Bilag 4b. Konsulentudbuddets opgavebeskrivelse. Side 1 af december 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4b. Konsulentudbuddets opgavebeskrivelse. Side 1 af 7. 13. december 2013"

Transkript

1 Side 1 af 7 Bilag 4b. 13. december 2013 Konsulentudbuddets opgavebeskrivelse 1. Baggrund og formål Moderniseringsstyrelsen har iværksat et projekt, der har til formål at fremme god arbejdsgiveradfærd i staten med fokus på det lokale ledelsesrum og tillid og samarbejde. Lovgivning og centrale overenskomstaftaler betragtes således i udgangspunktet som givne rammebetingelser i projektet. Som en del af projektet igangsættes med konsulentbistand casestudieanalyser af ca institutioner i staten, der skal tilvejebringe dybdegående empirisk viden om den lokale arbejdsgiveradfærd i staten. Casestudierne skal gennemføres med udgangspunkt i et af Moderniseringsstyrelsen på forhånd opstillet udkast til målbillede for god arbejdsgiveradfærd i staten. Casestudierne skal bidrage til at videreudvikle og kvalificere det opstillede udkast til målbillede og identificere, på hvilke områder og med hvilke indsatser den lokale arbejdsgiveradfærd kan styrkes. God arbejdsgiveradfærd kan fx omfatte, om arbejdsgiverne arbejder målrettet med at udvikle organisationens evne til at eksekvere og forny sig, fx ved at sætte klar retning, sikre de rette kompetencer og skabe rammerne for et godt og tillidsbaseret samarbejde med medarbejderne såvel som med eksterne aktører. Andre elementer kan fx være, om arbejdsgiverne kender deres ledelsesrum i forhold til personaleanvendelse, baserer deres beslutninger på ledelsesinformation og har en forståelse af økonomiske konsekvenser af beslutninger og praksis vedrørende anvendelse af arbejdstid, løndannelse og personalesammensætning. Det er hensigten, at målbilledet for god arbejdsgiveradfærd skal kunne lede til substantielle adfærdsændringer i staten. Det indgår derfor i en senere fase af projektet, at der i respekt for overenskomst- og aftalesystemet - skal gennemføres konkrete indsatser til implementering af målbilledet, herunder gennem fx Moderniseringsstyrelsens rådgivningspraksis, vidensdatabase mv. 2. Opgaven Udbuddet gennemføres i henhold til Finansministeriets rammekontrakt af 18. juni Udbuddet stiller store krav til tilbudsgivers faglige viden, erfaring med løsning af lignende opgaver og ressourcekapacitet.

2 I henhold til Finansministeriets rammekontrakt vælges det konsulentfirma, der afgiver det økonomisk mest fordelagtige tilbud, herunder lægges vægt på a) kvaliteten af tilbudsgivers løsning (50 pct.), b) tilbuddets pris (25 pct.) og c) konsulentteam (25 pct.). Side 2 af 7 Tilbudsprisen forventes at udgøre i størrelsesordnen 4-5 mio. kr. Der modtages gerne prisrabatter i forhold til fastlagte maksimale timeprissatser i rammekontrakten. 3. Analysen Analysen består af følgende fire dele (tal i parentes indikerer forventet opgavevægt): 1. Kvalificering af foreløbige hypoteser om målbillede for god arbejdsgiveradfærd (ca. 15 pct.) 2. Casestudieanalyse af den eksisterende arbejdsgiveradfærd(ca. 60 pct.) 3. Validering af hypoteser om målbillede for god arbejdsgiveradfærd og opstilling af forslag til implementeringstiltag (ca. 15 pct.) 4. Udarbejdelse af spørgeskema til alle institutioner i staten (ca. 10 pct.) Analysen skal afgrænses til at fokusere på, i hvilket omfang og hvordan det lokale ledelsesrum anvendes i forhold til at sikre god arbejdsgiveradfærd. 3.1 Kvalificering af foreløbige hypoteser om målbillede for god arbejdsgiveradfærd Omdrejningspunktet for casestudieanalysen er Kundens foreløbige udkast til en række hypoteser om et målbillede for god arbejdsgiveradfærd. Kundens foreløbige afgrænsning af projektets fokus er illustreret i nedenstående figur 1.

3 Figur 1. Dimensioner i god arbejdsgiveradfærd Målsætning: Personalemæssige input: Kapacitet, kultur og kompetencer: Output: Outcome: Side 3 af 7 God arbejdsgiveradfærd: At statslige ledere kender deres ledelsesrum og i tillidsfuld dialog og samarbejde med medarbejderne anvender det effektivt til at varetage kerneopgaver og opnå strategiske mål 1) Arbejdstid (fx øge effektiv arbejdstid) 2) Løn (fx optimere løn og belønne performance) 3) Personale -sammensætning (fx sikre relevante kompetencer) Etablere og udvikle forudsætninger for at organisationen effektivt kan omsætte inputfaktorer til resultater Gennem fx: Etablere et godt og tillidsbaseret samarbejde Klar vision og retning Systematisk tilgang til performanceopfølgning og udvikling Evne til at skabe innovation og fornyelse Retning, fokusering og prioritering Leverancer og resultater Opfyldelse af strategiske mål Ledelsesinformation og benchmarking Figuren skal illustrere, at god arbejdsgiveradfærd dels handler om organisationens kapacitet, kultur og kompetencer til effektivt at omsætte ressourcer til resultater og opfyldelse af organisationens strategiske mål, dels handler om en effektiv tilvejebringelse af ressourcerne (inputfaktorer). Projektets fokus er på begge dimensioner. Projektet skal således afdække, hvordan der arbejdes med at sikre kapacitet, kultur og kompetencer til at kunne levere resultater, herunder gennem et godt og tillidsbaseret samarbejde med medarbejderne, og hvor effektivt personaleressourcerne tilvejebringes. Det foreløbige målbillede tager udgangspunkt i en hypotese om, at følgende syv tværgående temaer er væsentlige for god arbejdsgiveradfærd i staten: 1) Ledelsens kendskab til det lokale ledelsesrum i forhold anvendelse af personaleressourcerne, herunder hvilke regler, processer og beslutninger, der kan henføres til dels lov og centrale overenskomster, dels lokale aftaler, kutymer, praksis mv. 2) Ledelsesinformationen i forhold til god arbejdsgiveradfærd, herunder bl.a. detaljeringsniveau, systemunderstøttelse, benchmarking og anvendelse. 3) Organisationens systematiske tilgang til arbejdet med at udvikle organisationens tilstand på parametre såsom fx retning, ledelse, kompetencer, kultur og motivation, innovation og forandring. 4) Ledelsens indsigt i omkostninger ved personalemæssige beslutninger og de væsentligste omkostningsdrivere.

4 5) Ledelsens tilgang til og konkrete indsatser i forhold til at sikre et godt og tillidsfuldt samarbejde med medarbejderne. Side 4 af 7 6) Ledelsens systematiske tilgang til arbejdet med og opfølgning på ledelsens og medarbejdernes performance. 7) Om der er indgået lokale aftaler eller udviklet kutymer, der påvirker det lokale ledelsesrum, samt hvorvidt eventuelle lokale aftaler eller kutymer understøtter god arbejdsgiveradfærd. Ud over de tværgående temaer arbejder Kunden med konkrete hypoteser om god arbejdsgiveradfærd opdelt på mere detaljerede elementer fordelt på i) arbejdstid, ii) løn, iii) personalesammensætning og iv) organisationens kapacitet, kultur og kompetencer. Hypoteser på dette niveau vedrører fx: Ledelsens beslutningsgrundlag i forbindelse med den lokale tilrettelæggelse af arbejdstiden og adgang til frihed mv. Ledelsens tilgang til anvendelse af samarbejdsudvalget samt konkrete processer og redskaber til understøttelse af dialog og inddragelse af medarbejderne Karakteren af lønprocessen, herunder i hvilket omfang og hvordan den understøtter kobling mellem løn og performance Inden kortlægningen iværksættes, skal der ske en kvalificering og konsolidering af det foreløbige målbillede, baseret på fx konsulentfirmaets egen viden og erfaringer, sparring med eksterne referencepersoner og afdækning af eksempler på god praksis. 3.2 Casestudieanalyse af eksisterende anvendelse af personaleressourcer Der skal udvælges ca institutioner på tværs af staten (inkl. selvejesektoren), der kan udgøre et repræsentativt udsnit. I udvælgelsen af institutioner bør følgende hovedkriterier indgå: Institutions størrelse Institutionens opgavetyper Institutionens faggruppemix Kunden vil af hensyn til den samlede tidsplan for konsulentundersøgelsen tilstræbe at have etableret forhåndstilsagn fra hovedparten af institutionerne inden projektets igangsættelse, idet konsulentfirmaet dog efterfølgende vil have fuld fleksibilitet til at foreslå ændringer og supplementer hertil. Kortlægningen skal omfatte indsamling af data og viden omkring institutionernes formelle processer, styringsredskaber, regler og faktiske adfærd i forhold til de opstillede hypoteser om målbillede for god arbejdsgiveradfærd i staten. Dette skal

5 bl.a. ske gennem kvalitative interview, proces- og politikkortlægning samt gennemgang af løn- og arbejdstidsdata, lokale regler og procedurer mv. Side 5 af 7 På baggrund af de indsamlede data skal der foretages en vurdering af adfærden i forhold til det foreløbige målbillede, og væsentlige årsager til forskelle mellem det foreløbige målbillede og praksis skal evalueres. Der skal endvidere foretages en vurdering af konsekvenserne ved ændret adfærd. Afslutningsvis bør der opstilles konkrete anbefalinger til at styrke arbejdsgiveradfærden, hvilket fx kan omfatte: Processer og redskaber til understøttelse af dialog og samarbejde med medarbejdere Organisatoriske rammer, herunder placering af personaleansvar og funktion samt sammenhæng med økonomiansvar Ledelsesmæssige incitamenter og værktøjer, herunder fx fastsættelse af og opfølgning på resultatmål, anvendelse af tidsregistreringssystemer, performancemålinger, lederevalueringer mv. Moderniseringsstyrelsens rådgivning og øvrige understøttelse af institutionernes arbejdsgiveradfærd 3.3 Validering af målbillede for god arbejdsgiveradfærd På baggrund af resultaterne fra kortlægningen og vurderingen af de udvalgte institutioner, jf. afsnit 3.2, skal der ske en validering og tilpasning af målbilledet med henblik på at sikre, at det i praksis er hensigtsmæssigt i forhold til at fremme god arbejdsgiveradfærd. Der skal som en del af valideringen udpeges indsatsområder, der kan gå på tværs af det statslige område. Endvidere skal der opstilles forslag til konkrete tiltag og værktøjer, der på sigt kan understøtte, at målbilledet implementeres og får substantiel effekt på ledelsesadfærden i staten. 3.4 Udarbejdelse af spørgeskema til alle institutioner i staten På baggrund af kortlægningen, vurderingen og valideringen, jf. afsnit 3.2 og 3.3, skal der udarbejdes et generelt spørgeskema, der i udgangspunktet forventes anvendt på tværs af alle institutioner i staten. Spørgeskemaet har til formål at validere udvalgte resultater fra casestudierne og kvalificere målbilledet og forståelsen af nuværende praksis i forhold til målbilledet. I forhold til udformningen af spørgeskemaet stilles der krav til, at spørgeskemaet indtænkes i analysedesignet af casestudieanalysen. Spørgeskemaet skal desuden afgrænses til at fokusere på forhold, hvor der med rimelighed kan forventes at opnås et validt svar.

6 Spørgeskemaet skal have en form, så det umiddelbart kan udsendes til alle institutioner i staten, hvis Kunden efterfølgende ønsker det. Side 6 af 7 4. Organisering Konsulentfirmaet og Kunden gennemfører analysen som et integreret team, hvor den løbende styring og ledelse af analyserne er de involverede konsulenters ansvar. Der skal som minimum afholdes et ugentligt statusmøde på ledelsesniveau mellem Konsulentfirmaet og Kunden. Fra Kundens side vil der blive stillet med ressourcer til at gennemføre analysen svarende til samlet set 3-4 fuldtidsmedarbejdere i perioden, der har følgende kompetencer og erfaringer: Juridiske analyser af bl.a. løn- og personaleområdet (ca. 1-2 medarbejdere) Kvantitativ databearbejdning og analyse (ca. 2 medarbejdere) Projektledelse samt budgetanalyser med og uden konsulentbistand (ca. 1-2 medarbejdere) Det kan således forventes, at Kunden vil stille juridiske ressourcer og ekspertbistand til rådighed for analysen fx i forbindelse med analyse af overenskomster, lokale aftaler og andre juridiske dokumenter. Kunden vil derudover bidrage med ressourcer til gennemførelse af analysen, herunder bl.a. til indsamling af data, gennemførelse af interview, koordinering, databearbejdning, analyse og udarbejdelse af rapportmateriale. Det forventes, at de involverede konsulenter bidrager med metoder, ekspertise og ressourcer til styring og gennemførelse af alle analysens fire dele. Analysen ledes af en styregruppe i Moderniseringsstyrelsen med Arbejdsgiversøjlens vicedirektør som formand og søljens kontorchefer samt de involverede konsulenter. Styregruppen skal løbende forelægges data, delresultater og konklusioner, og de involverede konsulenter forventes at deltage i alle styregruppemøder og være ansvarlig for mødemateriale. De involverede konsulenter forventes at blive fysisk indstationeret på Kundens fysiske lokalitet i projektperioden. Endvidere forventes det, at konsulenterne alene arbejder på projektet, mens de befinder sig i regi af Moderniseringsstyrelsen, at der etableres et særligt lukket IT-miljø mellem de projektrelevante medarbejdere i Moderniseringsstyrelsen og konsulenterne, at Moderniseringsstyrelsen har instruktionsbeføjelse over for konsulenterne, at konsulenterne underskriver individuelle tavshedserklæringer i forhold til projektets materiale, at konsulenterne ikke deler materiale med konsulentfirmaet medmindre andet aftales med Kunden og at alt materiale forbliver i Moderniseringsstyrelsen, når projektet afsluttes.

7 Side 7 af 7 5. Tidsplan og generelle krav til leverancer Analysearbejdet forventes påbegyndt i januar 2014 med samlet afrapportering af resultaterne senest medio april Der skal aftales konkrete milepæle for analysens gennemførelse, og der skal ved hver milepæl ske delrapportering til styregruppen. Der skal ved analysens afslutning leveres en samlet afrapportering til styregruppen i form af en overskuelig illustrativ præsentation af aggregerede data og analyser på baggrund af data. Rapporteringen skal som udgangspunkt ske i power-point medmindre andet aftales. Det skal sikres, at analyser, datagrundlag mv. præsenteres og overdrages på en sådan måde til Kunden, at det også efterfølgende er muligt at genskabe forudsætninger, metoder mv., og at Kunden efter analysens afslutning således har mulighed for at benytte data og analyseresultater til videre analyser. 6. Vejledende krav til tilbud (hjælp til konsulentfirmaets løsningsbeskrivelse) Tilbuddet bør indeholde: En beskrivelse af, hvordan Konsulentfirmaet påtænker at forestå kvalificeringen af de foreløbige hypoteser om målbillede for god arbejdsgiveradfærd, herunder foreløbige overvejelser om et målbillede og refleksioner på Kundens skitserede framework/hypoteser (afsnit 3.1) Forslag til eventuelle andre eller supplerende kriterier til udvælgelse af caseinstitutioner samt konkrete forslag til caseinstitutioner (afsnit 3.2) En beskrivelse af, hvordan Konsulentfirmaet konkret påtænker at strukturere og praktisk gennemføre kortlægningen (afsnit 3.2) En beskrivelse af, hvordan analysen og valideringen påtænkes udarbejdet og præsenteret, herunder struktur, detaljegrad mv. (afsnit 3.2 og 3.3) En beskrivelse af, hvordan udarbejdelsen af spørgeskemaet påtænkes grebet an En kort beskrivelse af Konsulentfirmaets erfaringer med lignende analyser En kort beskrivelse af eventuelle værktøjer og/eller data, som Konsulenten er i besiddelse af og påtænker at benytte til gennemførsel af analysen En tidsplan for gennemførsel af opgaven, der beskriver overordnede faser, aktiviteter mv. Et specificeret budget for analysen, herunder forventet timeforbrug og timepriser samt den samlede pris En kort beskrivelse af de personer, der vil arbejde på opgaven, samt deres kompetencer og relevante erfaringer Yderligere punkter, som Konsulentfirmaet måtte finde relevant Tilbuddet bør maksimalt fylde 25 sider inklusiv bilag.

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Hanne Petersen StyringsAgenda 2014 18. september 1 DAGSORDEN 1. Styringsmæssige udfordringer 2. Den samlede styringsdagsorden

Læs mere

(Køb efter miniudbud)

(Køb efter miniudbud) Finansudvalget 2013-14 FIU Alm.del Spørgsmål 191 Offentligt Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver (Køb efter miniudbud) Analyse af god

Læs mere

Notat. Styrket økonomistyring. Den Aarhus Kommune

Notat. Styrket økonomistyring. Den Aarhus Kommune Notat Den 18-10-2012 Aarhus Kommunes deltagelse i Økonomistyringsprojekt tilrettelagt af KL, Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet. Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Som led i økonomiaftalen

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

God arbejdsgiveradfærd i staten. Direktør Niels Gotfredsen

God arbejdsgiveradfærd i staten. Direktør Niels Gotfredsen God arbejdsgiveradfærd i staten Direktør Niels Gotfredsen 6. november 2014 1 GOD ARBEJDSGIVERADFÆRD 1. Hvorfor fokus på god arbejdsgiveradfærd? 2. Hvad er god arbejdsgiveradfærd? 3. Hvordan er praksis

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere

Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014

Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014 Regeringen Danske Regioner Uddrag: Aftale om regionernes økonomi for 2014 Nyt kapitel 4. juni 2014 God økonomistyring på sygehusene og opfølgning Som opfølgning på aftalen om regionernes økonomi for 2013

Læs mere

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration 3 6 6 8 Gyldighedsperiode og rapportering 9 Påtegning 9 Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Handlingsorienteret tilstandsanalyse

Handlingsorienteret tilstandsanalyse Præsentation Handlingsorienteret tilstandsanalyse Hospitalsafdelingers strategiske, ledelsesmæssige, organisatoriske og driftsmæssige situation og muligheder Hvor er mulighederne for effektfulde resultater

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd Marts 2019 Vejledning til review og rådgivning ved Statens It-råd, Digitaliseringsstyrelsen version: 1.0 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver. (Køb efter miniudbud)

Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver. (Køb efter miniudbud) Finansudvalget 2013-14 FIU Alm.del Spørgsmål 191 Offentligt Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver (Køb efter miniudbud) Understøttelse

Læs mere

Kortlægning. Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet. 23. december Sagsnummer:

Kortlægning. Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet. 23. december Sagsnummer: Kortlægning Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet Baggrund 23. december 2014 Sagsnummer: 14-231-0385 På basis af den bedste, mest aktuelle viden rådgiver Det

Læs mere

God ledelsesadfærd The Tradium Way. - pejlemærker

God ledelsesadfærd The Tradium Way. - pejlemærker God ledelsesadfærd The Tradium Way - pejlemærker God ledelsesadfærd The Tradium Way - pejlemærker Tradiums bestyrelse er skolens øverste ledelse. Bestyrelsens rolle og betydning som styrende organ er i

Læs mere

Det nye ledelsesrum - Fra detaljer til rammer

Det nye ledelsesrum - Fra detaljer til rammer Det nye ledelsesrum - Fra detaljer til rammer Tina Feldt Jessing, Moderniseringsstyrelsen Møder om arbejdstid Danmarks Privatskoleforening, december 2013 1 Dagsorden OK13 baggrund og proces Hvad siger

Læs mere

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune.

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. 1. Projektets titel: Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Styregruppe 2. Baggrund: Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Mødrehjælpen. Resultatbaseret arbejde i Mødrehjælpen. En frivillig social organisation fra 1983.

Mødrehjælpen. Resultatbaseret arbejde i Mødrehjælpen. En frivillig social organisation fra 1983. Mødrehjælpen En frivillig social organisation fra 1983. Rådgivning af sårbare og udsatte børnefamilier - social, uddannelse og beskæftigelse, økonomi og sundhed. Fortaler for sårbare og udsatte børnefamilier.

Læs mere

Styregruppemøde. Personhenførbare udgifter. Københavns Kommune 30. november 2015

Styregruppemøde. Personhenførbare udgifter. Københavns Kommune 30. november 2015 Styregruppemøde Personhenførbare udgifter Københavns Kommune 30. november 2015 Agenda 1. Analysens fokus 2. Analysens gennemførsel 3. Status på analysen 4. Næste styregruppemøde Bilag: detaljeret tidsplan

Læs mere

Bilag 1 - Projektbeskrivelse

Bilag 1 - Projektbeskrivelse Bilag 1 - Projektbeskrivelse Undervisningsevaluering og virkningsevaluering af MED-grunduddannelsen Parternes Uddannelsesfællesskab (PUF), som består af KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet,

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014 1 Strategisk styring med resultater i fokus September 2014 INDHOLD FORORD 3 RAMME FOR MÅL- OG RESULTATPLANEN 4 MÅL- OG RESULTATPLANEN 6 1. STRATEGISK MÅLBILLEDE 7 2. MÅL 8 3. OPFØLGNING 10 DEN GODE MÅL-

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2014 om hospitalernes

Læs mere

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 Den koncernfælles mission og vision... 4 Det strategiske målbillede... 4 2.1. Strategiske

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Finansudvalget 2014-15 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 223 Offentligt Talepapir 28. januar 2015 Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Følgende spørgsmål skal behandles

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring

Jammerbugt Kommune. Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring Tilbud og kommissorium vedr. Budgettilpasning tværfagligt samarbejde, visitation og styring Kommissorium, tilbud og aftale Materiale er udarbejdet med baggrund i drøftelser med direktør Jytte Rosenlund

Læs mere

Analyse af organisering af indsatser og tilbudsvifte på 0-18-årsområdet. Børne- og Skoleudvalget 6. maj 2019

Analyse af organisering af indsatser og tilbudsvifte på 0-18-årsområdet. Børne- og Skoleudvalget 6. maj 2019 www.pwc.dk Analyse af organisering af indsatser og tilbudsvifte på 0-18-årsområdet i Næstved Kommune Børne- og Skoleudvalget 6. maj 2019 Revision. Skat. Rådgivning. Indhold Baggrund Vores forståelse Status

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem R E SULTATKONTRAKT Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem Organisering af projektet (titel, tidsramme, projektejer, projektleder, enheds- eller netværksprojekt og bemanding) Titel: FLIS

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Policylignende kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode

Læs mere

Bilag 4. Konsulentkategorier og Konsulentteam

Bilag 4. Konsulentkategorier og Konsulentteam Bilag 4 gorier og Konsulentteam [Vejledning: Bilaget udfyldes af tilbudsgiver. Bilaget skal omfatte en beskrivelse af det tilbudte Konsulentteam, der stilles til rådighed under Kontrakten, og som vil blive

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Bilag 1 til Leveringsaftalen

Bilag 1 til Leveringsaftalen Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 353 Offentligt Bilag 1 til Leveringsaftalen Kundens opgavebeskrivelse - med tidsfrister og eventuelle krav om bodsbelagte

Læs mere

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune 2017 MÅL- OG EFFEKTAFTALER DIALOGMØDER MÅLOPFØLGNING Forord Mål- og effektstyring er et vigtigt styringsredskab, som har til formål at: Skabe den størst

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Formål Fælles Sprog III (herefter FSIII) er en fælles kommunal standard for sundhedsfaglig og socialfaglig dokumentation, der bygger på strukturerede data. Strukturerede

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter.

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter. Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Kontorchef til Center for Bygninger og Byggeri

Kontorchef til Center for Bygninger og Byggeri NOTAT Kontorchef til Center for Bygninger og Byggeri 31. marts 2017 Stillings- og personprofil Generel information Adresse Bygningsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 39 2500 Valby Tlf. 41 70 10 00 Stilling Kontorchef

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI

ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI ØKONOMI OG ADMINISTRATION 2015-2016 SUBSTRATEGI MOTIVEREDE O G E FFEKT IV E MEDARBEJDERE, GO D ØK ONOMI STYRI NG O G INTRO EN EFFEKTIV OG ATTRAKTIV ARBEJDSPLADS MISSION ˮEnkle og effektive administrative

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2017 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Onsdag den 6. februar 2013 kl. 10:00 ved Søren Østergaard Pedersen (Moderniseringsstyrelsen), Rebecca Hoelgaard Preisler(Moderniseringsstyrelsen),

Læs mere

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland.

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland. 1. Baggrund Strategi for udvikling af telemedicin i Region Midtjylland et bidrag til fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen (2011) skitserer en række indsatsområder, der skal sikre fremdrift og udvikling

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

(Køb efter miniudbud)

(Køb efter miniudbud) Finansudvalget 2013-14 FIU Alm.del Spørgsmål 191 Offentligt Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver (Køb efter miniudbud) [Bidrag til Redningsberedskabets

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129 Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg Flytning uden samtykke SEL 129 Baggrund Borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelses livsvilkår forandrer sig i løbet af deres liv. Deres funktionsnedsættelse

Læs mere

Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0. Maj 2017

Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0. Maj 2017 Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0 Maj 2017 Indhold Indhold... 2 Introduktion til retningslinjerne... 3 Hvilke projekter skal have foretaget arkitektur-reviews?... 3 Tre trin for arkitekturreviews...

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation FORSLAG TIL DRØFTELSE I MED-HOVEDUDVALGET Dato: 5. november 2013 Brevid: 2190067 Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation Indledning og baggrund I januar

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

1. Opgaveforståelse. Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune. 23. april 2013

1. Opgaveforståelse. Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune. 23. april 2013 23. april 2013 Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune 1. Opgaveforståelse Struer Kommune står i en situation, hvor beskæftigelsesindsatsen er udfordret af

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2018 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder

Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder Baggrund og formål Analysen er del af delprojektet 20 særlige feriesteder, der har til formål at belyse potentialet for udvikling af turismen på

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Evalueringsdesign. Projekt Hirtshals. Lige muligheder for alle børn og unge

Evalueringsdesign. Projekt Hirtshals. Lige muligheder for alle børn og unge Evalueringsdesign Projekt Hirtshals Lige muligheder for alle børn og unge Evalueringsdesign af Projekt Hirtshals Lige muligheder for alle børn og unge I Hjørring Kommune har man siden 2011 arbejdet med

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets økonomiske og faglige styring på erhvervsskoleområdet (beretning

Læs mere

Ledelseskommissionens anbefalinger. Lasse Jacobsen, Kommunaldirektør Viborg Kommune

Ledelseskommissionens anbefalinger. Lasse Jacobsen, Kommunaldirektør Viborg Kommune Ledelseskommissionens anbefalinger Lasse Jacobsen, Kommunaldirektør Viborg Kommune Fokus for Ledelseskommissionens arbejde Afdække gruppen af offentlige ledere Vurdere styrker, udfordringer og rammevilkår

Læs mere

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Projektbeskrivelse med justeret procesplan 15. marts 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Serviceeftersyn af Borgercenter Handicap

Serviceeftersyn af Borgercenter Handicap KØBENHAVN, 10. MAJ, 2017 Serviceeftersyn af Borgercenter Handicap Projektoplæg Baggrund og formål BAGGRUND FORMÅL MED SERVICEEFTERSYNET Implement foretog i 2014 en organisationsanalyse af det daværende

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3: Leveringsaftale om løsning af konkret Projekt vedrørende Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Tidsregistrering på gymnasier

Tidsregistrering på gymnasier Tidsregistrering på gymnasier - Tidsregistrering som et styringsværktøj November 2015 INDHOLD 1. Vejledning om tidsregistrering 3 2. Tidsregistrering som styringsværktøj 5 3. Nye tider, nye systemer 10

Læs mere

Fokuseret tilsyn og styring. September 2014

Fokuseret tilsyn og styring. September 2014 Fokuseret tilsyn og styring September 2014 Koncernstyring Rammer for tilsyn og styring Krav om tilsyn og styring Dimensioner i tilsyn og styring Performance Fremadrettet sikring og udvikling af institutionernes

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling

Strategisk. Guide til strategisk kompetenceudvikling. for strategisk kompetenceudvikling Guide til strategisk kompetenceudvikling Som myndighedschef er det dit ansvar at sørge for, at din myndighed har en kompetenceudviklingsstrategi. Vi har udarbejdet en guide, hvor du kan få inspiration

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Annonce. Evaluering af skæve boliger og deres anvendelse

Annonce. Evaluering af skæve boliger og deres anvendelse Annonce Evaluering af skæve boliger og deres anvendelse 1. Opgaven Skæve boliger er boliger målrettet til hjemløse, der ikke er i stand til at indpasse sig eller ikke magter at bo i en almindelig udlejningsbolig

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt Kravspecifikation vedrørende Kortlægning af hadforbrydelser ofre og gerningsmænd KRAVSPECIFIKATION

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring!

Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring! Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring! Oplæg til fælles indsats for en bedre styring af beskæftigelsesindsatsen Indhold 3 4 5 Indsatsen er hævet med 8,5 mia. kr. Store forskelle =

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Målbillede på socialområdet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet?

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet? Dato: 27. januar 2014 Sag: OK-13/13976 Sagsbehandler: /SBN/ALE Spørgsmål til udbudsmateriale om konsulentbistand til Rådet for Offentlig-Privat Samarbejdes analyse af annullerede udbud og analyse af kontrolbud

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Der gives IKKE go til egentlig gennemførsel af projektet før dokumentationen er godkendt af den overordnede styregruppe

Der gives IKKE go til egentlig gennemførsel af projektet før dokumentationen er godkendt af den overordnede styregruppe NY skabelon til beskrivelse af projekter i UCL Følgende skabelon anvendes af projektlederen til at dokumentere projektet. Afhængig af hvilken fase projektet er i, stilles der større og større krav til

Læs mere

Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange

Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange 1 Projektbeskrivelse: Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Fokusområde Projekt titel Arbejdsgange i ambulatorier og på operationsgange Arbejdsgange

Læs mere