DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse"

Transkript

1 1. Formål. Vedtægter for DIPU's kursusråd. 1.1 Styrke samarbejdet mellem studerende, terapeuter og ledelse 1.2 Inspirere til fornyelse og ændringer af såvel administrative som undervisningsmæssige arbejdsgange. 2. Sammensætning og valgprocedure 2.1 Kursusrådet består af følgende repræsentanter: 1 repræsentant for hvert hold kursister der er under uddannelse i det følgende kaldt holdrepræsentanter. i det følgende kaldt ledelsesrepræsentanten. 2.2 Holdrepræsentanterne vælges på første kursus efter sommerferien. Alle kursister på holdet er valgbare Valgperioden er 1 år, dog mindst til nyvalg finder sted. jf Der er ingen begrænsninger for genvalg Valg foretages ved simpel afstemning. Såfremt 1 kursist begærer det, foretages afstemning skriftligt Den kandidat der opnår flest stemmer er valgt. Ved stemmelighed mellem 2 eller flere kandidater, foretages lodtrækning mellem disse. Kursusledelsen forestår lodtrækningen Den kandidat der opnår næstflest stemmer eller bliver nr. 2 i en evt. lodtrækning jf er valgt som personlig suppleant for holdrepræsentanten Suppleanter deltager i kursusrådets møder, såfremt holdrepræsentanten har forfald. Holdrepræsentantens har ansvaret for at suppleanten orienteres om forfald, samt at suppleanten sikres adgang til mødeindkaldelse og evt. andet relevant materiale.

2 2.2.6 Såfremt en holdrepræsentant udtræder af kursusrådet inden valgperiodens udløb, indtræder suppleanten som fuldgyldigt medlem af kursusrådet. På førstkommende kursus efter en holdrepræsentants udtræden, foretages nyvalg til Suppleantposten for den resterende del af valgperioden. Valget foretages efter reglerne i nr og Såfremt en suppleant nedlægger sit hverv inden valgperiodens udløb, følges samme procedure. 2.3 Ledelsesrepræsentanten udpeges af ledelsen blandt den medlemmer Det tilstræbes at ledelsesrepræsentantens funktionsperiode følger holdrepræsentanternes valgperiode Såfremt ledelsesrepræsentanten udskiftes, er ledelsen forpligtet til at orientere de øvrige medlemmer, senest 14 dage efter nyudpegning har fundet sted. 3. Konstitution 3.1 Kursusrådet konstituerer sig selv og vælger en formand blandt rådets medlemmer. Ledelsen henstiller, at formanden er en studerende. 3.2 Kursusrådet kan konstituere sig yderligere. Blandt medlemmerne kan således vælges ansvarlige for delopgaver eksempelvis sekretærfunktion. Beslutning om sådan konstitution er kun gældende for den aktuelle valgperiode. 4. Kompetence 4.1 Kursusrådet har ikke beslutningskompetence. Kursusrådet er alene rådgivende overfor instituttets ledelse. Rådet kan således stille forslag og komme med indstillinger til instituttets ledelse. 4.2 Kursusrådets virke er i sit hele, underlagt de til enhver tid gældende vedtagelser i instituttets ledelse. 5. Arbejdsform 5.1 Kursusrådet holder 2 ordinære møder årligt, hhv. september oktober og marts-maj.

3 5.2 Ledelsesrepræsentanten eller et flertal af kursusrådets medlemmer kan begære kursusrådet indkaldt ekstraordinært Ekstraordinært møde skal indkaldes senest 14 dage efter begæringen er fremsat, og mødet skal afholdes senest 1 måned efter begæringen, med mindre et enigt kursusråd beslutter andet. 5.3 Møder afholdes normalt i instituttets lokaler i København. Kursusrådet kan beslutte et andet mødested, såfremt praktiske forhold taler for det. 5.4 Møderne indkaldes skriftligt, med mindst 14 dages varsel af formanden Formand og ledelsesrepræsentant udarbejder i fællesskab forslag til dagsorden, som udsendes med indkaldelsen, sammen med evt. øvrige bilag der skal drøftes på mødet. Som fast punkt på dagsordenen skal altid indgå en gennemgang af ledelsesbeslutninger der vedrører temaer der har været drøftet i kursusrådet. Kursusrådets bemærkninger til beslutningerne noteres i referatet Alle studerende og undervisere kan fremsætte forslag til rådets dagsorden. Forslag meddeles hold- eller evt. ledelsesrepræsentanten, der er ansvarlig for at formidle forslagene videre til formanden Ledelsesrepræsentanten kan indkalde supplerende deltagere til rådets møder, hvis dette har relevans for rådets arbejde. Ledelsesrepræsentanten er inden en sådan indkaldelse, forpligtet til at drøfte dette med formanden, der ligeledes kan foreslå supplerende deltagere indkaldt. Det skal fremgå af mødeindkaldelsen, såfremt der er indkaldt deltagere udover rådets medlemmer. 5.5 Formanden leder mødet, og sikrer at der bliver udarbejdes referat af de førte drøftelser Referatet udsendes senest 1 uge efter mødet til rådets medlemmer Indkommer der ikke indsigelser til referatet inden 14 dage efter dets udsendelse, betragtes referatet som godkendt Indsigelser til referatet rettes til formanden.

4 Såfremt der opnås enighed om ny formulering, rettes referatet og de øvrige medlemmer orienteres med mulighed for indsigelse til den nye formulering. Fristen for indsigelser er 14 dage fra udsendelsen af den nye formulering Opnås der ikke enighed, noteres begge synspunkter i referatet med bemærkning om at afklaring sker på næstkommende møde i kursusrådet. Det samme gælder hvis der kommer indsigelser til en evt. ny formulering jf Efter høringsperiodens udløb, lægges referatet på instituttets hjemmeside, på en lukket side, som alle kursister har login mulighed til. 5.6 Rådets korrespondance mellem møderne sker som udgangspunkt pr. mail, eller telefonisk. Rådsmedlemmer der ønsker en anden kommunikationsform, er selv ansvarlige for at træffe aftaler om dette. 6. Opgaver og ansvar 6.1 Kursusrådets opgaver er at: Medvirke til, at uddannelsen løbende udvikles i en dynamisk og kreativ ånd. Fungere som sparringspartner for ledelsen. Bidrage til at opfange ideer og indsatsområder, som kan bidrage til uddannelsens og Instituttets fortsatte udvikling. have fokus på at stille forslag som er principielle, fremadrettede og visionære. Drøfte klagesager hvor klager har anmodet kursusrådet om at fremkomme med en indstilling til ledelsen. Med undtagelse af de under 6.2. nævnte emner, kan kursusrådet derfor drøfte og fremsætte forslag om alle emner der vedrører instituttets virke. Til inspiration, er som bilag til vedtægterne vedlagt liste med eksempler på relevante emner til kursusrådets drøftelser. 6.2 Kursusrådet kan ikke behandle emner vedrørende: Instituttets økonomi. Herunder kursusbetaling etc.

5 Personsager. D.v.s. sager der vedrører, eller omhandler konkrete studerende eller undervisere, herunder konflikter mellem disse. Denne type sager tages op på det enkelte hold, hvor det videre forløb besluttes af terapeut og den eller de involverede parter. Klagesager der ikke er stilet kursusrådet, jf. DIPU's klagevejledning Tvivlsspørgsmål om hvorvidt et emne kan drøftes i kursusrådet, drøftes mellem formand og ledelsesrepræsentanten. I tilfælde af uenighed, afgør ledelsesrepræsentanten om sagen kan sættes på dagsordenen. 6.3 Holdrepræsentantens opgaver Holdrepræsentanten er ansvarlig for at indsamle forslag til kursusrådets drøftelser fra de øvrige kursister, og formidle forslagene til formanden. Det forventes at holdrepræsentanten har en særlig opmærksomhed på relevante temaer der dukker op på kurserne, og i relevant omfang er opsøgende overfor medkursister der drøfter emner der kan eller bør drøftes i kursusrådet. Holdrepræsentanten kan evt. ved hvert kursus afslutning opsummere de temaer pgl. har noteret til dagsordenen for næste møde, og erindre om muligheden for at fremsætte supplerende forslag Holdrepræsentanten er på kursusrådets møder forpligtet til at formidle medkursisters evt. holdning til et givent tema, men i øvrigt fri til at repræsentere sin egen holdning På førstkommende kursus efter hvert møde i kursusrådet, gennemgår holdrepræsentanten hvilke emner der har været drøftet, kursusrådets indstilling samt den aktuelle status på emnet. Underviserne deltager ikke under denne gennemgang, med mindre holdrepræsentanten anmoder om det. 6.4 Ledelsesrepræsentantens opgaver Ledelsesrepræsentanten sikrer, at ledelsen benytter kursusrådet som aktiv sparringspartner på alle relevante områder. Ledelsesrepræsentanten skal derfor sikre at kursusrådet i videst muligt omfang får mulighed for at drøfte og kommentere beslutninger vedrørende ændringer i uddannelsens form, indhold og opbygning inden beslutningerne træffes.

6 Ledelsesrepræsentanten er dermed også ansvarlig for at opsamle relevante temaer til kursusrådets drøftelser, blandt underviserne og den øvrige ledelse Ledelsesrepræsentanten er ansvarlig for at orientere den øvrige ledelse om kursusrådets drøftelser og indstillinger Ledelsesrepræsentanten sikrer at ledelsen træffer beslutninger vedr. de temaer kursusrådet har drøftet, og stillet forslag om. Ledelsesrepræsentanten er forpligtet til at orientere om kursusrådets indstilling og argumenterne herfor, men i øvrigt frit stillet m.h.t. egen stillingtagen Senest 7 dage efter ledelsen har truffet beslutning om et emne der har været drøftet i kursusrådet, orienterer ledelsesrepræsentanten kursusrådets medlemmer om den trufne beslutning. 7. Økonomi 7.1 DIPU afholder udgifterne i forbindelse med kursusrådets virke efter nedenstående retningslinier Transportudgifter til møderne refunderes. Med mindre andet er aftalt med ledelsesrepræsentanten, refunderes maksimalt en udgift svarende til billigste offentlige transport Der vil i fornødent omfang være fortæring til mødet. For mødedeltagere med lang transporttid, kan refunderes udgifter til et beskedent måltid under rejsen. De nærmere retningslinier fastsættes af ledelsesrepræsentanten Der kan som udgangspunkt ikke betales for tabt arbejdsfortjeneste. Det tilstræbes at tilrettelægge mødevirksomheden så det giver færrest gener for deltagerne Der ydes ikke honorar eller diæter i øvrigt, for deltagelse i kursusrådet. 8. Ændringer og opløsning 8.1 Vedtægterne er fastsat af, og kan ændres ensidigt af DIPU's ledelse. 8.2 Forinden der vedtages ændringer af nærværende vedtægter, er ledelsen dog forpligtet til at høre kursusrådet, og lade rådets bemærkninger indgå i

7 beslutningsgrundlaget. 8.3 DIPU's ledelse kan på tilsvarende vis beslutte at nedlægge kursusrådet, såfremt det ikke vurderes at opfylde sit formål. Vedtaget af DIPU's ledelse d. 17 august Senest revideret d

8 Bilag 1 til vedtægter for DIPU's kursusråd. I dette bilag er oplistet eksempler på emner der kan behandles i kursusrådet. Listen er ikke udtømmende, og er udelukkende tænkt som inspiration. Relevante emner kan eksempelvis være: Vægtningen mellem teoriundervisning og praktiske øvelser. Litteratur. Relevans og forståelighed af basislitteratur. Forslag til alternativ litteratur etc. Uddannelsens opbygning: Rækkefølgen af den faglige undervisning. Forslag til emner der kan indgå i undervisningen. Vægtning mellem selvstyrede og terapeutstyrede øvelser. Indhold, sværhedsgrad og relevans af årsopgaverne. Idéer til at hente fagligt input hos eksterne undervisere eller blandt kursister med særlig viden. Undervisernes måde at styre og gennemføre kursusforløbene. Kursisternes engagement er der behov for indsats? Undervisningsmaterialernes omfang, relevans og kvalitet. Praktisk information på og mellem kurserne.

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Dette forslag er udarbejdet under forudsætning af, at kulturelle foreninger/samvirker ikke gives støtte i henhold til lov om folkeoplysning

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572 Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet 27-11-2013 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indhold 1. Formål 2. Opgaver 3. Sammensætning 4. Forretningsorden 5. Økonomi 6. Funktionsperiode

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD BILAG 1 VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD Revideret: nov. 2014 INDHOLD: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet I henhold til beslutning på Praksisudvalgets møde den 5. februar 2014 fastsættes hermed en forretningsorden

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse 2014 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen

Læs mere

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd.

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Indhold: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd. Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel 5: Arbejdsform Kapitel

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

LOVE for Det Danske Missionsforbund

LOVE for Det Danske Missionsforbund LOVE for Det Danske Missionsforbund 1 Navn og hjemsted 1. Kirkesamfundets navn er Det Danske Missionsforbund. 2. Kirkesamfundets internationale navn er: The Mission Covenant Church of Denmark. 3. Kirkesamfundets

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet VEDTÆGTER for Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet 1 Navn Foreningens navn er»dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet«(DSS). På engelsk»danish Association

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Generelt I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet har rektor fastsat en standardforretningsorden

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Version: 0.4 1. Medlemmer, konstituering m.m. Skolebestyrelsen er sammensat i henhold til Bekendtgørelse af lov om Folkeskolen (nr. 665 af 20.06.2014)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse August 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit.

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit. Høring om Forslag om skolebestyrelsers sammensætning, vederlag for elev- og forældrerrepræsentanter i skolebestyrelser, regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen samt tidsplan for

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden Bestyrelsens forretningsorden ARC - I/S Amager Ressourcecenter Bestyrelsens forretningsorden I medfør af 11, stk. 2, i vedtægten fastsættes denne forretningsorden for bestyrelsen for ARC - I/S Amager

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning.

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Kultur og Idræt Sagsnr. 291647 Brevid. 2692394 Ref. LODI Dir. tlf. lottedi@roskilde.dk Vedtægter for Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 i Roskilde Kommune 23. november 2017 1. Folkeoplysningsudvalget har

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

BEBOERRÅDET. Revideret som vedtaget på beboermødet 23. maj 2013.

BEBOERRÅDET. Revideret som vedtaget på beboermødet 23. maj 2013. BEBOERRÅDET Vedtægter for Beboerråd ved S/I Breelteparken. Revideret som vedtaget på beboermødet 23. maj 2013. Formål 1. Beboerrådet ved den selvejende institution Breelteparken (BP) har som formål at

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SKOLEBESTYRELSEN VED KIRSEBÆRHAVENS SKOLE DET KONSTITUERENDE MØDE

FORRETNINGSORDEN FOR SKOLEBESTYRELSEN VED KIRSEBÆRHAVENS SKOLE DET KONSTITUERENDE MØDE FORRETNINGSORDEN FOR SKOLEBESTYRELSEN VED KIRSEBÆRHAVENS SKOLE 2010-14 1 DET KONSTITUERENDE MØDE Snarest efter nyvalg indkalder det medlem, der har haft længst funktionstid subsidiært er valgt som nr.

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Kapitel 4 Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd 13 Områder

Kapitel 4 Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd 13 Områder Kapitel 4 Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd 13 Områder Stk. 1. Der oprettes indtil 98 Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd i Jægerforbundet, afgrænset med baggrund i kommunegrænserne. Stk. 2. Foreningerne

Læs mere

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer.

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer. 1 Sektionens navn er DM s Pensionistsektion 2 Som medlemmer af sektionen optages pensionister og efterlønsmodtagere, der i deres aktive arbejdsliv har været medlem af én af DM s sektioner, hhv. sektorer

Læs mere

Vedtægt for IDA Offentlig

Vedtægt for IDA Offentlig Vedtægt for IDA Offentlig 14. april 2015 1. Navn Afdelingens navn er IDA Offentlig. 2. Formål og opgaver Stk. 1. IDA Offentlig er oprettet i henhold til 14 i Lov for Ingeniørforeningen i Danmark. Stk.

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 I henhold til Standardforretningsorden for Kollegiale Organer ved Aalborg Universitet og Universitetets Vedtægt fastsættes herved følgende forretningsorden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Vedtaget 24. august 2015

Vedtaget 24. august 2015 forretningsorden Vedtaget 24. august 2015 Emne Forretningsorden for fsb s bestyrelse 1. Bestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af boligorganisationens anliggender og skal

Læs mere

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN VEDTÆGTER for VARDE GARDEN Navn: Foreningens navn: Varde Garden Stiftet den: 17 AUG 1963 Hjemsted: Varde kommune 1 2 Formål: Stk. 1. Foreningens formål er, at skabe musikinteresse og et godt kammeratskab

Læs mere

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den

VEDTÆGTER. Ældrerådet i Horsens Kommune. Godkendt i Byrådet den VEDTÆGTER Ældrerådet i Horsens Kommune Godkendt i Byrådet den INDHOLD Lovgrundlag... 2 Kapitel 1. Formål og opgave... 2 Kapitel 2. Ældrerådets virke.... 2 Kapitel 3. Samarbejde... 3 Kapitel 4. Valg og

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Standardforretningsorden for kollegiale organer

Standardforretningsorden for kollegiale organer Rektorsekretariatet Dokument dato: 30/5 2005 Dokumentansvarlig: Bettina Thomsen/ Signe Hernvig Senest revideret: 30/5 2005 Senest revideret af: Anne Tonboe Dato for næste revision: Medio 2018 Godkendt

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland Hjemmel, hjemsted og formål 1 Repræsentantskabet for det regionale TV2 Nord er nedsat og fungerer i henhold til den til enhver tid gældende Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. 2 Repræsentantskabet

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet Nærværende standardforretningsorden er udarbejdet i henhold til vedtægtens 3, stk. 3, nr. 4 og regulerer de formelle rammer for

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægter Vedtægter gældende fra år 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af mellem 5 og 8 repræsentanter

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole 1. Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for skolebestyrelsen ved Herfølge Skole. 2. Skolebestyrelsens sammensætning Skolebestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Studienævn for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til universitetsloven og Københavns Universitets vedtægt

Læs mere

1. UDKAST. Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet

1. UDKAST. Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet 1. UDKAST Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet I overensstemmelse med 12, stk. 7 i Vedtægt for Danmarks Farmaceutiske Universitet har Akademisk Råd den xxxxxx vedtaget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden 2018-2021 Indledning I henhold til 10, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 135 af 18. januar 2010 om restaurations- og hotelvirksomhed

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Forretningsordener for DN

Forretningsordener for DN Forretningsordener for DN - vedtaget af repræsentantskabet 28. november 2010 med ændringer 1. maj 2011, 24. november 2013, 6. april 2014 og 25. marts 2017. afdelingsbestyrelser Bestyrelsens beslutningskompetence,

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BETONVAREKONTROLLEN (BVK)

VEDTÆGTER FOR BETONVAREKONTROLLEN (BVK) Betonvarekontrollen Dato: 2017-02-07 Side: 1 VEDTÆGTER FOR BETONVAREKONTROLLEN (BVK) Betonvarekontrollen Dato: 2017-02-07 Side: 2 1. NAVN OG FORMÅL Kontrolordningens navn er Betonvarekontrollen, i det

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen December 2016 1 1 - Formål Vedtægterne er gældende for Brugerråd på brugerstyrede aktivitetscentre og aktivitetshuse

Læs mere

FORMÅL GENERALFORSAMLING. 4a Bestyrelsen indkalder til ordinær generalforsamling i januar kvartal med mindst 1 måneds varsel.

FORMÅL GENERALFORSAMLING. 4a Bestyrelsen indkalder til ordinær generalforsamling i januar kvartal med mindst 1 måneds varsel. Vedtægter for SOCIALISTISK FOLKEPARTI HOLSTEBRO PARTIFORENING FORMÅL 1 Foreningens navn er Socialistisk Folkeparti Holstebro partiforening. Partiforeningen er hjemmehørende i og dækker geografisk Holstebro

Læs mere

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. Side 1 af 7 1 Navn og hjemsted Foreningens

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Forslag til ny Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult og der er indsat bemærkningsfelter, som forklarer baggrunden for ændringerne) Styrelsesvedtægt

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune Vedtægter for Seniorrådet i Skanderborg Kommune 1.NAVN 1. Seniorrådet er valgt efter reglerne i Lov om retssikkerhed og Administration på det Sociale område. 2. FORMÅL 1. Seniorrådet er et samarbejdsorgan

Læs mere

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune 1 Mål og formål Omsorgscenteret Enggården, almene boliger, daghjem og køkken fungerer under de mål og rammer Kommunalbestyrelsen

Læs mere

2.3 Selskabets indtægter eller overskud må udelukkende anvendes til selskabets formål, og det årlige overskud må ikke udbetales til andelshaverne.

2.3 Selskabets indtægter eller overskud må udelukkende anvendes til selskabets formål, og det årlige overskud må ikke udbetales til andelshaverne. Vedtægter for SEAS-NVE A.m.b.A. vedtaget på repræsentantskabsmødet den 29. april 2015 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er SEAS-NVE A.m.b.A. Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne:

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere