Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. marts 2013"

Transkript

1 Referat tirsdag den 5. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V)

2 Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden BU - Orientering BU - Digitalisering på skolerne i Lejre Kommune BU - Sommertilbud i SFO i uge 28, 29 og BU - Forslag til Styrelsesvedtægter for områdebestyrelser i dagtilbud BU - Frokostmåltid i børnehaver, Egebjerget, Egedalen og Lærkereden BU - Placering af byggegrund til børnehus i Hvalsø BU - Udvidelse af tandplejen i Kirke Hyllinge SSÆ - Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland BU - Eventuelt...22

3 Side 1 1. BU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning den : Godkendt Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

4 Side 2 2. BU - Orientering Sagsnr.: 12/24057 Resumé: A. Status implementering vedr. Dagtilbudsplan Kommunalbestyrelsen godkendte den 29. oktober 2012 Dagtilbudsplan Af Dagtilbudsplanen er beskrevet en ny organisationsstruktur samt en investeringsoversigt og tidsplan for indretning og tilbygning til de eksisterende dagtilbud og nybygning af større børnehuse. Dagtilbudsplanen er under implementering og administrationen har udarbejdet status over indførelse af ny organisationsstruktur og over igangværende og kommende anlægsprojekter i Bilag B. Status for implementering af lovændringen om ophør af privat tandpleje. Brev vedlægges som orientering. C. Afholdelse af 6. ferieuge i Lejre Kommunes skoler En lærer eller en børnehaveklasseleder kan i henhold til gældende regler på området bruge sin 6. ferieuge på flere forskellige måder. Feriedagene kan bruges til at nedsætte den årlige arbejdstid med 37 timer. udbetales som 2,5 % af årslønnen overføres til næste ferieår ønskes afholdt på skoledage Skolens ledelse kan træffe beslutning om en dato (f.eks. 1. marts gældende for det kommende skoleår), hvor lærerne / børnehaveklasselederne skal give besked om de ønsker den 6. ferieuge indregnet i arbejdstiden eller udbetalt. Lærerne / børnehaveklasselederne kan ønske at afholde feriedagene på skoledagene. Alle skoler overholder gældende regler således at lærere og børnehaveledere kan vælge om de ønsker 6. ferieuge indregnet i den årlige arbejdstid eller ønsker 6. ferieuge udbetalt. Ønsker om afholdelse af feriedage på skoledage håndteres forskelligt på skolerne. Det er på alle skoler muligt efter særlig aftale at få godkendt ønsker om afholdelse af feriedage på skoledage. Der er dog forskel på i hvor høj grad ønsker imødekommes og hvorvidt der er aftalt og nedskrevet retningslinjer for dette. Skolechefen har henstillet til skolelederne, at udarbejdes retningslinjer på området på de enkelte skoler. Lokaludvalgene inddrages i udarbejdelsen af retningslinjerne. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling:

5 Side 3 Bilag: 1. Status indførelse af ny struktur og anlægsprojekter, Dagtilbudsplan 2. Brev om lovændring vedr. ophør af privat tandpleje Beslutning den : Orientering til efterretning Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

6 Side 4 3. BU - Digitalisering på skolerne i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/3254 Resumé: Helle Dydensborg deltager under temadrøftelsen fra kl. 17,00 I forbindelse med budget 2013 har aftalepartierne besluttet at tilføre skoleområdet ekstra midler i de kommende år for at styrke anvendelsen af elektroniske medier. Det er konkret besluttet, at alle klasser skal have interaktive tavler til deres rådighed fra skolestart Der skal også være bærbare pc er til hver enkelt elev fra skolestart Denne sag lægger op til en temadrøftelse om udmøntningen af disse beslutninger. Sagsfremstilling: Chefen for Center for Skoletilbud har med udgangspunkt i aftalepartiernes beslutninger i budget 2013 igangsat udarbejdelse af et kommissorium for det samlede arbejde for at styrke anvendelse af elektroniske medier i Lejre Kommunes skoler. Der er nedsat en styregruppe for projektet og der vil blive udpeget en projektleder. I kommissoriet deles projektet op i følgende delprojekter: 1. Netkapacitet på skolerne 2. Skabe til opbevaring 3. Software og digitale læremidler 4. Digitaliseringsstrategi 5. Digitale tavleløsninger 6. PC-ere til hver enkelt elev 7. Uddannelse af medarbejdere lærere 8. PC-ere og tablets til brug for medarbejderne 9. Tidsplan Administrationens vurdering: Chefen for Center for Skoletilbud anbefaler at udmøntningen af aftalepartiernes beslutninger om styrkelse af anvendelse af elektroniske medie i skolen drøftes. Økonomi og finansiering: I investeringsoversigten for 2013 er der afsat rådighedsbeløb på 2.5 mio. kr. til bærbar/tablets til skoleelever og rådighedsbeløb på 2.0 mio. kr. til interaktive tavler. Det er endvidere forudsat at der indenfor chefen for Center for Skoletilbuds bevillinger prioriteres midler til kurser for lærerne i anvendelse af de digitale redskaber. Beslutningskompetence: Indstilling:

7 Side 5 Koncerndirektionen indstiller: 1. at styrkelsen af elektroniske medier i Lejre Kommunes skoler drøftes. Bilag: 1. Digitaliseringsoplæg UBU den 5 marts 2013 Beslutning den : Temaoplæg drøftet. Oplægget vedlægges referatet. Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

8 Side 6 4. BU - Sommertilbud i SFO i uge 28, 29 og 30 Sagsnr.: 13/3563 Resumé: Skolefritidsordningerne har lukkedage i uge 28, 29 og 30 i skolernes sommerferie. Der er derfor etableret et sommertilbud (nødåbent) for de børn, der har et pasningsbehov i de pågældende uger. Der har løbende været henvendelser fra forældre om at tre lukkeuge er meget i sommerferien. På baggrund af disse henvendelser og med inspiration fra sommerferietiltag i andre kommuner, fremlægges et forslag til en fælles sommercamp for alle SFOérne i Lejre Kommune i en af de tre lukkeuger. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med godkendelsen af budget 2010, at ændre sommertilbuddet i SFO i ugerne 28, 29 og 30 til en nødåbning og budgettet til tilbuddet blev reguleret tilsvarende. Der har i 2009, 2010, 2011 og 2012 været åbent i én SFO i Lejre Kommune i de pågældende uger. I 2009, 2010 og 2011 har der været åbent i SFO-Birken på Sæby- Gershøj Skole og i 2012 har der været åbent i Hvalsø SFO. Antallet af indskrevne børn i ordningen i uge 28, 29 og 30 har været følgende: Uge nr.: Prisen pr. uge har været ¼ af den sædvanlige månedlige takst for SFO. I 2012 har taksten været 368 kr. pr. uge. Det bemærkes at juli er betalingsfri i SFO. Center for Skoletilbud har udarbejdet forslag til sommertilbud for 2013, der betyder at der i SFO s første lukkeuge (uge 28) tilbydes en Sommer Camp. Formålet med Sommercamp 2013 er at give børnene nogle fantastiske oplevelser sammen med andre børn, samt at give børnene mulighed for at etablere nye venskaber på tværs i Lejre Kommune. Sommercamp 2013 foreslås afholdt i uge 28 og tilbydes alle børn i alle Lejre Kommunes SFO er. Ugen igennem samles børn fra alle Lejre Kommunes SFO er til forskellige aktiviteter, mandag i Sagnlandet i Lejre, tirsdag i Hedeland ved Roskilde, onsdag i Musicon i Roskilde, torsdag ved Herslev Strand og fredag i Hvalsø SFO. Børnene kan møde på tre SFO er i Lejre Kommune, Kirke Hyllinge SFO, Hvalsø SFO og Allerslev SFO. Børnene opsamles hver dag i bus i de tre SFO er, og kører til fælles aktiviteter i og udenfor Lejre Kommune. Ligeledes køres børnene efter endt aktivitet tilbage til de tre SFO er, hvor forældrene kan hente deres børn.

9 Side 7 Der vil, så vidt det er muligt, være personale fra alle SFO er hele ugen, såfremt der er tilmeldt børn fra den pågældende SFO. Åbningstid er som udgangspunkt 7:00 17:00, men bliver tilpasset behovet på de enkelte SFO er. Tilbuddet i uge 29 og 30 vil være i Hvalsø SFO i lighed med tilbuddet i Administrationens vurdering: I løbet af de år, hvor der har været tre lukkeuger i SFOérne, har der løbende været forældre, der har kommenteret, at de tre uger er længe, og de har ønsket pasning i egen SFO i stedet for den arrangerede fælles pasning på en SFO i kommunen. Sommercampen planlægges i et samarbejde mellem alle kommunens SFO er. Det forventes at flere børn vil deltage end i de øvrige to lukkeuger, og at man således etablerer et projekt, der både er et samarbejdsprojekt mellem SFOérne, og et projekt, hvor børnene kan lære hinanden at kende på tværs af kommunens skoler. Chefen for Center for Skoletilbud anbefaler det foreståede tilbud. Økonomi og finansiering: Budgettet til nødåbningen blev i budgettet for 2010 fastsat til kr.(pl-2010) og fremskrevet til kr. i 2012 (PL-2012). I 2012 kostede ordningen kr. Herfra kan trækkes forældrebetalingen på kr., således at nettoudgiften til ordningen var kr. Budgettet for 2013 vil med de foreslåede tilbud være følgende med en åbningstid fra 7:00 17:00 i alle ugerne Personaletimer Lønudgift Forplejning og bus Udgift i alt Forventet antal børn Uge Uge Uge I alt Prisen for ordningen foreslås fastsat til ¼ af månedsprisen for SFO 1 svarende til 373 kr. pr. uge. Hvis der tilmeldes det forventede antal børn, vil forældrebetalingen udgøre i alt kr. Den forventede nettoudgift til SFO s sommertilbud bliver dermed kr. svarende til en merudgift i 2013 på kr. Merudgiften til tilbuddet foreslås finansieret indenfor den samlede bevilling til skoleområdet. Beslutningskompetence: Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at SFO sommertilbud i 2013 tilbydes som foreslået 2. at merudgiften til sommertilbuddet finansieres indenfor de samlede bevillinger til skoleområdet

10 Side 8 Bilag: 1. Sommercamp 2013 i uge 28 og sommertilbud i SFO i uge 29 og 30 Beslutning den : Indstilling tiltrådt Udvalget vil gerne have en evaluering efter afholdelse af Sommercamp Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

11 Side 9 5. BU - Forslag til Styrelsesvedtægter for områdebestyrelser i dagtilbud Sagsnr.: 13/3458 Resumé: Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den at 29.oktober 2012 at indføre fællesledelse på dagtilbudsområdet i Lejre Kommune. I denne sag fremlægges et forslag til styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Lejre Kommune der tager højde for den nye ledelsesstruktur med fællesledelse. De selvejende institutioner samt pulje- og privatinstitutioner er ikke omfattet af forslaget. Sagen fremlægges med henblik på at sende forslag til styrelsesvedtægter i høring i de nuværende forældrebestyrelser. Sagsfremstilling: I denne sag fremlægges et forslag til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet, der tager højde for den nye struktur. Forslaget beskriver en række forhold for områdebestyrelsens arbejde, herunder hvordan den vælges, konstitueres og forventes at arbejde. Endelig beskriver forslaget, hvordan der i de enkelte børnehuse - de tidligere institutioner - kan oprettes forældreråd for blandt andet at sikre kontakten mellem børnehusets forældre og områdebestyrelsen. Forslaget til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet bygger på en grundidé om, at alle børnehuse under et område er repræsenteret i områdebestyrelsen. Forslaget skal, jf. den nugældende styrelsesvedtægt, i høring i de nuværende forældrebestyrelser. Der foreslås en proces og tidsplan, der muliggøre at den nye styrelsesvedtægt er vedtaget så valg til de nye områdebestyrelser kan ske i juni måned. Der foreslås følgende proces og tidsplan: 5. marts 2013: drøfter forslaget og sender det i høring 6. marts - 5.april: Høringsperiode 7. maj: udarbejder det endelige forslag, som sendes til godkendelse i Kommunalbestyrelsen. 27.maj: Kommunalbestyrelsen behandler forslaget. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler at forslaget afløser de nuværende regler for de kommunale dagtilbud. Administrationen vurderer, at forslaget er i overensstemmelse med Dagtilbudsloven. Administrationen gør opmærksom på, at forslaget ikke omfatter de selvejende institutioner samt pulje- og privatinstitutioner. Disse fortsætter med de nugældende vedtægter for deres områder. Administrationen har overvejet mulige betegnelser for de nye bestyrelser, ledere og lokale råd i de enkelte børnehuse og har valgt følgende betegnelser: Områdebestyrelse: betegnelse for den overordnede bestyrelse i et område Forældreråd: Et råd af forældre i et børnehus

12 Side 10 Områdeinstitution: betegnelsen for en række børnehuse i et område Børnehus: Det enkelte dagtilbud under en områdeinstitution Der er også andre muligheder for benævnelser f.eks. Fællesbestyrelse og fællesinstitution. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1.at forslag til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet sendes i høring i de nuværende forældrebestyrelser Bilag: 1. Forslag til styrelsesvedtægt 2. Skabelon for forretningsorden for områdebestyrelser Beslutning den : Indstilling tiltrådt. Udvalget opfordrer alle forældrebestyrelserne til at drøfte og komme med forslag til hvordan styrelsesvedtægten udformes, således at forældrerådene bliver inddraget i hørings- og beslutningsprocesserne. Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

13 Side BU - Frokostmåltid i børnehaver, Egebjerget, Egedalen og Lærkereden Sagsnr.: 13/1617 Resumé: Forældrebestyrelserne, forældrene i børnehaverne Egebjerget, Egedalen og Lærkereden har sagt ja til Lejre Kommunes frokostmåltid. Køkkenet i Egebjerget skal udvides, så det ud over at tilberede mad til dagtilbuddets vuggestuebørn også kan tilberede frokostmåltid til børnehavebørnene i Egebjerget og Egedalen. Egedalens køkken indrettes til modtagekøkken. Forældrebestyrelsen/forældrene i Lærkereden har besluttet at de fortsat ønsker frokostmåltid. Lærkeredens køkken er i 2011 indrettet til modtagekøkken og administrationen anbefaler, at denne ordning fortsætter, indtil Lærkeredens situation er afklaret. Frokostmåltidet er forældrefinansieret. Sagen forelægges med henblik på frigivelse af anlægsmidler til udbygning og indretning af køkkenfaciliteter i Egebjerget og Egedalen. Anslået udgift kr. Sagsfremstilling: Køkkenet i Egebjerget tilbereder p.t. mad til vuggestuebørnene. Køkkenet udvides så det fremover kan godkendes til også at producere frokostmåltid til børnehavebørnene i Egebjerget og Egedalen. Køkkenet i Egedalen indrettes til modtagekøkken. Lærkereden fik indrettet modtagekøkken da Lærkeredens forældre i 2011 besluttede at de ønskede frokostmåltid. Køkkenet blev taget i brug 1. august Baggrunden for at der ikke blev indrettet produktionskøkken var, at dette afventede afklaring af Lærkeredens situation. I henhold til Dagtilbudsplan indrettes der vuggestuepladser i Lærkereden. Der er på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til indretning af vuggestuepladser og dermed heller ikke de fremtidige køkkenforhold i Lærkereden. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler at Lærkereden fortsætter den ordning der er nu med at modtage frokostmåltid fra ekstern leverandør, indtil der er en afklaring af udbygning af Lærkereden med vuggestuepladser mv. jævnfør Dagtilbudsplan Sag om Lærkereden forventes at blive forelagt til politisk behandling maj/juni Administrationen vurderer, at udvidelsen af Egebjergets køkken gør det muligt at Egebjergets køkken kan levere frokostmåltid til børnehavebørnene i både Egebjerget og Egedalen. Egebjerget og Egedalen er ét samlet dagtilbud. Egedalen er en satellit af Egebjerget og er tæt beliggende på Egebjerget. Egedalen har plads til 30 børnehavebørn. Administrationen gør opmærksom på, at der i oktober 2012 er truffet politisk beslutning om, at køkkener i dagtilbud med under 3o børn indrettes til modtagekøkkener. Økonomi og finansiering: Der har været afholdt møder med håndværkere der er fremkommet med overslagspriser.

14 Side 12 Udgiften til udvidelse af køkkenet i Egebjerger omfatter køkkenudstyr, håndværkerudgifter, indkøb, projektstyring og diverse. Anslået til kr. Udgiften til indretning af køkkenet i Egedalen til modtagekøkken omfatter køkkenudstyr, håndværkerudgifter, indkøb, projektstyring og diverse. anslået til kr. Merprisen for at Egedalens køkken kan få funktion som produktionskøkken er ca kr. Beløbet omfatter udgift til yderligere el-installation, større komfur og større ovn. Fra budget 2012 er der til budget 2013 overført kr. til renovering af dagtilbudskøkkener. Fra 2013 og frem er der ikke afsat yderligere budget til renovering og indretning af køkkener i dagtilbud På baggrund af politisk beslutning i den 9. oktober 2012, sag om Ekstraordinært valg om sundt frokostmåltid i 2013, skal forældrene i børnehaver igen i efteråret 2013 tage stilling til, om de ønsker frokostmåltid. Hvis denne stillingtagen fører til at der skal være frokostmåltid i flere end de nuværende dagtilbud, skal der renoveres flere dagtilbudskøkkener. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Lærkereden fortsætter den ordning der er nu, med at modtage frokostmåltid fra ekstern leverandør indtil der er en afklaring af udbygning af Lærkereden med vuggestuepladser mv. 2. at der meddeles en anlægsbevilling på kr. til udvidelse af køkkenet i Egebjerget og indretning af køkkenet i Egedalen til modtagekøkken 3. at der frigives et rådighedsbeløb på kr. i budget Rådighedsbeløbet finansieres af det fra 2012 overførte rådighedsbeløb til køkkener i dagtilbud. Beslutning den : Indstilling anbefales Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

15 Side BU - Placering af byggegrund til børnehus i Hvalsø Sagsnr.: 12/18222 Resumé: Kommunalbestyrelsen godkendte den 29. oktober 2012 Dagtilbudsplan I henhold til Dagtilbudsplanen bygges et nyt integreret børnehus i Hvalsø. Det nye børnehus indebærer sammenlægningen af tre af bydelens relativt små dagtilbud: Remisen, Søpavillonen og Søhus. Det nye børnehus skal kunne rumme børnene fra de tre dagtilbud og legestue for dagplejens legegrupper i alt ca. 196 enheder. Der er regnet med at der bygges 1155m2 daginstitution. Der er behov for et samlet areal på m2. Sagen forelægges med henblik på at der udpeges en placering af den nye daginstitution og der igangsættes udarbejdelse af lokalplan. Sagsfremstilling: I henhold til Dagtilbudsplanen skal der bygges et integreret 0-6 års børnehus i Hvalsø. Det nye børnehus indebærer sammenlægningen af Remisen, Søpavillonen og Søhus. Børnehuset skal kunne rumme 32 vuggestuepladser og 132 børnehavepladser, samt legestue for dagplejens legestuegrupper. Børnetallet påtænkes fleksibel normering, afhængigt af den fremtidige udvikling i børnetallet. Der skal findes en placering i Hvalsø by til byggeri af ny daginstitution. Det forventes at der skal bygges 1155 m 2 daginstitution. Der vil være et behov for et samlet areal på m 2, set ud fra forholdet mellem udearealer og bebygget areal på den seneste nybyggede daginstitution i Lejre Kommune. Hvalsø by er blevet screenet for mulige placeringer af ny daginstitution. Der er taget udgangspunkt i, at der skal anvendes arealer, der allerede er kommunalt ejede. Rammeområde 6.O6 er i Lejre Kommuneplan 2009 udlagt til Område med offentlige formål, børneinstitution. Der er i 2005 udarbejdet en lokalplan for området (Lokalplan 90 for børneinstitution ved Hyldebjerget). Lokalplanen omfatter en grund på godt m 2 og muliggør en daginstitution på ca. 600 m 2. Udlæg af et areal på m 2 til daginstitution kan ikke rummes i lokalplanen eller indenfor kommuneplanens rammeområde 6.06, og ændringen er for vidtgående til, at der ikke kan meddeles dispensation. Realisering af daginstitutionen vil derfor kræve, at der udarbejdes ny lokalplan og tillæg til kommuneplan 2009, som udvider rammeområde En udvidelse af grunden vil betyde, at der skal inddrages areal fra matrikel 6h (Hvalsø BY, Kirke Hvalsø). Denne matrikel er også kommunalt ejet. Området er ubebygget, og anvendes dels til boldbane og dels som en grøn kile (6R2 En del af Den grønne kile ved Hyldegård) i Hvalsø Bymidte. Det er muligt at udvide arealet, der anvendes til daginstitution. Dette vil betyde, at arealet til boldbanen påvirkes og arealet til grøn kile vil blive mindre. Området har en god placering i forhold til skolen, hallen, stationen og bymidten.

16 Side 14 Administrationens vurdering: Administrationen gør opmærksom på at opholdsrum i daginstitutioner mindst skal have et frit gulvareal på 3 m2 pr. barn i vuggestuer og 2 m2 på. barn i børnehaver, jf. bygningsreglement 2010, 3.4.2, stk 2. Administrationen anbefaler i lighed med tidligere standarder for byggeri i Lejre kommune, at der regnes med et frit gulvareal på 5 m2 pr. vuggestuebarn og 4 m2 pr. barn i børnehaver. Administrationen gør opmærksom på at der i forbindelse med udviklingsprojektet for Hvalsø formentlig vil blive behov for at etablere et parkeringsareal mellem skolevej og Hyldebjerg, som også skal tænkes ind i planlægningen af institutionen. Udarbejdelse af lokalplan vil sædvanligvis ske ved, at der forelægges et grundlag for lokalplanen til politisk behandling i Udvalg for Teknik og Miljø. Dette grundlag vil normalt omhandle vejadgang, principper for bebyggelse, krav til udformning og andre forhold, som er retningsgivende for arbejdet. Administrationen vil undersøge hvordan beslutningsprocessen kan gøres så effektiv som muligt, samtidig med at det sikres, at forslag til lokalplan er i overensstemmelse med de politiske ønsker for områdets anvendelse og udformning. Der foreligger endnu ikke en tidsplan for projektet Ny daginstitution i Hvalsø. Tidsplanen vil være afhængig af hvilken udbudsform der vælges, hvordan brugerinddragelsen tilrettelægges og hvordan forløbet omkring lokalplanen gennemføres. Administrationen vil så snart lokalplanen arbejdet er påbegyndt forelægge en samlet tidsplan. Økonomi og finansiering: Udarbejdelse af lokalplanforslag, skal delvist finansieres af bygherren. Dette vil ske ved anvendelse af konsulent, som er finansieret af den meddelte anlægsbevilling på 1 mio. kr. til planlægning og projektering. Beslutningskompetence: Økonomiudvalget Indstilling: Koncerndirektion indstiller: - At der anvendes ca m2 af matrikel 6cd og 6h (Hvalsø By, Kirke Hvalsø) til placering af ny daginstitution i Hvalsø - At det igangsættes udarbejdelse af ny lokalplan og kommuneplantillæg, der muliggør udlæg af en grund på ca m2 til daginstitution Bilag: 1. Center for Byg & Miljøs vurdering af placering.docx Beslutning den : Indstilling anbefales Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A) Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den :

17 Side 15 Indstilling anbefales Martin Stokholm (A) Hans Olsen (A)

18 Side BU - Udvidelse af tandplejen i Kirke Hyllinge Sagsnr.: 12/11740 Resumé: I takt med at flere børn og unge behandles på den kommunale tandklinik, er der behov for at udbygge tandklinikken i Kirke Hyllinge med flere klinikenheder. Udvalget for Børn og Ungdom besluttede den 14. august 2012, at administrationen arbejder videre med et samarbejde med Roskilde kommune vedr. tandregulering, at der skitseres en udbygning af ventefaciliteter og personalefaciliteter i Kirke Hyllinge, samt at det undersøges hvordan kapacitetsproblemer evt. kan løses i en overgangsperiode. I oktober 1012 forelagde administrationen en sag om anlægsbevilling til etablering af midlertidig personalefaciliteter og ekstra kapacitet i tandplejen i Kirke Hyllinge i en overgangsperiode. Økonomiudvalget besluttede den 23. oktober 2012 at tilbagesende sagen til med henblik på en samlet plan for ud- og ombygning af tandplejen, når alle forudsætninger er kendte. Administrationen har herefter arbejdet videre med sagen, herunder afklaret mulighederne for et samarbejde med Roskilde Kommune om tandregulering. Roskilde Kommune har oplyst, at den bruger hele sin kapacitet. Der kan derfor ikke indgås et samarbejde om behandling af børn og unge fra Lejre Kommune i Roskildes kommunale tandpleje. En ny sundhedslov er trådt i kraft pr. 1. januar Den nye sundhedslov betyder at muligheden for at vælge privatpraktiserende tandlæge med 35% egenbetaling bortfalder for de børn der er under 16 år. For at løse kapacitetsbehovet på den kommunale tandklinik i Kirke Hyllinge, har administration udarbejdet et forslag til udbygning af tandplejen i 2 faser. Sagen forelægges med henblik på frigivelse af anlægsmidler til at dække til- og ombygning i første fase. Sagsfremstilling: Ved kommune sammenlægningen i 2007 blev det besluttet, at alle børn og unge bosiddende i Lejre kommune skulle have et frit valg mellem den kommunale tandklinik i Kirke Hyllinge og privatpraktiserende tandlæge efter eget ønske uden egenbetaling. Undtaget var tilbuddet til de 0-3-årige og de tidlige forebyggende tandreguleringsbehandlinger, hvor der var en egenbetaling på 35%, hvis der valgtes privatpraktiserende tandlæge. I 2009 besluttede Kommunalbestyrelsen, at alle tandreguleringsbehandlinger skulle tilbydes på den kommunale tandklinik, og at der ved behandling hos privatpraktiserende specialtandlæge ville være en egenbetaling på 35%. I juni 2010 besluttede Kommunalbestyrelsen, at den almindelige tandpleje for alle børn og unge bosiddende i Lejre kommune skulle tilbydes på den kommunale tandklinik. Ved valg af privatpraktiserende tandlæge er der egenbetaling på 35 % for de 0-15-årige. De 16 og 17-årige har et lovmæssigt krav på at kunne vælge privatpraktiserende tandlæge uden egenbetaling. I takt med at flere børn og unge behandles på den kommunale tandklinik, er der et behov for at udvide tandklinikken i Kirke Hyllinge med to klinikenheder. De nuværende

19 Side 17 fire klinikenheder har kapacitet til at betjene børn og unge med tandregulering og almindelig tandpleje. Tandklinikken behandler p.t børn på tandklinikkens 4 klinikenheder, hvis max. kapacitet er børn og unge. Derudover trådte en ny sundhedslov i kraft pr. 1. januar I henhold til loven er alle børn og unge under 18 år, der er tilmeldt folkeregisteret i kommunen omfattet af vederlagsfri, forebyggende og behandlende børne- og ungdomstandpleje. Det betyder at muligheden for at vælge privatpraktiserende tandlæge med 35% egenbetaling bortfalder. Der er således 100% egenbetaling for børn under 16 år, der fravælger den vederlagsfri kommunale tandpleje. Undtaget er de årige, der har et lovmæssigt krav på at kunne benytte privatpraktiserende tandlæge efter eget valg uden egenbetaling. I Lejre Kommune vil ca. 140 børn under 16 år blive berørt af lovændringen da de har valgt privatpraktiserende tandlæge. Det kan forventes, at de fleste af disse børn fremadrettet vælger at overgå til vederlagsfri tandpleje på den kommunale tandklinik, når der fremover er fuld egenbetaling. Det betyder at der er et yderligere pres på kapaciteten Samlet set betyder den øgede tilgang at der er behov for at øge kapaciteten i Tandklinikken. Lederen af tandplejen har orienteret om, at denne overbelægning kun kan håndteres i en afgrænset periode, idet det giver en meget stram fysisk dagligdag for personalet, og brugere. For at løse pladsbehovet på den kommunale tandklinik i Kirke Hyllinge, så det forventede antal brugere kan betjenes, foreslås det at der bygges i 2 faser for at løse det akutte og fremtidige kapacitetsbehov. I fase 1 opføres et bygningsmodul indeholdende personalerum med køkkenfaciliteter og det nuværende personalerum i den eksisterende bygning ombygges til en 5. klinik. Bygningsmodulet i fase 1 bygges sammen med den eksisterende bygning og placeres så den kan sammenbygges med de faciliteter der bygges til i fase 2. Fase 2 vil indeholde tilbygning med venterum, garderobe til brugerne, garderobe til de ansatte, samt kontorfaciliteter. I den eksisterende bygning ombygges toiletter til et handicaptoilet, der laves depot i det nuværende kontor, et profylakserum bygges op i en del af det nuværende venterum og receptionen ombygges. At der bygges i to faser frem for én vil give en estimeret merudgift på kr. Udgiften er til overdækning og flisebelægning mellem den eksisterende bygning og det nye bygningsmodul, samt ombygning af en vægfacade fra at være ydervæg, til at være indervæg. Udtalelser: Tandklinikkens leder orienterer om, at der p.t. behandles børn på tandklinikkens 4 klinikenheder, hvis max. kapacitet er børn og unge. Tandklinikkens leder påpeger, at denne overbelægning kun kan håndteres i en afgrænset periode, idet det giver en meget stram fysisk dagligdag for personalet. Personalet består hver dag af 12 personer (tandlæger, klinikassistenter, kontorpersonale og lederen). Tandklinikkens leder gør opmærksom på, at den nuværende tandklinik ikke rummer handicaptoilet, lagerplads og profylakserum (til oplæring i tandbørstning). Oplæring i tandbørstning optager derfor plads i klinikenhederne. Administrationens vurdering: Administrationen har afklaret mulighederne for et samarbejde med Roskilde Kommune om tandregulering. Roskilde Kommune har oplyst, at den bruger hele sin kapacitet, og

20 Side 18 der kan derfor ikke indgås et samarbejde om behandling af børn og unge fra Lejre Kommune i Roskildes kommunale tandpleje. Administrationen foreslår derfor, at tandplejens kapacitetsbehov løses ved at udbygge tandklinikken i 2 faser. Administrationen vurderer, at udbygningen i fase 1 kan løse kapacitetsbehovet i 2013 ved at opføre et bygningsmodul. Bygningsmodulet vil indeholde personalerum med køkkenfaciliteter, derudover ombygges det nuværende personalerum i den eksisterende bygning til en 5. klinik. Bygningsmodulet i fase 1 bygges sammen med den eksisterende bygning og placeres så den kan sammenbygges med de faciliteter der bygges til i fase 2. I 2013 er der samlet afsat 1.4 mio. kr. til udbygning af tandplejen. Administrationen vurderer, at dette beløb dækker udgifterne til opførelsen i fase 1. Administrationen gør opmærksom på, at iværksættelsen betyder at der i 2014 skal afsættes budget til iværksættelse af fase 2 for at imødekomme de fremtidige kapacitetsudfordringer i Tandplejen. Gennemførelsen af fase 2 er estimeret til kr. Administrationen kan undersøge andre løsninger for håndtering af tandklinikkens stigende behov for kapacitetsudvidelse: a) Henvise børn og unge med behov for tandreguleringen til privatpraktiserende tandlæger. Det forventes at koste 1 mio. kr. mere end den udgift tandklinikken har p.t. b) Tandklinikken beholder tandreguleringen som nu, men begrænser den almindelige tandbehandling til børn og unge og henviser de øvrige til privatpraktiserende tandlæger. c) Afdække muligheder - herunder økonomi - for at indgå i et samarbejde med privatpraktiserende tandlæger i Hvalsø og/eller Osted om at disse på baggrund af indgået kontrakt varetager tandbehandling af et antal børn og unge fra nærområderne. d) Udbyde tandreguleringen (eller dele heraf) til private eller andre kommunale tandklinikker. e) Udbyde den almindelige tandbehandling (eller dele heraf) til private eller andre kommunale tandklinikker Administrationen gør opmærksom på at løsning a) og b) ikke er økonomisk styrbare, idet de er baserede på, at de privatpraktiserende tandlæger beslutter behandlingsbehov og pris. Administrationen gør opmærksom på, at løsning c) vil kræve udarbejdelse af EU-udbud. Tidsperspektivet for udarbejdelsen er ca. ½ år. Der vil være behov for ekstern konsulentbistand til udfærdigelse af kravspecifikation og øvrigt udbudsmaterialet. Da udbudsperioden strækker sig over et længere tidsforløb, vil der være behov for at indrette en femte klinik i det nuværende personalerum. Personalefaciliteter kan indrettes i midlertidigt modulbyggeri. Vedrørende løsning d) og e) gør administrationen opmærksom på, at administrationen ikke har kendskab til, hvorvidt privatpraktiserende tandlæger ønsker at indgå i kontraktligt samarbejde med Lejre Kommune, eller om der er tandlæger eller tandklinikker der ønsker at byde på et EU-udbud. Økonomi og finansiering: Udgiften til gennemførelse af fase 1 er estimeret til kr.

21 Side 19 Beløbet kan finansieres af rådighedsbeløbet der er overført til budget 2013 på kr. til tandklinik i Hvalsø samt det på investeringsoversigten for 2013 afsatte beløb på kr. til venteværelse til tandplejen. Der er ikke afsat budget til gennemførelse af fase 2, som er estimeret til kr. Administrationen gør opmærksom på, at hvis hele udbygningen foretages i 2013, skal der omprioriteres inden for det nuværende anlægsbudget i Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der meddeles en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af første fase i udbygningen af tandklinikken i Kirke Hyllinge. 2. at der frigives et rådighedsbeløb på kr. i budget Rådighedsbeløbet finansieres af det fra 2012 overførte rådighedsbeløb til tandklinik i Hvalsø på kr. samt det afsatte rådighedsbeløb i 2013 på kr. til venterum i tandplejen Beslutning den : Et flertal bestående af Asta Rasmussen (B), Bjørn Lykke Sørensen (C), Rikke Zwisler Grøndal (A) og Julie Hermind (F) anbefaler indstillingen Laila Torp Madsen (V) tager forbehold, idet det ønskes undersøgt om der kan indgås aftale med private tandlæger og/eller nabokommuner. Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

22 Side SSÆ - Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Sagsnr.: 10/13477 Resumé: Den 5. februar 2013 godkendte Kommunekontaktrådet Sjælland (KKR) 5 målsætninger for udvikling af det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland. Målet er at nå frem til nogle fælles forpligtelser mellem kommunerne om, hvilke sundhedsydelser man leverer til borgeren. Målsætningerne forelægges Kommunalbestyrelsen til drøftelse og godkendelse. Sagsfremstilling: På KKR Sjællands møde den 5. februar 2013 blev forslag til fælles strategiske politiske målsætninger og rammer for udviklingen af det nære sundhedsvæsen drøftet og godkendt. Målsætningerne var forinden drøftet med kommunerens udvalgsformænd med ansvar for sundhedsområdet, på møde i Køge den 14. januar På mødet var der tilslutning til fælles politiske målsætninger og det oprindelige forslag blev udvidet med en femte målsætning for psykiatriområdet. Der var enighed om, at det er nødvendigt at etablere fælles minimumsstandarder, at have særligt fokus på samarbejdet med Almen praksis og at der er behov for at etablere samarbejder på tværs af kommuner. KKR Sjælland anbefaler, følgende fem målsætninger: Kommunerne skal forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser Alle kommuner skal have tilbud til kronisk syge Alle kommuner skal implementere en fælles kvalitets-model for det tværfaglige samarbejde om komplekse genoptræningsopgaver Alle kommuner skal arbejde med systematisk ledelses-information på sundhedsområdet Alle kommuner skal indgå i det tværsektorielle samarbejde med Region Sjælland og almen praksis om optimering af indsatsen på psykiatriområdet../. Uddybning af - og baggrund for - de fem målsætninger fremgår af vedlagte bilag. KKR Sjælland anbefaler, at de 17 kommuner i Region Sjælland godkender målsætningerne. Der er naturligvis forskellighed i vilkår, kompetencer og prioriteringer mellem kommunerne, og derfor vil der også være forskellighed i tilbud, indhold mv. og i modellerne for, hvordan man udmønter målsætningerne. Målsætningerne er ikke tænkt som et ydelseskatalog, der favner alle tilbud i alle kommuner, men som en fælles basis på tværs af kommunerne. Fokus er at finde ensartethed på trods af forskelligheder. Formålet med processen er også at gøre kommunerne i stand til at vise resultater på sundhedsområdet allerede i Resultater der skal forstærke de kommunale positioner i forbindelse med bl.a. økonomiforhandlingerne i foråret, evalueringen af sundhedsområdet samt Regeringens sundhedsudspil i foråret Det er KL s ambition i foråret 2013 at kunne vise regeringen, at kommunerne løfter sundhedsindsatsen i fællesskab, skaber klare resultater og arbejder systematisk med at dokumentere indsatser og effekt. KKR Sjælland vil behandle de politiske målsætninger igen på møde den 10. april 2013 ud fra kommunernes politiske drøftelser. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at de fælles målsætninger vil understøtte arbejdet med at forankre og styrke det nære sundhedsvæsen i Lejre Kommune. Endvidere vil de fælles målsætninger være en medvirkende faktor til at styrke samarbejdet mellem parterne i sundhedsvæsenet, ikke mindst i relation til samarbejdet kommunerne imellem,

23 Side 21 da kommunerne med et fælles afsæt kan hjælpe, understøtte og samarbejde omkring de specifikke indsatser. Økonomi og finansiering: Beslutningen om de 5 målsætninger har ikke i sig selv nogen økonomisk konsekvens, men der kan i forbindelse med udmøntningen af målsætningerne skulle træffes beslutning om finansiering af specifikke tiltag, hvilket vil blive forelagt de relevante udvalg. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Kommunalbestyrelsen drøfter og godkender de fælles sundhedspolitiske målsætninger. Bilag: 1. Målsætninger på sundhedsområdet KKR Sjælland.pdf Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den : Indstilling anbefales Martin Stokholm (A) Beslutning den : Indstilling anbefales Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

24 Side BU - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning den : Intet Thomas Stokholm (V) Connie B. Jensen (A)

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 4. februar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Til orientering februar...2 3. BU - Dagtilbud, de fire områdeinstitutioners

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB - Godkendelse af dagsorden...3 3. KB - Orientering...4 4. ØU - Låneoptagelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013 Referat tirsdag den 5. februar 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering febr. 2013...2 3. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 18. marts 2013 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB - Godkendelse af dagsorden...3 3. KB - Orientering...4 4. ØU - Låneoptagelse

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 9. april 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering apr. 2013...2 3. BU - Temadrøftelse på Dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015 Referat tirsdag den 11. august 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering - august 2015...2 3. BU - Evaluering

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017 Referat mandag den 18. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 3, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udlændingestyrelsens opsigelse af Avnstrup

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet.

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet. NOTAT Fakta om køkkenombygninger og frokostordninger Siden Folketingets første beslutning i november 2008 om, at alle børn skulle have et sundt frokostmåltid, har udviklingen omkring børnemaden ikke stået

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud 6. august 2010 Børne- og Undervisningsudvalget behandlede 7. juni 2010 to sager vedrørende

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Referat mandag den 14. december 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Driftsøkonomisk

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 12. oktober 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 12. oktober 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 12. oktober 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Frigivelsessag vedr. skaterbaneprojekt...1 Lejre Kommune Udvalget for Kultur

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 Bilag 1. Baggrundsnotat. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 NOTATARK Hvidovre Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen 1. Baggrund Folketinget vedtog den 25. november

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017 Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] ANLÆG: 1 Tandplejen indkøb af Digitale røgtenapparater 800 2 Pulje til It- hardware på 0-16 års området 1.500

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 2 H www.lejre.dk Dato: 3. september 2014 Investeringsoversigt 2015-2018 Investeringsoversigt 2015-2018 rummer, jf. tabel 1 herunder, anlægsinvesteringer for godt 280 mio. kr.

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner.

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. N O TAT FAQ om frokostordninger i daginstitutioner Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. Lov nr. 631 af 11. juni 2010

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-01-2009 Dato: 05-01-2009 Sag nr.: BSU 4 Sagsbehandler: Frida Jans Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune I henhold til dagtilbudslovens 16b Stk. 5. skal Kommunalbestyrelsen mindst hvert andet år og højst én gang om året

Læs mere

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune Ministeren for Børn og Undervisning Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Den 17. september 2012 Aarhus Kommune Ansøgning om dispensation vedrørende delvis fravalg

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 14. april 2015. Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 14. april 2015. Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Referat tirsdag den 14. april 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering - april 2015...2 3. BU - Effektmål, Indsatsområder og rammekrav

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner,

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering apr. 2013...2 3. BU - Temadrøftelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold Dagtilbudsloven Kompetenceplan for Børne- og Undervissudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Formål og ansvar 3 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for dagtilbud n BilagØU_140120_pkt.10.03

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. marts 2011

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. marts 2011 Referat tirsdag den 8. marts 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Skoleplan 2011

Læs mere

Perspektivnotat Skole og dagtilbud

Perspektivnotat Skole og dagtilbud Perspektivnotat Skole og dagtilbud Ledelsen på skole- og dagtilbudsområdet i per 18.5.2015 Konstitueret Langhøj skole og dagtilbud Langhøjskolen Langhøj SFO Langhøj dagtilbud Dagny Madsen Irma Søndergaard

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune NOTAT Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune Udarbejdet af Lisbeth Østergaard, marts 2017 revideret efter høring, maj 2017 1 Indhold Indledning...3 Lukkedage...3 Hvad siger vejledningen til dagtilbudsloven

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 21. januar 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Valg af formand...2 3. BU - Valg af næstformand...3 4. BU - Til

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. december 2010 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1.

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. juni Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. juni Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - BU - Orientering juni 2013...2 3. BU - Fælles temadrøftelse - dagtilbudsøkonomi,

Læs mere

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner Børn & Kultur Dagtilbud Oktober 2014 RETNINGSLINIER Frokostordning i daginstitutioner LOVGIVNING Folketinget vedtog den 4. juni 2010 lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner. Med denne lov er

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Tilbygning til Hvalsø Rådhus...2 Lejre

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper,

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. december 2017 og finansiering af overgangsløsning 1. Resume Indstillingen indeholder forslag til projektering af en ny skole i Nye,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Implementering af budget

Implementering af budget Implementering af budget 2017-2020 Sager markeret med grøn kræver ikke yderligere politisk behandling. Sager markeret med gul behandles på dagens udvalgsmøde. Sager markeret med rød behandles på et senere

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere