Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder"

Transkript

1 Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri små virksomheder

2 Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Rådgivning 5 Markedsføring med Byg Garanti 6 Rabataftaler 7 Netværk 8 Overenskomstdækning 9 Uddannelse 10 Politisk indflydelse Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri små virksomheder Redaktion: Dansk Byggeri, Mette Skovgaard Petersen Design: Dansk Byggeri, Ditte Brøndum Forsidefoto: Anders Bach Foto: Anders Bach, Anders Fuglsang, Jens Hemmel, Martin Riget Nielsen, Ricky John Molloy, Simon Ladefoged, Ulrik Samsøe Figen, Thomas Tolstrup, Ditte Brøndum Dato: 1. oplag: november Opdateret juli 2012, april, september 2013, maj 2015, oktober 2015 og november 2017.

3 Fordele ved medlemskab 2 side 3 Forord Der er mange fordele ved at være medlem af Dansk Byggeri. I denne folder kan du læse om, hvilke services vi kan tilbyde dig og din virksomhed. En service med kontante fordele. Som medlem er din virksomhed dækket af overenskomst og omfattet af Byg Garantiordningen. Du kan få gratis råd og vejledning inden for fx erhvervsjura, byggeteknik og personaleforhold. Via Dansk Byggeri har du politisk indflydelse på væsentlige rammebetingelser for din virksomhed, ligesom du har adgang til en række faglige netværk. Dansk Byggeri stiller værktøjer til rådighed, som du kan anvende til udvikling af din virksomhed, og vi holder dig opdateret med ny viden om dit erhverv. Du får aktuel information, medlemsrabatter og gode markedsføringsmuligheder, ligesom du får mulighed for at uddanne dig gennem Dansk Byggeris mange kurser. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. Vi laver også gerne en beregning, som viser den kontante fordel, der er ved medlemskab af Dansk Byggeri for netop din virksomhed. Lars Storr-Hansen Adm. direktør

4 Rådgivning Fordele ved medlemskab 2 side 4 Du får rådgivning om: Entrepriseret, AB 92 og AB Forbruger Forbrugerforhold Tvist med kunde Manglende betaling Standardkontrakter Udbudsbetingelser Bygningsreglement Energiløsninger Normer og standarder Tolerancer og måleregler Lærlingeforhold Efter- og videreuddannelse fx i AMU Arbejdsmiljøregler og APV Implementering af nye tekniske hjælpemidler Konflikthåndtering Internationale forhold Lønstatistik Dansk Byggeri yder den nødvendige rådgivning og bistand gratis, når medlemmer skal have behandlet eventuelle tvister og konflikter om erhvervsjuridiske og arbejdsretlige emner. Derved sparer du advokatsalær, hvilket for en typisk sag koster op til kr. To eksempler For at kunne byde på kommunale opgaver kræver en kommune, at ansøgerne oplyser om antallet af voldgiftssager, som virksomheden har været involveret i de seneste tre år. Dansk Byggeri kontakter kommunen og forklarer, at kravet er i strid med udbudsreglerne, hvorefter kommunen opgiver kravet. Et gulvfirma får et påbud fra Arbejdstilsynet om, at de ikke må støvsuge uden afkast til det fri. De henvender sig til Dansk Byggeri for at få vejledning. Den nyeste teknologi på området er en forudskiller. Dansk Byggeri skabte kontakt mellem virksomheden og Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som Dansk Byggeri er en del af. Arbejdsmiljøbussen besøgte firmaet og viste de forskellige Forudskillere frem, så virksomheden kunne finde den bedste løsning. Danske Byggeris medarbejdere tæller en bred vifte af jurister, advokater, økonomer og byggeteknikere, som har indgående kendskab til bygge- og anlægsbranchen og kan yde dig gratis, personlig rådgivning og sagsbehandling. Vi arbejder for at påvirke den byggetekniske regulering i form af normer og standarder. Gennem medlemsblade, nyhedsbreve, publikationer, faglige netværk, hjemmeside og kurser holder vi dig opdateret om alle tiltag og tendenser inden for branchen. I samarbejde med myndigheder, videninstitutioner og virksomheder arbejder Dansk Byggeri med udvikling og nytænkning af branchen. Målsætningen er, at rammevilkårerne for bygge- og anlægsbranchen skal være de bedst mulige.

5 Markedsføring med Byg Garanti Fordele ved medlemskab 2 side 5 Du får Landsdækkende kampagner for Byg Garanti bl.a. i tv og radio Ret til at benytte Byg Garanti logo Gratis streamers til biler Gratis forbrugerfolder Hjælpeværktøjer til markedsføring af virksomhed Byg Garanti logo på krak.dk og De Gule Sider 30 % rabat på yderligere annoncering på krak.dk og De Gule Sider Som medlem af Dansk Byggeri kan du med logo, streamers, kampagnemateriale mm. vise, at dit arbejde er dækket af Byg Garanti det giver flere opgaver og større omsætning. Et eksempel En tømrermester oplever, at potentielle kunder spørger, om han er med i Byg Garanti. De ønsker kun at indgå aftale med virksomheden, hvis arbejdet er omfattet af garantiordningen: De fleste private forbrugere ønsker at bruge en byggevirksomhed med garanti. Det betyder nemlig, at de kan få dækket eventuelle fejl og mangler i forbindelse med byggeriet. Derfor er Byg Garanti et meget stærkt markedsførings- og salgsargument. Byg Garanti omfatter kun medlemmer af Dansk Byggeri, og virksomheden bliver automatisk markedsført på hjemmesiderne byggaranti.dk, krak.dk og De Gulde Sider samt gennem Dansk Byggeris landsdækkende kampagner for Byg Garanti. Som medlem af Dansk Byggeri kan jeg på forskellige måder bruge Byg Garantis logo, både på min hjemmeside, på krak.dk og på faktura og brevpapir. Det er en stor fordel, for kunderne opfatter Byg Garanti som en blåstempling af, at det arbejde de får udført, er i orden. Med Byg Garanti føler de sig sikre. - David Buchholdt fra DOCO Byggefirma ApS Medlemskab af Dansk Byggeri er branchens blåstempling af virksomheden. Det betyder, at virksomheden lever op til krav om god kundeservice, tager et socialt ansvar og overholder overenskomster, hvilket er et væsentligt element i markedsføringen over for offentlige bygherrer og større privatkunder.

6 Rabataftaler Fordele ved medlemskab 2 side 6 Du kan få rabat* på: Telefoni og internet Biler og tilbehør Brændstof Forsikring It Inkasso-service Kontorforsyning Kreditvurdering Parkering Værktøj og arbejdstøj Reklameskilte Færgeoverfart Beregning Kvalitetskontrol Arbejdsmiljørådgivning Byggetekniske publikationer Du sparer op til 135 øre pr. liter diesel og får en rabat på 850 kr. eksl. moms pr liter fyringsolie. Der er et årligt besparelsespotentiale pr. medarbejder på kr. for telefoni og kr. for kontorartikler. Et eksempel Thomas Wiese, direktør i Murerfirmaet Wiese ApS, henter rabatter hjem på bl.a. telefoni, færgebilletter, arbejdstøj og værktøj. Han synes, det er en stor fordel at bruge Dansk Byggeris rabataftaler frem for at jage rundt i flere forskellige butikker: "Det er dejligt, at det hele bare er samlet ét sted. Jeg bruger jo de forskellige ordninger løbende, og ved at bruge Dansk Byggeris tilbud sparer vi meget tid". -Thomas Wiese, direktør i Murerfirmaet Wiese ApS Formålet med Dansk Byggeris kommercielle tilbud er at skaffe medlemmerne bedre og billigere leverancer på en række områder. Det sker gennem rabataftaler, Dansk Byggeris datterselskab og via danskbyggeri.dk/servicebutikken * Dansk Byggeris indkøbsaftaler giver dels kontante rabatter til det enkelte medlem, dels et markedsføringsbidrag til Dansk Byggeri, som er formidlere af ordningen.

7 Netværk Fordele ved medlemskab 2 side 7 Du får adgang til netværk gennem: Regioner Sektioner (faglige) Lokalforeninger Branchefællesskaber Interessegrupper Virksomhedsnetværk De mange muligheder for faglige fællesskaber i Dansk Byggeri er en del af medlemskabet. Til sammenligning koster det op til kr. pr. år at deltage i en netværksgruppe hos private udbydere. Et eksempel Dansk Byggeri orienterer medlemmerne om, at der bliver indført et nyt aftalegrundlag for entreprisekontrakter med private forbrugere, en AB-Forbruger. Alle Dansk Byggeris medlemmer er tilknyttet et område og en sektion, som danner rammen om kollegiale netværk og videnformidling. Områderne varetager de regionale interesser blandt andet ved kontakt til det politiske system i kommuner og regioner. Sektionerne varetager de faglige interesser og fungerer som medlemmernes faglige fællesskab. Dansk Byggeri har desuden tilknyttet knap 100 lokalforeninger, som varetager lokale faglige og sociale interesser og 12 interessegrupper, som varetager en række fagområders specialinteresser. Dansk Byggeri hjælper dig med at finde eller etablere et netværk med andre virksomheder. Den udsendte information fra Dansk Byggeri giver et godt overblik over de generelle forhold i forbindelse med AB-Forbruger. Men en mindre medlemsvirksomhed synes, der mangler svar på en række særlige forhold. Fx fremgår det af virksomhedens forsikringspolice, at entreprisekontrakter skal være baseret på AB 92, for at forsikringen vil dække et eventuelt erstatningsansvar. Virksomheden henvender sig til sin sektionsformand for at høre, om sektionen har eller kan fremskaffe supplerende information. Sektionsformanden har fået tilsvarende henvendelser fra andre medlemsvirksomheder. Sektionen beslutter derfor at holde medlemsmøder rundt om i landet, hvor forskellene mellem AB 92 og AB-Forbruger bliver gennemgået, og der bliver lejlighed til at få besvaret spørgsmål fra de enkelte medlemsvirksomheder.

8 Overenskomstdækning Fordele ved medlemskab 2 side 8 Du får: Bistand ved fagretlige tvister Overenskomster Rådgivning ved alle overenskomst- og ansættelsesmæssige spørgsmål Standardblanketter til ansættelse og afskedigelse Som medlem undgår du tiltrædelsesoverenskomster med fagforbundene. Fx skal du ikke betale det særlige bidrag til Uddannelsesfonden på op til 50 øre pr. time pr. medarbejder. Virksomheden får desuden likviditetsmæssige fordele, idet du ikke skal betale feriepenge på forskud hver måned. Gennemsnitligt sparer du kr. pr. år pr. ansat (murer, tømrer, snedker eller maler) med Dansk Byggeris feriekortordning. Som medlem bliver du overenskomstdækket og får indgående rådgivning om ansættelsesret. Vores konsulenter er eksperter i overenskomst- og ansættelsesmæssige spørgsmål og rådgiver både telefonisk og ved personlige møder. Dansk Byggeri løser fagretlige tvister med dine medarbejdere. Det omfatter, at Dansk Byggeri deltager i mægling og fører sager ved arbejdsretten m.m. Et eksempel En tømrervirksomhed modtog ved en fejl krav om indbetaling af feriepenge til TIB for 1. kvartal, selvom beløbet allerede var indbetalt. Uheldigvis indbetalte virksomheden beløbet igen, og kæmpede herefter forgæves for at få pengene retur. Virksomheden henvendte sig til Dansk Byggeri for at få bistand i sagen. Ved den efterfølgende fagretlige behandling lykkedes det parterne at opnå enighed om, at feriepengene skulle betales tilbage til virksomheden.

9 Uddannelse Fordele ved medlemskab 2 side 9 Du får rådgivning om: Efter- og videreuddannelse for indehaver og ledende medarbejdere Mulighederne i AMU-kurser Lærlingeforhold Ledelse Virksomhedsudvikling Konflikthåndtering Du får skræddersyede kurser inden for: Bygningsreglementet CE-mærkning Kvalitetssikring Overenskomster Energi Miljø Arbejdsmiljø Jura Ledelse Uddannelsesfonden giver Dansk Byggeris medlemmer et tilskud på 65 kr. pr. medarbejder pr. time til AMU-kurser. Medlemmer betaler desuden mindre svendeprøvegebyr end uorganiserede virksomheder og får kurser til medlemspris. Et eksempel En murermester henvender sig, da han gerne vil høre, om der er mulighed for tilskud til ham selv og en svend i forbindelse med kurser og efteruddannelse. Dansk Byggeri fortæller, at de begge kan få VEU-godtgørelse på 89,40 kr. i timen til AMU-kurser, og svenden kan også få tilskud fra Bygge og Anlægsbranchens Udviklingsfond på 65 kr. i timen for de timer, han er på AMU-kurser. På den måde har murermestervirksomheden råd til at sende mester og svend afsted på uddannelse og samtidig sørge for, at arbejdskraften i virksomheden løbende opkvalificeres. Dansk Byggeri arbejder for at sikre, at byggeerhvervets vigtigste resurse - arbejdskraften - rekrutteres, udvikles og fastholdes i branchen. Arbejdet sker gennem påvirkning af lovgivningen og ved at koordinere aktiviteter inden for erhvervsuddannelsesområdet, gennemføre analyser, statistisk overvågning, rådgivning og kampagner for at tiltrække unge til erhvervet. Vi rådgiver om alle forhold vedrørende lærlinge, AMU-kurser, efter- og videreuddannelse, udvikling og HR i virksomhederne og tilbyder virksomhedstilpassede kurser.

10 Politisk indflydelse Fordele ved medlemskab 2 side 10 Eksempler Du får: Erhvervspolitisk indflydelse Uddannelsespolitisk indflydelse Indflydelse på det erhvervstekniske område Markedsovervågning Markedspåvirkning Profilering af branchen Påvirkning af meningsdannere Synlighed i medierne Dansk Byggeri arbejder for at sikre gode rammevilkår for branchens virksomheder ved at overvåge og påvirke nye love og bestemmelser inden for områder som fx arbejdsmiljø, byggelovgivning, udbud, miljø og uddannelse. Vi analyserer det politiske landskab og laver lobbyarbejde, mødes med politikere, de politiske rådgivere og embedsmænd, samt deltager i centrale råd og udvalg. Analyse- og kommunikationsindsatsen skal sikre positiv synlighed og gennemslagskraft om byggeriets vilkår og udvikling samt profilere branchen bedst muligt. Det sker gennem et medlemsblad, et erhvervsblad, vores hjemmeside, gennem en række services og nyhedsbreve samt gennem et aktivt pressearbejde, hvor vi har tæt kontakt til centrale medier og meningsdannere med henblik på at påvirke den offentlige mening. Kommunal erhvervsvenlighed Mange kommuner har på grund af Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed sænket dækningsafgiften, regeringen har lovet bedre og billigere byggesagsbehandling, flere kommuner har udvidet åbningstiderne på affaldspladserne, flere kommuner har hævet grænsen for, hvornår der stilles krav om arbejdsgarantier, og flere steder arbejdes der med at skabe én samlet indgang for erhvervslivet. Partnerskabsaftaler Med partnerskabsaftaler arbejder vi aktivt for, at der bliver skabt flere praktikpladser. Vi har nu partnerskabsaftaler med 42 kommuner, og flere er på vej. Flere og flere kommuner indser, at samarbejde skaber bedre resultater end tvungne sociale klausuler. Vi arbejder også politisk for, at det gøres attraktivt for virksomheder at tage lærlinge. Grøn energi Dansk Byggeris årlige energianalyse viser de store potentialer, der er for energirenovering i eksisterende bygninger og ikke mindst hvordan, vi kan høste potentialerne. Analysen er et vigtigt bidrag til debatten om, hvordan omstillingen til et samfund uafhængigt af fossile brændsler sker bedst. Adgangskrav til erhvervsuddannelserne Gennem dialog med politikere og embedsmænd og aktiv deltagelse i processen med reformen af erhvervsuddannelserne har Dansk Byggeri været med til at sikre, at man skal have bestået dansk og matematik på folkeskolens 9. klassesniveau for at komme ind på en erhvervsuddannelse, hvilket sikrer et højere kompetenceniveau blandt fremtidens lærlinge. Politisk indflydelse kan ikke gøres op i kroner og øre. Men det har store omkostninger for branchen, hvis Dansk Byggeri ikke er til stede på den politiske scene for at tale byggeriets sag.

11 Fordele ved medlemskab 2 side 11 Dansk Byggeri har fx gjort en forskel her: Vi har haft fagretslige møder fordelt på ca fagretslige sager Vi har arbejdet og arbejder stadig hårdt for at sikre større erhvervsvenlighed i kommunerne Vi har nøje fulgt arbejdet med det nye bygningsreglement og sikret, at de krav, som stilles, også fungerer i praksis Vi har udgivet en lang række tolerancebøger, som dagligt anvendes af både rådgivere og entreprenører Vi har opbygget gode kontakter til politikere og embedsmænd også lokalt i kommunerne Hvert år forbedrer godt byggefolk deres viden og kompetencer gennem vores kurser Vi har fået den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse ind i hovedparten af vores erhvervsuddannelser Vi har fået Arbejdstilsynet til at føre tilsyn med, om bygherre og projekterende efterlever deres arbejds- miljøforpligtelser

12 Vi samler byggeri, anlæg og industri Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen. Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen. Dansk Byggeri 2 Nørre Voldgade København K 2 telefon November 2017

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri små virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Rådgivning 5 Markedsføring med Byg Garanti 6 Rabataftaler 7 Netværk 8 Overenskomstdækning

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri små virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Rådgivning 5 Markedsføring med Byg Garanti 6 Rabataftaler 7 Netværk 8 Overenskomstdækning

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. små virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri små virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Rådgivning 5 Markedsføring med Byg Garanti 6 Rabataftaler 7 Netværk 8 Overenskomstdækning

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri mellemstore virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Overenskomstdækning 5 Rådgivning 6 Uddannelse 7 Netværk 8 Rabataftaler

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri store virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 5 Politisk indflydelse 6 Overenskomstdækning 7 Rådgivning 8 Netværk 9 Uddannelse

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri mellemstore virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Overenskomstdækning 5 Rådgivning 6 Uddannelse 7 Netværk 8 Rabataftaler

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. mellemstore virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri mellemstore virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 4 Overenskomstdækning 5 Rådgivning 6 Uddannelse 7 Netværk 8 Rabataftaler

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri store virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 5 Politisk indflydelse 6 Overenskomstdækning 7 Rådgivning 8 Netværk 9 Uddannelse

Læs mere

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder

Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri. store virksomheder Fordele ved 2 side 1 Fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri store virksomheder Fordele ved medlemskab 2 side 2 Indhold 3 Forord 5 Politisk indflydelse 6 Overenskomstdækning 7 Rådgivning 8 Netværk 9 Uddannelse

Læs mere

Organisationen for byggeri, anlæg og industri

Organisationen for byggeri, anlæg og industri Organisationen for byggeri, anlæg og industri Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 6.000 medlemmer spænder organisationen bredt

Læs mere

Det betaler sig at være med. Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri.

Det betaler sig at være med. Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri. Det betaler sig at være med Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri www.traesektionen.dk www.traesektionen.dk Træsektionen inviterer dig med i det faglige fællesskab Dansk

Læs mere

Det betaler sig at være med. Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri.

Det betaler sig at være med. Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri. Det betaler sig at være med Bliv en del af det faglige fællesskab i Træsektionen i Dansk Byggeri www.traesektionen.dk www.traesektionen.dk Træsektionen inviterer dig med i det faglige fællesskab Dansk

Læs mere

Velkommen til Gulvbranchen. Netværk, viden og rådgivning

Velkommen til Gulvbranchen. Netværk, viden og rådgivning Velkommen til Gulvbranchen Netværk, viden og rådgivning Velkommen til Gulvbranchen i Dansk Byggeri Vi er en brancheorganisation, der varetager interesser for gulventreprenører og leverandører inden for

Læs mere

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i. lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i. lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser Information til Dansk Byggeris repræsentanter i lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser Indledning Som medlem af et lokalt uddannelsesudvalg/en fagkomité repræsenterer du Dansk Byggeri og den sektion,

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

Påbud og bøder efter arbejdsmiljøloven. hvornår er det medarbejderens eget ansvar og hvornår ledelsens?

Påbud og bøder efter arbejdsmiljøloven. hvornår er det medarbejderens eget ansvar og hvornår ledelsens? Påbud og bøder efter arbejdsmiljøloven hvornår er det medarbejderens eget ansvar og hvornår ledelsens? Indhold 3 Arbejdsgiverens begrænsede ansvar 4 Ansatte og arbejdsledere 5 Arbejdstilsynet på besøg

Læs mere

Når du har brug for hjælp

Når du har brug for hjælp Når du har brug for hjælp I denne folder kan du finde navne og telefonnumre på kontaktpersoner i Dansk Byggeri, som er relevante for dig, som er beskæftiget i en tømrervirksomhed. Folderen er lavet for,

Læs mere

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE HVAD KAN DU BRUGE EN BRANCHEORGANISATION TIL? Hvad gør du, hvis du * har omkostninger, der løber løbsk? * har en konflikt

Læs mere

Byggeriets Industrilederuddannelse. til dig der vil videre

Byggeriets Industrilederuddannelse. til dig der vil videre Byggeriets Industrilederuddannelse til dig der vil videre Skyd genvej til de nødvendige kompetencer Betonindustrien har mange mellemledere, som i det daglige tager store beslutninger, gennemfører forhandlinger

Læs mere

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse Samfundet stiller i dag store krav til erhvervslivet i almindelighed og byggebranchen i særdeleshed. Og en ting er sikkert: Kravene

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Indhold. Foreningsoplysninger. Side. Forening. Bestyrelse. Direktion. Revision. 2 Foreningsoplysninger. 3 Beretning

Indhold. Foreningsoplysninger. Side. Forening. Bestyrelse. Direktion. Revision. 2 Foreningsoplysninger. 3 Beretning Årsrapport 2015 Indhold Side 2 Foreningsoplysninger 3 Beretning 4 Forening inkl. Hjælpefond - Resultatopgørelse 5 Balance - Aktiver 6 Balance - Passiver 7 Oplysninger om datter- og associerede virksomheder

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

AutoBranchens ArbejdsgiverForening din hjælp i hverdagen

AutoBranchens ArbejdsgiverForening din hjælp i hverdagen AutoBranchens ArbejdsgiverForening din hjælp i hverdagen Din hjælp i hverdagen... Tak for din interesse for AutoBranchens ArbejdsgiverForening. Du får her en kort præsentation af, hvad vi tilbyder, og

Læs mere

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen?

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? Så er et DANSK HR Partnerskab noget for dig Eksklusiv viden om HR-branchen Nyeste HR-trends Fagligt sparringsrum Kommuniker med DANSK HR-medlemmer Stærk markedsføring

Læs mere

Indhold. Side. 3 Foreningsoplysninger. 4 Beretning. 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse. 6 Balance - Aktiver. 7 Balance - Passiver

Indhold. Side. 3 Foreningsoplysninger. 4 Beretning. 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse. 6 Balance - Aktiver. 7 Balance - Passiver Årsrapport 2016 Indhold Side 3 Foreningsoplysninger 4 Beretning 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse 6 Balance - Aktiver 7 Balance - Passiver 2 Foreningsoplysninger Forening Dansk Byggeri

Læs mere

Når du har brug for hjælp

Når du har brug for hjælp Når du har brug for hjælp Find hurtigt og nemt navne og telefonnumre på kontaktpersoner i Dansk Byggeri, som kan hjælpe dig der er medlem af Træsektionen, når du har brug for hjælp. Træsektionens konsulent

Læs mere

Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen

Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Foto: Brian Berg Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Foto: Alex Tran 2 Tænk arbejdsmiljø allerede i udbudsfasen Et godt tilbud bygger på et godt udbud. Når en entreprenør skal give et godt tilbud

Læs mere

Uddannelsespolitik 2018

Uddannelsespolitik 2018 Uddannelsespolitik 2018 Uddannelsespolitik 2018 Redaktion: Dansk Byggeri/Helene Høj og Jakob Krohn Rasmussen Design: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy, BvB Byggerskadefonden vedrørende

Læs mere

Når du har brug for hjælp

Når du har brug for hjælp Når du har brug for hjælp Find hurtigt og nemt navne og telefonnumre på kontaktpersoner i Dansk Byggeri, som kan hjælpe dig der er medlem af Træsektionen, når du har brug for hjælp. Træsektionens konsulent

Læs mere

Sæt alle talenter fri få flere til at søge erhvervsuddannelserne

Sæt alle talenter fri få flere til at søge erhvervsuddannelserne Sæt alle talenter fri få flere til at søge erhvervsuddannelserne 1 2 Baggrund Alt for få unge guides mod erhvervsuddannelserne det skal der laves om på Som noget nyt skal landets kommuner fra 2019 sætte

Læs mere

Kend bygge- og anlægsbranchen på 5 minutter

Kend bygge- og anlægsbranchen på 5 minutter Kend bygge- og anlægsbranchen på 5 minutter Denne pjece gennemgår byggeriet i hovedtræk. Branchens betydning som en af grundpillerne i dansk erhvervsliv. 2 2 Indhold 4 Byggeriets omfang og samfundsmæssige

Læs mere

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere

GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere Vi arbejder for virksomheder, der bygger på grokraft og vækst med naturen som leverandør. GLS-A er et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere fra primær

Læs mere

GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden

GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden Vi står bag dig Overenskomster Arbejdsmiljø Uddannelse GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere Vi arbejder for virksomheder, der bygger på grokraft

Læs mere

DU HAR BRUG FOR. Dansk Træ

DU HAR BRUG FOR. Dansk Træ DU HAR BRUG FOR Dansk Træ Et forum af danske virksomheder Landsforeningen Dansk Træ udspringer af Danske Entreprenørers Træsektion og er i dag en del af Dansk Byggeri. Foreningen består af ca. 60 virksomheder

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Indledning Solrød Kommune, Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! CENTRALFORENINGEN AF AUTOREPARATØRER I DANMARK ER OGSÅ FOR ETNISKE AUTOREPARATØRER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! CENTRALFORENINGEN AF AUTOREPARATØRER I DANMARK ER OGSÅ FOR ETNISKE AUTOREPARATØRER BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! CENTRALFORENINGEN AF AUTOREPARATØRER I DANMARK ER OGSÅ FOR ETNISKE AUTOREPARATØRER HVAD KAN DU BRUGE EN BRANCHEORGANISATION TIL? Hvad gør du, hvis du * har omkostninger, der

Læs mere

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i både tv, aviser og på internettet I 2011 afviklede Dansk Byggeri sin hidtil mest synlige kampagne

Læs mere

Indhold. Side. 3 Foreningsoplysninger. 4 Beretning. 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse. 6 Balance - Aktiver. 7 Balance - Passiver

Indhold. Side. 3 Foreningsoplysninger. 4 Beretning. 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse. 6 Balance - Aktiver. 7 Balance - Passiver Årsrapport 2017 Indhold Side 3 Foreningsoplysninger 4 Beretning 5 Forening inklusiv Hjælpefond - Resultatopgørelse 6 Balance - Aktiver 7 Balance - Passiver 2 Foreningsoplysninger Forening Dansk Byggeri

Læs mere

Kooperative virksomheder Århus den 24. november 2016

Kooperative virksomheder Århus den 24. november 2016 Kooperative virksomheder Århus den 24. november 2016 Agenda 01 Kooperative virksomheder 02 Om Kooperationen 03 Om Hustømrerne 04 Kontakt Diagram featured by http://slidemodel.com Et kooperativ? Hvordan

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Vi gi r dig tryghed, udvikling og kontante fordele. 602 kr. pr. måned. Forening og a-kasse (402 kr. efter skat)

Vi gi r dig tryghed, udvikling og kontante fordele. 602 kr. pr. måned. Forening og a-kasse (402 kr. efter skat) Vi gi r dig tryghed, udvikling og kontante fordele 602 kr. pr. måned Forening og a-kasse (402 kr. efter skat) Business Danmark Business Danmark er landets eneste organisation med 100% fokus på salgs-,

Læs mere

Tag en lærling. - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang

Tag en lærling. - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang Tag en lærling - tips og gode råd til, hvordan du kommer godt i gang Sådan får I en lærling Denne pjece er for de virksomheder, der gerne vil uddanne lærlinge, og som derfor vil vide mere om, hvordan man

Læs mere

TEKNIQ-råd Sjælland Handlingsplan 2014

TEKNIQ-råd Sjælland Handlingsplan 2014 TEKNIQ-råd Sjælland Handlingsplan 2014 Handlingsplanen tager udgangspunkt i de to primære opgaver for TEKNIQ-rådene: Politisk interessevaretagelse og synlighed via pressekontakt til lokale og regionale

Læs mere

Kursusoversigt. Styrk dine kompetencer med et kursus fra Dansk Byggeri. Få overblik over årets kurser her.

Kursusoversigt. Styrk dine kompetencer med et kursus fra Dansk Byggeri. Få overblik over årets kurser her. Kursusoversigt 2019 Styrk dine kompetencer med et kursus fra Dansk Byggeri. Få overblik over årets kurser her. Du tilmelder dig alle vores kurser på www.danskbyggeri.dk/kursus Her kan du også se de fulde

Læs mere

Velkommen til Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri

Velkommen til Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri Velkommen til Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri Nedbrydningssektionen nedrivnings sektionen blå og brun(4.1).indd 1 3/21/2013 3:37:07 PM nedrivnings sektionen blå og brun(4.1).indd 2 3/21/2013 3:37:08

Læs mere

TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche

TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche TEKNIQ sikkerhed for en stærk installationsbranche TEKNIQ Installatørernes Organisation er arbejdsgiver- og brancheorganisation for cirka 2.800 tekniske installatører. TEKNIQ arbejder for, at installatørerne

Læs mere

To kommuner er gået frem. Fx er Middelfart sprunget hele 24 pladser frem på ranglisten, og kommunen er nu den mest erhvervsvenlige på Fyn.

To kommuner er gået frem. Fx er Middelfart sprunget hele 24 pladser frem på ranglisten, og kommunen er nu den mest erhvervsvenlige på Fyn. Fyn Erhvervsvenlighed 2019 På Fyn er syv kommuner ud af ti gået tilbage på ranglisten i Dansk Byggeris analyse af de danske kommuners erhvervsvenlighed 2019. Ingen af kommunerne på Fyn ligger i top 20.

Læs mere

Gulvbranchens strategiplan 2015 2019

Gulvbranchens strategiplan 2015 2019 Gulvbranchens strategiplan 2015 2019 Foto: Interface arkiv 1 Intro Gulvbranchens bestyrelse har på et strategiseminar i oktober 2014 diskuteret og sammenfattet de overordnede strategiske mål for foreningens

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve Kommune 1. juli 2012 1.

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve Kommune 1. juli 2012 1. Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske skole, EUC Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve 1. juli 2012 1. juli 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Byggeriets Ankenævn Vejledningens formål er, at orientere om sagsgangen i Byggeriets Ankenævn og at gøre det nemmere at udfylde klageskemaet Byggeriets

Læs mere

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k Få et professionelt netværk i ryggen Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k En livline i hverdagen Som leder og nøglemedarbejder står man ofte alene, når vigtige strategiske beslutninger

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab

fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning

Læs mere

brug for hjælp Når du har Murersektionen, når du har brug for hjælp.

brug for hjælp Når du har Murersektionen, når du har brug for hjælp. Når du har brug for hjælp Find hurtigt og nemt navne og telefonnumre på kontaktpersoner i Dansk Byggeri, som kan hjælpe dig, der er medlem af Murersektionen, når du har brug for hjælp. Sektionskonsulent

Læs mere

Byggeriets ArbejdsMiljøBUS alias BAM-BUS - virkning på arbejdsmiljøet. Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri

Byggeriets ArbejdsMiljøBUS alias BAM-BUS - virkning på arbejdsmiljøet. Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri Byggeriets ArbejdsMiljøBUS alias BAM-BUS - virkning på arbejdsmiljøet Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri Vi taler altid med BAM-BUS, inden vi byder på et projekt tømrermester fra Nordjylland

Læs mere

fremtiden starter her... ARBEJDSGIVER Medlemskab

fremtiden starter her... ARBEJDSGIVER Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab Vores medlemmer Dansk Erhvervs medlemmer er virksomheder og brancheforeninger, der beskæftiger sig med service, detail, engros, transport, rådgivning, oplevelse, turisme,

Læs mere

Kommunikation. Intern og eksterne kommunikation 2. Intranet 3. DT Magazine 4. HR Infoboard 5. Intranet i STARK 6. Dit SILVAN 7

Kommunikation. Intern og eksterne kommunikation 2. Intranet 3. DT Magazine 4. HR Infoboard 5. Intranet i STARK 6. Dit SILVAN 7 Kommunikation Intern og eksterne kommunikation 2 Intranet 3 DT Magazine 4 HR Infoboard 5 Intranet i STARK 6 Dit SILVAN 7 STARKs markedsføring til private 8 STARKs markedsføring til professionelle 9 STARKs

Læs mere

Etiske normer for boligudvikling

Etiske normer for boligudvikling Etiske normer for boligudvikling Indledning EjendomDanmarks professionelle boligudviklere skal følge de her fastsatte etiske normer for udvikling og salg af boliger til private. Boligudviklere, deres ledelse

Læs mere

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 Pendleranalyse 1 Pendleranalyse Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 2 Indhold 4 Vi pendler 300 gange til Månen hver eneste dag 7 Udviklingen

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Byggeriets Ankenævn Vejledningens formål er, at orientere om sagsgangen i Byggeriets Ankenævn og at gøre det nemmere at udfylde klageskemaet Byggeriets

Læs mere

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018 side 1 af 6 UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018 Indledning EUC Syd udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) i overensstemmelse med Lov om arbejdsmarkedsuddannelser

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

Ansøgning om optagelse

Ansøgning om optagelse Ansøgning om optagelse Er du en dygtig håndværker? Så garanterer vi gerne for dit arbejde. Vi gør os umage Virksomheden CVR-nummer: Hjemmeside: E-mail: Medlemsnummer: (udfyldes af Dansk Håndværk) Telefon:

Læs mere

Humanconsult. powered by. hartmanns

Humanconsult. powered by. hartmanns Humanconsult powered by hartmanns humanconsult powerd by Hartmanns medlemskaber Medlemskaber Medlemskabet giver dig et attraktivt fagligt inspirationsforum til en dialog blandt ligesindede. Vi finder det

Læs mere

Praktikplads-AUB hvad betyder det for dig som arbejdsgiver?

Praktikplads-AUB hvad betyder det for dig som arbejdsgiver? Praktikplads-AUB hvad betyder det for dig som arbejdsgiver? 1 Kan du forestille dig en arbejdsdag uden erhvervsuddannede medarbejdere? Det er fremtiden, hvis ikke vi gør noget. 2 Pjecens indhold Læs pjecen

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

Mål og Strategier for Grønlands Arbejdsgiverforening

Mål og Strategier for Grønlands Arbejdsgiverforening Mål og Strategier for Grønlands Arbejdsgiverforening Overordnede mål for Grønlands Arbejdsgiverforening (GA) GA skal ifølge 2 i vedtægterne varetage de grønlandske arbejdsgiveres interesser med henblik

Læs mere

Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele. R abatportalen a/s

Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele. R abatportalen a/s Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele R abatportalen a/s Velkommen til Rabatportalen Du kan spare mange penge på de medlemsfordele, som vi præsenterer i denne folder. Rabatterne får du som medlem

Læs mere

VOV - din brancheforening!

VOV - din brancheforening! - en vigtig brik! VOV - din brancheforening! Brancheforeningen Værktøj og Værktøjsmaskiner - VOV - er en landsdækkende brancheforening med ca. 80 medlemsfirmaer, der hovedsageligt som importører, forhandlere,

Læs mere

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007.

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. Nye annonceringsregler Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. De nye udbudsregler De nye regler om offentliggørelse og udbud

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Når du har brug for hjælp

Når du har brug for hjælp Når du har brug for hjælp I denne folder kan du finde navne og telefonnumre på kontaktpersoner i Dansk Byggeri, som er relevante for dig, som er beskæftiget i en tømrervirksomhed. Folderen er lavet for,

Læs mere

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet Per Christensen, formand for 3F Kort om 3F 3F har 277.538 medlemmer Af 3F's 277.538 medlemmer er 74.057 kvinder. Grupper: Industri, Bygge og anlæg, Transport,

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 14 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Hvad kan DI give dig? Som iværksætter kan du få et år gratis i DI. Vi vil gerne give dig en mulighed for at lære os at kende og opleve, hvad DI som erhvervs-

Læs mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 27. september 2011 Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en mobil konsulenttjeneste, som har til formål at formidle god arbejdsmiljøpraksis og viden om udvikling

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

Referat 23. november 2015 J-nr.: /

Referat 23. november 2015 J-nr.: / Dansk Byggeri Nordsjælland Referat 23. november 2015 J-nr.: 87005 / 2247319 Referat fra generalforsamling i Dansk Byggeri Nordsjælland Onsdag den 18. november 2015 på KolleKolle Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper

Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper www.lunge.dk 0 Kom godt i gang som frivillig i en lokalforening I Danmarks Lungeforening udgør frivilligt arbejde det bærende fundament

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE SLAGTERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE SLAGTERE

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE SLAGTERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE SLAGTERE BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE SLAGTERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE SLAGTERE HVAD KAN DU BRUGE EN BRANCHEORGANISATION TIL? Hvad gør du, hvis du * har omkostninger, der løber løbsk? * kommer i tvivl om

Læs mere

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS)

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS) STÅ STÆRKT TIL UDBUDDENE AF ANLÆGSPROJEKTERNE I REGION SJÆLLAND Deltag med din bygge-/anlægsvirksomhed i et nyt forløb med fokus på at udvikle og kvalificere din virksomhed til underentrepriser og leverancer

Læs mere

Fødevarer. Din organisation og talerør

Fødevarer. Din organisation og talerør DI Fødevarer Din organisation og talerør » FEM gode grunde til at melde sig ind i DI fødevarer Ekspertise når du har brug for hjælp, sparring eller vejledning Indflydelse på rammerne for at drive fødevarevirksomhed

Læs mere

Er ovenstående kontaktperson i forhold til medlemskabet i Dansk Erhverv? (sæt kryds)

Er ovenstående kontaktperson i forhold til medlemskabet i Dansk Erhverv? (sæt kryds) DANSK ERHVERV / DANSKE SERVICE INDMELDELSESBLANKET ARBEJDSGIVER 1. VIRKSOMHEDSDATA Firmanavn: CVR-nr.: Firmaadresse: Postnr. og by: Telefonnr.: Virksomhedens e-mail: Hjemmeside: JA, jeg ønsker link fra

Læs mere

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden Indholdsfortegnelse Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden 5 Lærlingeuddannelsen for unge 6 Lærlingeuddannelsen for dine erfarne chauffører Meritvejen 7

Læs mere

mester snedker Haute Couture og smykkekunst Laugenes opvisning i perfektionismens tegn KULTURNATTEN kom til åbent hus i Moltkes Palæ Fremtidens

mester snedker Haute Couture og smykkekunst Laugenes opvisning i perfektionismens tegn KULTURNATTEN kom til åbent hus i Moltkes Palæ Fremtidens mester nº 1 Håndværkerforeningen MESTER nº 1 HAANDVÆRKERFORENINGEN I KJØBENHAVN Haute Couture og smykkekunst Laugenes opvisning i perfektionismens tegn Profilartikel snedker Fremtidens københavns smukkeste

Læs mere

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Qaanaaq Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Upernavik Uummannaq Ittoqqortoormiit Qeqertarsuaq Aasiaat Kangaatsiaq Ilulissat Qasigiannguit Sisimiut Kangerlussuaq Maniitsoq Kangaamiut Tasiilaq

Læs mere

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice DANSK BYGGERIS årsdag 2015 Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM FREMTIDENS ARBEJDSMARKED Ordstyrer: Cecilie

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Partnerskabsaftale. Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune

Partnerskabsaftale. Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune Indhold PARTNERSKABSAFTALEN ER INDGÅET MELLEM... 3 BAGGRUNDEN FOR PARTNERSKABSAFTALEN... 3 PARTNERSKABETS FORMÅL... 4 KONKRETE

Læs mere

Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab

Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab VOV stiller en lang række strategisk - og økonomisk vigtige fordele til rådighed for sine medlemsvirksomheder. Forretningsnetværk, messer- og udstillinger og politiske

Læs mere