Curriculum Vitae. Martin Stoltze

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Curriculum Vitae. Martin Stoltze"

Transkript

1 Curriculum Vitae Resumé: Med baggrund i en Industriel Design Civilingeniøruddannelse har jeg blandt andet fået metodiske værktøjer til at løse nye problemstillinger, og erfaring indenfor brug af digitale medier som formgivningsredskaber. Efter min studietid har jeg arbejdet som produktdesigner hos Jacob Jensen Design i 3 år. I min stilling her har jeg blandt andet fået erfaring som projektleder, og tilegnet mig en stor viden om styling, detaljering og produktdesign generelt. I marts 2009 startede jeg som Design Manager hos Isabella A/S, som var næste drømmejob i min karriererejse. Her med ansvar for produktsortimentet og fornyelse af produkter indenfor telte og tilbehør til campingbranchen. I februar 2012 fik jeg ansvaret for udviklingsafdelingen hos Isabella A/S som udviklingschef. Efter nærværende CV følger en kort præsentation af opgaver for Isabella, Jacob Jensen Design og 2 udvalgte designprojekter fra min uddannelse. Udtalelser, eksmanensbeviser og karakterer etc. medbringes til samtale. Martin Stoltze Navn: Martin Stoltze Adresse: Vestergårdsvangen Viby J Telefon: Civilstand: Gift med Mette og far til to skønne unger, Emilie og Tobias. Jeg er født den 13. maj 1979 i Århus

2 Kvalifikationer og kompetencer Ledelse Teamledelse Coachende og delegerenede ledelsesstil Situationsbestemt ledelse / Kompetenceniveauer Virksomhedsstrategi Administration Budgetansvar Projektstyring Konceptudvikling Skitsering og formgivning Designmetoder og idégenerering 3d modellering og visualisering Fysiske mock-up modeller og prototyper Teknisk forståelse Konstruktion, mekanik og detaljering Plastic materialer og støbning Tekstilproduktion; spinderi, væveri, blegning, farvning/tryk og efterbehandling Metaller og pladebearbejdning Fremstillingsprocesser, estimering af værktøjspriser og stykpriser Stor viden om elektronikprodukter, især indenfor lyd, billede og kommunikationsområdet Analyse Research og målgruppedefinering Forbrugerinvolvering i udviklingsprocessen Formidling/kommunikation Præsentation af projekter vha. visuelle medier som plancher og PowerPoint Spørgeteknik og lytteteknik samt afdække og vække behov i salgsregi Personlig kundekontakt og rådgivning Interviewmetoder Coaching Projektarbejde og teamwork Arbejde under tidspres med stramme deadlines Overblik over mange delopgaver på én gang Gruppearbejde i hele studieforløbet på Aalborg Universitet Andet Salg, kundekontakt og forhandling Omfattende viden om tekstiler og egenskaber; styrke (slid-/trækstyrke, vandsøjletryk etc.) Leverandørkontakt Service Udpluk af Software-kompetencer: SolidWorks (3) Microsoft Excel (2) Adobe Illustrator (2) Microsoft PowerPoint (3) Adobe InDesign (3) Microsoft Word (3) Adobe Photoshop (2) Microsoft Dynamics AX (2) Rhinocerus (2) () Egen vurdering af softwarekompetencer, 1-3 hvor 1 = kendskab til programmet og 3 = superbruger.

3 Erhvervserfaring: R&D Manager (udviklingschef) ved Isabella A/S Design Manager ved Isabella A/S Isabella eksempler på opgaver: Udvikling af produktsortiment indenfor Isabella og Ventura telte Bruger- og forhandlerinddragelse i udviklingsprocessen Klarlægning af virksomhedens fremtidige produktstrategi Projektsamarbejde med 175 kreative studerende fra Aalborg Uni Test af Isabella-brandets værdi på andre produktgrupper Etablering af møbel og tilbehørs-sortiment Isabella Innovators app til smartphone og tablet Design og udvikling af >30 telte Design og udvikling af >10 møbler Designer ved Jacob Jensen Design 2006 Designer af markedsføringsmateriale for Innoventi samt div. freelance jobs Formand for Aktivitetsudvalget på Arkitektur & Design, AAU 2001 og 2002 Instruktør (lønnet tutor) ved Aalborg Universitet Udlejningsassistent ved AVIS biludlejning, Aalborg Frivillig værnepligtig ved kamptropperne (10 mdr.), Dronningens Livregiment, Nr. Uttrup Servicemedarbejder ved Statoil, Mejlby Uddannelse: Isabella Academy / the shift key Kim Babbel Training NLP Practitioner 2010 Den professionelle leder (Ledernes KompetenceCenter) Team Civilingeniør i Industriel Design, specialeoverbygning, AAU Arkitektur & Design, grunduddannelse i Urban Design, Arkitektur og Industriel Design, AAU Matematisk studentereksamen, Risskov Amtsgymnasium Andre kurser: (udover dem i forbindelse med ingeniøruddannelsen): Kompetenceudviklings- og Kommunikationskursus, v/ Consensus Management, Kbh Salgskurser i forbindelse med fritidsjob, AVIS biludlejning HQ, Kbh Iværksætterkursus, Kickstart 8w, AAU Sikkerhedskursus i Isocyanater og Epoxyharpikser, AMU Nordjylland Kursus i pladebearbejdning (stål, rustfrit stål og aluminium), AAU Kursus i Lodning og svejsning, CO2 samt El, AAU Sprog: CV Jeg taler og skriver flydende engelsk Jeg forstår tysk på skrift og tale Norsk på samtaleniveau Svensk på turistniveau Spansk på turistniveau Personlighed: Jeg er initiativrig og møder alle typer opgaver med en positiv vinkel, et smil på læben og gåpåmod. Jeg er team player, men arbejder ligesågodt individuelt. Jeg mener at tværfagligt samarbejde er midlet til at nå næsten alle mål. Fritidsinteresser: Udover ledelse og designfaget, elsker jeg at bruge tid på mine børn og min familie, men nyder også at køre en lang tur på min mountainbike i skovene, eller at sidde og leve sig ind i en god film i sofaen. Jeg er derudover fascineret af biler; designet, funktionen, bevægelsesfriheden og bliver inspireret af musik, alt fra jazz og rock til elektronisk musik og pop.

4 Portefølje I den efterfølgende portefølje præsenteres et mindre udvalgt af de projekter og opgaver som jeg har arbejdet med, både i forbindelse med mine stillinger hos Isabella og Jacob Jensen Design, samt i forbindelse med mit studieforløb. De valgte projekter fra studieforløbet har alle været studiegruppeprojekter, da de blev prioriteret meget højere end individuelle projekter, på min uddannelse. Både i forhold til den tid der blev stillet til rådighed til det pågældende projekt og den kritik der blev givet efterfølgende. I grupperne arbejdedes der normalt således at alle skitserede og formgav i større eller mindre grad i designprocessen, og gruppen besluttede i fællesskab hvordan det færdige produktforslag skulle være, på baggrund af designprocessen. Ligeledes har størstedelen af grupperne været med i 3d-modelleringsprocessen. Projektforløbet i studiegruppen er normalt opbygget således: Idé Koncept Produkt Produktmodning Overordnet løs idé Definering af produktets koncept og brug Produktspecificering: Teknik, Æstetik og Funktion Prototyper, støbeforme og værktøjer specificeres, materialeoptimering etc. Hos Isabella har jeg haft 2 forskellige roller, begge har budt på rigtig meget faglig og personlig udvikling. Det vil jeg uddybe på de 2 næste sider. Hos Jacob Jensen Design har jeg været involveret i rigtig mange projekter. Jeg vil på de efterfølgende sider vise en håndfuld af de projekter som jeg har været en stor del af hos Jacob Jensen Design, og tage et projekt ud som jeg beskriver kort, nemlig et multimediemøbel for Hammel. For at give et indblik i mine kompetencer indenfor 3D-modellering vil jeg uddrage 2 projekter fra min studietid hvor jeg primært har beskæftiget mig med opbygningen af konceptet, i henholdsvis SolidWorks og Rhinocerus. I det første af de 2 projekter jeg præsenterer, BeoSystem 1, er alle komponenterne i højttalersystemet opbygget enkeltvis i SolidWorks, hvoraf jeg har modelleret en stor del af dem. Efterfølgende er det renderet i 3d Studio Max. Det efterfølgende projekt MR3G blev udviklet i en mindre projektgruppe på 2 personer og gruppen arbejdede således meget på de samme opgaver. Produktforslaget er, af begge gruppemedlemmer, modelleret i Rhinocerus og efterfølgende renderet i Flamingo og 3d Studio Max. De 2 projekter er præsenteret til sidst i denne portefølje.

5 Isabella A/S På denne side beskrives mine opgaver hos Isabella Design Manager / Chefdesigner: Marts Februar 2012 I denne stilling arbejdede jeg tæt sammen med afdelingslederen og var meget involveret i virksomhedens designstrategi, produktsortimentet og havde ansvar for produkternes design, både for det primære brand Isabella og det sekundære brand Ventura. Udviklingsafdelingen bestod på dette tidspunkt af tekstilkonstruktører/designere og komponent -ingeniører. Da teltet består både af tekstildug og stel er der en del forskellige udviklingsopgaver forbundet med at designe et telt, og her har jeg været involveret i alle aspekter. Isabella har sin egen stelfabrik Campion, som udviklingsafdelingen har et meget tæt samarbejde med. Derfor har dette job også udviklet mit materialekendskab, indenfor plast, fibermaterialer (glas-/kulfiber) samt stål og alu, og igennem mange besøg hos tekstilunderleverandører har jeg nu en stor viden indenfor tekstilproduktion og trådtyper. I 2011 lavede vi en afprøvning af hvor stærkt Isabella-brandet er, og hvor bredt et produktsortiment Isabella kan bære: YourOutdoorLivingRoom (YOLR) Navnet beskriver det udendørs opholdsrum, og ideen var at øge sortimentet til også at omfatte hynder, puder, service, grill-tilbehør, thermokander, vandkarafler osv. Vi testede en meget gennemarbejdet shop-in-shop løsning med egne og indkøbte produkter hos en god forhandler i England og een i Holland, over i alt 14 dage. Under denne testperiode lavede vi forbrugerinterviews for at indsamle data om vores slutforbrugere og hvad de syntes om denne test. Siden da har Isabella fået mere og mere fokus på tilbehør og mersalg, på produkter med en meget lavere pris end fortelte. Produkter som nu er en betydelig del af Isabellas samlede omsætning (10-15%). R&D Manager / Udviklingschef: Februar Med reference til Adm. Dir. har jeg siden 10. februar være chef for udviklingsafdelingen hos Isabella. Mine opgaver har blandt andet været: At være den coachende og delegerende leder der står i spidsen for et godt arbejdsmiljø og en god stemning i afdelingen Workshops og møder omkring virksomhedens fremtidige forretningsstrategi Lighthouse action-plan: Mål og delmål for mig selv og for min afdeling Design for manufacturing: optimering af råvareforbrug og design Brand-differentiering mellem Ventura og Isabella Udvide camping-målgruppen igennem produktdesign Optimere produktsortimentet så det passer til kravene fra slutforbrugeren, og tilfredsstiller forhandlerne Case: I foråret 2013 stod jeg i spidsen for et stort samarbejde med Aalborg Universitet omkring fremtidens campingform. 175 studerende arbejdede indenfor 5 forskellige temaer under overskriften: Next-gen-tent. De 5 temaer var: Camping på vandet Cykeltrailer-teltet Teltet til minibilen (VW Up) Modulært saml-selv-system Urban Camping Alle projekterne blev præsenteret på A0-plancher og er udstillet på Isabella i Vejle. Projektets formål var at inspirere og afprøve nye muligheder indenfor camping.

6 Øverst et eksempel på hynder til campingstole som jeg har designet i 2010 og som er meget populære på markedet. Derunder er Isabella Magnum 250 og Uni 360. Herunder eksempler på tilbehør som er præsenteret i Cosy Corner til højre er et meget populært tilbehør som kan monteres på alle telte på markedet. Cosy Corner Herover 4 eksempler på Ventura telte som følger en mere enkel og moderne designstil. Ventura er prissat ca % under Isabella, og råvarerne er ofte af en lettere og lidt billigere kvalitet. Herunder 2 eksempler på 2014-modeller af Isabella telte, begge såkaldte A-målstelte som følger campingvognens skinne rundt. Modellen til venstre hedder Capri Coal og er 2,5 meter dyb og modellen til højre er Isabella s nye flagskib Prisma og er 4 meter dyb.

7 Jacob Jensen Design Reolsystem Jeg var projektleder på dette projekt som blev lavet i samarbejde med møbelfabrikken Hammel, og jeg har desuden stået for hovedparten af formgivningen på reolsystemet. Konceptet for dette reolsystem er at man, modsat traditionelle reolsystemer, kan præsentere indholdet eller skjule indholdet uden at skulle beslutte een gang for alle hvorvidt man vil have låger eller ej. Lågen er der når den skal bruges, men er gemt væk når man vil lade reolsystemet stå åbent. I praksis fungerer det således at lågen skubbes ind imellem to mdf-plader der tilsammen udgør hylderne i systemet. Derudover er der LED-lyskilde i den røgfarvede glasplade der ligger på den forreste del af hylderne. Således kan man belyse indholdet af reolsystemet eller bruge det som diffust lys i rummet ved eventuelt at dæmpe det. Reolsystemet blev præsenteret i forskellige farver, størrelser og med forskellige ekstra funktioner, herunder strømkilde til HiFi-komponenter og fladskærmsmodul som sørger for at TV et er gemt bag selve reolen når det ikke er i brug (findes kun til 3-sektionsudgaven) etc. Reolen kan købes i starten af 2009.

8

9 Lille udpluk af forskellige designprojekter. På disse projekter har jeg haft en væsentlig del af ansvaret for designet: Jabra JX20 for GN-Mobile, især deskstand en har jeg arbejdet meget på. Standardkabinet for ROSE i Tyskland, B2B-produkt. Her var jeg projektleder og primær designer. Top of Table Pearl for Jacob Jensen Brand og F+H. Victoria-skål for Rosti-Mepal i Holland.

10 Højttalersystemet ændrer karakter ved aktivering - de 3 højttalerelementer forskyder sig 5 centimeter fra hinanden. BeoSystem 1 - Et højttalersystem til individualitet og samvær (STUDIEPROJEKT) Temaet for dette semesterprojekt var design i praksis. Den stillede opgave gik mere specifikt ud på at udvikle et højttalersystem, der skulle opdele et rum i flere lydzoner. Hovedformålet med at opdele rummet i lydzoner var at flere familiemedlemmer, på samme tid, kunne lytte til hver deres musik. Rummet kunne være et køkken alrum eller en stue. Ideen bag det koncept som vores projektgruppe arbejdede med, var at placere højttalerne i centrum af rummet. Vi kunne konkludere ud fra tests og beregninger at en placering af 3 separate højttalere, der hver især dækker et lydbælte på 120 grader, fra midten af rummet, gav det bedste resultat. Vi testede samme princip med flere højttalere, men fandt frem til at dette medførte for store lydmæssige problemer i overgangszonerne mellem hvert lydbælte.

11 Højttalersystemet, med navnet BeoSystem 1, kan rotere, således at alle 3 lydzoner flyttes, og dermed definere nye lytteområder i rummet. Teknikken er baseret på B&O s akustiske linse fra blandt andet Beolab 5. Den akustiske linse skal i denne sammenhæng sørge for at lyden ikke breder sig (horisontalt) mere end nødvendigt, og maksimum 120 grader. BeoSystem 1 er bygget op af en skeletkonstruktion, i primært ABS plast og ligesom i mange andre B&O højttalere er der monteret en ICE-forstærker i dette system. Lydkilderne der afspilles i højttalersystemet kan være radio, cd, tv etc. Dette projekt blev lavet i en gruppe på 5 studerende, i samarbejde med Bang&Olufsen. I højttalersystemets kerne er der monteret to elmotorer som henholdsvis roterer systemet og skyder hvert højttalerelement ud når systemet aktiveres.

12 MR3G - Udvikling af 3. generations Formel 1 racerbåd med fokus på brugeroplevelsen (STUDIEPROJEKT) I afgangsprojektet MR3G arbejdede vi i en mindre projektgruppe på 2 personer, i samarbejde med virksomheden Mølgaard Marines afdeling for Formel racerbåde: Mølgaard Racing. Projektet gik ud på at udvikle en ny Formel 1 racerbåd, med fokus på en forbedret brugeroplevelse og sikkerhed i båden. Ud fra den tilgangsvinkel til opgaven, var målet med dette produkt at øge virksomhedens omsætning. Vi fandt frem til, igennem analyser og tests, at der hvor man kunne bidrage med den største forbedring af bådens præstationer, var ved at få føreren til at føle sig mere tryg og sikker i båden. På denne måde ville føreren være i stand til at presse båden helt til dens fysiske begrænsninger.

13 En ny mulighed i dette produkt er at den kan sejles med åben cockpit. Dette gør det muligt for føreren at iscenesætte sig selv, eksempelvis ved at hæve begge arme over hovedet eller vinke til publikum, ved et vundet løb. Dette er et vigtigt ritual i motorsport, ligesom man også ser det i eksempelvis cykelløb. For at kunne forbedre brugeroplevelsen og sikkerheden i båden arbejdede vi blandt andet med afstivning af canopyen (ruden og rammen omkring cockpittet), et luftpudesystem der sikrer at båden, ved uheld, ikke kan ligge med bunden opad og instrumentering i cockpittet. Instrumenterne og knapperne i cockpittet placerede vi på rattet, således at alle funktioner kan betjenes mens begge hænder stadig er på rattet. Derudover tilførte vi GPS og en lille computer der registrerer førerens handlinger under løbet. Opdateret 22/10-13

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 måske skulle vi skifte navn til ca k-kasse? CA er en a-kasse. Ingen tvivl om det. Og hvis du bliver arbejds løs, hjælper vi dig mindst lige så godt som alle andre

Læs mere

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 2010 Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 Af: Rami Kaddoura, Safa Sarac, Martin Schmidt og Andreas Eriksen. Fag: Teknologi Vejleder: Arne Wamsler Skole: HT, Roskilde Tekniske Gymnasium MARS

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

Evaluering af D2i -Design to innovate

Evaluering af D2i -Design to innovate Evaluering af D2i -Design to innovate Udarbejdet af LB Analyse og SDU for for D2i - Design to innovate Februar 2015 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Formål og målgruppe... 3 1.2 Aktiviteter i projektet...

Læs mere

Redesign af by-expressen.dk

Redesign af by-expressen.dk Redesign af by-expressen.dk Informatik Roskilde Universitet 4. semester forår 2014 Vejleder: Kristin Due Holmegaard Jens Kristian Heesche Hansen, studienr. 50543 Kristian Eistorp, studienr. 50553 Magnus

Læs mere

Fremtidens Maskinmester

Fremtidens Maskinmester Erhvervsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg, Uddannelsesudvalge ERU alm. del - Bilag 289,EPU alm. del - Bilag 291,UDU alm. del - B Offentligt Fremtidens Maskinmester Analyser og dokumentation Fremtidens

Læs mere

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering...

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering... Indhold Indhold... 1 Titelblad... 4 Forord... 5 Ansvarsfordeling... 5 Indledning... 6 Problemfelt... 6 Problemstilling... 6 Problemformulering... 7 Afgrænsning... 7 Research & Analyse... 8 Målgruppe...

Læs mere

Netværksudvikling og borgerinddragelse i Vollsmose

Netværksudvikling og borgerinddragelse i Vollsmose Netværksudvikling og borgerinddragelse i Vollsmose En erfaringsopsamling fra Odense Kommunes bydelsudvikleruddannelse Vollsmosesekretariatet for helhedsplan og kvarterløft Indhold Forord 3 Indledning 4

Læs mere

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Af Cecilie Hansen, PeopleInsync. Redigeret af Philip Dam - Oktober 2012 03 Introduktion 05 Meld dig ind i en A-kasse 07 CV'et 13 Kampen for et arbejde - Jeppes

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Evaluering af MindSpring Trænerkursus og gruppeforløb for unge

EVALUERINGSRAPPORT. Evaluering af MindSpring Trænerkursus og gruppeforløb for unge Als Research APS marts 2014 EVALUERINGSRAPPORT Evaluering af MindSpring Trænerkursus og gruppeforløb for unge 01 Evaluering af MindSpring Trænerkursus og gruppeforløb for unge INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING PRBLEMSTILLING UCN act2learn er en virksomhed, der udbyder kurser og videreuddannelser og som bl.a. arbejder med udvikling af medarbejdere, virksomheder og organisationer. Hos UCN act2learn har de mange

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Biibo I/S EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK. Firma- og projektnavn: URL til website: www.lej1bil.dk

Biibo I/S EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK. Firma- og projektnavn: URL til website: www.lej1bil.dk EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK Firma- og projektnavn: Biibo I/S URL til website: www.lej1bil.dk URL til projektsite: mmd3semspring2012.mmd.eal.dk Antal anslag (med mellemrum): 121.246 Afleveringsdato:

Læs mere

RAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGI 11 ANBEFALINGER TIL JER, DER SKAL I GANG MED VELFÆRDSTEKNOLOGI

RAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGI 11 ANBEFALINGER TIL JER, DER SKAL I GANG MED VELFÆRDSTEKNOLOGI RAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGI 11 ANBEFALINGER TIL JER, DER SKAL I GANG MED VELFÆRDSTEKNOLOGI 11 ANBEFALINGER TIL JER, DER SKAL I GANG MED VELFÆRDSTEKNOLOGI 1. udgave, 1. oplag 2014 FORFATTERE: Allan Schmidt,

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

Læring og Kommunikation i et virtuelt læringsmiljø

Læring og Kommunikation i et virtuelt læringsmiljø 12 ugers projekt Læring og Kommunikation i et virtuelt læringsmiljø Kommunikationsplatforme i netbaseret studieforløb af Tillike Jørgensen 12 uges projekt: individuel opgave, efterår 2007 Eksaminator:

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Motivation og fremdrift i samtalen

Motivation og fremdrift i samtalen Motivation og fremdrift i samtalen - jobcentermedarbejderens guide til coachende samtaleteknikker www.bmetnisk.dk Indholdsfortegnelse Afsnit 1: Hvordan du indleder og skaber tillid...6 En god og klar ramme

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

Individuel og gruppebaseret projekteksamen ved Humanistisk Fakultet, Aalborg Universitet

Individuel og gruppebaseret projekteksamen ved Humanistisk Fakultet, Aalborg Universitet ProjektGruppeEksamen Delrapport 4: Individuel og gruppebaseret projekteksamen ved Humanistisk Fakultet, Aalborg Universitet En sammenligning imellem gruppebaserede projekteksaminer 2006 og individuelle

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser. Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn

Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser. Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn Kort resumé 2 Indledning 2 Baggrund 3 Forløbet 3 Den pædagogiske model Afprøvning af nye lærerroller 4 7 Læring og kreativitet

Læs mere

Projekt i integrationsfag HA.Dat 4.semester

Projekt i integrationsfag HA.Dat 4.semester Projekt i integrationsfag HA.Dat 4.semester - I samarbejde med DSB Fjern- & Regionaltog Fag: Integrations / DIS Vejleder: Peter Stæhrmose Underviser: Lene Pries-Heje Eksamenstermin: Sommer 2010 Udarbejdet

Læs mere

Indlejret teknologi og Byggeri. Køreplan for brugerdreven innovation

Indlejret teknologi og Byggeri. Køreplan for brugerdreven innovation Innovation, BIIBBrugerdreven Indlejret teknologi og Byggeri Køreplan for brugerdreven innovation Titel: Køreplan for brugerdreven innovation Udgivet af: DI Byggematerialer Forfattere: Kresten Storgaard,

Læs mere

Rapport for Evaluering af Uddannelsesnetværket med brug af metoden Most Significant Change

Rapport for Evaluering af Uddannelsesnetværket med brug af metoden Most Significant Change Uddannelsesnetværket Rapport for Evaluering af Uddannelsesnetværket med brug af metoden Most Significant Change Bettina Ringsing Maj 2009 1 Indholdsfortegnelse 0. Sammenfatning... 4 1. Indledning... 6

Læs mere

Beskæftigelsesrapport. Designskolen Koldings egen undersøgelse af kandidaternes arbejdssituation 2008

Beskæftigelsesrapport. Designskolen Koldings egen undersøgelse af kandidaternes arbejdssituation 2008 Beskæftigelsesrapport Designskolen Koldings egen undersøgelse af kandidaternes arbejdssituation 2008 Page 2/19 1. INDLEDNING OG KONKLUSIONER 3 1.1 Konklusioner 3 2. METODE 3 2.1. Undersøgelsens pålidelighed

Læs mere