Dan medbragte en posefuld af disse tidløse Oxford skjorter fra New York, idet Uniqlo ikke tilbydes på vores breddegrader. Det er utroligt, hvad man kan få for 30$ i USA! Superkvalitet, genial fitting og tidløs farve. Winning! uniqlo.com 2: Jeg har for nyligt erhvervet mit et par Maui Jim Wiki Wiki af titanium og må indrømme, at jeg aldrig har set bedre ud gennem et par solbriller. Maui Jim tilbyder polariseret glas som ingen andre og disse Wiki Wiki er grundet den patenterede PolarizedPlus behandling blevet mine faste køre-bil-i solskin-solbriller. mauijim.com en mand med maske og beskyttelsesbriller på, og lever af at være specielist i at spidse blyanter. Hvad bliver det næste? Artisan nosepicker? Artisan butter spreader? Artisan spectacle cleaner? Besøg sitet og få et billigt grin. artisanalpencilsharpening.com 5: Jeg ved ikke med dig, men jeg synes at denne CPH Street by Aurumania fixie ser ud som om, jeg kan komme fra A-B på rekordfart. Eftersom min egen Herskind & herskind SimpliCity for nyligt blev stjålet, så er jeg på udkig efter ny cykel og noget i denne stil ville absolut sætte et smil på min læber. bikersremixshop.dk 3: Barbour har lavet en kollektion, der hylder Steve McQueen, der gjorde deres Trial jakke berømt, da han bar den under sine Trial MC løb. Denne quiltede Mulholland jakke fortjener at blive prøvet på. Og ejet ikke mindst. barbour.com 4: Artisanal Pencilsharpening. OK...jeg indrømmer at være fascineret over, at der sidder

13 GEAR ETC : Den danske online shop Sumisura (der betyder made-to-measure på italiensk) tilbyder denne lækre sweater af blød toskansk Merino uld. Jeg benyttede mig af deres tilbud om køb af to trøjer for 898,- og købte både den blå (Vetta) og den brune (Parma). Den kontrastfule albue patch er en lækker detalje, og trods den lave pris, er disse trøjer kræs for den kræsne. sumisura.com 2: Jeg leder efter et par lækre munk-sko, og disse Church Kaber 002 Brown Nevada Calf synes jeg er endog særdeles tiltalende. Fandt dem online, men skal lige besøge en DK forhandler og se om ikke fusserne bliver forført til ejerskab. church-footwear.com 4: Jeg indrømmer gerne, at jeg er storforbruger af tørklæder. Et lækkert tørklæde i halsen pifter hvilken som helst påklædning op og er derfor en af de bedste accessories, der findes. Og ja, jeg købte alle tre, der ses på billedet. wintercheckfactory.com 5: En Land Rover Defender hører ikke hjemme i byen. Det ved jeg udmærket. Ikke desto mindre ville jeg ønske, at dette smukke eksemplar stod i min imaginære garage. Og den imaginære garage måtte godt ligge i nærheden af en strand eller bjerge, så man kunne afprøve bilens sande køreegenskaber. landrover.dk 3: Det succesrige skandinaviske tøjfirma NN.07 har for nyligt lanceret deres første denimkollektion. Jeg er ret begejstret for deres model, der hedder James Prøv dem på, og du vil hurtigt forstå, hvorfor disse er blevet mine foretrukne jeans på rekordtid. nn07.com

14 ON THE ROAD Hoteller er ofte upersonlige og smagløst indrettet. Gudskelov findes der undtagelser, der forstår at forkæle alle ens sanser. Ace Hotel i New York er én af disse forfriskende undtagelser. Det behøvede du ikke, meddelte Graham, da jeg stak ham et par dollars som tak for hans udvidede hjælpsomhed, idet han bar min bedre halvdels tunge tasker seks etager op. Graham var dog ikke ansat som bagagemand, men der imod som receptionist på det eventyrligt spændende og hippe Ace Hotel i New York, der åbnede sine døre i Bygningen husede tidligere det nedslidte Hotel Breslin og kvarteret omkring Ace Hotel hører bestemt ikke til den mest tiltrækkende del af Manhattan. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed er dog uden betydning for Ace Hotel, der i allerhøjeste grad dyrker, at det er den indre skønhed, der tæller. gang på det nyskabende hotel, der doesn t need to try to be the next cool place. It just will be, som én af de tre entreprenører bag Ace Hotel, Alex Calderwood, udtalte, da Ace Hotel åbnede i New York i Det føltes lidt sært, at give de ansatte drikkepenge, idet jeg hellere ville byde nogle af dem på en drink. Dette kendetegner de ansatte på Ace Hotel. De er alle sammen sådan nogle, man bare har lyst til at hænge ud med. Den tatoverede rockabilly pige, der tjekkede os ind. Den portugisiske fyr, der hoppede ud og prajede os en taxi. De hatteklædte knægte i Stomptown kaffebaren. Alle klædt i deres eget tøj, som de jo har det allermest behageligt i. Hverdagstøjet er de ansattes uniform, hvilket er både en fordel og en ulempe. Man ved nemlig ACE NEW YORK HOTELLET DU IKKE FORLADER På vores værelse er der en pladespiller i bedste lo-fi retrostil. Lamperne ser ud som om de kommer fra en nedlagt maskinfabrik. På væggene fungerer al information som dekorationer i form af store bogstaver og spøjse meddelelser og instruktioner. Eksempelvis ved etagens to elevatorer: That elevator does not go all the way down. But this one does, og den underspillede Not Now -magnet, man kan sætte på værelsets stålklædte dør, hvis man ikke vil forstyrres. Om søndagen er der livemusik i foyeren og på de billigste værelser sover man i køjesenge. Denne uprætentiøse luksus-boheme-retro-stil præger alle hotellets 260 rum, der er fordelt på 12 etager. Med andre ord lægger Ace Hotel op til, at man ikke nødvendigvis behøver at forlade matriklen for at gå på opdagelse. Man kan tværtimod få en hel dag til at gå med at studere og ikke mindst mingle med de mennesker, der har deres daglige ikke præcis, hvem der er ansat, og hvem der bare hænger ud i den særdeles velbesøgte foyer, der oplyses af de mange MacBooks og ipads, der er det foretrukne værktøj blandt de mennesker, der har valgt at gøre Ace Hotel-foyeren til deres kontor. Den anorektiske pige fra kunstakademiet fra hvem jeg købte en illustration html-programmøren og de mange ivrige bloggere fra nær og fjern. De sad der alle sammen i hotel foyeren under vores fire dages ophold, og var med til at skabe den fantastiske, nærmest græsrodsagtige og særdeles tiltrækkende kultur, der præger Ace Hotel. Priser starter ved $229. Ace Hotel kan også opleves i Seattle, Portland og Palm Springs. acehotel.com/newyork

Urenes Mile High klub

Urenes Mile High klub Urenes Mile High klub I s gennemgang af diverse kategorier indenfor armbåndsure er vi i dette nummer nået til piloture. Ure, som typisk kan kendes på særdeles letaflæselige skivelayouts, store optrækskroner

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: GEAR ETC. AP ROYAL OAK LINDE WERDELIN MÅNEDENS VINTAGEUR FREDERIQUE CONSTANT BESØG FRA BANKBOKSEN ANONIMO MARLIN BRONZE PANERAI O CLOCK UDSTILLING

Læs mere

TIMEGEEKS CARTIER HUBLOT OG. IWCs PERFEKTE DNA MASKULINT STILSIKRE TIKKERE

TIMEGEEKS CARTIER HUBLOT OG. IWCs PERFEKTE DNA MASKULINT STILSIKRE TIKKERE TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder HUBLOT OG DEPECHE MODE I VELGØRENHEDENS NAVN IWCs PERFEKTE DNA URTOSSEN INTERVIEWER IWCs KREATIVE DIREKTØR STILSIKRE TIKKERE TIMEGEEKS VISER KLASSIKERE

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

TIMEGEEKS SEPTEMBER 2010: RICHARD MILLE LE MANS CLASSIC OFFSHORE VULCANO TIL SAMLINGEN LIMITERET LINDE WERDELIN 3-TIMER. fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS SEPTEMBER 2010: RICHARD MILLE LE MANS CLASSIC OFFSHORE VULCANO TIL SAMLINGEN LIMITERET LINDE WERDELIN 3-TIMER. fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder SEPTEMBER 2010: RICHARD MILLE LE MANS CLASSIC OFFSHORE VULCANO TIL SAMLINGEN LIMITERET LINDE WERDELIN 3-TIMER MANDEN I BILEN OFFSHORE GENTLEMAN DRIVER

Læs mere

CABINET. DECEMBER 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

CABINET. DECEMBER 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE! TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: ON THE ROAD TAG HEUER F1 OMEGA POLARIS PIAGET ALTIPLANO GIRARD-PERREGAUX WINDOW SHOPPING PATEK PHILIPPE NAUTILUS ROGER DUBUIS MONÉGASQUE DE

Læs mere

TIMEGEEKS INVERSO NABUCCO RAYMOND WEIL LÆS OGSÅ OM: ROGER DUBUIS PIAGET ALTIPLANO TAG HEUER MONACO

TIMEGEEKS INVERSO NABUCCO RAYMOND WEIL LÆS OGSÅ OM: ROGER DUBUIS PIAGET ALTIPLANO TAG HEUER MONACO TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: ROGER DUBUIS PIAGET ALTIPLANO TAG HEUER MONACO NABUCCO LIMITERET JLC REVERSO OMEGA, ALDRIN OG CAPRI Juni 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

TIMEGEEKS ORIS CARLOS COSTE LIMITERET DYKKERUR LÆS OGSÅ OM: BUBBA WATSON MANU OG SKULLS GRAHAM FORTRESS GODE VENNER OG URE

TIMEGEEKS ORIS CARLOS COSTE LIMITERET DYKKERUR LÆS OGSÅ OM: BUBBA WATSON MANU OG SKULLS GRAHAM FORTRESS GODE VENNER OG URE TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: BUBBA WATSON MANU OG SKULLS GRAHAM FORTRESS GODE VENNER OG URE LIMITERET DYKKERUR ORIS CARLOS COSTE MÅNEDENS VINTAGEUR Maj 2011 ENDNU ET GRATIS

Læs mere

Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen.

Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen. Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen.dk HELEN ERIKSEN KLUMMEN HELEN ERIKSEN KLUMMEN - Hvordan bærer du dig egentlig

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

TIMEGEEKS DECEMBER 2010: UFFE HOLM OG HANS GULDUR. fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS DECEMBER 2010: UFFE HOLM OG HANS GULDUR. fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder : UFFE HOLM OG HANS GULDUR STOR PRISUDDELING I GENEVE STORE PERRELET NYHEDER DET BRUNE SPEEDMASTER ENDNU ET LIMITERET PANERAI LÆS OM DEM ALLESAMMEN I

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

TIMEGEEKS OKTOBER 2010: MODSTANDSDYGTIG TIKKER TIL SAMLINGEN. fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS OKTOBER 2010: MODSTANDSDYGTIG TIKKER TIL SAMLINGEN. fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder OKTOBER 2010: MODSTANDSDYGTIG TIKKER TIL SAMLINGEN ULYSSE NARDIN FREAK LIMITERET TAG HEUER MONACO GIRARD-PERREGAUX 1966 HINGELBERG OG GRAHAM ROADTRIP

Læs mere

JAEGER- LECOULTRE. APRIL 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

JAEGER- LECOULTRE. APRIL 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE! TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: HERSKIND CYKEL BASEL WORLD 2012 HOTEL L OROLOGIO MILGAUSS 1956 DLC BOURBON HILLBILLIES PATEK PHILIPPE REF. 5204 PÅ BESØG HOS JAEGER- LECOULTRE

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

RAGNAR. - en verden af kvalitet, kunst og design. Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott

RAGNAR. - en verden af kvalitet, kunst og design. Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott 38 Vol #19 Sommer 2009 RAGNAR - en verden af kvalitet, kunst og design Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott Det føles blødt og rart robust og maskulint den sorte rem i naturgummi fremstår som den perfekte

Læs mere

TIMEGEEKS CO-PILOT BREITLING DYBT MED ORIS FORTJENER COSTES DYKKER MÅNEDENS VINTAGEUR DIVERSCOPE DET SJÆLDNE AMBASSADØR SCHUMACHER ØVERST IGEN

TIMEGEEKS CO-PILOT BREITLING DYBT MED ORIS FORTJENER COSTES DYKKER MÅNEDENS VINTAGEUR DIVERSCOPE DET SJÆLDNE AMBASSADØR SCHUMACHER ØVERST IGEN TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder AMBASSADØR SCHUMACHER ØVERST IGEN LINDE WERDELIN 3TIMER AF RØDGULD : DET SJÆLDNE BREITLING CO-PILOT MÅNEDENS VINTAGEUR JEANRICHARD DIVERSCOPE FORTJENER

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

IWC Portuguese med minut-repetition gengiver klokkeslættet med mekanisk klang. Dette er noget af det sværeste inden for finere urmageri også kaldet

IWC Portuguese med minut-repetition gengiver klokkeslættet med mekanisk klang. Dette er noget af det sværeste inden for finere urmageri også kaldet 16 IWC Portuguese med minut-repetition gengiver klokkeslættet med mekanisk klang. Dette er noget af det sværeste inden for finere urmageri også kaldet horologeri. 17 Frygt ikke ur-tossen Internettet kan

Læs mere

TIMEGEEKS CASIO G-AVIATION HÅRDKOGT PILOTUR. April 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet

TIMEGEEKS CASIO G-AVIATION HÅRDKOGT PILOTUR. April 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: LW SPIDOSPEED AP HOS KLARLUND HANHART PIONEER MUSIKALSK MB&F REBEL HOROLOGISK MONOGAMI HÅRDKOGT PILOTUR CASIO G-AVIATION April 2011 ENDNU ET

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder.

by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder. by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder. bykleinwedel.dk Er du hende, der altid kigger med misundelse på de andres billeder og tænker: Så lækker

Læs mere

TIMEGEEKS SIHH 2011 SE DE NYE URE FRA. URTOSSER fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS SIHH 2011 SE DE NYE URE FRA. URTOSSER fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder SE DE NYE URE FRA SIHH 2011 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE! URTOSSEN Rigelig med

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

TIMEGEEKS KRONPRINSEN SE MIT NYE UR LINDE WERDELIN OG CHOPARD GREUBEL FORSEY URTOSSEN PRALER PÅ BESØG HOS BÆRER NU OGSÅ ET

TIMEGEEKS KRONPRINSEN SE MIT NYE UR LINDE WERDELIN OG CHOPARD GREUBEL FORSEY URTOSSEN PRALER PÅ BESØG HOS BÆRER NU OGSÅ ET TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder URTOSSEN PRALER SE MIT NYE UR PÅ BESØG HOS GREUBEL FORSEY OG CHOPARD KRONPRINSEN BÆRER NU OGSÅ ET LINDE WERDELIN JULI 2010: SAMMY DAVIS JR. s HEUER BAGGERS

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: RICHARD MILLE JACOB JÜRGENSEN PANERAI REGATTA 2011 PATEK PHILIPPE REF. 5726 IWC PORTUGUESE SIDERALE BIG CROWN X1 ORIS CALCULATOR ENDNU ET GRATIS

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder

TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: FRANCK MULLER BREGUET TYPE XX URTOSSENS TANKER BREITLING NAVITIMER SOMMERENS DRØMMEURE DET SENESTE INDKØB ROLEX FRECCIONE August 2011 ENDNU

Læs mere

Høst frugterne. TM = Travl Mand

Høst frugterne. TM = Travl Mand sagens kerne Sagens kerne 1 Høst frugterne 2 Der var engang... 3 Den rene vare 4 Tænk globalt 5 Et æble om dagen... 6 Man skal ikke tro på alt hvad man hører 7 Hold dit arbejde og følelsesliv adskilt 8

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd.

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Certificeret pædofil Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Ad, hvor ulækkert! hvisker de, men i virkeligheden

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt

At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt Julie K. Depner, 2z Allerød Gymnasium Essay Niels Bohr At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt Der er mange ting i denne verden, som jeg forstår. Jeg

Læs mere

1. Jeg kører sådan rimelig ofte

1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Hvor gammel er Birgitte? 2. Hvad er det for tre ting, der gør Birgitte lidt bange og nervøs? 3. Hvordan har Katrine det med at køre? 4. Hvad skal Birgitte på Fyn? Tidsudtryk

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

I N D DECORATION A - Z DIY: FRISK DIT HJEM OP! 235 CHIKKE EFTERÅRS NYHEDER GUIDE TIL INDRETNING. Jeg finder indspiration

I N D DECORATION A - Z DIY: FRISK DIT HJEM OP! 235 CHIKKE EFTERÅRS NYHEDER GUIDE TIL INDRETNING. Jeg finder indspiration D A N M A R K S I N T E R N A T I O N A L E I N T E R I Ø R M A G A S I N I N D DECORATION DIY: FRISK DIT HJEM OP! Jeg finder indspiration i udlandet : Pernille Rosedahl VISER SIT HJEM FREM A - Z GUIDE

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

KRIGEREN OG GLASTELEFONEN

KRIGEREN OG GLASTELEFONEN 82 Take a walk on the wild side: KRIGEREN OG GLASTELEFONEN 83 Jeg har besluttet mig for at tage imod Vibeke på den bane, hun befinder sig på. Fuldstændig åben og på hendes præmisser. Sharma Kunsang rapporterer

Læs mere

ROGER DUBUIS. JANUAR 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

ROGER DUBUIS. JANUAR 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE! TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: GEAR ETC LTD. ED. OFFSHORE SJÖÖ SANDSTRÖM BUBEN & ZORWEG WINDOW SHOPPING BAGGERS URE PÅ AUKTION SJÆLDNE JLC HOS ARTCURIAL NY DIREKTØR TIL ROGER

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

TIMEGEEKS BRIAN HOLM SE MIT NYE UR RICHARD MILLE, HUBLOT URTOSSEN PRALER PÅ BESØG HOS OG VACHERON CONSTANTIN

TIMEGEEKS BRIAN HOLM SE MIT NYE UR RICHARD MILLE, HUBLOT URTOSSEN PRALER PÅ BESØG HOS OG VACHERON CONSTANTIN TIMEGEEKS URTOSSER.DK fordi frimærker er for nørder URTOSSEN PRALER SE MIT NYE UR PÅ BESØG HOS RICHARD MILLE, HUBLOT OG VACHERON CONSTANTIN BRIAN HOLM HANS ROLEX MILGAUSS OG MIT EGET AUGUST 2010: KLARLUND,

Læs mere

Besøg Electrolux Showroom

Besøg Electrolux Showroom Besøg Electrolux Showroom masser af inspiration Åbent for alle Højt til loftet I Electrolux Showroom er der højt til loftet og masser af plads til dine drømme. Her kan du se, mærke og afprøve forskellen

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks 15 Jens veggerby Galleriejer med passion for ure Af Henriette møller. Foto: per gudmann, 2 x hobby På Ny Østergade i den mere fashionable del af

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

I en atmosfære af luksus i Odense

I en atmosfære af luksus i Odense I en atmosfære af luksus i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen på de multistribede vægge, der giver The Hair Company i Odense masser af personlighed.

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

AUKTION FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

AUKTION FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK AUKTION FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK - HJÆLP OS MED AT HJÆLPE ANDRE - HJÆLP OS - MED AT OPFYLDE ØNSKER Hos Make-A-Wish Ønskefonden sætter vi altid børnene i centrum, og vores fornemmeste opgave

Læs mere

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev:

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev: Mopsy og Daddy Cool Biffer stod tidligt op. De andre lå stadig og sov i Svend-fra-Skovens hule. Han gik op til lande - vejen og begyndte at gå tilbage mod sommer - huset. En landmand gav ham et lift på

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

NABUCCO CUORE NUVO RAYMOND WEIL. JUNI 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE!

NABUCCO CUORE NUVO RAYMOND WEIL. JUNI 2012 ENDNU ET GRATIS NUMMER AF TIMEGEEKS emagasinet VERDENS FØRSTE & ENESTE MÅNEDLIGE GRATIS E-MAGASIN OM URE! TIMEGEEKS URTOSSER fordi frimærker er for nørder LÆS OGSÅ OM: B&O BEOLIT BREITLING QP ROUSSAUS URE DATEJUST WIDE BOY OFFSHORE TOUR AUTO BRUUN RASMUSSEN AUKTION RAYMOND WEIL NABUCCO CUORE NUVO ENDNU ET

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Generelt indtryk. Asahi Super Takumar 85mm, f/1,8

Generelt indtryk. Asahi Super Takumar 85mm, f/1,8 Generelt indtryk Takumar Super Multi Coated 85mm f/1,8 er produceret fra 1972 og er anden udgave af 85mm erne med en blænde på f/1,8. Generelt tilhører 85mm erne en eksklusiv gruppe af Takumar-objektiver

Læs mere

TIMEGEEKS BREITLING B01 PATEK PHILIPPE HUBLOT OG WALLY ROLEX SEA-DWELLER REFERENCE 1665 RAIL DIAL ER NYT UR I SAMLINGEN

TIMEGEEKS BREITLING B01 PATEK PHILIPPE HUBLOT OG WALLY ROLEX SEA-DWELLER REFERENCE 1665 RAIL DIAL ER NYT UR I SAMLINGEN TIMEGEEKS fordi frimærker er for nørder NOVEMBER 2009 HUBLOT OG WALLY TÆNK HVIS DE VAR KOKKE? BREITLING B01 FRA POPULÆR TIL MANUFACTEUR ROLEX SEA-DWELLER REFERENCE 1665 RAIL DIAL ER NYT UR I SAMLINGEN

Læs mere