Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)"

Transkript

1 Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag den 15. november 2014 kl Mødet afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12, København. Mødet starter med en buffet. Husk tilmelding til: anne.danielsen@dadlnet.dk Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandsberetning. 3. Beretning fra FAPS v/niels Henrik Nielsen. 4. Beretning fra udvalg 5. DDO s hjemmeside 6. Behandling af indkomne forslag. 7. Orientering fra regionerne. 8. Aflæggelse af reviderede regnskab. 9. Budget og kontingent for kommende år. 10. Valg af bestyrelse: Afgår: Anne Danielsen Afgår: Bo Lasthein Andersen Opstiller: Tomas Norman Dam Opstiller: Anne Lerbæk 11. Valg til udvalg og valg af revisor. 12. Evt.

2 Bestyrelsen i DDO- Danske Dermato-venerologers organisation Formandsberetning lørdag den 15.november 2014, Domus Medica, København. Bestyrelsen: Bo Lasthein Andersen, formand Annemette Oxholm, næstformand Anne Danielsen, sekretær Morten Østerballe, kasserer Christian Avnstorp, IT-ansvarlig FAPS bestyrelse medlem: Niels Henrik Nielsen tiltrådt 2012 og genvalgt DDO s aktiviteter og struktur: Flere DDO- medlemmer er FAPS-repræsentanter i regionerne. DDO s bestyrelse har rådgivet FAPS og Danske Regioner vedr. fortolkning af ydelser i overenskomsten. Arbejdet vedr. dette er endnu ikke udmeldt, men regionerne benytter dog de fortolkninger vi har været med til at udarbejde i deres arbejde med kontrolstatistik. Fordeling af dermatologer (fuldtidspraksis og deltidspraksis): Der er ikke sket de store ændringer i det forløbne år, udover flere generationsskifte aftaler. Desværre ingen nye ydernumre selvom der er behov for dette Økonomisk ramme for speciallægepraksis: Den mindst ringe model FAPS`s udmelding vedr. økonomiprotokollatet og de mener det vist nok fortsat. I skrivende stund kender vi ikke den kommende overenskomsts korrekte ordlyd, men kun de overordnede aftaler i overenskomsten, men som vi frygtede vil den økonomiske ramme fortsætte og dermed blokere for en naturlig økonomisk udvikling i speciallægepraksis. Vi skal ifølge det udmeldte fra FAPS øge vores indtag af nye patienter med 1% årligt, men samtidigt holde os indenfor den aftalte økonomiske ramme. Vi må øge omsætningen, men kun såfremt der ses flere nye patienter det er den eneste måde det offentlige måler produktiviteten på. Der er således ikke de store ændringer i forhold til det vi har levet med de sidste år under den gamle overenskomst DDO s bestyrelse har i det forgangne år brugt megen tid på at administrere de økonomiske krav om kun 1,00% vækst i speciallægepraksis i 2013 / 2014 i forhold til Praksis med store stigninger i omsætning er hidtil (men ikke i 2014) blevet kontaktet og bedt om at holde igen med antal ydelser under sygesikringen. De fleste forstod dette budskab og fik tilpasset klinikkens ydelsesmønster. Vi har pga. den endnu ikke afsluttede sag med konkurrence styrelsen, ikke fået oplysninger fra FAPS vedr. økonomien. Vi kender endnu ikke det endelige resultat, men rygtet vil vide, at dermatologi, ligesom i de foregående år overskrider rammen, men bliver reddet af de

3 andre specialer, hvor omsætningen har været mindre. Dette kan ikke fortsætte, men vi bliver desværre ikke reddet af en bedre kommende overenskomst. Heldigvis er der i årets løb blevet lettet lidt på den økonomiske stramning, således at man kan øge den samlede økonomiske ramme i de specialer hvor der oprettes nye ydernumre. Det forlyder, at der ikke skulle blive tale om reduktion i ydelses honoraret. Vi har i skrivende stund ikke de helt nøjagtige tal for specialet / de enkelte klinikker. I skal alle huske, at den økonomiske ramme ikke er det samme som knækgrænse, og at 64 og 65 ydelser hidtil har været uden for knækgrænse og i visse tilfælde også rammeaftalen om økonomi. I skal også være opmærksom på, at forsikringspatienter og patienter uden sygesikrings henvisning ( fængslede, flygtninge, udenlands danskere, selvbetalere ), ikke er dækket af klinikkens almindelige forsikring eller det offentlige fra 01.september Det må tilrådes, at der tegnes en forsikring, der dækker disse patienter. På nuværende tidspunkt er der endnu kun 2 forsikrings selskaber, der tilbyder sådanne forsikringer. Verserende sag i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: DDO var, som alle andre specialer, fra FAPS blevet bedt om at påpege overfor vores medlemmer, at overenskomsten skal overholdes, herunder også den økonomiske ramme. Flere kollegaer efterlyste da også på Danderm initiativer fra DDO, så vi ikke skulle komme i den uheldige situation, at honorarerne blev reduceret. Vi blev sammen med FAPS, af en praktiserende dermatolog, anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for overtrædelse af konkurrence loven. Danske Regioner og til dels også Sundhedsministeriet, har siden givet udtryk for at vi handlede korrekt, da vi med forskellige tiltag forsøgte at få vore medlemmer til at holde sig indenfor den aftalte økonomiske ramme. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer fortsat, om der skal rejses en straffesag mod DDO, FAPS og de andre speciallæge organisationer. En afklaring af dette var ventet i 2014, men endnu vides ikke om der rejses en straffesag. Modernisering indenfor dermatologi: Rapport vedr. Botox til behandling af hyperhidrose. Rapporten er færdig og godkendt af Danske Regioner, men er endnu ikke udmeldt via moderniseringsudvalget i FAPS. Om det bliver muligt at tilbyde denne behandling i speciallæge praksis vides endnu ikke. Der ligger ansøgninger af ældre dato i regionerne mhp. 64 eller 65 aftale vedr. Botox behandling. Mulighed for flere 1.gangs konsultationer samme dag. Kun en lidelse pr. henvisning. Disse nye forbedringer i vores speciale skulle have været færdigbehandlet inden udgangen af Der har været nedsat et udvalg der arbejdede med dette. Efter det oplyste bliver det ikke til noget med disse forbedringer.

4 Sundhedsstyrelsens kontrol besøg: Alle klinikker har nu haft kontrolbesøg og disse er forløbet noget forskelligt. Der tegner sig et billede, der viser at embedslægerne i starten ikke helt havde styr på,hvad der skulle kontrolleres, specielt vedr. de speciale specifikke målepunkter. Det er mit indtryk at de fleste besøg er forløbet uden de store problemer. Resultatet af de enkelte besøg kan læses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Vi bliver orienteret om besøg af embedslægerne de dukker ikke op uanmeldt, hvad de derimod i nogle tilfælde gør fra Arbejdstilsynet. I det forgangne år har det især været det psykiske arbejdsklima i klinikkerne, Arbejdstilsynet har interesseret sig for. Arbejdende udvalg: Kursusudvalg vedr..klinikpersonale: Sanne K.Buus og Aksel Otkjær har tilrettelagt kursus for klinikpersonale i Vestdanmark. Gitte Strauss, Elisabeth Ammitzbøll Holm og Anne Danielsen har tilrettelagt kursus for klinikpersonale i Østdanmark. Disse har været velbesøgt og personalet har givet god evaluering af kurserne. DDO s hjemmeside: Christian Avnstorp bestyrer DDO s hjemmeside, som desværre i længere tid var lukket. Dette skyldes at DDS ændrede deres hjemmeside som også var lukket. Vores nye hjemmeside fungerer, men må gerne blive udbygget med flere oplysninger til vore medlemmer. Kvalitetsudvalg: Christian Avnstorp er DDO repræsentant i dette udvalg, der arbejder med informationspjecer om sygdomme og medicamina. Udvalg vedr.biologisk behandling: Formand for DermBio er Tomas N. Dam, der er DDO s repræsentant i udvalget. Monika Gniadecka er suppleant. DDS uddannelsesudvalg: Anne Danielsen og Sanne Buus har deltaget i dette udvalg, der arbejder med modernisering af den teoretiske del af speciallægeuddannelsen (A-kurser). DDS-efteruddannelsesudvalg: Anne Danielsen, Gitte Strauss, Monika Gniadecka deltager i dette udvalg sammen med 4 hospitalsansatte læger. Kommende DDS-efteruddannelseskursus på Munkebjerg afholdes januar UEMS: Union Europèenne des Medicins Specialistes / European Union of Medical Specialist Section and Board of Dermato-venerology afholder møde i tilslutning til EADV møderne. Monika Gniadecka er DDO deltager.

5 ekvis: Niels Henrik Nielsen er med i styre gruppen for ekvis der bl.a. arbejder med akkreditering. Klinikker, der ikke var med i KVIS projektet og som ikke rapporterer til NMSCdatabasen, er blevet kontaktet mhp. at komme i gang med dette. Databasen er godkendt af Sundhedsstyrelsen og vi skal derfor alle indberette vores patienter. Dog er der midlertidigt lukket for indberetning til databasen. I den nye overenskomstperiode der begynder 1.april 2015 skal der udarbejdes praksisrelevante faglige kvalitetsindikatorer ud fra Den Danske Kvalitetsmodel gældende for alle klinikker og specialer og de første klinikker er blevet akkrediteret i et forsøgsprojekt. Der er afsat kr ,- x 2 pr. klinik, som kommer til udbetaling med kr ,- når projektet starter og kr ,- når klinikken er blevet akkrediteret. Diagnosekodning og datafangst modul skal indføres i alle klinikker. Utilsigtede hændelser (UTH): Fra den 1.september 2010 er der indført pligt til at rapportere utilsigtede hændelser i speciallægepraksis til Dansk Patientsikkerhedsdatabase DSPD. Alle UTH i forbindelse med ens egen sundhedsfaglig virksomhed, men også hvad der observeres hos andre læger / sygehuse, skal rapporteres. Det er meget få UTH der er blevet anmeldt fra speciallæge praksis. Efteruddannelse: Siden 2008 har vi kunne få tilskud til 8 efteruddannelsesdage årligt efter eget ønske, men med et krav om fagligt indhold. Siden 1.oktober 2011 har det været muligt med 2 ekstra efteruddannelsesdage med tilskud, reserveret til kompetenceudvikling i forbindelse med kvalitet indenfor forskellige områder som f.eks. datafangst og diagnosekodning. Skal være regionalt, såfremt der udbydes et kursus. Denne ordning videreføres i den kommende overenskomst. IT-området: Praksisdeklaration skal angives på sundhed.dk. Fra 1.juni 2011 blev det et krav, at mindst hver anden måned skal klinikkens ikke-akutte ventetid til 1.konsultation angives på sundhed.dk. Mange glemmer fortsat dette og flere af vores medlemmer er blevet kontaktet af de respektive regioners sundhedsafdeling, som ser meget strengt på denne forseelse / forglemmelse, der opfattes som manglende overholdelse af overenskomsten. Korrekt kodning af de elektroniske henvisninger har været et hyppigt problem, der nu efter regionerne har fået nyt IT, har medført at mange af vores medlemmer har fået returneret regninger. Der er generelt problemer med korrekt kodning af regninger til sundhedsafdelingerne og DDO har via FAPS måtte udtale sig i flere sager, der blev fundet via regionernes kontrolstatistik. Korrekt brug af overenskomsten og ydelserne bliver nu et emne på kommende SAKadministrationskurser.

6 Overenskomsten vedr. delepraksis, assisterende speciallæge og vikar: Der er fortsat kollegaer der ikke helt forstår reglerne vedr. vikar og assisterende speciallæge. Både FAPS og regionerne er mere opmærksom på hvordan reglerne bruges, idet misbrug vil belaste den økonomiske ramme. Delepraksis: En personlig ordning der kan tillades hvis speciallægen pga alder (gældende folkepensionsalder) eller kronisk sygdom har brug for aflastning. Når speciallægen ophører med at arbejde bortfalder ordningen. Assisterende speciallæge: En personlig ordning der kan gives hvis speciallægen pga kronisk sygdom, fagpolitisk arbejde eller alder (folkepensionsalderen), har brug for aflastning. Vil være tidsbegrænset. Kan opsiges med et aftalt opsigelsesvarsel (typisk ½ år). Ordningen bortfalder ved evt. salg af praksis. Kommende overenskomst giver mulighed for ansættelse af assisterende speciallæge når der er givet økonomisk støtte fra Fonden for Faglig Udvikling i Speciallægepraksis til forskningsarbejde, når der undervises ved danske universiteter, samt i en evt. vakanceperiode mellem 2 uddannelseslæger ( tutor læger). Vikar: Det er slut med tidligere lempelige regler mht. vikar brug. Desværre har vi fortsat oplevet at også dermatologer ser stort på disse regler og dermed øger omsætning i praksis. De nugældende regler er: - kun en vikar ad gangen pr. dag pr. praktiserende speciallæge. - kun vikar ved midlertidig fravær af speciallægen, hvortil der kan ydes støtte fra FAS Fond (Sygefonden) dvs. sygdom, barsel, fædreorlov, plejeorlov m.m. - efteruddannelses kursus - sammenhængende ferie ( defineret som mindst 2 sammenhængende hverdage ) - brug af vikar skal meddeles til regionen såfremt varighed af vikariat er over 2 uger i sammenhæng eller mere end 1 uge pr. måned i gennemsnit over en længere periode. - brug af vikar i en samlet periode uanset timetal af mere end 6 måneders varighed, skal aftales med samarbejdsudvalget og der skal udarbejdes en 64 stk. 1 aftale. I kommende overenskomst bliver det muligt at ansætte vikar når der varetages undervisning og censorfunktion ved uddannelse af læger på universitetsniveau, samt ved undervisning og efteruddannelse af speciallæger. Fravær som følge af surveyerfunktion i forbindelse med akkreditering giver også mulighed for vikar. Generationsskifte / nye kollegaer: Det er glædeligt, at der også i det forgangne år er sket flere praksishandler. Generationsskifte kan ifølge overenskomsten være på 2½ år, men der kan søges om forlænget generationsskifte periode ved ansøgning til lokale regions samarbejdsudvalg. Man må erkende, at der nu uddannes for mange speciallæger i dermatologi, specielt fordi regionerne ikke har åbnet op for oprettelse af nye ydernumre. Dette problem blev påpeget af DDO og også af YD i forbindelse med arbejdet i prognose udvalget

7 vedrørende speciallæge uddannelsen i dermatologi. Synd for de unge mennesker der ikke kan opnå en slutstilling her i landet efter endt speciallægeuddannelse. Fremtiden: Den endnu gældende overenskomst med dens stramme økonomiske ramme har været en belastning i vores speciale, hvor vi har oplevet en betydelig udskiftning blandt de praktiserende dermatologer, samt fået oprettet få 0-ydernumre, dog heldigvis med kompensation for de nye ydernumre, men ikke for generationsskifte, der ofte medfører en øget indtjening i pågældende praksis. Kun den generelle del i overenskomsten er ændret i forbindelse med kommende overenskomst der gælder fra 1.april Vi har desværre uændrede regler i den speciale specifikke del af overenskomsten. De positive ting i endnu gældende overenskomst problemet med flere diagnoser på en henvisning og adgang til at gennemføre flere konsultationer hos samme patient på en dag skulle have været afklaret for længe siden, men man kunne ikke finde en løsning på denne problematik og har derfor sløjfet dette i kommende overenskomst. FAPS bestyrelse mener vi har opnået et godt forhandlingsresultat med den kommende overenskomst og har udmeldt: - Fortsat godt vækstpotentiale. - Mulighed for flere markedsandele. - Akkreditering i speciallægepraksis. - Permanent finansiering af ekvis. - Fortsat finansiering af 2 kompetencedage. - Hurtigere modernisering. - Styrkelse af de psykiatriske specialer. - Regionernes anerkender os som deres foretrukne samarbejdspartner vedr. speciallægearbejde. Hvad FAPS endnu ikke har udmeldt generelt, men som er anført i det materiale repræsentantskabet har fået udleveret er: - Det er aftalt, at speciallægen forventes at udvise tilstrækkelig forståelse for, at flere problemstillinger varetages, når patienten er mødt. Dvs. flere lidelser på en henvisning. - Alle ydelser skal under knæk. Ydelser der har været fritaget for knækgrænse skal indfases med et knæk på 10% det 1.år, 25% det 2.år og 40% det 3.år. Dvs. ikke den store fordel ved 64 og 65 aftaler som giver regionen råderet over 20 % af kapaciteten i en eller flere klinikker, dog med uændret omsætning indenfor den friholdte kapacitet, men under den økonomiske ramme. - Honorarrammen er kun udvidet for alle specialer med 40,9 mio.kr. En del af dette beløb skaffes ved at alle ydelser kommer under knæk og vi således selv kommer til at betale for øgning af honorarrammen. - Reguleringsordningen videreføres efter nugældende regler, dvs. vil kunne reduceres ved overskridelse af den økonomiske ramme. Man kan frygte, at den planøkonomi med maksimal ydelsesstigning pr år vi har været underlagt og som fortsætter i kommende overenskomst, bremser alle fremskridt i speciallæge praksis. Vi ser allerede følgerne af dette, i form af øget ventetid, men også tilbageholdenhed mht. investering i nyt materiale og renovering i klinikkerne.

8 Kommende overenskomst blev vedtaget af FAPS repræsentantskab, men 10% af repræsentanterne stemte ikke for ( 2 stemte imod og 4 undlod at stemme repræsentantskabet havde 50 stemmeberettigede ). Jeg vil som tidligere år opfordre alle DDO - medlemmer til aktivt at deltage i det faglige arbejde både internationalt, nationalt og regionalt. Det er fortsat vanskelligt at få DDO medlemmer til forskellige udvalg både i DDO og DDS regi. Skal vi opnå noget, må vi også alle være indstillet på at yde en indsats. Det er ikke urimelige krav der stilles til den eller de medlemmer, der vil indgå i udvalgs- og bestyrelses arbejde. Det er på det regionale plan via samarbejdsudvalgene vi kan håbe at få lidt modernisering ind i vores speciale ved hjælp af 64 aftaler om nye ydelser. En modernisering kan nu måske lade sig gennemføre på en rimelig tid, efter de aftalte regler i den kommende overenskomst. Lad os håbe på det. Til slut vil jeg takke den øvrige bestyrelse og alle andre samarbejdspartnere for et godt arbejde i de forgangne år. Anne Danielsen og jeg har nu været en del af DDOs bestyrelse de sidste 6 år og udtræder derfor af bestyrelsen. Vi byder de nye medlemmer i bestyrelsen velkommen til et forhåbentligt konstruktivt arbejde for DDO. Bo Lasthein Andersen DDO formand

Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)

Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag den 23.november 2013 kl.13.00. Mødet afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12, København. Mødet starter

Læs mere

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO)

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) 1 Generalforsamling Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag d. 14. november kl.13.00-16.00. Mødet afholdes på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Læs mere

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO)

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) 1 Generalforsamling Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag d. 19. november kl.13.00-16.00. Mødet afholdes på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 019-10 OK-nyt om overenskomstresultat for forhandlingerne

Læs mere

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS November 2003 Forord Denne vejledning er tænkt som orientering til de læger, der overvejer at melde sig som tutorlæger. Vejledningen er et supplement til

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 023-12 Standardaftale for tutorlæger Som følge af protokollat

Læs mere

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien Område: Overenskomst Fysioterapi Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 14/28031 Dato: 2. september 2014 Udarbejdet af: Susanne Krysiak E mail: susanne.krysiak@rsyd.dk Telefon: Notat vedr. Ny Overenskomst

Læs mere

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer.

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer. ALMEN PÆDIATRI Afgrænsning og beskrivelse. Udvalgsrapport. Udvalget vedrørende almen pædiatri blev nedsat som ad hoc udvalg ved generalforsamlingen 2002 og som permanent udvalg I 2003. Udvalgets kommissorium

Læs mere

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningen er stiftet den 17. november 1936 under navnet Rigsforeningen til Bekæmpelse af de rheumatiske Sygdomme, senere kaldet bl.a. Rigsforeningen til Gigtens

Læs mere

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 002-14 Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

Læs mere

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3)

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3) Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultat OK 2014 Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 19. juni 2014 en aftale om fornyelse af overenskomsterne

Læs mere

SBA s vedtægter. Klubbens navn er Sejlklubben BUGTEN Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus.

SBA s vedtægter. Klubbens navn er Sejlklubben BUGTEN Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus. Navn og stander 1 Klubbens navn er Aarhus, forkortet S.B.A., og dens hjemsted er Aarhus. 2 Klubbens stander er hvid-rød med anker og propel. Formål 3 Klubbens formål er: 1. At fremme lyst- og kapsejlads.

Læs mere

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse.

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse. Vedtægter for foreningen Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne (CVR 34 79 68 90) som vedtaget på det stiftende landsmøde den 15. april. 2013, ændret på ekstraordinært møde den 1. Marts 2014. 1. Foreningens

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX Indholdsfortegnelse Vedtægter:...3 1 Navn:...3 Hjemsted:...3 Foreningens

Læs mere

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Bilag til pkt. 5a. Forslag fra bestyrelsen - Ændringsforslag til vedtægter for Kreds Vest Nuværende bestemmelse Forslag Bemærkninger 4. stk. 1. Kredsens

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland Høringsnotat Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland 2013-2016 Udkast til Praksisplan har været i høring i perioden 21. november 2012 til 12. februar 2013. Der er indkommet 5 høringssvar.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi

Vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi Vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi Danish Society for Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy 1. Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 20. april 2017 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 023 2017 Ny aftale om fodterapi Ny aftale om fodterapi Regionernes

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Navn og hjemsted. Formål

Navn og hjemsted. Formål VEDTÆGTER Nivå 2009 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Medicoindustrien. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2 Formål Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark

Læs mere

Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger

Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger 1. Navn Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger (HSI) med hjemsted i Hillerød Kommune. Første vedtægtsgodkendelse: 10. april 1967 VEDTÆGTER 2. Formål: 2.1 HSI's formål

Læs mere

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine).

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Love og vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Terapi 1. Navn Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Stk. 2. Sekretariatets adresse angiver

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe , i å 'o SJÆLLAN D -, Primær Sundhed Sorø den 19. februar 2016 J. nr. 16-000154 66 aftale mellem praktiserende speciallæger i psykiatri og Region Sjælland om afklarende samtale med henblik på hurtig udredning.

Læs mere

Vedtægter for Karise Efterskole

Vedtægter for Karise Efterskole Vedtægter for Karise Efterskole 1 Hjemsted, værdigrundlag og formål Hjemsted Stk. 1. Karise Efterskole (tidl. Brumbassen) er en uafhængig, selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2. Institutionen er

Læs mere

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultatet OK 2018 - ridefysioterapi Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 7. september 2018 en aftale om

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Dansk Kiropraktor Forening

Dansk Kiropraktor Forening Dansk Kiropraktor Forening Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø København, den 8. februar 2013 Forhandling 2013 om ændring af Landsoverenskomst om kiropraktik Regionernes

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp

Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende Psykologhjælp * Der afholdes formøde for politikere kl. 09.30-10.00 i mødelokale H4 * Der afholdes formøde for psykologerne

Læs mere

Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling. Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter

Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling. Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter 1.: Navn og hjemsted: Laugets navn: Herlufmagle-Gelsted Antennelaug. Laugets hjemsted: Gelsted. 1.: Navn og

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013)

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) 1 Navn og hjemsted Sektionens navn er Dansk Byggeri Stilladssektionen, med hjemsted hos Dansk Byggeri i København. 2 Formål Sektionen

Læs mere

Formandens beretning, etisk juridisk nævns beretning og udvalgenes beretninger.

Formandens beretning, etisk juridisk nævns beretning og udvalgenes beretninger. Dagsorden GF 2019 Dagsorden DA Generalforsamling den 6. april 2019: Valg af Dirigent Bestyrelsen foreslår: Susanne Diekema Valg af referent samt stemmetællere. Formandens beretning, etisk juridisk nævns

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp

Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende speciallægehjælp * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale H4 * Der afholdes formøde for

Læs mere

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del Bilag 180 Offentligt Til: Folketingets sundhedsudvalg Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf.: 3675 1777 Fax: 3675 1403 dh@handicap.dk www.handicap.dk

Læs mere

Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter.

Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter. Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter. Tekst markeret med rødt i NUVÆRENDE TEKST bliver enten ændret eller udgår i den

Læs mere

Vejledning til tillægsaftale til praksisoverenskomsten om udvidelse af alderskategorierne for let til moderat angst og depression

Vejledning til tillægsaftale til praksisoverenskomsten om udvidelse af alderskategorierne for let til moderat angst og depression Vejledning til tillægsaftale til praksisoverenskomsten om udvidelse af alderskategorierne for let til moderat angst og depression Fra 1. juli bliver det muligt for langt flere at få en henvisning til psykologbehandling

Læs mere

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Greve-Solrød Erhverv, og dets hjemsted er i enten Greve eller Solrød Kommune. 2. Formål Greve-Solrød Erhvervs formål er at virke

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned.

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned. VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR KREDS VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Navn. Hjemsted 2. Formål 3

Navn. Hjemsted 2. Formål 3 Navn Foreningen er et andelsselskab med begrænset ansvar. Dens navn er Vrånet. 1 Hjemsted 2 Enhver beboer i foreningens forsyningsområde kan optages som medlem af foreningen og er pligtig til at betale

Læs mere

Informationsmøde om 66 aftale på psykiatriområdet i Region Hovedstaden

Informationsmøde om 66 aftale på psykiatriområdet i Region Hovedstaden Informationsmøde om 66 aftale på psykiatriområdet i Region Hovedstaden Hvem er vi? Peter von der Recke, regionsbestyrelsesformand Hovedstaden Bettina Skovgaard, enhedschef Region Hovedstaden Mette Skak

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST VEDTÆGTER FOR KREDS KREDS VEST VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI DER AFHOLDES ORDINÆR GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 21. MAJ 2015 KL. 17.00 PÅ HOTEL NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ

Læs mere

Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia

Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia Introduktion Praktiserende øjenlæge i Fredericia siden 1996. Formand for Danske

Læs mere

Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016

Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016 Årlig status 2016, November 2016 Samarbejdsudvalget for speciallæger Samarbejdsudvalget for speciallæger Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016 November 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107. Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019

Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107. Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019 Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107 Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019 1. Medlemskab... 2 2. Sygehjælp, barsels- og fædreorlov, adoption, dødsfalds- og børneydelse...

Læs mere

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Kære kollegaer kære venner Tak for ordet og endnu engang velkommen til ADV s generalforsamling. Jeg skal - vanen tro - hér på generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP 1 Erhvervsrådet i Høje-Taastrup er en uafhængig institution. Dets hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Erhvervsrådet omfatter Høje-Taastrup Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013 Love LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI Stiftet 13. maj-2004 Revideret generalforsamling 2007. Forslag til ny revision april 2013 1 GAMLE LOVE 1 NYE LOVE 1.1 Selskabets navn er Dansk Selskab for

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE

KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE Vedtægter for den selvejende institution KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE 1. Hjemsted og formål... Kostakademiet, Hover Sundhedshøjskole er en selvejende institution. Institutionen er oprettet den

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 5

Vedtægter for. Side 1 af 5 Vedtægter for Side 1 af 5 1. NAVN HJEMSTED FORMÅL. Foreningens navn er: Forsikringsforbundet i Skandia i daglig tale Personaleforeningen. Dens hjemsted er Danmark. Den er en sektion af Forsikringsforbundet,

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Trædballe - Uhrhøj Antenneforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. 2 FORMÅL 2.1 Foreningens formål er at etablere, eje og drive fællesantenneanlæg

Læs mere

Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region Midtjylland

Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region Midtjylland Regionshuset Viborg Primær Sundhed Skottenborg 26 Postboks 21 8800 Viborg Tel. +45 8728 4544 www.regionmidtjylland.dk Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region

Læs mere

Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten

Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten der var en gang.. Sådan starter alle eventyr. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten Modtagelse af nye

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG

VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG Kapitel 1. Navn og formål. 1. Foreningens navn er Højvangens Idrætsforening -HI Skanderborg. Foreningen er stiftet den 22. maj 1975 med hjemsted i

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 028-15 Håndtering af ydelser tidligere friholdt af knæk Som

Læs mere

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet 1. Navn og Hjemsted Foreningen er stiftet 6. maj 2014. Foreningens navn er Akademiet for Moderne dans og Klassisk ballet v. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, forkortet Akademiet for Moderne dans

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER

VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER Herning Jagtcenter Bredvig vej 8, Ørre, 7400 Herning VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER 1 Navn, hjemsted og definitioner Stk. 1. Foreningens navn er Herning Jagtcenter, herefter omtalt som foreningen. Stk. 2.

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1: Kongensgaard Efterskole er en uafhængig og selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2: Institutionen

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl (DSAH) (Revideret oktober 2014)

Vedtægter for Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl (DSAH) (Revideret oktober 2014) Vedtægter for Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl (DSAH) (Revideret oktober 2014) 1 Formål 1.1 DSAH fuldblod har til formål at fremme og støtte avl og brug af fuldblodsarabere i Danmark. Foreningen skal

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. september 2009 /METANE Åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2 Som medlem af Syddjurs Erhvervsforening kan optages organisationer og foreninger, firmaer og enkeltpersoner.

2 Som medlem af Syddjurs Erhvervsforening kan optages organisationer og foreninger, firmaer og enkeltpersoner. Vedtægter for Syddjurs Erhvervsforening 1 Syddjurs Erhvervsforening er en medlems- og brugerdrevet forening, der er oprettet af og for de erhvervsdrivende og andre interesserede, herunder foreninger og

Læs mere

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG.

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. 1 Foreningens navn er: Grejsdalens Grundejerforening og Antennelaug 2 Foreningens formål er: At samle alle grundejere i Grejsdalen, Frederikshøj og Bøgager

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING

VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING NAVN OG AFGRÆNSNING 1. Selskabets navn er Selskab for Evidensbaseret Coaching af Dansk Psykolog Forening. Stk. 2. Selskabet er oprettet i medfør af love

Læs mere

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær.

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær. Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca. 19.30 i selskabslokalet beliggende Højkær. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation

Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation Indholdsfortegnelse 1 Organisationens navn... 2 2 Organisationens formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Medlemmets pligter... 2 5 Kommunikation... 3 6 Generalforsamling...

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tillægsaftale vedr. satspuljemidler Følgende aftale er indgået mellem Regionernes

Læs mere

Informationsmøde om 66 aftale vedr. skopier i Region Hovedstaden

Informationsmøde om 66 aftale vedr. skopier i Region Hovedstaden Informationsmøde om 66 aftale vedr. skopier i Region Hovedstaden Jan Struckmann, formand for DKO Søren Killerich, DIMO Helle Bjørnstad, afdelingschef FAPS Gregers Bjørneboe, konsulent FAPS Velkommen v.

Læs mere

s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV

s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV Februar 2008 s. 2 af 7 sider s. 3 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF Paragraf 1. Klubbens navn er ORIENTERINGSKLUBBEN HTF,

Læs mere

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS)

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) 1 Navn og formål Selskabets navn er Dansk Samfundsmedicinsk Selskab og indgår som fraktion i Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Selskabets formål

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv.

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv. Referat fra Generalforsamling Fagligt Selskab for udviklingssygeplejersker og kliniske oversygeplejersker Den 29. september 2009 på Helnan Marselis Hotel, Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN Grundejerforeningen Højgårdstoften Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN 20. april 2010 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Højgårdstoften: Dens hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Nærværende

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Dansk Dercum Forening - Danmarks patient- og interesseforening for Dercums sygdom og Lipødem Tilstede var: Pia Gustavsen, Annemette H. Andersen,

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE Til stede: T. Agner, R.Gniadecki, M. Heidenheim, Peter H. Andersen, Sanne Buus og observatør for DDO S. Vissing. 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Stk. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Ny Rudekær. Dens hjemsted er Rødovre kommune, under Rødovre Ret, der er foreningens værneting.

Stk. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Ny Rudekær. Dens hjemsted er Rødovre kommune, under Rødovre Ret, der er foreningens værneting. 1 Navn, hjemsted og formål. Stk. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Ny Rudekær. Dens hjemsted er Rødovre kommune, under Rødovre Ret, der er foreningens værneting. Stk. 2. Foreningens vedtægter

Læs mere