D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus."

Transkript

1 D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: Hjemmeside: Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf:

2 Velkommen til Kælkebakken. Kære: Vi byder dig og din familie velkommen til Kælkebakken. Du bliver en del af vuggestueteamet, og din spisegruppe hedder: Du og dine forældre må meget gerne komme og besøge os, inden du skal starte. Ring og lav en aftale for et besøg hvor vi kan vise jer rundt i din nye institution. Når du starter i institutionen, vil vi gerne have, at du tager et billede med af dig selv. Det skal sidde på din kasse i garderoben, så du kan kende det sted, hvor du skal hænge dit tøj. I starten, hvor du er ny, vil tage godt imod dig, og være kontaktperson for dig og dine forældre.

3 Når jeres barn starter i Kælkebakken. Inden jeres barn starter i Kælkebakken, er I velkommen til at ringe og aftale en tid for et besøg, hvor vi vil vise jer rundt og fortælle jer lidt om Kælkebakken. Den egentlige opstart for jeres barn begynder den dato, I har fået tildelt plads til jeres barn. Det er svært at give en opskrift på den optimale opstart, idet det er meget individuelt fra barn til barn hvor meget tilvænningstid, der er behov for. Vi oplever, at nogle børn hurtigt vil ud og tage de nye omgivelser til sig og i kontakt med de nye voksne. Andre børn er lidt mere betænkelige og behøver mere tid. Generelt oplever vi, at det er en god ide at bruge noget tid på opstartsperioden (ca.1.uge), hvor I gradvist lader jeres barn være længere og længere tid alene i Kælkebakken. På den måde får jeres barn stille og roligt mulighed for at vænne sig til de nye omgivelser og nye voksne. Der er mange nye indtryk og det er derfor en god ide med korte dage i opstartsperioden. På barnets første dag i Kælkebakken forventer vi at en af forældrene bliver sammen med barnet. Vi anbefaler at I, i de første dage kommer kl. 9.00, og sammen med jeres barn deltager i vores morgensamling. Forrest i denne pjece har I fået oplyst navnet på jeres kontaktperson. Kontaktpersonen sørger for at tage imod jer og jeres barn, lærer jer og barnet at kende og sikrer at Kælkebakkens øvrige

4 medarbejder har relevante oplysninger omkring jeres barns hverdag, soverytme, madvaner, brug af sut osv.. Når I går fra jeres barn er det meget vigtigt, at I siger farvel til jeres barn så det ved, at nu går mor og far. Vi ved godt, at det kan være fristende at smutte uden at barnet opdager det, for så bliver barnet ikke ked af det, men snyder I jeres barn, medfører det at barnet bliver utrygt og ikke tør give sig i kast med legen, for så forsvinder mor og far måske. Almindelige tendenser ved opstart Mange børn reagerer med at blive mere trætte, mere pylrede, mindre spisende, mere opmærksomme på hvor mor og far er, mere tryghedssøgende, og vil gerne være på arm. Tendenser som går over i takt med at barnet bliver tryggere ved vuggestuen. Det er vigtigt at I som forældre er trygge ved at aflevere jeres barn i Kælkebakken. Det kan nemt smitte af på barnet, hvis det mærker at far og mor er bekymrede og utrygge, synes det er synd for barnet og pylrer meget om barnet. Jeres utryghed og tvivl smitter af på jeres barn. Signaler til jeres barn at det er godt at gå i Kælkebakken, og vi kommer og henter dig igen, og gå i dialog med medarbejderne, hvis I undrer jer over noget i Kælkebakken. Hvis det har været en svær aflevering, er I altid velkommende til efterfølgende at ringe til os og høre, hvordan det nu går. Når jeres barn starter i børnehaven. Når barnet er ca. 2år og 11 måneder, skal det starte i børnehaven. De fleste børn, der starter i børnehaveafdelingen, kommer fra Kælkebakkens vuggestueafdeling. Vores hus er åbent, og allerede som vuggestuebarn bliver barnet fortrolig med at færdes i børnehaveafdelingen. Når tiden for

5 flytningen nærmer sig, er de fleste børn derfor allerede meget interesseret i børnehaveafdelingen, og søger uopfordret derned. Den medarbejder, der skal være kontaktperson for det nye børnehavebarn, sørger for at barnet inden starten bliver inviteret på besøg i børnehaveafdelingen. Barnet får i god tid inden flytningen tildelt et garderobe rum og et vandkrus på badeværelset, og barnet bliver inviteret til at spise frokost i den nye spisegruppe, så barnet kender børnehaven og spisegruppen inden den store dag. På selve dagen holder vuggestuen afskedsfest for barnet og måske deler barnet noget (sukkerfrit) ud ved samling kl. 9:00. Efter afskeden kommer den nye kontakt voksen og nogle børn fra spisegruppen, og henter barnet med et rullebord. På rullebordet kommer barnets kasse med tøj, sko o.l. samt barnet. Der bliver sunget farvelsang og vinket farvel imens rullebordet kører i børnehaven med det nye børnehavebarn, og fra dette øjeblik er barnet startet i børnehaven. Rullebordsafhentning er en ceremoni, som barnet kender rigtig godt, fra de mange gange andre børn er blevet hentet, og kørt fra vuggestuen til børnehaven. Et stort øjeblik for både børn og voksne.

6 Praktiske oplysninger. Kælkebakkens åbningstider. mandag torsdag: kl fredag: kl Forældre Intra På Forældre Intra finder I mange nyttige informationer om Stavtrup Dagtilbud og Dii Kælkebakken. Ofte lægger vi billeder ud. Disse er kun tilgængelige for familier indskrevet i institutionen. I får når I starter et brugernavn og kodeord som giver adgang til Intra. Digital fremmøderegistrering Hver dag, når I afleverer jeres barn, skal i selv registrere barnets tid i institutionen. Når jeres barn møder, vælger I tidspunktet for hvornår I henter jeres barn igen samt trykker på den grønne dør. Der med er ankomsttidspunktet også registreret. Når I henter jeres barn, trykker I gul dør som det sidste lige før i går hjem. Moduler: I har mulighed for at vælge mellem et fuldtidsmodul på 52 t. hvor i kan benytte institutionen hver dag i hele åbningstiden, eller et 30 timers modul, men gennemsnitlig 30 timer pr. uge fordelt over 2 uger. Modulskift: Modul skift skal varsles med 2 måneder. Modul ændringer kan foretages til enten den 1. eller 16. i måneden. Ændring af modul

7 (30/52 timer) skal aftales med dagtilbudslederen Annamarie Dahlgaard tlf eller pr. mail Børn med 30 timers modul. I kan placere modulets timer indenfor hele institutionens åbningstid. I skal selv registrere barnets fremmøde for 14 dage med en uges varsel. Tiderne angives i hele, halve eller kvarte timer. Tiderne kan ændres med minimum 1 uges varsel. Ændringer afleveres til den pædagogiske leder, enten pr. mail eller ved et lille skriv som afleveres på kontoret. Børn der er tilmeldt 30 timers modulet kan finde retningslinjerne på intranettet under Kælkebakken, fakta og politikker. Aflevering og afhentning af jeres barn. Henter I ikke selv Jeres barn, er det vigtigt at I skriver i beskedfeltet hvem der henter. Hvis jeres barn bliver ked af det, når I går, er I velkomne til at ringe for at høre, hvordan det er gået efter I forlod institutionen. Om eftermiddagen, når I henter jeres barn, vil vi gerne bede jer huske jeres barn på, at rydde det op de har gang i, inden I går hjem. Husk at sige farvel til en medarbejder, og trykke gul dør lige inden I går. Årets gang Vi følger årets gang og fejre de traditionelle danske højtider. Bl.a. fejre vi fastelavn, og er hvert år til julegudstjeneste i Ormslev kirke.

8 I det daglige pædagogiske arbejde tilrettelægger vi aktiviteter ud fra de 6 læreplanstemaer, og et par gange om året bryder vi dagligdagen op, og holder fælles temauge for alle børn og voksne i Kælkebakken. Billedet til venstre er fra fællessamling med sang ved nogle temauger om sprog. Vores årsplan der går fra august-juni, findes på Forældre Intra. Beskeder vedr. planlagte aktiviteter og ture bliver annonceret via Forældre Intra. Så husk altid at orientere jer der. Dagens rytme i Kælkebakken: Fra 6:30 til 7:30 tilbydes der morgenmad i fællesrummet. Vi opfordrer dog til at dette måltid indtages hjemme i familiære hyggelige rammer. Omkring kl. 8:00 fordeler vi os i huset. 9:00 holder vuggestuen samling, synger og får frugt. Efter frugten går vores pædagogiske aktiviteter går i gang. Nogle aktiviteter er planlagte på forhånd, andre opstår spontant. Aktiviteterne er nogle gange for mange børn, andre gange er det for en lille gruppe børn. 10:45 starter vuggestuen med at spise frokost, og børnene bliver efterfølgende puttet, så de kan få deres middagssøvn. De mindste børn sover i krybbe eller barnevogn. De største sover inde på madrasser. De vuggestuebørn, der ikke længere sover til middag eller sover på andre tidspunkter af dagen, er enten med børnehavebørnene på legepladsen eller leger inde. Mellem 14:00-15:00 spiser vi eftermiddagsmadpakker, der er

9 medbragt hjemmefra. Vuggestuebørnene spiser i eftermiddagscafeen på Spire stuen eller ude i gården efterhånden som de vågner. Vi slutter dagen af i fællesrummet eller på legepladsen, hvor vuggestue- og børnehavebørn er sammen indtil børnene bliver hentet. Kostordning i Kælkebakken. Det er muligt at spise morgenmad i Kælkebakken indtil kl. 7:30. Vuggestue børnene får tilbudt frugt fra institutionen kl Ved afstemningen i efteråret 2014, var der meget stort flertal for at bevare kostordningen. Kælkebakken tilbyder derfor fortsat frokost til alle børn. I november 2016 kommer ordningen igen til afstemning blandt jer forældre. Vi har ansat en kok i køkkenet, der er ansvarlig for, at der hver dag bliver serveret et sundt og ernæringsrigtigt måltid for børnene. Mellem 70 og 90 % af vore råvarer er økologiske og kostsammensætningen tager udgangspunkt i retningslinjer udstukket af Århus kommune samt Mad og måltidspolitikken for Stavtrup dagtilbud.

10 Fødselsdage i Kælkebakken. Når barnet har fødselsdag vil vi gerne være med til at fejre det. I skal, i god tid forinden, aftale med personalet hvilken dag I ønsker, at vi skal fejre dagen. Fødselsdagen fejres om formiddagen i Kælkebakken. I er meget velkomne til at deltage. Børnene må gerne dele lidt ud til fødselsdagen, husk at vi i Kælkebakken har 0 sukker politik for vuggestuebørn. Spørg personalet, hvis I mangler sunde fødselsdags ideer eller find ideer på nettet. Ferielukning - Fællespasning I Stavtrup Dagtilbud har vi 4 uger om året, hvor der er ferie lukket. Datoerne kan ses på en ferie seddel på institutionens hjemmeside. På ferielukkedage vil der blive etableret fællespasning i en af afdelingerne (Kælkebakken, Paletten, Klokkeskoven, Søskrænten, Børnehøjen, Vestermarken eller Snurretoppen), for de børn, der ikke har mulighed for at holde fri/ferie. I disse uger kan det ikke forventes, at der er kendt personale til stede i åbningstiden. Hvis I har brug for pasning på ferielukkedagene, skal I meddele det til den pædagogikse leder og notere barnets komme gå tider i Forældre Intra. Har I ikke brug for pasning, skal I melde at barnet har fri i Forældre Intra. Dette skal ske senest en måned før freriedagene. I vil modtage en reminder herom via Forældre Intra. Sommerferien bliver I bedt om at tage stilling til allerede i februar af hensyn til varsling af personalets ferie.

11 I ugerne omkring sommerferielukkeugerne kan der blive mulighed for at to-tre afdelinger slår sig sammen. I disse uger vil der være kendt personale tilstede. Personalet i Kælkebakken. I Kælkebakken er det vigtigt at alle medarbejder kender alle børn og forældre, og at vi i fællesskab sikre at hver dag bliver en god dag for alle børn, forældre og medarbejder. Vi er opdelt i et vuggestue- og et børnehaveteam. Medarbejderne i de to teams har et fælles ansvar for alle børnene og laver aktiviteter på tværs af de to teams og spisegrupperne. Til hver spisegruppe er der tilknyttet 1-2 pædagoger der, i samarbejde med pædagogmedhjælperne, har et særligt ansvar for de børn og forældre, der er tilknyttet spisegruppen. Vi er en personalegruppe, der profiterer af, at vi tilsammen besidder mange forskellige kompetencer. Vi er fagligt velfunderede og prioriterer vores faglige udvikling højt. Vi deltager i aktuelle

12 temadage/kurser og efteruddannelse. Vi brænder for at gøre hver dag til en god dag for alle. Syge børn skal passes hjemme. I Stavtrup Dagtilbud vil vi gerne give børnene de bedste udviklingsbetingelser med leg, pædagogiske aktiviteter og fysisk bevægelse. Kort sagt en dag med gang i og en dag der kræver overskud og energi. Derfor skal jeres barn ikke være i Kælkebakken, hvis det er sygt (smitsomme sygdomme, smerter, feber) eller hvis jeres barns adfærd er anderledes end normalt (barnet er stille og passivt, pylret, vil være hos de voksne hele tiden). Jeres barn skal kunne følge en normal hverdag i daginstitutionen, hvor børnene både er ude og inde. Når jeres barn er sygt, vil vi bede jer notere det i Forældre Intra samt at skrive hvad barnet fejler i besked feltet. Så vi kan advisere andre forældre, hvis det f.eks. drejer sig om smitsomme børnesygdomme. Hvis jeres barn bliver syg i institutionen, kontakter personalet jer, og beder jer hente barnet. I Stavtrup Dagtilbud giver vi ikke medicin til børn. I særlige tilfælde, ved kroniske sygdomme, f. eks. Astma, feberkramper o.l. kan der laves en særlig aftale. Jeres barn må gerne være i Kælkebakken, når barnet er i medicinsk behandling, blot skal det have det godt og kunne følge den normale hverdag og være medicineret hjemmefra.

13 Forældresamarbejde. For at vi kan sikre, at hver dag bliver en god dag for alle, er det vigtigt at forældresamarbejdet fungere. I forældre er vores vigtigste samarbejdspartnere. I Stavtrup dagtilbud er vores mål for forældresamarbejdet, at vi i fællesskab skaber optimale udviklingsmuligheder for børnene. Vi lægger vægt på, at vi gensidigt informerer hinanden i hverdagen om ting, der har betydning for børnenes trivsel. Dette sker via den daglige kontakt, på vores informationstavler og på hjemmesiden. Desuden udsender vi flere gange om året nyhedsbreve både fra Kælkebakken og fra Stavtrup Dagtilbud. I Kælkebakken prioriterer vi den daglige forældrekontakt højt. Her fortæller vi om dagens oplevelser. Vi vil desuden bede jer fortælle om oplevelser og ting, der har betydning for jeres barns dagligdag, trivsel og udvikling. Det kan f.eks. være, hvis jeres barn er blevet vaccineret, hvis det er kommet for sent i seng, har sovet dårligt, haft en træls morgen o.l. Får I eller vi brug for en længere snak, kan der altid aftales en forældresamtale. Forældreinddragelse i hverdagen. I er altid velkomne til at deltage i en vuggestue sammen med jeres barn.

14 I er også meget velkommende til at komme og vise os noget I er optaget af, noget særligt I kan, eller noget I brænder for. Kun fantasien sætter grænser, for hvad det kunne være. Giv os et praj hvis du gerne vil med i institution en dag, eller hvis du vil vise os noget særligt, så laver vi en aftale, af hensyn til sikkerheden og ansvaret kan forældre ikke indgå i normeringen i stedet for personalet. I maj måned afholder vi den årlige arbejdsdag for børn, søskende og forældre i Kælkebakken. Her vil vi meget gerne have jeres hjælp til at forskønne vores institution, både ude og inde. Det er en rigtig hyggelig dag, hvor der både er plads til arbejde og hygge. Forældresamtaler - Status og udviklings samtaler. I Stavtrup Dagtilbud tilbyder vi forskellige typer forældresamtaler: Når barnet starter: Gensidig informationssamtale ved start, og en samtale efter ca. 3 måneder 2 år: Status og Udviklingssamtale. 3 år: Sprogvurdering Enten overflytningssamtale fra vuggestue til børnehave eller opstartssamtale efter ca 3 måneder i børnehaven 5 år: Status og udviklingssamtale mhp skolestart Der afsættes ½ time pr. barn pr. samtale.

15 Forældremøder i Kælkebakken: Hvert år afholdes der 1-2 forældremøder. I september måned afholder vi forældremøde. På dette møde er der valg til forældrerådet, og vi har forskellige temaer til debat, f.eks. hverdagen i Kælkebakken, kost, o.l. Indholdet på forældremødet i foråret er forskelligt fra år til år. Det kan være et møde udelukkende for Kælkebakkens forældre, eller det kan være foredrag for alle forældre i Stavtrup Dagtilbud eller i samarbejde med Højvangsskolen. Forældreråd I Stavtrup dagtilbud er der et forældreråd i hver af de 6 afdelinger. Valg til forældrerådet foregår i september. Forældrerådet drøfter principielle problemstillinger for den enkelte afdeling, hjælper ved arrangementer i afdelingen, får indblik i det pædagogiske arbejde og er sparringspartner til bestyrelsen. Bestyrelsen. Bestyrelsen består af 6 forældrerepræsentanter. Forældrerådene i de 6 afdelinger i Stavtrup Dagtilbud har hver valgt en repræsentant til bestyrelsen. Desuden består bestyrelsen af 3 medarbejderrepræsentanter, der er valgt blandt alle medarbejdere i dagtilbuddet. Dagtilbudslederen er med som sekretær. Bestyrelsen vedtager principper for dagtilbuddets arbejde, såvel pædagogisk som økonomisk.

16 Med denne pjece håber vi, at I har fået lidt indblik i hvordan Kælkebakken fungerer. I kan læse mere på Stavtrup Dagtilbuds hjemmeside der findes på søg herefter på Stavtrup. Yderst til venstre på hjemmesiden er der et link til Kælkebakkens hjemmeside. Venlig Hilsen Den Integrerede Institution Kælkebakken.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf:

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 23 74 14 96 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Velkommen. til D.I.I. Perlen

Velkommen. til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen Det er vores ønske, at denne lille pjece kan hjælpe jer med nogle af de spørgsmål, som måtte

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Børnehøjen. At lege er at leve...

Børnehøjen. At lege er at leve... Børnehøjen At lege er at leve... Præsentation af Stavtrup Dagtilbud STAVTRUP DAGTILBUD BESTÅR AF 7 AFDELINGER: 1 DAGPLEJEAFDELING OG 6 INSTITUTIONSAFDELINGER, DER TILSAMMEN PASSER CA. 285 BØRN I ALDEREN

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Bavnebakken.

Velkommen til Bavnebakken. 1 Velkommen til Bavnebakken. Vi ønsker dig og dit barn velkommen til Bavnebakken. Bavnebakken er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. Vi er en del af Kolt-Hasselager dagtilbud,

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C Velkommen til Børnehuset Bakkegården Børnehuset Bakkegården Risingsvej 43 5000 Odense C 63 75 23 80 Kære du og dine forældre ønskes hjertelig velkommen til Børnehuset Bakkegården Du har fået plads i Børnehuset

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.:

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: 96 28 69 99 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

PRAKTISK PJECE ALSVEJ PRAKTISK PJECE ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode år her

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Sjælsø

Velkommen i Børnehuset Sjælsø Velkommen i Børnehuset Sjælsø Informationsmappe 2010 Oversigt: Velkommen til Børnehuset Sjælsø o Praktiske oplysninger o Pædagogiske aktiviteter o Lukkedage o Dagsrytme Velkommen i vuggestuen o Indkøring

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Dit barn har fået tilbudt en plads hos os i Børnehaven Gammelgården. Vi vil med denne pjece fortælle lidt om os, om huset og

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue Velkomstfolder Mælkevejens vuggestue 1 Kære forældre Nu er tiden kommet, hvor Jeres barn starter i Mælkevejens vuggestue. Det er en stor dag for Jer og Jeres barn, og vi ved godt, at den første tid er

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 23 74 14 96. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 23 74 14 96. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 3 6 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 23 74 14 96 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

MARKLEDETS BØRNEHAVE

MARKLEDETS BØRNEHAVE VELKOMMEN TIL MARKLEDETS BØRNEHAVE Indhold Velkommen. side 2 Om os. side 3 En god start.. side 4 Praktiske informationer side 5 Garderobe og tøj.. side 6 Sove. side 6 Mad og drikke. side 7 Fødselsdage

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

VUGGESTUEN ELLEKILDE

VUGGESTUEN ELLEKILDE VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ELLEKILDE Vuggestue start. Vi vil hermed byde Jer velkommen til vuggestuen Ellekilde. Vi ser det som vores fornemmeste opgave sammen med Jer, at skabe en tryg, udviklende og sjov

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj!

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Vi glæder os til at byde jer velkomne her hos os. Den første dag her i børnehuset vil vi bruge god tid på, at vise jer mange af de dejlige ting vores hus indeholder,

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Dit barn skal snart i dagtilbud

Dit barn skal snart i dagtilbud Dit barn skal snart i dagtilbud Her kan du få inspiration til, hvordan du som forælder kan forberede og understøtte dit barn ved start i et dagtilbud. Kære forældre I står nu overfor et nyt kapitel i jeres

Læs mere

Velkommen i Grauballe vuggestue

Velkommen i Grauballe vuggestue Velkommen i Grauballe vuggestue Grauballe Børnegård er én af de 3 enheder i daginstitutionen Gudenåen. Grauballe Børnegård er en integreret institution med børn i alderen 0 6 år. Vi er normeret til 21

Læs mere

Hvad indeholder mappen.

Hvad indeholder mappen. Hvad indeholder mappen. Velkommen Besøg i Naturbørnehaven inden start Barnets start i børnehaven Aflevering/afhentning Aflevering Morgenmad Afhentning Afkrydsning Sprogvurdering Forældresamtaler Bestyrelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I SKALS BØRNEHAVERNE VUGGESTUEN I KÆRHUSET Børnehaven Kærhuset Kærvej 11g 8832 Skals Tlf. 87871480 hg@viborg.dk Hjemmeside: Børnehaven Kærhuset Vuggestuen i Børnehaven Kærhuset

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KÆRE NYE FORÆLDRE 3 Der er pladsgaranti indtil skolestart 3 Åkandens værdigrundlag 3 Start i vuggestuen 4 2. GENNEMGANG AF DAGEN 5 De yngste børn

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber,

Læs mere

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase.

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase. Kære Du skal snart starte i Børnehaven Bølgen, og du kan tro, vi glæder os til at møde dig og dine forældre. Inden du starter på, må du og din mor og far gerne komme på besøg. Det er en god ide, hvis din

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Børnehuset Frydenlund

Børnehuset Frydenlund Børnehuset Frydenlund 1 2 Mærkedage og traditioner Forår Fastelavn i henholdsvis vuggestue og børnehave Storebørnsture i børnehaven Påskehygge i henholdsvis vuggestue og børnehave Forårsdag i børnehaven,

Læs mere

Velkommen til D.I.I. Perlen

Velkommen til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen I sidder med denne velkomstpjece i hånden, fordi I har valgt at lade jeres barn starte i vores

Læs mere

Personalet: Marianne, Pædagogisk leder. Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena. Lone Güzide Mariam

Personalet: Marianne, Pædagogisk leder. Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena. Lone Güzide Mariam Personalet: Marianne, Pædagogisk leder Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena Pædagog Pædagog Pædagogstuderende Personalet på gruppe 2: Lone Güzide Mariam Pædagog Pædagog Pædagogstuderende Velkommen

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Velkommen til Sydmors Børnehus. Praktisk information

Velkommen til Sydmors Børnehus. Praktisk information Velkommen til Sydmors Børnehus Praktisk information Opstart i Børnehuset Det kan være overvældende at starte i Småbørnsgruppe/Børnehave, idet jeres barn får mange nye indtryk, møder nye børn og voksne

Læs mere

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen:

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen: Kære nye forældre! Vi håber at I sammen med Jeres barn får nogle gode år her i Børnehuset Rosenkilden. Denne folder fortæller lidt om os, vores hverdag og hvordan vi arbejder. Heri står alle de praktiske

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Velkommen til Søstjernen

Velkommen til Søstjernen Velkommen til Søstjernen I denne folder kan du læse om Søstjernen og om vores dagligdag. Vi glæder os til at lære jer at kende og skabe grobund for trivsel, udvikling og venskaber samt glade og lærerige

Læs mere