Indhold 2/2015. Industrial Wood Coatings. Troldtekt/Helene Hoyer Mikkelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold 2/2015. Industrial Wood Coatings. Troldtekt/Helene Hoyer Mikkelsen"

Transkript

1 Indhold 2/2015 Case study: Akustikplader Troldtekt (Danmark)...2 Hurtig procesbehandling af PVC-profiler: AQUACOAT Teknos Polen: Åbning af en ny og moderne fabrik...5 Ny knastforsegling: ANTISTAIN AQUA Styrkelse af aktiviteterne i Baltikum...6 Teknos Tyskland: Ny salgsdirektør i Industrial Wood...6 Case study: Vinduer af træ og træ/aluminium Gaulhofer (Østrig)...7 Case study: Metalmaling Andresen Towers (Danmark)...9 Udgives af: Teknos AS Redaktør: Karin Skov Troldtekt/Helene Hoyer Mikkelsen

2 Case study Samarbejde om bæredygtige løsninger Troldtekt/Helene Hoyer Mikkelsen Bæredygtighed er et centralt element i virksomhedens filosofi, og derfor er det en vigtig parameter for os at kunne dokumentere vores bæredygtighedsindsats med en Cradle to Cradle-certificering, siger Peer Leth, der er administrerende direktør hos Troldtekt A/S. Den danske virksomhed ligger i Tranbjerg ved Aarhus og fremstiller akustikplader, der er 100% produceret af de naturlige råmaterialer træ og cement. De bruges som lofts- og vægpaneler i skoler, børnehaver, svømmehaller, koncertsale og konferencerum, erhvervs- og industribyggeri og i private boliger. Fordelene er overbevisende. Fremragende lydabsorption, allergivenlige, åndbare og brandsikre. Troldtekt sælger også med stor succes akustikpladerne uden for Danmark, og en stor del af produktionen eksporteres. De vigtigste eksportlande er Tyskland, Holland, Schweiz, Norge og Storbritannien. Virksomheden har for nylig udvidet produktionskapaciteten i Danmark og åbnet et datterselskab i Hamburg. Høje standarder for bæredygtighed Troldtekt har gennem lang tid lagt stor vægt Troldtekt CEO Peer Leth PW1502DK-01 Troldtekt på at være en miljøvenlig og bæredygtig virksomhed og er FSC - og PEFC-certificeret. Troldtekts produkter bidrager med dokumentation til bæredygtighedscertifikater inden for byggeriet, f.eks. LEED, BREEAM og DGNB, og i 2010 modtog Troldtekt den danske byggebranches miljøpris. I oktober 2014 blev Troldtekt tildelt prisen CSR Strategy Award af Danish CSR Foundation, fordi bæredygtighed har primært fokus i forretningsstrategien.

3 Troldtekt Designkonceptet Cradle to Cradle spiller en særligt vigtig rolle. Ifølge princippet må de anvendte materialer ikke ende som affald efter produktets levetid, men skal blive til nye råvarer i et lukket og cirkulært kredsløb. Da vi begyndte at indføre Cradle to Cradle-princippet, betragtede vi det som en slags miljømærkning, forklarer Troldtekts administrerende direktør Peer Leth. Men vi fandt hurtigt ud af, at konceptet gav mulighed for yderligere udvikling. Det skaber gennemsigtighed og tillid til vores virksomhed og vores produkter. I dag er Cradle to Cradle en integreret del af vores virksomhedsstrategi. Derfor indgår Troldtekt i samarbejde med Vugge til Vugge Danmark, og vi har udarbejdet en handlingsplan frem til 2022 med projekter og milepæle undervejs. Ved den seneste certificering i februar forbedrede Troldtekt sin vurdering fra sølv til guld i flere kategorier, og mange af de aktuelle mål er allerede opfyldt og overgået. Troldtekt forventer at opnå en ren guldcertificering i 2017 og at nå platinniveau i nogle kategorier i Bæredygtig overfladebehandling Cradle to Cradle-certificeringen stillede også krav til overfladebehandlingen. Cradle to Cradle-konceptet stiller strenge krav til de råvarer, vi bruger i produkterne, forklarer Peer Leth. Vi er afhængige af et tæt samarbejde med leverandørerne med gensidig tillid for at opnå certificeringen. Troldtekt har arbejdet sammen med Teknos i over 20 år. Et af de vigtige produkter, de bruger til akustikpladerne, er Teknos Ceiling Paint , der er udviklet specielt til overfladebehandling af træuld og cementblandinger. Udviklingsafdelingerne hos Troldtekt og Teknos har arbejdet tæt sammen om at opfylde de strenge krav ifølge Cradle to Cradle-konceptet. Teknos gennemgik loftmalingens komplette sammensætning og skiftede nogle af råvarerne ud. Resultatet blev en endnu mere bæredygtig og miljøvenlig sammensætning, der opfylder Cradle to Cradle-konceptets strenge krav. Fælles udvikling Til syvende og sidst er det ikke kun miljøet, der drager fordel af vores samarbejde. Det gør begge parter også. Cradle to Cradleprojektet giver nye muligheder for alle parter, forklarer Peer Leth. Vi og vores leverandører står stærkere i konkurrencen om at udvikle ansvarlige, fremtidsorienterede løsninger. Det bekræfter Tine Kokholm, der er Group Environmental Manager hos Teknos. Bæredygtighedselementet i produkter og processer spiller en stadigt vigtigere rolle, og vi arbejder hele tiden på at forbedre både vores virksomhed og produkterne. Det indebærer også at finde frem til den rette løsning på specielle krav i samarbejde med kunderne. Troldtekts Cradle to Cradle-certificering er et godt eksempel på, hvordan tingene virker i praksis.

4 AQUACOAT 2661 Hurtig procesbehandling af PVC-profiler Teknos tilbyder nu en effektiv løsning til behandling af PVC-overflader. Produktet har lavt opløsningsmiddelindhold til kontinuerlig produktionsproces med høj volumen. AQUACOAT 2661 er et vandbaseret 1K-hybridprodukt, som giver en elastisk, slidstærk overflade med lang holdbarhed og stabil glans. Produktet er udviklet til anvendelse med TEKNOCLEAN 1952 vandbaseret grundrens. Produktet er testet ifølge AAMA 615 for Superior Coatings. AQUACOAT 2661 findes til silkematte og mat teksturerede overflader og kan tones med TEKNOCOLOR toningssystemet. De mørke farver virker kølende de indeholder et særligt sort pigment, der reflekterer infrarødt lys, og på den måde forhindres varmeopbygning under overfladen. Den særlig korte behandlingstid giver afgørende fordele. Overfladebehandlingen påføres med sprøjte i et enkeltlagssystem og tørrer ved rumtemperatur eller med fremskyndet tørring efter ønske. Tørretiden ved rumtemperatur er omkring en time. AQUACOAT 2661 leveres fra lager.

5 Teknos Polen Åbning af en ny og moderne fabrik Teknos fabrikken i Gdynia (nord for Gdansk) er et af vores vigtige produktionssteder for rustbeskyttelsesløsninger og andre typer industriel metalmaling. Fabrikken har gennemgået en omfattende modernisering og renovering. Et nyt ventilationssystem med efterbrændingsanlæg sikrer en miljøvenlig produktion og et sikkert arbejdsmiljø. Produktions- og logistikprocesser er omlagt for at give plads til ekstra produktionskapacitet. Resultatet er en moderne fabrik med integreret forsknings- og udviklingsafdeling. På fabrikken fremstilles Teknos populære skibsmalinger EMAPUR og EPINOX. Fabrikken fejrede indvielsen den 29. januar med 300 inviterede gæster. Gæsterne fik en rundvisning på fabrikken i Gdynia efterfulgt af en skøn aften med middag og musik med Baltic Philharmonic. Produktionen på den nye fabrik kører nu på fuld kapacitet. Åbningceremonien i Gdynia den 29. januar. Ny knastforsegling ANTISTAIN AQUA 5210 Med den nye ANTISTAIN AQUA 5210 knastforsegler kan Teknos nu tilbyde en endnu bedre metode til at undgå misfarvning af træsorter med mange knaster såsom gran og fyr. Den sprøjteegnede primer er en videreudvikling af vores populære ANTISTAIN AQUA knastforsegler og beskytter endnu bedre mod misfarvning. Produktets specielle sammensætning sikrer, at farvepigmentet bindes i knasterne, så man effektivt forhindrer misfarvning af den afsluttende topcoat. ANTISTAIN AQUA 5210 påføres i tre eller fire lag sammen med træbeskyttelse og/eller mellembehandling eller afsluttende behandling, afhængigt af kravene. Knastforsegleren har gennemgået omfattende tests og er dokumenteret effektiv. Produktet er på markedet fra juni måned. Officiel åbning ved Teknos administrerende direktør Paula Salastie.

6 Nye salgsselskaber Styrkelse af aktiviteterne i Baltikum Teknos udvider forretningen i Baltikum med nye lokale salgsselskaber. Teknos har været repræsenteret i området siden midten af 1990 erne og har leveret overfladebehandlingsløsninger til træindustrien samt vådmaling og pulvermaling til metalindustrien. Vores nye salgsselskaber i Letland og Litauen tilbyder de lokale kunder en endnu bedre service, og vi kan udvide vores aktiviteter betydeligt i disse land. Den lettiske virksomhed Sia Teknos åbnede i juli Det lokale team består af en intern teknisk salgsingeniør for industrimaling, ansat fra maj i år. Den primære kontaktperson i Riga er vores kontorleder Laura Codere. Vi har også vores eget Teknos team i Litauen. UAB Teknos i Litauen åbnede i august Det ligger centralt i landet i byen Kaunas, omkring 100 km nordøst for Vilnius. Den primære kontaktperson er vores kontorleder Simona Staneviciene. Teknos overtog allerede i 2013 malingsproducenten AS Kemiflora i Estland. Vores estiske selskab Teknos OÜ har hovedkontor i nærheden af Tallinn og salgskontorer flere steder i landet. Teknos produkter har været kendte og populære i Estland i mange år allerede. Vores strategi er at være lokalt repræsenteret med egne selskaber på de vigtige markeder, siger Timo Makinen, der er forretningsansvarlig for Teknos aktiviteter i Letland og Litauen. Vi har allerede opbygget en god kundebase i de baltiske lande, og med de nye salgsselskaber er vejen banet for vores fremtidige vækst. Det gælder især for vores industrielle produkter til træ. Vores omsætning af produkter til træindustrien er firedoblet i Baltikum gennem de seneste år, siger Markku Blommendahl, der er Teknos eksportchef for Baltikum. Vi har støttet etableringen af moderne produktionsfaciliteter, og et stigende antal producenter henter teknisk support hos os. Vi er allerede førende på markedet inden for overfladebehandling til trævinduer og facadebeklædning, og vi vinder i øjeblikket også nye kunder med vores indendørs malingssystemer. Teknos Tyskland Ny salgsdirektør i Industrial Wood Mark Norris (47) blev udnævnt til ny salgsdirektør for Industrial Wood hos Teknos tyske selskab i Fulda i december. Mark Norris kommer fra en lederstilling hos en producent af træbeskyttelse, og han bringer omfattende erfaring med sig ind i virksomheden fra sit samarbejde med producenter af vinduer og døre. Han har ansvar for Industrial Wood forretningsområdet hos Teknos i Tyskland med produktserierne Teknos og GORI Industry. Han får primært fokus på industriproducenter af trævinduer, døre og havemøbler samt salg af industrielle løsninger til indendørs anvendelse, som er et vækstområde hos Teknos Tyskland. Administrerende direktør André Brunotte havde tidligere ansvar for salget. Med udnævnelsen af den nye salgsdirektør styrker Teknos sin salgsorganisation i Tyskland og sætter skub i udviklingen af Industrial Wood-divisionen.

7 Case study Meget mere end god overfladebehandling Gaulhofer Den østrigske vinduesproducent Gaulhofer er en af Østrigs førende producenter af byggematerialer, og virksomheden har stor succes på de internationale markeder. Eksport af vinduer er underlagt strenge krav til overfladebehandlingen, og virksomheden benytter Teknos vandbaserede systemer til vinduer af træ eller træ/aluminium. kvalitet, en effektiv proces og god service, siger Christian Kirchmaier, der er produktionsdirektør hos Gaulhofer ved fabrikken i Übelbach (i nærheden af Graz). Det er standarder, vi selv følger og det samme forlanger vi af vores leverandører. Det gælder især overfladebehandling af trævinduer og træ-/ aluminiumsvinduer. PW1502DK-02 Det er vigtigt for os at få både den rette Gaulhofer Group har to produktionssteder. På hovedsædet i Übelbach produceres vinduer og døre af træ og træ-/aluminium, hvorimod fabrikken i Mäder (Vorarlberg) fremstiller døre og vinduer af PVC. Størstedelen af produktionen afsættes på hjemmemarkedet, men over en tredjedel eksporteres, hvor de største markeder er Tyskland og Schweiz. Virksomhedens produkter er af høj kvalitet og omfatter vinduer af træ/aluminium samt Fusionline serien med en monteringsdybde på 108 mm og optimal UW-værdi på 0,65 W/m 2 K. Gaulhofer anvender udelukkende østrigsk tømmer til vinduerne i træ og træ/aluminium, primært gran, lærk og på de seneste også eg. I processen har virksomheden fokus på intern produktion i stor skala, og de forarbejder selv tømmeret på fabrikken. Der stilles naturligt også store krav til overfladebehandlingen. For det første, skal overfladen være af høj kvalitet med et smukt visuelt udtryk, der er afstemt efter materialet, siger Christian Kirchmaier. Overfladebehandlingen skal ikke bare være meget holdbar, den skal også være miljømæssigt bæredygtig. Derudover ønsker vi en overfladebehandlingsløsning, der er let at arbejde med, og som sikrer en stabil produktionsproces.

8 Mange års erfaring med overfladebehandling Gaulhofer overfladebehandler vinduerne af træ og træ/aluminium på fabrikken i Übelbach. Fabrikken råder over flowcoat systemer til imprægnering og grunding samt to automatiske sprøjtemalingssystemer til heldækkende, transparent og ufarvet færdigbehandling. Virksomheden benytter løsninger fra den nordiske malingsproducent Teknos til alle typer overfladebehandling. Gaulhofer anvender et 3-lagssystem til transparent overfladebehandling og tre eller fire lag til den heldækkende overfladebehandling, afhængigt af træsorten. De anvender det vandbaserede produkt GORI 356 (træbeskyttelse), GORI 615, 616 og 650 (primer og mellembehandling) samt GORI 660 (afsluttende behandling) i de forskellige varianter som transparent eller heldækkende overfladebehandling. Til træ-/aluminiumsvinduerne anvender virksomheden den vandbaserede nåletræsolie GORI 475, der har en fremhævende effekt og betoner strukturen i træet. GORI systemerne er lette at anvende og giver præcis den overflade, vi ønsker, siger Christian Kirchmaier. Derudover har vi efterhånden næsten 20 års erfaring med den her type overfladebehandling, og vi ved, at vi kan stole på holdbarheden. Ud over kvalitet og procesegenskaber er god service også vigtig for os. Et andet vigtigt område er specialfarver. Design og det individuelle udtryk spiller altid en vigtig rolle ved trævinduer, forklarer Christian Kirchmaier. Lige nu går tendensen mod store vinduesflader og individuelle farver, som både arkitekter og bygherrer efterspørger. Derfor leverer Gaulhofer også i stigende omfang malingstyper og nuancer efter kundens specifikke farvevalg, som udvikles og blandes med støtte fra Teknos laboratorium i Fulda. Gaulhofer har også et tæt samarbejde med sine malingsleverandører i udviklingen af nye materialer eller produktionsprocesser. Før egeprofilerne blev lanceret, testede virksomheden en række forskellige typer overfladebehandling i samarbejde med anvendelsessteknikere fra Teknos, før produktionen blev igangsat. For os er den rigtige overfladebehandlingsløsning meget mere end bare en god maling, afslutter Christian Kirchmaier. Det er en komplet pakke, hvor både overfladens færdige kvalitet, effektive processer og en målrettet service er vigtige elementer. Gaulhofer

9 Case study metalmaling Maling og koncepter Andresen Towers Det er normalt tidskrævende og logistiktungt at bygge vindmølletårne. Man ser af og til i trafikken de lange tunge transportlastbiler og følgebiler, der kører i sneglefart med advarselsblink. Den danske virksomhed Andresen Towers har udviklet et helt nye koncept til vindmølletårne, der letter transporten og gør det muligt at transportere de store tårne overalt også gennem smalle gader og snævre rundkørsler. Teknos produktet TEKNODUR COMBI 3560 indgår i det innovative projekt og opfylder Andresen Towers strenge krav. Ideen til konceptet kom fra nogle medarbejdere i søsterselskabet Ib Andresen Industri. Andresen Towers blev stiftet som en selvstændig virksomhed med det formål at bygge vindmølletårne. Vi ønskede at løse en opgave, som ingen har løst før os. Vi ønskede at udvikle vindmølletårne, som var lette at transportere, forklarer Peter Sylow Madsen, der er kvalitetschef hos Andresen Towers. På kort tid udviklede virksomheden en helt ny og patenteret metode til fremstilling af vindmølletårne, så de bliver meget lettere og derfor er billigere at transportere. Et enkelt koncept Konceptet er meget enkelt. I stedet for at svejse store, cylindriske elementer sammen, som herefter skal transporteres samlet på tunge køretøjer, producerer Andresen Towers et stort antal små buede stålelementer, der er hurtige og billige at transportere frem til destinationen med helt normale transportmidler. Elementerne boltes sammen til over 100 meter høje tårne på det blivende sted. Stor efterspørgsel kræver hurtig produktion Markedet viste hurtigt stor interesse for de transportvenlige tårne. Det varede ikke længe, før virksomheden fik etableret et interessant samarbejde med Siemens Wind Power. Markedsinteressen skabte en enorm efterspørgsel. Det skabte behov for en hurtigttørrende maling, så produktionstiden kunne nedbringes til et minimum. PW1502DK-03 Ved spidsbelastning producerer vi 3,5 tårn om ugen. Så stor en produktionsvolumen ville ikke være mulig med konventionel maling, hvor det ville tage op til syv dage for stålelementerne at tørre. Det ville være omkostningstungt og kræve en enorm lagerplads, og så ville det bremse produkti-

10 onsprocessen, forklarer kvalitetschef Peter Sylow Madsen. Derfor har Andresen Towers brug for en innovativ malingsleverandør, der kan levere en hurtigttørrende og holdbar overfladebehandlingsløsning - og som tør tænke anderledes for at hjælpe os med at udvikle en løsning, hvor tidsforbruget til maleprocessen svarer til produktionsprocessens overordnede krav. Her var Teknos den rette partner for os. Teknos yder en god og kvalificeret support vedrørende alle de tekniske og praktiske aspekter i overfladebehandlingen, siger Peter Sylow Madsen om samarbejdet. Andresen Towers har fokus på innovation, og vi møder præcis den samme indstilling hos Teknos. Helt fra starten af samarbejdet har vi været imponerede over deres praktiske tilgang, ekspertise og høje fleksibilitet og serviceniveau, siger Peter Sylow Madsen. Sammen med Henrik Hansen, der er markedschef hos Teknos Danmark, erindrer han, hvordan de første stålelementer med Teknos maling blev produceret. Vi var stort set på fabrikken i døgndrift de første tre dage, siger Henrik Hansen. Vi ønskede naturligvis at følge projektet så tæt som muligt og sikre, at alt gik som planlagt. Det var nogle lange dage, men det var vigtigt både for Teknos og Andresen Towers at konstatere, hvordan vores fælles tanker udmøntede sig i praksis. Afledte fordele for miljøet Den hurtige tørretid er ikke den eneste fordel ved løsningen fra Teknos. TEKNODUR COMBI 3560 har et højt tørstofindhold og dermed også lavt udslip af flygtige organiske forbindelser, og det var også et vigtigt aspekt for Andresen Towers. Vores produkter er en del af det grønne marked, og løsningen fra Teknos er et godt valg for os på grund af en række miljøfaktorer, siger Peter Sylow Madsen. Den korte tørretid og det, at vi kun behøver at påføre ét lag, var helt afgørende argumenter for os, forklarer Peter Sylow Madsen videre. Vi arbejder i den grønne sektor, og miljøfordelene ved TEKNODUR COMBI 3560 spiller også en vigtig rolle for os. Uden den aktuelle overfladebehandlingsløsning ville hele projektet have set ganske anderledes ud. Fakta om Andresen Towers Andresen Towers A/S blev grundlagt i 2011 og indgår i tæt samarbejde med Ib Andresen Industri. Virksomheden er specialiseret i udvikling og produktion af vindmølletårne, der boltes sammen. Via samarbejdet med Ib Andresen Industri har Andresen Towers over 25 års erfaring med produktion af vindmølletårne. Andresen Towers har allerede produceret over 200 vindmølletårne. Hovedparten er opstillet i Tyskland, Finland, Danmark og Sverige. Løsningen, som Andresen Towers har udviklet, er meget lettere at transportere og installere på stedet end konventionelle tårne. Højden på kranerne er i praksis den eneste begrænsende faktor for, hvor høje tårnene kan konstrueres.

Stærk brancheekspertise i Estland

Stærk brancheekspertise i Estland Paint with Pride Indhold 2/2013 Stærk brancheekspertise i Estland...1 ELHO produktegenskaber og udseende er afgørende faktorer...2 Epoxymalingen INERTA 270 med højt tørstofindhold til indvendig maling

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 5:2009 Indhold 5/2009 Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse...1 Fremtidens løsninger... 2-5 Udgivet af: Teknos Oy Redaktør: Merja

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk For Troldtekt A/S gav deltagelse i Rethink Business mulighed for at realisere et ønske om at få at etableret

Læs mere

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Troldtekt A/S Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Fra bøvl til forretningsmulighed v. marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Stiftet som handelsselskab i Århus

Læs mere

Hemmeligheden bag god maling!

Hemmeligheden bag god maling! Hemmeligheden bag god maling! Der findes mange forskellige typer og kvaliteter af maling på markedet. Ligeledes er der mange meninger om, hvad der adskiller god kvalitets-maling fra de billige malinger.

Læs mere

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling.

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. Malgodt.dk CSR Strategi En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. 2 Malgodt.dk CSR Strategi OM OS Malgodt.dk er en moderne detailforretning der sælger maling, malertilbehør samt

Læs mere

Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed

Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed Det bedste gran Superwood er Verdens Bedste Bræt! Det er gennemimprægneret gran fra udvalgte nordiske skove. Perfekt til smukke, miljøvenlige

Læs mere

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Den midtjyske tæppeproducent, Fletco Tæpper, deltog i en workshop i Rethink Business projektet om idéer til forretningsudvikling. Fletco Carpet lancerer

Læs mere

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Ved at deltage i Region Midtjyllands projekt Rethink Business, har Novopan Træindustri A/S fået øje på, hvordan de med C2C-certificering og - strategi kan

Læs mere

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation Troldtekt A/S Virksomhedspræsentation Erfaringer, udfordringer og forretningsmuligheder v. adm. direktør Peer Leth og marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Troldtekt A/S

Læs mere

Markedsudsigter for metalindustrien

Markedsudsigter for metalindustrien Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 2/2010 Indhold 2/2010 Markedsudsigter for metalindustrien...1 International kundetillid Teknos hi-tech-produkter...2 3 Helkama cykler, der holder...4

Læs mere

indeholde information om vores nyeste produkter, tekniske emner, case studies, nyheder og baggrundsartikler om Teknos.

indeholde information om vores nyeste produkter, tekniske emner, case studies, nyheder og baggrundsartikler om Teknos. Indhold Painting Wood online og offline...1 Ny AQUACOAT 2661 PVC-overfladebehandling i handlen nu...2 Nye indendørsprodukter: Udvidelse af TEKNOLUX-produktfamilien...3 UV-overfladebehandling: 100 % UV

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Nyt nationalt skovprogram

Nyt nationalt skovprogram Nyt nationalt skovprogram Trends i anvendelsen af træ til byggeri 3. marts 2014 1 Markedsledende inden for industrielt fremstillet modulbyggeri (Modulbyggeri med træ som bærende konstruktion) 2 Modulproduktion

Læs mere

Teknos indtager Kina

Teknos indtager Kina Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 1/2010 Indhold 1/2010 Teknos indtager Kina...1 Signifikant reduktion af gennemløbstiden gjorde valget let...2 3 Norsok M-501 godkendte korrosionssystemer

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål

Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO. FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Peer Leth - Adm. Direktør / CEO FSC Danmarks årsdag 8. maj 2019 Certificeret træ - hånd i hand med Cirkulær økonomi og FN Verdensmål Troldtekt A/S Indhold Kort om Troldtekt A/S Corporate

Læs mere

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood 2 www.sodra.dk Ægte trægulve vokser på træerne SÖDRA HAR RØDDER I DE SVENSKE SKOVE. BOGSTAVELIG TALT. TRÆ ER ET NATURLIGT BYGGEMATERIALE, BRUGT GENNEM

Læs mere

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR www.dstchemicals.com Pure Performance Et helstøbt koncept som bygger på grundig forberedelse, fra problemafdækning over løsning til after-sales. Vores

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER PRODUKT INFORMATION RAW TRÆBESKYTTELSE BESKYTTER OG FORLÆNGER LEVETIDEN PÅ DIT TRÆVÆRK. I KOMBINATION MED OPTIMALE GRUNDINGSMIDLER OPNÅR DU EN

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Fokus på den bedste løsning

Fokus på den bedste løsning Fokus på den bedste løsning 2 03 Luk dig ind i en verden af vinduer og døre Fokus på den bedste løsning Hos PT VINDUER har vi konstant fokus på at levere dig den bedst mulige løsning, når det gælder vinduer

Læs mere

Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2

Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2 Indhold 2/2014 Leder...1 Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2 Redaktør: Karin Skov Et tilbageblik på fensterbau/frontale i marts...2 www.teknos.com

Læs mere

Time will tell the difference

Time will tell the difference Time will tell the difference Korrosionsbeskyttelse handler om tillid, for kun tiden vil vise, om arbejdet er gjort ordenligt. Hos DOT står vi på mål hver gang. ONE IS ALL YOU NEED Det særlige ved DOT

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation Den tidlige historie 2 Oms 3,9b 00 erne 3 Finanskrisen i 2008 4 Organisation 5 Sanistål i udlandet 6 Tidslinje 7 1 Den tidlige historie Saniståls historie kan føres tilbage til

Læs mere

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer MELBYE SKANDINAVIA Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer EKSPERTER I FIBEROPTISKE NETVÆRKSLØSNINGER sortiment af produkter og løsninger til konstruktion af fiberoptisk infrastruktur. Uanset hvad

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Flügger fordi... Indholdsfortegnelse

Flügger fordi... Indholdsfortegnelse Flügger fordi... Indholdsfortegnelse Kort og godt om Flügger Historiske milepæle Flüggers omsætning Kvalitet og miljø Service og support Her finder du os Kvalitet er mere end dét, øjet ser. Det er også

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Et nyt Teknos salgsselskab i Slovenien

Et nyt Teknos salgsselskab i Slovenien Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 4:2008 Indhold 4/2008 Et nyt Teknos salgsselskab i Slovenien...1 IR-hærdende pulvermaling...2 Veludført arbejde holder i mange år...3 Travlhed hos Väderstad

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Indhold 2/2012 100 års erfaring med farver...1 En for alle: det nye TEKNOCOLOR-tonesystem...3 Nye Teknos-løsninger til udendørs træværk...4 Teknos klar til biociddirektivet...5 Europæiske

Læs mere

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI BUSINESS 6 CASE BYGGERI GRØNNE INDKØB EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton Xella Danmark A/S Sønderskovvej 11 8721 Daugaard Tlf.: +45. 75 89 50 66 Fax: +45. 75 89 60 30 www.xella.dk 2 3 Stenen som har ændret byggeverdenen

Læs mere

Troldtekt contrast. eksklusiv boligakustik

Troldtekt contrast. eksklusiv boligakustik Troldtekt contrast eksklusiv boligakustik Troldtekt contrast -eksklusiv boligakustik Løsningen til boligejere, der holder af smukke linjer, god akustik og træets naturlige varme. Med kombinationen af klassiske

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM NORDISK MILJØMÆRKNING Hvad er Kebony? Kebony er kvalitetstræ til terrasser og facadebeklædning, som er anbefalet af førende arkitekter. Kebony træ er bæredygtigt, holdbart

Læs mere

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Det naturlige valg til din facade Klassisk design med overlegen æstetik Få et moderne og rustikt udtryk og et flot farvespil på facaden med Cembrit Patina & Cembrit

Læs mere

Træbeskyttelse med lang holdbarhed

Træbeskyttelse med lang holdbarhed Træbeskyttelse med lang holdbarhed ÅR Unik varmereflekterende træbeskyttelse med køleeffekt, der reflekterer solens varme og skadelige infrarøde (IR) stråler Se alt om COOLINGPAINT på coolingpaint.dk SOLENS

Læs mere

MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE

MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE BUSINESS 5 CASE MØBLER MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE GRØNNE INDKØB Et offentligt udbud med strenge miljø- og kvalitetskrav og ikke mindst dokumentationskrav

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

TA K T I L N AT U R E N

TA K T I L N AT U R E N TAK TIL NATUREN ANSVAR FOR MILJØET OG FOKUS PÅ KOMMENDE GENERATIONER Kvänum har hjemsted i et område af samme navn et lille hyggeligt samfund i det vestlige Sverige, hvor marker og skove har kendetegnet

Læs mere

Siemens 2011. Siemens globalt og i Danmark

Siemens 2011. Siemens globalt og i Danmark Siemens 2011 Siemens globalt og i Danmark Siemens Aktiv i tre sektorer Omsætning efter region Healthcare 93 mia DKK Energy 190 mia DKK 16% 29% 7,7 % 33% 6% 45% 49% Cross-Sector aktiviteter 36 mia DKK Industry

Læs mere

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa Danish Farmers Abroad Aller Aqua har på få år skabt en global virksomhed med eksport til 70 lande kloden rundt samt produktion i bl.a. DK, Ægypten og Kina Hvordan gør man det? 9. Januar 2017 Niels Lundgaard

Læs mere

MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER

MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER MALEANLÆG FOR VINDUER Igennem de sidste 42 år har Aagaard Finnrose A/S leveret over 800 komplette lakeringslinier over hele verden. Her er valgt en løsning

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER BY BANGs affaldsbeholdere er dansk design og håndværk. Alle fremstilles i 3-5 mm. stålplade, som er et utrolig slidstærkt materiale, der med fordel kan anvendes i grønne eller

Læs mere

Din partner. Vi er foran trenden og udviklingen samt miljøet er altid i højsædet.

Din partner. Vi er foran trenden og udviklingen samt miljøet er altid i højsædet. Din partner Vort mål og højest værdi er at være en pålidelig og troværdig partner. UAB Ecohomeliving der er et Dansk ejet og ledet selskab hjemhørende i Litauen, vi garanterer en seriøs og troværdig service,

Læs mere

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Vintech er en mindre vinduesfabrik, grundlagt i 1979 i Ørbæk. Kvalitet har gennem alle årene været det faste omdrejningspunkt

Læs mere

Markedsmuligheder i Finland

Markedsmuligheder i Finland Markedsmuligheder i Finland + Sauna Sauna er en del af hverdagen I Finland er der anslået 2 millioner sauna Arbejde og fritid Danmarks eksport til Finland Dansk eksportfordeling, Norden 2010 Kilde:

Læs mere

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed SafeCom er repræsenteret af certificerede partnere i: Australien Danmark England Finland Frankrig Holland Hong Kong Indonesien Irland

Læs mere

Oras Green Building og LEED armaturer

Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Højteknologi og omtanke for miljøet, har altid været hovedfaktorerne i succesen ved Oras produkter. Som verdens ledende producent

Læs mere

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN Samfundsfag NIVEAU: C 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

indgå i et byggeri. På den måde sparer man 1 ton CO 2 genanvender 2.000 mursten

indgå i et byggeri. På den måde sparer man 1 ton CO 2 genanvender 2.000 mursten BUSINESS 4 CASE BYGGERI GRØNNE INDKØB DE OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB GIVER VISUELLE SHOWCASES I DET OFFENTLIGE RUM Børnehuset Brobækken er bygget af mursten, der stammer fra Odenses borgeres byggeaffald.

Læs mere

Velkommen til Solar Danmark!

Velkommen til Solar Danmark! Velkommen til Solar Danmark! Vores identitet: Vi stræber efter at forbedre vores kunders forretning En ledende nordeuropæisk sourcing- og servicevirksomhed primært indenfor El-, VVS- og vedvarende energi-teknologier

Læs mere

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2 PRODUKT TEKST 402 B&J Loftmaling 2 Lugtsvag maling til lofter og overvægge der skal fremstå med helmat finish. Produktet er også velegnet til airless. B&J 402 opfylder kravene til EU Miljømærket Blomsten.

Læs mere

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A C A 6 S E CG JENSEN GRØNNE CASES EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald For virksomheden Flexiket A/S blev Region Midtjyllands projekt Rethink Business startskuddet til at give indspil til kundernes ressourcestrategier.

Læs mere

Fontecryl SC 50. En vandbaseret akryl til metal industrien 09/02/12

Fontecryl SC 50. En vandbaseret akryl til metal industrien 09/02/12 Fontecryl SC 50 En vandbaseret akryl til metal industrien 09/02/12 Farverige visioner siden 1862 Tikkurila har i 150 år tilbudt skønhed og beskyttelse. En lille olie udvindende virksomhed er vokset til

Læs mere

Malinger som er velegnet på træ udendørs

Malinger som er velegnet på træ udendørs Malinger som er velegnet på træ udendørs Acryl NB: Betegnelsen "Acryl..." (fx Acrylmaling) benyttes ofte i handelsnavne, men desværre i vidt forskellig betydning. "Acrylplast...", er den vedtagne MBK-betegnelse

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder

Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder Thors-Design: Udlejning af møbler øger graden af genanvendelse og åbner for nye markedsmuligheder Thors-Design er på vej med et nyt tilbud til deres kunder, så de kan leje møbler og levere dem tilbage

Læs mere

Troldtekt A/S v/adm. direktør Peer Leth CSR Bøvl eller god forretning?

Troldtekt A/S v/adm. direktør Peer Leth CSR Bøvl eller god forretning? Troldtekt A/S v/adm. direktør Peer Leth CSR Bøvl eller god forretning? Tidslinje Første specialforretning i bygningsartikler åbner i Aarhus. 1935 Akustikløsninger med integreret lys, lyd, ventilation og

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

Up-market-produkter kræver produktudvikling

Up-market-produkter kræver produktudvikling Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 JANUAR 2017 Up-market-produkter kræver produktudvikling Fire ud af ti eksportkroner kommer fra up-market-produkter, som kan oppebære højere priser end

Læs mere

Møbelbranchen. J u n i

Møbelbranchen. J u n i Møbelbranchen J u n i 2 0 1 7 De økonomiske nøgletal 2 Omsætning i hovederhverv Sæsonkorrigeret, 3 mdr. gns. Indeks, 2009=100 Indeks, 2009=100 160 160 140 140 120 120 100 100 80 09 10 11 12 13 14 15 16

Læs mere

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt dansk håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i Træ/Alu DANSK PRODUCEREde træ/alu vinduer og døre lever op til

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

godt håndværk og ansvarlighed

godt håndværk og ansvarlighed EN 14351-1:2006 Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf 97 38 45 00 mail@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i fyr og mahogni godt håndværk og ansvarlighed DANSKE VINDUER

Læs mere

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus.

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Sapa kort og godt Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Kort oversigt over aktiviteter Ekstrudering Belgien Canada Danmark Frankrig Holland Italien Kina Litauen Valsning

Læs mere

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Behandling af trækonstruktioner med brandhæmmende produkt skal ske

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Pålidelighed. facts: Kundeudtalelse :

Pålidelighed. facts: Kundeudtalelse : Profilbrochure Pålidelighed facts: 1946 etableret i byen Sjørring 250 medarbejdere 18.000 m 2 produktionsfaciliteter 11 svejserobotter Sjørring Maskinfabrik A/S blev etableret i 1946. Udgangspunktet var

Læs mere

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER Pleje og vedligeholdelse JUNCKERS.DK 1 WALKING O N DANISH DESIGN JUNCKERS TRÆPLEJE Når du bruger Junckers Træpleje produkter, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine

Læs mere

We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY. Lighting the Future

We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY. Lighting the Future We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY Lighting the Future LITE A/S LITE A/S (Light Innovation Technology) er en dansk virksomhed med hovedkontor og showroom i Nørresundby og datterselskabet LITE Sverige

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER

DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER ÅBN DIN BOLIG OG OPLEV NATUREN BÅDE UDE OG INDE Hos Lacuna mener vi, at et hjem skal indeholde muligheder og ikke begrænsninger. Vores vision

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks Organisation for erhvervslivet September 2009 Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks velstand Danmark ligger helt fremme i feltet af europæiske lande, når det kommer til eksport af varer der indbringer

Læs mere

J. Jensen A/S. Effektiv sanering med Stål Jet Skånsom sanering med Sponge Jet Termisk varmebehandling

J. Jensen A/S. Effektiv sanering med Stål Jet Skånsom sanering med Sponge Jet Termisk varmebehandling Stålsanering J. Jensen har som de eneste mange års erfaring med sanering i sikre, lukkede kredsløb. Nu har vi udviklet Stål Jet, som er markedets mest effektive, miljørigtige saneringsanlæg. 2 J. Jensen

Læs mere

Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini

Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini igo Mini + Impact XP-mali for opstregning af boldban Linemark igo Mini enkel og effektiv opstregningsmaskine Linemark igo Mini er en opstregningsmaskine,

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers mål,

Læs mere

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ At være maler handler ikke blot om at arbejde med æstetiske værdier, men også med de menneskelige og materielle. Hvis du arbejder med brandbeskyttelsesmaling, har du en afgørende

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck Caring for Climate Byens Netværk 27.01.11 Foto & tekst: Katja Pryds Beck Der var tidlig mønstring, da Byens Netværk, Dansk Arkitektur Center og UNDP Danmark inviterede til morgenmøde på DAC om FN s virksomhedsnetværk

Læs mere

Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER. Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet. Kvalifikationsspøgsmål

Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER. Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet. Kvalifikationsspøgsmål Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet Kvalifikationsspøgsmål 1. Jeg bekræfter, at min virksomhed er en forretningsenhed med industriel eller kommerciel karakter

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

Arkitektvirksomheders rolle i forhold til globale trends

Arkitektvirksomheders rolle i forhold til globale trends Arkitektvirksomheders rolle i forhold til globale trends Lene Espersen, adm. direktør 23. maj 2017 Megatrends Befolkningstilvækst Råvarerpriser Mangel på sjældne råstoffer Klimaforandringer Urbanisering

Læs mere

Den nemme vej til den rigtige løsning

Den nemme vej til den rigtige løsning Den nemme vej til den rigtige løsning Forbrugsvarer nemt, trygt og fleksibelt Det er vores mål at være dit foretrukne valg, når det gælder forbrugsvarer. Den bedste kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Læs mere

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE CITY M LUFTRENSER FRA CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 I løbet af få timer (afhængig af størrelsen på rummet) vil en CITY luftrenser

Læs mere

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 V e l ko m m e n t i l Vores Csr rapport H o s ALED e r v i k la r ov e r, at v i ha r e t s a m f u n d s a nsva r i v e r de n o m k rin g o s o g v i ø ns k

Læs mere

Byggeriets Evaluerings Center

Byggeriets Evaluerings Center Byggeriets Evaluerings Center Simon Mortensen Temamøde Vand i byer den 26. maj 2010, Bygholm Horsens www.byggeevaluering.dk Byggeriets Evaluerings Center Erhvervsdrivende fond Stiftet i 2002 af den danske

Læs mere

Hvor mennesker mødes

Hvor mennesker mødes Hvor mennesker mødes En uopslidelig klassiker I 1977 så det fleksible møbelprogram Fastoflex dagens lys. En på samme tid let og meget solid konstruktion grundet kombinationen af et gennemtænkt design og

Læs mere

Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper

Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper Udarbejdet af Niels Morsing August 2010 Teknologisk Institut, Træbeskyttelse Indhold 1. Baggrund... 2 2. Produkttyper...

Læs mere

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power Siemens Wind Power Produktions- og administrationsbygninger i Brande Siemens Wind Power s hovedkontor har ligget i Brande siden 1980 Den nuværende kontorbygning blev bygget i 2001 Udvidelse med 15,000

Læs mere

Finland & Baltikum som Eksportmål

Finland & Baltikum som Eksportmål Finland & Baltikum som Eksportmål Nokia Effekten Nokia er finnernes nationale stolthed. Nokia er et symbol for de større forandringer samfundet gennemlevede samt landets entre til den globale finansielle

Læs mere