Indhold. Auto & Transport. Café Himmelblå. De åbne værksteder. Forward (misbrug) FVU - Forberedende VoksenUndervisning. Grafisk Workshop.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold. Auto & Transport. Café Himmelblå. De åbne værksteder. Forward (misbrug) FVU - Forberedende VoksenUndervisning. Grafisk Workshop."

Transkript

1 KOFOEDS SKOLE HAR VÆRKSTEDER, KURSER OG VEJLEDNING FOR DIG, DER ER ARBEJDSLEDIG. DET ER GRATIS - OG DER ER JOBGARANTI. Indhold Auto & Transport Café Himmelblå De åbne værksteder Forward (misbrug) Klik på værkstedets navn i indholdsfortegnelsen og hop direkte til den ønskede side. FVU - Forberedende VoksenUndervisning Grafisk Workshop Grønlændere Kalaallit Miljø & Ejendom Produktionsværkstedet Team Rent & Pænt Tøjdepotet Undervisning Ungdomsboliger Woody - Håndværkerhuset Rådgiverne, : Herfra kan du printe beskrivelser af Kofoeds Skoles værksteder, undervisning og projekter til interesserede borgere.

2 Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted Vi har et fuldt udbygget og professionelt autoværksted, hvor vi vedligeholder og reparerer biler for og for private kunder. Vi har også en transportafdeling, hvor vi udfører kørselsopgaver for skolens andre afdelinger. Fx henter vi tøj og møbler hos private i hele byen. Du får kendskab til: bilernes opbygning og funktion reparation og serviceeftersyn montering af udstyr tilrettelæggelse af kørselsruter og udfyldelse af kørebog kundebetjening Godt kammeratskab På Auto & Transport har vi et godt kammeratskab. Vi hjælper hinanden, vi laver sjov med hinanden, og her er respekt for alle. Job, praktik og uddannelse Som elev her kan du få hjælp til at søge job eller praktikplads, komme på virksomhedsbesøg eller finde ud af, om du vil starte på en uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Mange elever, der har gået på dette værksted, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som automekaniker, chauffør, chaufførmedhjælper eller flyttemand. Jeg har lært en hel masse. Da jeg kom, kunne jeg ikke engang holde på en skruetrækker, nu kan jeg skille en hel bil ad og samle den igen. NUI, ELEV PÅ AUTO & TRANSPORT, KOFOEDS SKOLE. Auto & Transport, : Tlf Rådgiverne, :

3 Café Himmelblå Café Himmelblå Har du lyst til at gå køkkenvejen? Kan du lide at lave mad og at arbejde i et køkken? Så er Café Himmelblå på noget for dig! Moderne køkken Café Himmelblå er et fuldt moderne køkken, der hver dag laver god, sund mad til Kofoeds Skoles elever og medarbejdere. Her lærer du at fremstille varme og lune retter, smørrebrød, desserter og bagværk. Du får kendskab til: madlavning køkkenteknik menuplaner rengøring og hygiejne salg og kundebetjening Du vil gradvist blive lært op gennem det praktiske arbejde i et tempo, der passer dig. Når du er klar til det, er der mulighed for, at du kan få ansvaret for dit eget arbejdsområde. Du kan også komme på kurser på andre skoler fx for at tage hygiejnebevis. Et rart sted Café Himmelblå er et rart sted at være. Vi arbejder sammen i mindre grupper, og vi har det godt med hinanden. Job, praktik og uddannelse Du kan få hjælp til at søge job, praktik eller finde ud af, om du vil starte på en uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Mange elever, der har arbejdet i Café Himmelblå, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som køkkenassistent, køkkenmedhjælper, smørrebrødsjomfru og meget andet. Det er en god ting ved, at man bakker hinanden op, og der er ting, der lykkes meget bedre her end andre steder. MADS, ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. Café Himmelblå, : Tlf Rådgiverne, :

4 De åbne værksteder De åbne værksteder Kan du lide at arbejde kreativt og at gøre-det-selv? Har du lyst til at arbejde i glas, metal, træ, tekstil, naturmaterialer eller cykelslanger? Så er De åbne værksteder på noget for dig! De åbne værksteder har tre åbne værksteder, hvor du selv bestemmer, hvad du vil arbejde med, og hvornår du vil gøre det. De tre værksteder arbejder tæt sammen, og som elev her kan du bruge dem alle, som du har lyst. Der er utallige muligheder på De åbne værksteder: Træ Skind Metal Maling Tekstil Glas Perler Cykelslanger Redesign Filtning Fisketure Jobsøgning Internet Sætte-ting-i-stand Krydderurter Blomster Naturdekorationer Drømmefangere Foto Smykker En oase Vi gør meget ud af, at her er rart og sjovt at komme. De åbne værksteder kan være en oase for dig, der har brug for en rolig pause til at finde din vej frem. Eller et værksted for dig, der har en masse kreative idéer, men mangler stedet at udføre dem. De åbne værksteder er et fællesskab på dine præmisser. Afklaring, jobtræning eller fri fugl At værkstederne er åbne betyder, at du kan gå her enten som fri fugl uden faste aftaler, eller du kan gå her som en del af et planlagt forløb med afklaring og optræning. Du kan få hjælp til at søge job, praktik eller finde ud af, om du vil starte på en uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Man er ikke alene her. Og her er støtte overalt. METTE, ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. De åbne værksteder, : Tlf Rådgiverne, :

5 Forward Forward (misbrug) Er du misbruger eller tidligere misbruger? Vil du skabe dig en ny mening med livet? Så kan Forward på hjælpe dig på vej! Nye muligheder, ny mening Forward er et tilbud til dig, der har eller har haft fx et alkohol- eller stofmisbrug, og som ønsker at finde nye muligheder og ny mening med dit liv. Det kan være, at du er i udslusning fra en behandlingsinstitution, eller måske er du kommet hjem, men har svært ved at fastholde din nye tilværelse. I Forward udvikler du dig gennem: coaching workshops s værksteder og kursustilbud efter eget valg virksomhedsbesøg og praktikophold Motivationsgruppe og Cleangruppe Forward har en Motivationsgruppe for dig, der har et misbrug, men er motiveret til at komme ud af det samt en Cleangruppe for dig, der er ude af et misbrug og ønsker støtte til at forblive det. Vejlederne i Forward er selv tidligere misbrugere, så de ved, hvad det vil sige at skulle skabe sig et nyt liv. Miljøet i Forward er præget af tillid og tryghed. Her er du ikke en klient, men en aktiv elev i udvikling og på vej frem. Job, praktik og uddannelse I Forward får du hjælp til at afklare dine evner og ønsker om job, uddannelse og fritidsaktiviteter. Når du er klar til det, hjælper vi dig med at komme i praktik, hvor du kan prøve dine jobønsker af. Vi formidler også kontakt til uddannelsesinstitutioner, rådgivningscentre og behandlingssteder. Det handler om at blive lidt bedre til at tage vare på sig selv. Jeg vil gerne tage en uddannelse til sosu-medhjælper, og det kan jeg få masser af støtte og hjælp til her. KULUNNGUAG, ELEV I FORWARD, KOFOEDS SKOLE. Forward, : Tlf Rådgiverne, : DESIGN: NANNA MØLBAK HANSEN OG HENRIETTE MØRK. ANSVAR: PROJEKT JOBGARANTI. OPLAG: TRYK: KAILOW, FEB UDGAVE.

6 FVU Forberedende VoksenUndervisning FVU Forberedende voksenundervisning Kunne du tænke dig at blive bedre til at læse, stave, skrive og tale dansk? Måske også til engelsk? Eller måske til matematik? Eller hvad med IT? Så er forberedende voksenundervisning (FVU) på noget for dig! En hjælp i det daglige Kurserne giver dig mulighed for bedre at kunne: ansøge om dansk statsborgerskab starte på uddannelser og kurser hjælpe dine børn med lektier skrive og læse breve og blanketter forstå dine lønsedler og skatteopgørelser samt lægge små budgetter anvende computeren til fx at søge informationer på Internettet og skrive mails tale, skrive og læse engelsk Undervisningen Der er undervisning 1-2 gange om ugen på. Undervisningen i læsning, stavning og skrivning er delt op i 4 trin. Regning og matematik er opdelt i 2 trin. Engelsk og IT i 3 trin. Vi hjælper dig med at vælge det trin, der passer bedst til dig. Deltagerbevis Du kan slutte dit kursus af med en officiel eksamen, men det er ikke et krav. Hvis du ikke går til eksamen, får du alligevel et deltagerbevis. Efter FVU Når du har gennemført alle trin i FVU fagene har du kompetencer, som svarer til dele af folkeskolens afgangsprøve. Hvis du vil videre i uddannelsessystemet, kan vores studievejledere rådgive dig. Trin 3 kan endvidere give dig adgang til at søge om dansk statsborgerskab. Her får man virkelig fat i det kreative, fat i en masse glæde. Her kan jeg få lov til at være den, jeg er. LISE, ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. Studievejledningen, : Tlf DESIGN: NANNA MØLBAK HANSEN OG HENRIETTE MØRK. ANSVAR: PROJEKT JOBGARANTI. OPLAG: TRYK: KAILOW, FEB UDGAVE.

7 Grafisk Workshop Grafisk Workshop Vil du lære at tegne logoer, layoute tryksager og designe hjemmesider? Vil du afprøve, hvordan det er at være grafiker eller webdesigner? Vil du under alle omstændigheder i gang igen? Så er Grafisk Workshop på noget for dig! Professionel virksomhed Grafisk Workshop er en moderne, professionel virksomhed, der fremstiller alle former for grafisk og digitalt design til og til private kunder. Du får bl.a. kendskab til: InDesign, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, QuarkXPress m.fl. layout logo- og webdesign fremstilling af print og tryksager billeddatabase indkøb, salg, lagerstyring og kundebetjening Der kræves ingen forkundskaber - vi tilpasser opgaverne til dig. Du får mulighed for at forberede dig til at tage PC-kørekortet. Du indgår i et aktivt, fagligt og kollegialt fællesskab. Job, praktik og uddannelse Nogle timer om ugen går vi i Karrierehjørnet. Her fokuserer vi på personlig udvikling, afklaring af dine muligheder og aktiv jobsøgning. Du støttes i at deltage i kompetencegivende efteruddannelse eller grundlæggende uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Mange elever, der har arbejdet på dette værksted, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som grafiker eller webdesigner. Men også som fx murerarbejdsmand, buschauffør eller kontorassistent, fordi de har ændret ønske undervejs. Jeg troede, var et tabersted. Jeg er blevet meget overrasket, over alle de muligheder her er. CLAUS, ELEV I GRAFISK WORKSHOP, KOFOEDS SKOLE. Grafisk Workshop, : Tlf Rådgiverne, :

8 Grønlændere Grønlændere Er du grønlænder, og vil du gerne være en del af et kulturelt fællesskab med andre grønlændere? Qassi betyder fælleshus Qassi er s særlige fællesskab for de grønlandske elever. Vi har: et værksted til grønlandsk håndværk (perler, sælskind og fedtsten) udflugter sang og musik fællesspisning af grønlandsk mad film og foredrag Du kan få individuel støtte, rådgivning og vejledning af Qassis medarbejdere. Du har mulighed for at benytte dig af resten af s mange tilbud. har yderligere to tilbud i København til socialt udsatte grønlændere: Naapiffik betyder mødested Naapiffik er et møde- og værested på Vesterbro. Vi har fællesspisning, rådgivning, internater, fysiske aktiviteter, håndarbejde, boligsøgning, introduktion til Qassi m.m. Miteq betyder edderfugl, varme og omsorg Miteq er et bofællesskab i Valby for hjemløse, grønlandske kvinder. Det er et midlertidigt bosted, hvor du kan få hjælp og støtte til at komme videre til din egen lejlighed. Alle tre steder tilbyder vi psykoterapi og misbrugsbehandling. Jeg er meget ivrig for at komme her, for det er så godt. Fordi vi arbejder med forskellige ting. Med stenslibning og med at sy grønlandske ting, og man kan lave næsten alt her. ELEV I QASSI, KOFOEDS SKOLE. Qassi, : Tlf Miteq: Tlf Naapiffik: Tlf Rådgiverne, :

9 SULIFFEQANNGIKKUIT KOFOEDS SKOLE ARLALINNIK SANNAVEQARPOQ, PIKKORISSARTINNERIT PERIARFIUPPUT KIISALU ARLAATIGUT ALLATIGUT IKIORNEQARTARIAQARUIT SAAFFIGISASSAQARPUTIT. AKEQANNGILAQ SULIFFISSALLU NERIORSUUTAASINNAALLUTIK. Kalaallit Kalaallit Suna takorluugaraajuk? Kalaaliuvit kalaaleqatinnik naapitaqarusuppit? Qassi Qassi tassaavoq kalaallit atuartut naapittarfiat. Ukua aalluneqarsinnaapput: sannavimmi uku sammineqarsinnaapput uunnaaseriarneq/angalaarneq erinarsorneq, nipilersornerillu kalaaliminertoqatigiinneq sarsuatitsisunik isiginnaarneq oqalugiartunillu tusarnaarneq Immikkoortumik qassimiit sulisunik siunnersorneqarsinnaavutit, tapersersorneqarsinnaallutillu. Kiisalu Kofoeds skolip neqeroorutai allat amerlasoorpassuit aamma atorsinnaavatit. Kofoeds Skolip saniatigut allanik marlunnik kalaallinut assigiingitsutigut ajornartorsiutillinnut saafffissaqarpoq. Tassaappullu: Naapiffik Naapiffik tassaavoq kalaallit Vesterbro-mi naapittarfiat. Tassani oqaloqateqarsinnaavutit nereqataallutit assigiingitsullu tungaatigut soorlu inissarsiornermut ikiortinneq allanillu siunnersortinneqarneq. Imalunniit arlaannik allanik sammisassaqartinneqarneq. Miteq Tassaavoq kalaallit arnat angerlarsimaffeqanngissimasut angerlarsimaffiat. Tassani najugaqartut initaavinnissap tungaanut ikiortillutillu tapersersorneqartarput. Qulaani taaneqartuni pingasuni aamma tarnikkut imminut suliarinninneq kiisalu imigassat tungaatigut ajornartorsioraanni katsorsartinneq periarfiupput. Ikioqatigiilluta sinnattorisatit angorusutatit qanillissavagut. Maanngartarnissaq soqutigeqaara. Ilami ajunngeqigami. Assigiingitsunimmi sammisaqartaratta Soorlu ujaqqerineq kiisalu kalaalerpalaaartunik mersorneq. Ilami periarfissat amerlaqaat. QASSI-MI ILINNIARTOQ, KOFOEDS SKOLE. Soqutiginnippit? Taava paasisassarsiorlutit sianerit, pulaarnissamut piffissamik apeqqutiginnigit imal. aallartinnissamut ikiortigit. Kofoeds skole-mi Qassi-mut: Normu Miteq: Normu Naapiffik: Normu Imal. -mi Siunnersortit: Normu Normu Nyrnberggade 1, 2300 Kbh. S Una pappiaraq kopier - uk imaluunniit una download eruk

10 Miljø & Ejendom Vil du lære at vedligeholde bygninger og grønne områder? Eller at arbejde med VVS? Vil du afprøve, hvordan det er at være ejendomsfunktionær eller andet inden for bygge og anlæg eller håndværk og teknik? Så er Miljø & Ejendom på noget for dig! Hvis man vil noget, får man virkelig støtte her. ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. Miljø & Ejendom Ejendomme og udearealer Miljø & Ejendom er s værksteder for vedligeholdelse af ejendomme og udearealer. Vi sætter bygninger i stand, laver VVS-arbejde, saver brænde og meget mere. Der er mange opgaver, og vi tilpasser dem til, hvad du kan. Du får kendskab til at: pleje grønne arealer omkring ejendomme håndtere affald bruge feje- og gravemaskiner og mange andre køretøjer vedligeholde varme- og ventilationsanlæg samt vand- og afløbssystemer udføre mindre el-opgaver bruge svejseudstyr vedligeholde skolens skib M/S Anholt Humor og fællesskab I Miljø & Ejendom er der masser af humor og et godt fællesskab. Du får personlig vejledning og støtte til at nå dine individuelle mål og ønsker. Job, praktik og uddannelse Du kan få hjælp til at søge job, praktik eller finde ud af, om du vil starte på en uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Mange elever, der har arbejdet i Miljø & Ejendom, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som ejendomsfunktionær, ejendomsmedhjælper, VVS-montør, anlægsgartner og meget andet. Miljø & Ejendom, : Tlf Rådgiverne, :

11 Produktionsværkstedet Har du brug for noget at stå op til om morgenen og nogen at tale med? Vil du udføre lettere pakkeopgaver og tjene lidt ekstra til et måltid mad? Eller vil du i jobtræning med ansvar for koordinering af arbejdet? Så er Produktionsværkstedet på noget for dig! Lettere arbejdsopgaver På Produktionsværkstedet på kan du være med til at udføre lettere pakke- og montageopgaver for virksomheder i Storkøbenhavn. Det kan fx være at tælle og pakke rawlplugs eller sortere farvekridt i æsker. Vi har forskellige arbejdsopgaver. Tæller rawlplugs for eksempel, der skal 100 i hver kasse - den slags. Jeg har også fået et par venner her. CLAUS, ELEV PÅ PRODUKTIONS- VÆRKSTEDET, KOFOEDS SKOLE. Produktionsværkstedet Du arbejder bl.a. med: optælling afvejning pakning montering Kofoed-dollar Som dollar-elev kan du optjene Kofoed-dollars i op til tre timer om dagen. De kan veksles til et måltid varmt mad i vores café eller spares op til andre ting. Du kan møde, når det passer dig bedst (på hele klokkeslet), og du kan arbejde i dit eget tempo. Der er god tid til at hygge med de andre elever og værkstedets vejledere samtidig med arbejdet. Vi lægger vægt på at have et rart og trygt miljø, hvor der er plads til alle. Jobtræning Hvis du er mere klar til arbejdsmarkedet, kan du komme i jobtræning på Produktionsværkstedet. Her får du ansvar for tilrettelæggelse og kooordinering af det daglige arbejde: montageopgaver, lagerstyring, serviceopgaver, kvalitetskontrol samt omsorg og ansvar for dollar-eleverne. Du kan også få hjælp til at søge job, praktik eller finde ud af, om du vil starte på en uddannelse. Produktionsværkstedet, : Tlf Rådgiverne, :

12 Team Rent & Pænt Team Rent & Pænt Vil du arbejde med rengøring, vaskeri eller reception? Vil du blive dygtig inden for servicefagene og have kontakt med mange mennesker hver dag? Så er Team Rent & Pænt på noget for dig! Rengøring, vaskeri og reception Som elev i Team Rent & Pænt på lærer du professionel rengøring, vaskeri og reception i et tempo, der passer dig. Vi servicerer skolens mange elever, medarbejdere og eksterne kunder. Du får bl.a.kendskab til: moderne rengøringsteknikker og rengøringsmaskiner industrivaskemaskine, tørretumbler og rulle omstillingsbord og garderobe kundebetjening og service lettere lagerstyring Desuden tager vi jævnligt samfundsrelaterede emner op. Hvis dansk ikke er dit modersmål, får du også god mulighed for at træne dit dansk i praksis. Rådgivning og støtte Du har altid mulighed for at få rådgivning og støtte, hvis du får brug for det. Vi lægger vægt på humor, tryghed, tillid og respekt for den enkelte. Job, praktik og uddannelse Du får vejledning og støtte til at søge job, praktik eller uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Vi samarbejder bl.a. med et stort rengøringsfirma (Elite Miljø A/S), så du bliver undervist målrettet til arbejdsmarkedet. De giver også gode råd om jobsøgning, og de tilbyder jobgaranti i virksomheden, når du er klar til det. Elever, der har været tilknyttet Team Rent & Pænt, har bl.a. fået job inden for reception, industrivask og rengøring. Der er en god ånd her, som går helt tilbage til kordegn Kofoed, og som jeg fuldstændig kan gå ind for. Skolen får folk til at se den styrke, de har. LISE, ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. Team Rent & Pænt, : Tlf Rådgiverne, :

13 Tøjdepotet Har du lyst til at arbejde med tøj og kundebetjening? Vil du lære noget om at arbejde i en tøjbutik eller bare stille og roligt komme i gang igen? Så er Tøjdepotet på s noget for dig! Jeg har fået lyst til at arbejde i butik igen. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville nå så langt. METTE, ELEV PÅ TØJDEPOTET, KOFOEDS SKOLE. En gratis tøjbutik Tøjdepotet på modtager brugt tøj fra private. Som elev på Tøjdepotet er du med til at sortere tøjet og præsentere det pænt i vores butik. Her udleverer vi det gratis til vores kunder skolens mange elever. Du får kendskab til: grov- og finsortering af tøj opfyldning på hylder og tøjstativer kundebetjening oprydning og rengøring Tøjdepotet Du får større og større udfordringer, efterhånden som du bliver klar til det. Hyggeligt og dynamisk Tøjdepotet består af et værksted, hvor vi sorterer tøjet, en butik hvor vi udleverer det og en hyggelig stue, hvor vi har tid til at hygge os sammen. En gang om ugen holder vi et fællesmøde, hvor vi tager relevante emner op, fx jobsøgning, handleplaner eller gældssanering. Job, praktik og uddannelse Som elev på Tøjdepotet får du vejledning og støtte til at finde job, praktikplads eller starte på en uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Elever, der har gået her, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som syerske, sosu-medhjælper og meget andet. Tøjdepotet, : Tlf Rådgiverne, :

14 Undervisning Som elev på kan du vælge blandt mere end 100 kursustilbud i vores Undervisningsafdeling. Her er noget for enhver begynder eller øvet. For eksempel: Cykeltræning Dansk Drama Frisør IT Keramik Kreativ skrivning Læse- og stavetræning Madlavning Maleri Matematik Motion Musik Om dansk og Danmark Psykologi Rygtræning Sang Sprog Studieteknik Styrketræning Syning Video Forberedelse til indfødsretsprøven/ dansk statsborgerskab FVU (Forberedende voksenundervisning) Jeg ønsker at være en skaber uden at tro jeg er Gud åbne mig for livet leve fuldt ud. BIRGITTE, ELEV PÅ KREATIV SKRIVNING, KOFOEDS SKOLE. Undervisning Vi arrangerer koncerter, forestillinger, modeshows, udstillinger, digtoplæsninger og meget mere. Kursusbevis og portefølje Du kan få et kursusbevis, hvis du har deltaget i 80% af holdets timer. Du kan også få hjælp til at lave din egen portefølje. Det er en mappe, hvor du samler dokumentation for de kurser, som du har taget, og det du har lært. Det kan være skitser, fotos, digte, notater, indspilninger og meget andet. Porteføljen kan bl.a. bruges som præsentation af dine kompetencer, når du søger job eller praktik. Fagligt, socialt og personligt Vores elever fortæller, at de, udover at blive dygtigere fagligt, også er blevet styrket socialt og personligt. Det kan være i form af større selvtillid, evnen til at tænke kreativt eller til at samarbejde med andre. Studievejledningen, : Tlf Rådgiverne, :

15 Foto: André Andersen Ungdomsboliger Vil du blive klar til at have dit eget sted at bo? Har du lyst til at starte uddannelse eller få job, eller ved du ikke, hvad du vil? Så er du velkommen i s Ungdomsboliger! Om Ungdomsboligerne har fem bosteder til unge mellem 18 og 30 år. Det handler bare om at gøre noget, der er et fremskridt. Bevægelse. Hele tiden. Du skal have lyst til at lægge planer for dit liv, altså. ANDERS OG ABDEL, ELEVER I UNGDOMSBOLIGERNE, KOFOEDS SKOLE Som elev i Ungdomsboligerne får du: dit eget værelse med internetadgang fælles køkken og dagligstue computerrum, styrketræning, bordfodbold eller andet én kontaktpædagog din daglige støtte og vejleder Ungdomsboliger Mål: Egen bolig og en aktiv hverdag Ungdomsboligerne er en mellemstation, hvor du kan gøre dig klar til at kunne flytte i egen lejlighed. I løbet af dit ophold kan du vænne dig til at have en aktiv hverdag i dagtimerne. Det kan være arbejde, praktik, uddannelse eller behandling. Lige så pænt og rart som i en familie Du og de andre unge står sammen for madlavning og rengøring. Vi synes, det er vigtigt, at her er lige så pænt og rart at bo som i en familie. Nogle gange tager vi på café, på klatreture eller hvad, vi nu har lyst til. Vi lægger en plan Når du flytter ind i Ungdomsboligerne, lægger vi sammen en plan for, hvad du vil opnå. Planen justerer vi undervejs i takt med din personlige udvikling, og når du efterhånden får nye drømme og mål. Ungdomsboligerne, : Tlf kofoedsskole.dk Rådgiverne, : DESIGN: NANNA MØLBAK HANSEN OG HENRIETTE MØRK. ANSVAR: PROJEKT JOBGARANTI. FOTO: ANDRÉ ANDERSEN. OPLAG: TRYK: KAILOW, FEB UDGAVE.

16 Woody Håndværkerhuset Woody Kan du lide at lave maler-, snedker- eller tømrerarbejde? Vil du lære at arbejde professionelt med maskinpark og drejebænk? Så er Håndværkerhuset Woody på noget for dig! Professionelt værksted Håndværkerhuset Woody udfører vedligeholdelsesopgaver inden for maler-, snedkerog tømrerarbejde på alle s bygninger. Du kan vælge at kombinere arbejdet inden for alle tre områder eller at beskæftige dig med ét af områderne. Opgaverne tilpasses dig, og du får stille og roligt større udfordringer. Du får kendskab til: professionelle teknikker at arbejde ud fra tekniske tegninger alt fra små reparationer til større ombygninger produktion og opsætning af døre, vinduer, karme m.m. produktion og salg af træskåle, juletræsfødder, skamler m.m. Temadage og udflugter En gang om ugen har vi en fælles temadag. Her tager vi aktuelle emner op som fx arbejdsmarkedsforhold eller misbrug. Vi tager på udflugter med de andre værksteder til spændende steder fisketure med skolens skib, virksomhedsbesøg eller andet. Job, praktik og uddannelse Som elev i Håndværkerhuset Woody får du støtte til at klarlægge og fastholde dine mål. Du får vejledning og undervisning i jobsøgning og hjælp til at komme i praktik eller uddannelse. Du kan også komme i jobtræning hos os. Mange elever, der har gået på dette værksted, har fået job, været i praktik eller er påbegyndt uddannelse som maler, tømrer, snedker, gulvlægger, stilladsarbejder og meget andet. Det er det, der er godt ved vskolen. De giver dig den ro og tid, der skal til. Roen og tiden er vigtig. METTE, ELEV PÅ KOFOEDS SKOLE. Woody, : Tlf Rådgiverne, :

Indhold Auto & Transport

Indhold Auto & Transport kofoeds skole har værksteder, kurser og vejledning for dig, der er arbejdsledig. det er gratis - og der er jobgaranti. Indhold Auto & Transport Café Himmelblå De åbne værksteder Forward (misbrug) FVU -

Læs mere

KOFOEDS SKOLE HAR VÆRKSTEDER, UNDERVISNING OG VEJLEDNING FOR DIG, DER ER ARBEJDSLEDIG. DET ER GRATIS. Auto & Transport

KOFOEDS SKOLE HAR VÆRKSTEDER, UNDERVISNING OG VEJLEDNING FOR DIG, DER ER ARBEJDSLEDIG. DET ER GRATIS. Auto & Transport Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted

Læs mere

Kofoeds Skole. værksteder projekter undervisning

Kofoeds Skole. værksteder projekter undervisning værksteder projekter undervisning design: nanna mølbak hansen ansvar: projekt jobgaranti, kampagneteamet fotos: sif meincke oplag: 5000 tryk: Kailow graphics nov. 2007 1. udgave Faglig, social og personlig

Læs mere

kofoeds skole har værksteder, undervisning og vejledning for dig, der er arbejdsledig. det er gratis Auto & Transport

kofoeds skole har værksteder, undervisning og vejledning for dig, der er arbejdsledig. det er gratis Auto & Transport Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted

Læs mere

Auto & Transport. Hvad drømmer du om? Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig.

Auto & Transport. Hvad drømmer du om? Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig. Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted

Læs mere

Auto & Transport. Hvad drømmer du om? Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig.

Auto & Transport. Hvad drømmer du om? Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig. Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted

Læs mere

KOFOEDS SKOLE HAR VÆRKSTEDER, UNDERVISNING OG VEJLEDNING FOR DIG, DER ER ARBEJDSLEDIG. DET ER GRATIS

KOFOEDS SKOLE HAR VÆRKSTEDER, UNDERVISNING OG VEJLEDNING FOR DIG, DER ER ARBEJDSLEDIG. DET ER GRATIS Auto & Transport Auto & Transport Vil du lære noget om biler? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at være automekaniker eller chauffør? Så er Auto & Transport på noget for dig! Professionelt værksted

Læs mere

Rådgiverne Kofoeds Skole: Tlf Åben rådgivning mandag-torsdag kl Kofoeds Skole Nyrnberggade 1, 2300 Kbh. S Tlf.

Rådgiverne Kofoeds Skole: Tlf Åben rådgivning mandag-torsdag kl Kofoeds Skole Nyrnberggade 1, 2300 Kbh. S Tlf. Mange muligheder Som elev i Kofoeds Skoles værksteder har du også mulighed for at gå til undervisning samt at få vejledning og støtte hos vores socialrådgivere, advokatvagt, psykologiske konsulent, familierådgiver

Læs mere

Du er altid velkommen på

Du er altid velkommen på Du er altid velkommen på RING TIL OS PÅ TELEFON 32 68 02 00 Åbent man. - tor. 8-15:30 fredag 8-14 Omsorgsfulde arbejdsfællesskaber med noget for enhver RÅDGIVNING. VÆRKSTEDER. UNDERVISNING. SOCIALE ARRANGEMENTER

Læs mere

Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5

Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5 Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5 Vores styrke er vores brede målgruppe, mange tilbud og anerkendende metoder Til sagsbehandlere og visitatorer Kofoeds skole 32 68 02 00 Det er forskellige mennesker,

Læs mere

Kofoeds Skole Århus. For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev

Kofoeds Skole Århus. For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev SØNDER ALLÉ RYESGADE For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev RUTEBILSTATIONEN NY BANEGÅRDSGADE SPANIEN TOLD BOD GADE HAVNEGADE EUROPAPLADS DESIGN: TANDEM DESIGN CAMP FOTO: ANDERS KAVIN TEKST OG

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

MITEQ. et bofællesskab for hjemløse grønlandske kvinder

MITEQ. et bofællesskab for hjemløse grønlandske kvinder MITEQ et bofællesskab for hjemløse grønlandske kvinder MITEQ betyder edderfugl symbolet på varme og omsorg. Sarte spædbørn blev i gamle dage i Grønland svøbt i edderfuglens varme fjerdragt. Blandt socialt

Læs mere

RÅDGIVNING. VÆRKSTEDER. UNDERVISNING. SOCIALE ARRANGEMENTER. Velkommen. Et aktivt fællesskab En aktiv hverdag

RÅDGIVNING. VÆRKSTEDER. UNDERVISNING. SOCIALE ARRANGEMENTER. Velkommen. Et aktivt fællesskab En aktiv hverdag RÅDGIVNING. VÆRKSTEDER. UNDERVISNING. SOCIALE ARRANGEMENTER Velkommen Et aktivt fællesskab En aktiv hverdag Sådan kommer du i gang på Kofoeds Skole? Kontakt Modtagelsen på tlf. 41 73 31 80 - eller kig

Læs mere

V e l k o m m e n t i l

V e l k o m m e n t i l V e l k o m m e n t i l Vi hjælper ikke for at hjælpe, men for at opbygge. Hans Christian Kofoed, Kofoeds Skoles grundlægger Indhold Om Kofoeds Skole...................................... 3 Ud på arbejdsmarkedet..................................

Læs mere

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK til handling fra fratanke tanke til handling I DANMARK BOR 10-12.000 GRØNLÆNDERE. Ud af dem er der 7-900 mennesker, som befinder sig på samfundets bund.

Læs mere

Opsøgende arbejde hvad er det?

Opsøgende arbejde hvad er det? Opsøgende arbejde hvad er det? Som opsøgende medarbejder for Kofoeds Skole har man daglig kontakt med mange af Københavns hjemløse i den indre by. Medarbejderen Kim Clemen startede det opsøgende arbejde

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

10. Klasse Centret Årgang 2014/15

10. Klasse Centret Årgang 2014/15 10. Klasse Centret Årgang 2014/15 Dette lille hæfte har til formål at fortælle dig lidt om, hvilke linjer vi udbyder i skoleåret 2014/15. Otte forskellige linjer er meldt ud, og med disse har vi forsøgt

Læs mere

CBBs butik på Trollesbro åbner onsdag 13. maj 2015

CBBs butik på Trollesbro åbner onsdag 13. maj 2015 På arbejde i beskyttet beskæftigelse? Har du lyst til at gå på arbejde? Og vil du gerne være en del af en arbejdsplads, hvor opgaverne giver mening og der er mulighed for at lære nyt? Som medarbejder i

Læs mere

Vigtige valg - Guide til unge med handicap

Vigtige valg - Guide til unge med handicap Vigtige valg - Guide til unge med handicap Bolig Uddannelse Arbejde Fritidsaktiviteter Kolofon Vigtige valg Udgiver: Servicestyrelsen 2009 Tekst og redaktion: Janina Gaarde Rasmussen og Stine Grønbæk Jensen,

Læs mere

Vejledning til at oprette CV på Jobnet

Vejledning til at oprette CV på Jobnet Vejledning til at oprette CV på Jobnet Du skal udfylde dit CV så godt som muligt, fordi: jobcentret og FOAs A-kasse så bedre kan hjælpe dig med at finde en arbejdsgiver, der søger en medarbejder med dine

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Job 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU-job er en del af den 3-årige Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU) på CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup. STU er for unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen Endelig Boligsocial helhedsplan 2011-2115 SB SOCI ALT B OLIGBYGGERI I SKIVE, AFDELING 4, 18 OG 19 Udarbejdet af: SB Socialt Boligbyggeri

Læs mere

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens Serviceinformation Dagtilbud for borgere med demens Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis

Læs mere

ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre

ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre Når Kofoeds Skole arver dig, hjælper du socialt udsatte mennesker i Danmark til en bedre tilværelse. På den måde er du med til at give livsflammen videre. DET GÅR

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Værestedsstrategien i praksis hvordan gør vi

Værestedsstrategien i praksis hvordan gør vi Værestedsstrategien i praksis hvordan gør vi Til brug for implementeringsprocessen vedr. at bringe projekt SIV til drift efter 1. januar 2017, uddybes værestedernes rolle i overensstemmelse med værestedsstrategien

Læs mere

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering GRENNESSMINDE ALTID I UDVIKLING - det går stærkt Hanne

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård Tre år godt i selskab vælge Derfor skal du Elleslettegård Du skal søge ind på Elleslettegård, fordi Du får 3 sjove, vigtige og spændende år. Du får en uddannelse på dine præmisser. Du får nye venner. Du

Læs mere

AVU-FVU-OBU Almen voksenuddannelse Forberedende voksenundervisning Ordblindeundervisning 2015-2016

AVU-FVU-OBU Almen voksenuddannelse Forberedende voksenundervisning Ordblindeundervisning 2015-2016 AVU-FVU-OBU Almen voksenuddannelse Forberedende voksenundervisning Ordblindeundervisning 2015-2016 VoksenUddannelsescenter Frederiksberg byder velkommen til undervisningsåret 2015-2016 I dette program

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro:

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro: Værkstedet Hjortebro: Ledelse: Marianne Møller er områdeleder for Haderslev kommunes beskyttede værksteder. Der ansættes ny værkstedsleder på Hjortebro 1. august 2010. Tlf. og Mail: 73530030. Mail lehe@haderslev.dk.

Læs mere

Det danske uddannelsessystem

Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem Det ordinære uddannelsessystem består af folkeskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Uddannelsessystemet for voksen- og efteruddannelse er et parallelt

Læs mere

Velkommen til. Kofoeds Skole

Velkommen til. Kofoeds Skole Velkommen til Kofoeds Skole D E S I G N : H E N R I E T T E M Ø R K A N S VA R : C H R I S T I N A B E R G J O H A N S E N F O T O S : L A R S B E C H, C L AU S C H R I S T E N S E N, A N D E R S K AV

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

MEDBESTEMMELSE SKABER TRIVSEL

MEDBESTEMMELSE SKABER TRIVSEL MEDBESTEMMELSE SKABER TRIVSEL DCUM anbefaler, at elever inddrages ved indretningsmæssige ændringer. Medbestemmelse kan være med til at sikre ejerskab og øge elevernes lyst til at lære. På Præstø Skole

Læs mere

Velkommen. I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde.

Velkommen. I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde. Dansk Velkommen I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde. Du kan læse om 9 forskellige brancher og få viden om nogle af de arbejdsopgaver og

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

Værkstedet Søndervang Stenager 9, Ulkebøl 6400 Sønderborg Tlf. 8872 4471

Værkstedet Søndervang Stenager 9, Ulkebøl 6400 Sønderborg Tlf. 8872 4471 Værkstedet Søndervang er et beskyttet værksted under Sønderborg Kommune, Social og Senior, beliggende i Sønderborg. Der arbejder 80 borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, og senhjerneskadede

Læs mere

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri 22.04.15 Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri Begrebet recovery dukkede op i psykiatrien i Danmark omkring årtusindskiftet, i forbindelse med en stigende interesse

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse

Virksomhedsbeskrivelse Virksomhedsbeskrivelse Indhold 1. Virksomhedsbeskrivelse... Side 3 2. Grundlaget for Bofællesskabet Kirsten Marie... Side 4 3. Institutionens grundlæggende opgaver... Side 4 - Formål - Målgruppe 4. Institutionens

Læs mere

Produktionen pav. 4. Udeholdet

Produktionen pav. 4. Udeholdet Produktionen pav. 4 Udeholdet Produktionen Her lægges der vægt på at vi er en arbejdsplads. Der er ind tægtsdækket virksomhed og mulighed for aflønning. Det er vigtigt, at du forstår betydningen af at

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

Bilag C. Interview undersøgelsen

Bilag C. Interview undersøgelsen Bilag C. Interview undersøgelsen Indhold Tabel 1: Skolebaggrund... 3 Tabel 2: Forståelse af det skriftlige undervisningsmateriale... 4 Tabel 3: Behov for danskundervisning på et 3 dags kursus... 5 Tabel

Læs mere

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning AVU FVU OBU Almen voksenuddannelse Forberedende Ordblindeundervisning voksenundervisning 2016-2017 VoksenUddannelsescenter Frederiksberg byder velkommen til undervisningsåret 2016-2017 I dette program

Læs mere

Elevportrætter: Nui og Amina... 5 Det er skolens vision at udføre kvalificeret og engage-

Elevportrætter: Nui og Amina... 5 Det er skolens vision at udføre kvalificeret og engage- V e l k o m m e n t i l Vi hjælper ikke for at hjælpe, men for at opbygge. Hans Christian Kofoed, Kofoeds Skoles grundlægger Om Kofoeds Skole På Kofoeds Skole hjælper vi arbejdsledige og socialt udsatte

Læs mere

I Minibo får du en ny chance

I Minibo får du en ny chance I Minibo får du en ny chance Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler, og hvis hverdag er præget af psykiske lidelser. Behov for ro og tryghed Minibo er

Læs mere

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV Skive det er RENT LIV Afklarings og ressourceforløb ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten Ressourceforløb. Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen betyder, at

Læs mere

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse STU - med indhold og perspektiv www.hedehuset.dk - en forskel, der gør en forskel Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse Harlekin Dagbeskæftigelse og Bostøtte Botilbuddene

Læs mere

Overordnet prioriteringskort

Overordnet prioriteringskort Overordnet prioriteringskort De følgende dias viser detaljer for de punkter, som ligger i eller tæt på prioriteringsområdet De grå linjer er gennemsnit på hver af akserne Undervisning: Eleverne efterspørger

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR

CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR CBG.Navigator 2014/2015 NAVIGATOR CBG.Navigator CBG.Navigator - vejen vejen til til en en ungdomsuddannelse! ungdomsuddannelse! 17. august 1. september 2014-21. 2013 juni - 2015 18. juni 2014 CBG.Navigator

Læs mere

Piorsaavik Multiværksted

Piorsaavik Multiværksted Piorsaavik Multiværksted Læring gennem handling, tilbud for unge mellem 16 og 24 år. Vejen til selv forsørgelse. Idé med Multiværksted i Nuuk For mange unge går ikke videre efter endt folkeskole til et

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. E MAIL: ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Gode råd - når du skal søge praktikplads

Gode råd - når du skal søge praktikplads Gode råd - når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Gode råd, når du skal søge praktikplads

Gode råd, når du skal søge praktikplads Gode råd, når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse, og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads,

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb STU ved NBU-Skolen STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb Nordjysk Børne- Ungecenter DIT LIV, DIN UDDANNELSE Kunne du tænke dig en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du selv har indflydelse

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen og Københavns Statsskovdistrikt

Skov- og Naturstyrelsen og Københavns Statsskovdistrikt Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen og Københavns Statsskovdistrikt Det er vores mål, at du som skovhjælper oplever: "L. at du har trygge rammer.. at du bliver respekteret som den person, du er ~

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner:

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner: Samtaleskema Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold du vurderes ud fra og er en metode til at inddrage

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne.

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Samtaleskema Samtaleskema til vurdering af funktionsevne - 1 af 9 Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Serviceholdet. - et afklarings- og opkvalificeringsforløb. Favrskov

Serviceholdet. - et afklarings- og opkvalificeringsforløb. Favrskov Serviceholdet - et afklarings- og opkvalificeringsforløb Favrskov Formål med et forløb hos Serviceholdet Indhold i et forløb hos Serviceholdet Serviceholdet er et forløb med fokus på afklaring og opkvalificering

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Ejendomsservice Præsentation På værkstedet Ejendomsservice arbejder vi med en bred vifte af opgaver inden for flere faggrupper. Det foregår primært på skolens område,

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning

AVU FVU OBU. Almen voksenuddannelse. voksenundervisning AVU FVU OBU Almen voksenuddannelse Forberedende Ordblindeundervisning voksenundervisning I dette program kan du læse om: AVU - Almen Voksenuddannelse Svarer i niveau til 9. og 10. klasse Læs mere på side

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER GRAFISKE KURSER SOFTWORLD KURSER 20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER Som medlem af Arkitektforbundet, får du 20% rabat på Adobe, Apple og Microsoft kurser hos Softworld. Arkitektforbundet har forhandlet

Læs mere

Håndværk, kunst og design

Håndværk, kunst og design Linjens formål: At give eleven en oplevelse af glæden ved noget selvskabt individuelt og i samarbejde med andre. At styrke elevens kreativitet, selvtillid og skabende evner gennem forskellige udtryksmidler

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Skabelon til plejetestamente, Viborg Kommune. På de næste sider finder du Viborg Kommunes skabelon til plejetestamenter.

Skabelon til plejetestamente, Viborg Kommune. På de næste sider finder du Viborg Kommunes skabelon til plejetestamenter. Skabelon til plejetestamente, Viborg Kommune På de næste sider finder du Viborg Kommunes skabelon til plejetestamenter. Ved at lave et plejetestamente har du muligheden for at give udtryk for dine ønsker

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Spørgeguide til FVU og OBU. Guide til tillidsrepræsentanter og ledelsespersoner i virksomheden TREKANTOMRÅDET

Spørgeguide til FVU og OBU. Guide til tillidsrepræsentanter og ledelsespersoner i virksomheden TREKANTOMRÅDET Spørgeguide til FVU og OBU Guide til tillidsrepræsentanter og ledelsespersoner i virksomheden TREKANTOMRÅDET FVU og ordblindeundervisning, trin for trin Forberedende voksenundervisning, FVU Ordblindeundervisning,

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Udviklingsforløb. Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked

Udviklingsforløb. Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked Jobigen Udviklingsforløb Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked Udviklingsforløb Velkommen til Jobigen Jobigen er en del af Jobcenter Kolding. Vores tilbud er målrettet dig, der modtager sygedagpenge.

Læs mere