Genveje til Roms herligheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Genveje til Roms herligheder"

Transkript

1 Genveje til Roms herligheder Ni rejser til Rom på otte år sætter sine spor i sjælen. Vi er kommet ud over den klassiske rundtur i byen, som typisk amerikanske turister tyer til for at kunne hakke af med flueben på to-do-listen på Europa-turen. Dokumentationen af, at vi var der, er vigtig. For nogen. Rom er fyldt med turister året rundt. Passer man ikke på, vil tre, fire, fem dage i byen opleves som turist-gåsegang i lange række i smalle gader og stræder fra seværdighed til seværdighed og fra fortovsrestaurant til cafe eller omvendt. Kig på kortet Ude til venstre ligger Peterskirken på den anden side af Tiberen Tag derefter turen til højre ad den centrale og meget trafikerede gade Vittorio Emanuelle II med Piazza Navona på venstre side og Campo dei Fiori på højre side ned mod Tiberen. Videre til den centale og store Piazza Venezia. Til venstre går indkøbsgaden Corsoen op til Piazza del Popolo og med Trevifontænen og den spanske trappe som centrale punkter tæt på. Til højre går Mussolinis pompøse gade Via dei Fiori Imperariali ned til Colloseum. Så har vi de centrale omdrejningspunkter for turismen i Rom. Mange kommer ikke særlig langt uden for dette område. Det er synd. Vi vil gerne gøre det lidt bedre, og i denne lille genvej til den evige stad Rom forsøger vi at beskrive nogle af de andre muligheder, som denne dejlige by også byder på ved siden af alt det andet, som beskrives i de traditionelle guider. Til og fra Rom Men allerførst TRANSPORT. Et par gode travesko og en fiks rygsæk er gode ingredienser i den cocktail, der hedder at bevæge sig rundt i Rom til fods. Mange seværdigheder ligger som beskrevet inden for en begrænset radius, og mange kræver ligefrem, at det ene ben sættes foran det andet. Det gælder parker, grønne områder og Tiber-floden. Derudover er det vigtigt at medbringe nogle busbilletter. BIT-billetter gælder i 100 minutter, efter At de er blevet stemplet og købes i kiosker (tabacchi) som har ATAC-skiltet fremme. ATAC er busselskabet. Det er også muligt at købe billetter, som gælder i hele dage og flere dage.

2 Transport til og fra lufthavnen kræver nogle ord med på vejen. Den største lufthavn er Fiumicino, som ligger ude ved Middelhavet. Her er der en Leonardo-express-togforbindelse direkte til Terminibanegården centralt i Rom. Billetten koster vistnok 14 euro, og toget standser ved en perron bagest i banegården, så der er en laaaang vandretur til forhallen og busholdepladserne. De lokale tog fra lufthavnen standser ikke uventet ved mange stationer og er dermed lidt længere tid om at køre turen, men er billigere. Det standser ikke ved Termini, men ved Trastevere, hvorfra man kan tage sporvogn nummer otte ind til det centrale Rom. Den har endestation på Argentina-pladsen. En taxa koster omkring 50 euro det er stort set en fast pris. Det er også muligt at tage en bus fra lufthavnen ind til Termini. Den anden lufthavn hedder Ciampino den flyver eksempelvis Ryanair til fra Billund. Herfra går der ikke tog. Til gengæld er der en buslinje, som kører dirkete til Termini-hovedbanegården. Den koster 4 euro. Fra Termini kan man tage bus nummer 40 eller nummer 64 fra pladsen foran Termini, hvor der også, så vidt vi husker, er mulighed for at købe bybus-billet. Stig af tæt ved Piazza Navona. Det er også muligt at køre med bus til Anagnina, som er endestation på metrolinje A. Derfra kan man tage metroen til Termini. Prisen er lidt billigere, men det er noget mere besværligt, og bussen kører kun hvert 40. minut. Den sidste mulighed er den absolut nemmeste og mest behagelige efter en lang flyvetur en taxi. Ingnorer de mange i ankomsthallen, som tilbyder taxi. Gå ud til den officielle række af taxier. På taxi-døren står skrevet den fastsatte pris fra lufthavnen til byen nok omkring 35 euro. Regn med at skulle betale ekstra for kufferter. De anderledes oplevelser Er I trætte i benene omkring Peterskirken, er det måske en god ide med et sporvognshvil. På en stor plads tæt ved Peterskirken, Piazza del Risorgimento, har sporvognslinje 19 endestation. Tag en siddeplads og lad jer derefter transportere gennem nogle af Roms spændende bydele.

3 Det er en af Europas længste sporvognslinjer, turen er på 15 kilometer, og den har været i gang siden Den bringer jer gennem en række historisk og socialt vidt forskellige kvarterer. Efter afgang krydses Tiberen ved Ponte Matteotti-broen, og få minutter senere kommer du til Etrusker-museet, som er omfattende, men meget kedeligt (Kirsten). Nogle hundrede meter længere fremme dukker Museet for Moderne Kunst op. Det er i øvrigt ved samme stoppested, at du kan stå af, hvis du vil tage en spadseretur i Villa Borghese eller besøge Roms Zoologiske Have, Il Bioparco. Turen går videre op gennem Roms velhaverkvarter Parioli, hvor vi gennem flere år har haft vores helt private leje-lejlighed med udsigt til netop sporvognene nede på gaden. Den ligger tæt på Piazza Buenos Aires, hvor det drømme- og fantasiagtige Coppedè-kvarter opkaldt efter arkitekten Gino Coppedè ligger. Det er også værd at se sporvogn eller ej. Turen fortsætter videre forbi La Sapienza-universitetet og gennem det livlige studenterkvarter, San Lorenzo, der byder på et utal af cafeer og spisesteder af enhver type. Derefter triller den videre ud i forstæderne, og en tur-retur kan tage flere timer, ved vi, belært af erfaringen. Så det gælder om at hoppe af i tide. I 2001 udgav den italienske forfatter Edoardo Albinato romanen 19, efter at han i et års tid havde kørt jævnligt frem og tilbage med den legendariske sporvogn. God tur! Fra Piazza del Risorgimento kan man i øvrigt snuppe en indkøbstur ad Via Cola di Rienzo med en række specialforretninger, prøv Castroni, et fødevaremarked under tag og masser af tøjbutikker. Det er her, romerne køber ind. Muren er ikke den mur, der delte Berlin, men muren, som beskyttede romerne mod folk udefra. Bymuren omkransede hele byen, og den dukker op forskellige steder. Blandt andet ved den store pyramide og på bagsiden af Termini-banegården. Men den opleves nok bedst i forbindelse med en tur på Roms ældgamle vej Via Appia Antica en tur som har den fordel, at man kommer ud på landet og kan se Rom udefra. Om søndagen er vejen, bygget i 312 f K., stort set bilfri ellers kan det være en belastning at gå på den, da den er meget smal, og trafikken ikke tager hensyn. Via Appia har sin start lige ved en af de store byporte, Porta San Sebastiano, og her der et lille museum placeret nærmest inde i muren. Et godt stykke ude af vejen kommer kirken Quo Vadis, og senere flere katakombere, som er ældgamle kristne begravelsespladser. spændende på deres helt egen måde.

4 Det er selvfølgelig muligt at vandre ud til byporten og dermed Via Appia. I så fald går turen langs Caracallas termer en ældgammel badeanstalt og faktisk en meget skønt område. Ellers gælder det om at tage bus nummer 115 tæt ved Laterankirken Roms domkirke ikke langt fra Colosseum. Muren er opført over kun fire år i perioden fra 271 til 274 e. Kr., og dens formål var ganske enkelt at beskytte byen mod barbarer udefra. I Roms storhedstid mente man ikke, der var brug for beskyttelse af byen simpelthen fordi Romerrigets ydre grænser lå meget langt væk. Men i 271 mente kejser Aurelian, at opføre muren, og man besluttede, at lade mange af de mure og bygningsværker, der stod i forvejen, skulle indgå. Dermed blev store borge, triumfbuer og akvædukter inddraget. Da muren stod færdig, var den 19 kilometer lang og havde 14 porte. Den blev over de efterfølgende århundrede udviklet og bygget om, forstærket sine steder og siden nedbrudt andre steder. I dag er 12 kilometer af muren synlig har stået trofast som en del af byen Rom igennem 1800 år. Lad os starte ved byporten med navnet Porta Appia eller San Sebastiono, som er murens største og vel nok vigtigste poprt. For allerede 600 år før den blev bygget, var der etableret en vigtig og meget trafikeret vej fra Rom ned til de sydlige provinsen, Via Appia, syd. Kunne porten tale, kunne den forttæller om masser af mennesker og vogne, som er passeret ind og ud. Pilgrimme, almindelige rejsende, handlende med varer og mange andre, som gerne stod i kø for at komme ind i byen. Læg mærke til Drusu-buen, som ikke er en del af muren, men derimod af akvædukten, der leverede vand til de enorme Caracellas termer længere inde mod centrum. På pladsen ligger i selve muren et lille museum, Mseo delle Mura på venstre side, straks man kommer ind ad porten Museet blev moderniseret i 1990, og det giver et omfattende svar på en række spørgsmål om muren og beskriver murens historie i detaljer. Fra denne port kan man vælge at følge vejen ud af byen. Især om søndagen, hvor vejen er stort set bilfri, er det en god mulighed, som giver masser af oplevelser. Ind mod byen kommer på venstre hånd de enorme murværker, som i sin tid rummede Caracellas termer.

5 Lidt nord for Via Appia finder vi en af de mest velbevarede byporte, Porta Latina. Porten har i flere opmgange været muret til, men i dag er det muligt at gå igenem porten, og lige inden for er det muligt at besøge Parco di Villa Scipioni, en park, som er meget besøgt af lokale familier, som er med til at skabe en god stemning. Parken er anlagt oven på den ejendom, som familien Scipio anlagde tilbage i det tredje århundrede f. Kr. Der er tale om en familie, som spillede e enorm stor rolle i Romerriget. Når Porta Latina er interessant skyldes det også, at byrådet har valgt at spærre for trafik på en 60+0 lang strækning hen til næste port, Porta Metronia. Vejen er omdannet til en lille park, udstyret med bænke og fontæner med drikkevand. Metronia er svær at finde, idet den er muret til, men det fører en til en af de syv høje i Rom med navnet Celio eller Monti-området. Rom er bygget på syv høje vi tager fat på tre af dem. Op og ned af Trastevere ligger Gianicolo-højen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele byen sidste på eftermiddagen og først på aftenen. Herfra er det muligt at opleve Sort Sol (altså som i sort sol!!). Vi plejer at drage op på højen og opholde os på Piazzale Garibaldi, hvor også en statue af denne, som kaldes Italiens frihedshelt, er placeret. Der går bus op til plads fra en lille plads på Corso Vittorio Emanuelle tæt ved det sted, hvor broen krydser Tiberen over til St. Angelo. Monte Pincio nås ved at tage trappen op fra Piazza del Popolo for enden af Corsoen. Herfra er der igen en flot udsigt over det centrale Rom, men måske mere væsentligt adgang til Borghese-haven, som byder på al den afslapning, der kan ønskes. Borghesehaven er et pusterum i en travl by. Her kan lejes cykler og både, og musikere giver et nummer i parken, hvor det er muligt at spise lidt frokost eller få en lur på en af de mange bænke.

6 Den fredeligste høj er nok Aventin-højen. Tag en tur op af Clivo di Rocca Savello, en gammel brostensbelagt vej, som fører nede fra floden stejlt op til højen. Her byder Parco Savella på en enestående udsigt over byen. Her gror citroner og appelsiner, og her er ro, så der er mange grunde til at falde i staver. Det er også heroppe på Aventin, at turister står i kø for at kigge på udsigten gennem et nøglehul i døren til en af bygningerne Malteserordenens Palads. Gennem nøglehullet ses Peterskirken. Rom byder på mener man mere end kirker. Mange af dem ville være byens eller regionens allerstørste seværdighed, hvis de ellers lå et andet sted i Europa. I Rom er der så mange, at de nærmest forsvinder i mængden. Det er ikke muligt eller interessant at besøge alle kirker derfor skal der vælges. Et must er San Clemente, som ligger tæt ved Colosseum. Det er muligt at tage en tur ned i kælderen, hvor der er flere etager, som hver især og samlet beskriver Roms udvikling gennem tusinder af år. Nederst et helligt sted, et Mitras-tempel, og derefter kan man op igennem etagerne følge kristendommens udvikling i takt med at byen er vokset opad. Selv Kirsten synes, at det er et spændende sted! Vatikanet er interessant at besøge ganske enkelt fordi det er verdenscentrum for en religion, som gennemsyrer utallige samfund og berører milliarder af mennesker. Det kommer også til udtryk om onsdagen, hvor Paven tager imod og pladsen foran Peterskirken er fyldt til randen med besøgende fra hele verden. Det er ikke ligegyldigt, hvad Paven mener og siger. Nogle få ord fra denne mand kan ændre tilværelsen for igen milliarder af mennesker kloden over. Og lige netop her i efteråret 2013 er der bevægelser i gang i Vatikanstaten, somgiver vibrationer rundt omkring. Da den tyske pave her i 2013 valgte frivilligt at trække sig tilbage og overlade pladsen til en anden, var det en lille revolution. Det var ikke sket før Paven bliver siddende til døden. I stedet er det i dag for første gang en sydamerikaner, der sidder i spidsen. Den tidligere ærkebiskop i Buenos Aires i Argentina, Jorge Mario Bergoglio har sat sig på pavetronen under navnet Frans, og han er ikke som de andre. Til gengæld er man i Buenos Aires meget stolte af ham.

7 Han fyrede en joke af ved sin tiltræden om, at denne gang skulle man helt til verdens ende for at finde den nye pave, og dermed lagde han en stil, som er markant anderledes. Når han tog navn efter Frans af Assisi, markerede han også, at han personligt vil vise verden, hvordan livet skal leves. Han bor i et spartansk lille kammer i en religiøs stiftelse i Rom ligesom de munke, han har under sig. Han kører i en gammel skrammelkasse af en bil Renault i øvrigt, og den har han fået foræret af en pensioneret præst i Verona. Og han gør op med gamle dyder. Ikke alene har han fyret topledelsen i Vatikanets bank, som har været præget af den ene skandale efter den anden uden at der hidtil er sket noget. Han har også i efteråret 2013 lagt op til, at hele Vatikanets administration, med navnet Kurien, skal reformeres. Udgangspunktet er, at administrationen og dermed embedsmændene er gennemsyret af problemer, indspist, ineffektiv og præget af en dårlig kultur. Der lægges op til en helt ny konstitution, vedtaget af kardinalerne. Den nye pave gør også op med kirkens forhold til kvinder, abort, bøsser og prævention. Han mener, at kirken ikke skal bruge så meget tid på at fordømme, og han har blandt andet sagt, at skriftestolen ikke skal være en torturbænk, men et rum for barmhjertighed. Kirken skal i stedet udøve åndelig førstehjælp, og præsterne skal gå forrest og sprede varme og skabe dialog. Han har også sagt, at man ikke kan tale om fattigdom, hvis man ikke til bunds kender de steder, hvor den eksisterer, og en af de første udtalelser fra ham gik på homoseksualitet: Hvis en person er bøsse og oprigtigt søger Gud, hvad giver mig så ret til at dømme ham? Om at spise ude Restauranter i Rom er et væsentligt kapitel for os. At spise ude handler om at leve sig ind i den by, vi besøger. Romerne lever på gaden, og selv om den romerske livsstil i højere og højere grad bliver international og globaliseret, har romerne fortsat deres helt egen sydeuropæiske og middelhavsagtige måde at agere på. Romerne viser sig frem, og gaderne og restauranterne er deres teaterscene. Mens Norditalien står for produktion, og Syditalien står for korruption og mafia, er Rom politikernes og bureaukraternes hjemsted, og det bærer byen præg af. Romerne spiser gerne ude, de spiser sent, de gør det med maner og selvfølgelighed. Men der er plads til os danskere med vores rygsække og fodformede sko. Vores råd er: Bliv romere for et par dage. Ta pænt tøj på. Udvælg de gode restauranter og vær omhyggelig med menukortet. Tag en parlør med, så kortet kan oversættes. Og nyd maden. Nyd den afslappede atmosfære - stemningen i den mørke aften, hvis der spises ude.

8 Igen gælder, at romeren er blevet mere internationale. Det her handler ikke om at spise tre-fire retter og slavisk følge en fast orden. Gå gerne direkte til hovedretten, eller vælg en lækker pasta efterfulgt af en god dessert. Men husk eksempelvis at vælge tilbehør til kødet ellers bliver det lidt ensidigt. Og husk, mange af de oprindelige og virkelige gode romerske restauranter, de, der er uberørte af den store flimrende verden omkring os, ofte ser meget lukkede ud. De byder ikke på store glasfacader, men på små vinduer og gardiner, der ofte er trukket for. Det skal ikke skræmme. Her kommer en liste over nogle af de restauranter, som vi vil anbefale. De ligger alle i centrum og dermed på turisternes rute. Men for dem alle gælder, at det nok i første omgang er romernes restauranter. Ti gode spisesteder La Pollarola Piazza della Pollarola Centralt i Rom og dermed blandt en række turistfælder har La Pollarola gennem årtier været stamsted for den lokale befolkning. Det er en gammel restaurant blot få skridt fra et af de mest hotte og turistede steder i byen, Campo dei Fiori og i retning mod et andet in-sted, Piazza Navona, og dermed tæt ved hovedfærdselsåren Corso Vittorio Emanuele II. Kan det blive meget mere centralt? Restauranten åbnede dørene første gang i 1936 og har navn efter det kyllingemarked, som tidligere lå på pladsen. Det er for længst fortid, men restauranten lever standhaftigt og har en mission. Indehaverne og tjenerne er de samme gennem mange år, lyder meldinger fra Rom-turister, som har haft La Pollarola som en oase, der simpelthen bare skal besøges hver gang. En mindre renovering af lokalerne for et par år siden er budt velkommen, især fordi den ikke ændrede epokegørende ved den

9 klassiske restaurant med de klassiske romerske retter præget af århundredes traditioner i Abruzzoprovinsen øst for byen. Mange gæster anbefaler spaghetti alle Vongole, Melanzane alla parmigiana og Saltimbocca. Prisniveauet er moderat, ikke mindst i forhold til stedets placering. Ristorante Maccheroni Via delle Coppelle 44 Tlf Maccheroni er vores favoritsted. Gå nord ud af Piazza Navona, drej til højre og følg Via di Saint Agostino og pludselig dukker Maccheroni op på venstre hånd. Den blev skabt i 1998 som en lys og meget moderne restaurant med store vinduer ud mod gaden i modsætning til mange andre af de lokale restauranter i Rom, hvor der er gardiner for vinduerne, og hvor det kan være svært at vurdere, om der overhovedet er åbent. Den tegner modernitet i offentligheden. I Maccheroni er der frit udsyn til køkkenet og dermed det arbejdende folk, som kaster rundt med gryder og pander i hurtige bevægelser. Intet er skjult, og Maccheroni står ved sin mad, som gæsterne knuselsker. Mange politikere og embedsmænd søger hen til de små borde ved middagstid. De er vilde med restauranten, som vi opdagede ved en tilfældighed og siden har holdt fast i med jernnæver. Vi er bare vilde med Maccheroni. Prøv eksempelvis retten Spaghetti pacchino e basilico, som i princippet ikke er mere, end navnet antyder spaghetti, tomater og basilikum. Alligevel lykkes det at få himmerigsmundfulde ud af ingredienserne. Flere er vilde med Tiramisuen den cremede kaffedessert, og en rundtur på nettet viser, at denne restaurant tæt ved Deputerkammeret og Senatet er vellidt blandt politikerne. Og så er den vellidt blandt alle os andre, som husker at bestille borde på travle aftener eller komme tidligt. Fortovsrestauranten er absolut at foretrække hvis vejret ellers er til det. Antica Birreria Peroni Via S. Marcello 19 Tlf Der er ingen grund til at tage på irsk pub eller lignende i Rom for at nyde en god øl. På denne restaurant centralt i Rom og tæt på Piazza Venezia samt beliggende i en parallelgade til Via del Corso, er der masser af mulighed for at drikke den lokale øl, Peroni. Ølstuestemningen er også i top, og stedet er særdeles velbesøgt ikke mindst til frokost, hvor masser af romere kigger forbi og drøfter højlydt. Maden serveres i en fart, alt foregår i lyntempo og dermed er der mulighed for at sætte sig til bords forholdsvis hurtigt også selv om køen er lang ved indgangen hvor det i øvrigt er muligt at få sig en øl. Det er romerbryggeriet Peroni, som står bag restauranten. Der lægges ikke skjul på stedets historie i 100 år har romere søgt til disse lokaler, hvor tjenerne ikke bare er hurtige til at servere, men også er hurtige i replikken og med til at skabe en uhøjtidelig stemning. Som stolte fædre, der ser børnene vokse op i eget billede. Maden er ganske almindelig god romersk værtshusmad hverken mere eller mindre, selv om kvaliteten er i top. Ellers ville der jo hurtigt blive øde i butikken. Spisekortet skifter fra dag til dag, og priserne ligger i det store hele fast og på et niveau, hvor vi alle kan være med.

10 Selvfølgelig serveres der øl i stride strømme, men mange romere vil ikke gå glip af deres lokale Frascati-vin. Søg til Peroni til en god gang frokost, hvor stemningen er fin eller til en middag, hvis de højrystede stemmer ikke forstyrrer for meget. Gusto Imperatore 9 Tlf Gusto betyder smag og smagen ligger sydøst for Piazza del Popolo tæt ved Tiberen. Her er ikke bare en restaurant, men også osteria, et pizzaria, en vinbar, en vinotek, en boghandel og en forretning med køkkenudstyr samlet ét sted. Værd at gå efter er eksempelvis en stor brunchbuffet i weekenden hvis hotellets morgenmad mangler eller ikke lever op til forventningerne. Kom tidligt og fyld bakken ikke bare med italienske specialiteter, men også eksempelvis amerikanske pandekager og andre lækkerier. Og betal derefter efter vægt med en mindstepris. Det handler jo om en trodsig appetit på overhovedet at være til på et højt niveau. Priserne er dog også derefter!! Gusto er med andre ord de mange muligheders sted prisniveauet afhænger af, om man vælger de billigere muligheder i underetagen eller den dyrere restaurant på første etage. Nogle kommer bare for at have været her andre søger det behagelige liv og rummer refleksionen over, at det italienske køkken kan være så enkelt og dog så kompliceret. Il Mozzicone Borgo Pio 180 Tlf Peterskirken suger folk til sig. Alligevel er der forholdsvis roligt i Borgo-kvarteret tæt ved vel at mærke den del af kvarteret, som diktatoren Mussolini ikke fik revet ned, da han i 1930 erne lod pragtgaden Via della Conciliazione føre op til Peterskirken. Den skabte diktatoren som en gestus efter at have indgået et Lateran-forliget med Paven om dannelsen af Vatikanstaten og dermed kirkens suveræne stat midt i Italien. Han gjorde det uden smålig skelen til, at et helt kvarter blev revet ned, og at masser af romere blev tvunget til at finde et andet hjem. Il Mozzicone ligger lidt gemt, men alligevel ud til Borgo Pio, gaden som faktisk har bevaret bare en smule af, hvad man kan forestille sig var charmen ved et boligkvarter i Rom i den første del af tallet. Det er her, man bladrer i sin indre manual over livet, der blev levet ikke i husene, men på gaderne i fortidens Rom.

11 Restauranten er ydmyg i sin udstråling. Det samme er ejeren, og restauranten kan give det indtryk, at den ikke er fulgt med tiden, men lever sit helt eget liv med helt egne romerske retter. Søg den oprindelige her, hvor engelsk ikke er det førende sprog, og hvor der er en tyrkertro på, at gæsterne selvfølgelig kender alle retter på kortet og ved, hvad de står for. Priserne er moderate, og stemningen rolig. En stor del af kunderne er altid diverse munke med deres forskellige klædedragter de forsager jo ikke et godt måltid, så man kan være helt roligt. Ristorante tre Pupazzi Via Borgo Pio, 183 Tlf Vi er lidt længere nede ad gaden Borgo Pio. Her finder vi endnu en familiedrevet restaurant, som lever helt sit eget liv, mens verden tumler af sted uden for. Tre pupazzi på hjørnet til gaden af samme navn lever helt op til mange af de krav, vi som danskere har med hjemmefra. Et lokalt sted i et 300 år gammelt hus med romerske retter til priser, der er til at betale. Og med en fin stemning, med god service og med et køkken, der lever op til kravene. Hverken mere eller mindre. Stedet er ofte fyldt til sidste plads, så vær forberedt på at vente lidt eller bestille bord. Det kan opleves, som om ejeren kommer sjoskende, men tag ikke fejl. Han er dedikeret og en konge af nuet på denne tur tilbage i tiden. Der er dog også mulighed for at spise på fortovet forholdsvis tæt på trafikken på den gågadelignende gade. Stemningen i kvarteret er fin i nærheden er det muligt at smage vin eller få en aperitif på en cafe. Også her vil man træffe flere klerikale. Pizzeria ai Marmi Viale di Trastevere, 53 Den bliver kaldt slagtehuset i folkemunde den efter manges mening bedste pizza-restaurant i Rom. Det skyldes de hvide fliser på væggene. Det skyldes de kolde marmorborde og de umagelige stole i et lokale, som ikke inviterer til den store hygge. Men pizzeriaet er berømt blandt de lokale for at servere de bedste pizza er i Rom, og efter klokken om aftenen er der fyldt op både ude og inde, så der er grund til at være i god tid. Til gengæld er unge og gamle fra lokalområdet faste gæster og mænger sig med turisterne, mens pizza-bagerne står i kø ved ovnene for at komme til. Pizzeria ai Marmi ligger central placeret på Trastevere på hovedgaden, hvor sporvognene kører frem og tilbage på deres tur over Tiberen til Argentina-pladsen centralt i Rom. Trattoria da Lucia Vicolo del Mattonato, 2b

12 Er ligeledes placeret på Trastevere-siden af Tiberen og er en restaurant, som vi sætter meget stor pris på. Atmosfæren her i Trastevere er fantastisk på en lun efterårsaften, og da Lucia ligger i en meget smal gade, hvor vasketøjet dingler fra tørresnoren over hovedet på os, mens larmen fra scootere og knallerter er det eneste, der bryder harmonien. Restauranten er meget lille, så bestil bord, hvis det er muligt eller kom i forholdsvis god tid. Ta en aperitif på den centrale plads på Trastevere-siden, nemlig Piazza di Santa Maria. Sid ved fontænen og nyd synet af en af de allerældste kirker i verden. Da Lucia byder blandt andet på ost til forret. Men vær opmærksom på, at køkkenet er meget lille, og at menukortet har samme størrelse. Restauranten er i øvrigt ikke helt let at finde! Ristorante Pierluigi Dal 1938 Skal vi blive ved de gamle romerske spisesteder? Jamen, så tager vi tilbage over Tiberen og ind på en sidegade til den kendte Via Gulia, som løber langs med Tiberen og i sig selv er en gåtur værd. Det er ikke en af de kendte romerske restauranter, overhovedet ikke. Den er ikke nævnt i diverse turistbøger og ikke fremhævet af kendte mennesker. Men restauranten lever og har det godt med at servere lokal mad for lokale gæster og for os turister. Der er mange turister i området, og forholdsvis god plads både inden for og ude på terrassen betyder, at det er nemt at komme til fadet. Priserne er rimelige, madens kvalitet er god. Vælg dog ikke bordvinen, men sats på at få en flaske på bordet. C stel S nt Angelo Engelsborg er ikke en restaurant og dog. Borgen ligger ned til Tiberen og er forbundet til Vatikanet med en mur, så paven i gamle kunne flygte i sikkerhed i tilfælde af optøjer. Sant Angelo er bygget som et grav-monument af kejser Hadrian med byggestart i år 135, og det har siden været brugt til mange forskellige formål blandt andet fængsel. I dag er det museum. Ta en tur rundt på Engelsborg, ny udsigten, og find cafeen, som er årsagen til, at borgen er kommet med i dette afsnit. For her er i godt vejr mulighed for en dejlig frokost i meget smukke og historiske omgivelser og med en fantastisk flot udsigt over det centrale Rom.

13 I øvrigt mener vi, at. San Lorenzo er hot Turistpresset er stort i Rom, men der er alternativer til Campo dei Fiori og Piazza Navona. San Lorenzo hedder et gammelt arbejderkvarter, som i de senere år har været under forvandling. Det byder måske ikke på de store turistfælder, men det beskriver til gengæld, hvordan de almindelige romere lever, og så rummer kvarteret et af de største universiteter i Rom, Sapienza. Det giver i sig selv mulighed for at opleve en masse billige cafeer, butikker og musiksteder. Her er en række fine steder, som især de unge studerende fra universitet frekventerer. San Lorenzo er en anderledes del af Rom, som mange aldrig får øje på. Trængsel må vi leve med Der er masser af turister I Rom. Vi er tusinder, og vi er overalt i den centrale del af byen. Det må vi leve med - og så ellers finde åndehullerne. En af måderne at opleve byens mest kendte seværdigheder på er at stå tidligt op. Trevi-fontænen og Campe dei Fiori opleves bedst meget tidligt om morgenen. Vi har således været med, da de ansatte fra kommunen under politibeskyttelse støvsugede Trevifontænen for mønter. Og vi har været med, da de torvehandlende på Fiori pakkede ud og havde tid til at forklare. Vælg de gode kvarterer En række kvarterer bør have opmærksomhed. Det gælder Monti-kvarteret ved Via Nazionale, som tidligere var et skummelt kvarter, men som i dag er befolket af kunstner-typer og byder på masser af oplevelser. Her er mange hyggelige små cafeer. Tæt ved, ud til Via Nazionale, ligger Hadrians marked,

14 som er værd at besøge. Her er de gamle ruiner bygget op, så det er særdeles nemt at forestille sig en markedsplads på Jesu tid. Trastevere er i sig selv også et spændende område. Om aftenen er det her, der er mulighed for at finde masser af spisesteder og leben. Men også en god frokost kan mageligt indtages her. Prøv vinoteca og smagsoplevelsen Et vinoteca er ganske enkelt et vin-værtshus. Køb et glas godt rødvin og nyd tilværelsen. Vinen er måske ikke den billigste, men ofte er disse steder præget af en stille og rolig og afslappet stemning. Via dei Guebonari udgår fra Campe dei Fiori. Her finder I et godt sted nogle hunrede meter nede af gaden på højre hånd. Der er andre i kvarteret, og der er flere i Borgo Pio kvarteret ved Peterspladsen. Indkøb Hvis I elsker parmasan, så husk at købe noget med hjem. Det er billigst at købe det i supermarkederne, men måske lidt hyggeligere på markederne og i specialbutikker. Man kan fint bede dem at om at vacuumpakke osten. Vi plejer at købe store mængder! Vores piger tager også gerne imod den slags. Et godt marked er på Piazza Vittorio Emanuele nær hovedbanegården Termini, som er kendt for at være et vibrerende sted for mange forskellige folkeslag. I det lys er markedet på Campe dei Fiori blevet dels mindre, dels meget præget af turister. Eksempelvis skal parmesanost ikke købes på Fiori. Sko, støvler, lædervarer er billigere i Italien og udvalget er større! Det gælder dog primært de italienske mærker. Men der kan med fordel købes stort ind i Benetton (strikbluser mv). Butikker, der også findes i dk, men hvor prisen bare er en anden. En af de store Benetton-butikker findes inde i selve Termini-hovedbanegården, en anden på Via Nazionale. Glem ikke fontænerne Vand var luksus på Jesu tid, og romerne forstod mere end andre, at rent vand i store mængder øger livskvaliteten. Tænk bare på Pont du Gard i Sydfrankrig eller tusinder af andre aquadukter rundt omkring i Middelhavslandene, som erindrer om, at logistikken på dette vitale område var toptunet. Masser af gamle vandposter rundt omkring i byen byder sig til, og ofte kan vandet drikkes, så fyld bare flaskerne. Det er vand fra en ældgammel aquadukt, som sikrer, at Trevi-fontænen er i gang inde midt i Roms centrum. Piazza Barberini byder på fontæner, som er værd at dvæle ved, og vores yndlingsfontæne står på Piazza Mattei i det jødiske kvarter forholdsvis tæt ved Argentina-pladsen. Skildpadde-fontænen kaldes den i det daglige opdag selv hvorfor. At besøge fontænen giver samtidig anledning til en tur i det jødiske kvarter, eller ghettoen, som den har været tidligere.

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 2. 6. maj 2014... Fredag:

Livsnyderrejse til Rom den 2. 6. maj 2014... Fredag: Livsnyderrejse til Rom den 2. 6. maj 2014.... Fredag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med tilslutning fra f.eks. Ålborg og

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag:

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag: Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015.... Fredag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,25 fra Ålborg og fra København kl. 10,20 Deltagere med anden tilslutning får direkte besked

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den december Fredag

Livsnyderrejse til Rom den december Fredag Livsnyderrejse til Rom den 8. 11. december 2017... Fredag Flyafgang fra Danmark Der er planmæssig afgang fra Kastrup kl. 10,20 Afrejsetidspunkt fra andre lufthavne meddeles direkte til deltagerne. Ankomst

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016 Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016.. Fredag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med provinstilslutning får direkte besked

Læs mere

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Jul i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 23.12.2019 27.12.2019 5 dage Sjæ. 4.045,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 14. 18. oktober 2013... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 14. 18. oktober 2013... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 14. 18. oktober 2013.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,40 fra Ålborg med mellemlanding i København Deltagere der rejser fra København får direkte

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2014... Torsdag:

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2014... Torsdag: Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2014.... Torsdag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,40 fra Ålborg og fra København kl. 9,25 Deltagere med anden tilslutning får direkte besked

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015... Tirsdag:

Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015... Tirsdag: Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015.... Tirsdag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med tilslutning fra f.eks.

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 19. 23. oktober 2015... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 19. 23. oktober 2015... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 19. 23. oktober 2015.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 10,00 fra København. Deltagere der rejser med tilslutning fra provinsen får direkte besked

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag:

Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag: Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 7,25 fra Ålborg og kl. 10,25 fra København. Ankomst til Rom: Forventet ankomst til Roms

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 10,00. Deltagere med provins-tilslutning modtager orientering

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den december Lørdag

Livsnyderrejse til Rom den december Lørdag Livsnyderrejse til Rom den 15. 18. december 2018... Lørdag Flyafgang fra Danmark Der er planmæssig afgang fra Kastrup kl. 10,20 Afrejsetidspunkt fra andre lufthavne meddeles direkte til deltagerne. Ankomst

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 28. april 2. maj 2014... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 28. april 2. maj 2014... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 28. april 2. maj 2014.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med tilslutning fra f.eks. Ålborg

Læs mere

Forlænget weekend i Rom

Forlænget weekend i Rom Forlænget weekend i Rom fra den 12. maj til 17. maj 2005 Piazza Bolonga 6, 1. sal. 3 stop med metroen fra centralstationen. Busrute 62 s endestation. Den kørte igennem byen og endte ved Petersk irken.

Læs mere

Vejen til Silent Retreat Center

Vejen til Silent Retreat Center Vejen til Silent Retreat Center Telefon: Vores fastnet nummer er 0039 96 97 604, mobilnummeret er 0039 333 47 45 521 Vi anbefaler at flyve fra København til Rom med Norwegian eller SAS (begge med afgang

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010

Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010 Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010 Torsdag, d. 8. april Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 11,35 fra Billund og fra København kl. 10,35. Husk at mødetid

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den oktober Søndag:

Livsnyderrejse til Rom den oktober Søndag: Livsnyderrejse til Rom den 27. 31. oktober 2013.... Søndag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,25 fra København. Deltagere der rejser med tilslutning fra provinsen får direkte besked

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Nytår i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 4.145,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende lokalguide De historiske seværdigheder

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den oktober 2012

Livsnyderrejse til Rom den oktober 2012 Livsnyderrejse til Rom den 22. 26. oktober 2012. Mandag, d. 22. oktober Flyafgang fra Danmark: Vi flyver til Rom med SAS over Kastrup og der er planmæssig afgang kl. 7,55 fra Aalborg. Husk at mødetid i

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.07.2020 28.07.2020 5.845,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d april Mandag:

Livsnyderrejse til Rom d april Mandag: Livsnyderrejse til Rom d. 13. 17. april 2020. Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 10,05. Deltagere med provins-tilslutning modtager direkte orientering

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014... Mandag:

Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014... Mandag: Livsnyderrejse til Sorrento d. 2. 7. juni 2014.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra Kastrup lufthavn. Rejsende med provinstilslutning får direkte besked fra Samson*Travel

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den maj 2017

Livsnyderrejse til Rom den maj 2017 . Livsnyderrejse til Rom den 12. - 16. maj 2017 Fredag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 10,20. Deltagere med provins-tilslutning modtager direkte orientering

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Castello delle Forme

Castello delle Forme Castello delle Forme Firenze MARCHE TOSCANA Assisi Perugia UMBRIEN Castello delle Forme Umbrien, Italiens grønne hjerte - centralt beliggende øst for Toscana, nord for Rom og med en masse spændende byer

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. 30-08-2015 side 1 Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. En kollega sagde engang noget, som jeg kom til at tænke på, da jeg skulle forberede prædikenen til i dag over den barmhjertige

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den april 2018

Livsnyderrejse til Rom den april 2018 . Livsnyderrejse til Rom den 24. 28. april 2018 Tirsdag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 10,20. Deltagere med provins-tilslutning modtager direkte orientering

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 27. april 1. maj 2015... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 27. april 1. maj 2015... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 27. april 1. maj 2015.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med tilslutning fra f.eks. Ålborg

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

På påskebesøg i Kairos Skraldeby

På påskebesøg i Kairos Skraldeby På påskebesøg i Kairos Skraldeby Forfatter og fotograf: Kirsten Graversen Rejser man til Kairo, bør man besøge den autentiske bydel Mokattam, som betyder Skraldebyen. Trods bynavnet er det ikke slum alt

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C.

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. F R I S KO H U S Eksklusive lejligheder udlejes LÆS MERE PÅ WWW.FRISKOHUSBOLIGER.DK LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. Nye eksklusive lejligheder udlejes nu i Århus ÅRHUS GÅR FORREST Verdenskunst. Prisbelønnet

Læs mere

Slovakiet og Ungarn 2017

Slovakiet og Ungarn 2017 Slovakiet og Ungarn 2017 Oprettet: lørdag, 30. september 2017 21:11 Skrevet af Martin Holten Årets tur til Alperne var lagt i september for at sikre mere stabilt vejr end sidste års blandede vejr med daglige

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.795,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på nyt velbeliggende hotel i

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom 27. september 1. oktober Fredag:

Livsnyderrejse til Rom 27. september 1. oktober Fredag: Livsnyderrejse til Rom 27. september 1. oktober 2019. Fredag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 7,00 Deltagere med provins-tilslutning modtager direkte orientering

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

12-i-1 GAVE 700 KR 1

12-i-1 GAVE 700 KR 1 12-i-1 GAVE 700 KR 1 REJSE & OPHOLD KRO- OG HOTELOPHOLD FOR 2 NU KAN DU OG DIN LEDSAGER TAGE PÅ ET HYGGELIGT OPHOLD I DANMARK. I KAN F.EKS. BO PÅ EN ÆGTE LANDEVEJSKRO GRUNDLAGT I 1700-TALLET, PÅ ET MODERNE,

Læs mere

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Paris - Byernes by Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.995,- Højdepunkter Montmartre med Sacré-Coeur Eiffeltårnet Slottet i Versailles Sejltur på Seinen Vi bor på solsiden af Montmartre

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 733 Skyerne gråne 87 - Det første lys 84 Gør døren høj 83 - Glæd dig Zion, glæd dig jord 439 O, du Guds lam 81 v. 7 af Fryd dig du Kristi brud 74

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Volterra lang, cirkulær vandretur

Volterra lang, cirkulær vandretur Volterra lang, cirkulær vandretur Distance: 12 km Tid: Ca. 3 timer Dette er en længere vandretur fra Volterra, hvor man udforsker de etruskiske vægge og grave lige uden for de middelalderlige mure, og

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 02.07.2020 3.395,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

På denne rejse har vi udvalgt det bedste af Rom, som vi kan nå det på de 7 dage, vi har til rådighed. Turens fokus er den r

På denne rejse har vi udvalgt det bedste af Rom, som vi kan nå det på de 7 dage, vi har til rådighed. Turens fokus er den r På denne rejse har vi udvalgt det bedste af Rom, som vi kan nå det på de 7 dage, vi har til rådighed. Turens fokus er den rige kultur og den store historie, som vi bliver klogere på, når vi besøger de

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Rom - Flyv på storbyferie

Rom - Flyv på storbyferie Rom - Flyv på storbyferie Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 5.895,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona Oplevelserne med vores lokale guider i Rom og ved Pompei

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 26.07.2020 30.07.2020 3.195,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den oktober Tirsdag:

Livsnyderrejse til Rom den oktober Tirsdag: Livsnyderrejse til Rom den 1. 5. oktober 2019. Tirsdag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 7,00 Deltagere med provins-tilslutning modtager direkte orientering

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere