Bevar dig vel. Den Boligsociale Fond. Bevar dig vel. Indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bevar dig vel. Den Boligsociale Fond. Bevar dig vel. Indhold"

Transkript

1 Den Boligsociale Fond Jernbanegade Nakskov T: Mail: boligsocial@boligsocial.dk Indhold Bevar dig vel Bevar dig vel er et tilbud til mennesker med hukommelsesvanskeligheder og deres pårørende. Pårørendegruppen og Hjernevenderne har afsluttet deres planlagte forløb i 2016 og fortsætter fremadrettet som netværksgrupper. Lone Andersen fortsætter som frivillig i pårørendegruppen og Anny Jensen som frivillig hos Hjernevenderne. Der har været gode tilbagemeldinger der viser, at deltagerne har fundet det betydningsfuldt ift. trivsel, selvværd og netværk, at deltage i gruppeforløbende. I februar etableres der en ny pårørendegruppe for 6-10 deltagere. Oda Frederiksen og Karen Petersen er nye frivillige, der tilknyttes denne gruppe. Gennem information og erfaringsog vidensudveksling styrkes deltagerne i at støtte sig selv og deres nærmeste mere konstruktivt og varigt. I marts etableres der en ny Kom i hu -gruppe med 5-6 deltagere, der henvender sig til mennesker med hukommelsesvanskeligheder. Omdrejningspunktet bliver meget nærværende for de enkelte deltagere, ud fra deres livshistorier og interesser. Deraf navnet Kom i hu, da deltagerne hjælpes om at sætte gang i de små grå, huske tilbage og fastholde hvem er jeg? I maj etableres et cafétilbud for mennesker med hukommelsesvanskeligheder og deres pårørende. Cafétilbuddet vil bl.a. indeholde sang, dans, foredrag, udflugter og hyggeligt samvær med ligestillede. Formålet er, at deltagerne fastholder eller udvikler et socialt og aktivt liv, da hukommelsesvanskeligheder ofte fører til passivitet og social isolation, både for de ramte og deres pårørende. Bevar dig vel Enkel kommunikation Nytårskur med traditioner CTU Kraftværk Grib chancen Generalforsamling 2017 Læs mere om projekterne på Bevar dig vel Bliv medlem af Foreningen Den Boligsociale Fond og vær med til at præge det lokale sociale arbejde. Det koster 100 kr. om året at være medlem. Læs mere på

2 UngTilUng: Enkel kommunikation 2 Som noget nyt, har vi hos UngTilUng udviklet en kommunikationsmodel, som gør det nemmere at fastholde, motivere og engagere vores frivillige. Alle frivillige er delt op i grupper alt efter, hvilken rolle de varetager. Hos UngTilUng kan de frivillige på nuværende tidspunkt varetage følgende roller: blogger, skribent, video- eller fotograf, chatrådgiver eller SoMe debattør. Disse grupper fungerer som små online fællesskaber, hvor de frivillige har mulighed for at kommunikere med hinanden, hvor de forskellige opgaver bliver slået op, og hvor de forskellige udfordringer bliver flittigt diskuteret. Grupperne findes på Facebook og gør det nemt at kommunikere ud til flere på en gang. Det er tydeligt at se, at disse grupper er med til at motivere de frivillige og med til at give dem en følelse af fællesskab. Et andet nyt tiltag er vores digitale frivilligmøder. En gang om måneden mødes vi med de frivillige over Google Hangouts (online kommunikationsredskab). Møderne er også delt op efter frivilligroller, det gør kommunikationen mere målrettet. Denne online model gør det også nemmere for de frivillige at deltage, især fordi vi er landsdækkende. Det sidste nye er, at vi i starten af foråret flytter over på en ny platform. Den nye platform vil være mere brugervenlig, dynamisk og vil give UngTilUng flere muligheder for at opbygge et bedre online fællesskab for de unge. Nytårskur med traditioner Den traditionsrige Nytårskur på Lolland Falster blev afholdt i starten af februar. Igen med fuldt hus i lokalerne i Nakskov, taler, fællessang og god mad. Årets hovedtaler var sektorchef Allan Ruders, Lolland Kommune. I sin tale sagde han bl.a.: I beskæftiger jer både med sociale indsatser over for de mest udsatte og sårbare grupper i samfundet og med boligsociale aktiviteter til mennesker, der har vanskeligt ved at klare sig i en almindelig bolig uden hjælp, f.eks. på grund af psykiske lidelser, misbrug, hjemløshed eller andre alvorlige personlige problemer. I bidrager alle til udviklingen af nye metoder og til at udbrede viden om gode eksempler på boligsocialt arbejde. I tilbyder at træne og støtte lokale aktører i det boligsociale arbejde, og I kommer derud, hvor den offentlige indsats ikke rækker. I er helt uundværlige for kommunen.

3 3 Grib Chancen har haft projekter kørende i Guldborgsund i det forgangne år, både med Dit liv hvad vej vil du? og i slutningen af året med Motion og trivsel. Samtidig har tilbuddene på Lolland været under udvikling hen over efteråret. I december startede gruppeforløbet, Jeg tager chancen, som kører hver mandag. Det er et tilbud til unge mellem 18 og 30 år, der alle har dét til fælles, at de i en kortere eller længere periode har været anbragt uden for hjemmet. I Jeg tager chancen, bliver der arbejdet med rundegrupper, hvor den enkelte fortæller hvad han/hun er optaget af lige nu, og hvad de godt kunne tænke sig at se nærmere på, ligesom der arbejdes med forskellige temaer, som at sætte mål for sit liv, relationens betydning, ressourcer, dét at se fremskridt, m.m. Når der arbejdes med temaer, er der altid et oplæg efterfulgt af gruppearbejde, hvorefter de unge fremlægger/diskuterer deres gruppearbejde i samlet plenum. Om onsdagen har vi en NADA-gruppe, hvor alle deltagere er velkomne til at komme og få øreakupunktur. Det er en metode, der har en regulerende og afslappende effekt, både fysisk og psykisk. Vi har lavet en fast aftale med Lolland Produktionsskole, hvor vi både kommer på skolen i Maribo og Nakskov en fast dag om ugen. Det er et nystartet samarbejde, som vi ser meget frem til, og hvor vi tror på, at det giver mening at være tæt på de unge. Tilbuddet omfatter både individuelle samtaler og tilbud om gruppeforløb. Fremadrettet vil vi arbejde på, at der i foråret kommer et Motion og trivsels -forløb, både på Lolland og i Guldborgsund, og at vi starter et Jeg tager chancen -forløb begge steder, samt at frivillig lørdag bliver skudt i gang. Vores facebook side, Grib Chancen Lolland/Falster er også kommet godt i gang, og hér er det altid muligt at læse mere om vores tilbud, ligesom det også er på denne side vi annoncere diverse arrangementer, som ligger uden for det normale ugeprogram. Afslutningsvis skal vi sige farvel til Ronny Hampe, der har været ansat i Grib Chancen gennem de sidste par år. Ronny har gjort en rigtig god og fin indsats, både i kontakten med de unge og som kollega. Vi ønsker ham på alle måder god vind med hans nye job. Et farvel betyder også et hej, så derfor benytter vi lejligheden til at sige velkommen til den nye medarbejder i Grib Chancen, Ardian Gashi, som starter den 1. marts. Lea Lyngholm Nielsen er projektmedarbejder ved Grib chancen.

4 4 Kraftværk Kraftværk er et nyt tilbud inden for CTU for børn og unge mellem år. Kraftværk er et gruppebaseret aktivitetstilbud, hvor børnene har mulighed for at arbejde med identitet og personlige styrker gennem kreative aktiviteter som bl.a.: Teaterøvelser Stemmeteknik Arbejde med kropssprog Forfatterværksted Tegne med kul, male på lærreder, billedcollager etc. I Kraftværk har vi et skærpet blik på barnets særlige styrker og ressourcer. Vi arbejder ud fra den forståelse, at dét at være barn eller ung i en familie med rusmiddelproblematikker også bibringer nogle helt specielle styrker, som kan gavne barnet, både nu og i fremtiden. Det er hensigten med Kraftværk, at børnene kommer til at indgå i et kreativt og trygt fællesskab, hvor de har mulighed for at danne indbyrdes sociale netværk. Der arbejdes med et overordnet mål om at barnet bl.a. opnår: Øget selvtillid og selvværd Bevidsthed om egne styrker og ressourcer At lære at håndtere og handle i nogle af de udfordringer der kan opstå i hverdagen En oplevelse af at have et trygt sted, hvor de kan finde ro og mulighed for at give sig hen til leg, kreativitet og glæde. Kraftværk er startet i vores lokaler i Jernbanegade i Nakskov og løber hver tirsdag fra og hver anden torsdag i lige uger fra Status for CTU CTUs behandlingsdel er kommet godt i gang. Lige nu er 11 unge i alderen år registreret i individuelle samtaleforløb 8 kvinder og 3 mænd. I løbet af de seneste dage er der kommet henvendelser fra yderligere 2 mænd og 2 kvinder, som ønsker samtaleforløb. Jane har valgt at fokusere på de unge og voksne i første omgang og at udskyde etableringen af behandlingsforløb for børn i nogle måneder, medmindre der viser sig behov for at få dem i gang hurtigere. Deltagerne kommer fra VUC Nykøbing og Nakskov, produktionsskolerne i Nykøbing, Maribo og Nakskov, SOSU-skolen i Nykøbing, Celf i Nakskov, Falsters Efterskole, Ungerådgivningen Lolland og fra Jobcentret Nakskov. Aktuelt er ved at blive udviklet et samarbejde med Center for Afhængighed, Guldborgsund, vedrørende børn/unge/voksne, opvokset i hjem med rusmiddelproblemer.

5 5 I Frivillighedens Tegn Fredag den 10. februar 2017 blev der afholdt temadag I Frivillighedens Tegn for eleverne på Social- og Sundhedsuddannelserne i Nykøbing Falster. Eleverne havde mulighed for at få viden om de mange forskellige sociale indsatser på Lolland og Falster. Den Boligsociale Fond var også repræsenteret ved Lotte Albertus og Tea Skailand. Vi fik en god dialog med både elever og kollegaer fra andre frivillighedsorganisationer. Jul i Trekronercaféen Julearrangementet er et af årets højdepunkter i Trekronercaféen, hvor både børn og voksne deltager. I år deltog omkring 80 børn og voksne i arrangementet. Der bliver lavet julepynt, pyntet juletræ, danset om juletræ, julemanden kommer på besøg med gaver til børnene. Derefter er der julemiddag og uddeling af godteposer. Trekronercafeen yder lektiehjælp, rådgivning og vejledning til voksne flygtninge og afholder også sociale arrangementer.

6 Onsdag d. 14. juni kl Debat om dansk socialpolitik samt generalforsamlng i Foreningen Den boligsociale Fond. Dagsorden i flg. Vedtægterne. (skriftlig tilmelding på boligsocial@boligsocial.dk) Mødet finder sted på Frivilligcenter Nakskov, Hoskiersvej 17, 1. sal i Nakskov Bliv medlem af Foreningen Den Boligsociale Fond og vær med til at præge det lokale sociale arbejde. Læs mere på

Lotus. Den Boligsociale Fond. Indhold. Lotus specifikke gruppeforløb

Lotus. Den Boligsociale Fond. Indhold. Lotus specifikke gruppeforløb Den Boligsociale Fond Jernbanegade 1 4900 Nakskov T: 2078 8385 Mail: boligsocial@boligsocial.dk Indhold Lotus Den Boligsociale Fond lancerer nu et gruppebehandlingstiltag for børn og unge på Lolland, LOTUS.

Læs mere

Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2015

Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2015 Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2015 amskabelse har de sidste år været et nøgleord i det frivillige arbejde. Fra Frivilligrådet lancerede det for nogle år siden og til nu har der overalt

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Socialpsykiatri og Misbrug Horsedammen 42 2605 Brøndby Daglig leder: Hanne

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010 Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Indstilling Uddeling SP-møde 26.10.09 1. Svanevig Hospice Frivillige på Svanevig Hospice 50.000 10.000./.

Læs mere

Frisk og frivillig. Den Boligsociale Fond. Indhold

Frisk og frivillig. Den Boligsociale Fond. Indhold Den Boligsociale Fond Jernbanegade 1 4900 Nakskov T: 2078 8385 Mail: boligsocial@boligsocial.dk Indhold Frisk og frivillig For 10 år siden startede FRISK i Kløvervænget i Nakskov. FRISK er et projekt for

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

Guldborgsund Handicap November 2018

Guldborgsund Handicap November 2018 Guldborgsund Handicap November 2018 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.DK FIND OGSÅ GULDBORGSUND HANDICAP PÅ FACEBOOK. ÅBNINGSTIDER

Læs mere

ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG?

ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG? ER FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE NOGET FOR DIG? Eksempler på frivilligt socialt arbejde og hvad det kan gøre for dig FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE Hvad er det, og har jeg overhovedet tid til det? Du har måske

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018 Aktivitets- og Frivilligcenter Status 2018 Indhold Solrød Kommunes Aktivitets- og Frivilligcenter 3 3 3 Daghjem og Demensdaghjem 4 Aktivitetscenter 4 Frivilligcenter og det frivillige sociale arbejde 5

Læs mere

Tilbud om Sundhedsfremmende og forebyggende Aktiviteter 2015

Tilbud om Sundhedsfremmende og forebyggende Aktiviteter 2015 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 eller mitras@roskilde.dk Tilbud om Sundhedsfremmende og forebyggende

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Ny struktur i støbeskeen

Ny struktur i støbeskeen Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2014 Foreningen Den Boligsociale Fond har gang i rigtig mange forskellige projekter, som alle er præget af en vigtig indsats fra frivillige. Projekterne er

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Når viden skaber resultater --- Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Det Fælles Ansvar II Case-rapport August 2008 Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Rahma Omar Salad:- Sygeplejerske og nu er studerende til kandidat for folkesundhedsvidenskab

Rahma Omar Salad:- Sygeplejerske og nu er studerende til kandidat for folkesundhedsvidenskab 1 HVEM ER TUSMO? Tusmo er en forening, som blev stiftet i 2016. Foreningen bygger på et humanistisk grundsyn, og er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser og fungerer med frivillig

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien. Vrå. Sindal

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien. Vrå. Sindal Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Vrå Sindal Hjørring Hirtshals Du er altid velkommen Hvem er vi? Aktivitets- og Værestederne er kommunale dagtilbud til voksne over 18 år med en sindslidelse

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Du er altid velkommen Hvem er vi Aktivitets- og Værestederne er kommunale dagtilbud til voksne over 18 år med sindslidelse eller som på grund af andre livsomstændigheder

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Café Oasen Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout Bestyrelsen Vita Andreasen, formand Vita Petersen, næstformand Kirsten Pedersen, kasserer Hanne Ladegaard Annette Henckel Inger Bredtoft Linda Nissen Allan Bentzen, suppleant Lisbeth Møllegaard Hansen,

Læs mere

Velkommen til SFO Smørum. På Distriktsskole Smørum

Velkommen til SFO Smørum. På Distriktsskole Smørum Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum SFO Smørum består af 3 SFO er fordelt på de 3 matrikler: SFO Mosehuset på Afdeling Balsmoseskolen - Æblevangen 126, Tlf.: 72598150 SFO Firkløveren på Afdeling

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper EFTERÅR 2015 1 2 I Københavns Kommune er der fem Rådgivningscentre for mennesker med en demenssygdom

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2018

Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2018 Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2018 Den Boligsociale Fond er blevet en forening med mange medarbejdere, mange frivillige og en bred vifte af aktiviteter. Det giver nye opgaver med personalepleje,

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

[Frodesgade 25, Esbjerg]

[Frodesgade 25, Esbjerg] [Frodesgade 27, Esbjerg] [Finsensgade 11, Esbjerg] [Frodesgade 25, Esbjerg] [Tangevej 10, Ribe] [Tangevej 6, Ribe] Fritidsliv & motion Personlig udvikling og samtaler Kraftcenter for Unge Læringsforløb

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

Anbragte børns udvikling

Anbragte børns udvikling Kursusledere: Anita Winther Madsen og Lena Madsen. Tid: Kl. 17:30 21:15 Datoer: 25/2 + 5/3 + 13/3 + 21/3 2019 Sted: SOPU i Konferencesalen på 1. sal Milnersvej 40, 3400 Hillerød Modul 1 Mandag 25. februar

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til:

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: emens er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: Dig med en demenssygdom Dig som familie eller nærtstående Dig som ønsker at vide mere om demens Hvad er demens: Demens er

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Fælles mål for DUS. Vester Hassing. Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker

Fælles mål for DUS. Vester Hassing. Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker Fælles mål for DUS Vester Hassing Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hvem er vi? 3. Kerneområder 4. Pejlemærker 1.Indledning DUS står for d et u dvidede s amarbejde. Vi er optaget af at skabe helheder

Læs mere

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN adskiller sig fra et traditionelt aktivitets- og samværstilbud ved at have lokalefællesskab med Kulturhuset, Projekt FriNoVa, Nyhedsbrevet

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Velkommen til MEJRUP SFH. Nattergalen Springbrættet. Mejrup SFH Mejrup Kirkevej Holstebro

Velkommen til MEJRUP SFH. Nattergalen Springbrættet. Mejrup SFH Mejrup Kirkevej Holstebro Velkommen til MEJRUP SFH Nattergalen Springbrættet Mejrup SFH Mejrup Kirkevej 3 7500 Holstebro 9611 5800 Kære forældre i Mejrup SFH Velkommen til Mejrup SFH som består af SFH1 (Nattergalen) og SFH2 (Springbrættet).

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

Humlebo nyt januar/februar 2017

Humlebo nyt januar/februar 2017 Humlebo nyt januar/februar 2017 Kære forældre, vi håber I er kommet godt ind i det nye år og har haft en dejlig juleferie Vi mødes torsdag til Nytårskur d.5. januar kl.16.00-16.30 Praktiske oplysninger

Læs mere

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole Skoleåret 2014-2015 Baggrund for den nye model. Skolen har i mange år haft et tæt og konstruktivt samarbejde med børnehaverne i forbindelse

Læs mere

UNGNU. Et træningstilbud for unge med psykiske og sociale vanskeligheder.

UNGNU. Et træningstilbud for unge med psykiske og sociale vanskeligheder. UNGNU Et træningstilbud for unge med psykiske og sociale vanskeligheder. 1 At tilbyde et sted for unge, hvor den enkelte kan få hjælp og målrettet støtte til at komme videre i realisering af ens egen livsproces.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Aktivitetskalender 2017

Aktivitetskalender 2017 Aktivitetskalender 2017 Uge 4-4 Mandag den 23-1 Mandagscafé kl. 17:30, Nørrevold. Nakskov Mandag den 23-1 Klub Skovbo, Nørrevold 1A, kl. 19:00-21:30 Sanne / Marianne Hygge / samvær / spil Tirsdag den 24-1

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

vendepunkter uddannelse til peer

vendepunkter uddannelse til peer vendepunkter ❸ uddannelse til peer fokus på meningsfuld beskæftigelse VENDEPUNKTER 3: UDDANNELSE TIL PEER Vendepunkter 3 er et Peer to Peer kompetenceudviklingsforløb Kurset har til FORMÅL at opkvalificere

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Ballerup Kommune har en række tilbud til demensramte borgere og deres pårørende. Her i pjecen kan

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Vil du vide mere? Kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk Demenslinien - telefonrådgivning: 5850 5850 Alzheimerforeningen: 3940 0488, www.alzheimer.dk www.videnscenterfordemens.dk Når hukommelsen svigter

Læs mere

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER Overordnede læringsmål Inklusion i det omfang det enkelte barn kan magter det! Der arbejdes med læreplanstemaer på stuerne om fredagen. De 3

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 51/2018 Så er billederne

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Børnehuset Petra Værdigrundlag I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Værdigrundlag Dette værdigrundlag er kernen i vores samarbejde, pædagogikken

Læs mere

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til:

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: emens er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: Dig med en demenssygdom Dig som familie eller nærtstående Dig som ønsker at vide mere om demens Hvad er demens: Demens er

Læs mere

I april 2018 er der registreret 65 brugere, som er tilknyttet værestedet Space, heraf er 26 brugere under 18 år og 39 brugere er over 18 år.

I april 2018 er der registreret 65 brugere, som er tilknyttet værestedet Space, heraf er 26 brugere under 18 år og 39 brugere er over 18 år. Evalueringsnotat vedrørende Projekt Space Status Senior- og Socialforvaltningen fik i 2015 godkendt en puljeansøgning om etablering af Projekt Space. Projektperioden er fra 1. september 2015 til 31. august

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige!

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Frivilligseminar, SOS-børnebyerne 11. november 2017 Konsulent Anders Jacobsen, Center for frivilligt socialt arbejde Dagens form Oplæg Gruppearbejde Refleksionsspørgsmål

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København

Samarbejdspartnere. Familieorienteret. Rusmiddelbehandling Enghavevej. Center for Rusmiddelbehandling København Samarbejdspartnere Familieorienteret Rusmiddelbehandling Enghavevej Center for Rusmiddelbehandling København Velkommen til Enghavevej Denne pjece er til dig som professionel samarbejdspartner, der overvejer

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Mistrivsel blandt anbragte unge

Mistrivsel blandt anbragte unge Den Boligsociale Fond Jernbanegade 1 4900 Nakskov T: 2078 8385 Mail: boligsocial@boligsocial.dk Indhold Grib chancen: Mistrivsel blandt anbragte unge Grib chancen Familieferie UngTilUng Rådgivnings- og

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Handicappolitik. Lige muligheder for alle

Handicappolitik. Lige muligheder for alle Handicappolitik Lige muligheder for alle Forord Dette er den 3. udgave af Frederikshavn Kommunes Handicappolitik siden kommunesammenlægningen i 2007. Handicappolitikken er blevet til i en fælles indsats,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce:

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce: NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 SE KALUNDBORG KOMMUNES NYE FRIVILLIG-SIDE: www.kalundborg.dk/ frivillig Annonce: Frivilligt socialt

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere