BYGNINGSPRÆMIERING 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYGNINGSPRÆMIERING 2014"

Transkript

1

2

3 BYGNINGSPRÆMIERING 2014 NOMINERING INDLEDNING. Uddelingen af Slagelse Kommunes Bygnings- og arkitekturpris blev startet i 1988 og har til formål at sætte fokus på smukt byggeri og anlæg af høj arkitektonisk kvalitet, på nytænkning og bæredygtighed, og på at øge interessen for nybyggeri og for renovering af gamle bygninger ved at fokusere på kvalitative eksempler til forskønnelse og inspiration for bygherrer og borgere. Sidste år blev Sydbanks ny bygning på Schweizerpladsen i Slagelse og renovering af tidligere staldbygning på Guldagergaard i Skælskør præmieret, og der var hædrende omtale til en renovering af Købmandsgården i Skælskør. Der er gennem det seneste års tid gennemført forskellige bygningsarbejder, både nybyggerier og renoveringer, som er medtaget i dette nomineringshæfte, som også afspejler byggeaktiviteten inden for forskellige kategorier. Flere byggerier er konstateret påbegyndt, men endnu ikke færdiggjort, hvorfor en bedømmelse af disse må udsættes til senere, så de kan bedømmes i deres rette sammenhæng. Under udarbejdelsen af dette nomineringshæfte er en række andre bygninger naturligvis også blevet vurderet, uden de dog er blevet medtaget.

4

5 INDHOLD. 1. Nyt bådværft, Baadehavnsvej 19, Korsør 2. Ombygning af administrationsbygning for Westrup A/S, Sorøvej/ Industrivej i Slagelse 3. Om- og tilbygning til den gamle Brænderigård, Slotsgade 53 i Slagelse 4. Renovering af Kommandantboligen, Fæstningen i Korsør 5. Restaurering af Kanehøj Mølle, Kanehøj Møllevej i Skælskør 6. Restaurering af Solgården, Torvegade i Slagelse 7. Almene plejeboliger, Rosenkildevej 96 i Slagelse 8. Almene boliger, Halsebyvænget 2-52 i Korsør 9. Facaderenovering af Baggesenskolen, Birchnersgade 1 i Korsør

6 NOMINEREDE BYGNINGER I SLAGELSE KOMMUNE Nyt bådværft, Baadehavnsvej 19, Korsør. Det nye bådeværft ved fiskerihavnen i Korsør er et fint eksempel på en byggetradition, som har været anvendt i danske havne i århundreder. Værftet danner ramme om uddannelse af kommende bådebyggere fra Korsør Produktionshøjskole, som hermed har fået et maritimt værksted. Det rene træhus opleves indvendig med store bærende trækonstruktioner, som bærer huset. Udvendig fremstår bådehallen med sin en på to lodrette bræddebeklædning i svenskrøde farver og med hvidmalede døre og vinduer samt vindskeder, helt i overensstemmelse med bygningens funktion og placering på havnemolen. Fra bygningens lokaler er der også tænkt på den fine udsigt til havneindløbet samt til Storebæltsbroen. Bygningen er placeret præcis der, hvor den tidligere havnesmedje lå. Bygherre: Korsør Havn, Amerikakajen 1, 4220 Korsør. Arkitekt: Tegnestuen Design-Plan, Norvangen 3D, 4220 Korsør.

7

8 2. Ombygning af administrationsbygning for Westrup A/S, Sorøvej/ Industrivej i Slagelse. Westrups hovedkontor på Sorøvej har gennem det sidste år gennemgået en omfattende renovering fra at være en almindelig gulstens administrationsbygning fra 70 erne til at blive et præsentabelt hovedkontor for firmaet, hvor inden- og udenlandske kontrakter og handler kan skabes. En væsentlig årsag til at omdanne facaden har, ud over en arkitektonisk bearbejdning, været ønsket om at skabe en højisoleret bygningsskal omkring hele ejendommen. Bygningens sorte facadetegl, kombineret med at dagslyset trækkes dybt ind i lokalerne via de nu gennemlyste og fremtrukne vindueselementer med teaktræspartier indlagt samt en ny hovedindgang, har skabt en moderne kontorbygning med eksklusiv facade mod en af Slagelses vigtigste indfaldsveje. Bygherre: Westrup A/S, Sorøvej 21, 4200 Slagelse. Arkitekt: Arkitekterne.as, Slagelse, Nytorv 9 B, 4., 4200 Slagelse.

9

10 3. Om- og tilbygning til den gamle Brænderigård, Slotsgade 53 i Slagelse. Den gamle Brænderigård er en fredet bygning fra 1810, som i en menneskealder har fungeret som retssal for byret og Landsret i Slagelse, er i forbindelse med retsreformen blevet overflødig og solgt til anden anvendelse. Brænderigården er blevet indrettet til boligformål, og der er i afgrænsningen mod Lystanlægget blevet opført en ny bygning som et dobbelthus, som sammen med den gamle hovedbygning er med til at gøre hele anlægget færdigt. Hovedfacaden mod Slotsgade er i store træk uændret fra den tidligere anvendelse og har dannet udgangspunkt for den øvrige bebyggelses arkitektoniske udtryk. Bebyggelsen følger således det traditionelle tema med gule pudsede facader, røde vingetegl på taget og hvide dannebrogsvinduer. Centralt i området er der blevet plads til et lille friareal med parkering samt et lille grønt opholdsareal. Bygherre: Handels- og ejendomsfirma Flemming Strøbæk, Holbækvej 210, 4200 Slagelse. Arkitekt: FL-Consult ApS, Norgesvej 1A, 2., 4200 Slagelse.

11

12 4. Renovering af Kommandantboligen, Fæstningen i Korsør. Kommandantboligen, fredet bygning fra 1720, er blevet renoveret på tag og fag. Bygningen rummer sammen med den tilgrænsende gamle havnemesterbolig lokalhistorisk arkiv for Korsør og omegn. Kommandantboligen, som er et bræddebeklædt bindingsværkshus, var efterhånden i så dårlig en stand, både hvad angik den vandrette bræddebeklædning på facaden samt det nedslidte tegl tag, at en udskiftning var nødvendig. Funktionerne i huset skulle opretholdes, derfor blev hele huset omfattet at et telt, således at både facader og tag kunne udskiftes. Bygningen fremstår i dag, som den gjorde, da den blev opført, med vandrette svenskrøde bræddebeklædninger fra jord til gavlspids og med en traditionel vingetegl på taget. Vinduer og indgangspartiet er ligeledes blevet renoveret og hvidmalet. Bygherre: Slagelse Kommune, Bygherrerådgivning. Arkitekt: Arkidesign ApS, Algade 20A, 4220 Korsør.

13

14 5. Restaurering af Kanehøj Mølle, Kanehøj Møllevej i Skælskør. Den gamle Kanehøj Mølle fra 1880 ved indkørslen fra Sorø siden til Skælskør er blevet totalrenoveret. Møllen er i dag således i fuld funktionsdygtig stand, og besøgende kan på udvalgte tidspunkter købe nymalet mel i en række forskellige kvaliteter. Renoveringen er pågået i en årrække, bistået af en række frivillige i et møllelaug, som også forestår den nuværende drift, både hvad angår mølleriet samt ekspedering af besøgende/turister. Møllen fremstår som en klassisk hollændermølle med muret base, en mølleomgang samt et stort sort klinkebeklædt mølletårn med møllehat og hvidmalede møllevinger. Et smukt vartegn for omegnen, som det kendtes i begyndelsen af det forrige århundrede overalt på landet. Bygherre: Kanehøj Møllelaug v. formand Anders Bülow Kristiansen, Hovedgaden 55, 4261 Dalmose. Arkitekt: Anders Bülow Kristiansen/ møllebygger Jørn Nilsson.

15

16 6. Renovering af Solgården, Torvegade i Slagelse. Solgården, en stor almennyttig boligbebyggelse, opført i1945 i røde teglsten centralt i Slagelse bymidte, har gennemgået en total renovering med henblik på at skabe bedre tidssvarende velisolerede boliger. Renoveringen indbefatter lejlighedssammenlægning, etablering af lejligheder med elevatoradgang og udvidelse med en ekstra udnyttet tagetage, for at tilgodese en bred beboersammensætning. Energirenoveringen består i en total efterisolering af facade og tag. Bebyggelsen har fået lagt nyt tegltag og hele den tidligere rødstensmurede facade er udvendig beklædt med en rødmalet højisoleret klimaskærm. En nuancering af facaden skyldes en opdeling af facaden i forskellige kileskårne, indadgående vinkler omkring vinduerne. Renoveringen omfatter desuden en revitalisering af de grønne områder og fællesfaciliteter i karreen. Bygherre: Slagelse Almennyttige Boligselskab v. DAB, Finsensvej 33, 2000 Frederiksberg. Arkitekt: Domus Arkitekter A/S, Gl. Lundtoftevej 1C, 2800 Kgs. Lyngby.

17

18 7. Almene plejeboliger, Blomstergården, Rosenkildevej 96 i Slagelse. Slagelse kommunes nye pleje- og rehabiliteringscenter er den første større nye bebyggelse i Slagelses byudviklingsområde omkring Valmuevej i byens nordøstlige periferi. Bebyggelsen består således af en række to etagers bygninger, som to og to er koblet sammen omkring et fælleshus. Bebyggelsen omfatter i alt 144 ældre- og rehabiliteringsboliger, fordelt i 12 selvstændige boenheder. Boligenhederne er opført i en fersk gul/ hvid teglsten, koblet sammen af et fælleshus i sorte materialer. Bebyggelsens tage har et let fald mod fællesarealerne. Tagene er belagt med sort tagpap med markante zinkafgrænsninger mod facaderne. Bebyggelsesplanen er disponeret således, at der centralt i området er veje med fortove og parkeringspladsen, medens der rundt om bebyggelsen er grønne områder med opholdsarealer knyttet til fælleshusene samt et stinet, som er ophængt på byens øvrige stier. Bygherre: Slagelse Kommune, Bygherrerådgivning. Arkitekt: JJW Arkitekter, Finsensvej 78, 2000 Frederiksberg.

19

20 8. Almene boliger, Halsebyvænget 2-52 i Korsør. Specialcenter Vest er den organisation under Slagelse kommune, der i den vestlige del af kommunen beskæftiger sig med boliger til psykisk handicappede. Centeret opfører og driver en række botilbud, herunder de nu færdige bebyggelser i Skælskør, i Vemmelev og i Halseby. Bebyggelsen i Halseby omfatter i alt 24 boliger. Bebyggelsen ligger på vejen mellem Halsskov og Vemmelev i udkanten af Halseby, med en storslået udsigt ud over markerne og ned mod Korsør nor. Bebyggelsesplanen er disponeret med en adgangsvej, der betjener en P-plads i ryggen af bebyggelsen. Boligbebyggelsen er centreret omkring en fælles grønning, hvori fælleshuset er placeret. Stierne fra bebyggelsen fører frem til vejen, hvor der er nær adgang til den kollektive trafik. Bebyggelsen er opført i en let, lys gul teglsten, og tagfladerne, som er overvejende ensidige, med en taghældning på 45 grader, er belagt med røde vingetegl. Adgangsområdet til boligerne foregår mellem husene i glasoverdækkede bygninger. Ved havesiden er der arbejdet med store indrammede vinduespartier. Dele af tagfladen mod syd er udstyret med solpaneler. Bygherre: Slagelse Kommune, Bygherrerådgivning. Arkitekt: Virumgaard Arkitekter as, Niels Hemmingsensgade 32A, 3., 1153 København K

21

22 9. Renovering af Baggesenskolen, Birchnersgade 1 i Korsør Baggesenskolen i Korsør by har fået en ny farvestrålende facadebeklædning i varme, spraglede orange og gule farver på skolens noget triste betontilbygning fra 60 erne. Den farverige ny facade bygger således bro til skolens originale rødstensbygninger fra Bygningen, som kan ses fra mange sider, overstråler den mere anonyme købstadsarkitektur og bliver nærmest et vartegn i bybilledet. Formålet med ændringen har, ud over at bryde med den oprindelige facade, været at totalrenovere skolen, så energiforbruget ender i nærheden af et passivhus. Ventilationssystemet er udskiftet, facaderne isoleret og ombeklædt, taget er renoveret, og der er etableret solcelleanlæg. Bygherre: Slagelse Kommune, Bygherrerådgivning. Arkitekt: Bjerg Arkitektur A/S, Kongensgade 7, 9800 Hjørring.

23

24

Bygningspræmiering 2015

Bygningspræmiering 2015 Bygningspræmiering 2015 Nominering Slagelse Kommune Center for Vækst og Plan September 2015 Nominering Indledning Uddelingen af Slagelse Kommunes årlige bygnings- og arkitekturpris blev påbegyndt i 1988

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE

TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE 2 EJENDOMMEN: Matr. nr. 70 B Slagelse Bygrunde. BELIGGENDE: Bjergbygade 3 4200 Slagelse KOMMUNE: Slagelse kommune. ZONESTATUS: Ejendommen er beliggende i byzone. AREALER:

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES 74 62 12 32 Idegrundlaget & Vision På det sydvendte areal ved Sønderskovvej kan der nu opføres 4 attraktive boliger med en fornem beliggenhed nær by, skov

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Plan, april 2019 Amtsmandsboligen ønskes omdannet til boliger. Haven ønskes indrettet med yderligere boligbebyggelse. Den aktuelle ejendom er markeret med gul. Den hvide

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 58 1 Sammenfatning nr. De 8

Læs mere

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st.

Finsensvej 15. Forslag til studieboliger, 2000 Frederiksberg. Owner: Vision Student Homes, COPI, Bredgade 38, st. Situationsplan Mål 1:500 Området. Området omkring Finsensvej har siden 50 erne gennemgået en voldsom forandring. Fra at være en bydel præget af industri og jernbaneterræn, er udviklingen gået i retning

Læs mere

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I CARLSBERG BYEN s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Ungdomsboliger ved AAB Illustration: JJW

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT Fagsekretariatet Teknik og Miljø/Byg og Ejendom har pr. ult. februar 2015 foretaget en vurdering af hvert enkelt botilbud/bofællesskab til fysisk og psykisk handicappede

Læs mere

Almene boliger UDVALGTE REFERENCER

Almene boliger UDVALGTE REFERENCER UDVALGTE REFERENCER Almene boliger EKJ har som rådgivende ingeniører samarbejdet med bygherrer og arkitekter i forbindelse med realiseringen af en række renoverings-, ombygnings- og nybygningsprojekter

Læs mere

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/ DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/02-2019 RENOVERING & FORTÆTNING AF AFDELING 35, STENHØJGÅRDSVEJ INDHOLD 01 Situationsplan Forslag A og B samt terrænsnit 02 Nye Boliger 32 nye boliger, plan, snit,

Læs mere

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Amagerbrogade Sammenlægning af lejligheder Plejehjem transformeret til børnehus Ny børnehave Nyt plejehjem Ny plads Almene familieboliger Renovering

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn.

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Lejerbos første Energi-0 boliger ligger i Taastrup Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Afdeling 61-1 Lejerbo Høje Taastrup Forvaltningsgruppe Storkøbenhavn Gl.

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom Eksempel 1 ENERGIRENOVERING KONTORBYGNING Betonsandwich med flere tilbygninger, 1919-1959, Ellebjergvej, Kbh UDGIVET DECEMBER 2012 Fra energimærke E til A1 Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab SVAEPUKTET Plejeboliger Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side 7-8 Oversigt

Læs mere

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 27.03-14 Sagsnr. 10.3939 FACADE OPLÆG FARUM HOVEDGADE I BESKRIVELSE Nyt byggeri i Farum På Farum Hovedgade foreslås opførsel af nyt byggeri indeholdende både butikker og boliger.

Læs mere

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Vorup Skole

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Vorup Skole Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Vorup Skole ers Rand Etageboliger Vorup Skole Villaer 45 E rup/ Pade Villaer og rækkehuse Vorup Kirke svej Århu Vorup Plejehjem Rekreativt område Villaer

Læs mere

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen Eksempel 1 ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) UDGIVET JUNI 2012 Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange Dette eksempel viser, hvordan beslutningen om energirenoveringen

Læs mere

25 eksempler på vellykket renovering

25 eksempler på vellykket renovering Grundejernes Investeringsfond og Dansk Bygningsarv A/S, 2012 Publikationen er udgivet af Grundejernes Investeringsfond Publikationen er udarbejdet af Dansk Bygningsarv A/S ISBN 978-87-993419-5-5 Redaktion

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING Notat Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE 10. marts 2014 1 Projekt nr. 216629 Version 3 Dokument nr. 1210383404 Udarbejdet af LLU Kontrolleret af MLG Godkendt af LLU BAGGRUND

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Byen og stedet. Byomdannelse. Gågadens forlængelse

Byen og stedet. Byomdannelse. Gågadens forlængelse Byen og stedet Pladsdannelser i tilknytning til gågaden: 1) Klostertorv, 2) Lilletorv, 3) Kirketorvet, 4) Rådhustorvet, 5) N. A. Christensens Plads og 6) Støberitorvet. Byomdannelse Morsø Jernstøberi forlod

Læs mere

ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013

ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013 ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013 Indledning Boligselskabet Sct. Jørgen har indrettet 32 ungdomsboliger i tilknytning til Asmildkloster Landbrugsskole.

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Det forvandlede tresserhus Boligreportage fra en villa fra 1960 erne

Det forvandlede tresserhus Boligreportage fra en villa fra 1960 erne bolig // livsstil // design // liebhaveri // byggeri #05 // november 2011 Det forvandlede tresserhus Boligreportage fra en villa fra 1960 erne Fyr og flamme til boligen Stort tema om opvarmning Det begyndte

Læs mere

Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni november 2016

Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni november 2016 Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni - 15. november 2016 Der blev i juni 2016 sendt breve ud til samtlige ejere og lejere i Ugerløse Hovedgade, med information om muligheden for at

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P

K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P KIRSEBÆRHAVEN I LYSTRUP OMBYGNING + RENOVERING GPP ARKITEKTER OKTOBER 2009 KIRSEBÆRHAVEN I LYSTRUP Kirsebærhaven er kollegieboliger fra 1988 i en bebyggelse som

Læs mere

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter LOKALPLAN NR. 77 August 2002 Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter Lokalplan nr. 77 Indhold Indhold: Redegørelse: Forhold til anden planlægning Lokalplanlægning Lokalplanloven Varmeplan Forurening Vandforsyning

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

THEODORA HUS BILAG. Illustrationer af projektet og de ønskede dispensationer fra lokalplan nr. 432 Carlsberg II. September-oktober 2017

THEODORA HUS BILAG. Illustrationer af projektet og de ønskede dispensationer fra lokalplan nr. 432 Carlsberg II. September-oktober 2017 THEODORA HUS BILAG Illustrationer af projektet og de ønskede dispensationer fra lokalplan nr. 432 Carlsberg II September-oktober 2017 Teknik Teknik Teknik Terrasse 3.Sal Elevatorhus H ansens Gad e Terrasse

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: KALUNDBORGVEJ, HOLBÆK Historie Omkring 1900 blev der opført en række større villaer langs den vestlige indfaldsvej til Holbæk, Villakvarteret

Læs mere

VÆRDIGSÆTNING. Grammofonplade fabrik - Kay Fisker. Jens Falk Holm

VÆRDIGSÆTNING. Grammofonplade fabrik - Kay Fisker. Jens Falk Holm VÆRDIGSÆTNING Grammofonplade fabrik - Kay Fisker Jens Falk Holm BYGNINGEN Midt i Nordvest, i det gamle fabriksområde, ligger en hvid taktfast bygning. Bygningen er en del af den forhenværende fabriksgigant

Læs mere

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Udgivet af Jammerbugt Kommune Udgivelsesdato: 1. maj 2009

Læs mere

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg.

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. Nærværende redegørelse skal belyse og begrunde projekt Treleddet det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg, der i hovedtræk

Læs mere

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 26. maj 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-18:15 Medlemmer: Fraværende: Formand: Jacob Bjerregaard

Læs mere

BOLIGRENOVERING URBANPLANEN - BYGGESKADERENOVERING

BOLIGRENOVERING URBANPLANEN - BYGGESKADERENOVERING URBANPLANEN - BYGGESKADERENOVERING BEBOERNES VISION ER AT RENOVERINGEN SKAL TILPASSES BEBOERNES ØNSKER, GØRE URBAN-PLANEN TIL KØBENHAVNS BEDSTE BOLIGOMRÅDE. RENOVERINGEN AF DE CA. 2000 BOLIGER I ET PARTNERING-SAMARBEJDE

Læs mere

Bilag 1 Områdekort med arealoplysninger

Bilag 1 Områdekort med arealoplysninger Bilag 1 Områdekort med arealoplysninger nord Landemærket Hemmingsens Gade Vognmagergade Pilestræde Niels Gothersgade Klareboderne Møntergade Købma Kronprinsensg. gergade Amagertorv Kgs. Have Pilestræde

Læs mere

tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger

tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger Boligselskabet Sct. Jørgen Afdeling 576 - Byggeforretningsfører: Boligkontoret Danmark - Udlejningsprospekt - September 2012 s 2 kjellerup tidligere sygehus

Læs mere

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom

Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til indbydende og energirigtig udlejningsejendom Eksempel 1 ENERGIRENOVERING KONTORBYGNING Betonsandwich med flere tilbygninger, 1919-1959, Ellebjergvej, Kbh UDGIVET DECEMBER 2012 Fra energimærke E til A1 Forvandling på 4 måneder: Fra kedelig kolos til

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Randers Nordby

Indholdsfortegnelse. Randers Nordby Randers Nordby COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefa 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Områdets afgrænsning 2 2 Elementer i området 2 3 Arkitektur og æstetik 3

Læs mere

Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar

Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender 1. Andelsboligforeningen Kyndby Huse Resumé af høringssvar a. Det ønskes slettet at DONG Energy skal høres inden beslutning

Læs mere

Forespørgsel 1 - ønske om renovering af bygning samt opførelse af 5 nye boliger.

Forespørgsel 1 - ønske om renovering af bygning samt opførelse af 5 nye boliger. Notat vedr. Marsk Billesvej 10 i Brobyværk (udarbejdet af By, Land og Kultur) Forespørgsel 1 - ønske om renovering af bygning samt opførelse af 5 nye boliger. Der forespørges om muligheden for indretning

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

SAVEBygningsregistrering

SAVEBygningsregistrering SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Skolegade Landsejerlav Kommune nr. 573 Hus nr. 11 Matrikel nr. 3BR Ølgod By Planoplysninger

Læs mere

Renovering af erhvervsbygninger

Renovering af erhvervsbygninger Renovering af erhvervsbygninger Energirenoveringer - Konference om energirigtige renoveringer i den bestående bygningsmasse. Mandag 25. september 2006. Jens Eg Rahbek Installationer, IT og Indeklima COWI

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

Til salg. Foreløbig præsentation af kontorejendom

Til salg. Foreløbig præsentation af kontorejendom Til salg Foreløbig præsentation af kontorejendom DOMMERGAARD BROGADE 3 5900 RUDKØBING Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr. 214556 CVR-nr. 17 26 04 8 Telefon

Læs mere

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 6 bygninger, hvoraf 3 er sammenbyggede. Bygningerne er fra perioden 1896 til 1997. Bygning 1 Grå bygning Bygningen er fra 1896

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kgs. Lyngby 19. marts 2013 Høringen

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning for indretning af hotel, Bankvej 1, Skagen Ansøgning har 28/5 været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Bankvej 2, Havnevagtsvej 30, Kassevej 3, Østre Strandvej

Læs mere

Cimbria Parken. Boligselskabet Domea Rødekro

Cimbria Parken. Boligselskabet Domea Rødekro Boligselskabet Domea Rødekro Byggeriet udføres i 2 etaper: 1. etape består af 66 boliger med 2- og 3-rums boliger (udlejet) 2. etape består af 40 boliger med 2, 3- og 4-rums boliger 1. UDGAVE JUI 2019

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R RAVELINENS BOMHUS KØBENHAVNS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 12. februar 2014 Københavns Ejendomme, Rikke Tønnes 2010-7.82.07/101-0001 Kommune:

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Lokalplanen er overordnet blevet passet ind i den nye skabelon, skabt til Nordfyns Kommune.

Lokalplanen er overordnet blevet passet ind i den nye skabelon, skabt til Nordfyns Kommune. Notat Vedrørende ændringer i forslag til Lokalplan 2007-6 Bevarende lokalplan for Bogense, set i forhold til Lokalplan 1-125 Bevarende Lokalplan for Bogense Bymidte. Overordnet: 20-06-2007 I forbindelse

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 LØNSTRUPGÅRD, 3B - AFD. 1-6074 S. 3-6 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD LØNSTRUPGÅRD, 3B AFD. 1-6074 AFDELING ANTAL BOLIGER

Læs mere

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger Stenløse Syd 65 lavenergiboliger Velkommen til Stenløse Syd nye, moderne lavenergiboliger Stenløse Syd er Stenløse-Ølstykke Boligforenings seneste boligafdeling i en helt ny bydel af samme navn. Boligerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 28-03-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Mandag den 28. marts 2011 kl. 16:15 afholdt Byplanudvalget ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsens spisestue. Medlemmerne

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER

BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 VED AMAGERBANEN 29 s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s.5 OVERSIGT Intro I dette bilag præsenteres det almene projekt som planlægges opført

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

Fremtidig facade mod landskab - Nord. Fremtidig facade mod gård - Syd

Fremtidig facade mod landskab - Nord. Fremtidig facade mod gård - Syd Fremtidig facade mod landskab - Nord Fremtidig facade mod gård - Syd Selleberg i fremtiden En strategi for den levende herregård Herregården er i dag overtaget af Selleberg Ejendomsselskab ApS. Det er

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 334 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Hasselvænget Vanløse Bevaring m.v. Boligområde Februar 2001 Lokalplan nr. 334 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Informationsmateriale. Fjordsiden, Heltborg. Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon

Informationsmateriale. Fjordsiden, Heltborg. Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon Informationsmateriale Fjordsiden, Heltborg Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon 99 17 17 17 lese@thisted.dk - www.thisted.dk Indholdsfortegnelse Heltborg by... 3 Området ved Fjordsiden... 3 Jordbundsforhold...

Læs mere

8. august 2011. Sagsnr. 2011-89402. Dokumentnr. 2011-422032

8. august 2011. Sagsnr. 2011-89402. Dokumentnr. 2011-422032 Teknik- og Miljøforvaltningen Støttet byggeri Bilag 1 til indstillingen vedrørende helhedplan omfattende lejlighedssammenlægning, tilgængelighed, energirenovering og miljøforbedring for HAB afdeling Husumvold

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Oversigt over ansøgninger til Byfornyelsespulje 2015

Oversigt over ansøgninger til Byfornyelsespulje 2015 Oversigt over ansøgninger til Byfornyelsespulje 2015 16/1268 Bilag 1 Ejendom Ansøger Adresse By Ansøgt beløb Tilskudsbelø Tilsagn Arbejdets art: Bjerndrup Landevej 15 Christian Kock Bjerndrup Landevej

Læs mere

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 Geografisk placering af periodens fredede gårde i Østjylland 1) EGEVEJ 27, BESSER, SAMSØ 2) BJERREVEJ 412, KLAKRING, JUELSMINDE 3) STOKKEBRO 60, GJERRILD, NØRRE DJURS

Læs mere

Unity Beklædningstegl

Unity Beklædningstegl Unity Beklædningstegl Unity 1, Unity 2 og Unity 3 Skab et markant og moderne arkitektonisk udtryk med danskproduceret beklædningstegl Unity serien er teglsten specialfremstillet som beklædningstegl til

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere