Stevns Kommune 20. september 2017 Postboks Store Heddinge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stevns Kommune 20. september 2017 Postboks Store Heddinge"

Transkript

1 Bilag 1 Stevns Kommune 20. september 2017 Postboks Store Heddinge Høringssvar vedrørende Stevns Kommuneplan og udstykning af Stolpegården etape II og III. Indledningsvis vil jeg rose for det store arbejde, der er lagt i at få digitaliseret den kommende Kommuneplan 2017, og initiativet til at invitere borgere og andre interesserede i at bruge det nye digitale system. Hvorvidt det lykkes at få alle borgere i tale af den kanal er dog tvivlsomt, ikke mindst på grund af en lidt for passiv publicering af materialet. Men når man endelig har fundet frem til det, er det godt og interessant læsestof. Kommuneplan 2017 er et vigtigt grundlag og arbejdsredsskab for at skabe rammerne om den fremtidige udvikling i vores nærsamfund, og ikke mindst sikre at borgere og tilflyttere i Stevns Kommune kan være trygge ved at visionerne fastholdes mange år frem i tiden noget som desværre kun en lille del af borgerne tager del i. Ros er en vigtig del men uden ris kommer der ikke nødvendigvis den ønskede dialog om ting, der enten kunne være gjort anderledes eller bedre! Så jeg tillader mig at fremkomme med lidt ris og alternative løsningsforslag, som jeg håber, vil blive modtaget positivt. Grønne områder En vigtig del, der optager mange af os, er naturen og de grønne områder og måden de tænkes ind i kommende udlægning af arealer til bosætning. Noget Stevns Kommune ligeledes vægter højt, men hvor resultatet af de høje ambitioner om gode naturområder, flot kystlinje og andre spændende naturområder - og som en langt overvejende del af tilflyttere begrunder deres tilflytning til kommunen med, synes at være fordampet som varm luft når der gives tilladelse til nye udstykninger. Således kan som eksempler nævnes områder i Strøby Egede, der af naturlige årsager har min største interesse som nabo til udstykningerne Amerikanergården, Nimgården og senest Stolpegården, hvor der ikke er tiltænkt ét eneste grønt opholdsområde. Når man dog lige ser bort fra et hundelufterområde mellem Nimgårdens etape 1 og sommerhusområdet. Det er ikke hvad man forstår ved spændende natur- og opholdsområder i nærmiljøet.

2 Og når jeg skriver nærmiljøet, er det vigtigt at forstå, at til trods for at borgerene har både cykler og op til flere biler i carporten, er det ikke Bøgeskoven, eller for den sags skyld den fantastiske Solgårdsparken, borgere i dagligdagen valfarter, til når det er tid til kvalitetstid med børn og andre voksne borgere. Således kan jeg godt misunde københavnske borgere, der nær deres bopæl har et utal af parker og rekreative opholdssteder, der indbyder til samvær og konstant tiltrækker et hav at mennesker, unge som gamle i skøn forening med leg, afslapning og samhørighed med hinanden. Noget vi i den grad skal have for øje, når der skal indarbejdes spændende opholdsområder i nærmiljøet. Græs alene appellerer jo ikke til et spændende og rekreativt område. Der skal beplantes for at give læ og hygge og afgrænsede opholdsrum og der skal udlægges legeområder; petanque-baner, beach-volley mv. Det er måske ikke lige det, der står øverst på ønskelisten, når en lodsejer ønsker at udstykke 20, 30, ja op til 40 ha. landbrugsjord. Her tror jeg nok uden at fornærme nogen, at der er andre oplagte interesser, der vægter højere. Men det er her kommunen som de grønne områders vogter må på banen og få udformet kommende lokalplaner så disse vigtige områder bliver indarbejdet. Her bliver jeg igen nødt til at rette skytset mod de tre ovennævnte udstykninger, der på ingen måde har indarbejdet områder til disse formål, men hvor man i stedet blot oplever HusCompagniet s indtog, og hvor områderne blot ligner en gentagelse at lignende udstykninger i det øvrige land. Bosætning i Strøby Egede Der er i øjeblikket en meget stor interesse for at bosætte sig i Strøby Egede, hvilket øjensynligt skal ses i lyset af den kæmpe udvikling Køge er i gang med. Der er derfor god grund til at tro, at interessen fortsat vil være stigende i de kommende år. Så hvorfor ikke bare udstykke det hele i koteletter af ca kvm og invitere typehusfabrikanterne til et ta-selv-bord, kunne man fristes til at spørge? Der er det lidt ærgerligt at konstatere, at der ikke bliver bygget flere boliger til udlejning. Man bør huske på, at der er en meget stor gruppe af borgere, der af den ene eller anden grund ikke kan eller ønsker at sidde i ejerbolig, og som har brug for at leje sin bolig. For at give mulighed for en blandet sammensætning i befolkningen - som på alle måder er sundt for et lille samfund så skal det afspejles i udbuddet af boligtyperne. Det bør invitere flere til at opføre boligtyper til udlejning og gerne med private udlejere frem for almene boliger. Der er tilsyneladende en skrigende efterspørgsel på lejeboliger specielt i Strøby Egede.

3 Gang- og cykelstier I lighed med manglende krav til grønne kiler i nye udstykninger, er det med stor undren, at der ikke i den seneste udstykning, Stolpegården, er stillet krav i byggetilladelsen om at indarbejde et velfungerende stisystem til de bløde trafikanter og i direkte sammenhæng med de øvrige stisystemer der strækker sig helt fra Kystvejen til Amerikanergårdens udstykning. I stedet oplever man et vejsystem, hvor der overhovedet ikke er tænkt på de bløde trafikanter, og hvor nybagte forældre skal trille med barnevognen blandt beboernes egne biler, lastbiler og skraldebiler, og hvor det må være svært for forældre at sende deres små purke ud på cykel, uden at frygte at de kommer i konflikt med de hårde trafikanter. Et rigtig godt eksempel, hvor en udstykkers drømme om snoede veje og æbletræer ikke efterlever nutidens krav til implementering af et stigende antal biler, og hvor det må være et krav i byggetilladelsen at disse ting bliver efterlevet i nye udstykninger. Ej heller gæsteparkeringer er tænkt ind i bebyggelsen, hvor blot 1-2 børnefødselsdage i samme tidsrum kan ende med et sandt bilkaos, og hvor biler er nødsaget til at parkere på en vej, der i forvejen er for smal til at 2 biler kan mødes. Der ligger klart en opgave i at få bundet eksisterende stisystem sammen med Nimgården og Stolpegårdens udstykning helt frem til Strøby Skolen. Det er ligeledes et arbejde, som Stevns Kommune må stille ultimative krav om ved nye udstykninger. Et fuldt udviklet og velfungerende stisystem frem til Strøby Skolen skal bidrage til at børnene i højere grad kan fragte sig selv på cykel, og dermed til at få nedbragt den kaotiske afsætning af skolebørn, der bliver afleveret i bil hver eneste morgen. Fusion mellem Strøby Skolen og Strøby Egede En af målsætningerne med udbygning af Strøby Egede i retning af Strøby Skolen har været at få skole og by til at smelte sammen og hvor skolen derved blev 100 % integreret med bydelen. Det sker ikke nødvendigvis med planerne om at Stolpegårdens etape II og etape III sættes i gang som skitseret i Kommuneplan Beslutningen om at udstykke disse etaper virker dog umiddelbart som om, at den har overhalet Kommuneplan 2017 indenom, hvorfor det måske er nytteløst at kommentere på det!! Til trods for at netop høringsrunden skal give mulighed for at hive planerne frem igen og se, om der er andre oplagte måder at tilrettelægge den kommende udstykning af områder til bosættelser. Og her kan det godt være at undertegnede får skyld for at bære flere kasketter, men sådan må det jo være. I første omgang er det, der optager mig mest, at jeg ikke er enig i at Stolpegårdens jorde skal udstykkes helt ned til sommerhusområdet.

4 Og som nogen måske vil argumentere for at det er naturligt, nu da sommerhusene frem til Lendrumvej får mulighed for at omlægge til helårsstatus. Netop af den grund finder jeg det nødvendigt at et større område en grøn kile indarbejdes og at Stolpegårdens etape III bortfalder helt. Som jeg tidligere i nærværende skrivelse nævner, mener jeg, at det er større grønne områder a la Solgårdsparken der skal indarbejdes for at give borgere i hele udstykningen fra Amerikanergården, Nimgården, Stolpegården og sommerhusområdets beboere - en mulighed for at nyde et grønt opholdsrum i deres nærområde. Jeg opfordrer derfor kommunen til søge tilbage til tegnebordet og se, om ikke tidspunktet for den endelige fusion mellem Strøby Egede og Strøby Skolen var bedre nu, i stedet for at vente til næste ombæring. Det ville samtidig give kommunen bedre tid til at indarbejde udbygning af Strøby Skolen, som er tvingende nødvendig. Og her bør man nok lige se på den fremtidige befolkningstilvækst en gang til, hvor der tilsyneladende er et stigende antal børnefamilier der ønsker at bosætte sig i specielt Strøby Egede. Der er i Fingerplanen 2017 åbnet op for at der kan udstykkes frem til Lendrumvej, hvor Strøby Skolen har sin adresse. Således vil en ændring af udstykningsplanerne for Stolpegårdens etape II sammen med arealet langs Strøby Hallens fodboldbaner tilgodese muligheden for den endelige sammensmeltning mellem skole og by. Fuld udbygning af stisystemet En sammensmeltning af Strøby Egede og Strøby Skolen vil betyde, at byens stisystem for alvor vil have sin berettigelse for børns færden til og fra skole og vil betyde, at antallet af cykler langs den befærdede Stevnsvej vil falde markant. Det vil åbne op for at stisystemet på det tidligere Amerikanergårdens jorde kan forlænges tværs over Stolpegården og ind på Strøby Skolens område langs volden ved fodboldbanerne. Dette vil med ét sikre at de bløde trafikanter holdes adskilt fra biler, busser og andre farlige trafikanter, der fortsat får adgang til skolens område via lyskrydset ved Lendrumvej. Infrastruktur omkring Strøby Skolen En udbygning af Strøby Skolen vil fordre en bedre intern struktur omkring parkering og bilers færden på skolens område. Der er i dag så stor mangel på p-pladser ved større arrangementer, at de er nødsaget til at parkere hele vejen langs Lendrumvej og ud på marker og græsarealer. Ja, sågar om morgenen, når børn skal aflæsses og følges ind til klasseværelset af forældrene, løber P-arealet tør for ledige pladser.

5 Et areal fra Lodbjerggårds jorde, der i dag er udlagt til landbrugsjord, vil kunne inddrages til kommende udbygning af skoleklasser, børneinstitutioner samt bedre og flere parkeringsforhold. En måde at sikre at biler holdes adskilt fra gående og cyklende vil være at udnytte et areal af landbrugsjorden på den sydøstlige del af Lendrumvej modsat Lysgård altså i starten af Lendrumvej og samtidig lade Lendrumvej svinge rundt parallelt langs Lodbjerggårdsvej i en strækning bagom Lodbjerggård Børneinstitution. Med ny indkørsel til Strøby Skolen midt på strækningen før Lodbjerggårds Børneinstitution vil det sikres, at skolens område kan afskæres fra al uvedkommende trafik, der derved ledes udenom. En omlægning af Lendrumvej uden om skole og institution vil samtidig åbne op for en eventuel aflastningsvej til Kystvejen/Strandvejen med en linjeføring via Rensningsanlægget og Vindspinderivej. Vi imødeser en bekræftelse på modtagelsen af nærværende høringssvar med håb om en seriøs og positiv videre behandling. Det skal for ordens skyld oplyses, at vi endvidere har indsendt ændringsforslag vedr. udstykning af Lindevang til Stevns kommune. Med venlig hilsen Anette og Jørgen Christoffersen Lendrumvej Strøby

Der tilbageholdes derudover 17 ha. i Store Heddinge via Fingerplanen frem til 2021

Der tilbageholdes derudover 17 ha. i Store Heddinge via Fingerplanen frem til 2021 Rest rummelighed ist Stevns Kommune 1 stevns kommune Opsummering Restrummelighed = areal som i Kommuneplanen er udlagt som boligrammer og som ikke er udbygget. Restrummelighed i Stevns Kommune udgør =

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD Tør du......cykle HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD venter rundt i svinget! I 2019... VI KAN GODT! LÆS BL.A. HER OM: De mange gode

Læs mere

Udvikling af boligområde i Stjær

Udvikling af boligområde i Stjær Til Byrådet og Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Høringssvar til lokalplan nr. 1120 - Boligområde ved Stjærvej i Stjær Hermed følger Grundejerforeningen Granatvængets høringssvar til nævnte

Læs mere

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Hvad gør man med vejen mens der bliver etaberet en tunnel? Vil det ikke give køer? Kommentar:

Læs mere

Referat borgermøde Vipperød Bakker

Referat borgermøde Vipperød Bakker Referat borgermøde Vipperød Bakker John Harpøth byder velkommen - gennemgår dagsorden og aftenens program - understreger, at alle er velkomne til at byde ind, og at vi vil forsøge at besvare alle spørgsmål.

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Det bedste sted at bo hele livet. Boligpolitik 2019

Det bedste sted at bo hele livet. Boligpolitik 2019 Det bedste sted at bo hele livet Boligpolitik 2019 Indhold Indledning 3 Solrød Kommunes boligpolitik 5 Variation i typer af boliger 5 Ejer- og lejeboliger 5 Store og små boliger 7 Særligt fokus på de unge

Læs mere

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 5 Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar Høringssvar vedr. Svanemøllerutens 3. etape (af

Læs mere

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10.

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10. Stevns Kommune Teknik & Miljø sendt som elektronisk post til: plan@stevns.dk og birnie@stevns.dk 8. november 2016 Sag 2016-9731 / 2016-9661 /majbag Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 18

Læs mere

Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018.

Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018. Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018. Holstebro kommunen har udsendt en Ny kommuneplan for Holstebro kommune 2018. Bemærk der er forskel på en Kommuneplan og en Lokalplan. Kommuneplanen

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 161 Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE OVERFØRELSE AF SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE I STRØBY EGEDE HØRINGSPERODE FRA 1. APRIL TIL 27. MAJ 2019. Politik & Borger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorved flere boliger efterspørges. Der ses derfor som udgangspunkt

Læs mere

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Høringssvar nr. 1 Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Vi (..) vil gerne gøre indsigelse mod parkeringsplaceringen ud for vores grund. Vi har herunder vedhæftet billede af billaget fra

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag.

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag. 4.januar 2019 Bemærkninger til Hjørring Kommunes helhedsplan for Højene ny forbindelsesvej mellem Skagensvej og Ringvejen. Kære Arne Boelt Din forvaltning har udsendt en helhedsplan for udviklingen i Højene

Læs mere

CHRISTIAN X S HAVE NYE LYSE LEJEBOLIGER

CHRISTIAN X S HAVE NYE LYSE LEJEBOLIGER UDLEJES FOR: CHRISTIAN X S HAVE NYE LYSE LEJEBOLIGER BO TÆT PÅ SKOV, STRAND OG KUN 5 KM FRA AARHUS C CHRISTIAN X S HAVE BESTÅR AF 2-, 3- OG 4-VÆRELSES EKSKLUSIVE LEJEBOLIGER UDLEJNING: BO TIL LEJE KUN

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser og rammeområde 3B10

Ændring af rammebestemmelser og rammeområde 3B10 Kommuneplantillæg nr. 18 Ændring af rammebestemmelser og rammeområde 3B10 Hvad er et kommuneplantillæg? En kommuneplan er en plan for hele kommunen. Den beskriver retningslinjer og rammer for udviklingen

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan.

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan. Indsigelse 1 Fra: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Sendt: 20. september 2017 12:29 Til: Peter Serup Cc: Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 10-1-112 Vedhæftede filer:

Læs mere

LOKALPLAN 4-09 Rammelokalplan for Langagergård

LOKALPLAN 4-09 Rammelokalplan for Langagergård LOKALPLAN 4-09 Rammelokalplan for Langagergård KØGE KOMMUNE 1986 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-09 Rammelokalplan for Langagergård REDEGØRELSE LOKAPLANENS FORMÅL Denne lokalplan er udarbejdet for at sikre den

Læs mere

Vedr. planen for området Kastrup Strandpark og Den Blå Planet

Vedr. planen for området Kastrup Strandpark og Den Blå Planet SamKas Sammenslutningen af Motorbåds- og sejlklubber i Kastrup Lystbådehavne Koordinator Samkas Tårnby kommune Att. Tine Schmidt Amager Landevej 76 KOPI Til orientering SAMKAS/Klubberne d. 15/12 2008 Vedr.

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG KOMMUNEPLANFORSLAG NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG KOMMUNEPLANFORSLAG NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 0-852 OG KOMMUNEPLANFORSLAG NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte kommuneplantillæg nr. 36 Rugårdsvej

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted

Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted 2015-066291 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN LEMGAARDEN

GRUNDEJERFORENINGEN LEMGAARDEN Overførsel af dele af sommerhusområdet ved Strøby Strand til byzone Stevns kommune planlægger at overføre dele af sommerhusområdet ved Strøby Strand til byzone. Sommerhusejerne skal ved en afstemning beslutte,

Læs mere

Indholdsfortegnelse Landsbyer...1/13

Indholdsfortegnelse Landsbyer...1/13 Indholdsfortegnelse Landsbyer...1/13 Mål og midler...3/13 Ishøj Landsby...4/13 Offentlige funktioner...5/13 Helhedsplan for Ishøj Landsby...6/13 En grønnere landsby...7/13 Tranegilde...9/13 Offentlige

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Idéhøring forud for udarbejdelse af forslag til Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 og til lokalplan nr. 96. Erhvervsområde ved Storetoft

Idéhøring forud for udarbejdelse af forslag til Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 og til lokalplan nr. 96. Erhvervsområde ved Storetoft Idéhøring forud for udarbejdelse af forslag til Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 og til lokalplan nr. 96 Erhvervsområde ved Storetoft Fortegnelse, resumé og Forslag til beslutning for indkomne idéer og

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

FORSLAG FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 20, RAMMEBESTEM- MELSER FOR RAM- MEOMRÅDE 3B13 HØRINGSPERIODE 28. APRIL TIL 23.

FORSLAG FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 20, RAMMEBESTEM- MELSER FOR RAM- MEOMRÅDE 3B13 HØRINGSPERIODE 28. APRIL TIL 23. PLANLÆGNING FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 20, RAMMEBESTEM- MELSER FOR RAM- MEOMRÅDE 3B13 HØRINGSPERIODE 28. APRIL TIL 23. JUNI 2017 3B13 FORSLAG Teknik og Miljø Hvad er et Kommuneplantillæg? En kommuneplan

Læs mere

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik Marts Forhøring Ændring af afgræsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik Marts Forhøring Ændring af afgræsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Høringssvar: Center for Miljø og Teknik Marts 2018 - Forhøring Ændring af afgræsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Susanne Nørgaard Fra: Stig Maale Sendt: 31. januar

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE ÆNDRING AF ANVENDELSE AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplanen fastlægger

Læs mere

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER)

HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER) HVIDBOG - LOKALPLAN 154 STRØBY EGEDE BYCENTER OG STRANDLUNDEN (TILRETTET EFTER BEHANDLING I PTU MED PTU S FORSLAG TIL ÆNDRINGER) Bemærkning Lokalplanens tekst Teknik og Miljøs indstilling Inge Merete Kristoffersen

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Åbyen - storparcel D & E

Åbyen - storparcel D & E ÅBYEN ETAPE II FORSLAG APRIL 2015 Åbyen - storparcel D & E Storparcel E 1870kvm / 4500 kvm Storparcel D 1000kvm / 2000 kvm BAGGRUND Efter en vellykket opførelse og udlejning af 30 almene boliger på storparcellerne

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om 1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK Krig, fred og kærlighed Vi er Skanderborg Kommune ligger i et geografisk og historisk smørhul. Her kan du bo 15 minutter fra Aarhus, midt i naturen og være en del af de

Læs mere

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer Bemærkninger fra Workshops den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter Byudvikling og fremtidens boformer Hvor synes du at byudviklingen skal ske i Vadum, når der også skal tages hensyn til andre

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG

TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG TILLÆG nr. 1 til Lokalplanerne 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede Tag- og bygningsformer. Oplæg 2 til FORSLAG Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan 5-03 og 5-04 Sommerhusområder Strøby Egede

Læs mere

INDSATS TEKNIK & MILJØ

INDSATS TEKNIK & MILJØ INDSATS TEKNIK & MILJØ Målsætning, som indsatsen vedrører (Derfor vil vi i sundheds-politikken 2019-2022) Indsatsen vedrører følgende to målsætninger fra Hjørring kommunes sundhedspolitik (side 7) Sikre

Læs mere

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117.

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Lindved, den 10. juni 2018. Ændringsforslag til lokalplan 1117. Efter vi har modtaget høringsbrev med forslag om udvidelse af Thyras Vænge i Lindved,

Læs mere

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September 2017 - Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Susanne Nørgaard Fra: Anlæg Sendt: 28. juni 2017 10:00 Til: Susanne Nørgaard Emne: VS: Ang.:

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

DEBATOPLÆG. Roholmparken seniorboliger og parkfornyelse. Indkaldelse af ideer og forslag til kommuneplantillæg

DEBATOPLÆG. Roholmparken seniorboliger og parkfornyelse. Indkaldelse af ideer og forslag til kommuneplantillæg DEBATOPLÆG Roholmparken seniorboliger og parkfornyelse Indkaldelse af ideer og forslag til kommuneplantillæg Høringsperiode fra 20. marts til 17. april 2018 Indledning Albertslund Kommune forbereder udarbejdelsen

Læs mere

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN Trafikpolitik i daginstitutionen 2 HAR I TRAFIKKAOS OMKRING INSTITUTIONEN OM MORGENEN OG HVAD GØR I VED DET? TALER I MED FORÆLDRENE OM BØRNENES TRAFIKSIKKERHED? HVAD ER INSTITUTIONENS

Læs mere

Hørningsnotat om indkomne høringssvar i forbindelse med for-offentlighed for erhvervsområde ved Christiansmindevej.

Hørningsnotat om indkomne høringssvar i forbindelse med for-offentlighed for erhvervsområde ved Christiansmindevej. Hørningsnotat om indkomne høringssvar i forbindelse med for-offentlighed for erhvervsområde ved Christiansmindevej. 1. Bent Neergaard, Christiansmindevej 26 A, 8600 Skanderborg. Dato 29. november 2017

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

BYDELSPLAN FOR HERFØLGE

BYDELSPLAN FOR HERFØLGE BYDELSPLAN FOR HERFØLGE VELKOMMEN! PROGRAM Kl. 13.00 Velkomst Kl. 13.20 Præsentation af Bydelsplaner v. Casper Toftholm Kl. 14.00 Workshop I Herfølges Egenart Kl. 15.00 Kaffepause Kl. 15.25 Workshop II

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst. Vi lytter det digitale borgerpanel i Amager Øst

Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst. Vi lytter det digitale borgerpanel i Amager Øst Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst Det digitale borgerpanels sammensætning: Alle borgere i Amager Øst, over 15år, med en e- boks har modtaget en invitation til borgerpanel 3871

Læs mere

Entré. 6 Indgange. ENTRÈ KANTINE Nord - øst. ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst. ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst. ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest.

Entré. 6 Indgange. ENTRÈ KANTINE Nord - øst. ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst. ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst. ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest. Entré 6 Indgange ENTRÈ KANTINE Nord - øst ENTRÈ JYLLANDSALLÈ øst ENTRÈ MARSELIS BOULEVARD Syd - øst ENTRÈ SKANDERBORGVEJ Nord - vest 27 Spark 88888 Infrastruktur Vejforløb, parkering og orientering Maling

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov Borgermøde 15. januar 2018 19:00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov 19:00 Velkomst v/rådmand Hans Henrik Henriksen 19:10 Vodskov Samråd v/ Peter Lindholt 19:20 Byudviklingsplan

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Trafikpolitik Tofthøjskolen

Trafikpolitik Tofthøjskolen Trafikpolitik Tofthøjskolen Indholdsfortegnelse Tofthøjskolen Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 10 Rollemodel.. 11 Samarbejde

Læs mere

Konstruktive Inputs til en Positiv Udvikling af Haarby

Konstruktive Inputs til en Positiv Udvikling af Haarby Den Nye Børneinstitution 2012 Konstruktive Inputs til en Positiv Udvikling af Haarby Haarby Boldklub Fodboldafdelingen Marts 2012 Af Morten S. V. Andersen Tænk Innovation Tænk Fremtid Innovation er, at

Læs mere

Ved høringsfristens udløb var der indkommet ti skriftlige høringssvar med bemærkninger og ændringsforslag til planforslaget.

Ved høringsfristens udløb var der indkommet ti skriftlige høringssvar med bemærkninger og ændringsforslag til planforslaget. Høringsnotat TEKNIK OG MILJØ Sagsnr.: 01.02.05-P00-20-17 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede på møde den 10. december 2018 at Forslag til lokalplan 411.2 Birkevænget og Fredensbovej med tilhørende

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Lokalplangrundlag Lokalplanmrådet er beliggende i den vestlige del af Grindsted syd for Grindsted Engsø. Området afgrænses

Læs mere

Indsendelse af forslag til sommerhusområde Skårupøre Strandvej. MATR. NR. 32-a Ø.Åby By, Skårup.

Indsendelse af forslag til sommerhusområde Skårupøre Strandvej. MATR. NR. 32-a Ø.Åby By, Skårup. Åbyskov d. 16.09.2018 Svendborg Kommune Plan og Geodata Att. Maria Kiilsholm Christensen Indsendelse af forslag til sommerhusområde Skårupøre Strandvej. MATR. NR. 32-a Ø.Åby By, Skårup. Ejer Frans Ullemose,

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Stisystemer til skole og Hedensted centrum - tæt på én af Danmarks flotteste golfbaner HEDENSTED Skab din helt egen boligdrøm i Lille Dalby Bakker

Læs mere

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Ledig byggegrund til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder. Dato

Læs mere

4.5 Nye boligområder og områder til off. formål

4.5 Nye boligområder og områder til off. formål 4.5 Nye boligområder og områder til off. formål VISION For boligområder er det Byrådets vision, at kommunen skal være kendetegnet ved et bredt udbud af attraktive og spændende bosætningsområder med fokus

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Find din drømmebolig i Vejen Kommune

Find din drømmebolig i Vejen Kommune Find din drømmebolig i Vejen Kommune FLYTTILVEJEN.DK HJERTET AF SYDDANMARK 1 NOGLE BRUGER HELE LIVET PÅ AT FINDE LYKKEN ANDRE FLYTTER TIL VEJEN KOMMUNE NOGLE BETALER KASSEN FOR AT BO SMÅT ANDRE FLYTTER

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Bemærkninger og ændringsforslag til lokalplan nr. 347 for et bolig- og fritidsområde i Sparkær.

Bemærkninger og ændringsforslag til lokalplan nr. 347 for et bolig- og fritidsområde i Sparkær. Bemærkninger og ændringsforslag til lokalplan nr. 347 for et bolig- og fritidsområde i Sparkær. Vore bemærkninger angår delområde III. I skrivende stund går der små heste og vokser frodigt grønt græs på

Læs mere

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Referat Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Fremtidige boligområder og byudvikling Hvor og hvordan? Fremtidige boligområder og byudvikling Positiv stemning overfor den nye bydel Ønsker en grøn

Læs mere

Landskaberne jordbrug, natur og rekreation. onsdag den 16. marts 2011, Det Grønne Råd

Landskaberne jordbrug, natur og rekreation. onsdag den 16. marts 2011, Det Grønne Råd Landskaberne jordbrug, natur og rekreation Tankefuld-projektet onsdag den 16. marts 2011, Det Grønne Råd Tankefuld er ved at være på plads - Kommuneplan 2009-2021 - Lokalplan 540, febr. 2011 - De første

Læs mere